#تفسیر_قرآن_کریم
(آیه ٢٧_سوره ابراهیم)
🍃یُثَبِّتُ اللهُ الَّذینَ ءَامَنُوا بِالَقَولِ الثَّابِتِ فِی الحَیوهِ الدُّنیا وَ فِی الاخِرَهِ وَ یُضِلُّ اللهُ الظَّلِمینَ وَ یَفعَلُ اللهُ ما یَشاءُ
💠قول ثابت، گفتاری است با دلیل و برهان و استوار بر اساس اعتقاد و عزم راسخ که مراد از آن، توحید و ثبات قدم داشتن در حفظ آن است به طوری که توحید را با زبان، جاری سازد و با عمل به سرانجام برساند
💠کسانی که قول ثابت دارند، در زندگی دنیا در مدّت حیاتشان و بعد از مرگ و در قبر که منزل اوّل از منازل آخرت و توقفگاه های قیامت است، به لکنت نمی افتند. زمانی که از اعتقاد آنها در آنجا سؤال می شود، از امور ترسناک به وحشت نمی افتند
💠ابوسعید خدری روایت می کند که ما همراه پیغمبر(ص) بر سر جنازه ای بودیم که ایشان فرمودند: ایّها الناس! بدانید که این امّت را در گور مبتلا کنند چون مردی را در گور بگذارند و قوم او بروند، فرشته ای می آید و می گوید: چه میگویی؟ آن مرد مؤمن بود، می گوید: «اشهد ان لا إله الا الله، وحده لا شریک له و اشهد أن محمّداً عبده و رسوله» آن فرشته میگوید: راست گفتی آنگاه دری از دوزخ میگشاید و میگوید: بنگر، اگر کافر بودی، این جایگاه تو بود
💠اما به کافر و منافق می گوید: چه میگویی؟ او می گوید: نمیدانم. به او میگویند: بنگر، اگر مؤمن بودی، این جایگاه تو بود، اما چون کافر شده، دری از دوزخ بر او میگشاید
💠بعضی از اصحاب گفتند: ای رسول خدا! هیچکس نیست که چنین تنهایی و دیدن فرشته ای برایش باشد؛ مگر اینکه میترسد و نمیتواند چیزی بگوید
پیامبر فرمود: «یثبت الله الذین...
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
💠 خدای متعال، متناسب با ظرفیّتِ هر کس، زمینهٔ رُشدی برای او فراهم کرده است.
✍ استاد سیدمحمّدمهدی #میر_باقری:
🍃اگر انسان دنبال تکلیف خدا بگردد و آنجا که تکلیف میآید بایستد و عمل کند، همهٔ رشدها را خداوند برای او رقم میزند. اما اگر با تدبیر خود دنبال رشد خودش باشد، به هیچکُجا نمیرسد!
🍃خدای متعال، متناسب با شخص و ظرفیّتِ هر کس، زمینهٔ رشدی برای او فراهم کرده است و زمینهٔ رشدش، انجام تکلیفی است که متوجه اوست؛ برای مثال، انسان که مادری مریض دارد، میفهمد که باید وقتش را برای او بگذارد؛ اما اگر برود کار دیگری انجام دهد، رشدش در آن کار نیست!
🍃تمام تلاش شیطان این است انسان را از آن نقطهٔ حرکت، به مسیر دیگری بکشاند! ممکن است نقطهٔ حرکتِ ما، با نقطهٔ حرکتِ فرد دیگر، متفاوت باشد؛ اما شیطان ما را فریب میدهد و میگوید: ببین که فلانی چطور به کمال رسید! تو هم همان مسیر را برو!
🍃مثلاً رشد حضرت یوسف(ع) در یک امتحان خاصی است و رشد حضرت موسی(ع) در امتحان دیگری است.
نمیشود که حضرت موسی(ع) رشد خودش را در امتحان حضرت یوسف(ع) دنبال کند. حضرت موسی(ع) باید از امتحان خودش موفق بیرون بیاید. رشد حضرت موسی(ع) در زندانرفتن نیست.
🌐 @tabyinchannel
#کانال_تبیین
#کانالی_متفاوت_برای_ارائه_اندیشه_ها
#رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅باز هم قوه قضائیهی #آیت_الله_رئیسی به داد تولید کنندگان رسید
❌با دستور دادستان کل کشور، بانک ها از ۵ اقدام که منجر به فلج شدن کارهای تولیدی میشود، منع شدهاند.
👈وقتی یک #مدیر دارای عقل و تدبیر حاکم می شود چه آثار و برکاتی دارد و زمانی که یک انسان جاهل به اسم تدبیر امور مردم را به دست میگیرد وضعیت این گونه میشود که مشاهده میکنید.
🔺اگر #رئیسی رئیس جمهور بود، چه میشد؟!
#روانبخش
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
💥💫💥💫💥💫💥💫💥
💫
⭕️سرلیست یک چک لیست!
🔷نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی (tax to gdp) یکی از شاخصهای مهمی است که نشانگر میزان کنترل و مدیریت منابع اقتصاد توسط #دولت است. هر چقدر نسبت مالیات به gdp کوچکتر باشد، یعنی دولت در #مدیریت_منابع_اقتصاد ضعیف است.
به زبان ساده، هرچه این نسبت کوچکتر باشد، میزان #ولنگاری_اقتصادی بالاتر میرود؛ و وقتی میزان ولنگاری اقتصادی بالا بود، توان دولت در تخصیص بهینه منابع در جهت برنامههای ملی پیشرفت کاهش مییابد.
🔷دقت کنیم که نسبت فوق ارتباطی به کوچکی یا بزرگی اقتصاد ندارد. ممکن است کشوری اقتصاد کوچکی داشته باشد، اما نسبت مالیات به جی.دی.پی بزرگی داشته باشد که نشان دهنده #مدیریت_صحیح منابع اقتصاد توسط دولت است.
میانگین نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی (tax to gdp) در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که پیشرفته محسوب میشوند ۳۴ درصد، در کشورهای بریکس که در حال پیشرفت محسوب میشوند ۲۳ درصد و در کشورهای کمترپیشرفته ۱۶ درصد است.
🔷متاسفانه این نسبت در #اقتصاد_ایران بین ۴ تا ۷ درصد در نوسان بوده است که حاکی از #ضعف_شدید مدیریت منابع اقتصاد توسط دولت است.
مهمترین مسئله دولتها برای ایجاد یک نظام مالیاتی قدرتمند و دقیق، اشراف کامل بر اطلاعات اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی و قدرت پردازش این اطلاعات بوده که اینک با ظهور فناوریهای نوین ارتباطی، کسی نمیتواند از فقدان این امکان به عنوان یک معضل یاد کند.
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
👇👇👇
🔷ارقامی در حدود ۱۵۰ هزار میلیارد (یعنی حدود یک چهارم بودجه عمومی سال آینده) که برای #فرار_مالیاتی در کشور ما ذکر میشود، نشاندهنده یک #ولنگاری_تمام_عیار_اقتصادی است که عملا اجرای هر گونه برنامه ملی پیشرفت را دچار اخلال جدی میکند. یکی از سیّئات مجلس کنونی، به فرجام نرساندن قانون مالیات بر عایدی سرمایه است؛ و ان شاءالله یکی از اقدامات اساسی که در #مجلس_آینده باید انجام شود، همین موضوع یعنی برطرف کردن #خلاهای_قانونی مالیاتی و نظارت دقیق بر حسن اجرای قوانین موجود مالیاتی است.
🔷مالیات فقط محل درآمد دولت نیست. #مهمترین کارکرد مالیات، #مدیریت_اقتصاد و هدایت آن در جهت صحیح است. تا وقتی نظام مالیاتی کارآیی نداشته باشیم، هیچ برنامهای قابلیت اجرای صحیح و کامل را نخواهد داشت.
❌ #جریان_انقلابی باید از کلیگویی در دوران #مبارزات_انتخاباتی به شدت پرهیز کند. چک لیستی تهیه کرده و به مردم قول دهد یک به یک موارد آن را با سررسیدهای مشخص به فرجام خواهد رساند. پس از پیروزی نیز، گزارش پیشرفت کار چک لیست خود را هفتگی به مردم بدهد. سرلیست این چک لیست، باید مسئله #مالیات باشد.
#سید_یاسر_جبرائیلی
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
⚠️سواد رسانه ای (Media Literacy) مجموعهای از مهارتهای قابل یادگیری است که به توانایی دسترسی، تجزیه و تحلیل و ایجاد انواع پیامهای رسانهای اشاره دارد و یک مهارت ضروری در دنیای امروزی به شمار میرود.
برای حرکت در محیط رسانهای پیچیده امروز باید قادر به درک بهتر پیامهای رسانهای باشیم.
⚠️⚠️⚠️
افراد، با سواد رسانه ای قادر به کشف پیامهای پیچیدهی موجود در محتوای تلویزیون، رادیو، روزنامهها، مجلات، کتابها، بیلبوردهای تبلیغاتی، اینترنت و سایر رسانههای مستقل خواهند شد. آنها همچنین میتوانند رسانههای خود را ایجاد کرده و در شکلگیری فرهنگ رسانهای مشارکت فعالانه داشته باشند، این امر سبب میشود مردم از حالت مصرفی خارج شده، از رسانهها به صورت هوشمندانهای بهرهمند شوند.
سواد رسانه ای میتواند به افراد جامعه کمک کند تا:
۱. چگونگی ایجاد پیامهای رسانهای را درک کنند.
۲. آنچه که رسانهها میخواهند ما را به باور آن برسانند را تشخیص بدهند.
۳. تعصبات، اطلاعات غلط و دروغهای رسانهای را تشخیص بدهند.
۴. قسمتی از داستان که کتمان میشود را کشف کنند.
۵. پیامهای رسانهای را براساس تجربیات خود، باورها و ارزشهایشان ارزیابی کنند.
۶. پیامهای رسانهای خود را طراحی، ایجاد و توزیع کنند
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
💠حجاب؛
سدّ فرهنگ اسلامی
🔹دانشمندان علوم اجتماعی، هرمی را برای عناصر فرهنگ ترسیم می کنند. در راس این هرم، نمادها هستند و در لایه زیرین آن، عقاید و باورها قرار دارد. نمادها سریعتر از همه مورد تغییر و تحول قرار می گیرند و عقاید و باورها از همه دیرتر تغییرات را می پذیرند.
🔷برای نفوذ و هجوم فرهنگی، معمولا از نمادها شروع می کنند زیرا که مستقیم سراغ باورها و ارزشها رفتن، زمان نفوذ فرهنگی را طولانی می کند. عقاید و باورها به راحتی تغییرات را قبول نمی کند و دشمن در تهاجم فرهنگی به اهداف خود نمی رسد. از این رو بهترین و سریعترین راه، تمرکز روی نمادها است.
وقتی در حمایت از نمادها استقامت نشود و برای حفظ این خط مقدم فداکاری نشود و این سدّ شکسته شود ممکن است سیلی بیاید و همه دستاوردهای فرهنگ جامعه را با خود ببرد. برای حفظ خط مقدم شاید نیروهای زیادی هم فدا شوند و مجاهدتهای فراوانی لازم باشد اما حفظ این سدّ فرهنگی، ارزش این همه ایثار و فداکاری را دارد.
🔷حجاب برای جامعه دینی و اسلامی، به عنوان یک نماد برای فرهنگ اسلامی است. هرچند برای حجاب نمی توان معرفت عمیقی را در نظر گرفت، اما به عنوان یک سدّ فرهنگی در مقابل تهاجم دشمن ایستاده است. دشمن بعد از شکستن این سد، سراغ فتح سنگرهای دیگر فرهنگ خواهد کرد. هدف دشمن از مبارزه با حجاب، رسیدن به فرهنگ برهنگی و برداشتن حیا و عفاف، و به تبع آن، زدودن اخلاق و معنویت از جامعه است.👇👇
🔷وقتی جامعه ای از اخلاق و معنویت تهی شد دیگر مقاومت، شجاعت و جهاد نیز از آن جامعه رخت خواهد بست و آرام آرام این جامعه از دین فاصله خواهد گرفت. از این رو باید هدف نهایی دشمن را رصد کرد و با تیزبینی و هوشیاری با آن به مقابله برخواست.
🔷انقلاب اسلامی که مدعی حاکمیت دینی در عصر جهانی شدن است مورد دشمنی استکبار جهانی و ابرقدرتهای ظالم قرار گرفته است. دشمن چون به طور مستقیم نمی تواند با این اندیشه مقابله کند از نمادهای این انقلاب شروع می کند تا آرام آرام اندیشه این انقلاب را مورد خدشه قرار دهد و آن را از صحنه جهانی محو کند.
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
#کانالی_متفاوت_برای_ارائه_اندیشه_ها
#رصد_بهترین_تحلیل_های_روز #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✅ الدنیا مزرعة الآخرة...
#یک_دقیقه_مطالعه_مجازی 👇
️می گویند دنیا بد است، آن را رها کن. دنیا رنج است، از آن بگذر. دنیا مردار است، از آن فرار کن.
در حالیکه دنیا بد نیست، که کم است، باید آن را زیاد کرد. باید با آن تجارت کرد. گندمی است که باید به خاکش سپرد و آبیاریش کرد و خرمنش را برداشت.
️بعضی، گندم را نگه می دارند و فقط به آن عشق می ورزند و به آن افتخار می کنند.
بعضی گندم را رها می کنند و از آن می گذرند.
اما آنها که وسعت خسیس زمستان را دیده اند، یک گندم را بارور می کنند، آن را به خاک می دهند تا از خاک برخیزند و زمستان را گرسنه نمانند.
اینها در واقع از گندم ها و از دنیا نگذشته اند که ان را برداشته اند. آن را بد نمی دانند که کم می شمارند و به زیاد کردنش مشغول می شوند. دنیا می شود کشتزارشان، می شود بازارشان...
️دنیا بد نیست، کم است. دنیا رنج است اگر اسیرش باشی و سود است، اگر امیرش بشوی.
📚 روروش نقد، جلد3، ص 70
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
#کانالی_متفاوت_برای_ارائه_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
#بازنشر
💠مهدویت و استعمارستیزی!
📛 در سندی دیدم، استعمارگران ميگفتند تا وقتی مردم به #مهدویت معتقدند، نمیتوانیم کشورهایشان را درست در اختیار بگیریم!
🔻رهبرانقلاب: من سندی را دیدم که مربوط به دهها سال قبل؛ یعنی اوایل ورود استعمار به شمال آفریقاست.
🔹️کشورهای شمال آفریقا، گرایش بسیاری به اهل بیت دارند. مذهبشان هر مذهبی از مذاهب اسلامی که هست باشد؛ اما محبِ اهل بیتند. در کشورهای سودان و مغرب و غیره عقیده به مهدویّت خیلی پُررنگ است.
🔹️آن زمان که استعمار وارد مناطقِ مذکور شد - که ورود استعمار به آن مناطق در قرن گذشته است - یکی از مسائلی که مزاحم استعمار شد، عقیده به مهدویّت بود!
🔹️در سندی که من دیدم، بزرگان استعمار و فرماندهان استعماری توصیه میکنند که ما باید کاری کنیم که عقیده به مهدویّت، بتدریج از بین مردم زایل شود!
🔹️آن روز استعمارگران فرانسوی و انگلیسی در بعضی کشورهای آن مناطق افریقایی بودند - فرقی نمیکند که استعمار از کجا باشد - استعماران خارجی، قضاوتشان این بود که تا وقتی عقیده به مهدویّت در بین این مردم رایج است، ما نمیتوانیم کشورهایشان را درست در اختیار گیریم!
🔹️ببینید، عقیده به مهدویّت چقدر مهمّ است!
🔺️چقدر خطا میکنند کسانی که به اسم روشنفکری و به عنوان تجدّدطلبی میآیند و عقاید اسلامی را بدون مطالعه، بدون اطّلاع و بدون اینکه بدانند چهکار میکنند، مورد تردید و تشکیک قرار میدهند! اینها همان کاری را که دشمن میخواهد، راحت انجام میدهند! عقاید اسلامی اینگونه است. ۷۶/۹/۲۵
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
#کانالی_متفاوت_برای_ارائه_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
⭕️پيام هيتلر به خط عربى به اعراب،👇👇
هنگام شروع مهاجرت يهودىها بعنوان مهاجر به فلسطين: "هر درهمى كه يهودىها از شما سود ميكنند، فردا با اين درهمها سرزمينهاى شما را خواهند خريد!"
🇮🇷 @tabyinchannel
#کانال_تبیین
#کانالی_متفاوت_برای_ارائه_اندیشه_ها
#رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد