هدایت شده از مطالعات سواد رسانه ای
🔶🔹 ریشهشناسی فهم غلط نسبت به فضای سایبر- (بخش یکم)
📆 به مناسبت تصویر نامهای که این روزها با مضمون «اینترنت آزاد» و با تعبیر «بازگشت اینترنت به شرایط عادی» منتشر شده است.
✴️ این نگاه اسفبار به فضای سایبر که متصور است «مدیریت نکردن و ول کردن فضای سایبر، معادل آزادی و عادی بودن است»، ریشه در انقطاع علمی فضای سایبر از دانش سایبرنتیک بهعنوان دانش مادر و سازندهی خود دارد.
↩️ در دههی ۸۰ شمسی که ایام دانشجویی را در رشتهی مهندسی IT سپری میکردم، سؤالات بسیاری از اساتید بابت علل و شرایط محتوای بینظم، بیریشه و عقبماندهی دروس داشتم که تماماً با پاسخهایی نظیر:
1⃣ مصوب وزارت علوم است (خوب چرا و با کدام منطق علمی؟!)؛
2⃣ همهی دنیا همینها را میخوانند (که اینگونه نبود و نیست!)؛
3⃣ آیتی برای رفاه بشر بنا شده (که طبق مستندات تاریخی صد در صد غلط است)؛
و دیگر پاسخهای کلیشهای اینچنینی بیپاسخ ماند.
📚 مطالعات شخصی بابت حصول پاسخهای صحیح پرسشها آغاز شد که خروجی آن به شناختن دانش سایبرنتیک منتج گردید؛
🔴 دانشی که تا اوایل پیروزی انقلاب اسلامی با اسامی «فرمانشناسی» و «سیبرنتیک» در کشور وجود داشته و طبق مستندات، با میدانداری دشمن بهصورت کامل از کشور زدوده شده است‼️ (امروز واضح است که چرا)
💢 دانشی که از ریشهشناسی نام آن (Cybernetic) تا تمام تئوریهای پایه و سازندهاش به معنای کنترل، سلطهجویی و حاکمیت است؛
💢 و اساساً دانشی است برای طراحی و اعمال حاکمیت با سبک و روشی جدید که Cyber Space (فضای حاکمیت و کنترل) نام دارد.
❌ و اینکه ما به آن بگوییم مجازی (بهمعنای غیرواقعی!!) چیزی از ماهیت کنترلگر آن کم نمیکند.
🔍 حتماً بررسی بفرمایید چه کسی (؟) نخستین بار نام مجازی را بر فضای سایبر گذاشت و رأساً چه نقشی در ولنگاری امروز فضای سایبر کشور دارد ....
⭕️ در واقع میتوان حوزهی فنی فضای سایبر و مهندسی کامپیوتر را بیریشهترین رشته از حیث قطع ارتباط با دانش مادر خود در مجموعهی رشتههای وزارت علوم دانست.
⬅️ لذا تحصیلکردههای این حوزه، علیرغم هوش و استعداد بالا و ظرفیت نخبگانی، به سبک یک نیروی صرفاً فنی و ابزار بهدست تربیت میشوند که یاد میگیرند «کار کنند» نه اینکه «چهکار کنند».
☢ خسارت بزرگ ملی و حتی تمدنی این است، فضایی را عادی و آزاد بپنداریم که اساساً برای اعمال یک کنترل تمامعیارِ غیرعادی و کاملاً محدود، مشروط و کانالیزه شده، توسط بخشهای امنیتی - نظامی بریتانیا و آمریکا ایجاد شده و همچنان در سطح بینالمللی در کنترل خودشان است❗️
❇️ پایان بخش یکم
✍️مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
هدایت شده از مطالعات سواد رسانه ای
🔶🔹 ریشهشناسی فهم غلط نسبت به فضای سایبر- (بخش دوم)
📆 به مناسبت تصویر نامهای که این روزها با مضمون «اینترنت آزاد» و با تعبیر «بازگشت اینترنت به شرایط عادی» منتشر شده است.
✴️ تیر ماه ۱۳۹۹ بود که یک سند بسیار مهم در شورای عالی فضای مجازی تصویب شد؛ سندی که مدتها انتظار مصوب شدنش را کشیده بودیم:
«طرح کلان و معماری شبکهی ملی اطلاعات»
🌐 https://ito.gov.ir/fa/news/107550
❇️ امیدمان این بود که هر چند عملکرد دولت وقت از سویی و دبیر وقت شورا از سوی دیگر، در تعارض با منویات امام جامعه، منافع ملی و ارتقاء حریم خصوصی و امنیت مردم در فضای سایبر بود، اما بالاخره با تصویب طرح شبکهی ملی اطلاعات، میتوان زمینهسازی اتفاقات مهم و اساسی را برای حصول «فضای سایبر ملی» رقم زد.
⭕️ اما بررسی متن سند، خبر از یک اشتباه بسیار عمیق علمی میداد. در صفحهی ۶ سند بیان شده است:
«بر اساس این مدل، لایههای محتوا و خدمات کاربردی خارج از قلمرو شبکهی ملی اطلاعات ... است.»
⬅️ این بدان معنا است که اساساً شبکهی ملی اطلاعات صرفاً در دو بعد فیزیکی و فنی تعریف شده و اصل کار آن که «بسترسازی برای کنترل محتوا» است، خارج از حیطهی شبکه فرض شده است‼️
♨️ عمق این خطا مانند این است که سندی با عنوان «طرح کلان و معماری شبکه ملی آبرسانی» از سوی سازمان آبفای کشور تدوین گردد اما در آن قید شود «جریان آب و خدمات آبرسانی، خارج از قلمروی شبکهی ملی آبرسانی است!»
1⃣ پرسش نخست این است که اگر جریان محتوا، خارج از قلمروی شبکهی ملی اطلاعات تعریف شده، اساساً این شبکه برای چه کاری طراحی شده است؟!
2⃣ و پرسش دوم این است که چگونه ممکن است حتی در سطح شورای عالی فضای مجازی، چنین خطای علمی فاحشی رخ دهد؟ جهل یا عمد؟
❇️ پایان بخش دوم
✍️مهندس شکوهیانراد
🔴 مصوبه اشرافی مجلس!!
همان موقع که طرح شفافیت آراء در مجلس رای نیاورد، بایستی این گونه مسائل را حدس می زدیم!
برخی نمایندگان واقعا انقلابی اند اما برخی فقط نقاب انقلابی گری بر صورت دارند که باید برای انتخابات سال آینده این موارد را خوب به خاطر بسپاریم ...
✍ "قاسم اکبری"
https://eitaa.com/tahlilesiasy
🔻عقبنشینی ارزشی به بهانهی شبهاقتضائات
🖊 مهدی جمشیدی
گذشته از اینکه بیش از یک سال تعلل رئیسجمهور در تغییر دبیر شورای عالی فضای مجازی، فرصتسوزی و خطای راهبردی بوده، ایشان در بند یازدهم از حکم انتصاب دبیر جدید چنین نگاشته است:
«بازنگری در سیاستهای مسدودسازی فضای مجازی با تأکید بر ارزشهای دینی و انقلابی و توجه به اقتضائات نوین فضای مجازی.»
در این باره باید به صراحت گفت:
۱. «بازنگری» یعنی کنار نهادن و عبور. یعنی دورهی فیلترینگ تمام شده. یعنی دیگر این رویکرد، کارآمد نیست. یعنی سلب و نفی، بدنهی اصلی سیاست رسانهای نظام بوده است و اکنون باید این سیاست را رها کرد. یعنی دورهی تجدیدنظرطلبی آغاز شده است.
۲. و اعتراف تلخ این است که به جای «شبکههای اجتماعی غربی»، نوشتهاند «فضای مجازی». گویا نظام با اصل فضای مجازی مشکل داشته است.
۳. عبارت «تأکید بر ارزشهای دینی و انقلابی» هم تعارف و رندی هست، وگرنه روشن است که مرزبندی با دشمن، ذات نگاه دینی و انقلابی است. وقتی عنصر ذاتی و جوهری را انکار میکنید، دیگر تأکید بر آن معنا ندارد. «نفی» میکنید و بعد بر امر معدوم، «تأکید» میکنید؟!
۴. و البته عبارت «توجه به اقتضائات نوین فضای مجازی» نشان میدهد که کفهی «عملگرایی» سنگینی کرده و «موقعیت» بر «ارزش»، غالب شده است. «اقتضائات»، همان «واقعیتها»یی هستند که در این روایت، «آرمانها» را به عقب سوق میدهند. «اقتضاء» یعنی دیگر نمیتوان کاری کرد و باید پذیرفت. یعنی «ضرورت» است و جای انتخاب نیست.
۵. نقطهی کانونی این حکم، همین بند است و به همین دلیل، جریان غیرانقلابی این بند را برجسته کرده است. در واقع، دریافته که لابلای بندهای صوری و فرعی، این بند گویای «چرخش ایدئولوژیک دولت» در این زمینه است.
۶. رفع انسداد از شبکههای اجتماعی غربی، دو نتیجهی مستقیم و قهری دارد: نخست اینکه دشمن به زودی از همین شبکهها «حملهی سختتر»ی خواهد کرد، دیگر این که «رونق شبکههای اجتماعی بومی» از میان خواهد رفت.
۷. از قبل هم قابل پیشبینی بود که اگر صاحبان فکر در جبههی انقلاب، دولت را به حال خویش رها کنند و بر اساس اعتماد مطلق، از «نقادی» غفلت نمایند، تجربهی دولت احمدینژاد تکرار خواهد شد. در تمام جمهوری اسلامی، فقط باید به یک نفر اعتماد مطلق داشت و آن شخص رهبر انقلاب است. باقی را اگر متفکران و اندیشهورزان جبههی انقلاب، رصد و مراقبت نکنند، سستی و نشتی ایدئولوژیک خواهند داشت.
۸. امثال حقیر، بیش از برخی از مشاوران محافظهکار و بینابینی این دولت، از آداب و قواعد روشنفکری شبهدینی باخبریم و صد مرتبه بهتر میتوانیم «لیبرالیسم ارتباطی» را با «سس انقلابیگری» تزیین نماییم، اما چه کنیم که هنوز تصویر پیکر خونآلود شهید آرمان علیوردی را از یاد نبردهایم که چگونه «کلونیهای اینستاگرامی» و «گروهکهای واتسآپی»، همچون گلههای گرگ و کفتار از فضای مجازی بیرون آمدند و در وسط شهری که امالقرای جهان اسلام است، ذرهذره جانش را ستاندند. و نهفقط او را، بلکه روحالله عجمیان را. چه آسان، اقتضائات خط شهدای مظلوم، به فراموشی میسپرند، و چه بیپروا، پنجرههای دعوات شیطان را به روی جامعه میگشایند.
این «زاویهها» حتی در آغاز هم بسیار بزرگ هستند. پس نباید در انتظار آینده نشست.
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کار فرهنگی خوب 👌👌👌
🔺یعنی در ذهن مردم حک شود که به خاطر خودشان هم که شده، باید رعایت مکان عمومی را داشته باشند.
❌وقتی رسانه در دست اهلش نباشد، فیلم گاندو که سهل است، به طور کلی حق را می پوشانند و فساد را ترویج می کنند.
❌مگر در همین صداوسیما خرابکاری نفوذی ها اتفاق نیفتاد؟
✅باید کار را به کاردان سپرد
❌از خاطر ایران پاک نمی شود که اجنبی ها حکومت را به طویله چی بنام رضا پهلوی دادند
✍ #مهاجر
https://eitaa.com/tahlilesiasy
8.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️زنگ خطری که هایپرسونیک ایرانی برای دشمنان به صدا درآورد؛ رسانههای عربی پیرامون موشک ایرانی چه گفتند؟!
🔹 اظهارات اخیر سردار حاجیزاده درباره دستآوردهای موشکی ایران بازتاب گستردهای داشت و رسانههای عربی بلافاصله به این موضوع پرداختند.
🔹 شبکه سعودی "الحدث": ایران به دنبال زمان مناسب برای رونمایی از موشک هایپرسونیک فرا صوت خود است!!
🔹 شبکه "العربی": در راستای اظهارات حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه میتوان گفت که این تهدیدات و هشدارها پیام واضح ایران به اروپاست!!
🔹 شبکه "الشرق": صحبت از موشکی با سرعت 12 ماخ به میان آمده که سرعت بسیار بالایی است یعنی معادل موشک کینژال روسها که پیشرفت بسیار بزرگی است!!
@Akhbarefori
10.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علی ظاهری کارشناس اقتصاد راهبردی: نمایندگانی که ۷ ماه پیش میگفتند با جراحی اقتصادی فقط ۴ قلم کالا گران میشود، بیایند جواب بدهند
🔹مسئولان بدانند که نیمه دوم، نیمه مربیان است.
@AkhbareFori
🖼 #عکس_نوشته
👤 استاد #پناهیان
▫️ شرط حضرت مهدی برای ظهور، اتحاد دلهای مردم برای وفای به عهد نسبت به ولایت است.
https://eitaa.com/tahlilesiasy
سلام علیکم...
من المومنین رجال صدقواماعاهدواالله
علیه فمنهم من قضی نحبه....
حاج حسین خرازی گفته بود تو عملیات خیبر (عملیاتی که از ناحیه دست جانباز شدند) فرشتهها اومدن روح منرو ببرن، من گفتم فعلا میخوام برای خدا بجنگم...
مگه قرآن نفرمود وقتی اَجَل کسی برسه، فرشته مرگ یک لحظه بهش مهلت نمیده؟ پس مجاهد فی سبیلالله به کجا رسیده که به ملکالموت میگه من هنوز تو این دنیا کار دارم؟
👤راوی: حجتالاسلام مهدوی بیات
شهید آوینی درباره حاج حسین گفته بود: آن آستین خالی که با باد این سو و آن سو میشود، نشان مردانگیست. گاهی باد باید فقط به افتخار حسین خرازی بوزد تا نامردهای روزگار رسوا شوند.
🗓 ۸ اسفند، سالروز شهادت شهید حسین خرازی گرامی باد....
🌸⃟🕊 التماس دعا🌷🌷🌷🌷🌷
https://eitaa.com/tahlilesiasy
هوالرزاق💐
#گـازانبـری!
#مهـم
شاید به جرأت میتوان گفت ابراهیم رییسی تنها رییس جمهوری است که از همان ابتدای کار از چند جبهه مورد یک تهاجم گستردهی رسانهای و میدانی از نوع گاز انبری قرار گرفته!
🔺اول: بانیان وضع موجود
🔺دوم: اصلاح طلبان شکست خوردهی انتخابات ۱۴۰۰
🔺سوم: انواع بِرَند عدالتخواهی و انقلابیهای نفهم!
🔺چهارم: دشمن همیشه پای کار خارجی و مزدوران داخلی آنها!
🔺پنجم: عناصر برجای مانده از دولت قبل!
🔺ششم: مافیای ثروتمند و با نفوذ اقتصادی خارج از دولت!
🔺هفتم: بخشی از نمایندگان فرصت طلب مجلس!
امروزه از دشوارترین فعالیتها در فضای مجازی، دفاع از دولت ابراهیم رییسی است!
▪️سختی کار آنجاست که هم مکلّف به دفاع از این دولت هستیم و هم شرایط به گونهای است که همهی توپها را در زمین رییسی انداختهاند و همین دفاع را بسیار دشوار کرده است.
☝🏼اما واقعیت کدام است؟
آیا رئیسی ناتوان از ادارهی کشور و دولتش فاقد کارآمدی کافی است؟
یا ماجرا چیز دیگری است؟
▫️همهی شواهد، حاکی از آن است که دولت رییسی در یک زمین بازیِ از قبل طراحی شده گرفتار و بخش قابل توجهی از انرژی آن برای خلاصی از این گرفتاری به هدر میرود!
▪️اگر تصور کنید که مصیبتهای دولت روحانی برای این دولت فقط خزانه خالی و بدهیهای سرسام آور برجا ماندهی قبلی است به شدت در اشتباهید!
رییسی درگیر توطئهای همه جانبه شده که رد پای دولت اصلاح طلب روحانی در همهی جبهههای این توطئه مشهود است.
🔺برجام، دلار جهانگیری، بدهیهای نجومی، اقتصاد خارج از دولت، کارگزاران پیدا و ناپیدای اقتصاد، قیمتسازان بازار آزاد دلار، اتاق بازرگانی، خودروسازان قدرقدرت، بانکهای خصوصی، فضای مجازی بی در و پیکر، پیاده نظام دشمن در این فضا و بالاخره تفالههای باقیمانده از دولت قبل در جای جای این دولت، نقش آفرینان اجرای این توطئه گسترده بر علیه دولت سیزدهم هستند.
آنچه در ادامه میخوانید، واقعیت بدون اغراق از میدانی است که دولت رییسی را در وسط معرکه آن گرفتار نشان میدهد!
🔸دلار، شب و روز و تعطیل و غیر تعطیل نمیشناسد و مدام بالا میرود و ظاهراً اراده ای پشت آن قرار گرفته که بدون وقفه برای بر زمین زدن دولت سیزدهم پیشروی کند و سایر کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را هم به پیش ببرد!
🔸همهی امکانات رسانهای دشمن اعم از داخل و خارج، پای کار این توطئه آمده و مجال فکر و تمرکز را از دولت و ملت گرفته و با حجم بسیار بالا افکار عمومی را بمباران میکند.
⚠️ این هشدار را جدی بگیرید که این حجم از حمله رسانهای و جوسازیهای کاذب برای دولت سیزدهم بدون تردید مقدمه یک آشوب خیابانی دیگر است!!!
😞 رییسی اما با همهی انتظاری که از او میرفت، در این میدان دچار خطای محاسبه و طراحی نقشهی راه شد!
🔸دولت رییسی با همهی تلاشهای شبانهروزی و کارهای بزرگی که انجام داده و کمتر رسانهای شده به نظر میرسد فاقد یک استراتژی قدرتمند برای مقابله با جنگ اقتصادی است
🔸دولتی که قرار بود در یک نبرد واقعی اقتصادی نقش آفرین باشد اما آرایش جنگی از او ندیدیم!
و نتیجه همین شد که امروز شاهد آن هستیم.
آقای رییسی اگر بخواهد در این نبرد، پیروز میدان باشد؛ باید بدون فوت وقت، وضعیت جنگی به خود بگیرد.
🔸جنگ اقتصادی، افسران کارآزموده برای مقابله با یک جنگ تمام عیار اقتصادی میطلبد.
☄️رییسی در نهایت باید تکلیف خودش را مشخص کند که میخواهد اقتصاد اسلامی را پیاده کند یا بر همان ریل اقتصاد لیبرالی و نئولیبرالی، کشور را اداره کند.
وسطْ بازی نمیشود
یا این طرف یا آنطرف
هرکدام را که انتخاب کند بهتر از وضعیت شتر گاو پلنگیِ این روزهاست!!
✅ به امید پیروزی دولت انقلابی سیزدهم در یک نبرد اقتصادی بی سابقه بعد از انقلاب.
یا علی مدد
✍️صالح ادیب
https://eitaa.com/tahlilesiasy