#سخن_هفته | تحول مستمر، راه علاج مشکلات
🔹«همّتتان را متمرکز کنید بر اینکه یک بازسازی انقلابی و البتّه عقلانی و فکورانه در همهی عرصههای مدیریّتی انشاءالله به وجود بیاید.» این بخش از بیانات رهبر انقلاب در نخستین دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، در واقع طرح یک سرفصل و جهتگیری اساسی برای دولت جدید بود. در واقع معظم له «بازسازی انقلابی مدیریّت اجرایی کشور» را بهعنوان یک مطالبهی کلان از دولت سیزدهم مطرح ساختند، اما بازسازی انقلابی مدیریت به چه معناست و چگونه قابل اجراست؟
🔹در این تعریف آنچه که محوریت دارد «انقلابی» بودن دستگاه مدیریّت اجرایی کشور و برخورداری آنان از عنصرِ «تحرّک انقلابی» است. بر این اساس، برای فهم صحیح و دقیق موضوع باید انقلابی بودن و حرکت بر روی ریل انقلاب را مورد توجه و کنکاش قرار داد.
🔹از منظر رهبر انقلاب «انقلابیگری یعنی عادلانه، خردمندانه، دقیق، دلسوزانه، منصفانه، قاطعانه و بدون رودربایستی عمل کردن.» ۱۳۹۵/۴/۹ و از سوی دیگر «انقلابیگری به آن است که ما مواضع اسلامی و انقلابی را قاطعانه و بدون رودربایستی و مرعوب شدن و خام شدن در مقابل برخی از چهرههای امیدبخش کاذب، حفظ کنیم.» ۱۳۶۸/۵/۳۱
🔹در این نگاه، انقلابیگری علاوه بر تدیّن، با عنصر «عقلانیت» پیوند خورده است:«عقلانیّت واقعی هم در انقلابیگری است. نگاه انقلابی است که میتواند حقایق را به ما نشان بدهد... عقلانیّت معنایش این است که انسان اصالتها را بشناسد؛ عقلانیّت، تکیهی به مردم است؛ عقلانیّت، تکیهی به نیروی داخلی است؛ عقلانیّت، تکیه و توکّل به خدای بزرگ است. عقلانیّت اینها است؛ عقلانیّت در این نیست که انسان خود را بعد از رها شدن از چنبرهی قدرت آمریکا و استکبار، مجدّداً نزدیک به آنها بکند. اینها عقلانیّت نیست.» ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
🔹حرکت بر ریل انقلاب و انقلابی عمل کردن در عرصهی مدیریت کشور نیازمند روحیه انقلابی و عزم و اراده مستحکم است؛ «یک انسان انقلابی، شجاعت دارد، اهل اقدام است، اهل عمل است، ابتکار میورزد، بنبستشکنی میکند، گرهگشایی میکند؛ از چیزی نمیترسد، به آینده امیدوار است، به امید خدا به سمت آیندهی روشن حرکت میکند؛ انقلابیگری یعنی این.» ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
🔹برای عملی شدن این بازسازی انقلابی در عرصهی مدیریت اجرایی کشور «باید مدیریّت جهادی را بر دیوانسالاریهای فرسوده ترجیح بدهیم... مدیریّت جهادی به معنای بیانضباطی نیست؛ پُرکاری، با تدبیر حرکت کردن، شبوروز نشناختن و دنبال کار را گرفتن، این معنای مدیریّت جهادی است.» ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
🔹تحقق این مطالبهی مهم نیازمند دو مسئلهی مهم است. اول اینکه «جهتگیری را باید درست انتخاب کنیم؛ چنانچه جهتگیری را غلط انتخاب کردیم، در انتخاب جهتگیری اشتباه کردیم، تلاش مضاعف ما نه فقط ما را به نتیجه نمیرساند، بلکه ما را از راه دور میکند.» ۱۳۹۲/۰۴/۳۰ و نکته کلیدی دوم که مخاطب اصلی آن مدیران ارشد قوهی مجریه هستند اینکه «در محیط وزارتخانه، آن جوّ حزب الّلهی را غالب کنید. با همان بارِ معنایی که کلمه «حزبالّلهی» دارد.» ۱۳۷۲/۰۶/۰۳
🔹نکتهی مهم در این بحث این است که بدانیم «انقلاب یک امر مستمر است؛ یک امر دفعی نیست که بگوییم در تاریخ فلان، مثلاً یک حادثهای اتّفاق افتاد، انقلاب یک حقیقت ماندگار و حقیقت دائمی است. انقلاب یعنی دگرگونی؛ دگرگونیهای عمیق در ظرف شش ماه و یک سال و پنج سال بهوجود نمیآید؛ علاوه بر اینکه اصلاً دگرگونی و صیرورت -یعنی حالی به حالی شدن، تحوّل- اصلاً هیچوقت تمام نمیشود؛ انقلاب یعنی این. انقلاب یک امر دائمی است.» ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
🔹بدون جهتگیری و حرکتِ انقلابیِ مستمر نمیتوان انقلاب و دستاوردهای آن را حفظ کرد: «اگر میخواهیم مشکلات این کشور حل بشود، اگر میخواهیم این کشور عزّت پیدا کند، رفاه پیدا کند، کشوری بشود که از لحاظ پیشرفتهای مادّی و معنوی و اخلاقی و فرهنگی الگو بشود، باید راه انقلاب را ادامه بدهیم؛ انقلاب، راه علاج منحصر این کشور بود و هست و در آینده هم خواهد بود.» ۱۳۹۵/۸/۲۶
🔻نکات اصلی اولین گفتگوی زنده تلویزیونی رئیسی با مردم:
🔹مذاکرات وین: ابایی از گفت و گو نداریم/ موضوع گفت و گو دنبال می شود اما نه مذاکره برای مذاکره؛ باید نتیجه داشته باشد و تحریم ها رفع شوند.
🔹کنایه به روحانی: تصمیمی نمیگیرم که مردم صبح بیدار شوند و تازه متوجه آن بشوند!
🔹غیابی برای بازار تصمیم نمیگیریم: به بازار رجوع میکنیم و مشورت میگیریم. معاون اول مسئول هماهنگی تیم اقتصادی دولت است.
🔹دفاع از ساخت سالی یک میلیون مسکن: جایی خود دولت میسازد و جایی تسهیلات میدهد. انبوه سازان باید وارد شوند و بسازند. تردید نکنید باید بشود
🔹واکسیناسیون عمومی: کرونا از اولویت های دولت بوده/ ۴۰ میلیون دوز واکسن به زودی وارد میشود و واکسیناسیون با شتاب بیشتری صورت میگیرد.
🔹مبارزه با فساد به عنوان يک کار ويژه در دولت با تهيه منشوری با شناسايی مراکز و بسترهای فسادزا دنبال می شود.
1212.mp3
4M
🎧 بشنوید | آیا تیم اقتصادی دولت سیزدهم، توانایی و کارآمدی لازم برای حل مشکلات کشور را دارند؟
👤 کارشناس: دکتر علی قاسمی
🔻اصل ماجرای بازجویی افسر اطلاعاتی انگلیس که در آخرین قسمت سریال گاندو به آن پرداخته شد
🔹در حالی که قسمت آخر سریال گاندوی ۲ پخش شد، یادی کنیم از اقدام شجاعانه پاسداران گمنام سازمان اطلاعات سپاه بیت المقدس کردستان که با تیزبینی و پیگیری دقیق، موفق به شناسایی، رصد و دستگیری شارلوت افسر اطلاعاتی انگلیس شدند.
🔹آن شب یعنی ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ شارلوت به هر کس که امکان داشت از سفیر انگلیس در تهران، وزارت خارجه انگلیس، وزارت خارجه ایران و... زنگ زد و ضمن تهدید، درخواست آزادی خود و یار فرانسوی اش را داشت.
🔹مترجم سازمان اطلاعات سپاه کردستان که خود در آن شب در صحنه حضور داشته نقل می کرد: شارلوت که انتظار دستگیری را نداشت، تهدید به لغو برجام و تحریمهای بیشتر علیه کشورمان می کرد.
🔹البته این سرباز وفادار ملکه آن شب در حالیکه در داخل خودرو دیپماتیک خود قرار داشت از ترس، خود را خیس کرد تا اقتدار پوشالی سیستم اطلاعاتی ۴۵۰ ساله انگلیس در مقابل هیمنه پاسداران گمنام سپاه شکسته شود.
✍ یادداشت | نمایش اقتدار ایران با تحقیر آمریکا در مدیترانه/ تعامل برد- برد مقاومت
🔹خبر: این روزها خبر خرید سوخت ایران توسط لبنان و حرکت کشتیهای حامل سوخت از ایران و پهلوگیری این کشتیها در لبنان در صدر اخبار رسانهها قرار گرفته است. بر همین اساس در هفتهها و روزهای اخیر سه کشتی ایرانی به مقصد لبنان حرکت کرده و سوخت صادراتی ایران به مقصد رسیده است. همزمان این احتمال مطرح است که کشتی چهارم به زودی از ایران به راه بیفتد.
🔹تحلیل: جبهه مقاومت یک بار دیگر نشان داد که میتواند معادله دشمن را به هم زده و ابتکار عمل را به دست بگیرد. اعزام نفتکشهای ایرانی به سمت لبنان و عبور آن از اقیانوس هند، دریای سرخ، کانال سوئز و مدیترانه نشان داد مقاومت در برابر فشارها و دسیسهها دست بسته نیست. اینکه مقاومت لبنان درخواست علنی کند و پاسخ ایران نیز سریع و علنی باشد یک معنای جالب متبادر میکند: ایران عمق لبنان و لبنان عمق ایران است. بنابراین همانطور که ایران میتواند در دفع تهدیدات و دسیسههای دشمن خود و نیز رفع مشکلات، روی حزبالله و لبنان حساب کند، لبنان هم میتواند در رفع تهدیدات و دسیسهها روی ایران حساب کند و جواب بگیرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | طمع کفتارهای رسانه سعودی برای خاک کشور؛ همزمان با ناآرامی در کشورهای همسایه!
🔹تلاش اینترنشنال برای راه اندازی جنگ خیابانی و تجزیه ایران؛ دیگر باید با اسلحه به خیابان های ایران آمد، مخصوصاً قومیت ها!
🔹نشست غیرعلنی مجلس با حضور فرمانده نیروی قدس با موضوع تحولات افغانستان
🔻سردار اسماعیل قاآنی:
- کارشناسان سیاسی و نظامی شکست آمریکا در افغانستان را به مراتب مهمتر و پررنگتر از شکست آمریکا در ویتنام تحلیل میکنند.
- حضور آمریکا در افغانستان ارتباطی با حادثه ۱۱ سپتامبر نداشته و آمریکا پس از ترور احمد شاه مسعود مصمم به حضور در افغانستان شده بود.
- آنچه برای ما در افغانستان اهمیت دارد، این است که امنیت جمهوری اسلامی مخدوش نشود، نقشه آمریکا این است که ایران را با جهان اهل سنت درگیر کند بنابراین جمهوری اسلامی باید به گونهای عمل کند که امنیت ایران مخدوش نشده و آمریکا به اهداف خود دست نیابد.
- شیعیان و همه مردم افغانستان برای جمهوری اسلامی اهمیت زیادی دارند و ایران تلاش دارد حل موضوع افغانستان از طریق جنگ نباشد و همه اقوام افغانستان در اداره کشور سهیم باشند
✍ یادداشت | بسم الله؛ بفرمایید ثبت نام کنید!
🔹وضعیت این روزهای افغانستان، پیچیده و پُر گره است اما چیزی که یقینی است این که جمهوری اسلامی ایران فارغ از نژاد و مذهب از مظلوم حمایت خواهد کرد ولی نکته عجیب، درخواست حضور نظامی ایران در افغانستان توسط مخالفان حمایت از سوریه، لبنان، یمن و حامیان نه غزه و نه لبنان است!
🔹البته این داستان، امری مسبوق به سابقه است. سال ۶۹ همزمان با حمله آمریکا به عراق، به رهبر انقلاب فشار میآوردند که ایران در حمایت از صدام با آمریکا در خلیجفارس وارد جنگ شود که معظم له اجازه ندادند کشور در این دام بیفتد.
🔹سال ۷۷ بعد از شهادت دیپلماتهای ایرانی در مزار شریف، شورای عالی امنیت ملی به ریاست خاتمی، تصمیم به «حمله نظامی» به افغانستان و جنگ با طالبان گرفت اما رهبر انقلاب این جنگ را دام آمریکایی دانسته و مانع ورود ایران در باتلاقی شدند که قبلاً شوروی و بعداً آمریکا در آن فرورفتند و با خفت گریختند.
🔹در سال ۸۰، پنج روز قبل از سقوط طالبان، ناگهان اصلاحطلبان سازمان مجاهدین انقلاب که در آن زمان در مجلس هم قدرت بالایی داشتند، نظام را به مذاکره با طالبان فراخواند! همان طالبانی که قبلاً حکم جنگ با آن را داده بودند!
🔹️در جریان حمله داعش به سوریه، از هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد گرفته تا سران جریان اصلاحات، حمایت از دولت قانونی سوریه را اشتباه می خواندند و کار اسد را تمام شده و آینده سوریه را از آن داعش می دانستند؛ تا جایی که تاجزاده، نظام را به مذاکره با داعش فراخواند!
🔹واقعاً اگر نظام اسلامی زیر بار این پیشنهادات خطرناک و ابلهانه می رفت، چه بلایی بر سر ایران و منطقه آمده بود؟ آیا نباید به فشار ناگهانی مخالفان داخلی و خارجی محور مقاومت در منطقه به نظام برای ورود نامعقول به باتلاق افغانستان با شعار دفاع از پنجشیر مشکوک بود؟ چرا جریان اصلاح طلب همیشه به طرف منافع آمریکا یقهدرانی می کند؟
🔹بعد از ساختن داعش توسط آمریکا، صهیونیستها، انگلیس، فرانسه و عربستان سران داعش بیمهابا و به صراحت اعلام کردند که هدف نهایی ایران است. ایران و حزبالله لبنان به کمک سوریه شتافتند ولی فرقه اصلاحات، فریاد برآورده و زمین و زمان را به هم دوخت که چرا باید جوانانمان را برای مقابله با داعش به سوریه و عراق اعزام کنیم؟!
🔹اکنون هم که آمریکا در افغانستان با شکست مفتضحانهای روبهرو شده و آرزوی دیرینه خود را که برپایی جنگ مذاهب و اقوام و کشاندن پای ایران به این توطئه است بر باد رفته میبیند، همان فرقه برخلاف سروصدای قبلی که سوریه و عراق و داعش به ما چه ربطی دارد، امروز جیغ میکشند که چرا علیه طالبان وارد جنگ نمیشویم؟!
🔹پیشنهاد منطقی و همهپسند این است که یک تیپ از مدعیان اصلاحات تشکیل شود و این افراد جهت اعزام به افغانستان ثبتنام کرده و برای مبارزه به پنجشیر و یا هر نقطه دیگر افغانستان اعزام شوند. نامش هم میشود تیپ اصلاحاتیون!
تبیین
🤔 شبهه: چرا ایران مثل سوریه و عراق در افغانستان ورود نمی کند؟"
✅ پاسخ:
🔹اصل اول خواست مردم همان دیارست. سوری و عراقی و فلسطینی اول خودشان ایستادند و بعد هم از ایران کمک خواستند تا مقابل متجاوز قدرت بگیرند اما در افغانستان دولت با دمپایی فرار کرد و مردم نشستند تا طالبان در کمترین زمان حاکم شوند. حوادث پنجشیر نیز برآمده از یک قوم است و مورد استقبال ملت قرار نگرفت و دلیلی ندارد ایران به غیر از محکومیت آدم کشی، وارد نزاع داخلی قومی و قبیله ای شود.
🔹اصل دوم خواست ملت های مجاهد در جبهه مقاومت است. اینکه نکند جنگ داخلی، ظاهری و باطنش تقابل با خروش ملت ها مقابل مجسمه شرارت و ظلم مجسم باشد. اینجا نیز بین سوریه و افغانستان فرق است. در سوریه تلاش استکبار برای شکستن خط مقاومت بود و در افغانستان نزاع پشتون و تاجیک و هزاره و غیره است.
🔹اصل سوم خواست ملت ایران است. جمهوری اسلامی اگر در سوریه و عراق با داعش نمی جنگید، در کرمانشاه و تهران باید می جنگید. نزاع نیابتی به نفع حاکمان بود حال آنکه در افغانستان چنین نیست. طالبان نه داعش اند نه وهابی و نه القاعده. حتی خودشان هم یک دست نیستند. نسبت به گذشته و آینده شان نیز تصویر روشنی نیست. با این حال مهم است که حقوق و امنیت ایران را به رسمیت بشناسند.
🔹سابقه عملکرد نظام اسلامی در منطقه نشان می دهد که هیچ جا بدون درخواست رسمی و قانونی کمک از طرف مقابل وارد عمل نشده و هیچ جا شتابزده اقدام نکرده و بعد از مدتی، سررشته معادلات را به نفع همه مردم منطقه در دست گرفته است. حتی در شرایط زهرآگینی که آمریکا نجف و کربلا را مستقیماً هدف گرفته بود، جمهوری اسلامی هیجانی عمل نکرد اما در مدت معینی با کمک به ملت عراق، کمر آمریکا را شکست.
🔹در جریان پنجشیر و افغانستان هم ان شاء الله نظام اسلامی با تدبیر و عقلانیت، نقش موثری در تغییر صحنه به نفع مردم مظلوم افغانستان و دفع تجاوزگران ایفا خواهد کرد. مزدوران غرب از همین می ترسند و تلاش می کنند ایران را وارد باتلاق جنگ کنند یا تنش و درگیریهای بینالافغانی را به داخل ایران بکشند و با تحریک ایران به دخالت در افغانستان، نقشه تجزیه افغانستان را که طراح آن آمریکا است جلو ببرند! به همین دلیل تجمعات و تحرکات اخیر دوقطبی طالبان-احمدمسعود در ایران شدیداً محل تامل و هوشیاری است.