جزئیات «معامله قرن» آمریکا علیه فلسطین
✍هاآرتص نوشت:
پیشنهاد آمریکا در معامله قرن این است که روستای «ابو دیس» در شرق بیت المقدس به عنوان پایتخت فلسطین معرفی شود و در ازای تامین امنیت اسرائیل نظام بشار اسد در سوریه باقی بماند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
✍دکتر وحید یامین پور
🔺️دیروز در طرح هفت روز در بهشت؛ در جمع تیزهوشان استان همدان؛ در مشهد مقدس.
🔺️
#موسسه_جوانان_آستان_قدس_رضوی طرح فوق العادهای را از سال گذشته آغاز کرده و برای جمعی از دانش آموزان دبیرستانهای تیزهوشان سراسر کشور به طور دورهای در مشهد اردوهای معرفتی برگزار میکند. دیروز برای آنها درباره "مغز اینترنتی" حرف زدم؛ درباره اثر گوگل بر مسیرهای حیاتی مغز و سوءهاضمه در درک.
......................................................................
🔘خلاصهای از آنچه در سخنرانی دیروز با موضوع "مغزهای اینترنتی و سوءهاضمه در درک" عنوان کردم.
🔷️"ایرن او" مدیر واحد تجربه کاربران در گوگل میگوید : "همه طرحهای ما مبتنی بر استراتژی ورود فوری کاربران به یک صفحه و خروج فوری از آن است."
چرا؟
هرچه سریع تر در وب بچرخیم و بیشتر بر لینک ها کلیک کنیم فرصت گوگل برای جمع آوری اطلاعات بیشتری درباره ما و ارسال آگهی تبلیعاتی برای ما بیشتر شده است. گوگل اعلام کرده تا صد در صد اطلاعات کاربران را ذخیره نکند آرام نخواهد نشست.
🔘
🔶️هر کلیک در وب یعنی یک انقطاع در تمرکز ما. این به نفع اقتصاد گوگل است.
گوگل به دنبال گسترش مطالعهی خیلی کوتاه و تفننی و اختلال در تفکر متمرکز ماست. کسب و کار گوگل پرت کردن حواس است.
وقتی مدتی به همین منوال میگذرد مدارهای مغز تغییر شکل میدا میکنند و به تدریج امکانهای ذهنی حافظه، تمرکز، تعمق و تامل جای خود را به مدارهای جدیدی میدهند که متناسب با کارکرد اینترنت است. مغز انعطاف پذیر است و مسیرهایی که در آن ایجاد میشود متناسب با عادت بکارگیری آنهاست. به همین ترتیب مغز اینترنتی میشود. یعنی مهارتهایی را در مقابل زوال مهارتهایی دیگر جایگزین میکند. "جفری شواراتس" استاد روانپزشکی دانشگاه یوسیالای اسم این اتفاق را گذاشته : "بقای فعال ترین"
.
🔻برای بررسی وضعیت مغز خود آزمون زیر را انجام دهید:
✔چند دقیقه تحمل متمرکز شدن روی یک متن را دارید؟
✔آیا از خواندن یک متن طولانی عصبی نمیشوید؟
✔آیا وقتی مطالعه کتابی را آغاز میکنید آنرا نیمه رها میکنید یا با بی میلی تا انتها ورق میزنید؟
✔آیا پستهای کوتاه اینستاگرام را به پست های طولانی و محتوایی ترجیح نمی دهید؟
✔خواندن یک متن را افقی انجام میدهید یا عمودی؟!
بررسی روی مردمک چشمهای مغزهای اینترنتی نشان می دهد چشمها به جای حرکت از راست به چپ روی متن، از بالا به پایین می لغزد یا به چند نقطه متن نگاه میکند!
🔷️بسیاری از مطالب فوق را در کتاب "اینترنت با مغز ما چه میکند؟" اثر نیکلاس کار (نشر گمان) می توانید ببینید.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
⚡️شفافیت این نیست!
✍سید یاسر جبرائیلی
آنچه از تجربه چندماه اخیر مشخص است اینکه بخش قابل توجهی از واردکنندگانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی از دولت دریافت کردهاند، کالای خود را به قیمت بازار آزاد محاسبه کرده و عرضه میکنند.
در شرایطی که دولت کنترل و نظارتی بر نظام عرضه کالا ندارد و همواره تلاشش این بوده که قیمتها را آزادسازی کند، طبیعی است که تخصیص ارز یارانهای به واردات، تبدیل به یک پروژه رانتخواری برای عدهای واردکننده خواهد شد. بر اساس برخی برآوردها فقط ۴۰ شرکت واردکننده موبایل ۱۱۰۰ میلیارد تومان از این محل به جیب زدهاند؛ ۱۱۰۰ میلیارد تومانی که مستقیما از جیب مردم برداشته اند.
اقدام وزیر ارتباطات در انتشار اسامی این ۴۰ شرکت نیز شگفتانگیز و مایه تاسف است. اینکه یک مسئله نظارتی و امنیتی تبدیل به یک مسئله عمومی شود، چه دردی درمان خواهد شد؟ اینکه دولت به جای اعمال نظارت حاکمیتی، یک سامانه اعلام کند که هر کس در این مدت گوشی موبایل خریده، نوع ارز گوشی خود را استعلام کرده و اگر تخفلی مشاهده کرد، به تعزیرات شکایت کند، نوعی شانه خالی کردن از وظایف دولت در رابطه با بازار نیست؟
نام این اقدام آقای آذری جهرمی شفافسازی نیست، بیکفایتی است. دولت که به این ۴۰ شرکت ارز یارانه ای داده است، اولا باید نظارت میکرد که منافع ارز تخصیص داده شده به مصرف کننده نهایی برسد. ثانیا اکنون که از این ارزهای ۴۲۰۰ تومانی سوء استفاده شده، دولت باید سریعا حاشیه سود ناشی از سوداگری این ۴۰ شرکت را از حلقوم آنان بیرون کشیده و به بیتالمال باز گرداند، نه اینکه صرفا نام آنها را به مردم اعلام کند و احساس کند شق القمر کرده است! مردم اقتداری در رابطه با این شرکت ها ندارند که اطلاعشان از ماوقع، مشکلی را حل کند. آذری جهرمی یک نیروی اطلاعاتی است. او سالها در وزارت اطلاعات بوده و کاملا میداند چگونه از ظرفیت دستگاههای اطلاعاتی میتوان برای مدیریت این سوداگری بهره برد. از او انتظار حرکت پوپولیستی نمیرفت!
مشکل اقتصاد ما و وضعیت کنونی، گل آلود بودن آب و ماهیگیری ماهیگیران حرفهای از آن است. راه حل روشن است و بارها گفتهایم. دولت باید بر تمامی روندهای اقتصادی و معاملاتی اشراف داشته باشد و جلوی هر کنش فسادزایی را در سیستم بگیرد. اینکه هر کلانسرمایه داری اختیار این را داشته باشد که با دارایی نقدی خود، دست به هر اقدامی بزند و به قیمت افزایش هزینه زندگی مردم، سودهای یک شبه و نجومی ببرد، نتیجهاش وضع کنونی خواهد بود. اقدام برای این کار، یک اراده انقلابی میخواهد. دولت باید این تصمیم را بگیرد که اقتصاد را مدیریت کند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
🔴 تمام اپیزودهای یک بازی کثیف!!!
✍دکتر صدیقی
1️⃣ - #آمریکا می خواهد ایران را مجبور به پذیرش خلع سلاح #موشکی و منطقه ای کند!
2️⃣- #اروپا مسئول چانه زنی سیاسی و بازی در نقش پلیس خوب است.
3️⃣- برخی از دولتی ها و مفسدین اقتصادی مشغول ایجاد فشار اقتصادی و تولید نارضایتی شدید در میان مردم و زمینه سازی برای اغتشاش و فشار اجتماعی بر نظام است!
4️⃣- #منافقین، #عربستان سعودی و رژیم #صهیونیستی هم با عوامل داخلی شان پشت پرده میدان دار کف اجتماع هستند.
5️⃣- #تلگرام با کمک دولت شیخِ ریش خاکستری مسئول شبکه سازی اجتماعی است.
6️⃣- همیشه مشتی ساده لوح و بعضا خائن هم هستند که پیاده نظام دشمن در داخل باشند.
♦️نتیجه: این شش عنصر کنار هم جمع شده اند تا ایران آنچه را از امنیت و اقتدار بدست آورده است تسلیم کند. نهایتا فحشش را هم سپاه و انقلابیونی بخورند که مانع تسلیم شدن و ذلت کشور هستند و قبلا هشدار داده بودند روحانی دوباره رئیس بشود مردم به خاک سیاه خواهند نشست!
حالا هم می خواهند کاری کنند که رهبری کشور را تسلیم دشمن بکند.. سوق دادن مطالبات این روزها به سمت رهبری دقیقا حکایتش این است. آیا کسی هست که نداند مسئول این وضعیت خفت بار شخص حسن روحانی است!؟
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
🔻معجزه فوتبال
✍امیرحسین ثابتی
از دیشب تا حالا این چندمین باری است که می نویسم و پاک می کنم؛ نمی توانم آنطور که باید حرف دلم را بنویسم و دائم دقیقه 94 بازی جلوی چشمم رژه می رود، موقعیتی که طارمی از دست داد اگر گل می شد، خاطرات ایران- استرالیا و ایران- امریکا بعد از 20 سال زنده شده بود...
روی کاغذ حذف شدیم و بازهم نتوانستیم از گروه مان صعود کنیم اما مگر می شود این 3 بازی نفس گیر را فراموش کرد؟ اصلا این دوره جام جهانی یک طرف؛ تمام کارهای فرهنگی، تبلیغاتی و رسانه ای که در 40 سال گذشته انجام دادیم تا به مردم خودمان بگوییم «ما می توانیم» طرف دیگر! مگر قشنگ تر از این می شد در برابر ستارگان جهان ایستاد و رجزخوانی کرد؟ اما هم تحریم بودیم و هم اشک پرتغال را در آوردیم؛ قهرمان اروپا نیمه دوم مقابل ایران وقت تلف می کرد تا گل نخورد! بماند که اگر کمی شانس بیشتری داشتیم بازی با اسپانیا را هم مساوی کرده بودیم و امروز به جای حرف از پایان کار تیم ملی در جام جهانی، آماده بازی با اروگوئه می شدیم...
اما معجزه فوتبال دقیقا همینجاست که فقط یک ورزش جذاب نیست. هم سیاسی است، هم فرهنگی است، هم اجتماعی است و در آخر هم کمی ورزشی! این دوره جام جهانی فقط از این جهت برای ما تاریخی نبود که به پرتغالی ها پنالتی زدن و پنالتی گرفتن را یاد دادیم، از این جهت تاریخی تر بود که غرور یک ملت را سرجای خود بازگرداند. «غرور» و «اعتماد به نفس ملی» همان کالایی است که 40 سال قبل برای به دست آوردنش انقلاب کردیم و در این 40 سال نیز همه کار کرده اند تا آن را از ما بدزدند.
اصلا تا حالا فکر کردید چرا صادق زیباکلام به عنوان سخنگوی بخش زیادی از روشنفکران ایرانی گفت: «هر وقت تیم ملی در بازی های بین المللی شکست می خورد کیف می کنم»؟ پاسخش همینجاست: این جماعت با هرآنچه اعتماد به نفس ملی و «ما می توانیم» یک جامعه را زنده کند مخالف اند. می خواهد هسته ای باشد، می خواهد موشکی باشد یا فوتبال! فرقی ندارد. این جامعه را «توسری خور» می خواهند تا دو دستی تقدیم آمریکا کنند. اما این دوره فوتبال ما معجزه اش همین بود، معجزه بیرانوند در برابر رونالدو، معجزه امیری در برابر پیکه و معجزه یک تیم در تحریم در برابر قهرمانان جهان، اروپا و افریقا همین بود که فریاد زد «ما می توانیم» یک شعار نیست. امتداد آن در فوتبال ما هم دیده می شود.
تاریخ نشان داده کشوری که اعتماد به نفس ملی اش را پیدا کند زیر بار تحمیل و زور نمی رود، چه ترکمنچای چه برجام. اما اینها وقتی بر یک ملت تحمیل می شود که اول از همه اعتماد به نفسش را بزنند، اول از همه تحقیرش کنند، توی سرش بزنند. بگویند ایرانی لولهنگ هم نمی تواند بسازد، حد توان ایرانی ساخت آبگوشت بزباش است و قس علی هذا.
فوتبال ما این بار این هدیه بزرگ را برای ما به ارمغان آورد و اعتماد به نفس ملی ما را زنده کرد. هر چند فردوسی پور چندماه قبل، وقتی مشخص شد با اسپانیا و پرتغال همگروه شدیم با لحن تحقیر آمیز بگوید خب بهتر است همین الان برنامه را تمام کنیم، یا در بازی با مراکش دائم بگوید ای کاش زودتر بازی تمام شود، اما این ملت به تدریج دارد خود را پیدا می کند، از فوتبال تا هر عرصه دیگری آینده روشن تر از امروز است به شرطی که خود را باور کنیم.
ای کاش طارمی آن توپ را گل کرده بود...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
💢باید بمانی و پاسخگو باشی!
✍مصطفی شریف
این روزها، همزمان با شکست سیاست های دولت روحانی در حوزه بین الملل و اقتصاد، تشدید تشنج های ارزی، افزایش نا رضایتی عمومی و... گویا سناریو دیگری به صورت موازی در حال پیگیری است.
در گام هایی قابل تامل، رسانه های دولتی و اصلاحاتی در انتشار اخبار منفی اقتصادی با یکدیگر رقابت می کنند! مستر پرزیدنت هم با لب خندان می رود توچال برای اسکی! موسویان (متهم به جاسوسی) در مصاحبه می گوید برای حفظ نظام اگر لازم باشد باید دولت را منحل کرد! موج اعلام برائت یا انتقاد به روحانی که از سلبریتی های نان به نرخ روز خور شروع شده بود به اردوگاه اصلاحات رسیده! اقتصاد مملکت به حال خودش رها شده و دلار برای خودش می تازد و سلاح مالی دشمن به کمک عناصر داخلی، کارا تر شده!
سوال اینجاست
👈آیا پشت این گزاره ها سناریو واحدی در حال پیگیری است!؟
👈چرا عده ای می خواهد با انتشار تصویر توچال مردم را عصبانی تر و نا امید تر کنند!؟
👈چه کسانی و چه جریاناتی از مطرح شدن موضوع انحلال دولت سود می برند!؟
👈چرا با ظرافت، افکار عمومی را به سمت مطالبه گزینه انحلال دولت، هدایت میکنند!؟
حال در صورت مطرح شدن عدم کفایت دولت با دو حالت مواجه خواهیم بود
▪️الف.رای اعتماد مجدد به دولت
که البته با توجه به ترکیب فعلی مجلس تحقق این حالت دارای شانس بسیار بالایی است.
👈نتیجه:
۱.باز شدن دست دولت برای اقداماتی که در شرایط فعلی امکان انجام آن نیست( برجام های بعدی)
۲.تغییر جایگاه دولت از متهم ردیف اول به مطالبه گر و مدعی!
۳.ایجاد زمینه مظلوم نمایی برای دولت و ساخت دشمن مجازی از منتقدین برای توجیه بی عرضگی هایش
۴.ایجاد بهانه ای برای بستن دهان منتقدان
▫️ب.رای به عدم کفایت دولت
👈نتیجه:
۱.دو دستگی در بستر جامعه
۲.ارسال سیگنال بی ثباتی داخلی برای دشمنان خارجی
۳. ایجاد زمینه مظلوم نمایی دولت واینکه می توانستیم مشکلات را حل کنیم اما نگذاشتند!
۴.غده بد خیم تفکر نگاه به بیرون پس از این همه هزینه که بر گرده نظام بار کرده، همچنان ادامه حیات خواهد داد
۵.دولت بعدی با خرابه ای مملو از مشکلات مواجه است و باید هزینه اشتباهات دولت فعلی را به عهده بگیرد!
لذا شایسته ترین فرد برای ادامه این دولت، شخص آقای روحانی است. او باید بماند، ثمره تصمیمات و اقداماتش را بپذیرد و نسبت به افکار عمومی پاسخگو باشد تا یک بار برای همیشه تکلیف نگاه به بیرون و غرب گرایان روشن شود
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
#ویژه
⭕️ کوچ مشکوک کارگران ملکه
✍اکبر نصراللهی
⏪تحلیل تغییر آرایش تعدادی از کارکنان سابق بیبیسی و مهاجرت آنها به رسانههای مختلف .
«تعداد اینها حدود ۱۰نفر و در سطوح مختلف است. تغییر و جابهجایی امری طبیعی است، اما اینکه چه افرادی بروند و کجا بروند و این اتفاقات در چه رسانهای بیفتد، این طبیعی بودن را زیر سؤال میبرد. بیبیسی با توجه به سابقه و پخش برنامه به حدود ۵۰ زبان، برای بسیاری از روزنامهنگاران یک برند مطلوب و با ثبات است. اگر این جابهجایی در رسانهای غیرحرفهای و بیثبات و با سابقه کم اتفاق بیفتد دور از انتظار نیست. صادق صبا، رئیس بخش فارسی بیبیسی و بزرگمهر شرفالدین، معاون خبری افراد مهمی هستند.»
🔺«بزرگمهر شرفالدین چند مستند مهم ساخته که یکی از آنها مستند خط و نشان رهبر است. این فرد هم از بیبیسی رفته است. علاوه بر اینها محمد منظرپور، رمضانپور، جمشید برزگر، مهدی پرپنچی، هارون نجفیزاده و... هم رفتهاند. از این چند نفر برزگر و رمضانپور، مفسر و منظرپور و نجفیزاده خبرنگار هستند. مهدی پرپنچی هم صفحه ۲ را اجرا میکرد. پس میبینیم از سطوح مختلف در این کوچ حضور دارند. بنابراین نمیتوانم بپذیرم در یک رسانه برند و با ثبات که مورد علاقه روزنامهنگاران است این جا به جایی بی دلیل است.»
🔺 «ما در سالهای آینده انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را داریم. همچنین شواهد حاکی است که ترامپ برای ایران برنامههایی دارد. از طرفی رابطه امریکا و انگلیس نیز بسیار نزدیک است.
نکته دیگر این است که این افراد به رسانههای فارسیزبان رفتهاند. این نکته نیز فرضیه ما را تقویت میکند که اینها برنامههایی برای آینده ایران دارند. تاکتیک هزینه برای سرمایه به ما میگوید که بیبیسی وقتی نیروهای کارکشته و آزمون پس داده خود را در فاصله زمانی کمی به جاهای مختلف میفرستند به ظاهر حاکی از ضرر بیبیسی است، اما بر اساس این تاکتیک، رسانه ضرر کوتاه مدت را میپذیرد، چون میداند در آینده به سود او خواهد بود. البته اینها تحلیل و احتمال است و نمیتوان قطعی گفت. بیبیسی مثل ما راحت نیروهایش را از دست نمیدهد.»
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
✅چرا هدف بالاتر از نظام است✅
✍دکتر عبدالله گنجی
سخنان وزیر امور خارجه در اتاق بازرگانی را باید جدی گرفت که: «هدف نابودی ایران است نه نظام و روحانی.» معنی سخن ظریف این است که نظام حکم نود را دارد و ایران حکم صد را. ظریف همان کسی است که در کتابش مینویسد: «من هیچ موقع لفظ دشمن را استفاده نکرده و نمیکنم.»، اما حال سخن از نابودی ایران به میان میآورد که طبیعتاً واژه دشمن در اظهار نظر وی مستتر است. باور کنیم حرف ظریف درست است، زیرا او جهان را میشناسد و جنگ تمدنها را در متن دیپلماسی پنهان دیده است. شاید برخی سخن ظریف را باور نکنند و چنین بیندیشند که مگر ایران قابل نابودی است؟ مگر سرزمین و تاریخ نابودشدنی است؟ قطعاً بله، اما آنچه سخن ظریف را باورپذیر میکند را چگونه بفهمیم؟ البته چرایی نابودی ایران یک مقوله و چگونگی آن مقوله دیگری است.
۱- چرایی آن به عواملی مانند «تمدن» و «تمایز» ایران برمیگردد. ایران با دشمن قلدری روبهرو است که قدمت مدنیت آن هنوز به ۳۵۰ سال نرسیده است. این در حالی است که ایران صاحب یک تمدن بیتاریخ است و حداقل ۵۰۰ سال است ملت - کشور است. احساس حقارت بیریشهها نسبت به ایران کهن را نادیده نگیریم. آنان این پیشینه و تمدن را موجب تولید غرور و عزت و ایستادگی برای ایرانیان میدانند. ملتهای بیریشه یا بیقدمت هیچگاه به خود اجازه نمیدهند مقابل قدرتها بایستند. کشورهای حوزه خلیج فارس نمونههای عینی و قابل مشاهده آن هستند.
۲- تمایز ایران در عصر حاضر شاخص دیگری است. اسلام سیاسی و خصوصاً اسلام تشیع -به تعبیر شهید آوینی- محکی برای «سرّ استقامت» ماست و آنان به خوبی فهمیدهاند که «نهضت عاشورا» و «نهضت انتظار» دو شاخص انرژیبخش و «مقامساز» ملت ایران هستند و نابودی آن دو باور انرژیساز، بدون نابودی هویت ایران امکانپذیر نیست. آنان به دنبال نابودی آن جوهرهای هستند که ۴۰ سال است بدون برتری عوامل قدرت ظاهری (ثروت، وسعت و جمعیت) جلوی دنیای کفر و بربریت ایستاده است. به همین دلیل چند سال پیش گفتند «باید ریشه ملت ایران را خشکانید» و ترامپ گفت: «ملت تروریسم». آنان واقعاً ملت ما را تروریست میدانند و فهم ایدئولوژیک از عملکرد آن دارند. همین که ملت ما به مثابه سیرابشدگان کوثر عاشورا تن به سازش نمیدهد و مشکلات را تحمل میکند، آنان زجر میکشند و انگیزه نابودی ایران در همینجا رقم میخورد.
اما چگونگی آن نیز قابل فهم است. تجزیه ایران مهمترین رهیافت نابودی آن است که اکنون با همه وجود به دنبال فعال کردن گسلهای آن هستند. پول و سلاح سعودی - امریکایی از مرزهای شرقی و جنوب غربی و کردستان قابل رؤیت است و کمتر روزی است که در کاروان شهیدان مسافری نداشته باشیم. آنان به تجزیه -حتی تجزیه خونین- ایران میاندیشند. آن هم ایرانی که از سال ۹۰۷ قمری تا کنون یکپارچه و یکصدا بوده است و هیچ ملتی به این قدمت در جهان وجود ندارد. روش دوم نابودی ایران نابودی «فرهنگ عاشورا» است. آنان در صدد آلترناتیوی هستند که این درخت ریشهدار را برای همیشه خشک کند و ایران پرچمدار لیبرالیسم و بخشی از تمدن غرب شود. آنان در صدد حاکمیت کسانی هستند که ریشه متمایز تشیع را بخشکانند و دیگر آن روز را نبینند که همه ایرانیان یک حزب سیاهپوش و سیاسی در عاشورا و تاسوعا میشوند. آنان میدانند ایران و نظام اسلامی هر سال در محرم تجدید حیات میکند، انرژی میگیرد، درس دشمنشناسی را مرور میکند، تیزبینتر میشود و...
آنان به دنبال نابودی ایرانی هستند که زمان همیشه برایش کل یوم عاشورا است و سرزمین برایش همیشه کل ارض کربلاست و اتفاقاً پول وهابیت برای نابودی این باور بهکار گرفته میشود و نتانیاهو و بنسعود شمر و تفالههای ابنمرجانه و یزید در کربلای امروز هستند. نابودی ایران یعنی گرفتن حسین (ع) از این ملت. این هم امری است محال اندر محال.
پیوند ایران با پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، بحرین و... زمانی قطع میشود که این باور عاشورایی از ایران رخت بر بندد و اگر برای قطع این ارتباطات ملت ما را نابود شده میخواهند، قابل درک است، زیرا ملت ما و باور ما یک عنصر واحد را تشکیل میدهند و اگر باور جدا نشود ناگزیر نابودی هر دو را میخواهند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
❌ غرق در فساد❌
✍دکتر پویان ناظران
✅همیشه مانده بودم چرا شرکتهای پتروشیمی به فروش ارز به قیمت ۴۲۰۰تومان تن میدهند؟!
✅برای من سوال بود که چرا به دولت فشار نمیآورند که ارز خود را به قیمت بازار، که بین ۷هزار تا ۸هزار تومان است معامله کنند؟!
بالاخره فهمیدم و میخواهم برای شما تعریف کنم.
✅فقط اگه سرپا یا در حال حرکتید، اول بنشینید و بعد بادقت بخوانید...
✅ارز صادرکنندگان، مثلا پتروشیمی یا فولاد، در اختیار بانک مرکزی در حسابهای خارج کشور قرار میگیرد.
✅وارد کننده ثبت سفارش میگیرد و میرود بانک مرکزی میگوید که دلار ۴۲۰۰تومانی میخواهم.
✅بانک مرکزی به هر صادرکننده ارز داری، ۵تا واردکننده معرفی میکند تا وارداتچی ها بروند از او دلار بخرند.
✅واردکنندهها به شرکت صادرکننده، مراجعه میکنند. مثلا میروند دفترمرکزی یک شرکت پتروشیمی و هر کدام چانه میزنند که پتروشیمی دلار ۴۲۰۰تومانی به آنها بفروشد.
✅شرکت پتروشیمی هم فقط میتواند به نرخ ۴۲۰۰تومان بفروشد، پس چطوری بین متقاضیهای ارز یکی را انتخاب میکند؟
✅مدیر پتروشیمی به وارداتچی ها یادآوری میکند که قیمت ارز در بازار مثلا ۷۵۰۰تومان هست و طرفین شروع میکنند به چانه زدن و چون در اینجا ۵متقاضی هست، پس قیمت میاد بالا.📈
✅یک واردکننده به بنده گفت که دیروز ۳۰میلیون دلار ارز ۷۲۰۰ از یک پتروشیمی دولتی خریده است؛
به عبارتی
💰۳۰ × ۴۲۰۰ = ۱۲۶
۱۲۶ میلیارد تومان چک در وجه شرکت پتروشیمی کشیده است.
✅اینجا جالب تر میشود👇
بعد بابت اختلاف ۳۰۰۰ تومانی:
💰۳۰ × ۳۰۰۰ = ۹۰
۹۰ میلیارد تومان چک در وجه شخص مدیر پتروشیمی دولتی کشیده است!
⁉️گفتم آخر مگر میشود؟!؟!
✅چون حساب های بانکی راحت قابل کنترل است. مگر میشود کسی حساس نشود که این آقای مدیر پتروشیمی چطور است که چندروز یک بار ۹۰ میلیارد تومان وارد حسابش میشود؟؟؟؟؟؟
✅پاسخ داد، مدیرهایی که محافظهکار هستند یکجور دیگر با من حساب میکنند. میگویند ۱۲۶میلیارد تومان چکی که بابت ۳۰میلیون دلار دادی، واقعا معادل ۱۷/۵ میلیون دلار ۷۲۰۰ بوده است. پس مدیر پتروشیمی یک شماره حساب خارج از کشور به من میدهد و میگوید وقتی ۳۰میلیون دلار را از بانک مرکزی تحویل گرفتی، ۱۲/۵ میلیون دلارش را به این شماره حساب واریز کن.
اینجوری عملا ۱۷/۵ میلیون دلار به قیمت ۷۲۰۰ خریدم.
✅گفتم اگه به نرخ ۷۲۰۰ تن ندهی چه میشود؟ گفت: ارز را میدهد به یکی دیگر از ۴متقاضی دیگر...
✅این فرمول فاسد مختص یک پتروشیمی دولتیِ خاص نیست، شامل فولاد و همه صادرکنندههای دیگر هم میشود.
✅اگر دولت از خیر ارز ۴۲۰۰تومانی میگذشت(ارزی که منتش را بر سر مردم هم میگذارد!!!!!!) و نرخ ارز را آزاد میکرد، این پول های بیت المال وارد یک شرکت دولتی میشد، اما حالا گیر مدیر فاسدش میآید!!!
✅اگه توانستید حساب های خارج از کشورش رو ردگیری کنید...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
⛽️نفت، 💸اختلاس، 🔥اغتشاش
✍️دکتر محمدحسن قدیری ابیانه
ارقام بودجه، چه درآمدها و چه هزینهها ارقامی نجومی است و درک اندازه و بزرگی این ارقام برای مردمی که با حقوق و درآمد ماهانه سرو کار دارند قابل درک نیست، فقط میدانند که این ارقام بسیار بزرگ است و این باور در اقشار مختلف مردم وجود دارد که اگر این درآمدها که یکی از آنها درآمد صادرات نفت است درست هزینه شود و از حیف و میل و اختلاس و رانتخواری و دزدی و پرداخت حقوقهای نجومی اجتناب و یا جلوگیری گردد میتوان با آن لااقل نیازهای اولیه مردم از قبیل مسکن، معیشت، درمان، ازدواج، رفاه و ... را تأمین نمود.
اطلاعاتی که در مورد پرداخت مستمری و یارانه از کشورهای نفت خیز در کشورهای عربستان، کویت، قطر و امارات به مردم میرسد مشخص میسازد که مبلغ این مستمری گاهی از حقوق برخی از کارمندان و کارگران ایرانی بیشتر است و لذا اقشار مختلفی از مردم انتظار دارند در ایران نیز از محل این درآمدهای نفتی وضعیت اقتصادی مردم بهبود یابد ولی این انتظارات برآورده نشده است و این سوال در اذهان شکل گرفته است که پس این درآمدها کجا و چگونه هزینه میگردد؟ و نارضایتیهایی شکل گرفته است. همه بر این تصورند که حقشان از بیتالمال صرف اموری میشود که نفعی برای مردم ندارد و ارقام چند هزار میلیاردی اختلاسها که گاه توسط بستگان درجه یک مسئولان دولتی گزارش میشود داغ مردم را تازه میکند.
طبیعتاً بودجه بیتالمال هرچند در اختیار دولت است اما متعلق به همه ملت ایران از هر دین و مذهب و از هر قومیت و منطقهای است و همه ایرانیان در آن سهم دارند. بسیاری از اهل سنت ایران بر این تصورند که شیعیان حق آنان را نمیدهند، قومیتها بر این باورند که سهم آنها از بیتالمال در شهرهایی مثل تهران و اصفهان هزینه شده و یا توسط دست اندرکاران حیف و میل میگردد.
متن حاضر در صدد است این باورها را مورد ارزیابی قرار داده و واقعیتهایی را به ویژه در مورد درآمدهای نفتی و بودجه عمومی و نیز ابعاد اختلاسها به زبان قابل درک برای عموم مردم شرح دهد.
از آنجا که مردم با حقوق و درآمد و هزینه ماهانه سروکار دارند، در متن حاضر سعی شده است که ابعاد بودجه و درآمد نفت بر اساس نفر ماه تومان مقایسه گردد. یعنی مشخص گردد میزان درآمدهای دولت به ازای هر ایرانی در هر ماه چه مقدار است. با تقسیم ارقام بودجه یک سال کل کشور بر تعداد جمعیت 80 میلیون نفری کشور، میزان آن به ازای هر ایرانی در هر سال مشخص میگردد و با تقسیم آن به 12 ماه، مبلغ مورد نظر در هر ماه مشخص میشود و مردم میتوانند آن مبلغ را که درآمد یا هزینههای کشور به ازای هر ایرانی در هر ماه است با درآمدها و هزینههای ماهانه خود مقایسه کرده و ا ندازه آن را بهتر تشخیص دهند و توقعات و مطالبات خود را با آن تنظیم نمایند.
در مورد اختلاسها نیز مقایسههایی با اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی معروف که توسط شخصی به نام امیرمنصور آریا صورت گرفته بود انجام میگیرد و نیز با تقسیم بر جمعیت کشور مبلغ اختلاس به ازای هر ایرانی مشخص میگردد. اینک توجه خواننده محترم این متن، به ارقام درآمدها و اختلاسها جلب میگردد:
👈درآمدها و هزینه های کشور و مقایسه با کشورهای همسایه
✅ صادرات نفت: ایران روزانه حدود 2300000 (دو میلیون و سیصد هزار) بشکه نفت خام صادر میکند. یعنی به ازای هر ایرانی کمتر از یک بشکه در هر ماه (86% بشکه)
✅ مجموع صادرات نفت خام، گاز و میعانات گازی روزانه معادل دو میلیون و ششصد هزار بشکه نفت در بودجه سال 97 پیشبینی شده است یعنی باز هم کمتر از یک بشکه به ازای هر ایرانی در هر ماه (97.5% بشکه)
✍ادامه دارد....
👈🗒متن کامل به صورت word و PDF در👇
👉📄 www.ghadiri.ir/post/6237
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
✍دکتر وحید یامین پور
🔺️معتقدم زمان ما زمان "صبر" است. آنها که این دولت را انتخاب کردهاند مبتلای به آن هستند و آنها که آنرا نخواستهاند باید صبور باشند.
دشمن تمام امکاناتش را برای آشوب و هرج و مرج به میدان آورده؛ چند ماه آینده دوران سختی است که آنرا با صبوری باید بگذرانیم. هر اقدامی که هیجان و بینظمی را تشدید کند میدان عمل دشمنان را وسیعتر خواهد کرد...
@tahlilisiyasiseraat