eitaa logo
تبیین، تحلیل و اجتهاد
919 دنبال‌کننده
16 عکس
13 ویدیو
1 فایل
این کانال جهت بارگذاری متن‌های تحلیلی_تبیینی راه‌اندازی شده و وابسته به مجموعه‌ی تبیین منظومه فکری رهبری می‌باشد. ادمین: @Manzome_fekri110
مشاهده در ایتا
دانلود
در طول تاریخِ نبوت و امامت، سیره‌ی انبیاء و ائمه‌اطهار "علیهم‌السلام" همین بوده است. بعد از ایشان، هر مصلحی که همین سیره را پیش‌گرفت، به اندازه‌ی سلوک و انقلاب درونی‌اش، موفق شد تا در محیط هم انقلابی ایجاد کند. سرّ اینکه در بیانیه‌ی گام دوم، برای چله‌ی دوم انقلاب ۳کار اساسی شمرده شده و تقدّم تربی از آنِ خودسازی است، نیز همین است. حضرت‌آقا فرمودند این سه محورسه‌کار اصلی ملت ایران در چهل سال دوم است: ۱. خودسازی ۲. جامعه‌پردازی ۳. تمدن سازی هیچ‌جامعه‌پردازی _که در درون خود دولت سازی هم دارد_ و تمدن‌سازی بدون نفس‌سازی امکان پذیر نخواهد بود. نکته‌ی قابل توجه اینکه منظور از خودسازی، یک خودسازی فردیِ بی‌روح نیست، بلکه خودسازی در ساحت دولت سازی و جامعه سازی و تمدن سازی است.
سلام علیکم وقت بخیر
تا کنون چند مرتبه پیرامون مهم‌ترین هدف انبیاء و اولیای الهی، یعنی تمدن سازی و ایجاد مدینه‌ی فاضله جهانی صحبت کردیم. نکته‌ی قابل توجه این است که تمدن سازی مقوله‌ی گسترده‌ای است که مهم‌ترین نقش را در تحقق آن، بصورت صفی، مردم ایفا می‌کنند. یعنی انبیاء عمده‌ی کارشان طبیعتا باید ستادی باشد. یعنی ارائه‌ی نقشه‌ی راه از انبیاء و پیمودن راه بر اساس نقشه، با مردم. نکته‌ی که اکنون میخواهم عرض کنم این است که مسئول ستاد تمدن‌سازی در عصر غیبت، همان ولیّ فقیه است که از او تعبیر به نائب امام زمان علیه‌السلام می‌شود.
در عصر غیبتِ معصوم، مسیر زندگی مردم باید توسط فقهای جامع‌الشرایط به سمت ایجاد مدینه‌ی فاضله هدایت شود. این مهم در طول غیبت‌کبری بوسیله‌ی امام خمینی "رحمه‌الله" تجلی عینی پیدا کرد که مردم عملا در مسیر تمدن‌سازی گام برداشتند. بعد از حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هم تمام هدایت‌ها و جهت‌دهی‌هایشان، در چهارچوب تمدن‌سازی نوین اسلامی گنجانده می‌شود.
یعنی اگر اکنون یک فرد داشته باشیم که اندیشه‌اش، ظرفیت تمدن سازی داشته باشد، او کسی نیست جز شخصیتِ بی‌بدیل مقام معظم رهبری.
اندیشه‌ی تمدنی یعنی اندیشه‌ای که اولا: را در دو بخش فیزیک و متافیزیک، خوب فهمیده باشد. ثانیا: نیازهای او را بصورت جامع درک کرده باشد. ثالثا: منابع اصیل استخراج مبانی پاسخگویی به نیاز‌های انسان را بداند. رابعا: فهم او از منابع اصیل و منطبق بر واقع باشد. خامسا: طرق و ابزار اجرای مبانی دینی برای رشد انسان را فهم کرده باشد. سادسا: انسان را در مقیاس جهان ببینید نه در مقیاس فرد و...
بنظر می‌رسد کم هستند کسانی که احیاگر تفکر نوین اسلامی، یعنی آیت‌الله سید‌علی خامنه‌ای را آن‌چنان که هست فهم کرده باشند. او است که هر‌چه بیشتر با او آشنا می‌شویم، کمتر گستردگی آفاق اندیشه‌اش را درک می‌کنیم. به حق می‌توان گفت او بحر زخّاری (دریای مواج) در نظریه‌پردازی تمدنی است.
حضرت علامه مصباح یکی از آن معدود افرادی است که شخصیت بی‌بدیل و تمدنی رهبر انقلاب را خیلی خوب فهم کرده است. و این مساله از بیانات ایشان پیداست.
در این زمان که دسترسی به امام معصوم صلوات‌الله عليه ممکن نیست، ما کسی را بهتر از رهبر معظم انقلاب سراغ نداریم که بيشترين شباهت را به معصوم داشته باشد و به سیره اهل بیت عليهم‌السلام عمل کند؛ وظیفه ما هم اطاعت از ايشان است، حتي با وجود اين که معصوم نيستند.
رهبر انقلاب اسلامي از بزرگترين نعمت هايي است که خدا به ما داده است ؛ شخصيت هاي تراز اول سياسي دنيا، گاهي تصريح کرده اند که تا ايران چنين رهبري دارد، دشمنانش نمي توانند کاري از پيش ببرند.
🔸ما بايد رهبري را به ديگران معرفي کنيم، تا آنها نيز با شناخت، از ايشان اطاعت کنند؛ بنده به غير از امام راحل(ره)، هيچ يک از علماي گذشته را به روشن‌بيني، فراست، تدبير، سعه صدر، تحمل سختي‌ها، و جامعيت ايشان نديده‌ام.انتساب کمبودها در جامعه به عدم اتخاذ مواضع تند از سوي رهبري ‌امري خطاست؛ اگر چنين باشد، بايد بگوييم بسياري از مشکلات صدر اسلام نيز ـ‌العياذ بالله‌ـ بر عهده پيامبراكرم و معصومين عليهم‌السلام بوده است!!
امروز ولایت‌فقیه ستون اسلام است،در طول ۱۴ قرن گذشته، به غیر از حضرات معصومین علیهم‌السلام، چند نفر را سراغ دارید که در همه زمینه‌هاي لازم براي رهبري و مديريت جامعه، از فقاهت، تا تدبیر، صبر، حلم، دوراندیشی، و حتي امور ديگري از قبيل هنر و ادبيات، به جامعیت مقام معظم رهبری باشند؟
متأسفانه در درس‌های رسمی حوزه براي مباحثي از قبيل مسأله شناخت، تا سیاست اسلامی، مدیریت جامعه و ولایت‌فقیه که محور و ستون فقرات نظام اسلامی است، برنامه خاصی وجود ندارد و حوزه سنتی نمی‌تواند پاسخگوی هیچ یک از این نیازها باشد. 🔹 ولايت فقيه كه ستون فقرات نظام اسلامي است در دروس رسمي حوزه، جايگاهي ندارد؛ لذا یکی از رؤسای جمهور سابق کشور در سخنراني خود گفته بود که ولایت‌فقیه، چون در قانون اساسی آمده، مورد قبول ما است!
این۵جمله بخشی از فرمایشات ایشان پیرامون رهبر انقلاب است👆
ان شاءالله در فرصتی دیگر پیرامون رهبر انقلاب بیشتر صحبت خواهم کرد.
سلام وقت بخیر
بنظرم مهم‌ترین کاری که اندیشه‌ورزان و سخنگویان انقلاب اسلامی باید انجام دهند، ترویج گفتمان در میان توده‌ی مردم است. حضرت آقا در تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۱۱ به جمعی از تمدن پژوهان فرمودند: تمدن اسلامی را با زبان ساده و قابل فهم توضیح دهید.
دلیل اینکه اینقدر آقا به تکیه دارند و آنها در منظر امامین انقلاب بسیار پُراهمیت هستند، این است که تصمیم‌گیرندگان و اجرا کنندگانِ حقیقی هر مساله‌ی کلان، در نهایت مردم هستند.
ما باید به جایی برسیم که همه‌چیز را در مقیاس بررسی کنیم. مثلا: ۱. شاخص‌های دولت ۲. شاخص‌های مجلس ۳. شاخص‌های خانواده‌ی ۴. شاخص‌های حوزه‌ و طلبه‌ی ۵. شاخص‌های دانشگاه و دانشجوی ۶. شاخص‌های زن ۷. شاخص‌های شهرداری ۸. شاخص‌های مدرسه‌ی ۹. شاخص‌های هنر ۱۰. شاخص‌های فضای مجازی و...
دلیل این عرضِ بنده این است که حضرت آقا بارها تاکید کرده‌اند۱ که هدف نهایی انقلاب اسلامی، دستیابی به است. نباید بگذاریم انقلاب ابتر بماند. ۱. کتاب تمدن اسلامی از منظر رهبر انقلاب. انتشارات شهید کاظمی
سلام شب بخیر
امشب متنی رو پیرامون مهدویت و انتظار مینویسم. باید سعی مون این باشه خط سیر زندگی اهل‌بیت رو درست و دقیق فهم کنیم.
انسان‌های حداقلی، دین رو هم حداقلی میپذیرند و حداقلی معرفی می‌کنند
دین، حداکثری است و دین‌داران هم باید حداکثری باشند
بسم الله الرحمن الرحیم دستیابی به آرمان‌های بشری که در ساحت دین تعریف می‌شود تنها در بستر تشکیل حکومت - که با محوریت انسان کامل و نائبان آنهاست - تحقق می‌یابد. تشکیل حکومت دین، خود یکی از والاترین آرمان‌های تمام انبیاء و اولیای الهی بوده است. تشکیل حکومتی دین با هدف در ساحات مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، علمی و... حقیقتی است که در همه شرایع آسمانی بر آن تاکید شده است. ثمره تحقق چنین حکومتی، آزادی بشر از تمام قیود غیر فطری و قرار گرفتن انسانیتِ انسان در مسیر رشد و بالندگی بر اساس ظرفیت‌های بی‌پایان اوست. در باور اسلام حقیقی، شکل‌گیری مدینه فاضله در مقیاس جهانی، در عصر ظهور حضرت مهدی (عجّل‌الله‌فرجه) تجلی می یابد. منبع این اندیشه سر در چشمه زلال اسلام ناب دارد که بشارت آن در منابع اصیل اسلامی آمده است. و که در آن، آرمان تشکیل و حفظ حکومت اسلامی و در نهایت تمدن‌سازی از طریق مبارزه با طاغوت و نفی طبقات اجتماعی نباشد، این، خود مهدویت و است. مهدویت و انتظاری که مهم‌ترین اصل زندگی یعنی سیاست ورزی و ادارۀ جامعه بر اساس قانون خدا را نفی یا بی‌اعتنایی می‌کند، این همان است که منجرّ به انکار مهدویتِ اصیل خواهد شد. که در آن نباشد، اطاعت از نباشد، مهدویت نیست، بازی با یک مقولۀ دینی است. مهدویت و انتظار در عصر غیبت، گِره خورده‌ی با مساله ولایت فقیه و اطاعت تامّ از اوست. تصویر انتظارِ بدون تولّی به از مهم‌ترین انحرافات در ساحت مهدویت است. اسماعیل فخریان @tabyin_tahlil_ejtehad