هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
#فوری
همانگونه که پیشتر پیشبینی شد، کل کابینه پزشکیان از مجلس رأی اعتماد گرفت!
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
.
بدعتِ آدرسِ غلط !
✍یداله یاسینی
این سومین باری است که در این چند سال اخیر، از رهبری هزینه می شود!
اول بار، تصویب #برجام_بیفرجام که نهایتاً پس از چند سال صرف هزینهای گزاف، و معطل کردن اُمورات و گره زدن کل مشکلات به آن، بالاخره با رویکرد جهادی دولت شهید رئیسی و لجامِ مصوبه اقدام راهبردی مجلس، آن اسب سرکش، کمی مهار شد!
دوم بار، گران کردن بنزین در یک شب و فرار رو به جلوی زیرکانه روحانی و هزینه از رهبری برای دفاع از این فعل! که فتنه بنزینی ۹۸رقم خورد!
و حالا هم برای بارسوم، ارائه آدرس غلط و اخذ رأی اعتماد برای کل کابینه دولت پزشکیان!
🚨علی القاعده تداوم فعل بدعتِ هزینه از رهبری، اشتباه مجلس و دولت را عملاً متوجه رهبری خواهد کرد و از دید عموم مردم، مقصرِ هر گونه تصمیم غلطِ وزرا، رهبری محسوب میشود!!!
🚨 آن زمان، روحانی و لاریجانی مشکلات برجام و بنزین را به گردن نگرفتند که حالا منتظر باشیم پزشکیان و قالیباف مشکلات و ضعف کابینه را به گردن بگیریند!
نمایندگان ملت، نیک می داند که رأی اعتماد به برخی از افراد ضعیف برای وزارت، فقط به خاطر یک آدرس غلط «تأیید رهبری»! حتماً با هویدا شدن ضعف هر یک از وزرا، به زودی، اختلاف بین مجلس و دولت را نمایان و قطعی می نماید و این امر یعنی درخواستِ استیضاح زود هنگام برای برخی از وزرا !
البته احتمالاً آن زمان هم، هئیت رئیسه مجلس، اجازه طرح استیضاح را نخواهند داد یا لااقل در آن مقطع به صلاح نمی بینند!
شاید هم دوباره به بهانه های واهی برخی به ثابتی و امثال وی که اتفاقاً از وکلای جوان، پرکار و تیزبین ملت محسوب میشوند و در پی اصلاح این نقیصه ها هستند، برچسبِ تند رو و ضد ولایت بزنند! و بخواهند و یا بگذارند چهار سال راه و مسیر کج در یک و یا چند وزارتخانه طی شود!
مگر چند بار باید از یک سوراخ گزیده شویم؟!
#بدعت
#خرج_از_رهبری
#آدرس_غلط
#هزینه
#دولت_روحانی
#مجلس_لاریجانی
#دولت_پزشکیان
#مجلس_قالیباف
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
راه دشوار عراقچی!
✍صابر گل_عنبری
عباس عراقچی با رای بالای 247 نماینده وزیر خارجه ایران شد. بر خلاف آنچه درباره برخی وزرا گفته میشد که انتخابشان با وعدههای انتخاباتی پزشکیان همخوانی ندارد، اما انتخاب مذاکره کننده ارشد سابق در این مقام با توجه به شخصیت عملگرا و نقشش در انعقاد برجام و مذاکرات احیای آن نه فقط همسو با وعدههای رئیس جمهور در سیاست خارجی به نظر میرسد، بلکه با توجه به سخنان پزشکیان در مجلس و همچنین رای بالای نمایندگان معطوف به اجماعی میان ارکان حاکمیت است.
چنین اجماعی برای واگذاری سکان دستگاه دیپلماسی ایران به دیپلماتی پراگمات و اهل مذاکره میتواند امارهای بر ادراک حاکمیت مبنی بر ضرورت گشودن مسیرهای جدید در سیاست خارجی ایران به ویژه در تعامل با غرب باشد.
این امر هم از آن جهت بیشتر از قبل واجد اهمیتی مضاعف است که سیاست داخلی کشور به ویژه در امر اقتصاد و مواجهه با بحرانهای متعدد مرتبط با آن و ناترازیها در حوزههای مختلف بیش از هر زمانی با سیاست خارجی پیوند خورده و باز شدن قفل اقتصاد به جهتگیری احتمالی این سیاست و رفع تحریمها به عنوان مهمترین اولویت و پرونده چالشی خارجی بستگی دارد.
اما واقعیت این است که رفع تحریمها امروز بیش از هر زمانی دشوار شده و به مسائلی فرابرجامی و فراهستهای پیوند خورده است. زمانی رفع تحریمها برای ایران در مقابل اولویت محدودسازی برنامه هستهای برای غرب و آمریکا با قید فوریت قرار داشت؛ اما امروز پرونده هستهای چون قبل در اولویت سیاست خاورمیانهای آمریکا نیست، بلکه کلیت سیاست منطقهای تهران متعاقب «طوفان الاقصی» و جنگ غزه اولویت نخست واشنگتن به نظر میرسد و میتوان گفت نوعی جابجایی اولویتها در تعامل با ایران رخ داده است.
البته این بدان معنا نیست که پرونده هستهای اهمیت خود را برای آمریکا و اروپا از دست داده باشد؛ بلکه ناظر به این است که طرف مقابل با توجه به پدیدار شدن اولویت منطقهای بعید است که همان امتیازاتی را که قبلا در قالب رفع تحریمها در مقابل محدودسازی برنامه هستهای ایران میداد، دوباره در مذاکرات هستهای برای رسیدن به برجامی دیگر یا احیای همان برجام به شکلی متفاوت بدهد. به این علت که اتفاقا دریافت آمریکا از اعطای مجدد همان امتیازات تضعیف سیاست این کشور در مواجهه با همان اولویت اضطراری منطقهای (آینده و امنیت اسرائیل) است.
در مورد مساله هستهای، دیگر شاید غرب خود را چون قبل ناچار به رفع تحریمهای مهم صرفا برای حل این مساله نبیند؛ چون آنچه از نظر غرب در حوزه هستهای نمیبایست اتفاق میافتاد و برای اتفاق نیفتادن آن حاضر به دادن امتیاز بود، تقریبا رخ داده است. دغدغه آمریکا و اروپا قبلا این بود که توانمندیهای هستهای ایران تا رسیدن به نقطه گریز و تولید سلاح اتمی فاصله زیادی داشته باشد و برجام هم تلاشی برای افزایش این فاصله زمانی بود. اما اکنون که ایران این دانش را کسب کرده و بنا به منابع غربی، تا ساخت بمب اتم تنها چند هفته فاصله دارد، دیگر این دانش برگشت ناپذیر است و ایجاد محدودیت در سانتریفیوژها و غنی سازی اورانیوم نیز دیگر کارایی گذشته را ندارد. قبلا این محدودیتها به این علت برای غرب واجد اهمیت زیاد بود و به خاطر اعمال آنها حاضر به دادن امتیازاتی بود، چون مانع دستیابی به دانش لازم برای رسیدن به مرز نقطه گریز هستهای میشد، اما حالا که این دانش به دست آمده است و از بینرفتنی نیست، دیگر آن محدودیتهای پیشین فاقد جذابیت و کارایی لازم برای آمریکا میباشد.
شاید گفته شود که ایران میتواند از اهرم ساخت بمب اتم برای امتیازگیری و رفع تحریمها استفاده کند؛ اما به نظر میرسد که علاوه بر دشواری طرح این مساله، خود آمریکا تلاش میکند با اهرم تهدید ابزار پیشگفته را از حیز انتفاع بیندازد و مانع اتخاذ تصمیمی در این باره شود و گویا این قرائت در کانونهای تصمیمگیری غربی و آمریکایی وجود دارد که پیامدهای چنین تصمیمی نقشی بازدارنده برای جلوگیری از حرکت تهران در این مسیر دارد.
در این میان، اکتبر 2025 نظر به پایان اعتبار قطعنامه 2231 و احتمال فعال شدن قطعنامههای پیشین شورای امنیت علیه ایران احتمالا مهمترین چالش اضطراری پیشروی ایران را شکل دهد. قبل از این تاریخ نیز ادامه جنگ غزه و پیامدهای منطقهای آن گشایشی در مذاکرات هستهای را دور از دسترس کرده است. از این رو، فعلا سرنوشت این جنگ و شکل پایان آن نقشی مهم و تعیین کننده دارد.
در هر صورت، راهبرد مدیریت تنش و نه حل آن از جانب آمریکا و ایران همچنان تداوم خواهد یافت و این استراتژی نیز برای جلوگیری از خروج منازعه از کنترل میطلبد که احیانا در برخی پروندهها مانند پرونده هستهای امتیازاتی داده شود؛ اما نظر به تعدد پروندههای حائز اهمیت بعید است که حداکثری باشد و احتمالا بر اساس رویکردی حداقلی و محدود باشد.
@tahlilisiyasiseraat
سه اتفاق مهم در عملیات انتقام فؤاد شکر توسط حزب الله
✍ مهدی جهان تیغی
مقاومت اسلامی لبنان، در پاسخ به شهادت «فؤاد شکر» فرمانده ارشد خود با صدها راکت، موشک و پهپاد مواضع ارتش رژیم صهیونیستی را هدف حمله قرارداد. درباره این انتقام نکات قابلتوجهی وجود دارد.
1⃣ اولین نکته شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در پیشبینی و شناسایی عملیات انتقام حزبالله هست. اجرای این عملیات در بالاترین سطح آمادگی اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی صورتگرفته است. مقامات نظامی صهیونیستها از مدتی قبل مدعی شده بودند که برای جلوگیری از عملیات انتقام حزبالله، عملیات پیشدستانه انجام خواهند داد.
2⃣ بیش از ده پایگاه نظامی اسرائیل که ترکیبی از مقرهای موساد، شاباک و اطلاعات نظامی در تلآویو بوده مورد هدف قرار گرفته است. به تعبیر دیگر حزبالله بهنوعی یکی از بزرگترین عملیاتهای نظامی خود در علیه اسرائیل تا این لحظه انجام داده است. ضمن اینکه حزبالله لبنان همانطور که قبلاً وعده داده بود، انتقام عملیات شهادت فؤاد شکر را مستقل و مجزا انجام داد.
3⃣ بر اساس آنچه بهصورت رسمی حزبالله بیان کرده، این عملیات به نوعی مرحله اول انتقام بوده است. یک معنای این اعلام رسمی این است که حزبالله لبنان میخواهد سایه انتقام را همچنان در بر اسرائیل حفظ کند و البته معنای دومی نیز میتوان متصور بود و آن اینکه این باید منتظر عملیات مرحله دوم که معلوم نیست متفاوتتر یا سختتر است، باشیم. بدترین وضعیت برای صهیونیستها این است که این عملیات راه باز کردن برای یک عملیات بهمراتب دردآورتر و یا راهبردیتر بعدی باشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
. دونَ حُسَين مُهْجَتي وَدَارِي (جان و مالم فدای امام حسین صلوات الله علیه) ممنونم اربابم که دعوتم
.
نائب الزیاره تک تک همراهان عزیز بودم
🤲 اللهم تقبل منا
#اربعین
✍یداله یاسینی
🚨 #انتقام_سخت 🚨🚨🚨
👌شروع شد
پخش زنده سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان « سید حسن نصراللّه »
🕖 ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران
انتقام از دولت سیزدهم با تحریف مصاحبه خاندوزی/ وزیر اقتصاد دولت سیزدهم درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی چه گفت؟
✍آرمان ایران
خاندوزی: حذف ارز ترجیحی تکلیف مجلس به دولت بود/ دولت روحانی تمام ارز سال ۱۴۰۰ را مصرف کرده بود/ ما با «زمانبندی و جزئیات» موافق نبودیم/ پس از تعللها، وزارت اقتصاد مستقیما اجرای طرح را بر عهده گرفت
از روز گذشته و با انتشار سخنان تحریف شده و ناقص سخنان سیداحسان خاندوزی، موج جدیدی از تخریبها علیه دولت شهید رئیسی شدت گرفته است.
این تخریبها که عمدتا از سوی حامیان دو چهره خاص سازماندهی و اجرا شده، در تلاش است تا وزارت اقتصاد را مخالف ارز ترجیحی نشان دهد در حالی که خاندوزی در مصاحبه خود تاکید کرده حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تکلیف محلس به دولت در قانون بودجه بوده و وزارت اقتصاد با نحوه اجرا و زمانبندی سازمان برنامه موافق نبوده است.
او شروع ماجرا را اینطور روایت میکند که «بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، دولت مکلف شده بود که در این سال با ارز ترجیحی خداحافظی کند و بهجای آن، روشهای حمایتی دیگری برای مردم در پیش بگیرد. به همین دلیل، دولت موظف شد تنها ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کل سال ۱۴۰۰ اختصاص دهد. در نیمه اول سال، تقریباً این مبلغ بهطور کامل مصرف شد و دولت باید مصوبه مجلس را اجرا میکرد، البته ما در وزارت اقتصاد و دارایی با این زمانبندی و جزئیات موافق نبودیم اما مسئولیت کل پروژه با سازمان برنامه بود.»
وزیر اقتصاد دولت سیزدهم در ادامه میگوید: «بعدها هم در خصوص زمانبندی و هم در مورد شیوه حذف نظرات خود را ارائه کردیم. در هر صورت این کار یک اقدام الزامآور قانونی بود.»
خاندوزی درباره حساسیت شهید رئیسی درباره روش اجرای این تکلیف مجلس میگوید: «آقای رئیسجمهور بهشدت اصرار داشتند که روش جایگزین حمایتی حتماً آماده شود تا کمترین فشار به طبقات ضعیف جامعه وارد گردد.»
وی درباره دلایلی که لزوم اجرای این تصمیم را در شرایطی که دولت مجوز استفاده از ارز ترجیحی را نداشته، توضیح میدهید: «با توجه به آغاز جنگ اوکراین در همان سال ۱۴۰۰ و فاصلههای قیمتی با کشورهای همسایه که منجر به قاچاق گسترده کالاها شد، چشمانداز این بود که در سالهای آینده نهتنها با ۱۰ یا ۱۲ میلیارد دلار، بلکه با اعداد بسیار بزرگتری از ارز ترجیحی مواجه خواهیم بود که ممکن است اصلاً در دسترس نباشد. در این شرایط، اجرای این سیاست میتوانست موجب شود بانک مرکزی مجبور به استفاده از پایه پولی خود شود و این امر آثار تورمی دیگری را بههمراه داشته باشد.»
خاندوزی در نهایت خودش مسئولیت اجرای این طرح را بر عهده گرفته و زیرساخت اجرای آن را فراهم میکند: «شخصاً مکاتبهای با آقای رئیسجمهور انجام دادم و درخواست کردم که چارهاندیشی صورت گیرد. ما مسئولیت را پذیرفتیم و تصمیم گرفتیم که این موضوع را پیگیری کنیم، گرچه ارتباط مستقیمی با حوزه کاری ما نداشت. در نهایت، سامانههای هوشمند توزیع آرد با همکاری بانک سپه و دیگر دوستان به نتیجه رسید و این سیاست در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ رسماً اجرا شد.»
وی همچنین اقدامات پیشینی دولت برای مصون ماندن اقشار کم درآمد از اجرای این تکلیف قانونی را اینگونه روایت میکند: «تلاش شد که آثار آن بر قیمتها کنترل شود و میزان یارانه نقدی بهاندازهای باشد که طبقات ضعیف کمتر فشار را احساس کنند. بهخلاف تجربه تلخ سال ۱۳۹۸، در این تجربه دولت بر این تأکید داشت که پیش از اجرای سیاست، میزان پرداختیها مشخص باشد تا جامعه بداند جبران یارانه نقدی صورت خواهد گرفت.»
خاندوزی همچنین در توضیح آثار مثبت اجرای این طرح میافزاید: «تجربه هوشمندسازی یارانه آرد، با وجود برخی کاستیها که بهخوبی بر آنها آگاهیم و مردم نیز شواهدی از آنها دیدهاند، توانست در طول یک سال و نیم، یکونیم میلیون تن از مصرف آرد خبازی کشور بکاهد و مصرف آرد خبازی در سال ۱۴۰۲ را به سطح مصرف سال ۱۳۹۸ بازگرداند، این بدان معناست که مردم بهاندازه پنج سال پیش کمتر آرد خبازی مصرف کردهاند، در حالی که مصرف نان افزایش یافته است.»
سخنان خاندوزی به خوبی نشان میدهد که سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ نه تصمیم دولت که تکلیف قانونی مجلس بوده و گنجاندن آن در قانون بودجه بدون تدابیر منطقی و ایجاد زیرساختهای لازم، اشتباهی بود که دولت سیزدهم با انتخاب بهترین روش اجرا، توانست مضرات آن را تا حد زیادی کاهش دهد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هوشمندی فرماندهان مقاومت و کیش شدن نتانیاهو!
✍دکتر مجتبی صدیقی
سران رژیم صهیونیستی در مقابله با جبهه های گشوده شده توسط #محور_مقاومت، بدجور کم آورده اند تا آنجا که هر کاری می کنند تا پای #ارتش_آمریکا را به درگیری با مقاومت بکشانند.
سناریوی جدی نتانیاهو این بود که کاری کند تا یک درگیری هماهنگ میان تمام اجزاء محور مقاومت با رژیم شکل بگیرد و این #حمله_گسترده باعث شود آمریکا و برخی از ارتش های دیگر غربی مستقیم وارد نبرد با مقاومت شوند تا #فشار_سنگین موجود از روی رژیم صهیونیستی برداشته شود.
اما فرماندهان مقاومت با هوشمندی #سناریوی_ضربات_مکرر را جایگزین #وحدت_میادین کردند. در این سناریو چند اتفاق مبارک می افتد؛
اول اینکه طراحی صورت گرفته برای نبرد مستقیم ناتو با جبهه مقاومت خنثی می شود و پوزه نتانیاهو به زمین می کشد.
دوم اینکه در شرایط استهلاک سنگین ارتش و #افت_شدید_آمادگی_رزم آن، مقاومت یک ضربه را به چند ضربه تقسیم می کند و چوب را مدت بیشتری بالای سر دزد نگاه می دارد.
مدت #آماده_باش بالای نظامی به فشار بیشتر و استهلاک افزون تر توان رزم ارتش #رژیم_کودک_کش می انجامد.
سوم هم اینکه #شرایط_روانی آشفته درون جامعه رژیم نیز بیشتر طول می کشد و استهلاک اجتماعی رژیم نیز افزایش می یابد.
و اینگونه است که مقاومت شرایط را بیش از گذشته برای سران #باند_تبهکار حاکم بر فلسطین اشغالی سخت و پیچیده کرده است..
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
.
هشدار❗ #برجام؛ #دلار
✍یداله یاسینی
بوقچی ها، شیپور برجام می زنند و از حرف های عراقچی بوی #برجام به مشام میرسد! از حرف های همتی هم، بوی #افزایش_قیمت #دلار و به تبع آن #فولاد، #خودرو، #لوازم_خانگی و ... به مشام می رسد!
لابد به زودی، باید منتظر صدای طبلِ #گران سازی #انرژی (بنزین، گاز، گازوییل) هم باشیم!
#عراقچی
#همتی
#دولت_چهاردهم
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
سیزده توصیه امروز رهبر انقلاب به دولت چهاردهم چه بود؟
رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در اولین دیدار رئیس جمهور و هیئت دولت چهاردهم توصیههایی را خطاب به دولتمردان بیان داشتند که سرفصلهای این موارد سیزدهگانه به شرح زیر منتشر میشود.
۱. شکر الهی برای نعمت خدمت به مردم
۲. شناسایی ظرفیتهای انسانی و طبیعی کشور؛ شرط کارآمدی کارگزاران
۳. انتخاب همکاران با این خصوصیات: جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه
۴. خردمندانه شدن حکمرانی در صورت رجوع به کارشناس
۵. حضور در بین مردم و رفتن به سفر استانی
۶. تهیه پیوست عدالت برای هر قانون و تصمیم مهم دولت
۷. رعایت اولویتها در کارهای زیرساختی از جمله انرژی هستهای و کارهای فوری از جمله گرانی و تورم
۸. حکمرانی قانونمند در فضای مجازی؛ دستیابی به فناوری و لایههای زیرساختی هوش مصنوعی
۹. جدی گرفتن تولید ملی به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی
۱۰. علاج پیری زودهنگام جمعیت کشور
۱۱. نهراسیدن از مانع در کارها
۱۲. امید نبستن به دشمن و منتظر موافقت دشمنان نماندن برای برنامهها
۱۳. رسیدگی هر چه بیشتر به معنویت خود در دوران مسئولیت
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
14030606_45744_64k.mp3
22.71M
🎙بیانات صبح امروز رهبر انقلاب حضرت آیت الله امام خامنه ای در نخستین دیدار هیئت دولت چهاردهم.
سه شنبه ۱۴۰۳/۶/۶
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
حمله موشکی ایران از منظر حقوق بینالملل راهبردی
✍ احمد قدیری
درخصوص اینکه گفته میشود ایران در واکنش به نقض حاکمیت خود در ترور اسماعیل هنیه میتواند به استناد حق ذاتی دفاع مشروع (Self defense) حمله موشکی دیگری نظیر آنچه در عملیات وعده صادق رخ داد را ترتیب دهد، گفتنیهایی است:
مبحث دفاع مشروع (ماده ۵۱ منشور) در این موضوع، به دلیل آنکه اقدام تروریستی اسرائیل، مشمول قید حمله نظامی (Armed attack) مندرج در ماده ۵۱ نیست، موضوعیت نداشته و طرح آن از جانب ایران صرفا از باب توجیه حقوقی برای محاسبه و تصمیم نظامیِ اتخاذ شده است.
در اینجا و برای انتقام موشکی ایران، نه میتوان به اصل اقدام متقابل (Countermeasure) که ناظر به اقدامات غیرنظامی است استناد کرد و نه حتی اقدام تلافیجویانه (Reprisal)، حمله پیشدستانه (Preemptive attack) و یا انباشت وقایع (Accumulation of events) را که هر سه صرفا ساحت دکترین دارند و مورد نخست محدود به واکنش متناسب و مادون حمله نظامی است، مستمسک قرار داد.
خصوصا که رژیم صهیونیستی، مسؤلیت اقدام خویش را برعهده نگرفته و از این روی انتساب ترور هنیه و نقض حاکمیت ایران به اسرائیل، از منظر حقوقی مردود است.
برای توجیه حقوقی تمسک به ماده ۵۱ منشور، برخی به قطعنامههای ۱۳۶۸ و ۱۳۷۳ استناد کردهاند که در آن با توسیع ضمنی مفهوم حمله نظامی، اقدامات تروریستی ۱۱ سپتامبر را نیز مشمول دفاع مشروع دانسته است؛ خصوصا که ماده ۱ قطعنامه ۳۳۱۴ تعریف تجاوز مجمع عمومی، استفاده از قوای نظامی توسط یک کشور علیه حاکمیت، تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی کشور دیگر را شامل تعریف تجاوز میداند و ماده ۳ آن نیز استفاده از هرگونه سلاح توسط یک کشور علیه قلمرو کشور دیگر را از جمله مصادیق تجاوز قلمداد مینماید و از این جهات ظاهرا همه چیز برای دفاع مشروع دانستن واکنش نظامی ایران به ترور هنیه مهیاست.
نکته اما اینجاست که قطعنامه شورای امنیت نمیتواند منشور و قواعد آن را به عنوان مبنای مشروعیت خویش تغییر دهد و تفسیر فرصتطلبانه آمریکا و انگلیس از قطعنامه ۱۳۶۸ شورای امنیت، هیچگاه مورد قبول جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها نبوده است.
از سوی دیگر، هر رفتی، برگشتی هم دارد و میتواند ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هم بنابر همین استدلال و ناظر به حملات پرتعداد نیروهای نظامی وابسته به ایران در منطقه، مجاز به حمله نظامی علیه کشورمان گرداند.
مسیرهای مُجازی که از مجرای حقوق بینالملل و سازمان ملل میتواند وجود داشته باشد عبارت است از شورای امنیت، مجمع عمومی، دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) و دیوان بینالمللی کیفری (ICC) که به شرح آن میپردازیم.
شورای امنیت: علاوه بر دفاع مشروع فردی یا جمعی در مواجهه با حمله و تجاوز نظامی مندرج در ماده ۵۱ منشور، تنها راه مشروع توسل به زور در نظام بینالملل، تجویز شورای امنیت مطابق ماده ۴۲ است که محقق نمیگردد مگر با موافقت حداقل ۹ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت در صورتی که هیچکدام از اعضای دائم آن را وتو ننمایند؛ فرضی که با وجود حمایتهای همیشگی دول غربی و علیالخصوص آمریکا، عملا ناممکن است.
مجمع عمومی: قطعنامههای محکومیت مجمع عمومی علیه اسرائیل گرچه پرتکرار اما بیاثر و فاقد ضمانت اجرا بوده است.
دیوان بینالمللی دادگستری: طرح دعوای حقوقی علیه اسرائیل نیازمند مبنای صلاحیتی بوده و فاقد ضمانت اجرا است و از این روی ممکن و مؤثر نیست.
دیوان بینالمللی کیفری: از آنجایی که ایران و اسرائیل هیچکدام عضو اساسنامه رم نیستند، امکان طرح شکایت علیه اشخاص آمر و عامل جنایت وجود ندارد و صرفا شورای امنیت میتوان وضعیت را به دادستان دیوان ارجاع دهد که به دلیل مؤلفه وتو، عملا این مسیر نیز مسدود است.
بنابراین همانطور که شرح آن رفت، تمام مسیرهای قانونی واکنش نظامی یا رسیدگی حقوقی-کیفری به روی ایران بسته است و در این جنگ حقوقی، تنها راهکار قابل اجرایی که به نظر میرسد، انعقاد پیمان دفاعی میان ایران و سوریه است تا جمهوری اسلامی بیآنکه ملزم شود، دربرابر حملات مکرر اسرائیل به خاک سوریه، مجاز به حمله به رژیم صهیونیستی در قالب دفاع مشروع جمعی (ماده ۵۱) گردد.
البته در فقدان مبانی حقوقی پاسخ نظامی هم نکته مهم و مغفولی وجود دارد: وقتی رژیمی مستمر و غیرقانونی دست به ترور دانشمندان و سران و خرابکاری در تأسیسات حساس و حیاتی میزند و دولتهای حامیاش توصیه به خویشتنداری و اقدام از مجرای حقوقی (شورای امنیت) میکنند، درست آن است که اینبار ایران پاسخی درخور دهد تا طرف مقابل به نسخه خود عمل و به طور «قانونی» و از مسیر شورای امنیت موضوع را پیگیری نماید.
نظام ناعادلانه و رو به از همگسیختگی بینالمللی حتی اگر جنگل هم باشد، قانون خود یعنی تنازع بقا و اصالت قدرت را دارد.
قانونزدگی یکجانبه، بدترین حالت ممکن و موجب نقض حاکمیت و تهدید امنیت و موجودیت است.
@tahlilisiyasiseraat
پاسخی که باید طول می کشید!
✍ دکتر محمد صادق کوشکی
لازم بود پاسخ دفاعی و بازدارنده رزمندگان اسلام به تجاوز رژیم صهیونیستی به مرزها و امنیت ملی ج.ا.ا و ترور شهید هنیه تا حد امکان طول بکشد! چون :
زیان اقتصادی ناشی ازیک ماه انتظارِ پاسخ ج.ا.ا ،چند برابر ضرر ناشی از یک تهاجم سنگین نظامی به اقتصاد رژیم، آسیب وارد کرده است. تعطیلی صنایع هواپیمایی و گردشگری، تعطیلی مداوم و اجباری کسب کارهای کوچک خصوصی،افزایش قیمت بیمه های صادراتی و کشتیرانی به مقصد بنادر غربی رژیم و...گوشه ای از آسیبهایی است که رژیم بابت انتظار پاسخ ج.ا.ا تحمل کرده و بدتر این که فعالین اقتصادی و شهروندان صهیونیست نمی دانند تا کی باید این زیانها را تحمل کنند.
آگاهان به مسائل نظامی به خوبی می دانند آماده باش طولانی مدت، چه بلایی بر سر نیروهای نظامی می آورد و چقدر آنها راخسته و فرسوده خواهد کرد!
نیروی هوایی و خصوصا سامانه های پدافندی رژیم در یک ماه اخیر در سنگین ترین حالت آماده باش قرار داشته و همین امر موجب شده تا از میزان دقت و تمرکز این نیروها کاسته شود و حالت آماده باش به شکل روزمره درآمده و اهمیت آن در نظر نیروهای این سامانه ها کاهش پیدا کند و این حالت علاوه بر نظامیان صهیونیست ،گریبانگیر نظامیان آمریکایی، انگلیسی ، فرانسوی ، اردنی و..( که ماموریت کمک به سامانه های پدافندی رژیم را پیدا کرده اند) شده و آمادگی و تمرکز آنها را کاهش داده است! ( و همین امر موجب افزایش ضریب موفقیت عملیات آتی رزمندگان اسلام علیه رژیم خواهد شد. )
فشار روانی انتظار پاسخ بازدارنده ج.ا.ا بر شهروندان رژیم آنچنان سخت و دشوار آمده که به گفته مقامات درمانی رژیم ،موجب افزایش شدید مصرف داروهای آرامبخش و ضد افسردگی در میان آنها و کمبود این داروها در فلسطین اشغالی شده است. در یک ماه گذشته اغلب شهروندان رژیم، شبهای خود را در پناهگاهها و با کابوس عملیات بازدارنده ج.ا.ا گذرانده و روزها را با ترس، اضطراب ، خستگی و افسردگی سپری کرده اند تا جایی که به گفته برخی رسانه های رژیم،صهیونیستها آرزو می کنند تا عملیات ج.ا.ا زودتر انجام شود تا آنها از این انتظار مهلک و خسته کننده راحت شوند!
و به لطف خدا همه این آسیبها بدون شلیک حتی یک تیر کُلت از جانب رزمندگان اسلام به غاصبان فلسطین وارد آمده است!(و این مهم جز با عمل به آیه"و اعدوالهم مااستطعتم من قوه ...ترهبون به عدو الله و عدوکم" بدست نمی آمد.)
پاسخ ج.ا.ا هم نظامیان و عوامل امنیتی و اطلاعاتی رژیم را در بر خواهد گرفت و هم سایه وحشت و مرگ را بر سر تمامی غاصبان فلسطین خواهد انداخت و موجبات افزایش جدی فرار صهیونیستها از فلسطین را فراهم خواهد آورد!
چرا که پس از این عملیات بسیاری از شهروندان رژیم متقاعد خواهند شد که دیگر در سرزمین فلسطین شاهد امنیت و آسایش نخواهند بود!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
قلمهای حزبی
✍حجت الاسلام رحمت الله معظمی
قلمهای حزبی و تحلیلهای یکبار مصرف، حکایت این روزهاست.
تیترها و متنهای مربوط به فضای سیاسی کشور، نشان میدهد آنچه بیشتر غلبه دارد نگاه و رقابت حزبیست تا نگاه اصولی و معارف انقلاب.
اگر ما و شمایی که قصدمان خدمت به انقلاب و سعادت مردم است، شاخص و معیار نداشته باشیم، کمکم سرباز حزبهای سیاسی میشویم در حالی که احساس میکنیم در مسیر درست، حرکت میکنیم.
برای نمونه در خصوص انتصاب ظریف در دولت، اغلب مباحث خطاب به دولت یا حزب غربگرا نگاشته میشود اما با یک نگاه مکتبی و انقلابی، نوع قضاوت و تحلیل و مطالبه، تغییر کرده و موثر میشود.
•• در نگاه انقلابی، انتصاب ظریف فقط تقصیر دولت یا انفعال مجلس نیست.
یعنی اگر انتصاب ظریف، غیرقانونیست، مستقیم سراغ دولت نروید.
سراغ نهادهای مربوطه و افراد دارای مسئولیت و تکلیف هم برویم.
در این رابطه دو عرصه تعریف میشود.
➖عرصه مطالبه و موضعگیری: مانند علمای دینی، ائمه جمعه، اعضای مجلس خبرگان و...
عرصه مسئولیت رسمی: قوه قضاییه، مجلس، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و...
حالا اگر در مردهباد زندهباد حزبی، نتیجهای در این حدود نیم قرن دیدهاید ادامه بدهیم و الا از این بازی دوسرباخت دست بردارید.
#راهبیفرجام
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
علت تورم در ایران
✍گروه مطالعاتی هاد
نقش دولت در اقتصاد نه رهاسازی نئولیبرالیستی است و نه دولت گرایی کمونیستی، بلکه دولت باید از تصدیگری به حامی، هادی و ناظر بر بخش خصوصی تغییر نقش دهد.
دولت باید بین منافع بخش خصوصی و تامین منافع عمومی پیوند برقرار کند و آنها را در یک امتداد قرار بدهد.
از الزامات تثبیت جایگاه دولت در نقش حامی، هادی و ناظر، داشتنِ سیاست صنعتی و اشراف بر جریان پول، کالا و فعالیتهای اقتصادی است.
"اسلام فعالیت اقتصادی را آزاد می داند منتهی برای دولت در اشراف و نظارت بر این حرکت آزاد، اختیارات بی حد و حصر قائل است". (مقام معظم رهبری-۱۳۶۴)
تحریم و نقدینگیِ ناشی از کسری بودجه هر دو آدرس غلطیست که در خصوص علت تورم می دهند، زیرا تحریم برای آسیب زدن به درآمدهای ارزی کشور و اختلال در تجارت خارجی وضع شده، ولی میبینیم از سال ۹۰ تراز تجاری ما مثبت بوده و مشکلی در تامین ارز برای واردات نداشتیم.
نقدینگی و کسری بودجه معلول تورم هستند نه علت آن! زیرا دولت بزرگترین مصرف کننده است و با تورم روزبه روز دولت کسری بودجه بیشتری پیدا میکند.
تورم دو نوع است. جاذبه تقاضا و فشار هزینه
علت تورم ناشی از جاذبه تقاضا همان نقدینگی است؛ پول زیاد در دست مردم تقاضا ایجاد میکند، اما وقتی میزان عرضه کالا ثابت است تورم ایجاد میشود. حال آنکه نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی در ایران ۷۴ درصد است و میانگین جهانی ۱۴۳ درصد است. پس پول در دست مردم زیاد نیست بلکه بالعکس تولید ما از کمبود نقدینگی رنج می برد.
تورم در ایران ناشی از فشار هزینه است، که در اثر بالا رفتن هزینه تولید ایجاد می شود. به عبارتی هزینه مواد اولیه و عوامل تولید افزایش مییابد، قیمت کالا بالا رفته و تورم ایجاد می شود.
دو محرک اصلی تورم در ایران نرخ ارز و قیمت مواد اولیه است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
55.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند بسیار جذاب #پرونده_ناتمام‼️
🔹این مستند حاصل بیش از 5 سال پژوهش درباره پیچیدهترین پرونده امنیتی تاریخ انقلاب اسلامی است!
نقش #بهزاد_نبوی در انفجار دفتر نخست وزیر!
ماجرای خودکشی مشکوک یکی از سر نخهای انفجار دفتر نخست وزیری!
آیت الله #قدوسی دادستان انقلاب وقتی میخواست دستور بازداشت بهزاد نبوی را بدهد ، به شهات میرسد!
حذف دادستان کل کشور و شهید #لاجوردی از پیگیری پرونده نخست وزیری!
در نهایت همه متهمان پرونده انفجار نخست وزیری در دولت #خاتمی پست و مقام گرفتند!
#پروژه_نفوذ
#جریان_نفوذ
چرا برخی مسئولین کشور عامل مشکلات و رنج ملت می شوند!!؟
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
اینگونه نیست!
✍صابر گل_عنبری
پس از دیدار اخیر هیات دولت با رهبری، برخی با استناد و استنباط از بخشی از اظهارات ایشان، آن را حمل بر نشان دادن چراغ سبز برای از سرگیری مذاکرات هستهای کردند. در رسانههای خارجی نیز همین استنباط و نگاه بازتاب گستردهای داشته است و طی چند روز گذشته در برخی رسانههای منطقه و جهان در بررسی احتمالات شدت گرفتن یا کاهش تنشها در منطقه در سایه تهدیدها به پاسخ به ترور هنیه مدام مورد استناد و اشاره کارشناسان قرار میگیرد.
حتی برخی رسانههای خارجی نوشتند که رهبر ایران گفته است «هیچ مانعی» برای از سرگیری مذاکرات هستهای وجود ندارد.
اما به نظر میرسد که این سخنان بریده از ساختار متن و سخنرانی بیشتر تفسیر به رای شده و معانی و دلالتهایی زائد بر آن حمل شده است.
ایشان در چارچوب تاکید بر «دل نبستن به دشمن» و «منتظر آن نماندن» در نشست گفت که «این واقعیت در سخنان رئیسجمهور و اظهارات چند روز قبل وزیر امور خارجه نیز وجود داشت؛ البته این منافاتی ندارد که در جایی با دشمن تعامل کنیم بلکه مسئله این است که نباید به او امید بست و اعتماد کرد.»
همه این تفسیرها و تحلیلها برگرفته از این جمله است: البته این منافاتی ندارد که در جایی با دشمن تعامل کنیم.
اولا این بخش چیزی منفک، جدید و منعکس کننده نظر و موضعی تازه به نظر نمیرسد و از این تعاملات موردی هم در طول چهار دهه گذشته همواره بوده است. کما این که در گذشته نیز هم جملاتی مشابه با همین مضمون در مناسبتهای مختلف بیان شده است؛ مانند این عبارت در دیدار با جمعی از مردم قم به تاریخ 19 دی 1400: «تسلیم نشدن در برابر دشمن مستکبر و زورگو نیز جزو اصول انقلاب است و اینکه در مقطعی با دشمن مذاکره، صحبت و تعامل شود به معنای تسلیم شدن در مقابل آن نیست، همچنانکه تا کنون تسلیم نشده و از این پس نیز نخواهیم شد.»
تازه در این سخنان نه تنها واژه «تعامل» بلکه «مذاکره و صحبت» هم ذکر شده است. از این رو میتوان گفت که بخش پیشگفته از اظهارات اخیر رهبری در دیدار با هیات دولت متضمن معنا و مفهوم جدیدی در مورد مذاکرات هستهای نیست.
ثانیا، در سالهای اخیر که منعی برای مذاکرات برجامی نبوده است یا مگر از سرگیری مذاکرات هستهای معطل موضع و موافقت تهران مانده است تا این سخنان بر این معنا حمل شود؟ به این معنا که آمریکا خواهان شروع مذاکرات هستهای جدید و منتظر موافقت ایران با آن باشد.
واقعیت چیز دیگری است؛ این که این مذاکرات پس از شروع جنگ اوکراین رفته رفته به دلایلی وارد وضعیت قفل شدهای شده و پس از جنگ کنونی غزه نیز این بن بست و قفل شدگی شدت بیشتری یافته تا جایی که در نتیجه چنین تحولاتی و همچنین پایان بیشتر بندهای برجام، به گفته وزیر خارجه جدید وضعیتی شکل گرفته است که دیگر احیای این توافق امکان پذیر نیست. همین مسائل هم باعث شده است که دو طرف به ویژه طرف آمریکایی پرونده مذاکرات هستهای را در قالب قبلی رها کرده و به مذاکرات غیرمستقیم و تفاهمات دو جانبه در عمان برای مدیریت تنش روی آوردند.
قبلا نیز نگارنده بیان داشت که آمریکا بر خلاف گذشته که مدام بر مذاکره و توافق تاکید میورزید، در پی تحولات منطقهای و بینالمللی جدید و تحولات برنامه هستهای ایران، فعلا از مذاکره جدی و توافق در این مقطع زمانی عبور کرده و اولویتهای دیگری را پیگیری میکند و حتی برای مذاکره شرط و شروطی را نیز میگذارد؛ مانند موضع اخیر وزارت خارجه آمریکا که بیان داشت با دیپلماسی فاصله داریم و از ایران خواست که ابتدا «باید تشدید تنشهای هستهای را متوقف کند و همکاری معنادار با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را آغاز کند.»
این در حالی است که قبلا ایران بود که ابتدا شروط میگذاشت و در امر مذاکره و توافق سختگیری میکرد؛ اما امروز قضیه معکوس شده است و پرونده هستهای به موضوعات و مسائل دیگری پیوند خورده است که احتمالا برای آمریکا فوریت بیشتری دارد. در عین حال نیز از سرگیری مذاکرات در این دوره انتخاباتی آمریکا قبل از روشن شدن هویت برنده آن بعید به نظر میرسد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
«خالص سازی» در وزارت خارجه / یاران ظریف مجری دیپلماسی امیرعبداللهیان!
✍خط انرژی
عباس عراقچی در روزهای ابتدایی مسئولیت خود پس از تکیه بر صندلی وزارت امور خارجه درصدد تغییرات گسترده در این نهاد مهم برآمده است.
شواهد نشان میدهد تغییر معاونان سیاسی و دیپلماسی اقتصادی قطعی شده و رایزنیها برای تغییر سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای نیز ادامه دارد.
اما نکته جالب آنکه علیرغم ادعاهای عراقچی در جلسه با نمایندگان مجلس که خود را متفاوت از ظریف نشان میداد، وی افراد نزدیک به ظریف را برای این مناصب انتخاب کرده است.
انتخاب تخت روانچی عضو تیم مذاکره کننده برجام برای معاونت سیاسی و سیدرسول مهاجر معاون دیپلماسی اقتصادی دولت روحانی برای همین مسئولیت نشان از بازگشت به عقب دارد.
برکناری زودهنگام و عجولانه معاونان امیرعبداللهیان و جایگزینی آنها با نیروهای دولت روحانی درحالی است که عراقچی بارها بر پیمودن مسیر دیپلمات شهید تاکید داشته.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
.
از چه بنویسم!
✍یداله یاسینی
از ولع برای تغییرِ نیروهای حزب اللهی
تا برگشتِ باندِ ظریف به قدرت در وزارت خارجه!
از اعلام تفاوت با ظریف تا اشتیاق برای برجام و اصرار بر دنباله fatf و راه ظریف!
از قطعی برق پس از گذر از دوره پیک گرما تا فتوای گران کردن قیمت بنزین، گازوییل، برق، آب، گاز و ... به بهانه قاچاق و کنترل مصرف!
از تکاپو برای برگرداندن افراد معلول الحال به دانشگاه تا دم از کارِ کارشناسی و معرفی غیر کارشناس ها!
از کاهش تیراژ خودرو تا خیز خودروسازان برای افزایش قیمت خودروها!
از چراغ سبز برای رشد نرخ ارز تا تشدید سیاستِ دلاریزه کردن اقتصاد!
از حُرمت وام برای مردم تا وجوبِ وام برای کارمندان بانک!
از تأخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و بالتبع افزایش واردات محصولات کشاورزی و نهاده های دامی تا افزایش قیمت گوشت، مرغ، تخم مرغ و محصولات لبنی!
و در نهایت ادعای خالی بودن خزانه و ....!!!!
فکر نمی کنید باید بگوییم:
«خود درست بود آنچه ما پنداشتیم!»
#دولت_چهاردهم
#پزشکیان
#کارشناس❗️
#سیاست
#اقتصاد
#مردم
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
کانال تحلیلی سیاسی صراط
پناهیان!
.
درباره سخن ناروای آقای پناهیان
✍محمد ایمانی
بی دقتی آقای پناهیان و متهم کردن روزنامه کیهان به ایجاد دوقطبی، موجب ذوقمرگی رسانه های زنجیره ای یی شد که اتفاقا ماموریت اصلی آنها دوقطبی سازی در کشور است.
نگاهی به رسانه هایی که از سخن نسنجیده و ناروای آقای پناهیان استقبال کردند، نشان می دهد این خطیب محترم دچار خطای تشخیص شده و به سمت جبهه خودی شلیک کرده است.
استقبال کنندگان، همان هایی هستند که اتفاقا خود را در قطب معارضه و تحریف و تخریب نظام و انقلاب تعریف کرده اند.
دو قطبی سازی را باید تعریف کرد و گرنه رهزن عقلانیت و انصاف می شود. دوقطبی سازی، مذموم و مطرود است، در عین حال نمی توان تقابل اساسی جریان تبیین و روشنگری با جریان تحریف و تشکیک و تخریب محکمات انقلاب اسلامی را با دوقطبی سازی اشتباه گرفت.
ایشان اگر دقت به خرج می داد، می دید که کیهان طی دو ماه گذشته در کنار برخی انتقاد ها، موثرترین حمایت ها را از آقای پزشکیان داشته که در آرشیو این روزنامه موجود است. در عین خال، استدلال کیهان روشن است: این که کابینه را مقدس سازی نکنند و مسئولیت و عملکرد آن را پای رهبری ننویسند.
کیهان، هم آقای پزشکیان را از برخی همراهان ناهمراه بر حذر داشته است و هم تاکید دارد که اگر جریان نفاق فرصت یابد به نام وفاق، نفوذ و مهره چینی کند، فرصت خدمتگزاری دولت را نابود خواهد ساخت و این، خسارت غیر قابل جبران، نباید اتفاق بیفتد. رویکرد کیهان، ترجیح برخورد صادقانه، بر برخورد مجامله آمیز و منافقانه است.
این نکته مهم را باید یادآور شد که به تصریح امیر مومنان (ع)، «کثرت وفاق، نفاق است». و نیز، این بیان حکیمانه از آن حضرت است که فرمود: «به خدا چون كفتار نباشم كه با آهنگ به خوابش كنند و فريبش دهند و شكارش كنند. من تا زنده ام به يارى جوينده حقّ، رويگردان از آن را، و با فرمانبر يكدل، نافرمان بد دل را می زنم.»
سخن اخیر آقای پناهیان، بی انصافی بود و امید که ایشان، این اظهار نظر نسنجیده را که احتمالا از سر سهو لسان بوده، جبران کند.
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/5433