تفسیر تسنیم
‼️خداوند کسانی را که قصد دوستی با «محادّه کنندگان» دارند #مومن نمیداند. ▪️علامه جوادی آملی: 🔵خداوند
💠💠در آیه ۲۲ سوره مجادله خداوند گوید کسانی که قصد دوستی با «محادّه کنندگان» دارند مومن نیستند.
✅محاده کنندگان کسانیند که در برابر حدود الهی، حدود دیگری وضع میکنند تا بوسیله ایستادن در برابر احکام الهی، در برابر خدا بایستند.
🔰 منظور از محاده کنندگان در ظاهریترین معنای خود این است که امروزه کافران در برابر حدود الهی همچون زنا، لواط، شرب خمر و دیگر حدود ایستاده و با تمام وجود از نظر علمی و عملی در صدد این هستند که حدود مذکور را بی جهت دانسته و اشتباه بودنش را اثبات کنند.
🔴حال که کفار در کشورهای اروپایی و ایالات متحده در برابر چنین حدودی دست به وضع حدود و قوانین مخالف همچون ازدواج با همجنس زده اند راه شناخت محادّه کنندگان ساده شده است و شناسایی کسانی که قصد نزدیکی به محاده کنندگان را دارند کار دشواری نیست.
🆔 @tafsire_tasnim1
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_20L.mp3
3.86M
✅خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: ۲۰
🔖 #آیه_۵
♦️مفسر: علامه جوادی آملی
🔷 قرآن جز برای متقیان که یقین به قیامت دارند هدایت نیست.
یقین یک #علم_خاص است که جز از راه شهود ملکوت قابل کسب نیست.
با ارتباط با #ملکوت، یقین به قیامت حاصل شده و یقین به قیامت، پرهیز از گناه (تقوا) را به همراه می آورد.
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
🔴تقوا دو رهاورد دارد:
1⃣ خیرِ تنزل پیدا کرده از سوی خدا را به متقی میرساند. (هدیً للمتقین) هدایت برای همه است (هدیً للناس) اما انسان تبهکار، کور است و نمی بیند اما انسان متقی چشمش باز شده و هدایت را که نور است میبیند لذا هدایت بیشتری را کسب میکند. لذا تقصیر هدایت نشدن از خدا نیست بلکه انسان است که #چشم_دل خود را با گناهان کور کرده و دیگر #نور_هدایت را نمیبیند و هدایت و ظلمات برایش شبیه هم شده اند لذا اشتباه میگیرد.
2⃣ عملِ اهل تقوا را صعود داده و به درجه قبول خداوند میرساند. پس رابطه ای دو طرفه را سامان میدهد.
هابیل در آیه ۲۷ مائده به برادرش میفرماید: «انما یتقبّل الله من المتقین» خداوند از متقین اعمالشان را میپذیرد نه از غیر آنها. دقت کنیم که قرآن حرف هابیل را تایید کرده چون کتاب داستان نیست که تنها نقل قول افراد را ذکر کند، بلکه کتاب هدایت است و همه جا حق و باطل را آشکار میکند.
🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄
🎖در ابتدای راهِ تقوا، خدا تنها از #عمل_انسان راضی میشود و در انتهای راه تقوا از #خود انسان. (رضی الله عنهم) به عبارت دیگر در ابتدای راه، برای انسان درجاتی از بهشت است (و لکل درجات ممّا عملوا) و در انتهای راه، خود انسان، درجه ای از بهشت و معیار درجات میشود. (هم درجاتٌ عند الله) لذا در انتها، دیگر انسان ذاتاً از گناه و اشتباه خارج میشود.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🚦وقتی انسان به انتهای راه تقوا رسید اولا خدا بجای قبول اعمالش، خودش را قبول میکند چنانکه مریم مقدس را پذیرفت (فتقبّلها ربّها بقبولٍ حسن)
ثانیا او را #امام متقیانی که در درجات پایینتر تقوا هستند قرار میدهد آنطور که متقیان در آیه ۷۴ فرقان از خدا، امامت و پیشوایی بر متقیان را در علم و عمل میخواهند «و اجعلنا للمتقین اماماً»
ثالثا اینها به مقام #مفلِح میرسند یعنی راهگشا و مشکل گشای دیگران میشوند و درها را باز میکنند. لذا در هیچ امری درماندگی نداشته و به مقصد میرسند چون متکی به پایگاه هدایت الهیند.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🐝در قرآن، هدایت و گزاره های هم طراز آن غالبا با (علیٰ) و به معنای سکو و بالی برای پرواز می آیند «علیٰ هدیً من ربهم» و ظلالت و گزاره های شبیه آن با (فی) و به معنای چاهی برای فرو رفتن «فی ضلالٍ مبین»!
آیه ۱۲۲ انعام گوید مومن با #نور و خط مشی روشن در میان مردم حرکت میکند و کافر در تاریکیها فرو رفته و هر بار یک خط مشی دارد آیا اینها شبیهند؟ «و جعلنا له نوراً یمشی به فی الناس کمن مثله فی الضلماتِ لیس بخارجٍ منها»
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
📖 بینه و دلیل روشن و منطقی نیز هدایت و نور است پس با (علیٰ) آمده و سکو و بالی برای پرواز و بالا رفتن است. «علی بینة من ربی»
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1117
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
برای سلامتی علامه جوادی آملی، مفسر بزرگ قرن، دعا کنید👇
http://eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_21L.mp3
3.4M
✅خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: ۲۱
🔖 #آیه_۶_۷
♦️مفسر: علامه جوادی آملی
💠 آیه۶ بقره: «ان الذین کفروا سواء علیهم اانذرتهم ام لم تنذرهم لا یؤمنون ختم الله علی قلوبهم و علی سمعهم و علی ابصارهم غشٰوة و لهم عذاب عظیم»
(همانا آنهایی که کافر شدند چه انذارشان دهی و چه ندهی برایشان مساویست و ایمان نمی آورند چون خداوند بر قلوب، گوشها و چشمهایشان مهر زده است و لذا برایشان عذاب بزرگ است.)
📚📚📚📚📚📚
⁉️چرا قرآن تنها برای متقین هدایت است؟
آیه گوید کافران (غیر متقین) بواسطه کفر و گناهان، چشم و گوش و قلبشان مهر خورده و دیگر هر چه بگویی نمیشنوند و اثری در آنها ندارد. حتی خود کافران نیز این عدم تاثیر را گاهی به پیامبران زمانشان گفته اند «قالوا سواء علینا اوعظت ام لم تکن من الواعظین/ شعراء_۱۳۶»
🐬🐬🐬🐬🐬🐬🐬
🔰همانطور که #ایمان ۳ شأن دارد شامل ایمان اعتقادی (ایمان به وحی و قیامت)، ایمان عملی(نماز) و ایمان مالی(زکات)، #کفر نیز به همین نسبت دارای سه شأن کفر اعتقادی، کفر عملی و کفر مالیست.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
✅کفر (یعنی پوشاندن) در عمل دو نوع است:
1⃣ناشی از #جهل_مرکب= در اینجا شخص عمداً با ایمان به خدا عناد و دشمنی دارد. این کفر مضادّ ایمان بوده و علاج پذیر نیست.
2⃣ کفر ناشی از #جهل_بسیط= شخص نمیداند که ایمان چیست و آنرا درک نکرده لذا از روی جهل آنرا انکار میکند. این شخص قابل هدایت است.
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
🎯هسته مرکزی هدایت و تبلیغ دین خدا، #انذار و ترساندن از جهنم و عذاب خداست، نه #تبشیر و بشارت به بهشت!
آیه ۶ بقره نیز بجای توجیه علت عدم هدایت پذیری غیر متقین، از عدم انذار پذیری آنها صحبت میکند و علتش همانست که ذکر شد.
حضرت علی فرمود مردم به سه جهت عبادت میکنند: عده ای از روی ترس از #عذاب_جهنم، عده ای بخاطر رسیدن به #نعمتهای_بهشت و عده سوم برای رسیدن به رضایت و #محبت_خدا. عده سوم یا احرار که بسیار اندکند. حال از میان دو مورد ابتدایی علت اینکه هسته مرکزی تبلیغ، انذار است این است که مردم غالباً با #ترس(مورد اول) مومن میشوند وگرنه شهوات شیرین دنیا باعث میشود که بگویند چرا باید خوشی های نقد (شهوات دنیا) را بخاطر خوشی های نسیه (نعمات بهشتی) کنار بگذاریم؟!
1⃣هدف #نزول_قرآن، (انذار) است: «هذا کتاب انزلناه ... لِتُنذر ام القریٰ و من حولها/ انعام_۹۲»
2⃣ هدف #آمدن_پیامبران (انذار) است: «الم یأتکم رسلٌ منکم...ینذِرونکم لقاء یومکم هذا / انعام_۱۳۰»
لذا به پیامبر گوید برخیز و انذار بده! «قم فانذر/ مدثر_۲»
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1117
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
برای سلامتی #علامه_جوادی_آملی دعا کنید👇
http://eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
moredi_3278 ss.mp3
5.07M
صوت #درس_اخلاق
تاریخ: 1397/04/14
@EsraTvEitaa
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_22L.mp3
4.59M
✅خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: ۲۲
🔖 #آیه_۶_۷
♦️مفسر: علامه جوادی آملی
💠 چرا قرآن تنها برای با تقوایان هدایت است؟
مردم پس از نزول قرآن سه دسته شدند: متقین، کفار و مشرکان. با توجه به اینکه غیر متقین یعنی کفار و مشرکین عمداً راه هدایت پذیری را بر خود بستنه اند هدایت قرآن را نمیفهمند و در آنها تاثیر نمیکند پس عدم هدایتشان ناشی از اختیار خودشان است.
⛔️⛔️
🔰مشرکین و کافران چرا ایمان نمی آورند و هدایت نمیپذیرند؟
چون خدا بر قلب و گوش و چشمشان مهر زده و #پرده ای انداخته که مانع هدایت شدنشان است.
⛔️⛔️
🔴 منشأ مهر خوردن قلب و گوش و چشم این دو گروه چیست؟
منشأ آن، #هواپرستی آنهاست (افرأیتَ من اتّخذ الهه هواه؟/ جاثیه_۲۳) اینها هوا و هوس خود را، خدای خود قرار داده اند و تسلیم هر چیزیند که هوایشان به آنها امر میکند.
لذا چون عالمانه و عامدانه هواپرست شده اند مورد قهر خدا قرار گرفتند و هدایت پذیری را از دست دادند «و اذلّه الله علی علمٍ». بر این مبنا دیگر گوش و چشم و دلشان حقیقت را نمیفهمد چون پرده ای روی آنها افکنده شده که مانع درک حقیقتست «و ختمَ علی سمعه و قلبه و جعل علی بصره قشٰوة». دیگر هیچ کس نمیتواند آنها را هدایت کند «فمن یهدیه من بعد الله/جاثیه_۲۳»
🍁🍁
❎ منظور از سمع و بصر و قلب، شنیدن و دیدن و فهمیدن درونیست نه ظاهری. لذا آن سمع و بصر و قلب درونی که باید #ممثلات_برزخی و صادقانه یا #حقیقت را بشنود و ببیند و بفهمد دیگر نمیتواند. (حج_۴۶)
🌳این پرده ها تنها مخصوص عالم طبیعت(دنیا) است و در عالم برزخ و قیامت این پرده ها نیست.
«لقد کنت فی غفلة من هذا فکشفنا عنک غطاءک فبصرک الیوم حدید/ ق_۲۲» (تو در غفلت بودی و ما امروز پرده ات را از تو کنار زدیم لذا دیده ات امروز تیزبینتر است.)
🌚خدا تنها #اضلال_مجازاتی میکند نه #اضلال_ابتدایی... اینکه هدایت به غیر متقین نمیرسد ناشی از گناهان خودشان است. وقتی عمدا گناه کردند پرده ای بر فهم خود میکشند(اضلال ابتدایی). آنگاه خدا این پرده را بخاطر مجازاتشان وسیعتر و ضخیمتر میکند(اضلال مجازاتی). هدایت نیز چنین است که انسان ابتدا راه را انتخاب میکند و کمی جلو میرود آنگاه خدا او را بیناتر، شنواتر و داناتر میکند به حقیقت.
🌞در آیات قرآن گاهی سمع و بصر در کنار هم آمده اند و قلب جداگانه، گاهی سمع و قلب با هم و بصر جداگانه(جاثیه_۲۳) و گاهی هر سه در کنار هم(نحل_۱۰۸)
📺انسان کافر و مشرک هم راه #معرفت_انفسی را بسته و هم راه #معرفت_آفاقی.
آیه ۸ یس گوید: «انا جعلنا فی اعناقهم اغلالاً فهی الی الاذقان فهم مقمحون» (ما بر گردنهایشان تا زیر چانه زنجیرهایی آویختیم که مقمَح و سر به هوا شده اند و نمیتوانند سرشان را به پایین خم کنند)
انسان سربه هوا، نمیتواند خود را نگاه کرده و از راه معرفت نفس و خود به شناخت خدا برسد پس این راه را برای شناخت خدا از دست میدهد. در آیه بعد هم گوید: «و جعلنا من بین ایدیهم سداً و من خلفهم سداً فاغشیناهم فهم لا یبصرون» ( در جلو پشت سرشان دیواری بلند قرار دادیم که نمیتوانند جایی را ببینند) بدین صورت راه شناخت آفاق و جهان را نیز برای شناخت خدا از دست می دهند و لذا هدایت از دست میرود.
🔰حجاب دو نوع است:
۱. مکشوف و آشکار مانند دیوار
۲. مستور و پنهان مانند گناهان: مصالح این زنجیر و دیوارها، گناهان خود شخص است که حجابی میشوند بین آنها و حقیقت اما آنرا نمیبینند.
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1117
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
برای سلامتی #علامه_جوادی_آملی دعا کنید👇
http://eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_23L.mp3
3.78M
✅خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: ۲۳
🔖 آیات: ۷ - ۸
♦️مفسر: علامه جوادی آملی
📚 دو نوع علم وجود دارد:
#علم_حصولی که بوسیله قوای ادراکی همچون چشم و گوش کسب میشود.
#علم_حضوری یا شهودی(فطرت خداخواهی) که خدا در درون همه انسانها قرار داده است.
🍁🍁🍁
💠قرآن انسان را در ابتدای خلقت خود، دارای علم حضوری و عاری از علم حصولی میداند. «فطرت الله التی فطر الناس علیها/روم_۳۰» و «و الله اخرجکم من بطون امهاتکم لا تعلمون شیء/نحل_۷۸»
🌲🌲🌲
🔰در مورد علم حصولی و اکتسابی، خداوند به انسان #مجاری_ادراکی همچون گوش و چشم و دل داد تا بدان وسیله دانا به وضعیت جهان شود. « و جعل لکم السمع و الابصار و الافئدة/نحل_۷۸» حال انسان باید به دنبال علم صحیح باشد تا #شکر_نعمت کرده باشد «لعلکم تشکرون»
🍂🍂🍂
🍄 اما در مورد علم حضوری(فطری-شهودی) که مربوط به زیبایی شناسی شامل #فجورشناسی و #تقواشناسی است(شمس-۸)، خدا این علم را از ابتدا به همه داد.
🌿🌿🌿
1⃣اگر کسی سرمایه ی علم حضوری و فطری را حفظ کرده و شکوفا کرد خواهد توانست از مجاری ادراکی خود برای کسب علم حصولی استفاده کند اما اگر #فؤادش از علم حضوری خالی شد و #گناه و تباهی، صفحه دلش را پر کرد، #شهوت مجاری ادراکی او را تنها به سمتی سوق می دهد که به نفع شهوت و به ضرر سعادت انسان باشد.
2⃣چون گناه، تاریکی است اگر صفحه دل از گناه و فجور پر شد سیاه و #تاریک میشود و جایی برای #نور باقی نمی ماند و چون خداوند جز یک قلب، قلب دیگری برای انسان قرار نداده که نور را جذب کند(احزاب-۷) پس با پر شدن صفحه دل از تاریکی گناه، خداوند این صفحه را بسته و با گناه بر قلب، #مهر_خِتام میزند(محمد-۲۳ به بعد) چون دیگر جای نوشتن ندارد. «ختم الله علی قلوبهم و علی سمعهم و علی ابصارهم غشاوة» پس قوای ادراکی او نیز دیگر توان درک حقیقت را نخواهند داشت.
🕹🕹🕹
🎯 طبق آیات ۱۶ و ۱۷ اعراف، شیطان از چهار طرف به انسان حمله کرده و در پی احاطه کردن اوست. اگر احاطه کامل شد و انسان، شیطان را #ولی_مطلق خود قرار داد دیگر قابل هدایت نیست. در اینجا جهنم او را احاطه کرده است و اگر چشم دلش سالم بود به دام افتادن خود در جهنم را همین حالا میدید!
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1117
🆔🆔🆔🆔🆔🆔🆔🆔🆔🆔🆔🆔
دعا برای سلامتی #علامه_جوادی_آملی👇
http://eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_24L.mp3
4.21M