🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_914
🌹 آیات ۵۹ تا ۶۴ سوره اعراف
🌹 بخش۲
🌸 این آیات در مکه نازل شده است. سرگذشت #حضرت_نوح در سوره هاى مختلفى از #قرآن مانند سوره هود، انبياء، مؤمنون، شعراء و نوح مشروحاً آمده است، امّا در اينجا تنها فهرستى از آن در شش آيه آمده. نخست مى فرمايد: {لَقَدْ أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ: قطعا، نوح را به سوی قومش فرستادیم} نخستين چيزى كه او به آنها يادآور شد، همان توجّه به حقيقت توحيد و نفى هرگونه بت پرستى بود، {فَقالَ يا قَوْمِ اعْبُدُوا اللّهَ ما لَكُمْ مِنْ إِلهٍ غَيْرُهُ: پس به آنان گفت: ای قوم من! خدا را بپرستید، که شما را جز او معبودی نیست} نوح پس از بيدار كردن فطرتهاى خفته، آنان را از سرانجام بت پرستى بر حذر داشته و گفت: {إِنِّي أَخافُ عَلَيْكُمْ عَذابَ يَوْمٍ عَظِيمٍ: من قطعا از عذاب روزی بزرگ بر شما می ترسم} منظور از مجازات «روز بزرگ» ممكن است همان توفان معروف نوح يا مجازات الهى در روز #قیامت باشد.
🌸 ولى قوم #نوح به جاى اين كه از دعوت اصلاحى اين پيامبر بزرگ كه همراه با نهايت خيرخواهى بود استقبال كنند، به آيين توحيد بپيوندند و دست از ستم و فساد بردارند جمعى از اشراف و ثروتمندان قوم او كه منافع خود را با بيدارى مردم در خطر مى ديدند، و مذهب او را مانعى بر سر راه هوسرانيهای خويش مشاهده مى كردند صريحاً در جواب #نوح {قالَ الْمَلَأُ مِنْ قَوْمِهِ إِنّا لَنَراكَ فِي ضَلالٍ مُبِينٍ: گفتند: قطعا ما تو را در گمراهی آشکار می بینیم} «نوح» در برابر توهين و خشونت آنها با همان لحن آرام و محبّتآميز خود در پاسخ آنها {قالَ يا قَوْمِ لَيْسَ بِي ضَلالَةٌ وَ لكِنِّي رَسُولٌ مِنْ رَبِّ الْعالَمِينَ: گفت: ای قوم من! هیچ گمراهی و انحرافی در من نیست، ولی من فرستاده ای از سوی پروردگار جهانیان هستم} اشاره به اين كه خدايان پراكنده اى كه شما قائل شده ايد همه بى اساس است، پروردگار و ربّ همه جهانيان تنها خداوند يگانه يكتاست كه خالق همه آنها مى باشد.
🌸 سپس نوح هدفش را بیان می کند: {أُبَلِّغُكُمْ رِسالاتِ رَبِّي وَ أَنْصَحُ لَكُمْ: پیام های پروردگارم را به شما می رسانم، و برای شما خیرخواهی می کنم} و سپس اضافه مى كند: {وَ أَعْلَمُ مِنَ اللّهِ ما لا تَعْلَمُونَ: و از سوی #خدا حقایقی را می دانم که شما نمی دانید} اين جمله ممكن است جنبه تهديد در برابر مخالفت هاى آنها داشته باشد كه من مجازات هاى دردناكى از #خداوند در برابر تبهكاران سراغ دارم كه شما هنوز از آن بى خبريد، و يا اشاره به لطف و رحمت پروردگار باشد كه اگر در مسير اطاعتش گام بگذاريد بركات و پاداش هايى از او سراغ دارم كه شما به عظمت و وسعت آن واقف نيستيد.
🌸 سپس گفتار ديگرى را از #نوح مى خوانيم كه در برابر اظهار تعجّب قوم خود از اين كه چگونه ممكن است انسانى عهده دار رسالت پروردگار گردد، بيان كرده است: {أَ وَ عَجِبْتُمْ أَنْ جاءَكُمْ ذِكْرٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَلى رَجُلٍ مِنْكُمْ لِيُنْذِرَكُمْ وَ لِتَتَّقُوا وَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ: آیا تعجب کردید که بر مردی از خودتان معارفی از سوی پروردگارتان آمده تا شما را هشدار دهد، به خاطر اینکه شما #تقوا پیشه کنید و مورد رحمت قرار گیرید} يعنى، اين موضوع چه جاى تعجّب است؟ زيرا يک انسان شايسته، استعداد انجام اين رسالت را بهتر از هر موجود ديگر دارد.
🌸 ولى به جاى اين كه دعوت چنين رهبر دلسوز و خيرخواه و آگاهى را بپذيرند، همه گفته هاى او را تكذيب كردند و در برابر دعوتش سر تسليم فرود نياوردند، هر چه #نوح بيشتر تبليغ مىكرد، آنها بر لجاجت و سرسختى خود مىافزودند {فَكَذَّبُوهُ: پس او را تکذیب کردند} همین سبب شد { فَأَنْجَيْناهُ وَ الَّذِينَ مَعَهُ فِي الْفُلْكِ وَ أَغْرَقْنَا الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا: ما هم او و کسانی که در کشتی همراهش بودند نجات دادیم و کسانی که آیات ما را تکذیب کردند، غرق نمودیم} در پايان، دليل اين عذاب سخت را چنين بيان مى كند كه آنها مردمی كور دل و بی بصیرت بودند (إِنَّهُمْ كانُوا قَوْماً عَمِينَ: زیرا آنان گروهی کوردل بودند} و اين كوردلى نتيجه اعمال شوم و لجاجت هاى مستمرّ خودشان بود، زيرا چشم پوشى مستمرّ از حقايق، تدريجاً چشم تيزبين عقل را ضعيف كرده و سرانجام کوردل مى كند.
⬅️ پیام های آیات در جلسه بعدی...
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_915
🌹 آیات ۵۹ تا ۶۴ سوره اعراف
🌹 بخش سوم
🔹 پيام های آیات ۵۹تا۶۴ سوره اعراف 🔹
✅ با اینكه رسالت #نوح علیه السلام جهانى بود، ابتدا از قوم خود شروع كرد.
✅ دعوت به #توحید و خداپرستى، سرآغاز دعوت انبیا و از مشتركات همه ى ادیان الهى است.
✅ خداشناسى و ایمان به #خدا، از همان ابتدا و در طول تاریخ بوده است.
✅ #انبیا، دلسوزان واقعى انسانند.
✅ همیشه مخالف #انبیا، گروهى از اشراف و سردمداران بوده اند كه زرق و برق ثروت و قدرت آنان، چشم مردم را پر مى كرده است.
✅ بدتر از #ایمان نیاوردن، گمراه دانستن انبیاست.
✅ كسى كه در پى پدید آوردن نظام توحیدى و براندازى نظام شرک است، باید انتظار هرگونه تهمت و توهین را داشته باشد.
✅ مخالفان، در تهمت زدن سخت و جدّى هستند.
✅ رسالت #پیامبران، در راستاى تربیت جهانیان و از شئون ربوبیّت خداوند است.
✅ #پیامبران_الهى، معصوم اند.
✅ دلسوزى و خیرخواهى #پیامبر، در جهت منافع مردم بود، نه منافع شخصى.
✅ انبیا، سرچشمه ى تمام علوم و آگاهى هاى خود را #خداوند مى دانند.
✅ انبیا از جانب #خدا، از علوم و آگاهى هایى برخوردارند كه دست بشر به آنها نمى رسد.
✅ هدف از #وحى، تربیت انسان است.
✅ #پیامبران، برخاسته از مردم و در مردمند.
✅ #تقوا، زمینه ساز نزول رحمت الهى است.
✅ #ایمان، سبب نجات وتكذیب، وسیله و زمینه ى هلاكت است.
✅ حوادث و عوامل طبیعى و تحوّلات تاریخى، به دست #خداوند است و بر اساس افكار و اعمال و اخلاق مردم صورت مى گیرد.
✅ كوردلى، عامل اصلى تكذیب دعوت انبیاست «عمین» بنابراین ایمان و پیروى از انبیا، نشانهى بصیرت است.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 #ساده_روان_دلنشین
🌸 جلسه ۹۱۶
🌸 #آیات_65_تا_72_سوره_اعراف
🌸 بخش۱
📚 #موضوع:
- سرنوشت حضرت هود و قوم عاد
@tafsir_ir1
آیه ۶۵ سوره اعراف.mp3
96.4K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۶۵ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۶۶ سوره اعراف.mp3
96.4K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۶۶ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۶۷ سوره اعراف.mp3
69.8K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۶۷ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۶۸ سوره اعراف.mp3
53.4K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۶۸ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۶۹ سوره اعراف.mp3
204.9K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۶۹ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۷۰ سوره اعراف.mp3
114.8K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۷۰ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۷۱ سوره اعراف.mp3
215.2K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۷۱ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۷۲ سوره اعراف.mp3
96.4K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۷۲ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_916
🌹 آیات ۶۵ تا ۷۲ سوره اعراف
🌹 بخش ۱
🌸 وَإِلَىٰ عَادٍ أَخَاهُمْ هُودًا ۗ قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُٓ ۚ أَفَلَا تَتَّقُونَ (۶۵) قَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِٓ إِنَّا لَنَرَاكَ فِي سَفَاهَةٍ وَإِنَّا لَنَظُنُّكَ مِنَ الْكَاذِبِينَ (۶۶) قَالَ يَا قَوْمِ لَيْسَ بِي سَفَاهَةٌ وَلَٰكِنِّي رَسُولٌ مِنْ رَبِّ الْعَالَمِينَ (۶۷) أُبَلِّغُكُمْ رِسَالَاتِ رَبِّي وَأَنَا لَكُمْ نَاصِحٌ أَمِينٌ (۶۸) أَوَعَجِبْتُمْ أَنْ جَآءَكُمْ ذِكْرٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَلَىٰ رَجُلٍ مِنْكُمْ لِيُنْذِرَكُمْ ۚ وَاذْكُرُوٓا إِذْ جَعَلَكُمْ خُلَفَآءَ مِنْ بَعْدِ قَوْمِ نُوحٍ وَزَادَكُمْ فِي الْخَلْقِ بَسْطَةً ۖ فَاذْكُرُوٓا آلَآءَ اللَّهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (۶۹) قَالُوٓا أَجِئْتَنَا لِنَعْبُدَ اللَّهَ وَحْدَهُ وَنَذَرَ مَا كَانَ يَعْبُدُ آبَآؤُنَا ۖ فَأْتِنَا بِمَا تَعِدُنَآ إِنْ كُنْتَ مِنَ الصَّادِقِينَ (۷۰) قَالَ قَدْ وَقَعَ عَلَيْكُمْ مِنْ رَبِّكُمْ رِجْسٌ وَغَضَبٌ ۖ أَتُجَادِلُونَنِي فِيٓ أَسْمَآءٍ سَمَّيْتُمُوهَآ أَنْتُمْ وَآبَآؤُكُمْ مَا نَزَّلَ اللَّهُ بِهَا مِنْ سُلْطَانٍ ۚ فَانْتَظِرُوٓا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ (۷۱) فَأَنْجَيْنَاهُ وَالَّذِينَ مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِنَّا وَقَطَعْنَا دَابِرَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا ۖ وَمَا كَانُوا مُؤْمِنِين (۷۲)
🍀 ترجمه: و به سوی قوم عاد، برادرشان هود را فرستادیم، گفت: ای قوم من! خدا را بپرستید كه شما را جز او معبودی نیست، آیا تقوا پیشه نمی کنید؟ (۶۵) اشراف و سرانی که از قوم او کافر شدند گفتند: قطعا ما تو را در نادانی میبینیم و به طور حتم تو را از دروغگویان می پنداریم. (۶۶) گفت: ای قوم من! در من هیچ نادانی نیست، بلكه من فرستاده ای از سوی پروردگار جهانیانم (۶۷) پیامهای پروردگارم را به شما میرسانم و قطعا من برای شما خیرخواهی امینم (۶۸) آیا تعجّب كردید كه بر مردی از جنس خودتان مایه ی تذکری از سوی پروردگارتان آمده تا شما را هشدار دهد؟! و به یاد آورید كه شما را جانشینانی پس از قوم نوح قرار داد، و شما را در آفرینش نیرومندی و قدرت افزود، پس نعمت های خدا را یاد كنید تا رستگار شوید (۶۹) گفتند: آیا به سوی ما آمده ای كه ما فقط خدا را بپرستیم، و آنچه را پدرانمان می پرستیدند رها کنیم؟ اگر از راستگویانی آنچه را از عذاب به ما وعده می دهی برای ما بیاور (۷۰) گفت: یقیناً از سوی پروردگارتان بر شما عذاب و خشمی مقرّر شده، آیا درباره نام های كه خود و پدرانتان بت ها را به آن نامیده اید، و خدا هیچ برهانی بر [حقّانیّت] آنان نازل نكرده با من گفتگوی بی منطق میكنید؟ پس منتظر [عذاب خدا] باشید و من هم با شما از منتظرانم (۷۱) پس او و كسانی را كه همراهش بودند به سبب رحمتی از سوی خود نجات دادیم و بنیاد آنان كه آیات ما را تكذیب كردند و مؤمن نبودند بركندیم (۷۲)
🌷 #عَاد: نام قومی است که در سرزمین یمن و منطقه ی احقاف در جنوب عربستان زندگی می کردند و از نظر قدرت جسمی و امکانات دامداری و کشاورزی بسیار نیرومند بودند، اما به بت پرستی و مفاسد اخلاقی گرفتار شدند. در کتاب مجمع البیان آمده که عاد در اصل نام یکی از نواده های نوح است که نام قبیله عاد به نام او نام گذاری شده است.
🌷 #هُود: حضرت هود علیه السلام از خویشان قوم عاد بود که به پیامبری مبعوث شد و قوم عاد را به یکتاپرستی دعوت کرد. نام هود هفت مرتبه در قرآن آمده است.
🌷 #إِلَٰه: معبود
🌷 #تَتَّقُونَ: تقوا پیشه می کنید، تقوا یعنی پرهیز از گناهان و پرهیز از مخالفت با خدا
🌷 #الْمَلَأُ: سران، اشراف، بزرگان
🌷 #لَنَرَاكَ: قطعا تو را می بینیم
🌷 #سَفَاهَة: نادانی
🌷 #لَنَظُنُّكَ: می پنداریم
🌷 #لَيْسَ: نیست بِي سَفَاهَة
🌷 #رَسُولٌ: فرستاده
🌷 #أُبَلِّغُكُمْ: به شما می رسانم
🌷 #رسَالَات: پیام ها
🌷 #نَاصِح: خیرخواه
🌷 #بَسْطَة: گسترش دادن
🌷 #آلَآء: نعمت ها
🌷 #تُفْلِحُونَ: رستگار می شوید
🌷 #أَجِئْتَنَا: آیا به سوی ما آمده ای
🌷 #وَقَعَ: مقرر شده
🌷 #رِجْس: پلیدی، در این آیه به معنای عذاب است
🌷 #غَضَب: خشم
🌷 #أَتُجَادِلُونَنِي: آیا با من مجادله می کنید
🌷 #سَمَّيْتُمُوهَآ: شما آنها را نامیده اید
🌷 #سُلْطَان: برهان، دلیل
🌷 #قطعنا: برکندیم، قطع کردیم
🌷 #دابر: ریشه، دنباله
⬅️ ادامه در جلسه بعدی...
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 #ساده_روان_دلنشین
🌸 جلسه ۹۱۷
🌸 #آیات_65_تا_72_سوره_اعراف
🌸 بخش۲
📚 #موضوع:
- سرنوشت حضرت هود و قوم عاد
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_917
🌹 آیات ۶۵ تا ۷۲ سوره اعراف
🌹 بخش دوم
🌸 این آیات در مکه بر پیامبر گرامی اسلام نازل شد. و به سرگذشت يكى از پيامبران بزرگ يعنى هود و سرگذشت قوم عاد می پردازد. نخست مى فرمايد: {وَ إِلى عادٍ أَخاهُمْ هُوداً: و به سوی قوم عاد، برادرشان هود را فرستادیم} قوم «عاد» مردمى بودند كه در سرزمين «يمن» و منطقه ی احقاف در جنوب عربستان زندگى مىكردند، از نظر قدرت جسمانى و ثروت، ملّتى نيرومند و قوى بودند، ولى انحرافات عقيده اى مخصوصاً بت پرستى و مفاسد اخلاقى در ميان آنها غوغا مى كرد. سپس هود که از خویشان آنان بود به نبوت مبعوث شد و آنها را به یکتاپرستی دعوت کرد {قالَ يا قَوْمِ اعْبُدُوا اللّهَ ما لَكُمْ مِنْ إِلهٍ غَيْرُهُ أَ فَلا تَتَّقُونَ: گفت: ای قوم من! خدا را بپرستید که شما را جز او معبودی نیست، آیا تقوا پیشه نمی کنید}
🌸 ثروتمندان و بزرگان قومش به هود همان گفتند كه قوم نوح به نوح گفته بودند، بلكه نسبت نادانی نيز به هود دادند، {قالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ إِنّا لَنَراكَ فِي سَفاهَةٍ وَ إِنّا لَنَظُنُّكَ مِنَ الْكاذِبِينَ: ثروتمندان و سرانی که از قوم او کافر شدند گفتند: قطعا ما تو را در نادانی می بینیم و به طور حتم تو را از دروغگویان می پنداریم} امّا حضرت هود علیه السلام با وقار و ادبى كه مخصوص پيامبران و رهبران راستين است، بى آنكه از گفته آنان عصبانى و مأيوس گردد، {قالَ يا قَوْمِ لَيْسَ بِي سَفاهَةٌ وَ لكِنِّي رَسُولٌ مِنْ رَبِّ الْعالَمِينَ: گفت: ای قوم من! در من هیچ نادانی نیست، بلکه من فرستاده ای از سوی پروردگار جهانیانم} سپس فرمود: {أُبَلِّغُكُمْ رِسالاتِ رَبِّي وَ أَنَا لَكُمْ ناصِحٌ أَمِينٌ: پیام های پروردگارم را به شما می رسانم و برای شما خیرخواهی امینم}
🌸 سپس حضرت هود در برابر افرادى كه از بعثت يک انسان به عنوان پيامبر در تعجّب بودند به همان مطلبى اشاره مى كند كه نوح پيامبر نيز به قوم خود گفته بود و آن اين كه: {أَوَ عَجِبْتُمْ أَنْ جاءَكُمْ ذِكْرٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَلى رَجُلٍ مِنْكُمْ لِيُنْذِرَكُمْ: آیا تعجب کردید که بر مردی از جنس خودتان مایه تذکری از سوی پروردگارتان آمده تا شما را هشدار دهد} سپس براى برانگیختن عواطف آنها و برانگيختن حسّ شكرگزارى در درون جانشان قسمتى از نعمت هاى پروردگار را، براى آنان شرح مى دهد، مى فرماید: {وَ اذْكُرُوا إِذْ جَعَلَكُمْ خُلَفاءَ مِنْ بَعْدِ قَوْمِ نُوحٍ: و به یاد آورید که شما را جانشینانی پس از قوم نوح قرار داد} و هنگامى كه آنها بر اثر طغيانشان به وسيله توفان نابود شدند، سرزمين هاى وسيع و گسترده ی آنان را با تمام نعمت هايى كه داشتند در اختيار شما قرار داد. به علاوه {وَ زادَكُمْ فِي الْخَلْقِ بَصْطَةً: و شما را در آفرینش نیرومندی و قدرت افزود} {فاذکروا آلاء الله لعلکم تفلحون: پس نعمت های خدا را یاد کنید تا رستگار شوید}
🌸 امّا در مقابل اين اندرزها و راهنمايی هاى منطقى و يادآورى نعمت هاى الهى آنها كه منافع مادّى خود را در خطر مى ديدند قالُوا أَ جِئْتَنا لِنَعْبُدَ اللّهَ وَحْدَهُ وَ نَذَرَ ما كانَ يَعْبُدُ آباؤُنا: گفتند: آیا به سوی ما آمده ای که ما فقط خدا را بپرستیم و آنچه را پدرانمان می پرستیدند رها کنیم؟} و سرانجام براى اين كه اميد «هود» را به كلّى از خود قطع كنند و به اصطلاح حرف آخر را به او زده باشند گفتند {فَأْتِنا بِما تَعِدُنا إِنْ كُنْتَ مِنَ الصّادِقِينَ: اگر از راستگویانی آنچه را از عذاب به ما وعده می دهی برای ما بیاور} يعنى ما كمترين ترسی از هشدارهای که گفتی نداريم. سپس سرانجام كار اين قوم لجوج در عبارت كوتاهى چنين بيان شده است: {فَأَنْجَيْناهُ وَ الَّذِينَ مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِنّا وَ قَطَعْنا دابِرَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا وَ ما كانُوا مُؤْمِنِينَ: پس او و کسانی را که همراهش بودند به سبب رحمتی از سوی خود نجات دادیم و بنیاد آنان که آیات ما را تکذیب کردند و مومن نبودند بر کندیم}
⬅️ پیام های آیات در جلسه بعدی...
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_918
🌹 آیات ۶۵ تا ۷۲ سوره اعراف
🌹 بخش۳
✅ سرلوحه ى برنامه ى #انبیا، دعوت به توحید و پرهیز از انواع شرک و بت پرستى است.
✅ #پیامبران، مردمى ترین و دلسوزترین رهبران بشر بوده اند.
✅ #پیامبران با سخت ترین و صریح ترین تبلیغات، جوسازى ها، مخالفت ها و تهمت ها رو به رو بودهاند. در راه ارشاد مردم، باید تحمّل شنیدن زشتترین سخنان را داشته باشیم.
✅ سعهى صدر و بزرگوارى انبیا تا آنجاست كه پس از آن همه جسارت باز با #مهربانى مى گویند: اى قوم من.
✅ #پیامبران حتّى ذرّه اى و لحظه اى كارى را كه معقول نباشد انجام نمى دهند.
✅ آنكه به هدف خود ایمان دارد و از پشتوانه ى الهى برخوردار است، در برابر برخورد بد دیگران آرام برخورد مى كند.
✅ مربّى و مبلّغ، نباید وظیفه ى اصلى را فراموش كند.
✅ دستورات الهى كه توسط #پیامبر براى بشر آورده مى شود، در مسیر تربیت انسان و از شئون ربوبیّت خداوند است.
✅ گفتار و دستورات پیامبران، پیام هاى خدایى است و از جانب خود چیزى نمى گویند.
✅ پیامبران، تحت تربیت خاص الهى بوده و فرامین آنان در مسیر رشد و تربیت #انسان است.
✅ دلسوزى و امانت دارى، دو شرط اصلى در تربیت و تبلیغ است.
✅ بیان ویژگى هاى مثبت خود، در موارد ضرورت و آنجا كه براى دیگران سازنده باشد، مانعى ندارد.
✅ دستورات پیامبر، دستورات #خدا و یادآور فطرت بشر است و در زمینه ى رشد و تربیت انسان و از شئون ربوبیّت خدا مى باشد.
✅ توانایى جسمى، از نعمت هاى الهى است كه باید در راه صحیح صرف شود.
✅ یاد نعمت هاى الهى، رمز #رستگارى است.
✅ تعصّب به جاى منطق، محكوم است و تقلید جاهل از جاهل و تبعیّت به دلیل رابطه ى خویشاوندى مردود است.
✅ حفظ رسوم و سنّت هاى نیاكان، همه جا ارزشمند نیست.
✅ گاهى عادت بر فطرت پیروز مى شود، مثل غلبهى عادت بت پرستى نیاكان بر فطرت حقّ طلبى نسل جدید.
✅ #انبیا، در برخورد با خرافات و انحرافات، سنّت شكن بوده اند.
✅ نتیجه لجاجت و در افتادن با حقّ، كیفر الهى و ننگ و هلاكت است.
✅ كیفرهاى الهى در مسیر تربیت #انسان واز شئون ربوبیّت خداست.
✅ معبودهاى مشركان، اسماى بى اسم هستند كه حقیقت و مشروعیّت ندارند و خداوند در هیچ آیینى به آن فرمان نداده است.
✅ استدلال و برهان، نوعى فیض الهى است كه به قلب و فكر #انسان مى رسد.
✅ انبیا، به درستى هدف و پیروزى خویش و سقوط مخالفان اطمینان داشتند.
✅ تنها انبیا و پیروان آنان، مشمول رحمت ویژه و نجات بخشى الهى اند.
✅ از #تاریخ، عبرت بگیریم.
✅ آنجا كه هیچ گونه امیدى به ایمان آوردن مردم نیست، هلاكت، اساسى و ریشه اى است.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸