بایدن : سامانه موشکی که بتواند خاک روسیه را هدف قرار دهد به اوکراین نمی دهیم .
پ ن : همین یک گزاره فوق نشان دهنده موفقیت نسبی روسها در ایجاد بازدارندگی در برابر ناتو بر اثر حمله به اوکراین است .
@taghaviniaa
فوری
نبیه بری رئیس مجلس لبنان شد
نبیه بری رهبر جنبش امل به عنوان رئیس پارلمان لبنان انتخاب شد .
گرچه انتخاب وی از پیش کاملا محتمل می نمود، اما سمیر جعجع رهبر جریان ۱۴ مارس روزهای گذشته اعلام کرد که نخواهد گذاشت اینبار نبیه بری به ریاست مجلس برسد .
انتخاب نبیه بری متحد اصلی حزب الله به ریاست مجلس اولین شکست مخالفان این جنبش در پارلمان لبنان است .
@taghaviniaa
تکمیلی
🔸️نکته مهم انتخاب نبیه بری به ریاست پارلمان اینست که وی بدون حمایت جریان ملی آزاد (متحد حزب الله) ۶۵ رای کسب کرد .
@taghaviniaa
🔴فوری و مهم
شکست بزرگ سمیر جعجع در برابر جریان ملی آزاد
🔸️الیاس بوصعب برای سمت نایب رئیس پارلمان از جریان ملی (متحد حزب الله ) آزاد با ۶۵ رای در برابر غسان سکاف از حزب القوات لبنانیه (مخالف حزب الله ) که ۶۰ رای کسب کرد، پیروز شد .
🔸️اهمیت این پیروزی برای ۸ مارس به مراتب از ریاست نبیه بری مهم تر است زیرا نشان داد وزن جریان ملی آزاد همچنان سنگین تر از دار و دسته سمیر جعجع است.
@taghaviniaa
شکست بزرگ مخالفان حزب الله در مجلس لبنان
🔸️پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی لبنان ، جریانات مخالف حزب الله و رسانه های آنان بر طبل شکست جریان ۸ مارس کوبیدند و سعی در وارونه جلوه دادن حقایق نمودند .
🔸️اما انتخابات امروز هیئت رئیسه پارلمان اثبات کرد که همچنان اکثریت کرسی ها در اختیار جریان ۸ مارس است به دلایلی که در زیر ذکر می شود.
🔸️بر طبق قانون اساسی ریاست مجلس از آن شیعیان است و نایب رئیس از مسیحیان ارتودوکس انتخاب می شود.
🔸️امروز نبیه بری رهبر جریان امل با وجودی که جریان ملی آزاد به وی رای نداد، توانست با ۶۵ کرسی رئیس پارلمان شود ؛ در حالی که سمیر جعجع روز اعلام نتایج انتخابات با گرفتن ژست پیروزی ، مخالفت جدی خود را با انتصاب مجدد نبیه بری بر مجلس نمایندگان اعلام کرده بود.
🔸️انتخاب بری از قبل کاملا محتمل بود لکن رقابت اصلی برای نایب رئیس مجلس و رئیس دفتر رسمی جریان مارونی صورت گرفت.
🔸️در یک رقابت نفس گیر برای کرسی نایب ریاست پارلمان ، الیاس بوصعب از جریان ملی آزاد و متحد حزب الله توانست با ۶۵ کرسی غسان اسکاف از حزب القوات البنانیه را شکست دهد.
🔸️الیاس بوصعب شخصیت برجسته ی لبنانی است که علاوه بر داشتن سابقه وزارت ، همسر جولیا پطرس خواننده مسیحی لبنانی طرفدار حزب الله بوده که در گذشته ترانه هایی در حمایت از مقاومت در برابر اسرائیل تولید کرده است.
🔸️رقابت بعد بر سر رئیس دفتر رسمی مسیحیان مارونی مجلس بود که بازهم رقابت اصلی میان جریان ملی آزاد و حزب القوات شکل گرفت اما در نهایت آلان عون برادرزاده میشل عون (رئیس جمهور فعلی لبنان ) با ۶۵ رای به این سمت رسید.
🔸️نکته مهم اینست که سمیر جعجع و جریانش عمدتا از مسیحیان مارونی هستند و در رقابت میان مارونی ها از جریان ملی آزاد شکست خوردند.
🔸️رخدادهای روز جاری روشن ساخت علی رغم تلاش های سفرای سعودی و آمریکا و پول خرج کردن های آنان ، همچنان اکثریت مطلق مجلس در اختیار جریان ۸ مارس قرار داشته و نتایج امروز تا حدود زیادی نشان دهنده مسیر آینده پارلمان لبنان است.
@taghaviniaa
وقتی راحت دروغ به خورد مخاطب می دهند
🔸️فردای مشخص شدن نتیجه انتخابات پارلمانی لبنان ، یکی از مخاطبان کانال تفسیرگر این خبر را برای ادمین فرستاد و سوال کرد اخبار و تحلیل های شما از کجا می آید که تا این حد با اخبار رسانه های معتبر متفاوت است ؟
🔸️آن مخاطب باور نداشت رسانه های امپراطوری رسانه ای غربی به این راحتی دروغ بگویند .
🔸️صدای آمریکا در حالی فردای انتخابات تیتر زد : "حزب الله همه کرسی های جنوب لبنان را از دست داد" ، که این جنبش حتی یک کرسی را از دست نداده و تمام کرسی های جنوب را در ائتلاف با امل از آن خود ساخته بود .
🔸️حال که نتیجه آرای نمایندگان پارلمان لبنان در رای به اعضای هیئت رئیسه مشخص شده و ترکیب پارلمان عیان ، دروغگویی و تدلیس رسانه های غربی و عربی مخالف محور مقاومت به روشنی آشکار گشته است.
@taghaviniaa
PTT-20220601-WA0086.opus
1.02M
چرا جریان ملی آزاد به نبیه بری رای نداد ؟
🔸️ریشه اختلاف جریان ملی آزاد و جنبش امل چیست ؟
🔸️چرا جریان ملی آزاد به حزب الله متمایل شد ؟
🔸️ریشه اختلاف میشل عون و سمیر جعجع چیست ؟
📌برای یافتن پاسخ سوالات فوق این فایل صوتی را گوش کنید
@taghaviniaa
هشدار جدی ایران به اسرائیل
🔸️رسانه شورای عالی امنیت ملی نسبت به تحرکات اسراییل هشدار جدی داد.
🔸️قطعا روند برنامه هسته ای ایران بازدارندگی اتمی اسرائیل را بی اثر خواهد کرد و در نتیجه صهیونیست ها ممکن است دست به هر کاری بزنند.
🔸️ایران نیز خود را برای شرایط جدید آماده کرده است.
@taghaviniaa
چرا اسرائیل نگران است ؟
🔸️وزیر امور خارجه اسرائیل در اظهار نظری کم سابقه مدعی شده است که رژیم متبوعش جنگ را به داخل ایران خواهد کشانید .
🔸️این اظهارنظر از این جهت اهمیت دارد که یک مقام دیپلماتیک آن را بیان کرده است.
🔸️در واکنش نیز رسانه منتسب به شورای عالی امنیت ملی ایران علاوه بر تاکید نسبت به تغییر معادله قدرت در منطقه، از رخدادهای احتمالی غیر قابل پیش بینی سخن گفته است .
🔸️ شرایط و قرائن نشان می دهد به بن بست رسیدن مذاکرات احیای برجام، دوطرف را به سمت زورآزمایی سوق داده است.
🔸️اما به نظر می رسد اسراییل که نیروهای متحد ایران را در مرزهای ۳ سمت خود می بیند بیش از پیش نگران است زیرا با استفاده از جنگ و نبردهای متعدد و متعارف نتوانست این تهدیدات را مرتفع کند .
🔸️در نتیجه تنها امید تل آویو به تجهیزات نامتعارفی است که در زادخانه ها دارد تا بتواند از طریق آن برای خود علیه دشمنانش ایجاد وحشت کرده و تولید بازدارندگی نماید.
🔸️اما ترامپ ۴ سال پیش با امید به تسلیم کامل ایران از برجام خارج شد و جمهوری اسلامی نیز متعاقبا به بازنگری در فعالیت های اتمی روی آورد و امروز به اذعان کارشناسان و صاحب نظران، حداقلِ مواد برای ساخت یک بمب اتم را در به دست آورده و به زودی با نصب سانتریفیوژ های جدید و توسعه کمی و کیفی غنی سازی هسته ای ، اورانیوم بیشتری را تجزیه خواهد کرد .
🔸️این شرایط برای اسراییل قابل تحمل نیست زیرا این رژیم مولفه ها و عناصر لازم برای تشکیل یک کشور را ندارد و دارای ضعف های ساختاری متعدد و شکاف های اجتماعی فراوان است و بقایش منوط به انحصار اتمی ارزیابی می گردد.
🔸️در نتیجه از نظر سران اسرائیل اگر جمهوری اسلامی ایران که یک دشمن موجودیتی برای این رژیم به شمار میرود دارای قابلیت ساخت سلاح اتمی شود دیگر کار آنان تمام می شود زیرا بازدارندگی هسته ای شان از دست خواهد رفت .
🔸️البته ایران واقعا قصد ساخت بالفعل بمب اتمی را ندارد اما صرف داشتن مواد غنی شده در غنای بالا و میزان زیاد ، خود نوعی توازن قدرت با دشمنان اتمی را برای تهران به ارمغان خواهد آورد .
🔸️ به دلایل فوق به نظر می رسد اسرائیل از موضع ضعف و استیصال ممکن است دست به اقداماتی خطرناک بزند لکن نکته ای که باید به التفات داشت اینست که فاصله اسرائیل تا تاسیسات اتمی ایران ۲۰۰۰ کیلومتر است و فاصله موشک های ایرانی با تاسیسات اتمی ، شیمیایی و پالایشگاهی آنها تنها ۱۵۰ کیلومتر .
🔸️ به عبارت بهتر هواگردهای اسراییل برای ضربه نطنز باید ۲۰۰۰ کیلومتر را بپیمایند ( به غیر از مسیر بازگشت ) که حدود نیمی از آن در آسمان ایران خواهد بود اما موشک های نقطه زن و با کلاهک های سنگین ایرانی مستقر در سوریه و لبنان تنها ۳۰ ثانیه تا اصابت به اهداف حیاتی و راهبردی رژیم صهیونیستی زمان نیاز دارند.
🔸️در نتیجه باید گفت جنگ با ایران یک خودکشی برای رژیم صهیونیستی محسوب میشود اما این رژیم می داند که دیگر نمی تواند روی حمله آمریکا به ایران حساب باز کند و بقایش در خطر است .
📌در نهایت به نظر می رسد حکایت این روزهای اسرائیل حکایت فردی است که در باتلاق گیر کرده و ناخودآگاه دست و پا می زند و هرچه تلاش میکند بیشتر در آن فرو می رود .
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقتدی قهر کرد
🔸️ امشب مقتدی صدر پس از عدم رعایت سکوت توسط حاضرین هنگام سخنرانی در مراسم بزرگداشت شهادت پدر و برادرانش ، به حالت قهر مراسم را ترک کرد .
@taghaviniaa
آتش سوزی های مشکوک در سرزمین های اشغالی
🔸️در روزهای اخیر چندین آتش سوزی در سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ فلسطین رخ داده که جای تامل جدی دارد .
🔸️آتش سوزی ها و انفجارات علاوه بر پایگاه های نظامی ارتش صهیونیست و کارخانجات نظامی آن ، برخی تاسیسات صنعتی این رژیم را نیز شامل می شود .
🔸️در آخرین مورد نیز دقایقی پیش یک انبار مواد شیمیایی در جنوب فلسطین اشغالی (نزدیک شهر صهیونیست نشین دیمونا ) آتش گرفت و دود آن تا کیلومترها مشاهده می شود.
@taghaviniaa
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
ریشه جدال گازی در شرق مدیترانه چیست ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده رادیویی :
🔸️آمریکا به دنبال تامینگاز اروپا از شرق مدیترانه برای جلوگیری از نفوذ بیشتر روسیه است
🔸️آمریکا نمیخواست مدیریت منابع گازی شرق مدیترانه در دست دولت های ملی و مستقل باشد
🔸️نبیه بری به پشتوانه قدرت نظامی حزب الله برای رژیم صهیونیستی شاخ و شانه می کشد
🔸️سطح توانمندی حزب الله به جایی رسیده که می تواند امنیت نفتکش ها را تضمین کرده و در برابر اسرائیل و آمریکا بازدارندگی ایجاد کند
@taghaviniaa
جنگی که بر آن اجماع وجود دارد
🔸️در لبنان به دلیل تنوع طوایف و وابستگی گروهها و احزاب سیاسی به کشورهای خارجی ، معمولا بر سر مسائل مختلف اجماع وجود ندارد و بالعکس در اکثر مواقع اختلاف نظر شدیدی نیز حاکم است.
🔸️اما اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در اکتشاف گاز در نقاط مورد مناقشه آبی با لبنان ، خشم و عصبانیت لبنانی ها از طیف های گوناگون را شامل شده است.
🔸️خصوصا که طی سالهای اخیر تحریم های اقتصادی وضعیت معیشتی ساکنان عروس خاورمیانه را تحت تاثیر جدی قرار داده و هر گونه مجرا و مسیری برای رهایی از این شرایط سخت ، مورد اجماع و خواست همگانی خواهد بود .
🔸️دبیرکل حزب الله نیز در سخنرانی اخیر خود به همین نکته اشاره کرد که راه حل فوری اقتصاد لبنان استخراج نفت و گاز از مدیترانه است و در صورت رخ دادن این امر ، معیشت شهروندان این کشور متحول می گردد.
🔸️حال که رژیم صهیونیستی در اوج مشکلات اقتصادی لبنان و علی رغم تهدیدهای مقامات لبنانی ،در مناطق مورد مناقشه قصد اکتشاف گاز را دارد ، به نظر اتفاق نظری در میان لبنانی ها برای مقابله با این رژیم ایجاد گشته است.
🔸️حزب الله اعلام کرده در صورت لزوم و درخواست دولت می تواند با قدرت نظامی سکوهای اکتشاف را هدف قرار دهد و از ابزار لازم برای تحقق این امر نیز برخوردار است .
🔸️از طرف دیگر رئیس جمهور ، رئیس مجلس و نخست وزیر لبنان نیز به اقدام اسرائیل اعتراض جدی کرده اند و سمیر جعجع متحد سنتی صهیونیست ها نیز جرات نکرده علیه این اظهار نظرها سخنی بگوید ؛ زیرا به وجهه اش آسیب جدی وارد می گردد.
🔸️در نتیجه به نظر می رسد اگر بنای محور مقاومت بر پاسخ گویی اساسی به اسرائیل در شرایط کنونی و از بین بردن بن بست ایجاد شده در مسائل منطقه ای و تغییر بیشتر توازن قدرت در غرب آسیا باشد ، بهترین دستاویز همین بحران مورد مناقشه لبنان و صهیونیست هاست و در لبنان نیز اجماع و اتفاق آرا بر سر جلوگیری از دزدی اسرائیل از منابع لبنانی ها وجود دارد و ایضا حزب الله نیز ادوات و ابزار مورد نیاز برای بازداشتن صهیونیست ها از استخراج گاز را در زرادخانه خود ذخیره کرده است .
@taghaviniaa
حق هر کشوری به اندازه قدرت اوست
🔸️دادگاه تجدیدنظر یونان حکم ضبط محموله نفتی ایران را لغو کرد و این محموله به ایران مسترد خواهد شد .
🔸️این حکم جدید پس از توقیف ۲ نفتکش یونانی توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران صادر گردید .
🔸️دستگاه قضایی یونان تحت فشار آمریکا حکم به توقیف نفتکش ایرانی داده بود اما با ملاحظه جدی بودن جمهوری اسلامی ایران در احقاق حقوقش از طرق مختلف ، ناچار شد در حکم صادره تجدید نظر اساسی نماید .
🔸️این رخداد چند پیام راهبردی و محوری در بطن خود دارد ؛
1️⃣ در دنیای امروز با کمال تاسف حقوق بین الملل تابعی از سیاست بین الملل است و دولت ها بازیگر اصلی تحولات هستند .
2️⃣ حق هر کشوری به اندازه قدرت اوست ؛ نباید فراموش کرد در دوره زمامداری محمد مصدق نفتکش ایتالیایی رزماری که حامل نفت ایران بود، در سواحل یمن توسط نیروی دریایی انگلستان توقیف شد و چون دولت وقت قابلیت واکنش موثر نداشت ، نفت آن مصادره شد و دولت مصدق نیز چندی پس از آن سقوط کرد .
🔸️اما جمهوری اسلامی هر بار که نفتکش هایش با قوه قهریه متوقف شده اند اقدام متقابل انجام داده است و برایش فرقی نمی کند که روبرویش بریتانیا باشد یا یونان .
3️⃣ ناتو یک پیمان نظامی ضعیف شده است و نمی تواند از اعضایش در برابر قدرت نظامی کشورهای دیگر پشتیبانی کند .
🔸️۲ نفتکش یونانی هنگامی توقیف شدند که ناوگان آمریکایی در چند صد کیلومتری آنجا حضور داشت ولی واکنشی نشان ندادند زیرا یانکی ها از تبعات درگیر شدن با جمهوری اسلامی در خلیج فارس آگاهی داشتند ؛ در حالی که یونان به درخواست کشور آنان نفت ایران را مصادره کرده بود .
🔸️در قضیه استنا ایمپرو نیز دنیا شاهد رویدادی مشابه بود و ناتو نتوانست به کمک بریتانیا بیاید .
4️⃣ قدرت با اقتدار تفاوت اساسی دارد زیرا اقتدار قدرت مشروع و پذیرفته شده است . جمهوری اسلامی با توقیف نفتکش های انگلیسی و یونانی نشان داد در خلیج فارس دارای اقتدار است و قدرت نظامی اش توسط کشورهای دیگر ناچارا به رسمیت شناخته شده است .
🔸️به عبارت دیگر هر بار که سپاه پاسداران نفتکش های کشورهای دیگر را توقیف کرد، آنان ناچار شدند به خواست ایران تمکین کنند .
5️⃣ در دنیای امروز همچنان قدرت نظامی یک مولفه بسیار مهم و تاثیرگذار در تحصیل منافع ملی است و غافل شدن از این مهم خسارت های زیان باری را متوجه کشورها خواهد کرد .
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
جنگی که بر آن اجماع وجود دارد 🔸️در لبنان به دلیل تنوع طوایف و وابستگی گروهها و احزاب سیاسی به کشور
سخنرانی امشب دبیرکل حزب الله نشان داد که عزم مقاومت لبنان برای جلوگیری از استخراج گاز رژیم صهیونیستی جدی است و در صورت وقوع جنگ تهدیدات موجودیت و بقا برای اسرائیل ایجاد خواهد شد .
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
حق هر کشوری به اندازه قدرت اوست 🔸️دادگاه تجدیدنظر یونان حکم ضبط محموله نفتی ایران را لغو کرد و این
دولت یونان:
🔻لغو قانون اهدای نفت ایران به آمریکا نشانه استقلال یونان است و ما از این اقدام دادگاه حمایت میکنیم.
پ ن : همچنین این اقدام نشانه ضعیف شدن ایالات متحده در عرصه بین الملل است که یونان نیز دیگر حاضر نیست منافع ملی اش را فدای تحریم های آمریکا کند .
@taghaviniaa
برنامه جدید مقتدی صدر چیست ؟
🔸️مقتدی صدر از تمام نمایندگان این جریان در پارلمان عراق خواسته که استعفای خود را بنویسند.
🔸️او ظاهرا قصد دارد با استعفای جریانش از پارلمان عراق مثل همیشه نقش اپوزیسیون را بازی کند و به آینده نگاهی داشته باشد.
🔸️در صورت پذیرفته شدن استعفا و خروج نمایندگان جریان صدر از پارلمان عراق ۲ سناریوی عمده برای وضعیت آینده پیش بینی می شود .
1️⃣ اولین وضعیت آنست که همسو با جریان صدر ، نمایندگان ائتلاف های التقدم ( وابسته بع حلبوسی) ، العزم (وابسته به خمیس خنجر ) و حزب دموکرات کردستان ( وابسته به بارزانی ) نیز استعفا دهند و مجلس منحل شود .
🔸️این سناریو از این جهت بعید می نماید که مسعود بارزانی با کمک امارات نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار در انتخابات خرج کرده و برگزاری مجدد انتخابات پارلمانی به سود او و جریانش نیست .
🔸️همچنین محمد الحلبوسی برای رسیدن به کرسی ریاست پارلمان حدود ۳۰۰ میلیون دلار هزینه نموده (عمدتا با کمک سعودی ) که بخشی از آن را به خمیس خنجر جهت جلب حمایتش بابت ریاست مجلس داده و تمایل ندارد پارلمانی که ریاست آن را بر عهده دارد منحل شود .
در نتیجه این سناریو قدری دور از واقعیات موجود است .
2️⃣ دومین وضعیت احتمالی آنست که مقتدی تصور می کند با استعفای جریانش در مقام اپوزیسیون قرار می گیرد و چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه نخست وزیر ( احتمالا مالکی ) را معرفی می کند و از آنجا که مشکلات عراق ساختاری است و نخست وزیر نمی تواند در کوتاه مدت آنان را مرتفع سازد بهترین موقعیت برای جریان صدر خواهد بود تا به خیابان آمده و از فرصت عصبانیت مردم نهایت استفاده را ببرد .
🔸️ولی نکته مهم اینجاست که بسیاری معتقدند اگر اینبار گزینه چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه به نخست وزیری برسد، برخلاف دفعات گذشته بلافاصله با کمک ایران و چین تحولات اساسی در عراق ایجاد خواهد کرد و به سان دوره عادل عبدالمهدی عرصه را به جریانات خیابانی غرب گرا و جوکر نمی بازد .
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
برنامه جدید مقتدی صدر چیست ؟ 🔸️مقتدی صدر از تمام نمایندگان این جریان در پارلمان عراق خواسته که است
فوری
استعفای نمایندگان صدری پارلمان عراق امشب پذیرفته شد.
این تحلیل را به یاد بسپارید .
@taghaviniaa
تصویری زیبا از نفتکش آفراماکس ایرانی
🔸️آفراماکس به کلاس نفتکش هایی گفته می شود که اندازه ای متوسط دارند و معمولا در دریاهای مدیترانه ، چین و سیاه تردد می کنند.
🔸️با تلاش های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیای سپاه پاسداران ، ۲ فروند از این نفتکش ها ساخته و تحویل ونزوئلا شد.
🔸️ورود جمهوری اسلامی ایران به باشگاه سازندگان نفتکش نوید آینده ای روشن را برای صنعت کشتی سازی ایران می دهد .
🔸️این تصویر لحظه خروج نفتکش آفراماکس از شرکت صنایع دریایی صدرا و ورود به لنگرگاه بوشهر را نمایش می دهد .
@taghaviniaa
فروپاشی کابینه بنت -لاپید.m4a
2.21M
آیا کابینه بنت - لاپید دچار فروپاشی می شود ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده رادیویی :
🔸️دولت ائتلافی لاپید - بنت از ابتدا وضعیت مستحکمی نداشت و صرفا برای کنار زدن نتانیاهو تشکیل شد
🔸️ سیاستمداران اسرائیلی منافع شخصی را بر منافع رژیم ارجح می دانند
🔸️دولت های اسرائیل از سال ۲۰۰۲ تا امروز نتوانسته اند به پایان خود برسند
🔸️اسرائیل نتوانسته در ۷۴ سال گذشته فرآیند دولت-ملت را انجام دهد و برای شهروندان اشغالگر تولید هویت کند
@taghaviniaa
بن بست استراتژیک آمریکا در قبال ایران
🔸️ایران از لحاظ فنی در آستانه تولید سلاح هسته ای قرار دارد و این یک واقعیت تلخ برای دولتمردان کاخ سفید است.
🔸️البته جمهوری اسلامی چه در لفظ و چه در عمل نشان داده که خواستار تولید بمب اتمی نیست اما داشتن غنی سازی سطح بالا در مقیاس گسترده برای تهران نیز برای غرب قابل پذیرش نبوده و نیست .
🔸️با خروج ترامپ از برجام و اعمال همه گزینه های آمریکا علیه ایران ، انتظار می رفت جو بایدن که در آنزمان این عمل را زیر سوال می برد ، بلافاصله پس از روی کار آمدن به عنوان رئیس جمهور به توافق هسته ای بازگردد اما به نظر می رسد فشارهای لابی آیپک و دولت اسرائیل ، برخی دول عربی حاشیه خلیج فارس و نظرات جمهوری خواهان و دموکرات های سخت گیر در برابر ایران ، او را تشویق کرد تا با گرفتن امتیازهای بیشتری اعمال تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را متوقف کند .
🔸️تهران نیز که از تجربه کوتاه آمدن در برابر ایالات متحده درس عبرت گرفته بود، سعی کرد تا پالس ضعف به طرف مقابل مخابره نکند و این تفکر را در اذهان کاخ سفید نشینان نهادینه ننماید که تحت فشار تحریم حاضر به امتیاز دادن است .
🔸️در نتیجه با اعلام علنی دولت بایدن که سپاه پاسداران از لیست تروریسم خارج نخواهد شد ، عملا بازگشت طرفها به توافق هسته ای در هاله ای از ابهام قرار گرفته و شانس احیای برجام به شدت کمرنگ گردید.
حال سوال مهم اینست که گزینه بعدی آمریکا در قبال ایران چیست ؟
🔸️با تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس اتمی علیه ایران ( که با مخالفت چین و روسیه همراه بود) دولت های غربی نشان دادند که همچنان تمایل دارند مسیر به نتیجه نرسیده سابق را طی نمایند .
🔸️اما اینبار چیزی فرق کرده و ایران در آستانه اتمی شدن قرار دارد و ساخت سلاح هسته ای تنها به یک تصمیم فقهی و سیاسی از سوی رهبر جمهوری اسلامی بستگی دارد و مخالفت یا موافقت آمریکا دیگر در این امر تاثیری ندارد.
🔸️نگارنده قصد دارد عبارت فوق با زبان بهتری بازنویسی کند ؛ گزینه های آمریکا برای مقابله با برنامه هسته ای ایران تمام شده و اراده آنان دیگر تاثیر استراتژیک در رفتارهای تهران ندارد .
🔸️در نتیجه به تحقیق می توان این عبارت را بیان کرد که آمریکا در برابر ایران به یک بن بست استراتژیک رسیده و دیگر نمی تواند از قابلیت هایش برای متوقف کردن تهران بهره ببرد .
🔸️البته در ۴ سال گذشته جمهوری اسلامی تحت فشار شدید اقتصادی قرار گرفته و مردمش دچار تنگنای معیشتی شده اند اما هدف آمریکا از تحریم ها تهی کردن دست جمهوری اسلامی از عناصر قدرتش شامل برنامه هسته ای ، توان موشکی ، قدرت پهپادی و متحدان منطقه ای بود نه چیز دیگر .
🔸️پر واضح است که جز فشار بر مردم ایران ایالات متحده و متحدانش دستاوردی نداشته اند و بالعکس باعث پیشرفت جمهوری اسلامی در زمینه قابلیت های استراتژیکش شدند.
🔸️آمریکا راهبرد جدید و گزینه ای جز تحریم علیه تهران ندارد (که البته ۴ سال آن را آزموده است ) و با التفات به تحولات جهانی پس از شروع جنگ در اوکراین ، بدون تردید اجماع چین و روسیه را علیه ایران کسب نخواهد کرد و بیش از پیش این کشور را به سمت اتحاد با شرق سوق می دهد .
🔸️نباید فراموش کرد که ایران به دنبال تولید بالفعل سلاح اتمی نیست اما داشتن این فناوری را برای امنیت ، بقا و جلوگیری از حمله نظامی به خاکش ضروری قلمداد می کند و آن را پشتوانه ای برای پیشبرد برنامه های منطقه ایش تصور می نماید .
🔸️در نتیجه به اعتقاد کاتب این وجیزه نه حمله ای نظامی از سوی آمریکا علیه ایران انجام خواهد شد و نه در کوتاه مدت بن بست ایجاد شده هسته ای رفع می شود .
🔸️آمریکا بی تردید از این شرایط راضی نیست اما بیشترین ضرر را اسرائیل خواهد کرد و تحولات ماههای آتی این مهم را نشان خواهد داد .
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیروی دریایی حشد الشعبی راه اندازی شد
🔸️صابرین نیوز کلیپی از نیروی دریایی حشدالشعبی را منتشر کرد .
🔸️نکته جالب تصاویر ، شباهت این یگان و تکاوران نیروی دریایی سپاه پاسداران را نشان می دهد که با اتخاذ تاکتیک های چریکی و نامنظم در حال عملیات آبی - خاکی هستند .
🔸️بی تردید پیغام این تصاویر متوجه عربستان ، امارات و بحرین است که پنهان و آشکار به فرآیند عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی پیوسته اند و در ائتلاف با این رژیم علیه محور مقاومت هستند .
🔸️ انتشار این کلیپ در آستانه سفر رئیس جمهور آمریکا به سعودی تامل برانگیز است .
@taghaviniaa
مواضع اخیر علی باقری کنی نشان می دهد احیای برجام رسما شکست خورده است ...
@taghaviniaa
چرا مذاکرات احیای برجام به نتیجه نرسید ؟
🔸️نگارنده ۷ آذرماه سال قبل در یک گفتگوی زنده رادیویی تصریح کرد مذاکرات وین به نتیجه نمی رسد و این روزها صحت آن پیش بینی عیان گشته است.
🔸️در خصوص علل به نتیجه نرسیدن آن چند دلیل را باید بر شمرد.
1️⃣ آمریکا اصولا مشکلش با رفتارهای سیاسی جمهوری اسلامی بوده و خواهد بود ؛ این رفتارها شامل حمایت از متحدانش در منطقه ، ضدیت با اسرائیل و همراهی نکردن با سیاست های غرب در مناطق مختلف دنیا است.
🔸️ در نتیجه تا زمانی که نظام مستقر بر سیاست های اصولی اش تاکید ورزد ، مخالفت های آمریکا نیز ادامه خواهد یافت و موضوعاتی چون پرونده هسته ای تنها عامل اختلاف نیست که با حل آن مشکلات فیمابین نیز مرتفع گردد.
🔸️به عبارت دیگر آمریکا برنامه هسته ای ایران را صرفا دستاویزی برای فشار بر تهران در راستای بازگشایی مسیری جهت تغییر رفتار آن در عرصه های داخلی و بین المللی میداند .
2️⃣ در مذاکره های اخیر چه در دولت روحانی و چه رئیسی ، آمریکا بر بازگشت به برجام تاکید دارد و ایران به لغو عملی تحریم ها و منتفع گشتن عینی از مزایای آن.
🔸️توافق هسته ای ۲۰۱۵ نیز صرفا تحریم های ثانویه و هسته ای علیه تهران را رفع کرد در صورتی که اکثر تحریم های اولیه آمریکا با قدرت حفظ شدند که ربطی هم به پرونده هسته ای نداشتند (مانند قانون داماتو یا همان آیسا).
🔸️در نتیجه تحریم های اولیه همچنان تاثیر قابل توجهی بر روابط اقتصادی ایران با کشورهای دیگر نهاد و عملا چهارچوب فشارهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی حفظ گردید.
🔸️بنابراین آمریکای بایدن حاضر نیست در مذاکره ها، امتیازات فراتر از برجامی بدهد که حتی در دوره اوباما نیز تحریم ها علیه ایران را عملا لغو نکرد .
🔸️این در حالی است که مذاکره کنندگان دولت رئیسی، لغو عملی تحریم ها و راستی آزمایی را طلب می کنند ؛ در نتیجه باید گفت اصولا مذاکرات بعدی نیز هیچ تفاهم واقعی را در بر نخواهد داشت و برجام را عملا مرده باید تصور کرد .
3️⃣ حتی اگر تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی از شروط اولیه خود کوتاه می آمدند و می پذیرفتند که تحریم ها به شرایط قبل از ماه مه ۲۰۱۸ برگردد، بازهم دولت بایدن حاضر به دادن تضمین عملی برای ابقای برجام در دولت بعدی نبود.
🔸️این در حالی است که در انتخابات کنگره آینده با توجه به عملکرد ضعیف بایدن و تیمش، بی شک جمهوری خواهان برنده اصلی خواهند بود و بسیار محتمل به نظر می رسد در سال ۲۰۲۴ دولت را نیز در اختیار گیرند.
🔸️در این وضعیت طبیعی است که جمهوری اسلامی نیز حاضر نخواهد بود دستاوردهای هسته ای فعلی خود را که می تواند از آن به عنوان یک برگ برنده و اهرم فشار و ایضا یک عامل بازدارنده استفاده کند و بر طرف مقابل فشار آورد را با بازگشت به توافقی که حتی در اوج اجرایش نه عملا تحریم ها را لغو کرد و در دوره ترامپ نیز با یک امضا مزایایش را ساقط شده دید، از دست بدهد و در این زمینه سالها عقب بیفتد.
🔸️شرکت ها و کارتل های خارجی هم که معمولا پیش بینی های دقیقی از آینده دارند، حاضر نخواهند بود در ایران سرمایه گذاری گسترده ای را انجام دهند با وجودی که ترامپ کاندیداتوری اش را تلویحا اعلام کرده و اکثر جمهوری خواهان کنگره و سنا نیز بر پاره کردن مجدد برجام در صورت بازگشت به قدرت تصریح دارند.
📌 نهایتا باید گفت احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بسیار دور از ذهن است و بن بست بین ایران و غرب همچنان و حداقل در کوتاه مدت باقی خواهد بود.
🔸️البته روشن است که جمهوری اسلامی نیز ابزارهایی برای آمپاس طرف مقابل دارد و از آن ها نیز جهت تعدیل فشارهای اقتصادی علیه خود بهره خواهد گرفت.
@taghaviniaa