1_13380514.mp3
6.5M
🎙بشنوید| صوت کامل سخنرانی حضرت آیت الله خامنهای در مراسم نماز عید فطر. ۹۷/۳/۲۵
@tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
26.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰موشن گرافی کوتاه و آموزنده درباره :
✅شناخت ابعاد تاریخی - سیاسی قراردادها و عهدنامه اروپائیان در ایران
🔵🔴(قرارداد استعماری رویتر)🔴🔵
@tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
📣 پشت پرده استعفای مدیر دوتابعیتی شرکت بازرگانی نفت چیست ؟!
▪️مجید هدایتزاده که یکی از مدیران دوتابعیتی محسوب میشد، از ترس اینکه تحریمهای جدید شامل حال وی شود و فعالیت شرکت خصوصی وی در خارج کشور را تحت تاثیر قرار دهد، از شرکت بازرگانی نفت ایران (نیکو) رفت تا کسی که اصلا سابقه مدیریتی ندارد جانشین وی در این جایگاه حساس شود!
▪️مجید هدایتزاده در زمان آغاز تحریمهای اقتصادی در دولت سابق خارجنشین شد اما بعد از برجام دوباره به میدان آمد و جایگاه مدیرعاملی نیکو را از آن خود کرد. همانطور که نفتیها پیشبینی میکردند با آمدن تحریمها هدایتزاده دوباره رفت و صندلی مدیرعاملی نیکو را خالی کرد تا وی در لیست تحریمهای جدید قرار نگیرد. نکته جالب دیگر اینکه کسی جانشین هدایتزاده شده که اصلا سابقه مدیریتی ندارد و فقط شاگردی زنگنه را در کارنامه خود میبیند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از شخصی
4_1180883983676735497.pdf
12.84M
جریان مذاکره سال 65 حسن #فریدون (روحانی ) در هتل پاریسی {قضیه مک فارلین}
eitaa.com/tahlisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✅امروز رهبرانقلاب :
نکات مهم و توصیه های حضرت آقا برای صف آخریها
تا فقط از دولت توقع نداشته باشیم:
#اسراف
#سفرهای_خارجی
#تولید
#اشتغال
#وحدت_ملی
____________________
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعر خوانی کوبنده میثم مطیعی در مصلی :
زان هیاهو چه به مانده به غیر از اسمش
جسدی مانده ز برجام و ز روح و جسمش
بوی فاسد شدنش نیز بلند است بلند
ادکلنهای اروپایی اگر بگذارند.
@tahlilisiyasiseraat
از شعر امسال تا شعر پارسال
✍محسن مهدیان
شعر امسال مطیعی نسبت به سال گذشته، به جهات مختلف تفاوت داشت. همین تفاوت باعث شد دلنشین تر باشد و با استقبال بیشتری از سوی مردم همراه شود .
تفاوت اول مرتبط به دوره تاریخی شعرخوانی است.
سال گذشته تازه از حال و هوای انتخابات بیرون آمده بودیم و برخی حرف ها و نقدها در شعر، انتخاباتی برداشت می شد. طبیعتن امسال چنین سوء برداشتی وجود نداشت.
دوم اینکه عوارض برجام، خودش را نشان نداده بود و نقدها جناحی و غیرخیرخواهانه تحلیل می شد.
سال گذشته در نقدی نوشتم بخشهایی از شعر هوشمندانه نیست. چون مخاطب اصلی که مردم هستند را وارد یک دوقطبی موهوم می کند که اجازه برداشت صحیح از متن را نمیدهد.
در یک اصل کلی، آنچه باید هدف نقدها باشد، رشد فهم مردم است؛ هرچند در انتقاد از مسوولین باشد.
تغییر سیاست دولت ها، در تغییر نگاه و مطالبه مردمست و ولاغیر.
روشنست این حرف با نقد کسانی که می گفتند نباید شعر انقلابی و انتقادی در تریبون نماز عید فطر خوانده شود متفاوت بود.
اما تغییر اصلی شعر تنها منحصر به شرایط تاریخی نیست.
شعر به جهات مختلف رشد کرده بود. چند نمونه از ارتقای شعری را مرور میکنم.
اول اینکه نقدها منحصر به دولت نبود و به معنای واقعی کلمه همه "صف اول" خطاب بودند.
"یک نفر نیست مخاطب، همه هستند آری... "
یا
"وای اگر توصیه و نامه پذیرد قاضی... "
دوم اینکه نقدهاهرچند صریح بود، اما تیز و آزار دهنده نبود و متناسب با فهم جامعه و تجربه مخاطب ارائه شده بود. البته که بین "صراحت" با "تندی" تفاوت است.
"چه شده ارز؟ که ماتاند همه تاجرها
نرخ مسکن چه شد؟ آه از دل مستأجرها"
سوم اینکه تراز نقدها را منطبق با سخنان و مطالبه رهبری تنظیم کرده بودند. نه جلوتر و نه عقب تر.
"دوستان! صدق و صفای دهه شصت چه شد؟..."
و اما مهمترین تفوق؛
به این فهم سه امتیاز قبلی گرچه مهمست اما اگر از آنها غفلت شده بود، باز هم با برتری چهارم جبران می شد.
چه امتیازی؟
"نکند «نرده» میان تو و مردم باشد..."
نقدها از زاویه مردم بود. دوگانه ها، دوگانه مردم - مسوولین بود و نه مردم - مردم.
" گر به یک نقد رود صبر و قرارت از دست
صف اول منشین، بین جماعت جا هست... "
همه مطالبات از زبان مردم بیان شده بود و تقابل ها نیز در مقام رویارویی با مشکلات امروز جامعه طرح می شد. به همین دلیل مورد همراهی مخاطب قرار می گرفت.
" گوش کن قصه پرغصه بیکاران را
شِکوه کارگران و کامیونداران را..."
از همه مهمتر شعر حرکت داشت و در مقام" چه باید کرد" وفاق ملی را هدف گرفته بود. همه باهم مقابل دشمن.
"هان! مپندار که پیمانشکنی آسان است
نقض این عهد میندیش که بیتاوان است
پنجه در پنجه مشو روبهکا! با شیران
آن که با آن طرفی، جان جهان است: ایران"
سرجمع این تریبون شعری زبان مردم شده بود نه این و آن. دست مریزاد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
🔰تاثیر متقابل انقلاب اسلامی با هویت ملی ایران🔰
(گذار استکمالی از "انترناسیونالیسم اسلامی" به نظریه" ایران اسلامی شیعی" )
✍دکتر موسی نجفی
✅در برخی از موضوعات به ظاهر کم اهمیت اجتماعی گاهی می شود به ریشه یابی ها و بحرانهای بزرگتری رسید که اگر از منظر نظریه پردازی سیاسی به آن توجه نشود هزینه های سنگین حتی امنیتی در پی خواهد داشت ؛ نمونه این مطلب بحث هایی بود که چند روزی فضای مجازی را به خود مشغول نموده و جامعه شیعی ایران را نسبت به برخی مسائل جهان اسلام حساس نمود ؛ به نظرم صرف نظر از فضای مجازی و مسائل و طراحی های خارج از کشور ، در اینگونه مسائل نوعی حساسیت ملی طبیعی وجود دارد که بایستی ریشه یابی گردد ۰
✅در مورد شعائر انقلاب اسلامی و پیوند آن با سرزمین ایران به نظر می رسد در پایان دهه چهارم و شروع دهه پنجم عمر جمهوری اسلامی تحولات و صورت مسئله جدیدی شکل گرفته؛ صورت مسئله ای که تقریبا به اشکال و انحاء مختلف در جامعه و سطوح طبقات گوناگون در جریان است ۰ این افق و زمینه حتی دستاویز سیاستمداران روحانی و غیر روحانی در عرضه انتخابات نیز گشته است ۰ به نظر می رسد در این مسئله سه گروه و تفکر قابل ره گیری باشند :
✅اول : گروه طرفدار ایران بدون حضور بین المللی و توجه صرف به مشکلات داخلی بدون توجه به سایر حوزه های سیاسی و یا فرهنگی بیرون از سرزمین و جغرافیای ایران ؛ البته خود این گروه طیف وسیع و متنوعی را در برمی گیرند و از افراد ایران دوست و وطن خواه تا عناصر وابسته به شبکه های خارجی را شامل می گردد و نوع مهندسی شده شعارهای آنان در افراطی ترین وضعیت شعار نه غزه و نه لبنان ، جان فدای ایران می باشد ۰ این تفکر، گاه در حالت شاذ خود به حذف اسلام از منافع ملی حکم می دهند و تعابیر ناسیونالیستی آنان با نوعی سکولاریسم پیوند می یابد۰
✅دوم : گروه و طیف بعدی پیوند مطلق میان آرمانهای بین الملل اسلامی با منافع ایران قائلند ؛ البته در این طیف هم تنوع و گستردگی و افراط و تفریط بسیاری دیده می شود و در تندترین و رادیکال ترین حالت و حتی در موارد شاذی با پاک کردن صورت مسئله سرزمینی ایران و قبول نکردن ممیزات و یا امتیازات ملی به نوعی طرف"انتر ناسیونالیست اسلامی " می روند ۰افکار و سیاست های مرحوم سید جمال الدین اسدآبادی و سیاست نگاه به امپراطوری عثمانی و برخی قرائت های امروزین آن میتواند شاهد مثال تاریخی و شاخصی بر این طیف باشد۰البته نوع عملی نگاه سید جمال الدین اسدآبادی به وحدت اسلامی چون به نحوی موجب سیادت و برتری امپراطوری عثمانی می شده و هویت شیعی و ارزشهای ملی ایران را نادیده می گرفت از سوی مراجع شیعه و بزرگانی مثل آیت الله میرزای شیرازی مورد پذیرش جدی قرار نگرفت ۰ امروز بعد از گذشت بیش از یک صد و بیست سال ضرورت اصلاح این نظریه احساس شده و با توجه به جایگزینی و برتری و پیشتازی انقلاب اسلامی ایران و نابودی امپراطوری عثمانی در صد سال قبل بایستی نسخه جدید و متحول و متکامل این نظریه طراحی گردد۰
✅سوم ؛ به گروه و طیف سومی هم می توانیم توجه نماییم که منافع ملی ایران را به عنوان بزرگترین و مهمترین کشور شیعی جهان و پایگاه اصلی انقلاب اسلامی مد نظر داشته و به نوعی با ترکیب عناصری از ملیت ایرانی در سایه مذهب تشیع رسیده و البته این صبغه شیعی را نه در سیاست های تکفیری و بنیادگرای افراطی بلکه در سایه "سیاست تقریبی" جستجو می کند؛ لذا در این نگاه ، اصل "حفظ پایگاه" ایران اسلامی شیعی است و کمک به لبنان و یا خصومت با اسرائیل با زاویه نگاه ام القرای جهان اسلام یعنی حفظ و محوریت ایران بایستی صورت بگیرد ۰
🔴در حقیقت در این نظریه سوم ، ایران در" بین الملل اسلامی" حضور عمیق و فعال داشته ولی این حضور با حفظ "هویت شیعی" و رهبری ستادی و مرکزی سرزمینی ( و نه قومی) ایران بوده و با نوعی" دست برتر" در همه زمینه ها همراه خواهد بود ۰ به نظر می رسد این نظریه نه توهم و بلند پروازی بلکه بیان واقعیتی ملموس در بیان وضعیت جهان اسلام و قدرت و هژمونی و رهبری ایران اسلامی است و این برتری بخاطر مقیم شدن انقلاب اسلامی در سرزمین ایران و مسیر درستی است که امام خمینی ، ایران را در دهه های قبلی در آن قرار داده و امروز ثمرات و ابعاد آن در نوعی مدنیت نیرومند دینی در ایران اسلامی شیعی قابل رویت است ۰ 🔵
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
✡ باشگاه نئوماسونی زونتا
✍اندیشکده مطالعات یهود
1️⃣ زهرا رهنورد #دانشگاه_الزهرا را که برای تربيت زن متفکر مسلمان تأسيس شد، به محفل جريان #فمینیسم سکولار و فمنيستهای #بهایی تبديل کرده بود.
2️⃣ چنانکه چهرههای بهایی اين جريان مانند #ژانت_آفاری به دعوت رهنورد از #بنیاد_اشرف_پهلوی براي همکاري با دانشگاه الزهرا به ايران آمده بودند.
3️⃣ آفاری يکی از نظريهپردازان سرشناس فمینیسم ايرانی در دنيا است و پاياننامه دکترای وی برنده «بنیاد مطالعات ایران» به رياست عاليه #اشرف_پهلوی شد.
4️⃣ #شیرین_عبادی از سال 1354 عضو #کلوپ_روتاری_زونتا به عنوان خواهرخوانده کلوپهای روتاری ايران بود.
5️⃣ اين کلوپ با #سازمان_زنان_ایران به رياست عاليه اشرف پهلوی ارتباط تشکيلاتی تنگاتنگي داشت و فعالان آن همچنان نيز در حوزه حقوق بشر و زنان فعاليت میکنند.
6️⃣ اين افراد که با عنوان #باند_اشرف_پهلوی شناخته ميشوند، اکنون حلقه مرکزیای هستند که حمايت رسانهای - سياسی از #زهرا_رهنورد و #میرحسین_موسوی را در رسانههای صهیونیستی پيش میبرند.
📚 منبع:
👉 http://www.mashreghnews.ir/news/32996
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
🔴 پشت پرده/چرا رهبری هموطنان را به کاهش سفرهای خارجی توصیه کردند؟
✍سعید درخشان
◀️هموطن این خبر کوتاه است اما تکان دهنده....
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: طی یک سال ۱۰ میلیارد دلار ارز به مقصد هتلهای ترکیه از کشور خارج شده است.
👈در شرایط تحریم که وارد شدن ارز به کشور سخت است چرا برخی هموطنان این همه ارز از کشور خارج میکنند و به کشور حامی داعش هدیه میکنند؟
در شرایطیکه برخی هموطنان برای حفظ امنیت میهن جان خود را فدا میکنند اما برخی هموطنان حاضر نیستند برای حفظ امنیت اقتصادی کشورمان و شکست دادن تحریم دشمنان از خوشگذرانی در ترکیه دست بکشند(حالا دلارهای هزینه شده در دبی و تایلند و.... بماند)
◀️هموطن عزیز میدانید تزریق یک چهارم این مبلغ هنگفت ارز به شریان اقتصادی کشور کافیست تا قیمت دلار را به شرایط سال قبل برگرداند؟
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
✍ علیرضا مقصودی
🔸"جنگ تمام عیار اقتصادی" عنوانی است که امام خامنه ای (طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی که رهبری وظیفه اعلام جنگ و صلح را بر عهده دارد) به حوادث و رویدادهای بعد از زمستان ۹۰ نسبت داده اند.
🔹جنگی که با ابزار اقتصادی یا با ابزار غیراقتصادی علیه مؤلفه های قدرت اقتصادی کشور، شکل گرفته است!
🔸وقتی سخن از جنگ اقتصادی می آید ضروری است که تمام اجزاء و ارکان اقتصادی کشور آرایش جنگی به خود گرفته و در برابر هر تهدیدی واکنش پدافندی و آفندی مناسب بگیرد!
🔹در این جنگ تمام عیار اقتصادی هر مصرف کننده ایرانی یک سرباز میدان جنگ اقتصادیست و هر تولید کننده ایرانی افسر آتش به اختیار این عرصه است و قوای سه گانه و حتی نیروهای مسلح ستاد فرماندهی این جنگ می باشند که فقط دستور را از فرمانده کل قوا می گیرند!
🔸در جنگ اقتصادی هر گونه جرم اقتصادی، اخلال در بازار، تعلل و خیانت در مدیریت اقتصادی و احتکار سازماندهی شده باید بسان شرایط جنگ نظامی با آن برخورد و "دادگاه های ویژه" بسان "دادگاه های صحرایی" دوران جنگ نظامی با احکام سخت گیرانه شکل بگیرد.
🔹به نظر نگارنده متاسفانه علیرغم هشدارهای مکرر امام خامنه ای و دلسوزان کشور، نه دولت، نه مجلس و نه حتی قوه قضاییه هیچ کدام آرایش مناسبی برای نقش آفرینی در مقابله با جنگ تمام عیار اقتصادی ندارند!
🔸وضعیت امروز بازار ارز و طلا، بازار خودرو، بازار مسکن و عدم برخورد قاطع با پدید آورندگان آن نمونه ای روشن از عدم توجه به وضعیت کشور در جنگ اقتصادی است!
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
💢جهان در انتظار یک حکومت یکپارچه
✍حسین ملکی
🔸مراقب باشیم انقلاب و رهبر تنها نمانند، که آیندگان لقب کوفی بی مروت به ما خواهند داد
🔹پشت سر ولایت، بابصیرت پیش میرویم تا ریشه ظلم کنده شود، ودنیااز لوس استکبار و ظالمان خلاص شود ان شاءالله👇
🔸مروری بر چند جمله کلیدی از رهبر ایران اسلامی
1⃣ آینده ازآن حزب الله است✅
2⃣خرمشهر ها درپیش است✅
3⃣انقلاب حالاحالاها برای اربابان ظالمان دنیا دردسرها دارد، هنوز اول راه است✅
4⃣دوران بزن در رو تمام شده است✅
5⃣دشمن یکی بزند، ده تامیخورد✅
🔹توجه رسانه های خارجی به بیانات امام خامنه ای در سالگردرحلت حضرت امام خمینی(ره)
🔺روزنامه صهیونیستی جروزالم پست: [آیت الله] #خامنه_ای نسبت به پاسخ محکم به دشمنان هشدار داد و گفت: اگر دشمن به #ایران حمله کند، این کشور پاسخ 10 برابری به آن خواهد داد؛ برنامه موشکی برای ایران ضروری و مهم است.
🔺رویترز: آیت الله #خامنه_ای جوانان کشورهای عربی را برای مقابله با فشارهای #آمریکا تشویق کرد و از آنان خواست زمام امور را برای تعیین سرنوشت خود بدست بگیرند. وی همچنین اعلام کرد که #ایران قصد کاهش نفوذ خود در منطقه را ندارد.
🔺نفوذ ایران به شمال آفریقا
🔹الشرق الاوسط: در پی نفوذ ایران در شمال آفریقا، هزاران نفر از #شیعیان الجزایر، تونس و مراکش در حال تشکیل گروه واحدی تحت عنوان #حزب_الله مراکش در برخی کشورهای غربی و بلاد شام (لبنان، سوریه، و بخش هایی از عراق و فلسطین) هستند.
🔺تشیع در شهرها و روستاهای الجزایر و در میان قشرهای مختلف این کشور بویژه نخبگان نفوذ کرده است؛ این مسئله به نفع #ایران و حزب الله خواهد بود.
🔸وحشت از جبهه پنجم
🔺سرمقاله الشرق الاوسط: سخنان اخیر رهبر ایران مبنی بر نفوذ جمهوری اسلامی در شمال #آفریقا از تشکیل نیروی فکری و سیطره بر این قاره حکایت دارد؛ به گونه ای که جبهه پنجم ایران در کشورهای عربی در حال تشکیل شدن است.
🔸دولت شیعی فاطمیون همچنان زنده است و ایران می خواهد حاکمیت فاطمیون در لیبی، حلقه وصل شرق و غرب جهان عرب را احیا کند.
🔹ایلاف عربستان: #ایران در شمال آفریقا با بهره گیری از ضعف مذهب مالکی و گروه های اسلامگرا، به دنبال ایجاد فرصتی طلایی برای فشار بر اروپا است؛ تشکیل هسته های شیعی در این قاره شاهد این مسئله است.
🔸سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه:
🔹بعد از شلیک دهها موشک به جولان در پاسخ به شهادت جوانان ما در تیفور، به صهیونیستها پیغام داده شد که اگر به این حمله پاسخ بدهید، قلب تلآویو را با خاک یکسان میکنیم، خفه شدند و هیچ غلطی نکردند
🔸امروز در سوریه ارتش بینالملل اسلامی شکل گرفته و صهونیستها صدای مسلمانان را در نزدیکی جولان میشنوند/امروز قدمهایی منتظر دستور هستند تا سنت الهی بر محو این رژیم ستمکار منتهی شده و تیر خلاص را به این رژیم بزنند
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
🔴مظلومیت در هیاهوی جام؛ #یمن عاشوراست!
✍دکترصدیقی
🔹🔸این روزها به مدد شعبده تلویزیون، همه نگاه های دنیا به بازی های #جام_جهانی است، فی الواقع بازی های جام جهانی، جهانی را به بازی گرفته و سرگرم کرده است!
♦️اما در این سوی عالم هم یک جام جهانی برپاست، در سکوت کامل؛ تمام دنیای استکبار همه عِده و عُده اش را به میدان آورده، یک جبهه زر و زور و تزویر تشکیل داده و در تیم مقابلش یک ملت محروم، تحریم شده، مظلومانه ایستاده است!
♦️یمن عاشوراست، #ظهر_عاشورا ست؛ #ائتلاف_سعودی، صهیونیستی و آمریکایی در فضایی که بازی های جام جهانی ایجاد کرده، به شدت در حال کشتار مردم یمن است تا شاید مقاومت سرافراز یمنی تسلیم شود.
♦️وجدانهای جهانی در خواب، ام القرای امت اسلام گرفتار دولت #اعتدال و سازمانهای بین المللی هم همراه جانیان..
مقاومت در یمن روزهای سختی را می گذراند؛ تشنه، گرسنه، بی سلاح و تنها در میدان.. یک تکه نان خشک، یک جرعه آب گرم، یک قبضه کلاشینکوف کهنه و چند خشاب گلوله همه داشته های آنهاست..
تمام وجودم داغدار مظلومیت رزمندگان یمنی است..
♦️یمن را دعا کنید، جداً دعا کنید، برای پیروزی مظلوم ترین سربازان جبهه حق صدقه بدهید و دعا کنید.. روزها خیلی سخت می گذرد.. مجاهد مردان صبور یمنی همچون گل های بهاری دارند پرپر می شوند..
اما خدای یاور مظلومین بر عهد خود استوار است که "اِن تَنصرُوا الله یَنصرکم و یثبت اقدامکم"..
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
♦️ایران و سازمان همکاری شانگهای؛ عضویت یا عدم عضویت؟
📝 هفتهی گذشته، اجلاس سالانهی سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران نیز در بالاترین سطح، در آن شرکت کرد.
عضویت دائم ایران در این سازمان، امسال نیز مانند سالهای پیش، یکی از مهمترین مباحث حول اجلاس بود.
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
💡 تحلیل و ارزیابی
📌 ایران از سال 2008 درخواست خود را برای عضویت دائم در سازمان ارائه داده که تاکنون از سوی همهی اعضا مورد توافق قرار نگرفته است. عضویت ایران، بهعنوان باتجربهترین کشور غرب آسیا در حوزهی مبارزه با تروریسم، میتواند توانمندی سازمان را در این حوزه چند پله ارتقا دهد.
⭕️ اصلیترین منافع و مزایای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، عبارتاند از:
1⃣ ارتقای همکاریهای امنیتی: بدون شک همکاریهای امنیتی و اطلاعاتی با کشورهای عضو سازمان، میتواند مبارزه با تروریسم و افراطگرایی را از سوی ایران، تسهیل نماید.
2⃣ ارتقای همکاریهای اقتصادی، عمرانی و زیستمحیطی: علاوه بر حوزههای امنیتی و دفاعی، این حوزهها نیز در اساسنامهی سازمان مورد تأکید قرار گرفتهاند.
3⃣ ارتقای دیپلماسی چندجانبه: عضویت دائم ایران در یک سازمان چندجانبهی مهم بینالمللی، امکاناتی جدید را در اختیار این کشور در حوزهی دیپلماسی قرار میدهد.
4⃣ مقابله با یکجانبهگرایی ایالاتمتحده: عضویت در سازمان همکاری شانگهای، میتواند گامی در راستای مقابله با یکجانبهگرایی و تلاش ایالاتمتحده جهت ایجاد جهانی تکقطبی باشد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
✅جالب 👁
در چین تقریبا همه چیز فیلتر است!!
️قوانین سختگیرانه چین برای فضای مجازی
شاید کمتر کشوری را بتوان پیدا کرد که مانند چین، فیلترینگ گسترده ای را به یک میلیارد نفر جمعیت خود تحمیل کرده باشد!
در چین تقریبا همه چیز فیلتر است! از Whatsapp و تلگرام و وایبر گرفته تا اینستاگرام و توییتر و Waze و ... همه و همه فیلتر است. در چین حتی گوگل و یاهو هم با تمام سرویسهایشان فیلتر هستند ! شما اگر به چین سفری داشته باشید احتمالا در دسترسی به Gmail خودتان هم به مشکل بر میخورید.
️اما چین چگونه دست به فیلترینگ اینترنت زده است؟
در چین هیچ سرویسی فیلتر نمی شود مگر اینکه نمونه بومی سازی شده آن (بومی سازی واقعی! نه به سبک بومی سازی های ایران!) در دسترسی عموم قرار گرفته باشد. در چین گوگل فیلتر است اما بجای آن Baidu چینی را ساخته اند که چیزی از گوگل کم ندارد! بطوریکه کاربران چینی نیازی به داشتن گوگل احساس نمی کنند!
در چین Google Map و Waze و سایر نرم افزارهای مشابه فیلتر است اما بجای آنها نرم افزارهای بومی OsmAnd و Baidu Map را ساخته اند که بسیار کامل و حتی جالب تر طراحی شده است.
در چین، رانندگان تاکسیهای اینترنتی با استفاده از نرم افزار بومی Didi و بصورت درون برنامه ای و بسیار دقیق مسیریابی می کنند بنابراین اصلا نیازی به Waze و Google Map ندارند و حتی نمی دانند که اینها چیست!
در چین تمامی مسنجرها و شبکه های اجتماعی فیلتر است (مثل تلگرام و توییتر و واتساپ و اینستاگرام و فیسبوک و ...) اما همه مردم از نرم افزار بومی WeChat استفاده می کنند. WeChat آنقدر بین مردم چین نفوذ کرده است که بدون آن نمی توانند زندگی کنند. امروزه در چین نرم افزار WeChat با اتصال به شبکه بانکی چین، حجم عظیمی از تبادلات پولی مردم را هم انجام میدهد. بدون اینکه پولی رد و بدل شود و بدون نیاز به داشتن هرگونه کارت بانکی!
دولت چین قبل از اعمال هرگونه فیلترینگ، نمونه بومی قوی و قابل قبول آنرا به مردم عرضه کرده است.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽ببینید (حضرت آقا )
داعش ، نقشه ناکام آمریکا ..
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
✍رضا رحمتی
آیا آینده قدرت در جهان را باید در شرق جستجو کرد؟
شاید چندان به درازا نکشد که ساختار اقتصادی بین المللی متاثر از قواعد جدیدی شود که این قواعد لزوما از دستور کارهای گروه های اقتصادی و توافقات کشورهای غربی خارج نشود.
همزمانی دو نشست جی هفت و سازمان همکاری شانگهای، پیام های زیادی برای ترسیم الگوی قدرت در نظام بین المللی دارد. در حالی که هفت کشور صنعتی در کبک کانادا نتوانستند بر سر موضوعات مورد علاقه، به جمع بندی برسند، در این سوی عالم، چین و شرکایش توانستند به درک مشترکی نسبت به مسائل اقتصادی بنیادین برسند. آمریکایی ها که در روزهای اخیر با وضع تعرفه ها و اعمال محدودیت ها برای ورود آلومینیوم و فولاد اروپایی ها، کانادا و ژاپن، درد سر بزرگی برای همپیمانان خود به وجود آورده اند، نشست جی هفت را مورد بی مهری قرار دادند و شیفتگی خود را برای رسیدن به دیدار با رهبر کره شمالی کتمان نکرده و راهی شرق شدند. نمایش قدرتی که چین در عرصه بین المللی ارائه داده است، سبب شده تا آمریکا مسائل مربوط به شرق را با دقت پی گیری کرده و به دنبال حل مشکلات شبه جزیره بیفتد.
قطب های غیرغربی قدرت
امروزه قطبهای جدیدی ظهور کرده اند که هریک خواهان ایفای نقش در نظام بینالملل هستند. لذا دولت آمریکا باید سهمی از اداره نظام بینالملل را به این کشورها واگذار کند. قدرتهای نوظهور، دیگر رهبری تکقطبی آمریکا را پذیرا نیستند. چارچوب ها و نهادهایی از جمله سازمان همکاری شانگهای و شکلگیری گروه بریکس نمونهای از بحران رهبری هستند که واشنگتن با آن مواجهه است.
قدرتهای نوظهور و بسیاری از کشورها خواهان ایجاد نوع جدیدی از حکمرانی جهانیاند. امروزه آمریکا با چالشهای عمدهای مواجهه است که بهتنهایی و به شیوه سابق قادر به پاسخگویی به آن مشکلات نیست. در طول سالیان گذشته تعداد کشورهایی که با رفتار رأیدهی آمریکا در سازمان ملل مخالفت کردند افزایشیافته است. در این سالها به دلیل مشکلات اقتصادی منابع اعمال قدرت آمریکا کاهشیافته است و میزان کمکهای خارجی جهانی آمریکا در حال کاهش است.[1]
بسیاری بر آنند که توزیع قدرت سنتی حاکم بر ساختار نظام بینالملل برهمخورده و بازیگران سنتی این عرصه (آمریکا و اروپا) دیگر قدرت اقتصادی- سیاسی گذشته را ندارند. ظهور قدرتهای جدید در مناطق مختلف جهان و مخصوصاً قارهی آسیا موجب تغییر نقشهی قدرت در جهان شده است. در کنار افول نسبی قدرت آمریکا میبایست به خیزش قدرتهای نوظهوری چون چین، روسیه، کشورهای حوزه بریکس، ایران، برزیل، آرژانتین، هند و سایر کشورهای نوظهور بین المللی اشاره کرد.
1. چین
بسیاری از نخبگان غربی نظر بر این است که قدرت آمریکایی ها در حال افول است و به واقع قدرت از مغرب زمین در حال رفتن به سمت مشرق زمین است. اینک کسی به راحتی نمی تواند اظهار کند که چین قدرتی در سطح بین المللی محسوب نمی شود یا آمریکا و غرب می تواند این قدرت را مهار کند یا آن را در نظر نگیرد. بسیاری از معادلات در سطح بین المللی بدون حضور فیزیکی و غیرفیزیکی چینی ها قابل حل شدن نیستند. به نظر کریستوفر لین و رابرت ام گیتس قدرت جهانی در حال تغییر از غرب به شرق است و همین امر باعث کاهش نفوذ آمریکا و سلطه جهانی این کشور است.[2]
بنا بر نظرسنجی مؤسسه پیو،[3] بهطورکلی مردم جهان (بهویژه اروپا) تا حد زیادی معتقدند که چین در آینده، جای آمریکا در نظام بینالملل را خواهد گرفت.[4]
فارغ از اینکه واقعیت چه باشد، مهم تصوری است که چین را بهعنوان ابرقدرت اقتصادی جهان میشناسند. پیو در نظرسنجی خود مبتنی بر این پرسش که کدام کشور (چین یا آمریکا) قدرت اصلی اقتصادی دنیاست، به نتایج جالبی دستیافت. نتیجه حاکی از بهبود جایگاه چین و رشد جایگاه اقتصادی این کشور در نظام بینالملل، نزد افکار عمومی است. موقعیت چین از مقدار 22 درصد در سال 2008 (سال شروع بحران مالی جهانی) به 42 درصد در سال 2013 بهبود یافت. این در حالی است که موقعیت آمریکا از 45 درصد در سال 2008 به 36 درصد کاهشیافته است.[5]
بنا بر گزارش صندوق بینالمللی پول، شاخص تولید ناخالص داخلی از دیدگاه برابری قدرت خرید (2014) چین به مقدار 17.617 میلیارد دلار رسید درحالیکه تولید ناخالص داخلی ایالاتمتحده ۱۷٫۴۱8 میلیارد دلار است. بنابراین اقتصاد چین برای اولین بار از بزرگترین اقتصاد جهان، از حیث تولید ناخالص داخلی، پیشی گرفته است.[6]
این ارقام نشان دهنده آن است که به رغم رکود اقتصادی در جهان، چین در سایه اصلاحات موفق شده است وضعیت اقتصادی خود را بهبود بخشد. رونق در بخش مسکن که آمار نشان می دهد قیمت آن به شکل سرسام آوری افزایش یافته و همچنین بهبود شاخصه های صنعتی و افزایش نرخ خرده فروشی، از بهبود اوضاع تجاری و اقتصادی این کشور حکایت دارد.[7]
ادامه در پست بعد⬇️
ادامه پست بالا ⬇️
2. بریکس
نه تنها از منظر بسیاری از کارشناسان غیر غربی بلکه حتی از منظر خود آمریکایی ها نیز هژمونی
آمریکا با چالشهای عمدهای روبهرو بوده که هر یک هزینههایی بر اعمال قدرت دولت هژمون بار میکنند. در این رابطه، میتوان به ایجاد گروهبندیهای جدید در نظام بینالملل مانند «بریکس» اشاره کرد که بهوضوح نشاندهندهی موازنهگری قدرتهای نوظهور علیه آمریکاست.
آمریکایی ها حتی در حوزه اقتصادی نیز در حال از دست دادن هژمونی خود نسبت به نظام های در حال ظهور دنیا هستند. یکی از چالش های نوظهور آمریکا، ظهور اقتصادهای جدید است. برای نمونه بریکس (BRICS) که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو این گروه یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تشکیل شده است بخش وسیعی از اقتصاد جهانی را در دست داد. این گروه نیمی از جمعیت جهان و 28 درصد از توان اقتصادی دنیا را در اختیار دارد.
دکتر پیتر کنگ بر این باور است که «از نظر من برای آینده روابط بین سیاست خارجی و توسعه اقتصادی بهتر است بر کشورهای شرقی مثل چین، روسیه و همچنین سازمان همکاری شانگهای و علاوه بر آن اتحادیه اقتصادی اوراسیا تمرکز کنیم. به بیان دیگر ، جاده ابریشم جدید که رئیس جمهور چین سه سال پیش مطرح کرد، پتانسیل بی حصری برای توسعه دارد. این کشورها و اتحادیه ها به علاوه بریکس –بدون محاسبه برزیل- که نصف جمعیت جهان و یک سوم تولید داخلی جهان را در اختیار دارند می توانند مسیر توسعه آینده را مشخص کنند.»
وی همچنین معتقد است «سیستم سرمایه داری در معرض سقوط است. شاید این سقوط امروز و فردا نباشد اما قطعا رخ خواهد داد. کشورهای شرقی مثل چین و روسیه، به همراه برخی از اتحادیه ها و کشورهای بریکس جایگزین مناسبی برای اقتصاد سرمایه داری هستند. این مسئله مهمی است که در ذهنمان طرحی برای سیستم پولی و سیستم اقتصادی بر اساس توزیع عادلانه ثروت داشته باشیم. پولی که برای منافع به صورت وام داده می شود و ستون اصلی اقتصاد غربی است منجر به مرگ بشریت و افزایش شکاف فقیر و غنی شده و در حقیقت ریشه بی عدالتی و منازعه است. هر سیستم جایگزین دیگری باید خودش را از طمع ورزی و حرص رها سازد و در عوض به همبستگی مردم، منابع طبیعی و ارزش های مشترک احترام بگذارد.»
ارزیابی
قطب های قدرت در نظام بین الملل سهم قابل توجهی در شکل گیری الگوی جدید اقتصادی و حتی سیاسی بین المللی ایفا می کنند. شاید چندان به درازا نکشد که ساختار اقتصادی بین المللی متاثر از قواعد جدیدی شود که این قواعد لزوما از دستور کارهای گروه های اقتصادی و توافقات کشورهای غربی خارج نشود.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
پشت پرده تلگرام.ppsx
891.4K
پشت پرده تلگرام چه خبر است ⁉️
@tahlilisiyasiseraat
واقعیت نبرد الحُدیده یمن؛ اهداف و ابعاد راهبردی
ائتلاف سعودی-اماراتی از ماه گذشته تاکنون چهار بار خبر از آغاز عملیات الحدیده داده. ائتلاف، عجله داشت که تا عید فطر کار خط ساحل غربی یمن را تمام کند اما واقعیت میدانی چیزی دیگر است که با دروغهای رسانهای عوض نمیشود.
گروه بینالملل خبرگزاری فارس - وحید صمدی؛
عملیات ائتلاف عربستان و امارات برای اشغال نقاط مهم استان الحدیده در ساحل غربی یمن، از حدود 20 اردیبهشت با سروصدای زیاد در رسانههای محور سعودی شروع شد. تا الان که بیشتر از یک ماه گذشته، حداقل چهار بار خبر آغاز عملیات در رسانههای امپراتوری رسانهای سعودی اماراتی، تکرار شده است. تغییر اسمهای عملیات خود گویاست؛ از «رعد سرخ» تا «پیروزی طلایی».
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی، که برای یکسره کردن کار یمن تحت فشار انگلیس و آمریکا هستند، از لندن و واشنگتن مهلت گرفتند که کار یمن را تا ماه رمضان یکسره کنند. عجله برای این است که دونالد ترامپ قصد دارد بزودی زود، طرح «معامله قرن» را اعلام عمومی کند؛ طرحی برای کل منطقه که ثقل آن «نابودی آرمان فلسطین» است.
عملیات آغاز شد و ائتلاف به موازات خط ساحل از جنوب استان الحدیده به سوی شمال پیشروی کرد و تلفات سنگین داد و هر چند موفق شد بخشی از خط ساحلی را اشغال کند، اما مکان مهم یا راهبردی تصرف نکرد. هدف این عملیات، قطع دسترسی نیروهای یمنی به کل خط ساحلی یمن است. اینکه میگویند هدفشان قطع قاچاق سلاح ایرانی برای یمنیها از بندر الحدیده است، صرفا دروغ و بهانهای است که حضور و کمک آمریکا و انگلیس را توجیه کند. همین الان هم که الحدیده تحت کنترل ارتش و کمیتههای مردمی است، هیچ کشتی یا شناوری نمیتواند وارد این ساحل شود.
عملیات ادامه پیدا کرد ولی تا ماه رمضان کار مهمی انجام نشد و در طول ماه رمضان هم نتوانستند وارد شهر الحدیده شوند.
فرماندهی این عملیات را امارات بر عهده گرفت. ائتلاف سعودی اماراتی از شبهنظامیانی از کشورهای مختلف مثل سودان و دیگر کشورهای آفریقایی و همچنین نیروهایی از جنوب یمن استفاده میکند. کار پیش نرفت تا اینکه عربستان و امارات هر دو از آمریکا درخواست کمک کردند. آمریکا، انگلیس و فرانسه و رژیم صهیونیستی از این عملیات پشتیبانی میکنند.
ائتلاف سعودی اماراتی عزم جزم کرد که تا عید فطر با اشغال فرودگاه الحدیده کار استان الحدیده را تمام کنند. یک هفته است که ائتلاف دارد نوید تصرف فرودگاه الحدیده را به طرفداران خود میدهد تا اینکه صبح روز شنبه (دیروز) شبکه خبری العربیه در توییتر خبر داد «فرودگاه الحدیده تحت کنترل درآمد و کار مینروبی آن آغاز شده است».
تصاویری قدیمی نیز از برج مراقبت فرودگاه منتشر شد. اما طولی نکشید که العربیه این دروغ آشکار خود را شش ساعت بعد یعنی ساعت سه و چهل دقیقه عصر، پس گرفت و توییت کرد، «منابع نظامی میگویند دیر یا زود بر فرودگاه مسلط میشویم»؛ یعنی هنوز مسلط نشدهایم و خبر صبح، دروغ بود!
خبری که العربیه شش ساعت بعد، خودش را تکذیب کرد
واقعیت این است که استان الحدیده مثل استانهای دیگر کوهستانی نیست. دشت است. اگر ارتش و کمیتههای مردمی یمن در میدان مسطح به رویارویی دشمنی بروند که از حیث تعداد و تجهیزات برتر است، خود را به قتلگاه وارد کردهاند. انصارالله و ارتش یمن اجازه دادند، ائتلاف سعودی ابتدا پیشروی کند تا خوب وارد کمین شود. آنگاه شبهنظامیان ائتلاف در کمینهای موفق، غافلگیر شدند.
در یکی از کمینها که خبر آن دوازدهم خرداد (17 ماه رمضان/ دوم ژوئن) منتشر شد، نیرویی به استعداد یک گردان (300 نفر) به نام گردان ابوهارون از تیپ پنجم عمالقه در منطقه الفازه در جنوب شهرستان التحیتا در جنوب استان الحدیده در کمین نیروهای یمنی افتاد و تمام نیروهای آن تقریبا کشته و تعداد محدودی نیز زخمی و ده نفرشان نیز اسیر شد.
رهبر انصارالله هم گفت. گفت میتوانید وارد شوید، اما عمق جغرافیایی تحت کنترل ماست و دچار جنگ فرسایشی میشوید و هرگز نخواهید توانست از این جبهه کار [جنگ] را یکسره کنید.
همین اتفاق امروز به عینه افتاده است. یک منبع میدانی به المیادین اعلام کرد که دشمن در سه نقطه خط پشتیبانی خود را قطع شده میبیند و در محاصره افتاده است. در همه محورها پیشروی آنان متوقف و عقبنشینی کردهاند. ائتلاف سعودی دچار نوعی سرخوردگی شده و درخواست کمک و اعزام نیرو از سه جبهه تعز، جوف و مأرب کرده است. ائتلاف تلاش کرد به فرودگاه نزدیک شود اما اکنون به سمت ساحل عقبنشینی کرده است.
علاوه بر این «ابتسام المتوکل» رئیس جبهه فرهنگی مقابله با تجاوز ائتلاف سعودی، روز شنبه به شهر الحدیده رفت و ضمن بازدید از این شهر اعلام کرد که وضعیت امنیتی و اجتماعی شهر با ثبات است و بر خلاف
ادامه در پست بعد..
⬆️ادامه پست بالا ⬇️
اعلام رسانه های سعودی، کسی در شهر نگرانی امنیتی ندارد و زندگی طبیعی در جریان است و مردم حتی اخبار جام جهانی را نیز دنبال میکنند.
ائتلاف سعودی نهایت تلاشش را کرد که تا عید فطر، فرودگاه الحدیده را بگیرد. خواستند کار الحدیده را با گرفتن فرودگاه در فضای روانی رسانهای تمام کنند. نتوانستند و در سه محور «الفازه»، «الجاح» و «الدریهمی» محاصره شدند و باقی به سمت ساحل عقبنشینی کردند.
ائتلاف سعودی حتی اگر ساختمان تقریبا مخروبه فرودگاه الحدیده را هم بگیرد کاری از پیش نبرده است. به قول «عبدالرحمن الراجح» کارشناس امور یمن، اگر فرودگاه الحدیده را بگیرند، تازه جنگ آغاز میشود و معنایش این نیست که کار تمام شده، که بخواهند تبلیغ کنند کار را تمام کردهاند (جزئیات بیشتر).
ائتلاف سعودی که طی این عملیات از یک ماه گذشته در جبهه ساحل غربی یمن بیش از 700 نفر تلفات داده، تلاش میکند هر طور شده برای خود، پیروزی دست و پا کند.
در حقیقت اشغال خط ساحلی یمن و تمام جزایر آن، تلاش برای امن کردن ساحل دریای سرخ است؛ جایی که تاکنون چند کشتی جنگی ائتلاف سعودی هدف موشکهای یمن قرار گرفته و از گردونه جنگ خارج شده است.
طرح نئوم بن سلمان که هزینهای بالغ بر 500 میلیارد دلار دارد، و بخشی از خاک شمال غربی عربستان و جنوب اردن و جنوب شرقی مصر و خط ساحلی غرب دریایی سرخ را در بر میگیرد و بر اساس همین طرح دو جزیره تیران و صنافیر مصر به عربستان واگذار شد و جزیره سواکن سودان به اجازه ترکیه در آمد، همه مقدمات و ملزومات طرح «معامله قرن» جارد کوشنر داماد و مشاور ترامپ برای فلسطین است. نباید هیچ مانعی راهبردی و سیاسی باقی بماند. بنابراین معنایی ندارد که الحدیده تحت کنترل نیرویی باشد که به ایران نزدیک است.
باید منتظر روزهای آتی ماند و دید که آیا سرنوشت نبرد الحدیده نیز مانند دیگر جبهههای یمن خواهد شد یا خیر. تجربه جبهههای دیگر نشان داده که مردم یمن در مقابل ائتلاف سراپا مسلح سعودی-آمریکایی کوتاه نخواهند آمد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از شخصی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽ماجرای توتال و بدعهدی هایش ⁉️
@tahlilisiyasiseraat
#یادآوری
به اطلاع همراهان گرامی می رساند:
هدف ما در این کانال تبیین و تحلیل مسائل مهم سیاسی و اقتصادی ایران و جهان می باشد لذا در این راستا اولویت ، درج مطالب به صورت تحلیلی می باشد و نه اخبار .
برای رسیدن به این مهم سعی شده از تحلیل های افراد با سلیقه های گوناگون البته در چهارچوب نظام اسلامی وهمسو با ولایت فقیه مطلب درج شود .
از اینکه با ما همراه هستید بسیار خرسندیم
از صبر و حوصله شما سپاسگزاریم 🙏
کانال تحلیلی سیاسی صراط
آدرس ما در پیام رسان سروش ⬇️
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
میتوانید نکته هاو مطالب خود را از این طریق با ما در میان بگذارید ⬅️ @Yasin1y
منتظر ارسال نظرات شما هستیم
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
💠 چگونگی ظهور وال استریت
1️⃣ #وال_استریت (Wall Street) نام خیابان بسیار معروفی در محله منهتن کلانشهر نیویورک است كه ساختمان اصلیترين بورسهای فعال آمریكا را در خود جای داده است. به همين دليل به مرور زمان واژه وال استریت به بازارهای مالی ايالات متحده اطلاق شد.
2️⃣ بزرگترین مراکز اقتصادی آمریکا و چند بورس مهم اقتصادی این کشور از جمله بازار بورس نیویورک (NYSE)، بازار بورس نزدک (NASDAQ)، بازار بورس آمریکا (AMEX)، بازار بورس تجاری نیویورک (NYMEX) و میز بازرگانی نیویورک (NYBOT) نیز در این منطقه قرار دارند.
3️⃣ از اواخر قرن 17 تاجران و معاملهگران و بورسبازان، زير یک درخت چنار در خيابان وال استریت را پاتوق خود کرده و به خريد و فروش میپرداختند. در سال 1792 اين معاملهگران با امضای موافقتنامه چنار (Buttonwood Agreement) به فعاليت خود رسميت بخشيدند، تشكلی كه سرمنشأ تشکیل بازار سهام نیویورک (New York Stock Exchange) شد.
4️⃣ از اوايل قرن 19 بتدريج ساكنان بومی وال استریت جای خود را به تجّار و معاملهگران دادند. وال استریت به مركز پولی آمريكا تبديل شد؛ مركزی كه منافع فعالان آن به لحاظ تاریخی در تقابل با منافع دولت آمريكا بود. جنگهای داخلی آمریكا نيز در توسعه نیویورک از لحاظ اقتصادی نقش مهمی داشت كه وال استریت نيز از اين مزيت، بهرهمند شد. تشكيل شركتهای انحصاری #جی_پی_مورگان و #جان_راکفلر در نیویورک در همين دوره رخ داد.
5️⃣ با اوج گرفتن وال استریت در قرن 20، تقابلهای آن با دولت آمریكا هم شدت گرفت. اولين نمونه آن در سال 1913 رخ داد كه به دنبال مصوبه دولت برای اخذ ماليات 4 دلاری از تبادل سهام، كارگزاران سهام دست به اعتراض زدند. به تدريج از اوايل قرن 20 فرهنگ تجاری وال استریت گسترش يافت و ساخت برجهای بزرگ يكی از نمادهای آن به شمار ميرفت.
6️⃣ وال استریت در اثر ركود عظيم سال 1929 به شدت دچار ركود شد و به مرداب اقتصادی آمريكا بدل گردید.
🔹 ادامه دارد...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
1️⃣ مجسمهای که به #گاو_والاستریت شهرت یافته است، 3200 کیلوگرم وزن داشته و از برنز ساخته شده است.
2️⃣ سازنده آن، هنرمندی به نام #آرتور_دیمودیکا است.
3️⃣ این مجسمه در بولینگ گرینپارک در نزدیکی وال استریت قرار دارد و 11 فوت ارتفاع و 16 فوت طول داشته و با آن عضلات تنومند و آن سر پائین خود که نشانه آمادگی برای حمله است، به ظاهر گفته میشود تمثیل موفقیت و خوشبینی در زمینه مالی است.
4️⃣ گرچه به اعتقاد بسیاری دیگر از باطن خشن و بیرحم معاملات مالی خبر میدهد.
5️⃣ همهساله هزاران توریست از این مجسمه دیدن میکنند و نام آن با نیویورک و #وال_استریت گره خورده است.
🔹 ادامه دارد...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat