هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
تحول در گرانیگاه.pdf
2.62M
💥تحول در گرانیگاه
📝نوشتار پیش رو به دنبال تبیین نحوه تحول در اداره جنگ توسط شهید حسن باقری است، چراکه او را میتوان جزء اولین تشخیصدهندگان بنبست در اداره جنگ و مدعیان حقیقی تحول در نظر گرفت...
📖#کتاب_الکترونیک
✍🏻 بهقلم: محمد علیان
#شهید_حسن_باقری
#تحول_در_گرانیگاه
#گذشته_آینده_ساز
#آینده_از_آن_ماست
به کانالِ #همراه_با_تحلیل بپیوندید 👇
@hamraah_ba_tahlil
آتش بس در غزه و فرمان آتش در منطقه!
✍صابر_گل_عنبری
دو اتفاق ناهمگون در منطقه در حال وقوع است. از یک طرف، دیپلماسی در جنگ غزه فعال شده و پس از نزدیک به چهار ماه جنگ، طرحی مدون ارائه شده است و از دیگر سو، منطقه در انتظار حملات آمریکا به تلافی حمله متحدان ایران به پایگاه «برج ۲۲» در اردن است.
نشست چهارجانبه یکشنبه گذشته در پاریس در مورد جنگ غزه را میتوان شروع «دیپلماسی جدی» در جنگ غزه برشمرد.
تا اینجای کار، شروع این دیپلماسی با طرفیت حماس بیانگر این نکته است که این جنگ بعد از گذشت حدود چهار ماه و کاربست این حجم بیسابقه آتش، حملات ویرانگر و تقریبا نابودی نوار غزه، به مهمترین هدف خود یعنی حذف حماس نرسیده و از این رو، قرار گرفتن این تشکیلات به عنوان طرف فلسطینی مذاکرات و این دیپلماسی و توافق احتمالی حداقل بدان معناست که دو طرف آمریکایی و اسرائیلی احتمالا به این جمع بندی رسیدهاند که دستیابی به هدف پیشگفته دیگر چندان میسر نیست و این رویکرد نیز معطوف به این نگرانی است که در کنار عدم تحقق هدف نخست، رسیدن به هدف دیگر یعنی آزادی گروگانها با ادامه جنگ منتفی شود و در نهایت گروگانی زنده نماند که آزاد شود!
واقعیت هم این است که دولت آمریکا قبل از اسرائیل با درک این مساله، دیگر از ماه دوم جنگ در مواضع خود حذف حماس به عنوان هدف جنگ را مطرح نکرد و تداوم جنگ با این شدت و حدت را در سطوح داخلی (انتخابات)، منطقهای و بینالمللی برای آمریکا هزینهبردار و دردسرساز میدانست. از این رو، بایدن رفته رفته از ابتدای دسامبر گذشته، بر دولت نتانیاهو فشار آورد که حداقل راهبردی روشنی برای خروج از جنگ را مشخص کند. بنا به منابع آمریکایی و اسرائیلی، دولت بایدن ابتدا تا آخر سال گذشته میلادی به تل آویو مهلت داد و سپس نتانیاهو تا پایان ژانویه از آمریکا زمان خرید. حال هم که ژانویه به پایان رسیده است و جنگ ویرانگر به تحقق دو هدف آزادی زندانیان و حذف حماس منجر نشده، آمریکا جدیتر از قبل دیپلماسی را به جریان انداخته است.
خروجی نشست پاریس طرحی چند مرحلهای است که فعلا جزئیات آن روشن نیست، اما ارائه آن با حضور رئیس موساد به این معناست که اسرائیل دستکم با آن مخالف نیست. اکنون، همه طرفها منتظر موضع حماس هستند و هنیه که فردا عازم مصر است، تاکید کرده که طرح را بر پایه اولویت توقف جنگ و خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه بررسی خواهند کرد.
واقعیت این است که برای اسرائیل توقف یکباره جنگ و خروج از نوار غزه در ابتدای کار تسلیم در برابر شروط حماس است و همین پذیرش این امر را برای نتانیاهو بسیار دشوار میکند؛ اما در آن سو هم حماس با هر طرحی که منجر به تحقق این دو امر نشود، سرسختانه مخالفت میکند. از این جهت، احتمالا راه حل میانه و اعلام نشده نشست پاریس، توقف جنگ از طریق آتش بسهای چند مرحلهای و طولانی مدت است. در این خصوص هم اظهارات نخست وزیر قطر قابل تامل است. وی پس از نشست پاریس ضمن تاکید بر پیشرفت در مذاکرات بیان داشت که فرمول مطرح احتمالا در نهایت به توقف جنگ منجر شود.
اما درباره آینده نوار غزه پس از جنگ نیز، احتمالا آشتی حماس و فتح و اتحاد سیاسی و اداری دوباره نوار غزه و کرانه باختری به عنوان راهکاری در این باره در دستور کار قرار گیرد.
با این حال، هنوز طرح پاریس با چالشهای متعددی روبرو است و فعلا زود است که از موفقیت آن سخن گفت.
تسویه حساب منطقهای
به موازات فعال شدن دیپلماسی جدی در جنگ غزه، آمریکا خود را برای حملاتی در واکنش به حمله پهبادی به پایگاه "برج 22" خود در شمال شرقی اردن در مرز سوریه آماده میکند. اما احتمالا هدف حملات احتمالی آمریکا فراتر از صرف یک واکنش به حمله به این پایگاه باشد، بلکه بیشتر شبیه یک تسویه حساب با ایران و متحدان آن در منطقه است. در طول چهار ماه گذشته، نیروهای همسو با ایران به موازات جنگ غزه حملات متعددی به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه انجام دادند، اما آمریکا واکنش خاصی نشان نمیداد و در انتظار رسیدن جنگ غزه به نقطه مشخصی به نوعی دندان رو جگر میگذاشت و تحمل میکرد.
اما حالا که به نظر میرسد که جنگ غزه در صورت موفقیت طرح پاریس تقریبا رو به پایان میرود، گویا آمریکا تلاش دارد که از یک سو، با انجام یک سری حملات شدید در سطح منطقه، معادلهای را که ایران و متحدانش در طول جنگ غزه در حال شکل دادن به آن علیه حضور نظامی آمریکا در منطقه بودند، کان لم یکن و به نوعی تسویه حساب کند و از دیگر سو هم با ایجاد نوعی بازدارندگی در مقابل تداوم حملات متحدان ایران به منافع خود در منطقه پس از جنگ غزه، حضور نظامی خود در منطقه را تثبیت و تقویت کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
نیاز دولت به یک فرمانده اقتصادی
✍مسعود براتی
برای انطباق نقشه ارزی و تجاری، علاوه بر دیپلماسی اقتصادی فعال و تعامل سازنده با کشورهای مقصد، به یک فرمانده اقتصادی با درک بالا در راس دولت نیاز داریم که قابلیت ایجاد همافزایی بین دستگاهها را داشته باشد.
نکات مهم:
مشکل از اینجا آغاز میشود که به دلیل تحریمها ما توان انتقال ناترازی ارزی به نقاط مختلف را نداریم. در شرایط غیر تحریمی به دلیل دسترسی به نظام مالی جهانی و ارز جهانی، این امکان فراهم بود که واردات ایران از یک منطقه جغرافیایی انجام شود و صادرات به جای دیگر باشد.
امید بستن به رفع تحریم ایران، سهم مهلک است. ابتدا باید این فهم شکل بگیرد که دوره قبل از تحریم پایان یافته و باید به دنبال ایجاد تراز تجاری در منطقههای جغرافیایی خاص باشیم. فهم دیگر که لازم است این است که فقط نباید به صادرات بها بدهیم و باید به دنبال تقویت تجارت دوجانبه، به معنی صادرات و واردات باشیم.
متاسفانه تجربههایی مانند کانال پرداخت عراق یا کانال پرداخت قطر نشان میدهد که امیدها به آمریکا برای کارسازی مالی و خرید اقلام اساسی کماکان وجود دارد.
متاسفانه ما فرمانده مناسب برای اقتصاد کشور نداریم که با فهم جنبههای امنیتی این موضوع، فضا را برای انجام امور بلندمدت توسط دستگاهها فراهم کند. اینکه امروز دستگاههای اجرایی برای تغییر نظم فعلی با مشکلات اجرایی مواجهند، طبیعی است چرا که مقاومت ذینفعان نظم فعلی واقعی است و باید برای آن طراحی کرد و در این زمینه همراهی و درک فرمانده اقتصادی دولت ضروری است.
رفع مشکلات ارزی از طریق انطباق نقشه ارزی و تجاری نیز در راستای منافع مردم است و باید در طراحی مردم را وارد صحنه کنیم و ذی نفعان این نظم فعلی مدیریت شوند و به نوعی تحول را محقق کنیم. افزایش آگاهی مردم حتما باید بخشی از این طراحی ما باشد.
من معتقدم در دولت سیزدهم فرماندهای که فهم درست از موضوع داشته باشد و بتواند همه دستگاهها را برای تحقق این هدف مهم همگرا کند، نداریم.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
.
✍ محمدامین_رضایی
دو سال پیش خبرگزاری فارس در سال ۱۴۰۰ قیمت های ۹۲ تا ۱۴۰۰ را مقایسه و استدلال کرده بود اگر همین مسیری که دولت آقای روحانی رفته با یک دولت شبیه آن فکر ادامه دهد به این قیمت ها در گوشت، تخم مرغ، شکر و....در ۱۴۰۸خواهیم رسید، حالا در دو سال آن قیمت ها در دولت آقای رئیسی محقق شده! عکس ها را نگاه کنید
دولت سیزدهم در بعضی مسائل مثل تسهیل مجوزهای کسب و کار، احیای کارخانه های تولیدی، اتمام پروژه نیمه تمام و...موفقیت های خوبی داشته اما در کنترل تورم، بحث خودرو و...نه! مساله اینجاست اگر سیاست های اقتصادی عوض نشود فرقی نمیکند یک دولت با چه گرایش سیاسی باشد، نتیجه این است زندگی مردم هر روز گران تر خواهد شد!
یکی مهم ترین علل این وضعیت این است که رئیس دولت که بیش از ۷۰٪ تصمیم هایش اقتصادی است در اکثریت مسائل یک جمع بندی ندارد! نه در سطح کارشناسی یا حتي مدیران میانی که دولت در عرصه اقتصاد حتی بین وزرا و معاونین در موضوعات مختلف با آرا متناقض روبروست؛ در این موقعیت رئیس جمهور باید بتواند بواسطه قدرتی که حاصل از تخصص، تجربه و احاطه به موضوعات دارد تصمیم های بزرگ و به موقع بگیرد؛ یکی از بزرگترین علل وضعیت فعلی فقدان چنین امری است.
متاسفانه بعد از دوسال نیم هنوز رئیس جمهور در مساله های حیاتی و کلان به یک جمع بندی درستی نرسیده تا تمام کننده باشد. این وضعیت نشان میدهد بر خلاف تبلیغاتی که شد ایده "کارنامه"جواب نداده، البته پیش بینی هایی در مورد کاهش تورم در سال پیش رو هست اما این عدم احاطه موجب مشکلات جدی در ساحت عدالت اجتماعی میشود.
@tahlilisiyasiseraat
عاقبت رویدادهای منطقه ای چگونه خواهد شد، می شود چشم انداز روشنی را درباره آن ترسیم کرد؟
✍ابوقاسم
به اذعان مقامات آمریکایی، التهاب کنونی منطقه یکی از بی سابقه ترین رویدادهای سرنوشت سازی است که خاورمیانه به خود دیده است.
بنظر بنده منطقه در میانه صلح و جنگ شناور است.
شرایط پیچیده ای که در جبهه داخلی فلسطین و عرصه کلی تحولات منطقه وجود دارد استعداد جنگ را دارد
بنده سعی می کنم دقیق ترین کلمات را برای تحلیل استفاده کنم.
خلق تعارض منافع سیاسی متضاد از سوی ایران و محور مقاومت به این نقطه رسید که همان قدر که تشدید تنش ها به حیات سیاسی نتانیاهو کمک می کند منجر به تضعیف جایگاه بایدن در انتخابات پیش رو می شود
همه چیز به طراحی آمریکا برای ترسیم زنجیره واکنش بستگی دارد
تنش ها در دریای سرخ، درگیری پینگ پنگی میان انصارالله یمن و آمریکا و انگلیس را تثبیت و عملا امنیت تجاری در باب المندب و دریای سرخ را بکلی از بین برده است و ایران به هدف طراحی شده برای تشدید فشارهای بین المللی جهت اثربخشی در جبهه داخلی غزه رسید(همان راهبردی که خیلی زود تر بایست آغاز می شد)
تشدید تنش ها در جبهه شمالی فلسطین اشغالی با ابتکار عمل حزب الله لبنان استعداد کامل جنگ تمام عیار مشابه با آنچه در دریای سرخ در حال وقوع هست را دارد.
اما در عراق شرایط کاملا متفاوت است سابقا عرض کردم شرایط کنش گری مقاومت در عراق پیچیده ترین پلن در شاخه های محور مقاومت است.
گزینه سیاسی در عراق همواره بخشی از بازی ایران و آمریکا بوده است.
کشته شدن سربازان آمریکایی پلن جدید عراقی ها برای تسریع در دستاوردهای سیاسی در خروج آمریکا از عراق و همچنین فشار بر جو بایدن برای توقف درگیریهای داخلی فلسطین ارزیابی می شود.
حمله هدفمند به پایگاه آمریکایی ها در مرز اردن و سوریه و حمله موشکی به ناوشکن گراولی آمریکایی (و نفوذ تا یک و نیم کیلومتری ناوشکن)بانکی از سیگنال برای آمریکا بود.
عمیقا معتقدم نتانیاهو و بایدن برای خلق دستاوردهای سیاسی و امنیتی درصدد ضربه اساسی به ایران و محور مقاومت هستند، شرایط منطقه به تصمیم گیری آمریکا و بانک اهداف پیش بینی شده برای ضربه و پاسخ های احتمالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز و خلیج فارس بستگی دارد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
نیاز دولت به یک فرمانده اقتصادی ✍مسعود براتی برای انطباق نقشه ارزی و تجاری، علاوه بر دیپلماسی اقت
سوال یکی از مخاطبان عزیز از این تحلیل
👇
سلام منظور از فرمانده اقتصادی چیست چه راه کارهای برای اقتصادمقاومتی ارائه میکنید؟
پاسخ جناب براتی 👇
4_5897712313338696246.ogg
3.13M
منظور از فرمانده اقتصادی چیست چه راه کارهای برای اقتصادمقاومتی ارائه میکنید؟
🎙پاسخ جناب براتی
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi