#چرایی_توقف_در_مذاکرات_وین
✍ دکتر رضا سراج
💥علیرغم اینکه آمریکا و کشورهای اروپایی به شدت نیازمند توافق با ایران هستند، اما با کارشکنی، در روند نهایی شدن مذاکرات وقفه ایجاد کردند.
🔹چرایی ایجاد وقفه در مذاکرات را باید در چارچوب جنگ ترکیبی جستجو کرد. واقعیت این است که آمریکا نمیخواهد در توافق با ایران دست خود را خالی کند.
از یک سو تحریمها را لغو کرده و ازسوی دیگر دادههایی را در قالب ضمانت به ایران واگذار نماید. به عبارت دیگر ایالات متحده نمیخواهد در شرایط دست برتر ایران، توافق نهایی شود. از این رو آمریکا با ایجاد وقفه در روند مذاکرات و توافق، متوسل به جنگ ترکیبی خواهد شد تا موازنه داده و ستانده را به نفع خود و به ضرر ایران تغییر دهد.
🔽در خلال وقفه در مذاکرات، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با بهرهگیری از غربگرایان به عنوان شبکه همکار داخلی خود در ایران، چند اقدام مهم را در دستور کار قرار خواهند داد.
⏺ آنان در یک جنگ شناختی و ادراکی روسیه را مقصر وقفه در روند مذاکرات و توافق معرفی خواهند کرد تا در دور جدید مذاکرات بین ایران، روسیه و چین شکاف ایجاد کرده و قدرت دیپلماسی و چانهزنی جمهور اسلامی را تضعیف کنند.
⏺در عین حال با جنگ اقتصادی مجددا سعی میکنند تا بازار ارز و... را بیتعادل نمایند و روند آن را افزایشی کرده تا افکار عمومی بیش از پیش نسبت به لزوم توافق به هر قیمت ممکن شرطی گردد.
⏺در ادامه شبکه همکار داخلی غرب در ایران به همراه رسانههای خارجی خواهند کوشید تا معیشت مردم و افکار عمومی را به نقطه فشار به مسئولان جمهوری اسلامی تبدیل نمایند تا در دور بعدی مذاکرات دست برتر ایران را از بین ببرد و توافق بد را به جمهوری اسلامی تحمیل نمایند.
✅ با این تفاسیر و برای خنثیسازی این جنگ ترکیبی نیازمند #جهاد_تبیین هستیم تا با تنظیم ادراک مردم، دسیسهی تقابل مردم-حاکمیت برای تحمیل توافق به هر قیمت ممکن بیاثر گردد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥بامداد امروز ساعت ۱/۲۰به وقت حاج قاسم پایگاه تروریستی آمریکایی و اسراییل در اربیل عراق موشکباران شد.
مشت های گره کرده سردار حاجی زاده در مراسم تدفین شهدای مدافع حرم که متعلق به هوافضای سپاه پاسداران بود امروز بر سر عاملین شهادت فرود آمد.
بعد از الحریره، پایگاه هوایی اربیل منهدم شد.
انتقام پیشگیری از جنگ است!
✍ صادق چگینی
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
PTT-20220313-WA0071.opus
1.02M
💥چرا سپاه مسئولیت حمله به مقر موساد را رسما بر عهده گرفت ؟
📌 تنش ها بین سپاه و اسرائیل در سال ۱۴۰۱ چگونه خواهد بود ؟
📍 تصاویر جدید از مقر تخریب شده موساد نشان دهنده چیست ؟
♻️ تاثیر این عملیات موشکی بر مذاکرات وین چیست ؟
🎙 کارشناس: تقوی_نیا
@seraat_tahlil_siyasi
#مقتدی_صدر_و_عراق
✍ابوقاسم
💥مشکل اصلی مقتدی صدر بی تجربگی، نداشتن فکر راهبردی و قدرت تحلیل است که بلای جان عراقی ها شده .
هرچند مقتدی صدر به خاطر جایگاه اجتماعی پدر، از موقعیت سیاسی خوبی در عراق برخوردار است اما نداشتن علم و حکمت وبصیرت پدر یعنی سید محمد صدر مقتدی صدر را به تنها رهبر سیاسی متزلزل در عراق تبدیل کرده است.
🔻مقتدی صدر، بعد از شهادت پدر در سن جوانی رهبری جریان صدر را برعهده گرفت، ازهمان ابتدا رفتارهای عجولانه و سطحی جریان صدر منجر به افزایش اختلاف با سایر احزاب سیاسی شیعه، درگیری با مرجعیت عراق، درگیری مسلحانه با حزب الدعوة، سازمان بدر و... شد.
📍مقتدی صدر و جریان صدر از نقطه مبارزه مسلحانه با آمریکا که در اوایل تأسيس آن دنبال می شد آغاز و امروز به مصالحه با اشغالگران آمریکایی در عراق و حل و فصل آن با گفت و گو و مذاکره رسید.
تغییر رفتار مقتدی صدر در عرصه سیاسی عراق به تغییرات محسوس جریان های لیبرال در ایران شباهت دارد.
⏺ لیبرال های امروز ایران همان تندرو های بی سواد در اوایل انقلاب اند که سابقه فعالیت های آن ها به وضوح برای همگان روشن است
مقتدی صدر از آن دست سیاست مدارانی است که به خاطر نداشتن نظام فکری سیاسی مشخص و کلان خیلی زود تغییر موضع داده و به راحتی می توان کوهی از مواضع متناقض از وی را جمع آوری کرد.
⭕️ دقیقا همین مساله یعنی کم سوادی مقتدی صدر وی رابرای همگان غیرقابل پیش بینی کرده است.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#چرا_شفاف_گفته_نشد_که_سپاه
#از_کدام_اقدام_اسرائیل_انتقام_گرفته⁉️
✔️ ابعاد جدید از قدرت اطلاعاتی ایران در عملیات اربیل
✍️ مهدی جهان تیغی
💥موشک باران مقر جاسوسی اسرائیل در اربیل توسط سپاه پاسداران، حاوی نکاتی است که برای نمایان شدن عظمت این عملیات، گفتن آنها را ضروری می کند.
1️⃣ شناسایی مقرهای جاسوسی دشمن در کشورهای ثالث عمدتا توان و مهارت اطلاعاتی بالایی میخواهد. اما نکته مهمتر مدت زمان دستیابی به این شناسایی است. برخی منابع عراقی گفتهاند که از افتتاح مقر مورد هدف قرار گرفته شده تنها 70 روز گذشته بوده است. جالبتر آنکه نشریه واشنگتن پست نیز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته است که آنها حدسهایی از فعالیت جاسوسی در این مکان زده بودند. به معنای دیگر ایران علاوه بر قدرت شناسایی اطلاعاتی در کمترین فاصله، اشراف اطلاعاتی دقیق تری نیز به نسبت آمریکایی ها در اربیل عراق دارد.
2️⃣ فراتر از سرعت و قدرت شناساسی مقر جاسوسی، نام برخی افسران ارشد اطلاعاتی و متخصص صهیونیستی که گفته میشود برخی از آنها در شهادت حاج قاسم نیز نقش داشتهاند، در فهرست اسامی کشته های عملیات اربیل منتشر شده است. موضوعی که نشان میدهد که ایران بر نیروی انسانی و محتوای درونی این مقر نیز اشراف داشته است.
3️⃣ اما یک سوال اساسی این است که آیا ایران فقط در عراق این قدرت و اشراف اطلاعاتی را دارد؟! یک مرور ساده به نقاط حضور و محیط تحت پوشش محور مقاومت نشان میدهد که ایران در نقاط بسیار مهمی دیگری از غرب آسیا نیز همین اشراف اطلاعاتی را دارد. سادهترین نتیجه این اشراف اطلاعاتی این است که ایران در صورت اراده، میتواند به فاصله چند ساعت بسیاری از مراکز جاسوسی در اطراف خود را به صورت کامل منهدم کند.
4️⃣ موشکهای ایران با نمایش قدرت نقطه زنی خود در واقع در حال نشان دادن کارآمدی سپاه و قابل پیشبینی بودن نتیجه یک جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی در صورت حماقت آنها است. عملیاتهای موشکی ایرانی در سالهای گذشته و منجمله عملیات اخیر در اربیل نشان داد که حملات موشکی سپاه صرفا ضربات سخت نظامی نیست، بلکه درست و موثر منهدم کردن و به تعبیر دقیقتر بسیاری از شاخصهای یک پیروزی کامل و موفق نظامی در آن رعایت میشود.
5️⃣ نکته قابل توجه دیگر آن است که ایران مقر جاسوسی اربیل را با اقدام صرفا ضد جاسوسی جواب نداد، بلکه با موشک جواب داه است. یعنی سپاه صرفا به دنبال خنثیسازی عملیاتهای جاسوسی اسرائیل نیست، بلکه از اساس حتی مکان جاسوسی را هم تحمل نخواهد کرد و نابودی مطلق امکان جاسوسی علیه ایران را هدفگذاری کرده است. خلق این معادله جدید که عملیات اطلاعاتی را هم ایران با موشک جواب خواهد داد، معادله پیشرو در مواجهه با رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
6️⃣ انتخاب ساعت 1:20 دقیقه برای حمله به مقر جاسوسی اسرائیل به این معنا است که ایران همچنان اسرائیل را همتراز آمریکا مقصر و دخیل در شهادت حاج قاسم می داند و انتقام سخت همزمان برای هر دو خواهد بود.
7️⃣ اسرائیل به ظن خود یکبار دیگر خط قرمز ایران را (پس از گذشت سه سال از حمله به پایگاه تی 4 سوریه و شهادت چند پاسدار) مورد آزمایش قرار داد ولی این امتحان مجدد سپاه برایشان خیلی دردآور تمام شد. یادآوری به رژیم صهیونیستی که سپاه طعمههای اسرائیلی را حتی در اطراف خود دارد و تصمیم مشخص و صریح سیاسی و نظامی نیز برای آنها در صورت شکستن خطوط قرمز ایران گرفته شده است.
8️⃣ پس عملیات موفق اربیل،برخی گمانهزنیها نیز درباره هدف انتقام ایران منتشر شد که به صورت دقیق مشخص نمیکرد که سپاه دقیقا دارد انتقام کدام اقدام خرابکارنه صهیونیستی را میگیرد. موضوعی که شاید تداعی کننده یک عملیات روانی سخت و هدفمند علیه اسرائیل محسوب شود. رژیم صهیونیستی با این ابهام آفرینی روانی، علاوه بر اینکه نمی داند که موشک های اخیر پاسخ به یک یا چند و کدام اقدام ضدامنیتی آنها بوده، از پایان باز قصه موشکها و احتمال هر لحظه رو برو شدن با یک عملیات دیگر، بیشتر در رنج خواهد ماند.
9️⃣ موشک باران مقر اسرائیل در اربیل کردستان این پیام را به برخی کشورهای اطراف و همسایه غیر از عراق هم منتقل کرد که باید بدانند که خاکشان نباید محل عملیات اسرائیلی ها علیه ایران شود و حرمت همسایهداری را اول باید خودشان حفظ کنند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
آیا دوره ی #دفاع_تهاجمی فرا رسیده است؟
✍داود_مدرسی_یان
💥واقعیت ماجرا این است که در سالهای 92 تا 1400، سیاست خارجی جمهوری اسلامی از حالتِ دفاع تهاجمی به حالت انفعال و پذیرش تهدیدها و آسیب ها رسیده بود. کاملاً منطقی است که دشمن، وقتی محاسباتش اینگونه باشد که هر ضربه ای بزند دفاعی نمی بیند، قدم به قدم جلوتر می آید.
🔻دشمن پیش خودش اینگونه محاسبه کرده بود که اگر فرمانده اصلی ما را در میدان از میان بردارد، جمهوری اسلامی یا قدرت تلافی ندارد یا اگر قدرت تلافی دارد، جرأت ندارد. این محاسبه کاملاً واقعی بود و متأسفانه نه فقط دولت، بلکه مجلس و سیستم قضایی و بدتر، نیروهای مسلح عزیز ما در سالهای گذشته، در شکل گرفتن این محاسبه در ذهن دشمنان ایران، نقش داشتند.
🔹به همین دلیل، فرمانده محبوب ما را در بغداد به شهادت رساندند چون می گفتند ایران پاسخ نمی دهد؛ اگر پاسخ دهد باز پاسخ اساسی و جدی ای نیست. متأسفانه باید بگوئیم محاسبه شان هم درست از آب در آمد.
🔸بنا به منابع ما، رهبر انقلاب از مسئولین کشور، بالاخص شورای عالی امنیت ملی و نیروهای مسلح درخواست کردند که این محاسبه دشمنان را بهم بزنید تا دشمن جلوتر نیاید. از مسئولین خواستند پاسخ درخوری به جنایات آمریکا و صهیونیست ها بدهید. بستن تنگه هرمز، انهدام 4، 5 پایگاه اصلی آمریکایی ها در منطقه و خروج رسمی از #برجام، خواسته های منطقی بود که از شورای عالی امنیت ملی و نیروهای مسلح انتظار می رفت.
🔹نه فقط دولت؛ که مسئولین نیروهای مسلح ما نیز از مطالبات حداکثری، به زدن یک پایگاه آمریکا( #عین_الاسد) راضی شدند و بعدها حتی سیدحسن نصراله نیز به این اقدام کنایه زد. دشمن، خرسند از محاسبه خود، این بار به سراغ ترور پدر هسته ای کشور در قلب تهران رفت و چندین نقطه را در کشور مورد هدف قرار داد که خیلی رسانه ای نشد! اما باز پاسخ درخوری نیافت!(صهیونیست ها ادعا می کنند طی سالهای گذشته حداقل 200 بار به مواضع ایران حمله کردند!)
📍انفعال اما در عراق و سوریه بعد از شهادت فرمانده، مشهود بود. هرچندوقت یکبار می شنیدیم که فلان پایگاه ایران در سوریه یا عراق مورد حمله قرار گرفت. شعار انتقام انتقام ملت اما از سوی مسئولین پاسخی نداشت.
🔹بعد از سالها؛ حالا ایران رسماً یکی از مقرهای صهیونیست ها را در #اربیل عراق مورد هدف قرار می دهد و سپاه عزیز ما شجاعانه مسئولیت این دفاع تهاجمی را به گردن می گیرد. این حمله موشکی اگرچه مورد اعتراض برخی جریانات و مسئولین عراقی قرار گرفت، اما به دوستان و دشمنان این پیام را صادر کرد که این محاسبه، که ایران پاسخ حملات و ترورها را نمی دهد، غلط است.
🔽دولت عراق سالهای سال پس از اشغال توسط آمریکا، عُرضه خارج کردن آمریکایی ها و صهیونیست ها را از خاک خود نداشته و حالا هم باید بداند اگر این حضور ادامه داشته باشد، موشک های ایرانی هم آماده شلیکند. ناراضی شدن دولت عراق از این حمله، بی اساس است. تا زمانیکه خاک عراق مبدأ حمله به خاک و منافع ملی جبهه مقاومت است آنجا مقصد تیرهای خدا و لشکریان حق خواهد بود.
✔️به نظر حقیر؛ این اتفاق می تواند نوید عبور از سیاست انفعالی به دفاع تهاجمی باشد. شعارِ «دشمن باید بداند اگر یکی بزند صدتا می خورد»، باید در عمل به نمایش گذاشته شود. تنها در این حالت است که منافع ملی و عزت اسلامی ما حفظ خواهد شد. دشمن باید بداند که «هزینه تهاجمش» بیش از فواید آن است و ایران در عرصه عمل قابل محاسبه نیست! ان شاءالله
❇️به برادران عراقی عرض می کنیم: برخی سختیها،هیچ اجر اخروی هم ندارد؛ کجا؟ آنجا که تسلیم دشمن شویم، باز مورد ظلم و اشغال قرار میگیریم اما هیچ اجری هم ندارد! در مقابل اما، کوچکترین درد و سختی در راه حق، اجر اخروی دارد. مبارزه، شهادت دارد اما تسلیم، مرگ ذلیلانه است. هزینه تسلیم شدن، اشغال است که بسیار بیشتر از هزینه مقاومت است. مقابل آمریکا و صهیونیست ها جوانمردانه بایستید تا از چکمه های آمریکایی و اسرائیلی خلاص شوید و خاک تان مورد هدف موشک های ایرانی قرار نگیرد. آنوقت اجر اخروی هم خواهید داشت!
✅در پایان باید از همه مجاهدان راه حق، علی الخصوص سپاهیان عزیز قدردانی و تشکر کرد. تا باد چنین بادا!
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#تمرین_ظهور_در_قرارگاه_بی_قرارها
✍️ محمد ایمانی
💥 پای حقیقت دیانت و ولایت ایستادن، بسیار دشوار است. امیر مؤمنان(ع) در خطبه ۱۸۹ فرمود" إِنَّ أَمْرَنَا صَعْبٌ مُسْتَصْعَبٌ، لَا يَحْمِلُهُ إِلَّا عَبْدٌ مُؤْمِنٌ امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ وَ لَا يَعِي حَدِيثَنَا إِلَّا صُدُورٌ أَمِينَةٌ وَ أَحْلَامٌ رَزِينَةٌ. حقيقت امر ما سخت است و بر مردم سخت آيد. كسى آن را نتواند برداشت مگر بنده مؤمنى كه خدا قلبش را براى ايمان آزموده است و حديث ما را فرا نگيرد جز سينه هاى امين و خردهاى استوار".
👇امیر مومنان خطاب به لشکریان بی وفا می فرمود "إنّه لا غناء في كثرة عددكم مع قلّة اجتماع قلوبكم. در زیادی شمار شما بی نیازی نیست، در حالی که اجتماع دل های شما اندک است".
♦️در روزگار امام محمد باقر ( علیه السلام )، وقتی از حضرت خواستند قیام کند، امام ، گلّه ای انگشت شمار را نشان داد و فرمود اگر به تعداد آنها یار داشتم قیام می کردم...
✔️سهل بن حسن در روزگار امام صادق علیه السلام از خراسان راه افتاد و ماه ها رنج سفر را به جان خرید و به محضر امام در مدینه رفت. اموالی را هم تقدیم و عرض کرد«چرا قیام نمی کنید در حالی که فقط در خراسان ، صدهزار شیعه پا به رکاب دارید و اینها هم خمس وزکات آنهاست؟»
♦️حضرت سکوت کردند. به اطرافیان فرمودند هیزم بریزند و تنور را روشن کنند. شعله ور که شد، به سهل فرمودند برو و در تنور بنشین ... سهل به دست و پاافتاد. «مولای من! ...از من درگذرید». حضرت پذیرفت...
🔹هارون مکی وارد شد و سلام کرد. امام پاسخ گفتند و فرمودند ای هارون! در تنور داخل شو! آتش زبانه می کشید. اما هارون اطاعت کرد و درِتنور را گذاشتند....
♦️«خراسان چه خبر؟ شیعیان ما چه می کنند؟». امام می پرسید و سهل پاسخ میداد اما فکرش پیش هارون بود...امام از او خواست برخیزد و در تنور بنگرد.... هارون را دید که آرام در دل آتش نشسته .«ای سهل که ما را به قیام فرا می خوانی! در خراسان چند شیعه، این گونه اطاعت ما می کنند؟». سرش را پایین انداخت و گفت «حتی یک نفر هم این چنین نیست».
🔹امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف، در توقیع شریف و درباره "نقش همدلی شیعیان در تعجیل ظهور" فرمودند : "لو ان اشياعنا وفقهم الله لطاعته على اجتماع من القلوب فى الوفاء بالعهد عليهم لما تأخر عنهم اليمن بلقائنا و لتعجلت لهم السعادة بمشاهدتنا على حق المعرفة و صدقها منهم بنا".
♦️اگر شیعیان ما -که خدا توفیق طاعت به آنها دهد- در وفای به عهدی که بر عهده آنهاست همدل بودند، میمنت دیدار ما به تأخیر نمی افتاد، و قطعاً سعادت دیدن ما با حق معرفت و شناخت و راستی از جانب آنها نسبت به ما، زودتر برایشان فراهم می شد.
📍خاصیت غربالکنندگی، خاصیت همیشگی انقلاب اسلامی آخرالزمانی است. انقلاب آخرالزمانی، فراز و نشیب بسیار دارد. محمّد بن منصور و او از پدرش روایت کرده که امام جعفر صادق(ع) فرمود؛
♦️«نه، به خدا سوگند آنچه که شما دیدگان خود را بدان دوختهاید، پدید نمیآید، مگر بعد از ناامیدی. نه به خدا سوگند آنچه چشمان خود را به آن دوخته اید، آشکار نمیگردد؛ مگر اینکه غربال شوید. نه به خدا سوگند کسی که شما چشم به او دارید، نمیآید؛ مگر بعد از اینکه از هم امتیاز داده شوید. نه به خدا سوگند امری را که شما به آن چشم دوختهاید، به وقوع نمیپیوندد تا آنکه شقّی از سعادتمند معلوم شود».
🔹ما در فراز و نشیب های انقلاب اسلامی، با وجود بدعهدی و سقوط برخی خواص متنفذ، دیدیم جوانان برومند بسیاری را که چگونه برای نائب امام زمان (عج) جان فشانی و اطاعت می کنند. خدا میداند آنان که برای نایب امام زمان(عج) چنین بیتاب و بیقرار میشوند، برای خود مولا چه جانفشانی کنند!
♦ باور همه آنها همان است که سید شهیدان اهل قلم خطاب به مقتدای عزیز تر از جان انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای، نوشت:
🔹«ما با حضرت عالی به عنوان وصی امام امت(ره) و نایب امام زمان(عج) تجدید بیعت کردهایم و تا بذل جان در راه اجرای فرامین شما ایستادهایم... بسیارند کسانی که میدانند شمشیرزدن در رکاب شما برای پیروزی حق، از همان اجری در پیشگاه خدا برخوردار است که شمشیرزدن در رکاب حضرت مهدی(عج) و نه تنها آماده که مشتاق بذل جان هستند. سرِ ما و فرمان شما. کمترین مطیع شما سیدمرتضی آوینی».
❇️عاشقان را سر شوریده به پیکر عجب است- دادن سر نه عجب داشتن سر عجب است/ تن بیسر عجبی نیست رود گر بر خاک- سر سرباز ره عشق به پیکر عجب است.
✅ماموریت تبعیت از ولایت فقیه، تمرین بزرگ آخرالزمان است. و چیره شدن بر معرکه گیری انواع متظاهران بی صداقت انقلابیگری، از طریق تبعیت از ولی فقیه، بزرگ ترین بشارت نزدیکی روزگار شیرین ظهور خواهد بود ان شاء الله.
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
تحلیلی بر سفر بشار اسد به امارات
✍مکتب سلیمانی
💥روز گذشته رئیسجمهور سوریه در نخستین سفر خود به یک کشور عربی از سال 2011 تاکنون به ابوظبی رفت و ساعتی پس از بازگشت وی به دمشق، اخبار دیدار وی از امارات منتشر شد.
🔸 بشار اسد در دیدار با محمد بن زاید، امارات را کشوری خواند که سیاستهای متعادلی در قبال مسائل گوناگون بینالمللی اتخاذ میکند. بن زاید نیز سوریه را ستون اساسی از امنیت عربی دانست و خواستار خروج نیروهای خارجی غیر قانونی از سوریه شد.
🔸 این دیدار که همزمان با یازدهمین سالگرد آغاز اعتراضات در سوریه انجام شد، نشانه دیگری از شکست نسبی طرح مجموعهای از بازیگران داخلی و خارجی از طریق گروههای مسلح غیر دولتی علیه حاکمیت یک دولت ملی بود. امارات نخستین دولت عربی است که شکست این طرح را پذیرفته و احتمالاً در بازسازی سوریه به ایفای نقش بپردازد.
🔸 رأی ممتنع امارات به قطعنامه پیشنهادی آمریکا در محکومیت روسیه، سفر وزیر خارجه این کشور به مسکو، پاسخ سرد ابوظبی به درخواستهای آمریکا برای همکاری در مدیریت بازار نفت پس از حمله روسیه به اوکراین و حالا سفر بشار اسد به ابوظبی، نشانههای آشکاری از شکاف در روابط امارات با دولت دموکرات آمریکاست. انتقاد شدید آمریکا نسبت به میزبانی امارات از اسد، حاکی از این شکاف است.
🔸در سوی مقابل اما به نظر میرسد روابط قطر با آمریکا در دولت بایدن فزاینده بوده و احتمالاً برخلاف دولت ترامپ که مناسبات بسیار نزدیکی با ریاض و ابوظبی داشت، بایدن به دنبال گسترش روابط خود با دوحه است. نتیجه چنین وضعیتی میتواند احتمالاً تقویت محور روسیه، عربستان و امارات باشد که ازجمله موضوعات موجود برای همکاری میان آنها، عادیسازی پرونده سوریه و مشارکت در بازسازی این کشور است.
✅ سوریه در حال بازگشت تدریجی به جمع کشورهای عربی است. جنگ اوکراین، وضعیت توافق نانوشته احتمالی میان مسکو و واشنگتن درباره پرونده سوریه را در هالهای از ابهام قرار داده، اما به نظر میرسد هماهنگی روسیه با امارات و احتمالاً عربستان درباره سوریه پیش برود.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
نگاهی به تشکیل #داعش_جدید
📌آیا داعش جدید همان داعش قبلی است و هسته های خفته آن بیدار شده اند؟
✍️ دکتر امیر عسگر
💥پاسخ منفی است. در شرایطی که همه تصور میکردند داعش از بین رفته و دیگر این زخمه کهنه سرباز نخواهد کرد و در حالی که اخبار حذف فیزیکی ابراهیم القریشی تایید شده بود ناگهان نام جدیدی به عنوان رهبر این گروه تروریستی معرفی شد. با در نظر گرفتن حوادث رخ داده ماههای اخیر در منطقه میتوانیم نسبت به این موضوع نگاه بهتری داشته باشیم.
🔹بسیاری از تحلیلگران براین باورند که اینها باقیمانده اعضای هسته ها و بدون برنامه ریزی و سازماندهی تشکیلاتی سربرآورده در حالیکه با بررسی روند شکل گیری جریانات تکفیری می توان گفت این چنین نیست. این مطلب را در ۳ بخش مهم می توان ارزیابی نمود.
📍بخش اول
چگونگی شکل گیری
🔸القاعده تشکیلاتی است که از دل جریانات تندرو، همانند طالبان به واسطه سازمان های اطلاعاتی امریکا به وجود آمد. 1987 در اواخر دوره ریگان و برای اینکه سدی دربرابر نفوذ شوروی در افغانستان باشد این تشکیلات شکل گرفت.
🔹در حقیقت القاعده اولین جریانی بود که توسط صهیونیستم جهانی به سرکردگی آمریکا، برای نشان دادن چهره خشن و تندرو از اسلام بوجود آمد.
تقریباً تمام اعضای ارشد القاعده بعدها تبدیل به فرماندهان جریانات تکفیری مختلف شدند شاخص ترین هایشان داعش و جبهه النصره بودند.
جبهه النصره که از ادغام چند گروه انشعابیه القاعده تشکیل شده بود، مدتی کوتاه برای آمریکاییها ایفای نقش کرد و سپس داعش در دوران باراک اوباما به وجود آمد. نکته مهم در به وجود آمدن داعش صحبتهای موشه یعلون وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی می باشد. او ۱ سال پیش از به وجود آمدن داعش در یک سخنرانی اعلام کرد ایرانی ها با ایدئولوژی دینی به مرزهای ما رسیدند پس ما نیز باید با همین ایدئولوژی با استفاده از بخشی از جریان اهل تسنن افراطی دیوار حائلی ما بین خود و ایران ایجاد کنیم و کمتر از یک سال بعد از آن شاهد ظهور داعش بودیم.
🔸امروز پس از شکست داعش قدیم، شاهد ظهور جریان تکفیری جدید باز هم تحت عنوان داعش هستیم و دلیل این نامگذاری مجدد وجود ترس از نام داعش است همانطور که از سابقه رهبر جدید این جریان تروریستی مشخص است از اعضای اثرگذار القاعده و سپس داعش بوده است.
ابوحسن الهاشمی القریشی از اعضای مجلس داعش بود و از اعضای قانون گذاری محاکم این گروه تروریستی بوده است، در نتیجه وی هم با سبک و روش و هم ارتباطات القاعده و داعش آشناست.
📍بخش دوم
چگونگی اقدامات و دیدگاه
🔹داعش تشکیلاتی ایدئولوژی محور بود و عملیات هایش را با همین دیدگاه پیش می برد و در نتیجه قالب اسرای خود را به قتل می رساند. آنها هرگز نفرات خود را از بین افراد سابقه دار و زندانیان انتخاب نمی کرد بلکه مدت ها به صورت ارتباط از طریق فضای مجازی یا حتی با اسکایپ تماس برقرار کرده و به نوعی آنها را شستشوی مغزی میدادند.
با این حال در عملیات زندان حسکه شاهد آن بودیم که بسیاری از کشتهشدگان، از زندانیان سابق کشور اردن هستند. با توجه به کم و کیف این عملیات آنها، از نوع بیان و اجرای آن می توان به طور قطع گفت این اشخاص تفاوت رفتاری و عملکردی با دیدگاهی متفاوت با عملکرد ایدئولوژیک دارند.
📍بخش سوم
اهداف شاخص
🔸با دیدن رفتار جدید داعش و اسامی آنها نکته مهمی روشن می گردد و اینکه داعش قبلی تفکر سلفی و وهابی و در جهت نابودی شیعیان اقدام می کرد اما این بار فرماندهان آنها دارای اسامی هستند که به شدت منتسب به شیعیان است و به طرز عجیبی اسلام و تشیع را به هم گره زده اند. ابو حسن الهاشمی قریشی کنیه قریشی نسب هاشمی را ببینید. اسم فرزندان امیرالمومنین(ع) هم این بار در جنایات آنها هرچند پراکنده شنیده خواهد شد ،
هرچند احتمالا عملیاتهای آنها محدود تر
است،اما زهردارتر و خشن تر خواهد بود.
باتوجه به وضعیت جنگی حاکم بر منطقه خصوصا اروپای شرقی بسیار محتمل است از حفره های امنیتی موجود برای ورود به اروپا استفاده کرده و با انجام عملیات های خونین تلاش کنند علاوه بر بهرهبرداریهای مورد نظر، وجهه شیعیان و در راس آن ایران را تخریب و آنها را به جهانیان عده ای تندرو، بی منطق و خطرناک، نشان دهند.
🔸اکنون میتوانیم به وضوح ببینم که این داعش با جریان قبل از خود کاملا متفاوت بوده و وظیفه ای جدید برایش مشخص کرده اند .
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
🗓 فهرست #مهمترین_وقایع_سال1400
#فروردین:
تشکیل قرارگاه مرغ درپی کمبود آن در بازار
رفع توقیف نفتکش توقیف شده کره جنوبی توسط ایران
هدف قرار گرفتن کشتی اسرائیلی در بندر الفجیره امارات
فوت سیدمحمد حجازی
#خرداد:
غرق شدن ناو خارک در دریای عمان بر اثر آتشسوزی
پایان نخست وزیری دوازده ساله نتانیاهو
پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری
#تیر:
انتصاب محسنی اژهای به ریاست قوه قضائیه
خاموشیهای گسترده و مکرر در کشور
تنش آب در خوزستان و اعتراضات به آن
#مرداد:
پایان دولت دوازدهم و آغاز به کار دولت سیزدهم
کاهش شدید مرگومیر کرونا در کشور درپی واردات و واکسیناسیون گسترده
فتح کابل توسط طالبان و فرار اشرف غنی از افغانستان
فوت محمد رضا حكيمی
#شهریور:
خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان
نجات لبنان از بحران بنزین با ارسال سوخت توسط ایران
عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای
#مهر:
فوت علامه حسن زاده آملی
انتصاب جبلی به ریاست صداوسیما
رزمایش فاتحان خیبر در شمال غرب کشور
فوت بنی صدر
پیروزی ائتلاف مقتدی صدر در انتخابات پارلمانی و آغاز اعتراضات در عراق
#آبان:
اختلال سراسری در سامانه سوخت کشور
عملیات موفق ایران در بازپسگیری نفتکش توقیف شده از آمریکا
#آذر:
تنش آب در اصفهان و آشوب در شهر
پایان شانزده سال صدراعظمی مركل در آلمان
ورود سویه اُمیکرون به ایران
آغاز رزمایش پیامبر اعظم۱۷
فوت حسن ایرلو
#دی:
ارسال تلسکوپ جیمز وب به فضا
حمله پهپادی موشکی یمن به امارات
#بهمن:
رزمایش مشترک نیروهای دریایی ایران، روسیه و چین در اقیانوس هند
اخلال در صداوسیما و پخش تصاویر منافقین
صعود تیم ملی ایران به جام جهانی
نخستین سفر رییس جمهور اسرائیل به امارات
حمله موشکی یمن به امارات
فوت آيت الله صافی گلپايگانی
رونمایی از موشک خیبرشکن
انفجار مقر تولید پهپاد سپاه در کرمانشاه
نخستین سفر نخست وزیر اسرائیل به بحرین
#اسفند:
حمله روسیه به اوکراین
حذف روسیه از مجامع ورزشی جهان
افزایش بیسابقه قيمت نفت در جهان
پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور۲
سفر رئیس جمهور اسرائیل به ترکیه پس از هجده سال
حمله موشکی ایران به مقر موساد در کردستان عراق
حمله بزرگ سایبری ایران به شبکه اینترنت اسرائیل
آزادی نازنین زاغری
فوت آیت الله علوی گرگانی
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
*یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ*
*یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ*
*یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ*
*حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ*
🌹🌸🌻🌼🌺🌷💐
💥فرا رسیدن رستاخیز طبیعت،که نشانه قدرت بی انتهای خداوند تواناست،را محضر شما خوبان ،تبریک و شادباش عرض می کنم.
امیدوارم با لطف و کرم الهی،در سال ۱۴۰۱، دل های ما هم با ظهور منجی عالم بشریت،حضرت بقیه الله الاعظم(عج)،از مرگ و خواب غفلت خارج و به نور مهدوی،احیاء گردد
آمین
*سالی شاد،خوب و پر برکت برایتان آرزومندم* 🌹
سال "تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین" مبارک 🌺
#یاسینی_مدیر_کانال
#تاثیرات_استراتژیک #حملات_جدید_انصارالله
به #سعودی چیست؟
✍ علیرضا تقوی نیا
💥ارتش و کمیته های مردمی یمن دیروز و امروز در سلسله عملیات های موشکی و پهپادی نقاط حساسی در جنوب ( تاسیسات نفتی استان جازان ، خمیس مشیط و ...) و غرب (پالایشگاه های جده و ینبع) عربستان را هدف قرار داد .
❇️ نکته مهم اینجاست که تصاویر منتشر شده نشان از اصابت دقیق و همچنین تخریب گسترده ناشی از برخورد پرتابه های یمنی حکایت دارد .
👇در خصوص حملات اخیر ارتش و کمیته های مردمی یمن چند نکته قابل ذکر است ؛
1️⃣ تنوع اصابت ها و جغرافیای گسترده مناطق مورد حمله نشان از پیشرفت جدی نیروهای یمنی از لحاظ تکنولوژیکی دارد .
2️⃣ از چند روز دیگر جنگ یمن وارد سال هشتم خود می شود اما سعودی به هیچکدام از اهداف اعلامی خود نرسیده است؛ و بالعکس انصارالله یمن و ارتش این کشور ابتکار عمل را در جبهه های مختلف در دست دارند و بارها با عملیات های خود نقاط راهبردی در عمق کشور متجاوز را مورد اصابت موثر و موفق قرار داده اند.
🔸️بی شک در سالگرد حمله سعودی و امارات به یمن مردم و نخبگان این کشورها دستاوردهای آنان را پس از ۷ سال جنگ مورد مداقه قرار خواهند داد. امارات نتایجی هر چند حداقلی و موقت در جزیره سقطری ، استان های جنوبی همچون عدن و لحج ،ابین ، شبوه و جزیره پریم را به دست آورده ، اما سعودی هیچ محصولی را برای منافع ملی عربستانی ها دشت نکرده و همین امر تضعیف موقعیت محمد بن سلمان را در بین خانواده سلطنتی و افکار عمومی در پی داشته است و دور از ذهن نیست که آینده پادشاهی اش با موانع جدی روبرو گردد.
3️⃣ در طی حملات ۲ روز اخیر، ارتش یمن به عمد در حال هدف قرار دادن تاسیسات وابسته به آرامکو است تا اولا بر اقتصاد سعودی و مردم آن فشار وارد آورد و دوم این که بازار جهانی را در شرایط بسیار بغرنج کنونی که ناشی از جنگ اوکراین است ، در تنگنا قرار دهد تا جامعه بین المللی و خصوصا اروپایی ها ، فشارهای لازم را برای توقف حمله به یمن به بن سلمان وارد آورند.
نکته مهم اینجاست که اگر در این روزها حمله ای مشابه سال ۲۰۱۹( به تاسیسات آرامکو در بقیق و خریص ) انجام شود ، شرایط بازار نفت از کنترل غرب کاملا خارج خواهد شد و قیمت حامل های انرژی افسارگسیخته میشوند و بیشترین ضرر متوجه اروپایی میشود که دست و پای مردمش از اقدامات پوتین فعلا لرزان بوده و تحمل شوکی دیگر را ندارند.
4️⃣ حملات این روزها بر جایگاه بین المللی جمهوری اسلامی به عنوان متحد اصلی و حامی دولت نجات ملی یمن در غرب آسیا تاثیر چشمگیری خواهد گذاشت زیرا عقلای کشورها بر این نکته واقف می شوند که ریشه آرامش و حل بحران های غرب آسیا نه در تحریم ایران و متحدانش و نه در جنگ با آنهاست.
✅ بلکه پذیرفتن واقعیتی به نام محور مقاومت به رهبری ایران از لبنان تا یمن تنها چاره کار است .
نباید فراموش کرد که جنبش هایی همچون حزب الله لبنان ، حشدالشعبی عراق ، انصارالله یمن و .. به رهبر جمهوری اسلامی نگاهی اعتقادی و ایدئولوژیک دارند و بارها علنا آن را ابراز کرده اند و در نتیجه همگان به ناچار ملتفت می گردند که راه حل چالش ها و شکاف های موجود از توصیه های رهبر عالی جمهوری اسلامی می گذرد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#استراتژی_روسیه_در_اوکراین
✍دکتر رضا سراج
💥بر خلاف برخی تحلیلها که اقدام ویژه نظامی روسیه در اوکراین را اشتباه محاسباتی و محکوم به شکست میدانند؛ به نظر میرسد کرملین با محاسبات صحیح، استراتژی خود را برگزیده و آن را عملیاتی میکند.
📍مقامات کرملین با شناخت و محاسبات دقیق از رفتار آمریکا و اعضای ناتو در برابر اقدام ویژه نظامی علیه اوکراین که شامل انزوا، تحریم و فشار در مقابله با مسکو خواهد بود؛ استراتژی جنگ ترکیبی را برگزیدند. در چارچوب این استراتژی، عملیات ویژه نظامی در اوکراین، تنها یکی از عرصههای نبرد ترکیبی است. به عبارت دیگر در استراتژی جنگ ترکیبی روسها علیه ناتو، صحنه و جغرافیای نبرد، فراتر از اوکراین در نظر گرفته شده و کرملین عملا سعی دارد با جنگ اقتصادی، تهاجم اطلاعاتی، نبرد دیپلماتیک و جنگ سیاسی، اجتماعی، محیط و جغرافیای ناتو را متاثر از جنگ ترکیبی سازد.
🔻با این تفاسیر به نظر میرسد روسها به دنبال تفوفق کامل نظامی زود هنگام در اوکراین نیستند و بیشتر مترصد اثر بخشی جنگ ترکیبی در سایر موضوعات علیه ناتو هستند. در این راستا مسکو بیش از همه، فراگیری بحران اقتصادی در غرب و وقوع شورشهای اجتماعی و همچنین تغییرات سیاسی در قلمرو ناتو را به انتظار نشسته است.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
🔺فریاد در حباب؛
ماجرای اسرائیل، و ایرانی که همه جا هست و هیچ جا نیست!
✍عبدالرحیم_انصاری
💥در حالی که بحث اول دنیا در این روزها جنگ روسیه علیه اوکراین است، نگرانی اصلی رژیم صهیونیستی همچنان جمهوری اسلامی و مقاومت ریشه داری است که در منطقه بنیان نهاده است. اسرائیل خیلی تلاش میکند تهدیدات ناشی از مقاوت در سایه جنگ اوکراین گم نشود، اما خطی که روسیه در پیش گرفته آنقدر پر رنگ است که هیچ چیز نمیتواند نگاه دنیا را از این حادثه به خاورمیانه منتقل کند؛ حتی آمریکا که متحد سنتی و شماره یک اسرائیل به حساب می آید تحت الشعاع این جنگ قرار گرفته و آنطور که صهیونیستها انتظار دارند به غرب آسیا و مصائب اسرائیل توجه نمیکند؛ آمریکا البته میکوشد بحرانی که از پی جنگ اوکراین به وجود آمده را از طریق منابع نفتی خلیج فارس مدیریت کند، اما باز هم این مقاومت است که اجازه نمیدهد اهداف آمریکا و اروپایی که از بحران سوخت و افزایش قیمت نفت رنج میبرد محقق شود.
🔸اینها مواردی است که مکررا سران اسرائیل در گوش بایدن میخوانند تا وی را به تقابل با جمهوری اسلامی وا دارند، اما مشکل آمریکا و غرب بسیار فراتر از آن چیزی است که در خاور میانه و ایران خلاصه شود.
🔰 برای آمریکا در موقعیت فعلی جنگیدن ممکن نیست؛ آنها خوب میدانند هر اقدام اشتباهی میتواند عواقب سنگین تری در پی داشته باشد. جو بایدن اگرچه به زبان نمی آورد اما از هماهنگی ایران، چین و روسیه واهمه دارد. او این احتمال را دور از ذهن نمیداند که این سه قدرت شرقی ممکن است برای آمریکا نقشه ای از پیش تعیین شده داشته باشند.
⭕️وقتی روسیه به تنهایی میتواند تمام بلوک غرب را فقط با فاکتور سوخت اینگونه تحت تاثیر قرار داده و به دردسر بیاندازد، حتی تصور اینکه ایران و چین نیز مستقیما به این کارزار ورود کنند دردآور خواهد بود. از این رو دغدغه های آمریکا و اروپا آنقدر فراوان اند که دیگر کسی در غرب مایل نیست آنطور که صهیونیستها انتظار دارند به دفاع از رژیم صهیونیستی بپردازد.
🔴 این رژیم ناچار است به آلترناتیوهای دیگری فکر کند و با ترغیب ممالک عربی برای ائتلاف علیه جمهوری اسلامی، در مسیر مقاومت سنگ اندازی کند. اما صهیونیستها کم کم باید بدانند ائتلاف اسرائیل و اعراب علیه ایران مثل بسیاری از طرح های دیگرشان به نتیجه نخواهد رسید. اعراب به هیچ عنوان مایل نیستند خود را با ایران درگیر کنند و میدانند اگر چنین اشتباهی کنند به عواقب سهمگینی گرفتار خواهند شد.
📍رژیم صهیونیستی این روزها در حبابی گرفتار آمده که علیرغم دیدن بسیاری از واقعیات و تهدیداتی که متوجه اوست، کسی صدای فریادش را نمیشنود. آنها مقاومتی را میبینند که حلقه محاصره اش گرد اسرائیل هر روز تنگ تر میشود، اما دنیای غرب خودش آنقدر گرفتار مصیبت شده که نمیخواهد و یا نمیتواند به آن حتی فکر کند.
❇️جمهوری اسلامی در مقطع کنونی بسیار قدرتمند است، خیلی زیرکانه حرکت میکند و با پیگیری منطقی موضوعات خود را از کانون توجهات دور کرده است. در واقع بیش از آنکه در دنیا بخواهند علیه اش موضع بگیرند، احساس نیاز به ایران و گفتگو با کشورمان روز به روز در حال افزایش است، و این به شدت اسرائیل را عذاب میدهد.
✔️ دشمنان جمهوری اسلامی امروز با ایرانی طرف هستند که همه جا هست و هیچ جا نیست؛ در آفریقا، غرب آسیا، آمریکای لاتین، و پیوندهای سیاسی با چین و روسیه، هر کجا که دشمن نگاه میکند اثری از آثار ایران میبیند. به نظر میرسد با شرایط فعلی دنیا، اسرائیل نمیتواند از واقعیت بگریرد و از سرنوشت محتومی که در انتظار اوست جان سالم به در ببرد.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#تاثیر_عملیات_نظامی_روسیه_در_اوکراین
#بر_بازار_انرژی_و_غلات
✍ابوقاسم
💥هر آنچه درباره تنش های سیاسی، اقتصادی و امنیتی به خاطر حمله روسیه به اوکراین در روابط روس ها با غرب و آمریکا شکل گرفته توسط روس ها قابل پیش بینی بود چراکه روس ها می دانستند که عملیات آن ها در اوکراین یک حمله فراگیر و در ابعاد وسیع تر به غرب و منافع آن ها در جهان است.
👇این درک از تبعات احتمالی عملیات نظامی روسیه در اوکراین مساله ای نیست که گفته شود روس ها آن هم شخص تیزهوشی مثل پوتین به آن توجه نداشته اند.
🔻باتوجه به اینکه روسیه از سلاطین تولید کننده انرژی و صادرات نفت و گاز به اروپا است این حمله تاثیرات زیادی در بازارهای انرژی داشته و قیمت نفت را در بازار های انرژی با افزایش فزاینده ای روبه رو کرده است.
🛑 سرایت این تنش ها به روابط کشورهای غربی با روسیه و همراهی آنها با تحریم های آمریکا برعلیه روسیه منجر به افزایش قیمت بنزین، ذغال سنگ و گاز (روسیه از صادرکنندگان بزرگ ذغال سنگ به اروپا است) در کشورهای غربی شده است
(صادرات ذغال سنگ روسیه به اروپا از ۴ میلیون تن در ماه های اخیر به ۱/۸ تن رسیده است)
البته این حمله اهمیت انرژی ایران و کشورهای عربی برای بازارهای جهانی را نیز مشخص کرده است.
⭕️صادرات نفت ایران آن هم بدون احیای توافق هسته ای بعد از حمله روسیه به اوکراین شدت بیشتری پیدا کرده است
احیای توافق هسته ای چماق آمریکا برای بی اثر کردن قدرت انرژی روسیه در بازارهای جهانی است مساله ای که منجر به کارشکنی روس ها و مطرح کردن درخواست تضمین از آمريکا برای معاف بودن روابط روسیه و ایران از تحریم های غرب شده است
عدم احیای توافق هسته ای در زمانبندی کنونی به نفع روسیه است،این یک واقعیت انکار ناپذیر است.
✔️ یکی از دستاوردهای مثبت حمله نظامی روسیه به اوکراین این است که ضرورت نیاز جهان به انرژی ایران مورد توجه قرار گرفته است مساله ای که با خرد و حکمت مقامات ایران می تواند به بی اثر شدن تحریم های آمریکا آن هم بدون احیای توافق هسته ای منجر شود
بنابر این عملیات نظامی روسیه علاوه بر بازارهای انرژی جهان و روابط با اروپا و وآمریکا بر توافق هسته ای ایران نیز تاثیرات زیادی را گذاشته است.
👇در بازارهای جهانی غلات روسیه و اوکراین دو کشور بزرگ تولید کننده غلات و محصولات پایه و صادرات آن به کشورهای جهان هستند، روسیه از ۸۰ میلیون تن تولید گندم در سال ۳۰ درصد آن را به کشورهای جهان صادر می کند اوکراین نیز ۲۵ میلیون تن گندم در سال تولید می کند این روزها کشورهای غربی نظیر آلمان و… از کمبود مواد غذایی رنج می برند
آلمان بزرگ ترین وارد کننده ذرت وغلات ارزان قیمت از روسیه است.
🔻باتوجه به جنگ پیش آمده و البته متنشج شدن اوضاع در دریای سیاه صادرات غلات روسیه به حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، البته روس ها ترجیح می دهند برای کنترل قیمت های محصولات داخلی روسیه و جلوگیری از افزایش قیمت ،صادرات غلات خود را کاهش دهند. روس ها صادرات غلات خود به کشورهای آسیای مرکزی را نیز کاهش داده اند
🔽صادرات اوکراین نیز به کلی متوقف شده است. هیچ کشتی اوکراینی نمی تواند غلات خود را از دریای سیاه خارج کند
این مساله تبعات زیادی برای کشورهای وارد کننده غلات از این دوکشور در پی خواهد داشت، ایران ترکیه، سودان و مصر از وارد کنندگان گندم از روسیه هستند.
⏬ کشورهای غرب آسیا، آسیای جنوبی، آسیای مرکزی و آفریقا از بزرگ ترین وارد کنندگان گندم روسیه و اوکراین محسوب می شوند، کاهش چشم گیر صادرات این محصولات یقینا منجر به افزایش قیمت گندم و محصولات باز تولید شده از آن غلات در این کشورها می شود
اوکراین نزدیک به ۵۰ درصد روغن دانه های آفتاب گردان را به بازارهای جهانی صادر کرده است، چین و اروپا از خریداران اصلی روغن دانه آفتاب گردان از اوکراین هستند
⏺ با آغاز حمله روسیه به اوکراین پیام مهمی از طرف مقامات مسکو درحال صادر شدن به کشورهای جهان از جمله اروپا است آن پیام این است که جایگاه راهبردی و استراتژیک روسیه در بازار انرژی و غلات جهان (و همچنین جایگاه اوکراین در بازار غلات) می تواند اوضاع غير قابل کنترلی را در بازارهای جهانی هم در کوتاه مدت و هم بلند مدت ایجاد کند، این پیام قدرت روسیه است که مورد توجه تحلیلگران قرار نگرفته است
➕ در بازار کود شیمیایی نیز روسیه و متحد آن یعنی بلاروس از بزرگ ترین تولید کنندگان کود شیمیایی مورد نیاز درجهان هستنند روسیه و بلاروس ۴۰ درصد کود شیمیایی جهان را تامین می کنند
✳️به نظر می آید باید ذکاوت و تیز هوشی مقامات کرملین در جنگ اوکراین را در آثار و پیامدهای جنگ و حواشی این عملیات نظامی جست وگو کرد، مساله ای که رسانه های غربی با سانسور عجیب آن به تبلیغ ناکامی عملیات نظامی روس ها و عدم پیشروی ملموس آن ها در خاک اوکراین می پردازند و به سایر ابعاد این جنگ و دستاوردهای روسیه که خارج از میدان جنگ به دست می آورند بی توجهی می کنند اما واقعیت مساله این است که روس ها درحال یک حمله غافلگیرانه دیگری به هژمونی آمریکا در جهان هستند که عملا هیچ قدرتی برای کنترل بازارهای جهانی را ندارد.
🌀 شاید با این جمله بتوان عمق ماجرا را تشریح کرد که روسیه با ابزار اوکراین به قدرت انحصاری و تک قطبی آمریکا در جهان حمله کرده است و الآن نوبت آمریکا است که باید بر اساس مسئولیت تعریف شده برای خود اوضاع را کنترل کند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#شکست_سنگین_مقتدی و حامیانش در #پارلمان_عراق
#سناریوی_بعدی_چیست ❓
✍علیرضا تقوی نیا
💥جلسه پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهور به حد نصاب نرسید . در این جلسه ائتلاف صدر ، بارزانی و حلبوسی نهایت تلاش خود را به کار بردند تا ۲۲۰ نماینده (معادل دو سوم) را در پارلمان گرد آورده و ریبر احمد شخصیت نزدیک به اسرائیل را رئیس جمهور عراق کنند .
👇جالب اینجاست که هر نماینده مستقلی که وارد پارلمان میشد علنا ۲ میلیون دلار از طرف بارزانی دریافت می کرد تا به هر شکل ممکن ریبر احمد را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کند ( در عراق دادن رشوه برای چنین اموری کاملا عادی است).
🔸️در مورد ریبر احمد این نکته را باید ذکر کرد که ۱۰ سال مسئولیت های مهم امنیتی در کردستان عراق داشته و رابطه ای بسیار نزدیک با اسرائیل برقرار کرده و برگزار کننده کنفرانس عادی سازی رابطه با تل آویو بوده است.
🔻نکته جالب تر اینجاست که مقتدی صدر برای آن که سید جعفر صدر(مقتدی صدر داماد و شوهر خواهر سید جعفر صدر است)را به نخست وزیری برساند ، حاضر شد بر ریاست جمهوری چهره حامی رفراندوم تجزیه عراق و نزدیک به اسرائیل اجماع نماید .
🌀اما تمام تلاش های مقتدی ، بارزانی و حلبوسی که با حمایت های سیاسی و مالی آمریکا ، انگلیس ، سعودی ، امارات و ... انجام میشد با تلاش های چهارچوب هماهنگی با شکست مواجه شده و آبستراکسیون نوری مالکی و حامیانش نتیجه داشت و جلسه پارلمان از حد نصاب افتاد .
❇️ این در حالی است که کشورهای خارجی بیشترین تلاش را در جهت انتخاب ریبر احمد به ریاست جمهوری انجام داده بودند و کار را تمام شده می دانستند.
✔️ اهمیت موفقیت آمیز این آبستراکسیون برای رئیس چهارچوب هماهنگی و حامیانش تا حدی بود که در خانه نوری مالکی شیرینی پخش شد.
⏺ پیام اتفاق امروز این بود که کشورهای غربی و عربی نمی توانند با پول خرج کردن و حمایت از مقتدی صدر ، دولتی غرب گرا را روی کار آورند و بدون در نظر گرفتن چایگاه چهارچوب هماهنگی و چهره های مقاومت عراق، رئیس جمهور و نخست وزیر در این کشور تعیین نخواهد شد .
♻️اما سناریوهای آینده چیست ؟
🔽 مقتدی ۲ راه پیش روی خود می بیند ؛ ابتدا ائتلاف با چهارچوب هماهنگی و تشکیل فراکسیون اکثریت شیعه و در نتیجه انتخاب نخست وزیر و اجماع بر گزینه ریاست جمهوری در درون این جریان .
⏬ و دوم آن که جریان صدر به اپوزیسیون تبدیل گردد و بپذیرد که چهارچوب هماهنگی فراکسیون اکثریت است ؛ چیزی که در جلسه اول پارلمان رسما اعلام شد اما مقتدی ، بارزانی و حلبوسی با دور زدن قانون قصد داشتند بدون تعیین ائتلاف اکثریت شیعه و تطمیع نمایندگان مستقل و جدای از گرفتن نظر سایرین ، ریاست جمهوری و نخست وزیری را انتخاب نمایند که تیر آنها امروز به سنگ خورد .
🔴 شنیده شده به زودی حلبوسی رئیس مجلس عراق به ایران می آید که بدون تردید در راستای رایزنی با جمهوری اسلامی بر سر خروج از بن بست خواهد بود .
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#جنگ_با_ایران_مگر_شوخی_است⁉️
✍عبدالرحیم_انصاری
💥عملیات هایی که یمنی ها در روزهای اخیر علیه زیرساختهای حیاتی آل سعود انجام دادند یک کار ساده و پیش پا افتاده نبود؛ این یک اقدام پیچیده با پشتوانه های اطلاعاتی بسیار دقیق و حاصل یک هماهنگی سطح بالا و بهره گیری از هوش استراتژیک، آگاهی و اشراف کامل ژئوپلیتیک و استفاده از تمام امکانات و ابزارهای لازم فنی بود.
فارغ از مواضعی که ایران رسما اعلام میکند و بیشتر مصرف خارجی دارند، بهتر است با خودمان شفاف باشیم؛ هم ما میدانیم هم عربستان میداند و هم آمریکا؛ آنچه در یمن اتفاق می افتد و بیشتر به معجزه شبیه است، نمیتواند صرفا یمنی باشد! هرچند دشمن به دلیل ذکاوت فرماندهان مقاومت قادر به کشف معماها و اثبات بسیاری ادعاها نیست، اما از این واقعیت نمیتواند بگریزد که توان فوق پیشرفته ی یمنی که در حصر شدید جوی، بحری و ارضی اینچنین شاهکاری را در معرض دید جهانیان قرار میدهد، بدون اغراق چشمه ای کوچک از قدرت بی نظیر جمهوری اسلامی ایران است.
وقتی انصارالله در این شرایط ناپایدار، بدون در اختیار داشتن ابزارهای دفاع هوایی، علیرغم محرومیت از فرودگاه، و یا آزادی عمل در دریا، فقط گوشه ای از توانش میتواند زیرساختهای اقتصادی و نظامی عربستان را اینگونه فشل کند و به مثابه زلزله ای سهمگین اقتصاد دنیا را متاثر از خود سازد، اگر روزی دشمن بخواهد خریّت به خرج دهد و توان ایران را بیازماید چه خواهد شد؟!
در شرایط فعلی، آنچه از شواهد بر می آید، عربستان به دستور آمریکا مجبور خواهد شد با یمنی ها کنار بیاید تا شاید مسیر تامین انرژی غرب از خلیج فارس مسدود نگردد؛ اما اگر کنار نیاید زیرساختهای سعودی بدون تردید شاهد ضربات مهلک تری خواهد بود تا جایی که ممکن است صادرات نفت سعودی به صفر برسد! و این یعنی فاجعه برای عربستانی که اقتصادش متکی به دلارهای نفتی است، و مصیبت برای آمریکا و اروپایی که مجبورند جایگزین نفت روسیه را از خلیج فارس تامین کنند!
👇اینجا سوالات و ابهامات مهمی مطرح میشود و جبهه غربی - عبری - عربی در مخمصه ای عجیب گرفتار خواهند شد؛ از جمله اینکه:
اگر نتوانند از خلیج فارس نفت ببرند، آیا دست از پا درازتر سمت روسیه باز خواهند گشت؟!
اگر نخواهند سمت روسیه بروند آیا از ایران تقاضای نفت میکنند، و آیا اساسا ایران به آنها نفت میدهد؟
اگر مجبور شوند هر طور شده یمن را شکست بدهند، و آمریکا خودش مستقیما وارد جنگ شود، تکلیف جبهه اوکراین چه خواهد شد؟
اگر آمریکایی که بدلیل ضعفش دارد خودش را از جنگها کنار میکشد مستقیما به یمن حمله کند، و از آن طرف چین تایوان را مورد عنایت قرار دهد چه؟!
اگر با یمن کنار بیایند، راه های هوایی، دریایی و زمینی را بر روی این کشور باز کنند، انصارالله قدرت بگیرد، بر باب المندب مسلط شود و عملا دو تنگه حیاتی (هرمز و باب المندب) تحت سیطره جمهوری اسلامی در آید و امنیت اسراییل در این تنگه و خلیج عدن به خطر افتاده و ارتباطش با شرق به اما و اگر بیفتد چه؟!
در هر حال به نظر میرسد باید با ایران کنار بیایند، پیش از آنکه به موضوعات دیگری فکر کنند. اگر ایران خواسته هایی داشته باشد که خط قرمز آمریکا، عربستان و اسرائیل باشد چه؟!
حالا شاید بهتر بشود فهمید چرا اسرائیل آنقدر تلاش میکند تا هرطور شده پای آمریکا را به جنگ با ایران باز کند؛ آمریکا ناتوان تر از آن است که بتواند حتی فکر جنگ با ایران را هم بکند؛ آیا ائتلاف اسرائیل، مصر، اردن و سعودی میتواند گره از مشکلاتشان باز کند؟! بگذارید فکر کنیم این جماعت یک روز مشاعرشان را از دست دادند، رضایت آمریکا را نیز برای جنگ با ایران گرفتند؛ نتیجه چه خواهد بود؟!
🔻اول آنکه همین ناکامی در برابر یمن به دلایل مختلفی برای درگیری های داخلی و انتقال قدرت در عربستان کفایت میکند؛
🔻اما بعد:
جنگ با ایران مساوی است با نابودی تمام پایگاه های آمریکا و اسراییل در منطقه!
نابودی تمام زیرساختهای کشورهای متخاصم عربی و میزبانان آمریکا در حاشیه خلیج فارس!
تسخیر تمام جزایر کشورهای حاشیه خلیج فارس توسط ایران!
تصرف کشور متخاصم بحرین و قدرت گرفتن جنبش شیعی در این شبه جزیره!
آزادی کامل یمن و بستن تنگه های هرمز و باب المندب!
برچیدن تمام عناصر آمریکایی و صهیونیستی در عراق و سوریه!
فوران حزب الله و مقاومت فلسطین در غزه!
مسلح شدن فلسطینی ها در کرانه باختری به سلاح های سنگین و افتادن به جان صهیونیستها!
گسیل تمام عناصر عاشق مقاومت از سراسر جهان به منطقه و کمک به مقاومت از جمله از آفریقا، کشمیر و غیره!
تصرف مملکت سعودی با همکاری یمنیها و شیعیان عربستان!
خداحافظی غرب با انرژی خاورمیانه و مواجهه با گرانی و گرسنگی در آمریکا و اروپا!
تصرف تایوان توسط چین!
یکسره شدن کار اوکراین!
اتحاد مستقیم چین، ایران و روسیه در حوزه های نظامی!
✔️ نهایتا جنگ با ایران یعنی نابودی رژیم جعلی اسرائیل!
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
تصویری از ائتلاف علیه ایران در غرب آسیا
✍دکتر تقوی نیا / صدیقی
🔸️این تصویر به وضوح نشان می دهد که تلاش های اسرائیل منجر به همراهی چند کشور ضعیف علیه ایران شده است .
🔸️بحرین ، امارات ، مراکش و مصر هیچ کدام نه اراده و نه قابلیت تشکیل ائتلاف برای برخورد با ایران را ندارند .
🔸️بحرین یک میلیون نفری که عملا تحت الحمایه سعودی بوده و از مولفه های قدرت بی بهره است ، امارات که با اصابت تنها چند موشک یمنی به تاسیساتش ، دستور عقب نشینی به نیروهای خود موسوم به العمالقه از جبهه مارب را داد ، مراکش که هم با الجزایر تنش جدی بر سر صحرای غربی داشته و هنوز نتوانسته از پس چالش پولیساریو بر آید و مصر نیز در مشکلات اقتصادی دست و پا میزند.
🔸️جالب اینجاست که ۳ کشور اول به صورت پادشاهی و کاملا دیکتاتوری اداره می شوند و حاکم مصر نیز فردی است که بوسیله کودتا علیه یک دولت برخاسته از انتخابات آزاد به قدرت رسید .
🔸️در حالی که کشورهای دیگر منطقه چون ترکیه ، قطر ، کویت ، عمان ، سوریه ، لبنان ، یمن و ... یا در برابر ایران حاضر به بی طرفی اند یا در صف متحدان تهران قرار دارند و آمریکا نیز خروج از برجام را بزرگترین اشتباه ۱۰ سال اخیر خود می داند.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
✅ تشکیل ائتلاف ضد ایرانی با کوتوله های منطقه توسط صهیونیستی ها!
💥نشستی با مشارکت چهار کشور عربی مصر، امارات، بحرین و مغرب و با حضور نماینده آمریکا و به ریاست وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و دعوت از نخستوزیر عراق ❗️
📍این نشست در پی تضعیف حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا و تشدید تهدیدات علیه رژیم صهیونیستی برگزار می شود و این رژیم به دنبال ایجاد ائتلاف منطقه ای جدید در مقابل محور مقاومت می باشد.
❇️ تقویت دولت سوریه، تضعیف عربستان و قدرت فزاینده مقاومت با محوریت ایران دغدغه اصلی این رژیم است.
👇 هدف قرار گرفتن پایگاه های جاسوسی صهیون در اربیل عراق و تهدید جدید ایران مبنی بر هدف قرار دادن پایگاه های این رژیم در آذربایجان و تهدیدات انصارالله یمن در هدف قرار دادن بندر ایلات رژیم صهیونیستی و البته نفوذ مستمر پهپادهای شناسایی حزب الله به سرزمینهای اشغالی از جمله مهمترین نگرانی های امنیتی اسرائیل است.
کار این رژیم به جایی رسیده که برای حفظ امنیت خود مجبور شده دست به دامن کوتوله های سیاسی منطقه همچون بحرین و مغرب شود. حمله روسیه به اوکراین و دستهای بسته ناتو مقابل این کشور نشان داد که این رژیم نمی تواند دل به کمک آمریکا ببندد!
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#خروج_سپاه_از_فهرست_تروریستی
#وزارت_خارجه_آمریکا
📌بررسی یک پرونده
✍ دکتر امیر عسگر
💥خروج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» در وزارت خارجه آمریکا، یکی از مهمترین اختلافات باقیمانده ایران و آمریکا در مذاکرات وین است. پرسش اینجاست که ضرورت این امر و دلیل تأکید تیم مذاکرهکننده ایرانی بر آن چیست؟
🔻از منظر انتفاع اقتصادی، سپاه حتی در صورت حذف از این فهرست، همچنان تحت تحریمهای ثانویه آمریکا باقی خواهد ماند. زیرا طبق قانون کاتسا، دولت آمریکا کلیت سپاه پاسداران را به برچسب «حمایت از تروریسم بینالمللی» تحت تحریم قرار داده است. بهانه این امر نیز الصاق همین برچسب به نیروی قدس سپاه در سالهای قبل از تصویب کاتسا بوده است.
⭕️ این برچسب امکان مشارکت اقتصادی با سپاه و شرکتهای تابعه و وابسته را برای دولتها و شرکتهای خارجی اگر نه غیرممکن ولی بسیار دشوار میسازد. زیرا هر فرد یا نهادی که با این شرکتها همکاری کند نیز تحت این برچسب قرار گرفته و سپس مرتبطان با آن فرد یا نهاد نیز تحریم میشوند. این همان «سیاهچاله تحریم» است.
✳️ پس دلیل مخالفت نومحافظهکاران و رژیم صهیونیستی چیست؟ خروج سپاه از فهرست مذکور به مثابه نشانهای از عقبنشینی آمریکا از «فشار حداکثری» تلقی میشود. همچنین مشروعیت اتهامهای به اصطلاح تروریستی به ایران را خدشهدار میسازد.
🔘 به همین دلیل به نظر میرسد آمریکا درصدد برآمده تا در ازای حذف سپاه از این فهرست، تعهدی مبنی بر «کاهش تنش در منطقه» اخذ کند. امری که باید به شدت با آن مخالفت شود. زیرا در این صورت، بقا یا حذف سپاه از فهرست کذایی به ابزاری برای کنترل حدود رفتار و سیاستهای منطقهای ایران تبدیل میشود.
✅ حذف سپاه از این فهرست نباید هیچ ما به ازایی در سمت تعهدات ایران داشته باشد. ایران باید بر این موضوع تأکید کند که این امر را وظیفه طرف مقابل میداند و قرار نیست تغییری در سیاستهای منطقهای ایران از این طریق حاصل شود.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#پاکستان_و_انتخاب_استراتژیک
✍رضا سراج
💥پاکستان، ششمین کشور پرجمعیت جهان و تنها کشور اسلامی دارای سلاحهای هستهای است. این کشور که نقش ویژهای در تعیین معادلات منطقهای و بینالمللی دارد؛ به انتخاب استراتژیک رسیده است.
👇پاکستان محل اصلی و کانونی رقابت ژئو استراتژیک آمریکا و چین در کریدور (راهرو) شرق به غرب است.
طرح "یک کمربند، یک راه" چین و رشته مروارید دریائی این کشور، 60 کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی را در برمیگیرد. این طرح، چین را در موقعیت تعیین کنندهی برتر قرار خواهد داد. از نقطه عزیمت این پروژه با عنوان "پاسیفیک-ایندیا" یاد شده است. این پروژه دروازهی نقشه راه صعود چین از نردبان قدرت جهانی و عقب راندن تدریجی آمریکا با کمترین هزینه احتمالی است.
🔻در طرف مقابل، آمریکا برای مهار چین برنامههای خاصی را در نظر گرفته است. ایالات متحده با پروژه موسوم به "ایندیا-پاسیفیک" که از حوزه عربی - اسرائیلی ساحل دریایی مدیترانه شروع میشود، حوزه انرژی خلیج فارس را پوشش داده و در ادامه، هندوستان در اقیانوس هند را در بر میگیرد و از طریق تنگه مالاکا راه خود را به شرق آسیا باز میکند تا اتحاد بلوک غرب با اتصال ژاپن، استرالیا، کرهجنوبی و برخی از کشورهای حوزه آ.سه.ان را تکمیل کند و چین را در محاصره خود قرار دهد.
📍پاکستان، بویژه در دورهی عمران خان، با انتخاب استراتژیک خود، به بازیگر تعیین کننده بین چین و آمریکا از یک سو، ایران و عربستان از سوی دیگر تبدیل شده است. انتقادهای عمران خان از آمریکا و غرب در مسائل منطقهای، عدم همکاری با غرب در مقابله با روسیه، همکاری بیشتر با ایران، عدم همراهی علیه محور مقاومت در یمن و... باعث شده سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس، طرفداران نواز شریف را برای کنار زدن عمران خان به خیابانها بکشانند تا با کودتای سیاسی مانع برنامههای عمران خان گردند.
❇️پینوشت:
برای آگاهی بیشتر فایل صوتی زیر رو گوش کنید👇
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/151
@tahlilisiyasiseraat
#ریشههای_زردرنگی_در_سیاستورزی
✍ سید یاسر جبرائیلی
💥این پرسش، شاید ذهن بسیاری از نخبگان سیاسی ما را مشغول کرده که چرا سیاست در کشور ما گرفتار بحران حاشیهزیستی شده است. چرا در شرایطی که میتوان دهها مسئله اولویتدار برشمرد که باید دغدغه کارگزاران و مطالبه کنشگران باشد، پیشپا افتادهترین و کماهمیتترین مسائل، تبدیل به دستور کار ملی میشود و واکنش و موضع و اقدام و دستور مقامات ارشد کشور را در پی دارد؟
سال ۱۹۹۹ در ژورنال ارتباطات سیاسی
(Political Communication)
مقالهای منتشر شد که به رسانهزدگی سیاست
(Mediatization of Politics)
پرداخته بود و نویسندگان، تاثیرپذیری فزاینده نهادهای سیاسی از رسانههای جمعی را بررسی کرده بودند.
نتیجهگیری آنها این بود که هرچند رسانهها در شکل دهی به فضای سیاسی تاثیر زیادی دارند، اما بازی واقعی سیاست همچنان در نهادهای سیاسی -چون احزاب- در جریان است، نه در رسانهها.
فضای امروز با سال ۱۹۹۹ تفاوت زیادی کرده است. آن زمان، شبکههای اجتماعی نظیر توئیتر اساسا وجود خارجی نداشتند(توئیتر سال ۲۰۰۶ تاسیس شد).
نهایتا روزنامهها و شبکههای تلویزیونی بودند که بر فضای سیاسی یا کنشها و واکنشهای سیاسیون اثر میگذاشتند و حتی رسانهزدگی، به هیچ وجه مساوی حاشیهزیستی سیاست یا زردرنگی در سیاستورزی نبود.
اگر از رسانهزدگی سیاست بحث میشد، مسئله این بود که آیا قدرت تعیین دستور کار سیاسی، یا تعیین تکلیف امور، در ید نخبگان صاحب رسانه و صاحب تریبون است، یا در ید نخبگان حاکم بر نهادهای سیاسی.
با ظهور شبکههای اجتماعی، این امکان برای همه آحاد جامعه فراهم شد که بتوانند "اثر رسانهای" ایجاد کنند و طبیعتا سیاست را متاثر کنند.
منتهی یک تفاوت مهم میان اثر رسانهای امروز با عصر روزنامه و تلویزیون و حتی وبسایت وجود دارد و آن اینکه، میلیونها فرد صاحبتریبون امروز، بر خلاف عصر روزنامه و تلویزیون، لزوما نخبگان فکری یا اجرایی نیستند که در اموری خاص صاحب علم و اطلاعات باشند و از رسانه در اختیارشان، برای طرح مسائل اساسی یا اثرگذاری روی مسائل اساسی جامعه بهره ببرند.
چه بسا اکثریت حاضر در فجازی، به دلیل فقر دانش و اطلاعات، هنگام طرح موضوعات اساسی از سوی نخبگان، حتی قادر به واکنش هم نباشند و به همین جهت، این موضوعات هرگز در این فضا برجسته و داغ نشود!
در چنین شرایطی و چنین فضایی، طبیعتا آن دست مسائلی برجسته میشود که سطحی اندک از دانش و اطلاعات که در دسترس "همگان" -نه فقط نخبگان- است، برای اظهار نظر درباره آنها کفایت کند؛ ولو در حد یک جمله و کلمه برای تقدیس و تقبیح.
چندی پیش دیدم یک روزنامهنگار قابل احترام -هرچند مخالف فکری ما- به حق در شکایت از این فضای زرد نوشته بود میخواهد حتی مجلهاش را از روی دکه هم جمع کند و از مشتری خواسته بود نشریهاش را در کتابفروشیها بجوید.
امروز نمیتوان از همگان صاحبتریبون خواست که سکوت کنند و سیاست را گرفتار حاشیه نکنند، همچنین نمیتوان از همگان خواست که در کلاس و تراز نخبگان سیاسی از تریبون روی گوشی خود بهره ببرند؛ اما میتوان از نخبگان سیاسی خواست که با تاثر از این فضای زرد، سیاست را دچار حاشیهزیستی نکنند؛ در حاشیه سیاستورزی نکنند؛ سیاستورزی را زرد نکنند...
وابستگی سیاستمدار به آرای عمومی، و تلاش بیامان او برای مراقبت از افت و خیز درصد محبوبیت، تحقق این مطلوب را سخت کرده است. لکن همین امر نیز چاره دارد.
سیاستمدار تراز آن است که دستور کار برای کشور تعیین کند و با ترجمه ابعادی از آن به زبان همگان، سهمی برای مشارکت آحاد مردم -چه در اظهار نظر و چه در اقدام- پیشبینی کرده و ملت را با ایده خود همراه سازد؛ نه اینکه دستور کار خویش را از فضای توئیتر بگیرد و مراقبت کند که مبادا از لایک و ریت آخرین ترندها، بی نصیب بماند.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#درباره_ماجرای_ورزشگاه_مشهد
#و_نبود_عقلانیت_حکمرانی❗️
✍داود_مدرسی_یان
💥اتفاقات تلخ حاشیه بازی #ایران_لبنان اکثر مردم و فعالان مجازی با هر طیف و سلیقهای را آزرده کرده و برای کشور در عرصه بینالملل و تیم ملی فوتبال حاشیه ایجاد کرده است. مسئولین سه قوه را به واکنش وا داشته و خیلی از رسانهها به آن پرداختند و محکوم کردند.
📍مطمئناً این مسئله هم مانند سایر اتفاقات فراموش یا ماستمالی میشود و با چسباندنش به این و آن فیصله مییابد. اما کمتر کسی از مسئولان نظام و حاکمیت و رسانهها و نخبگان حوزه و دانشگاه را به زحمت میاندازد که راجع این اتفاقات، یک تصمیم قطعی و جامع بگیرند یا تحقیق و پژوهش کنند.
⭕️عده ای که آنرا به آیتالله #علمالهدی ربط دادند، عدهای به آقای #اصولی عضو اصلاحطلب هیئت رئیسه فوتبال و عدهای آنرا توطئه دانسته و خلاصه هرکسی چیزی گفته است. اما آنچه باید مورد بررسی قرار بگیرد #عقلانیت_حکمرانی است. عقلانیتی که غالباً جای خود را به محافظهکاری و خشونت میدهد.
❎ سوال؛ تصمیمات این شکلی غالباً بدستور چه کسانی یا چه ساختاری داده میشود؟
الف) شورای تامین امنیت؛ ب) دادستان؛ ج) فرمانداری
🔻آیا امام جمعه، سپاه یا نماینده یا نهاد دیگری میتوانند دستور دهند؟ به تنهایی خیر. ولی میتوانند از طریق اجماع در شورای تامین یا فشار به دادستان او را قانع کنند.
🔻مجریان این دستورات چه کسانی اند؟
غالباً الف) مامورین ناجا؛ ب) اجرائیات شهرداری.
🔹بیشترین مواجهه با مردم را این دو نهاد در بین ادارات دارند اما واقعاً چقدر این مواجهه بر مبنای احترام و حفظ کرامت مردم است؟
با کمال احترام به همه عزیزان و دوستان در ناجا و نیروهای شهرداری، باید عرض کنیم نه نیروهای ناجا(کادر وسرباز)، نه نیروهای اجرائیات شهرداری، بصورت حرفهای با مردم برخورد نمیکنند. بخش عمدهای از تنشهای بین مردم و حاکمیت، بدست ماموران این دو نهاد صورت می گیرد. ضمن تقدیر از جانفشانیهای عزیزان ناجا، اما آموزش مهارت مردمداری و حفظ کرامت مردم یک ضرورت فوری است.
🔸غالب این اتفاقات بدستور ساختارهای ناکارآمد شورای تامین و دادستانی و بدستِ ناجا یا شهرداری اتفاق میافتد. هر دو بخش(تصمیم و اجرا) به اصلاح و بازنگری فوری نیاز دارند البته اگر قبول کنیم هر اتفاق اینچنینی، بخشی از پایگاه اجتماعی نظام را لگدمال میکند.
🔻چرا میگوئیم عقلانیت حکمرانی در این ساختار تصمیمگیری تعطیل است؟
🔹فلسفه وجودی شوراهای عالی تصمیمگیر در کشور و در استانها بعنوان شورای تامین امنیت، لحاظ جنبه #عقلانیت و #قانون و #مدیریت_بحران و تصمیمگیری و هدایت دستگاهها در شرایط خاص و حساس است. بیائید عملکرد این ساختارها را بررسی کرده و ببینیم آیا این شوراها تاکنون موفق بودهاند یا خیر؟
🔸طبق قانون، مادامیکه برای حل یک مسئله، قانون وجود دارد شوراهای تامین امنیت نمیتوانند مصوبهای خلاف قانون داشته باشند. اما واقعیت این نیست و عموم تصمیماتی که منجر به حاشیهسازی برای کشور میشود تصمیمات خلاف قانون این شوراها یا سوءاستفاده غیرقانونی دستگاهها از اختیاراتشان بوده.
🔹میتوان پیرامون این حوادث حاشیه ساز تحقیق و پژوهش کرد. بررسی مصادیق #هپکو، #هفت_تپه، #ماهشهر، #غیزانیه، #روستای_ابوالفضل و ... . یا سایر اتفاقاتی که برخورد خشن از سوی ناجا یا شهرداری صورت گرفته را دقیق بررسی کرد و یک پژوهش جامع انجام داد که چرا این اتفاقات افتاده است؟
🔸عجالتاً؛
#اولاً نظارتی روی تصمیمگیری و مصوبات شوراهای تامین وجود ندارد و تبعات این تصمیمات، تاثیری در عزل و برکناری یا مجازات تصمیمگیرندگان شورای تامین ندارد! ساختار شورای تامین، شورای امنیت کشور و شورای عالی امنیت ملی، غیرپاسخگو است. تصمیمات شفاف و علنی و روشن نیست.
#ثانیاً؛ اختیارات دادستانها، فراقانونی است. دستورات آنان شفاهی و لازم الاجراست. تبعات و مجازاتی برای آنان ندارد. نظارتی روی آنان وجود ندارد و در هر شهری، نه فقط دادستانها، بلکه معاونان آنها هم خدایی میکنند. در اکثر اوقات، فرماندارها جلوی دادستانها لنگ میاندازند!
#ثالثاً لابی سایر مسئولین و نهادها و فشار به شوراهای تامین و دادستانها، روشن و شفاف نیست. چون ساختار تصمیمگیری در این اتفاقات مشخص و معلوم نیست!
#رابعاً مواجهه ناجا و اجرائیات شهرداریها در این اتفاقات با مردم، بر مبنای کرامت نیست. نیاز به آموزش حرفهای و مردمداری احساس میشود.
✔️اصلاح ساختارهای تصمیمگیری و اجرایی، نیاز فوری کشور است.
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
💥سید محمود نبویان یکی دیگر از نمایندگانی است که به متن ۲۷ صفحه ای توافق احتمالی هسته ای دسترسی پیدا کرده و پس از بررسی آن نکات مهمی را منتشر کرده که نشان میدهد اگر همین متن در نهایت امضا شود بسیاری از خطوط قرمز نقض شده و نفع اقتصادی خاصی هم به کشور نمی رسد.
متن کامل این یادداشت را در خبرگزاری فارس بخوانید 👇
yun.ir/cgqzk2
✍ کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat