eitaa logo
محفل انس با قرآن کریم
497 دنبال‌کننده
814 عکس
56 ویدیو
36 فایل
🌹 هر روز یک یا چند آیه از کتاب خدا را مورد تفکر و توجه قرار می دهیم . مدیر گروه: @Yafatemeatazahra
مشاهده در ایتا
دانلود
💥 برخورد با دیوار شیشه ای یا ورود به بهشت بیکران الهی!!! 🌹 وَمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ ۚ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ ۚ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ 🌸 این زندگی دنیا چیزی جز سرگرمی و بازی نیست؛ و زندگی واقعی سرای آخرت است، اگر می‌دانستند!!! (عنکبوت ۶۴) ✍واژۀ «لَعب»، در لغت به معنای بازی است. کلمه "لعب"، به معناى کار و یا کارهاى منظمى است با نظم خیالى و براى غرض خیالى مثل بازی هاى بچه‏ ها. ✍«لهو»، آن چیزى است که انسان را از آنچه که براى او لازم و مهم است، باز می دارد. به بیان دیگر، لهو، به معنای مشغول شدن توأم با غفلت است. ✍دنیا همان طور که به اعتبارى لهو است، همین طور لعب نیز هست، براى این که فانى و زودگذر است، همچنان که بازی ها این طورند. ✍️اگر بازی برای کودکان موجب رشد استعدادهای آنها میشود و پسندیده و لازم است، اما اشتغال بزرگترها به امور بیهوده و بی هدف اتلاف سرمایه گرانبهای عمر و از دست دادن فرصت بینظیر عمر برای ساختن زندگی ابدی است. 👌اگر عمر دنیایی ما در برابر عمر آخرتی لحظه ای و یا ساعتی بیش نیست، ارزش هر کاری در دنیا با سود آخرتی آن مشخص میشود. 👌کسی که دنیا را باور کرده و آخرت براش مطرح نیست،همه تلاشش را برای دنیا میزاره، به محض مردن شبیه آدمیه که با سرعت جلو می ره تا به هدفش برسه اما یکباره با یک دیوار شیشه ای محکم بشدت برخورد می کند..‌...چیزی شبیه صحنه تصادف.... 👌دیوار بود اما او ندید در حالیکه هر روز نظاره گر عبور دیگران از این دروازه بود، در حقیقت نخواست که ببیند. ✍لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ را برخی به 《 اگر میدانستند 》 و برخی به 《 ایکاش میدانستند 》 ترجمه کرده اند. ایکاش رفتن از این دنیا نصب العین ما باشد و همه کارهایمان را با آن تنظیم کنیم تا مرگ ما نه تنها برخورد سخت با دیوار شیشه ای نباشد بلکه دروازه ورود به بهشت بیکران الهی باشد. سعدی : دریغا که فصل جوانی برفت به لهو و لعب زندگانی برفت . 💪 تمرین قرآنی: اگر توانستید این آیه شریفه را یک دور تسبیح تلاوت کنید بلکه نفس خفته ما از خواب عمیق دنیازدگی بیدار شود و همه چیز را به هیچ نفروشیم.
﷽ 💥فضیلت تلاوت سوره مبارکه روم: سوره ای استثنایی 💠 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم : هر کس سوره روم را بخواند ده برابر تمامی فرشتگانی که خداوند را در بین زمین و آسمان تسبیح گفته اند حسنه به او داده می شود و هر آنچه که در روز یا شبش از دست داده دوباره به دست می آورد(۱) ✍در اهمیت این سوره مبارکه همین بس که به قرائت آن در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان بسیار سفارش شده است. در روایتی از امام صادق علیه السلام می‌خوانیم: هر کس سوره های عنکبوت و روم را در شب بیست وو سوم ماه رمضان قرائت نماید به خدا قسم او از اهل بهشت است و پس از گفتن این جمله فرمودند: اینکه قسم یاد کردم هر کس در این شب این سوره ها را بخواند اهل بهشت است هیچ استثنایی نمی کنم و نمی ترسم که خداوند به خاطر سوگند و عدم استثنای در ان برای من گناهی بنویسد. زیرا مطمئن هستم که این دو سوره نزد خداوند جایگاهی بزرگ دارد(۲) 💠در روایتی دیگر از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله آمده است علت اینکه حضرت ابراهیم علیه السلام به نام خلیل الله نامیده شد قرائت آیات ۱۷ و ۱۸ سوره روم است(۳) ✍ذکر هر صبح و عصر: خواندن سه بار آیات ۱۷ و ۱۸ سوره روم در عصر و صبح مستحب است. امام علی علیه السلام فرموده است: هر کس در عصر سه بار بگوید: «فسبحان الله حین تمسون و حین تصبحون و له الحمد فی السماوات و الارض و عشیا و حین تظهرون» هیچ خیر و خوبی ای در ان شب از او فوت نمی شود و همه بدی ها و شرور،آن شب از او برداشته می شود و هر کس صبحگاه سه بار این آیات را بخواند نیز چنین بهره ای می برد. (۴) ✍این دو ایه شریفه بسیار ارزشمند است که پیامبر صلی الله علیه واله به کسی که این دو آیه را همواره زمزمه می کند وعده بهشت داده است(۵) ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ پی نوشت: (۱) مجمع البیان، ج8، ص42 (۲) ثواب الاعمال، ص109 (۳) مستدرک الوسائل، ج5، ص394 (۴)امالی شیخ صدوق، ص674 (۵) مجمع البیان،ج7، ص51 منبع: «قرآن درمانی روحی و جسمی ؛ محسن آشتیانی، سید محسن موسوی»
هدایت شده از سوره روم
﷽ 💥شأن نزول سوره مبارکه روم: وعده پیروزی نزدیک و خوشحالی مومنان ✍در آیات (۱ تا ۵) سوره «روم» می خوانیم: «الم * غُلِبَتِ الرُّومُ * فِی أَدْنَى الاَْرْضِ وَ هُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَیَغْلِبُونَ * فِی بِضْعِ سِنِینَ لِلّهِ الاَْمْرُ مِنْ قَبْلُ وَ مِنْ بَعْدُ وَ یَوْمَئِذ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ» الم * رومیان مغلوب شدند! [و این شکست] در سرزمین نزدیکى رخ داد؛ اما آنان پس از [این] مغلوبیت به زودى غلبه خواهند کرد... در چند سال! همه کارها از آن خداست؛ چه قبل و چه بعد . و در آن روز مؤمنان خوشحال خواهند شد... به سبب یارى خداوند؛ و او هر کس را بخواهد یارى مى دهد؛ و او صاحب قدرت و رحیم است. ✍در آن هنگام که پیامبر(صلى الله علیه وآله) در «مکّه» بود، و مؤمنان در اقلیت قرار داشتند، جنگى میان «ایرانیان» و «رومیان» در گرفت، و در این نبرد ایرانیان پیروز شدند. «مشرکان مکّه» این را به فال نیک گرفتند، و دلیل بر حقانیت شرک خود دانستند! و گفتند: ایرانیان، مجوسى هستند و مشرک (دوگانه پرست) اما رومیان مسیحى اند و اهل کتاب، همان گونه که «ایرانیان» بر «رومیان» غلبه کردند، پیروزى نهائى از آن شرک است و طومار اسلام به زودى پیچیده خواهد شد، و ما پیروز مى شویم. گرچه این گونه نتیجه گیرى ها پایه و مایه اى نداشت اما در آن جو و محیط براى تبلیغ در میان مردم جاهل، خالى از تأثیر نبود، لذا این امر بر مسلمانان گران آمد. ✍آیات فوق نازل شد و قاطعانه گفت: گرچه «ایرانیان» در این نبرد پیروز شدند، اما چیزى نمى گذرد که از «رومیان» شکست خواهند خورد، و حتى حدود زمان این پیشگوئى را نیز بیان داشته، گفت: این امر فقط در طول چند سال به وقوع مى پیوندد!. این پیشگوئى قاطع قرآن، که از یکسو نشانه اعجاز این کتاب آسمانى و اتکاء آورنده آن به علم بى پایان پروردگار به عالم غیب است، و از سوى دیگر نقطه مقابل تفأّل مشرکان بود، مسلمانان را طورى دلگرم ساخت که مى گویند: حتى بعضى با مشرکان روى این مسأله، شرط بندى مهمى کردند! (آن روز هنوز حکم تحریم این گونه شرط بندى ها نازل نشده بود).(۱)، (۲) پی نوشت: (۱). این شأن نزول با تعبیرات مختلف در «مجمع البیان»، «المیزان»، «نور الثقلین»، «ابوالفتوح رازى»، «تفسیر کبیر فخر رازى»، «تفسیر آلوسى» و «تفسیر فى ظلال القرآن» و تفاسیر دیگر آمده است. ر.ک: «مجمع البیان»، ذیل آیات مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج 17، ص 198؛ «المیزان»، ج 16، ص 162. (۲). گردآوري از کتاب: شان نزول آیات قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص 354.
هدایت شده از سوره روم
🌹صفحه ۴۰۵ قرآن کریم،آیات ۶ تا ۱۵ سوره مبارکه روم
هدایت شده از سوره روم
405_Page.MP3
987.1K
🌸 به ظاهر و باطن دنیا بیاندیشیم. فرق ما و خوبان و آگاهان عالم همین جاست.
🙏 اعمال شب جمعه ❄️امام صادق (ع) فرموند: هرکس در شب جمعه سوره«الرحمن» را بخواند،خداوند دو فرشته را بر او موکّل گرداند که تا صبح حافظ او باشند و اگر در صبح بخواند تا شب این دو ملک حافظ او باشند.
﷽ 😔سرانجام خطرناک گناه!!! 🌹 ثُمَّ كَانَ عَاقِبَةَ الَّذِينَ أَسَاءُوا السُّوأَى أَنْ كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ وَكَانُوا بِهَا يَسْتَهْزِئُونَ 🌷سپس عاقبت آن كسان كه مرتكب كارهاى بد شدند ناگوارتر بود. زيرا اينان آيات خدا را دروغ انگاشتند و آنها را به مسخره گرفتند. (روم ۱۰) 🌻در این آیه شریفه خداوند تذکر می دهد که ادامه دادن کارهای زشت و گناهان به تدریج اعتقادات پاک اولیه را از بین میبرد و فرد را به پرتگاه کفر و تمسخر حقایق می کشاند. 🌻بسیاری از کسانی که در کربلا در مقابل امام حسین علیه السلام ایستادند، کسانی نبودند که از ابتدا اهل کفر باشند، یکی از آنها عمر ابن سعد لعنت الله علیه است. 🌻 آنهایی که چشم حقیقت بین دارند از گناهان فرار می کنند، مانند فرار از مقابله گرگ درنده. 🌻 گناهان، گرگهایی هستند که ایمان ما را میدرند.
﷽ 🚩 سوره روم...مجلس یزید....و حضرت زینب سلام الله علیها 😔 در جشن پیروزی که یزید لعنه الله علیه ترتیب داده بود، وقتی اسیران اهل بیت علیهم السلام وارد كاخ یزید شدند و در گوشه ‌ای كه در نظر گرفته شده بود، قرار گرفتند، یزید دستور داد تا سر مطهر امام حسین علیه السلام را در میان طشتی نهادند. 😔لحظه ‌ای بعد او با چوبی كه در دست داشت به دندانهای امام علیه السلام می ‌زد و اشعاری را كه «عبدالله بن زِبَعری سهمی» در زمان كافر بودن خود گفته بود و یادآور كینه ‌های جاهلی بود خواند و چنین گفت: 👈لِیتَ أشیاخی بِبَدْرٍ شَهِدُوا جَزَعَ الخَزرَج مِنْ وَقعِ الاَسَلِ لَاَهَلّوُا واستَهَلُّوا فَرَحاً ثُمَّ قالوا یا یزیدُ لاتَشَلُ فَجَزَیناهُمْ بِبَدْرٍ مِثلُها وَ اَقَمنا میل بَدرٍ فَاعْتَدل 👈کاش بزرگان من در جنگ بدر امروز می‌دیدند که قبیله خزرج چگونه از ضربات نیزه به زاری آمده است.در آن حال، از شادی فریاد می‌زدندو می‌گفتند:‌ای یزید! دستت درد نکند!
🧏‍♂️پس از خواندن این اشعار، حضرت زینب(س) برخاست و خطبه‌ خواند و خطبه خود را با حمد خدا و درود بر پیامبر(ص) و آیه‌ ۱۰ سوره مبارکه روم آغاز کرد و چنين فرمود: حمد وسپاس مخصوص خداوندی است که پروردگار جهانیان است و درود خدابر فرستاده خداو بر خاندانش باد. خداوند راست گفت، آنجا که فرمود: «ثُمَّ كانَ عاقِبَةَ الَّذِينَ أَساؤُا السُّواى‏ أَنْ كَذَّبُوا بِآياتِ الله وَ كانُوا بِها يَسْتَهْزِؤُنَ» ( روم، ۱۰) «عاقبت آنان که اعمال بد مرتکب شدند، به جایی رسید که آیات خدارا تکذیب کردند وآن را به سخره گرفتند». ای یزید! آیا اکنون که زمین و آسمان را [از جهات گوناگون] بر ما تنگ کردی و ما را همانند اسیران به هر سو کشاندی، می پنداری ما به نزد خداخوار شدیم و تو نزد او عزیز و گرامی می باشی؟ و تصور کردی این نشانه قدر و منزلت تو در نزد خداست؟ از این رو، باد غرور به بینی انداخته و به خود بالیدی و خرم و شادمان شدی از اینکه دیدی دنیا در کمند تو در آمده و امور تو سامان یافته و مُلک و خلافتما در اختیار تو قرار گرفته؛ پس کمی آهسته تر! آیا سخن خداوند را فراموش کردی که فرمود: «آنها که کافر شدند [و راه طغیان پیش گرفتند] تصوّر نکنند اگر به آنان مهلت می دهیم، به سودشان است. ما به آنان مهلت می دهیم تا بر گناهان خود بیفزایند؛ و برای آنها عذاب خوار کننده ای [آماده شده] است».
ای پسر کفّار آزاد شده! آیا این از عدالت است که تو زنان و کنیزان خود را پشت پرده ها بنشانی، ولی دختران رسول خدا(صلی الله علیه وآله) را اسیر کرده و به این سو و آن سو بکشانی و در حالی که پرده حرمت آنان را دریده و چهره های آنان را در معرض دید مردم قرار داده ای، آنها را توسط دشمنان در شهرهای مختلف بگردانی، تا مردم هر کوی و برزن به تماشای آنان بنشینند و افراد دور و نزدیک و پست و شریف به چهره هایشان چشم بدوزند، با آنکه همراه آنان مردان و حمایت گرانشان نبودند؛ [ولی چه سود از این سخنان، زیرا] چگونه می توان به حمایت و مراقبت آن کس امید داشت که [مادرش] جگر پاکان را به دهان گرفته [اشاره به داستان هند جگرخوار مادر بزرگ یزیداست] و گوشتش از خون شهیدان روییده؟! و چگونه در دشمنی ما اهل بیت شتاب نکند آن کس که به ما با غرور و با نفرت، خشمگینانه و کینه توزانه نگاه می کند و آنگاه ـ بی آنکه احساس گناه کند و ظلم و ستم خود را بزرگ بشمارد ـ [و مغرورانه] می گوید: «ای کاش اجداد من بودند و این صحنه ها را می دیدند و از شادی و سرور فریاد می زدند و می گفتند: ای یزید! دست مریزاد». این جمله را در حالی می گویی که بر لب و دندان ابا عبدالله(علیه السلام) سید جوانان اهل بهشت می زنی! آری، چرا چنین سخن نگویی، در حالی که با ریختن خون فرزندان رسول خداو ستارگان زمین از خاندان عبدالمطلب، زخم دل ما را گشودی و ریشه خاندان ما را مورد تهدید قرار دادی، تو پدرانت را صدا می زنی و خیال می کنی آنها صدایت را می شنوند؟! [عجله نکن!] به زودی به آنها ملحق خواهی شد؛ آن روز آرزو می کنی که کاش دستت شل بود و زبانت لال و این سخنان را نمی گفتی و این کارها را انجام نمی دادی.
خدایا! حقّ ما را بستان و از ستمگرانِ بر ما، انتقام بگیر و خشمت را بر آن کس که خون ما را بر زمین ریخت و حامیان ما را کشت فرو فرست. [ای یزید] به خداسوگند [با این جنایت] جز پوست خود را ندریدی و جز گوشت خود را نبریدی و در حقیقت خود را نابود کردی؛ به یقین با حمل باری که ـ از ریختن خون فرزندان رسول خداو هتک حرمت آن حضرت در ارتباط با خاندان و جگر گوشه هایش ـ بر دوش داری، بر رسول خداوارد خواهی شد؛ در آن جا خداوند آنان را گرد خواهد آورد و پریشانی آنها را بر طرف خواهد ساخت و داد آنها را بستاند [آری] «گمان مبر آنان که در راه خداکشته شده اند، مرده اند، بلکه زندگان جاویدند و نزد پروردگارشان روزی می خورند». همین بس که در دادگاهی حاضر شوی که داورش خداست و رسول خدا معارض تو و جبرئیل گواه و پشتیبان او. به زودی آن کس که حکومت را برای تو هموار ساخت و تو را بر گرده مسلمین سوار کرد، خواهد دانست که چه کیفر بدی نصیب ظالمان خواهد شد و خواهد فهمید که جایگاه چه کسی بد است و لشکر چه کسی ضعیف تر و ناتوان تر است). ✍آنگاه زینب کبری(علیها السلام) با این فراز از سخنان کوبنده اش، خطبه را به پایان برد: اگر مصیبت های بزرگ روزگار، کارم را به اینجا کشانده که با تو سخن بگویم، ولی [بدان] من به یقین، ارزش تو را کوچک و ناچیز، و سرزنش تو را بزرگ می شمارم و فراوان تو را توبیخ می کنم، ولی چه کنم که دیده ها گریان و سینه ها سوزان است. جای شگفتی بسیار است که گروهی الهی و برگزیده، به دست حزب شیطان و بردگانِ آزاد شده، کشته شوند و خون های ما از این پنجه ها[ی ناپاک] بچکد و پاره های گوشت ما از دهان [ناپاک] شما بیرون بیفتد و شما گرگ های وحشی پیوسته به سراغ آن بدن های پاک و پاکیزه آئید و بچه کفتارها آن ها را به خاک بمالند؟ اگر امروز [پیروزی بر] ما را غنیمتی برای خود می دانی، به زودی آن را غرامت [و مایه زیان] خود خواهی یافت، در آن روز که جز محصول کرده خویش را نخواهی یافت. و هرگز پروردگار، به بندگانش ستم نخواهد کرد. من فقط به خداشکوه می کنم و تنها بر او اعتماد می نمایم. [ای یزید] هر چه نیرنگ داری به کار بند و نهایت تلاشت را بکن و هر کوششی که داری به کار گیر؛ امّا به خداسوگند [با همه این تلاش ها] یاد ما را [از خاطره ها] محو نخواهی کرد و [چراغ] وحی ما را خاموش نتوانی نمود و به موقعیت و جایگاه ما آسیب نخواهی رساند. هرگز لکّه ننگ این کار، از تو پاک نخواهد شد. رای و نظرت سست و زمان دولت تو اندک است و جمعیت تو به پراکندگی خواهد انجامید در آن روز که منادی ندا دهد: «لعنت خدابر ظالمان باد». حمد و ستایش ویژه خداوندی است که پروردگار جهانیان است، همانکه آغاز کار ما را به سعادت و مغفرت و پایان کار ما را به شهادت و رحمت رقم زد. از خداوند برای آن شهیدان پاداش کامل و افزودن بر پاداش ها، می طلبم و [از او می خواهم که] ما را جانشین نیک آنها قرار دهد؛ او مهربان و دوستدار است و خداوند ما را کافی است و او بهترین حامی ماست. (پایان خطبه حضرت زینب سلام الله علیها)