🔴چند خطی درباره نامه اخیر #عدالتخواهان
✍ محمد عبدالهی
🔰اخیرا نامه ای از سوی جمعی موسوم به نیروهای #عدالتخواه تحت عنوان درخواست از #شورای_نگهبان برای تایید صلاحیت نامزدهای همه سلایق سیاسی منتشر شده. فرض را بر دغدغه مند بودن نویسندگان نامه و ایمان داشتنشان به نیتی که در نامه ادعا کرده اند یعنی تقویت #عدالت_اجتماعی و #امنیت_ملی گذاشته و برادرانه به چند نکته اشاره می کنم.
🔰در ابتدا باید گفت اصل این نامه یک نقض غرض بزرگ است. مهمترین چیزی که در آن مغفول مانده، #قانون_اساسی و قانون مداری ست. اصل 99 قانون اساسی شورای نگهبان را موظف به نظارت بر #انتخابات کرده و در ماده ۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/۱۳۸۶ ، این نظارت عام و در تمام مراحل و در کلیه امور مربوط به انتخابات جاری دانسته شده. با این حساب شورای نگهبان، نگهبان اصل 115 قانون اساسی یعنی نظارت بر احراز شرایطِ تعریف شده در این اصل برای نامزدهای ریاست جمهوریست تا کسی خارج از دایره ی شروط تعریف شده در قانون، نتواند خود را در معرض امتخاب مردم قرار دهد. هر نظری مبنی بر باز کردن دایره تعریف شده در قانون برای احراز صلاحیت ها، خدشه به قانون اساسی و به مثابه تقابل با آن است که بعید می دانم نویسندگان نامه متوجه این خطای بزرگ بوده باشند.
🔰آنان می گویند دلیل مطرح کردن این مطالبه، شرایط خاص این انتخابات یعنی حضور طیف های مختلف و خاص است و این اتفاق را نشاندهنده رویکرد مثبت طیف های مختلف سیاسی به انتخابات دانسته اند. حال آنکه این مساله اصلا جدید نیست و در برخی دوره ها حتی اپوزیسیون هم به کارزار انتخابات ورود کردند. می گویند این حضور، نشان از امیدواری به اصلاح و تغییر از کانال بسترهای قانونی درون نظام است. این هم یک مغالطه دیگر است. کسی مثل #تاجزاده سال هاست هم اپوزیسیون نظام است و ساختارها را معیوب و قوانین را ناقص و نیازمند به بازنگری می داند و حتی نداهای براندازانه سر می دهد؛ هم در مقاطع انتخاباتی مثل این ایام، سراسیمه می آید و ثبت نام می کند. پس اینکه امکان اصلاح و تغییر از داخل نظام مهیاست یک شعار سیاسی و یک پارادوکس اساسی بین گفتمان و عملکرد این افراد است.
🔰هیچ وقت اینطور نبوده که ظرفیت های قانونی کشور اجازه اصلاح رویکردها را ندهد. قوانین هم مبسوط است و هم آزادی عمل در اجرا وجود دارد. با مشارکت در انتخابات مجلس می توان نمایندگانی را انتخاب کرد که همین قوانین را تغییر دهند. بارها دیده ایم در انتخابات مختلف، سلایق سیاسی مختلف با هدف تغییر قوانین و اصلاح رویکردها لیست داده اند؛ اما خروجی آن مثل #مجلس_ششم عملا چیزی نبوده که به نفع مصالح مردم باشد و نهایتا با یک غوغاسالاری سیاسی و تولید حواشی مختلف گذشته و با خروج علیه کلیت نظام هم تمام شده. پس سابقه ای برای تایید این ادعا در جریانات سیاسی وجود ندارد.
اساسا این تئوری که ما دچار انسداد و بن بستیم و وضعیت قوانین ما به گونه ایست که اصلاح ناپذیر است خودش یک مغالطه است. اول باید این را اثبات بکنند و بعد بگویند همچنان امیدوارند تغییر به وجود بیاید.
🔰از دیگر انگیزه های مطالبه ایشان، تلاش های داخلی و خارجی که برای دلسرد کردن مردم از حضور در پای صندوق های رای عنوان شده که آن هم تازگی ندارد و در طول انقلاب و هر انتخاباتی که برگزار شده، جریانات خارجی و دنباله روهای داخلی برای دلسرد کردن مردم و کاهش مشارکت تلاش کرده اند و این اصلا پدیده جدیدی نیست. اتفاقا #بحران_اعتماد_عمومی و اتفاقاتی که باعث کاهش مشارکت در انتخابات گذشته شده، حاصل عملکرد همان جریانی ست که سیستم نظارتی ما اگر با دقت عمل می کرد اصلا وارد گود نمی شد. نمونه اش همین هشت سال دولت #روحانی ست که شاید با دقت بیشتر ناظران و عمل به شاخصه ها این سرنوشت رقم نمی خورد و ما باید از شورای نگهبان مطالبه گر باشیم روی ملاک هایش محکم تر بماند؛ نه اینکه آن را تضعیف کنیم.
🔰بند بعدی که اساسا می شود گفت خلاف قانون است، احراز یا تایید صلاحیت را به عدم محکومیت قضایی در حوزه مفاسد اقتصادی محدود کرده. اگر نویسندگان نامه اندک اشرافی بر قوانین کشور داشتند، می دانستند تمام مفاسد در حوزه اقتصادی رقم نمی خورد و احراز تمام شرایط هم به واسطه سلامت اقتصادی نیست. البته و صد البته که سلامت اقتصادی مهم است. اما برای احرازصلاحیت #رجل_سیاسی شاخصه های مهم دیگری هم لحاظ شده؛ مثلا آیا شایسته است کسی که می خواهد برای تصدی جایگاه مهمی مثل ریاست جمهوری وارد گود انتخابات شود، با فرض سلامت اقتصادی، دچار مفاسد دیگر همچون سیاسی و اخلاقی باشد؟ آیا اثبات کارآمدی و توان مدیریتی که مصداق شاخص های مدیر و مدبر بودن است، برای تصدی پستی به اهمیت ریاست جمهوری ضروری نیست؟
ادامه دارد...
✍ #محمد_عبدالهی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴چند خطی درباره نامه اخیر #عدالتخواهان ✍ محمد عبدالهی 🔰اخیرا نامه ای از سوی جمعی موسوم به نیروهای
🔰 با این اتفاق ما تراز انتخابات در کشور را پایین می آوریم و آن را به یک امر دم دستی تبدیل کرده ایم. در حالی که کشورهای دیگر با وسواس با آن برخورد می کنند که کسی که قرار است سکان دار مدیریت اجرایی کشور را داشته باشد، حتما حداکثرهای توان مدیریتی را داشته باشد که یکی از آن موارد سلامت اقتصادی ست. پس این مطالبه، به نوعی نگاه بخشی و ناقص به قوانین است.
🔰بند آخر را هم باید تهدید محترمانه ای فرض کنیم که می گوید اگر این کار را کردید، شایبه مهندسی انتخابات و دخالت شورای نگهبان و محدود کردن انتخابات آزاد منتفی ست. من فکر می کنم تمام این نامه برای این بند و این تهدید نوشته شده. رجوع به تاریخ می کنیم. در کدامیک از انتخابات بوده که شایبه مهندسی انتخابات و محدود کردن سلایق مطرح نشده؟ جالب است که در انتخاباتی مثل سال 88، مجلس ششم، مجلس سوم، دور اول شورای شهر که اساسا نظارتی وجود نداشت هم اتهام مهندسی انتخابات زده شد. این نشان می دهد اساسا با فلسفه نظارت و نظریه نظارت استصوابی مشکل وجود دارد. اگر همین هایی که منادی انتخابات آزادانه دارند و منتقد شورای نگهبان هستند، به قوانین بسیاری از کشورها مثل کشورهای اروپایی و آمریکا رجوع کنند، می بینند اتفاقا این کشورها شورای نگهبانشان قوی تر از ما عمل می کند و فیلترهای نظارتی شان محدودیت زا تر است. ولی شایبه مهندسی انتخابات در آنجا وجود ندارد.
🔰اتفاقا این که از لزوم حضور طیف های مختلف سیاسی در این نامه گفته شده، خود شایبه مهندسی انتخابات را تقویت می کند. بله هر طیف سیاسی معتقد به نظام می تواند در انتخابات حضور و اقبال خود در مواجهه با رای و نظر مردم را محک بزند؛ اما اینکه صلاحیت (با ملاک هایی که قانون تعریف کرده) را فرع بر حضور همه طیف ها در معرکه انتخابات بدانیم، در تناقض با ادعای نویسندگان نامه مبنی بر مخالفت با مهندسی انتخابات است.
🔰در پایان عرض میکنم بنای محکم شورای نگهبان آنقدر در حفظ اصل نظام ضروری بوده که چهل سال است در صدر هجمه های دشمنان خارجی و داخلی این کشور قرار داشته و همواره هر تلاش برای تضعیف آن با تشویق و ذوق زدگی بدخواهان همراه می شود. اگر کسانی از سر نگرانی برای حفظ نظام، راه حل مشکلات را در تضعیف و محدود کردن این بنای محکم می بینند، با توجه به این عقبه باید بفهمند راه را غلط آمده و در واقع گم کرده اند.
✍ #محمد_عبدالهی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
#سرچشمه_را_دریاب
تفاوت قوه قضاییه و مجریه در مبارزه با فساد به اندازه تفاوت تعطیلی هزاران کارگاه و کارخانه تولیدی و صنعتی توسط دولت! و تعداد کارگاهها و کارخانه های بازگشایی شده توسط قوه قضائیه است.
🔻پ.ن
آب از سرچشمه گل آلود است سرچشمه را دریاب
✍ #محمود_باقری
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افشاگری تکان دهنده رئیس مرکز مطالعاتی صهیونیست در اورشلیم: مادر بن سلمان یهودی است و به همین دلیل علاقه بسیاری به اسرائیل دارد
💢دکتر "مایک ایوان" بنیانگذار و رئیس «مرکز میراث دوستان یهود» که یک آژانس صهیونیستی حامی اسرائیل است در سخنانی پرده از دیدار خصوصی خود با بن سلمان برداشت؛ او گفت:
🔺 "بن سلمان معتقد است فلسطینی ها یک راه ساده بیشتر ندارند و آن اینست که باید تسلیم اسرائیل شوند؛ بن سلمان بسیار تحت تاثیر اسرائیل است!"
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
عزیزانی که میگویند برای مبارزه با فساد قوه قضاییه بهترین جاست! توجه کنند که👇
اعدام امیر مسعود آریا از اختلاس جلوگیری نکرد.
اعدام سلطان سکه از افزایش قیمت سکه جلوگیری نکرد
دستگیری جمشید بسم الله بحران ارز را مرتفع نکرد
حکم زندان رئیس سازمان خصوصی سازی واگذاریهای مفت و مجانی را نگرفت بازداشت بابک زنجانی مانع فساد را نشد
چرا؟
👈چون #کانون_تولید_فساد در دست #بانیان_وضع_موجود است!
اینها میوههای آن اند.
✍ #محمود_باقری
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴عطوان: اسرائیلیها چمدانهای خود را بستهاند تا بهمحض بازشدن فرودگاهها بروند/ هرروز جنگ با غافلگیری جدید از سوی مقاومت فلسطین همراه است
سردبیر روزنامه رای الیوم در واکنش به اتفاقات جدید در فلسطین نوشت:
🔹این تحلیلگر ادامه داد: سههزار موشک تاکنون به اهداف و شهرهای بزرگ اسرائیل شلیک شده است که با موشکهایی که در جنگ قبلی بهکار گرفته شد، از حیث کلاهک جنگی و دقت، کاملاً متفاوت است.
🔹انتفاضه موشکی قدس برای کشورهای سازشکار و امضاکننده توافقات «آبراهام» دهها میلیارد دلار صرفهجویی بهدنبال داشت زیرا آنها در آستانه خرید دهها سامانه گنبد آهنین و موشکهای آن پس از شکست سامانه آمریکایی پاتریوت در برابر موشکهای انصارالله یمن بودند
🔹ارتش اسرائیل در هفت روز اول جنگ دستاوردی نداشته است بهجز کشتن افراد بیگناه و ویرانی برجهای مسکونی از جمله «برج الجلاء» مقر استقرار خبرنگاران و یا ترور دو فرمانده حماس و جهاد اسلامی
🔸 اگر موشک «عیاش250» که فرودگاه «رامون» در «النقب» را لحظاتی پس از بازگشایی آن بست یکی از غافلگیریهای هفته اول جنگ بود، زیردریایی و غواصان فلسطینی میتواند که غافلگیری هفته دوم جنگ باشد و شاید حمله به سکوی استخراج گاز در ساحل «اسدود» در دریای مدیترانه گواه مهمی در این زمینه است.
🔹اوضاع در فلسطین اشغالی کاملاً فلج شده است و این ضربه مهلک به اقتصاد اسرائیل که از تبعات ناشی از کرونا هنوز بهبود نیافته است، محسوب میشود
🔹در انتفاضه مسلحانه دوم در سال 2001 حدود «نود» شرکت از اسرائیل به لندن و نیویورک رفتند و صنعت گردشگری اسرائیل بهشکل کامل فروپاشید و تیمهای ورزشی با بازی در تلآویو بهعلت عدم امنیت مخالفت کردند و این سناریو در مرحله پس از آتشبس، اگر آتشبسی برقرار شود، تکرار خواهد شد. هزاران نفر چمدانهای خود را بستهاند که بهمحض باز شدن فرودگاهها اسرائیل را ترک کنند.
🔹آتشبسی برقرار نخواهد شد مگر با شروط مقاومت و در زمانی که خودش تشخیص دهد و هرآنچه از زبان آمریکاییها بیان میشود مبنی بر مخالفت سران اسرائیل با تلاشهای آتشبس دروغ است، آنها شدیداً بهدنبال آتشبس هستند
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۳۲ سال قدرت در دست اصلاحطلبان
🔻بالغ بر ۴۰ سال از انقلاب میگذرد و دولت ۳۲ سال دست اصلاح طلبان بوده است.
این اعتراف محسن هاشمی تاییدی بر این واقعیت است که مقامات دولت به جای انداختن مشکلات به گردن دیگران، بهتر است به فکر رفع مشکلات مردم و گرانیها و بهبود اوضاع اقتصادی کشور باشند.
🔻درست نیست که دولتمردان در ماههای پایانی از عمر این دولت، با فرار رو به جلو، از پاسخگویی در پیشگاه ملت خودداری کنند و مشکلات کشور را به گردن سایرین بیاندازند.
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
علی #لاریجانی از مرداد ۸۴ تا مهر ۸۶ دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول پرونده هستهای بود.
در دوره ایشان پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل رفت. شورای امنیت سه قطعنامه علیه ایران صادر کرد. ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷
مهمترین آن قطعنامه ۱۷۳۷ در دی ۸۵ بود که ساختار تحریم علیه ایران را ایجاد کرد. کمیته تخصصی تحریم برای اعمال تحریم علیه ایران در این قطعنامه تشکیل شد.
لاریجانی سه قطعنامه در دو سال گرفت.
#مسعود_براتی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
بارک الله👌
منطقی ترین پاسخ 👆
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انتقاد شدید دکتر فریدون عباسی از لاریجانی، جهانگیری و پزشکیان
با همین دولت، همراه و مبلغ بودند. دستشان با هم بوده و در اداره کشور بهم کمک کردند و بهم پوشش دادند
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
15.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ نوام چامسکی:
📍برنامه هستهای ایران برای بازدارندگی است اما اسرائیل حتی بازدارندگی را هم برنمیتابد چون به دنبال سلطه بر خاورمیانه است!
🔻بایدن فقط شیوه گفتارش فرق میکند/تحریم ها مخصوصا در زمان کرونا جنایتکارانه است و مردم را در رنج قرار داده...!
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
12.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️دخالت آشکار و تمام عیار غربی ها در انتخابات ایران به نفع جریان غربگرا و مدعی اصلاحات!
🔹آیا وزارت خارجه ایران که بر بالا وزارتخانه اش نوشته شده "نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی" نسبت به این گونه دخالت های آشکار موضعی خواهد گرفت؟!
🔸امروز همه می دانند که نامزد جریان غربگرا در کشور لاريجانی و جهانگیری هستند آیا موضعی خواهند گرفت یا از ته دل خوشحالند؟!
مردم ما بدانند باران تندی که با یک غرش آسمانی می آید استمراری نخواهد داشت. اگر در آستانه انتخابات به خاطر گل روی نوکران داخلی اشان لطفی کنند دوامی نخواهد داشت بعد از انتخابات همه چیز به جای خودش بر می گردد. چنانکه در سال 96 در آستانه انتخابات، قرارداد 350 هواپیما بسته شد و بعاز رای آوری روحانی دوباره لغو شد.
❗️ هوشیار باشیم. برای بار سوم فریب نخوریم.
#دولت_سوم_روحانی
#روانبخش
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi