طالقانی بزرگ، روی زمين نشست مردم را ببيند...
وقتی روی زمين نشستی مردم را میبينی...
وگرنه به آنان نگاه میكنی!!!
✍️ #محمد_رضا_حکیمی
🔴 یک سوزن به خودت بزن!
▪️سرخوردگی و فاصلهگیری گروههایی وسیع از جمله جوانانی بسیار را نباید همواره معلول تبلیغات نظری و اغوایی دیگران و بیگانگان بدانیم. باید در جزئیات و کلیات عملکردها و عملکنندگان و امور و اشخاص مربوط و نتایج حاصله نیز دقت کنیم، و به تعبیر علمای اخلاق، در این مقولات نیز اهل مراقبه باشیم. آری، بهترین و بنیادیترین سازندگی با اجرای عدالت میآغازد.
📖 جامعهسازی قرآنی: ص۱۱۸
✍ استاد محمدرضا حکیمی
22.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جمهوریت امری دینی و برگرفته از شریعت در زمان غیرمعصوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ جامعه مقدس و اعتراض!
🎙 #حجتالاسلام_محسن_قنبریان:
حرم اهل بیت علیه السلام مقدس است ، اما جامعه کی مقدس میشود؟
🔹 جامعه مقدس، جامعه ای نیست که حرم دارد، اربعین دارد و از مقدسات تبرک می گیرد! جامعهای است که به فرمایش پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) و امیرالمومنین(علیه السلام)، ضعیف بدون لکنت حق خود را مطالبه می کند(عهدنامه مالک اشتر)۱
🔸 قبل از کمپینها و ثبت اعتراضات در سایتهای وزارتخانههای دنیا، امیرالمومنین بیت القصص(خانه شکایات) درست کرد.
۱. فَإِنِّی سَمِعْتُ رَسُولَ اللهِ صلى الله علیه و آله و سلم یَقُولُ فِی غَیْرِ مَوْطِن، لَنْ تُقَدَّسَ أُمَّةٌ لاَ یُؤْخَذُ لِلضَّعِیفِ فِیهَا حَقُّهُ مِنَ الْقَوِیِّ غَیْرَ مُتَتَعْتِع
(نامه۵۳نهج البلاغه)
💥اسلام، ایمانِ بدونِ عدالت را به رسمیت نمیشناسد!
🎤امام #موسی_صدر:
صدها دستور اسلامی، که #عدالت اجتماعی و اقتصادی را در عمقِ عبادات وارد میسازد و آن را از جمله شرایط صحیح بودنِ آنها میشمارد، به روشنی نشان میدهد که عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی نهتنها دو حکم فرعی و دو واجب عادی و معمولی نیستند، بلکه بر پایه عقیده و ایمان استوارند و از آنها جداشدنی نیستند. اسلام ایمانی را که نتیجه آن عدالت در زندگیِ فرد و جامعه نباشد، برنمیتابد. از این رو عدالت اقتصادی و اجتماعی در اسلام ریشهدار، دائمی و فراگیر است، زیرا با طبیعت و هستیِ مؤمن درآمیخته و از درونِ فرد و جامعه مسلمان سرچشمه گرفته است.
🔻 برگرفته از سخنرانی امام صدر در نهمین همایش اندیشه اسلامی در الجزایر / ۱۷ تیر۱۳۵۴ / 📚کتاب رهیافتهای اقتصادی اسلام
#عدالت_اسلامی
💠نبود عدالت در جوامع، از مرحله خطرهای سياسی و اجتماعی گذشته و به مرحله "انحرافات ايدئولوژیک" رسيده و موجب نا اميدی بزرگی از دين و مؤسسههای دينی و علمای دين، به ويژه آن دسته از علما شده است كه در برابر بيدادگریها سكوت میكنند و برای احقاق حقوق مردمِ زير ستم، مبارزه نمیكنند.
📚 امام موسی صدر عدالت در اسلام
امام علی«علیه السلام» :
»» در حکومت اسلامی، در صورتی که اسلامی باشد، نه فقیر و کمبود داری بهم میرسد، و نه به احدی ظلم میشود، مسلمان یا غیر مسلمان.
📖کافی: ۳۲/۸
🔴 اولین اقدام امام زمان علیهالسلام بعداز ظهور ان شاءالله ...
🌕 مفضل گوید: شنیدم مولای ما آقا امام صادق علیهالسلام فرمودند: «هنگامی که قائم ما عجلالله فرجه ظهور نماید، نخست به سراغ دروغگويان شيعه میرود و آنان را به قتل میرساند.»
عَنِ اَلْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ: «لَوْ قَامَ قَائِمُنَا بَدَأَ بِكَذَّابِي اَلشِّيعَةِ فَقَتَلَهُمْ»
📗رجال الکشی، ج ۱، ص ۲۹۹
📗اثبات الهداة، ج ۵، ص ۱۸۶
ملاحظه دینی دقیق درباره حکومت اسلامی
🔴 بدعتهای عملی را نیز میتوان تقسیم کرد، به بدعتهای عملی فردی (افراد)، و بدعتهای عملی جمعی (حاکمیّتها).
#دین، اگر در منطقهای و کشوری، به #حاکمیت برسد، عمل به احکام -در سطح حاکمیّت- بسیار سنگین و دقیق است. و اگر ذرّهای انحراف در عمل حاصل شود، مانند دو زاویه مثلّث است، که هر چه پیشتر رود، بیشتر میشود. بزرگانی از عالمان، مانند آخوندملّامحمّدکاظمخراسانی (م: 1329 ق)، و آیتاللهالعظمیبروجردی (م: 1340 ش)، که دربارۀ تشکیل #حکومت_دینی، بدون حضور معصوم«علیه السلام» تردید داشته و اقدام نمیکردهاند، برای همین ملاحظۀ دینی دقیق، و مسئولیّتشناسی حساس الهی بوده است، نه برای اینکه این بزرگان دوست نداشتهاند، دین الهی به قدرت و حاکمیّت برسد. بزرگان یاد شده -و بزرگانی دیگر امثال آنان- نمیگفتهاند ما نمیخواهیم دین به حاکمیّت برسد، میگفتهاند ما نمیتوانیم دین را به #حاکمیت_واقعی (نه شعاری) برسانیم، زیرا این کار دارای سه شرط است که حضرت علی«ع» آنها را برشمرده است، و تحقّق آن شروط، با هر کس رسید، ناممکن است
امام علی«علیه السلام» فرموده است:
«لا یُقیمُ أمرَ الله -سبحانَه- إلّا مَن لا یُصانِع، و لا یُضارِع، و لا یتََّبِعُ المَطامِع»
» کسانی میتوانند حکومت دینی تشکیل دهند (و اقامۀ امر الله کنند) که:
[1]- سازشکار (و منافعْ سنج) نباشند.
[2]- همرنگ با دیگران (و متکاثران و برخورداران و دنیا دوستان و مقام پرستان و اختلاسگران) نشوند...
[3]- و هیچگونه خواسته و خواهانی، برای خود، و فرزندان و نزدیکان خود، نداشته باشند.
«نهج البلاغه»: ۱۱۳۷
✍️ #علامه_حکیمی