سلام 🌸
این روزها ایام ولادت حضرت زهرا و روز مادره؛ میخواستم از همین جا یه خسته نباشید و خداقوت به همهی خانمهایی بگم که یکی از سختترین و مهمترین مسئولیتهای دنیا، یعنی «مادری»، رو بر عهده دارند و این مسئولیت رو با هیچ چیزی عوض نمیکنند. واقعاً «خداقوت»! 🥳
و اینم بگم که دو سه هفته پیش یه فیلم سینمایی رو از تلویزیون دیدم و راستش تا آخر نفهمیدم داستان، مدح زن مستقل و فمنیست بود یا مرثیهای برای مادرانی که همه کارها رو جز مادری به اولویتهای زندگیشون تبدیل کردن!
فیلم سینمایی «پروکسیما» (ساختهی ۲۰۱۹ سه کشور اروپایی) داستان یک مادر فضانورده که همزمان با احساسات مادری و مشکلات شغلی (سفر به فضا) دست و پنجه نرم میکنه. در انتها، تصمیم میگیره دختر کوچولوی ۸ سالهش رو، با تمام دلبستگی و دلتنگی، بذاره و به یک سفر طولانی به فضا بره. 😢
من با این فیلم اشک ریختم و در تمام مدت این سوال توی ذهنم بود: «آخه چرا؟ مگه چقدر ارزش داره؟»
یه لحظه به خودم اومدم و دیدم دقیقاً همون حسی رو دارم که وقتی درباره «جداکردن کودکان بومی سرخپوست کانادا و آمریکا از مادرانشان» میخواندم! 😥
البته سعی کردم سریع به خودم مسلط بشم و قول بدم دربارهی این اثر برای شما از یه مفهومی بگم به نام «تروریسم هویتی»! (مصادیق متنوعی داره اما به کمک این فیلم به یکی اشاره میکنم)
بله درست شنیدید! هر چند که ما عموما عادت داریم از «ترور شخصیت» به شکل سخت اون، یعنی ترور با اسلحه و مهمات و باخون و خونریزی بشنویم، اما این بار قضیه یکم فرق میکنه!🔫🤯
در «ترور هویتی»، جامعه یا رسانهها میان ذهنیت افراد و جامعه رو نسبت به وظایف و نقشهای یک هویت خاص، مخدوش میکنند. اینجا هدف اینه که نقش مادر یا هر هویت دیگری رو بیارزش جلوه بدن، تا جایگزینی براش تعریف کنند و بعد هم کنار بایستند و براش کف بزنن👏🤦♀️
جالبه که عموما این نقشِ تعریف شده و جایگزین، با ساختار اون هویت همخوانی نداره! مثلا همین فیلم رو هر انسان سالمی ببینه این سوال به صورت فطری براش پیش میاد که «چطور ممکنه مادر بچهش رو ترک کنه و به فضا بره؟» و این حس بد به مخاطب منتقل میشه که «یه چیزی اینجا اشتباهه». (واقعا شغل فضانوردی از مادری مهمتره؟)
در چنین جامعهای دیگه «قسط» رعایت نمیشه؛ میدونید قسط یعنی چی؟ یعنی «سهم هر کسی هر چیزی هست بهش داده بشه» و اینجاست که جامعه به خاطر ترور هویتی نقش مادر «ظلم» کرده، و هم خود اون مادر به خودش «ظلم» کرده («ظلمت نفسی» همینه دیگه؛ چیز عجیب و غریبی نیست که!)
حالا شما بگید، چقدر در این چندین سال، از رسانهها و جامعه شنیدیم که «مادر مقدس نیست» یا به مادران القا شده که «کار در خانه و بچهداری ارزشمند نیست»؟ 😒
خب غرب اگه یه روز میاد در روند تروریستی و استعماری خودش که شکل سخت هم داشته، مادران و کودکان معصوم رو به زور از هم جدا میکرد، امروز با ترور هویتی و تغییر نقش زنان و مادران، همون کار رو میکنه! (ارجاع به فیلم)
عرضم تمام؛ و اینکه بابت تبریک روز زن با کمی تأخیر و تلخی عذر میخوام! 🫣🙂
قدر خودتون رو بدونید؛ والسلام
📍پیشنهاد میکنم سخنرانی حضرت آقا به مناسبت روز مادر رو ببینید.
📌 همچنین مباحث مربوط به مباحث «احتناک ذریه» در جلسات کلبه کرامت رو دنبال کنید.
🎙پادکست همین متن در پست بعد
✍ مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکههای اجتماعی:
https://zil.ink/tafakortafrihi
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 تروریسم هویتی؛ این قسمت «مادر»!
به مناسبت ایام ولادت حضرت زهرا (س)، بررسی ابعاد ترور هویتی نقش «مادر» در رسانه
🎥 بررسی فیلم سینمایی «proxima» ساختهی سال ۲۰۱۹
📝متن نوشتاری در پست قبل منتشر شده است.
🎙 مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکههای اجتماعی:
https://zil.ink/tafakortafrihi
سلام 👋
داشتم انیمیشن «موآنا ۲» رو تماشا میکردم که دیدم باز هم این کمپانی والت دیزنی دست از سر انبیا، بخصوص حضرت موسی برنمیداره!
اگه یادتون باشه قبلاً درمورد شباهت بسیاری از انیمیشنهای این کمپانیهای صهیونیستی با داستان و دیرین گونه حضرت موسی مطلب نوشته بودم و اساسا این مدل بومی کردن داستانهای مذهبی، تاریخی، اسطورهها و.... و مصادره کردنشون برام خیلی جالبه؛ خیلی دوست داشتم این نوع نگاه به گوش سازندگان انیمیشنهای داخلی هم میرسید که وقتی میگیم «بومیسازی» آثار، بتونن نمونههاش رو ببینن و با مبانی و جهانبینی خودمون هم مشابه چنین کاری کنند (البته مدلی که مدنظر ما هست خیلی متفاوتتره و منظور، بیشتر مطالعات موردی و دیدن نمونههای مختلف توی دنیای انیمیشنسازیه که خب متاسفانه تقریباً همهشون تحریف شده و مصادره شده هستن)
⛵️ یه نمونه دیگه از این آثارِ تازه که یک ماهه از اکرانش میگذره، انیمیشن موآنای۲ هست که هم برای کمپانی والتدیزنیه و هم تهیهکنندهاش یک اسرائیلی تمام و کماله!...
موانا رهبر قبیلهی خودشه و مثل حضرت موسی منجی قوم هست؛ اون میتونه دریا رو کنترل کنه و بارها میبینیم که وقتی میره کنار آب، دریا براش شکافته میشه! اون به جای عصای چوبی، یک پاروی چوبی خاص داره که بعضی وقت ها ازش استفاده میکنه و در آخر میبینیم که اجدادش بعنوان یک هدیه، اونو براش ارتفاع میدن؛ اون دقیقا مثل موسی (ع) دشمنش رو در دل دریا شکست میده و جالبه که دشمنش یه خدای طوفان به نام «نالو» هست که جزیرهی «موتوفیتو» رو طلسم کرده و نمیذاره مردم با هم متحد باشن (اینم جالبه که «اسرائیل» یعنی مقاوم در برابر خدا!)
🗺حالا این وسط و توی این شرایطی که اسرائیل و منطقه داره واقعا عجیبه که موآنا با اون اقتباسات و شباهتهایی که با داستان حضرت موسی داره، با «مائوئی»، که یک نیمه ایزد هست و دائم خودش رو به شکل «عقاب» درمیاره، متحد میشن و فرسنگها دورتر، تحت عنوان«کاوشگر» سفر میکنن تا مردم سایر جزایر رو از دست طلسم نالو نجات بدن و همهی جزایر رو با هم متحد کنند و یه نظم جدیدی رو حاکم کنن!🤔 (این نگاه که هر جای دنیا باید تحت عنوان کاوشگر سَرک کشید و مثلا منجی منطقه شد و اونا رو از دست خدایان ظالم نجات داد و خلاصه نظم جدیدی برپا کرد آشنا نیست؟!) حالا چرا؟ چون نالو، یک خدای جاهطلب و خبیثه که برای تضعیف سرزمینها، جزیرهی میانی و مرتبط کنندهی اونا رو (موتوفیتو) طلسم کرده و راه ارتباطی بین ملتها رو سد کرده تا دیگه با هم مراوده نداشته باشن، دیگه قدرت یکپارچه نباشن در انزوا و تنهایی آروم آروم از بین برن🧐 (تو خود حدیث مفصل خوان🥴)
📍 نکته: هدف از بررسی این اثر و ذکر نکات این چنینی، خیلی تحلیل نماد و تطبیق «این» با «آن» نبود، بلکه بیشتر هدف آشنا شدن با سیستم و نگاه نظام سازی یهود در عرصهی غیر رسمی رسانهای بود که ببینید:
1️⃣ چطور میان داستانهای تاریخی، مذهبی و شخصیتها و حتی اسطورههای مختلف رو با نگاه و رویکردهای خودشون تلفیق و مصادره میکنن (استفاده از دیرینگونهها)
2️⃣ در امپریالیسم رسانهای صهیونیستی، چطور میان جهانبینی و رویکردهای سیاسی، مذهبی و...شون رو طوری به خورد نسلهای بعد میدن که تقریباً هیچ کسی متوجه این شیطنت نشه و هیچ کس نتونه مستقیم بگه که این اثر، یک اثر سیاسی، مذهبی و... است!
3️⃣ گذشته ثابت کرده که به لطف خدا ما با استفاده از قاعدهی «تبدیل تهدید به موقعیت» چطور از زهر رسانهای با شیوهی واکسیناسیون، پادتن ساختیم و خواهیم ساخت، اما از طرفی داستاننویسان و فعالان حوزهی کودک و نوجوان، باید با مطالعهی نمونههای گوناگون و تفکر دربارهی «تربیتتفریحی» بتونن مبانی جهانبینی، رویکردها و... خودمون رو در عمق آثار رسانهای به چشم و گوش نسلهای بعد برسونن؛ انشاالله
📌پیشنهاد میکنم بررسی قسمت اول رو از سایت هایی که این تطبیقها رو توضیح دادن بخوانید.
🎙پادکست این متن در پست بعد
✍ مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکههای اجتماعی:
https://zil.ink/tafakortafrihi
13.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 به بهانهی اکران انیمیشن «موآنا ۲»
🎥 بررسی انیمیشن « Moana 2»
📍 محصول ۲۰۲۴ والتدیزنی
📝 متن این پادکست را در پست قبل ببینید.
🎙مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکههای اجتماعی:
https://zil.ink/tafakortafrihi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام👋
🎥 اول این ویدیوی کوتاه رو تماشا کنید و بعد برای ثبت نام «دورهی تربیت مدرس استراتژی برای کودکان و نوجوانان» به پوستر دوره مراجعه کنید👌
📌 دوره ویژهی بانوان
🔆 دوشنبه صبحها
📍محل برگزاری: آستان مقدس امام زاده قاضی الصابر (ع)
✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکههای اجتماعی:
https://zil.ink/tafakortafrihi
🔈 کانال اندیشکده دولت قرآن در بله :
@derquranstat_ir
🔰 برگزاری دورهی تربیت مدرس کودک و نوجوان (سطح ۱)
🔰با محوریت:
✅ آموزش حکمت و استراتژی برای کودکان و نوجوانان
✅ آموزش تصمیمسازی و تصمیمگیری صحیح
✅ اصلاح جهانبینی کودکان با رویکرد توحیدی
✅ ایجاد نگاه آیتنگر در کودکان به شیوهی «تربیتتفریحی»
📢 برای کسب اطلاعات بیشتر به ویدیوی معرفی دوره مراجعه کنید.
💠 ویژهی بانوان
بالای ۱۸ سال و مناسب برای معلمان،مادران،مربیان و فعالین و
دغدغهمندان فرهنگی تربیتی
🧕 مدرس:
خانم مریم خانمحمد
📍 زمان و مکان :
دوشنبه ها ساعت ۸ الی ۱۰
ده ونک، آستان مقدس امامزاده قاضیالصابر(ع)
⏳ مهلت ثبت نام :
۱۸ دی ماه
🗓 شروع دوره :
۲۴ دی ماه
🌐 جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام با
آی دی :
@aadmiiin128
در پیام رسان بله و ایتا و یا با شمارهی
09392068292
ارتباط بگيريد.
🥇بعد از گذراندن دورهی تئوری و عملی گواهی اعطا میشود.
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکههای اجتماعی:
https://zil.ink/tafakortafrihi
🔈 کانال اندیشکده دولت قرآن در بله :
@derquranstat_ir
27.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏹 حکمت ورزشهای توصیه شده در اسلام چیه؟
چرا گفتن از بچگی تیراندازی 🏹 شنا 🏊♂ و سوارکاری 🐎 به فرزندانتون آموزش بدید؟🧐
بنشینید به تماشای این کلیپ تصویری و ببینید ورزشهای تفریحی چطور شخصیت کودکان رو شکل میدن😯
👈 کلی فیلم و عکس براتون تدارک دیدم؛ فکر نکنید فقط صداست😅
🎙مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکههای اجتماعی:
https://zil.ink/tafakortafrihi
📍 برگزاری جلسه دوم «دوره تربیت مدرس استراتژی برای کودکان و نوجوانان» در محل امامزاده قاضیالصابر
📝 مبحث درس: بررسی آیت صدف
📌سرفصلها:
✅ضرورت یادگیری تصمیم سازی و تصمیم گیری در سنین کودکی
✅ آشنایی با تصمیم سازی از طریق نگاه به پدیدههای خلقت (تصمیم بر مبنای آیتها)
✅ تربیت نسل «چارهمند» (در مقابل نسل بیچاره)
✅ آشنایی با رویکرد امنیتی «اصالت موقعیت» به کمک آیت صدف؛ (کودک میآموزد اگر مانند صدف بتواند از مشکلات فرار نکند و تمام سختیها را به یک موقعیت جهت ارتقاع و رشد خود قرار دهد، هیچگاه به «بیچارگی» نمیرسد)
✅ بررسی «راز تضمین بقا» به کمک آشنایی با «صدف مینگ» بهعنوان کهنسال ترین موجود (صدف ها طولانی ترین عمر را در بین موجودات دارند؛ چرا که میتوانند مشکلات و مسائل سخت را به خوبی مصادره به مطلوب کنند و تهدید را به موقعیت تبدیل کنند)
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکههای اجتماعی:
https://zil.ink/tafakortafrihi