🔹فضیلتی از فضائل اميرالمؤمنين علیه السلام
مى دانيم که امام (عليه السلام) در تمام نبردها با دشمنان خود. پيروز شد و همين امر سبب گرديد که «بعضى از آن حضرت سؤال کردند: چه چيزى سبب شد در برابر همتايان خود پيروز شوى؟»؛ (وَ قِيلَ لَهُ (عليه السلام) : بِأَيِّ شَيْءٍ غَلَبْتَ الأَقْرَانَ).
«اَقْران» جمع «قِرْن» (بر وزن فکر) به معناى همتا و همطراز است.
امام (عليه السلام) در پاسخ، به يک نکته روانى مهم اشاره کرد، فرمود: «من با هيچ کس روبرو نشدم مگر اين که مرا علیه خود کمک کرد!»؛ (فَقال (عليه السلام) : مَا لَقِيتُ رَجُلاً إِلاَّ أَعَانَنِي عَلَى نَفْسِهِ).
سيّد رضى (رحمه الله) اين کلام امام (عليه السلام) را چنين تفسير مى کند: امام (عليه السلام) به اين اشاره مى فرمايد که هيبتش آن چنان در دل ها جاى گرفته بود که مبارزان، مقهور هيبت او مى شدند (و از پاى درمى آمدند).
(قَالَ الرَّضِىُّ: يُومِىءُ بِذلِکَ إلى تَمَکُّنِ هَيْبَتِهِ فِي الْقُلُوبِ).
https://eitaa.com/joinchat/1492779373C13307fa791
💎 عاقبت پیگیری لغزش دیگران
🔻پيامبر خدا (صلياللهعليهوآلهوسلم):
لا تَطلُبوا عَثَراتِ المؤمنينَ؛ فإنّ مَـن تَتَبّعَ عَثَراتِ أخيهِ تَتَبّعَ اللّهُ عَثَراتِهِ، و مَن تَتَبّعَ اللّهُ عَثَراتِهِ يَفْضَحْهُ و لو في جَوفِ بَيتِهِ
✳️ لغزشهاى مسلمانان را نجوييد كه هر كس لغزشهاى برادرش را پى جويد خداوند لغزشهاى او را پيگيرى میكند و هر كه را كه خداوند عيبجويى كند رسوايش میسازد هر چند در اندرون خانه خود باشد.
📚 الكافي: ۲/۳۵۵/۵
https://eitaa.com/joinchat/1492779373C13307fa791
🔹فضیلتی از فضائل اميرالمؤمنين علیه السلام
لَوْ لَا أَنَ اللَّهَ خَلَقَ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ ع لَمْ یکنْ لِفَاطِمَةَ ع کفْوٌ عَلَی ظَهْرِ الْأَرْضِ آدَمُ فَمَنْ دُونَهُ.
اگر خداوند امیرمومنان را برای فاطمه نمی آفرید، در زمین همتایی برای او نبود از آدم علیه السلام به بعد
(تهذیب الاحکام، جلد7 ص 470)
https://eitaa.com/joinchat/1492779373C13307fa791
📖 هر هبوطی، برهنگی ای دارد!
يَا بَنِي آدَمَ لَا يَفْتِنَنَّكُمُ الشَّيْطَانُ كَمَا أَخْرَجَ أَبَوَيْكُمْ مِنَ الْجَنَّةِ يَنْزِعُ عَنْهُمَا لِبَاسَهُمَا لِيُرِيَهُمَا سَوْآتِهِمَا ۗ إِنَّهُ يَرَاكُمْ هُوَ وَ قَبِيلُهُ مِنْ حَيْثُ لَا تَرَوْنَهُمْ ۗ إِنَّا جَعَلْنَا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاءَ لِلَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ(۲۷اعراف)
• هبوط آدم و حوا از بهشت، با برهنه شدن و دیده شدن شرمگاه هایشان ملازم بود. (آیات۲۰ تا۲۴ اعراف )
• بعدش در آیه۲۷، همه انسانها خطاب می شوند که مراقب باشند در "همان نیرنگ و فتنه شیطان" برای آدم و حوا نیافتند (یا بنی آدم لایفتننَّکم الشیطان)!
❗️اما نکته جالب این است که در تشبیه بنی آدم با آدم و حوا فقط به برهنه کردنشان توسط شیطان بسنده نمی شود؛ تشبیه در اخراج از بهشت هم هست! (#کَما اخرج ابویکم من الجنه ینزع عنهما لباسهما لیُریهما سوءتهما)
نمی فرماید: ای آدمیان شیطان شما را فریب ندهد، همانطور که لباس پدر و مادرتان را کَند تا شرمگاهایشان را بنمایاند!
می فرماید: شما را فریب ندهد، همانطور که پدر و مادرتان را از بهشت اخراج کرد درحالیکه لباسشان را می کَند تا شرمگاهایشان پیدا شود!
⬅️ می شود نتیجه گرفت: اخراج دوباره و هبوط دیگر در کار است و هر هبوطی هم همراه با برهنگی ای است! (دقت کنید)
• اصلا "هبوط مکرر و مضاعف" در آیه۶۱ بقره تصریح شده است.
بنی اسرائیل هم از بهشت ملکوتی المَنّ و السَّلوی، با خطاب "اهبطوا مصراً" به مصر یا شهری از شهرها هبوط کردند.
• تقارن و "ملازمت هبوط با برهنگی" هم در آیه۲۸ اعراف پی گرفته می شود (اذا فعلوا فاحشه...)
مفسرین این فاحشه به ارث رسیده از اباء و اجداد اعراب را "طواف برهنه" ای توصیف می کنند که فقط الیاف نازکی شرمگاهانشان را می پوشاند!
این طواف تا فتح مکه توسط رسول الله(ص) بین مشرکان دایر بود و پس از تسلط ایشان و خواندن آیات برائت توسط امیرالمومنین(ع) در کعبه، جمع شد! (ر.ک: المیزان)
❓ چه کسی باورش می شد روزی طواف و حج ابراهیمی چنین سقوط کند و رسماً فحشاء شود؟!
• علامه طباطبایی ذیل آیه۲۸ می نویسد: "مردم مخصوصا مردم زمان ما کارهایی می کنند که هیچ دست کم از طواف کذایی اعراب ندارد"!
❗️کافی است اخبار روزانه را دنبال کنید تا از رسمیت یافتن ارتباط جنسی والدین با بچه ها، چند شوهری، آمیزش با حیوانات و... مطلع شوید؛ هبوطی بعد از هبوط و برهنگی ای بدتر از برهنگی!
• در آموزه های انجیل نیز فصل۱۷ مکاشفه یوحنا باعنوان "فاحشه بزرگ" وجود دارد که در ادبیات مسیحی به "روسپی بابل"، "مادر فاحشگان و گناهان روی زمین" معروف شده و تفسیر و تاویل های آخرالزمانی خاصی پیدا کرده است که بی ارتباط با آنچه هبوط در هبوط و برهنگی و بزهکاری خواندیم نیست! (تحقیق و تعقیب کنید)
محسن قنبریان
مراد از" الذین کفروا" کدام دسته از کفارند؟
✍الميزان
و اما اینکه منظور از این کفار کدام دسته از کفارند؟ احتمال میرود منظور، صنادید و سردمداران مشرکین قریش و بزرگان مکه باشند، آنهایی که در امر دین عناد و لجاجت بخرج داده، و در دشمنی با دین خدا از هیچ کوشش و کارشکنی کوتاهی نکردند، تا آنجا که خدای تعالی در جنگ بدر و سایر غزوات تا آخرین نفرشان را هلاک کرد.
مؤید این احتمال تعبیر (یکسان است چه ایشان را انذار بکنی و چه نکنی) است، چون اگر بخواهیم مورد گفتگوی در این جمله را همه طبقات کفار بدانیم، ملتزم باین شده ایم که باب هدایت بکلی مسدود است، و اصلا آمدن پیامبر اسلام سودی بحال هیچ کافری ندارد، و حال آنکه قرآن کریم ببانگ بلند بر خلاف این گواهی میدهد.
https://eitaa.com/joinchat/1492779373C13307fa791
فضیلتی از اميرالمؤمنين علی علیه السلام :
درمیان فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام روایتی است که در آن رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
« تمام درهای بازشونده به مسجد را ببندید، جز در خانه علی»
و این بدان معناست که دیگران، طهارت دائمی برای ورود به مسجد را ندارند اما علی علیه السلام همواره طاهر است.
شیـخ الاسلام « ابن حجـر عسقلانـی» در «فتـح البـاری ج۷ ص۱۴» میگوید: «بسیاری آن را نقل کرده اند و سندش قوی و معتبر است».
#فضائل_امیرالمومنین
https://eitaa.com/joinchat/1492779373C13307fa791
خَتَمَ اللَّهُ عَلی قُلُوبِهِمْ، وَ عَلی سَمْعِهِمْ
✍الميزان
در این جمله سیاق تغییر یافته، یعنی در اول، مهر بر دلها زدن را بخودش نسبت داده، ولی پرده بر گوش و چشم داشتن را بخود کفار نسبت داده، و فرموده:
خدا مهر بر دلهاشان زده، و بر گوشها و چشمهایشان پرده است، و این اختلاف در تعبیر میفهماند که یک مرتبه از کفر از ناحیه خودشان بوده، و آن این مقدار بوده که زیر بار حق نمی رفته اند، و یک مرتبه شدیدتری را خدا بعنوان مجازات بر دلهاشان افکنده، پس اعمال آنان در وسط دو حجاب قرار دارد، یکی حجاب خودشان، و یکی حجاب خدا، و بزودی پاره ای مطالب دیگر در باره این فراز در ذیل آیه: (إِنَّ اللَّهَ لا یَسْتَحْیِی أَنْ یَضْرِبَ مَثَلًا) خواهد آمد
https://eitaa.com/joinchat/1492779373C13307fa791
🔹دو مثل در شرح وضع و حال منافقین
✍الميزان
در آیه (مَثَلُهُمْ کَمَثَلِ الَّذِی اسْتَوْقَدَ ناراً)
با آوردن مثلی، وضع منافقین را مجسم ساخته، میفرماید منافقین مثل کسی میمانند که در ظلمتی کور قرار گرفته، به طوری که خیر را از شر، و راه را از چاه و نافع را از مضر، تشخیص نمیدهد، و برای بر طرف شدن آن ظلمت، دست به اسباب روشنی میزند، یا آتشی روشن کند، که با آن اطراف خود را به بیند، یا وسیله ای دیگر و چون آتش روشن میکند و پیرامونش روشن میشود خدا بوسیله ای از وسائل که دارد یا باد، یا باران، یا امثال آن، آتشش را خاموش کند، و دو باره بهمان ظلمت گرفتار شود، و بلکه این بار میان دو ظلمت قرار گیرد، یکی ظلمت تاریکی، و یکی هم ظلمت حیرت، و بی اثر شدن اسباب.
این حال منافقین است، که به ظاهر دم از ایمان میزنند، و از بعضی فوائد دین برخوردار میشوند، چون خود را مؤمن قلمداد کرده اند، از مؤمنین ارث میبرند، و با آنان ازدواج میکنند، و از این قبیل منافع برخوردار میشوند، اما همین که مرگشان یعنی آن موقعی که هنگام برخورداری از تمامی آثار ایمان است فرا میرسد، خدای تعالی نور خود را از ایشان میگیرد، و آنچه بعنوان دین انجام داده اند، تا باجتماع بقبولانند که، مسلمانیم، باطل نموده، در ظلمت قرارشان میدهد که هیچ چیز را درک نکنند، و در میان دو ظلمت قرار میگیرند، یکی ظلمت اصلیشان، و یکی ظلمتی که اعمالشان ببار آورده؟
https://eitaa.com/joinchat/1492779373C13307fa791
❇️ فضیلتی از فضائل اميرالمؤمنين علیه السلام
إنَّ رَسولَ اللّهِ(ص) أمَرَ بِسَدِّ الأَبوابِ إلّا بابَ عَلِی
پیامبر خدا فرمان به بستن درها [به مسجد] بجز در [خانه] على(ع) داد.
سنن الترمذی، ج ۵، ص ۶۴۱
فضیلتی از فضائل اميرالمؤمنين علیه السلام
«وَ سُئِلَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ فَذَكَرَ فِيهِ فَقَالَ لَهُ قَائِلٌ فَعَلِيٌّ فَقَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ إِنَّمَا سَأَلْتَنِي عَنِ اَلنَّاسِ وَ لَمْ تَسْأَلْنِي عَنْ نَفْسِي»
شخصی نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم رسید و از بعضی اصحاب سوال کرد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم چند نفر را نام بردند، آن شخص گفت: پس علی چطور؟ پیامبر فرموند : شما از اصحاب سوال کردید، علی نفس و جان من است.
بحار الأنوار، جلد ۳۸ ، صفحه ۲۹۶