چرا ابلاغیه قیمت گذاری نفت خام، بازار را منفی کرد؟
در ابلاغيه دستورالعمل قيمتگذاری نفت خام و فرآورده هاي نفتی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۴ از یک سو فرمول سمت فروش نفت خام به پالایشگاه ها تغییر نکرده است.
❕ اما در سمت خرید فرآورده های نفتی، بنزین مرجع از بنزین اکتان ۹۵ سنگاپور به بنزین اکتان ۹۵ فوب خلیج فارس تغییر کرده است. در سال ۱۴۰۲ نرخ خلیج فارس بطور میانگین ۴.۱ دلار کمتر از نرخ سنگاپور است. یعنی:
🔹 کاهش قیمت خرید بنزین از پالایشگاههای داخلی
🔹 کاهش کرک اسپرد بنزین اکتان ۸۷
🔹 کاهش کرک اسپرد گازوییل سولفور بالا
🔻بنابراین قیمت گذاری به سمت کیفی سازی بنزین و گازوییل و بالا بردن استاندارد محصولات رفته است که همین مهم منجر به کاهش قیمت فروش فرآورده های نفتی و تعدیل منفی گزارشات پالایشگاهی ها می شود. /اعتبار تابان
بازار که خراب میشه، همه از چشم همدیگر می بینند و دنبال مقصر می گردند، اما بازار که خوب میشه افراد از نبوغ خودشون و هوش شخصی در کشف بازار سهام برای سرمایه گذاری لذت می برند.
#پرویز_جلیلی
#شاخص_کل
سال نود و نه هم در حوالی همین دو میلیون و صد هزار ، بهانه ریزش بازار صندوق #پالایش و حواشی زنگنه و... بود البته این فقط جرقه بود دولت که به قول #نوبخت بودجه پیش بینی شده خودش از بورس برای کل سال رو در سه ماهه اول از بورس و از محل فروش سهام به دست آورده بود کم کم داشت فیتیله رو پائین می کشید
بگذریم
حالا هم که در محدوده دو میلیون و صد و پنجاه بازار نیاز داره که این محدوده رو حفظ کنه باز پخش و پالایش و دستورالعمل هایش
نمی دونم این موضوع اصلاح میشه یا که در نهایت اجرا خواهد شد ولی بدونید اگر بازار دغدغه شما هست سطح یاد شده بسیار مهم هست از دست بره کار برای بازار سخت میشه هر چند فکر نمی کنم دغدغه مند باشید
#محسن_اسلامی
ارزش کل معاملات امروز بازار 12.986 میلیارد تومان بوده که از این مبلغ 6027 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و صندوق های قابل معامله سهامی بوده است
#همگرایی_مضحک
در ابلاغیه پالایشی چند شرکت متاثر هستند
و اثر سود و زیان آن و میزان تعدیل منفی آنها هم به درستی شفاف نشده با این حال این شرکت ها با پی بر ای زیر ۵ به صف فروش نشستند...
اما این طرف ماجرا، شرکت هایی که در گزارش میان دوره ای افزایش سود بالای ۱۰۰ درصد داشتند هم به سوگ نشستند!!
امیدواریم روزی بازار و اهالی بازار به یک حدی از بلوغ اقتصادی برسند که شاهد چنین همسویی های مضحک با گروه پالایشی یا خودرویی و ... نباشیم.
#تحلیل_بازار
شوک پالایشی
سهامداران در حال شروع کردن هفته ای آرام پس از چند هفته درگیری نظامی بودند با این امید که فضای ملتهب کمی آرام بگیرد و بتوانند با خیالی آسوده اقدام به سرمایه گذاری کنند. همین اول هفته دستورالعمل فروش خوراک (نفت) به پالایشگاه ها و خرید فرآورده های اصلی (گازوئیل و بنزین و غیره) از آنها منتشر شد تا خیال آسوده را از سهامداران بگیرد. به این ترتیب تحت تاثیر جو منفی حاکم شده در گروه پالایشی به دلیل کاهش قیمت بنزین خریداری شده از آنها (خصوصا بنزین معمولی با اکتان 87) تقریبا همه ی بازار منفی شد و سهامداران بورسی یک روز قرمز را در اول هفته تجربه کردند. ارزش معاملات به دلیل حمایت ها در منفی همزمان با رنج های منفی سهامداران رشد کرد و به 6300 میلیارد تومان رسید.
بنزین ارزان تر
طبق دستورالعمل جدید دو تغییر عمده در قیمت خرید بنزین از پالایشگاه افتاده است. اول مرجع از سنگاپور به خلیج فارس تغییر پیدا کرده و دوم جریمه با کاهش اکتان خریداری شده نسبت به اکتان 92 بیشتر شده است. تقریبا بنزین اکتان 87 به قیمت نفت از پالایشگاه ها خریدار خواهد شد. پس تا اینجای کار متوجه شدیم هر چقدر پالایشگاهی بنزین بیشتری تولید کند که اکتان آن پایین باشد، بیشتر از دستورالعمل منتشر شده تاثیر منفی می پذیرد. در بین نمادهای بورسی این تاثیر منفی از کاهش سود 5 درصدی شروع می شود و تا 30 درصد کاهش سود می رسد. به نظر می رسد عکس العمل منفی امروز در نمادهای پالایشی سنگین تر از تاثیر منفی دستورالعمل بود. اما این عکس العمل منفی بیشتر ناشی از ترس از دولت است تا حساب و کتاب. هر موقع دولت دستورالعمل جدیدی در هر حوزه ای صادر می کند، سهامداران بدون تردید می دانند این دستورالعمل به ضرر آنهاست و اقدام به فروش می کنند.
بنزین معمولی بیشتر تولید کن
یک اتفاق جالب در مورد این داستان دستورالعمل این است که امسال به دلیل رشد مصرف بنزین و جوابگو نبودن تولید داخل، شرکت ملی پالایش و پخش به پالایشگاه ها فشار می آورده که بنزین با اکتان پایین تولید کنند تا مقدار تولید بیشتر شود. همین مساله باعث کاهش حاشیه سود امثال نفت ستاره ی خلیج فارس شده بود. حالا وزارت نفت به پالایشگاه ها دستورالعمل داده که قیمت بنزین اکتان 87 و کلا اکتان پایین را کمتر می کنم. در واقع یک تیغ زنی ناب دولتی. حالا بدبختی این است برخی اشخاص اسم این روابط را گذاشته اند اقتصاد آزاد و بازار وحشی. این در حالی است که رد پای عملکرد معیوب دولت بدون پاسخگویی به خوبی در این ماجرا قابل مشاهده است.
آیا گزارش های خوب سوخت می شود؟
امروز تحت تاثیر جوی منفی ایجاد شده در کلیت بازار، کسی به گزارش های خوب شرکت های مختلف توجه نکرد. در واقع هفته ی گزارش ها قرمز شروع شد و در این وضعیت بعید است کسی اصلا چک کند مثلا شرکتی که سهامدارش است چند درصد بهبود عملکرد داشته بو چقدر از انتظارات بهتر یا بدتر عمل کرده است. البته در روزهای آتی با شفاف تر شدن فضا و فروکش کردن هیجان منفی، احتمالا توجه به گزارش ها بیشتر خواهد شد. امروز اما گزارش های خوب کارکردی نداشتند.
1402/10/30
#حسن_کاظمزاده
این محاسبات نرخ بنزین طبق ابلاغیه جدید و قدیم می باشد
تاثیر کیفیت فرآورده ها در ابلاغیه قبل هم مورد توجه بوده و چیز جدیدی نیست. منتهی افزایش قابل توجه ضریب تعدیل نرخ و استفاده از مبنای خلیج فارس به جای سنگاپور باعث تعدیلات نرخی شده.
ضمن اینکه در ابلاغیه قبلی اکتان ۸۷ معمولی، یورو ۴ و ۵ مطابق با ۹۵ سنگاپور و ضریب تعدیل ۵ بر روی ۳ بوده. الان براساس ۹۵ خلیج فارس هست و ضریب تعدیل ها برای معمولی، یورو ۴ و ۵ تفکیک کردن و به شدت بالا بردن.
.
#حمید_کوشکی
🚨 جهش 131% سود خالص
✅ سود خالص 500 شرکت (سودآور) با رشد 131% در پاییز امسال نسبت به پاییز 1401 به بیش از 227 همت رسید.
#شتران با دستورالعملی که امروز ابلاغ شده گزارش 9 ماهه را تهیه کرده و با این وجود سود بسیار خوب 606 ریال برای هر سهم را گزارش کرده است. در واقع با وجود اصلاح نرخ فروش بنزین از ابتدای سال در پاییز بازهم در این فصل 193 ریال به ازای هر سهم سود ساخته که خیلی خوب بوده است.
نکته مهم دیگر رسیدن نرخ تسعیر ارز پالایشگاه ها به 39500 تومان بوده است.
همانگونه که صبح گفته شد، #شتران تاثیر منفی کمی از این دستورالعمل پذیرفته که گزارش 9 ماهه نشان دهنده ی آن است
#حسن_کاظمزاده