اندیشکده راهبردی تبیین
📗متن گزارش سالانه ارزیابی از تهدیدهای پیش روی آمریکا؛ 2019 @Tabyincenter
☑️در ارزیابی اطلاعاتی جدید آمریکا درباره تهدیدهای جهانی این نتیجه حاصل شد که کرهشمالی احتمالا تمام زرادخانه هستهای خود را تسلیم نخواهد کرد و ایران نیز در حال حاضر به دنبال توسعه برنامه تسلیحات هستهای خود برای ساخت بمب نیست.
🔴در گزارش دنیل کوتس رئیس اطلاعات ملی آمریکا آمده است: «ارزیابی ما کماکان این است که ایران فعلاً در حال انجام فعالیتهایی که طبق ارزیابی ما برای ساخت بمب هستهای ضروری هستند، نیست.»
@Tabyincenter
#منطقه_در_یک_نگاه |7 خبر منطقهای 10 بهمن 97
1⃣رئیس هیأت اجرایی نهاد موسوم به «شورای دموکراتیک سوریه» پس از دیدار با رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، آنچه آنکارا درباره منطقه امن در داخل سوریه میگوید، چیزی بیش از یک «مستعمره ترکیه» نیست.
2⃣«زیاد النَخّاله» دبیرکل جنبش «جهاد اسلامی» فلسطین با بیان اینکه کشورهای عربی از ملت فلسطین حمایت نمیکنند و سازش به «کشور فلسطین» ختم نمیشود، گفت: «مقاومت هر چه دارد به برکت جمهوری اسلامی است.»
3⃣«محمدعلی الحکیم» وزیر خارجه عراق در کنفرانس خبری مشترک با همتای روس خود در مسکو گفت: «به روسیه اطمینان دادیم که وارد هیچ محوری علیه ایران نخواهیم شد.»
4⃣جنگندههای ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا، مناطقی از استان دیرالزور(شرق سوریه) را هدف حملات خود قرار دادند که در پی آن سه زن و پنج کودک کشته شدند.
5⃣نیروهای ائتلاف سعودی-اماراتی در جدیدترین مورد نقض آتشبس الحدیده و در مقابل چشمان هیأت سازمان ملل به تیم متخصص خنثیسازی مین حمله کردند و یکی از آنها را کشتند.
6⃣خبرگزاری رویترز در گزارشهایی مفصل از یک پروژه جاسوسی امارات پرده برداشته که ابوظبی در قالب آن با استفاده از عوامل آمریکایی تلاش کرده از ایران، قطر، ترکیه و مخالفان داخلی جاسوسی کند.
7⃣منابع وابسته به «الحشد الشعبی» گزارش دادند که نیروهای لشکر 19 الحشد توانستهاند یک فروند پهپاد متعلق به داعش که برای فیلمبرداری از مواضع الحشد واقع در غرب استان «الانبار» عراق به کار گرفته شده بود را سرنگون کنند.
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
🔹هماهنگی در «بحر المیت»، بازی در لهستان و تونس
🔻امروز پنجشنبه، وزرای خارجه پنج کشور بحرین، امارات، کویت، مصر و اردن، به همراه وزیر مشاور در امور خارجه دولت عربستان، در کاخ ملک حسین در منطقه بحر المیت دور هم جمع میشوند تا درباره روابط بین کشورهای عربی و مسائل منطقهای گفتگو کنند. در خصوص این نشست، چند نکته حائز اهمیت است؛
🔸 این نشست، دو هفته قبل از کنفرانس ورشو در لهستان است که بنا دارد صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا را مورد بررسی قرار دهد. کنفرانس ورشو را نخستینبار وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیرش به منطقه مطرح کرد و مقابله با ایران را اصلیترین محور آن دانست. نشست وزرای خارجه شش کشور عربی در اردن، احتمالا محلی برای هماهنگی مواضع برای حضور در ورشو خواهد بود.
🔸اینکه عربستان، بجای ابراهیم العساف وزیر خارجه جدیدش، عادل الجبیرِ برکنارشده را به اردن فرستاده، محل تامل است. هرچند الجبیر اکنون وزیر مشاور در امور خارجه عربستان است اما در هرصورت، العساف، همتای وزرای خارجه پنج کشور عربی دیگر حاضر در اردن محسوب میشود. به نظر میرسد ضدیت غیرقابل انکار الجبیر با ایران، در این انتخاب ریاض بیتاثیر نبوده است.
🔸البته این کشورهای عربی که با نسبتهای متفاوتی، همسو و همراه با عربستان هستند، علاوه بر ایران و کنفرانس ورشو، مسائل دیگری نیز برای بررسی دارند. به نظر میرسد نشست آتی سران کشورهای عضو اتحادیه عرب که در تونس برگزار میشود، یکی از این موارد است. حضور یا عدم حضور سوریه در این نشست، با توجه به علائق و نفوذ تونسِ میزبان، احتمالا محل بحث در بحر المیت خواهد بود. مقابله با قطر، تشکیل نیروی نظامی مشترک، همراهسازی بیشتر اردن در معادلات منطقهای و معامله قرن نیز از دیگر مواردی است که احتمالا در این نشست طرح خواهد شد.
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
2018 Global Go To Think Tank Index Report.pdf
3.87M
☑️متن کامل رتبه بندی اندیشکده های جهان از نگاه دانشگاه پنسیلوانیا (2018)
@Tabyincenter
✖️فیسبوک و توئیتر هزاران حساب مرتبط با ایران را حذف کردند
🔰توئیتر اعلام کرد که 2 هزار و 600 حساب توئیتری مرتبط با ایران که درباره آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و پاکستان توئیت منتشر می کردند از این سامانه حذف شدند
🔴به نوشته تارنمای اِن بی سی، همزمان با این اقدام توئیتر، فیسبوک نیز از حذف 783 صفحه، گروه و حساب کاربری مرتبط با ایران خبر داد
@Tabyincenter
♦️سازوکار ویژه مالی اروپا؛ بیمهایی در آن سوی امیدها
📝هفته گذشته، پس از ماهها تأخیر، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان، ثبت سازوکار را به نام INSTEX را اعلام کردند که میباید تحریمهای ضدایرانی آمریکا را خنثی کرده و ایران را از منافع برجامی خود منتفع کند. این سازوکار در داخل مورد تبلیغ گسترده یک جریان رسانهای قرار گرفت که به نظر میآید بنا بر ملاحظاتی تمایل به گفتن همه واقعیات در مورد سازوکار ویژه مالی اروپا را ندارند. اما در کنار امیدهایی که به این سازوکار بسته شده است، بیمها و نگرانیهای جدی نیز مطرح هستند که نباید مورد غفلت قرار گیرند.
💡تحلیل و ارزیابی
1⃣ به اعتراف اروپاییها حداقل تا اواسط سال جاری میلادی، قرار نیست که INSTEX برای کالاهای تحریمی از سوی ایالات متحده مانند نفت استفاده شود. بلکه در چند ماه آتی تنها اقلام غیر تحریمی شامل غذا و دارو از طریق این سازوکار در دسترس ایران قرار خواهد گرفت. بدون اینکه هیچ تضمین و آینده مشخصی برای توانایی ورود سازوکار ویژه مالی به اقلام تحریمی وجود داشته باشد.
2⃣ طبق آنچه که اعلام شده است، روش کار INSTEX بهگونهای است که ایران نخواهد توانست پول حاصل از صادرات نفت خود را به داخل کشور بازگرداند. ایران تنها میتواند معادل پول نفت صادراتی خود از کشورهای خارجی کالا دریافت کند.
3⃣ هیچ تضمینی برای اینکه INSTEX بتواند از شرکتهای اروپایی مایل به همکاری با ایران در برابر تحریمهای ضد ایرانی آمریکا محافظت کند وجود ندارد. این نکته هم در اظهارات آمریکاییها و هم اروپاییها مورد تاکید قرار گرفته است.
4⃣ به هنگام اعلام سازوکار مالی، اروپاییها موضوعاتی مانند بحث سیاستهای منطقهای و توان دفاعی موشکی ایران را نیز مطرح و نسبت به آنها ابراز نارضایتی کردند. این احتمال وجود دارد که ادامه کار INSTEX منوط به مذاکره ایران در مورد سیاستهای منطقهای و موضوع توانمندی موشکی خود با اروپاییها شود.
5⃣ نتیجه اینکه در کنار امیدهایی که برخی در داخل کشور به سازوکار مالی اروپاییها بستهاند، نگرانیهای بسیار جدی و حیاتی نیز وجود دارد که غفلت از آنها ممکن است کشور را مجدداً دچار یک خسارت بزرگتری نماید.
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
⏸بهانه های جدید!
⚠️هفته گذشته نتانیاهو در همایش «سایبرتک» در تلآویو گفت: «رژیم ایران هر روزه حملات سایبری علیه اسرائیل انجام میدهد و این حملات تحت مانیتورینگ ما قرار دارند. ما این حملات را تشخیص داده و از آن پیشگیری میکنیم.»
❌همزمان با نتانیاهو، سازمان امنیت دیجیتال اتحادیه اروپا امروز هشدار داد که ایران احتمال دارد فعالیت های جاسوسی سایبری خود را به دلیل سرد شدن روابط خود با اروپا، گسترش دهد
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
♦️از ونزوئلا تا ایران؛ آمریکا به دنبال چیست؟
📝اگرچه دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا» توانست در انتخابات سال 2016 ایالات متحده آمریکا پیروز شود، اما این شعار باعث نشد تا از مداخلات آمریکا در سایر کشورها کاسته شود. در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز مانند گذشته، اموری که ذاتاً در صلاحیت کشورها قرار دارد، مورد مداخله جدی آمریکا قرار گرفته است.
📝ایران و ونزوئلا دو نمونه از کشورهایی هستند که در معرض بیشترین دخالتهای استکباری آمریکا قرار گرفتهاند. در هر دو کشور آمریکا به دنبال جنگ اقتصادی، سرنگونی نظام سیاسی و استقرار حکومتی وابسته و دستنشانده خود است.
💡تحلیل و ارزیابی
1⃣ در روزهای اخیر ایالات متحده به شدت تحرکات خود در ونزوئلا و ایجاد آشوب در این کشور افزوده است. یکی ازدلایل اصلی آن نیز تأثیراتی است که تحولات ونزوئلا میتواند بر خصومت ورزی این کشور در قبال ایران و دیگر کشورها داشته باشد.
2⃣ در اولین مورد، آمریکاییها در پی «مدلسازی» از براندازی در ونزوئلا هستند تا نسخهای قابل استفاده برای دیگر کشورها مانند ایران تهیه کنند. در این مدل، بعد از یک دوره جنگ و تهاجم اقتصادی و ایجاد نارضایتی گسترده در توده مردم، پایگاه عمومی نظام سیاسی حاکم هدف قرار گرفته و سپس با ظهور یک رهبر وابسته، زمینه سقوط حکومت فراهم میشود.
3⃣ مورد دیگر اینکه در سطح راهکنشی، آمریکاییها برای پیروزی در تخاصم علیه ایران از جنبههای متعددی به پیروزی در ونزوئلا نیاز دارند. یکی از آثار تحریمهای آمریکا علیه ایران عدم ثبات در قیمت جهانی نفت است که خوشایند دولت ترامپ نیست. استقرار دولتی وابسته در ونزوئلا که ظرفیت تولید روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت را دارد، میتواند خلأ ناشی از توقف صدور نفت ایران پر شود.
4⃣ نهایتاً اینکه سرانجام تحولات در ونزوئلا از نظر دولت آمریکا حاوی یک پیام به متحدان و مخالفان این کشور خواهد بود. آمریکاییها امیدوارند موفقیت نقشههای آنها در ونزوئلا دیگر کشورهای مخالف سیاستهای استکباری و زیاده خواهانه آمریکا از جمله ایران را به این نتیجه برساند که این کشور در رویارویی و براندازی حکومتهای مخالف خود، ارادهای جدی دارد.
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
#منطقه_در_یک_نگاه | 7 خبر منطقهای 13 بهمن 97
1⃣رئیس شورای اجرایی جنبش «نُجَباء» اعلام کرد که گروههای مقاومت عراقی از ظرفیت قانون اساسی این کشور برای اخراج کامل نیروهای خارجی استفاده خواهند کرد.
2⃣ کاخ کرملین روسیه جمعه (۱۲ بهمن) اعلام کرد که رؤسای کشورهای ضامن روند آستانه در سوچی، ماه آینده با یکدیگر دیدار خواهند کرد. کرملین در مورد این نشست که قرار است چهاردهم فوریه (۲۵ بهمن) بین ایران، روسیه و ترکیه برگزار شود، افزود: « پوتین به صورت جداگانه با همتایان ایرانی و ترکیهای خود در حاشیه نشست سوچی دیدار خواهد کرد.»
3⃣نیروهای «الحشد الشعبی» از داخل عراق، مواضع داعش را در شرق سوریه بمباران کردند و مانع از ورود عناصر این گروه به خاک عراق شدند.
4⃣«عبدالباری عطوان»، نویسنده سرشناس جهان عرب در روزنامه فرامنطقهای «رای الیوم» نوشت، نشست اخیر وزیران خارجه 6 کشور عربی در «البحر المیت» اردن با هدف حذف شرط قطعی رابطه دمشق با ایران برای ازسرگیری روابط اعراب با دولت سوریه برگزار شد.
5⃣علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با شبکه «المیادین» با اعلام اینکه روابط ایران با کشورهای عربی به صورت کلی خوب است، افزود، عربستان سعودی پس از انقلاب ایران مسیری اشتباه را در پیش گرفت.
6⃣«عمر الرزاز» نخستوزیر اردن و هیأت همراه وی امروز یکشنبه با هدف گسترش همکاری اقتصادی و صنعتی با عراق، در منطقه مرزی با «عادل عبدالمهدی» همتای عراقی خود دیدار کرد.
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter
❌ 12 اصل برای مهار ایران‼️
🌐 مرکز امنیت نوین آمریکا در مقالهای با فرض اینکه آمریکا به برجام باز نمیگردد و نیروهای نظامی خود را نیز از سوریه خارج میکند نوشت که برای مهار ایران باید آن را پای میز مذاکره کشاند و همچنین این 12 اصل را اجرایی کرد:
🔻ایالات متحده در کلام و عمل باید نشان دهد که به دنبال تغییر رژیم نیست؛ بلکه به دنبال «big for big» است به معنی اقدامی بزرگ برای تجارتی بزرگ تا بتواند توافق با ایران را تقویت کند
🔻کانالهای ارتباطی با ایران باز نگه داشته شود و در همین حال گفت و گو با مقامات بلندپایه دو کشور نیز پیگیری شود
🔻فضا به گونهای باشد که پایبندی جمهوری اسلامی همچنان به محدودیتهای هستهای و شاخصهای شفافیتزای برجام حفظ شود
🔻محدودیتهای واقعبینانه برنامه موشکی ایران پیگیری و اشاعه تسلیحاتی آن منع شود
🔻فعالیتهای نامشروع غیر هستهای برجسته و از تحریمها برای فشار حداکثری استفاده شود
🔻کاهش تاثیرات منفی تحریمهای یکجانبه آمریکا بر اقتصاد ایالات متحده و حفظ ساختار تحریمهای اثرگذار بر ایران در بلند مدت
🔻همکاری بیشتر با متحدین عرب برای مقابله با جنگهای نامنظم ایران
🔻خروج نیروهای آمریکا از سوریه به شکلی باشد که از ظهور دوباره داعش جلوگیری شود و همینطور دستاوردهای ایران نیز تا حد امکان محدود گردد
🔻در لبنان صبر استراتژیک پیش گرفته شود تا به آرامی نفوذ حزبالله را از طریق جایگزینی مناسب بتوان متوقف کرد
🔻دادن تعهدی شفاف و بلند مدت به عراق
🔻پیشنهاد انتخابی روشن و واضح به عربستان سعودی در مورد یمن (با این مضمون که): درگیری بیشتر ایالات متحده وابسته به تغییر اساسی در نحوه الگوی جنگ است؛ (در غیر این صورت) حمایتهای آمریکا به پایان میرسد
☘ کانال مرجع در حوزه سیاست خارجی 🌿 اندیشکده راهبردی تبیین🌿
@Tabyincenter