🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_140
🌷 #آیه_122_سوره_بقره
🌸 یا َبَنِى إِسْرَائیلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِى الَّتِى أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَنِّى فَضَّلْتُكُمْ عَلَى الْعَالَمِين(122)
َ
🍀 ترجمه: اى بنى اسرائیل! به یاد آورید نعمتم را كه به شما ارزانى داشتم،و این كه من شما را بر جهانیان برترى بخشیدم.
🌺 این آیه دقیقاً همان آیه 47سوره بقره است که دوباره در این سوره تکرار شده است.همانطور که قبلا گفتیم #حضرت_یعقوب دوازده پسر داشت از یکی از پسران او بعدها نتیجه و نوه ها و نسل هایی آمدند این نسل همان بنی اسرائیل نامیده می شود.
🌺 این آیه از #بنی_اسرائیل مى خواهد كه براى معرفت بیشتر خداوند و زنده شدن روح شكرگزارى و دلگرم شدن به نعمتهاى الهى، از آن نعمتها یاد كنند.و أنی فضلتکم علی العالمین(و این که من شما را بر جهانیان برتری بخشیدم) برترى و فضیلت بنى اسرائیل، نسبت به مردم زمان خودشان بود.زیرا قرآن درباره #مسلمانان مى فرماید: «كنتم خیر امّة» شما بهترین امّت ها هستید. همچنین شاید منظور از برترى، پیروزى حضرت موسى و قوم بنى اسرائیل بر فرعونیان باشد، نه برترى اخلاقى و اعتقادى. زیرا #قرآن بارها از بهانه جویى هاى بى مورد و بى اعتقادى آنها انتقاد مى كند.
🔹 پیام های آیه 122 سوره بقره🔹
✅ #انسان باید همیشه نعمت های خدا را به یاد آورد.
✅ نعمت و فضیلت بدست خداوند است.
✅ نجات از سلطه ى طاغوت، از بزرگترین نعمتهاى الهى است.
@tafsir_ir1
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_141
🌷 آیه123سوره بقره
🌸 وَاتَّقُواْ يَوْماً لَّا تَجْزِى نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئاً وَلَا يُقْبَلُ مِنْهَا عدلٌ وَلَا تنفعها شفاعة وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ
🍀 ترجمه:و تقوا پیشه کنید از روزى كه كسی چیزى (از عذاب خدا) را از كسى دفع نمى كند و از او غرامت پذیرفته نشود و نه کسی را شفاعتی سود دهد ویارى نخواهند شد.
🔴 این آیه تقرببا مشابه آیه 48سوره بقره است. در این آیه به بعضی باورهاى غلط و امیدهاى نابجاى یهود، اشاره شده است.(واتقوا یوما لا تجزی نفس عن نفس شیئا)واتقوا:یعنی تقوا پیشه کنید #تقوا به معنای خود را از خطرات حفظ کردن است.یهودی هاگمان می کردند که اجدادشان می توانند آن را از عذاب قیامت حفظ کنند.
🔴 (ولا یقبل منها عدل:و از او غرامت پذیرفته نشود)بعضی از آنان قربانى كردن را كفّاره ى گناهان می دانستند و اگر پول نداشتند، یک جفت كبوتر را سر مى بریدند.گروهى از آنان به همراه مرده،طلا دفن مى كردند تا به عنوان جریمه ى گناهانش بپردازد.غافل از آنكه قیامت بر خلاف دنیاست،با پول و #طلا نمی توان از خطرات قیامت در امان بود.
🌸 ولا تنفعها شفاعة: و نه کسی را شفاعتی سود دهد. آنان گمان می کردند که در روز قیامت اجدادشان، شفیع آنان خواهد شد. در حالی که شفاعت فقط به اذن خداست. بر اساس روایات فقط شفاعت انبیا، امامان ، اولیای خدا ، علمای صالح و شهدا پذیرفته می شود. و در نهایت می فرماید(و لا هم ینصرون:وآنها یاری نمی شوند)
🔹 پیام های آیه 123 سوره بقره 🔹
✅ تقوای الهی، #انسان را از خطرات قیامت حفظ می کند.
✅ با پرداخت پول و طلا نمی توان از خطرات قیامت در امان بود.
✅ در برابر #عقاید خرافى وباطل، با قاطعیّت برخورد كنید.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_142
🌷 #آیه_124_سوره_بقره
🌸 وَإِذِ ابْتَلى إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَاماً قَالَ وَمِنْ ذُرِّيَّتي قَالَ لاَ يَنَالُ عَهْدِى الظَّالِمِينَ
🍀ترجمه:و هنگامى كه پروردگارِ ابراهیم، او را با کلمات(حوادث گوناگونى) امتحان كرد و او به خوبى از عهده امتحان برآمد.خداوند فرمود: من تو را امام مردم قرار دادم. ابراهیم گفت: از فرزندان من نیز (امامانى قرار بده)، خداوند فرمود: پیمان من به ستمكاران نمى رسد.
🌺 میوه ای بر روی شاخه درخت بود و در اوج بود بر روی زمین افتاد به دست طفلی رسید #طفل میوه را خورد و دانه را انداخت یک فرد باغبانی که ارزش این دانه را می دانست برداشت و دانه را در دل خاک کاشت این دانه تحت فشار زیادی در دل خاک قرار داده شد و سختی های زیادی کشید و خداوند بارانی فرستاد و هر روز نور آفتاب بر او تابیده می شد و این دانه روز به روز به سختی از زیر خاک کمی قد کشید و سبز شد و روز به روز رشد کرد تا سرانجام تبدیل به درخت شد و از خودش میوه های زیادی تولید کرد اگر آن زمان که بر روی شاخه درخت در اوج بود و بر روی زمین افتاد به این خاطر بود که هم بخشی را نثار مردم کند و هم خودش درخت شود و میوه های زیادی تولید شود.قرآن کریم به این سختی ها و #آزمایش و تحت فشار قرار گرفتن با واژه ابتلا یاد می کند. ابتلا یعنی حقیقت چیزی را شکوفا کردن و حقیقت آدمی هم با سختی ها شکل می گیرد و شکوفا می شود.
🌺 بیشترین شکوفایی را اولیای خدا دارند( و إذ ابتلی إبراهيم ربه بکلمات: و هنگامی که پروردگار ابراهیم، او را با کلماتی امتحان کرد) #خداوند چقدر لطیف از اولیای خود یاد می کند نمی گوید خداوند امتحان کرد بلکه واژه ابراهیم ربه (پروردگار ابراهیم) به کار می برد. #رب یعنی کسی که پرورش می دهد و مراقبت می کند دقیقا مثال آن دانه را دارد که در زیر خاک و تحت فشار پرورش داده شد.
🌺 #کلمات :جمع کلمه است ، کلمه یعنی هر چیزی که معنایی دارد و حقیقتی را نشان می دهد. (فأتمهن:يعنى إبراهيم به خوبى از عهده امتحان بر آمد)آزمایش ابراهیم در سوره های دیگر و آیه های بعدی بیان شده و کم و بیش با این امتحانات آشنا هستیم از جمله این امتحانات:مبارزه با انحراف و #شرک و بت پرستی به دستور خدا ، ماجرای قرار دادن همسر و بچه اش در بیابان بی آب به دستور خدا ،ماجرای ذبح فرزندش اسماعیل به دستور خدا. این سربلندی از امتحان ها سبب شد بعد از نبوت نهایتا به مقام امامت برسد(إنى جاعلك للناس اماما:خداوند فرمود من تو را امام مردم قرار دادم)( قال و من ذریتی قال لا ینال عهد الظالمین:ابراهیم گفت از فرزندان من نیز امامانی قرار بده، خدا فرمود:پیمان من به ستمکاران نمی رسد.)ابراهیم درخواست مقام امامت برای نسل خود خواست اما این مقام عهدی است الهی که به هرکسی لایق باشد عطا می شود(ذریه یعنی فرزندان و نوادگان)
🔹 پيام های آیه 124 سوره بقره 🔹
✅ هدف از امتحان الهی شکوفا شدن انسان است.
✅ #پیامبران نیز مورد آزمایش الهى قرار مى گیرند. «واذ ابتلى ابراهیم»
✅ براى منصوب كردن افراد به مقامات، گزینش وآزمایش لازم است.
✅ منشأ #امامت وراثت نیست، لیاقت است كه با پیروزى در امتحانات الهى ثابت مى گردد.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_143
🌷 #آیه_125_سوره_بقره
🌸 وَإِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابةً لِلنَّاسِ وَأَمْناً وَاتَّخِذُواْ مِن مَّقَامِ إِبْرَاهيمَ مُصَلّىً وَعَهِدْنَا إلَى إِبْراَهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَنْ طَهِّرَا بَيْتِىَ لِلطَّآئِفِينَ وَالْعاَكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُود
ِ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه خانه(كعبه) را محل رجوع و اجتماع و مركز امن براى مردم قرار دادیم و از مقام ابراهیم، جایگاهى براى نماز انتخاب كنید و به ابراهیم واسماعیل تكلیف كردیم كه خانه مرا براى طواف كنندگان و معتكفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان، پاک و پاكیزه كنید.
🌷 #البیت:یعنی مسکن(خانه)در این آیه منظور کعبه است مسکن محل آرامش و سکونت و امنیت است کعبه هم همین طور.
🌷 #مثابة:از ريشه ثوب است و به معنای رجوع و بازگشت به حالت اول است.
🌺 در آیه قبلی به امتحان ابراهیم علیه السلام و مقام امامت او اشاره شد در این آیه به یادگار او یعنى كعبه اشاره نموده (و اذ جعلنا البيت مثابة للناس و أمنا:و هنگامی که خانه را محل رجوع و اجتماع و مرکز امن برای مردم قرار دادیم)كعبه محلّ بازگشت و میعادگاه همه مردم است، میعادگاهى امن و مقدّس.
🌷 #مقام:یعنی محل ایستادن در اینجا منظور مقام ابراهیم است.
🌷 #مصلی:جایگاه نماز
🌺 (و اتخذوا من مقام ابراهیم مصلى:و از مقام ابراهيم جایگاهی برای نماز انتخاب کردند)
✅ #مقام_ابراهیم چیست؟
- جایگاهى است با فاصله تقریبى 13 متر از كعبه، كه بر حاجیان لازم است بعد از طواف خانه خدا، پشت آن دو ركعت نماز بگزارند و در آنجا سنگى قرار دارد كه حضرت ابراهیم براى بالا بردن دیوارهاى كعبه، بر روى آن می ایستاد.
🌷 #عهدنا:تکلیف کردیم
🌷 #اسماعیل:فرزند ابراهیم و جد پیامبر اسلام است.
🌷 #بیتی:خانه مرا منظور کعبه است
🌷 #الطائفین:طواف کنندگان از ریشه طوف به معنای دور زدن است.
🌷 #العاکفین:جمع عاکف است عاکف به فردی می گویند که در محلی اقامت کند و در اینجا منظور فردی که به قصد عبادت در کعبه بماند
🌷 #الرکع:رکوع کنندگان
🌷 #السجود:سجده کنندگان
🌺 (و عهدنا إلی إبراهيم و إسماعيل أن طهرا بيتى للطائفين و العاكفين و الركع السجود:و به ابراهيم و اسماعيل تكليف داديم كه خانه مرا براى طواف كنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان،پاکیزه کنید.)خداوند جسم نیست تا نیازمند خانه باشد.كلمه ى «بیتى» در این آیه به منظور كرامت بخشیدن به آن خداوند آن را به خود منسوب مى كند.
🔹 پيام های آیه 125 سوره بقره 🔹
✅ شخصیّت #حضرت_ابراهیم، شخصیّتى جهانى است. در آیه قبل، ابراهیم را امام براى همه ى مردم قرار داد و در این آیه كعبه را میعادگاه همه مردم قرار داده است.
✅ جامعه نیازمند #امام و امنیّت است.
✅ #عبادت با طهارت، پیوند دارد.
✅ #عبادت و نماز به قدرى مهم است كه حتّى ابراهیم و اسماعیل براى انجام مراسم آن مأمور پاكسازى مى شوند.
✅ #مسجدِ مسلمانان باید پاكیزه و رغبت انگیز باشد.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_144
🌷 #آیه_126_سوره_بقره
🌸 وَإِذْ قَالَ إِبْراَهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَداً ءَامِناً وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الَّثمَرَاتِ مَنْ ءَامَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْأَخِرِ قَالَ وَمَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلاً ثُمَّ أضْطَرُّهُ إِلَى عَذَابِ النَّارِ وَبِئْسَ الْمَصِير
ُ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه ابراهیم گفت: پروردگارا! این را سرزمینی امن قرارده و اهل آن را، هر كه به خدا و روز آخرت ایمان آورد،از ثمرات (گوناگون) روزى ده. (خداوند) فرمود: و هر که كافر شود بهره ى اندكى خواهم داد. سپس او را به قهر به سوى عذاب آتش مى كشانم و چه بد،سرانجامی است.
🌷 #بلد یعنی سرزمین
🌷 #ثمرات هرگونه رزق و روزی
🌷 #مصیر به معنای انتقال و تحول و بازگشت
🌷 #بئس یعنی بد
🌺 #حضرت_ابراهیم علیه السلام بعد از تجدید بنای کعبه از خداوند می خواهد که این سرزمین را امن قرار دهد. در آیه 124 سوره بقره ، حضرت ابراهیم علیه السلام براى نسل خویش درخواست مقام امامت نمود، امّا خداوند در جواب فرمود: این مقام و مرتبت به افراد ظالم نمى رسد.در این آیه حضرت ابراهیم، رزق دنیا را تنها براى مؤمنان درخواست كرد، امّا #خداوند این محدویّت را نمى پذیرد و می گوید من به کافران هم رزق دنیوی می دهم.یعنى رزق مادّى مهمّ نیست، لذا به اهل و نااهل هر دو داده مى شود، امّا مقامات معنوى و اجتماعى و رهبرى، بسیار مهم است وبه هر كسی واگذار نمى شود.
🔹 پيام های آیه 126 سوره بقره 🔹
✅ #انبیا علاوه بر هدایت، به نیازهاى مادّى مردم همانند امنیّت ومعیشت نیز توجّه داشته وبراى آن تلاش ودعا مى كنند. «ربّ اجعل هذا بلداً امناً»
✅ بهره مندى از نعمت ها، زمانى لذیذ و گوارا است كه در فضاى امن، آرام و بى اضطراب باشد.
✅ در #دعا، دیگران را فراموش نكنیم. حضرت ابراهیم علیه السلام به جاى «وارزقنا» فرمود: «وارزق اهله»
✅ #سنّت_الهى آن است كه به همه مردم اعم از مسلمان و كافر، رزق دهد.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺 دعاها را ابتدا باید بخوانیم بعد در آنها تفکر و اندیشه کنیم و بعد به آنها عمل کنیم به این خاطر دعاها معارف و مضامین زیادی دارند در ماه مبارک رمضان دعاهای مخصوص هر روز را به زبان کاملا ساده و روان شرح می دهیم
@tafsir_ir1
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 شرح دعاهای روزهای ماه مبارک رمضان
🌸 #دعای_روز_اول
🌸 «اللهم اجعل صیامی فیه صیام الصائمین و قیامی فیه قیام القائمین و نبهنی فیه عن نومة الغافلین و هب لی جرمی فیه یا إله العالمین و اعف عنی یا عافیا عن المجرمین »
این دعا شامل پنج فراز است
1⃣ اللهم اجعل صیامی فیه صیام الصائمین
🌷 #اللهم:خدایا
🌷 #اجعل:قرار ده
🌷 #صیامی:روزه مرا
🌷 #فیه:در آن
🌷 #صیام:روزه
🌷 #الصائمین:روزه داران واقعی
در ابتدا می خوانیم خدایا روزه ام را روزه روزه داران واقی قرار بده اما روزه داران واقعی چه کسانی هستند؟ روزه داران به سه دسته تقسیم می شود ببینیم ما کدام جزو این ها امروز بودیم
🔴 #دسته_اول: افرادی هستند که از اذان صبح تا اذان مغرب غذایی نمی خورند و هیچ چیزی نمی آشامند ولی متأسفانه ممکنه مرتکب معصیت می شوند مانند غیبت ، دروغ ، تهمت ، ناسزا ، خشم و عصبانی ، نگاه گناه آلود به نامحرم ، آرایش در مقابل نامحرم ، رعایت نکردن پوشش و ....
🔴 #دسته_دوم:افرادی هستند که علاوه بر اینکه از اذان صبح تا اذان مغرب غذایی نمی خورند و هیچ چیزی هم نمی آشامند بلکه مرتکب معصیت هم نمی شوند،غیبت نمی کنند ، دروغ نمی گویند، عصبانیت خود را کنترل می کنند ، تهمت نمی زنند ، ناسزا نمی گویند ، چشمشان را از معصیت می بندند ، پوشش خود را رعایت می کنند و...
🔴 #دسته_سوم:افرادی هستند که همه موارد دسته دوم را رعایت می کنند و علاوه بر آن همه کارهای آنها فقط برای خداست و نمی گذارند هیچ چیزی قلب آنها را از غیر خدا باز دارد و این دسته سوم الصائمین هستند دسته دوم خوب هست ولی دسته سوم بالاتر از آنها هستند که می گوییم اللهم اجعل صیامی فیه صیام الصائمین:خدایا روزه مرا را روزه روزه داران واقعی قرار بده.
2⃣ و قیامی فیه قیام القائمین
🌷 #و_قیامی: و اقامه نمازم
🌷 #فیه:در آن
🌷 #قیام:اقامه نماز
🌷 #القائمین:نمازگزاران واقعی
🔴 در فراز دوم این دعا می خوانیم خدایا اقامه نماز مرا در آن ، نماز نمازگزاران واقعی قرار بده اما نمازگزاران واقعی چه کسانی هستند؟نماز باید نمازی باشد که از روی اطاعت و عشق به خدا باشد و در نماز چیز دیگری غیر خدا وارد قلب نشود و علاوه بر نماز رفتار و اعمال هم کاملا درست باشد افرادی که اینگونه اند القائمین هستند و این را از خود خدا می خواهیم. البته القائمین افرادی هستند که هدف و قصد و نیت هر کاری که انجام می دهند فقط رضایت خداست.
3⃣ و نبهنی فیه عن نومة الغافلین
🌷 #و_نبهنی:هوشیارم ساز
🌷 #فیه:در آن
🌷 #عن_نومة_الغافلین:از خواب غافلان
🔴 از خداوند می خواهیم ما را از خواب غفلتی که انسان را به هلاکت و نابودی می کشاند هوشیارمان کند و نجاتمان دهد هر لحظه انسان ممکنه مرتکب معصیت شود و معلوم نیست انسان را تا کجا به تباهی کشاند و هر لحظه هم احتمال مرگ از راه برسد پس در رفتار و اعمال خود بیشتر توجه کنیم و از خداوند می خواهیم که ما را از این خواب غفلت هوشیارمان کند.
4⃣ وهب لی جرمی فیه یا إله العالمین
🌷 #وهب_لی:و ببخش برای من
🌷 #جرمی:جرم و معصیتم
🌷 #فیه:در آن
🌷 #إله_العالمین:ای خدای جهانیان
🔴 از خداوند می خواهیم که جرم و معصیت ما را ببخشد.
5⃣ و اعف عنی یا عافیا عن المجرمین
🌷 #و_اعف:و در گذر،عفو کن
🌷 #عنی:از من
🌷 #یا_عافیا:ای عفو کننده
🌷 #عن_المجرمین:از مجرمان
🔴 خداوند بعد از اینکه بخشید کاملا از معصیت و جرم دیگران می گذرد یعنی برای همیشه آن معصیت پاک می شود.
@tafsir_ir1
🌺🍃🌺🍃🌺
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_145
🌷 #آیه_127_سوره_بقره
🌸 وَإذْ يَرْفَعُ إِبْرَهِيمُ القَوَاعِدَ مِنَ البَيْتِ وَإِسْمَاعِيلُ رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّآ إِنّكَ أَنْتَ السَّمِيعُ العَلِيمُ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه ابراهیم، پایه هاى خانه (كعبه) را با اسماعیل بالا مى برد (ومى گفتند:) پروردگارا از ما بپذیر، همانا تو شنوا و دانایى.
🌷 القواعد:پایه ها و اساس
🌷 السمیع:شنوا
🌷 العلیم:دانا
🌺 از #آیات و روایات متعدّد استفاده مى شود كه خانه كعبه،از زمان حضرت آدم علیه السلام بوده و حضرت ابراهیم علیه السلام آن را دوباره بنا نموده است. چنانكه آن حضرت در موقع اسكان #همسر و فرزندش در سرزمین مكّه مى گوید: «ربّنا انّى اسكنتُ من ذرّیتى بوادٍ غیر ذى زَرع عند بیتك المحرّم» خداوندا بعضى از خاندانم را در این سرزمین خشک و بدون زراعت،در كنار خانه ى تو سكونت دادم. بنابراین در زمان شیر خوارگى حضرت اسماعیل علیه السلام نیز اثرى از #كعبه وجود داشته است. و در سوره ى آل عمران نیز از كعبه به عنوان اوّلین خانه مردم یاد شده است.
🌺 در این آیه سخن از بالا بردن پایه هاى خانه به دست ابراهیم علیه السلام است و این تعبیر مى رساند كه اساس خانه كعبه، قبلاً وجود داشته و ابراهیم و اسماعیل علیهما السلام آن را بالا برده اند. #ابراهیم و #اسماعیل علیهما السلام در كار مساوى نبودند. در حدیث مى خوانیم: ابراهیم بنّایى مى كرد واسماعیل سنگ به دست پدر مى داد.وشاید به سبب همین تفاوت، میان نام آن دو بزرگوار فاصله گذاشته است. «یرفع ابراهیم القواعد من البیت و اسماعیل»
🔹 پيام های آیه 127 سوره بقره 🔹
✅ در مسیر #اهداف_الهى، كار بنّایى و كارگرى نیز عبادت است. لذا از خداوند قبولى آن را مى خواهند. «یرفع ابراهیم القواعد..ربنّا تقبّل منّا»
✅ کارهاى خود را در برابر عظمت #خداوند، قابل ذكر ندانیم. حضرت ابراهیم نامى از كار و بنایى خود نبرد و فقط گفت: «ربّنا تقبّل منّا»
✅ در روایات آمده است:از شرایط استجابت و آداب #دعا،ستایش خداوند است. ابراهیم علیه السلام دعاى خود را با ستایش پروردگار همراه ساخته است. «انّك انت السمیع العلیم»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_146
🌷 #آیه_128_سوره_بقره
🌸 رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِنَآ أُمَّةً مُّسْلِمَةً لَّكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَآ إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيم
ُ
🍀ترجمه:(ابراهیم واسماعیل همچنین گفتند:) پروردگارا! ما را تسلیم خود قرارده واز نسل ما امّتى كه تسلیم تو باشند قرارده و راه وروش پرستش را به ما نشانده وتوبه ى ما را بپذیر، كه همانا تو، توبه پذیر مهربانى.
🌺 با آنكه #حضرت_ابراهیم واسماعیل هر دو در اجراى فرمان ذبح، عالى ترین درجه تسلیم در برابر #خدا را به نمایش گذاشتند، امّا با این همه در این آیه از خداوند مى خواهند كه آنها را تسلیم فرمان خودش قراردارد(ربنا و إجعلنا مسلمین لک) گویا از خداوند تسلیم بیشتر و یا تداوم روحیّه تسلیم را مى خواهند. كسى كه فقط تسلیم خدا باشد، نه تسلیم عموى بت تراش مى شود و نه در برابر بتها به زانو مى افتد و نه از طاغوتها پیروى مى كند. و برای نسل خودشان هم #دعا می کنند که تسلیم خدا باشند( و من ذریتنا امة مسلم ة لک)
🌺 آنها راه و روش پرستش را از خدا می خواهند زیرا فقط راه و روش #بندگی را از خدا باید یادگرفت زیرا غیر از او انسان به انحراف کشیده می شود(و أرنا مناسكنا) پیامبران با اینکه معصوم بودند باز توبه و استغفار می کردند برای مثال پیامبر اسلام هر روز هفتاد مرتبه #استغفار می کردند.حضرت ابراهیم و اسماعیل توبه می کنند(و تب علينا انک انت التواب الرحیم)
🔹 پيام های آیه 128 سوره بقره 🔹
✅ راه و روش #بندگى را باید از خدا آموخت وگرنه انسان گرفتار انواع خرافات و انحرافات مى شود.
✅ تا روح تسلیم نباشد، بیان #احكام سودى نخواهد داشت. در اینجا ابراهیم علیه السلام ابتدا از خداوند روح تسلیم تقاضا مى كند، سپس راه و روش عبادت و بندگى را مى خواهد.
✅ نیاز به #توبه وبازگشت الطاف الهى، در هر حال که باشد و براى هر مقامى که باشد ارزش است.
✅ یكى از آداب #دعا، ستایش پروردگار است كه در این آیه نیز به چشم مى خورد. «التواب الرحیم»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸