﷽
💥 بندگان مومنم.....!!!
🌹 يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ أَرْضِي وَاسِعَةٌ فَإِيَّايَ فَاعْبُدُونِ
🌱 اى بندگان من كه به من ايمان آوردهايد، زمين من فراخ است، پس تنها مرا بپرستيد.
(عنکبوت ۵۶)
✍️متاسفانه در بسیاری از شغل ها فرد همکار یا کارفرما از آدم میخواد که خلاف عقل و شرع یا قانون کاری کنه، مثلا حسابدار به نفع صاحبکار حسابها را بنویسه، یا فروشنده الکی آنقدر از جنس تعریف کنه تا مشتری خرید کنه و هزاران مثال دیگر...
✍️ در این مواقع آدم مومن که می بینه حرف حق خریدار نداره، دوست داره دست از این کار برداره و خودشو آلوده حق الناس نکنه. از طرف دیگه دشمن کینه توز انسان یعنی شیطان لعین هم دست بکار میشه با هرار وسوسه که دیگه کار گیرت نمیاد و...نذاره آدم تصمیم درستی بگیره.
✍️در این آیه شریفه خدای متعال با کمال رافت و مهربانی ما را خطاب فرموده که ای بنده باایمانم اگر جایی هستی که شرایط پیرامونت دینداری را برایت سخت کرده و نمیتونی محیط را عوض کنی، جاتو عوض کن، من پشتتم.
💪تمرین قرانی: اگر توانستید این آیه شریفه را یک دور تسبیح تلاوت کنید و یادتون باشه که *نباید اجازه دهیم که هیچ چیز و هیچکس مانع بندگی خداوند شود.*
@tadabordarqurankarim
﷽
💥 برخورد با دیوار شیشه ای یا ورود به بهشت بیکران الهی!!!
🌹 وَمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ ۚ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ ۚ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ
🌸 این زندگی دنیا چیزی جز سرگرمی و بازی نیست؛ و زندگی واقعی سرای آخرت است، اگر میدانستند!!!
(عنکبوت ۶۴)
✍واژۀ «لَعب»، در لغت به معنای بازی است. کلمه "لعب"، به معناى کار و یا کارهاى منظمى است با نظم خیالى و براى غرض خیالى مثل بازی هاى بچه ها.
✍«لهو»، آن چیزى است که انسان را از آنچه که براى او لازم و مهم است، باز می دارد. به بیان دیگر، لهو، به معنای مشغول شدن توأم با غفلت است.
✍دنیا همان طور که به اعتبارى لهو است، همین طور لعب نیز هست، براى این که فانى و زودگذر است، همچنان که بازی ها این طورند.
✍️اگر بازی برای کودکان موجب رشد استعدادهای آنها میشود و پسندیده و لازم است، اما اشتغال بزرگترها به امور بیهوده و بی هدف اتلاف سرمایه گرانبهای عمر و از دست دادن فرصت بینظیر عمر برای ساختن زندگی ابدی است.
👌اگر عمر دنیایی ما در برابر عمر آخرتی لحظه ای و یا ساعتی بیش نیست، ارزش هر کاری در دنیا با سود آخرتی آن مشخص میشود.
👌کسی که دنیا را باور کرده و آخرت براش مطرح نیست،همه تلاشش را برای دنیا میزاره، به محض مردن شبیه آدمیه که با سرعت جلو می ره تا به هدفش برسه اما یکباره با یک دیوار شیشه ای محکم بشدت برخورد می کند.....چیزی شبیه صحنه تصادف....
👌دیوار بود اما او ندید در حالیکه هر روز نظاره گر عبور دیگران از این دروازه بود، در حقیقت نخواست که ببیند.
✍لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ را برخی به 《 اگر میدانستند 》 و برخی به 《 ایکاش میدانستند 》 ترجمه کرده اند. ایکاش رفتن از این دنیا نصب العین ما باشد و همه کارهایمان را با آن تنظیم کنیم تا مرگ ما نه تنها برخورد سخت با دیوار شیشه ای نباشد بلکه دروازه ورود به بهشت بیکران الهی باشد.
سعدی :
دریغا که فصل جوانی برفت
به لهو و لعب زندگانی برفت .
💪 تمرین قرآنی: اگر توانستید این آیه شریفه را یک دور تسبیح تلاوت کنید بلکه نفس خفته ما از خواب عمیق دنیازدگی بیدار شود و همه چیز را به هیچ نفروشیم.
﷽
💥فضیلت تلاوت سوره مبارکه روم: سوره ای استثنایی
💠 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم : هر کس سوره روم را بخواند ده برابر تمامی فرشتگانی که خداوند را در بین زمین و آسمان تسبیح گفته اند حسنه به او داده می شود و هر آنچه که در روز یا شبش از دست داده دوباره به دست می آورد(۱)
✍در اهمیت این سوره مبارکه همین بس که به قرائت آن در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان بسیار سفارش شده است. در روایتی از امام صادق علیه السلام میخوانیم: هر کس سوره های عنکبوت و روم را در شب بیست وو سوم ماه رمضان قرائت نماید به خدا قسم او از اهل بهشت است و پس از گفتن این جمله فرمودند: اینکه قسم یاد کردم هر کس در این شب این سوره ها را بخواند اهل بهشت است هیچ استثنایی نمی کنم و نمی ترسم که خداوند به خاطر سوگند و عدم استثنای در ان برای من گناهی بنویسد. زیرا مطمئن هستم که این دو سوره نزد خداوند جایگاهی بزرگ دارد(۲)
💠در روایتی دیگر از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله آمده است علت اینکه حضرت ابراهیم علیه السلام به نام خلیل الله نامیده شد قرائت آیات ۱۷ و ۱۸ سوره روم است(۳)
✍ذکر هر صبح و عصر: خواندن سه بار آیات ۱۷ و ۱۸ سوره روم در عصر و صبح مستحب است. امام علی علیه السلام فرموده است: هر کس در عصر سه بار بگوید: «فسبحان الله حین تمسون و حین تصبحون و له الحمد فی السماوات و الارض و عشیا و حین تظهرون» هیچ خیر و خوبی ای در ان شب از او فوت نمی شود و همه بدی ها و شرور،آن شب از او برداشته می شود و هر کس صبحگاه سه بار این آیات را بخواند نیز چنین بهره ای می برد. (۴)
✍این دو ایه شریفه بسیار ارزشمند است که پیامبر صلی الله علیه واله به کسی که این دو آیه را همواره زمزمه می کند وعده بهشت داده است(۵)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پی نوشت:
(۱) مجمع البیان، ج8، ص42
(۲) ثواب الاعمال، ص109
(۳) مستدرک الوسائل، ج5، ص394
(۴)امالی شیخ صدوق، ص674
(۵) مجمع البیان،ج7، ص51
منبع: «قرآن درمانی روحی و جسمی ؛ محسن آشتیانی، سید محسن موسوی»
هدایت شده از سوره روم
﷽
💥شأن نزول سوره مبارکه روم: وعده پیروزی نزدیک و خوشحالی مومنان
✍در آیات (۱ تا ۵) سوره «روم» می خوانیم: «الم * غُلِبَتِ الرُّومُ * فِی أَدْنَى الاَْرْضِ وَ هُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَیَغْلِبُونَ * فِی بِضْعِ سِنِینَ لِلّهِ الاَْمْرُ مِنْ قَبْلُ وَ مِنْ بَعْدُ وَ یَوْمَئِذ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ»
الم * رومیان مغلوب شدند!
[و این شکست] در سرزمین نزدیکى رخ داد؛ اما آنان پس از [این] مغلوبیت به زودى غلبه خواهند کرد...
در چند سال! همه کارها از آن خداست؛ چه قبل و چه بعد .
و در آن روز مؤمنان خوشحال خواهند شد...
به سبب یارى خداوند؛ و او هر کس را بخواهد یارى مى دهد؛ و او صاحب قدرت و رحیم است.
✍در آن هنگام که پیامبر(صلى الله علیه وآله) در «مکّه» بود، و مؤمنان در اقلیت قرار داشتند، جنگى میان «ایرانیان» و «رومیان» در گرفت، و در این نبرد ایرانیان پیروز شدند.
«مشرکان مکّه» این را به فال نیک گرفتند، و دلیل بر حقانیت شرک خود دانستند! و گفتند: ایرانیان، مجوسى هستند و مشرک (دوگانه پرست) اما رومیان مسیحى اند و اهل کتاب، همان گونه که «ایرانیان» بر «رومیان» غلبه کردند، پیروزى نهائى از آن شرک است و طومار اسلام به زودى پیچیده خواهد شد، و ما پیروز مى شویم.
گرچه این گونه نتیجه گیرى ها پایه و مایه اى نداشت اما در آن جو و محیط براى تبلیغ در میان مردم جاهل، خالى از تأثیر نبود، لذا این امر بر مسلمانان گران آمد.
✍آیات فوق نازل شد و قاطعانه گفت: گرچه «ایرانیان» در این نبرد پیروز شدند، اما چیزى نمى گذرد که از «رومیان» شکست خواهند خورد، و حتى حدود زمان این پیشگوئى را نیز بیان داشته، گفت: این امر فقط در طول چند سال به وقوع مى پیوندد!.
این پیشگوئى قاطع قرآن، که از یکسو نشانه اعجاز این کتاب آسمانى و اتکاء آورنده آن به علم بى پایان پروردگار به عالم غیب است، و از سوى دیگر نقطه مقابل تفأّل مشرکان بود، مسلمانان را طورى دلگرم ساخت که مى گویند: حتى بعضى با مشرکان روى این مسأله، شرط بندى مهمى کردند! (آن روز هنوز حکم تحریم این گونه شرط بندى ها نازل نشده بود).(۱)، (۲)
پی نوشت:
(۱). این شأن نزول با تعبیرات مختلف در «مجمع البیان»، «المیزان»، «نور الثقلین»، «ابوالفتوح رازى»، «تفسیر کبیر فخر رازى»، «تفسیر آلوسى» و «تفسیر فى ظلال القرآن» و تفاسیر دیگر آمده است. ر.ک: «مجمع البیان»، ذیل آیات مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج 17، ص 198؛ «المیزان»، ج 16، ص 162.
(۲). گردآوري از کتاب: شان نزول آیات قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص 354.
هدایت شده از 🤲 مناجات با رب العالمین
🙏 اعمال شب جمعه
❄️امام صادق (ع) فرموند:
هرکس در شب جمعه سوره«الرحمن» را بخواند،خداوند دو فرشته را بر او موکّل گرداند که تا صبح حافظ او باشند و اگر در صبح بخواند تا شب این دو ملک حافظ او باشند.
﷽
😔سرانجام خطرناک گناه!!!
🌹 ثُمَّ كَانَ عَاقِبَةَ الَّذِينَ أَسَاءُوا السُّوأَى أَنْ كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ وَكَانُوا بِهَا يَسْتَهْزِئُونَ
🌷سپس عاقبت آن كسان كه مرتكب كارهاى بد شدند ناگوارتر بود. زيرا اينان آيات خدا را دروغ انگاشتند و آنها را به مسخره گرفتند.
(روم ۱۰)
🌻در این آیه شریفه خداوند تذکر می دهد که ادامه دادن کارهای زشت و گناهان به تدریج اعتقادات پاک اولیه را از بین میبرد و فرد را به پرتگاه کفر و تمسخر حقایق می کشاند.
🌻بسیاری از کسانی که در کربلا در مقابل امام حسین علیه السلام ایستادند، کسانی نبودند که از ابتدا اهل کفر باشند، یکی از آنها عمر ابن سعد لعنت الله علیه است.
🌻 آنهایی که چشم حقیقت بین دارند از گناهان فرار می کنند، مانند فرار از مقابله گرگ درنده.
🌻 گناهان، گرگهایی هستند که ایمان ما را میدرند.