💥سطح استقبال از رئیسی در مسکو در مقایسه با روحانی، اردوغان و نتانیاهو
#فکت 👇
▪️آیت الله رئیسی و هیات همراه، روز چهارشنبه در بدو ورود به فرودگاه وونکووا مسکو از سوی «نیکولای شولگینوف» وزیر انرژی روسیه و رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه و «ایگور مارگولوف» معاون وزیرخارجه این کشور مورد استقبال قرار گرفت./ رجانیوز
▪️روحانی در فرودگاه سوچی مورد استقبال سرگئی بولدین استاندار كراسنادار، آناتولی پاخوموف شهردار سوچی و مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه قرار گرفت.(۱ آذر ۱۳۹۶) / ایرنا
▪️آناتولی پوکوموف شهردار سوچی، ایگور بوگدانو مدیر پروتکل دولتی روسیه، محمت سامسار سفیر ترکیه در مسکو از اردوغان در فرودگاه بین المللی سوچی استقبال کردند. / آناتولی
▪️معاون وزارت خارجه روسیه از نیتانیاهو استقبال کرد. / العامی
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
#چرا_جنگ_یمن_تمام_نمیشود⁉️
✍عبدارحیم_انصاری
💥هم سعودی مایل است جنگ پایان یابد، هم امارات؛ اما اسرائیل و آمریکا نمیگذارند این بی اراده ها جنگ را تمام کنند به ۳دلیل:
1⃣ پایان جنگ یعنی تسلط کامل یمن بر دریای سرخ، باب المندب و خلیج عدن برای همیشه و قطع ارتباط [یا حداقل نا امنی] دریایی رژیم صهیونیستی برای مراوده با شرق آسیا که با این اتفاق مجبور خواهد شد آفریقا را دور بزند!
2⃣ مقاومت از یمن فارغ شود یک گام جلوتر رفته و بر اسرائیل تمرکز میکند!
3⃣ هرچه درگیری اعراب و مقاومت بیشتر باشد، دشمنی شان با ایران هم بیشتر خواهد بود. صهیونیستها و آمریکا میخواهند این دشمنیها همچون استخوانی لای زخم بماند حتی به قیمت ویرانی عربستان، امارات، بحرین و یا هر کشورَک دیگری در حاشیه خلیج فارس!
⭕️تردید ندارم آمریکا و اسرائیل هستند که در مذاکرات امارات و سعودی با ایران کارشکنی میکنند، و گر نه این دو از مدتها قبل تن به سازش با ایران و محور مقاومت داده بودند. خصوصا عربستانی که مثل "چیز" در گل گرفتار آمده و حتی در تامین موشکهای سامانه های دفاعی اش هم مانده است!
👇و اما راه حل؟! به اعتقاد بنده یمنی ها دیر یا زود به نتیجه خواهند رسید که برای پایان دادن به جنگ باید راس فتنه را در سرزمینهای اشغالی بزنند؛ اسرائیل امنیت خود را در برافروختن آتش در منطقه، درگیر کردن کشورها با محور مقاومت، و مشغول سازی ایران دور از سرزمین های اشغالی میبیند!
🔻مشغول سازی ایران در دوردست، یک استراتژی است که هیچ جا از آن سخنی گفته نشده، اما در عمل بارها برای آن تلاش و حتی اجرا شده است که در جاهایی چون سوریه و عراق نتیجه داده و در جاهایی نظیر افغانستان و آذربایجان نیز با هوشیاری ایران ناکام مانده است!
✅محور مقاومت با حوصله و صبر در حال تدبیر برای توطئه های ترکیبی و پیچیده ی بسیار زیادی است که در منطقه وجود دارد، و تردیدی نیست در آینده ای نه چندان دور به نتایج ارزشمندی خواهد رسید. شک نکنید فرار عاقبت آمریکا از منطقه، و نابودی سرنوشت محتوم اسرائیل خواهد بود!
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
#رئیسی_و_عبور_از16سال_تصورات
#مردم_از_احمدی_نژاد_و_روحانی
✍مهدی جهان تیغی
💥فاصله کوتاه سفر از کرملین تا کرمان چگونه راهبردی شد؟
1️⃣ رئیسی در فاصله چند ساعت پس از بازگشت به ایران از سفر روسیه به مناطق سیل زده کرمان رفت. خبر این اقدام بلافاصله با استقبال گسترده مردم و کاربران فضای مجازی رو به رو شد. اما این رفتار به ظاهر ساده رئیس جمهور در واقع یک اقدام راهبردی در حوزه حکمرانی محسوب می شود.
2️⃣ خوب است یاددآوری کنیم در 16 سال گذشته بخش قابل توجهی از افکار عمومی تصوراتی از روسای جمهور در ذهنشان شکل گرفته که ارزش اقدامات اخیر دکتر رئیسی با در نظر گرفتن این ذهنیتها بیشتر نمایان می شود. مردم در پایان فاصله ریاست جمهوری احمدی نژاد از 84 تا 92 تصورشان از رئیس جمهوری همانند او این شد که حضور میدانی گسترده ای دارد ولی در سیاست خارجه برآیند رفتار او سبب تحمیل قطعنامه ها، تحریم و مشکلات اقتصادی شده است. همین ذهنیت فراگیر نیز حسن روحانی را جایگزین، احمدی نژاد کرد. در همین حال همین گستره از افکار عمومی نیز پس از طی کردن سال های 92 تا 1400 تصور راهبردی که از حسن روحانی برایشان شکل گرفت این بود که او اعتقادی به حضور میدانی و مردمی ندارد و کشورداری را از طریق پیگیری روابط خارجی دنبال می کند. البته باید تاکید کرد که هم احمدی نژاد در اواخر ریاست جمهوری از حضور میدانی و فهم افکار عمومی دچار انحراف شد و هم حسن روحانی در سیاست خارجه به مسیر انحرافی رفت. منظور بیشتر آنکه هر دو جدای از کارنامه و میزان موفقیت و ناکامیشان در حکمرانی، به غش کردن به یک طرف شناخته شدند.
3️⃣ اما این روزها مردم با رئیس جمهوری مواجه هستند که در سیاست خارجه در فاصله کوتاهی عضویت در سازمان مهم شانگهای را محقق کرده است، فعالتر شدن ایران در سازمان اکو را رقم زده است، قرارداد استراتژیک 25 ساله ایران با چین را وارد فاز اجرا کرده و همچنین مراحل نهایی توافق بلند مدت با روسیه را نیز در حال طی کردن هست. از آن طرف همین رئیس جمهور هر پنجشنبه با کمترین تشریفات به سفر استانی می رود، در موضوعات و مشکلات پیش آمده از کرونا تا سیل بلافاصه حضور میدانی و در میان مردم دارد. می توان گفت پس از 16 سال، دکتر رئیسی، مرد میدان بودن و دیپلمات بودن را همزمان به دوش گرفته و میان این دو عنصر تعادل حقیقی در حکمرانی برقرار کرده است.
سه: فاصله کوتاه سفر از کاخ کرملین تا مناطق سیل زده کرمان یعنی در حکمرانی درست هر چیز به اندازه و سرجایش اهمیت دارد و رئیس جمهور باید هم مرد میدان باشد و هم دیپلمات. اقدامات اینچینی آیت الله رئیسی در واقع رفتار تراز رئیس دولت در جمهوری اسلامی را نشان می دهد. رفتار رئیسی پس از سالها الگوی «رئیسجمهور مطلوب» را دوباره در ذهن مردم ایران زنده کرده است. امید می رود و انتظار هم همین است که روند تکاملی رفتار رئیسی در جایگاه ریاست جمهوری، منجر به احیای ذهنیت مناسب در مردم از یک رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی شود و مهمتر از آن یک رضایت جمعی در پایان ریاست جمهوری او شاهد باشیم. انشاءلله
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
#ماجرای_ارتقای_هیات... #تا_جهاد_روایت
✍علی مهدیان
💥از هیات چه انتظار داریم؟ اشک و ندبه؟ بسیار عالی؛ اما حداقلی است. هیات حداکثری و ارتقا یافته چه هیاتی است؟ هیاتی که به کانون امام شناسی تبدیل شود. امام شناسی به چیست؟ به راه امام. راه امام چیست؟ هدایت و تربیت. تربیت در چیست؟ در تبیین. حق و باطل نشان داده شود انتخاب مردم به حق است و به عدل.
حتا مبارزه امام نیز برای تبیین است. با دشمن مبارزه می کند تا مانع حذف روشنگری شود. حق از باطل شناخته شود، انتخاب مردم به قاعده دین و فطرت جز حق نیست.
لذا رهبر انقلاب حداقل سه بار در سال جاری به جهاد تبیین اشاره کردند و هر بار تبیین را در نسبت اهل بیت توجه دادند ؛ یکبار در اربعین فرمودند امام سجاد مجاهدانه تبیین گر بودند. دوم میلاد حضرت زینب بود که از نقش ایشان در جهاد روایت گفتند و سوم نیز روز گذشته در میلاد حضرت زهرا به جهاد روشنگرانه آن حضرت اشاره کردند و در نهایت هیات را کانون جهاد تبیین نامیدند.
هیات بعد از انقلاب رشد ماهوی یافت و از محفل صرف عزاداری به کانون مبارزه و جهاد تبدیل شد. از اشک به عمل رسید. ثمره آشکارش را باید در دفاع مقدس دید.
اما امروز جهاد در کدام میدان است و نقش هیات چیست؟ مبارزه کجاست؟
دشمنی دشمن امروز بسیار عمیق تر و پیچیده تر شده است. مروری گذرا کنیم.
اراده افراد تشکیل می شود از بینش به علاوه گرایش. مثال ساده : ما یک وقت از یک خودروی خاص شناخت داریم. این می شود بینش ما. حالا اگر این خودروی خاص را علاقه هم داشته باشیم می شود گرایش ما. جمع ایندو اراده ما را برای خرید خودرو شکل می دهد.
حالا با همین مثال ساده اراده جبهه حق را در نظر بگیرید. بینش ما از حق و گرایش ما به حق، اراده ما را شکل می دهد. اما دشمن مقابل این اراده چه می کند؟
یکبار با قلدری مقابل تحقق و بروز بیرونی این اراده ایستاد. شد جنگ سخت؛ دفاع مقدس.
اما شکست خوردند؛ لذا دشمنی شان را عمیق تر کردند و سراغ تغییر منشا اراده رفتند. تغییر اراده یعنی تغییر گرایش یا بینش.
اینبار دشمن با هدف تغییر اراده، مقابل گرایش های جبهه حق صف آرائی کرد. شد تهاجم فرهنگی. ترویج اباحه گری.
اما مردم ما متدین انند و به این سادگی ارزش و گرایش آنها تغییر نمی کند. لذا باز هم جواب نگرفتند. بنابرین سراغ بخش دوم تشکیل اراده رفتند؛ یعنی تغییر بینش مردم.
بینش دو جزء دارد. باورها و شناخت واقعیت.
در گام نخست سراغ تغییر باورها رفتند. شد جنگ اعتقادی. نمونه اش شبهات دهه هفتاد. از پلورالیزم تا صراط های مستقیم تا شبهات مربوط به ولایت فقیه و غیره.
اینجا هم طرفی نبستند. طرح ولایت آنروزها پاسخ به این جنگ بود. آیت الله مصباح یزدی ها و شهید بهشتی ها و شهید مطهری ها و غیره جائی برای هجمه اعتقادی دشمن نمی گذاشت.
و اما در نهایت گام نهایی، تغییر بینش از طریق تحریف واقع بود. مثل اینکه در همان مثال اولیه گاری را رنگ کنند و جای ماشین بفروشند.
عمق دشمنی اینجاست. اینجاست که فرد ممکن است ارزش هایش تغییر نکند و باور اعتقادی اش نیز پایدار باشد اما تحت عملیات تحریف همان کند که دشمن می خواهد. در جبهه حق باشد و پازل دشمن را تکمیل کند؛ عجیب دردناک است.
نام این جنگ می شود؛ جنگ شناختی.
زمین مبارزه با دشمن امروز اینجاست. اگر امام معصوم هم حی و حاضر باشد در همین نقطه شمشیر می زند. چون دشمن اینجاست. هیات نیز که کانون امام شناسی است باید همین جبهه را شکل دهد.
هدف نهایی دشمن از تحریف واقعیت چیست؟ اینکه نشان دهد راه طی شده انقلاب سیاه است و آینده نیز سیاه. ثمره این تحریف از واقعیت می شود رخوت و سستی و ناامیدی.
و اما چه باید کرد؟
هرکس هرجا نشسته است آرایش جنگی برای جهاد تبیین بگیرد. باید حق را شناخت و حقیقت را روایت کرد و دست به دست تا مسلط شود.
حق چیست و ابرحقیقت کدامست؟ اینکه در حال حرکیتم؛ رو به جلو. با همه نقص ها و کژی ها و دشمنی ها پیشرفت کردیم و می کنیم.
همین حق را باید دید و روایت کرد. باید گفت و نوشت و خواند تا حقیقت تبیین شود. هیچ عملی را در این جنگ نباید دست کم گرفت. حتا یک لایک و ریت و کامنت می تواند در مسلط شدن روایت حق موثر باشد. چه بسا سکوت نیز می تواند در مسلط نشدن روایت حق سهم داشته باشد. راوی حق باشیم که نصرت امام معصوم در روایتگری است و هیاتی یعنی راوی حق.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
#مذاکرات_هستهای_و_دو_خط_موازی_با_آن
✍دکترعبدالله گنجی
💥مذاکرات هستهای ایران و اعضای اصلی شورای امنیت سازمان ملل 18ساله شد. اما در طول مذاکرات اقدامات دیگری نیز صورت میگرفت که دو طرف از آن مطلع بودند و سعی میکردند در متن مذاکرات به آن وارد نشوند، یک خط موازی غرب و صهیونیستها با مذاکرات ایجاد کردند و یک خط موازی جمهوری اسلامی ایران. خط جمهوری اسلامی دور زدن تحریم بود که برخی ـ حتی در داخل - آن را غیراخلاقی میدانستند.
یعنی تحریم را غیراخلاقی نمیدانستند اما دور زدن تحریم را نوعی دزدی و پنهانکاری تلقی میکردند. اما با پایان دولت روحانی خط موازی ایران از دور زدن تحریم فراتر رفت که به آن اشاره میشود. خط موازی غرب و صهیون در طول مذاکرات دو بعد داشته است.
اول جنگ سختافزاری از طریق خرابکاری، انفجار و ترور
و دوم جنگشناختی از طریق رسانه و شبکههای اجتماعی.
جنگ اول با هدف نابودی زیرساختهای انسانی و فیزیکی هستهای صورت میگرفت و جنگ دوم در راستای فروپاشی درونی و رویارویی مردم و حاکمیت از طریق جنگشناختی با هدف جهتدهی به مرجع و منبع مشکلات معیشتی مردم ابداع شد.
از اول مذاکرات شاهد جنگ سایبری علیه تأسیسات هستهای بودیم که ویروس استاکسنت و نفوذ و فروش قطعات آلوده شروع آن بود و ترور چندین دانشمند هستهای که آخرین آن شهید فخریزاده بود و در آخر انفجار نطنز و کرج، نمونههای دیگری از آن است و قطعاً دهها مورد دیگر نیز بوده که ناکام مانده است.
نکته جالب اینکه ما با اعضای اصلی شورای امنیت سازمان ملل که حق وتو دارند و برای مسائل امنیتی جهان تصمیم میگیرند مذاکره میکردیم اما آنان هیچگاه حاضر به تشکیل جلسه شورای امنیت یا اتخاذ تصمیم علیه جنگ موازی با مذاکره نشدند و جنگهای مذکور اگرچه به صورت موردی و با تدبیر نظام در کار آژانس انرژی اتمی اختلال میکرد اما مشکلی را متوجه مذاکرهکنندگان با ما نکرد و هیچگاه پاسخگوی این دوگانه (ترور و انفجار - مذاکره) نبودند. اما با پایان دولت روحانی خط موازی جدیدی از سوی ایران به کمک دور زدن تحریم آمد.
در سال پایانی ترامپ، رهبری راهبرد بیاثر کردن تحریم در عین رفع تحریم را اعلام کردند که هر یک میتواند مکمل و راهگشای دیگری باشد. بیاثر کردن تحریم به صورت جدی در دستور کار دولت جدید قرار گرفت.
بهبود روابط با همسایگان، بهبود رابطه با عربستان و امارات، دو برابر شدن صادرات به افغانستان، سوآپ گاز با ترکمنستان، بازگشت بخشی از بدهی عراق، حل غائله مرزی با آذربایجان و... نمونههایی از این بیاثرسازی است. فروش رسمی نفت به چین، اجرایی شدن قرارداد 25 ساله و سفر رئیسی به روسیه و عضویت در شانگهای نمونههای دیگر از توجه به راهبرد بیاثر کردن تحریم بوده است که اثرات آن مانند توقف یا منفی شدن رشد تورم و ثبات نسبی قیمتها و عدم قطع یا افت فشار گاز در اوج سرما نمونههای آن است.
بنابراین در ادامه کار نیز باید بدانیم جنگ و تخریب و ترور همچنان مکمل مذاکره غرب با ماست و در عین حال گزینه پیدا کردن منفذهای تنفسی با هدف بیاثر کردن تحریم همچنان باید معتبر باقی بماند. زیرا نه از پایان جنگ موازی خبری است و نه از تضمین یک توافق پایدار با غرب.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
#چرا_امیرعبداللهیان_به_آمریکا_سیگنال_مذاکره_داد؟!
✍عبدارحیم_انصاری
💥وزیر خارجه ایران روز گذشته اظهار داشت "طرف آمریکایی از طرق مختلف پیامهایی را ارسال میکند که خواهان سطحی از مذاکره مستقیم با ایران است. اگر در روند مذاکرات به مرحله ای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا لازمهاش این باشد که سطحی از گفتوگو را با آمریکا داشته باشیم، آن را نادیده نخواهیم گرفت".
این اظهارات امیرعبداللهیان سبب واکنش های مختلفی خصوصا در میان اصلاح طلبان شده که میگویند وقتی ما با آمریکا مذاکره میکردیم آمریکا بد بود ولی حالا که نوبت خودشان شده مذاکره با آمریکا ایرادی ندارد! حال آنکه اصلاحات ۸سال به غرب آویزان بود وهیچ نتیجه ای نیز نگرفت. پس فرق میکند چه کسی مذاکره کند.
اما برای توضیح درباره سخنان وزیرخارجه و ایرادات اصلاح طلبان ذکر چندنکته ضروری است:
اولا:
❇️ انقلابیون هنوز هم بر این باورند که مذاکره با آمریکا چه مستقیم و چه غیر مستقیم راه بجایی نمیبرد، چرا که اساسا آنها هیچ حقی برای ایرانیان متصور نیستند که اگر بودند، از ده ها تعهدی که در توافق با روحانی داده بودند حداقل یکی را برای نشانه اجرا میکردند، حال آنکه روحانی یک جانبه همه تعهدات ایران را اجرا کرده بود! شخصا معتقدم تصور امیرعبداللهیان نیز همین است که برجام به نتیجه نخواهد رسید؛ اما اینکه امروز نرسد یا ۶ ماه دیگر خیلی فرق میکند! پس این جمله میتواند آنها را امیدوار کرده و برای مدتی روی زمین بکشد، درحالی که گفتگوها در جریان است، ایران از یک سو مشغول غنی سازی ۶۰ درصد است و از سویی با فراغ بال روابطش با ممالک غیر غربی را گسترش میدهد.
ثانیا:
❇️ ایران امروز دست برتر را داشته و به ضعف های متعدد آمریکا نیز اشراف کامل دارد. در واقع آمریکا در جایگاهی نیست که بتواند تحکم کند، زیرا نه تحریم موثری باقی مانده و نه توان برخورد نظامی دارد. این سیگنال امیرعبداللهیان ولی در تلطیف فضای مذاکرات، تقلیل کارشکنیهای آمریکا و طولانی تر شدن آن موثر است، خصوصا حالا که غربیها تلاش میکنند با تعیین ضرب الاجل و بدون دادن امتیاز نتیجه فوری بگیرند. اما امیرعبداللهیان با زیرکی آنها را سر کار میگذارد؛ همان کاری که آمریکا با ظریف و روحانی کرد. بله دوستان؛ زمین گرد است!
ثالثا:
❇️ این اظهارات وزیر امور خارجه از طرفی پیامی به چین و روسیه هم هست؛ به این معنی که حواستان باشد ارتباط خوب ما با شما این نیست که احساس کنید به مسکو و پکن وابسته ایم و هرکاری دلتان بخواهد میتوانید انجام دهید و یا زیر توافقات بزنید!
پس حفظ مذاکرات برجامی در مقطع فعلی لازم است و یکی از مزایای طولانی شدن پروسه آن میتواند همین باشد که شرق نیز از قطع ارتباط ما با غرب احساس اطمینان نکند!
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
@tahlilisiyasiseraat
#چند_نکته_درباره #علی_آقامحمدی و #چند_سؤال!
✍داود_مدرسی_یان
1⃣ اول؛ آقای علی آقامحمدی مبلغ هنگفتی (چندصد میلیون تومان، 10-12 سال پیش) از #مهآفرید_امیرخسروی دریافت میکند. نامش در پرونده اختلاس 3000میلیاردی میآید واحضار میشود. اما با این توجیه که پول را برای #کار_خیر گرفته بوده، با نظر دادگاه پول را بر میگرداند و خلاص میشود! آیا مه آفرید #کار_خیر هم میکرده؟! آیا این رویه، مجوز اخذ پول از مفسدان توسط اشخاص متنفذ در نظام نیست؟
🔸ایشان چه مسئولیتی یا چه خیریه ای داشته و برای چه کاری این مبلغ را گرفته بود؟ اگر برای کار خیر به مصرف رسید چرا و چگونه مبلغ کلان را پس داده؟ براستی، مهآفرید با چه نیتی و در قبال چه کاری این مبلغ را به آقامحمدی داده بود؟ آیا مهآفرید عشقی پول توزیع میکرد؟ آیا همه مدیران مجازند از ابرسرمایه داران مفسد پول بگیرند؟ چرا برخورد قاطعی با وی انجام نشده؟ تاکنون از چند سرمایهدار برای "کار خیر" اینجوری پول گرفته است؟
2⃣ دوم؛ رسانه ها، آقامحمدی را رئیس یا عضو کارگروه اقتصاد دفتر رهبری معرفی می کنند؛ از طرفی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. در دولت سابق با حکم اسحاق جهانگیری، بهمراه بیژن زنگنه بعنوان نماینده «ستاد اقتصاد مقاومتی دولت» در عقد قراردادهای IPC نفت حضور مستمر داشته است.
🔹تصویر علی آقامحمدی در کنار زنگنه در مراسم عقد قرارداد با توتال بصورت گسترده در رسانه های دولت سابق منتشر شد و این تحلیل در اذهان عمومی جا افتاد که آقامحمدی از طرف رهبری در این قراردادها حضور دارد پس منتقدین و تندروها دیگر حرف نزنند و نقد نکنند! با این حربه راه برای دولت باز شد!
🔸این رویه یعنی هزینه از جانب دفتر رهبری و یا رهبر انقلاب، برای تبلیغ این موضوع که قراردادها مورد تایید دفتر و یا شخص رهبر انقلاب است، در موضوع برجام هم بارها و بارها از سوی مذاکره کنندگان و دولتمردان و رئیس مجلس به کار گرفته شد. در حالیکه آقامحمدی نماینده رسمی دولت بود!
3⃣ سوم؛ یکی از ضربات جدی آقامحمدی به مردم، ماجرای تشویق مردم به #بورس است. جمله معروف وی این است: «ذکر مصیبت خوان ها در بورس باید کنار بروند، فعلاً ایام شادی ملت است! مردم به این آدمای منفی توجه نکنند.» این حرف بطور گستردهای در رسانهها منتشر و موجب هجوم بخشهایی از مردم به بورس شد!
🔹تشویق مردم به چاه ویل #بورس، باز به نام رهبری تعبیر شد و برخی رسانه ها می گفتند نظر نظام و رهبر انقلاب همین است که مردم به بورس بروند! حالا که قریب 18، 19 ماه، وضعیت بورس خونی است، خبری از #آقامحمدی نیست و کسی حاضر نیست از وی بپرسد که شما چکاره بودی که آن حرفها را زدی؟
4⃣ چهارم؛ چندوقتیست ستادی با عنوان «ستاد توانمندسازی محلات کم برخوردار کشور» در برخی رسانه ها مطرح شده و آقامحمدی هم مدعی است که رئیس این ستاد است. ابلاغیه ای از سوی رهبری یا ریاست جمهوری یا یک وزارتخانه ای برای این ستاد هم در رسانه ها موجود نیست که بدانیم ته این ستاد کجاست؟
5⃣ پنجم؛ اظهارنظر آقامحمدی درباره حذف #ارز_ترجیحی، هم واقعاً عجیب است! وی در مراسم تامین مالی زنجیرهای که در بانک مرکزی برگزار شد اعلام کرد که: «دولت از سال آینده ارز را تک نرخی خواهد کرد». قبل از آنکه یک مقام رسمی در دولت یا مجلس خبری بدهد وی رسماً این سیاست را اعلام می کند!
🔹ما که بالاخره متوجه مسئولیت اصلی جناب آقامحمدی نشدیم و نمیدانیم وظیفه و دایره اختیارات ایشان تا کجاست اما حالا خبر رسیده که جمعی از نمایندگان مجلس به رئیس جمهور و هفت تن از وزرا در زمینه دخالت #علی_آقامحمدی در سیاستهای کلان اقتصادی تذکر دادهاند و خواستار عدم دخالت وی شدند!
🔸همچنین در روزهای گذشته جنبش عدالتخواه دانشجویی خطاب به آقامحمدی از وی درخواست کرد که پاسخگوی مسئولیتهای خود باشد!
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
👆 #قصه_خیالی_خودکار_بیک_هویدا
🤔نقل است امیرعباس هویدا هنگام دفاع از عملکرد خود در دادگاه انقلاب، خودکاری از جیبش بیرون آورد و گفت: ۱۳ سال پیش هنگام آغاز دوران نخستوزیریام این قیمت خودکار ۵ ریال بود و اکنون هم همان ۵ ریال است.
❌ اما ببینید تیتر روزنامه ها افسانه خودکار بیک هویدا را فاش کردند......
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
✍مهدی محمدی
💥 امروز برا مک گرک دستیار بایدن به کارنگی دو نکته مهم گفته:
❇️اول اینکه ترامپ ایران را نمی شناخت والا می فهمید که ایران به فشارهای آن پاسخ هسته ای خواهد داد. این حرف یک سوال ایجاد می کند: چه کسانی در ایران ترامپ را به این گمان انداخته بودند که ایران واکنش نشان نخواد داد؟
✅ نکته مهم دیگر مکگرک این است که گفته امریکا آماده شکست مذاکرات است. شاید اینطور باشد؛ ولی تجربه به ما می گوید اگر آماده بودند لازم نبودآمادگی
شان را فریاد بزنند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#پرسش_کلیدی_درباره_ورود_زنان_به_ورزشگاه
✍محسن مهدیان
💥بعد از سالها کشمکش بالاخره خانم ها در ورزشگاه حاضر شدند. این در حالی بود که در آستانه برگزاری این مسابقه برخی از علما مخالفت خود را با چنین تصمیمی اعلام کردند.
نفیا و اثباتا نظری ندارم. چه بسا به جهت اجتماعی خوشحالم که مسیر حضور در ورزشگاه برای خانم ها باز شده است. اما آیا شبهه شرعی آن حل شده است؟ سوال اینست که در چه فرآیندی این تصمیم اتخاذ شده است؟ چه شد؟ چه اتفاقی افتاد؟ کدام مساله شرعی در سالهای گذشته مانع بود و چطور و در چه مکانیزمی رفع شد؟ چرا زودتر انجام نشد؟ آیا فشار نهادهای بین المللی موثر بوده است یا موانع حضور به نحو فنی برطرف شده است یا چه؟
شفافیت در این حوزه اساسا ضرورت دارد یا خیر؟ الان مردم سوال نمی کنند که چرا این تصمیم پیشتر اتخاذ نشد که هزینه های آن کاهش پیدا کند؟
واقعیت این است که پرسش ها مختصری جدی تر و عمیق تر از موارد فوق است. مرور کنیم.
اگر مساله به این سادگی قابل تعیین تکلیف است چرا بقیه مسائل مشابه ومورد اختلاف تعیین تکلیف نمی شود؟ مثلا جزئیات حجاب. یا موسیقی. بالاخره نسبت جمهوری اسلامی با مسائل جدید حوزه موسیقی و لوازمش به چه نحوی است؟ برخی موضوعات اقتصادی مثل فروش اوراق قرضه خارجی حکمش چیست؟ تکلیف ماهیت پول و وضعیت نهایی بهره و ربا در نظام بانکداری به چه صورت است؟ به این فهرست دهها مورد دیگر می شود اضافه کرد. اما صورت مساله چیست؟
واقعیت اینست که این ابهامات را می توان اجرایی یا از حیث قانون گذاری و غیره توضیح داد. اما مساله یک گام فراتر است. سوال اصلی اینست که جمهوری اسلامی در حوزه اجتهاد متناسب با زمان و مکان برمبنای فقه مشهور شیعه چه عملکردی داشته است؟
بحث سر اینست که تکلیف شرعی پدیده های مدرنی که ظاهرا نسبتی با دین ندارند و یا موضوعاتی که هر روز تغییر می کنند، چه می شود؟ مسائلی که باور مردم نسبت بدان تغییر کرده است و با معروفی که امروز به هر دلیل منکر شده و منکری که معروف شده است چه برخوردی باید کرد؟
امروز سیره عقلا که در اصول فقهی ما پذیرفته شده است، در موضوعات جدید و محتوای مدرن چه کارکردی دارد و چه جهتی ساخته است؟
تردیدی نیست که امروزه به جهت سرعت تغییر در حوزه های مختلف فنی و نهادی و پدیده های مدرن، ضرورت اجتهاد پویا و بهنگام بیش از گذشته احساس می شود. با این توضیح سوال اساسی اینست که کدام نهاد در جمهوری اسلامی به این موضوع توجه دارد؟
اصل دوم قانون اساسی بر "اجتهاد مستمر" تاکید کرده است. متولی این بخش در نظام اسلامی کدام نهاد است؟ کدام فرد یا گروه است؟ از چه کسی باید مطالبه کرد یا توضیح خواست؟
آیا مسائل با تغییر رئیس جمهور باید حل و فصل شود؟
طبیعی است که اینطور نبوده است که طی این سالها به این موضوع بی توجه باشیم؛ اما مساله اینست که عمدتا اجتهاد پویا منحصر شده است به ضرورت های حکمرانی و گره های قانونی یا اجرایی. این مسیر ممکن است تلقی را ایجاد کند که فشار برخی نهادهای داخلی و خارجی باعث تغییر رویه ها شده است نه اجتهاد پویا. مساله اینست که اگر این گره های ساختاری و بن بست اجرایی شکل نمی گرفت، آیا بازهم تغییرات اجتماعی رامی پذیرفتیم؟
یکی از شاخص های مهم در ارزیابی گزاره های دینی، کارامدی است. بی اعتنایی به اجتهاد بروز، باعث شده است گناه نارکارآمدی امروز بر دوش اسلام قرار بگیرد.
این درحالی است که انقلاب اسلامی و حوزه های علمیه ما همواره مقابل جمود و تحجر ایستادگی کردند. با این همه کجا و کدام نهاد به این موضوع بااهمیت فکر می کند؟ به تعبیر شهید مطهری اگر اسلام و روحانیت به نیازهای بروز مردم فکر نکنند، مردم سمت "قبله های نوظهور" می چرخند. (بحثی در باره مرجعیت و روحانیت، ص197)
سوال ایسنت که این مسایل مستحدثه حکومتی را کجا تعیین تکلیف می کند؟ این جنبه عینی فقه کجاست؟ امروز جای اجتهاد پویا را حکم حکومتی گرفته است. آیا این روش درست است؟
امروز حیات جمعی مردم نیازمند حضور دین سرصحنه است. حضرت امام خطاب به فقهای شورای نگهبان فرمود:باید تمام سعی خودتان را بنمایید که خدای ناکرده اسلام در پیچ و خمهای اقتصادی، نظامی، اجتماعی و سیاسی، متهم به عدم قدرت اداره جهان نگردد.صحیفه نور، ج21، ص218
در منشور برادری دهها مورد و مصداق از جمله مباحث مربوط به محیط زیست و مالکیت و غیره را لیست می کنند و توضیح می دهند که فقهای ما باید برای این حوزه در چارچوب اجتهاد پویا فکری کنند. سوال اصلی اینست که این مهم امروز کجا انجام می شود؟ اساسا ارتباط ساختاری فقها و حوزه های علمیه با حکومت به چه نحوی است؟
بیم آن وجود دارد که این قاعده مترقی جمهوری اسلامی در زمان خودش اتخاذ نشود و اصلاح و تغییر قوانین در شرایط گره های اجرایی و ساختاری، عقب نشینی برداشت شود.
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#خاستگاه_تبعیض_در_حقوق_کارمندان:
1⃣ بدعت بیت المال خصوصی!
✍محسن قنبریان
▪️یکی از عوامل تبعیض ساز در پرداخت ها، توزیع درآمدهای اختصاصی آن اداره و سازمان بین مدیران یا کارکنان خود است!
یعنی دستگاه هایی که اموال و امکاناتی در اختیار دارند با آن، درآمد زایی کرده، اما بجای واریز به خزانه و بیت المال عمومی، در حسابی برای خود نگه داشته و بعد به عناوینی مختلف مثل رفاهیات مستمر و غیر مستمر بر حکم مدیران یا پرسنل خود می کشند؛ این موجب می شود دریافتی اینها تفاضل بالایی با پرسنل دستگاه های دیگر بیابد و تبعیض بین کارمندان دولت را موجب شود!
▫️این رویه غلط حتی دستگاه های فقیری مثل آموزش و پرورش را هم واداشته که از مدارس درآمد زایی کند و معامله تالار پذیرایی یا مانند آن با مدرسه کند؛ تا با آن درآمد، احیانا به معلم آن مدرسه رفاهیاتی دهد!
تصورش را بکنید امکاناتی که دست دستگاه های برخوردار هست چه تفاوتِ زمین و آسمانی با یک مدرسه دارد، همین تفاوت در میزان پرداختی آن دستگاه ها با معلم را پیش می آورد!
▪️باطل بودن این رویه غلط واضح است:
۱. آیا بدهی آن دستگاه هم از حقوق کارکنان کسر می شود؟!
توضیح اینکه اگر درآمد حاصل از امکانات یک اداره، مال کارکنان خود آن اداره است؛ باید بدهی های آن اداره(به اداره برق و گاز و ...) هم مال کارکنان باشد؛ چون اصطلاحا همو که مالک میشود، مدیون می شود!
وقتی همه بالاتفاق می گوییم بدهی های آن دستگاه، بدهی کارکنانش نیست، پس معلوم است درآمداختصاصی آن دستگاه هم مال کل بیت المال است نه خصوص کارکنان یا حتی مدیران خودش!
۲. رابطه کارمند با اداره، رابطه شریک در شرکت خصوصی نیست!
یک شرکت خصوصی، شخصیت حقوقی است. درآمد کسب می کند و بدهکار می شود. اعضاء، مالک آن شرکت اند و بالتبع آن درآمد و هم بدهی بین آنها تقسیم می شود.
اما یک اداره دولتی، گرچه باز شخصیت حقوقی است و درآمد و بدهی پیدا می کند، اما کارمندان و مدیرانش، مالک آن نیستند؛ بلکه در قراردادی اجیر یا وکیل شده اند و صرفاً تولیت دارند.
درآمد های آن اداره هم به تبع اموال آن اداره، مال بیت المال مسلمین است و مدیران آن اداره بهره ای بیشتر از بقیه ندارند.
▫️بدعت معاویه!
اولین کسی که بیت المال خاصه(خصوصی) در اسلام پدید آورد، معاویه بود! برخی اموال خاص(مثل اراضی مرغوب) را به عنوان بیت المال خاصه، مال دستگاه سلطنت کرد.۱
درآمد این اموال خاص بین خودشان تقسیم می شد و چیزی حتی به بقیه کارگزاران نمی رسید.
درآمد اختصاصی بخشی از این اموال در دوره عباسی به۶۴۸۳۰۰۰۰ دینار می رسید.۲
▪️برازنده جمهوری اسلامی نیست طوری دیگر بدعت بیت المال خاصه را بازتولید کند و دستگاه های برخوردار درآمد اختصاصی را جای خزانه کل بین خود تقسیم کنند!
۱.تاریخ یعقوبی ج۲ص۱۵۸وص۱۶۹
۲.بیت المال، پیدایش و تحولات آن ص۱۷۹
#لایحه_نظام_هماهنگ_پرداخت
#پیوست_عدالت
@tahlilisiyasiseraat
👇ادامه....
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3447
2⃣ نگهداشت مالی ناقص و ناتراز
▫️یکی دیگر از عوامل تبعیض ساز در پرداخت ها، تقلیل نگهداشت نیروی انسانی به نگهداشت های صرفاً مالی و آن هم به شکل ناقص و ناتراز و تبعیض ساز است!
اینگونه می شنوید که مثلا دلیل پرداخت نجومی به درصدی از پزشکان بیمارستانهای دولتی، نگهداشت نیروی متخصص، بیان میشود!
پرداختهای مدیران و متخصصان موسسات و شرکتهای دولتی نیز به همین بهانه، نامتعارف می شود!
▪️اولین آسیب جدی این روند همان تقلیل نگهداشت به پرداخت مالی است!
به لحاظ روانی، ارضاء هر میلی در انسان موجب تقویت و تشدید آن میل می شود. پرداخت پرکیس یک پزشک اگر به یک میلیارد هم برسد باز در بخش خصوصی یا کشور کوچک و ثروتمند همسایه، بیشترش هست؛ ابزار مالی تا کجا میتواند در نگهداشت، پیروز باشد؟!
این مسابقه با بخش خصوصی و شیخ نشین های پولدار بر مدار حرص و طمع کارگزار تا کجا ادامه یابد؟!
تا چه تفاوت پرداختی با کارگزاران مشابه او(مثلا یک پزشک در شهری محروم یا مهندسی در شرکتی غیر نفتی) هنوز موجه است؟!
▫️شرط اصلی برای پرداخت نگهداشت مالی چیست؟!
استفاده از ابزار مالی(پس از تامین کفاف نسبی زندگی)، برای نگهداشت نیروی انسانی، به یک شرط جایز است:
مضطر شدن به نگهداشت آن کارگزار و باقی ماندن نیاز به او، پس از ساخت فرصت برابر برای همه شایستگان!
یعنی مثلا درب دانشگاه برای جذب پزشک باز شود تا استعدادهای انسانی بیشتری فرصت خدمت بیابند و از سوی دیگر تعادل عرضه و تقاضا، قیمت خدمات پزشکی را عادلانه کند۱؛ اگر باز پنجه طلاای، فقط با نگهداشت مالیِ مازاد قابل نگه داری بود، اشکال ندارد!
یا در گزینش تکنیسین ها، فرصت برابر برای جذب خدمت ارزانتر و بهتر فراهم شود؛ اگر قحط الرجال شد، برای نگهداشت آن تکنیسین برتر با شیخ نشین ها مسابقه دهیم!
▪️فقهای اسلام شرط پرداخت بیت المال به مثل یک قاضی را پس از نبودن کاندیدای رایگان(یا ارزان) بیان کرده اند.۲
نساختن فرصت برابر تحصیل، گزینش و ارتقاء برای واجدین شرایط، هم انحصار ساخته و هم پرداخت نامتعارف و تبعیض(حتی بین هم صنفان) را موجب می شود!
عجیب اینکه چنین رویه ای دقیقا مغایر با نگهداشت استعدادها و نیروهای انسانی در سطح کلان است و موجب فرار استعدادهای دیگر می شود.
▫️امیرالمومنین(ع) وقتی با اُفت انگیزه دینی و ایمانی کوفیان برای جهاد مواجه شد، حاضر شد به همه حاضر شوندگان در جهاد با امویان غیر از "مؤونه"(خرجی خانواده)، "عطاء" و پرداخت اضافی دهد.۳
اما یک والی و مدیرش(قعقاع بن شور) را باوجود احتمال پیوستن او به معاویه با ابزار مالی، نگه نداشت و حتی بر میزان بالای مهریه او برای همسرش سخت گرفت و او هم به معاویه پیوست!۴
🖊پاورقی:
۱.این بنا برمبنای بازاری کردن خدمات عمومی مثل بهداشت و سلامت، مثال زده شده است نه مبنای مقابلش که موجه تر است.
۲.السرائر ج۲ص۱۷۸
۳.خطبه ۱۸۰ نهج البلاغه
۴.شرح ابن ابی الحدید ج۴ص۱۸۷
قسمت اول 👇
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3446
🔰مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی. ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
📣 دو کار اصلی مسئولین در زمینهی اقتصاد و تولید:
👈یکی مسئلهی ایجاد نقشهی راهبردی برای صنعت
👈 یکی هم مدیریّت جامع
📣 درباره جنگ اقتصادی:
⚔️اقتصاد کشور ما در سال ۹۰ دچار یک جنگ بسیار مهم و بزرگی بود. البته از سال ۹۷ این معارضه و مبارزه از طرف دشمن شدیدتر شد.
💣هدف آنها [دشمنان] از این جنگ، فروپاشی اقتصاد ایران بود، تا با نابود کردن آن، مردم را در مقابل نظام جمهوری اسلامی قرار بدهند.
⚙️ آن لشکری که در مقابل دشمن ایستاد، شماها بودید؛ افسران این دفاع مقدس، کارآفرینان و مدیران شایستهی اقتصادی بودند؛ رزمندگانش هم کارگران بودند.
🗣یکی از کارهای دشمن، جنگ روانی است.
❌خرسندکننده نبودن آمارهای اقتصادی دههی ۹۰ مثل:
🔷رشد تولید ناخالص داخلی
♦️آمار مربوط به تشکیل سرمایه در کشور
🔷آمار مربوط به تورم
♦️آمار مربوط به رشد نقدینگی
🔷آمار مربوط به تأمین ماشینآلات
‼️عامل این مشکلات هم صرفاً تحریم نیست؛ البته تحریم مؤثر بوده؛ بخش مهمّی ناشی از برخی تصمیمگیریهای غلط یا کمکاریها و امثال اینها است.
💪من همیشه تکرار میکنم که اقتصاد کشور و فعالیتهای اقتصادی کشور را شرطی نکنید.
📣انعکاس نظرات کارشناسان به مردم و مسئولان توسط رهبری مثل توصیه در زمینهی:
✍️بهبود فضای کسب و کار
✍️حذف مقررات غیرضرور و مزاحم
✍️آسانسازی دریافت مجوزهای اشتغال
✍️ ایجاد پنجرهی واحد برای اخذ مجوز
✍️ ثبات قوانین
✍️قابل پیشبینی کردن اقتصاد
✍️امنیت سرمایهگذاری
✍️تأکید بر سیاستهای تشویقی برای فعالیتهای مولد
✍️ تأکید مکرر بر دانشبنیان کردن زنجیرهی تولید در کشور
✍️مبارزه با فساد
✍️حمایت از صنایع داخلی
✍️ جلوگیری قاطع از قاچاق و مبارزه با آن
✍️ ایجاد بازارهای بینالمللی جدید برای تولیدات خودمان
✍️حل کسر بودجه و انضباط مالی دولت
✍️ کاهش مقرّرات
📣دربارهی تولید:
🎯تولید یک جهاد است
❗️دشمن از دو طرف وارد شد که تولید کشور را به زانو در بیاورد:
1️⃣ از جهت نفت و گاز، بهعنوان مهمترین منبع ارزی کشور
2️⃣ از ناحیهی مبادلات
✅ اگر نیّت شماها خدمت به کشور، خدمت به مردم برای خاطر خدا باشد، این بزرگترین عبادتها است.
🔊امروز خود آن دشمن اعتراف میکند که سیاست فشار حداکثری به شکست خفتبار آمریکا منتهی شد.
📣درباره جهش تولید:
🔔اگر واقعاً بتوان تولید را جهش داد:
🌱همهی شاخصهای اقتصادی مهم کشور تغییر و تحول پیدا میکند مثل: اشتغال پایدار، کاهش بیکاری، رونق صادرات، ایجاد درآمد ارزی، کاهش نرخ تورم
🌱استقلال اقتصادی در کشور به وجود میآید که این: موجب تأمین عزت و امنیت ملی و حراست از اقتصاد در مقابل تکانههای بیرونی میشود.
📣درباره مسئلهی کیفیت:
❇️مسئلهی ما فقط انبوهسازی نیست؛ کیفیت مسئلهی اساسی است.
❌این همه حمایت در طول این سالها از صنعت خودرو در کشور شده، کیفیت خودرو خوب نیست، مردم ناراضیاند.
❌اینکه قیمت را بالا ببرند، کیفیت بالا نرود، خیلی چیز بدی است.
📣درباره تولید اشتغالآفرین:
⚙️دستگاههای دولتی، دستگاههای بانکی [باید] کاری بکنند که تولید در جهت ایجاد اشتغال باشد.
📝 ایجاد زنجیرهای از صنایع اشتغالآفرین و پاییندستی در حول و حوش صنایع مهم
📣درباره صنایع دانشبنیان:
♦️ ما صنایع بزرگ خودمان را دانشبنیان کنیم. صنعت نفت [باید] دانشبنیان بشود.
📣درخشیدن جوانهای ما در موارد مختلف مثل:
🦠در مورد واکسن کرونا بهترینش را فراهم کردند.
✈️در مورد موشک نقطهزن هم دقیقترینش را تولید کردند.
🔬در مورد صنعت نانو جزو ردیفهای اول قرار گرفتند.
🌡در زمینهی سلولهای بنیادی، خودشان را توانستند در ردیفهای جلو قرار بدهند.
📣 وظیفه مهم مسئولین دولتی:
اعتبارات بانکی را به سمت تولید هدایت کنید؛ بانکها را موظّف کنید.
📣دربارهی مسائل مربوط به کشاورزی:
🌱کشت گلخانهای مهم است لکن با کشت گلخانهای کشور را نمیشود اداره کرد.
🌧کشاورزی را فناورانه کنیم و صرفهجویی در آب را به معنای جدی کلمه دنبال کنیم.
⭐️امسال ما گفتیم «پشتیبانیها و مانعزداییها»؛ به نظر من مانعزدایی از پشتیبانی هم بالاتر است.
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قبل از شروع برنامه خانم مولاوری بنده را بدون هیچ دلیلی در توییتر بلاک کرد.
در ابتدای برنامه هم خانم شجاعی کارشناس قبلی جهان آرا را تهدید به شکایت کرد.
اواسط برنامه هم هر دو نفر برنامه را ترک کردند.
زنده باد مخالف من، زنده باد تحمل مخالف، زنده باد گفتگوی تمدن ها...
پی نوشت: همواره به دوستانم گفته ام که بهترین روش در برخورد با این افراد نه ممنوع التصویر کردن آنها بلکه تریبون دادن به آنهاست.
✍ امیر حسین ثابتی
_-_____-______-______-______
💥 اصلاحات هیچوقت اهل گفتگو نبود!
🔹زنان لیدر جریان اصلاحات که شعار گفتگوی تمدنشون گوش فلک را کَر کرده،مناظره رودرو درباره عملکرد دولت های اصلاحات واعتدال در حوزه زنان را قبول نکردند، ازاینکه یک کسی هم تلفنی از عملکردشان سوال یاانتقاد کند عصبانی شدند وبرنامه زنده #جهان_آرا را ترک کردند! ادعای آزادی بیان کشت ما را!
🔸به سوابق خانمها #شهیندخت_مولاوردی و #زهرا_شجاعی نگاهی کنید حداقل ۲۰ سال از مسئولیتهای امور بانوانِ دولتهای جمهوری اسلامی، در رزومه اینها موجود است ولی هیچوقت در هیچ جمع دانشجو یا جلسات پرسش و پاسخ حاضر نشدند که از عملکرد فاجعه بار خود دفاع کنند! مناظره که هیچ! جلسات پرسش و پاسخ هم هیچ!
🔹فقط تریبون یک طرفه میخواهند! از اینکه ۵ دقیقه فقط به یک خانم منتقد اختصاص دادند هم عصبانیاند!
این است #اصلاحات_بدون_روتوش!
❇️ پ.ن: هیچکدام از مدیران دولت روحانی در ۸ سال گذشته حاضر به جلسات مناظره یا پرسشوپاسخ درباره عملکرد خود نشدند. ۸ سال تریبونهای یک طرفه صداوسیما در اختیار اینها بود!
✍داود مدرسی یان
@tahlilisiyasiseraat
#به_خرج_رهبر❗️
✍کبری آسوپار
💥نه فقط از دیروز که صدای گلایه رهبر علیه تولیدکنندگان داخلی در دو گروه صنعتی خودرو و لوازم خانگی بلند شد، بلکه از همان زمان که برای فروش بیشتر تولیداتشان روی عقیده رهبری بر «حمایت از تولید داخل» موجسواری کردند، نگران «خرج از رهبری» بودیم. آقا البته نه تنها ابایی ندارند که برای «مردم» خرج شوند، بلکه زندگی ایشان، چه قبل و چه بعد انقلاب، وقف اسلام و مردم بوده و خواهد بود. اصلاً رهبر یعنی همین دیگر؛ از مردم، با مردم و برای مردم. مشکل، اما آن است که از کیسه رهبر خرج میشود، اما به جیب مردم نمیرود!
🔻نه اینکه هر کسی از رهبر گفت، قصدش هزینه کردن از رهبری است، اما باید عیار صداقت فرد در مقایسه حرفش از رهبر با عملکردش مشخص شود. اعتبار رهبری، اعتبار کمی نیست. او هم جایگاه حقوقی بالایی دارد و هم مقبولیت و محبوبیتی که نظرها را میتواند با فردی که از او میگوید، همراه سازد. هم از این رو، حمایت او، امتیاز بالایی برای افراد و صنایع و سازمانها و نهادها محسوب میشود.
❇️چندی قبل بود که تولیدکنندگان لوازم خانگی نامهای به رهبر انقلاب درخصوص مخالفت با واردات لوازم خانگی خارجی به ویژه کرهای و لزوم ممانعت از واردات این محصولات در جهت حمایت از تولیدات داخلی نوشتند. نتیجه این نامه، دستور رهبری به رئیسجمهور برای اعمال ممنوعیت واردات لوازم خانگی کرهای شد. همان شبی که این خبر آمد، دلسوزان بسیاری آه کشیدند و دلخور شدند که از رهبری برای کاری که میشد دولت و تولیدکنندهها بین خودشان حل کنند، هزینه شد. حال دیروز رهبری گلایه کردند که از این حمایت ایشان «سوءاستفاده» شد و «اینجور نبایستی با حمایتها برخورد بشود» و در مورد خودروسازان داخلی هم گلایه کردند که «اگر از این فضای حمایتی، هم استفاده برای ارتقای کیفیت نشود، هم سوءاستفاده بشود برای بالا بردن قیمت، این هم یک مشکل دیگر است... خیلی چیز بدی است.»
🌀حمایت رهبر برای برخیها ویترین کار است، همچون مغازهداری که در محل کسبش یک عکس امام و آقا میزند و بعد هر کاری دلش بخواهد انجام میدهد. شاید هم تقصیر ما بوده که به عکسها و ویترینها زیادی اهمیت دادهایم و هر کس گفت «رهبر»، فکر کردیم آمده برای کشور و ملت و نظام جانفشانی کند!
🤔کسی که بیشترین مخالفتها را در فضای علنی با مواضع و سخنان رهبری داشت و همه دریافتند که تا رهبری حرفی میزند، او بلافاصله موضعی مخالف میگیرد، بعد که مخالفتها با برجام بالا گرفت، همه جا گفت اجازه رهبری بوده است. رهبر گفتن از دهانشان نمیافتد، به شرط آنکه سودی داشته باشد و بعد هم، چون به عمل میرسد، آن کار دیگر میکنند!
♻️از سویی، آیا حمایت رهبر از یک صنعت باید باعث شود باب «نظارت» را ببندیم؟ تولیدکننده مورد حمایت رهبر که هیچ، نهاد زیرمجموعه رهبری و بلکه حتی خود رهبری - طبق فرموده خود ایشان- مصون از نظارت نیست، پس چطور تا یک صنعتی حمایت کلی رهبری را میگیرد، چونان مجموعهای معصوم از هر نظارتی، هر برخوردی و هر بازخواستی با آن تعامل میشود؟ و تا انتقادی میشود، حمایت رهبری چنان پتکی بر سر منتقد کوبیده میشود؟
✅حمایت رهبری باید مسئولیتآفرین باشد، نه مصون آفرین. اگر کسی رهبر برایش مهم باشد، وقتی نام ایشان روی کارش قرار گرفت، تلاش میکند بهترین باشد و بیشترین رضایت مشتری را کسب کند تا هم به حمایت رهبر خیانت نکند و هم به اعتبار ایشان لطمه نزند. اما کسی که حمایت ایشان را پله میکند تا منافع شخصیاش تأمین شود و نگران هیچ امر دیگری نیست، یعنی شایسته این حمایت نبوده است.
✔️ بین ولایتمدارها و خرجکنندگان از ولایت تفاوت بسیار است. باید با شناخت آنها که به کام خود، از کیسه رهبر خرج میکنند، راه سوءاستفاده را بست.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
تنش ها میان اوکراین و روسیه
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3452
#بررسی_تنش_میان_روسیه_و_اوکراین
#از_دریچه_ای_دیگر
✍غرب آسیا
💥شاید برخی تنش میان اوکراین و روسیه را تنها یک سوء تفاهم سیاسی یا یک سری اختلاف نظر برسر تکه ای از جغرافیا بدانند
این درحالی است که بحث در اوکراین فراتر از این مسائل است
بعد از فروپاشی شوروی و استقلال کشورهای مختلف از آن( که آمریکا و غرب توانستند در جنگ سرد با شوروی آن را محقق کنند) و شکل گیری روسیه جدید، این اولین بار است که روس ها می خواهند قدرت خود را به رخ هژمونی آمریکا و غرب بر دنیابکشانند و سیاست خود مبنی بر کنترل شرق اروپا و عدم توسعه ناتو در آن را به کرسی بنشانند
خیلی مهم است که روسیه برای اولین بار بعد از فروپاشی شوروی بخواهد به عنوان یک قدرت جهانی تهدید های خود را عملی کند.
به عبارت دیگر منشاء تنش ها همان برخورد اراده ها میان این دوقدرت است و یقینا نتیجه این تنش ها و حتی جنگ، درصورتی که اتفاق بیافتد نتایج مستقیمی در حکمرانی جهانی در پی خواهد داشت
باید دید روس ها تا چه میزان قدرت بازدارندگی و عملی خود را که سال ها است کسی شاهد آن نبوده و آمریکایی ها نیز آن را ضعف و ترس روس ها از تکرار تاریخ (شوروی) می دانند عملی خواهند کرد.
روسیه می گوید آمریکا و ناتو نباید در شرق اروپا دخالت کند و این سیاست توسعه طلبی را تحمل نخواهد کرد.
🔸نگرانی روسیه از اوکراین منطقی است
اینکه روس ها نمیخواهند اوکراین حیات خلوتی برای شورای آتلانتیک شمالی(ناتو) شود یک نگرانی کاملا منطقی از سوی روس ها است
باید درک کنیم که معنای عضویت اوکراین در ناتو چیست و دقیقا چه پیامد هایی برای روسیه خواهد داشت
روسیه باید نگران باشد که حاکمیت سیاسی اوکراین به غرب متمایل شود و روزگاری بعد از عضویت در ناتو(درصورتی که اوکراین عضو ناتو شود) موشک های اعضای ناتو از جمله آمریکا در مرزهای غربی روسیه مستقر شود
دقیقا همان نگرانی که ما از فعالیت های آمریکایی ها در کشورهای منطقه داریم و خواستار خروج آمریکا از منطقه هستیم و برای تحقق این مساله جریان هایی را تحت عنوان محورمقاومت ایجاد کرده ایم
روس ها رقیب سنتی آمریکایی ها محسوب می شوند و آمریکا برای خفه کردن روسیه درحال محاصره سیاسی و امنیتی این کشور است.
اوکراین تنها یک طرف ماجرا است، آمریکایی ها درحال استحاله قفقاز جنوبی هستند، گرجستان که در بغل گوش روسیه قرار دارد به شکل کامل متمایل به غرب شده این کشور هم اکنون عضو ناظر در ناتو است و به زودی عضو رسمی آن می شود.
جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیز به اشکال مختلف دیگر از نفوذ گسترده غرب و صهیونیسم برخوردار اند.
آمریکایی ها در آسیای مرکزی نیز در صدد افزایش نفوذ سیاسی و امنیتی خود هستند.
براین اساس عقب نشینی یک قدمی روسیه از بحث اوکراین به مثابه عقب نشینی از حرکت پیشران بلوک شرق دربرابر بلوک غرب است.
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3451
#یمن_مظهر_مقاومت_مردمی
#در_برابر_دلارهای_نفتی
✍سیدحسن موسوینژاد
💥شکست مفتضحانه مثلث شوم عبری غربی عربی در برابر اراده مردمی یمن
⭕️ عملیات پهپادی و موشکی #انصارالله در عمق خاک امارات اقدامی مشروع و قانونی بوده و در واکنش به تشدید حملات و اقدامات نظامی مستمر امارات علیه مردم یمن صورت میگیرد.
⭕️ امارات در حالی دست به این حملات میزند که پیشتر به صورت رسمی اعلام کرده بود از یمن خارج شده است، ولی نه تنها نیروهایش را خارج نکرده، بلکه اقدام به تشدید حملات هوایی و افزایش توطئههایش علیه یمن و مردم مظلوم این کشور کرده است.
⭕️ از این پس مقامات ابوظبی باید درک کنند، تا زمانی که دست به حملات و کشتار در یمن میزنند، امارات در تیررس موشک ها و پهبادهای انصارالله بوده و معادلات تغییر کرده است و نه مردم یمن و نه انصارالله زین پس سکوت نخواهند کرد بلکه کوبنده پاسخ زیاد خواهی های #عربستان و #امارات را خواهند داد.
⭕️ مقامات امارات در چند سال گذشته فریب ناتوی عربی ترامپ و ایجاد پیمان و اتحاد با صهیونیستها را خوردند و حالا یمنی ها باید آنها را از هیپنوتیزم ترامپیسم و #صهیونیسم بیدار کنند و مطمئن باشند که امنیت امارات با صهیونیستها و ترامپ ها ساخته نمی شود.
⭕️ امارات متحده عربی طی سالهای اخیر با پیروی از رژیم صهیونیستی و آمریکا دشمنان زیادی را برای خود تراشیده است، این کشور در یمن، عراق، سوریه، لبنان و لیبی با هماهنگی و طراحی جبهه شوم عبری غربی عربی دخالت کرده و مشکلات زیادی را در این کشورها به وجود آورده است.
⭕️ دبی با سیاست های تساهل جهت جذب سرمایه که توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم آن را اجرایی کرده، این کشور در سه دهه گذشته پذیرای هزاران میلیارد دلار سرمایه خارجی بوده و در شرایط کنونی امنیت اقتصاد شیشهای امارات ضربه خورده و بدون تردید روند خروج سرمایه و تجار بین المللی از آن آغاز خواهد شد و خانواده آل مکتوم و به طور کلی امارات به شدت زیان خواهد دید.
⭕️ شاید سران امارات نمی دانستند که از روز اول ورود آنها به جنگ یمن، به معنای شکست آنها قلمداد می شود، زیرا حدود ۹۰ درصد جمعیت امارات را افراد غیربومی تشکیل میدهند که برای معیشت و تجارت به این کشور آمدهاند و هیچ انگیزهای برای دخالت در این جنگ ندارند و مهم تر این که با ناامن شدن امارات برای سرمایه گذاری، هدف عربستان برای انتقال دفاتر منطقه ای شرکت های بین المللی از #دبی به #سعودی محقق می شود!
⭕️ تصمیم گیرندگان اصلی این جنگ قطعا نمی توانند از امارات دفاع کنند، همزمان با بمباران های اخیر انصارالله نیروهای آمریکایی در پایگاه های نظامی خود در امارات از ترس جانشان ساعت ها پس از پایان بمباران در پناهگاه ها پنهان شده بودند!
⭕️شرکت های صهیونیستی در امارات نیز وضعی ناخوشایند دارند، اساساً رژیم اشغالگر از متوقف کردن حملات موشکی مقاومت در #غزه نیز عاجز است به رغم آنکه این رژیم عملا در جنگ علیه یمن از همان روز نخست مشارکت داشته است.
⭕️ امنیت شرکت های خارجی به ویژه شرکت های اسرائیلی در حملات اخیر انصار الله به امارات به خطر افتاده و این امر در نتیجه طرح های توسعه اسرائیلیها و نزدیکی به امارات را به هم خواهد زد و در واقع روابط هر دو رژیم اسرائیلی و اماراتی بر پایه مستحکمی استوار نیست.
⭕️ زمانی که انصارالله کنترل صنعا پایتخت یمن را در سال ۲۰۱۴ در دست گرفت و قابلیتهای نظامی متعارفی نظیر تسلیحات سبک، راکت انداز و خمپاره انداز داشتند، اما امروز معادله تغییر کرده است و یمن را به یک کشور قدرتمند نظامی با توانمندی موشکی و پهبادی در سطح منطقه تبدیل کرده است.
⭕️ الحمدالله امروز موازنه قوا به نفع نیروهای مردمی یمن انصار الله تغییر کرده و اماراتیها و سعودی ها درباره #یمن اشتباه محاسباتی کرده اند و اکنون حقیقت توانایی یمن برای مثلث شوم عبری غربی عربی روشن شده و عربستان و امارات دیر یا زود باید خاک یمن را ترک کنند و اداره این کشور را به مردم یمن بسپارند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓چه شد که آمریکایی ها جرات کردند به ایران پیشنهاد دهند تنها در ازای ۲ میلیارد دلار کل تعهدات برجامی اش را مجددا اجرا کن؟
تحلیلگر: مسعود براتی
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#چرا_جمهوری_اسلامی_ایران_ابرقدرت_است
✍ حمید رسایی
💥شاید شما هم با دیدن این تیتر، خورده بگیرید و بگویید: اغراق ممنوع. اما این تیتر اغراق نیست بل واقعیتی بدیهی است که از شدت بداهت، مورد انکار قرار میگیرد.
👇انقلاب اسلامی ایران در بهمن سال ۵۷ از همان ابتدا که وارد مرحله تشکیل ساختار سیاسی شده، تاکنون هجمههایی را در قالب جنگ سرد، جنگ سخت، جنگ اقتصادی و جنگ نرم و رسانهای در رویارویی با نظام سلطه تجربه کرده است.
در مرحله جنگ نرم بعد از ناکامی در شیوههای مختلفی که نظام سلطه تجربه کرد، این سالها مهمترین رویکردی که مورد استفاده دشمنان انقلاب اسلامی ایران قرار گرفته، جنگ نرم در بستر «روایت» و جنگ روایتهاست؛ تاجایی که توانستهاند ادارک بخشی از جامعه نسبت به برخی واقعیتها را تغییر بدهند.
این نوع جنگ، شکل تکامل یافتهتر و البته اثرگذارتر جنگ نرم و متکی بر زیر ساخت رسانههای نوین است که با ایجاد یک چینش ذهنی، به شناخت و ادراک افراد، مطابق خواست خود جهت میدهند البته بدون اینکه شخص متوجه تغییر باور و رفتار خود باشد و یا حتی به این فرآیند، شک کند.
یکی از مصادیق هجمههای این جنگ، ایجاد تلقی ضعیف بودن جمهوری اسلامی در برابر نظام سلطه در ذهن مخاطب است. در این باورِ القاء شده، نظام سلطه خود را ابرقدرتی بلامنازع معرفی میکند که جمهوری اسلامی ایران در برابر دسیسههای آن در آستانه فروپاشی قرار گرفته است و این درحالی است که داستان دقیقا برعکس است و در حقیقت، ابر قدرت بلامنازع در حال حاضر، ایدئولوژی انقلاب اسلامی و ساختار سیاسی آن یعنی جمهوری اسلامی ایران است و این نظام سلطه است که در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.
چنین ادعایی شاید برای برخی از مخاطبان این یادداشت هم اغراقآمیز و شبیه به مزاح باشد. اگر شما هم از جمله آنها هستید، تعجب نکنید و با مطالعه ادامه این چندسطر و توجه به یک استدلال بدیهی که ۴۳ سال است در برابر چشمان ماست و به آن توجهی نداریم، این تصور غلط خود را به چالش بکشید.
بله، نظام جمهوری اسلامی تا پایبند و متعهد به ایدئولوژی انقلاب اسلامی است، ابرقدرت بلامنازع دنیای امروز خواهد بود. توضیح آن روشن است:
🔹آیا شما هم قبول دارید ۴۳ سال است که چرخه مالی دنیا (دلار و یورو) در اختیار دشمنان انقلاب اسلامی وقدرت این چرخه مالی علیه جمهوری اسلامی ایران بکار گرفته شده است؟
🔹آیا شما هم قبول دارید ۴۳ سال است که ظرفیت رسانهای دنیا ازجمله صدها شبکه تلویزیونی ورادیویی فارسیزبان، صدها هزار صفحه مجازی با پمپاژ شبهات اعتقادی، سیاسی، علمی، اخلاقی و... کانون ایدئولوژی انقلاب اسلامی را هدف گرفتهاند وبرای فروپاشی جمهوری اسلامی فعالیت میکنند؟
🔹آیا شما هم قبول دارید ۴۳ سال است که با وجود پیشرفتهای گسترده جمهوری اسلامی درصنعت دفاعی و نظامی، اما همچنان دشمنان انقلاب اسلامی در این صنعت، چند گام جلوتر از ما هستند و برخلاف نظام اسلامی کشور ما به هیچ یک از ضوابط اخلاقی و اعتقادی پایبند نیستند و برای همین، بارها شاهد جنایات آنها در اقصی نقاط دنیا و ازجمله در کشور خودمان بودهایم تاجایی که در دوره هشت ساله دفاع مقدس، بخشی از این جنایات را تجربه کردهایم و همچنان تهدید نظامی آنها در برابر نظام جمهوری اسلامی است؟
🔹آیا شما هم قبول دارید ۴۳ سال است که سازمانها و نهادهای حقوقی و بینالمللی دنیا مثل سازمان ملل، سازمان انرژی اتمی، سازمان حقوق بشر و ... که درحقیقت ابزار سلطهگری نوین و در راستای حفاظت بیشتر از منافع مستکبران علیه منافع ملتهای مظلوم هستند، تمام تلاششان را برای از بین بردن نظام سیاسی حاکم بر ایران، در خدمت سلطهگران گرفتهاند؟
🔹آیا شما هم قبول دارید ۴۳ سال است که نظام سلطه و سیستمهای امنیتی در داخل نظام سیاسی کشور، نفوذ دارند وشبکه نفوذ آنها حتی تا عالیترین سطح مدیریت اجرایی و نظامی و امنیتی راه یافتهاند و ضربات سختی به پیکر این نظام وارد کردهاند و همچنان این شبکه در راستای به زمینزدن انقلاب اسلامی و تغییر باور و اعتماد مردم، فعال است؟
❇️به عبارتی ۴۳ سال است که نظام مالی دنیا، انواع رسانههای دنیا، قدرت نظامی دنیا، نظام حقوقی حاکم بر دنیا و نفوذیهای رخنه کردن در بدنه مدیریتی کشور که ابزار ابرقدرتی مدعیان است، بکار گرفته شدهاند تا انقلاب اسلامی و ساختار سیاسی آن یعنی جمهوری اسلامی ایران زمین بخورد و نباشد، اما این نظام مستقر است ونه تنها مستقر که همه هویت نظام سلطه را به چالش کشیده است. به نظر شما قدرت چه کسی برتر است؟
✅«استقرار»، «بودن»، «سرپا ماندن» و حتی «سربلندشدن» نظام جمهوری اسلامی -با همه اشکالاتش که همه آنها قابل برطرف شدن است- در برابر همه توطئهها به معنای برتری قدرت اوست، قدرتی که متکی بر قدرت برتر الهی است.
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#چهار_نکته_درباره_غیرت_سیاه
✍ محسن مهدیان
💥ماجرای قتل دردناک و متاثرکننده دختر 17 ساله اهوازی از جهات مختلف قابل تحلیل است و نباید تک وجهی تحلیل شود.
1⃣یکم. مساله اول تعیین تکلیف قاتل است. این قتل شنیع دو وجه فردی و اجتماعی دارد. طی همین یکی دو روز سلامت روان جامعه از این حیث بسیار صدمه دیده است. احساس ناامنی را ولو مقطعی بالا برده و جامعه را نسبت به فرهنگ و قوانین خود بدبین کرده است. بر این اساس به گواه شواهد تردید ناپذیر و به گفته خبره های این حوزه، جنبه اجتماعی قتل افساد فی الارض است و حکمش اعدام است.
در قانون نیز آمده است کسی که برای ایجاد رعب و هراس .... دست به اسلحه ببرد.... مفسد فی الارض است. دو شرط نیز برای افساد فی الارض دیده است. یکی نیت و دومی آگاهی از نتیجه عمل. آگاهی از ثمره رعب و وحشت. رفتار قاتل از هردو منظر قابل تحلیل است.
نکته مهمتر اینکه اگر قانون در این موضوع ابهام دارد لازم است مجلس و دستگاه قضایی ورود کند و مساله رعب و وحشت را متناسب با اقتضای زمان و فهم عامل از ثمره رفتارش بازتعریف دقیق داشته باشد.
2⃣دوم. برخلاف آنچه شیادهای رسانه ای ضدانقلاب تبلیغ می کنند نه قانون و نه اسلام اجازه کشتن همسر را به بهانه واهی تعصب سیاه نمی دهد و آنچه قاتل مرتکب شده است هیچ نسبتی با غیرت دینی ندارد و باید قصاص شود.
اما مساله اینجا نیست. مساله اینست که به دلائل مختلف ممکن است اولیا دم گذشت کنند و این گذشت نه از سر خیرخواهی و دلسوزی بلکه ناشی از تعصبات قومی و قبیله ای باشد. اینجا باید نگران شد.
3⃣سوم. مادر قاتل در گفت وگویی توضیح می دهد که چون اهل محل قاتل را متهم به "مرد نبودن" و "بی غیرتی" کرده اند او دست به این اقدام شنیع زده است. چنین فرهنگ جاهلانه ای بیش از هر چیز جای نگرانی دارد و در حقیقت باید برای این سنت غلط و نادرست غصه خورد و چاره اندیشید. این ماجرا بهانه ای است برای اصلاح فرهنگ غلط غیرت سیاه.
4⃣چهارم. انتشار فیلم این حادثه از سوی برخی رسانه ها اگر از سر علم بوده بدون تردید خیانت است. در هیچ کجای دنیا یک حادثه دلخراش را اینطور به نمایش نمی گذارند و رسانه ای نمی کنند. با هیچ قاعده رسانه ای نیز انتشار چنین صحنه های دردناکی توجیه پذیر نیست. بر این اساس ورود نهادنظارتی به این موضوع و برخورد با منتشر کننده های فیلم جای تقدیر دارد چرا که مهمتر از یک حادثه، سلامت روانی جامعه و احساس امنیت است که با انتشار این قبیل عکس ها وفیلم ها صدمه جبران ناپذیر می بیند. روشن است که عدم انتشار فیلم به معنی سانسور اخبار نیست.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
⭕️ «جهاد تببین» چرا فرضیه فوری و قطعی؟
✔️ حماسه سرایی راهبرد نوین رهبری در جهاد تبیین
✍مهدی جهان تیغی
💥تاکید چند ماه اخیر رهبری درباره جهاد تبیین در کشور، با اظهارات اخیر ایشان در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش، که قید فوری و قطعی را نیز به فرمان جهاد تبیین اضافه کردند، بسیار قابل تامل و قابل توجه شده است.
1️⃣ جهاد تبیین چرا «فوری»؟! به این دلیل که حمله رسانهای دشمن در بالاترین سطح و در ابعاد وسیع در حال پیشروی در محیط افکار عمومی کشور است و دیر جنبیدن در اینباره خسارات غیرقابل جبرانی به کشور تحمیل خواهد کرد.
2️⃣ چرا جهاد تبیین فرضیه قطعی است؟ اول اینکه جدی ترین و اصلی ترین راه مقابله با دشمن در شرایط فعلی است و در دل قطعی بودن نیز این گزاره نمایان است که در گام نهادن همه جانبه و فوری در جهاد تبیین نباید کوچکترین تردیدی جبهه انقلاب به خود راه بدهد و حتی به نسبت برخی دیگر از محورهای جهادی در کشور در فوریت بیشتری قرار دارد و البته دور از واقع نیز نیست که بگوییم پیروزی موثر در محورهای دیگر جهاد در انقلاب مثل اقتصادی، سیاسی، دیپلماسی، نظامی و امنیتی، علمی و... منوط به پیروزی در جهاد تبیین در شرایط فعلی است.
3️⃣ جهاد تبیین دفاعی هم است؛ دفاعی هست چون دشمن همه جانبه در حال تهاجم هست و افکار عمومی و وضعیت فضای مجازی و رسانه ای کشور در موقعیت بازدارندگی و مطلوبی نیست که تهاجمی به آن نتوانند بکنند یا حجم عملیات های آنها کمتر شود.
4️⃣ جهاد تبیین یک حرکت تهاجمی؛ برآیند کلی از موضوع تبیین در کشور این است که عمدتا دفاعی بوده تا تهاجمی، بنابراین از اصلی ترین تحولات در عرصه جهاد تبیین، تهاجمی شدن باید باشد.
5️⃣ راهبردهای جدی تر در جهاد تببین در شرایط فعلی چیست؟ روایت صحیح، بالا بردن جنبه هنرمندانه روایت، بیان واقعیت ها، دستاوردها، پیشرفت ها و حماسه ها، مقابله با بزک دشمن داخلی و خارجی و مقابله با تخریب انقلاب و جبهه مرتبط با آن
6️⃣ واقعیتها چیست؟ واقعیت ها شامل هم نقاط قوت کشور هست و هم نقاط ضعف، اصلی ترین کار این است که جبهه انقلاب ابتدا خودش فهرستی واقعی از واقعیت ها داشته باشد و مهمتر از آن روایت صحیح واقعیات است. مثلا کشور موفقیت های بزرگ اقتصادی داشته ولی گرانی و تورم هم یک واقعیت است؛ یعنی اینجا صورت مساله این است که چگونه رسانه باید اقتصاد ایران را روایت کند که نه به انکار و کم دیدن موفقیت های اقتصادی ختم بشود و نه متهم به انکار ندیدن گرانی ها بشود و در همین حال پدیده گرانی ها را هم روایت صحیح کند.
7️⃣ یکبار دیگر باید تاکید کرد که در جهاد تبیین بیان دستاوردها و پیشرفت ها بسیار بیشتر، بیشتر و بیشتر از نقد کردن، جایگاه دارد
8️⃣ حماسه سرایی راهبرد نوین رهبری در جهاد تبیین؛ اول باید این نکته را گفت که تاکید رهبری بر گنجاندن «حماسه» در جهاد تبیین یک امر پیشرو در عرصه رسانه محسوب میشود و شاید به نوعی یک راهبرد نوین کمتر گفته شده رسانهای هم محسوب شود. این در حالیست که در کارنامه جامعه رسانه ای کشور، هم تمرکز بر بیان حماسه ها کم است و هم محدود به چند سوژه ثابت و تکراری بوده؛ دفاع مقدس یک حماسه بود، ولی آیا استقامت چهل ساله در برابر بزرگترین تحریم های تاریخ، حماسه نیست؟ رسیدن به مرز علم در پدیده های جدید علمی جهان، حماسه نیست؟ به اتمام رساندن ابرپروژه های بزرگ در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، عمرانی، آموزشی، بهداشت و درمان، صنعتی، دینی و فرهنگی، دیپلماسی و سیاسی حماسه نیست؟ نفوذ منطقه ای فعلی ایران یک حماسه در تاریخ دیپلماسی کشور نیست؟ حال که به گذشته رسانهای کشور نگاه می کنیم به خوبی متوجه می شویم که هم حماسه در رسانه انقلاب جایگاه ثابت و مداومی نداشته، هم دربیان حماسه تنوع و به خصوص در موضوعات غیرنظامی کم داشته ایم و هم از هزاران حماسه موجود در بطن چهل ساله انقلاب غفلت شده است.
9️⃣ نقش جهاد تبیین در تهاجم ترکیبی؟! جهاد تبیین باید در عرصه های تقابل نظامی، امنیتی، اقتصادی، علمی، سیاسی و دیپلماسی کشور به گونه ای ترکیب شود که پیوست و حضور ثابت و فعال در این موضوعات مهم داشته باشد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat