پیش بینی این روزهای اقتصاد ایران کار سختی نبود، کسی که تا حدی با سیاست های آزادسازی قیمت ها و بازار در شرایط تحریم آشنا باشد می تواند به سهولت چنین وضعیتی را پیش بینی کند.
دولت آقای رئیسی را باید به دو مقطع تقسیم کرد:
مقطع اول از ابتدای حکم تنفیذ تا انتهای سال ۱۴۰۰ بود که به طور متوسط با تکیه بر قدرت نرم دولت و تامین حداقل ها مثل افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران سعی کرد ثبات اقتصادی را حفظ کند.
و مقطع دوم از اردیبشهت ۱۴۰۱ شروع شد که به یکباره در دام فرزندان شیکاگویی اقتصاد خوانده افتاد و با حذف ارز ۴۲۰۰ و قرار گرفتن در مسیر سیاست های تعدیل نئولیبرالیسم، خودش را مستغرق دریایی بدون ساحل کرد! اگر آن روزها را به یاد بیاورید بسیاری از نئولیبرال های ریش دار بر اقتصاد دستوری تاختند، قیمت گذاری دولتی را مضر دانستند و دائم از کلید واژه رانت برای ارز ۴۲۰۰ استفاده کردند آن ها معتقد بودند حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تنها باعث افزایش نرخ چند قلم کالا می شود و نهایتا موجب رونق اقتصادی با تورم نهایتا ۸ درصدی می شود، اما الان نرخ ارز از مرز ۴۳ هزار تومان عبور کرده و طوفان تورم همه چیز را در می نوردد .... و اما آن ها ساکت شده اند.
دولت اگر دست از این آزادی اقتصادی برندارد و تصمیم به کنترل تقاضا، اصلاح نظام نابرابر درآمدی، حذف حقوق های نجومی و درآمدهای نجومی برخی کسب و کارها نکند اوضاع بسیار وحشتناک می شود...
@hokmraniirani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۱- قرآنسوزی با حضور پلیس و حمایت رسمی رژیم سوئد.
۲- رای به قرار دادن سپاه در لیست گروههای تروریستی.
۳-حمایت از اغتشاشات براندازانه.
واقعا اروپاییها دیگر چکار باید انجام دهند تا عدهای متوجه دشمنی آنها با اسلام و ایران شوند؟
💬 فواد ایزدی
🔺استراتژی اصلاح طلبان درباره ادعاهای تایید نشده: حمله حمله حمله! درباره آبروریزی های خودشان: سکوت سکوت سکوت!
از شبنم مددزاده اصلاحاتی چه خبر؟ از علیرضا اکبری جاسوس چه خبر؟ از گند زدن فایزری که سنگش را به سینه میزدید چه خبر؟ از هلیکوپتر اوکراینی که با پدافند خودی افتاد چه خبر؟
#عبدالرحیم_انصاری
🔺یک سوال ساده از اصلاح طلبانی که میگویند زمستان اروپا سخت نیست: آیا اگر بین روسیه و اوکراین جنگی در نمیگرفت، باز هم مردم تحت فشارهای اقتصادی و معیشتی در فرانسه، اسپانیا، انگلیس، ایتالیا و آلمان دست به تظاهرات های میلیونی و اعتصابات فلج کننده میزدند؟!
#عبدالرحیم_انصاری
🔴 حق گرفتنی است
اینکه برخلاف همه دنیا ، ما عوارض عبور از تنگه هرمز را نمی گیریم تا همین الان هم یک بذل و بخشش بیخود و لطفی بیجا بوده است!
از مسئولین دولت و نمایندگان مجلس مجدانه خواستاریم تا
اولا هرچه سریع تر نسبت به استیفای حق ملت اقدام کنند که لایُدْرَکَ الْحَقُّ إلاّ بالْجِدِّ (امام علی علیه السلام)
ثانیا قانونی به تصویب برسانند تا همه عواید حاصل از این عوارض فقط برای رفع محرومیت از مناطق ساحلی جنوب هزینه گردد ...
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران_قوی
#سپاه
✍ "قاسم اکبری"
✌️جنبش مستضعفین
@jonbeshmostazafin
♦️ پاسخ ایران به قرار دادن سپاه در لیست تروریستی، محدود به تهدید منافع اروپا در منطقه خواهد بود؟
🔸 بین گزینه هایی که روی میز قرار گرفته کدام عملی خواهد شد؟
🔸 ایران اروپا را پشیمان خواهد کرد یا پاسخی قابل پیش بینی خواهد داد؟
#شبنامه
#غافلگیری_بزرگ
۱۴۰۱/۱۰/۲۹
🔺 از ساعات گذشته که بحث تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران توسط اتحادیه اروپا مطرح شده یک سوال بسیار جدی در ذهن بسیاری از کارشناسان به وجود آمده و آن سوال این بوده که پاسخ ایران چه خواهد بود.
دانستن پاسخ این پرسش از این جهت مهم است که به اروپا کمک میکند تا ابعاد تصمیمی که گرفته را بهتر درک کند.
از طرفی پاسخی که داده میشود میتواند ادراکِ اروپاییها را مثبت یا منفی در قبال موارد مشابه در آینده بسازد.
بدیهی ست که آنها هزینه فایده, خواهند کرد و اگر حس بکنند که ارزشش را دارد باز هم اقداماتی مشابه (علیه ما یا علیه هرکسی دیگر با الگو گیری از همین تصمیم) خواهند داشت و اگر پاسخ ما به آنها اثبات کند که ارزشش را ندارد، داغ بر دستشان (برای هر اقدام مشابه) خواهند گذاشت...
🔺 همزمان با این بحثها سه پاسخ از سوی کارشناسان در ایران، در پاسخ به پیامدهای اقدام اروپا در حال مطرح شدن است.
یک پاسخ این بوده که از فردای چنین تصمیمی، منطقه برای نظامیان اروپا امن نخواهد بود و ایران این حق را برای خود قائل خواهد شد تا مواضع آنها در منطقه و جان نظامیانشان (که حالا بازوی نظامی ایران را رسماً دشمن دانستهاند) تهدید کند....
پاسخ دیگر این بوده که کشتیها، نفتکشها و داراییهای آبی اروپا در #خلیج_فارس از این پس باید منتظر نوعی دیگر از مواجهه ایران با خود بوده و برای پرداخت هزینههای این تصمیمات آماده شوند.
پاسخی دیگر اما اینگونه بوده که ایران قصد دارد در پاسخ به این اقدام اروپا کاری فراتر انجام داده و دست به اقدامی غافلگیر کننده بزند بطوری که غربی ها در موارد بعدی جرات انجام چنین اقدامی را هیچ وقت و هرگز نداشته باشند.
🔺 کدام پاسخ درست؟
ایران دقیقا چه در سر دارد؟ آیا قرار بر پاسخی محدود و در سطح تهدید جان و دارایی نظامی اروپایی ها در منطقه خواهد بود؛ یا باید شاهد رخدادی مهمتر باشیم؟
و آیا از اساس چنین پاسخی کفایت کرده و پشیمان کننده خواهد بود؟
برای پاسخ به این سوال باید به یک نکته توجه کرد: چند گزینه در این خصوص روی میز در ایران قرار دارد.
یکی از این گزینه ها این است که مواضع نظامیان آنها در منطقه به عنوان هدف تعریف شود. درباره اینکه این گزینه پاسخی در خور است یا نه بحث بسیار است.
برخی میگویند اگر برای مثال بحث بر سر مسئله ای مانند توقیف نفتکش ایران توسط انگلیس (که سالها قبل رخ داد) باشد، بله در این صورت توقیف نفتکش آنها توسط ایران پاسخ مناسب و پشیمان کنندهای ست (کما اینکه دیگر هیچ وقت انگلیس مرتکب چنین خطایی نشد)
اما درباره اینکه در پاسخ به تروریستی اعلام شدن سپاه، تهدید مواضع نظامیان اروپا در منطقه بتواند پاسخی در همان سطح باشد، نیاز به تامل بیشتر است.
🔺 در کنار این موارد، گزینه های دیگری هم مطرح است. آن گزینهها، اقدامات فراتری را اولویت میداند.
اینکه ایران بر روی کدام متمرکز خواهد شد چیزیست که فقط مرور زمان میتواند به آن پاسخ دهد.
برخی کارشناسان در ایران بر این باورند که اقدام اتحادیه اروپا حتی اگر صرفا یک اقدام نمایشی باشد، ایران باید در عمل پاسخی بدهد که این پیام را به طرف غربی مخابره کند که تصمیماتی از این دست میتواند بازی را سختتر کرده و به یک مرحله ی بی بازگشت هدایت کند.
بسیاری بر این باورند که در حال حاضر و در این مرحله، محدود کردن پاسخ ایران به هر اقدامی که بتواند قابل پیش بینی و دارای تعریف مشخص، و محدود به یک منطقه ی جغرافیایی خاص باشد، توهینی بزرگ به واژهی محترمِ "امنیت" و به چالش کشاننده ی آن خواهد بود.
🔺 اینکه عده ای بخواهند به طرحی اولویت بدهند که محدود به تهدید مواضعِ نظامیان اروپا به عنوانِ "هدف" در منطقه باشد، اگر کفِ اقدامات ایران باشد (آن هم اقداماتی که باید بخشی از آن فراتر از میدان تعریف شود)؛ میتواند اتفاقی خوب و پاسخی در خور باشد. اما اگر قرار باشد تنها همین به عنوان نهایتِ پاسخِ ایران در دستور کار قرار گرفته و صرفا به #منطقه ، به ویژه خلیج فارس محدود شود، جای تأمل بسیار زیادی دارد...
ما به چیزی نیاز داریم که آنها تصور انجامش از ایران را هم نداشته باشند و در تعریفات مرسوم خود یقین داشته باشند که احتمالا هیچ وقت از سوی ایران به آن فکر نخواهد شد!
باید به غرب ثابت شود که نمیتواند کنشگری مسئولیت ناپذیر باشد؛ و این با محدود کردن گزینه ها به #تنبیه_غرب در منطقه محقق نخواهد شد.
گزینه های دیگر را اولویت دهید...
#آقای_تحلیلگر
#غافلگیری_بزرگ
#پاسخ_قاطع
#شبنامه
@mrtahlilgar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تسویه ابَربدهیِ دولتها توسط دولت رئیسی
🔹وزیر کار: در این دولت ۲ تسویه بزرگ در طول تاریخ نظام صندوقداری و بازنشستگی صورت گرفت.
🔹۸۸ هزار میلیارد تومان بدهیِ صندوقها به بانکها تسویه شد و بانکها از حالت ناترازی به تراز مثبت رسیدند.
🔹۱۸۰ هزار میلیارد تومان بدهیِ دولت به صندوق تامین اجتماعی نیز تامین و پرداخت شد.
🔹دولتهای قبلی ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به جا گذاشتند که تاکنون ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از این بدهی تسویه شد.
شبنامه 1093 - @mrtahlilgar.mp3
12.39M
حماقت بزرگ اروپا علیه سپاه به غافلگیری بزرگ منجر خواهد شد؟ / پشت پرده تحریم سپاه در اروپا
#شبنامه / همه چیز درباره یک اقدام قابل تأمل / پشت پرده پروژه ای پیچیدهی علیه بازوی نظامی ایران / چرا اقدام علیه سپاه در اولویت قرار گرفت؟ / این اقدام چگونه قرار است به "به چالش کشیدن معیشت مردم" منجر شود؟ / آیا ایران دست به غافلگیری تاریخی و بزرگ خواهد زد؟ / گزارشی در خصوص یک اقدام حماقت بارانه... / قسمت ۱۰۹۳
#آقای_تحلیلگر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منطق بی حجاب ها دقیقا همینه
به دیگران که میرسه میگن تو نگاه نکن، به خودشون که میرسه میگن مکه میشه نفس نکشم!!!!
پارکدوبل
#توییتر_انقلابی
شبنامه 1095 - @mrtahlilgar.mp3
10.76M
هشدار امریکا به اسرائیل: این طور پیش بروید کارتان تمام است، منافع ما هم به خطر میافتد!
#شبنامه / معترضین به نتانیاهو میگویند حضور صد هزار نفر در یک خیابان تازه آغاز بازی است / آمریکا به شدت از اوضاع فلسطین اشغالی ترسیده به طوری که از طریق برخی رسانه هایش به نتانیاهو هشدار داده که تداوم این وضع میتواند به پایان اسرائیل منجر شود/ در گزارش رسانه های آمریکایی در همین خصوص آمده: اینگونه پیش بروید منافع ما هم به خطر میافتد.../ قسمت ۱۰۹۵
#آقای_تحلیلگر
2_144134979505808699.mp3
48.3M
🔊 سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه مشهد مقدس
🔸کریمی قدوسی نماینده مردم شریف مشهد در مجلس شورای اسلامی
🔸موضوع: حکمرانی اسلامی و نسبت دولت پیشین و دولت کنونی با آن
🔸 تاریخ سخنرانی: ۳۰ دیماه ۱۴۰۱
4_5935946614718860530.mp3
11.75M
⭕️صوت کامل گفتگوی برنامه جهان آرا
🔸با حضور سید مصطفی خوشچشم
🔸موضوع: اتفاقات اخیر از جمله چرایی اقدام اروپا برای الحاق برچسب تروریسم به سپاه، افزایش نرخ ارز، چشم انداز آینده و...
🔸 زمان: ۱ بهمن ۱۴۰۱
#برنامه_جهانآرا
شبنامه 1096 - @mrtahlilgar.mp3
13.02M
🚨 افشاگری بی سابقه درباره کودتای اخیر در ایران / قرار بود بعد از یمن و سوریه، ایران سومی باشد
#شبنامه / اخیرا گزارشی در یک نشریه خارجی منتشر شده که نا آرامیهای اخیر ایران را به کودتا تشبیه کرده است / این نشریه از نقش سازمان سیا و ام آی سیکس در این رخداد گفته و اشاره کرده و ایران قرار بوده چیزی شبیه به رخدادهای لیبی و یمن را رقم بزنند/ قسمت ۱۰۹۶
#آقای_تحلیلگر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امیرعبداللهیان: بورل به صراحت به من گفت مصوبه پارلمان اروپا احساسی است و آنها میخواستند نگرانی خود را بیان کنند
🔹نگرانی آنها از اشخاص، مقامها و اماکن اروپایی است که ایران تحریم کرده است. آنها در قطعنامه خود خواستند که اشخاص را از لیست تحریم خارج کنیم.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امیرعبداللهیان: آمریکاییها ریاکاری را همچنان ادامه میدهند اما آنها وقتی دیدند اغتشاشات به جایی نمیرسد، زودتر از اروپاییها به ما برای بازگشت به برجام پیام دادند.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فاز اجرایی منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی کلید خورد
سخنگوی سازمان فضایی ایران:
🔹اجرای این پروژه که پروژه شهید سلیمانی نام دارد و در واقع اولین پروژه منظومه ماهوارهای کشورمان محسوب میشود، به دلیل دستاوردهای حاصله در تولید سری ماهواره و شبکه سازی آن، از اهمیت بالایی برای کشور برخوردار است.
🔹در حال حاضر با گذشت کمتر از یک ماه از تصویب برنامه ۱۰ ساله فضایی که یکی از مهمترین بندهای آن اجرای پروژه شهید سلیمانی است، با شروع فرایند مناقصه و شناسایی شرکت یا شرکتهای مجری، فاز اجرایی این پروژه رسما کلید زده شد.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رئیس بانک مرکزی: فضای روانی این روزها با واقعیت بسیار تفاوت دارد
🔹ما امسال ۲۰ میلیارد دلار بیشتر از وارداتمان، صادرات داشتیم و به همین رقم ذخایر ارزی کشور افزایش یافته و همه این پول در دسترس ماست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آغاز ماه دعا
حضرت آیت الله خامنهای:
🔹« باید همه به یکدیگر تبریک عرض کنیم این توفیق الهی را که توانستیم بار دیگر وارد ماه رجب بشویم.
🔹ماه رجب یک فرصت تقرّب به ارزشهای الهی و تقرّب به ذات مقدّس پروردگار و فرصت خودسازی است. این ایّامی که در روایات ما بهعنوان ایّام برجسته معرّفی شدهاند، اینها همه فرصتند؛ هر فرصتی هم نعمت است و هر نعمتی هم نیازمند شکر و سپاس است.
🔹شکر و سپاس نعمت هم این است که انسان نعمت را بشناسد، بر طبق اقتضای این نعمت رفتار کند، از آن بهره ببرد، نعمت را از خدا بداند و آن را در راه خدا به کار ببرد؛ ماه رجب از این نعمتها است.» ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
امیرعبداللهیان هتک حرمت قرآن در سوئد را محکوم کرد
وزیر امور خارجه:
🔹هتک حرمت قرآن کریم و نفرت پراکنی علیه مقدسات اسلامی که باز در سوئد اتفاق افتاد را به شدت محکوم میکنم.
🔹نباید جریحهدار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلام هراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود.
🔴 ملتی که جغرافیای خود را نداند، چگونه میتواند حافظ آن باشد؟!
در توییتی گفتم، یک راه مقابله با اقدامات خصمانه اروپا علیه #سپاه، اخذ عوارض از کشتی های عبوری از #تنگه_هرمز است. برخی شبهه کردند که تنگه بین المللی است و نمیشود عوارض بست! بی آنکه لحظه ای تامل کنند که ما میتوانیم تنگه را ببندیم ولی نمیتوانیم عوارض بگیریم ؟! و.. اما پاسخ های حقوقی و کامل به این شبهات:
۱. طبق کنوانسیون 1958 ژنو و عرف حاکم بر حقوق دریاها، رژیم حقوقی حاکم بر تنگهی هرمز، رژیم عبور بیضرر(نه عبور ترانزیت) است. یعنی دولت ساحلی میتواند به منظور حفاظت از امنیت خود در موارد خاص موقتا و استثنائا حق عبور بی ضرر را محدود و یا حتی مسدود نماید و طبق قوانین داخلی آنرا کنترل کند.
۲. بر اساس ماده ۲۶ کنوانسیون حقوق دریاها، کشور ساحلی میتواند برای خدماتی مثل تأمین امنیت و فانوس دریایی و مبارزه با آلودگی های زیستمحیطی از نفتکشها و کشتی های عبوری عوارض اخذ نماید. اقدامی که در برخی مناطق دیگر دنیا نیز صورت می گیرد.
۳. طبق ماده 1 قانون مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان
https://rc.majlis.ir/fa/law/show/92205
جمهوری اسلامی ایران خارج از قلمرو خشکی و آب های داخلی و جزایر خود در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان بر منطقه ای از آب های متصل به خط مبدا که دریای سرزمینی نامیده می شود حاکمیت دارد. (تا 12 مایل دریایی) این حاکمیت همچنین شامل فضای فوقانی، بستر و زیر بستر دریای سرزمینی می باشد و جزایر متعلق به ایران اعم از این که داخل و یا خارج دریای سرزمینی باشند، طبق این قانون دارای دریای سرزمینی مخصوص به خود هستند.
۴. پس تنگه هرمز تا ۱۲ مایل (۲۲ کیلومتر) جزء آبهای سرزمینی ایران است و کریدور رفت و برگشت کشتیها در میان جزایر ایرانی (تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی و سیری) قرار دارد، عمده کشتیها (بیش از 60 درصد منابع نفتی دنیا) مجبورند از آبهای سرزمینی ایران عبور کنند و ایران میتواند حق عبور دریافت کند و منبع خوب ارزآوری برای کشور باشد.
۵. طرح اخذ عوارض از تنگه هرمز جدید نیست، بلکه هم در سال ۹۱ هم در سال ۹۸ پس از تروریستی خواندن سپاه توسط ترامپ، در مجلس طرح شد، فراکسیون اقدام متقابل، طرح نسبتا جامعی در این زمینه تهیه کرد، ۱۶۰ نماینده در بیانیه از روحانی خواستند این طرح را اجرایی کند ولی غربگراها آنرا ناکام گذاشتند.
۶. اکنون در دولت و مجلس داعیه دار انقلابی بودن، زمان تصویب و اجرای این طرح است؛ و بهترین پاسخ به دولتهای تاجرمسلک و تروریست پرور اروپایی. تا بدانند پاسخ هر اقدامی علیه ایران، تاوان دارد. تاوان های سنگین اقتصادی و سیاسی
۷. تنها کسانی با این طرح مخالف بوده و هستند که یا اطلاعات حقوقی و سیاسی اندکی دارند یا هوش اقتصادی و شیوه های متنوع ارزآوری برای وطن را کنار گذاشته اند یا منافع غربیها را بر منافع ملی ایران برتر میدانند.
#محمد_عبدالهی
دلیل عمده حاشیهزدگیها در فضای سیاسی-رسانهای کشور ما، فقدان دستورکار ملی است. اگر برای چهار حوزهای که رئیس جمهور به درستی دست روی آنها گذاشته (مسکن، تغذیه، خودرو و سلامت) راهحل محوری انتخاب و اعلام شود، بر مبنای این راهحلها پروژههای ملی تعریف شود، آینده برای مردم ترسیم شود و حرکت جمعی به سوی این آینده در متن فضای سیاسی-رسانهای قرار گیرد، حواشی اساسا مجال طرح نمییابند یا در صورت طرح به متن نمیآیند.
#سید_یاسر_جبراییلی