#آمار_رسمی #بدون_برجام
💥سرمایه گذاری خارجی مصوب معتبر در سال اول دولت رئیسی ۴.۸ میلیارد دلار است که نسبت به سال آخر دولت روحانی که ۲.۴ میلیارد دلار بوده است، دو برابر شده است.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#تغییر_با_تبیین یا #تغییر_با_تحمیل؟
کدامیک؟
✍ابوقاسم
💥قبلا بیان کردیم که رسالت همه حکومت ها اعم از دینی و غیر دینی این است که به شکلی فرهنگ سازی کنند که منجر به رشد و تکامل توده های مختلف بشری دنیا شوند.
(به غیر از هزاران ویژگی مثبت) آخرین تاثیرمثبت این رشد این است که میتوان گفت بزرگ ترین پشتوانه برای بقای سیاسی و اجتماعی و نفوذ همان حکومت ها را به دنبال خواهد داشت.
مثال بارز این مساله پدیده غول رسانه ای جدید در خاورمیانه است
هرچند ترکیه نتوانست آمال و آرزوهای تشکیل حکومت عثمانی بر جغرافیای منطقه را عملی کند اما باید به تشکیل این امپراتوری در حوزه رسانه اعتراف کرد.
قدرت نرم رسانه ای ترکیه منطقه غرب آسیا، کشورهای اسلامی، شمال آفریقا و آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی و... را به تصرف خود در آورد.
این همان امپراتوری عثمانی در حوزه رسانه است که به یک پشتوانه قوی برای بقای قدرت سیاسی و فرهنگی و اقتصادی ترکیه در داخل این کشور و جهان شده است.
سال ها پیش ترکيه برای حفظ پیوندهای فکری و فرهنگی مردمان خود و همچنین گسترش آن در کشورهای اسلامی و ترک تبار به تاسیس دهها شبکه تلوزیونی و رادیویی برای انعکاس هزاران فیلم و سریال و شبکه های خبری، ورزشی، مستند، شبکه های علمی، آموزشی آن هم برای همه بخش های جامعه، اعم از کودکان، جوانان و بزرگسالان مشغول شد.
این روزها اندیشه ناقص اسلامی ترکیه وارد خانه های بسیاری از مردمان مسلمان از جمله مردم ایران شده
این یعنی ترک ها به خوبی برای تبلیغ داشته های فکری خود از ابزار رسانه استفاده کردند و تصورات نسل های آینده بسیاری از کشور های اسلامی را فتح کردند.
این همان تغییر فرهنگی و اجتماعی هدفمندی است که ترک ها آن را دنبال می کنند، تغییر همراه با تبیین و تصویرسازی بلند مدت و خاموش که نسل اندر نسل فرزندان ما را ربودند.
اما ما برای باورهای اصیل اسلامی چه کردیم؟
ما به چه میزان برای رسانه که به یگانه ابزار ارتباطات گسترده و همگانی تبدیل شده سرمایه گذاری کردیم؟
این بدیهی است که دنیا به سمت زندگی دیجیتالی و رسانه محوری در حال پیشروی است چرا ما نتوانستیم مشابه سرمایه گذاری های بلند مدت در حوزه رسانه (ترکیه، هند) برای فرهنگ سازی و تربیت صحیح و رشد جامعه اسلامی ایران و غیر آن و نسل های آینده کار مفیدی انجام دهیم؟
ایراد عمدتا به پول یا نبود تکنولوژی برنمیگردد
متاسفانه رویکردی که در اندیشه برخی بزرگان فکری کشور مشاهده می شود نشان می دهد نحوه مواجهه و مراجعه این دوستان با مساله فرهنگ سازی درست نیست و اساسا تصور دقیقی از مساله ندارند، یعنی غایت فکرشان در حدی نیست که بتوانند نسبت به فرهنگ سازی هوشمند یا دیجیتالی کاری بکنند یا تز بدهند.
مشخصا با این قبیل افراد منفعل و رویکرد های تحمیل محورانه آن ها که اساسا تحلیل دقیقی از جنگ اصلی در حوزه رسانه ندارند نمیتوانیم به ام القرای جهان اسلام در حوزه رسانه تبدیل شویم.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#این_نشانه_ها_حاکی_از_چیست ؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥چند اتفاق طی روزهای اخیر رخ داده است که روند تحولات را نشان میدهد .
1️⃣ آمریکا اعلام کرده است که پهپادهای ساخت ایران به مواضع آنها در پایگاه غیرقانونی تنف در سوریه حمله کرده اند و آنان نیز در پاسخ نیروهای وابسته به ایران را هدف قرار داده اند.
2️⃣ براساس اعلام نیروهای وابسته به مقاومت ، راکت های فجر ۱ (مینی کاتیوشای ۱۰۷ میلی متری ساخت ایران ) مواضع نظامیان آمریکا در شرق فرات را زیر آتش گرفته است .
3️⃣ یائیر لاپید نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده که فشارهای اسرائیل ، واکنش مثبتی را از سوی آمریکا در پی داشته و ملاحظات مدنظر این رژیم در پاسخ واشنگتن به درخواست های تهران گنجانیده شده است .
4️⃣ درگیری میان نیروهای مقاومت در سوریه و نیروهای آمریکایی همچنان ادامه دارد.
5️⃣ رسانه های وابسته به آمریکا و یا متحدان غربی این کشور اعلام کرده اند که آمریکا تضمین های مدنظر ایران را نپذیرفته و در واکنش رسانه وابسته به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی نیز از ایستادگی تهران بر خطوط قرمز خود تاکید ورزیده است.
📌حال اگر بنا باشد بر مبنای نشانه ها تحلیلی در خصوص احیای برجام صورت پذیرد ، باید موارد بالا مدنظر قرار گیرد .
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/293
#کاهش_تورم_ماهانه_به_چه_معناست❓
✍سید یاسر جبرائیلی
💥بانک مرکزی گزارش داده است که تورم اردیبهشت و خردادماه متاثر از حذف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش قیمت برخی از کالاها با روند افزایشی مواجه شد و طی ماههای یاد شده به ترتیب به ۵.۱ و ۱۰.۶ درصد رسید، اما در تیرماه با کاهش ۶.۲ واحد درصدی به رقم ۴.۳ درصد رسید.
اما کاهش تورم ماهانه از ۱۰.۶ درصد خردادماه به ۴.۳ درصد تیرماه به چه معناست؟ با یک مثال توضیح میدهیم.
یک اقتصاد را فرض کنید که فقط یک قلم کالا در آن وجود دارد و آن شیر است. در این صورت، افزایش قیمت شیر مساوی نرخ تورم در اقتصاد فرضی ما خواهد بود. حال فرض کنید قیمت یک کیلو شیر در فروردین ماه ۱۰ هزار تومان است. اگر نرخ تورم ماهانه اقتصاد در اردیبهشت ماه ۵.۱ درصد باشد، قیمت شیر در این ماه به ۱۰۵۱۰ تومان میرسد. با احتساب نرخ تورم ماهانه ۱۰.۶ در خردادماه، قیمت شیر به ۱۱۶۵۴ تومان میرسد.
حال میرسیم به تیرماه با تورم ۴.۳ درصد. در این ماه قیمت شیر از ۱۱۶۵۴ تومان به ۱۲۱۵۵ تومان افزایش مییابد، اما بانک مرکزی به درستی گزارش میکند که نرخ تورم کاهش یافته است. چون سطح عمومی قیمت ماه قبل ۱۰.۶درصد افزایش یافته بود، این ماه ۴.۳ درصد افزایش یافته است.
حال مثال شیر را به کل سبد هزینهای که تورم بر اساس آن محاسبه میشود تعمیم دهیم. هزینه مردم در ماه تیر نسبت به ماه خرداد ۴.۳ درصد افزایش یافته است، اما نرخ تورم کاهش یافته است. این اتفاق البته طبیعی است. تخصیص ارز ترجیحی یک بار متوقف میشود، نه ۱۲ بار در سال که هر ماه سال به اندازه همان ماه حذف ارز ترجیحی نرخ تورم داشته باشیم.
اینکه مسئولان دولتی معترفند که تورم ناشی از افزایش نرخ ارز و نرخ سوخت است، اتفاق مبارکی است. بنابراین، برای کنترل تورم باید روی همین دو نقطه ایستاد و از افزایش نرخ ارز و سوخت پرهیز کرد. کاهش نرخ تورم نسبت به تولید ناخالص داخلی از حدود یک به ۰.۷۴ سند دیگری است مبنی بر اینکه نقدینگی ما معلول تورم و پدیدهای است که از آن به عنوان پول هلیکوپتری (Helicopter Money) یاد میشود؛ یعنی با افزایش تورم، نیاز به نقدینگی پیدا میکنیم و پول منتشر میکنیم، نه اینکه آنگونه که نئولیبرالها مدعیاند، نقدینگی در دست مردم زیاد شده و در نتیجه، میزان تقاضایشان از حد معمول فراتر رفته و به سبب کمبود کالا در برابر این تقاضای زیاد ناشی از سر پولدارتر شدن ملت، تورم ایجاد شود!
چنانکه راقم این سطور پیش از ابن نوشته است، از مجموع ۴۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی سال گذشته، ۳۸ میلیارد دلار مربوط به اقلام پتروشیمی و میعانات گازی و مواد معدنی و این قبیل محصولات خام و نیمه خام بوده است. یعنی تامینکنندگان ارز کشور، و تعیینکنندگان قیمت ارز، صادرکنندگان این اقلام هستند. هرچه نرخ ارز بالاتر رود، سود ریالی اینها نجومی میشود. چنانکه فقط یک شرکت فولاد مبارکه، در سال گذشته ۱۰۸ همت سود کرد و میبینید که با این پولهای باد آورده، چه کرده است. در سوی دیگر، به سبب وابستگی تولید در کشور ما - از گوشت تا لبنیات تا قطعات خودرو و لوازم خانگی- به واردات، افزایش نرخ ارز باعث افزایش هزینه تولید و نتیجه افزایش قیمت محصولات نهایی برای مردم میشود. بله عزیزان! رانت واقعی، در ارز گران است، نه ارز ارزان.
فلذا ما باید مقتدرانه بر درآمدهای ارزی اعمال حاکمیت کنیم و نرخ آن را بر اساس محاسبات معقول و علمی و منطقی تعیین نماییم. این نرخ منطقی و معقول برای آقایان مشخص است و نمیخواهم عدد بگویم. ارز ۲۵ هزار تومانی و ۳۰هزار تومانی هیچ مبنایی ندارد. آن بازار آزادی هم که از آن صحبت میشود و تعیین کننده نرخ ارز است، به هیچ وجه واجد مشخصات یک بازار آزاد و رقابتی را که در آن عرضهکنندگان و تقاضاکنندگان بیشمار وجود داشته باشد، نیست. این بازار، یک بازار انحصاری است و انحصارگر ارز است که نرخ تعیین میکند و به سود نجومی میرسد و سفره ملت را گران میکند.
کنترل تورم، با جملهآرایی و بیان اینکه تورم در تیرماه نسبت به خردادماه کاهش یافت، ممکن نیست. در این بازار انحصاری، نباید اجازه داد نرخ ارز به دستور انحصارگران گران شود...
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#برجام_معکوس❗️
✍ یداله یاسینی
کمرِ اروپا و #غرب زیر بار تحریمِ انرژی و غلات شکسته، صلاح نیست با امضاء برجام این تحریم شکسته شود!
الان موقع نقد کردن #خسارت_برجام است!
خود #برجام نقد شدنی و #ستاندنی نیست!
#غرب
#تحریم_انرژی
#روسیه
#قدرت_شرق
#بازی_برجام
#ایران
https://twitter.com/Yyasini1/status/1563570838884220930?s=35
@seraat_tahlil_siyasi
@tahlilisiyasiseraat
#نقش_کره_در_معادلات
تحلیل کوتاه
✍️ دکتر امیر عسگر
💥اوضاع پیرامون شبه جزیره کره در شرایط کنونی نمیتواند متاثر از تشدید روابط چین با آمریکا یا روابط روسیه با آمریکا و کره جنوبی باشد. چین به توازن قدرت در شمال شرق آسیا عمدتاً از منشور رویارویی خود با ایالات متحده مینگرد.
👇تحت این شرایط، حفظ کره شمالی برای چین ارزش استراتژیک دارد. علاوه بر این، چین برنامه هستهای کره شمالی را تهدیدی مستقیم برای خود نمیبیند. پکن تسلیحات هستهای کره شمالی را در درجه اول مشکلی برای ایالات متحده و متحدانش میداند.
📍به همین دلیل است که چین از یک سو تلاشهای کره شمالی برای دستیابی به مواد و اجزای برنامه موشکی هستهای را سرکوب میکند و از سوی دیگر علیرغم تحریمها به تجارت با کره شمالی ادامه میدهد.
⏺در مورد روسیه، رویکرد این کشور به امور کره را نمیتوان از روابطش با دو کشور کره جدا کرد. واکنش کره جنوبی به عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین منعکس کننده واکنش ایالات متحده بود.
*⃣ سئول طیف وسیعی از تحریمها را علیه مسکو اعمال کرده است، اگرچه هنوز سلاح به کییف ارسال نکرده است. به نوبه خود، کره شمالی یکی از معدود کشورهایی است که به طور صریح از روسیه در اقداماتش در اوکراین حمایت کرد و جمهوریهای دونتسک و لوهانسک را به رسمیت شناخت. این امر مسکو را موظف میکند که تا حدی از پیونگ یانگ در امور بین المللی حمایت کند، به عنوان مثال، در جلوگیری از تصویب تحریمهای اضافی علیه کره شمالی.
🔽با توجه به این شرایط، نه تنها یک راه حل، بلکه صرفاً بحث چندجانبه در مورد موضوع هستهای کره شمالی اکنون دشوارتر از هر زمان دیگری است. شاهد این امر، وتوی مسکو و پکن در ٢٦ مه پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد آمریکا در مورد آزمایشهای موشکی کره شمالی است که نقض مهلت قانونی اعلام شده در سال ٢٠١٨ است.
🔻 برای مسکو و پکن اولویت بالاتری نسبت به محکومیت مشترک کره شمالی است. اگر کره شمالی یک آزمایش هستهای جدید انجام دهد، واکنش روسیه و چین بعید است متفاوت باشد.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
چرا #مقتدی_صدر (به ظاهر )
#از_سیاست_کناره_گرفت ؟
✍ علیرضا تقوی نیا
💥امروز حضرت آیت الله سید کاظم حائری مرجع دینی جریان صدر در بیانیه ای اعلام کرد که به علت کهولت جسمی از مرجعیت دینی شیعیان کناره گیری می کند .
🔸️ایشان در اعلامیه ای که منتشر کرده است به ۲ نکته مهم پرداختند ؛
1️⃣بعد از من آیت الله خامنه ای به عنوان مرجع کسانی خواهد بود که از من تقلید می کردند و ایشان بهترین فرد برای مدیریت امت اسلامی است .
2️⃣ هر کسی بخواهد با بهرهبردن از نام دو شهید صدر میان مردم عراق اختلاف بیندازد و در حالی که فاقد درجه اجتهاد و دیگر شرایط لازم است بخواهد رهبری شرعی را بر عهده بگیرد، از صدریها نیست.
🔸️نکته دوم بیانیه آیت الله حائری به وضوح اشاره و انتقاد به اقدامات مقتدی صدر دارد و همین امر به شدت مقتدی را ناراحت کرده است .
🔸️نکته مهمی که باید در مورد آیت الله سید کاظم حائری دانسته شود، اینست که پدر مقتدی یعنی آیت الله سید محمد صدر اعلام کرده بود پس از مرگم ، پیروانم به آیت الله سید کاظم حائری رجوع و از وی اطاعت و تقلید کنند و در نتیجه باید گفت امروز مرجعیت دینی جریان صدر به وضوح اظهار و اعلان داشت که آیت الله خامنه ای بهترین فرد و مرجع اعلم برای اداره امور امت اسلامی است.
🔸️ چنین رخدادی اصلا مورد انتظار مقتدی نبود و وی به شدت دچار بهم ریختگی شد و سعی کرد با اعلام استعفا و انتقاد جدی از آیت الله سید کاظم حائری ، اعلامیه و توصیه های ایشان را به حاشیه ببرد .
🔸️به نظر می رسد بیانیه امروز آیت الله سید کاظم حائری ضربه سنگینی به جایگاه مقتدی خواهد زد و در جریان صدر شکاف خواهد انداخت اما جوانان و حامیان مقتدی را از اطاعت از وی باز نخواهد داشت زیرا اکثر جوانانی که از مقتدی حمایت می کنند اصلا مقید به اجرای فرایض دینی نیستند و حرف سید کاظم حائری را حجت برای خویش نمی دانند .
🔸️به باور نگارنده استعفای مقتدی صدر یک اقدام تاکتیکی است و همگان خواهند دید که ذات او نمی تواند آرام بگیرد و دست از اقداماتش بردارد و این اولین بار نیست که مقتدی اعلام استعفا و کناره گیری از سیاست کرده است.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
چند نکته در خصوص صدر و استعفای آیتالله حائری
1⃣ سید مقتدی صدر (زاده نجف)
روحانی و سیاستمدار و از رهبران شیعیان عراق است.
وی چهارمین فرزند آیت الله سید محمد صدر و شناخته شدهترین بازمانده از خاندان صدر است.
2⃣مقتدی عصبانی است چون امکان "مرجع عالی" شدن برای همیشه از او گرفته شد....
3⃣پس از رحلت پدر صدر ؛ آیت الله سید کاظم حسینی حائری ، از علمای مطرح شیعه از طرف پدر مقتدی ( آیتالله سید محمد صدر) به عنوان مرجع معرفی شده بود.
بخش اعظمی از کارهای مربوط به آیت الله حائری توسط ایشان به مقتدی سپرده شده بود.
4⃣با اینکه آیت الله سیستانی مرجع مورد توجه عمده شیعیان است اما اکثر صدری ها مرجعشان آیت الله حائری است.
5⃣ خیلی ها یقین داشتند بعد از از دنیا رفتن ایشان مقتدی جانشین خواهد شد.
اما حالا آیتالله حائری اعلام کرد : از مرجعیت استعفا میدهم و هرکسی که به من اعتماد دارد را دعوت میکنم به آیت الله خامنه ای ...
*⃣خیلی ها شاید تصور کنند دعوا صرفا ادامه حواشی اخیر است اما واقعیت این است :
تخیل و تصورِ رهبر و مرجعِ عالی قدر شدن، امروز برای همیشه از مقتدی گرفته شد...
❇️در یک جمله : آینده ای که مقتدی برای خود متصور شده بود امروز با این حرکت آیت الله حائری نابود شد...
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#ظهور_تا_سقوط_مقتدا_صدر
✍ دکتر محمد صادق کوشکی
💥مقتدا پسر کوچک سید محمد صادق صدر(عموزاده شهید محمد باقر صدر) پس از ترور برادران و پدرش بدست عوامل صدام، عملا رهبری جریانی را بدست گرفت که برآمده از برپایی نماز جمعه در مسجد کوفه در اواخر حکومت صدام بود.
👇بدنبال سرنگونی صدام، مقتدا با استفاده از فضای آشفته عراق و با شعار مقابله با اشغالگری آمریکا، گروه جبش المهدی را به راه انداخت و از همان زمان بنای برخورد منفی با مرجعیت شیعه( و بخصوص آیت الله سیستانی) را گذاشت و به صورتی خودسر و ناهماهنگ با جریان اصلی شیعه در عراق و بنام جهاد با آمریکا به درگیری با دولت نوری مالکی مشغول شد تا کار به جایی رسید که رهبرانقلاب برای نجات جان او به آیت الله سیستانی نامه نوشتند.
🔻او برای فرار از دست آمریکاییها مدتی را در قم گذراند و ماجرای پناهندگی او به قم چندین مرتبه تکرار شد و این درحالی بود که او از ابتدای حرکت خود رفتار نامناسب با ج. ا. ا و مردم ایران را در پیش گرفته و به شکل نامحسوس به پیروانش آموزش می داد.
📍تاریخ فراموش نمی کند زمانی که قاسم سلیمانی به همراه یارانش در شمال بغداد مشغول نبرد با باداعش بود( 2014 میلادی) مقتداصدر با هزاران نفر از پیروانش به منطقه سبز بغداد و پارلمان عراق حمله کرد و چندین روز در میدان تحریر بغداد تحصن ضد ج. ا. ا برپا کرد (با شعار صریح و اهانت به شهید سلیمانی)
⚔ پس از تشکیل حشد الشعبی، مقتدا با ایحاد مجموعه ای نظامی به نام سرایا السلام ( گروهانهای صلح) مدعی عضویت در حشد و مبارزه با داعش شد و از حقوق و امکانات حشد برای تقویت سرایا السلام بهره برد اما هیچ کمک موثری برای مبارزه با داعش انجام نداد.
⏹ قدرت سیاسی مقتدا به فرصت طلبی و شناخت جامعه عراق باز می گردد. او بخشی از جامعه عراق را که به حاشیه رانده شده و مورد توجه سایر احزاب و جریانات نبودند را هدف گرفت و با بسیج آنها بدنه قوی و پایگاه رای خود را بنا کرد. اقشار فقیر شیعه که علاوه بر فقر مادی از استضعاف فکری و فرهنگی رنج می بردند با شعار مبارزه با فساد و احقاق حق فقرا از مسئولان فاسد جلب مقتدا شده و موجبات ورود او به صحنه سیاسی شدند( هرچند که جریان مقتدا در همه مواقعی که در دولت و پارلمان جای گرفتند در فساد مالی رکورد زدند اما بواسطه تقسیم برخی از دستاورد های فساد با زیرمجموعه خود، مورد تایید بیشتر حامیانشان قرار گرفتند).
🌀این جریان پایبندی به مسائل شرعی نداشته و بارها اقدام به قتل و کشتار شیعیان و مردم بیگناه عراق و حتی رزمندگان و مجاهدان حشد هم کرده است.
⏺ انگليسیها و آمریکاییها پس از شناخت این جریان و ظرفیت بالای آن برای تخریب وحدت شیعه و بر هم زدن ثبات عراق به سعودیها و اماراتیها برای کمک مالی و رسانه ای به جریان مقتدا چراغ سبز دادند و به همین علت میلیون ها دلار از منابع سعودی و اماراتی به اشکال مختلف در اختیار جریان مقتدا قرار گرفت.
🔽مقتدا شخصیتی بسیار مغرور و خودبرتر بین است و به هیچ عنوان نمی تواند کسی را برتر و بالاتر از خود ببیند و این ضعف باعث شده تا او ولایت فقیه و حتی مرجعیت عراق را هم نپذیرد و در توهم مرجعیت و رهبری سیاسی عراق غوطه ور باشد.
⏬ شکست مقتدا در تشکیل دولت و قبضه کردن قدرت پس از انتخابات اخیر عراق اورا شدیدا خشمگین کرد و پس از آن که نتوانست مانع تلاشهای چهاچوب هماهنگی جریانات شیعی برا ی تشکیل دولت شود از طریق تجمع پیروانش و تصرف ساختمان مجلس عراق خواستار انحلال پارلمان این کشور شد. اما شکست مجدد او در این مسیر باعث شد تا او برای جنگ داخلی از جانب انگلیسیها و سعودیها تحریک شود و کار جریان او به اشغال کاخ ریاست جمهوری و شروع جنگ داخلی برسد.
🔽 حرکات اخیر مقتدا آخرین تلاشهای او و جریانش بود که محبوبیت و جایگاهش را در جامعه عراق کاهش داد و او را به عنوان برهم زننده امنیت و ثبات عراق معرفی کرد. مقتدا قدرت برپایی جنگ داخلی گسترده را ندارد و حامیان او مانند بنزین به همان سرعتی که شعله ور می شوند با همان سرعت هم خاموش و پراکنده خواهند شد و در آینده نزدیک جز بدنامی چیزی از مقتدا و جریانش باقی نخواهد ماند.
⭕️ این دومین باری است که مقتدا از صحنه سیاست کنار می کشد!!( این حرکت او را نباید به توبه یا تنبه او یا سرخوردگی واقعی از عالم سیاست تعبیر کرد!)
❇️ ج. ا. ا از ابتدای تشکیل جریان مقتدا سعی در هماهنگ کردن این جریان با منافع ملت مسلمان عراق نمود و در این مسیر در برابر اهانت ها و گستاخیهای این جریان صبر کرد تا شاید این جریان و رهبری آن سرعقل آمده و از راه خطا بازگردد اما مشکلات شخصیتی مقتدا و فقدان معنویت اجازه بازگشت او با مسیر صلاح را نداد و سرمایه ای که می توانست در خدمت امت اسلامی و منافع عراق بکار گرفته شود با تحریک دشمنان اسلام و عراق به عامل تخریب وحدت و امنیت عراق تبدیل شد.
@tahlilisiyasiseraat
چرا #مقتدی_خیلی_زود_کوتاه_آمد⁉️
✍علیرضا تقوی نیا
💥مقتدی صدر همانگونه که پیش بینی می شد دیروز در یک کنفرانس خبری از طرفداران و شبه نظامیانش خواست از منطقه سبز بغداد عقب نشینی کنند .
👇در مورد دلایل عقب نشینی وی چند نکته باید ذکر گردد.
1️⃣ مقتدی صدر گروهی از شیعه را روبروی اکثریت شیعه قرار داده و به همین جهت آبروی او روز به روز در حال فروکش کردن بود . در نتیجه اقدام دیروز او هم هوشمندانه می نمود و هم از روی ناچاری برای حفظ تتمه اعتبار سیاسی اش بود .
2️⃣ بعد از بیانیه آیت الله سید کاظم حائری ، مشروعیت مقتدی صدر کاملا زیر سوال رفت و او دیگر پوشش مذهبی برای اقداماتش نداشت و به همین دلیل نمی توانست خود را نماینده مرجعیت جا بزند و رفتارهای سابق خود را تداوم ببخشد .
3️⃣ در درگیری های یکی دو روز گذشته ، نیروهای مقتدی به شدت در حال دادن تلفات و سرکوب شدن بودند و تحولات میدانی نشان میدهد سرایا السلام بر خلاف آوازه ای که از خود ساخته بود، توانایی نظامی بالایی ندارد و اگر تنش ادامه می یافت ، شبه نظامیان مقتدی ، مانند سال ۲۰۰۸ در بصره کاملا منکوب می شدند و این ابزار قهری از دست جریان صدر خارج می شد . در نتیجه مقتدی دیروز با هوشیاری و البته از روی استیصال ، از نابودی شبه نظامیانش جلوگیری کرد .
4️⃣ اعتراف دیروز مقتدی در خصوص پیروی کامل از نظرات آیت الله سیدکاظم حائری را باید با گذشت زمان بررسی نمود. ماهها و سالهای آینده نشان خواهد داد که تا چه میزان او به مرجعیت پایبند است زیرا در بیانیه آیت الله حائری ، همگان به اطاعت محض از آیت الله العظمی خامنه ای توصیه شده اند و مقتدی نیز قاعدتا بر اساس ادعای خودش باید از این توصیه پیروی کند .
این که مرجع تقلید جریان صدر ، رهبر جمهوری اسلامی را با لفظ " آیت الله العظمی" خطاب کرد نشان دهنده اعتقاد او به اعلمیت ایشان است .
5️⃣ رهبر جریان صدر امروز معترف گشت که حشدالعشبی دیروز یک گلوله هم به سمت طرفدارانش شلیک نکرده و به همین سبب از این نهاد قانونی امتنان داشت.
🔸️حشدالشعبی عاقلانه و زیرکانه در فتنه طرفداران صدر هیچ دخالتی نکرد تا مبادا متهم به تفرقه افکنی و ریختن خون شیعیان شود.
6️⃣ به نظر می رسد تندروی های جریان صدر و اقدامات غیرقانونی آنها باعث شد وجهه آنها در بین جامعه عراق ملکوک شود و به همین دلیل بود که رهبر جریان صدر امروز یک عقب نشینی تاکتیکی انجام داد و در نتیجه به نظر می رسد پارلمان تشکیل خواهد شد و مانع اصلی تعیین نخست وزیر جدید (محمد شیاع السودانی ) رفع شده است.
7️⃣ نگارنده بعید می داند مقتدی صدر برای مدت طولانی از سیاست کنار بکشد ؛ او مدتی را صبر خواهد کرد و مجددا به بهانه ای وارد عرصه سیاست عراق خواهد شد و رفتارهای غیرقابل پیش بینی اش را از سر خواهد گرفت.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#اتفاقات_عراق را می توان
بر اساس سه گذاره #زمان، #مکان و #عوامل_ایجاد_کننده تحلیل کرد
✍سید_حسن_موسوی_نژاد
💥 در برهه زمانی کنونی که ؛ تنش بین مقاومت در فلسطین و لبنان با اسرائیل در حال اوج گیری است و چیزی به پایان مهلت حزب الله به اسرائیل نمانده است که این رژیم باید تسلیم شود یا وارد جنگ که باز به تسلیم ختم خواهد شد.
🔽 شکست طرح تسلیم ایران در مذاکرات و داشتن دست برتر کشورمان در مذاکرات که طولانی شدن مذاکرات هم به نفع ما می باشد.
⏬ اوضاع خراب اتحاد عبری عربی در یمن و برنامه انصارالله برای انتقام حمله به پایگاه پهپادی اش توسط رژیم موقت صهیونیستی
⏹شکست سنگین و مفتضحانه آمریکا و ترکیه در سوریه در حملات اخیر که با پاسخ های متعدد و کوبنده جبهه مقاومت رو به رو شد.
🔻 پوشش جبهه مقاومت در سوریه و سرزمین های اشغالی توسط مقاومت عراق به صورت سایبری و پهپادی در یک سال اخیر
⭕️ داشتن دست برتر روسیه در اوکراین و حمایت ایران از این کشور که با فرا رسیدن فصل سرما که چیزی هم به آن نمانده شاهد فروپاشی امپرالیسم غربی خواهیم بود که این امر در جهان مخصوصاً منطقه ما موازنه قدرت را به شدت دگرگون کرده و اسرائیل به این باور رسیده که فرصت کمی برای مصون ماندن از این تغییر موازنه دارد.
📍برپایی پیاده روی اربعین به عنوان بزرگ ترین و عظیم ترین حرکت مردم و اجتماع جهان که منجر به همگرایی شیعیان با محوریت مقاومت و دشمنی با صهیونیست خواهد شد و همچنین تشدید روحیه جهادی نیروهای مقاومت تا برای درگیری های پیشرو با توان مضاعف وارد میدان شوند.
⬇️ گذر هوشمندانه نیروهای نزدیک به ایران و عناصر مقاومت از فتنه صدر تا به امروز داشتن دست برتر در عرصه سیاسی عراق
🔘 درگیر کردن نیروهای مقاومت در عراق به جنگ داخلی و فتنه برای کاهش قدرت جبهه مقاومت در مواجه با رژیم صهیونیستی
تعدادی از دلایل انتخاب چنین زمان و مکانی برای بروز فتنه در عراق می باشد.
☑️ #حاج_قاسم در ایجاد ثبات و اتحاد در کشور عراق نقش بسزایی ایفا و با شکست گروه های تروریست همواره صلح را برای این کشور به ارمغان آورده بود، اما متاسفانه جبهه عبری غربی عربی پس از ترور شهید سلیمانی نقشه های شوم خود برای آغاز یک جنگ داخلی شیعی_شیعی به کمک نیروهای جیرهخوار خود را برنامهریزی کرده تا بتوانند اتفاقات امروز را در عراق رقم بزنند و مجدد شاهد بی ثباتی و خونریزی در این کشور باشیم.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
پیام های #رژه_غافلگیر_کننده_ارتش_یمن
✍علیرضا تقوی نیا
💥مراسم فارغ التحصیلی نیروهای نظامی دولت نجات ملی یمن که یک قدرتنمایی آشکار از سوی ارتش یمن و انصارالله بود پیام های ویژه ای را به کشورهای منطقه و جهان صادر کرد .
🔹در این رژه که با حضور مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی و فرمانده کل نیروهای مسلح یمن برگزار شد ، نیروهای زمینی ، هوایی و دریایی دولت نجات ملی به نمایش ابزارها و تسلیحات خود پرداختند .
📌علاوه بر موشک های ضدهوایی دوش پرتاب ، ضد زره و پهپادها که طی ۷ سال اخیر از آنها به کرات علیه ائتلاف متجاوز استفاده شده بود ، برای اولین بار از تسلیحاتی برای جنگ دریایی رونمایی گشت که جای شگفتی و تعجب برای بسیاری از تحلیلگران داشت .
📍برای مثال در این رژه نظامی ، طیف خاصی از موشک های کروز از جمله مندب ۱ برای اولین بار نمایش داده شد که ظاهری مشابه موشک های ساحل به دریای نور ، قدیر و قادر ایران داشتند .
🔻همچنین از موشک های بالستیک ضد کشتی موسوم به فالق ۱ و مین های پرشمار دریایی رونمایی گشت که حاکی از دستیابی ارتش یمن به چنین سلاح بسیار پیشرفته ای است .
👇در خصوص رژه اخیر چند نکته قابل ذکر است ؛
1️⃣ برگزاری رژه در ساحل بندر الحدیده پیام های ویژه ای در بطن خود دارد ؛ ۴ سال پیش ائتلاف سعودی-اماراتی در چنین روزهایی حد آخر تلاش خود را برای تسلط بر بندر استراتژیک الحدیده انجام داد اما علی رغم تلفات بسیار بالا ، دستاوردی کسب نکرد و امروز ارتش مورد حمایت انصارالله یمن قدرتمندتر از گذشته در این نقطه راهبردی مبادرت به نمایش تسلیحات پیشرفته خود می کند .
2️⃣ الحدیده بندری بسیار مهم است که علاوه بر واردات کالاهای مورد نیاز مناطق تحت سیطره دولت نجات ملی ، اشراف مناسبی بر دریای سرخ و در نتیجه روند تجارت کالا و انرژی بین اروپا و آسیا دارد .
🔸️عرض دریای سرخ از مبدأ بندر الحدیده در شرق دریای سرخ تا کرانه غربی یعنی کشور اریتره، حدود ۱۶۰ کیلومتر است و با عطف به تسلیحات به نمایش درآمده در رزمایش اخیر ، باید گفت انصارالله در صورت اراده می تواند هر شناوری را بدون دردسر در آبهای یاد شده هدف قرار دهد .
🔸️باید دانست بخش مهمی از تجارت سعودی و رژیم صهیونیستی از دریای سرخ است و موشک های جدید ارتش دولت نجات ملی می توانند در مواقع لزوم اهرم فشاری برای مقابله با دشمنان یمن باشند .
3️⃣ اشراف نظامی یمن بر دریای سرخ، توازن قدرت در جنوب غرب آسیا را دستخوش تغییر می کند و بازنده اصلی این تحول رژیم صهیونیستی است زیرا تجارت دریایی این رژیم دیگر از امنیت برخوردار نخواهد بود و انصارالله نیز معذوریات و محذوریات سایر اضلاع محور مقاومت را ندارد که بخواهد صبر استراتژیک پیشه کند و از زمان و مکان مناسب برای پاسخ به اسرائیل سخن بگوید .
4️⃣ تجارت کالا و انرژی سعودی نیز تا حد زیادی به دریای سرخ منوط است و کشتی های حامل کالا و انرژی به مقصد بنادری چون جیزان ، جده و ینبع باید از مقابل الحدیده گذر نمایند و همین امر می تواند سعودی را در صورت ادامه تجاوز علیه یمن به دردسر بیندازد .
5️⃣ فرمانده کل نیروهای مسلح و رئیس شورای عالی سیاسی یمن نیز در سخنرانی خود به وضوح اعلام نمود که در صورت لزوم ارتش دولت نجات ملی می تواند اهدف مدنظر در دریای سرخ را مورد اصابت قرار دهد که البته پیام آن روشن است.
6️⃣ سطح و جایگاه دولت نجات ملی یمن قبل و پس از رژه روز پنجشنبه در معادلات منطقه ای و جهانی کاملا تفاوت نموده است و کشورهای دنیا شاهد ظهور قدرتی جدید در کرانه های شرقی دریای سرخ بودند که باید در محاسبات جدید آنان گنجانیده شود .
7️⃣ اگر انصارالله بر استان تعز تسلط یابد، تنگه بسیار استراتژیک باب المندب را نیز در اختیار خواهد گرفت و می تواند نظرات خود را صریح تر بر کشورهای دیگر دیکته نماید و عملا ژئوپلیتیک منطقه دستخوش تحول می گردد.
8️⃣ در نهایت باید گفت ۷ سال تجاوز سعودی و امارات با کمک کشورهایی چون ایالات متحده، نه تنها دستاوردی برای بن سلمان و دولتش نداشته است بلکه انصارالله را از یک گروه محدود به استان های صعده و صنعا و عمران ، به بازیگری تاثیر گذار در معادلات منطقه و حتی دنیا تبدیل کرد و به نظر نمی رسد که ادامه جنگ علیه یمن برای ولیعهد جوان سعودی و متحدانش آورده ای داشته باشد و ایشان به ناچار باید وضع موجود و نظام سیاسی حاکم بر صنعا را بپذیرند .
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
چرا در این شرایط نباید برجام امضاء شود؟
✍ یداله یاسینی
محقق نشدن برجام در این شرایط؛ برای ایران
۱- حفظ اورانیوم با غنای ۶۰٪
۲- فروش انرژی های نفتی و گازی، بدون دادن امتیاز و البته با قیمتی کاملاً مناسب
۳- انعقاد انواع قرارداد های دو طرفه و غیر دلاری؛ همکاری در زمینه های #اقتصادی ،#صنعتی، #انرژی، #نظامی و... با کشورهای غیر متخاصمِ صنعتی و قدرتمندی همچون #چین ، #روسیه، #هند و در مجموع کمک به تضعیف دلار، افزایش و شارژ قدرت جمهوری اسلامی ایران و همپیمانانش را در پی خواهد داشت.
و اما برای غرب؛
۱- بحران انرژی
۲- ورشکستگیِ صنایع اقتصادی و در مجموع کاهش قدرت یورو و ازهم گسیختگی اتحادیه اروپا
۳- و از همه مهمتر؛ #تحقق_زمستان_سرد🥶 برای اروپایی که درسال ۹۷ به همراه تیم ترامپ، پمپئو و هاسپل (رئیس سیا) از پروژه #تابستان_داغ_ایران #حمایت میکرد را به همراه خواهد داشت.
« وَمَكَروا وَمَكَرَ اللَّهُ ۖ وَاللَّهُ خَيرُ الماكِرينَ»
https://twitter.com/Yyasini1/status/1565616456657735684?t=aXRIU-DXPtQXCFlfyBIwog&s=35
@seraat_tahlil_siyasi
@tahlilisiyasiseraat
چرا #رهبرانقلاب در یک سال اخیر بیشتر #مسئولین را از #کار_نمایشی #نهی میکنند؟!
✔️ در حاشیه دیدار اخیر رهبری با هیات دولت
✍️مهدی جهان تیغی
💥 تاکید رهبرانقلاب در یک سال اخیر بر پرهیز از کار نمایشی، یک توصیه ساده نیست بلکه به مرور مشخص میشود که تکرار و تاکید ایشان جنبههای پراهمیت و حکمت آمیزی در درون خود داشته است.
1️⃣ چرایی اصرار بر عدم کار نمایشی
گرچه رهبری همواره مسئولین را از نمایشی کار کردن پرهیز دادهاند ولی در سالهای اخیر کشور از کارهای نمایشی ضربه زیاد خورده است. برجام یکی از ابر کارهای نمایشی سالهای اخیر بود که بسیاری از مولفه های نمایشی بودن را در خود داشت. در این میان بی عملی دولت گذشته سبب شده که معدودی از مسئولین یا فعالین سیاسی به بهانه کم تحرکی گذشتگان به این طمع بیافتند که صرفا با حضورهای نمایشی میتوانند خود را کارآمد نشان بدهند یا کارآمدی را در این موضوع خلاصه کنند. از سوی دیگر سیر صعودی توجه بیش از حد مدیران و فعالین سیاسی به شبکه های اجتماعی و تاثیر پذیری از موضوعات برجسته شده توسط رسانه ها در سالهای اخیر سبب شده که در معرض خطر نمایشی شدن بیشتر قرار بگیرند. در این میان برجسته شدن نقش مشاوران رسانهای بیش از مشاوران دیگر در نزد مدیران در سالهای اخیر یکی از خطرهایی است که امکان نمایشی شدن برخی اقدامات مدیران را تقویت کرده است. به همین دلیل توصیه رهبرانقلاب می تواند جنبه هشداری داشته باشد که چنین آسیبی بیش از گذشته برای مدیران محتمل شده است.
2️⃣پرهیز از اشتباه و افراط در تعیین مصادیق کار نمایشی
در کنار تاکید رهبر انقلاب در دوری از کار نمایشی اما نباید در تشخیص مصادیق دچار اشتباه و یا افراط در برداشت در این زمینه شد. همانطور که از اظهارات و تاکیدات رهبری در دیدار با هیات دولت نیز به خوبی می توان برداشت کرد، حضور بی واسطه در میان مردم و حضور سریع در میدان به معنای کار نمایشی نیست بلکه حضور به موقع مسئولان در حوادث نه تنها کار نمایشی محسوب نمیشود بلکه باید بر اطلاع رسانی آن هم اصرار داشت چون سبب آرامش و امیداوری مردم می شود. از همان اظهارات ارزشمند رهبری این موضوع نیز برداشت میشود که برجسته سازی شعائر انقلاب توسط مدیران را نباید به حساب ریاکاری گذاشت بلکه باید باید به مرور بیشتر نیز زمینه بروز آن را فراهم کرد. همچنین اطلاع رسانی کارهای خوب را نباید به حساب نمایش گذاشت بلکه رسانه ها و فعالین شبکه های اجتماعی در برجسته کردن کارهای خوب مسئولین باید پیشقدم باشند.
3️⃣پس کار نمایشی چیست؟!
در کار نمایشی هدف اصلی تحت تاثیر قرار دادن مردم است تا یک کار کوچک را بزرگ و یا یک کار نمایشی را واقعی تصور کنند. بنابراین بزرگنمایی یا حتی ارائه اطلاعات گمراه کننده و فریبنده درباره اقدامات به نوعی کار نمایشی محسوب میشود. از این منظر اگر وعدهای داده میشود که اجرایی شدن آن ممکن نیست و یا در زمان گفته شده امکان تحقق آن وجود ندارد، یک کار نمایشی محسوب میشود.
4️⃣ کار نمایشی پنهان!
گاهی اصرار به کارهای به ظاهر درست ولی بدون اولویت خود از مصادیق کار نمایشی است. مثلا اصلاح یارانهها اولویت اقتصادی است اما برخی کارهای دیگر اقتصادی گرچه ترمیم موقت اقتصادی محسوب میشود ولی در نهایت به اقتصاد پایدار کمک جدی نمیکند؛ بنابراین اصرار به انجام آن به نوعی کار نمایشی محسوب میشود. در حوادث نیز اینگونه است، وقتی افکار عمومی متاثر از یک حادثهای شدهاند حضور به موقع مدیران در آن حادثه جنبه التیام و آرامش بخشی و تکریم افکار عمومی دارد ولی اگر بیش از حد واقع به آن حادثه توجه شود و کارهای مهمتر و بر زمین مانده کشور نیز تا مدتی تحت تاثیر آن حادثه باشد، دیگر ماندن بیش از حد مسئول در آن حادثه جنبه نمایشی بودن پیدا خواهد کرد.
5️⃣ بهترین کار نمایشی
عدم مشارکت دادن مردم در کارها توسط مدیران، خود نیز از مصادیق کار نمایشی هست. اما اگر مدیران موفق بشوند که مردم را در کارهای خود شریک کنند و زمینه مشارکت آنها را فراهم کنند بزرگترین و به صلاح ترین کار نمایشی را انجام داده اند.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#رشتو
گام های بزرگ میدان و دستِ بازِ جمهوری اسلامی ایران، برای نبردهای تهاجمی!
✍ یداله یاسینی
گام اول؛ #موشک_های_نقطه_زن و #رادار_گریز که محصول تلاش های شهید #تهرانی_مقدم بوده و سیطره نفوذ این دستاورد، بخش اعظمی از قاره آسیا و کل اروپا را دربر می گیرد!
گام دوم؛ ابتکار عمل در تولید قدرت، با استفاده از جبهه مقاومت در جنگ سوریه و نیز رساندن پیاده نظام به مرز صهیون، با هدفِ فشردنِ گلوی #اسرائیل، که ثمره اقدامات جهادی شهید #حاج_قاسم و مدافعان حرم بود !
گام سوم، تسلط فضایی در منطقه، با به خدمت گرفتن #ابر_پهپادهای_پیشرفته به منظور برتری میدانی رزمندگان ایران اسلامی، در نبردهای «زمینی،هوایی و دریایی» قابل ارزیابی است.
گام چهارم؛ حضور در آب های فرا سرزمینی توسط شناور های #اقیانوس_پیمای #ارتش و در آینده نزدیک، رونمایی از ابر شناورِ شهید سلیمانی #سپاه، که به فضل الهی، تغییرات محسوسی را در معادلات دریایی بیش از پیش، به نفع ایران رقم خواهد زد!
و مسلماًدر صورت تحقق خریدِ #جنگنده_سوخو۳۵ ارتش؛ گام نهایی، یعنی برتری مسلّم ایران، در عرصه #نبردهای_آفندی و مکمل اضلاع مثلثِ «موشک+پهپاد+جنگنده » گام پنجم و نهایی در این عرصه، رقم خواهد خورد.
گام #موشکی
گام #پهپادی
گام بعدی #جنگنده
پیشرفت #توان_دفاعی
قدرت #توان_آفندی
نفوذ #قدرت_میدان
مدیریت #فرمانده_مدبر_کل_قوا
وجود #فرماندهان_شجاع
ثمره #خون_شهدا
پایداری #انقلاب_اسلامی_ایران
https://twitter.com/Yyasini1/status/1566507632046882828?t=jhyyB_YfQUQXfP4T-CYcbA&s=35
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
📸 رونمایی شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی
🔹در مراسمی با حضور سرلشکر باقری، شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی، شناور تندرو کلاس موشکانداز شهید روحی و شناور تندرو موشکانداز شهید دارا به تجهیزات سازمان رزم نیروی دریایی سپاه الحاق شد.
@Farsna
🔴 از تحریم انتخابات تا بخور بخور اصلاح طلبانه!
✍داود_مدرسی_یان
💥شرح حال مدیرعامل شرکت پالایش بیدبلند و همسر وی/ از دریافت مبالغ هنگفت از شرکت تا امضای بیانیه های تحریم انتخابات و دفاع از کاوه مدنی جاسوس و تجزیه طلبان و ...
🔹شرکت پالایش گاز بیدبلند بهبهان، ذیل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس است. مدیرعامل این شرکت، محمود امین نژاد بوده که در سال 95 از سوی مدیرعامل سابق پتروشیمی خلیج فارس منصوب شده. به تازگی این شرکت بصورت خلاف قانون کلنگ #پتروشیمی بهبهان را بدون رعایت روند قانونی و مجوزهای مربوطه علی الخصوص مجوز محیط زیستی با حضور علی عسکری ریاست هلدینگ خلیج فارس بر زمین زده که همانند پتروشیمی میانکاله با مخالفت گسترده مردمی و فعالان محیط زیست و دستور توقف از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان و شخص ریاست سازمان حفاظت محیط زیست مواجه گردید.
🔸به تازگی اسنادی در رسانه ها و فضای مجازی منتشر شده که باید دستگاه های نظارتی و امنیتی را به میدان بکشاند. سایت اصلاح طلب انتخاب مستندی را بعنوان تخلفات امین نژاد منتشر و در کمتر از یک ساعت بدون هیچ توضیحی حذف می کند در حالیکه خبرنگار این مستند در توئیتی اعلام کرده تمام مستندات را در اختیار دارد. ظاهراً مدیران سایت انتخاب بعد از متوجه شدن این نکته که مدیران این شرکت از طیف اصلاح طلب بوده و برخی عوامل تندروی اصلاح طلب هم در این تخلفات شریکند عقب نشینی کرده! شاید دلایل دیگر از جمله توافق متقابل و متناسب آنان با مدیران شرکت نیز مطرح باشد!
🔹مستندات این تخلفات در اختیار هفته نامه فریاد خوزستان نیز قرار گرفته که خبر از مسائل عجیب و گسترده می دهد و این شرکت می تواند مورد جدی برای تحقیق و تفحص قرار بگیرد. به برخی اشاره می کنیم.
🔸همسر مدیرعامل این شرکت، خانم نرگس(نرجس) عابدین زاده، (دختر کامل عابدین زاده نماینده اسبق خوی) در سال های اخیر با عنوان یک فرد حقیقی، با همکاری و هماهنگی شرکت های حوزه نفت و گاز خاصه شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، از کارکنان و کارگران مصاحبه و تست روانشناسی می گرفته و مبالغ کلانی در قبال این مصاحبه ها دریافت می کرده است. وی خود ادعا می کند: «برای جذب و استخدام در سازمان های حوزه نفت و گاز، افراد معرفی شده را بررسی و تحلیل روانشناسانه می کنم در صورت ارزیابی مثبت، جذب می شوند.»
🔹جدا از این موارد، طبق اسنادی که منتشر شده و به دست ما رسیده، وی مبالغ هنگفتی را نیز در قبال برگزاری پنل های تست روانشناسی از شرکت دریافت می کند! در حالیکه این مسئله مصداق تعارض منافع است و طبق اساسنامه هلدینگ خلیج فارس و قوانین دیگر، مصداق تخلف است.
🔸حالا جالب است بدانید که این خانم، از عناصر تندروی سابق دفتر تحکیم وحدت نیز هست و بارها و بارها نامه ها و بیانیه های مختلف علیه نظام اسلامی و رهبر انقلاب را نیز امضا کرده. برای مثال بیانیه شورای تحکیم وحدت در حمایت از نرگس محمدی جاسوس، بیانیه تجزیه طلبان آذربایجان، بیانیه تحریم انتخابات بطوریکه از همتی نامزد جریان اصلاح طلب نیز خواسته «با انصراف خود نام خود را از مراسم تشییع جمهوریت پاک کند»، دفاع از کاوه مدنی جاسوس و ... .
🔹بسیار جالب است که همسرِ مدیرعامل شرکتی که منابع آبی بهبهان را به خطر انداخته و حالا می خواهد پتروشیمی دیگری را نیز راه اندازی کند در رسانه ها ژست فعال محیط زیست هم به خود می گیرد و اینگونه می نویسد: «احداث صنايعي عظيم در مناطقي که داراي سفره هاي عظيم زيرزميني است جفاي بزرگ ديگري است که در حق آب و منابع آبي روا داشته ايم.. جامعه ايي که عاشق سيمان و بتن است قطعا از سازه و صنعت و عمارت و ساخت و ساز بيشتر حمايت خواهد نمود تا از حفظ جنگل و رودخانه و اکوسيستم هاي زيست بوم. .. متاسفانه ... شخصي مانند دکتر کاوه مدني تن به استعفا داده و از کشور خارج مي گردد.»
🔸متأسفانه برخی دستگاه های نظارتی که باید نقش دیده بان داشته باشند با گرفتن برخی کمک ها و مبالغ و امکانات از این مجموعه های اقتصادی، چشم شان را برروی تخلفات اقتصادی و سیاسی می بندند تا اینگونه شاهد جولان افرادی در مناصب مهم باشیم که از یک طرف، به منابع بیت المال دست اندازی می کنند و خلاف قانون برای خانواده ی خود مبالغ کلان جابجا می کنند و از طرفی دیگر علیه نظام و انقلاب نیز عقده گشایی کرده و بیانیه های تند صادر می کنند و حتی انتخابات را هم تحریم می کنند.
🔻خیلی از عوامل وضعیت موجود کشور هنوز روی کارند و مطالبه جدی مردم است که دولت جدید بیش از تعلل نکرده و با تخلفات آنان برخورد نماید.
فیلم را ببیند 👇
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/310
#چرا_مرگ_ملکه_انگلستان_مهم_است؟
✍محمدمهدی شریعت
1⃣ انگلستان از ۴ کشور انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز تشکیل شده که شانزده کشور مشترک المنافع مثل کانادا، استرالیا، نیوزلند و... و حتی سابقا پاکستان تحت قیومیت ملکه انگلیس هستند که با مرگ وی احتمال استقلال برخی از آنها تقویت می گردد که می تواند برخی معادلات جهانی راتغییر دهد
2⃣ از سال ۲۰۰۳ جرم انگاری فکر کردن به جمهوریت در انگلستان برچیده شد و گروه های جمهوری خواه (منظور حزب جمهوری خواه نیست) فرصت عرض اندام پیدا کردند، البته هیچگاه توان مواجه با الیزابت را نداشتند که با مرگ وی فرصت مناسبی برای آنها ایجاد خواهد گردید
3⃣ پرنسس چارلز حدوداً ۷۲ ساله شخصیتی خودکامه تر از ملکه انگلیس داشته و خواهان دخالت های علنی تر خاندان سلطنت در امور است که این موضوع قطعاً باعث افزایش نفرت جامعه انگلیس مخصوصاً کشورهای زیر نظر بریتانیا خواهد شد، ضمناً همسر وی نیز شخصیتی منفور در انگلیس است و اگر چارلز پادشاه گردد او نیز ملکه خواهد شد که قاعدتاً واکنش های منفی مرد را به همراه خواهد داشت
4⃣ مرگ ملکه انگلیس می تواند باعث تضعیف بی بی سی، رسانه درباری شود که این قطعاً برای کشور ما و همه انسان های آزاده مفید خواهد بود
5⃣ مرگ ملکه انگلیس و خلأ قدرت حاصله ممکن است به درگیری و جنگ حتی در بین کشورهای اروپایی منجر گردد و در این زمستان سخت کار دولت جدید انگلیس را برای اداره انگلیس و سه کشور زیرمجموعه اش بسیار سخت خواهد کرد
قاعدتاً مرگ الیزابت دوم سرآغاز تحولات خاصی که به ضرر تمامیت خواهی آنگلوساکسون ها و جریان مخوف ایلومناتی است خواهد شد شاید برخی این متن را به سخره بگیرند ولی نمی داند رسماً یک شعبه از انجمن فراماسونری در کاخ باکینگهام ایجاد شده است که قطعاً با مدیریت ماسون اعظم الیزابت آدم خوار اداره می شده است که با کمی جستجو ذر اینترنت می شود مستنداتی بر اثبات این ادعا پیدا کرد
✅نکته :
نکته جالب مرگ الیزابت دوم، انتشار و واکنش خاص برخی رسانه های داخلی مثل خبر فوری است که چندین خبر خاص در جهت تخریب موج ایجاد شده و پس از آن آرام کردن شرایط رسانهای و همچنین خط دهی دارد که در اخبار مشابه و حتی با درصد اهمیت بالا این مثلاً رسانه واکنش های بسیار کم تر و در حد خبر کوتاه داشته که جای بسی تأمل دارد.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#قانون_تراشهها_و_اصل_مزیت
✍سید یاسر جبرائیلی
💥یحتمل درباره مفهوم مزیت، فراوان شنیدهاید. یکی از اصول اقتصاد متعارف یا همان اقتصاد بازار، این است که کشورها به تولید کالاهایی که در آن مزیت دارند، بپردازند و هر آنچه مزیت ندارند را از کشورهای دیگر دارای مزیت، وارد کنند. نقطه مقابل اصل مزیت نیز، خودکفایی همهجانبه تعریف شده و اینگونه عنوان میشود که اگر شما قائل به اصل مزیت نیستید، پس قصد دیوارکشی دور کشور و قطع ارتباط با جهان را دارید و میخواهید به جای تهیه ارزان کالاها از بازار جهانی، همهچیز را خودتان و به قیمت گران، تولید کنید.
چنانکه در کتاب "دولت و بازار" استدلال کردهام، مزیت در عمده موارد و به ویژه در حوزه فناوری، طبیعی نیست، بلکه اکتسابی است. یعنی اینگونه نیست که کشوری که در فناوریهای حساس مزیت دارد، این مزیت را بدون صرف زمان و زحمت و هزینه بهدست آورده باشد؛ و وقتی مزیت اکتسابی است، برای دیگران نیز قابلیت کسب دارد و توصیه دیگران به اینکه شما مزیت ندارید و به جای صرف زمان و هزینه و زحمت، کالاهای با فناوری بالا (High Tech) را به قیمت ارزان از کشورهای مزیتدار وارد کنید، توصیه به عقبماندگی است. اینجاست که آن مغلطه و اتهام دیوارکشی و قطع روابط با جهان و تولید پرهزینه همه چیز مطرح میشود و پاسخی عقلایی میطلبد. آیا واقعا در یک سر طیف، دیوارکشی است و در یک سر دیگر، آزادسازی تجاری و واردات مایتحاج از خارج؟
👇پاسخ تاریخ اقتصاد سیاسی جهان به این پرسش خیر است. یعنی اینگونه نبوده که کشورها یا همهچیز را خودشان تولید کنند، یا اینکه درهای واردات را باز بگذارند تا کالاهایی که مزیت ندارند را ارزان از دیگران خریداری کنند. ترکیب کسب مزیت و بهرهبرداری از مزیتهای دیگران، یک ترکیب ظریفی است که رعایت آن، مستلزم شناخت یک اصل مهم است.
🔻این اصل، عبارتست از "کسب فناوریهای حساس عصر"؛ یعنی شما قرار نیست و ممکن هم نیست که منابع محدود خود برای کسب فناوریهای تولید همه کالاها صرف کنید. اما در هر دورهای از تاریخ، علاوه بر غذا که در صدر کالاهای استراتژیک قرار دارد، کالاها و خدمات استراتژیکی وجود دارند که کسب مزیت در آنها یا عقبماندگی در آنها، جایگاه یک کشور را در نظام بینالملل تعیین میکند. در قرن نوزدهم، اگر بریتانیا موفق به تاسیس یک امپراتوری شد که خورشید در آن غروب نمیکرد، به سبب مزیتی بود که در فناوریهای استراتژیک آن عصر یعنی آهنآلات، بخار و تلگراف به دست آورد. یا آمریکا اگر در قرن بیستم قدرت برتر شد، به جهت کسب مزیت در فناوریهای فلزات، شیمیایی، الکترونیک، فضایی و اطلاعات بود. در قرن حاضر نیز، هر کشوری بتواند در هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی، نیمههادیها و فناوریهای ارتباطی تحصیل مزیت کند، قدرت مسلط قرن خواهد بود؛ و به همین جهت، رقابت سختی در جهان حول این فناوریها در جریان است.
قانون اخیر کنگره آمریکا با عنوان
CHIPS and Science Act
که ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ با امضای بایدن اجرایی شد را باید در همین چارچوب تفسیر کرد.
📍بر اساس این قانون، بالغ بر ۵۲ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه در زمینه نیمههادیها و سایر فناوریها تخصیص خواهد یافت. این اقدام دولت آمریکا، یکی از مصادیق "خلق بازار" است که با تخصیص منابع عمومی، تقاضا برای یک فناوری ایجاد میشود تا با بسیج توان علمی ملی، به بازار عرضه شده و سپس به حوزه تجاری سرریز شود. به عبارت دیگر، این حوزه، حوزهای نیست که به عرضه و تقاضای بازار و توان بخش خصوصی سپرده شود، بلکه نیازمند صرف منابع عمومی است. آمریکا میتوانست به جای صرف این هزینه هنگفت، بر اصل مزیت تکیه کند و از آنجا که در نیمههادیها فاقد مزیت است، اقلام مورد نیاز خود را به قیمت ارزان از شرق آسیا تهیه کند، یا حتی به جای تحصیل فناوری، بعدها به دنبال پروژه "انتقال فناوری" از چین باشد؛ اما نیک میداند که این دو گزینه اخیر، یکی به معنی واسپاری قدرت به چین است و دیگری سراب.
✅خلاصه سخن اینکه، در فهم مفهوم مزیت، نباید اشتباه کرد. اولا مزیت، طبیعی نیست، اکتسابی است و دستیابی به آن نیازمند صرف زمان و زحمت و هزینه است؛ ثانیا کسب مزیت در همه کالاها نیاز نیست لذا مراد از آن دیوارکشی هم نیست، بلکه باید بر تحصیل فناوریهای برتر دوران تمرکز کرد؛ ثالثا مزیت از طریق سازِکار بازار به دست نمیآید و مستلزم تخصیص منایع عمومی است؛ رابعا، وابستگی در فناوریهای دوران، منتج به حاشیهزیستی سیاسی در جهان است و البته انتقال فناوری نیز، سراب است.
میتوان به جرات مدعی شد در صدر فناوریهای برترساز دوران، هوش مصنوعی قرار دارد و تاکید هوشمندانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در آبان ۱۴۰۰ بر ضرورت قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ کشور برتر جهان در این زمینه، با جدیت تمام باید در برنامه هفتم توسعه دنبال شود.
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#مشروطه_انگلیسی_و_روشنفکران_ما
✍عبدالله گنجی
💥فوت ملکه انگلیس بهانه مناسبی است تا تاثیر مدل حکومتی آن کشور بر نخبگان ایران به همراه تناقضات و تضادهای آن، یکبار دیگر برجسته شود. دخالتهای انگلستان یک بحث، تاثیرپذیری آشکار نخبگان سیاسی ایران از مدل سیاسی این کشور بحث دیگری است. به این سهگانه توجه کنید:
1- انقلاب مشروطه ایران صددرصد متاثر از انگلیس انجام شد و علاوه بر متواتربودن این روایت، شیخ ابراهیم زنجانی از سردمداران رادیکال مشروطه 3بار در کتاب «سرگذشت زندگی من» به همکاری و کمک انگلستان در مشروطه اشاره میکند.
2- بعد از انقلاب اسلامی و خصوصا بعد از خرداد1376 یکی از مدلهای طراحیشده برای عبور از جمهوری اسلامی، مدل مشروطهخواهی بود که درمقابل مدل جمهوریخواهی امثال سروش و اکبر گنجی قرار گرفت. مشروطهخواهان اصلاحطلب رسما اعلام کردند اگر ولایت فقیه را نمیخواهید حذف کنید، بسان انگلستان تشریفاتی کنید و در اینباره کتابها و مقالات نوشتند.
3- آنچه در این میان تناقض است، بحث وراثت در آن مدل است که در بین روشنفکران ما از اهمیت منفی برخوردار نیست، اما در خود ایران به سایه وراثت نیز شلیک میشود. حال به صحنه انگلیس برگردید.
دیروز یکی از روشنفکران ما نوشته است که بسیاری از کاربران برای فوت ملکه به او تسلیت گفتهاند و ملکه را مادر وی خطاب کردهاند و در پایان این اظهارنظر نوشته است: «خودمانیم، چند نفر در طول 70سال حکومت مادرم از وی آزردهخاطر بودند؟» این جمله نقطه عزیمت سؤالات مهمی است.
اول اینکه آیا منظور این است که در 70سال اخیر کسی از انگلیس آزار و اذیت ندیده است؟ سؤال دومی که طرح میشود، اینکه در انگلیس حاکمیت دوگانه است که بخشی از آن آزاردهنده و بخشی از آن بیآزار است؟
اما سؤال سوم که بسیار مهمتر است، اینکه قطعا انگلیس در 2قرن اخیر منشأ جنایت و استثمار و استعمار بوده است و نزدیکترین آن به ما کودتای 28مرداد1332 است.
حال آنان که بارها جمهوری اسلامی را به 2 بخش انتصابی و انتخابی تقسیم کردهاند، میتوانند پاسخ بدهند که جنایات انگلیس در حق مردم ایران و جهان محصول بخش انتخابی و دمکراسی انگلیس است و ملکه از این مبرا بوده است؟
اگر بله، باید پاسخ دهند اگر جنایات انگلیس محصول دمکراسی است نه ملکه، پس مدل مشروطهخواهی شما به چه میانجامد؟
مگر نه این است که به قول حزب مشارکت میخواهید از «یکهسالاری به مردمسالاری» برسید؟ آیا چهره تاریک انگلیس در بین مردم ایران و بسیاری از نقاط جهان محصول دمکراسی آن است یا سلطنت مشروطه؟
به هرکدام تن دهید، باید دهها تناقض دیگر را نیز پاسخ دهید. انگلیس این هنر را داشته است که ملکه را تشریفاتی بفروشد. در این صورت فلسفه وجودی و مشروعیت او از چیست؟
فقط حیف و میل میلیونها پوند در سال و تمام؟
ملکه یا پادشاه انگلیس اختیارات عجیب و غریبی دارد که بهدلیل عدم استفاده از بیشتر آنها چنین جلوه کرده وگرنه بالقوه اختیارات قطعی است. برکناری یا تنفیذ نخستوزیر، انحلال پارلمان، فرمانده کل قوا، رهبری نهاد دین (کلیسای اصلی) همه با ملکه است. اشراف بر چند کشور دیگر نیز در ذهن نخبگان ما بیاهمیت است.
در سال1975 ملکه انگلستان از طریق نمایندهاش در استرالیا نخستوزیر این کشور را عزل کرد و این اختیارات همچنان باقی است. آیا نخستوزیر بدون تنفیذ او مشروعیت بالفعل مییابد؟ حتما خیر.
حال خود این ملکه مشروعیتش را از کجا آورده است؟ از وراثت، اما برای روشنفکران جذاب است زیرا دکور بیرونی را قشنگ طراحی کردهاند و بهظاهر مردم حکومت میکنند. آیا حاضرند اختیارات ملکه به نخستوزیر منتقل شود؟ خیر.
هنر تولید جذابیت از مدل سیاسی برای روشنفکران شرق واقعا ستودنی است و
میتوانند گنجشک را جای قناری به تحصیلکردگان ما بفروشند و ما نیز مبلغ همان گنجشک رنگشده باشیم.
آنچه باید منتظر بود، بازگشت چهره مردانه به سلطنت در انگلیس پس از 70سال است. باید ببینیم مردان انگلیس که پرچمدار جذابکردن زنان برای لذت مردان در طول 2قرن اخیر بودهاند، چه تصویری از انگلیس جدید میسازند.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#برجام_هم نمی تواند اروپا را در #عصر_یخبندان گرم کند!
✍دکتر مجتبی صدیقی
💥برخی از به اصطلاح کارشناسان مسائل بین الملل در کشور تحلیلهای عجیب و غریبی به خورد مخاطبان خود می دهند. از جمله اینکه اصرار دارند اثبات کنند روسها مانع توافق ایران و غرب در مسأله برجام هستند و در تحلیلی نامطابق با واقعیتهای میدانی، معتقدند روسیه مانع توافق شده زیرا هر توافقی باعث خنثی شدن ابزار فشار گازی روسیه علیه غرب می شود!
این تحلیلها بسیار کودکانه و ساده لوحانه است
🔻زیرا اول اینکه فعلا ظرفیت تولید گاز ایران حتی برای مصارف داخلی کشور در زمستان نیز ناکافی است و برای صادرات گاز به ترکیه و عراق هم علی رغم وجود قرارداد، ظرفیت کافی وجود ندارد و نیروگاه های حرارتی کشور در فصل سرما مجبور به استفاده از سوخت مازوت هستند تا مصرف خانگی تامین شود. بنابراین برای صادرات گاز به اروپا نیازمند سرمایه گذاری سنگین و چند سال زمان است تا ظرفیت صادراتی ایجاد شود.
🔻نکته دوم اینکه صادرات گاز نیازمند زیرساختهای انتقال همچون خطوط لوله و ایستگاههای تقویت فشار است و احداث این موارد هم سرمایه و زمان مدیدی می طلبد.
نکته سوم انتقال گاز مایع یا LNG است که در این زمینه هم تولید محدودی داریم و هم زیرساختهای صادراتی ناکافی.
بنابراین حتی اگر امروز برجام امضا شود و محدودیتهای تحریمی کشور در حوزه انرژی برداشته شود هیچ تأثیری در بحران گازی اروپا نخواهد داشت.
📍نکته قابل توجه دیگر اینکه تأمین کنندگان دیگر گازی همچون قطر، نروژ و الجزایر هم وضعیت مشابهی دارند. بنابراین اروپا امسال زیر تیغ گازی روسیه قرار دارد و جز چند راهکار خاص همچون واردات محدود ال. ان. جی، تعدیل مصرف افراطی و فشار بر مصرف کنندگان خانگی و صاحبان صنایع، راه دیگری در برابر خود ندارد. اروپا باید منتظر #عصر_یخبندان جدیدی باشد و تحریم کنندگان ظالم دنیا اینبار خود در چاله تحریم افتاده اند مگر اینکه معجزه ای رخ بدهد!
🔄واقعیت تلخ دیگراین است که یاران روحانی در وزارت خارجه ظریف چنان قراردادی را ذیل عنوان برجام امضاء کرده اند که تحریم های کشور را چهارمیخ کرده و علی رغم خواست شدید اروپا و تلاش پیگیر دولت جدید، برجام به سادگی احیا شدنی نیست. مثلا تنها در یک موضوع ذخیره اورانیوم غنی شده، چنان محدودیت یک سویه ای در برجام ایجاد شده است که اکنون شده مانع راستی آزمایی صلح آمیز بودن فعالیتهای هسته ای ایران! #خسارت_محض کمترین عنوانی بود که درباره برجام می شد به کار برد. سنگی که نادان های اصلاحاتی و اعتدالی در چاه هسته ای انداختند صدها کارشناس و وزیر و وکیل باید سالها تلاش کنند تا از چاه به در شود..
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
.
.
سلام علیکم
الحمدلله الان از مرز شلمچه برگشتم.
به یاد همه عزیزان مخاطب کانال بودم.
چند قدم به نیابت عزیزان پیاده روی کردم .
از تمامی عزیزانی که حقیر را مورد لطف قرار دادند سپاسگزارم.
#یاسینی
#ترکیه_و_قدرت_نوظهور
#در_ائتلاف_سازی_در_آسیای_مرکزی
✍ابوقاسم
💥تنش های نظامی پیش آمده میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، بهانه ای شد تا توضیحاتی را درباره تحولات ژئوپلیتیکی و ژئو استراتژیک منطقه آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی ارائه دهم.
چین و روسیه دو بازیگر اصلی حوزه سیاسی و اقتصادی وصنعتی در حوزه آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی هستند.
روسیه بخاطر حس مالکیت بر کشورهای شوروی سابق و منابع بی نظیر انرژی در این کشورها و چین نیز بخاطر تامین نیازهای تجاری و اقتصادی این کشورها از نفوذ بسیار مهمی در میان این کشورها برخوردار هستند.
ترکیه کشور ثالثی است که بر اساس راهبرد همگرایی میان کشور های ترک زبان در آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی در این جغرافیا فعال شده تا حدود زیادی به اتصال زمینی با جمهوری باکو، آن هم از طریق استان سیونیک ارمنستان محتاج است تا آسیای مرکزی را به سواحل مدیترانه متصل کند و موقعیت سیاسی و تجاری خود در این جغرافیا را تحکیم و تثبیت کند، این موضوع یقینا یک تهدید بالقوه برای موقعیت تجاری روسیه در حوزه انرژی خواهد بود.
اینکه روس ها به چه میزان از این رقیب جدید استقبال خواهند کرد و یا اینکه تا چه اندازه اجازه ایجاد کریدور زنگزور در خاک سیونیک ارمنستان را می دهند مساله بسیار مهم و اساسی است.
ترکیه برای افزایش تعامل و همگرایی میان کشورهای ترک زبان و ایجاد ائتلاف کشورهای ترک در آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی به این کریدور نیاز دارد.
مشخصا این سه کشور بر اساس راهبرد مشخص در آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی سیاست ورزی می کنند و به دنبال تامین منافع خود هستند.
تنش های قره باغ همواره باید شعله ور باشد تا سیگنالی از خواسته های ترکیه را به روس ها منعکس کند.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/316
#سستی_پاشینیان و #جری_شدن_علیف
✍علیرضا تقوی نیا
💥جنگ باکو علیه جنوب ارمنستان به خصوص منطقه جنوبی جِرموک و استان سیونیک شدت گرفته است .
🔸️نیروهای علیف با کمک پهپاد اسرائیلی و حمایت های آشکار ترکیه در حال حمله به راههای ارتباطی و گلوله باران مناطق مختلف هستند .
🔸️زنان و کودکان از روستاهای مرزی تخلیه شده اند اما نکته جالب اینجاست که در رسانه های رسمی وابسته به دولت پاشینیان ، وضعیت چندان غیرعادی بیان نمی گردد و حتی شرایط اضطراری اعلام نمی شود .
🔸️ نخست وزیر ارمنستان به سراغ پوتین رفته اما خوب می داند روسیه فعلا درگیر جنگ در اوکراین است و نمی تواند به ارمنی ها کمک قابل توجهی کند .
🔸️از طرفی علیف پشت خودش را محکم می بیند و هم حمایت ترکیه را دارد و هم رژیم صهیونیستی ؛ لکن بر اثر سیاست های پاشینیان ، ارمنستان دوست قابل اتکایی برای خودش نگذاشته است .
🔸️اگر عزم باکو برای تصرف جِرموک ( که تنها ۳۸ کیلومتر عرض دارد ) و رسیدن به نخجوان جزم باشد که شواهد نشان می دهد هست ، چرا پاشینیان از جمهوری اسلامی ایران درخواست کمک فوری نمی کند ؟
🔸️رفتارهای غیرقانونی این روزهای جمهوری باکو که دیگر به دنبال آزادکردن مناطق قره باغ نیست و چشم به جنوب ارمنستان دوخته ، یک خطر ژئوپلیتیکی برای ایران است و بدون تردید همانگونه که آیت الله خامنه ای چندی پیش به اردوغان هشدار داد ، تهران بسته شدن مسیرش به سمت ایروان را تحمل نمی کند و بدون تردید واکنش قاطع نشان خواهد داد.
🔸️اما جای تعجب برای نگارنده اینست که این همه ضعف و سستی پاشینیان که بر اثر بی کفایتی اش و عدم دقت نظر و رعایت توازن در سیاست خارجی ، ۲ سال پیش ارمنی ها متحمل شکستی جدی شدند ، از کجا ناشی می شود و تا چه زمانی این بی عملی ادامه خواهد داشت ؟
کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat