⚠️ترس و ساکتین برجام
✍محسن مهدیان
اشتباه بزرگی است اگر همه موافقان تداوم برجام را ذیل یک عنوان فهرست کنیم. این حرف فقط منحصر هم به برجام نیست؛ هم برجام و هم شبه برجام ها شبیه اف تی اف ها و غیره شامل همین اصل است. مدافعان تداوم برجام چند دسته اند.
گروه اول که اهمیت چندانی ندارند تربیون دارهای خناس داخلی و خارجی اند. کاری که این جریان می کند القای ترس از جنگ است.
گروه دوم اما اهمیت بیشتری دارند. این گروه علیرغم تجربه برجام، همچنان اعتقاد دارند و درین اعتقاد نیز راسخند که راه پیشرفت کشور در همراهی با نظم نوین جهانی است. هزینه های همراهی با این نظم جهانی را هم گریزناپذیر می دانند. این جریان که بخش قابل توجهی از آنها در دولت مستقرند، گرچه در ترویج این نگاه موثرند ولی بعد از خروج آمریکا از برجام به حاشیه رفتند و قدرت اثرشان به ضعف و نیستی کشیده شد. بخشی هم با برجام تجربه گرفتند و از موضع قبلی شان عدول کردند.
اما گروه سوم مهمترست. این گروه، هم میان مسوولین است و هم مردم. هم از بین نخبگان است و هم حلقه های تبلیغاتی و رسانی کشور. گروه سوم پیدا و پنهان از تداوم برجام حمایت می کنند و نظام را نسبت به هرگونه واکنش سخت و حساسیت برانگیز مقابل آمریکا برحذر می دارند. این گروه ممکن است به جهت منطقی نیز معتقد باشند آمریکا و غرب قابل اعتماد نیستند و مثل گروه دوم پیشرفت کشور را به برجام گره نزنند اما این روزها از هرگونه تنش با غرب و آمریکا پرهیز دارند. اما این گروه چه کسانی هستند؟
خیلی ساده است. این گروه افرادی اند که می ترسند. ترس از بدتر شدن اوضاع، ترس از تحریم بیشتر و ترس از انزوا و یا ترس از جنگ. در مواجهه با این گروه ابتدا باید مبدا تمایل شان به تدوام برجام را مدنظر قرار داد. این گروه ممکن است در ظاهر استدلال هائی هم داشته باشد اما منشا همه انها ترس است. آدمی که ترس و وحشت داشته باشد قدرت فکر و استدلال را از دست می دهد و حتا ممکن است از ترس دشمن به دامن دشمن پناه ببرد. برای گروه ترس باید فکری جدی تر کرد.
البته توجه داشته باشیم که گروه سوم بازی جدیدی برای کشور رقم زده است که شاید پیشتر کمتر بدان توجه می کردیم. تا امروز مردم را دو دسته می کردیم؛ دو دسته اعتقادی. معتقدین به مقاومت و معتقدین به مذاکره و سازش. تصور رایج نیز چنین بود که تجربه برجام و مذاکره، اهل سازش را سر عقل میاورد و جامعه به تجربه مقاوم می شوند. اما امروز با گروه سومی مواجهیم که با تجربه نیز رشد نمی کنند. این گروه، گروه ترسند. این گروه گرفتار سبک زندگی مادی و دنیا زده و بی اعتقادی تودر تو نسبت به سنت امداد الهی اند و در شرایط تهدید حاضر به حرکت و صبر نیستند. چنین جامعه را باید مراقبت کرد؛ این جامعه گرفتار ضعف نفس است تا اشتباهات اعتقادی و فکری.
اما راه مواجهه با گروه سوم چیست؟
راه مواجهه با این گروه صرفن اشاره به دشمنی دشمن نیست. چه بسا در دشمنی ها تردید ندارند. راه مواجهه منکوب کردن و طعنه زدن هم نیست. چه بسا به نفاق بیافتند و مجبور شوند برای موجه نشان دادن خود استدلال بتراشند و ترس را اعتقادی نشان دهند. این گروه را باید اطمینان بخشید. راه اطمینان بخشیدن نیز نشان دادن مسیر روشن و بااستحکام است. باید برای این گروه از مردم و نخبگان، آینده تضمین شده ای را ترسیم کرد. آینده ای که در آن بدون جنگ و خونریزی بتوان از گردنه صعب و سخت اقتصادی و معیشتی عبور کرد. مهمترین نقش را هم دولت باید ایفا کند. دولت باید هرچه زودتر از بسته سیاستی خود برای پسا برجام رونمائی کند. در غیراینصورت اهل وحشت اجازه هیچ تصمیمی جز انفعال و کرنش نمی دهند.
برای این جامعه باید دلسوزی کرد و آرامش بخشید؛ برای این گروه نه بحث و استدلال و عبرت جواب می دهد و نه طعنه و کنایه و حرف درشت و تلخ.
و اما...
امروز گرفتار ساکتین برجامیم. ساکتین برجام کسانی هستند که می توانند برای اهل ترس آرامش ایجاد کنند و نمی کنند. ساکتین فتنه کسانی بودند که برای اهل مفتون باید استدلال و روشنگری می کردند. اما ساکتین برجام با مخاطب وحشت زده مواجهند نه مفتون. باید آرامش بسازند که نمی سازند. اقتصاددانان و نماینده های مجلس و نخبگان سیاسی و مسئولین دولتی که این روزها می توانند با برنامه علمی و روشن به جامعه آرامش ببخشند و نمی کنند در جرگه ساکتین برجامند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔥 چه کسی محل صندوقهای رای در عراق را به آتش کشید؟
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
✅ پس از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، برخی گروههای سیاسی مدعی شدند که تقلب در انتخابات رخ داده است و باید آرا بازشماری شود. در این راستا ابتدا نتایج انتخابات در خارج از کشور لغو و پس از آن مقرر شد آرای داخلی نیز به علت خطای بالای دستگاههای شمارش آرا مجددا بازشماری شود، اما با آتشسوزی محل نگهداری صندوقهای رای عملا چشمانداز انتخابات و تشکیل دولت در هالهای از ابهام فرو رفت. برای اینکه این آتشسوزی از سوی چه گروهی و با چه هدفی انجام شده است سه احتمال را میتوان در نظر گرفت:
1️⃣ احتمال اول این است که داعش با سوزاندن صندوقهای رای در فضای احتمال تقلب و رقابت گروههای سیاسی به دنبال ایجاد ناامنی در عراق این عمل را انجام داده است تا در پی ناامنی بتواند خود را در عراق احیا کند. همزمانی آتشسوزی با اشغال موصل توسط داعش در 10 ژوئن این احتمال را تقویت میکند.
2️⃣ احتمال دوم این است که گروه های پیروز، پس از مقرر شدن بازشماری آرا، این کار را انجام داده اند تا از اجرای این تصمیم جلوگیری کنند و نتایج قبلی پابرجا بماند.
3️⃣ احتمال سوم نیز متوجه لیستهای بازنده در انتخابات است، به این صورت که با آتش گرفتن صندوقهای رای، خواستار ابطال انتخابات و برگزاری مجدد آن شدهاند تا بتوانند مجددا خود را بازیابی کنند و نقش جدیتری ایفا کنند.
4️⃣ احتمال آخر این است که یک بازیگر خارجی در پی ایجاد فتنه و ناامنی در عراق، این عمل را سازماندهی کرده باشد. عربستان و آمریکا مشخصا دو گزینه محتمل در این سناریو هستند.
گذر زمان و نوع بازیگری احزاب، وزن احتمالات بالا را مشخص تر خواهد کرد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
1_12731258.pdf
207.9K
سند- تعهدات 41 بندی دولت آقای روحانی به FATF
برخی تصور میکنند سرنوشت FATF در مجلس تعیین میشود !
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
💢نقش جریان "یهودِ رادیکال" در پروژه #بحران_آب در ایران
✍علی قلهکی
1⃣ - کاوه مدنیِ "یهودیتبار" رو گذاشتن معاون سازمان محیط زیست مسلمانان با گرایش منابع آبی!
2⃣ - دو بازداشتی اصلی پروژه نفوذ محیط زیستی هم یهودی بودن(طاهباز و سیدامامی)
3⃣ - بعد رئیس دولتِ یهودیهایِ رادیکال _نتانیاهو_ از #بحران_آب در ایران گفته
♦️گویا کینههای خیبر هنوز تمامی نداره!
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✡ زن انگلیسی مرموز در صحراهای عراق به دنبال چه بود؟
🌐 مروری بر چگونگی تشکیل «عراق جدید» و «عربستان»
✍اندیشکده مطالعات یهود
1️⃣ نمونه دخالتها و استعمارگریهای دولت انگلستان، طرحی است که جاسوسان این کشور پیش و پس از جنگ جهانی اول اجرا کردند.
2️⃣ مرزهایی که امروز در خاورمانه کشیده شدهاند، حاصل فعالیتهای دو جاسوس مهم انگلیسی است که صد سال پیش اجرا کردند:
3️⃣ "توماس ادوارد لورنس" نظامی انگلیسی که به #لورنس_عربستان شهرت داشت و به زبان عربی با لهجه قبیلههای مختلف حجاز تسلط داشت. وی این وظیفه را برعهده گرفت که #حجاز را از #عثمانی جدا کند و مرزهای آن را تعیین نماید.
4️⃣ زنی به نام "گرترود مارگارت لوسین بل" در لباس "شرقشناس"، "باستانشناس"، "شاعر" و "ادیب" که مأمور پادشاهی انگلستان برای جدا کردن #عراق از حکومت عثمانی و تشکیل کشور مستقل عراق بود.
5️⃣ هر دو پیش از جنگ جهانی اول برای جمعآوری اطلاعات درباره عثمانیها استخدام شده بودند. کار کردن در تشکیلات عادی نظامی و دیپلماتیک برایشان دشوار بود و بنابراین در یک شاخه زیرزمینی در قاهره به نام دفتر عرب مشغول فعالیت شدند.
6️⃣ با تلاشهای #گرترود_بل در ۲۳ اوت ۱۹۲۱، #فیصل در مراسمی در مرکز بغداد به عنوان پادشاه عراق منصوب شد.
7️⃣ بل در جایی نوشته است «ما تاج را بر سر پادشاه خود گذاشتیم»! در حقیقت، بل چنان به کاری که انجام داده بود یقین داشت که نوشت «میخواهم پیش از مرگ ببینم که فیصل از مرز ایران تا مدیترانه حکومت میکند.»
🌐 متن كامل مقاله:
👉 http://www.jamnews.ir/detail/News/446481
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔹از تویوپت تا لکسوس!
✍سید یاسر جبرائیلی
سال هزار و نهصد و سی و نه میلادی، ژاپن دو شرکت خودروساز آمریکایی جنرال موتورز و فورد را از خاک خود بیرون کرد تا صنعت خودروی ملی ایجاد کند.
ژاپنیها می دانستند که هیچ کشوری از نظر صنعتی به هیچ جایی نمیرسد مگر اینکه یک صنعت خودروی پیشرفته داشته باشد. و میدانستند که تا خودروساز خارجی در کشورشان حضور دارد، خبری از صنعت خودروی ملی نخواهد بود.
پس از شانزده سال حمایت تمام قد دولتی و صرف هزینههای سنگین، شرکت تویودا (تویوتای فعلی) سال هزار و نهصد و پنجاه و پنج خودروی تویوپت را تولید کرد. این خودرو اما تبدیل به نماد سرخوردگی صنعتی مردم ژاپن شد. به آمریکا صادر شد اما آمریکایی ها آن را عودت دادند.
بیست پنج سال گذشت و صنعت خودروی ژاپن به جایی نرسید. کار به جایی رسید که منتقدان صنعت خودروی ملی، خواهان بازگشت خودروسازان خارجی شدند. اما این گفتمان نتوانست غالب شود و گفتمان تولید ملی همچنان به مسیر طاقت فرسای خود ادامه داد.
اگر امروز می بینیم که شرکت تویوتا برند نخست خودروسازی جهان است، باید بدانیم این موفقیت نه از طریق مشارکت با فورد و جنرال موتورز به دست آمده و نه یک شبه حاصل شده است. تویوتا مسیری طولانی برای رسیدن به این نقطه پیموده است.
خودروسازی در کشور ما به همان مرضی دچار است که زمانی خودروسازی ژاپن گرفتار بود. آنها فورد زده بودند، ما پژو زدهایم! آنها از شر بیگانه خلاص شدند و ۶۰ سال بعد لکسوس را تاسیس کردند. ما اگر شر بیگانگان را کم کنیم، یقین بدانیم در مدتی بسیار کوتاهتر این مسیر را خواهیم پیمود. جایی که ما امروز قرار داریم، به قله بسیار نزدیک تر از جایی است که ژاپن در آن روزها قرار داشت.
پیشرفت، صبر و تلاش و هزینه و مجاهدت میخواهد. با مصرف کردن خودروی خارجی از محل صادرات نفت یا با مونتاژ پژو و رنو ما هرگز طعم شیرین پیشرفت در صنعت خودرو را نخواهیم چشید. لیبرالهای ایرانی که مخالف تولید داخلیاند، از پیشرفت فقط خوشگذرانی با پول نفت و تولید بیگانه را میفهمند.
الحمدلله که پژو از ایران میرود. اما کاش صبر و ارادهای که در مسئولان و مردم ژاپن بود، برای پیمودن مسیر پیشرفت در مردم و مسئولان ما هم به وجود بیاید. آیا روزی میرسد که امثال مهندس آرین به مدیریت یکی از خودروسازی ها منصوب شوند و ظرفیتهای مالی، دانش بنیان و دانشگاهی کشور موظف شوند در خدمت این صنعت راهبردی قرار گیرند تا خودروی پیشرفته ایرانی تولید شود؟
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ننیجه برگزاری انتخابات هیأت رئیسه کمیسیونهای پارلمان در اجلاسیه سوم مجلس دهم شورای اسلامی
اعضای هیأت رئیسه کمیسیونهای پارلمان با حداکثر آراء نمایندگان و اعضای کمیسیونها انتخاب شدند.
اسامی اعضای هیأت رئیسه کمیسیونهای مجلس به شرح ذیل است:
*کمیسیون عمران:
رئیس: محمدرضا رضایی کوچی (فراکسیون نمایندگان ولایی)
نایب رئیس اول: سیدابوالفضل موسوی بیوکی
نایب رئیس دوم: سید احسن علوی
دبیر اول : حسین نیازآذری
دبیر دوم: علیم یارمحمدی
سخنگو: صدیف بدری
*کمیسیون اقتصادی:
رئیس: محمدرضا پورابراهیمی (فراکسیون نمایندگان ولایی)
نایب رئیس اول: حسن حسینی شاهرودی
نایب رئیس دوم: روحالله شریفپور
دبیر اول : سید تقی کبیری
دبیر دوم: معصومه آقاپورعلیشاهی
سخنگو: زهرا سعیدی مبارکه
*کمیسیون برنامه و بودجه:
رئیس: غلامرضا تاجگردون (فراکسیون امید)
نایب رئیس اول: هادی قوامی
نایب رئیس دوم: جهانبخش محبینیا
دبیر اول : محسن بیگلری
دبیر دوم: علی کاظمی
سخنگو: محمدمهدی مفتح
*کمیسیون امور شوراها:
رئیس: محمدجواد کولیوند (فراکسیون نمایندگان ولایی)
نایب رئیس اول: امیر خجسته
نایب رئیس دوم: سیدحمیدرضا کاظمی
دبیر اول : پروانه مافی
دبیر دوم: سهراب گیلانی
سخنگو: اصغر سلیمی
*کمیسیون حقوقی و قضایی:
رئیس: الهیار ملکشاهی (فراکسیون نمایندگان ولایی)
نایب رئیس اول: یحیی کمالیپور
نایب رئیس دوم: محمد کاظمی
دبیر اول : حسین رضازاده
دبیر دوم: جلیل رحیمی جهان آبادی
سخنگو: حسن نوروزی
*کمیسیون بهداشت و درمان:
رئیس: حسینعلی شهریاری (فراکسیون نمایندگان ولایی)
نایب رئیس اول: مرتضی خاتمی
نایب رئیس دوم: محمد نعیم امینی فرد
دبیر اول : منوچهر جمالی
دبیر دوم: احمد حمزه
سخنگو: حیدرعلی عابدی
*کمیسیون انرژی:
رئیس: فریدون حسنوند (فراکسیون نمایندگان ولایی)
نایب رئیس اول: حسین امیری خامکانی
نایب رئیس دوم: عدل هاشمی پور
دبیر اول : قاسم ساعدی
دبیر دوم: کوروش کرم پور حقیقی
سخنگو: اسدالله قره خانی
*کمیسیون اجتماعی
رئیس: سلمان خدادادی (فراکسیون نمایندگان ولایی)
نائب رئیس اول: محمدرضا بادامچی
نائب رئیس دوم: مسعود رضایی
دبیر اول: روحالله بابایی صالح
دبیر دوم: ناهید تاجالدین
سخنگو: جلیل مختار
*کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی:
رئیس: غلامرضا کاتب (فراکسیون مستقلان ولایی)
نایب رئیس اول: عباس پاپی زاده
نایب رئیس دوم: مهرداد بائوج لاهوتی
دبیر اول: محمد عزیزی
دبیر دوم: علی اکبری
سخنگو: عزت الله یوسفیان ملا
*کمیسیون فرهنگی:
رئیس: احمد مازنی (فراکسیون امید)
نایب رئیس اول: سیده فاطمه ذوالقدر
نایب رئیس دوم: اصغر مسعودی
دبیر اول: علیرضا ابراهیمی
دبیر دوم: سیدصادق طباطبایینژاد
سخنگو: احد آزادیخواه
*کمیسیون صنایع:
رئیس: عزیز اکبریان (فراکسیون نمایندگان ولایی)
نایب رئیس اول: فریدون احمدی
نایب رئیس دوم: رضا علیزاده
دبیر اول: عبدالله رضیان
دبیر دوم: سیدجواد حسینیکیا
سخنگو: ولی ملکی
*کمیسیون کشاورزی:
رئیس: احمدعلی کیخا(فراکسیون امید)
نایب رئیس اول: جلال محمودزاده
نایب رئیس دوم: رضا کریمی
دبیر اول: علیمحمد شاعری
دبیر دوم: علی ابراهیمی
سخنگو: نورمحمد تربتینژاد
کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل 44 قانون اساسی:
رئیس: حمیدرضا فولادگر(فراکسیون نمایندگان ولایی)
نایب رویس اول: هادی قوامی
نایب رئیس دوم: محمود بهمنی
دبیر اول: مهرداد لاهوتی
دبیر دوم: محمود شکری
سخنگو: رحیم زارع
*براساس این گزارش برگزاری انتخابات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به نشستهای آتی موکول شد.
تا لحظه مخابره این خبر، انتخابات هیات رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس برگزار نشده است.
گفتنی است انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز طبق روال در صحن علنی مجلس برگزار و پس از رای گیری و انتخاب رئیس در صحن، اعضای آن انتخاب میشوند.
✅منبع : خبرگزاری فارس
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طرح هِنسون چیست؟ تا تیرماه چه میخواهد بشود که وعده اش را داده اند؟
حتما گوش کنید...
رائفی پور حرف های مهمی زده...
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 وقتی#مگس مامور خدا می شود!
✍قاسم روانبخش
🔹درست است که شرایط اقتصادی خوب نیست و دشمنان برای ما نقشه ها کشیده اند ولی خداوند بر همه قدرت ها غالب می شود؛
🔹خدا کسی است که با یک #پشه #نمرود را نابود کرد و با #ابابیل لشکر ابرهه را و با باد سپاه #آمریکا را در #طبس؛ و با مگسی #یهود را؛
🔹روزی پادشاهی که یهودیان را خیلی دوست داشت به وزیرش نوشت "احص الیهود"؛ یعنی یهودیان را سرشماری کن؛ مگسی روی "ح" نقطه گذاشت و خوانده شد "اخص الیهود" یعنی یهودیان را تخته کن؛ وزیر حکم شاه را اجرا کرد و نسل یهودیان در آن شهر کنده شد.
🔹نگران نباشید خداوند از این کارها بلد است دیدید آن ها که در صددِ #بزک_کردن آمریکا بودند چطور خود و اربابشان رسوا شدند و آبروشان رفت؟ ولا یحیق المکر السیئ الا باهله!
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
هوش سفید
✍ سید علیرضا آل داود
#رشتو توییت
⏪نقش توئیتر در فتنه آمریکایی-اسرائیلی 88
میکروبلاگ توئیتر نقش بسیار مهمی در #فتنه88 بازی کرد، تاجائیکه خانم هیلاری کلینتون در کتاب انتخاب های سخت که در ماه مارس سال 2013 منتشر شده است به صراحت به نقش ویژه این میکروبلاگ در آن فتنه اشاره می کند.همچنین 3 بار اشاره امام خامنه ای به جلوگیری از تعطیلی توئیتر در فتنه 88 نشان از موضوعی مهم دارد
👈نخست به واکنش های رهبر فرزانه انقلاب می پردازم:
در همان بحبوحهى جریان فتنهى سال ۸۸ شنیدید که یکى از شبکه هاى اجتماعى اینترنتى که در ارتباط با معارضین فعال بود، خبرهاى اینجا را ببرند، دستورهاى آنجا را برسانند، همین طور شلوغ کنند، فضا را چه کنند، میخواست موقتاً براى تعمیرات کارش را تعطیل کند.
دولت آمریکا مانع شد، گفت شما اگر الان، ولو براى تعمیرات تعطیل موقت بکنید، این به معارضین داخل ایران ضرر میزند؛ جلویش را گرفتند. یعنى تعطیلى موقت را به این شبکهى اجتماعى اجازه ندادند. یعنى کمکهاى اینجورى بود و انواع و اقسام کمکها و اعانتهایى که به اینها می شود.
دیدار با اعضای خبرگان رهبری - 1389
یک شبکهی اجتماعی آن روزها میخواست برای تعمیرات تعطیل کند، گفتند تعطیل نکن؛ برای اینکه بتوانند روی فتنه و آتش فتنه اثر بگذارند!
بیانات در دیدار مردم آذربایجان ۱۳۹۱/۱۱/۲۸
در همين زمانِ رئيس جمهور كنونى آمريكا، در فتنهى ۸۸ يكى از اين شبكههاى اجتماعى - كه ميتوانست عامل فتنه و فتنهگران قرار بگيرد - احتياج به تعمير داشت؛ دولت آمريكا از او خواست تعميراتش را عقب بيندازد؛ اميدوار بودند كه بتوانند با اين كارهاى رسانهاى و شبكهى فِيسبوك و توييتر و امثال اينها، نظام جمهورى اسلامى را براندازند؛ خيالهاى احمقانهى خام! 92/8/29
خانم کلینتون در کتاب انتخاب های سخت در سال 2013 در قسمت دیپلماسی دیجیتالش نوشته بود :
در ژوئن سال 2009، جوانان ایرانی از وبسایت ها و شبکه های اجتماعی به منظور ارسال پیام های خود در جریان اعتراضات پس از انتخابات استفاده کردند. درست در همان زمان بود که صحنه تیراندازی به خانم 26 ساله ای به نام "ندا آقا سلطان" توسط نیروهای شبه نظامی طرفدار دولت با استفاده از دوربین تلفن های همراه ضبط شده و در توئیتر و فیس بوک منتشر شد.
درست پنج روز پیش از این حادثه(قتل ندا آقاسلطان)، مقامات وزارت امور خارجه که پیگیر تلاش های مخالفان دولت ایران در فضای مجازی بودند، متوجه بروز یک مشکل شدند. توئیتر قصد داشت به منظور انجام تعمیرات دوره ای برای مدت زمان کوتاهی خدمات جهانی خود را محدود کند که دقیقا نیمه روز در تهران بود.
برای حل این مسئله یکی از اعضای واحد برنامه ریزی سیاسی وزارت امور خارجه به نام "کوهن" که جوانی 27 ساله بود، انتخاب شد.
در آوریل همان سال او طی سفری به بغداد با "جک دورسی" یکی از بنیانگذاران و مدیران توئیتر، ملاقاتی داشت.
به همین دلیل او بلافاصله تلاش کرد تا ضمن ارتباط با دورسی به او هشدار دهد که محدود ساختن خدمات توئیتر در آن بازه زمانی چه ضربه ای به فعالان اجتماعی در ایران وارد می کند.
در نتیجه همین گفتگوها، توئیتر برنامه تعمیرات خود را تا نیمه شب بعدم به تعویق بعدمم.
این شرکت در توضیح علت این کار در یادداشتی که در وبلاگ خود منتشر کرد نوشت: "به نظر می رسد در حال حاضر توئیتر نقش ارتباطی مهمی در ایران ایفا می کند".
نکته جالب اینجاست که آقای جرد کوهن در سال 2004 یعنی 5 سال پیش از فتنه88 به ایران سفر کرده است و در کتاب فرزندان جهاد به این سفر اشاره میکند. در آن فتنه نقش آقای اریک اشمیت مدیر گوگل هم نقش بسیار پررنگی بود. در رشته توئیت های بعدی به نقش آنان می پردازیم.
کانال تحلیلی سیاسی صراط
برای بصیرت و روشنگری
آدرس ما در پیام رسان سروش ⬇️
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
🔆هلال ماه شوال رؤیت شد؛
🔰جمعه ۲۵ خرداد، روز اول شوال و عید سعید فطر است
🔻دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه ای اعلام کرد فردا ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۷ روز اول شوال المکرم و عید سعید فطر است.
📝متن اطلاعیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات ملت عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع عموم مردم شریف ایران می رساند، بر اساس گزارش راصدان مورد وثوق و خبره که از نقاط مختلف کشور واصل شده است، رؤیت هلال ماه شوال المکرم در غروب پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ مطابق با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۳۹ هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) محرز گردیده است، بنابراین فردا جمعه ۲۵ خرداد عید سعید فطر خواهد بود.
ضمن عرض تبریک این عید سعید به تمامی برادران و خواهران ایمانی و ملت مؤمن و بزرگوار ایران، نماز پرشکوه عید سعید فطر در سراسر کشور اقامه خواهد شد.
دفتر مقام معظم رهبری
۲۴ خرداد ۱۳۹۷
عید شما مبارک
کانال تحلیلی سیاسی صراط
برای بصیرت و روشنگری
آدرس ما در پیام رسان سروش ⬇️
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat