هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لایو سخنرانی اربعین استاد هاشمی در دفتر آیت الله جوادی آملی...
اطلاعیه. اطلاعیه. اطلاعیه.
💠 آغاز درس خارج اصول و دیگر دروس استاد غلامعباس هاشمی همدانی در سال تحصیلی جدید از روز سه شنبه: ۲۰/ شهریور ماه برگزار می گردد.
🔰 «درس خارج اصول_ مباحث الفاظ؛ از مقدمه واجب»
🔸 مکان: مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی (ره) مدرس۷ (بالای مسجد)
⏰ ساعت: ۸ تا ۹
https://eitaa.com/osul1402
🔰درس رسائل از ابتدا (پایه ۷)
🔸 مکان: مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی (ره) مدرس ۷ (بالای مسجد)
⏰ ساعت: ۱۰ تا ۱۱
🔰درس تفسیر قرآن کریم
🔸 مکان: مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی (ره) (بالای مسجد)
⏰ ساعت: ۱۱ تا ۱۲
https://eitaa.com/tafsirmoqaran
شروع همه دروس: ۲۰/شهریور/۱۴۰۳
هدایت شده از محتوای تبلیغی برای طلاب
🔰عبور یک پیامبر از حجاب های نورانی و رمز آن در قرآن
💠غلامعباس هاشمی همدانی
👌توصیف آیات آغازین سوره نجم از سیر الی الله پیامبر، نهایت استعداد درک صفات جمال و جلال الهی را روشن می کند: ذُو مِرَّةٍ فَاسْتَوى (نجم6) وَ هُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلى (نجم7)ُ ثُمَّ دَنا فَتَدَلَّى (نجم8) فَكانَ قابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنى (نجم9)
حجاب ها دوقسم اند؛ ظلمانی که از شهوت و غضب و عاطفه و رذایل اخلاقی تشکیل می شود. حتی اگر علم و توحید و تولی و تبری که ذاتشان نور است مقرون انگیزه های مادی شود به حجابی ظلمانی تبدیل می گردند.
در مقابل، مراتب جلوه های جلال و جمال حضرت حق، حجاب های نورانی هستند. سیر و فناء در یک مرتبه می تواند حجاب نورانی برای درک مراتب بالاتر گردد. مگر اینکه بر اثر بندگی استعدادی پدید آید تا بتواند به مرتبه بالاتر صعود کند. و به مرتبه بالاتر برود و این استعداد تنها با بندگی و شناخت به دست می آید.
سیدالشهدا علیه السلام در دعای عرفه عرض میکند: یا من احتجب فی سرادقات عرشه ان تدرکه. ای خدایی که سراپرده عرش او مانع از آن است که چشم ها او را درک نمایند.
امام علی علیه السلام نیز در مناجات شعبانیه عرض می کند: و انر ابصار قلوبنا بضیاء نظرها الیک حتی تخرق ابصار القلوب حجب النور فتصل الی معدن العظمه.
جبرائیل می گوید هفتاد حجاب بین من و خدا وجود دارد که من یک حجاب را در نور دیدم.
پیامبر خاتم حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم همه این حجاب ها را درنوردید، و به مقام ادای راه یافت که بالاتر از آن معقول نیست: وَ هُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلى (نجم7)ُ ثُمَّ دَنا فَتَدَلَّى (نجم8) فَكانَ قابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنى (نجم9).
🔸 پیامبر اکرم و مقام عبدیّت مطلق
در قرآن کریم، کلمه عبد در پیامبر اکرم بدون ذکر نام مبارک ایشان آمده است.
هر پیامبری که به عبد بودن توصیف شده در پیش یا پس از ذکر کلمه عبد، نام آن پیامبر ذکر می شود؛ زیرا بدون ذکر نام، مراد از کلمه عبد فهمیده نمی شود چرا که عباد الله فراوان هستند.. چنانکه در مورد حضرت نوح فرمود: كَذَّبَتْ قَبْلَهُمْ قَوْمُ نُوحٍ فَكَذَّبُوا عَبْدَنا وَ قالُوا مَجْنُونٌ وَ ازْدُجِرَ (قمر9). و در مورد حضرت داوود فرمود: اصْبِرْ عَلى ما يَقُولُونَ وَ اذْكُرْ عَبْدَنا داوُدَ ذَا الْأَيْدِ إِنَّهُ أَوَّابٌ (ص17) و مورد حضرت ایوب فرمود: وَ اذْكُرْ عَبْدَنا أَيُّوبَ إِذْ نادى رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الشَّيْطانُ بِنُصْبٍ وَ عَذابٍ (ص41) و در خصوص: حضرت ابراهیم و اسحاق و یعقوب فرمود: وَ اذْكُرْ عِبادَنا إِبْراهيمَ وَ إِسْحاقَ وَ يَعْقُوبَ أُولِي الْأَيْدي وَ الْأَبْصارِ (ص45).
▫️با این حال، کلمه عبد را بدون ذکر نام، در پیامبر اکرم به کار می برد: وَإِنْ كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنَا عَلَى عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ..(البقرة23). و فرمود: تَبارَكَ الَّذي نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلى عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعالَمينَ نَذيراً (فرقان1) و فرمود:..وَ ما أَنْزَلْنا عَلى عَبْدِنا يَوْمَ الْفُرْقانِ.. (انفال 41). و فرمود: سُبْحانَ الَّذي أَسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى.. (اسراء 1). و فرمود: وَ أَنَّهُ لَمَّا قامَ عَبْدُ اللَّهِ يَدْعُوهُ كادُوا يَكُونُونَ عَلَيْهِ لِبَداً (جن 19)
این نشان می دهد که مقصود از کلمه عبد در میان همه انبیاء الهی در فرهنگ قرآن و نزد خداوند، اگر علی الاطلاق و بدون موصوف و نام ذکر شود پیامبر اکرم حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله) است. اگر چه همه انبیاء الهی خود را عبد خداوند می دانستند چنانکه از زبان حضرت عیسی در گهواره گزارش می کند: قالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتانِيَ الْكِتابَ وَ جَعَلَني نَبِيًّا (30).
▫️ این استعمال قرآن کریم مانند این است که در علم فقه گفته می شود: شیخ اینگونه گفته است مقصود شیخ طوسی است و اگر گفته شود علامه چنین نوشته علامه حلی و در دانش اصول مقصود از شیخ، شیخ انصاری است. در حالی که صد ها شیخ و علامه در فقه و اصول ظهور می کنند. مقام علمی بلند ایشان در این دانش ها، باعث استعمال این عناوین برای این افراد در زبان دانشمندان شده و این استعمال به اندازه ای کثرت داشته که هر زمان به گونه مطلق گفته شود شیخ و علامه، نیازی به ذکر نام ایشان نیست.
بندگی و طهارت نفس بی نظیر پیامبر اکرم در میان انبیاء، سبب شده تا خداوند آن یگانه آفرینش را عبد علی الاطلاق خود حتی در میان انبیاء معرفی نموده است و همین عظمت بندگی است که آن حضرت را از میان همه حجاب های با عظمت نورانی تا افق اعلی رسانده است.
https://eitaa.com/hashemighir
هدایت شده از محتوای تبلیغی برای طلاب
🔰 بازتاب نور رضا
💠 غلامعباس هاشمی همدانی
🔸 لقب رضا، برای کسی است که به رنج های مقدرات و آلام زندگی راضی است و رضایت خود را اظهار می کند. زبان رضا زبان شکر و حمد و مدح خداست. بالاتر اینکه رضا در صدد ایجاد رضایت از خداوند در دل های بندگان است. چنین صفتی در مومن، ابتکار عمل در جلب عزّت خداوندی را در وجود وی قرار میدهد.
اینکه فرموده:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُم(محمد٧). این یک اصل در اوصاف الهی است و اختصاص به نصرت ندارد. پس اگر فرمود :مَن كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعًا.(فاطز ١٠) معنایش این است که عزت نزد خداوند است پس تو به خداوند عزت بده و عزت خداوند را بالا ببر تا خداوند هم به تو عزت بخشد و عزت تو را بالا ببرد.
اظهار شکر و رضا در غم و شادی، عافیت و کسالت، فقر و غنا، عزت دادن به خداوند است. در مقابل کسانی که همواره می گویند خداوند نداد و ندید و نشنید و نپذیرفت.
👌 نماد و نماینده شخصیت رضا در قرآن حضرت ایوب است که با رنج های عذاب آور آن هم از سوی خداوند، در نجوای خود، خداوند را مهربان ترین مهربانان می خواند:
وَأَيُّوبَ إِذْ نَادَىٰ رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ.(انبیا٨٣)
خداوند نیز با همه مهرش ایوب را می نوازد:
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ فَكَشَفْنَا مَا بِهِ مِن ضُرٍّ وَآتَيْنَاهُ أَهْلَهُ وَمِثْلَهُم مَّعَهُمْ رَحْمَةً مِّنْ عِندِنَا وَذِكْرَىٰ لِلْعَابِدِينَ
(انبیا٨٤).
▫️در این مقام، علی بن موسی الرضا علیه السلام امام کسانی است که به مقام رضا رسیده اند. از همین رو امام عزتمندان عالم نیز هست.
https://eitaa.com/hashemighir
10.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰انسان فقیر نیست فقر مطلق است
💠 استاد غلامعباس هاشمی همدانی
@tafsirmoqaran
هدایت شده از محتوای تبلیغی برای طلاب
پیام و بیانیه استاد غلامعباس هاشمی همدانی به مناسبت شهادت سید حسن نصرالله.
بسم الله الرحمن الرحیم
لا صَوَّتَ النَّاعِیَ بِفَقْدِکَ اِنَّما
یَوْمٌ عَلی آلِ الرَّسُولِ عَظِیمٌ
خبر شهادت رهبر مقاومت، نماد شرافت علوی و نماینده غیرت فاطمی و نمایاننده شجاعت حسینی، نابغه درایت و عقل و تدبیر؛ شهید بزرگ، جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج سید حسن نصر الله، به دست انسان نماهای ددمنش و درنده، دل های آزادگان جهان را متأثر نمود. اگر چه تنها لباس شهادت بر قواره آن سرو سر افراز زیبا و زیبنده بود. زیبا تر اینکه شهادتش به دست شقی ترین گروه در روی زمین رقم خورد.
چنین توحّش بی سابقه ای که با ریختن هزاران بمب بر سر مردم بی گناه و زنان و کودکان فلسطینی و لبنانی همراه است به دست سگان درنده در لباس و چهره انسان با سکوت بلکه حمایت قدرت های بزرگ و در راس آنها آمریکا انجام می گیرد. قدرت هایی که در مقابل چشمانشان رییس وحشی و درنده اسرائیل دستور ریختن بمب بر سر مردم بی گناه را از سازمان ملل صادر می کند؛ حاکمان و دولت هایی که شعار حقوق بشرشان گوش فلک را کر نموده است. اگر مردم جهان در چنین شرائطی این مدعیان دروغین را نشناسند هیچ گاه آنها را نخواهند شناخت.
ضمن تسلیت این ضایعه سنگین خدمت امام عصر علیه السلام و مقام معظم رهبری و مراجع معظم تقلید و شیعیان و آزادگان جهان، اعلام می داریم: درد شهادت سید مقاومت و زخم های مردم بی گناه بر جان ما نشسته و به حکم وجدان و تکلیف شرعی ولی فقیه، خود و فرزندانمان را با افتخار برای نبرد با اشغالگران جنایتکار در دفاع از مردمان مظلوم فلسطین و لبنان، زنان و فرزندان بی گناه و حمایت از جبهه مقاومت و انتقام شهیدان سر افراز مقاومت و رهبر آزاده مقاومت آماده نموده آیم. نتیجه این نبرد را جز پیروزی و سربلندی نمی دانیم چه در این راه توفیق شهادت نصیبمان گردد و چه بر دشمن کودک کش غالب گردیم. اگر چه نابودی دشمن را بسیار نزدیک می دانیم و به آن امید داریم که فرمود:
قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا إِلَّا إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ وَنَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُمْ أَن يُصِيبَكُمُ اللَّهُ بِعَذَابٍ مِّنْ عِندِهِ أَوْ بِأَيْدِينَا فَتَرَبَّصُوا إِنَّا مَعَكُم مُّتَرَبِّصُونَ .(توبه ٥٢)
۷/مهر/۱۴۰۳
حوزه علمیه قم
غلامعباس هاشمی همدانی
http://eitaa.com/hashemighir
h.mp3
4.01M
🔰 ارزش توحید دانشمندان و عالمان
💠 استاد غلامعباس هاشمی همدانی (برشی از تفسیر آیه ۱۸ آل عمران)
@tafsirmoqaran
عزت باطنی واتساپ.mp3
14.16M
💠 اهمیت عزت باطنی
🔶 استاد غلامعباس هاشمی (درس اخلاق پیش از آغاز درس خارج اصول در حوزه علمیه قم . ۱۱/ آبان /۱۴۰۳)
@tafsirmoqaran