💢 توافق پاریس و ریاض برای بازگشت سعد الحریری
🔹 رسانه روسی مدعی شد که «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه و «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی بر اهمیت حل بحران لبنان به توافق رسیدهاند.
🔹 شبکه روسیا الیوم امروز یکشنبه به نقل از خبرنگار خود گزارش داد که ماکرون و بنسلمان توافق کردهاند حل بحران این کشور عربی از طریق «سعد الحریری»، نخستوزیر اسبق لبنان و رئیس جریان المستقبل صورت بگیرد.
🔹 بر اساس این گزارش، رئیس جمهور فرانسه و ولیعهد سعودی تلفنی گفتوگو کرده و به توافق رسیدهاند. منابع مورد نظر روسیا الیوم گفتهاند که برگرداندن حریری به قدرت نقطه توافق دو طرف است.
📌نکته مهمتر در این مورد تحلیل دکتر تقوی نیا(تحلیلگر کانال تفسیرگر) در مصاحبه با شبکه خبر در مورد اینکه بهترین گزینه برای نخست وزیری «سعد حریری» است چون توان مقابله با مقاومت رو نداره و عملا بی خطر هست اما در مقابل «بهاء حریری» برادر سعد بسیار شخص تندرو ایی هست و عدم تشکیل دولت وضعیت رو در لبنان بدتر خواهد کرد و به همین دلیل تشکیل سریع دولت توسط سعد حریری بهترین کار موجود است.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @taghaviniaa
تحولات عراق پس از تعطیلی سفارت آمریکا به کدام سمت می رود ؟
🔸️آمریکا اعلام کرده سفارتش را در عراق تعطیل خواهد کرد. برای درک بهتر ابعاد این رویداد ، باید بدانیم که سفارت آمریکا در عراق ، از لحاظ ابعاد و تعداد کارکنان در دنیا بی نظیر بوده و چند هزار مامور آمریکایی در آنجا مشغول به فعالیت هستند.
🔸️با ترور شهیدان سلیمانی و ابومهدی مهندس ، عملیات ها علیه نیروهای آمریکایی شدتی بی سابقه گرفت .
🔸️آمریکا برای ممانعت از این حملات چند اقدام انجام داد ؛
1️⃣ بمباران مراکز حشدالشعبی در چند نوبت که اثر خاصی نداشت و حملات ادامه پیدا کرد .
2️⃣ خروج نیروهای نظامی از پایگاه های آسیب پذیر مجاور شهرها مثل التاجی و انتقال به ۲ پادگان بزرگ عین الاسد در استان الانبار و حریر در اربیل .
3️⃣ استقرار پدافند ضدراکتی سی رام در اطراف سفارت برای محافظت کارکنان در برابر راکت که اثرمحافظتی دلخواه را نداشت .
4️⃣ فشار به نخست وزیر و نیروهای تحت امرش برای دستگیری عاملان حملات که با واکنش جدی حشدالشعبی در واقعه ۲۵ ژوئن ، این ترفند نیز راه به جایی نبرد.
🔸️در نهایت پس از ناکامی در تلاش های فوق الذکر ، سران واشنگتن تصمیم گرفته اند تا با تعطیلی سفارتشان در بغداد و متعاقب آن اعمال تحریم اقتصادی و سیاسی بر عراق ، دولت کاظمی را برای ایستادگی در برابر مقاومت در جهت متوقف کردن حملاتشان ، تحت فشار قرار دهند.
🔸️خاصه آن که تعرضات علیه نیروهای آمریکایی در عراق ، روز به روز کیفیت و کمیت بیشتری پیدا کرده و حتی اخیرا ادعا شده که به زودی موج حملات از طریق پهپاد نیز به آن افزوده خواهد شد.
🔸️برخی معتقدند آمریکا عراق را به راحتی از دست نخواهد داد و با تعطیلی سفارتش به دنبال ورود به فاز نظامی علیه مقاومت است.
🔸️لکن نگارنده نظری متفاوت دارد؛ در صحت این نکته شکی نیست که حضور نظامی در عراق برای آمریکا بسیار راهبردی ست، اما ایالات متحده به علل مختلف توان ورود به فاز نظامی علیه مقاومت در این کشور را ندارد ، زیرا :
🔸️اول ، مصوبه رسمی پارلمان برای خروج نیروهای نظامی آمریکایی همچنان معتبر است .
🔸️دوم ، نیروهای مقاومت عراق از لحاظ تکثر بسیار گسترده و به لحاظ جغرافیایی فراگیر هستند .
🔸️سوم ، شبه نظامیان ضدآمریکایی ، قابل تفکیک و تمایز از مردم عراق نیستند و محل تجمع یا پادگان خاصی ندارند که فی المثل با بمباران هوایی بشود سرکوبشان کرد؛ خاصه این که قبلا این راهکار را آمریکایی ها تجربه کرده و نتیجه مطلوب نگرفته اند .
🔸️چهارم ، بمباران هوایی بدون ورود نیروهای زمینی در جهت پاکسازی ، اثر مثبت نخواهد داشت و آمریکا دیگر توان و قابلیت درگیری زمینی در عراق را ندارد.
🔸️پنجم ، در آستانه انتخابات آمریکا و با ملاحظه به حساسیت آن، ترامپ وارد یک ماجراجویی نخواهد شد که از نتیجه آن صددرصد مطمئن نیست .
🔸️فلذا معتقدم تمام امید آمریکا به اثرگذاری فشارهای سیاسی و اقتصادی روی مسئولان دولتی ، رهبران سیاسی و مردم عادی است تا بلکه آنان با فشار به جریان های نزدیک به مقاومت، هزینه انجام عملیات را برای آنها بالا ببرند.
🔸️آمریکا در بد مخمصه ای گرفتار شده ؛ از طرفی تاب تحمل راکت پراکنی و عملیات هر روزه علیه کارکنان و نظامیانش را ندارد و از سویی با تمام قدرتمندی و پرستیژی که برای خود قائل بوده ، نمی تواند مانع از این حملات شود.
🔸️اما تعطیلی سفارت خبر بدی برای الکاظمی و معترضان است زیرا تاکنون هدایت سازمان های مردم نهاد ، معترضان و جوکرها توسط کارکنان دیپلماتیک آمریکا انجام میشد و در واقع یک سرمایه اجتماعی برای کاظمی ایجاد شده بود که قصد داشت با تشکیل یک حزب جدید ، شهروندان ناراضی از شرایط را برای بهره برداری در انتخابات سال آینده سازماندهی نماید که با بسته شدن مرکز مورد اشاره، دیگر قابلیت انجام آن را نخواهد داشت.
🔸️نکته مهمتر بعدی آنست که اگر تعطیلی سفارت تداوم یابد ، توان دیپلماتیک آمریکا برای تاثیر گذاری در شطرنج سیاسی عراق و همچنین انتخابات بسیار مهم آتی شدیدا تضعیف خواهد شد ، چرا که دیگر دیپلماتی در بغداد حضور ندارد که از قِبَل رایزنی بتواند منافع ایالات متحده را تعقیب کند.
🔸️به هر حال همسایه غربی ایران روزهای سرنوشت ساز و عجیبی را سپری می کند که برای پیش بینی عاقبت آن باید مدتی صبر پیشه نمود.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @taghaviniaa
نکاتی مهم در خصوص جنگ قره باغ
🔸️قره باغ از مناطق شمالی ایران بود که پس از جنگ اول ایران و روسیه تزاری و کشته شدن جوادخان قاجار آخرین حاکم ایرانی آن ، در طی عهدنامه گلستان، از خاک ایران جدا شد . پس از فروپاشی حکومت تزاری در روسیه ، آذربایجان و ارمنستان تا حدودی مستقل شدند اما با قدرت گیری اتحاد جماهیر شوروی مجددا تحت حاکمیت این نظام سیاسی قرار گرفتند.
🔸️ هنگامه فترت و احتضار اتحاد جماهیر شوروی ، در سال ۱۹۸۸ ارمنیان خواستار استقلال شدند که توسط ارتش جمهوری آذربایجان به رهبری حیدرعلی اف طی ۳ سال به شدت سرکوب و قتل عام گردیدند.
🔸️در واکنش به قتل عام مورد اشاره ، نظامیان ارمنستان برای دفاع از ارمنیان وارد عمل شده و در طی یک جنگ ۳ ساله (۱۹۹۱ - ۱۹۹۴ ) مناطق قره باغ ( که عمدتا ارمنی نشین اند ) را به تصرف در آوردند و جمهوری" آرتساخ " (وابسته به ارمنستان ) از دل آن جنگ متولد شد .
🔸️اکنون کینه های قدیمی و معضلات داخلی الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان باهم ترکیب شده و او را برآن داشته تا با بهره گیری از تفکرات نوعثمانی گری اردوغان و کمکهای او قره باغ را بازپس گیرد.
در این خصوص ذکر چند نکته ضروری ست:
1️⃣ جمهوری آذربایجان متحد غرب و رژیم صهیونیستی بوده و حتی خاکش را در اختیار نیروهای اسرائیلی قرار داده و ادعاهای ارضی نسبت به خاک آذربایجان ایران دارد و مناطق قره باغ به نوعی حائل بین جمهوری آذربایجان و ایران است که اگر به تصرف نیروهای علی اف و تروریست های اعزامی اردوغان درآید ، خطر جدی در بُعد امنیت ملی و تمامیت ارضی برای ایران ایجاد خواهد شد.
🔸️از این جهت که گام بعدی اردوغان و علی اف اتصال زمینی نخجوان به جمهوری آذربایجان خواهد بود و دست ترکیه را برای رسیدن به قفقاز و دریای خزر و استفاده از منابع آن بازخواهد کرد.
2️⃣ ارمنستان متحد روسیه ، ایران و سایر کشورهای مخالف ایالات متحده بوده و اخیرا نیز در رزمایش قفقاز ۲۰۲۰ با کشورهای شرقی به تمرین نظامی در سطح منطقه ای پرداخت. درواقع میتوان گفت نزاع بین آذربایجان و ارمنستان از سطح ۲ دولت فراتر رفته و رنگ بوی زورآزمایی قدرت های منطقه ای به خود گرفته.
3️⃣ حدود ۴۰۰۰ تروریست تکفیری طی روزهای گذشته از شمال سوریه به مناطق درگیر اعزام شده اند. حضور این افراد که کینه تاریخی از جمهوری اسلامی به علت نبرد با تروریسم در سوریه دارند، در مجاورت مرزهای ایران تهدیدی آشکار بوده و به نظر می رسد دستگاه دیپلماسی باید موضعی قاطع در خصوص آن اتخاذ نماید و نهادهای نظامی ایران نیز نباید در این جنگ موضع بی طرفانه داشته باشند چرا که مسئولان رسمی ترکیه و آذربایجان علنا بر جدا سازی استان های آذری زبان از ایران تاکید می ورزند.
📌در نهایت باید گفت اعتقادات و رویکردهای سران جمهوری لائیک آذربایجان ، هیچ نسبتی با آذری زبان ها در آن کشور و ایران ندارد و حتی اکثریت شهروندان شیعه جمهوری باکو نیز توسط دولت الهام علی اف به علت اعتقادات مذهبی شان به شدت سرکوب شده و منکوب می گردند و این گمان که دفاع از آذربایجان در این نبرد حمایت از مسلمان و دارالسلام در برابر غیر مسلمان و دارالکفر است ، گمانی باطل و انگاره ای ناقص خواهد بود.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @taghaviniaa
💠سر مقاله امروز روزنامه خراسان در خصوص بحران قره باغ
✍️به قلم دکتر علیرضا تقوی نیا(تحلیلگر کانال)
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @taghaviniaa
آنچه از کویت و دینار قدرتمندش باید بدانیم ...
امروز سالگرد حمله عراق به کویت و تصرف این کشور است. به همین مناسبت قصد دارم در سلسله مطالبی در خصوص تاریخ تحولات این کشور و آل صباح توضیحاتی را ارائه دهم و سپس در یادداشت های بعد به قضیه جنگ اول خلیج فارس برسم.
واژه کویت از کلمه کوت به معنای قلعه گرفته شده و این خطه در دوران عباسیان کاظمه البحار نامیده می شد. این منطقه به طور تاریخی جزو ولایت بصره در زمان های قدیم بوده و چه در زمان عباسیان و چه امپراطوری ترکان عثمانی تحت حاکمیت این استانداری قرار داشته است.
از قرن هجدهم ۳ خانواده آل صباح ، آل خلیفه و آل جلاهمه به دلایل سیاسی و اقتصادی از نجد به این منطقه مهاجرت کرده و بر سر اداره این منطقه متفق گشته و مبادرت به تقسیم امور کردند .
آل صباح قدرت سیاسی را در دست گرفت ، آل خلیفه تجارت خشکی و آل جلاهمه تجارت دریاییو صید ماهی و مروارید . در سال ۱۷۵۶ بر اثر اختلافات اتحاد این ۳ طایفه فروپاشید و مردم کویت با صباح بن جابر ( صباح اول ) برای ریاست و امارت بیعت کردند.
خاندان صباح اداره امور سیاسی را پیش می برند تا این که مرگ چهارمین امیر این خاندان یعنی شیخ صباح بن جابر ( صباح دوم ) فرارسید .
وی ۳ پسر قدرتمند داشت که هر کدام به نوبت لذت امیری را چشیدند.
ابتدا عبدالله ، سپس محمد و در نهایت شیخ مبارک که بر اثر مرگ مشکوک برادرش محمد ، امیر هفتم کویت شد( سال ۱۸۹۶ ). وی فرد با کفایتی بود و به همین علت به مبارک الکبیر معروف شد.
از اینجا بود که او در فرمانی اعلام کرد پس از من قدرت باید در اختیار ۲ پسرم جابر و سالم و اعقاب ذکور آنها امتداد یابد. واقعه مهم دیگر در زمان او معاهده مخفیانه سال ۱۸۹۹ با انگلستان بود که بر اساس آن کویت به طور کامل تحت الحمایه بریتانیا می گشت.
در آن زمان کویت بخشی از امپراطوری عثمانی بود که البته دچار ضعف گشته و همین امر شیخ مبارک را برآن داشت تا این امیرنشین را برای در امان نگاه داشتن از گزند تحولات ناگوار تحت الحمایه بریتانیا درآورد. او تا سال ۱۹۱۵ زنده بود و پس از آن پسر ارشدش جابر و سپس سالم بر تخت امارت جلوس کردند.
در سال ۱۹۶۱ در زمان عبدالله بن سالم نوه شیخ مبارک کویت اعلام استقلال کرد و این تصمیم اعتراض شدید دولت وقت عراق به ریاست عبدالکریم قاسم را برانگیخت.
استدلال عراقی ها این بود که کویت به طور تاریخی تحت حاکمیت استانداری بصره قرار داشته و اصولا کشور خواندن آن غیر قانونی و نامشروع است.
در مقابل قدرت های آن روزگار خصوصا انگلستان و آمریکا با عنایت به ذخایر عظیم نفتی عراق تمایل نداشتند تا این امیرنشین که یک منطقه فوق العاده مستغنی از لحاظ اندوخته هیدروکربوری بود تحت حاکمیت بغداد درآید تا بتوانند به سادگی بر کویت کوچک و ضعیف اما بیش از حد ثروتمند سیطره یابند.
عبدالکریم قاسم سعی داشت از گزینه نظامی بهره جوید که با درخواست شیخ عبدالله سالم سربازان انگلیسی در مرز با عراق مستقر شدند و سرانجام در زمان عبدالسلام عارف در توافقی ، کویت با پرداخت مبلغ قابل توجهی پول دولت عراق را به سکوت در مقابل اعلام استقلالش واداشت.
طلای سیاه این منطقه از دیرباز مورد توجه انگلستان و آمریکابود و همین عاملی شد تا در سال ۱۹۳۴ شرکت بریتیش پترولیوم و گلف اویل شرکت نفت
کویت را راه اندازی کنند و سرانجام در سال ۱۹۶۰ شرکت ملی نفت کویت باهمکاری بخش خصوصی و دولت تاسیس شد.
دولت کویت به برکت تولید و صادرات نفت خام به یکی از ثروتمندترین دول جهان با اقتصاد رانتیر مبتنی بر صدور نفت و واردات نیازهای عمومی و معیشتی تبدیل شد و بخشی از این درآمد سرشار صرف توزیع یارانه و راضی نگاه داشتن جمعیت بسیار اندک این کشور ( ۴ میلیون نفر که ۱/۵ میلیون آن بومی ست ) می شود.
دینار کویت ارزشمندترین ارز دنیاست که چند علت دارد که مهمترینش اینست که نفتش را تنها با پول خودش می فروشد یعنی کشورهای مشتری باید ابتدا با پرداخت ارزهای معتبر جهانی دینار این کشور را خریداری کنند و سپس با تادیه دینار نفت را بخرند .
تاکتیک فوق سبب شده تا ارزهای معتبر درحجم بالا در بانک مرکزی کویت ذخیره شوند ، قدرت مالی این کشور کوچک هنگفت گردد و تورم آن صادر شود.
از علل دیگر میتوان به مالیات نگرفتن ، ذخیره نفت بالا ، سیاست های پولی و شناور نبودن نرخ دینار اشاره کرد .
ادامه دارد ...
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
آنچه از کویت و دینار قدرتمندش باید بدانیم ... امروز سالگرد حمله عراق به کویت و تصرف این کشور است.
به مناسبت درگذشت امیر کویت شیخ صباح الاحمد این یادداشت در مورد وضعیت سیاسی و اقتصادی کویت که چندی پیش نوشتم را بازنشر می کنم و در خصوص آینده سیاسی این کشور پس از شیخ صباح مطالبی خواهم نگاشت.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @taghaviniaa
✳️تاسیسات هستهای بناب و سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی
🔹در طول 48 ساعت گذشته که از حمله ائتلاف رژیم صهیونیستی، رژیم اردوغان، تروریستهای تکفیری اعزامی از سوریه و ارتش علیف به قرهباغ میگذرد بارها نسبت به این حمله و تاثیرات امنیتی آن بر کشورمان هشدار دادم، اما از قرار معلوم کسی توجهی نکرده است. نوشتم که این جنگ، اثرات بسیار مستقیمی بر امنیت ملی کشورمان و توازن قوا در قفقاز بهعنوان حیات خلوت ایران دارد، اما باز هم کسی توجه نکرد، بارها نوشتم که رژیم اردوغان و رژیم صهیونیستی همیشه و همواره با هم بوده و هستند و این دو، هیچ وقت از هم جدا نخواهند شد، اما باز هم کسی توجهی نکرد، نوشتم که قولهای بیعمل رئیس دولت باکو در مورد اینکه اجازه نخواهد داد مناطق تحت کنترل باکو به مکانی برای خرابکاری و تجاوز علیه ایران تبدیل نخواهد شد، باد هوا است ولی باز هم کسی توجهی نکرد....
🔹خبری که ظهر در کانال در مورد سرنگونی یک فروند پهپاد بر فراز شهرستان ملکان در استان آذربایجان غربی منتشر کردیم، برای بسیاری سوال بود که این پهپاد در این عمق از آسمان ایران چه میخواسته است؟ این شهرستان کیلومترها از مرز فاصله دارد و چرا باید این همه انحراف مسیر داشته باشد؟ معمولا پهپادها در نقطه صفر مرزی یا چند کیلومتر در داخل مرز وارد شده و ساقط میشوند، اما این پهپاد دهها کیلومتر وارد حریم هوایی ایران شده و سپس به وسیله پدافند هوشیار و آماده کشورمان هدف قرار گرفته و سرنگون میشود. برخی از دوستان محلی برای بنده پیغام و تاکید کردند که این پهپاد در منطقهای هدف قرار گرفته که از اهمیت راهبردی بالایی برخوردار است و به نظر میرسد که حضورش در این منطقه کاملا هدفمند و با هدایت کامل بوده است.
🔹آذربایجانها، به همراه اردبیل و دیگر استانهای شمال غرب ایران، از جمله مهمترین مناطق کشاورزی کشور به شمار رفته و به همین دلیل چند دهه پیش کارخانه تراکتورسازی در شهر تبریز ساخته شد تا زمینهای آذرآبادگان، آبادتر شود و مردم به تجهیزات کشاورزی دسترسی بیشتری داشته باشند. همین اهمیت هم باعث شد تا سازمان انرژی اتمی همزمان با توسعه زیرساختهای هستهای در کشور برای استفاده از دانش هستهای در حوزه کشاورزی تاسیسات هستهای در شهرستان بناب در آذربایجان شرقی را راهاندازی کند، تاسیساتی که در نوع خودش در آسیای غربی بینظیر بوده و با توجه به سرمایهگذاری صورت گرفته، میتوانست با اصلاح نباتات و بذرهای گیاهی برداشت محصول در سطح را افزایش دهد. در این تاسیسات، امکانات پرتودهی به گیاهان وجود داشته و پس از پرتودهی به همه مناطق کشور ارسال میشود.
🔹همانگونه که در پیشتر تاکید شد، رژیم صهیونیستی بهعنوان یکی از اعضای ائتلاف حمله به قرهباغ و شریک راهبردی رژیم باکو که میلیاردها دلار تجهیزات پیشرفته، از جمله پهپادهای مختلف را در اختیار ارتش باکو قرار داده است همواره تلاش کرده تا از سرزمینهای شمالی ارس، بهویژه منطقه نخجوان علیه کشورمان اقدام کند که نمونه عینی آن را در سال 1394 مشاهده کردیم که یک پهپاد متعلق به این رژیم که از نخجوان برخواسته بود، در نزدیکی تاسیسات هستهای اراک هدف پدافند تور ام1 قرار گرفت و منهدم شد. بهنظر میرسد رژیم صهیونیستی که در کنار ارتش علیف حضور پررنگی دارد و هدایت بسیاری از تجهیزات پیشرفته فروخته شده به ارتش باکو را در اختیار دارد، بار دیگر اقدامی خطرناک کرده و پهپادی را برای رصد نزدیک تاسیسات هستهای بناب گسیل کرده باشد.
🔹هر چند هنوز مقامات نظامی و سیاسی کشور در مورد این پهپاد و سایر پهپادها یا راکتهایی که توسط پدافند کشورمان در مرزهای شمالی هدف قرار گرفته و منهدم شدهاند سخنی بر زبان نرانده و طبق معمول سکوت معنیداری در پیش گرفتهاند، اما تنها طرفی که در این تجاوز مقصر است، رژیم صهیونیستی است و پس از آن میتوان رژیم آنکارا را بهعنوان شروعکننده جنگ و آتشبیار معرکه متهم دانست. همانگونه که پیش از این هم گفته شد، این جنگ میتواند ابعاد بسیار خطرناکی برای کشورمان داشته باشد و دولت الهام علیف که در طول 48 ساعت گذشته صدها جوان نگونبخت گنجهای، باکویی، شروانی، تالشی و ... را به صورت گلهای به خطوط نبرد فرستاده تا برای او و اردوغان یک پیروزی دم دستی کسب کنند، با تداوم این حماقت میتواند میزان خطر را به شکل غیرقابل باوری افزایش دهد.
🔹ضرورت دارد در این زمینه، ضمن هوشیاری مداوم و دادن هشدارهای لازم، یک خط امن به عمق 15 تا 45 کیلومتر توسط پدافند و توپخانه کشورمان ایجاد شود و هر پرندهای که در این منطقه پرواز میکند، هدف قرار بگیرد. رژیم اردوغان همین کار را در سوریه کرده و به همین بهانه حدود 10 هزار کیلومتر مربع از خاک سوریه را اشغال کرده است. این موضوع، از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و میتواند امنیت ایرانیهای ساکن مرز را بیشتر تامین کند.
(به نقل از کانال «اخبار سوریه»)
♦️ چرا بایدن پیروز مناظره اول بود ؟
🔸️اولین مناظره انتخاباتی بین ترامپ و بایدن دیشب برگزار شد. در تاریخ مناظرات آمریکا این حد تجاسر ، تحقیر و توهین به یکدیگر و خانواده ها از سوی کاندیداها سابقه نداشت.
🔸️در واقع گفتگوی دیشب به جای آن که بستری برای ارائه برنامه های اقتصادی، فرهنگی ، بهداشتی و ... در لیبرال دموکراسی ترین نظام سیاسی عالم باشد ، به پنجه روی هم کشیدن و خوار کردن طرفین تبدیل گشت .
🔸️ترامپ همان فرد همیشگی بود، پوپولیستی ، با انرژی ، بددهن و هجومی؛ اما بر خلاف تصور صاحب نظران ، جو بایدن که از سوی کمپین انتخاباتی رقیبش در ماههای گذشته یک پیرمرد فرتوت ، تنبل، خواب آلود و رخوت زده معرفی می شد ، توانست پا به پای ترامپ بیاید و جواب اهانت هایش را داده و متقابلا به او تعریض نماید.
🔸️به اعتقاد من مهمترین نقطه قوت بایدن استحکام و قدرت پاسخگویی و جسارت او در سن ۷۸ سالگی بود. بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند بایدن اگر چه این روزها در نظرسنجی ها پیشی گرفته اما در مناظرات حریف ترامپ نخواهد شد و حامیانش دچار ریزش می شوند.
🔸️لکن با عملکرد مناسب در مناظره توانست حداقل آرای فعلی خود را حفظ کند و به اعتقاد راقم سطور دیشب عملکردش به گونه ای نبود که دچار ریزش هوادار شود و اگر بتواند همین روال را امتداد بخشد ، پیروزی اش بسیار محتمل تر از رئیس جمهور فعلی می نماید .
🔸️البته هنوز برای قضاوت درباره نتیجه رای گیری آبان ماه زود است و انتخابات آمریکا مانند سیب سرخی ست که هنوز در هوا غوطه ور بوده و تا ۳۴ روز دیگر هزاران چرخ خواهد خورد.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
نکاتی مهم در خصوص جنگ قره باغ 🔸️قره باغ از مناطق شمالی ایران بود که پس از جنگ اول ایران و روسیه تز
ترکیه چگونه نیرو به جبهه جنگ در قره باغ می فرستد ؟
🔸️مهرداد فرهمند در کانالش نوشت : بی بی سی عربی با یکی از سوریهایی گفتگو کرده که برای جنگ به جمهوری آذربایجان رفته است. او می گوید هفته پیش و قبل از اینکه جنگ دربگیرد، سیف ابوبکر فرمانده لشکر حمزه (از گروههای مسلح سوری) به او و دیگر جوانان پیشنهاد داده برای شغل نگهبانی مکانهای نظامی به جمهوری آذربایجان بروند و ماهی دو هزار دلار دستمزد بگیرد.
🔸️دو هزار دلار پول خیلی زیادی بوده که می توانسته زندگی اش را عوض کند. تحقیقات محلی نشان می دهد نود درصد مردم مناطق زیر حاکمیت گروههای مسلح در شمال سوریه از تأمین هزینه زندگی ناتوانند، درآمد هشتاد و یک درصدشان زیر ماهی پنجاه دلار است.
🔸️این افراد را به شهر غازی عنتب در ترکیه و از آنجا با هواپیما به فرودگاه استانبول و سپس با هواپیمایی آذربایجان (آزال) به جمهوری آذربایجان بردند و در اردوگاهی نظامی اسکان دادند. تا روزی که جنگ آغاز شد، هیچگونه آموزش نظامی ندیده بودند و تجربه جنگ هم نداشتند.
🔸️در آن روز به هر کدام یونیفورم نظامی آذربایجانی و یک قبضه کلاشنیکف دادند و سوار نفربر کردند. هنگامی که پیاده شان کردند، از اینکه در جبهه جنگ هستند، یکه خوردند. وقتی به سویشان شلیک شد، از ترس به گریه افتادند و درخواست کردند که برگردند. اما فرماندهان تهدید کردند که اگر از جنگیدن خودداری کنند، زندانی خواهند شد.
🔸️این جوان سوری می گوید در همان آغاز ورود به جبهه، گلوله خمپاره یا راکت به کنارشان خورد و چهار سوری کشته و سه تن دیگر زخمی شدند. ده سوری دیگر را نیز دیده که کشته شده و هفتاد نفر دیگر که زخمی شده اند و رسیدگی پزشکی لازم هم به آنان نمی شود.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپی بسیار جالب از انتقادات شدید عزت ابراهیم الدوری معاون صدام در جلسه اتحادیه عرب علیه کویت و خائن خواندن حکام این کشور و واکنش تند و معاون وزیر خارجه کویت و درگیری لفظی این دو نفر.
عزت ابراهیم خطاب به معاون وزیر خارجه کویت چند بار می گوید : خفه شو کوچک ، تو روبروی عراق ایستاده ای...
نکته جالب برایم خونسردی و خنده های معنی دار شیخ صباح الاحمدالجابر ، رئیس وقت هیئت کویتی و امیر فعلی این کشور در این مشاجره است که پیروزمندانه به هیئت عراقی می نگرد .
در نهایت امیر سابق قطر شیخ حمد رییس وقت اتحادیه عرب به میان می آید و اجازه ادامه درگیری لفظی را نمی دهد .
شیخ صباح فردی آرام ، متین و هوشمند بوده و از زمان روی کار آمدن تا حد امکان سعی در کاهش تنش با ایران و سایر کشورها داشته است .
این فیلم که به زبان عربی ست رویکرد حزب بعث عراق و تکبر شدید ایشان در مقابل اعراب و نگاه قیم مئابانه آنان به کویت را نشان می دهد .
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
کلیپی بسیار جالب از انتقادات شدید عزت ابراهیم الدوری معاون صدام در جلسه اتحادیه عرب علیه کویت و خائن
کلیپی که پیشتر راجع به شیخ صباح الاحمد، امیر تازه درگذشته کویت منتشر کردم .
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
@taghaviniaa
چند واقعیت از رژیم ضداسلامی باکو ...
۱- جمهوری باکو با رژیم اسرائیل پیمان امنیتی و نظامی دارد و پایگاه پهپادی در اختیار این رژیم قرار داده است.
۲‐ در این جمهوری رعایت حجاب در مدارس، دانشگاه ها و اماکن دولتی ممنوع است و بسیاری از دختران مسلمان بابت رعایت حجاب اخراج می شوند و برخی معترضان به این سیاست همچون حاج علی اکرام علی اف ۱۵ سال به زندان رفت و بر اثر سختی های سیاهچال درگذشت و حاج محسن صمداف نیز هنوز در بند است.
۳- در جمهوری باکو مسلمانان حق راه اندازی دسته های مذهبی در ماه محرم را ندارند و با متخلفین از این دستور به شدت برخورد می شود.
۴- در این کشور بسیاری از مساجد مورد احترام اکثریت شیعه این کشور تخریب شده اند که آخرین مورد آن مسجد فاطمه زهرا (س) در منطقه "ینی گونشلی" بود.
۵- در آذربایجان همجنسگرایان آزادند که راهپیمایی و تظاهرات انجام دهند و حتی ازدواج کنند و دولت الهام علی اف از آنان پشتیبانی می کند ( اقدام مزبور خشم هزاران نفر از مردم تبریز را برانگیخت و دست به تظاهرات مقابل کنسولگری آذربایجان زدند ) . این در حالی ست که برپایی دسته های عزاداری امام سوم شیعیان در خیابان ها به شدت منع میشود.
۶- در آذربایجان پخش اذان و قرآن از مساجد ممنوع است و اگر رعایت نشود اقدامی ضدامنیتی تلقی می گردد.
۷- در آذربایجان خواندن نماز در اماکن عمومی و دولتی ممنوع است و مجازات سنگین در پی دارد( چند فرمانده ارشد ارتش، به همین علت اخراج شدند ).
۸- در این کشور زنان موظفند در گذرنامه و سایر اسناد هویتی، از عکس بدون حجاب استفاده کنند .
@taghaviniaa