کانال تحلیلی سیاسی صراط
رد صلاحیت نماینده وارداتچی ها
.
رد صلاحیت نماینده وارداتچیها
✍سیدامیرحسین حسینی
بارها برخی دوستان انقلابی، طعم فریب حرفهای این فرد نماینده را در موضوع واردات خودرو چشیدهاند.
خوب است واقعیت را بررسی کنیم.
تاکنون حدود بیش از ۴هزار خودرو به کشور وارد شده که قیمت خام آن قبل از حقوق گمرکی، حدود ۸۶میلیون دلار بوده است.
به عبارتی واردات هر خودرو میانگین ۱میلیارد تومان قبل از گمرک و سود فروشنده تمام شده است.
در این میان بدون آنکه محدودیتی برای شرکتهای واردکننده در میان باشد، بیشترین سهم واردات خودرو برای سایپا بوده و نیز ارزانترین سبد واردات را هم داشته است.
آن وقت یک عده میگویند این افراد برای شکست انحصار، رقابتی شدن بازار، کاهش قیمت و افزایش کیفیت خودروی داخلی به دنبال واردات هستند!
ارزانقیمتترین خودروی وارداتی به کشور که سایپا وارد نموده است فاصله قیمتی حدود ۲برابری با گرانقیمتترین محصول این شرکت دارد!بعد دقیقا به چه دلیلی باید این وسط انحصار بشکند یا بازار رقابتی شود یا قیمتی کاهش و کیفیتی افزایش یابد؟!
خوب است بدانید در ماههای اخیر، به خاطر همین فشارهای زیاد، تولید ۱۰خودروی اصلی زیر ۴۰۰میلیون تومان مثل تیبا، ساینا، سمند و.. متوقف گردیده و همزمان ۸۶درصد تولید خودروهای مونتاژی میلیاردی افزایش یافته است.
جمعبندی آنکه مردم شریفی که قدرت خرید همین خودروهای ۲۰۰ تا ۴۰۰میلیونی داخلی را هم نداشتند با مطالبه واردات خودرو عملا سپر انسانی بچه پولدارهای بالاشهرنشین شدند و نه توان خرید خودروهای مونتاژی یا وارداتی را دارند و نه خودروی داخلی وجود دارد که خریداری کنند.
به خاطر خودمان به «آگاهی» احترام بگذاریم.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
صحبت های بی سابقهسید حسن نصرالله
✍ابوقاسم
صحبت های امروز سید حسن نصرالله تقریبا بعد از عملیات طوفان الاقصی بی سابقه بود،روانشناسی بیانات سید نصرالله نشان دهنده عدم رضایت نسبت به برخی سیاست های مقاومت در منطقه است.
صحبت هایی مملو از هشدار ،تلنگر و سیگنال به همه محور مقاومت که توجه ویژه ای را می طلبد
مهم ترین نکته سید حسن نصرالله که می توان به آن اشاره کرد و از قرار معلوم برخلاف نگاه رایج مقامات نظامی ایران هست
سید حسن نصرالله:
آمریکا نمیخواهد جنگ را گسترش دهد زیرا در جبهه اوکراین مشغول است و برای شکست استراتژیک در برابر روسیه آماده میشود
این درحالی است که جامعه تحلیلی ایران و مقامات نظامی کشورمان بر این باور هستند که آمریکا بدنبال گسترش جنگ در منطقه هستند تا پای ایران را به درگیری بکشانند یعنی دقیقا برخلاف آنچیزی که امروز سید حسن نصرالله به آن اشاره کرد که این نشان دهنده وجود اختلاف نظر در تحلیل معادلات میدانی و کلان هست که طبیعتا در میدان آثار خود را گذاشته و خواهد گذاشت
نکته بعدی سید حسن نصرالله این بود که :
اگر غزه شکست بخورد خطرات بزرگتری در پیش است
ادبیات سید حسن نصرالله کمی تغییر کرده و در حال سیگنال به دولت ها،احزاب و همه جریان های محور مقاومت بخصوص لبنان است که باید برای طوفان الاقصی و عمل انجام شده فکری کرد.
سید حسن نصرالله در بخش دیگری از صحبت های خود به نکته مهم دیگری اشاره کردند:
اگر مقدر شود که اشغالگران، اراده غزه را بشکنند، لبنان در صف و نوبت بعدی است، به ویژه منطقه جنوب رودخانه لیتانی
نکته مهم دیگه ای که امشب سید حسن نصرالله اشاره کردند سیگنال برای عراقی ها بود
سید حسن نصرالله:
بعد از ترور ابوتقوی توسط آمریکا؛ اکنون فرصتی تاریخی برای خلاص شدن از شر حضور نیروهای آمریکایی در عراق است
این فرصتی تاریخی برای عراق فراهم شده است تا اشغالگرانی را که خون مردم منطقه را ریختند، مجبور به ترک کشورشان کنند.
مطمئن باشید اگر از عراق بروند از شرق فرات و سوریه نیز خواهند رفت
ادبیات ترک اجباری سید حسن نصرالله برای آمریکایی ها در عراق به معنای این هست که عراقی ها باید با ابزار زور آمریکا را اخراج کنند و این مساله در این شرایط برای محور مقاومت بسیار راهگشا خواهد بود و عملیات های اخیر چندان بازدارنده نبودند
نکته حائز اهمیت دیگری که سید حسن نصرالله بدان اشاره کرد این بود که:
اگر در قبال ترور و شهادت العاروری سکوت کنیم، حجم پیامدهای آن بسیار فراتر از این تجاوز خواهد رفت و بنابراین ما ناگزیر به پاسخ خواهیم بود
سید حسن نصرالله به راهبرد بازدارنده ای اشاره می کند که از بدیهی ترین معادلات میدانی است مساله ای که در ایران رعایت نشد و ترورهای هدفمند و انتحاری ها به صورت دومینو وار درحال انجام هست.
سید حسن نصرالله به مساله دیگه ای که سابقا بنده بر آن تاکید کردم و گفتم که معیار ارزیابی بازدارندگی مقاومت در منطقه این هست که جنگ در غزه متوقف شود نیز اشاره کردند
سید حسن نصرالله:
هدف بازکردن جبهه در جنوب لبنان، فشار آوردن به دولت اسرائیل برای توقف تجاوز به غزه و کاهش فشار بر روی مقاومت در غزه بود
راهبردی که فلسفه کنشگری همه شاخه های مقاومت در منطقه است و همچنان به پایان درگیری ها در جبهه داخلی غزه ختم نشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
ورای سادگی
✍مهدی محمدی
فقط کافیست نگاه کنیم صحنه چقدر پیچیده است؛ آن وقت دیگر بر سر راه حل ها یا تحلیل های ساده نزاع نخواهیم کرد. هر کسی یک تکه از داستان را می گوید غافل از اینکه فقط نسخه کامل داستان به درد تصمیم گیری می خورد. اسراییل شکست بزرگی خورده اما این بدان معنا نیست که از درگیری بیشتر ناتوان است. هر ضربه ای که می زند پاسخش را پیشاپیش در نبرد طوفان الاقصی دریافت کرده اما اگر پاسخ معادل، پس از ضربه، دریافت نکند، طبیعی است که سراغ ضربه های بزرگ تر برای ترمیم زخمی که خورده خواهد رفت.
اسراییل می خواهد امریکا را به جنگ با ایران بکشاند اما نه امریکا و نه اسراییل هیچ یک خود داوطلب جنگ با ایران نیستند و بیش از هر چیز از چنین رویارویی می ترسند. اگر امریکا می خواست با ایران بجنگند، هیچ وقت بهانه ای بهتر از طوفان الاقصی پیدا نمی کرد.
ضربات کنونی چند جبهه ای به امریکا و اسراییل بسیار ارزشمند است اما زیر آستانه ای قرار دارد که آنها را به تغییر محاسبه درباره تداوم کمپین ترور وادار کند. ضربات قوی تر لازم است و همزمان باید این پیش فرض را داشت که امریکا و اسراییل آستانه خود برای ورود به درگیری بزرگ را هم بسیار بالا برده اند و بنابراین تهدید به جنگ بزرگ فعلا فاقد ارزش راهبردی است و نباید آن را از هیچ طرفی جدی گرفت. ضربه درون سرزمین های اشغالی از هر ضربه ای به اسراییل کارآمدتر است اما اگر موازنه ضربات درون و بیرون سرزمین های اشغالی به هم بخورد، ضربات درونی به اسراییل هم رو به افول خواهد رفت.
قصد تطویل ندارم. خواستم بگویم مفاهیم حمله، دفاع، عملیات اطلاعاتی، عملیات نظامی، بازدارندگی و موازنه چنان تغییر ماهیت داده اند که به آسانی می توان با متغیرهای درست معادلات غلط ساخت. هوشیار باشیم.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
سلبریتی های متخلف و خالف را چگونه مجازات کنیم؟!
✍محسن قنبریان
در سیره پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) دو خط روشن و متمایز وجود دارد:
1⃣ با متخلفین یا منافقینی که به دشمن می پیوستند!
مثل حنظلة بن ربیع۱، جریر بن عبدالله بجلی۲ (سفیری که به معاویه پیوست)، مصقلة بن هبیره۳ (کارگزاری که به معاویه پیوست)؛ پس از پیوستن به حزب اموی و جدایی از مومنان، خانه هایشان را ویران می کرد تا دیگر جایی و راهی برای برگشت نداشته باشند.
2⃣ اما کسانی که نه در مرتبه منافقین بودند و نه رسماً به دشمن می پیوستند، بلکه در "امر جامع" مومنان (مثل غزوه تبوک) شرکت نمی کردند؛ مجازاتی دیگر داشتند.
کعب بن مالک شاعر معروف (از سلبریتی های آن روزگار) و مرارة بن الربیع و هلال بن امیه، "الذّین خُلِّفوا" (آیه۱۱۸ توبه) هستند. "مخلّفون" و "مع الخوالف" (۸۷توبه) اوصاف دیگر این صنف است.
"خالفه" کسی است که پشت سر می ماند، وقتی همه در امر جامعی شرکت دارند آنها به چیز دیگری مشغولند.
مجازات اینها، مدنی و بایکوت اجتماعی بود. بعد از پیامبر(ص)، مومنان و حتی خانواده اینها، تحریمشان کردند تا آنجا که مجبور به خروج از شهر شدند و زمینه توبه شان شد.
⬅️ برخی سلبریتی ها رسماً به دشمن ایران پیوسته اند و برخی دیگر دچار حباب های رسانه و غفلت های مستمرشان هستند؛ وقتی اکثریت مردم به امر جامعی (مثل شهادت هم وطنان و... ) مشغولند آنها در سکوت یا به امور پرتی می پردازند.
اولی ها مجازات سیاسی و قضایی و دومی ها مجازات مدنی و اجتماعی لازم دارند.
قدرت و پیوستگی اجتماعی ای که بتواند این مجازات مدنی را رقم بزند نیاز به تمهیدات و برنامه ریزی دارد.
#شهدای_کرمان
......................
۱. شرح ابن ابی الحدید ج۳ص۱۷۷
۲.بحار ج۳۲ص۳۸۲
۳. طبری ج۵ص۱۳۰
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
چرا رهبری اذن حمله و حکم جهاد برای حمله نظامی به اسراییل نمیدن؟
✍خبر فوری سراسری
پاسخ ساده،روان و کوتاه از منظر فقهی و در بخش دوم از منظرنظامی و حقوق بین الملل
جهاد ابتدایی یعنی حمله نظامی به دشمنی که هنوز به ما حمله نظامی نکرده و با جهاد دفاعی مثل جنگ ایران و عراق که ابتدا عراق به ما حمله کرد متفاوت هست.
خیلی از مراجع عظام هم حکم جهاد ابتدایی رو جایز نمیدونن و این حکم رو مختص امام معصوم(ع) میشناسن!
اما نظر مقام معظم رهبری در باب جهاد ابتدایی این هست:
-در صورتى که مصلحت، آن را اقتضا کند، بعيد نيست که جايز باشد.
طبق فتوای رهبری معظم در عصر غیبت، فقیه جامع الشرایط در صورت مصلحت میتونه حکم جهاد ابتدایی بده وگرنه جایز نیست!
ما از بدو تاسیس اسراییل جعلی، با این رژیم منحوس دشمنی داریم، اسرائیل هم همیشه ما رو تهدید کرده اما هیچ وقت مستقیم به ما حمله نکرده که بخوایم در مقام دفاع، اقدام مسلحانه کنیم .
دقت داشته باشید که تهدید به حمله و حتی ترور اشخاص هیچ وقت حمله نظامی تلقی نمیشه!
در حادثه کرمان هم که بمب گذاری شده اسراییل اعلام کرده نقشی نداشته و داعش برعهده گرفته پس حکم حمله به اسراییل بر اساس جهاد دفاع مردود هست!
گفتم که رهبری معظم در ادامه فتوا، با احتیاط فرمودن:
"اگر مصلحت باشد جایز است."
اما مصلحت!
مصلحت رو چه کسی تشخیص میده؟
شخص ولی فقیه؟
یا کارشناسان خبره؟
یا عموم مردم؟
طبیعتا تشخیص مصلحت با ولی فقیه هست اما منش پیر فرزانه ما بر اساس قرآن و اهل بیت (ع)در همه امور اینطور بوده که برای مصلحت سنجی یا از کارشناسان خبره که نوعی خرد جمعی هم محسوب میشه، مشورت میگیرن یا به آرا عموم مردم که نشون دهنده خواست و مقبولیت عمومی به عنوان پیش شرط اساسی موفقیت در کارهای بزرگ اینچنینی هست مراجعه میکنن و یا گاهی تلفیقی از هر دو!
حالا نکته اول
اگر نظر شخص ولی فقیه و کارشناسان خبره نظامی،اقتصادی و حقوق بین الملل بر جهاد ابتدایی و حمله پیش دستانه باشه ولی مقبولیت عمومی و مردمی وجود نداشته باشه بدیهیه که چون این مهم در سرنوشت جنگ بسیار تاثیر گذار هست لذا بر اساس حکم عقل، مصلحت از نظر ولی فقیه ساقط میشه و صدور حکم جهاد ابتدایی هم شرعاً جایز نمیشه!
نکته دوم
اگر نظر شخص ولی فقیه و حتی عموم مردم بر صدور حکم جهاد ابتدایی باشه اما نظر کارشناسان خبره نظامی،اقتصادی وحقوق بین الملل غیر از این باشه
بدیهیه باز هم مصلحت از نظر ولیفقیه ساقط میشه و در اینصورت شرعاً هم نمیتونن حکم جهاد ابتدایی رو صادر کنن !
پس با این حساب دلیل عدم صدور حکم جهاد تا الان یکی از این دو عامل بوده؟
با دو سوال بررسی میکنیم
سوال اول
کی میدونه نظر و آرا عمومی بر چی هست؟
جواب: هیچکس! چون نه به رای گذاشته شد و نه تظاهر خیابانی، مثل تظاهر و نمایش خیابانی از جنس مردم یمن از ما مردم ایران دیده شد!
پس کوتاهی کردیم؟ جواب بدون تعارف قطعا بله!
سوال دوم
با توجه به شرایط فعلی، نظر کارشناسان خبره نظامی، اقتصادی و حقوق بین الملل بر چی هست؟
جواب: مخالفت با حمله مستقیم!
چرا؟
✔️پاسخ در قسمت بعد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
حاج قاسم آرایش های سنتی انتخابات ایرانی را بهم زده است ؛ دو گفتمان مهم رقیب در انتخابات مجلس دوازدهم کدامند؟
✍️دکتر مجتبی زارعی
💥با توجه به مشاهدات میدانی به نظر می رسد شرایط در ایران از حیث گفتمانی متفاوت شده و حصر رقابتها بین گفتمان های اصلاحات و اصولگرا به حاشیه رفته است ؛ حاج قاسم بازی بزرگان احزاب سنتی را بهم زده و کار را برای آتها سخت کرد ؛ این به معنای بی میلی مردم به کنش گری نیست اما گویی رقیب تراشی و لولو سازی های رایج احزاب اصولگرا و اصلاح طلب برای همراه کردن توده مردم با خود بی اثر شده است؛ این دفعه اینها باید دنبال مردم بدوند؛ مشاهدات می گوید ذائقه مردم در شهرستان ها و تهران فرا جناحی و فراحزبی شده و مردم درپی رجال صادق و مردمگرا هستند؛
✔️البته غلبه گفتمانی حاج قاسم بر سپهر عمومی ایران در شکل دهی این طرز تلقی سهم عمده ای داشته است ؛ مشاهده سیره عملی و بخصوص سه ویژگی مهم صداقت و اخلاص و خدمتگزاری حاج قاسم به عنوان الگوی تراز کارگزارانِ میدان و از سوی دیگر مشاهده برخی مفاسد اقتصادی و افشای برخی رانت ها و سهل انگاری ها و ناکارآمدی های تقنینی_ نظارتی ، اجرایی و قضایی در مناسبات بعضی کارگزاران رقابت اصلی را بین حاملان دو گفتمانِ درون نظام متمرکز خواهد کرد ؛
الف ) گفتمان رجال صادق _ کارآمد و مردمگرای انقلابی
ب) گفتمان رجال کاسب _ ناکارآمد و منفعت گرای محافظه کار.
🔺️نتیجه اینکه مردم کاری به به ادعاهای پر طمطراقِ سیاسی کاندیداها و حزب ها نخواهند داشت ؛ ملاک ارزیابی مردم تغییر کرده است ؛ مردم اعلام صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان را فقط کفِ انتظارات به حساب می آورند اما سقف انتظارات مردم راستی آزمایی از سوابق و سیره عملی کاندیداهاست که کدامین کاندیداها حاضرند همانند حاج قاسم برای مردم و ایران از خود و از باند و جناج و منافع فردی ، گروهی و زیر میزی و زدو بندهای خویش به نفع شفافیت عمومی بگذرند؟! آری ! نوبت نظارت استصوابیِ خودِمردم از کاندیداهای تآیید صلاحیت شده ی شورای نگهبان فرا رسیده است ! اصلاح طلب _ اصولگرا با معیارهایی که حاج قاسم به مردم داده کارتان تمام شده است !
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
در بحث قبلی به اینجا رسیدیم حکم جهاد ابتدایی مخصوص امام معصوم(ع)هست و ولی فقیه صرفا میتونن حکم به جهاد دفاع بدن و اجازه فرمان حمله و جهاد ابتدایی بدون اینکه به ما حمله ای شده باشه رو نداره مگر به مصلحت!
در باب مصلحت هم گفتیم درسته خودشون تصمیم نهایی رو میگیرن اما مشی رهبری معظم همیشه بر این بوده که از افراد خبره و کارشناسان حوزه های مختلف استفاده میکنن!
حالا ببینیم چرا کارشناسان حقوق و روابط بین الملل شروع حمله رو به مصلحت نمیدونن؟
جواب:
در قواعد بین المللی اولین شلیک موشک از طرف یک کشور یعنی شناخته شدن اون کشور به عنوان کشور مهاجم یا متجاوز!
در این صورت طبق فصل ۷ منشور سازمان ملل با کشور متجاوز ابتدا برخوردهایی شامل تحریم اقتصادی، دریایی، زمینی، هوایی، پستی و... و بعد الزام همه کشورهای جهان به تعطیلی سفارتخانه ها در کشور متجاوز و مرحله بعد حتی اقدام نظامی سنگین بر علیه اون کشور انجام میشه.
ضمن اینکه بعد از پایان جنگ جدای از پیروزی یا شکست، کشور تجاوزگر ملزم هست تمام فاکتورهای مربوط به تخریب های کشور دشمن و حتی هزینه فشنگ شلیک شده از طرف اسلحه دشمنش رو هم بپردازه و این در حالی هست که تمام خسارات و خرابی ناشی از جنگ کشور خودش هم روی دستش مونده!
پس یکی از دلایل عدم فرمان حمله نظامی، زیر سوال بودن مصلحت از منظر قوانین بین المللی هست.
بنابراین اینکه رهبری فرمودند "چنانچه اسراییل غلطی بکند ما تلاویو و حیفا رو با خاک یکسان میکنیم" یعنی اقدام ما بعد از حمله اونها رخ میده چون از منظر قوانین بین المللی مصلحت نیست که ما شروع کننده جنگ باشیم اما در اینصورت پایانش رو ما تعیین میکنیم نه اونها که پایان خوشی برای اسراییل نخواهد بود!
اونهایی هم که داد میزنن میگن آقا نزنی میخوری، این همه موشک برای چی داریم؟ چرا تکلیف رو یکسره نمیکنیم دلیلش این هست که از این قواعد بین المللی اطلاعی ندارن!
درسته که سازمان ملل شده دستاویز صهیونیستها اما چه میشه کرد حقیقت این هست و فعلا باید بر همین اساس عمل کرد.
عدم مصلحت از منظر اقتصادی و نظامی در ادامه...
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
.
اما از منظر کارشناسان اقتصادی و نظامی!
با توجه به تحریم های اقتصادی چندین ساله و حیف و میل های منابع ارزی و فروش اوراق قرضه در دولت قبل و تحمیل بازپرداخت سررسید اون به دولت فعلی و فروش عمده نفت به صورت تهاتری، وضعیت صندوق ارزی برای یک جنگ تمام عیار طولانی مدت مناسب به نظر نمیرسه!
همچنین روباز و در دسترس بودن چاههای نفت و پالایشگاههای ما میتونه آسیب پذیری ما رو در برابر دشمن بالا ببره!
از طرفی ورود قطعی آمریکا و احتمال ورود ناتو و کشورهای عربی که آمریکا اونجاها پایگاه داره به این جنگ مسلماً کار ایران رو سختتر میکنه!
باید در نظر داشت که از تبعات این جنگ مختل شدن تردد کشتیها و جلوگیری از صادرات و واردات دریایی هست که باعث کاهش تولید به دلیل عدم تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی خواهد شد که به تبع، تورم و گرانی در بازار رو هم رقممیزنه !
اما نقش غیر قابل انکار دولت قبل در معیشت مردم و اصرار این دولت بر تکمیل تمام پروژه های عمرانی نیمه تمام و بجا مونده ازقبل و افزایش فشار مالیاتی و عدم توجه به سفره های مردم، البته به نیت خدمت، باعث شده بخشی از مردم آمادگی یک جنگ طولانی مدت رو نداشته باشن.
ضمن اینکه درگیر شدن مهره اصلی محور مقاومت یعنی ایران باعث عدم امکان پشتیبانی از گروههای مقاومت سرایاالقدس ، حماس، حزب الله و انصارالله و حشدالشعبی خواهد شد که نتیجش تضعیف همه محور مقاومت هست.
البته این به معنای دست بسته بودن ایران و ضربه نخوردن دشمن نیست و با توجه به اقتدار نظامی ایران حتما دشمن ضربات کاری و سنگین تری رو متحمل میشه اما حقیقت تبعات اقتصادی و نظامی برای ما اینهاست و اینجا داریم از منظر تشخیص مصلحت توسط کارشناسها رو بررسی میکنیم!
واضحتر و ساده تر اینکه تاکتیکی که در حال حاضر باعث فرسایشی شدن جنگ و زوال اسراییل شده بسیار حساب شده هست و تغییر دادنش مناسب به نظر نمیرسه.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
مخاطب خاص سخنان رهبری
✍محسن مهدیان
چندین سخنرانی پیاپی و اخیر رهبری انقلاب مرتبط به مشارکت در انتخابات بوده است. بهروشنی میتوان گفت از نگاه انقلاب اسلامی، مشارکت و حضور مردم در صحنه، حتی از نحوۀ انتخابشان نیز مهمتر است.
اما چه کسانی باید این سخنان را به خود بگیرند؟ مخاطب خاص این سخنان چه کسانیاند و باید چه کنند؟
الف: در بخش حاکمیت:
1⃣. دولت و دیگر نهادهای اجرایی مثل شهرداریها:
در شرایطی که دشمن شب و روز تلاش میکند با بزرگنمایی نقصها و سیاهنمایی، مردم را از آیندۀ کشور ناامید سازد، نقش اصلی نهادهای حاکمیتی، بیان هنرمندانۀ اقدامات و پیشرفت و البته اعتراف صادقانه و صمیمانه به نقصهاست.
2⃣. شورای نگهبان:
شورای نگهبان باید ارتقا پیدا کند. بدون شک یکی از نهادهای مخاطب رهبری در ایجاد مشارکت و رقابت، شورای نگهبان است. روشن است که این بهمعنای مصلحتسنجی نیست، بلکه بهمعنای ارتقای روش احراز صلاحیتهاست تا غیرمنصفانه و غیرعادلانه کسی از رقابت حذف نشود.
3⃣. مجالس شورای اسلامی و خبرگان:
این دو نهاد، لازم است در فرصت باقیمانده گزارش روشن از عملکرد و وعدههای خود داشته باشند تا مردم، ثمرۀ آرای خود را قضاوت کنند.
4⃣: نهادهای امنیتی و قضایی:
یکی از مهمترین بخشها، حذف موانع مشارکتساز در انتخابات است. افراد یا گروههایی که خلاف مسیر مردم، آیندۀ کشور را یأسآلود و بنبستگونه تصویر میکنند، باید به حکم اقدام ضدامنیتی پاسخگو باشند.
ب: در بخش گروههای اجتماعی:
یکم. گروههای تبلیغی و طلبگی و حوزوی: لازم است گروههای تبلیغی و نهادهای مرتبط مثل سازمان تبلیغات، فعال شده و خدای نکرده در این مسیر تا شب انتخابات منفعل نمانند.
دوم. رسانهها: اصل «خبر بد، خبر خوب است»، علت اصلی در ترویج سیاهی است. متأسفانه بیهنری رسانهها در جذب مخاطب باعث شده است سراغ سادهترین روش، یعنی انتشار استثناها روند و اخبار تلخ و سیاه را منتشر کنند. رسانهها لازم است در این حوزه رویۀ خود را تغییر دهند.
سوم. شبه اصولگراها: مطابق منظومۀ انقلاب اسلامی، مشارکت و حضور مردم در صحنه، مهمتر از رسیدن به قدرت، ولو برای خدمت است. پس اکیدا باید از این تلقی انحرافی که مشارکت کمتر منجر به پیروزی در انتخابات میشود فاصله گرفت؛ ولو تلقی گروهی اقلیت باشد.
چهارم. شبه اصلاحطلبها: بخشی از بدنۀ اصلاحات که تصور میکند تحریم انتخابات منجر به تغییر در سیاستها و رویهها میشود باید بداند ادعای تحریم و حتی بیکنشی در انتخابات، یعنی ایستادن کنار تجزیهطلبها در تاریخ.
پنجم: جریانهای عدالتخواهی: همۀ کسانی که هدف اصلاحگری و عدالتخواهی دارند باید بدانند که هیچ ظلمی بالاتر از این نیست که ثمرۀ نهایی عدالتخواهی آنها یأس و ناامیدی مردم از صندوق رأی شود.
ششم. دوقطبیسازها: ثمرۀ مشارکت مردم، همدلی و وحدت است. دوقطبیسازی برای ساخت مشارکت، یعنی نقض غرض. رقابت و مشارکت از طریق معرفتافزایی صورت میگیرد، نه کینهورزی و هیجانهای تقابلجویانه.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
جنگ ۹۶ روزه شد؛
محاسبات و ضد محاسبات
✍محمد ایمانی
سه ماه عملیات علیه غزه، اصالتا عملیاتی آمریکایی بود. سران آمریکا و اسرائیل، وزیران خارجه و دفاع، و روسای سیا و موساد، بالغ بر ۲۰ بار در این ۳ ماه دیدار، و برای یکسره کردن کار غزه برنامه ریزی کردند.
روی کاغذ و طبق نقشه باید غزه تا کنون فتح شده باشد؛ اسیران صهیونیست آزاد، و رزمندگان حماس، کشته یا اسیر شده باشند؛ تونل ها منهدم، و ادوات نظامی، کشف و ضبط شده باشند.
اما هیچ خبری از مارش پیروزی نیست. تصاویر یادگاری در چند بیمارستان و ساختمان متروکه، آورده ای برای "دُن کیشوت" های اسرائیل نداشت.
اگر قاعده این بود که "هر چه شکست و عقب نشینی گسترده تر، صدای مارش آن هم بلند تر"، حالا باید صدای شیپور هزیمت اسرائیل در همه جای دنیا شنیده می شد.
هر چند سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید می گوید "ما از آتش بس حمایت نمی کنیم، زیرا به نفع حماس است"، واشنگتن پست دیروز نوشت: "اسرائیل هزاران نیروی خود را به عنوان عقبنشینی بزرگ از شمال غزه خارج کرده است".
همزمان، روزنامه هاآرتص خاطر نشان کرد: "این نظریه که فشار نظامی بر حماس، به بازگرداندن گروگانها خواهد انجامید، به شکل مفتضحانهای شکست خورده است".
در نود و ششمین روز جنگ، نه از شدت حملات حماس کاسته شده، و نه از حجم عملیات ترکیبی مقاومت لبنان و یمن و عراق. در حالی که حزب الله با بیش از ۶۰ موشک و راکت، پایگاه راهبردی "مرون" را از حیّز انتفاع ساقط کرد، هاآرتص نوشت:
"حزب الله با سرعت بی سابقه ای از موشک ها استفاده می کند. ۱۲۰ ساختمان در متولا و ۸۰ خانه از ۱۵۵ خانه در کیبوتز منارا، توسط موشک های ضد تانک کاملا تخریب شده اند".
به گزارش فرماندهی مرکزی آمریکا، ارتش یمن دیروز در حمله ای پیچیده و با استفاده از موشکهای کروز، موشک بالستیک ضد کشتی و پهپادها، یک نفتکش دیگر را [برای بیست و ششمین بار] هدف قرار داد. در کنار همه اینها، پروژه صهیونیستی- آمریکایی "عادی سازی"، شکست سختی خورده است.
استراتژیست های واشنگتن و تل آویو، مطلقا تصور نمی کردند غزه در برابر با حجم آتشی که می ریزند، دوام بیاورد. همچنین، برآوردی نداشتند که اضلاع جبهه مقاومت با این حجم گسترده، وارد عملیات ترکیبی شوند و دشمن را به ستوه آورند.
کابوس همرسانی و هم افزایی میدان ها، گریبان اسرائیل و آمریکا را گرفته. این، نبرد "تاب آوری" است. اگر آثار اضمحلال روحی در اردوگاه اسرائیل آشکار شده، هیچ اثری از تردید و خستگی در میان رزمندگان و فرماندهان مقاومت دیده نمی شود.
جنگ برای واشنگتن و تل آویو، هنگامی هیجان انگیز بود که یکطرفه و کوتاه باشد، اما اگر طولانی و دو طرفه شد، قابل تحمل نیست.
جنگ می تواند باز هم گسترده تر شود. اما غرب در این صورت، چند برابر جنگ اوکراین، خسارت خواهد دید و شاید هرگز نتواند جبران کند.
اسرائیل تمام شده، چون تمام تصویر سازی ها درباره بازدارندگی اش، فرو ریخته است. آمریکا هم از صدقه سر اسرائیل، ضربه حیثیتی کم نخورد. این سرشکستگی حتی با جنگ ویتنام و افغانستان قابل مقایسه نیست. آمریکا اگر عاقل باشد، زود تر افسار اسرائیل را می کشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
شیر خشک!
.
✍ محمد حق شناس
این حجم از تخلف از سوی برخی از شرکت های توزیع کننده یا وارد کننده واقعا شگفت آور است، فکر کنید کشوری در اوج تنش تامین یک کالای بخصوص است، کالایی که تامین ارز برای آن با چه مشقت و محدودیتی اختصاص می یابد انگاه شرکتی به طمع سود بیشتر، دست به احتکاری اینچنین می زند؟
واقعا زبان آدمی بند می آید از این حجم از هرج و مرج در #نظام_توزیع_کالا_و_خدمات در کشور، آن هم در شرایطی که شدیدا مردم تحت فشار اقتصادی هستند؛ سال هاست دولت مردان و برخی قانون گذاران مدعی پیگیری به ثمر نشستن سامانه جامع تجارت در کشور هستند اما باز در بر همان پاشنه می چرخد!
آیا نباید نظام #قانون_گذاری کشور، قوانین و مجازات درخوری برای این تخلفات تعبیه کند تا کسی جرات نکند در کشور اسلامی اینگونه تخلفاتی را مرتکب شود؟ آیا نباید دولت با جدیت سامانه جامع تجارت را تکمیل و همه فعل و انفعالات #توزیع_کالا و خدمات کشور را زیر ذره بین نظارتی خود ببرد؟! آیا نباید قوه قضائیه به سرعت و بدون فوت وقت با #متخلفان برخوردی #عبرت_آمیز داشته باشد؟
اگر فرصتی باشد در آینده از اصلاح نظام توزیع کالا بیشتر خواهم گفت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
زنان ایرانی در چه سنی مادر میشوند؟
✍رها_عبداللهی
سازمان ثبتاحوال کشور اعلام کرد زنان ایرانی به طور میانگین در سن 27.3 سالگی مادر میشوند. این عدد برای ما حاوی پیامهای متعددی است:
1⃣بوی بهبود ز اوضاع جهان میشنوم؟
به نظر میرسد سن مادر شدن در سال ۱۴۰۲ نسبت به سالهای گذشته اندک بهبودی داشته. طبق آمار سازمان ثبتاحوال، سال ۱۳۹۸ این رقم 29.1 سالگی بوده که امسال تغییر چشمگیری داشته است. هنوز دلیل اعلام شدهای برای این موضوع نیافتهایم اما به نظر میرسد این اتفاق با افزایش اندک تعداد ازدواجها در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ ارتباط داشته باشد. محدودیتهای کرونایی موجب کاهش تشریفات ازدواج و در نتیجه بالا رفتن تعداد ازدواجها شده بود. دلیل دیگری که برخی میآورند ازدواج زودتر متولدان دهه هفتادی نسبت به متولدان دهه 60 است. دودوتا هم که چهارتا میشود، یعنی ازدواج زودتر مساوی است با باروری زودتر. با وجود بهبود نسبی هنوز هم این سن برای مادری بسیار دیر است.
2⃣سرمان شلوغ است!
آمارها حاکی از ارتباط مستقیم افزایش اشتغال زنان با افزایش سن مادری است. افزایش نرخ مشارکت زنان در نیروی کار طی دهه ۷۰ از زیر 10درصد به نزدیک 20درصد، مساوی شد با کاهش شدید نرخ باروری زنان در همین دهه از حدود ۵ فرزند به ۲ فرزند و کمتر! هر چه زنان بیشتر وارد بازار کار شدند، کمتر به فرزندآوری تمایل پیدا کردند. دلیل این همبستگی ۲ چیز است؛ اولا قوانین حاکم بر ادارات و بازار کار بانوان، توجه چندانی به ازدواج و فرزندآوری زنان نداشت و دوم اساسا جذابیتهای نقد حضور اجتماعی، افراد را از توجه به لذتهای مادری غافل میکرد. گفتنی است در برنامه اول توسعه مصوب سال ۱۳۶۸ ذیل بند کنترل جمعیت، راهکارهای قابل تأملی آمده که یکی از آنان افزایش اشتغال زنان است!
3⃣پزشکان چه میگوید؟
پزشکان بهترین سن برای مادر شدن را ۱۸ تا ۲۴ سالگی میدانند. فاصله زیاد میانگین سنی نخستین بارداری زنان در کشور با بازه سنی مطلوب خبر خوبی نیست، چون عوارضی مانند افزایش ناباروری، فرصت کمتر برای داشتن فرزندان بیشتر، افزایش احتمال کاهش کیفیت باروری، پایین آمدن شانس استفاده از روشهای کمکباروری و... را در پی دارد. از نظر تربیتی نیز فاصله بیشتر سن والدین با فرزند فاصله بین نسلی را افزایش و ارتباطگیری را مشکلتر میکند.
4⃣از عوارض دیر «بله» گفتن!
در دهه 60 میانگین سن ازدواج زنان، 19.8 سال بوده که در انتهای دهه 90 به 24.8 رسیده. دلایل متعددی برای این افزایش وجود دارد. بدیهی است تا عوامل افزایش سن ازدواج وجود دارد، انتظار کاهش سن مادر شدن نابجاست. از بین عوامل مختلف مانع ازدواج بهنگام نقش عوامل اقتصادی و تغییر سبک شروع زندگی زوجین نسبت به گذشته پررنگتر است.
5⃣پدر و مادر شدن خرج دارد
ترس از موانع اقتصادی نقش بالایی در تاخیر تصمیم به فرزنددار شدن دارد. مقوله احساس ناامنی اقتصادی امر مهمی است اما باید گفت تصور اینکه تصمیم به بچهدار شدن باید پس از اطمینان از رفاه آینده فرزند باشد تصور نادرستی است. خانوادههای زیادی با فرهنگ قناعت و اعتماد به وعده خداوند مبنی بر تامین رزق و روزی فرزندان (آیه ۳۱ سوره اسرا) بچهدار میشوند و خود را از موهبت پدر و مادر شدن در جوانی محروم نمیکنند.
6⃣دورهایمان را بزنیم بازمیگردیم!
افزایش فاصله بین ازدواج و پدر و مادر شدن به میانگین ۴ سال رسیده. بسیاری از زوجین معتقدند فرزنددار شدن محدود شدن در کار و تفریح است و باید دورهایشان را برنند و سفرهایشان را بروند و پروژه بچهدار شدن را به آینده موکول کنند. بسیاری از جوانان امروز بچه را وبال گردن میدانند نه سرمایه و ثمره زندگی خود.
7⃣فریز کردن آینده!
آنچه گفته شد موجب شده بسیاری از بارداریها به بعد از 30 سالگی زنان موکول شود. پزشکان معتقدند بارداری بویژه پس از 35 سال احتمالا با افزایش ریسک ناباروری و کاهش کیفیت نطفه همراه است. از این رو به بانوانی که به هر دلیلی تصمیم دارند بارداری را به نیمه دوم 30 سالگی تاخیر بیندازند توصیه میکنند برای ذخیره تخمکهای فریز شده خود اقدام کنند تا در زمان پیدا کردن آمادگی باروری، گرفتار مشکلات ناباروری نشوند. در حال حاضر مراکز متعددی در کشور این خدمات ذخیره تخمک را انجام میدهند.
8⃣تشویق زرنگترها
به تازگی وزارت ورزش و جوانان برای تشویق جوانان به ازدواج طرحی ابتکاری را در پیش گرفته. وحید یامینپور، معاون وزیر ورزش و جوانان در این باره به ایسنا گفت: «وام ازدواج برای سال آینده با افزایش ۶۵ درصدی، ۳۵۰ میلیون برای پسران زیر ۲۵ سال و دختران زیر ۲۳ سال و ۳۰۰ میلیون تومان برای سایرین خواهد بود». این طرح در راستای قانون جوانی جمعیت اجرایی خواهد شد. البته مهم است اجرای آن در دستانداز عدم همکاری بانکها دچار تعلل و توقف و ایجاد سرخوردگی نشود.
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
بین سطور بیانیه وزارت اطلاعات
✍مهدی محمدی
۱- بین سطور بیانیه وزارت اطلاعات درباره حمله تروریستی کرمان به اندازه داده های ارائه شده در آن مهم است. نخستین نکته این است امریکا پس از بحران سوریه در انتقال جغرافیای عمل داعش به شرق با هدف عملیات علیه ایران،چین و روسیه کم و بیش موفق بوده و پروژه داعش خراسان اکنون عملیاتی است.
۲- نکته دوم این است که امریکا اکنون به جز جغرافیای عملیات، محتوای عملیات تکفیری ها را هم تعیین می کند. جریان تکفیری به عنوان ‘جبران کننده’ فشار به اسراییل عمل می کند و این یعنی دیگر چیزی به نام داعش مستقل از سیستم امنیتی امریکا وجود ندارد.
۳- نکته سوم گرایش شدید امریکا و اسراییل به افزودن جنبه های شناختی به پروژه های امنیتی خویش است. رساندن کار از جنبه محاسباتی به جایی که شما بدانید ضربه را از کجا خورده اید اما تصمیم گیری درباره شکل و شدت پاسخ بسیار دشوار باشد، هدف این نوع جدید عملیات شناختی است.
۴- موثرترین حمله در جنگ فعلی حمله به محاسبات دشمن است. دشمنی که در حال فرار از کوچه های شمال غزه است، در موقعیتی نیست که لبنان یا ایران را تهدید کند. در آغاز این نبرد پاسخ های کوچک هم بازدارنده است اما وقتی دشمن جلوتر آمد، طراحی پاسخ سخت تر و اثر آن هم کوچک تر خواهد شد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
مدیریت امنیت در شرق کشور
✍ابوقاسم
ناچاریم بعضی مسائل مهم و حساس را بی پرده و شفاف برای افکار عمومی توضیح دهیم.
امنیت در شهرها و استان های مرزی همجوار با کشورهای همسایه که بخاطر مشترکات قومی و نژادی و قرابت های مذهبی نیاز به الگوی متفاوتی از امنیت عمومی در سایر بخش های سرزمینی است.
نگاه همسایگان شرقی کشور یعنی پاکستان و افغانستان به مقوله امنیت نسبت به دغدغه های ما کاملا متفاوت است ، عدم تسلط دولت مرکزی این دو کشور بر مناطق حاشیه ای خود در نوار مرزی دیورند و منطقه شش گانه منشاء شکل گیری بسترهای مخرب برای ایران شده است و این تراژدی تلخ سال ها است که ادامه دارد.
با توجه به اشتراک های نژادی و قومی و مذهبی میان پاکستان و افغانستان با مناطق شرقی ایران پیچیدگی زیادی را بر مدیریت امنیتی در این منطقه ایجاد کرده است و طبیعتا نبود امنیت اقتصادی و توسعه نیافتگی شرق کشور از جمله سیستان و بلوچستان بستر تاثیر پذیری از نگاه های افراطی و بنیاد گرای آن طرف مرز ها از پاکستان و افغانستان را فراهم کرده است.
بدون تردید امنیت در مرزهای شرقی صرفا با مرزبانان تامین نخواهد شد، با توانمند سازی حوزه سرزمینی فقیر و کم برخوردار شرق می توان ضریب تهدیدات امنیتی را کاهش داد و این مساله نیز به اصلاح نگاه مدیریت امنیت در شرق کشور بستگی دارد.
با شکل گیری قدرت طالبان فصل جدیدی از قدرت های سازمان یافته معارض با امنیت قومی،مذهبی و نژادی در شرق کشور شکل گرفت و این مساله تهدیدات امنیتی این سوی مرز را بیش تر خواهد کرد.
سیاست راهبردی ایران در قبال افغانستان هرچه باشد مدیریت امنیت سیاسی و اقتصادی ،قومی ،مذهبی و.. شرق کشور باید در آن لحاظ شود که ان شاالله همین است. این به معنای این نیست که سیاست یکجانبه گرایی و تک بعدیِ مبتنی بر این مساله شکل گیرد اما چالش امنیتی شرق کشور نباید در راهبرد کلان ایران نسبت به افغانستان و پاکستان خالی باشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
بیانیه دوم وزارت اطلاعات درباره حادثه تروریستی کرمان حاوی نکات بسیار مهمی است که باید مورد دقت قرار بگیرد.
✍ابوقاسم
مهم ترین عامل در نقل و انتقال عبدالله تاجیکی و همراهان از پاکستان و همچنین بوزورف از ترکیه به ایران و افغانستان و در نهایت برگشت به ایران برای عملیات تروریستی کرمان از طریق پاکستان و از مرز جالق کله گان سروان ، شبکه قاچاق برهای محلی بوده است که پاشنه آشیل سرویس های امنیتی ایران در مرزهای شرقی و جنوب شرقی محسوب می شود.
قاچاق برهای محلی یکی از قوی ترین مافیاهای قاچاق سلاح،انسان،سوخت و... در مثلث مرزی ایران و پاکستان و افغانستان هستند و با شکل گیری قدرت طالبان این نابسامانی های امنیتی در کشورهای همسایه بیش از پیش خود را در سیستان و بلوچستان و ایران نشان داده و خواهد داد.
نکته اساسی وضعیت امنیتی کرمان به عنوان همسایه سیستان و بلوچستان قابل دقت و ارزیابی است ،سیستان و بلوچستان در دسته دستهبندی های امنیتی کشور همواره شرایط مستثنایی از سایر استان ها دارد
وضعیت قاچاق اتباع افغانستانی و پاکستانی ،قاچاق سلاح و... از بلوچستان به شهرهای فهرج،ریگان، بم،جیرفت،قلعه گنج و رودبار جنوب در استان کرمان میرود که شرایط امنیتی شرق و جنوب این استان را مانند سیستان و بلوچستان تغییر دهد و این مساله به صورت محسوس قابل درک است.
استمرار آشفتگی مرزهای پاکستان با افغانستان و ایران برای قاچاق و پروژه های تروریستی در دستور کار ایالات متحده آمریکا در منطقه است و شکل گیری قدرت طالبان در افغانستان به این آشفتگی ها برای ترویج افراطی گری و تروریسم و آموزش آزادانه نیروهای تکفیری و پیدایش هسته های تروریستی مثل داعش و سایر گروهک ها برای برهم زدن امنیت بلندت مدت منطقه سرعت می بخشد.
فعالیت آزادانه شبکه های قاچاق آن هم جلوی چشم سرویس های امنیتی و اطلاعاتی و بروز این چنین حوادث تلخ امنیتی نشان می دهد وضعیت سیستان و بلوچستان یکی از مشکلات امنیتی و اساسی کشور است که برای حل و فصل آن باید مشکلات این منطقه را ریشه ای حل کرد
خلاء اساسی بیانیه وزارت اطلاعات این هست که گفته نشده عملیات پیچیده تروریست ها توسط چه جریانی به صورت آنلاین هدایت شد و کدام سرویس های امنیتی و اطلاعاتی به این افراد کمک اطلاعاتی کردند؟
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
از تویوپت تا لکسوس!
✍سیدیاسر جبرائیلی
💥سال ۱۹۳۹ میلادی، ژاپن دو شرکت خودروساز آمریکایی جنرال موتورز(GM) و فورد(Ford) را که در این کشور خودرو تولید میکردند، از خاک خود بیرون کرد تا صنعت خودروی ملی ایجاد کند. ژاپنیها میدانستند که هیچ کشوری از نظر صنعتی به هیچ جایی نمیرسد مگر اینکه یک صنعت خودروی پیشرفته داشته باشد.
و میدانستند که تا خودروساز خارجی در کشورشان حضور دارد، خبری از صنعت خودروی ملی نخواهد بود.
پس از شانزده سال حمایت تمام قد دولتی و صرف هزینههای سنگین، شرکت تویودا (تویوتای فعلی) سال ۱۹۵۵ نخستین خودروی خود با نام تویوپت را تولید کرد.
✅ این خودرو اما تبدیل به نماد سرخوردگی صنعتی مردم ژاپن شد. به آمریکا صادر شد، اما آمریکایی ها آن را عودت دادند. ۲۵ سال گذشت و صنعت خودروی ژاپن به جایی نرسید. کار به جایی رسید که منتقدان صنعت خودروی ملی، خواهان بازگشت خودروسازان خارجی شدند.
اما این گفتمان نتوانست غالب شود و با همت مردم و مسئولان، گفتمان تولید ملی همچنان به مسیر طاقت فرسای خود ادامه داد.
اگر امروز میبینیم که شرکت تویوتا برند برتر خودروسازی جهان است، باید بدانیم این موفقیت نه از طریق مشارکت با فورد و جنرال موتورز به دست آمده و نه یک شبه حاصل شده است.
تویوتا مسیری طولانی برای رسیدن به این نقطه پیموده است.
خودروسازی در کشور ما به همان مرضی دچار است که زمانی خودروسازی ژاپن گرفتار بود. آنها فورد زده بودند، ما پژو زدهایم! آنها از شر بیگانه خلاص شدند و ۶۰ سال بعد لکسوس را تولید کردند.
✅ یک تصور غلط درباره صنعت خودروی ایران وجود دارد و آن اینکه "خودروسازان ما تحت حمایت شدید دولت هستند و انحصار دارند". این گزاره از اساس اشتباه است و آن را باید به این شکل اصلاح کرد: "خودروسازان فرانسوی و مشخصا پژو-سیتروئن و رنو تحت حمایت شدید دولت ایران هستند و انحصار دارند".
امتیازات متعددی چون انحصار و... که تصور میشود برای خودروسازان ایرانی وجود داشته، در واقع برای خودروسازان فرانسوی بوده است.
خودروسازان ما خودرو نساختهاند. خودروی فرانسوی را برای فرانسویها سر هم کرده و به ایرانیها فروختهاند. یا پندار بسیاری این است که پراید، خودروی ایرانی است! در حالیکه پراید، یک خودروی کرهای و محصول شرکت کیا است!
یکی دو سال پیش برای بازدید از خط تولید یک شرکت خودروسازی رفته بودم. مسئول یکی از خطوط مونتاژ میگفت قطعات ما در گمرک گیر کرده است. گفتم چرا؟ گفت چون روی تمام قطعات وارداتی، آرم یک قطعهساز داخلی حک شده و گمرک میگوید این چجور کالای داخلی است که دارد وارد میشود؟!
✅ مشکل دیگر صنعت خودروی ما، همین مافیای قطعهسازی است که در واقع واردکننده قطعات و مونتاژ کار است، اما خود را تولیدکننده جا زده است. در یک کلام، ما خودروسازی نداریم، در یک سطح مونتاژ قطعات داریم، در سطحی دیگر، مونتاژ خودرو.
این مسئله نه در سطح ایران خودرو و سایپا قابل حل است، نه حتی در سطح وزارت صمت. مسئله، یک مسئله ملی است و بسیج همه ظرفیتهای علمی، دانشگاهی، صنعت دفاعی(سرریز فناوریهای تحصیل شده در صنایع دفاع) و... را میطلبد و این اقدام فرابخشی، صرفا با فرماندهی شخص رئیسجمهور ممکن است.
ما اگر از شر مونتاژکاری خلاص شویم و عزم تولید کنیم، یقین بدانیم در مدتی بسیار کوتاهتر مسیر پیشرفت این صنعت را خواهیم پیمود. جایی که ما امروز قرار داریم، به قله بسیار نزدیک تر از جایی است که ژاپن در آن روزها قرار داشت.
✅ پیشرفت، صبر و تلاش و هزینه و مجاهدت میخواهد. با مصرف کردن خودروی خارجی از محل صادرات نفت یا با مونتاژ پژو و رنو ما هرگز طعم شیرین پیشرفت را نخواهیم چشید. لیبرالهای ایرانی که مخالف تولید داخلیاند، از پیشرفت فقط خوشگذرانی با پول نفت و تولید بیگانه را میفهمند.
ما همچون ژاپن که فورد و جنرال موتورز را بیرون کرد، پژو و رنو را بیرون نکردیم. به ما وعده خودروساز شدن با مشارکت خارجی را دادند، اما وابسته و عقبمانده نگهمان داشتند. الحمدلله که با تحریمها فرانسویها از ایران رفتند. من معتقدم خودروسازی ایران پس از خروج فرانسویها از ایران تازه متولد شده است. کاش صبر و ارادهای که در مسئولان و مردم ژاپن بود، برای پیمودن مسیر پیشرفت در مردم و مسئولان ما هم به وجود آید.
مردم ما هم دلسوزند، هم صبور، هم فهیم. اگر این عزم را در مسئولان کشور ببینند، اگر بسیج ظرفیتها و ارادهها را ببینند، اگر پیش روی آنها چشمانداز دقیقی ترسیم شده و زمانبندی مشخصی پیش چشمشان باشد، شک نکنیم برای پیشرفت خودروسازی ایران از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
آمریکا احمق نیست!
✍دکتر امیر عسگر
احتمالا این تیتر عجیب برای شما سوال ایجاد میکند که، به چه معناست ؟
در واقع باید گفت اشتباه بزرگی که بیشتر دوستان میکنند این است که به جای توانا معرفی کردن و ارائه حقیقت توانایی خودمان تلاش میکنند تا دشمن را، احمق، ضعیف، بیچاره و بدبخت نشان دهند، حال آنکه این خبرها نیست. آنها نیستند که ضعیف شدند ما هستیم که قوی شدیم .بین این دو جمله فرق بسیار است!
وقتیکه یک تحلیلگر ساده تشخیص میدهد که امکان درگیری برای هیچ کشوری به صورت مقطعی در دریای سرخ وجود ندارد خصوصاً در باب المندب، آیا آمریکاییها احمق هستند که این را تشخیص ندهند و برای خود چالش درست کنند؟
یا آنهایی احمق هستند که فکر میکنند آنها در این موضوعات احمق هستند؟
هدف آمریکا اشغال زمین، زدن یا به هر ترتیب گرفتن مناطق مختلف از یمن نبود، حتی ضربه زدن جدی هم نبود اگر اینطور بود قبل از عملیات به یمنیها اطلاع نمیدادند.
به آنها اطلاع داد چون نگران عکسالعملشان و آسیب هایش بودند!
هدف آمریکا ایجاد یک سر و صدای انحرافی برای منحرف کردن افکار از روی جنایات غزه ، توسط اسرائیل بود، یک عملیات کوچک و بسیار محدود اما با سر و صدای رسانهای بسیار بسیار بزرگ .
اما شاهکار یمنیها
در حالی که همه انتظار داشتند موضعگیریهای یمنیها عجیب و تند و پاسخ و ... باشد مسئولین یمنی و مردم یمن و رسانههای آنها در زمان حمله امریکا و انگلستان، همچنان به مخابره اخبار از غزه و فلسطین ادامه دادند و به هیچ وجه آن را از سرتیتر و راس اخبار خارج نکردند.
هر آنچه آمریکاییها و صهیونیستها رشته بودند پنبه کردند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
6تفاوت ما و رهبری در حوادث اخیر
✍محسن مهدیان
مخاطب این متن دلسوزان ایران انقلابی هستند؛ کسانی که از منظر آرمانهای انقلاب، جمهوری اسلامی را نقد میکنند و البته چه نیتی از این بهتر و مهمتر، اما این همه ماجرا نیست. در مواردی اشکالات محاسباتی در تحلیل وقایع و فاصله گرفتن از محکمات معرفتی، باعث خطای تشخیص و در نهایت قضاوت نادرست میشود. برخی خودتحقیریهای اخیر در دل جبهه انقلاب از همین منظر است.
حوادث اخیر فرصت است؛ سبک تحلیل این جریان را با رهبری انقلاب تطبیق دهیم.
خطای اول؛ روزهای اول بعد از طوفانالاقصی را خاطرتان هست؟ در فضای مجازی یک شور و شعف وصفناپذیر راه افتاده بود، اما لابهلای این شور و شعف یک خط انحرافی بود و آن اینکه چه نشستهاید که ایران، اسرائیل را موشکباران کرد.
همان زمان رهبری انقلاب در نخستین سخنرانی تصریح کردند که این عملیات با تدبیر و شجاعت حماس صورت گرفته است.
این اشتباه را ساده نگیرید.
این خطای راهبردی ناشی از این است که توان ایران در ساخت جبهه مقاومت را نمیبینیم و تصور میکنیم قدرت ایران در ورود مستقیم یا فروش اسلحه یا حتی مشاوره نظامی است.
خطای دوم؛ چند روز از طوفانالاقصی گذشته بود. همه رسانهها ازجمله صداوسیما پرشده بود از اخبار کشتار مردم مظلوم غزه. طبیعی است. باید ددمنشی رژیم کودککش نشان داده میشد، اما این صحنه همه واقعیت جنگ بود؟ خیلیها بعد از دیدن این تصاویر دچار تردید شدند که اساسا چرا حماس باید حمله میکرد؟
سخنرانی دوم رهبری انقلاب این بود که این همه واقعیت نیست. تعبیرشان این بود که اگر ناقص روایت کنیم به مردم غزه ظلم کردهایم. تصاویر خبری ما قدرت سختونرم حماس را بهدرستی روایت نمیکرد. شکست ترمیمناپذیر را رهبر انقلاب در این نقطه مطرح کردند.
این اشتباه را هم ساده نگیرید.
این خطای برداشت یعنی متوقف شدن در ندیدن سطوح مختلف قدرت حماس؛ هم سطح نظامی و هم سطح قدرت نرم.
خطای سوم؛ کسانی که در ابتدا، ماجرای طوفانالاقصی را دست برون آمده ایران از آستین حماس میدانستند بعد از مدتی گفتند پس ایران کجاست؟ چرا ورود نمیکند؟
رهبر انقلاب در دیدار با خانواده شهید سلیمانی فرمودند: حاج قاسم محور مقاومت را احیا کرد. این حرف یعنی چه؟ این حرف یعنی انقلاب اسلامی بستری را برای تربیت، بیداری و متشکلسازی در منطقه فراهم کرده است که ثمرهاش حضور جوانانی در محور مقاومت است که خودشان با شجاعت و قدرت تدبیر میکنند؛ البته هرجا مبارزه با ظلم است ایران نیز دست مجاهدین را پرمیکند.
این اشتباه را هم ساده نگیرید.
وقتی نقش فعال ایران را درست نبینیم یا نقش نیروهای مقاومت را کتمان میکنیم یا بهخودتحقیری میرسیم.
خطای چهارم؛ پیروز میدان در طوفانالاقصی کیست؟ بهخودمان رجوع کنیم و ببینیم صحنه را چطور ارزیابی میکنیم. آیا حماس را پیروز میدان میبینیم؟
رهبری انقلاب فرمودند به 3دلیل روشن اسرائیل شکست خورده است؛ اول اینکه خواستند حماس را نابود کنند که نتوانستند، خواستند مردم را از غزه بیرون کنند که موفق نشدند و خواستند مقاومت را در منطقه شکست دهند که خود زمینگیر شدند.
این اشتباه را هم ساده نگیرید.
اگر نتوانیم جمعبندی دقیقی از رویارویی قوای حق و باطل در میدان داشته باشیم، بیشک دچار خودزنی پیاپی میشویم. ندیدن پیروزی حماس ناشی از نقص چشمهاست و تنها در غزه نیز متوقف نمیشود. این جریان، عملیات تروریستی کرمان و ترور سیدرضی در سوریه را هم نتوانستند از واکنش منفعلانه دشمن به بیآبرویی و بیحیثیتیاش از نقش جمهوری اسلامی در منطقه ببینند.
خطای پنجم؛ بعد از شهادت شهیدموسوی، مطالبه غالب چه بود؟ بعد از ماجرای کرمان چه؟ هردو انتقام. حق هم همین بود. رهبرانقلاب هم فرمودند: انتقام؛ اما آیا ایندو مطالبه یکی بود؟
رهبر انقلاب هم درباره انتقام گفتند انتقام صریح و بهنگام، اما چند تفاوت کلیدی داشت. عینالاسد را خاطرتان هست؟ همان که خیلیها اقتدار را ندیدند و رهبری آن را به جهت شکست هیمنه دشمن یومالله نامیدند؟
رهبری انتقام را چند لایهای دیدند و گفتند: عاملین را باید سریعا شناسایی و با آنان برخورد کرد. از سوی دیگر باید ابهت دشمن نیز بشکند. فرمودند: سیلی سختتر در شکست نرمافزاری دشمن است. از سویی واکنش و اقدام مسئولان را تأیید کردند.
این اشتباه را هم نباید دستکم گرفت.
برخی با مطالبه نادرست انتقام، ناخواسته همان کردند که دشمن از ترورها هدف گرفته بود؛ یعنی تحقیر ملی.
خطای ششم؛ کمکم دچار بیحسی میشویم؟ اخبار مظلومیت مردم غزه را میبینیم و رد میشویم؟ اما رهبرانقلاب در هر سخنرانی مسئله حماس و اسرائیل را پیش میکشند و تحلیل میکنند.
و اما این اشتباه را هم ساده نگیریم.
احساسات را باید عقلانیت مدیریت کند تا نه خطای تشخیصی بسازد و نه با تکرار دچار سردی، خاموشی و بیحسی شود.
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
یمن کابوس جبهه کفر و کلید فتوحات آینده
✍میراحمدرضا حاجتی
1⃣ آمریکا و انگلیس به تعبیر واضح تر جبهه انگلوساکسون های صهیونیست نه از سر اختیار، بلکه از سر استیصال با حملات بی حاصل و کور هوایی و موشکی نقاطی را در یمن مورد هدف قرار دادند.
2⃣ سریعترین واکنش نرم اما "کوبنده و ویرانگر" یمنی ها، "مواضع راسخ" مسئولین یمنی بود که از آن بوی کوچکترین تردید و عقب نشینی به مشام نمیرسید؛
3⃣ و از این واکنش مهمتر؛ حضور جسورانه و شجاعانه ملت یمن در تجمع میلیونی بعد از بمباران، در صنعا و دیگر شهرهای مهم یمن در حمایت از مواضع رهبری و قوای مسلح یمن بود که آمریکایی ها را کیش مات نمود!
ویدئو منتشر شده (شبکه الجزیره) از تجمع دیروز صنعا با شعار دشمن شکن (لا نبالی لا نبالی) تنها در شش ساعت بیش از "سه میلیون" بازدیدکننده (عمدتا از کشورهای عربی) در بستر یکی از پیام رسانهای فضای مجازی داشته است!!! ؛
4⃣ یمن و جوش و خروش مردم مقاومش آن هم بعد از هفت سال مقابله با حملات بی رحمانه ائتلاف سعودی؛ برای جبهه متحد کفر یک "معادله چند مجهولی" است و برای جبهه مستضعفین "کلید فهم" سیر تاریخی فتوحات بزرگی است که در پیش میباشد؛
5⃣ بشر به تعبیر امام خامنه ای به "پیج بزرگ تاریخی" رسیده است و ما "نزدیک قله ایم" و کفر و الحاد در آستانه سقوط؛ ظاهرا همانگونه که شواهد عینی حاکی اند و در منابع معتبر ما آمده یمنی ها در این میان رسالت مهمی بر عهده دارند [ ۱ ]
6⃣ بر خلاف میل استکبار و علی رغم توطئه های مستمر آنها در جهت تحقق سراب شکست محور مقاومت؛ اراده الهی بر نصرت جبهه حق تعلق گرفته است؛
""وَمَكَرُوا وَمَكَرَ اللَّهُ ۖ وَاللَّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ [ ۲ ]
7⃣ تحولات و دگرگونی های مهمی در پیش است، فراموش ننماییم تعبیر آیت الله العظمی بهجت ره را (که نگارنده خود از ایشان استماع نمود): "حوادث یمن بسیار مهم است، اخبار یمن را پیگیری نمائید".
[ ۱ ] قوم رقیقه قلوبُهم راسخٌ ایمانُهم ومنهم المنصورُ یخرُجُ فی سبعین الفاً ینصُرُ خَلَفی وخلف وصیّی.
مردم سرزمین یمن قلبهایی رقیق و ایمانهایی استوار دارند. منصور که با هفتاد هزار نفر قیام میکند و جانشین من و جانشین وصی مرا یاری میدهد، از آنهاست.
( نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبه للنعمانی، ص۳۹ )
[ ۲ ] آل عمران / ۵۴
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
حلواجی.m4a
1.96M
ادعیۀ ماه رجب: دعای امام صادق علیه السلام
🎙أباذر الحلواجي
بِسمِ اللَهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيم
خابَ الوافِدونَ عَلَىٰ غَيرِك
آنان که بر غیرِ تو وارد شدند ناکام شدند
و خَسِرَ المُتَعَرِّضونَ إلّا لَك
و آنان که به غیرِ تو روی آوردند زیان دیدند
و ضاعَ المُلِمّونَ إلّا بِك
و آنان که به درگاهِ غیرِ تو فرود آمدند تباه گشتند
و أجدَبَ المُنتَجِعونَ إلّا مَنِ انتَجَعَ فَضلَك
، و آنان که از غیرِ فضلِ تو طلب کردند، بیبرگونوا شدند
بابُك مَفتوحٌ لِلرّاغِبينَ
درب رحمتت بر مشتاقان باز است
و خَيرُك مَبذولٌ لِلطّالِبين
و خیر تو به جویندگان عطا شده است
و فَضلُك مُباحٌ لِلسّائِلينَ
و فضل و احسانت بر درخواستکنندگان مباح است
و نَيلُك مُتاحٌ لِلآمِلين
و وصالِ تو برای آرزومندان میسّر و مهیّاست
و رِزقُك مَبسوطٌ لِمَن عَصاك
و خانِ روزیات [حتی] برای آنکه نافرمانیات کرده گسترانیده شده
و حِلمُك مُعتَرِضٌ لِمَن ناواك
و بردباریات بر آنکه به دشمنیات برخواسته شامل است
عادَتُك الإحسانُ إلَى المُسيئين
احسان و نیکی به بدکاران، روش و عادت توست
و سَبيلُك الإبقاءُ عَلَى المُعتَدين
و مدارا با متجاوزان شیوۀ توست
اللٰهُمَّ فاهدِنِى هُدَى المُهتَدينَ
پس خداوندا، مرا به راهِ رَهیافتگانْ رهنمون شو
و ارزُقنِى اجتِهادَ المُجتَهِدين
و تلاش سختکوشان را روزیام فرما!
و لا تَجعَلنِى مِنَ الغافِلينَ المُبعَدينَ
و مرا از غافلانِ رانده از درگاهت قرار مده
و اغفِر لِى يومَ الدّين
و در روز جزا مرا بیامرز!
به کانالِ #همراه_با_تحلیل بپیوندید 👇
@hamraah_ba_tahlil
تحلیل انتخابات مجلس
✍ابوقاسم
مهم ترین چالشی که پیش روی انتخابات مجلس شورای اسلامی است میزان مشارکت مردم در انتخابات است.
پیش بینی می شود مشارکت در تهران کم تر از ۲۳ درصد و در برخی شهرهای بزرگ مثل شیراز و اصفهان و اهواز این میزان کم تر از ۳۰ درصد خواهد بود.
جریان شناسی ائتلاف ها نشان می دهد رقابت درون گفتمانی بسیار بالایی در بدنه انقلابی در حال شکل گیری است
ائتلاف شانا یا همان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی(همان مبنا،مجمع بیداری نیروهای انقلاب) که شخصیت هایی نظیر حداد عادل،قالیباف،محسن رضایی مهندس باهنر، مهدی چمران، شریعتی و... آن را هدایت می کنند برجسته ترین قدرت سیاسی مجلس شورای اسلامی است که با انشقاقات متعددی روبه رو شده است و به راحتی می توان اذعان کرد که اگر شرایط به همین شکل جلو برود منجر به تضعیف بلوک قالیباف در مجلس خواهد شد.
مهم ترین جریان انشقاق یافته از شانا ائتلاف جار هست،جار مخفف احزاب جانبازان ،ایثارگران و رهپویان انقلاب اسلامی است جار تحت عنوان جبهه تحول خواهان انقلاب اسلامی نیز شهرت یافته است.
جبهه تحول خواهان انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۰ اعلام موجودیت کرد،دو حزب ایثارگران(حسین فدایی و رهپویان انقلاب(زاکانی) از اجزای محوری جبهه تحول خواهان هستند.
تعداد محدودی در مجلس شورای اسلامی با این جریان همراه هستند این جریان مورد حمایت شهردار تهران قرار دارد.برگزاری جلسه مجزا از شانا نشان می دهد اختلافات عمیقی بین قالیباف و زاکانی در تقسیم صندلی های مجلس وجود دارد،باید دید به توافق خواهند رسید یا خیر
رهپویان انقلاب اسلامی و ایثارگران همواره نقش مهمی در جریان اصولگرا داشته اند
رقابت درونی در شانا و شکل گیری جار با ابتکار و میانجی حداد عادل در حال مدیریت است.
هرچند رئیس جمهور محترم فرمودند دولت برای مجلس برنامه ندارد اما سومین جریان مهم و تاثیر گذار در انتخابات پیش رو را می توان دو ضلع شریان و پایداری دانست.
شریان به رهبری وزیر راه دولت و برخی مقامات این وزارت و رئیس بنیاد شهید یا همان معاون رئیس جمهور و صالح اسکندری و حضور رسایی و برخی شخصیت های منشق شده از پایداری(جراره،سید مهدی هاشمی،و...) وهمچنین افراد منشق شده از موتلفه یا نزدیک به ولایتی و برخی شخصیت های دیگر در دولت عزم بالایی برای ائتلاف با پایداری در انتخابات پیش رو دارد.
پایداری یکی از پرنفوذ ترین جریان های سیاسی مجلس و دولت و بسیاری از بخش های حاکمیتی است،آن ها در هر نقطه ای از کشور حضور دارند ،مهم ترین ابزار آن ها مبنای فکری مشخص و ثابت و همچنین حضور پررنگ در رسانه های اجتماعی و تویتری برای مدیریت افکار عمومی و نفوذ بالای آن ها در جامعه نخبگانی جریان انقلاب اسلامی است.
با توجه به فضای سردی که در اردوگاه اصلاحات حاکم است و اینکه سبد رای قابل توجهی نخواهند داشت، شریان و پایداری رقیب اساسی مبنا خواهند بود،چنانچه اختلافات درونی جار با مبنا ادامه پیدا کند پایداری و شریان نقش پررنگ تری در مجلس آینده خواهد داشت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
چهار تحلیل اشتباه درباره نبرد اسرائیل و حماس
✍دکتر امیر عسگر
💥در ابتدای نبرد طوفانالاقصی اکثر تحلیلگران سعی داشتند تحلیلهای خود را در خصوص این جنگ ارائه دهند. پس از گذشت بیش از ۹۰ روز از شروع طوفانالاقصی مشخص شد که برخی از این تحلیلها اشتباه و برخی دیگر درست بودهاند. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم داشت.
نخستین تحلیل غلطی که بارها از زبان افراد آشنا به مسائل نظامی شنیده میشد این بود که آمریکا به هیچ عنوان در این نبرد حضور پیدا نمیکند. دلیل این تحلیلگران این بود که آمریکا درگیر نبرد با روسیه و چین است و بعید است این دو جبهه حساس را رها کرده و مجددا در خاورمیانه قدرتنمایی کند.
روابط سردی که بین نتانیاهو و بایدن وجود داشت این تحلیل را قوت میبخشید؛ اما گذشت زمان نشان داد که اسرائیل خط قرمز آمریکا است و هر دولتی اعم از جمهوریخواه یا دموکرات ملزم به حمایت از این دولت نامشروع میباشد. شاید بتوان گفت که حمایت بهموقع آمریکا از رژیم صهیونیستی تنها دلیل پابرجابودن این رژیم تا به اینجای نبرد است.
یکی دیگر از تحلیلهای نادرست این بود که عمده تحلیلگران بر این باور بودند که اسرائیل توان نبرد طولانیمدت علیه غزه را نداشته و نهایتا در مدت چند هفته اعلام آتشبس میکند. کمتر کسی از همان ابتدا تصور میکرد که اسرائیل ۹۰ روز مشغول این نبرد باشد و جنایتهای هولناکی را در آن رقم بزند. شاید بتوان گفت که فشارها علیه رژیم به اندازهای نبوده است که اسرائیل را وادار به آتشبس و قبول شکست کند.
حضور نتانیاهو در راس قدرت نیز بیتاثیر نبوده است. نتانیاهو خوب میداند که فردای پایانیافتن جنگ، محاکمه خواهد شد. از اینرو، بهدنبال ادامهدار کردن نبرد در غزه است.
از دیگر تحلیلهای غلطی که لازم است در اینجا به آن اشاره داشته باشیم این بود که اغلب تحلیلگران بر این باور بودند که اسرائیل توانایی جنگ در چند جبهه را ندارد و به همین دلیل از وسیعتر شدن دامنه جنگ پرهیز میکند.
اما در روزهای اخیر شاهد این بودیم که اسرائیل در لبنان، سوریه و ایران رفتارهای جنایتکارانهای را در پیش گرفته است که بهطور قطع منجر به تحریک بیشتر جبهه مقاومت خواهد شد. نتانیاهو و دولتش بر این عقیده هستند که در صورت ورود همهجانبه ایران، حزبالله و سایر گروههای مقاومت به جنگ، آمریکا نیز وارد خواهد شد.
نتانیاهو بدش نمیآید پای ایران را به جنگ باز کند. از سوی دیگر ایران نشان داده که تمایلی برای ورود مستقیم به جنگ ندارد. همین مسئله جسارت اسرائیل را افزایش داده و بعید نیست در روزهای آینده باز هم رفتارهایی را از سوی اسرائیل شاهد باشیم که ایران را تحریک به ورود مستقیم به جنگ کند.
اکثر تحلیلگران بر این باور بودند که اسرائیل اطلاعات دقیقی در خصوص تونلهای حماس دارد و میتواند با نفوذ به آنها کار مقاومت را برای همیشه تمام کند. از سوی دیگر بحث تزریق گاز اعصاب و آب به درون تونلها مطرح بود که گذر زمان نشان داد که چنین ادعاهایی کمدیای بیش نبود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi