🔴 روابط بینالملل
💥شیوه امتیاز گرفتن آمریکا این است که اهرم تهدیدی همچون تحریم را علیه یک کشور علم میکند بعد عقبنشینی از آن تجاوز را به عنوان امتیاز میفروشد.
در مواجهه آمریکا با روسیه و چین در مسائل اوکراین و تایوان نباید از این احتمال غافل شد.
چهبسا پای یک معامله بزرگ برسر ایران درمیان باشد.
🔴 موج سواری
💥واقعا کسانی هستند که گمان میکنند در مذاکرات اعضای دائم شورای امنیت، نمایندگان روسیه، چین، فرانسه، انگلیس، آلمان و اتحادیه اروپا تماشاچیانی بودهاند که صرفا برای تشویق تیم ایران و آمریکا آمدهاند؟!
چقدر راحت میشود بدیهیات کهنه را اکتشافات جدید جا زد و روی آن موج سواری کرد!
✍احمد قدیری
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#موفقیتهای_راهبردی_دوساله
#سردار_قاآنی_چیست⁉️
✔️به بهانه تایید رهبری بر عملکرد سردار قاآنی/ بررسی عملکرد سپاه قدس پس از حاج قاسم
✍مهدی جهان تیغی
💥 «آقای سردار قاآنی، الحمدلله ایشان خیلی خوب دارد کار میکند، حرکت میکند»؛ این جمله رهبر معظم انقلاب در انتهای دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی را می توان به عنوان نشانه مهمی از تایید و ادامه توفیقات سپاه قدس در دوران دوساله پس از شهادت حاج قاسم دانست.
1️⃣ برای بدست آوردن میزان موفقیت سپاه قدس، جدی ترین معیار، آخرین وضعیت آمریکا در منطقه و به خصوص در کشورهای است که جریان مقاومت به صورت مستقیم با آمریکا در تقابل هستند. رهبر انقلاب در همین دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی جملاتی را بیان کردند که از این زاویه دید می توان میزان موفقیت عملکرد سپاه قدس را هم برآورد کرد. ایشان در بخشی از آن دیدار اظهار داشتند: «وضع امریکا را ببینید! از افغانستان آن جور فرار میکند و در عراق ناچار است که تظاهر به خروج کند - البته باید برادران عراقی هوشیارانه مسأله را دنبال کنند - مجبور است که بگوید من بعد از این نقش مستشاری ایفا خواهم کرد؛ یعنی اقرار کند به اینکه آنجا حضور نظامی نمیخواهد داشته باشد و نمیتواند داشته باشد. مسأله یمن را ملاحظه کنید، مسأله لبنان را نگاه کنید.جریان ضداستکباری در منطقه، جریان مقاومت در منطقه، امروز از دو سال پیش، پُررونقتر و شادابتر و امیدوارتر دارد حرکت میکند و کار میکند. در سوریه هم اینها زمینگیر شدند، در سوریه هم هیچ امیدی برای آیندهشان نیست.»
2️⃣ خلاصه عملکرد سردار قاآنی در عراق به این شکل است، سردار قاآنی در حالی پرونده عراق را به دست گرفت که جایگاه عراق در راهبرد انتقام سخت؛ خروج نظامی آمریکا از این کشور به عنوان یکی از جدی ترین عوامل زمینه ساز اخراج آمریکا از منطقه بود. قاآنی در این دو سال ثبات سیاسی شیعیان عراق را حفظ کرد و اخراج آمریکا در عراق را تبدیل به یک قانون داخلی کرد. او اجازه بهم خوردن موازنه ضدآمریکایی در حاکمیت عراق را نداد و سرمایه اجتماعی در عراق را برای اخراج آمریکا تثبیت و حتی افزایش داد. در این دو سال ضربات نظامی به نیروهای آمریکا در عراق نیز افزایش چند برابری را نسبت به گذشته نشان می دهد. امروز پس از دو سال از شهادت حاج قاسم، آمریکا مجبور به ظاهر سازی به خروج نظامی از عراق شده و تغییر نقش خود را از حضور مستقیم نظامی به مستشار نظامی بیان کرده است. البته از همین مقدار اعتراف رسمی می توان به عنوان یک عقب نشینی مهم یاد کرد که می تواند به گامی برای خروج حقیقی و کامل تبدیل شود.
3️⃣ در یمن، پیروزی های میدانی نیروهای مقاومت افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. این پیروزها به فتح سرزمین های گسترده در داخل یمن و حتی تا آستانه سقوط استان استراتژیک مأرب رسیده است. در کنار این، حملات موشکی یمنی ها به داخل عربستان در دو سال اخیر با هیچ دورانی از تاریخ معاصر نیز قابل مقایسه نیست. خاص تر آنکه پدافند هوایی در یمن نیز توسعه قابل توجهی پیدا کرده است. ماحصل پرونده یمن در دو سال اخیر، در التماس این روزهای سعودی در پایان دادن جنگ یمن از طریق دیپلماتیک کاملا خود را نشان می دهد.
4️⃣ در سوریه نیز اتفاقات راهبردی بزرگی رقم خورده است؛ حفظ پیروزی بر داعش و عدم اجازه بازسازی این جریان توسط آمریکا و هم پیمانانش در سوریه که ارزش آن کمتر از شکست سرزمینی داعش نیست. از سوی دیگر حضور نظامی ایران در سوریه بسیار بیشتر از گذشته راهبردی تر و مستحکم تر شده است؛ ایران حضور نظامی در سوریه را به عنوان یکی از مهمترین اهرم های فشار علیه اسرائیل نه تنها حفظ کرده بلکه راهبردی تر کرده است. روند سیاسی حاکمیت در سوریه ثبات قابل توجهی پیدا کرده و بازگشت برخی کشورهای عربی برای برقراری روابط دیپلماتیک با دولت بشار اسد، مهمترین نشانه آن هست.
5️⃣ در لبنان، حزب الله طی این دو سال فتنه های بزرگ سیاسی و نظامی را پشت سرگذاشته است. اما در کنار افزایش توان نظامی حزب الله در برابر اسرائیل، تبدیل این گروه به یکی از محورهای رفع تحریم بیروت از طریق انتقال قدرتمندانه نفت ایران به لبنان، یک اتفاق راهبردی جدید و کم نظیر در دو سال اخیر را رقم زده است.
6️⃣ در افغانستان نیز به صورت خلاصه می توان گفت که علاوه بر نقش زمینه ساز سپاه قدس برای فراری دادن آمریکا از افغانستان، این روزها شواهدی دیده می شود که طراحی های آمریکا برای پساخروج از این کشور نیز در حال خنثی شدن و حتی بالعکس شدن است. آنچه سربسته می توان از صحنه افغانستان گفت این است که این کشور در حال تبدیل به یک تصویر از آینده ای خواهد بود که جایگاه و نقش ایران پس از فرار آمریکا در منطقه می تواند باشد.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #دل_هاي_دلتنگ_به_وقت_حاج_قاسم...
✔️خدایا به اون نمازهایی که در کنار این نهرها خونده شد،
✔️خدایا به اون جوانهای عاشقی که کنار این نهرها شهید شدند،
✔️خدایا به اضطراب قلب ما و به اشتیاق قلب اونها؛
🤲قسمت میدهیم عاقبت ما را ختم به شهادت کن...
💥نحوه اطلاع رهبر انقلاب از شهادت حاج قاسم
چند دقیقه بعد از شهادت سپهبد سلیمانی، قضیه به یکی از فرزندان رهبر انقلاب اطلاع داده میشود. ایشان به منزل رهبر انقلاب میروند و مشاهده میکنند که رهبر انقلاب، مشغول خواندن نماز شب هستند، لذا خبر شهادت حاج قاسم را بر روی یک کاغذ نوشته و در کنار سجاده نمازشان قرار میدهند.
رهبر انقلاب پس از پایان نماز خود، متن کاغذ را میخوانند و به نماز شب خود ادامه میدهند. ایشان بعد از اذان و خواندن نماز صبح پیگیر جزئیات بیشتر شهادت حاج قاسم سلیمانی از مسئولین مربوطه میگردند. گفته میشود رهبرانقلاب در روز تشییع پیکر مطهر شهدا در تهران با گریه، کمی آرام میشوند.
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
4_5954054106644482651.mp3
29.76M
#بررسی_اخبار_روزانه
📍هواپیمای ترابری ایران وارد اتیوپی شد ..
📍 جروزالم پست،، رییس جمهور جدید شیلی پیروزی دیگری برای ایران است
📍موافقت دولت با تأسیس سرکنسولگری ایران در سیونیک ارمنستان
🎙تحلیلگر: محمد ندیمی
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آجرک الله یا بقیة الله!
شهادت مظلومانه بیبی دوعالم
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
تسلیت باد🏴
#فاطمیهسندحقانیتشیعه
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#پشت_صحنه_حوادث_در_قزاقزستان
#آمریکا_و_غرب_است
✍غرب آسیا
💥غربی ها از اینکه در جغرافیای پر انرژی آسیای مرکزی از متحد استراتژیکی برخوردار نیستند تا منافع آن ها را در این منطقه تامین کند سختشان آمده
غربی ها از جریان های اپوزیسیون مخالف با نفوذ روسیه در کشورهای حوزه آسیای مرکزی حمایت می کنند.
معترضین قزاق بعد از تصاحب برخی ساختمان های اداری در آلماتی خواستار قطع همکاری قزاقستان با روسیه و افزایش همکاری این کشور با غرب شدند.
حمایت آمریکا و انگلیس از معترضین و آشوبگران در آلماتی و نورسلطان شاهدی براین ادعا است.
روسیه این حق را دارد که نگران تنش ها در قزاقستان باشد، این کشور هفت هزار و ششصد کیلومتر مرز با روس ها دارد و یقینا تغییرات احتمالی سیاسی مشابه با آنچه در اوکراین اتفاق افتاده و درحال وقوع هست چنانچه در قزاقستان اتفاق بیافتد تاثیر مستقیمی در ابعاد سیاسی، امنیتی و اجتماعی و اقتصادی روسیه خواهد گذاشت.
وقتی نگرانی روسیه از تحولات در قزاقستان را می توان درک کرد که بحران قزاقستان را در کنار تنش های بالقوه در قره باغ، اوکراین، کریمه، سوریه و افغانستان را در کنار هم قرار دهید و آن را به شکل یک بحران واحد پیش آمده در بلوک شرق مشاهده کنید مساله ای که باعث می شود غربی ها در فرایند سیاسی خود با مسکو بیش از پیش به اعمال فشار متوسل شوند و خواستار کنترل یا توقف روس ها در بحران اوکراین شوند.
براین اساس کشورهای عضو اقدام پیمان امنیت جمعی از جمله روسیه با چراغ سبز رئیس جمهور قزاقستان وارد این کشور شدند و درحال سرکوب عناصر مسلح و جریان های غرب گرا در این کشور هستند.
موضع گیری مقامات سیاست خارجه ایران مبنی بر اینکه دخالت های خارجی در مساله قزاقزستان درمیان است و برخی میخواهند اوضاع این کشور را متشنج کنند بسیار دقیق بوده است.
قزاقستان کشور بسیار مهمی در حوزه آسیای میانه محسوب می شود و از روابط بسیار خوبی با ایران برخوردار است
قزاقستان صاحب دومین منابع بزرگ در اورانیوم، کروم، روی و سرب و سومین در منگنز، چهارمین کشور در مس و در مورد زغال سنگ، آهن و طلا نیز در بین ۱۰ کشور اول دنیا قرار دارد. همچنین یازدهمین منابع بزرگ نفت و گاز طبیعی را در اختیار دارد
این کشور برای بلوک شرق و غرب و رقبای منطقه ای بسیار اهمیت دارد.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥قابل توجه دوستانی که تمایل دارند تحلیل ها رو در قالب فایل های صوتی دنبال کنند .
#کانال_صراط (تحلیل سیاسی)
✍سعی میکنم در این کانال به صورت تخصصی به تحلیل و تبیین تمام موضوعات سیاسی ایران و جهان بپردازیم👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
#آنچه_بر_جبهه_انقلاب
#در_حادثه_هواپیمای_اوکراینی_گذشت
✍مهدی جهان تیغی
💥برای همه مردم ایران حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی غمی بزرگ محسوب می شود. اما یک سوال مهم این است که در این حادثه غم انگیز غیرعمدی بر جبهه انقلاب چه گذشت و چه کرد؟
1️⃣ برای جبهه انقلاب و مردم انقلابی عزادار حاج قاسم، حادثه هواپیما اوکراینی از بسیاری دیگر سهمگین تر بود. آنها علاوه بر غم جانکاه شهادت سردار سلیمانی اینک شرمنده و دلگیر حادثه ای بودند که غیر عمدی برای هموطنانشان اتفاق افتاده بود ولی باید درباره آن به نوعی مسئولیت می پذیرفتند و حتی آماده تحمیل صدها دروغ، شایعه، زخم زبان و بی انصافی می شدند.
2️⃣ حمله موشکی به عین الاسد که یکی از بزرگترین اقدامات نظامی علیه آمریکا در هفتاد سال اخیر محسوب می شد، اولین گام برای انتقام خون حاج قاسم در آن فضای ملتهب چند روز پس از شهادت بود. خیلی سخت بود که انتقام اول با تلخی حادثه هواپیمای اوکراین، ناخواسته ترکیب شد و عده ای تلاش کردند و همچنان تلاش می کنند که شلیک به عین الاسد را همان شلیک به هواپیمای اوکراینی بیان کنند. برای جبهه انقلاب حس شادی حمله به عین الاسد با شرمندگی و تلخی حادثه غیرعمدی هواپیما اوکراین و از دست دادن هموطنان ترکیب شد. این احساس عجیب با غم سنگین روزهای پس از شهادت حاج قاسم از آن دردهای فوق سنگینی بود که جبهه انقلاب در طول چهل سال گذشته شاید کمتر تجربه کرده بود.
3️⃣ تلخ تر از همه اینها برای جبهه انقلاب این بود که عده ای از خارج نشینان و فتنه گران داخلی که در این سالها زمینه ساز صدها تحریم اقتصادی و حتی اقدام ضد امنیتی و نظامی علیه ایران بوده اند، خود را داعیه دار بازماندگان حادثه هواپیمای اوکراینی معرفی کردند و هنوز هم میکنند. ضدانقلاب از فرصت پیش آمده، آشوب گران و قاتلان حوادث فتنه 88 و آبان 98 را هم ردیف نخبگان علمی حادثه هواپیمای اوکراینی معرفی کرد و این دو قشر متضاد را در یک جبهه قرار داد! همیشه اینگونه بوده که وقتی فرصت به رسانه های معاند داده شود، اول تلاشش این است که ابتدا همکاران و قاتلین خود را تطهیر کند.
4️⃣ جبهه انقلاب در این دو سال شاهد بود که از طرف برخی داخلی ها و خارج نشین ها تلاش زیادی شد که از حرارت قلب مردم به حاج قاسم کم کنند و حتی رسانه های معاند با خباثت تلاش کردند که حادثه هواپیما اوکراینی در مقابل شهادت حاج قاسم قرار بگیرد. پروژه ای که البته در دومین سالگرد شهادت حاج قاسم، عمق شکست آن نمایان شده و نه تنها مردم در این دو سال بیشتر از قبل متوجه عظمت اقدامات و عملکرد حاج قاسم برای ایران شده اند بلکه در پناه محبت و علاقه به او به بصیرتی دست یافته اند که حتی حوادث به تلخی هواپیما اوکراینی را با همه احساسات جریحه دار شده، می توانند در جایگاه خودش تحلیل کرده و رویدادها را از هم تفکیک کنند و پازل دشمن را هم ببینند.
5️⃣ جبهه انقلاب در طول این دو سال پس از حادثه هواپیما اوکراینی، همدردی حقیقی، صداقت و مسئولیت پذیری را به عنوان سرلوحه کار خود قرار داده است؛ صداقت و مسئولیت پذیری که در همان ساعات اول روشن شدن علت وقوع حادثه هواپیمای اوکراینی، راس حاکمیت فرمان آن را صادر کرد و یقین است که با صداقت کم نظیر جمهوری اسلامی در حادثه هواپیمای اوکراینی، همین حادثه با همه تلخی ها و اقدامات تخریبی رسانه ای، به یکی از نقاطی تبدیل شود که صداقت و مسئولیت پذیری جمهوری اسلامی در آینده بیشتر مورد تحسین و تایید قرار بگیرد.
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#هاشمی_و_خاتمی: #دو_روی_یک_سکه❓
✍ پیام فضلی نژاد
💥 #دولت_سازندگی بهسوی #سرمایهداری غلتید و «اکبر هاشمی رفسنجانی» بانی تحولاتی شد که آثار زیانبار آن، سالها بعد گریبان خودش را نیز گرفت. او البته در ظاهر سعی میکرد بیشتر روی مسائل اقتصادی متمرکز باشد و شخصیت سیاسیاش را هر چه بیشتر از حاشیههای #اقدامات_لیبرالی دولتش در حوزهٔ فرهنگ و سیاست دور نگه دارد.
👇با این حال حتماً به پیامدهای فرهنگی و سیاسی استراتژی #توسعه_اقتصادی کابینهاش اشراف داشت؛ همان استراتژیای که متحدان پنهان روزهای ریاستجمهوری و منتقدان آشکارش در عصر #اصلاحات آن را نشاندهندهٔ «سیمای مترقّی بورژوازی» خواندند.
🛑 «مانیفست دولت» و «سیمای سیاست» هاشمی رفسنجانی عنوان مشهور #مانور_تجمل بود. چنانکه #اصلاحطلبان بعدها نوشتند: «هاشمی رفسنجانی به جنگ گفتمان رسمی انقلاب رفت؟!». خطبههای نمازجمعه او خبر از ظهور سیاستهایی جدید میداد که با آموزههای امام و رهبری تعارض داشت.
🔻رئیس #دولت_کارگزاران چارهای نداشت تا برای مشروعیتبخشی به برنامهٔ «توسعه اقتصادی» خود به قرائتی تازه از زندگی پیامبر اعظم (ص) اتکاء کند. بهتدریج، #سکولاریسم و «دین» نه در نظر، بلکه در عمل با هم در میآمیخت!
♻️در لحظهای از همان خطبهها، وقتی #هاشمی_رفسنجانی به نکوهش شدید «زندگی فقیرانه» و «حزباللهیهای یقهچرکین» دست زد، با استناداتی روایی گفت:
👈 «رسول اکرم برای هر زن [از زنان خود] یک اتاق تهیه کرده بودند، در حالیکه دیگران فاقد آن [امکانات] بودند.»
❇️این قرائت بعدها به جایی رسید که تابستان سال ١٣٨٧ سردبیر ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران بهصراحت ادعا کرد: اگر حضرت خدیجه (س) بهعنوان یک #سرمایهدار در کنار حضرت محمد (ص) نبود، «پیامبر به انجام رسالت خویش موفق نمیشد»!!
✡️ دولت سازندگی و طبقهٔ متوسط جدید
1️⃣ #کنت_پولاک یهودی در کتاب «معمای ایرانی» پس از روانشناسی سیاسی #سردار_سازندگی، شخصیت او را هم یک «میانهروی لیبرال واقعی» و هم موجودی «جاهطلب» که «سیاستهای وی همواره تابع منافع زندگی سیاسی حرفهایاش است» تشخص داده و مدعی شد: «همواره از آشتی با ایالات متحده طرفداری میکند.»
2️⃣ کنت پولاک در کتابش لیستی از سیاستهای #دولت_سازندگی را برای نزدیکی به ایالات متحده آمریکا ارائه میدهد؛ لیستی که البته #هاشمی_رفسنجانی هیچگاه در مقام انکار اهداف آن برنیامد و خودش بارها اذعان کرد که در پی «بهبود و برقراری ارتباط با آمریکا» بوده، اما: «هربار رهبر انقلاب اسلامی مانع از این کار شدهاند.»
3️⃣ از دل همین استراتژی، سیاستهای #مدرنیزاسیون (كه شامل ایدههایی مانند «تمرکز دولت بر اصلاحات اقتصادی مبتنی بر بازار آزاد رقابتی» یا «سرمایهگذاری بیرویهٔ کمپانیهای خارجی» و «کاهش یارانههای دولتی» در شرایط پس از جنگ تحمیلی و همچنین «واردات بیرویهٔ کالا» بود)، چندین بحران شدید مانند «تورم بیسابقهٔ ۵٠درصدی» و «بدهیهای سنگین خارجی» درآمد.
4️⃣ مدیریت اصلاحات هاشمی رفسنجانی هم در دست کابینهای بود که با #فرسایش_ایدئولوژیک دستوپنجه نرم میکرد و بهقول پولاک:
👈 رفسنجانی بهمحض دستگرفتن قدرت، کابینهای را روی کار آورد که شامل «چهرههای جدیدی» بود که «انجام تغییرات» در سیاستهای ایران را وعده داده بودند و بیشتر به تواناییهای #تکنوکراتیک باور داشتند تا به «وفاداری و پاسداری از انقلاب اسلامی».
5️⃣ «چهرههای جدیدی» که کنت پولاک از آنان بهعنوان #مدیران_تکنوکرات یاد میکند، همان طبقهٔ #یقهسفیدان هستند و نمایندگان این «طبقهٔ جدید» را نیز میتوان حلقهٔ مدیران مشهور به #کارگزاران_سازندگی دانست. آنان اولینبار پس از انقلاب اسلامی، خود را #لیبرالدموکراتهای_مسلمان خواندند.
6️⃣ مثالی واضح برای توضیح عملکرد آنان میتوان آورد: #رابین_رایت، نویسندهٔ روزنامهٔ لسآنجلس تایمز که برای نگارش کتاب «آخرین انقلاب بزرگ» ماههای متوالی را در ایران دههٔ ١٣٧٠ سپری کرده، مینویسد: آقای رفسنجانی پس از دستگرفتن قدرت، #کرباسچی را به سمت «شهردار تهران» رساند تا این شهر را «زنده» کند، و فرهنگسراهای جدیدی مانند فرهنگسرای بهمن، «جایی بود که در آن ایران با #غرب میآمیخت.»
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
✔️ آنچه خواندید👇
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3420
خلاصهای بود از دو مقالهٔ سایت اندیشکده، که شما را به مطالعهٔ متن کامل آنها در آدرسهای زیر دعوت میکنیم:
1️⃣ هاشمی و خاتمی: دو روی یک سکه؟
👉 https://jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/9549
2️⃣ دولت سازندگی و طبقهٔ متوسط جدید
👉 https://jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/9551
#انتصاب_نادرستی
#که_زبان_مقصران_وضع_موجود_را_باز_کرد
💥وقتی رکوردداران انتصابات غیرتخصصی در نفت طلبکار میشوند
🔹از روز گذشته و با انتصاب نابجای عبدالعلی علیعسگری به مدیریت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، جریان حامی دولت سابق سعی داشته تا به استناد این انتصاب نادرست، مدیریت کلان در صنعت نفت را غیرتخصصی جلوه دهد.
🔹ادعای انتصابات غیرتخصصی در صنعت نفت در حالی مطرح میشود که تمامی معاونان وزیر نفت و مدیران عالی این وزارتخانه تا کنون از نیروهای کارآمد و انقلابی متخصص در همین حوزه منصوب شده و انتصاب علیعسگری اولین موردی است که از حوزههای غیرمرتبط با صنعت نفت صورت گرفته است.
🔹 البته نگاهی به گذشته به خوبی نشان میدهد که کسی جز بیژن زنگنه را نباید رکورددار انتصابات غیرتخصصی و خارج از حوزه نفت و انرژی دانست.
🔹در دوران وزارت زنگنه بر حوزه نفت و گاز، معاون پژوهش و فناوری از راهآهن و معاون برنامهریزی از وزارت نیرو به صنعت نفت آمدند.
🔹همچنین مدیران عامل چند شرکت اصلی صنعت نفت که در رده معاون وزیر هستند از حوزههای نامرتبط وارد این وزارتخانه شدند. مدیر عامل شرکت ملی نفت از گمرک و مدیران عامل دو شرکت پخش و پالایش و نیکو از شاگردان دانشگاهی زنگنه بودند.
🔹علاوه بر این، دو مشاور ارشد وزیر سابق که دارای اختیارات گسترده مدیریتی در وزارت نفت بودند از حوزههای شیلات و معدن وارد حوزه انرژی شدند.
🔹همچنین جعفر ربیعی، مدیرعامل قبلی هلدینگ خلیج فارس نیز از مترو به نفت کوچ کرده و از نیروهای نزدیک به محسن هاشمی رفسنجانی بود.
🔹بر خلاف غوغای رسانهای حامیان دولت قبل، بیژن زنگنه را باید رکورددار انتصابات غیرتخصصی در وزارت نفت دانست. زیر سوال بردن یکی از تخصصیترین ستادهای وزارت نفت در دورههای مختلف، صرفا به استناد یک انتصاب نادرست، بیش از آن که نقدی تخصصی و فنی تلقی شود، تلاشی سیاسی برای تسویه حسابهای سیاسی خواهد بود.
✍ رجا نیوز
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥نکته دقیق برادر جبرائیلی درباره هاشمی. هاشمی رای را از جریان انقلاب و حزباللهی ها میگرفت اما به آغوش تکنوکراتها غش کرد!
🔹خیلی از جماعت حزباللهی دهه ۷۰ هم جلوی نقد دیگران را میگرفتند و میگفتند هاشمی را نقد نکنید. شعار میدادند:
"اطاعت از هاشمی اطاعت از رهبر است مخالف هاشمی دشمن پیغمبر است".
🔸امیدوارم حاج آقا #رئیسی این خطای استراتژیک را مرتکب نشود! انتصاب #علی_عسگری به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، حقیقتاً شلیک به پایگاه اجتماعی و حامیان دولت آقای رئیسی بوده. دوستان در دولت عواقب و تبعات این تصمیم فاجعهبار را در نظر بگیرند. مایه سرخوردگی حامیان خود را فراهم نکنید!
✍داود_مدرسی_یان
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
بررسی تحولات سیاسی عراق برای تشکیل دولت
🎙کارشناس و تحلیلگر:ابوقاسم (غرب آسیا)
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/18
🔴 افشای جزییات مهمی از پشت پرده انتصاب علی عسکری؛ سناریوی طراحی شده برای «فارس» چیست؟
✍ پاراف
💥در حالی که پس از گذشت چند روز تاکنون هیچکس حاضر به پذیرش صریح مسؤولیت انتصاب افتضاح عبدالعلی علی عسکری به مدیرعاملی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس نشده و اطراف ماجرا مشغول شانه خالی کردن از مسؤولیت هستند، پاراف برای نخستین بار جزییات جدیدی از این ماجرا منتشر میکند که البته سبب نگرانی جدی در مورد سرنوشت این دارایی مهم مردم ایران یعنی پر ارزشترین شرکت بازار بورس کشور با نماد «فارس» میشود.
1⃣ مسؤولیت قانونی مستقیم انتصاب عبدالعلی علیعسکری با هیأت مدیره هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس است، اما از ۵ عضو هیات مدیره ۲ عضو به جلسه دعوت نشده یا حاضر به پذیرش تعیین دستوری علی عسکری به مدیرعاملی نشده اند.
2⃣ هیأت مدیره فعلی که بنا به دستور، علی عسکری را مدیرعامل کرده اند قبل از این جلسه از پایان کار قریب الوقوع خود مطلع بوده اند و در واقع برای زمانی تصمیم گرفته اند که خودشان دیگر مسؤولیت و پاسخگویی نخواهند داشت. بنا به آگهی منتشر شده در تاریخ ۱۳ دی، جلسه مجمع عمومی فوق العاده پتروشیمی خلیج فارس پس فردا شنبه ۲۵ دی صرفا به منظور تعیین هیات مدیره جدید برگزار خواهد شد.
3⃣ ۲ عضوی که صورتجلسه مدیرعاملی علی عسکری را امضا نکرده اند، نمایندگان وزارت اقتصاد یعنی سازمان خصوصی سازی (سهام عدالت) بوده اند.
4⃣ ۳ عضوی که صورتجلسه مدیرعاملی علی عسکری را امضا کرده اند هر ۳ از تیم دولت سابق و دارای گرایش اصلاحطلبی هستند و این همکاری مشفقانه آنها در پذیرش دستور از بالا! برای انتصاب علی عسکری جالب توجه است. جالبتر آنکه یکی از این ۳ نفر ، جعفر ربیعی مدیرعامل قبلی بود که خودش حکم برکناری خودش را امضا کرده است!!. در واقع اگر ربیعی هم از امضای صورتجلسه تعیین علی عسکری خودداری میکرد، این اتفاق نمی افتاد. منفعت ربیعی در برکناری خودش از مدیرعاملی چه بوده در حالی که می دانسته بهزودی از هیات مدیره هم حذف خواهد شد؟!
5⃣ البته این ۳ نفر در متن صورتجلسه قبول سمت عبدالعلی علیعسکری صریحا قید کرده اند که جواد اوجی وزیر نفت به آنها ابلاغ و اعلان کرده است که علی عسکری صلاحیت لازم و تطابق قانونی با شرایط اساسنامه را برای مدیرعاملی دارد.
6⃣ حسین قربانزاده معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان خصوصی سازی، ۲ هفته پیش یعنی ۸ دی در کنفرانس خبری مشترک با جعفر ربیعی مدیرعامل وقت پتروشیمی خلیج فارس از واگذاری سهام ۱۸ درصدی دولت در این شرکت تا روز ۱۵ دی خبر داد که قرار بود بزرگترین واگذاری تاریخ بورس ایران باشد و البته این اتفاق رخ نداد.
7⃣ البته جناب قربانزاده ظاهراً اصلا در بازی نیست و در بیخبری محض از سناریو هست چرا که در واکنش به انتصاب علیعسکری مصاحبه کرد و گفت صورتجلسه ای به دست سازمان خصوصیسازی نرسیده و بعد از تایید ما علی عسکری می تواند مدیرعامل شود، در حالی که سازمان بورس در همان روز اطلاعیه تایید مدیرعاملی علی عسکری را منتشر کرد.
8⃣ پرده بعدی این سناریوی خطرناک خبری است که پنجشنبه منتشر شد مبنی بر نامه ۱۰۰ نماینده مجلس به رییس جمهور برای جلوگیری از واگذاری سهام دولت در پتروشیمی خلیج فارس.
🖍 با کنار هم گذاشتن قطعات پازلی که در بالا گفته شد، میتوان اهداف و احتمالات متفاوتی برای سناریوی پیاده سازی شده تصور کرد.
📌 یک گزینه آن است که وزارت نفت با اجرای این سناریو به دنبال آن بوده که جایگاه و سهام خودش را در فارس از دست ندهد هرچند دولت با آنکه شدیدا نیازمند پول است از درآمد هنگفتی محروم شود. همراهی کامل ۳ عضو اصلاحطلب هیات مدیره در همین راستا قرار می گیرد.
📌 هدف احتمالی دیگر آنست قیمت سهامی که قرار است واگذار شود به شدت افت کند تا آنها که قصد خرید آن را دارند، بز خری کنند.
🚩 هدفهای احتمالی دیگر از این سناریو چیست؟! چرا وزیر نفت صریحا وارد میدان نمیشود و درباره این انتصاب شفاف سازی نمی کند؟
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺واکنش همتی به اعلام افزایش ۴۰ درصدی درآمدهای صادراتی سال ۲۰۲۱ نسبت به سال گذشته میلادی
🔹قیمت نفت و فرآوردههای آن در این سال نسبت به سال قبل حدود ۶۰ درصد افزایش داشته و اگر ما کار خاصی هم نمی کردیم این سطح از افزایش درآمد اتفاق می افتاد.
پاسخ👇
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3428
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3427
✍پاسخ : مسعود براتی
💥حرف همتی شاید درست باشد. باید امار گمرک را دید و با مقایسه وزنی نتیجه گرفت.
اما نکته مهم به نظرم این است که اتفاقا افزایش حتی اگر فیزیکی نباشد و صرفا دلاری باشد، با همین توضیحات آقای همتی، باز هم پیشرفت است نسبت به دیدگاه همین آقایان. مگر همین ها نبودند که میگفتند تا تحریم برداشته نشود و FATF حل نشود، نمیتوان کاری انجام داد. اما حالا ۴۰ درصد هم حجم صادرات دلاری افزایش یافته است. پس آقای همتی شما کمی بیشتر تامل کن و بعد این حرفها را بزن.
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#توافق_پشت_توافق
📍توافقات اخیر وزارت خارجه ایران با همسایگان و کشورهای منطقه
📽 تحلیلگر: محمد ندیمی
@seraat_tahlil_siyasi
🔻بازی سیاسی غرب با تمسک به یک «کلیدواژه مبهم» علیه کشورمان
🔹واقعیت #گریز_هستهای
✍مسعود براتی - سید حمیدرضا موسوی
💥«گریز هستهای» از جمله عبارت هایی است که در ماههای اخیر و در موضوع مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای بزرگ که به منظور احیای توافق ۱۳۹۴ (برجام) در حال انجام است، زیاد مطرح میشود. بسیار شنیده میشود که توافق هستهای توانست «گریز هستهای» ایران را از دویا سه ماه به بیش از یک سال برساند. این عبارت با توجه به اینکه نقش محوری در پیادهسازی راهبرد طرفهای غربی دارد و بر اساس آن بیان میشود که «چند هفته بیشتر زمان برای احیای توافق هستهای ۱۳۹۴ باقی نمانده است»، نیازمند بررسی و ارزیابی کارشناسی است. تجربه ایران در طول مذاکرات پیرامون برنامه هستهای نشان داده است که اگر در ریشه برخی مفاهیم و عبارت ها دقت نظر صورت نگیرد میتواند در عدم تحقق منافع ملی مؤثر باشد.
🔻در ایام مذاکرات منتهی به توافق ۱۳۹۴ عبارت غیر مستند «تحریمهای مرتبط با هستهای» بدون بررسی ریشه و مبنای آن مورد پذیرش قرار گرفت که در نتیجه آن ساختار اصلی تحریمهای ریسک محور و ثانویه علیه ایران باقی ماند.
🔸عبارت «گریز هستهای» که از سوی طرف غربی در حاشیه مذاکرات مطرح میشود، ناظر به زمان مورد نیاز برای تولید مقدار کافی مواد شکافتپذیر درجه سلاح است که در این تعریف توانایی ساخت سلاح مفروض گرفته شده است و لذا اصلاً با شرایط ایران همخوانی نداشته و علمی نیست. بلکه در رابطه با ایران «گریز هستهای» با تعریف اصلی خود که زمان لازم برای دستیابی به قابلیت تسلیحات هستهای بهعنوان یک عمل انجام شده است، باید بیان شود. با این تعریف زمان گریز هستهای برای ایران بالاتر از دو سال خواهد بود.
رسانهها و تحلیلگران غربی در تلاش هستند با طرح غیرعلمی «گریز هستهای» و بیان اینکه زمان آن تنها چند هفته است، فضای اضطرار و ترسناکی را بر مذاکرات حاکم کنند تا از طریق آن شتابزدگی را بر طرف ایرانی تحمیل کنند.
متن کامل در:
http://www.irannewspaper.ir/newspaper/item/598739/
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
#پاسخ_به_6پرسش_درباره
#برنامه_همکاری_جامع_ایران_و_چین
1⃣ مشخصات اصلی برنامه همکاری جامع ایران و چین کدامند؟
🔹این سند برنامهای است سیاسی، راهبردی، اقتصادی و فرهنگی که عرصههای مختلف همکاری دو کشور ایران و چین را مدنظر قرار داده است. در بعد سیاسی، طرفین رایزنی و همکاریهای نزدیک خود در موضوعات مورد نظر و در نهادهای منطقهای و بینالمللی را افزایش میدهند و طرفین زیرساختهای دفاعی، مقابله با تروریسم و همکاری در عرصههای مختلف دفاعی را تقویت خواهند کرد.
2⃣ چرا متن رسمی منتشر نشده است؟
🔹اگر چه انتشار موافقتنامهها، الزامی قانونی دارد اما انتشار اسناد غیرتعهدآور در روابط بین الملل چندان متداول نیست. همچنین تحریمهای غرب ایجاب میکند تا از انتشار محتوای کامل سند خودداری کرد.
3⃣ آیا برنامه همکاری جامع ایران و چین باید به تصویب مجلس برسد؟
🔹بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی، عهدنامهها، مقاوله نامهها، قراردادها و موافقتنامههای بینالمللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد اما به گفته مقام وزارت خارجه سند همکاری جامع چین و ایران، اصولا ماهیت و حتی شکل قرارداد و یا موافقتنامه ندارد بلکه صرفا یک نقشه راه و چارچوب روابط بلند مدت است.
4⃣ آیا ایران اولین کشوری است که چنین تفاهمی با چین امضا میکند؟
🔹️چین پیش از این با بسیاری از کشورها تفاهم نامه مشارکت استراتژیک یا تجاری امضا کرده که از جمله آن میتوان به قرارداد ۶۵ میلیارد دلاری با عربستان، توافق با ترکیه و همچنین توافقهای جامع تجاری با اتحادیه اروپا و ۱۴ کشور آسیایی اشاره کرد.
5⃣ همکاری جامع با چین عدول از شعار نه شرقی نه غربی است؟
🔹نه شرقی نه غربی نه به معنای قطع رابطه با غرب و شرق، بلکه عدم پذیرش استعمار هیچکدام از قطبهای شرق(شوروی سابق) و غرب(آمریکا) است. لذا نگاه به شرق، نه به معنای پذیرش استثمار و استعمار شرق، بلکه به معنای ارتباط با شرق، آنهم در شرایطی است که کشور تقریباً ۴۰ سال محصول تجربهی نگاه به غرب بسیاری از دولتمردانش را چشیده است.
6⃣ آیا سند همکاری جامع ایران-چین، استعماری است؟
🔹سند همکاری ۲۵ ساله از جنس ارتباط است؛ اما چگونه میتوان «ارتباط» را از «استعمار» تمیز داد. در واقع سندی که امضا شد یک برنامه جامع است برای مدون کردن قراردادها و تقویتهمکاریها لذا نشستن و غیبگویی از یک سند آنهم در برهه فعلی بیش از آنکه نگرانی از خود سند باشد، واهمه از اصل نگاه به شرق است که غربگرایان برای آشفته شدن از آن انگیزههای شخصی و گروهی کم ندارند( اخبار جیهه انقلاب)
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
👆این حرف بلینکن وزیر خارجه آمریکا درباره عدم توان ارایه تضمین، اگر مبنای توافق احتمالی باشد، هیچ سرمایهگذاری در چارچوب توافق وارد ایران نخواهد شد.
این شرایط الزام میکند امتیازهای هستهای ایران تعدیل شود. توافقی که تضمینی برای ماندن در آن از سوی آمریکا وجود ندارد، ارزش آن بسیار کمتر از حتی #برجام است و باید تعهدات هستهای ایران به طور جدی تعدیل شود تا توافق #متوازن شود.
✍ مسعود براتی
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥سطح استقبال از رئیسی در مسکو در مقایسه با روحانی، اردوغان و نتانیاهو
#فکت 👇
▪️آیت الله رئیسی و هیات همراه، روز چهارشنبه در بدو ورود به فرودگاه وونکووا مسکو از سوی «نیکولای شولگینوف» وزیر انرژی روسیه و رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه و «ایگور مارگولوف» معاون وزیرخارجه این کشور مورد استقبال قرار گرفت./ رجانیوز
▪️روحانی در فرودگاه سوچی مورد استقبال سرگئی بولدین استاندار كراسنادار، آناتولی پاخوموف شهردار سوچی و مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه قرار گرفت.(۱ آذر ۱۳۹۶) / ایرنا
▪️آناتولی پوکوموف شهردار سوچی، ایگور بوگدانو مدیر پروتکل دولتی روسیه، محمت سامسار سفیر ترکیه در مسکو از اردوغان در فرودگاه بین المللی سوچی استقبال کردند. / آناتولی
▪️معاون وزارت خارجه روسیه از نیتانیاهو استقبال کرد. / العامی
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
#چرا_جنگ_یمن_تمام_نمیشود⁉️
✍عبدارحیم_انصاری
💥هم سعودی مایل است جنگ پایان یابد، هم امارات؛ اما اسرائیل و آمریکا نمیگذارند این بی اراده ها جنگ را تمام کنند به ۳دلیل:
1⃣ پایان جنگ یعنی تسلط کامل یمن بر دریای سرخ، باب المندب و خلیج عدن برای همیشه و قطع ارتباط [یا حداقل نا امنی] دریایی رژیم صهیونیستی برای مراوده با شرق آسیا که با این اتفاق مجبور خواهد شد آفریقا را دور بزند!
2⃣ مقاومت از یمن فارغ شود یک گام جلوتر رفته و بر اسرائیل تمرکز میکند!
3⃣ هرچه درگیری اعراب و مقاومت بیشتر باشد، دشمنی شان با ایران هم بیشتر خواهد بود. صهیونیستها و آمریکا میخواهند این دشمنیها همچون استخوانی لای زخم بماند حتی به قیمت ویرانی عربستان، امارات، بحرین و یا هر کشورَک دیگری در حاشیه خلیج فارس!
⭕️تردید ندارم آمریکا و اسرائیل هستند که در مذاکرات امارات و سعودی با ایران کارشکنی میکنند، و گر نه این دو از مدتها قبل تن به سازش با ایران و محور مقاومت داده بودند. خصوصا عربستانی که مثل "چیز" در گل گرفتار آمده و حتی در تامین موشکهای سامانه های دفاعی اش هم مانده است!
👇و اما راه حل؟! به اعتقاد بنده یمنی ها دیر یا زود به نتیجه خواهند رسید که برای پایان دادن به جنگ باید راس فتنه را در سرزمینهای اشغالی بزنند؛ اسرائیل امنیت خود را در برافروختن آتش در منطقه، درگیر کردن کشورها با محور مقاومت، و مشغول سازی ایران دور از سرزمین های اشغالی میبیند!
🔻مشغول سازی ایران در دوردست، یک استراتژی است که هیچ جا از آن سخنی گفته نشده، اما در عمل بارها برای آن تلاش و حتی اجرا شده است که در جاهایی چون سوریه و عراق نتیجه داده و در جاهایی نظیر افغانستان و آذربایجان نیز با هوشیاری ایران ناکام مانده است!
✅محور مقاومت با حوصله و صبر در حال تدبیر برای توطئه های ترکیبی و پیچیده ی بسیار زیادی است که در منطقه وجود دارد، و تردیدی نیست در آینده ای نه چندان دور به نتایج ارزشمندی خواهد رسید. شک نکنید فرار عاقبت آمریکا از منطقه، و نابودی سرنوشت محتوم اسرائیل خواهد بود!
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
#رئیسی_و_عبور_از16سال_تصورات
#مردم_از_احمدی_نژاد_و_روحانی
✍مهدی جهان تیغی
💥فاصله کوتاه سفر از کرملین تا کرمان چگونه راهبردی شد؟
1️⃣ رئیسی در فاصله چند ساعت پس از بازگشت به ایران از سفر روسیه به مناطق سیل زده کرمان رفت. خبر این اقدام بلافاصله با استقبال گسترده مردم و کاربران فضای مجازی رو به رو شد. اما این رفتار به ظاهر ساده رئیس جمهور در واقع یک اقدام راهبردی در حوزه حکمرانی محسوب می شود.
2️⃣ خوب است یاددآوری کنیم در 16 سال گذشته بخش قابل توجهی از افکار عمومی تصوراتی از روسای جمهور در ذهنشان شکل گرفته که ارزش اقدامات اخیر دکتر رئیسی با در نظر گرفتن این ذهنیتها بیشتر نمایان می شود. مردم در پایان فاصله ریاست جمهوری احمدی نژاد از 84 تا 92 تصورشان از رئیس جمهوری همانند او این شد که حضور میدانی گسترده ای دارد ولی در سیاست خارجه برآیند رفتار او سبب تحمیل قطعنامه ها، تحریم و مشکلات اقتصادی شده است. همین ذهنیت فراگیر نیز حسن روحانی را جایگزین، احمدی نژاد کرد. در همین حال همین گستره از افکار عمومی نیز پس از طی کردن سال های 92 تا 1400 تصور راهبردی که از حسن روحانی برایشان شکل گرفت این بود که او اعتقادی به حضور میدانی و مردمی ندارد و کشورداری را از طریق پیگیری روابط خارجی دنبال می کند. البته باید تاکید کرد که هم احمدی نژاد در اواخر ریاست جمهوری از حضور میدانی و فهم افکار عمومی دچار انحراف شد و هم حسن روحانی در سیاست خارجه به مسیر انحرافی رفت. منظور بیشتر آنکه هر دو جدای از کارنامه و میزان موفقیت و ناکامیشان در حکمرانی، به غش کردن به یک طرف شناخته شدند.
3️⃣ اما این روزها مردم با رئیس جمهوری مواجه هستند که در سیاست خارجه در فاصله کوتاهی عضویت در سازمان مهم شانگهای را محقق کرده است، فعالتر شدن ایران در سازمان اکو را رقم زده است، قرارداد استراتژیک 25 ساله ایران با چین را وارد فاز اجرا کرده و همچنین مراحل نهایی توافق بلند مدت با روسیه را نیز در حال طی کردن هست. از آن طرف همین رئیس جمهور هر پنجشنبه با کمترین تشریفات به سفر استانی می رود، در موضوعات و مشکلات پیش آمده از کرونا تا سیل بلافاصه حضور میدانی و در میان مردم دارد. می توان گفت پس از 16 سال، دکتر رئیسی، مرد میدان بودن و دیپلمات بودن را همزمان به دوش گرفته و میان این دو عنصر تعادل حقیقی در حکمرانی برقرار کرده است.
سه: فاصله کوتاه سفر از کاخ کرملین تا مناطق سیل زده کرمان یعنی در حکمرانی درست هر چیز به اندازه و سرجایش اهمیت دارد و رئیس جمهور باید هم مرد میدان باشد و هم دیپلمات. اقدامات اینچینی آیت الله رئیسی در واقع رفتار تراز رئیس دولت در جمهوری اسلامی را نشان می دهد. رفتار رئیسی پس از سالها الگوی «رئیسجمهور مطلوب» را دوباره در ذهن مردم ایران زنده کرده است. امید می رود و انتظار هم همین است که روند تکاملی رفتار رئیسی در جایگاه ریاست جمهوری، منجر به احیای ذهنیت مناسب در مردم از یک رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی شود و مهمتر از آن یک رضایت جمعی در پایان ریاست جمهوری او شاهد باشیم. انشاءلله
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
#ماجرای_ارتقای_هیات... #تا_جهاد_روایت
✍علی مهدیان
💥از هیات چه انتظار داریم؟ اشک و ندبه؟ بسیار عالی؛ اما حداقلی است. هیات حداکثری و ارتقا یافته چه هیاتی است؟ هیاتی که به کانون امام شناسی تبدیل شود. امام شناسی به چیست؟ به راه امام. راه امام چیست؟ هدایت و تربیت. تربیت در چیست؟ در تبیین. حق و باطل نشان داده شود انتخاب مردم به حق است و به عدل.
حتا مبارزه امام نیز برای تبیین است. با دشمن مبارزه می کند تا مانع حذف روشنگری شود. حق از باطل شناخته شود، انتخاب مردم به قاعده دین و فطرت جز حق نیست.
لذا رهبر انقلاب حداقل سه بار در سال جاری به جهاد تبیین اشاره کردند و هر بار تبیین را در نسبت اهل بیت توجه دادند ؛ یکبار در اربعین فرمودند امام سجاد مجاهدانه تبیین گر بودند. دوم میلاد حضرت زینب بود که از نقش ایشان در جهاد روایت گفتند و سوم نیز روز گذشته در میلاد حضرت زهرا به جهاد روشنگرانه آن حضرت اشاره کردند و در نهایت هیات را کانون جهاد تبیین نامیدند.
هیات بعد از انقلاب رشد ماهوی یافت و از محفل صرف عزاداری به کانون مبارزه و جهاد تبدیل شد. از اشک به عمل رسید. ثمره آشکارش را باید در دفاع مقدس دید.
اما امروز جهاد در کدام میدان است و نقش هیات چیست؟ مبارزه کجاست؟
دشمنی دشمن امروز بسیار عمیق تر و پیچیده تر شده است. مروری گذرا کنیم.
اراده افراد تشکیل می شود از بینش به علاوه گرایش. مثال ساده : ما یک وقت از یک خودروی خاص شناخت داریم. این می شود بینش ما. حالا اگر این خودروی خاص را علاقه هم داشته باشیم می شود گرایش ما. جمع ایندو اراده ما را برای خرید خودرو شکل می دهد.
حالا با همین مثال ساده اراده جبهه حق را در نظر بگیرید. بینش ما از حق و گرایش ما به حق، اراده ما را شکل می دهد. اما دشمن مقابل این اراده چه می کند؟
یکبار با قلدری مقابل تحقق و بروز بیرونی این اراده ایستاد. شد جنگ سخت؛ دفاع مقدس.
اما شکست خوردند؛ لذا دشمنی شان را عمیق تر کردند و سراغ تغییر منشا اراده رفتند. تغییر اراده یعنی تغییر گرایش یا بینش.
اینبار دشمن با هدف تغییر اراده، مقابل گرایش های جبهه حق صف آرائی کرد. شد تهاجم فرهنگی. ترویج اباحه گری.
اما مردم ما متدین انند و به این سادگی ارزش و گرایش آنها تغییر نمی کند. لذا باز هم جواب نگرفتند. بنابرین سراغ بخش دوم تشکیل اراده رفتند؛ یعنی تغییر بینش مردم.
بینش دو جزء دارد. باورها و شناخت واقعیت.
در گام نخست سراغ تغییر باورها رفتند. شد جنگ اعتقادی. نمونه اش شبهات دهه هفتاد. از پلورالیزم تا صراط های مستقیم تا شبهات مربوط به ولایت فقیه و غیره.
اینجا هم طرفی نبستند. طرح ولایت آنروزها پاسخ به این جنگ بود. آیت الله مصباح یزدی ها و شهید بهشتی ها و شهید مطهری ها و غیره جائی برای هجمه اعتقادی دشمن نمی گذاشت.
و اما در نهایت گام نهایی، تغییر بینش از طریق تحریف واقع بود. مثل اینکه در همان مثال اولیه گاری را رنگ کنند و جای ماشین بفروشند.
عمق دشمنی اینجاست. اینجاست که فرد ممکن است ارزش هایش تغییر نکند و باور اعتقادی اش نیز پایدار باشد اما تحت عملیات تحریف همان کند که دشمن می خواهد. در جبهه حق باشد و پازل دشمن را تکمیل کند؛ عجیب دردناک است.
نام این جنگ می شود؛ جنگ شناختی.
زمین مبارزه با دشمن امروز اینجاست. اگر امام معصوم هم حی و حاضر باشد در همین نقطه شمشیر می زند. چون دشمن اینجاست. هیات نیز که کانون امام شناسی است باید همین جبهه را شکل دهد.
هدف نهایی دشمن از تحریف واقعیت چیست؟ اینکه نشان دهد راه طی شده انقلاب سیاه است و آینده نیز سیاه. ثمره این تحریف از واقعیت می شود رخوت و سستی و ناامیدی.
و اما چه باید کرد؟
هرکس هرجا نشسته است آرایش جنگی برای جهاد تبیین بگیرد. باید حق را شناخت و حقیقت را روایت کرد و دست به دست تا مسلط شود.
حق چیست و ابرحقیقت کدامست؟ اینکه در حال حرکیتم؛ رو به جلو. با همه نقص ها و کژی ها و دشمنی ها پیشرفت کردیم و می کنیم.
همین حق را باید دید و روایت کرد. باید گفت و نوشت و خواند تا حقیقت تبیین شود. هیچ عملی را در این جنگ نباید دست کم گرفت. حتا یک لایک و ریت و کامنت می تواند در مسلط شدن روایت حق موثر باشد. چه بسا سکوت نیز می تواند در مسلط نشدن روایت حق سهم داشته باشد. راوی حق باشیم که نصرت امام معصوم در روایتگری است و هیاتی یعنی راوی حق.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi