هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #باز_هم_تحریف_حقایق 👆👆
❇️جنگ رسانه ای یعنی این که دختر فلسطینی را اوکراینی و سرباز اسرائیلی را روسی معرفی کنند و شما هم متوجه نشوید!
✍این همان تحریف حقایق است که بارها امام خامنه ای نسبت به وقوع آن هشدار داده اند!
✍ آری غول رسانه ای جهان این گونه مردم را فریب می دهند مساله مورد علاقه خود را برجسته می کنند و آنچه به ضرر آن هاست مخفی می سازند❗️
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
💥این بار آمریکا و اروپا هستند که به عرضه موقتی نفت ایران در بازار، یا به عبارت درست تر، به "تاثیر روانی احتمال عرضه نفت ایران" برای ترمز نهادن بر قیمت افسار گسیخته در بازار های جهانی احتیاج دارند.
♦️قیمت نفت به 117 دلار رسیده و از نگاه محافل غربی، قیمت 130 دلاری و 150 دلاری هم دور از ذهن نیست. برخی مقامات آمریکایی گفته اند گزینه احتمال خرید نفت ایران روی میز است.
🔹ایران باید اعلام کند عجله ای برای عرضه یکباره ذخائر نفتی خود به بازار ندارد.
✍ محمد ایمانی
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#جنگ_درون_تمدني_و_تنظيمات_ما
✍دکتر عبدالله گنجي
💥وقتي آمريکا از برجام خارج شد، طي سرمقالهاي در روزنامه جوان از روحاني تشکر کردم و نوشتم که گرچه شما به دستاوردهاي مدنظر در 2سال مذاکره و چند سال علافي دست پيدا نکرديد، اما دستاورد بزرگي را رقم زديد. دستاورد شما اين بود که براي نسلهاي متاخر انقلاب اسلامي که امام، جنگ و انقلاب را نديده بودند يک نمايشگاه يا کارگاه آمريکاشناسي برگزار کرديد. آنان که ما را متهم به فرار از مذاکره ميکردند، بعد از توافق و خروج آمريکا زمينگير شدند و چهره آمريکا که عدهاي در تلاش براي تطهير آن بودند، مجددا به تنظيمات کارخانه برگشت.
🔻در داستان اوکراين نيز همين است. جنگ اوکراين به جز ابعاد انساني آن که قلب هر انساني را آزرده ميکند، براي ما نفع و ضرر جدي ندارد. بيطرفي بهترين گزينهاي بود که انتخاب کرديم و اين بيطرفي دقيقا مبتني بر منافع ملي است. حتي منطبق بر آن منافعي است که مدعيان ايدئولوژيکبودن سياست خارجي جمهوري اسلامي ميخواهند. بدون ترديد حمله به يک کشور مستقل در قرن21 امري چندشآور، بيحاصل و غيرانساني است و ما نيز همراه جهانيان در اينباره آهنگ موزون زديم. اما برخي در ايران جنگ را محکوم کردند ولي حاضر نيستند به علل و زمينههاي آن بپردازند. گويي موضع و جهتگيريشان بر اين اساس تنظيم شده که چيزي بگويند که مخالف گفته نظام باشد و تمام.
1⃣ نخستين دستاورد اين جنگ تنظيم نگرش نخبگان و روشنفکران ايراني به مقولات غيرنظامي و غيرجنگي است، ورزش، رسانهها، نرمافزارهاي جهاني و حتي مسابقه گربههاي روسي حذف شد بنابراين فهميديم که همهچيز در جهان سياسي است و شعار قشنگ «سياست را همه جا وارد نکنيد» دروغي بيش نيست.
2⃣ بحران اوکراين ذهنيت قبلي ما را تکميل ميکند که هيچ نزاع و بحراني در جهان وجود ندارد که غرب در آن ديده نشود. اين پديدهاي است که کمتر بدان پرداخته ميشود. از شرق آسيا تا عمق آفريقا تا ليبي، عراق، سوريه، جنوب روسيه، افغانستان، يمن و... غيرممکن است بحراني باشد که غرب از آن دور باشد.
بنابراين محور، زمينه يا محرک همه جنگها و تنشها در جهان، غرب است.
3⃣ ثابت شد که تکيه بر غرب در دقيقه90 موجب تنهايي خواهد شد. غرب بهره ميبرد اما هزينه نميکند. از شاه ايران تا اشرفغني تا مبارک و بنعلي و دهها ديکتاتور در اين قاعده قابل جاسازي هستند.
4⃣ ثابت شد بايد قوي باشيم، امنيت عاريتي، وارداتي، التماسي نميشود و خوشبختانه در همه سالهاي پس از امام ما اين راه را پيمودهايم و امثال قضاياي اوکراين باعث مصممترشدن و ارزشگذاري ما را بيشتر خواهد كرد.
5⃣ جنگ اوکراين، جنگ روسيه - اوکراين نيست و اين موضوع کاملا در سخنراني رئيسجمهور روسيه (قبل از شروع جنگ) ملموس است. از منظر جهانبيني ما، اين جنگ بين باطل- باطل است. جنگ ماترياليستها و زيادهخواهان با همديگر است، اما آنچه قابل کتمان نيست، اينکه جنگ مذکور حاصل «انباشت تحقير» روسيه و قبل از آن تحقير شوروي سابق در پايان جنگ سرد است. ميدانندادن غربيها به روسيه در ليبي، عراق، صربستان و بيتوجهي بهنظرات امنيتي اين کشور در شرق اروپا - به قول پوتين «گفتوگو در اين زمينه با ما را ضروري نميدانند»- باعث شد خرس تحقير شده، خود را بيابد و ميدانداري کند.
❇️ قطعا اين جنگ براي دو طرف خسارتبار خواهد بود و چهره اروپاي بهاصطلاح متمدن را خدشهدار ميکند. از نظر مسلمانان، اين جنگ بين غربيهاست و روسيه از نظر فرهنگ، دين و صنعتي يک کشور غربي است و ما بايد آن را جنگ «درونتمدني» بدانيم. جنگ اوکراين و همچنين برجام درستي نگرش جمهوري اسلامي به پديدههاي جهاني را اثبات ميکند و موضع اصولي ايران را به رخ دوستان و دشمنان ميکشد. آنچه مهم است، تبيين درست اين موضع اصولي در جهاد تبيين است.هر بحراني كه در جهان بهوجود ميآيد، غرب محور آن است و دريچهاي به سوي اثبات حقانيت منطق ما همانجا باز ميشود.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#راز_عجله_غرب
#برای_سرهمبندی_توافق
✍محمد ایمانی
💥خبرهای متناقضی درباره مذاکرات وین منتشر میشود. برخی دیپلماتهای غربی، مذاکرات را تمام شده و توافق را در دسترس میدانند. عجله، به وضوح در ادبیات برخی دیپلماتهای اروپایی دیده میشود که علت آن هم باید معلوم شود.
اما طرف ایرانی (وزیر و سخنگوی وزارت خارجه) میگویند «اخبار خوب زودرس جایگزین توافق خوب نمیشود. تا زمانی که همه مسائل مهم باقی مانده حل و فصل شود، هیچ کس نمیتواند بگوید توافق انجام شده است» و «هر زمان که طرفهای غربی خطوط قرمز باقیمانده ما را بپذیرند، به وین میروم.
شتاب و عجله طرف غربی نمیتواند مانع رعایت خطوط قرمز ایران شود. لازمه توافق، رعایت کامل خطوط قرمز ایران و تضمین موثر اقتصادی است».
🔻برخی منابع میگویند توافقاتی در حدود 28 صفحه حاصل شده است. گفته میشود به نسبت 10 ماه قبل (مذاکرات دولت قبل)، اشخاص و نهادهای ایرانی بیشتری از تحریمها مستثنا شدهاند.
در این میان، نشریه انگلیسی دیلیمیل ادعا کرده: «دولت بایدن در حال بررسی حذف سپاه پاسداران از فهرست تروریسم است تا تهران را برای بازگشت به توافق متقاعد کند».
همچنین علی واعظ «مسئول بخش ایران گروه بینالملل بحران» گفته: «دولت رئیسی امتیازهای بیشتری نسبت به دولت روحانی بهدست آورد. توافق کنونی برای ایران، بهتر از آن چیزی است که در تابستان گذشته روی میز مذاکرات وین بود».
📍اما این قبیل ادعاها و گمانهزنیهای کلی سیاسی، بدون انتشار متن نهایی هیچ اعتباری ندارد. آنچه توافق خوب و بد برای ایران را از هم متمایز میکند و جزو خطوط قرمز میباشد، چند نکته است:
#نخست، لغو تحریمها به نحوی که خروجی آن، انتفاع اقتصادی پایدار ایران در حوزه تعاملات بانکی، فروش نفت و جذب سرمایهگذاری باشد.
#دوم، راستیآزمایی لغو تحریمها در ظرف زمانی لازم چند ماهه.
#سوم، تضمین معتبر درباره لغو تحریمها و عدم تکرار کلاهبرداری آمریکا ظرف شش سال گذشته.
#چهارم، بسته شدن مسیر بهانهجویی نیابتی آمریکا و اسرائیل از طریق بازیچه قرار دادن آژانس.
❇️ به عبارت دیگر، توافق خوب توافقی است که پرونده فضا سازی هستهای علیه ایران را ببندد و مسیر برخورداری اقتصادی ایران بدون شل و سفت کردن تحریمها را تضمین کند.
یا به عبارت سوم، روند خدعه و عهدشکنی غرب پس از اجرای برجام، تکرار پذیر نباشد.
⭕️ هر قدر که این معیارها کمتر رعایت شده باشد، احتمال بازگشت به چاه ویل و بیسر و ته برجام بیشتر خواهد بود خسارتهای گذشته قابل تکرار است.
🔁 اقدام دیروز دولت بایدن در تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران، حاکی از تداوم ساختار تحریمهاست؛ همچنانکه ظاهرا تکلیف برخی تحریمها مانند کاتسا و آیسا و سیسادا و ویزا نیز ناروشن مانده است.
بنابراین آمریکا بلافاصله پس از بازگشت غیر قابل لغو به برجام، انواع تحریمها با برچسبها و بهانههای دیگر (غیرهستهای) را ادامه خواهد داد که به معنای نقض اساسی امکان بهرهمندی ایران خواهد بود.
💥 اکنون که قیمت نفت از مرز 117 دلار گذشته و گاز و بنزین هم رکوردهای کمرشکنی را تجربه میکنند، اورژانسی ترین نیاز اروپا و آمریکا، آرامش دادن به بازار از طریق اعلام بازگشت نفت ایران به بازار است که میتواند ترمز انفجار قیمتی ناشی از جنگ اوکراین را بکشد و مانع از صعود قیمت، به بالای 150 دلاری شود که محافل غربی پیشبینی میکنند.
در همین حال، رئیسجمهور آلمان تاکید کرده «جنگ اوکراین احتمالا مدت زیادی طول میکشد و طولانی خواهد شد». بورسهای اروپایی هم در حال تجربه ریزشهای قابل توجه هستند.
♻️ بنابراین آمریکا میخواهد از طریق توافق وین، دو امتیاز نقد و مهم را به دست آورد؛ «عضویت دوباره در برجام و دسترسی به مکانیسم تحریمی ماشه» و «کشیدن ترمز قیمت نفت». در مقابل، امتیازات ایران از توافق -در صورت عدم رعایت خطوط قرمز- میتواند موقتی و ناپایدار باشد.
🔽 از سوی دیگر، در حالی که گفته میشود «احتمالا نتیجه مذاکرات وین بعد از سفر گروسی به ایران و توافق با آژانس اعلام میشود» و «تا برجام اجرا نشود، ایران اطلاعات دوربینها را به آژانس نمی دهد»، مدیرکل آژانس میگوید: «پروندههای باقیمانده ایران در آژانس همچنان باز است و هرگز این پروندهها را به دلایل سیاسی نمیبندیم».
⏬ گشوده ماندن مسیر ادعاهای آژانس، میتواند بازی 18 ساله مار و پله با آژانس را که صرفا به عنوان گماشته بیاختیار غرب عمل میکند، باز هم احیا کند و ما را با همه اعتمادسازیها و هزینههای گزاف، به نقطه صفر بازی برگرداند.
✅ اجمالا اینکه قالب حقوقی و سیاسی برجام، بر ضد منافع ایران تنظیم شده، و با حفظ نامعادلههایی مثل «تعهدات نقد/ نسیه»، «عدم توازن تعهدات» و «نا معلوم بودن تکلیف و تضمین تعهدات غرب در قبال تعهدات روشن و مصداقی و برگشت ناپذیر ایران»، همچنان بر ضد ایران عمل خواهد کرد.چاره کار این است که ایران با انگشت گذاشتن بر عبرتهای کلاهبرداری غرب، «لغو کامل و موثر تحریمها، راستی آزمایی چند ماهه، اخذ تضمین معتبر، تقدم انجام تعهدات غرب بر تعهدات ایران، و نگاه داشتن مواد غنی شده در داخل کشور، تحت نظارت آژانس (به جای خروج از کشور)» تاکید کند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆 کلیپ را با #ترجمه_صحیح ببینید
این کلیپ مربوط به ۱ مارس است که می شود ۶ روز پیش
💥ویدیویی از پوتین به صورت گسترده در شبکه های اجتماعی در حال بازنشر است که در آن ایران را به حمله موشکی تهدید کرده است. در حالی که ترجمه و زیرنویس کلیپ فیک و ساختگی است. با کمی دقت به متن زیر نویس شاهد نا هماهنگی متن با تصویر و غلط های نگارشی و املایی هستید.
این ویدیو مربوط به دیدار پوتین با وزیر دفاع و رئیس ستاد کل ارتش روسیه است.
یک شنبه ۸ اسفند پوتین رئیس جمهوری روسیه با سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش این کشور ملاقات کرد. در این دیدار پوتین به نیروهای بازدارنده هستهای دستور داده بعد از اظهارات خصمانه کشورهای ناتو در حالت آمادهباش هستهای باشند و به وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش دستور دادم نیروهای بازدارندگی ارتش در وضعیت آمادهباش جنگی قرار بگیرند.
👇#کلیپ_جعلی
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/95
🔺مرحوم شيخ جعفر شوشترى رحمه الله در كتاب الخصائص الحسينية میفرماید:
«...فالنبى و الأئمة عليهم السلام كلّهم أبواب الجنان؛ لكنّ باب الحسين أوسع،
و كلّهم سفن النجاة؛ لكنّ سفينة الحسين مجراها فى اللجج الغامرة أسرع و مرساها على السواحل المنجية أيسر ،
و كلّهم مصابيح الهدى؛ لكنّ الاستضاءة بنور الحسين أكثر و أوسع ،
و كلّهم كهوف حصينة؛ لكنّ منهاج كهف الحسين أسمح و أسهل»
«پيامبر صلىاللهعليهوآله و ائمّه عليهمالسلام همگى درهاى بهشتاند؛ امّا درِ حسين عليهالسلام گشودهتر است.
همگى كشتى نجاتاند؛ امّا كشتى حسين عليهالسلام در ميان امواج توفانهاى شديد، پُرشتابتر، و پهلو گرفتنش در ساحلهاى نجات، آسانتر است .
همگى، چراغ هدايتاند؛ امّا پرتو گرفتن از نور حسين عليهالسلام، بيشتر و وسيعتر است .
همگى، پناهگاههاى مستحكماند؛ امّا راه رسيدن به پناهگاه حسين عليهالسلام ، هموارتر و آسانتر است»
میلاد امام حسین علیه السلام و روز پاسدار مبارک💐
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#جنگ_اوکراین_و_تعادل_ژئوپلتیک
✍دکتر رضا سراج
💥جنگ اوکراین بخشی از پازل راهبردی آمریکا برای اجرایی ساختن استراتژی تعادل و توازن ژئوپلتیک در اروپا و منطقه غرب آسیا است.
🔹آمریکا برای حفظ نظم موجود، مهار رقبای قدرتمند و قدرتهای نوظهور و همچنین بازدارندگی در مقابل آنان، سعی دارد استراتژی تعادل و توازن ژئوپلتیک را پیاده سازی کند. بر این اساس ایالات متحده تلاش میکند
🔻 اولا از اتحاد کشورهای قدرتمند جلوگیری نماید و
🔻ثانیا آنان را به رقابت با یکدیگر وادار سازد.
در این ارتباط کسینجر استراتژیست مشهور آمریکایی در توصیهای راهبردی به مقامات کاخ سفید گفته بود "برای حفظ تعادل ژئوپلتیک" در اروپا، روسیه نباید بیش از حد معینی به اروپا نزدیکتر گردد.
در چارچوب این استراتژی ایران نیز نباید به روسیه و چین نزدیک گردد چرا که این قرابت و همکاری، ایران را از رقبای منطقهای خود (ترکیه و رژیم صهیونیستی) قویتر میسازد و تعادل ژئوپلتیک در منطقه به هم میریزد.
از طرف دیگر با تعیین زمین بازی برای رقابت، ایران و روسیه را وادار نماید تا در عرضه انرژی با یکدیگر رقابت نمایند.
🔶جنگ اوکراین به عنوان بخش مهمی از از پازل راهبردی آمریکا برای استراتژی تعادل و توازن ژئوپلتیک، از یک سو روسیه را از اروپا دور میسازد و کشورهای حوزه یورو را با ادراک "روسیه هراسی" در جرگه متحدان واشنگتن حفظ میکند.
از دیگر سو پیادهسازی این استراتژی اروپا را در دو حوزه امنیت و انرژی بیش از پیش به ایالات متحده وابسته میسازد.
در این چارچوب با ایجاد خلاء ناشی از تحریم نفت و گاز روسیه، اروپا مشتری انرژی ایران میگردد و جمهوری اسلامی بر سر تامین و عرضه نفت و گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی وارد رقابت با روسیه خواهد شد.
✔️با این شرایط باید نگاهی همهجانبه و آیندهنگرانه به منافع ملی و امنیت ملی داشت. بازی در زمین تعیین شدهی تعادل و توازن استراتژیک نمیتواند متضمن منافع ملی و امنیت ملی باشد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#چگونه_باید_یک_توافق_خوب_را_تشخیص_داد؟
✍ مسعود براتی
💥پاسخ روشن است، شاخصهای یک توافق خوب را باید شناخت و بعد توافق حاصل شده را با آنها ارزیابی کرد.
1⃣ توافق خوب برای ایران بر مدار انتفاع اقتصادی ایران از توافق میچرخد. انتفاع اقتصادی وابسته به تغییر وضعیت تحریمها است و برای همین اصلیترین هدف ایران از مذاکرات جدید که از سال ۹۲ آغاز شد، رفع تحریم بوده است. رهبر انقلاب در شروط نه گانه اینگونه بیان میکنند: «از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریمهای ظالمانهی اقتصادی و مالی صورت گرفته است...»
نزدیک به همین تعبیر در دو قانون مجلس در سال ۹۴ و ۹۹ نیز وجود دارد.
2⃣ دامنه تحریمهایی که باید در یک توافق خوب رفع شوند، شامل تحریمهایی است که مانع انتفاع اقتصادی ایران میشود. قوانین کنگره، فرامین اجرایی و مقررات وزارت خزانهداری. بعد از برجام یک قانون کنگره داریم که باید پایان مییافت (قانون آیسا مصوب ۱۹۹۶) که تا ۲۰۲۶ تصویب شد و نقض برجام بود و یک قانون کاتساداریم که جدید تصویب شد و اثر مهمی دارد. تعدادی فرامین اجرایی داریم که باید پایان یابند (۱۳۸۷۶، ۱۳۹۰۲ و ...)
برخی مشکلات ناشی از تحریم U-Turn هم داریم که اگر انتفاع اقتصادی هدف باشد باید این تحریم را هم مدنظر قرار داد.
3⃣ کیفیت رفع تحریم که اگر به متون و بیانات رهبر انقلاب نگاه کنیم، ایشان برای همه از عبارت «لغو» استفاده کردهاند. اگر بخواهیم در سطح برجام بسنده کنیم، توقف موقت برای تحریمهای کنگره و پایان یافتن برای تحریمهای مربوط به فرامین اجرایی.
یک مقوله مهم که کمیتپذیر است، تعداد افراد و نهادهای ایرانی باقی مانده در لیست تحریم SDN List است. در زمان اجرای برجام ۱۸۰ نفر بودند و ریسک تحریمی را علیه ایران در سطحی حفظ کردند. هرچه تعداد این افراد بیشتر باشد، ریسک همکاری با ایران افزایش مییابد و همکاری کمتری رخ میدهد.
برای مطالعه بیشتر: http://fna.ir/5eelq
4⃣ با توجه به تجربه برجام، موضوع «راستیآزمایی» هم به مولفههای توافق خوب اضافه شد. راستیآزمایی یعنی اول آمریکا رفع تحریم کند و بعد در واقعیت ایران ببیند موانع تحریمی برداشته شده است و اگر مشکلی نبود، ایران به تعهدات هستهای خود برگردد.
برای مطالعه بیشتر: http://www.ion.ir/news/768327
5⃣ به دلیل رخ دادن خروج آمریکا از برجام، وجود تضمین برای عدم تکرار آن، اهمیت اقتصادی برای کاهش ریسک همکاری با ایران دارد. تضمین در توافق خوب در سه سطح باید دیده شود: تضمین عینی/ذاتی که مربوط به مهندسی تعهدات هستهای ایران است، تضمین اقتصادی در سطخ دوم و تضمین حقوقی-سیاسی در سطح سوم
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#چند_نکته_مهم_درباره
#تحولات_روسیه_و_اوکراین
✍ابوقاسم
1_ خیلی زود است گفته شود جنگ #روسیه با #اوکراین فرسایشی شده و روس ها در باتلاق جنگ وارد شده و به دام افتاده اند
به نظر بنده این نظر ناشی از خطای محاسباتی تحلیلگران است و آن را به روس ها نسبت می دهند که روس ها خطای محاسباتی کردند
دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی کشورهای غربی معتقدند هنوز روسیه حمله مرگبار خود به شهرهای اوکراین را آغاز نکرده است
روس ها هنوز حجم زیادی از توان نظامی خود، همچنین نیروهای اعزامی به شمال کیف را درگیر جنگ در اوکراین نکرده اند.
2_اینکه گفته شده روس ها به خاطر عدم شناخت از فرهنگ و هویت ملی اوکراینی ها غافلگیر شدند و پیش بینی نمی کردند با این حجم از مقاومت رو به رو شوند پذیرفته نیست
نمی توان پذیرفت که روس ها که به خاطر قرابت تاریخی، فرهنگی و نژادی که با مردم اوکراین دارند در این فقرة دچار خطاي محاسباتی شدند.
طبیعتا ارتش اوکراین نیز به خاطر سابقه طولانی تنش ها با روسیه چنین روزهای سختی را پیش بینی می کردند و برای این روزها آمادگی های لازم را پیدا کردند.
3_برخی معتقدند روسیه گرفتار بازی از پیش تعیین شده توسط ناتو و آمریکا شده است و برای همین وارد جنگ با اوکراین شد، مساله ای که شاید در ادبیات مقامات کرملین نیز قابل فهم است (چاره جز جنگ نداشتیم)
اما نکته مهم این است که روسیه با آمادگی کامل وارد این درگیری شد، صرف حضور در جنگ تحميل شده به معنای شکست نیست آن هم برای روس ها،
سال ها ایران اسلامی در جنگ های نيابتی منطقه که از جانب آمریکا و متحدینش طراحی شد جنگید و اتفاقا به نتایج خیلی خوبی رسید، این نتایج در عراق و سوریه و لبنان و یمن قابل مشاهده است
طبیعتا روس ها نیز با برنامه کامل و جامع وارد تنش ها با غرب شدند.
4_یکپارچگی ارتش روسیه، مقامات کرملین و حمایت اکثریت مردم روسیه از تصمیم پوتین همواره وجود دارد و این به معنای استمرار عمليات نظامی روس ها در اوکراین تا رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده خود هستند.
5_ نمی توان حکم کلی داد که جنگ #روسیه با #اوکراین به نفع يا ضرر #ایران است، در کوتاه مدت ممکن است به سود ما باشد، مثل افزایش قیمت نفت که به ما کمک می کند یا توافق احتمالی با آمریکا در قالب احیای برجام و آزاد شدن صادرات انرژی به بازارهای جهانی
اما در بلند مدت به ضرر ما است، روسیه این روزها موی دماغ آمریکایی ها شده و آمریکایی ها حاضر هستند برای مهار روسیه به ایران امتیازاتی بدهند، اما مطمئن باشید بعد از مهار #روسیه، #آمریکا به سراغ ایران خواهد آمد.
در نگاه کلی شکست روس ها در جنگ #اوکراین(چه نظامی و چه اقتصادی) در بلند مدت به ضرر ما و به معنای تضعیف ما است.
برای همین اوضاع بسیار پیچیده است.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#اوکراین #صهیونیست #ناتو
✍سیدحسن موسوینژاد
⭕️ صهیونیستها در اوکراین در سطوح مختلف، نیروی سازمان یافته دارند، زلنسکی رئیسجمهور فعلی که بسیار تلاش می شود از وی یک فرد مقاوم ترسیم کنند یک صهیونیست تمام عیارست.
⭕️ اوکراین به فرمان آمریکا به عراق نیرو اعزام کرده و همواره در سازمان ملل مواضع رسمی ضد ایرانی دارد.
⭕️ اوکراین ناتو را دعوت به ایجاد پایگاه نظامی گسترده کرده تا عمق نفوذ پایگاههای ناتو به شرق گسترش یابد.
⭕️ اوکراین ماموریت دارد بعنوان دروازه ورود ناتو به شرق عمل کند، اگر اوکراین پایگاه ناتو شود به سرعت آذربایجان در شمال غرب ایران نیز پایگاه رسمی ناتو و آمریکا و اسرائیل خواهد شد و این موضوع را میتوان به معنی محاصره زمینی ایران ترقی کرد.
⭕️ کشته شدن هر فرد بیگناهی در هر نقطه از جهان نفرت انگیز و همواره محکومست، ولی سلطه غربیها با ابزار رسانه، یک چشمی به جنگ نگاه میکند، کشتار وسیع و بیسابقه در یمن، سوریه، غزه، لبنان، عراق و افغانستان را هیچگاه گزارش نمیکنند و مدام این تحولات را سانسور میکنند.
⭕️ اشغالگران حقیقی همواره رژیمصهیونیستی، آمریکا و ناتو هستند که از تک چشم رسانهی غربی مخفی میماند و هیچگاه در سازمان ملل و رسانه های جهانی برای مردم غیر اروپایی و قربانیان کشتار آمریکاییها اشکی نمی ریزند و متجاوزین بوسیله آمریکا تحریم نمی شوند.
⭕️ اوکراین دروازه ورود ناتو به سمت شرق اوراسیاست به همین دلیل با سیاستگذاری جبهه عبری غربی رئیسجمهوری صهیونیست برای آن انتخاب گردید.
⭕️ در طی سالهای اخیر غربگرایان حکومت اوکراین اقدام به کشتن ۱۳هزار اوکراینی روستبار در دو ایالت شرقی اوکراین و (سه روز قبل از حمله روسیه به داخل اوکراین) آواره کردن ۲۵۰هزار نفر از اوکراینیهای روستبار کردند.
⭕️ دعوت رسمی از ناتو برای ایجاد پایگاه وسیع نظامی، زمینه را برای تحریک و حمله روسیه فراهم کرد تا اوکراین باتلاق ماشین جنگی روسیه شده و با پوشش رسانهای چهرهی منفوری در دنیا پیدا کند.
⭕️ اگر ناتو پایگاهی در اوکراین داشته باشد گرجستان و آذربایجان هم به ناتو وارد شده و محاصرهی کامل سرزمینی از جانب شمال غرب ایران اتفاق می افتد.
⭕️ جریان غربگرا در داخل ایران جاده صافکن این نقشه ی ناتو و آمریکا ست، این همه دروغپردازی با تحولات اخیر اوکراین در رسانهی غربگرایان داخل کشور برای هماهنگی با تجاوزگری آمریکا و ناتو است.
#ببینید 👇
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/117
#سه_عمل_قطعی_که_جامعه_اطلاعاتی #آمریکا_درباره_ایران_شکی_در_آن_ندارد!
✔️ نگاهی کوتاه به ارزیابی 2022 جامعه اطلاعاتی آمریکا
✍مهدی جهان تیغی
💥 معتبرسازی برخی خطوط قرمز و واکنشهای احتمالی در برابر کشور متخاصم یکی از محورهای است که میزان اقتدار و پختگی سیاسی یک نظام را به تصویر میکشد.
👇 آخرین ارزیابی سالیانه منتشر شده، جامعه اطلاعاتی آمریکا که بالاترین سطح امنیتی در این کشور محسوب میشود و از 16 نهاد اطلاعاتی و امنیتی تشکیل شده، درباره ایران گزارههای ذیل را بیان کرده است:
1️⃣ گزاره اول؛ ایران همچنان بر کاهش نفوذ آمریکا در خاورمیانه اصرار خواهد کرد. به معنای دیگرف توقفی در هدف گذاری بلند ایران در انتقام سخت که همان اخراج آمریکا در منطقه هست، دیده نشده و جامعه اطلاعاتی آمریکا اطمینان دارد که در یک سال آینده نیز ایران همین استراتژی را بدون عقبنشینی ادامه خواهد داد.
2️⃣ گزاره دوم؛ "اگر تهران از تخفیفهای تحریمی بهرهمند نشود، مقامهای ایرانی غنی سازی اورانیوم با خلوص ۹۰ درصد را در نظر خواهند گرفت." جالب آنکه جامعه اطلاعاتی آمریکا در سال گذشته نیز پیشبینی کرده بود که اگر آمریکا در کاهش تحریمها اقدامی نکند، ایران غنی سازی 60درصد را انجام خواهد داد و تهران نیز همین کار را انجام داد. در روزگاری که آمریکاییها در تعیین ضربالاجل برای مذاکرات در همین چند هفته، چند بار مجبور به شکستن اولتیماتومهای خود شدند، ایران در سطحی بسیار بالاتر به طرف مقابل فهمانده که چقدر باید واکنشهای ایران را معتبر بداند و حتی در موضوع بسیار مهم و چالشی مثل غنی سازی 90 درصد باید شکی به خود راه ندهند. جالب آنکه آمریکاییها در سال گذشته پیشبینیشان این بود که ایران تا اطمینان پیدا نکردن از کاهش تحریمها، وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهد شد و مذاکرات این روزهای وین نیز نشان میدهد که پیشبینی جامعه اطلاعاتی آمریکا بر خلاف ادعاهای سیاسیون این کشور، دقیقتر بوده است.
3️⃣ گزاره سوم؛ مشکلات اقتصادی مانعی برای توسعه سلاحهای نظامی متعارف ایران نخواهد بود؛ معنای دیگر این گزاره این است که آمریکاییها پذیرفتهاند که تحریمها نتوانسته مانع از توسعه اقتدار نظامی ایران بشود و این شکست راهبردی نیز در سال آتی ادامه پیدا خواهد کرد. آمریکاییها در سالهای اخیر همچنین برآوردشان این است که اقدام امنیتی انتقام پایه، اساس واکنش ایران در برابر هر نوع تهاجم امنیتی از طرف آمریکا خواهد بود و جامعه اطلاعاتی آمریکا در صورت هر نوع تهاجمی، درباره انتقامگرفتن ایران شکی به خود راه نمیدهد. جامعه اطلاعاتی آمریکا سال گذشته بزرگترین دلیل برای عدم تردید در انتقام محور بودن استراتژی نظانی ایران را موشک باران عینالاسد بیان کرده بود.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
۱۴۰۰/۱۲/۱۹
🏷 #بسته_خبری
بیانات امروز رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری
🔰 سادهلوحانهتر از پیشنهاد کسی که میگوید قدرت دفاعی را برای حساس نشدن دشمن، کاهش دهیم وجود ندارد
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز: ما حق نداریم هیچ کدام از این عناصر قدرت را به خیال اینکه این مثلاً با فلان عنصر دیگر منافی است قطع کنیم.
🔹 حضور منطقهای، به ما عمق راهبردی و قوت بیشتر ملی میدهد چرا از آن صرفنظر کنیم؟ پیشرفت علمی هستهای هم به تأمین نیازهای کشور در آینده نزدیک مربوط میشود و اگر صرفنظر کنیم، چند سال بعد پیش چه کسی و به کجا دست دراز کنیم؟
🔺 سادهلوحانهتر و ناشیانهتر از پیشنهاد کسی که میگوید قدرت دفاعی را برای حساس نشدن دشمن، کاهش دهیم وجود ندارد. در طول زمان، از این پیشنهادهای سست و پر ایراد مطرح شده که همه آنها ابطالپذیر بود و ابطال هم شد و اگر به کسانی که میخواستند برخی بازوهای قدرت ملی را قطع کنند، اجازه این کار داده میشد، ایران، امروز با خطرات بزرگی مواجه بود که با اراده و عنایت خداوند، امکان عملی شدن این پیشنهادها به وجود نیامد.
📥 دسترسی👇
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=49759
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#تحرکات_صهیونیستی_همراه_با
#پروپاگاندای_اوکراین
✍سیدحسن موسوینژاد
💥شهادت دو تن از پاسداران جبهه مقاومت در بمباران حومه دمشق توسط رژیم صهیونیستی، همزمان درگیری طالبان با مرزبانان ایران در مرزهای شرقی کشور و لفاظی چهار کشور عربستان، امارات، مصر و بحرین علیه ایران همزمان با آغاز تحولات اوکراین، آیا اسرائیل برنامه و سیاست شوم دیگری را در سر میپروراند.
⭕️ آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین، همچنین طولانی و فرسایشی شدن این اتفاق میتواند در جهت پیشبرد سیاست های جبهه عبری غربی تاثیرگذار باشد، مقابله با #انقلاب_اسلامی و متحدین آن در منطقه در سایهی تحولات اوکراین و آمادهسازی اذهان عمومی برای این سیاست صهیونیستی در جهان توسط رسانههای غربی آغاز شده است.
🔽 پروپاگاندای جهانی در موضوع اوکراین این روزها آنقدر جذاب است که دیگر سوریهی درگیر در جنگ و ظهور و بروز مجدد تروریست #داعش در عراق و سوریه، همچنین محاصره و کشتار در یمن برای مردم جهان بیاهمیت باشد!
⏬رژیم صهیونیستی و متحدان غربی عربی به دنبال اولین ضربه به جبهه مقاومت همزمان با تحولات و جنگ در اوکراین است ، قطع بازوی مقاومت و به شکست کشاندن ایران در سوریه به معنای تضعیف حزبالله و در پی آن از دست دادن عراق در یک فرآیند پیچیده سیاسی و امنیتی طراحی شده توسط این مثلث شوم و در ادامه این دومینو میتواند بر یمن نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.
🌀در ادامه شیخنشینان خلیجفارس از هیچ تلاشی برای پیادهسازی سیاستهای اربابان خود جهت ضربه به ایران کوتاهی نمیکنند، وقتی خط مقدم مقابله با تهاجم دشمنان را از سوریه، یمن، عراق و لبنان به سیستان، کردستان، ایلام، خوزستان و ارومیه رساندند و بر طبل نارضایتی سرمایه اجتماعی ملت ایران هم که سالهاست میکوبند بیشتر کوبیدند، اینجاست که فتنه مهندسی شده خود را پیش برده و با دمیدن بر سهمخواهیهای قومی قبیلهای ، فشار اجتماعی، تجزیه و موضوعات این چنینی را در برنامههای خود قرار خواهند داد.
🔻 این برنامهریزی توسط رژیم صهیونیستی و متحدان غربی عربی جریان انقلاب اسلامی را در رویاهای خود هدف قرار دادهاند، جبهه مقاومت مانند همیشه هوشیارانه پاسخ استکبار را خواهد داد و این نقشه و تلاشهای جبهه عبری را مانند گذشته خنثی و کید آنها را به خودشان بازمیگرداند.
✅ رژیم صهیونیستی منتظر پاسخ دندانشکنانه جبهه مقاومت باشد، اسرائیل قطعا پاسخ سختی را دریافت خواهد کرد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#رشتو
✍ یداله یاسینی
۱- در جنگ جهانی دوم غربِ متحد؛ انرژی، دریا، فناوری، آذوقه، دارو و جنگ افزارهای دنیا را در اختیار داشت.
اما کشورهای شرقی؛ متفرق، فقیر، بدون علم و فناوری، بدون جنگ افزار و,نیز غالباً مستعمره، وگرسنه بودند.
.
۲- امروز انرژی، غلات و موادغذایی، جنگ افزار، علم فناوری، اتحاد،جمعیت، وسعت جغرافیایی و عمق استراتژی و تسلط بر دریا در اختیار شرق با توازن قواست.
.
۳-اتحاد شرق بالفعل شده، این یعنی پایان هژمونی غرب و استیلا برشرق ! (چین +روسیه +ایران +پاکستان)
به نظر میرسد به زودی؛ ترکیه، ژاپن، هند و کشورهای های عرب حاشیه خلیج فارس ناچارند خود را، ذیل گفتمان شرق بازتعریف نمایند.
.
۴-نکته اول: در سال ۲۰۲۲ میلادی، چین «۶۹٪ ذرت جهان » «۶۰٪ برنج دنیا » « ۵۱٪ گندم جهان » رو ذخیره کرده !
.
۵-نکته دوم : عدم تامین انرژی (گاز و فرآورده های نفتی) اروپا و آمریکا توسط روسیه+ایران همچنین عدم تامین امنیت مسیرهای تأمین انرژی جایگزین، از سوی شرق؛ یعنی بحران انرژی در اروپا و آمریکا و این به منزله عدم صرفه اقتصادی تولید، ورشکستگی کارخانه ها و بیکاری و فلاکت در کشورهای غربی است!
.
۶-آیا با این تفاسیر ،حمله چین به تایوان هم در راه است؟! به نظر میرسد پاسخ این سوال در#نتیجه_جنگ_روسیه_اوکراین نهفته است!
https://twitter.com/Yyasini1/status/1501964950125912069?t=wxZ6vPh1Xflwb5lPHBbI0A&s=09
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#چرایی_توقف_در_مذاکرات_وین
✍ دکتر رضا سراج
💥علیرغم اینکه آمریکا و کشورهای اروپایی به شدت نیازمند توافق با ایران هستند، اما با کارشکنی، در روند نهایی شدن مذاکرات وقفه ایجاد کردند.
🔹چرایی ایجاد وقفه در مذاکرات را باید در چارچوب جنگ ترکیبی جستجو کرد. واقعیت این است که آمریکا نمیخواهد در توافق با ایران دست خود را خالی کند.
از یک سو تحریمها را لغو کرده و ازسوی دیگر دادههایی را در قالب ضمانت به ایران واگذار نماید. به عبارت دیگر ایالات متحده نمیخواهد در شرایط دست برتر ایران، توافق نهایی شود. از این رو آمریکا با ایجاد وقفه در روند مذاکرات و توافق، متوسل به جنگ ترکیبی خواهد شد تا موازنه داده و ستانده را به نفع خود و به ضرر ایران تغییر دهد.
🔽در خلال وقفه در مذاکرات، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با بهرهگیری از غربگرایان به عنوان شبکه همکار داخلی خود در ایران، چند اقدام مهم را در دستور کار قرار خواهند داد.
⏺ آنان در یک جنگ شناختی و ادراکی روسیه را مقصر وقفه در روند مذاکرات و توافق معرفی خواهند کرد تا در دور جدید مذاکرات بین ایران، روسیه و چین شکاف ایجاد کرده و قدرت دیپلماسی و چانهزنی جمهور اسلامی را تضعیف کنند.
⏺در عین حال با جنگ اقتصادی مجددا سعی میکنند تا بازار ارز و... را بیتعادل نمایند و روند آن را افزایشی کرده تا افکار عمومی بیش از پیش نسبت به لزوم توافق به هر قیمت ممکن شرطی گردد.
⏺در ادامه شبکه همکار داخلی غرب در ایران به همراه رسانههای خارجی خواهند کوشید تا معیشت مردم و افکار عمومی را به نقطه فشار به مسئولان جمهوری اسلامی تبدیل نمایند تا در دور بعدی مذاکرات دست برتر ایران را از بین ببرد و توافق بد را به جمهوری اسلامی تحمیل نمایند.
✅ با این تفاسیر و برای خنثیسازی این جنگ ترکیبی نیازمند #جهاد_تبیین هستیم تا با تنظیم ادراک مردم، دسیسهی تقابل مردم-حاکمیت برای تحمیل توافق به هر قیمت ممکن بیاثر گردد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥بامداد امروز ساعت ۱/۲۰به وقت حاج قاسم پایگاه تروریستی آمریکایی و اسراییل در اربیل عراق موشکباران شد.
مشت های گره کرده سردار حاجی زاده در مراسم تدفین شهدای مدافع حرم که متعلق به هوافضای سپاه پاسداران بود امروز بر سر عاملین شهادت فرود آمد.
بعد از الحریره، پایگاه هوایی اربیل منهدم شد.
انتقام پیشگیری از جنگ است!
✍ صادق چگینی
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
PTT-20220313-WA0071.opus
1.02M
💥چرا سپاه مسئولیت حمله به مقر موساد را رسما بر عهده گرفت ؟
📌 تنش ها بین سپاه و اسرائیل در سال ۱۴۰۱ چگونه خواهد بود ؟
📍 تصاویر جدید از مقر تخریب شده موساد نشان دهنده چیست ؟
♻️ تاثیر این عملیات موشکی بر مذاکرات وین چیست ؟
🎙 کارشناس: تقوی_نیا
@seraat_tahlil_siyasi
#مقتدی_صدر_و_عراق
✍ابوقاسم
💥مشکل اصلی مقتدی صدر بی تجربگی، نداشتن فکر راهبردی و قدرت تحلیل است که بلای جان عراقی ها شده .
هرچند مقتدی صدر به خاطر جایگاه اجتماعی پدر، از موقعیت سیاسی خوبی در عراق برخوردار است اما نداشتن علم و حکمت وبصیرت پدر یعنی سید محمد صدر مقتدی صدر را به تنها رهبر سیاسی متزلزل در عراق تبدیل کرده است.
🔻مقتدی صدر، بعد از شهادت پدر در سن جوانی رهبری جریان صدر را برعهده گرفت، ازهمان ابتدا رفتارهای عجولانه و سطحی جریان صدر منجر به افزایش اختلاف با سایر احزاب سیاسی شیعه، درگیری با مرجعیت عراق، درگیری مسلحانه با حزب الدعوة، سازمان بدر و... شد.
📍مقتدی صدر و جریان صدر از نقطه مبارزه مسلحانه با آمریکا که در اوایل تأسيس آن دنبال می شد آغاز و امروز به مصالحه با اشغالگران آمریکایی در عراق و حل و فصل آن با گفت و گو و مذاکره رسید.
تغییر رفتار مقتدی صدر در عرصه سیاسی عراق به تغییرات محسوس جریان های لیبرال در ایران شباهت دارد.
⏺ لیبرال های امروز ایران همان تندرو های بی سواد در اوایل انقلاب اند که سابقه فعالیت های آن ها به وضوح برای همگان روشن است
مقتدی صدر از آن دست سیاست مدارانی است که به خاطر نداشتن نظام فکری سیاسی مشخص و کلان خیلی زود تغییر موضع داده و به راحتی می توان کوهی از مواضع متناقض از وی را جمع آوری کرد.
⭕️ دقیقا همین مساله یعنی کم سوادی مقتدی صدر وی رابرای همگان غیرقابل پیش بینی کرده است.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#چرا_شفاف_گفته_نشد_که_سپاه
#از_کدام_اقدام_اسرائیل_انتقام_گرفته⁉️
✔️ ابعاد جدید از قدرت اطلاعاتی ایران در عملیات اربیل
✍️ مهدی جهان تیغی
💥موشک باران مقر جاسوسی اسرائیل در اربیل توسط سپاه پاسداران، حاوی نکاتی است که برای نمایان شدن عظمت این عملیات، گفتن آنها را ضروری می کند.
1️⃣ شناسایی مقرهای جاسوسی دشمن در کشورهای ثالث عمدتا توان و مهارت اطلاعاتی بالایی میخواهد. اما نکته مهمتر مدت زمان دستیابی به این شناسایی است. برخی منابع عراقی گفتهاند که از افتتاح مقر مورد هدف قرار گرفته شده تنها 70 روز گذشته بوده است. جالبتر آنکه نشریه واشنگتن پست نیز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته است که آنها حدسهایی از فعالیت جاسوسی در این مکان زده بودند. به معنای دیگر ایران علاوه بر قدرت شناسایی اطلاعاتی در کمترین فاصله، اشراف اطلاعاتی دقیق تری نیز به نسبت آمریکایی ها در اربیل عراق دارد.
2️⃣ فراتر از سرعت و قدرت شناساسی مقر جاسوسی، نام برخی افسران ارشد اطلاعاتی و متخصص صهیونیستی که گفته میشود برخی از آنها در شهادت حاج قاسم نیز نقش داشتهاند، در فهرست اسامی کشته های عملیات اربیل منتشر شده است. موضوعی که نشان میدهد که ایران بر نیروی انسانی و محتوای درونی این مقر نیز اشراف داشته است.
3️⃣ اما یک سوال اساسی این است که آیا ایران فقط در عراق این قدرت و اشراف اطلاعاتی را دارد؟! یک مرور ساده به نقاط حضور و محیط تحت پوشش محور مقاومت نشان میدهد که ایران در نقاط بسیار مهمی دیگری از غرب آسیا نیز همین اشراف اطلاعاتی را دارد. سادهترین نتیجه این اشراف اطلاعاتی این است که ایران در صورت اراده، میتواند به فاصله چند ساعت بسیاری از مراکز جاسوسی در اطراف خود را به صورت کامل منهدم کند.
4️⃣ موشکهای ایران با نمایش قدرت نقطه زنی خود در واقع در حال نشان دادن کارآمدی سپاه و قابل پیشبینی بودن نتیجه یک جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی در صورت حماقت آنها است. عملیاتهای موشکی ایرانی در سالهای گذشته و منجمله عملیات اخیر در اربیل نشان داد که حملات موشکی سپاه صرفا ضربات سخت نظامی نیست، بلکه درست و موثر منهدم کردن و به تعبیر دقیقتر بسیاری از شاخصهای یک پیروزی کامل و موفق نظامی در آن رعایت میشود.
5️⃣ نکته قابل توجه دیگر آن است که ایران مقر جاسوسی اربیل را با اقدام صرفا ضد جاسوسی جواب نداد، بلکه با موشک جواب داه است. یعنی سپاه صرفا به دنبال خنثیسازی عملیاتهای جاسوسی اسرائیل نیست، بلکه از اساس حتی مکان جاسوسی را هم تحمل نخواهد کرد و نابودی مطلق امکان جاسوسی علیه ایران را هدفگذاری کرده است. خلق این معادله جدید که عملیات اطلاعاتی را هم ایران با موشک جواب خواهد داد، معادله پیشرو در مواجهه با رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
6️⃣ انتخاب ساعت 1:20 دقیقه برای حمله به مقر جاسوسی اسرائیل به این معنا است که ایران همچنان اسرائیل را همتراز آمریکا مقصر و دخیل در شهادت حاج قاسم می داند و انتقام سخت همزمان برای هر دو خواهد بود.
7️⃣ اسرائیل به ظن خود یکبار دیگر خط قرمز ایران را (پس از گذشت سه سال از حمله به پایگاه تی 4 سوریه و شهادت چند پاسدار) مورد آزمایش قرار داد ولی این امتحان مجدد سپاه برایشان خیلی دردآور تمام شد. یادآوری به رژیم صهیونیستی که سپاه طعمههای اسرائیلی را حتی در اطراف خود دارد و تصمیم مشخص و صریح سیاسی و نظامی نیز برای آنها در صورت شکستن خطوط قرمز ایران گرفته شده است.
8️⃣ پس عملیات موفق اربیل،برخی گمانهزنیها نیز درباره هدف انتقام ایران منتشر شد که به صورت دقیق مشخص نمیکرد که سپاه دقیقا دارد انتقام کدام اقدام خرابکارنه صهیونیستی را میگیرد. موضوعی که شاید تداعی کننده یک عملیات روانی سخت و هدفمند علیه اسرائیل محسوب شود. رژیم صهیونیستی با این ابهام آفرینی روانی، علاوه بر اینکه نمی داند که موشک های اخیر پاسخ به یک یا چند و کدام اقدام ضدامنیتی آنها بوده، از پایان باز قصه موشکها و احتمال هر لحظه رو برو شدن با یک عملیات دیگر، بیشتر در رنج خواهد ماند.
9️⃣ موشک باران مقر اسرائیل در اربیل کردستان این پیام را به برخی کشورهای اطراف و همسایه غیر از عراق هم منتقل کرد که باید بدانند که خاکشان نباید محل عملیات اسرائیلی ها علیه ایران شود و حرمت همسایهداری را اول باید خودشان حفظ کنند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
آیا دوره ی #دفاع_تهاجمی فرا رسیده است؟
✍داود_مدرسی_یان
💥واقعیت ماجرا این است که در سالهای 92 تا 1400، سیاست خارجی جمهوری اسلامی از حالتِ دفاع تهاجمی به حالت انفعال و پذیرش تهدیدها و آسیب ها رسیده بود. کاملاً منطقی است که دشمن، وقتی محاسباتش اینگونه باشد که هر ضربه ای بزند دفاعی نمی بیند، قدم به قدم جلوتر می آید.
🔻دشمن پیش خودش اینگونه محاسبه کرده بود که اگر فرمانده اصلی ما را در میدان از میان بردارد، جمهوری اسلامی یا قدرت تلافی ندارد یا اگر قدرت تلافی دارد، جرأت ندارد. این محاسبه کاملاً واقعی بود و متأسفانه نه فقط دولت، بلکه مجلس و سیستم قضایی و بدتر، نیروهای مسلح عزیز ما در سالهای گذشته، در شکل گرفتن این محاسبه در ذهن دشمنان ایران، نقش داشتند.
🔹به همین دلیل، فرمانده محبوب ما را در بغداد به شهادت رساندند چون می گفتند ایران پاسخ نمی دهد؛ اگر پاسخ دهد باز پاسخ اساسی و جدی ای نیست. متأسفانه باید بگوئیم محاسبه شان هم درست از آب در آمد.
🔸بنا به منابع ما، رهبر انقلاب از مسئولین کشور، بالاخص شورای عالی امنیت ملی و نیروهای مسلح درخواست کردند که این محاسبه دشمنان را بهم بزنید تا دشمن جلوتر نیاید. از مسئولین خواستند پاسخ درخوری به جنایات آمریکا و صهیونیست ها بدهید. بستن تنگه هرمز، انهدام 4، 5 پایگاه اصلی آمریکایی ها در منطقه و خروج رسمی از #برجام، خواسته های منطقی بود که از شورای عالی امنیت ملی و نیروهای مسلح انتظار می رفت.
🔹نه فقط دولت؛ که مسئولین نیروهای مسلح ما نیز از مطالبات حداکثری، به زدن یک پایگاه آمریکا( #عین_الاسد) راضی شدند و بعدها حتی سیدحسن نصراله نیز به این اقدام کنایه زد. دشمن، خرسند از محاسبه خود، این بار به سراغ ترور پدر هسته ای کشور در قلب تهران رفت و چندین نقطه را در کشور مورد هدف قرار داد که خیلی رسانه ای نشد! اما باز پاسخ درخوری نیافت!(صهیونیست ها ادعا می کنند طی سالهای گذشته حداقل 200 بار به مواضع ایران حمله کردند!)
📍انفعال اما در عراق و سوریه بعد از شهادت فرمانده، مشهود بود. هرچندوقت یکبار می شنیدیم که فلان پایگاه ایران در سوریه یا عراق مورد حمله قرار گرفت. شعار انتقام انتقام ملت اما از سوی مسئولین پاسخی نداشت.
🔹بعد از سالها؛ حالا ایران رسماً یکی از مقرهای صهیونیست ها را در #اربیل عراق مورد هدف قرار می دهد و سپاه عزیز ما شجاعانه مسئولیت این دفاع تهاجمی را به گردن می گیرد. این حمله موشکی اگرچه مورد اعتراض برخی جریانات و مسئولین عراقی قرار گرفت، اما به دوستان و دشمنان این پیام را صادر کرد که این محاسبه، که ایران پاسخ حملات و ترورها را نمی دهد، غلط است.
🔽دولت عراق سالهای سال پس از اشغال توسط آمریکا، عُرضه خارج کردن آمریکایی ها و صهیونیست ها را از خاک خود نداشته و حالا هم باید بداند اگر این حضور ادامه داشته باشد، موشک های ایرانی هم آماده شلیکند. ناراضی شدن دولت عراق از این حمله، بی اساس است. تا زمانیکه خاک عراق مبدأ حمله به خاک و منافع ملی جبهه مقاومت است آنجا مقصد تیرهای خدا و لشکریان حق خواهد بود.
✔️به نظر حقیر؛ این اتفاق می تواند نوید عبور از سیاست انفعالی به دفاع تهاجمی باشد. شعارِ «دشمن باید بداند اگر یکی بزند صدتا می خورد»، باید در عمل به نمایش گذاشته شود. تنها در این حالت است که منافع ملی و عزت اسلامی ما حفظ خواهد شد. دشمن باید بداند که «هزینه تهاجمش» بیش از فواید آن است و ایران در عرصه عمل قابل محاسبه نیست! ان شاءالله
❇️به برادران عراقی عرض می کنیم: برخی سختیها،هیچ اجر اخروی هم ندارد؛ کجا؟ آنجا که تسلیم دشمن شویم، باز مورد ظلم و اشغال قرار میگیریم اما هیچ اجری هم ندارد! در مقابل اما، کوچکترین درد و سختی در راه حق، اجر اخروی دارد. مبارزه، شهادت دارد اما تسلیم، مرگ ذلیلانه است. هزینه تسلیم شدن، اشغال است که بسیار بیشتر از هزینه مقاومت است. مقابل آمریکا و صهیونیست ها جوانمردانه بایستید تا از چکمه های آمریکایی و اسرائیلی خلاص شوید و خاک تان مورد هدف موشک های ایرانی قرار نگیرد. آنوقت اجر اخروی هم خواهید داشت!
✅در پایان باید از همه مجاهدان راه حق، علی الخصوص سپاهیان عزیز قدردانی و تشکر کرد. تا باد چنین بادا!
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#تمرین_ظهور_در_قرارگاه_بی_قرارها
✍️ محمد ایمانی
💥 پای حقیقت دیانت و ولایت ایستادن، بسیار دشوار است. امیر مؤمنان(ع) در خطبه ۱۸۹ فرمود" إِنَّ أَمْرَنَا صَعْبٌ مُسْتَصْعَبٌ، لَا يَحْمِلُهُ إِلَّا عَبْدٌ مُؤْمِنٌ امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ وَ لَا يَعِي حَدِيثَنَا إِلَّا صُدُورٌ أَمِينَةٌ وَ أَحْلَامٌ رَزِينَةٌ. حقيقت امر ما سخت است و بر مردم سخت آيد. كسى آن را نتواند برداشت مگر بنده مؤمنى كه خدا قلبش را براى ايمان آزموده است و حديث ما را فرا نگيرد جز سينه هاى امين و خردهاى استوار".
👇امیر مومنان خطاب به لشکریان بی وفا می فرمود "إنّه لا غناء في كثرة عددكم مع قلّة اجتماع قلوبكم. در زیادی شمار شما بی نیازی نیست، در حالی که اجتماع دل های شما اندک است".
♦️در روزگار امام محمد باقر ( علیه السلام )، وقتی از حضرت خواستند قیام کند، امام ، گلّه ای انگشت شمار را نشان داد و فرمود اگر به تعداد آنها یار داشتم قیام می کردم...
✔️سهل بن حسن در روزگار امام صادق علیه السلام از خراسان راه افتاد و ماه ها رنج سفر را به جان خرید و به محضر امام در مدینه رفت. اموالی را هم تقدیم و عرض کرد«چرا قیام نمی کنید در حالی که فقط در خراسان ، صدهزار شیعه پا به رکاب دارید و اینها هم خمس وزکات آنهاست؟»
♦️حضرت سکوت کردند. به اطرافیان فرمودند هیزم بریزند و تنور را روشن کنند. شعله ور که شد، به سهل فرمودند برو و در تنور بنشین ... سهل به دست و پاافتاد. «مولای من! ...از من درگذرید». حضرت پذیرفت...
🔹هارون مکی وارد شد و سلام کرد. امام پاسخ گفتند و فرمودند ای هارون! در تنور داخل شو! آتش زبانه می کشید. اما هارون اطاعت کرد و درِتنور را گذاشتند....
♦️«خراسان چه خبر؟ شیعیان ما چه می کنند؟». امام می پرسید و سهل پاسخ میداد اما فکرش پیش هارون بود...امام از او خواست برخیزد و در تنور بنگرد.... هارون را دید که آرام در دل آتش نشسته .«ای سهل که ما را به قیام فرا می خوانی! در خراسان چند شیعه، این گونه اطاعت ما می کنند؟». سرش را پایین انداخت و گفت «حتی یک نفر هم این چنین نیست».
🔹امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف، در توقیع شریف و درباره "نقش همدلی شیعیان در تعجیل ظهور" فرمودند : "لو ان اشياعنا وفقهم الله لطاعته على اجتماع من القلوب فى الوفاء بالعهد عليهم لما تأخر عنهم اليمن بلقائنا و لتعجلت لهم السعادة بمشاهدتنا على حق المعرفة و صدقها منهم بنا".
♦️اگر شیعیان ما -که خدا توفیق طاعت به آنها دهد- در وفای به عهدی که بر عهده آنهاست همدل بودند، میمنت دیدار ما به تأخیر نمی افتاد، و قطعاً سعادت دیدن ما با حق معرفت و شناخت و راستی از جانب آنها نسبت به ما، زودتر برایشان فراهم می شد.
📍خاصیت غربالکنندگی، خاصیت همیشگی انقلاب اسلامی آخرالزمانی است. انقلاب آخرالزمانی، فراز و نشیب بسیار دارد. محمّد بن منصور و او از پدرش روایت کرده که امام جعفر صادق(ع) فرمود؛
♦️«نه، به خدا سوگند آنچه که شما دیدگان خود را بدان دوختهاید، پدید نمیآید، مگر بعد از ناامیدی. نه به خدا سوگند آنچه چشمان خود را به آن دوخته اید، آشکار نمیگردد؛ مگر اینکه غربال شوید. نه به خدا سوگند کسی که شما چشم به او دارید، نمیآید؛ مگر بعد از اینکه از هم امتیاز داده شوید. نه به خدا سوگند امری را که شما به آن چشم دوختهاید، به وقوع نمیپیوندد تا آنکه شقّی از سعادتمند معلوم شود».
🔹ما در فراز و نشیب های انقلاب اسلامی، با وجود بدعهدی و سقوط برخی خواص متنفذ، دیدیم جوانان برومند بسیاری را که چگونه برای نائب امام زمان (عج) جان فشانی و اطاعت می کنند. خدا میداند آنان که برای نایب امام زمان(عج) چنین بیتاب و بیقرار میشوند، برای خود مولا چه جانفشانی کنند!
♦ باور همه آنها همان است که سید شهیدان اهل قلم خطاب به مقتدای عزیز تر از جان انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای، نوشت:
🔹«ما با حضرت عالی به عنوان وصی امام امت(ره) و نایب امام زمان(عج) تجدید بیعت کردهایم و تا بذل جان در راه اجرای فرامین شما ایستادهایم... بسیارند کسانی که میدانند شمشیرزدن در رکاب شما برای پیروزی حق، از همان اجری در پیشگاه خدا برخوردار است که شمشیرزدن در رکاب حضرت مهدی(عج) و نه تنها آماده که مشتاق بذل جان هستند. سرِ ما و فرمان شما. کمترین مطیع شما سیدمرتضی آوینی».
❇️عاشقان را سر شوریده به پیکر عجب است- دادن سر نه عجب داشتن سر عجب است/ تن بیسر عجبی نیست رود گر بر خاک- سر سرباز ره عشق به پیکر عجب است.
✅ماموریت تبعیت از ولایت فقیه، تمرین بزرگ آخرالزمان است. و چیره شدن بر معرکه گیری انواع متظاهران بی صداقت انقلابیگری، از طریق تبعیت از ولی فقیه، بزرگ ترین بشارت نزدیکی روزگار شیرین ظهور خواهد بود ان شاء الله.
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
تحلیلی بر سفر بشار اسد به امارات
✍مکتب سلیمانی
💥روز گذشته رئیسجمهور سوریه در نخستین سفر خود به یک کشور عربی از سال 2011 تاکنون به ابوظبی رفت و ساعتی پس از بازگشت وی به دمشق، اخبار دیدار وی از امارات منتشر شد.
🔸 بشار اسد در دیدار با محمد بن زاید، امارات را کشوری خواند که سیاستهای متعادلی در قبال مسائل گوناگون بینالمللی اتخاذ میکند. بن زاید نیز سوریه را ستون اساسی از امنیت عربی دانست و خواستار خروج نیروهای خارجی غیر قانونی از سوریه شد.
🔸 این دیدار که همزمان با یازدهمین سالگرد آغاز اعتراضات در سوریه انجام شد، نشانه دیگری از شکست نسبی طرح مجموعهای از بازیگران داخلی و خارجی از طریق گروههای مسلح غیر دولتی علیه حاکمیت یک دولت ملی بود. امارات نخستین دولت عربی است که شکست این طرح را پذیرفته و احتمالاً در بازسازی سوریه به ایفای نقش بپردازد.
🔸 رأی ممتنع امارات به قطعنامه پیشنهادی آمریکا در محکومیت روسیه، سفر وزیر خارجه این کشور به مسکو، پاسخ سرد ابوظبی به درخواستهای آمریکا برای همکاری در مدیریت بازار نفت پس از حمله روسیه به اوکراین و حالا سفر بشار اسد به ابوظبی، نشانههای آشکاری از شکاف در روابط امارات با دولت دموکرات آمریکاست. انتقاد شدید آمریکا نسبت به میزبانی امارات از اسد، حاکی از این شکاف است.
🔸در سوی مقابل اما به نظر میرسد روابط قطر با آمریکا در دولت بایدن فزاینده بوده و احتمالاً برخلاف دولت ترامپ که مناسبات بسیار نزدیکی با ریاض و ابوظبی داشت، بایدن به دنبال گسترش روابط خود با دوحه است. نتیجه چنین وضعیتی میتواند احتمالاً تقویت محور روسیه، عربستان و امارات باشد که ازجمله موضوعات موجود برای همکاری میان آنها، عادیسازی پرونده سوریه و مشارکت در بازسازی این کشور است.
✅ سوریه در حال بازگشت تدریجی به جمع کشورهای عربی است. جنگ اوکراین، وضعیت توافق نانوشته احتمالی میان مسکو و واشنگتن درباره پرونده سوریه را در هالهای از ابهام قرار داده، اما به نظر میرسد هماهنگی روسیه با امارات و احتمالاً عربستان درباره سوریه پیش برود.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
نگاهی به تشکیل #داعش_جدید
📌آیا داعش جدید همان داعش قبلی است و هسته های خفته آن بیدار شده اند؟
✍️ دکتر امیر عسگر
💥پاسخ منفی است. در شرایطی که همه تصور میکردند داعش از بین رفته و دیگر این زخمه کهنه سرباز نخواهد کرد و در حالی که اخبار حذف فیزیکی ابراهیم القریشی تایید شده بود ناگهان نام جدیدی به عنوان رهبر این گروه تروریستی معرفی شد. با در نظر گرفتن حوادث رخ داده ماههای اخیر در منطقه میتوانیم نسبت به این موضوع نگاه بهتری داشته باشیم.
🔹بسیاری از تحلیلگران براین باورند که اینها باقیمانده اعضای هسته ها و بدون برنامه ریزی و سازماندهی تشکیلاتی سربرآورده در حالیکه با بررسی روند شکل گیری جریانات تکفیری می توان گفت این چنین نیست. این مطلب را در ۳ بخش مهم می توان ارزیابی نمود.
📍بخش اول
چگونگی شکل گیری
🔸القاعده تشکیلاتی است که از دل جریانات تندرو، همانند طالبان به واسطه سازمان های اطلاعاتی امریکا به وجود آمد. 1987 در اواخر دوره ریگان و برای اینکه سدی دربرابر نفوذ شوروی در افغانستان باشد این تشکیلات شکل گرفت.
🔹در حقیقت القاعده اولین جریانی بود که توسط صهیونیستم جهانی به سرکردگی آمریکا، برای نشان دادن چهره خشن و تندرو از اسلام بوجود آمد.
تقریباً تمام اعضای ارشد القاعده بعدها تبدیل به فرماندهان جریانات تکفیری مختلف شدند شاخص ترین هایشان داعش و جبهه النصره بودند.
جبهه النصره که از ادغام چند گروه انشعابیه القاعده تشکیل شده بود، مدتی کوتاه برای آمریکاییها ایفای نقش کرد و سپس داعش در دوران باراک اوباما به وجود آمد. نکته مهم در به وجود آمدن داعش صحبتهای موشه یعلون وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی می باشد. او ۱ سال پیش از به وجود آمدن داعش در یک سخنرانی اعلام کرد ایرانی ها با ایدئولوژی دینی به مرزهای ما رسیدند پس ما نیز باید با همین ایدئولوژی با استفاده از بخشی از جریان اهل تسنن افراطی دیوار حائلی ما بین خود و ایران ایجاد کنیم و کمتر از یک سال بعد از آن شاهد ظهور داعش بودیم.
🔸امروز پس از شکست داعش قدیم، شاهد ظهور جریان تکفیری جدید باز هم تحت عنوان داعش هستیم و دلیل این نامگذاری مجدد وجود ترس از نام داعش است همانطور که از سابقه رهبر جدید این جریان تروریستی مشخص است از اعضای اثرگذار القاعده و سپس داعش بوده است.
ابوحسن الهاشمی القریشی از اعضای مجلس داعش بود و از اعضای قانون گذاری محاکم این گروه تروریستی بوده است، در نتیجه وی هم با سبک و روش و هم ارتباطات القاعده و داعش آشناست.
📍بخش دوم
چگونگی اقدامات و دیدگاه
🔹داعش تشکیلاتی ایدئولوژی محور بود و عملیات هایش را با همین دیدگاه پیش می برد و در نتیجه قالب اسرای خود را به قتل می رساند. آنها هرگز نفرات خود را از بین افراد سابقه دار و زندانیان انتخاب نمی کرد بلکه مدت ها به صورت ارتباط از طریق فضای مجازی یا حتی با اسکایپ تماس برقرار کرده و به نوعی آنها را شستشوی مغزی میدادند.
با این حال در عملیات زندان حسکه شاهد آن بودیم که بسیاری از کشتهشدگان، از زندانیان سابق کشور اردن هستند. با توجه به کم و کیف این عملیات آنها، از نوع بیان و اجرای آن می توان به طور قطع گفت این اشخاص تفاوت رفتاری و عملکردی با دیدگاهی متفاوت با عملکرد ایدئولوژیک دارند.
📍بخش سوم
اهداف شاخص
🔸با دیدن رفتار جدید داعش و اسامی آنها نکته مهمی روشن می گردد و اینکه داعش قبلی تفکر سلفی و وهابی و در جهت نابودی شیعیان اقدام می کرد اما این بار فرماندهان آنها دارای اسامی هستند که به شدت منتسب به شیعیان است و به طرز عجیبی اسلام و تشیع را به هم گره زده اند. ابو حسن الهاشمی قریشی کنیه قریشی نسب هاشمی را ببینید. اسم فرزندان امیرالمومنین(ع) هم این بار در جنایات آنها هرچند پراکنده شنیده خواهد شد ،
هرچند احتمالا عملیاتهای آنها محدود تر
است،اما زهردارتر و خشن تر خواهد بود.
باتوجه به وضعیت جنگی حاکم بر منطقه خصوصا اروپای شرقی بسیار محتمل است از حفره های امنیتی موجود برای ورود به اروپا استفاده کرده و با انجام عملیات های خونین تلاش کنند علاوه بر بهرهبرداریهای مورد نظر، وجهه شیعیان و در راس آن ایران را تخریب و آنها را به جهانیان عده ای تندرو، بی منطق و خطرناک، نشان دهند.
🔸اکنون میتوانیم به وضوح ببینم که این داعش با جریان قبل از خود کاملا متفاوت بوده و وظیفه ای جدید برایش مشخص کرده اند .
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
🗓 فهرست #مهمترین_وقایع_سال1400
#فروردین:
تشکیل قرارگاه مرغ درپی کمبود آن در بازار
رفع توقیف نفتکش توقیف شده کره جنوبی توسط ایران
هدف قرار گرفتن کشتی اسرائیلی در بندر الفجیره امارات
فوت سیدمحمد حجازی
#خرداد:
غرق شدن ناو خارک در دریای عمان بر اثر آتشسوزی
پایان نخست وزیری دوازده ساله نتانیاهو
پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری
#تیر:
انتصاب محسنی اژهای به ریاست قوه قضائیه
خاموشیهای گسترده و مکرر در کشور
تنش آب در خوزستان و اعتراضات به آن
#مرداد:
پایان دولت دوازدهم و آغاز به کار دولت سیزدهم
کاهش شدید مرگومیر کرونا در کشور درپی واردات و واکسیناسیون گسترده
فتح کابل توسط طالبان و فرار اشرف غنی از افغانستان
فوت محمد رضا حكيمی
#شهریور:
خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان
نجات لبنان از بحران بنزین با ارسال سوخت توسط ایران
عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای
#مهر:
فوت علامه حسن زاده آملی
انتصاب جبلی به ریاست صداوسیما
رزمایش فاتحان خیبر در شمال غرب کشور
فوت بنی صدر
پیروزی ائتلاف مقتدی صدر در انتخابات پارلمانی و آغاز اعتراضات در عراق
#آبان:
اختلال سراسری در سامانه سوخت کشور
عملیات موفق ایران در بازپسگیری نفتکش توقیف شده از آمریکا
#آذر:
تنش آب در اصفهان و آشوب در شهر
پایان شانزده سال صدراعظمی مركل در آلمان
ورود سویه اُمیکرون به ایران
آغاز رزمایش پیامبر اعظم۱۷
فوت حسن ایرلو
#دی:
ارسال تلسکوپ جیمز وب به فضا
حمله پهپادی موشکی یمن به امارات
#بهمن:
رزمایش مشترک نیروهای دریایی ایران، روسیه و چین در اقیانوس هند
اخلال در صداوسیما و پخش تصاویر منافقین
صعود تیم ملی ایران به جام جهانی
نخستین سفر رییس جمهور اسرائیل به امارات
حمله موشکی یمن به امارات
فوت آيت الله صافی گلپايگانی
رونمایی از موشک خیبرشکن
انفجار مقر تولید پهپاد سپاه در کرمانشاه
نخستین سفر نخست وزیر اسرائیل به بحرین
#اسفند:
حمله روسیه به اوکراین
حذف روسیه از مجامع ورزشی جهان
افزایش بیسابقه قيمت نفت در جهان
پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور۲
سفر رئیس جمهور اسرائیل به ترکیه پس از هجده سال
حمله موشکی ایران به مقر موساد در کردستان عراق
حمله بزرگ سایبری ایران به شبکه اینترنت اسرائیل
آزادی نازنین زاغری
فوت آیت الله علوی گرگانی
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat