فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقتدی قهر کرد
🔸️ امشب مقتدی صدر پس از عدم رعایت سکوت توسط حاضرین هنگام سخنرانی در مراسم بزرگداشت شهادت پدر و برادرانش ، به حالت قهر مراسم را ترک کرد .
@taghaviniaa
آتش سوزی های مشکوک در سرزمین های اشغالی
🔸️در روزهای اخیر چندین آتش سوزی در سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ فلسطین رخ داده که جای تامل جدی دارد .
🔸️آتش سوزی ها و انفجارات علاوه بر پایگاه های نظامی ارتش صهیونیست و کارخانجات نظامی آن ، برخی تاسیسات صنعتی این رژیم را نیز شامل می شود .
🔸️در آخرین مورد نیز دقایقی پیش یک انبار مواد شیمیایی در جنوب فلسطین اشغالی (نزدیک شهر صهیونیست نشین دیمونا ) آتش گرفت و دود آن تا کیلومترها مشاهده می شود.
@taghaviniaa
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
ریشه جدال گازی در شرق مدیترانه چیست ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده رادیویی :
🔸️آمریکا به دنبال تامینگاز اروپا از شرق مدیترانه برای جلوگیری از نفوذ بیشتر روسیه است
🔸️آمریکا نمیخواست مدیریت منابع گازی شرق مدیترانه در دست دولت های ملی و مستقل باشد
🔸️نبیه بری به پشتوانه قدرت نظامی حزب الله برای رژیم صهیونیستی شاخ و شانه می کشد
🔸️سطح توانمندی حزب الله به جایی رسیده که می تواند امنیت نفتکش ها را تضمین کرده و در برابر اسرائیل و آمریکا بازدارندگی ایجاد کند
@taghaviniaa
جنگی که بر آن اجماع وجود دارد
🔸️در لبنان به دلیل تنوع طوایف و وابستگی گروهها و احزاب سیاسی به کشورهای خارجی ، معمولا بر سر مسائل مختلف اجماع وجود ندارد و بالعکس در اکثر مواقع اختلاف نظر شدیدی نیز حاکم است.
🔸️اما اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در اکتشاف گاز در نقاط مورد مناقشه آبی با لبنان ، خشم و عصبانیت لبنانی ها از طیف های گوناگون را شامل شده است.
🔸️خصوصا که طی سالهای اخیر تحریم های اقتصادی وضعیت معیشتی ساکنان عروس خاورمیانه را تحت تاثیر جدی قرار داده و هر گونه مجرا و مسیری برای رهایی از این شرایط سخت ، مورد اجماع و خواست همگانی خواهد بود .
🔸️دبیرکل حزب الله نیز در سخنرانی اخیر خود به همین نکته اشاره کرد که راه حل فوری اقتصاد لبنان استخراج نفت و گاز از مدیترانه است و در صورت رخ دادن این امر ، معیشت شهروندان این کشور متحول می گردد.
🔸️حال که رژیم صهیونیستی در اوج مشکلات اقتصادی لبنان و علی رغم تهدیدهای مقامات لبنانی ،در مناطق مورد مناقشه قصد اکتشاف گاز را دارد ، به نظر اتفاق نظری در میان لبنانی ها برای مقابله با این رژیم ایجاد گشته است.
🔸️حزب الله اعلام کرده در صورت لزوم و درخواست دولت می تواند با قدرت نظامی سکوهای اکتشاف را هدف قرار دهد و از ابزار لازم برای تحقق این امر نیز برخوردار است .
🔸️از طرف دیگر رئیس جمهور ، رئیس مجلس و نخست وزیر لبنان نیز به اقدام اسرائیل اعتراض جدی کرده اند و سمیر جعجع متحد سنتی صهیونیست ها نیز جرات نکرده علیه این اظهار نظرها سخنی بگوید ؛ زیرا به وجهه اش آسیب جدی وارد می گردد.
🔸️در نتیجه به نظر می رسد اگر بنای محور مقاومت بر پاسخ گویی اساسی به اسرائیل در شرایط کنونی و از بین بردن بن بست ایجاد شده در مسائل منطقه ای و تغییر بیشتر توازن قدرت در غرب آسیا باشد ، بهترین دستاویز همین بحران مورد مناقشه لبنان و صهیونیست هاست و در لبنان نیز اجماع و اتفاق آرا بر سر جلوگیری از دزدی اسرائیل از منابع لبنانی ها وجود دارد و ایضا حزب الله نیز ادوات و ابزار مورد نیاز برای بازداشتن صهیونیست ها از استخراج گاز را در زرادخانه خود ذخیره کرده است .
@taghaviniaa
حق هر کشوری به اندازه قدرت اوست
🔸️دادگاه تجدیدنظر یونان حکم ضبط محموله نفتی ایران را لغو کرد و این محموله به ایران مسترد خواهد شد .
🔸️این حکم جدید پس از توقیف ۲ نفتکش یونانی توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران صادر گردید .
🔸️دستگاه قضایی یونان تحت فشار آمریکا حکم به توقیف نفتکش ایرانی داده بود اما با ملاحظه جدی بودن جمهوری اسلامی ایران در احقاق حقوقش از طرق مختلف ، ناچار شد در حکم صادره تجدید نظر اساسی نماید .
🔸️این رخداد چند پیام راهبردی و محوری در بطن خود دارد ؛
1️⃣ در دنیای امروز با کمال تاسف حقوق بین الملل تابعی از سیاست بین الملل است و دولت ها بازیگر اصلی تحولات هستند .
2️⃣ حق هر کشوری به اندازه قدرت اوست ؛ نباید فراموش کرد در دوره زمامداری محمد مصدق نفتکش ایتالیایی رزماری که حامل نفت ایران بود، در سواحل یمن توسط نیروی دریایی انگلستان توقیف شد و چون دولت وقت قابلیت واکنش موثر نداشت ، نفت آن مصادره شد و دولت مصدق نیز چندی پس از آن سقوط کرد .
🔸️اما جمهوری اسلامی هر بار که نفتکش هایش با قوه قهریه متوقف شده اند اقدام متقابل انجام داده است و برایش فرقی نمی کند که روبرویش بریتانیا باشد یا یونان .
3️⃣ ناتو یک پیمان نظامی ضعیف شده است و نمی تواند از اعضایش در برابر قدرت نظامی کشورهای دیگر پشتیبانی کند .
🔸️۲ نفتکش یونانی هنگامی توقیف شدند که ناوگان آمریکایی در چند صد کیلومتری آنجا حضور داشت ولی واکنشی نشان ندادند زیرا یانکی ها از تبعات درگیر شدن با جمهوری اسلامی در خلیج فارس آگاهی داشتند ؛ در حالی که یونان به درخواست کشور آنان نفت ایران را مصادره کرده بود .
🔸️در قضیه استنا ایمپرو نیز دنیا شاهد رویدادی مشابه بود و ناتو نتوانست به کمک بریتانیا بیاید .
4️⃣ قدرت با اقتدار تفاوت اساسی دارد زیرا اقتدار قدرت مشروع و پذیرفته شده است . جمهوری اسلامی با توقیف نفتکش های انگلیسی و یونانی نشان داد در خلیج فارس دارای اقتدار است و قدرت نظامی اش توسط کشورهای دیگر ناچارا به رسمیت شناخته شده است .
🔸️به عبارت دیگر هر بار که سپاه پاسداران نفتکش های کشورهای دیگر را توقیف کرد، آنان ناچار شدند به خواست ایران تمکین کنند .
5️⃣ در دنیای امروز همچنان قدرت نظامی یک مولفه بسیار مهم و تاثیرگذار در تحصیل منافع ملی است و غافل شدن از این مهم خسارت های زیان باری را متوجه کشورها خواهد کرد .
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
جنگی که بر آن اجماع وجود دارد 🔸️در لبنان به دلیل تنوع طوایف و وابستگی گروهها و احزاب سیاسی به کشور
سخنرانی امشب دبیرکل حزب الله نشان داد که عزم مقاومت لبنان برای جلوگیری از استخراج گاز رژیم صهیونیستی جدی است و در صورت وقوع جنگ تهدیدات موجودیت و بقا برای اسرائیل ایجاد خواهد شد .
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
حق هر کشوری به اندازه قدرت اوست 🔸️دادگاه تجدیدنظر یونان حکم ضبط محموله نفتی ایران را لغو کرد و این
دولت یونان:
🔻لغو قانون اهدای نفت ایران به آمریکا نشانه استقلال یونان است و ما از این اقدام دادگاه حمایت میکنیم.
پ ن : همچنین این اقدام نشانه ضعیف شدن ایالات متحده در عرصه بین الملل است که یونان نیز دیگر حاضر نیست منافع ملی اش را فدای تحریم های آمریکا کند .
@taghaviniaa
برنامه جدید مقتدی صدر چیست ؟
🔸️مقتدی صدر از تمام نمایندگان این جریان در پارلمان عراق خواسته که استعفای خود را بنویسند.
🔸️او ظاهرا قصد دارد با استعفای جریانش از پارلمان عراق مثل همیشه نقش اپوزیسیون را بازی کند و به آینده نگاهی داشته باشد.
🔸️در صورت پذیرفته شدن استعفا و خروج نمایندگان جریان صدر از پارلمان عراق ۲ سناریوی عمده برای وضعیت آینده پیش بینی می شود .
1️⃣ اولین وضعیت آنست که همسو با جریان صدر ، نمایندگان ائتلاف های التقدم ( وابسته بع حلبوسی) ، العزم (وابسته به خمیس خنجر ) و حزب دموکرات کردستان ( وابسته به بارزانی ) نیز استعفا دهند و مجلس منحل شود .
🔸️این سناریو از این جهت بعید می نماید که مسعود بارزانی با کمک امارات نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار در انتخابات خرج کرده و برگزاری مجدد انتخابات پارلمانی به سود او و جریانش نیست .
🔸️همچنین محمد الحلبوسی برای رسیدن به کرسی ریاست پارلمان حدود ۳۰۰ میلیون دلار هزینه نموده (عمدتا با کمک سعودی ) که بخشی از آن را به خمیس خنجر جهت جلب حمایتش بابت ریاست مجلس داده و تمایل ندارد پارلمانی که ریاست آن را بر عهده دارد منحل شود .
در نتیجه این سناریو قدری دور از واقعیات موجود است .
2️⃣ دومین وضعیت احتمالی آنست که مقتدی تصور می کند با استعفای جریانش در مقام اپوزیسیون قرار می گیرد و چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه نخست وزیر ( احتمالا مالکی ) را معرفی می کند و از آنجا که مشکلات عراق ساختاری است و نخست وزیر نمی تواند در کوتاه مدت آنان را مرتفع سازد بهترین موقعیت برای جریان صدر خواهد بود تا به خیابان آمده و از فرصت عصبانیت مردم نهایت استفاده را ببرد .
🔸️ولی نکته مهم اینجاست که بسیاری معتقدند اگر اینبار گزینه چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه به نخست وزیری برسد، برخلاف دفعات گذشته بلافاصله با کمک ایران و چین تحولات اساسی در عراق ایجاد خواهد کرد و به سان دوره عادل عبدالمهدی عرصه را به جریانات خیابانی غرب گرا و جوکر نمی بازد .
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
برنامه جدید مقتدی صدر چیست ؟ 🔸️مقتدی صدر از تمام نمایندگان این جریان در پارلمان عراق خواسته که است
فوری
استعفای نمایندگان صدری پارلمان عراق امشب پذیرفته شد.
این تحلیل را به یاد بسپارید .
@taghaviniaa
تصویری زیبا از نفتکش آفراماکس ایرانی
🔸️آفراماکس به کلاس نفتکش هایی گفته می شود که اندازه ای متوسط دارند و معمولا در دریاهای مدیترانه ، چین و سیاه تردد می کنند.
🔸️با تلاش های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیای سپاه پاسداران ، ۲ فروند از این نفتکش ها ساخته و تحویل ونزوئلا شد.
🔸️ورود جمهوری اسلامی ایران به باشگاه سازندگان نفتکش نوید آینده ای روشن را برای صنعت کشتی سازی ایران می دهد .
🔸️این تصویر لحظه خروج نفتکش آفراماکس از شرکت صنایع دریایی صدرا و ورود به لنگرگاه بوشهر را نمایش می دهد .
@taghaviniaa
فروپاشی کابینه بنت -لاپید.m4a
2.21M
آیا کابینه بنت - لاپید دچار فروپاشی می شود ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده رادیویی :
🔸️دولت ائتلافی لاپید - بنت از ابتدا وضعیت مستحکمی نداشت و صرفا برای کنار زدن نتانیاهو تشکیل شد
🔸️ سیاستمداران اسرائیلی منافع شخصی را بر منافع رژیم ارجح می دانند
🔸️دولت های اسرائیل از سال ۲۰۰۲ تا امروز نتوانسته اند به پایان خود برسند
🔸️اسرائیل نتوانسته در ۷۴ سال گذشته فرآیند دولت-ملت را انجام دهد و برای شهروندان اشغالگر تولید هویت کند
@taghaviniaa
بن بست استراتژیک آمریکا در قبال ایران
🔸️ایران از لحاظ فنی در آستانه تولید سلاح هسته ای قرار دارد و این یک واقعیت تلخ برای دولتمردان کاخ سفید است.
🔸️البته جمهوری اسلامی چه در لفظ و چه در عمل نشان داده که خواستار تولید بمب اتمی نیست اما داشتن غنی سازی سطح بالا در مقیاس گسترده برای تهران نیز برای غرب قابل پذیرش نبوده و نیست .
🔸️با خروج ترامپ از برجام و اعمال همه گزینه های آمریکا علیه ایران ، انتظار می رفت جو بایدن که در آنزمان این عمل را زیر سوال می برد ، بلافاصله پس از روی کار آمدن به عنوان رئیس جمهور به توافق هسته ای بازگردد اما به نظر می رسد فشارهای لابی آیپک و دولت اسرائیل ، برخی دول عربی حاشیه خلیج فارس و نظرات جمهوری خواهان و دموکرات های سخت گیر در برابر ایران ، او را تشویق کرد تا با گرفتن امتیازهای بیشتری اعمال تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را متوقف کند .
🔸️تهران نیز که از تجربه کوتاه آمدن در برابر ایالات متحده درس عبرت گرفته بود، سعی کرد تا پالس ضعف به طرف مقابل مخابره نکند و این تفکر را در اذهان کاخ سفید نشینان نهادینه ننماید که تحت فشار تحریم حاضر به امتیاز دادن است .
🔸️در نتیجه با اعلام علنی دولت بایدن که سپاه پاسداران از لیست تروریسم خارج نخواهد شد ، عملا بازگشت طرفها به توافق هسته ای در هاله ای از ابهام قرار گرفته و شانس احیای برجام به شدت کمرنگ گردید.
حال سوال مهم اینست که گزینه بعدی آمریکا در قبال ایران چیست ؟
🔸️با تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس اتمی علیه ایران ( که با مخالفت چین و روسیه همراه بود) دولت های غربی نشان دادند که همچنان تمایل دارند مسیر به نتیجه نرسیده سابق را طی نمایند .
🔸️اما اینبار چیزی فرق کرده و ایران در آستانه اتمی شدن قرار دارد و ساخت سلاح هسته ای تنها به یک تصمیم فقهی و سیاسی از سوی رهبر جمهوری اسلامی بستگی دارد و مخالفت یا موافقت آمریکا دیگر در این امر تاثیری ندارد.
🔸️نگارنده قصد دارد عبارت فوق با زبان بهتری بازنویسی کند ؛ گزینه های آمریکا برای مقابله با برنامه هسته ای ایران تمام شده و اراده آنان دیگر تاثیر استراتژیک در رفتارهای تهران ندارد .
🔸️در نتیجه به تحقیق می توان این عبارت را بیان کرد که آمریکا در برابر ایران به یک بن بست استراتژیک رسیده و دیگر نمی تواند از قابلیت هایش برای متوقف کردن تهران بهره ببرد .
🔸️البته در ۴ سال گذشته جمهوری اسلامی تحت فشار شدید اقتصادی قرار گرفته و مردمش دچار تنگنای معیشتی شده اند اما هدف آمریکا از تحریم ها تهی کردن دست جمهوری اسلامی از عناصر قدرتش شامل برنامه هسته ای ، توان موشکی ، قدرت پهپادی و متحدان منطقه ای بود نه چیز دیگر .
🔸️پر واضح است که جز فشار بر مردم ایران ایالات متحده و متحدانش دستاوردی نداشته اند و بالعکس باعث پیشرفت جمهوری اسلامی در زمینه قابلیت های استراتژیکش شدند.
🔸️آمریکا راهبرد جدید و گزینه ای جز تحریم علیه تهران ندارد (که البته ۴ سال آن را آزموده است ) و با التفات به تحولات جهانی پس از شروع جنگ در اوکراین ، بدون تردید اجماع چین و روسیه را علیه ایران کسب نخواهد کرد و بیش از پیش این کشور را به سمت اتحاد با شرق سوق می دهد .
🔸️نباید فراموش کرد که ایران به دنبال تولید بالفعل سلاح اتمی نیست اما داشتن این فناوری را برای امنیت ، بقا و جلوگیری از حمله نظامی به خاکش ضروری قلمداد می کند و آن را پشتوانه ای برای پیشبرد برنامه های منطقه ایش تصور می نماید .
🔸️در نتیجه به اعتقاد کاتب این وجیزه نه حمله ای نظامی از سوی آمریکا علیه ایران انجام خواهد شد و نه در کوتاه مدت بن بست ایجاد شده هسته ای رفع می شود .
🔸️آمریکا بی تردید از این شرایط راضی نیست اما بیشترین ضرر را اسرائیل خواهد کرد و تحولات ماههای آتی این مهم را نشان خواهد داد .
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیروی دریایی حشد الشعبی راه اندازی شد
🔸️صابرین نیوز کلیپی از نیروی دریایی حشدالشعبی را منتشر کرد .
🔸️نکته جالب تصاویر ، شباهت این یگان و تکاوران نیروی دریایی سپاه پاسداران را نشان می دهد که با اتخاذ تاکتیک های چریکی و نامنظم در حال عملیات آبی - خاکی هستند .
🔸️بی تردید پیغام این تصاویر متوجه عربستان ، امارات و بحرین است که پنهان و آشکار به فرآیند عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی پیوسته اند و در ائتلاف با این رژیم علیه محور مقاومت هستند .
🔸️ انتشار این کلیپ در آستانه سفر رئیس جمهور آمریکا به سعودی تامل برانگیز است .
@taghaviniaa
مواضع اخیر علی باقری کنی نشان می دهد احیای برجام رسما شکست خورده است ...
@taghaviniaa
چرا مذاکرات احیای برجام به نتیجه نرسید ؟
🔸️نگارنده ۷ آذرماه سال قبل در یک گفتگوی زنده رادیویی تصریح کرد مذاکرات وین به نتیجه نمی رسد و این روزها صحت آن پیش بینی عیان گشته است.
🔸️در خصوص علل به نتیجه نرسیدن آن چند دلیل را باید بر شمرد.
1️⃣ آمریکا اصولا مشکلش با رفتارهای سیاسی جمهوری اسلامی بوده و خواهد بود ؛ این رفتارها شامل حمایت از متحدانش در منطقه ، ضدیت با اسرائیل و همراهی نکردن با سیاست های غرب در مناطق مختلف دنیا است.
🔸️ در نتیجه تا زمانی که نظام مستقر بر سیاست های اصولی اش تاکید ورزد ، مخالفت های آمریکا نیز ادامه خواهد یافت و موضوعاتی چون پرونده هسته ای تنها عامل اختلاف نیست که با حل آن مشکلات فیمابین نیز مرتفع گردد.
🔸️به عبارت دیگر آمریکا برنامه هسته ای ایران را صرفا دستاویزی برای فشار بر تهران در راستای بازگشایی مسیری جهت تغییر رفتار آن در عرصه های داخلی و بین المللی میداند .
2️⃣ در مذاکره های اخیر چه در دولت روحانی و چه رئیسی ، آمریکا بر بازگشت به برجام تاکید دارد و ایران به لغو عملی تحریم ها و منتفع گشتن عینی از مزایای آن.
🔸️توافق هسته ای ۲۰۱۵ نیز صرفا تحریم های ثانویه و هسته ای علیه تهران را رفع کرد در صورتی که اکثر تحریم های اولیه آمریکا با قدرت حفظ شدند که ربطی هم به پرونده هسته ای نداشتند (مانند قانون داماتو یا همان آیسا).
🔸️در نتیجه تحریم های اولیه همچنان تاثیر قابل توجهی بر روابط اقتصادی ایران با کشورهای دیگر نهاد و عملا چهارچوب فشارهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی حفظ گردید.
🔸️بنابراین آمریکای بایدن حاضر نیست در مذاکره ها، امتیازات فراتر از برجامی بدهد که حتی در دوره اوباما نیز تحریم ها علیه ایران را عملا لغو نکرد .
🔸️این در حالی است که مذاکره کنندگان دولت رئیسی، لغو عملی تحریم ها و راستی آزمایی را طلب می کنند ؛ در نتیجه باید گفت اصولا مذاکرات بعدی نیز هیچ تفاهم واقعی را در بر نخواهد داشت و برجام را عملا مرده باید تصور کرد .
3️⃣ حتی اگر تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی از شروط اولیه خود کوتاه می آمدند و می پذیرفتند که تحریم ها به شرایط قبل از ماه مه ۲۰۱۸ برگردد، بازهم دولت بایدن حاضر به دادن تضمین عملی برای ابقای برجام در دولت بعدی نبود.
🔸️این در حالی است که در انتخابات کنگره آینده با توجه به عملکرد ضعیف بایدن و تیمش، بی شک جمهوری خواهان برنده اصلی خواهند بود و بسیار محتمل به نظر می رسد در سال ۲۰۲۴ دولت را نیز در اختیار گیرند.
🔸️در این وضعیت طبیعی است که جمهوری اسلامی نیز حاضر نخواهد بود دستاوردهای هسته ای فعلی خود را که می تواند از آن به عنوان یک برگ برنده و اهرم فشار و ایضا یک عامل بازدارنده استفاده کند و بر طرف مقابل فشار آورد را با بازگشت به توافقی که حتی در اوج اجرایش نه عملا تحریم ها را لغو کرد و در دوره ترامپ نیز با یک امضا مزایایش را ساقط شده دید، از دست بدهد و در این زمینه سالها عقب بیفتد.
🔸️شرکت ها و کارتل های خارجی هم که معمولا پیش بینی های دقیقی از آینده دارند، حاضر نخواهند بود در ایران سرمایه گذاری گسترده ای را انجام دهند با وجودی که ترامپ کاندیداتوری اش را تلویحا اعلام کرده و اکثر جمهوری خواهان کنگره و سنا نیز بر پاره کردن مجدد برجام در صورت بازگشت به قدرت تصریح دارند.
📌 نهایتا باید گفت احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بسیار دور از ذهن است و بن بست بین ایران و غرب همچنان و حداقل در کوتاه مدت باقی خواهد بود.
🔸️البته روشن است که جمهوری اسلامی نیز ابزارهایی برای آمپاس طرف مقابل دارد و از آن ها نیز جهت تعدیل فشارهای اقتصادی علیه خود بهره خواهد گرفت.
@taghaviniaa
عاقبت افراط و تندروی
🔸️فردی که روزگاری سردبیر کیهان بود و به تندروی های غیر معمول مشهور ، اخیرا در مطالبی اتهامات غیرمنصفانه ای را متوجه نظام جمهوری اسلامی کرده است .
🔸️وی در یادداشتی بدون این بگوید کدام طرف یک طرفه برجام را بهم زد و مقام نظامی ایران که مهمان نخست وزیر عراق بود را ناجوانمردانه ترور کرد می نویسد : برخی شواهد از جمله توقف مذاکرات برجامی و تنش با آژانس انرژی اتمی، نشان از احتمال و شاید تمایل جمهوری اسلامی به جنگ دارد.
🔸️متاسفانه این فرد محترم بدون این که عدالت به خرج دهد و انصاف پیشه نماید ، مسئولان نظام را به جنگ طلبی متهم می کند در حالی که آمریکا از ۱۰ هزار کیلومتر آنورتر به منطقه غرب آسیا لشکر کشیده و در اطراف ایران پایگاه های نظامی دائر کرده و مرتبا در سالهای اخیر جمهوری اسلامی را به جنگ تهدید کرده است .
🔸️نکته دوم این که مسئولان وزارت خارجه ایران کاملا با موضع مثبت به سمت مذاکرات رفتند اما بر سر حقوق ملتشان و لغو تحریم ها اصرار ورزیدند ؛ احتمالا نویسنده محترم انتظار داشته اند که مذاکره کنندگان ما هم محدودیت های هسته ای را بپذیرند و هم تروریست بودن یکی از نهادهای نظامی کشور و ایضا لغو نشدن همه تحریم ها را .
🔸️مشار الیه در ادامه می نویسد : آنچه در این میان باید بار دیگر به مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی یادآور شد این است که صرف نظر از تعارض وقوع چنین جنگی با منافع ملی، حق ندارند با توجیهات عقیدتی و دینی، تحمیلگر هیچ گونه جنگ و درگیری ای و لو واقعا استکبارستیزانه بر مردم باشند مگر آن که قبلا رضایت و موافقت مردم را جلب کرده باشند.
🔸️سخنان فوق در حالی است که اولا حتی آمریکا با توجه به چالش هایی که دارد و اطلاع از توان نظامی و فناوری هسته ای جمهوری اسلامی ، حتی در لفظ از روی میز بودن گزینه نظامی علیه ایران سخن نمی گوید؛ بنابراین از اساس قرار نیست جنگی به وقوع بپیوندد که رضایت مردم در آن باشد یا نباشد و مشخص نیست او چگونه وقوع جنگ را قطعی فرض کرده و بر اساس آن مطالب بعدی اش را می بافد .
🔸️وی در بخش دیگری از وجیزه اش با پیچیدن نسخه تسلیم می نگارد که : امام حسن ع با وجود آن که جنگ را در قبال حکومت نامشروع معاویه مجاز و بلکه وظیفه دینی خویش می دید و شخصا به همراه جمع اندکی از یارانش مشتاق جهاد و شهادت بود، اما با مشاهده عدم اقبال اکثریت یاران و مردم تحت حاکمیت خویش، اقدام به نظرخواهی و نوعی رفراندوم در باره جنگ یا صلح کرد.
🔸️جای تاسف بیشتر برای کاتب عبارت بالا آنجاست که برای استناد بخشی به عبارت بی پایه و اساس فوق به کتاب نزهه الناظر و تنبیه الخاطر اشاره می کند .
🔸️کتاب ذکر شده اثر حلوانی است که در آن هیچ کدام از مطالب با ذکر سند بیان نشده و مشخص نیست که روایات متواتر است یا واحد .
🔸️در حالی که منابع معتبری همچون تاریخ طبری می نویسند که بعد از ضربت خوردن امام در مدائن و پیوستن فرمانده سپاه ایشان (عبیدالله بن عباس ) به معاویه که یک میلیون درهم رشوه گرفته بود ، شیرازه نیروهای وفادار به امام از هم پاشید و ناچارا صلح را پذیرفتند .
🔸️پس امام حسن ابتدا سپاه جمع آوری کرده و مبادرت به جنگ نمودند و بر اثر علل و عواملی از جمله خیانت فرمانده اصلی لشکر و قلت نیروی نظامی و رفتارهای مزورانه و ریاکارانه معاویه مجبور به پذیرفتن صلح نامه شدند .
🔸️نکته دیگر اینست که مگر جمهوری اسلامی قصد حمله به کشوری نموده که قبل از آن لازم باشد نسبت به جلب رضایت مردم اقدام کند ؟
🔸️ایران از گذشته تا به حال طبق مقررات NPT در حال غنی سازی اورانیوم زیر نظر آژانس اتمی بوده و تاکنون هیچ عمل خلاف معاهده مزبور از این کشور سر نزده و اگر متهم کردن جمهوری اسلامی به جنگ طلبی عدم رعایت مفاد برجام است که باید گفت اول بار ترامپ آن را پاره نمود نه ایران .
🔸️در ضمن تشییع جنازه دهها میلیونی سردار سلیمانی در شهرهای مختلف رفراندومی واضح و مشخص نسبت به استراتژی سیاست خارجی و منطقه ای جمهوری اسلامی بود.
🔸️این فرد مدعی سواد در پایان یادداشتش مرقوم کرده که : نظام اگر مدعی است اکثریت مردم موافق سیاست خارجی ستیزه گر و صلح گریزش هستند، می تواند با برگزاری این رفراندوم، به روند کنونی خود همچنان ادامه دهد.
🔸️جای تامل جدی آنجاست که وی با کدام دلیل و برهان مدعی سیاست خارجی ستیزه گر ایران می شود ؟
🔸️آیا رعایت مفاد معاهده NPT و تمام تعهدات بین المللی امضا شده از سوی نظام نشانه سیاستی ستیزه گرانه است ؟ یا مذاکره و درخواست لغو تحریم های غیر قانونی و زیر بار تحمیلاتی همچون مذاکره موشکی و منطقه ای نرفتن و مردود داشتن تحمیلات طرف غربی حاکی از ستیزه گری شده ؟ جمهوری اسلامی در طول حیاتش به کدام کشور حمله کرده سیاست های آن ستیزه گرانه قلمداد می گردد ؟
پایان قسمت اول
@taghaviniaa
عاقبت افراط و تندروی
قسمت دوم
🔸️این در حالی است که ایالات متحده آمریکا در طول حیاتش دهها جنگ خانمان سوز را شروع کرده و یا دولت ترکیه مرتبا مناطقی از شمال عراق و سوریه را مورد حمله و اشغال قرار می دهد و یا اسرائیل در طول دوران ۷۴ ساله اشغال فلسطین به چندین کشور از آسیایی تا آفریقایی حمله کرده و همین سعودی و امارات نیز ۸ سال مردم یمن را به خاک و خون کشیدند اما مدعیانی همچون آقای نویسنده در برابر جنایات رخ داده در اطراف کشور مهر سکوت بر لبان خود زدند .
🔸️آنوقت ایستادگی و پایداری بر مواضع اصولی و دفاع از حق حاکمیت کشور در برابر سلطه خارجی و افزایش قوه دفاعی همچون برنامه موشکی از نظر بعضی غافلان یا کینه ورزان ، سیاست خارجی صلح گریز نامیده می شود .
🔸️تجربه نشان داده تندروی آخر و عاقبت خوبی ندارد و افراط گری، تفریط را نیز در پی خواهد داشت .
🔸️مهم آنست که انسان در مقاطع مختلف علمی ، اصولی و منطقی عمل کند و سخن بگوید و تحت تاثیر حواشی و جو قرار نگیرد و مرقوماتش روزی برهم زننده آرامش و ایجاد شکاف در جامعه و مخالفت با فلسفه و عقل گرایی و روزی دیگر انعکاس دهنده مواضع دشمنان بشریت و انسانیت و رادیوی صهیونیستی نباشد .
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسرائیل در میدان گازی کاریش به دنبال چیست ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده با شبکه خبر :
🔸️️اسرائیل از تبعات درگیری با لبنان آگاه است و به همین دلیل در پی جنگ نیست
🔸️️محاسبه اسرائیل اینست که لبنان تحت فشار اقتصادی قرار گرفته و امتیاز خواهد داد
🔸️️ حزب الله اظهار نظر در مورد میدان کاریش را به دولت واگذار کرده و منتظر نظر دولت لبنان است تا در صورت لزوم حاکمیت این کشور را بر میدان کاریش اعمال کند
@taghaviniaa
عکسی معنادار ...
🔸️امروز تصویری از تزیپی لیونی افسر اطلاعاتی اسرائیل و وزیر خارجه اسبق این رژیم و ترکی الفیصل رئیس اسبق دستگاه اطلاعاتی سعودی در جمهوری باکو منتشر شد .
🔸️رابطه اطلاعاتی و سیاسی پشت پرده سعودی و اسرائیل این روزها در حال علنی شدن بوده و بعید نیست در جبهه بندی جدید غرب آسیا ، به زودی شاهد پیوستن آل سعود به اردوگاه صهیونی باشیم .
🔸️نکته جالب اینجاست که تزیپی لیونی زنی بدنام در زمینه رابطه گرفتن با شیوخ عربی جهت کسب اطلاعات از آنهاست و در مصاحبه های خود علنا به این امر افتخار می کند .
@taghaviniaa
سالگرد سرنگونی گلوبال هاوک
🔸️پهپاد RQ_4 موسوم به گلوبال هاوک پیشرفته ترین پهپاد شناسایی ساخته شده توسط ایالات متحده است که حدود ۲۲۲ میلیون دلار قیمت دارد .
🔸️این پهپاد که در ارتفاع بالا پرواز می کند علاوه بر سنسورهای پیشرفته و قابلیت شنود و شناسایی دقیق ، بسیار رادارگریز بوده و رهگیری آن بسیار مشکل است .
🔸️در ۲۰ ژوئن ۲۰۱۹ این هواپیما توسط سامانه سوم خرداد سپاه پاسداران هدف قرار گرفته و سرنگون شد .
🔸️این رخداد بازتاب جهانی بسیاری داشت و قابلیت های پدافندی جمهوری اسلامی را در مواجهه با قدرت رادارگریزی و جنگ الکترونیک هواگردهای آمریکایی به معرض نمایش گذاشت .
@taghaviniaa
PTT-20220624-WA0029.opus
1.34M
۵ سال از کودتای قصر گذشت
🔸️دستاورد بن سلمان در ۵ سال ولیعهدی اش چه بود ؟
🔸️هدف سفر ولیعهد عربستان به ترکیه چیست ؟
🔸️چرا جو بایدن به سعودی سفر خواهد کرد ؟
📌برای دانستن پاسخ سوالات بالا به این فایل صوتی گوش دهید
@taghaviniaa
چرا نجیب میقاتی؟
🔸️رئیس جمهور لبنان مجددا نجیب میقاتی را مامور تشکیل کابینه لبنان کرد. میقاتی تاجر متمول و متولد طرابلس است و در گذشته ۲ بار رئیس الوزرای لبنان شده بود .
🔸️وی شخصیتی معتدل داشته و همواره سعی در تعامل با گروههای مختلف لبنانی و کشورهای خارجی داشته است .
🔸️در خصوص ماموریت جدید میقاتی برای تشکیل دولت چند نکته باید ذکر شود .
1️⃣ این امر نشان دهنده اینست که گروههای نزدیک به مقاومت سعی دارند هر چه سریعتر و بدون چالش دولت تشکیل شود و اقتصاد لبنان سر و سامان یابد .
🔸️میقاتی با ۵۴ رای کرسی های معتقد به مقاومت مامور به میشل عون معرفی شد در حالی که گزینه مد نظر عربستان که رسما از طرف سعودی ها حمایت میشد نواف سلام بود که تنها ۲۵ رای آورد.
2️⃣ میقاتی رابطه نسبتا خوبی با آمریکا و فرانسه دارد و همچنین سعی دارد توازن را در روابط لبنان با کشورهای منطقه برقرار سازد ؛ وی نه مخالف ایران است و نه سعودی و نه انگیزه و نه توان اقدام علیه حزب الله را دارد و یک فرد وجیه المله ارزیابی می شود .
3️⃣ اگر چه بحث های زیادی در مورد فساد اقتصادی میقاتی در لبنان شنیده می شود اما باید دانست چنین مسائلی در عروس خاورمیانه متاسفانه طبیعی و فراگیر بوده و منحصر به وی نیست.
سعد حریری ، اشرف ریفی ، نواف سلام و ... از لحاظ اقتصادی دستکمی از میقاتی ندارند.
4️⃣ رای استمزاجی مجلس لبنان به میقاتی نشان داد درب پارلمان لبنان بر پاشنه سابق می چرخد و همان طور که نبیه بری به ریاست مجلس انتخاب گردید ، میقاتی نیز احتمالا نخست وزیر خواهد شد و بعید نیست در صورت عدم تمایل میشل عون به ادامه ریاست جمهوری ، ژنرال ژوزف عون (فرمانده ارتش) به عنوان رئیس جمهور برگزیده شود .
🔸️در صورتی که سعودی و آمریکا با پول های کلانی که در انتخابات خرج کردند انتظار کاملا متفاوتی داشتند لکن تحولات اخیر و آرای پارلمان به وضوح از شکست استراتژی آنان حکایت می کند .
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
او تنها نیست !
🔸️دوروز پیش تصویری از یک رزمنده حزب الله لبنان منتشر شد که لب مرز لبنان و فلسطین با یک موتور سیکلت روبروی تانک مرکاوای اسرائیلی ایستاده است .
🔸️حزب الله لبنان که در در امر تبلیغات موفق عالی و عمل می کند در کلیپی که منتشر کرده تصریح نمود که او تنها نیست .
🔸️هزاران رزمنده مقاومت ، هزاران موشک دریایی ضد کشتی و هزاران موشک زمین به زمین دقیق در کنار او هستند .
🔸️این تصویر به وضوح بازدارندگی و توازن وحشت ایجاد شده از سوی حزب الله در برابر اسرائیل پس از جنگ ۳۳ روزه را نشان می دهد .
🔸️ در طی جنگ یاد شده تانک های مرکاوای اسرائیلی ، ناوچه ساعر ۵ کلاس کوروت ، چند فروند هلیکوپتر آپاچی و صدها نظامی این رژیم از بین رفتند .
🔸️مهمتر از موارد فوق راکت های زمین به زمین حزب الله بود که تا شعاع ۸۰ کیلومتری تمام شهرهای شمال فلسطین اشغالی را تا آخر جنگ زیر آتش داشتند و فشار بر جبهه داخلی رژیم صهیونیستی را حفظ کردند.
@taghaviniaa
پیام شلیک ماهواره بر ذوالجناح چیست ؟
🔸️در میانه سفر جوزف بورل به تهران و چند روز پس از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس انرژی اتمی ، موشک ماهواره بر ۳ مرحله ای ذوالجناح شلیک شد .
🔸️نکته جالب این بود که این ماهواره بر محموله ای نداشت و آزمایشی بود .
در این خصوص چند نکته باید ذکر گردد.
1️⃣ موشک ماهواره بر ۳ مرحله ای می تواند کاربری دیگری نیز داشته باشد و در نقش یک موشک قاره پیما ظاهر شود.
🔸️تکنولوژی موشک های ماهواره بر و قاره پیما تقریبا مشابه بوده و به همین دلیل غربی ها معتقدند ایران تحت عنوان برنامه فضایی ، موشک های قاره پیمای خود را آزمایش می کند .
2️⃣ این آزمایش پس از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس اتمی و در هنگامه سفر جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام گرفت .
🔸️پیغام تهران واضح است ؛ هر اقدام خصمانه با واکنشی فوری و متقابل روبرو خواهد شد .
3️⃣ جمهوری اسلامی اگر چه برد اعلامی موشک هایش را ۲۰۰۰ کیلومتر تعیین کرده لکن قابلیت ساخت و شلیک موشک های قاره پیما را دارد .
4️⃣ برخی تحلیلگران می گویند موشک ماهواره بر ذوالجناح می تواند در شرایط لزوم، به عنوان یک موشک قاره پیمای ۶۰۰۰ کیلومتری عمل کند .
5️⃣ تلفیق برنامه اتمی کنونی جمهوری اسلامی با پرتاب موشک ۳ مرحله ای ذوالجناح ، پیامی آشکار به کشورهای متخاصم نسبت به ایران است و آن اینکه تهران به دشمنانش این نکته را القا کرد که هم قابلیت ساخت سلاح اتمی را در اختیار دارد و هم سلاح پرتاب کننده آن را که بتواند نقاط دوردست را هدف گیرد.
🔸️اگر چه ساخت بالفعل بمب اتمی در دکترین نظامی ایران نیست اما داشتن توانایی بالقوه ساخت آن و سلاح مناسب برای پرتابش ، خود برای جمهوری اسلامی تولید بازدارندگی استراتژیک خواهد کرد .
@taghaviniaa