🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_266
🌷 #آیه_250_سوره_بقره
🌸 وَلَمَّا بَرَزُواْ لِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ قَالُواْ رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكاَفِرِينَ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه در برابر جالوت و سپاهیان او قرار گرفتند، گفتند: پروردگارا صبر و شكیبایى بر ما فرو ریز و قدم هاى ما را ثابت و استوار قرار بده و ما را بر گروه كافران یاری و پیروز گردان.
🌷 #برزوا: رو در رو شدن
🌷 #جنوده: سپاهیانش
🌷 #ربنا: پروردگارا
🌷 #أفرغ: فرو ریز
🌷 #صبرا: صبر بزرگ
🌷 #ثبت: ثابت و استوار بدار
🌷 #أقدامنا: قدم های ما را
🌷 #انصرنا: ياريمان كن
🌺 موضوع این آیه ادامه داستان آیات 246تا249 سوره بقره می باشد. وقتی سپاهیان طالوت به میدان جنگ آمدند و رو درو با جالوت و سپاهیانش قرار گرفتند سپاهیان طالوت دست به دعا برداشتند و گفتند: پروردگارا صبر و شکیبایی بر ما فرو ریز و قدم های ما را ثابت و استوار قرار بده و ما را بر گروه کافران پیروز گردان. در حقیقت طالوت و سپاه او سه چیز از خداوند در خواست نمودند:
1⃣ #صبر و #اسقامت
2⃣ گام های ثابت و استوار
3⃣ #یاری و پیروز شدن بر دشمن
اگر صبر و ثبات قدم باشد نتیجه ی نهایی آن پیروزی است.
🔹 پيام های آیه250سوره بقره 🔹
✅ همیشه و به خصوص در جبهه ها، #دعا همراه با حركت لازم است. «برزوا لجالوت... ربّنا افرغ...»
✅ در سختی ها ، انسان به #صبرِ بسیار نیاز دارد.
✅ پشت سر گذاشتن امتحانات و موفقیّت در آنها شما را مغرور نكند، باز هم از #خداوند یاری بجویید «ثبت اقدامنا»
✅ وظیفه #انسان، حركت و تلاش است، امّا پیروزى به دست خداوند است. «وانصرنا»
✅ پیروزى در #جنگ، زمانى با ارزش است كه هدف رزمندگان برترى حقّ بر باطل باشد، نه برترى یكى بر دیگرى. «وانصرنا على القوم الكافرین»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_267
🌷 آیات 251و252 سوره بقره
🌸 فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُدُ جَالُوتَ وَءَاتاَهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَ الْحِكْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ الْنَّاسَ بَعْضُهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعاَلَمِينَ(251) تلك ءايات الله نتلوها عليك بالحق و إنك لمن المرسلين (252)
🍀 ترجمه:سپس آنها (طالوت و سپاه او) به اذن خداوند، آنها ( جالوت و سپاه او) را درهم شكستند و داود ، جالوت را كشت. و خداوند حكومت و حكمت به او عطا نمود و از آنچه می خواست به او آموخت. و اگر خداوند (فساد) بعضى از مردم را به وسیله بعضى دیگر دفع نكند، قطعاً زمین را فساد مىگرفت. ولى خداوند نسبت به جهانیان لطف و بزرگواری دارد. (251) این ها آیات خداوند است که به حق بر تو تلاوت می کنیم و همانا تو از فرستادگان الهی است. (252)
🌷 #فهزموهم:پس آنها را در هم شکستن
🌷 #ءاتاه:به او عطا کرد
🌷 #الملک:فرماندهی ، حکومت
🌷 #نتلوها:تلاوت می کنیم
🌷 #المرسلین:فرستادگان الهی
🌸 #خداوند دعای قوم طالوت را که در آیه قبل بیان شد را مستجاب کرد و به آنها صبر و ثبات و یاری نمود و آنها را بر قوم جالوت پیروز گرداند. فهزموهم بإذن الله: «پس آنها به اذن خداوند آنها (جالوت و سپاه او) را در هم شکستند.» در میان سپاه #طالوت ، جوانی به نام داود بود که در میدان نبرد ، جالوت فرمانده ستمگر را کشت. خداوند به پاداش این مجاهدت ، بعد از طالوت ، او را جایگزین قرار داد و به او حکومت داد و خداوند به داود حکمت و علم و دانش آموخت و اینجا بود که #داود به مقام پیامبری رسید. «و قتل داود جالوت و ءاتاه الله الملك و الحكمة و علمه مما يشاء:و داود ، جالوت را کشت و خداوند حکومت و حکمت به او عطا نمود و از آنچه می خواست به او آموخت.»
🌸 اگر #خداوند شر و فساد بعضی ها را بوسیله دیگران از بین نبرد ، در زمین فساد و ظلم ایجاد می کنند و در نتیجه زمین را به تباهی خواهند کشید ولی خداوند نسبت به همه جهانیان صاحب فضل و بزرگواری است. اگر آدمی فاسد شد نه تنها برای انسان ها بلکه برای همه #مخلوقات زیان آور است و خداوند شر آنها را از بین می برد مثل سپاه جالوت که توسط سپاه طالوت از بین رفت. «و لو لا دفع الله الناس بعضهم ببعض لفسدت الأرض و لكن الله ذو فضل على العالمين» در روایات مى خوانیم كه رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمودند: خداوند به خاطر یک مسلمان صالح، بلا را از صد هزار خانه از همسایگان دور مىكند. سپس آن حضرت این آیه را تلاوت نمودند: «فلولا دفع اللّه الناس ...»
🌸 با توجّه به آیات گذشته معلوم مىشود كه عوامل #پیروزى در چند چیز است: 1- داشتن رهبر و فرمانده توانا و لایق 2-پیروان مؤمن 3-توكّل 4-صبر و استقامت 5-انگیزهى الهى داشتن . آیه 252 سوره بقره به پیامبر می فرماید: «تلك ءايات الله نتلوها عليك بالحق و إنك لمن المرسلين:این ها آیات خداوند است که به حق بر تو تلاوت می کنیم و همانا تو از فرستادگان الهی هستی.» داستان ها و حوادثی که در آیات گذشته از آنها سخن به میان آمد مایه عبرت و درس آموزی است. همه این داستان ها جلوه هایی از #آیات الهی و نشانه هایی از صدق گفتار و رسالت پیامبر اسلام است.
🔹 پیام های آیات251و252 سوره بقره
✅ اگرچه تلاش و #جهاد از شما بود، امّا شكست دشمن به دست خداوند است. «فهزموهم باذن اللّه»
✅ دعاهاى #خالصانه رزمندگان و مجاهدان، مستجاب مىشود. «وانصرنا على القوم الكافرین. فهزموهم باذن اللّه»
✅ تا استعداد، #لیاقت، #ایثار و سابقه درخشانى نباشد، كسى مورد لطف خاصّ الهى قرار نمىگیرد. «وقتل داود جالوت واتاه اللّه الملك و الحكمة»
✅ در جبهه و جهاد، لبه ى تیز حمله به سوى فرماندهى #دشمن باشد. «قتل داود جالوت»
✅ نام كسانى را كه در #جنگ مردانگى از خود نشان داده اند، زنده نگاه دارید. «قتل داود جالوت»
✅ نابودى فرمانده #كفر، با درهم شكسته شدن لشكر او برابر است. «فهزموهم... قتل داود جالوت»
✅ اگر در برابر متجاوز و ظالم دفاع صورت نگیرد، #فساد و تباهى زمین را فرا خواهد گرفت. «لولا دفع اللّه الناس... لفسدت الارض»
✅ #جنگ با ستمگران ، یک ضرورت است. «لولا دفع اللّه الناس... لفسدت الارض»
✅ حكم جنگ ودفاع در برابر ظالم و متجاوز، #فضل الهى است. «اللّه ذوفضل على العالمین»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_268
🌷 #آیه_253_سوره_بقره
🌸 تِلْكَ الْرُّسُلُ فَضَّلْنَا بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ مِنْهُمْ مَنْ كَلَّمَ اللَّهُ وَ رَفَعَ بَعْضَهُمْ دَرَجاَتٍ وَءَاتَيْنَا عِيسَى اْبنَ مَرْيَمَ الْبَيِّنَاتِ وَ أَيَّدْنَاهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ وَلَوْ شَآءَ اللَّهُ مَا اقْتَتَلَ الَّذِينَ مِنْ بَعْدِهِمْ مِنْ بَعْدِ مَا جَآءَتْهُمُ الْبَيِّنَاتُ وَلَكِنِ اخْتَلَفُواْ فَمِنْهُمْ مَنْ ءَامَنَ وَمِنْهُمْ مَّنْ كَفَرَ وَلَوْ شَآءَ اللَّهُ مَا اقْتَتَلُواْ وَلَكِنَّ اللَّهَ يَفْعَلُ مَا يُرِيد
ُ
🍀 ترجمه: آن پیامبران را بعضى از آنها را بر بعضى دیگر برترى دادیم. از آنان كسى بود كه خداوند با اوسخن گفته ودرجات بعضى از آنان را بالا برد، و به عیسى فرزند مریم نشانه های روشن دادیم و او را با روح القدس (جبرئیل) تأیید نمودیم، و اگر خدا مى خواست، كسانى كه بعد از پیامبران بودند، پس از آنكه نشانه هاى روشن براى آنها آمد، با هم جنگ و ستیز نمى كردند ولى با هم اختلاف كردند پس بعضی از آنان ایمان آورده و بعضى كافر شدند. و اگر خدا مى خواست با هم پیكار نمى كردند، ولى خداوند آنچه را اراده كند انجام مى دهد.
🌷 #الرسل: فرستادگان الهی
🌷 #فضلنا:فضیلت و برتری بخشیدیم
🌷 #کلم:سخن گفت
🌷 #البینات: دلایل روشن
🌸 تفاوت دعای ما با #پیامبران و اولیای خداوند این می باشد که ما می گوییم خدایا آنچه را که ما می خواهیم به ما عطا کن آنها می گویند خدایا خودت به ما عطا کن به این خاطر وقتی #خداوند قرار است چیزی به آنها بدهد بهترین ها و برترین ها را به آنها می دهد. پیامبران آمده اند که تا زندگی بشر را روشن کنند . طبق احادیث، تعداد انبیا 124 هزار نفر بوده است، خداوند بعضی از آن فرستادگان الهی را بر بعضی دیگر برتری بخشیده ، مقام ودرجات #انبیا یكسان نیست و هركدام جایگاه و امتیازاتى دارند. به عنوان نمونه در این آیه، امتیاز حضرت موسى و عیسى علیهما السلام بیان شده است.
🌸 از میان #پیامبران حضرت #موسی علیه السلام کسی است که خداوند با او سخن گفته است. بعضی از مفسران می گویند خداوند صوتی را خلق کرد و از این طریق با موسی سخن گفت. كلمه «درجات» نشانه ى برترىهاى متعّدد است. و بعضی از پیامبران درجاتی دارند که دیگران ندارند و به #عیسی فرزند مریم دلایل روشن داده است مثل زنده کردن مردگان ، شفا کردن بیماران و او را با #جبرئیل تأييد نموده است. خداوند می خواست بنده های او با اختيار و ميل و اراده به سمت او بيايند. او اگر می خواست می توانست مردم را به اجبار به راه حق وادار کند ولی خداوند اجبار نمی خواهد بلکه اختیار و انتخاب را به خود انسان داده است زیرا رشد واقعی انسان در سایه آزادی اوست.
🌸 #خداوند پیامبران را برای هدایت انسان ها فرستاد و پیامبران هم دلایل روشن و معجزه هایی نشان داده اند و عده ای ایمان آوردند و عده ای کفر ورزیدند و عده ای به به خاطر خودبینی و تعصبات و حسادت ها و هوس ها با اهل ایمان جنگیدند. خداوند نمی خواست مردم در جهل و در مسیر کفر و ظلم باشند و فرستادگانی فرستاد. و اهل کفر با اهل ایمان جنگیدند.
🔹 پیام های آیه 253سوره بقره 🔹
✅ #انبیا، مقامى بس والا دارند. «تلك» اشاره به دور ومقام والاست.
✅ #انبیا، همه در يک رتبه نیستند. «فضّلنا بعضهم على بعض»
✅ سنّت و قانون #خداوند، آزاد گذاشتن انسان است. او می تواند مردم را به اجبار به راه حقّ وادار كند، امّا رشد واقعى در سایه آزادى است.
✅ ریشه ى اكثر #اختلافات، هوس ها، حسدها و خودبینى هاست، نه جهل و ناآگاهى. «من بعد ما جائتهم البیّنات»
✅ راه #انبیا، همراه با دلیل روشن است. «بیّنات»
✅ #منشأ اختلاف خود مردم هستند. «ولو شاء اللّه ما اقتتل... ولكن اختلفوا»
✅ اختلاف #عقاید مردم، دلیل اختیار آنها است. «فمنهم من امن و منهم من كفر»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🦋 #اوقات_تلاوت_قرآن
🌸 از آیات قرآن کریم و احادیث استفاده می شود که قرائت قرآن و ذکر خدا در همه اوقات خوب است ولی در این وقت ها و زمان ها سفارش شده است: صبح ها بعد از نماز صبح ، هنگام غروب ، شب قبل از خواب ، نیمه های شب ، سحرگاهان
🌸 جا دارد هر کسی به فراخور حال و فرصت هایی که دارد یکی یا بعضی از این اوقات را مشخص کند و به تلاوت و تدبر قرآن بپردازد.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_269
🌷 آيه 254 سوره بقره
🌸 يَا أيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ أَنْفِقُواْ مِمَّا رَزَقْناَكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِىَ يَوْمٌ لَابَيْعٌ فِيهِ وَلَا خُلَّةٌ وَلَا شَفَاعَةٌ وَالْكَافِرُونَ هُمُ الْظَّالِمُونَ
🍀 ترجمه:اى كسانى كه ایمان آورده اید! از آنچه به شما روزى داده ایم انفاق كنید، پیش از آنكه روزى فرا رسد كه نه فروشى در آن است و نه دوستى و نه شفاعتى، و كافران همان ستمگران هستند.
🌷 #أنفقوا: انفاق کنید
🌷 #رزقناکم: رزق و روزی داده ایم
🌷 #یأتى: می آید ، فرا می رسد
🌷 #بیع: فروش ، تجارت
🌷 #خلة: دوستى
🌷 #شفاعة: شفاعت ، واسطه ، میانجی گری
🌸 هیچ صفت و خصلتی بهتر از بخشندگی نیست همین قرآن اوصاف زیادی درباره خداوند بیان می کند ولی اولین ویژگی که بیان می کند صفت الرحمن یعنی #بخشنده می باشد و بارها این صفت را تکرار و تأييد می کند. همین قرآن می فرماید: ای مؤمنان بياييد بخشنده باشيد و انفاق کنید فقط بخشی را از اموال خود انفاق کنید و بقیه اموال برای خودتان است زیرا این #رزق و روزی را خداوند به شما داده است. یا أيها الذين ءامنوا أنفقوا مما رزقناكم
🌸 ما در این دنیا اگر مشکلاتی برای ما پیش می آید اگر مثلا وسیله ای داریم ، ماشینی داریم یا هر چیزی که قابل فروش است آن را می فروشیم تا مشکلمان را حل کنیم یا اگر وسیله هم نداشته باشیم سراغ #دوست می رویم که به ما کمکی کند یا سراغ کسانی می رویم که حرف و امضای آنها اعتبار داره تا میانجی گری و واسطه بشوند در دنیا از این سه طریق اکثرا مشکلشان را حل می کنند ولی برای #آخرت راه حل ما انفاق در همین دنیا است که می تواند در آخرت دست ما را بگیرد. من قبل أن يأتى يوم لا بيع فيه و لا خلة و لا شفاعة
🌸 پس بیاييم و مثل #گل بخشنده باشيم گل بوی خوشی دارد هم خودش معطر هست و هم بخشی از رایحه ی خودش را به دیگران می دهد. کسانی که به این حرف ها باور و #ایمان دارند اهل انفاق می شوند اما کسانی که به این حرف ها باور و ایمان ندارند به خودشان ظلم می کنند. و الكافرون هم الظالمون زیرا به نفس خودشان ستم کردند و نخواستند اهل انفاق و بخشش باشند.
🔹 پیام های آیه254سوره بقره 🔹
✅ استفاده از فرصت ها در كارهاى خیر، #ارزش است. «من قبل ان یأتى یوم»
✅ محروم كردن امروز، محروم شدن فرداست. اگر امروز #انفاق وبخششى صورت نگیرد، در آن روز هم محبّت و دوستى و وساطتى در بین نخواهد بود. «انفقوا... یوم لابیع فیه...»
✅ یاد #قیامت ، عاملى براى تشویق به انفاق است. «انفقوا... یأتى یوم...»
✅ یكى از راه هاى ایجاد روحیّه ى سخاوت، توجّه به دستِ خالى بودن انسان در #قیامت است. «لا بیع ولا خلة ولا شفاعة»
✅ #بخل، نشانه ى كفران نعمت وكفر به وعده هاى الهى است. «انفقوا... والكافرون»
✅ #كفر، نمونه ى بارز ظلم است. «الكافرون هم الظالمون»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_270
🌷 آیه 255 سوره بقره
🌷 #آیة_الکرسی_بخش_1
🌸 اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَىُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَهُ مَا فِى الْسَّمَاوَاتِ وَمَا فِى الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِى يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيْهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَآءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ الْسَّماَواَتِ وَالْأَرْضَ وَلَا يَؤُدُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِىُّ الْعَظِيمُ
🍀 ترجمه: اللّه، كسی است که هیچ معبودى به غیر او نیست، زنده و برپادارنده است. نه خوابى سبک او را فرا گیرد و نه خوابى سنگین. آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است، برایِ اوست. كیست آنكه جز به اذن او در پیشگاهش شفاعت كند. گذشته و آینده آنان را مىداند. و به چیزى از علم او احاطه پیدا نمى كنند مگر به مقدارى كه او بخواهد. كرسى (علم و قدرت) او آسمانها و زمین را در برگرفته و نگهدارى آن دو بر او سنگین نیست و او بلند مرتبه و بزرگ است.
🌸 از پیامبر گرامی اسلام پرسیدند عظیم ترین آیه ای که بر شما نازل شد. کدام است ؟ فرمودند: #آیة_الکرسی است. پیامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم به خاطر وجود کلمه کرسی در آیه 255 سوره بقره، این آیه را آیةالكرسى ناميد. در روایات آمده است كه این آیه به منزلهى قلّه قرآن است و بزرگترین مقام را در میان آیات دارد. همچنین نسبت به تلاوت این آیه سفارش بسیار شده است، در حدیثی از امام باقر علیه السلام آمده است: هر کسی آیة الکرسی را یک بار بخواند ، #خداوند هزار امر ناخوشایند از امور ناخوشایند دنیا و هزار امر ناخوشایند از آخرت را از او برطرف می کند که آسان ترین ناخوشایند دنیا ، فقر و آسان ترین ناخوشایند آخرت ، عذاب قبر است.
🌸 از امام على علیه السلام نقل كرده اند كه فرمود: بعد از شنیدن فضیلت این آیه، شبى بر من نگذشت، مگر آنكه #آیة_الكرسى را خوانده باشم. به همین سبب آیةالكرسى را شعار و پیام توحید دانسته اند. كلمه #اللّه:نام ذات مقدّس الهى است و کلمه #اله درباره هر معبودی به کار می رود خواه حق باشد یا باطل باشد. «لااله الاّ اللّه» اوّلین صفحه شناسنامه ى هر #مسلمان است. اوّلین شعار و دعوت پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله نیز با همین جمله بود: «قولوا لااله الاّ اللّه تفلحوا» همچنان كه فرمود: «من قال لااله الاّ الله مخلصاً دخل الجنّة واخلاصه بها ان تحجزه لااله الاالله عمّا حرمّ اللّه» هركسی خالصانه شعار توحید سر دهد، وارد بهشت مىشود و نشان اخلاص او آن است كه گفتن »لااله الاّ اللّه« وى را از حرام هاى الهى دور سازد.
🌸 امام صادق علیه السلام فرمودند: «قول لااله الاّاللّه ثمن الجنة» گفتن »لااله الاّ اللّه« بهاى #بهشت است. در این آیه به معرفی الله می پردازد الله کیست ؟ الله لا إله إلا هو : خدا کسی است که غیر او معبودی نیست. سپس می فرماید: #الحی:زنده است. او زنده ای است که زنده می کند. #القیوم: برپا دارنده است. یعنی هر چیزی که در عالم برپاست خداوند است که برپا کرده است. کلمه قیوم سه مرتبه در کل قرآن آمده است و در هر سه مورد در کنار کلمه حی قرار دارد.
⬅️ ادامه دارد......
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_271
🌷 #آیه_255_سوره_بقره_بخش_2
🌷 #آیة_الکرسی_بخش_2
🌸 اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَىُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَهُ مَا فِى الْسَّمَاوَاتِ وَمَا فِى الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِى يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيْهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَآءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ الْسَّماَواَتِ وَالْأَرْضَ وَلَا يَؤُدُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِىُّ الْعَظِيمُ
🍀 ترجمه: اللّه، كسی است که هیچ معبودى به غیر او نیست، زنده و برپادارنده است. نه خوابى سبک او را فرا گیرد و نه خوابى سنگین. آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است، برایِ اوست. كیست آنكه جز به اذن او در پیشگاهش شفاعت كند. گذشته و آینده آنان را مىداند. و به چیزى از علم او احاطه پیدا نمى كنند مگر به مقدارى كه او بخواهد. كرسى (علم و قدرت) او آسمانها و زمین را در برگرفته و نگهدارى آن دو بر او سنگین نیست و او بلند مرتبه و بزرگ است.
🌸 در جلسه قبل ابتدا مختصری از فضیلت سوره آیة الکرسی گفتیم و سپس بخشی از آیه را شرح دادیم. این آیه به معرفی الله می پردازد الله کیست ؟ الله لا إله إلا هو : خدا کسی است که غیر او معبودی نیست. سپس می فرماید: #الحی:زنده است. او زنده ای است که زنده می کند. #القیوم: برپا دارنده است. یعنی هر چیزی که در عالم برپاست خداوند است که برپا کرده است. کلمه قیوم سه مرتبه در کل قرآن آمده است و در هر سه مورد در کنار کلمه حی قرار دارد. لا تأخذه سنة و لا نوم: نه خوابى سبک او را فرا گیرد و نه خوابی سنگین. #سنة:به خواب سبک یا همان چرت گفته می شود. و #نوم: به خواب سنگین و عمیق گفته می شود.
🌸 امام صادق علیه السلام فرموده اند: هیچ زنده ای نیست مگر اینکه می خوابد ، تنها خداوند از خواب به دور است. اگر خوابی هست آن را هم خداوند برای مخلوقات قرار داده است. له ما فی #السماوات و ما فی #الأرض: آنچه در آسمان ها و آنچه در زمین است ، برای اوست. همه مملوک خدا هستند. من ذا الذی یشفع عنده إلا بإذنه: كيست آنکه جز به اذن او در پیشگاهش شفاعت کند. مشرکان خداوند را قبول داشتند ، ولی بت ها را شفیع می دانستند ، آیة الکرسی می گوید: کیست که بدون اجازه او بتواند شفاعت کند؟ هم هستی برای اوست و هم کارآیی هستی نیز با اذن اوست. #شفاعت فقط با اذن خداوند وجود دارد. اوست که مقام شفاعت و اجازه آن را به اولیای خود می دهد. که در روایات فراوان داریم اهل بیت علیهم السلام همان شفیعان هستند. شفاعت برای جلوگیری از ناامیدی و ایجاد پیوند مردم با اولیای خداست. شفاعت ، پاداشی است که خداوند به اولیای خود می دهد.
🌸 یعلم ما بین أيديهم و ما خلفهم:گذشته و آینده آنان را می داند. #خداوند همه واقعیات را می داند و شفاعت نزد پروردگار ، تلاش برای اثبات بی گناهی شخصی نیست ، بلکه شفاعت ، تلاش برای نجات و عفو گناهکار است. خداوند از رازهای پنهانی و آشکار با خبر است و این آگاهی باید موجب شود که انسان در برابر خدا حیا کند. و لا یحیطون بشیء من علمه إلا بما شاء: و به چیزی از علم او احاطه پیدا نمی کنند مگر به مقداری که او بخواهد. #علم ما انسان ها محدود است ما صدا را تا حدی می شنویم ، دیدنی ها را تا حدودی می بینیم ، اسرار را نمی دانیم ، فقط آن قسمتی را می دانیم که خداوند اراده کند.
🌸 وسع کرسیه السماوات و الأرض و لا يؤده حفظهما: #کرسی (علم و قدرت) او آسمان ها و زمین را دربرگرفته و نگهداری آن دو بر او سنگین نیست. در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است: منظور از #عرش ، علومی از خداوند است که انبیا و فرستادگان را به آنها آگاه کرد و #کرسی علومی هستند که هیچکس آنها را نمی داند. و در پایان این آیه می فرماید: و هو العلی العظیم: و او بلند مرتبه و بزرگ است.
⬅️ ادامه دارد......
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_272
🌷 #آیه_255_سوره_بقره_بخش_3
🌷 #آیة_الکرسی_بخش_3
🌸 اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَىُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَهُ مَا فِى الْسَّمَاوَاتِ وَمَا فِى الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِى يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيْهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَآءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ الْسَّماَواَتِ وَالْأَرْضَ وَلَا يَؤُدُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِىُّ الْعَظِيمُ
🍀 ترجمه: اللّه، كسی است که هیچ معبودى به غیر او نیست، زنده و برپادارنده است. نه خوابى سبک او را فرا گیرد و نه خوابى سنگین. آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است، برایِ اوست. كیست آنكه جز به اذن او در پیشگاهش شفاعت كند. گذشته و آینده آنان را مىداند. و به چیزى از علم او احاطه پیدا نمى كنند مگر به مقدارى كه او بخواهد. كرسى (علم و قدرت) او آسمانها و زمین را در برگرفته و نگهدارى آن دو بر او سنگین نیست و او بلند مرتبه و بزرگ است.
🔹 پیام های آیه255سوره بقره 🔹
🌷 هیچ موجودی جز او ، ارزش معبود شدن ندارد. (لا اله الا هو)
🌷 حیات واقعی و ابدی و همه ی حیات های دیگر از آن اوست. (الحی)
🌷 همه چیز دائما به او بستگی دارد و لحظه ای از تدبیر او خارج نیست. (القیوم)
🌷 همه چیز از اوست. (له ما فی السماوات و ما فی الأرض)
🌷 نه تنها هستى از اوست بلکه كارآیى هستى نيز از اوست. (من ذا الذی یشفع)
🌷 با خیال و توهم ، چیزی شفیع و واسطه نمی شود. (من ذا الذی)
🌷 هیچکسی از او مهربان تر نیست. علاقه و مهربانی هر شفیعی از اوست. (إلا بإذنه)
🌷 خداوند بر همه چیز و در همه حال آگاه است ، پس از گناه در برابر او حیا کنیم. (یعلم ما بین ایدیهم و ما خلفهم...)
🌷 او بر همه چیز احاطه دارد ، ولی دیگران بدون اراده او حتی به گوشه ای از علم او احاطه ندارند. (لا یحیطون بشیء من علمه)
🌷 حکومت و قدرت او محدود نیست. (وسع کرسیه)
🌷 حفاظت هستی برای او سنگین نیست.
🌷 کسی که از هستی حفاظت می کند ، می تواند ما را در برابر خطرات حفظ کند. و لذا برای حفاظت سفارش به خواندن آیة الکرسی شده است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_273
🌷 #آیه_256_سوره_بقره
🌸 لَا إِكْرَاهَ فِى الْدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الْرُشْدُ مِنَ الْغَىِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالْطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لَاانْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيْعٌ عَلِيمٌ
ترجمه: در دین، اكراهى نیست. همانا راه رشد از گمراهى روشن شده است، پس هر كه به طاغوت كافر شود و به خداوند ایمان آورد، قطعاً به دستگیره محكمى دست یافته، كه گسستنى براى آن نیست و خداوند شنوای داناست.
🌷 #اکراه:اجبار
🌷 #رشد:هدایت
🌷 #الغی:هلاکت
🌷 #الطاغوت:منظور از هر طغیانگر و متجاوز است مثل خدایان دروغین ، حکمرانان متجاوز
🌷 #استمسک: چنگ زدن ، گرفتن و نگاه داشتن
🌷 #العروة:دستگیره
🌷 #الوثقی:مستحکم
🌷 #انفصام:قطع شدن ، گسسته شدن
🌷 #سمیع:شنوا
🌷 #علیم:دانا
🌸 شیخ طوسی گوید: ابن عباس و سعید بن جبیر گویند: درباره بعضی از پسران نازل شده که یهودی بودند و پدرشان می خواست آنها را به اجبار و اکراه در دین #اسلام وارد کند و مسلمان کنند که این آیه نازل شد. «لا اکراه فی الدین:در دین اکراهی نیست.» ایمان قلبی به دین بدون #عشق ورزی به خداوند حاصل نمی شود. امام صادق علیه السلام فرمودند دین جز عشق نیست. ایمان قلبى با اجبار حاصل نمىشود، بلكه با برهان، اخلاق و موعظه مىتوان در دلها نفوذ كرد. باید کاملاً با #محبت با منطق با صبر به شبهات و پرسش های دیگران پاسخ داد. در دین اکراهی نیست ولى این به آن معنا نیست كه هر كسی در عمل بتواند هر منكرى را انجام دهد و بگوید من آزادم و كسى حقّ ندارد مرا از راهى كه انتخاب كرده ام بازدارد.
🌸 حتّى اگر كسى قلباً اعتقادى ندارد، ولى حقّ ندارد براى جامعه یک فرد آزار دهنده ای باشد و باید مطابق #قوانین عمل کند. قوانین اسلامی برای امنیت جامعه است و حتی اگر فرد قلبا به این قوانین اعتقاد ندارد ولی چون در جامعه اسلامی زندگی می کند باید قوانین را رعایت کند زیرا اگر قوانین رعایت نشود امنیت جامعه را به خطر می اندازد و آسیب هایی به افراد جامعه می رساند. ولی جایی که راه و بیراهه و حق از باطل کاملا روشن است دیگر اینجا اکراه و اجبار معنا ندارد. دین #اسلام ، مایه ی رشد انسانیت است. و راه حق با عقل ، وحی و معجزات روشن می شود. «قد تبین الرشد من الغی: همانا راه رشد از راه گمراهی روشن شده است»
🌸 «فمن یکفر بالطاغوت و یؤمن بالله: پس هر که به طاغوت کافر شود و به خداوند ایمان آورد» حکومت های طاغوتی که به مردم و سایر ملت های مستضعف ظلم و ستم می کنند باید محو شوند اول باید به #طاغوت کفر ورزید که بعد از آن ایمان به خداست. «فقد استمسک بالعروة الوثقى لا انفصام لها:قطعا به دستگیره محکمی دست یافته ، که گسستنی برای آن نیست» مطابق روایات، یكى از مصادیق تمسک به «عروة الوثقى» و ریسمان محكم الهى، اتصال با اولیاى #خدا و اهل بیت علیهم السلام است. رسول اكرم صلى الله علیه وآله به حضرت على علیه السلام فرمودند: «انت العروة الوثقى». تو العروة الوثقى هستى. «و الله سمیع علیم: و خداوند شنوای داناست»
🔹 پيام های آیه256سوره بقره 🔹
✅ دینى كه برهان و منطق دارد، نیازى به اكراه و اجبار ندارد. «لااكراه فى الدین»
✅ راه #حقّ از باطل جدا شده، تا حجّت بر مردم تمام باشد. روشن شدن راه حقّ، با عقل، وحى ومعجزات است. «قد تبیّن الرشد من الغى» اسلام دین رشد است.
✅ #دین_اسلام، مایه ى رشد انسانیّت است. «قد تبیّن الرشد من الغى»
✅ #اسلام با استكبار سازش ندارد. «یكفر بالطاغوت»
✅ تا طاغوتها محو نشوند، توحید جلوه نمى كند. اوّل #كفر به طاغوت، بعد ایمان به خدا. «فمن یكفر بالطاغوت ویؤمن باللّه»
✅ كفر به طاغوت و ایمان به #خدا باید دائمى باشد. «یكفر، یؤمن»
✅ محكم بودن ریسمان الهى كافى نیست، محكم گرفتن هم شرط است. «فقد استمسك بالعروة...»
✅ تكیه به #طاغوتها و هر آنچه غیر خدایى است، گسستنى و از بین رفتنى است. تنها رشتهاى كه گسسته نمى گردد، ایمان به خداست. «لا انفصام لها»
✅ ایمان به #خدا و رابطه با اولیاى خدا ابدى است. «لاانفصام لها» ولى طاغوتها در قیامت از پیروان خود تبّرى خواهند جست.
✅ ایمان به خدا و #كفر به طاغوت باید واقعى باشد، نه منافقانه. زیرا خداوند مىداند ومى شنود. «واللّه سمیع علیم»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_274
🌷 آیه 257 سوره بقره
🌸 اللَّهُ وَلِىُّ الَّذِينَ ءَامَنُواْ يُخْرِجُهُمْ مِنَ الْظُّلُمَاتِ إِلَى الْنُّورِ وَ الَّذِينَ كَفَرُواْ أَوْلِيَاؤُهُمُ الْطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ الْنُّورِ إِلَى الْظُّلُمَاتِ أُولَئِكَ أَصْحَابُ الْنَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
🍀 ترجمه:خداوند دوست و سرپرست کسانی است که ایمان آورده اند ، آنها را از تاریكى ها بیرون می آورد و به سوى نور مى برد. ولی کسانی که کافر شدند سرپرستان آنها طاغوتها هستند كه آنان را از نور بیرون می آورند و به سوی تاریكى ها می برند. آنها اهل آتشند و همیشه در آن خواهند بود.
🌷 #ولی: دوست ، سرپرست
🌷 #یخرجهم: خارج می کند ، بیرون می آورد
🌷 #الظلمات: تاریکی ها
🌷 #أولياؤهم: دوستان، سرپرستان
🌷 #الطاغوت: طغیانگر ، متجاوز مثل حکمرانان متجاوز
🌷 #النار: آتش
🌷 #خالدون: همیشگی
🌸 نسبت #خداوند به مؤمنان، نسبت خاصّ و ولایى است. «ولىّ الذین آمنوا» هر کسی ولایت خدا را پذیرفت، كارهایش رنگ خدایى پیدا مىكند. براى خود رهبرى الهى برمىگزیند. راهش روشن، آینده اش معلوم و به كارهایش دلگرم است. در جنگها و سختى ها به یارى خدا چشم دوخته و از حکومت های ستمگر نمى ترسد. از مرگ نمى ترسد و كشته شدن در تحت #ولایت_الهى را سعادت مىداند. تبلیغات منفى در او بى اثر است، چون دل به وعدههاى حتمى الهى داده است. و اگر صدها راه درآمد برایش باز شود تنها با معیار الهى آن راهى را انتخاب مىكند كه خداوند معیّن كرده است.
🌸 #مؤمنان فقط یک سرپرست دارند که آن هم خداست ولی کافران سرپرستان متعدد دارند که طاغوت ها می باشند و پذیرش یک سرپرست آسان تر و بهتر است. درباره #مؤمنان مى فرمايد:{الله ولى الذين ءامنوا يخرجهم من الظلمات إلى النور} ولایت خداوند رشد و هدایت و سعادت به دنبال دارد. و درباره کافران می فرماید:{ والذین کفروا اولیائهم الطاغوت يخرجونهم من النور إلى الظلمات أولئك أصحاب النار هم فيها خالدون}ولایت طاغوت انحراف است و #انسان را به سوی گمراهی و تباهی می کشاند. و در آخرت آتش جهنم را در پی دارد كه براى هميشه در آن خواهند بود. قرآن درباره راه حق کلمه نور را به کار برده ولی درباره راه های انحرافی کلمه ظلمات به کار برده است. راه حق نور است و در این راه امید و آرامش وجود دارد.
🔹 پیام های آیه 257سوره بقره 🔹
🌷 #مؤمنان، یک سرپرست دارند كه خداست و كافران سرپرستان متعدّد دارند كه طاغوتها باشند و پذیرش یک سرپرست آسانتر است.
🌷 راه #حقّ یكى است، ولى راههاى انحرافى متعدّد است.
🌷 راه حقّ، #نور است و در نور امكان حركت، رشد، امید و آرامش وجود دارد.
🌷 هر كسی تحت ولایت #خداوند قرار نگیرد، خواه ناخواه طاغوتها بر او ولایت مى یابند.
🌷 هر ولایتى غیر از ولایت الهى، ولایت #طاغوتى است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_275
🌷 آیه 258 سوره بقره
🌸 أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِى حَاجَّ إِبْرَاهِيمَ فِى رَبِّهِ أَنْ ءَاتاَهُ اللَّهُ الْمُلْكَ إِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّىَ الَّذِى يُحْىِ وَيُمِيتُ قَالَ أَنَاْ اُحْىِ وَأُمِيتُ قَالَ إِبْرَاهِيمُ فَإِنَّ اللَّهَ يَأْتِى بِالْشَّمْسِ مِنَ الْمَشْرِقِ فَأْتِ بِهَا مِنَ الْمَغْرِبِ فَبُهِتَ الَّذِى كَفَرَ وَاللَّهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الْظَّالِمِينَ
🍀 ترجمه:آیا آن كسی (نمرود) را كه خداوند به او پادشاهى داده بود، ندیدى كه با ابراهیم درباره ى پروردگارش مجادله مى كرد؟ زمانى كه ابراهیم گفت:خداى من كسى است كه زنده مى كند و مى میراند، او گفت: من هم زنده مى كنم و مى میرانم. ابراهیم گفت: خداوند خورشید را از مشرق مى آورد، پس تو (كه مى گویى حاكم بر جهان هستى،) خورشید را از مغرب بیاور. آن مرد كافر مبهوت و وامانده شد. و خداوند قوم ستمگر را هدایت نمىكند.
🌺 در آیه ى قبل بیان شد كه خداوند ولىّ مؤمنان است و آنان را از تاریکی ها خارج و به سوى نور مى برد، این آیه و آیات بعد نمونه هایى از ولایت خداوند و بیرون آوردن از ظلمات به نور را مطرح مىكند.
📚 #قصه: نمرود از پادشاهان بابل بود و حكومت مقتدرانه اى داشت او با حضرت ابراهیم درباره ى خداوند مباحثه و مجادله كرد. وقتى حضرت ابراهیم گفت: پروردگار من آن است كه زنده مىكند و مى میراند، او گفت: من نیز زنده مى كنم و مى میرانم. سپس دستور داد دو زندانى را حاضر كردند، یكى را آزاد نمود و دیگرى را دستور داد بكشند. وقتى ابراهیم علیه السلام این سفسطه و مغالطه را مشاهده كرد كه این شخص چه برداشتى از زنده كردن و میراندن دارد و چگونه مى خواهد افكار دیگران را منحرف كند، فرمود: خداوند طلوع خورشید را از مشرق قرار داده است، اگر تو ادّعا دارى كه بر جهانِ هستى حكومت دارى و همه چیز در اختیار و تحت قدرت توست، خورشید را از مغرب بیرون بیاور!. آن موقع بود كه نمرود مبهوت ماند و پاسخى جز سكوت نداشت.
🔹 پيام های آیه258سوره بقره 🔹
🌷 در ابتدای آیه فرموده که #خداوند به او پادشاهی داده بود. هركسی هرچه دارد از اوست. كافران نیز در دنیا از نعمت هاى خداوند بهره مند مىشوند، ولى از آن سوء استفاده مىكنند. مثل نمرود که در این آیه بیان شده است.
🌷 #قدرت و #حكومت مىتواند عامل استكبار وغرور گردد.
🌷 مغالطه و سفسطه، ترفند اهل باطل است.
🌷 حقّ، اگر منطقى ارائه شود، بر باطل پیروز و حاكم است. «فأت بها من المغرب فبهت الذى كفر»
🌷 در مباحثه ها از استدلال هاى فطرى، عقلى و عمومى استفاده كنید، تا مخالفِ لجوج نیز مقهور و مبهوت شود. «فبهت الذى كفر»
🌷 #كافر ظالم است، زیرا به خود ومقام انسانیّت ظلم كرده است. «لا یهدى القوم الظالمین»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_276
🌷 آیه 259 سوره بقره
🌸 أَوْ كَالَّذِى مَرَّ عَلَى قَرْيَةٍ وَهِىَ خَاوِيَةٌ عَلَى عُرُوشِهَا قَالَ أَنَّى يُحْى هَذِهِ اللَّهُ بَعْدَ مَوْتِهَا فَأَمَاتَهُ اللَّهُ مِاْئَةَ عَامٍ ثُمَّ بَعَثَهُ قَالَ كَمْ لَبِثْتَ قَالَ لَبِثْتُ يَوْماً أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ قَالَ بَلْ لَبِثْتَ مِاْئَةَ عَامٍ فَانْظُرْ اِلَى طَعَامِكَ وَشَرَابِكَ لَمْ يَتَسَنَّهْ وَانْظُرْ إِلَى حِمَارِكَ وَ لِنَجْعَلَكَ ءَايَةً لِلنَّاسِ وَانْظُرْ إِلَى الْعِظَامِ كَيْفَ نُنْشِزُهَا ثُمَّ نَكْسُوهَا لَحْماً فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ قَالَ أَعْلَمُ أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِير
ُ
🍀 ترجمه:یا همانند كسى كه از كنار یک آبادى عبور كرد، در حالى كه دیوارهاى آن بر روى سقفهایش فرو ریخته بود (و مردم آن مرده بودند گفت: خداوند چگونه اینها را پس از مرگ زنده مىكند؟ پس خداوند او را صد سال میراند و سپس زنده كرد (و به او) گفت: چقدر توقف كردى؟ گفت یک روز، یا قسمتى از یک روز را توقف كرده ام! فرمود:بلكه صد سال توقف كرده اى، به غذا و نوشیدنى خود (كه همراه داشتى) نگاه كن (كه با گذشت سالها) تغییر نیافته است. و به الاغ خود نگاه كن (كه چگونه متلاشى شده است) و تو را نشانه (رستاخیز) و حجتى براى مردم قرار مىدهیم. (اكنون) به استخوانها(الاغ خود) نگاه کن كه چگونه آنها را به هم پیوند مىدهیم و بر آن گوشت مى پوشانیم. پس هنگامى كه (این حقایق) آشكار شد، گفت: مىدانم كه خداوند بر هر چیزی تواناست.
🌷 #مر:عبور کردن
🌷 #قریة:آبادی ، روستا
🌷 #خاویة: انهدام ، فرو ريختن
🌷 #عروش:بناها ، بلندى ها ، خانه ها
🌷 #أماته: ميراند
🌷 #مائة_عام: صد سال
🌷 #شرابک: نوشیدنی ات
🌷 #حمار: الاغ
🌷 #لبثت: توقف کرده ای
🌷 #لم_يتسنه: تغيير نيافته
🌷 #ننشزها: از نشز به معنای زنده شدن
🌷 #نکسوها: به معنای پوشاندن
🌺 در تفاسیر و بعضى روایات آمده است که این شخصی که در این آمده «عُزیر» بوده است. که یکی از پیامبران خدا می باشد.
📚 #قصه: عُزیر در سفر بود در حالی که سوار بر مرکب خود بود و مقداری آشامیدنی و خوراکی به همراه داشت از یک آبادی می گذشت در حالی که آبادی به شکل وحشتناکی در هم ریخته و ویران شده بود و اجساد و استخوان های پوسیده ساکنان آن به چشم می خورد با خود گفت: چگونه خداوند این مردگان را پس از مرگ زنده می کند؟ پس خداوند او را یک صد سال میراند و سپس او را زنده کرد و به او گفت:چقدر توقف کردی؟ عُزیرگفت:یک روز یا قسمتی از یک روز فرمود:بلکه صد سال توقف کرده ای. سپس برای اینکه اطمینان بیشتری به این مسأله پیدا کند ، به او دستور داده شد که به غذا و نوشیدنی و همچنین الاغ خود ، نگاهی کند که غذا و نوشیدنی او کاملاً سالم مانده بود و الاغ او به کلی متلاشی شده بود. بنابراین خدایی که می تواند غذا و نوشیدنی را بعد از صدسال به حال اول نگه دارد ، زنده کردن مردگان برای او مشکل نیست. سپس می فرماید: تو را نشانه و حجتی برای مردم قرار می دهیم. به استخوان های الاغ خود نگاه کن و ببین چگونه آنها را بر می داریم و به هم پیوند می دهیم و گوشت بر آن می پوشانیم. و عُزیر هنگامی که با مشاهده این نشانه های واضح ، همه چیز برای او روشن شد گفت: می دانم که خداوند بر هر چیزی تواناست.
🔹 پيام های آیه259سوره بقره 🔹
🌷 به تمدنهاى ویران شده گذشته، باید به دیده #عبرت نگریست و درس هاى تازه گرفت. «مرّ على قریة»
🌷 هرچند مىدانید، امّا باز هم علم خود را با تجربه و پرسیدن بالا ببرید. «انّى یحى هذه اللّه»
🌷 گذشت زمان طولانى، خللى در قدرت خداوند وارد نمىآورد. «فاماته اللّه مأة عام ثم بعثه»
🌷 رجعت و زنده شدن #مردگان در همین دنیا و قبل از قیامت قابل قبول است. «أماته... بعثه»
🌷 نمایش و مشاهده و #قصه، از بهترین راه هاى بیان معارف دینى است. «اُنظر الى طعامك و شرابك... و انظر الى... و انظر الى العظام...»
🌷 با اراده الهى #استخوان محكم، متلاشى مىشود، ولى غذایى كه زود فاسد مىشود، صد سال سالم باقى مىماند. «لم یتسنّه»
🌷 #نمایش قدرت پروردگار براى ارشاد و هدایت مردم است، نه براى سرگرمى و یا حتّى قدرتنمایى. «ولنجعلك آیة للناس»
🌷 خداوند صحنهاى از #قیامت را در دنیا آورده است. «فاماته... ثم بعثه... وانظر الى العظام كیف ننشزها»
🌷 #خداوند گوشه هایى از قدرت خود در قیامت را در دنیا به نمایش گذارده است. «فلمّا تبیّن له قال أعلم انّاللّه على كلّ شىء قدیر»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸