🔴 خطا یا خرابکاری؟
دقت کردهاید بلافاصله پس از هر دستاورد بزرگ نظامی، یک سانحه رخ میدهد تا دستاورد را زائل و ایجاد آشوب نماید.
بعد از حمله موفق به پایگاه عینالاسد، هواپیمای اوکراینی مورد اصابت قرار گرفت و پس از ارسال موفق ماهواره نظامی نور، ناوچه کنارک منهدم شد.
آیا با خرابکاری هدفمند مواجه هستیم؟
twitter.com/GhadiriNetwork
#احمد_قدیری
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 مردم غلط کردید؛ شما مقصرید...
🔸با بعضی از دوستان وقتی در محافل خصوصی و حتی در جمع های عمومی صحبت می کنیم و بحث درباره مشکلات مردم میشه و گفت وگو دوستانه شکل میگیره تازه متوجه عمق نگاه دوستان نسبت به مردم و جمهوریت و انتخابات و... میشیم.
🔸وقتی مشکلاتی گریبان مردم رو می فشارد و در نتیجه ی سیاست ها و تصمیمات غلط دولتی؛ عموم مردم در تنگنا های معیشتی و اقتصادی قرار می گیرند؛ مثلا ماجرای بنزین و افزایش قیمت دلار و... پیش می آید؛ معمولا اولین گزاره هایی که از طرف دوستان مطرح میشه جملاتی همچون: «خودتون رای دادید حالا چوبشو بخورید»، « ما تذکر دادیم شما گوش ندادید»، « انتخاب کردید حالا هزینه اش را هم خودتون بپردازید »، «دیدید حرف ما درست بود!!» و تعابیری از این دست که احتمالا بارها شنیده ایم.
به راستی این مدل ادبیات چه نسبتی با گفتمان انقلاب دارد؟ پس ذهن گوینده این سخنان چه می گذرد؟ مردم را چه فرض کرده اند؟ منافق؟ کوفی؟ جاهل؟ صغیر؟ و... نمیدانم..
🔸البته باید اذعان کرد که حقیقتا لذت دارد. اینکه تو، اشتباه بودن تصمیم طرف مقابل و درست بودن تصمیم و نگاه خودت را به روی طرف مقابل بیاوری واقعا لذت بخشه. اما مطمئن باشید که فقط لذت دارد و هیچ خروجی و ثمره ای ندارد. مردم می فهمند. باور کنید می فهمند.
🔸وقتی تو در ذهن خود بگویی که «آهان الان موقع اش است» و به فکر تسویه حساب سیاسی خودت باشی؛ مردمم در ذهن خود می گویند اینان که دلشان به حال من بدبخت نسوخته و دنبال آنند که کلاه خود را بدوزند و ماهی خود را از آب گل آلود بگیرند. مردم می گویند در هر صورت مقصر ماییم. رای بدهیم مقصریم. رای ندهیم مقصریم. اعتراض کنیم مقصریم. اعتراض نکنیم مقصریم. شما بفرمایید.. دقیقا چه کنیم؟؟!!
🔸فردا روزی ام انتخابات می شود و ما انتظار داریم مردم صف به صف به ما رای بدهند و حامی مان باشند. به نظرتان نمی پرسند آقای حزب اللهی تو کجا بودی از حق من دفاع کنی؟ تو اون موقعی که ما زیر فشار بودیم یکی دیگه هم زدی تو سرمون!!
به چه اعتمادی؟ به چه سابقه ای من باید به تو رای بدهم؟ متاسفانه ما فرسنگ ها با فضای فکری مردم فاصله داریم. جامعه دارد یک مسیر دیگری را میرود و ما در یک آب باریکه ای مشغول خیالبافی های خودمون هستیم.
🔸این مدل نگرش بلاشک معلول ایزوله شدن بخشی از دوستان است. باور کنید که مردم اساسا این تقسیم بندی ها و تفکیک هایی که در ذهن ما شکل گرفته را قبول ندارند و تا حدودی هم درست ماجرا را فهم می کنند. مردم تفاوتی بین «اصولگرا و اصلاح طلب»، « راست مدرن و سنتی و چپ مدرن و سنتی»، «جامعه روحانیت و مجمع روحانیون» « قالیباف و لاریجانی و روحانی و احمدی نژاد و جلیلی و خاتمی» نمی بینند و همه را سوار بر یک کشتی می دانند.
🔸مشکل کار کجاست؟ مشکل دقیقا همین تفکر است. تفکری که مردم را محکوم میداند. مردم را مقصر میداند. و اگر سرمایه اجتماعی نظام روز به روز در حال لاغر تر شدن است یکی از دلایل اساسی آن همین نگاه منفعت طلبانه و غیر انقلابی به مردم است. همین تیپ فکری است که در محافل خصوصی ابایی ندارد از آن که درگوشی بگوید ای کاش همه مردم پای صندوق های رای نیایند و همین بسیجی ها و مذهبی ها و... رای خودشان را در صندوق ها ریخته تا ما راحت تر رای بیاوریم.
🔸مردم از ترس هاشمی رفسنجانی رفتن در آغوش خاتمی و از ترس خاتمی، احمدی نژاد را انتخاب و از نفی احمدی نژاد به جناب روحانی رسیدن.
یکی شد سران فتنه، دیگری پدر انحراف، آن یکی پدر معنوی فتنه و این یکی هم نماد سازش و کرنش و عامل آمریکا و انگلیس.
به راستی اینان از کجا آمدند؟ اینان در کجا رشد کردند؟ سوال مردم آن است که ما به خروجی های همین نظام و همین شورای نگهبان رای داده ایم یا خروجی های کره مریخ !! آقای روحانی در چه سیکلی رشد کرد؟ نمایندگی مجلس و نائب ریاستی آن ، دبیری شورای عالی امنیت ملی، مسئولیت های مختلف در دوران جنگ، مسئول تیم مذاکره کننده هسته ای، عضو خبرگان رهبری و حالا هم رئیس جمهوری کشور. تقریبا تمام مسئولیت های خطیر نظام رو یه دور طی کرده و حالا...
🔸اگر قرار است اشتباه مردم را دید که باید دید اما اشتباهات بزرگتر را هم باید دید. اشتباهاتی که حتما بخش زیادی از آن مربوط به رای مردم نیست. ایرادات ساختاری ای که باید فکری به حال آنان کرد. که اگر فکری نشود آش همان آشو و کاسه همان کاسه.
یقینا این دولت در مشکلات موجود سهم بسزایی دارد ولی آیا همه مشکلات ناظر به این دولت است؟ همه مصائب بر عهده رای مردم است؟ آیا ساختاری که خروجی اش می شود امثال روحانی و عباس آخوندی و نعمت زاده و فیروز آبادی و ولایتی و... یک جای کارش نمی لنگد؟؟ فتامل...
✍️#علی_ریاحی_پور
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🖋 #توییت
دو رویی و خودخواهی, سلاح نابودی مکتب اسلام...!!!
📌 is.gd/mIw1S0
✅ تنها کانال رسمی استاد مهدی امینی و اندیشکده راهبردی فتح
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اظهار گله و ناراحتی رهبر انقلاب از بسته شدن درب های اماکن متبرکه و مساجد در شب های قدر
▪️ رهبر انقلاب: من تابع نظر کارشناسی و تشخیص کارشناسی ستاد ملّی هستم،
اگر قواعد سختگیرانهای هم در این زمینه گذاشته بشود، مردمِ مؤمن و مسجدیِ ما بیشتر از دیگران به قواعد عمل میکنند
اما یک سؤال بیپاسخی وجود دارد در مورد مراسم دعا و نماز و عبادت!
▪️ مسئلهی دعا و عبادت، بخصوص در ماه رمضان، بخصوص در شبهای قدر که در پیش است، یکی از نیازهای حتمی و اساسیِ مردم است
▪️ یک فکری برای این بشود
▪️اگر گفته بشود مثلاً فرض کنید به این شرط و با این شکل مردم میتوانند در صحنها یا در مراکز یا در مساجد یا در حسینیّهها حضور پیدا کنند، عقیدهی من این است که مردم ــ اینهایی که اهل مسجدند ــ بدقّت مراقبت میکنند.
▪️ منتها توصیهام این است که بررسی این مورد را به کسانی بدهید که اهمّیّت حضور دعا و توسّل و مسائل معنوی را به معنای واقعی کلمه درک کرده باشند؛ اینها بررسی کنند مسئله را و تصمیمگیری کنند؛ هر چه تصمیمگیری کردند، بر عهدهی من و همهی مردم است که بر طبق آن تصمیمگیریها انشاءاللّه عمل بشود.
#روانبخش
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
✅ #بازگشایی_مساجد و حرم های مطهر
💢 فرمایشات امام خامنه ای در باره بازگشایی مساجد و حرم ها بسیار حکیمانه بود:
۱- نظر کارشناسی ندادند که فردا افزایش کرونایی ها را گردن ایشان نیاندازند.
۲- تسلیم تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا هستیم.
۳- توصیه به بررسی دقیق برای امکان بازگشایی.
۴- واگذاری بررسی امکان بازگشایی به افرادی که به دعا و معنویت و حرم اهل بیت باور دارند.
یعنی کسانی هم هستند که از بسته بودن حرم و مساجد خوشحال باشند!!!
#روانبخش
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨🎥موشک حوت ساخت ایران، پر سرعت ترین اژدر جهان
🔺موشک حوت با تولید حباب های بخار که از نوک دماغه و پوسته خود خارج می کند لایه ای از گاز در اطراف خود شکل می دهد و بدین ترتیب خود را از تماس مستقیم با آب و پسای قابل ملاحظه ناشی از آن دور می کند. این موشک سرعتی حدود 100 متر در یک ثانیه، یعنی سرعتی 4 برابر بیش تر از سرعت اژدرهای جهان می باشد، حوت یک موشک سطح به دریا و زیر آبی یا اژدر دارای پیشرانه راکتی و با قابلیت فرا حفره زایی تولید ایران است.
#نظامی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
💢این خبر ساده را نمیشد زودتر اعلام کرد؟!
🔹روابط عمومی منطقه یکم دریایی بندرعباس، اعلام کرده: «بعدازظهر روز گذشته(یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت) در حین تمرین دریایی تعدادی از شناورهای نیروی دریایی ارتش، شناور پشتیبانی سبک "کنارک" دچار حادثه شد که تاکنون شهادت یک نفر محرز و تعدادی نیز مجروح شدهاند. ابعاد حادثه در دست بررسی دقیق کارشناسان فنی است.»
✅نکته:
🔻 روایت اول مهم است؛ آن روایت در ذهن مخاطب غالب میشود.
🔻بی توجهی به ویژگی های اطلاع رسانی در مواقع بحران، به پاشنه آشیل ما تبدیل شده است. سکوت تا اتخاذ تصمیم برای چگونگی اطلاع رسانی، در عصر جامعه شبکه ای فاقد معناست.
🔻افکار عمومی به دنبال کسب خبر است، حفره غیبت رسانه های جریان اصلی در بزنگاه ها، او را به سمت رسانههای خارج از کشور سوق می دهد.
🔻روایت نکنیم، روایت میشویم.
✍ #معصومه_نصیری
@asrehooshmandi
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥📽جنجالی ترین کلیپ این روزهای فضای مجازی
❌از رقاصی با خواننده آمریکایی نشین تا مناجات امام زمان در تلویزیون
⭕️از انتشار عکس های لختی و صحنه دار تا مجری گری برنامه افطار ماه رمضان
⚠️از حذف #رائفی_پور و یامین پور و ثابتی تا آوردن چاپلوس هایی مثل رشید پور
❌از دزدی های میلیاردی بابک زنجانی و شهرام جزایری تا نذری و سفره امام زمان
📽🔥سخنرانی فوق جنجالی استاد #پورآقایی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 ناوشکن جماران سپاهی شد!!!
در حالی که هر بچه دبستانی میداند که ناوشکن جماران زیرمجموعه نیروی دریایی ارتش فعالیت میکند یک کانال معلوم الحال با هدف ایجاد تفرقه بین نیروهای مسلح آن را متعلق به سپاه معرفی میکند 😐
✅ در حالی که این کانال ظاهرا طنز امّا معاند بارها دشمنی خود را با مردم ایران نشان داده و مدیر آن فردی مشخص به نام "سینا استوی" است، مشخص نیست چرا برخورد لازم با آن صورت نمیگیرد...
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴تعداد شهدای حادثه ناوچه کنارک ۱۹ تن بوده است
🔹روابط عمومي نیروی دریایی با اعلام این خبر عنوان کرده است عصر روز یکشنبه بیست و یکم اردیبهشت در حین انجام تمرین دریایی توسط تعدادی از شناورهاي نیروی دریایی ارتش در آبهای جاسک و چابهار، شناور پشتیبانی سبک كنارک دچار حادثه شد و تعدادی از دريادلان نيروي دريايي به فيض شهادت نائل آمدند.
🔹پس از این حادثه تیم های امداد و نجات دریایی در فاصله کوتاه در محل حضور یافته و مجروحان و شهدا را از شناور تخلیه و به مراکز درمانی منتقل کردند.
🔹 گفتنی است نیرو های مستقر در شناور مذکور رشادت مثال زدنی در نجات جان همرزمان خود به خرج دادند.
🔹تعداد شهدای این حادثه ۱۹تن بوده و تعداد مجروحان نیز ۱۵نفر است که در وضعیت مناسبی به سر میبرند.
🔹بر اساس این گزارش شناور حادثهدیده کنارك طي عملياتي برای بررسی های فنی به محل اسکله دریایی منطقه منتقل شده است.
🔹روابط عمومی نیروی دریایی ضمن تسلیت به خانوادههای شهدای این شناور بر آمادگی دفاعی و روحیه شهادت طلبی کارکنان غيور دريايي ارتش تأكيد و عنوان کرده است، انتظار می رود تا بررسی دقیق تیم های کارشناسی حاضر در محل حادثه از هرگونه گمانهزنی در این خصوص پرهیز شود.
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
⭕️ خدا مارو به ابتلائات گوناگون دچار میکنه
و بواسطه این ابتلائات بغض و کینههایی که در سینهها پنهان شده برملا میشه و عدهای که یار روزهای خوش و سهمخواه سفره انقلاب بودن از میدون پا پس میکشن
و ما هربار غربال میشیم..
خدا نیاره روزی رو که کم بیاریم ورهبرمونو تنها بذاریم..
#کنارک
👤 آرمــا⅛
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 سازندگان این خودروها امکان ورود به سایپا و ایران خودرو را ندارند؟
💬 #خبرگزاری_صداوسیما
🔹 هر دو خودرو ساخته اند ولی این کجا و آن کجا!
#اقتصادی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
قطعا حادثهی پیش آمده برای شناور سبک #کنارک، تلخ است و ناگوار اما باید توجه داشت همانقدر که تلقینِ عادی بودنِ چنین اتفاقی، نوعی #توجیه_تراشی (لااقل در نگاه اول) بنظر میرسد، ربط دادنِ آن به مثلا خرابکاری هدفمند و... (لااقل تا روشن شدنِ کامل ابعاد ماجرا)، اشتباه و حتی #گل_به_خودی بنظر میرسد؛ البته از ذوق زده شدن #لاشخورهای_سیاسی و کفتارهای رسانهای نیز نباید آنچنان تعجب کرد چراکه آنها امروز بهانهی خوبی پیدا کردهاند مثلاً برای کوبیدنِ نظام، زیر سوال بردن قدرت نظامی و پیشرفتهای نیروهای مسلح کشورمان، انحراف افکار عمومی از ناتوانی غرب در مدیریت و کنترل کرونا، تضعیف روحیه نیروهای انقلابی و حتی نبش قبر حادثهی سقوط هواپیمای اوکراینی!!
#مهدی_قاسم_زاده
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل !!
گویا بالاخره تحت فشارهای رسانهای قرار شده است تا گزارش تحقیق و تفحص از روند مبارزه با #قاچاق کالا و ارز (احیاناً امروز) در صحن علنی مجلس قرائت شود اما جالب نمرهی عملکرد دستگاههای دخیل در این امر طبق بررسی مجلس (از ۲۰) میباشد:
اتاق بازرگانی ۲.۵، گمرک ۳.۱، وزارت اقتصاد ۳.۵، دبیر خانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ۴.۵، اتاق اصناف ایران ۵، وزارت امورخارجه ۶.۳، سازمان جمع آوری و فروش املاک تملیکی ۶.۵ اتاق تعاون ۶.۶، وزارت کشور ۶.۷، صدا و سیما ۸.۷، نیروی انتظامی ۸.۹، وزارت بهداشت ۹.۱، بیمه مرکزی ۱۰، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ۱۰، سازمان ملی استاندارد ایران ۱۰.۱، قوه قضائیه ۱۰.۶، وزارت صنعت ۱۱.۸، وزارت جهاد کشاورزی ۱۲.۱، سازمان تعزیرات حکومتی ۱۲.۳، وزارت راه و شهرسازی ۱۲.۵، بانک مرکزی ۱۳، دیوان محاسبات ۱۳.۸، سازمان بازرسی ۱۳.۹، وزارت نفت ۱۴.۹، وزارت اطلاعات ۱۷.۴، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۷.۷
#مهدی_قاسم_زاده
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔺به این نمیگن جزئیات چگونگی بروز حادثه، میگن تایید حادثه؛ کجای این خبر از چگونگی بروز حادثه گفته شده؟ فقط عنوان شده که #ناوچه_کنارک دچار حادثه شده!
و این یعنی ایجاد هزار تا سوال بیجواب، یعنی فرصت آفرینی برای بروز شایعه و دروغپردازی؛ کی میخواییم تو جنگ #رسانه دست اول باشیم؟!
➕ جالب ترین وجه حادثه #ناوچه_کنارک اینه که حادثه عصر یکشنبه ۲۱ اردیبهشت اتفاق افتاده، #روزنامه ها تازه فردا سهشنبه ۲۳ اردیبهشت قراره خبرش رو چاپ کنند...
#اطلاع_رسانی_لاکپشتی
💬 محسن پورعرب
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
✏️دلنوشته های یک نوجوان✏️
🔮کانالی متفاوت با کانال های دیگر...🔮
✅مناسب تمامی نوجوانان
📝یادداشت های کوتاه و خواندنی
📚داستانک های آموزنده
🔶اگه به مذاقتون شیرین نیومد میتونید از کانال خارج شید . اصراری بر ماندن نیست☺️
🌹اما یک بار امتحانش کنید🌹
https://eitaa.com/joinchat/687079467C369cc217da
منتظر قدوم سبز شما عزیزان هستیم...🌱
🌸🍃معرفی کانال #ارزشی 🌸🍃
دولت میتواند، اگر بخواهد - ۱
🔹کرونا، «اَبَرآزمون» بود. هم در مقایسه کارکرد داخلی حکومتها و هم در نوع تعامل جهانی؛ هم در سنجش اخلاقی و تمدنی، و هم درباره تابآوری هر یک از «دولت- ملت»های جهان.
♦️برای ما هم درسهای بزرگی داشت و مشخصا ابطالکننده برخی گزارههای غلط طیف غربگرا بود؛ طیفی که در کارنامه خود، خوشبینی و تکیه به غرب، و بیاعتمادی به ظرفیتهای انقلاب و مردم را بر جای گذاشته است. اکنون میتوان اثر متفاوت دو رویکرد انقلابی و غیرانقلابی را مشاهده کرد.
🔹 ماجرای کرونا نشان داد که همین دولت میتواند خلاف رویه خطای خود در گذشته عمل کند. برخی مدیران اوایل اسفند 98 هم امید داشتند آمریکا و اروپا - که هنوز درگیر کرونا نشده بودند- همدردی کنند و تحریمهای دارویی را بردارند.
♦️اما گارد خباثتآلود غرب تغییری نکرد. آنها حتی به کمک ایتالیا هم که وسط کرونا دست و پا میزد، نشتافتند تا کرونا به آلمان و انگلیس و فرانسه هم رسید.
🔹مدیر انستیتو پاستور به تازگی گفت «به جز یکی دو کشور محدود (چین و...) هیچ کشوری به ایران کیت تشخیص کرونا نداد. همیشه فکر میکردم کشورهای تحریمکننده، در روزهای سخت مثل حالا، تحریم را بر میدارند، چون کرونا یک بحران انسانی است. اما این اتفاق نیفتاد». آیا آلمانِ تحت قیمومت آمریکا برای ما کاری میکرد، در حالی که در برجام - در کنار انگلیس و فرانسه- خیانت کرد؟
♦️خبر شرمآور دویچهوله را بخوانید: «ریچارد گرنل، رئیس موقت اداره اطلاعات ملی آمریکا و سفیر این کشور در آلمان، دولت برلین را برای حمله به برخی مساجد و مراکز منتسب به حزبالله لبنان تحت فشار گذاشت. گرنل درصدد است فرانسه را هم برای ممنوعیت فعالیت حزبالله تحت فشار بگذارد».
🔹دولت سوئیس چند روز قبل اعلام کرد «هیچ مبادلهای با ایران از طریق کانال بشردوستانه اعلامی آمریکا صورت نگرفته است». ادعا میشد این کانال به منظور تسهیل در صادرات دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد شده است.
♦️ایران اما اینبار معطل نماند. بسیج ملی که در دنیا بینظیر بود، شکل گرفت: فناوران توانمند در کنار تولیدکنندگان و نیروهای داوطلب مردمی پای کار آمدند تا نیاز کشور در زمینه مواد ضدعفونیکننده، ماسک، گان و سپس ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی)، کیت تشخیص مبتلایان و سیتیاسکن را تامین کنند.
🔹کشور ظرف دو ماه، تبدیل به یک کارگاه بزرگ شد. این تولید سودآور و ضروری، آن قدر «رونق» و «جهش» پیدا کرد که توانستیم صادرکننده محصولات مورد نیاز کشورها باشیم. آلمان بهعنوان قطب صنعت و فناوری اروپا، واردکننده کیت تشخیص از ایران شد و اروپاییها در صف درخواست محصولاتی با نشان
MADE IN IRAN ایستادند.
💢ادامه دارد💢
#محمد_ایمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
دولت میتواند، اگر بخواهد - ۱ 🔹کرونا، «اَبَرآزمون» بود. هم در مقایسه کارکرد داخلی حکومتها و هم در
دولت میتواند، اگر بخواهد - ۲
🔹در پویش ملی اخیر، انحصار و مزاحمت و سنگاندازیهای رایج بروکراتیک در کار نبود. مردم بهویژه شرکتهای دانشبنیان و فناوران و تولیدکنندگان، مجال یافتند تا توانمندیهای خود را به سهولت و فوریت پای کار بیاورند.
♦️کسی برای گرفتن مجوز کسب و کار و تولید، معطل نبود و ماهها از این اداره به آن اداره پاس داده نشد. واردات و قاچاقی در کار نبود که کمر تولید داخلی را بشکند. مافیای واردات و قاچاق، اینبار مجال نیافت امکان تنفس را از تولید ملی بگیرد. مفسدان اقتصادی نتوانستند با زد و بند، منابع ملی را به خسارت تبدیل کنند و تا حدود زیادی، دور از دست اخلالگران خارج شد. عوامل کارآفرینی و تولید، موجود بود و موانع، مفقود. پس موفقیت در تولید و صادرات حاصل شد.
🔹همینها، رمز موفقیت یا ناکامی در مدیریت اقتصاد است. اگر تولید جهش پیدا کند، کار و اشتغال رونق میگیرد و پول ملی ارزش پیدا میکند. تولید، قدرت ملی میآفریند و تب تقاضا و تورم را فرو مینشاند. البته در این میان، نقش «نظارت هوشمند» (سازوکارهای شفافیت در حوزه معاملات و مالیات) در خشکاندن باتلاق «اخلال، دلالی و سوداگری کاذب» هم بسیار مهم است.
♦️مدیریت اقتصادی، نیازمند اقدامات زیربنایی است و نه اقدامات روبنایی مانند حذف چهار صفر از پول و یا واگذاری سهام برخی شرکتها بدون واقعی کردن ارزش آنها که میتواند گریبانگیر کشور شود. مهار التهابات اقتصادی، چاره دارد، اگر که مدیریتهای ذیربط، به وظایف قانونی خود برای رونق اقتصاد و آرامش بازار عمل کنند.
🔹متأسفانه طی چند سال گذشته، شاهد سهلاندیشی، تعلیق و امید بیجا به غرب، بیبرنامگی و کمهمتیهایی بودیم که نتایج آن را امروز در کف بازار میبینیم. وگرنه کشوری که میتواند ماهواره پیشرفته بسازد و در مدار 425 کیلومتری قرار دهد، نباید در تولید خودرویی مثلا با مختصات پراید و پژو و برتر از آنها با مضیقه مواجه شود و پرواز ناباورانه قیمت پراید را شاهد باشد!
♦️چرا باید سومین کشور پُرمهندس جهان با وجود انبوه منابع طبیعی و تولیدات زیرمجموعه بخش مسکن، با مشکل چهار برابر شدن قیمت مسکن ظرف هفت سال روبهرو شود یا نگران بیکاری باشد؟
🔹مصاف کرونا، همچنان که نمایش شرافت و کرامت همدلانه ملت ایران در مقایسه با سیاست و تمدن وحشی غرب بود، بار دیگر شعار «میشود و میتوانیم» را عینیت بخشید. این، برای ذهنهای مسموم و منفعلی که مدعی بودند بدون اتکا به غرب هیچ کاری نمیشود کرد، درس است.
♦️طیف مذکور، ادامه روشنفکرنمایانی هستند که در دوره نکبتبار قجری و پهلوی گفتند «باید دست غرب در آستین سیاست و مدیریت ما بجنبد تا این آستین حرکت کند».اکنون مطابق پرونده موفق مبارزه با کرونا در شرایط سخت تحریم، سؤال مردم و کارشناسان از برخی مدیران بدکارکرد این است که؛ نمیتوانید یا نمیخواهید کار کنید؟
🔹این جملات از صادق خرازی (معاون وزیر خارجه در دولت اصلاحات) است که گفت «حقیقتا در ماجرای بنزین، بیخردی حاکم بود. مگر میشود بنزین را سه برابر کنید و قبلش هیچ آگاهی نداده باشید!؟ گاهی به شوخی میگویم برخی مسئولین، صبح به صبح که بیدار میشوند برنامهریزی و بخشنامه صادر میکنند که انقلاب را از بین ببرند و این مردمند که آن را حفظ میکنند.»(!)
#محمد_ایمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
با ۱۰۰ درصد اطمینان میتوان گفت که #بی_بی_سی فارسی خود را به جهل میزند تا اعداد را جعل کند. اشتباهی در کار نیست. تفاوت ۲۰۰ درصد با ۲۰۰ برابر را بچه ۱۰ ساله هم میداند، چه برسد به رسانه ملکه ۱۰۰ ساله.
سبک خبرپراکنی "بزن در رویی" مثل بمباران هوایی است. بمبهای خبری دروغ را که روی مردم ریختی، فلنگ را میبندی!
یادمان باشد ذرهبین رسانه ملکه، نقاط ضعف ما را با زوم 100x بزرگ میکند. نوبت به گندکاریهای دولت انگلیس که میرسد، عینک ته استکانی هم کوری بیبیسی را چاره نمیکند. بیطرفی را جار میزنند تا بیشرفی را پنهان کنند.
#سواد_رسانه
✍ #زهرا_محسنی_فر
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
جملات قصار روحانی: طنز تلخ
✍️ آرزو اندیشی، خوش گمانی به غرب، وعده های دل فریب و کارنامه منفی، سر فصل کارکرد دولت است. همین رویکر موجب ناکامی های اقتصادی شد. بگذارید تاریخ هفتساله را به سرعت و با بازخوانی برخی اظهارنظرهای پر فراز و نشیب آقای روحانی مرور کنیم:
♦️- «اساس سیاست ما، بالا بردن ثروت ملی، رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسب و کار است... به دنبال این هستیم آن چنان مردم را از درآمد سرشار کنیم که اصلاً به یارانه 45 هزار تومانی نیازی نداشته باشند.» (تبلیغات انتخاباتی 92 و 96)
🔹- «همین که ما آمدیم روی کار، قیمت دلار آمد پایین و اقتصاد آرام شد، کار خاصی نکردیم، فقط اعتماد مردم درست شده بود.» (5 تیر97، همایش قوه قضائیه)
♦️- «ما علت موفقیتمان کجا بود؟ نه با کار و برنامهریزی ما بلکه قبل از برنامه و کار و تلاش ما دیدگاه مردم نسبت به آینده بود که جامعه را در مسیر جدیدی قرار داد. هنوز ما شروع نکرده بودیم. دو ماه دیگر بنا بود دولت را تشکیل دهیم. قیمت دلار پایین افتاد و بازار آرام شد.» (22 مهر 97، دانشگاه تهران)
🔹- «مگر ما برجام را آوردیم؛ خدا برجام را آورد.» (24 بهمن 1394)
♦️- «میگویند سیب و گلابی کجاست که میخواهیم میل کنیم؟ امروز این باغ که نهالهای آن تازه غرس شده، آماده باروری است، اما برای به ثمر نشستن صبر لازم است.» (آبان 1395)
🔹- «بعد از عید (97) زمانی که قیمت دلار نوسان پیدا کرد، همه اقتصاددانان در جلسه اعلام کردند باید دلار تکنرخی و با ۴۲۰۰ تومان عرضه شود. البته شخصاً موافقت نداشتم، اما از آنجا که همه در جلسه بر آن اجماع کردند، من هم اعلام کردم میپذیرم.»
♦️- «گزارش دیوان محاسبات راجع به 4/8 میلیارد دلار ارز دولتی [با وجود تایید بانک مرکزی] صد درصد غلط است.» (27 فروردین 99)
🔹- «من روزانه نظرسنجی میکنم! در خیابان وقتی با ماشین میروم تمام چهرههای مردم را نگاه میکنم که چند نفر لبخند دارند و چند نفر عصبانی هستند.» (3 خرداد 98)
♦️- «ارزش پول ملی را نصف کردهایم و هنوز هم شعار میدهیم، تورم بالای 30 درصد است، همه ناکارآمدیها را نمیتوان به پای تحریم نوشت؛ چقدر شرمآور است... اعتبار ریال ایرانی را برمیگردانیم.» (22 فروردین 92)
🔹- «با حذف چهار صفر و تبدیل ریال به تومان، به جای اینکه بگیم هر یورو ۱۷۰ هزار ریاله، میگیم ۱۷ تومنه. هم گفتنش راحتتره، هم زیباتره.» (۱۷ اردیبهشت ۹۹)
♦️- «گفتم نحوه تبلیغات، برنامهریزی و اجرای آن (سهمیهبندی و گران کردن بنزین) را خودتان مدیریت کنید. تأکید کردم حتی زمان اجرای آن را به من نگویید و خود من هم، صبح جمعه متوجه اجرای طرح شدم.» (6 آذر 98)
🔹- «باید همراه شویم و نمیتوانیم در برابر قدرتهای بزرگ، با شعارهایی که گاهی توخالی است، بایستیم.» (10 مرداد 95)
♦️- «مذاکره مجدد با آمریکا دیوانگی است» (سال 97) و چند ماه بعد: «مذاکره را به رفراندوم بگذاریم»!
🔹- «تا زمانی که جلوی اَبَرقدرتها خودمان را ببازیم، پُررو میشوند.» (7 اردیبهشت ۹۹)
♦️- «رسیدیم به نقطهای که میبینیم در گرفتاریها، نه شرق به داد ما رسید و نه غرب. میبینیم که اقتصاد مقاومتی به دردمان خورد.» (۱۴ اردیبهشت ۹۹، ستاد مقابله با کرونا)
#محمد_ایمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نمی توان گفت #شاد نماد بی عدالتی آموزشی ست؛ شاید در این شرایط که نظام آموزشی آمادگی مواجهه با تبدیل شدن یکباره به سیستم آموزش از راه دور را نداشت، بیش از یک سری تمهیدات مثل دادن اینترنت رايگان نمی شد توقع بیشتری از آموزش و پرورش داشت.
اما...
🔹... اما این نرم افزار باعث شد فاصله طبقاتی موجود در جامعه بیش از پیش به رخ کشیده شود. سطح زندگی بخشی از جامعه که حتی با متوسط فاصله قابل توجهی دارد؛ کسانی که چنان هشتشان در گرو نه است که هزینه اینترنت و تبلت و گوشی هوشمند در سبد مخارج خانوادگی شان جایی ندارد؛ و حالا در این شرایط کرونایی آموزش فرزندانشان که بنا بوده رایگان یا با حداقل هزینه باشد، وابسته به داشتن این امکانات شده. چه پدرانی که شرمنده فرزندانشان شدند و چه دانش آموزانی که از تحصیل جا ماندند...
🔹صحنه های زیبای معلم های فداکاری که به منازل دانش آموزان فقیر در حاشیه شهر یا فلان روستای دور افتاده می روند و عقب ماندگی درسی را جبران می کنند، شاید فقط یک درصد ماجرا باشد و حتی کمتر. انعکاس آن فداکاری ها خیلی خوب است. اما باعث نشود مسؤولان یادشان برود که برای آن دسته از مردم در پروتکل ها هیچ فکری نشده؛ و باید مثل همیشه یا بیشتر از همیشه پایین بودن سطح زندگی شان بر فرق سرشان کوبیده شود و حس کنند حمایت کننده ای در کار نیست!
🔻درد این کاستی ها و احساس تبعیض ها بغض فرو خورده نشود که در جایی و فرصتی بیرون بزند و تازه بخواهیم بنشینیم و آسیب شناسی کنیم که چه شد که اینگونه شد!
پ. ن: با تشکر از آوانت تی وی و حامد هادیان برای تهیه این مستند
📝 #رها_عبداللهی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
4_5892988115601066034.opus
1.3M
#فایل_صوتی
اطلاعاتی درباره موضوع شناوری و حادثه شناور کنارک
#استاد_مهدی_امینی
✅ کانال رسمی اندیشکده راهبردی فتح
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴امکان عزل حقوقدانان شورای نگهبان از سوی مجلس امکانپذیر شد.
خودروسازی اونجور، وضع معیشت اونجور، مسائل مربوط به تولید اونجور،...
مجلس که مثلا خانه ملت است همه اینها را ول کرده و مشغول انتقام رد صلاحیت شدن یک سومشان است!
خداقوت
#علیرضا_گرائی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
⭕️ تبادل زندانیان؛ پلی برای مذاکره؟
🔹چندی پیش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شد که واشنگتن و تهران در حال انجام اقداماتی برای تبادل یک کهنه سرباز نیروی دریایی آمریکا با یک پزشک ایرانی-آمریکایی هستند. این روزنامه آمریکایی ادعا کرد که این اقدامات برای تبادل مایکل وایت ۴۸ ساله و یک پزشک ایرانی-آمریکایی با هویت نامشخص در جریان است.
🔹دیروز علی ربیعی سخنگوی دولت در اظهاراتی پیرامون تبادل احتمالی زندانیان گفت: « به نظر می آید آمریکا نسبت به گذشته آمادگی بیشتری برای خاتمه دادن به این وضعیت دارد. دولت آمریکا از آمادگی ما مطلع شده و نیازی به قرار دادن میانجی نیست با این حال در صورت موافقت طرف آمریکایی، دفتر حفاظت از منافع ایران نقطه نظرات ما را به واشنگتن اعلام خواهد کرد.»
🔹هرچند تبادل زندانی میان کشورها، حتی آن کشورهایی که روابط دیپلماتیک خود را قطع کرده اند در شرایط برابر امری طبیعی و مسبوق به سابقه نیز می باشد، اما آنچه تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا را دچار سئوال و ابهام می کند، انگیزه ها و زمینه هایی است که می خواهند از فرصت تبادل زندانی میان دو طرف به عنوان پلی برای برقراری روابط استفاده کنند. دبپلماسی خاموش در پوشش تبادل زندانی یکی از مهمل های اولیه برای آب شدن یخ رابطه و مذاکره میان دو طرف است.
🔹این مساله زمانی جدی تر می شود که بعضی از اظهارات و البته تحرکات قبلی را موشکافی کنیم. در همین راستا و برای نمونه گروه بین المللی بحران به عنوان یکی از بازوهای موثر در وزارت خارجه آمریکا و سازمان سیا، در گزارش خود به نام«On Thin Ice: The Iran Nuclear Deal at Three » به دولت آمریکا توصیه هایی می کند و می نویسد: «بهترین گزینه برای ایالات متحده این است که پیشنهاد مذاکرات محرمانه و خصوصی به ایران بدهد که تمرکز آن بر رهایی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران _ولی نه محدود به این مسئله_ باشد.»
🔹از طرفی پس از آزادی نزار زاکا جاسوس دو تابعیتی آمریکایی-لبنانی که در نتیجه یک تبادل زندانی آزاد شد، طی بیانیه ای اعلام کرد: « آزادی من بخشی از معامله ایران با آمریکا بود.»
🔹گروه بین المللی بحران هم در گزارش خود می نویسد: «در شرایط کنونی، ایران احتمالا مذاکرات علنی را تسلیم شدن غیرقابل قبول در برابر زورگویی آمریکا تلقی خواهد کرد؛ همچنان که در دولت اوباما اتفاق افتاد، دیپلماسی در سکوت (همراه با کاهش جنگ لفظی) بخت بیشتری برای موفقیت در ابتدای کار دارد.»
🔹پس از آزادی نزار زاکا، شاهد آزادی ژیو وانگ جاسوس دوتابعیتی آمریکا بودیم و مساله قابل تامل در آن اینکه بعد از آزادی وانگ ترامپ در توئیتی از ایران تشکر می کند و می نویسد: «از ایران بابت یک مذاکره بسیار منصفانه متشکرم. دیدید، میتوانیم با هم معامله کنیم!»
🔹نباید فراموش کنیم که آزادی شین بائر و جاش فتال دو کوهنورد جاسوسی آمریکا در 30 شهریور 90 با وساطت عمان خود مقدمه ای شد بر مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا در مسقط آن هم به فاصله کوتاهی از این تبادل زندانیان.
🔹بنابراین با اینکه روند تبادل زندانیان و تلاش برای نجات ایرانی های بیگناه دربند آمریکا می تواند روندی طبیعی قلمداد شود، اما این پالس های معنادار توسط دو طرف هر مخاطبی را دچار شک و تردید می کند که تبادل زندانیان صرفا بهانه ای است برای بازشدن روابط و مذاکره میان ایران و آمریکا. هرچند اکنون شرایط دو کشور به گونه ای است که احتمال مذاکره اندک است، اما با نزدیک شدن انتخابات 2020 آمریکا، ترامپ کماکان علاقه دارد ضمن استمرار و افزایش راهبرد فشارحداکثری بتواند در این میان به بهانه ای هم شده عکس یادگاری بگیرد تا به عنوان برگ برنده ای در انتخابات رو کند.
🔺حال باید منتظر نشست و دید آیا این تبادل زندانی میان ایران و آمریکا منجر به مذاکرات پنهانی و زمینه گسترش مذاکرات به بقیه حوزه را فراهم خواهد کرد یا خیر؟
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
متن کامل در لینک زیر👇
https://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2353394/
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi