eitaa logo
تبیین، تحلیل و اجتهاد
919 دنبال‌کننده
16 عکس
13 ویدیو
1 فایل
این کانال جهت بارگذاری متن‌های تحلیلی_تبیینی راه‌اندازی شده و وابسته به مجموعه‌ی تبیین منظومه فکری رهبری می‌باشد. ادمین: @Manzome_fekri110
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تربیت فرزندان به معنای تربیت تک‌تک فرزندان نیست، تربیت یعنی تربیت محیط خانواده... و در منظومه فکری رهبر انقلاب _که برگرفته شده از منظومه‌ی اسلام ناب است_ تربیت فردی معنا ندارد. تربیت فردی و انزوایی، در شان دینِ حداکثری نیست. دینی که برای تمدن‌سازی آمده است، هیچ‌گاه به تربیت فردی اقناع نمی‌‌شود. اگر هم به فرد توجه دارد، نه از باب فرد بما هو فرد است، بلکه از باب فردی که در اجتماع است، می‌باشد. اساسا تعریف حضرت آقا از اجتماع، از ظرافت و دقت خاصی برخوردار است. معظم‌له اجتماع را به ، ، و تعریف می‌کند. می‌فرماید: انبیاء ترجیح می‌دهند که ده‌سال، بیست‌سال دیرتر به نتیجه برسند، اما آنچه می‌سازند، یک انسان و دو انسان و بیست انسان نباشد، انبیاء به دنبال کارخانه‌ی انسان سازی هستند. (سخنرانی ماه رمضان ۵۳ ش) در یک کارخانه‌ی انسان سازی، یک انسان و دو انسان ساخته نمی‌شود، بلکه انسانهای زیادی تربیت می‌شوند. پ.ن: ببینید رهبر انقلاب چقدر با ظرافت به این مبنای تربیت در خانواده اشاره می‌کنند. @tabyin_tahlil_ejtehad
سلام بر همه بزرگواران موضوع نظام‌های فکری در مباحث نظری بسیار پراهمیت و پیچیده است. واژه‌ی نظام فکری مهم و دارای آثار فردی و اجتماعی است که متاسفانه کمتر به آن پرداخته می‌شود. اساسا این نظام های فکری هستند که ایدئولوژی سازند. در جهان حاضر، دعوا، دعوای اندیشه‌ی عمل ساز و نظام های فکری است. یک نظام فکری یک انسان سکولار می‌سازد و نظام فکری دیگری، انسان لیبرال و مارکسیست و... پس نظام‌ها جامعه ساز و انسان‌سازند. خب البته ما چون مسلمان شیعه هستیم به دنبال نظام فکری اسلام می‌گردیم. نظامی که بتواند انسانِ کاملِ پیغمبرپسند بسازد. نظامِ فکری رهبر انقلاب اسلامی از آن دست‌های نظام‌هایی است که حیات طیبه را به ارمغان می‌آورد. @tabyin_tahlil_ejtehad
سلام بر همه بزرگواران. به بعضی از نکات مطرح شده در سخنرانی امروز چهارشنبه ۱۳۹۸/۲/۱۱ رهبر انقلاب در دیدار معلمان اشاره می‌کنم
۱. تعلیم و تربیت موضوع تمدن اسلامی است.
۲. برای یک کشور، برای یک تمدن، برای یک ملت، از همه‌ی سرمایه‌ها مهم‌تر، سرمایه‌ی انسانی است. یعنی اگر شما پول داشته باشید اما سرمایه‌ی انسانی درست و حسابی نداشته باشید، به جایی نمی‌رسید.
۳. سرمایه‌های انسانی را معلمان تولید می‌کنند. معلم پرورش و پردازش را در مورد نیروی انسانی به عهده دارد.
۴. معلمان پایه‌ریز تمدن نوین اسلامی هستند.
۵. نیروی انسانی شایسته‌ای اگر نباشد، تمدنی به وجود نخواهد آمد.
۶. معلمان، جهادگرانی در میدان کارزار مبارزه با جهل و بی‌سوادی هستند.
۷. معلمان در واقع هویت‌سازی فرهنگی می‌کنند. هویت‌سازی خیلی مهم است.
۸. هویت یک انسان به فرهنگ او، به دانسته‌های او و به سبک زندگی اوست.
۹. تمدن متکی بر فرهنگ است. اگر فرهنگِ قوی و غنی وجود نداشته باشد، تمدن به معنای مصطلح‌خود به وجود نخواهد آمد.
۱۰. فرهنگ چیست؟ فرهنگ مجوعه‌ی عناصرِ سازنده فکر و عمل انسان است.
۱۱. فرهنگ به نوبه‌ی خود متکی است به فکر و اندیشه‌ی و جهان‌بینی. بنابراین فرهنگ پایه‌ی اصلی تمدن است.
۱۲. لبّ و جان کلام در سند۲۰۳۰ این است که نظام آموزشی باید سبک زندگی و فلسفه‌ی حیات را بر اساس مبانی غربی به کودک بیاموزد. یعنی شما که یک انسان متدین و علاقه‌مند به کشور هستید، در کلاس درستان، سرباز برای درست کنید.
۱۳. آموزش و پرورش در این چهل سال، کارهای بزرگی انجام داده است.
۱۴. نواقص در نظام آموزش و پرورش زیاد است که تلاش می‌کنیم به حول و قوه‌ی الهی این نواقص برطرف شود.
۱۵. آموزش و پرورش باید بتواند انسان‌هایی تربیت کند دانا، توانا، خردورز، پارسا، پرهیزکار، پاکدامن، کارآمد، متفکر، شجاع، اهل اقدام، نترس در مقابل دشمن و تهدید.
۱۶. اگر آموزش و پرورش انسان‌هایی را با این خصوصیات که گفته شد، تربیت کند، ان شاءالله تا ۵۰سال آینده هر کسی در هر کجای دنیا که بخواهد مرزهای جدید علم را به دست آورد، مجبور است که زبان فارسی بیاموزد.
۱۷. تربیت انسان‌هایی با خصوصیاتی که گفته شد، پایه‌ی اصلی شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است.
۱۸. سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یک ریل‌گذاری است. این سند می‌تواند آموزش و پرورش را برساند به آن نقطه‌ی مطلوب. ما باید تلاش کنیم این سند اجرا شود.
۱۹. ابلاغ سند تحول به مجموعه آموزش و پرورش کافی نیست، باید جوری عمل کنید کا بدنه‌ی آموزش و پرورش، این سند را بخواند و بشنود و بفهمد که چه کاری بناست در آموزش و پرورش انجام گیرد.
۲۰. اولین مساله‌ای که برای اجرایی شدن سند تحول لازم است،روحیه‌ی انقلابی است.
۲۱. خداوند نخواهد گذشت از کسانی که با قلم و یا بیانشان به دنبال تضعیف روحیه‌ی انقلابی در میان مردم هستند.
سلام علیکم ادامه‌ی نکات سخنرانی روز یازدهم اردیبهشت۹۸ را در فرصتی دیگر می‌نویسم