✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
🔹
⭕️نظام خانواده از منظر استاد مطهری (بخش اول)
🔶تفاوت نظام خانواده در اسلام با غرب در چیست؟ چرا نهضت فمینیسم غربی در جامعه اسلامی معنا پیدا نمیکند؟ چرا در اسلام مدیریت خانواده به مرد سپرده شده است؟ چرا با وجود نارضایتی اکثر بانوان از همسر دوم، اسلام تعدد زوجات را ممنوع نکرده است؟ این سوالات و شبیه به آن را میتوان در یادداشتی خواندنی با عنوان خانواده از منظر شهید استاد مطهری مطالعه کرد.
🔷به صورت کلی استاد مطهری در مقایسه میان دو طرز تفکر اسلامی و غربی در خصوص نظام خانواده معتقد است که در دیدگاه اسلام، قانون «محبت و عاطفه» در خانواده و بین زوجین حاکم است. لذا اساس و ماهیت زندگی خانوادگی از دیدگاه اسلام، شراکت و مالکیت نیست، بلکه وحدت است؛ وحدتی که با ازدواج دو موجود در شکل و وضع مختلف به صورت دو قطب مثبت و منفی یکدیگر را جذب میکنند.[۱]
🔷وی با بیان الگوی شخصیت بینظیر فاطمه(سلاماللهعلیها) در مقام یک همسر، #حقیقتازدواجازمنظراسلام را پیوند و پیمان دو روح میداند که باعث وحدت و یگانگی زن و مرد میشود و برای همیشه باقی میماند، در حالی که #خانوادهدرفرهنگغربی به اعتقاد استاد به منزله یک شرکت تلقی میشود که در آن زن و مرد با یکدیگر قرارداد میبندند و به تبع آن، این شراکت خانوادگی برای هریک از زن و مرد حقوق، تکالیف و مجازاتهایی به دنبال میآورد؛ به گونهای که صرفا قوانین و تکالیف حقوقی در نظام خانواده میان زن و مرد حکم فرمایی میکند و از این رو #نگاه_غرب به نظام خانواده کاملا #نگاهحقوقیومعاملهای است.[۲]
🔷استاد در توضیح چگونگی شکلگیری نهضت فمینیسم در نگاه صرفا حقوقی غرب به نظام خانواده، این نکته را متذکر میشود که در غرب، زن و مرد به مثابه دو همکار و بلکه دو رقیب در کنار هم قرار دارند و هر یک سعی میکند تا حق و سهم بیشتری در این شراکت و معامله بدست آورد. از این رو گروهی با این نوع نگاه به خانواده، بدنبال سهمخواهی بیشتر در قوانین خانواده و زن و مرد شدند و سرانجام به شکل گیری نهضت فمینیسم در جامعه غربی نیز دامن زد. از این رو نهضت فمینیسم در نوع نگاه صرفا حقوقی و معاملهای غرب به نظام خانواده معنا و بروز پیدا کرد؛ چرا که وقتی نگاه به خانواده، از جنس کاملا نگاه حقوقی و معاملهای باشد، بحث برابری حقوقی میان زن و مرد و سهم خواهی جنسیتی مطرح میشود.
🔷اما #دردیدگاهاسلامی، از آنجایی که زن و مرد برای زندگی خانوادگی آفریده شدند تا به فرمایش قرآن کریم، مایه آرامش[۳] و تکمیل کننده همدیگر باشند، دیگر بحث رقابت و سهمخواهی در نظام خانواده میان زن و مرد معنا و مفهومی پیدا نمیکند؛ زیرا زن و مرد، خودشان مورد نیاز همدیگر هستند و آنچه آن دو را پیوند میدهد، عاطفه و محبت است، نه صرفا قوانین خشک و بی روح![۴]
پی نوشتها
[۱] یادداشتها، مطهری، ج ۵، ص ۳۳ و ۳۴
[۲] همان، ص ۷۴
[۳] «و مِن آیاته أنْ خلق لکم مِن أنفسکم أزواجاً لتسکنوا إلیها؛ از نشانههای خدا این است که از جنس خودتان همسرانی برای شما آفرید تا در کنار آنها آرامش بیابید.»[روم،۲۱]
[۴] یادداشتها، مطهری، ص ۹۶ و ۱۳۴
نویسنده: مصطفوی
منبع: وبسایت رهروان ولایت
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🏴 تاویل لیله در سوره قدر به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها🏴
محمّد بن قاسم مى گويد: امام صادق عليه السلام فرمود:
🏴 إنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ👈 أللَّيْلَةُ فاطِمَةُ، وَالْقَدْرُ أَللّهُ؛ فَمَنْ عَرَفَ فاطِمَةَ حَقَّ مَعْرِفَتِها، فَقَدْ أَدْرَكَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ. وَ إِنَّما سُمِّيَتْ فاطِمَةَ، لِأَنَّ الْخَلقَ فُطِمُوا عَنْ مَعْرِفَتِها.» « بحار الانوار، ج 43، ص 65، روايت 58.»
🏴 - تأويل ليله در إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ فاطمه است، و تأويل قَدْر، اللّه تبارك و تعالى است.
🏴 لذا هركس فاطمه را حقيقتاً شناخت، شب قدر را درك نموده است
🏴 و علّت نامگذارى فاطمه به اين نام، آن است كه تمام مخلوقات از معرفت و شناسايى او بازگرفته شده اند (او را آن گونه كه هست نمى توانند بشناسند).
📘 برگرفته از کتاب #جلوه_نور
@tabyinchannel
⚫️ #تکرار_فاطمیه؟!!!
🔹بعد رحلت رسول گرامی اسلام، ۴۰ شب فاطمه زهرا (س) به همراه امیر مومنان و حسنین، هر شب درب ۴۰ منزل انصار و مهاجرین رفتند و غدیر خم را یادآوری کردند اما پاسخی نشنیدند و حتی در را باز نکردند.
🔸تزویر و نفاق ابتدا کلام امام را بیاثر کرد، آنگاه اهانت کرد و جواب سلام امام را ندادند و فقط بر گریههای دختر پیامبر ناظر نبودند که او را از شهر بیرون کردند و حتی سایهبان بر سر دختر پیامبر خراب کردند، اما کسی دم بر نیاورد.
🔹از ۱۶۰۰ مهاجر و انصار ۴۰ یار هم به یاری امیرمومنان نیامدند.
🔸این بود که جرات کردند ۴۰ نفر بیغیرتترین اراذل و اوباش را برای آتش زدن درب خانه و هتک حرمت دخت نبی و بستن دست ولی فرستادند.
👈♦️۱۷۰ هزار نفر بیعت خود را با علی زمان تجدید کردند و از هتک حرمت کننده خانه ولایت شاکی شدند، #رسانههای_انقلابی حاضر نیستند صدای این بیعت را به گوش مردم برسانند.
♦️چون تزویر میداند اگر این صدا برسد، تزویر رسوا خواهد شد و مشخص خواهد شد واقعیت مردم ۹ دی و تشییع با شکوه حاج قاسم است، نه #سیاهی_لشکر #توئیتر و #تلگرام و #اینستاگرامی.
♦️ای کاش زودتر #مدعیان_ولایتمداری به خود آیند و در مقابل این هتک حرمتها خاموش نباشند، مبادا شریک غاصبان و هتاکان ولایت باشند...
♦️اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و آخر تابع له علی ذلک
♦️ما فرزندان #مکتب_سلیمانی هستیم و خدا نکند اراذل و اوباش قصد خانه ولی را نمایند.
#شکایت_جمهور
#شکست_حصر_رسانه
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💠 چرا علی علیهالسلام قیام نکرد
علی علیهالسلام بر سر دو راهی قرار داشت که پیمودن هر دو برایش سخت و دشوار بود:
۱. در برابر خلافت ابوبکر، انقلاب مسلحانه اعلان نماید؛
۲. خار در چشم و استخوان در گلو، صبر پیشه کند.
حاکمان آن زمانه کسانی نبودند که با کوچکترین مخالفت، از قدرت خویش دست کشند. دانستیم که ایشان به خلافت بسیار دلبسته بودند. این بدان معنا بود که به دفاع از قدرتِ تازۀ خویش میپرداختند.
در این حال، کاملاً معقول بود که سعدبنعباده از فرصت استفاده کند تا در راه هوسهای سیاسی خود، جنگی تازه به راه اندازد. میدانیم که وقتی از وی بیعت خواستند، حزب پیروز را تهدید به حرکت انقلابی نمود و گفت: «نه، به خدا سوگند! با شما بیعت نخواهم کرد تا همۀ تیرهایم را به سوی شما بیفکنم...»؛ اما به گمان قوی، او از پرداختن به این انقلاب هراس داشت و جرئت نمیکرد که نخستین کسی باشد که در برابر دستگاه حاکم شمشیر از نیام برکشد… پس اگر بانگی نیرومند را میشنید که آشکارا ندای انقلاب برمیآورد، این قابلیت را داشت که هیجان و حمیّتش برانگیخته شود و شورش را از سر گیرد.
افزونبراین، نباید امویان و تشکّل سیاسی آنها برای دستیابی به قدرت و مقام را فراموش کنیم. همچنین نباید از یاد ببریم که آنان در واپسین سالهای جاهلیت، در مکه دارای نفوذ بسیاری بودند…. پس امویان آمادۀ شورش و کودتا بودند و آنگاه که به علی علیهالسلام پیشنهاد کردند فرماندهی مخالفان را به عهده بگیرد، او آشکارا این را دریافت، اما میدانست امویان کسانی نیستند که بتوان به حمایتشان اعتماد نمود؛ بلکه تنها میخواهند از این راه به اهداف خویش دست یابند. پس درخواست آنها را نپذیرفت.
بدینسان، انقلاب علوی در آن زمان بهمعنای راه انداختن جنگی خونبار بود که نبردهای خونین پیاپی با اهدافی متفاوت را در پی داشت و زمینۀ اوضاعی را فراهم میآورد که ابتدا فتنهگران و سپس منافقان از آن سوءاستفاده میکردند.
بنابراین، شرایط آن بلای پیشآمده بهگونهای بود که به علی اجازه نمیداد به تنهایی در برابر قدرت حاکم ندای انقلاب برآورد؛ بلکه اگر او چنین میکرد، انقلابهای متعددی شکل میگرفت و جبهههای گوناگون با اهداف مختلف در برابر هم به نبرد برمیخاستند و بدینسان، کیان اسلامی در آن لحظۀ دشوار برچیده میشد.
📚 فدک در تاریخ، گزیدهای از ص١١١تا١١۴
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
#مهدویت
#علائم_ظهور
✅ فوائد شناخت نشانه های حتمی ظهور:
⭕در عصر حاضر، آفت های فراوانی در زمینه نشانه شناسی ظهور در مباحث مهدویت، به چشم می خورد.
❌متأسفانه افراط و تفریط در زمینه ی مبحث نشانه شناسی ظهور، موجب اتخاذ سیاست های نادرست در این زمینه شده است:
1️⃣ گروهی از شیعیان، هیچ توجهی به نشانه های ظهور و روایات مربوط به آخرالزمان ندارند و به همین دلیل بدون توجه به وقایع اطراف، به امور روزمره مشغولند.
🔻به همین دلیل تعدادی از آنان نیز علی رغم ادای فرایض دینی، به دلیل عدم شناخت صحیح از امتحانات و ابتلائات آخرالزمان، گرفتار فتنه ها شده و در گرد و غبار فتنه ها، اهداف اصلی را فراموش می کنند و در این امتحانات مردود می گردند.
🔺دیدگاه این افراد نسبت به نشانه های ظهور، تفریطی بوده و مانع از موضع گیری صحیح آنان می گردد.
#مهدویت
#علائم_ظهور
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
تبیین
#مهدویت #علائم_ظهور ✅ فوائد شناخت نشانه های حتمی ظهور: ⭕در عصر حاضر، آفت های فراوانی در زمینه نش
#مهدویت
#علائم_ظهور
2️⃣ گروه دیگری از شیعیان، متاسفانه راه افراط را در پیش گرفته و با تطبیق دادن افراطی وقایع اطراف خود با نشانه های ظهور، هر واقعه ای را بالاجبار و به واسطه ی انواع و اقسام توجیهات، بر یکی از نشانه های ظهور منطبق می نمایند و دست به توقیت و تعیین وقت برای ظهور می زنند.
🔻این حرکت افراطی نیز تبعات نامناسبی داشته و علیرغم ایجاد امید و شوق در دل منتظران مهدی موعود(عج) در کوتاه مدت،
🔻در درازمدت به دلیل عدم صحت تطبیق های ارایه شده و متعاقب آن عدم ظهور حضرت مهدی(عج) در زمان مورد ادعا،
🔻موجب ناامیدی و یأس در بین مشتاقان و منتظران ظهور مهدی موعود(عج) می گردد و لطمات جبران ناپذیری بر پیکره جامعه مهدوی وارد می کند.
3️⃣ اما افرادی که مسیر صحیح را برمی گزینند و ضمن مطالعه توأم با تدبرو تحقیق و همچنین رعایت احتیاطات لازم،
🔸به مطالعه پیرامون نشانه های ظهور می پردازند، ضمن حفظ روحیه و آمادگی خود برای زمینه سازی ظهور حضرت مهدی(عج) و پرهیز از گرفتار شدن در فتنه های آخرالزمانی،
🔸بی محابا به تطبیق های ناصحیح و نادرست نپرداخته و از افتادن در ورطه یأس و ناامیدی دوری می نمایند.
✅ در این بین افراد گروه سوم که به دور از افراط و تفریط به مطالعه دقیق پیرامون نشانه های ظهور می پردازند،
از سایر افراد موفقترند و ضمن آمادگی همیشگی و پرهیز از افتادن در ورطه فتنه های آخرالزمان، از تعجیل و توقیت در امر ظهور حضرت مهدی(عج) خودداری می نمایند.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
#مهدویت
🌱 زندگى اصلى و حیات مطلوب بشر از دوران ظهور حضرت مهدى (عج) آغاز می شود❗
💠رهبرمعظم انقلاب:
اگر بخواهیم تشبیه کنیم، اینجور باید بگوییم که یک مسافرى یا یک کاروانى از پیچوخمهاى دشوار، از معبرهاى سخت، از کوهستانها، از وادىها، از درّهها، از لجنزارها، از خارزارها، همینطور دارد عبور می کند، راه را می پیماید، براى اینکه خودش را به یک نقطهاى برساند؛
⁉️ این نقطه کجا است؟
👈 این نقطه عبارت است از یک اتوبان، یک جادّهى مهم، یک جادّهى باز، یک راه هموار.
🔹همه آنچه در تاریخ بشر تا امروز مشاهده می کنیم، حرکت در همان کورهراهها و در همان فرازونشیبها و در همان خارستانها و لجنزارها و مانند اینها بوده است؛
🔸بشریّت دارد همینطور این راه را طى می کند تا به اتوبان برسد؛
👈این اتوبان، دورانِ #مهدویّت است، دوران ظهور حضرت مهدى (عج) است.
🔹اینجور نیست که وقتى به آنجا رسیدیم، یک حرکت دفعى انجام بگیرد و بعد هم تمام بشود؛ نه، آنجا یک مسیر است.
🌿در واقع باید گفت زندگى اصلى بشر و حیات مطلوب بشر از آنجا آغاز می شود و بشریّت تازه مىافتد در راهى که این راه یک #صراط_مستقیم است و او را به مقصد آفرینش می رساند. ٩٣/٣/٢١
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🌠☫﷽☫🌠
📍#فائزه همان #اکبر است. بدون رتوش، همانقدر دشمن ملت.
🔴 دنبال #تحریم ملت هستید یا رفع تحریم
🔹 #فائزه_هاشمی فرزند پدری است که مناسبات اشرافیگری، باندبازی، اختلاس، فساد اقتصادی، لیبرالیسم و سیاست خارجه تنشزدایی را در جمهوری اسلامی بنا نهاد.
🔸 پدر او بود که تکیه گاه فتنه۸۸ شد و نظام اسلامی را تا لبه پرتگاه پیش برد.
✅ فائزه دختر همان پدری است که ۶ ماه اول دولت احمدینژاد به سران سعودی نامه نوشت نگران نباشید این دولت ۶ ماه دوام نمیآورد!
🔹 دختر همان است که تکیهگاه سیاسیونی قرار گرفت که بعد از #فتنه۸۸ به آمریکاییها نامه نوشتند حالا نوبت تحریم است!
🔸 حرف فائزه که میگوید دوست داشتم ترامپ رای بیاورد تا با فشار و تحریم بیشتر، باعث تغییر سیاستهای جمهوری اسلامی شود، حرف خودش نیست. حرف پدرش است که در کنار سایر سران فتنه، زمینه تحریمها را فراهم کردند و سپس به بهانه رفع تحریمها، دولت را بدست گرفتند!
✅ هم قطاران او هم به اوباما نامه نوشتند هم به ترامپ و درخواست تحریمهای بیشتر کشورمان را داشتند.
🔹 و چه مظلوم ملت ایران؛ که برای رفع تحریمها به همینان اعتماد کرد که مثلاً زبان دنیا را بلدند غافل از آنکه اینها وجود و دولتشان را مدیون تحریمها و فشارها هستند!
🔸 مشتاق تحریمها بودند اما میگفتند میخواهیم #برجام امضا کنیم تا تحریمها رفع کنیم اما در حقیقت با برجام دنبال تغییر سیاستهای نظام و #براندازی از درون بودند!
💢 این حرف فائزه سالها سیاست محوری جریان مدعی #اصلاحات و براندازان بوده!
#سرطان_اصلاحات
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد