انفعال ایران در بازار انرژی / نقش فعالانه ترکیه برای هاب گازی
✍ابوقاسم
💥در روزهایی که حوادث بزرگ جهان به مساله انرژی مرتبط شده است، باید دید چه کشوری می تواند مرکز فروش گاز (هاب گازی) برای کشورهای دنیا شود.
رقابت ها بر سر خطوط گازی برای انتقال آن به اروپا افزایش پیدا کرده است
روس ها که بزرگ ترین منابع گازی و همچنین بزرگ ترین صادر کننده گاز به اروپا هستند در جنگ اوکراین حجم زیادی از صادرات خود به اروپا را متوقف کرده اند.
ولادیمیر پوتین پیشنهاد هاب گازی را به صورت رسمی به اردوغان داد تا روس ها به هیچ وجه بازار اروپا را از دست ندهند.
آمریکایی ها اساسا با کلیت این طرح مخالف اند، علت آن همان دلیل مخالفتشان برای عملیاتی شدن نورداستریم 2 بود(استمرار وابستگی اروپا به انرژی روسیه)
آنچه مهم است این است که تا روزهای خودکفایی اروپا نسبت به انرژی چند مسیر برای انتقال گاز به قاره سبز متصور است
مهم نیست این مسیر از کدام کشور عبور کند، مهم این است که شما مرجع اصلی صادرات گاز و توزیع آن به بازار های جهانی باشی و این موضوع نیز با قیمت تعیین شده شما اتفاق بیافتد.
1⃣ مسیر اول خط لوله روسیه به اروپا است که با چالش های متعددی که به آن اشاره شد روبه رو شد.
2⃣ مسیر دوم مسیر ترکیه به بلغارستان و صربستان و اروپا است.
ترک ها با چراغ سبز روسیه برای دریافت گاز روسیه و انتقال آن به اروپا و همچنین بهره وری از خط لوله ترانس خزر که گاز آسیای مرکزی را از طریق آذربایجان، تفلیس به شبکه خط لوله ترکیه برای صادرات به اروپا تنها یک گام برای تحقق آن فاصله دارند.
تنها مانع اصلی، آمریکا است، امریکایی ها برای مخالفت خود با این طرح انگیزه های مختلفی می توانند داشته باشند از جمله اینکه آن ها بدنبال قطع کردن وابستگی اروپا به انرژی روسیه هستند، البته انگیزه دیگر آمریکایی ها حمایت از خط لوله شرق مدیترانه (فلسطین اشغالی، مصر، اردن، قبرس، یونان، فرانسه و ایتالیا) است، البته درباره امکان سنجی این خط لوله ابهامات زیادی وجود دارد و ترکیه بخاطر اختلافات ارضی با یونان برسر قبرس و برخی جزایر مخالف سر سخت این خط لوله در شرق مدیترانه محسوب می شود.
🔻ادامه...
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3966
نکته مهم این است که آمریکایی ها اساسا نگاهشان به طرف ترکی تلقی شریک راهبردی نبوده و نمی توانند برسر آینده نامعلوم و سیاست های این کشور قمار کنند.
ایران با وجود داشتن بزرگ ترین منابع گازی (بعد از روسیه) اما در این رقابت گازی نقش فعالانه ای ایفا نمی کند.
باید اذعان کرد که ترکیه و آذربایجان نقش بسیار فعالانه تری در ترانزیت گاز منطقه دارند، علی رغم اینکه ترکیه که فاقد ذخایر گازی است و آذربایجان نیز از منابع به مراتب محدود تری نسبت به ایران برخوردار هستند اما برای تبدیل شدن به هاب گازی جهت خرید و صادرات آن به اروپا درحال افزایش زیرساخت های اولیه و قدرت چانه زنی خود برای تصاحب بازار های جهانی هستند.
باتوجه به اینکه ترکیه تنها خط لوله ترانس خزر و بخشی از گاز روسیه را دریافت می کند همچنان ایران می تواند با دریافت گاز کشورهای آسیای مرکزی و افزایش تولید گاز خود (البته با تقویت زیر ساخت ها)بازار توزیع انرژی را در دست خود داشته باشد و صرفا برای انتقال آن به اروپا و سایر کشورها حق ترانزیت کشورهای مسیر خطوط لوله گاز را پرداخت کند
یک خط لوله گازی به اروپا برای خارج کردن یک کشور از انزوای جهانی کافی است.
بنظر می رسد مهم ترین عامل برای دور نگه داشتن انرژی ایران از بازار های جهانی خودمان هستیم.
ایران سابقا بدنبال صادرات گاز خود از طریق عراق و روسیه به مدیترانه برای انتقال آن به اروپا بود که به دلایل مختلفی از جمله مقابله آمریکا با این طرح عملیاتی نشد.
ایران برای تبدیل شدن به هاب گازی موانعی بر سر راه دارد، ایمن سازی تجارت کشورهای صاحب انرژی برای ارتباط با ایران و توافق برای کاهش برخی مناقشات سیاسی با اروپا و همچنین تکاپوی ترکیه برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه از جمله موانع پیش روی ایران به حساب می آیند.
🔻ادامه...
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3967
کشورهای آسیای جنوبی به اضافه افغانستان بازار مطمئنی برای گاز روسیه محسوب می شوند.
ایران و روسیه قرارداد گازی 44 میلیارد دلاری منعقد کردند که باید دید جزئیات این قرار داد چگونه خواهد بود اما بنظر می رسد روس ها می توانند سالانه ده میلیارد متر مکعب گاز به ایران صادر کنند تا به بازارهای آسیای جنوبی از جمله هند و پاکستان تزریق شود.
این قرارداد یقینا شامل کشیدن خط لوله گاز از روسیه به ایران و افزایش زیرساخت های داخل کشور برای تولید گاز خواهد بود.
این خط لوله برای تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه متصور است اما بر سر راه این طرح موانعی وجود دارد
اول اینکه پاکستانی ها بخاطر روابطی که با آمریکا دارند خط لوله صلح که قرار بود گاز ایران را به پاکستان و هند صادر کند را متوقف کرده است
آن ها بدنبال تکمیل خط لوله گازی ترکمنستان _افغانستان_پاکستان و هند هستند تا خودشان صادر کننده اصلی انرژی به هند شوند.
خط لوله تاپی(ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند) می تواند به خط لوله ترانس خزر(ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان، ترکیه و اروپا) متصل شود و شبکه بازار انرژی از آسیای مرکزی تا اروپا را تشکیل دهند.
شاید دولت عمران خان بهترین فرصت برای برداشتن گام بلند جهت خط لوله صلح بود
اینکه تحولات افغانستان چقدر اهمیت داشته و چرا ایران از اهرم فشاری برخوردار نشد اینجا اهمیت پیدا می کند.
دومین مانع این است که واقعیت انکار ناپذیری وجود دارد که علی رغم موقعیت ژئوپلیتیکی ایران و منابعی که در دست دارد کشورهای منطقه خودمان هم(چه رسد به جامعه بین الملل) حاضر به همکاری های بلند مدت و راهبردی با ما نیستند و آن را ریسک بزرگ می دانند
اینکه دیگران بخواهند با چه کشوری ارتباط برقرار کنند تا مورد تحریم و فشار آمریکا قرار نگیرند در حیطه اختیارما نیست.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
راز دستیابی به حاج قاسم
✍محسن مهدیان
💥حاج قاسم اسطوره غیرقابل تکرار نیست. چقدر دوست داشتنی و امیدوار کننده است این توصیه و تذکر رهبرانقلاب: "کاری نکنیم که شهید دست نیافتنی شود." مکتب حاج قاسم خروجی تمام عیار در شاگردی مکتب امام است و اساس مکتب امام اینست که حاج قاسم پرور است.
🔻اما راز دستیابی به حاج قاسم چیست؟ بلکه پرسش کلیدی تر اینست: "مهمترین ویژگی حاج قاسم چیست؟" او را به چه می شناسیم؟ با نام حاج قاسم، ذهن به کدام صفت شهید هدایت می شود؟ شجاعت؟ مودت؟ بصیرت؟ اخلاق؟ ولایت پذیری؟ ظلم ستیزی؟ اخلاص؟ کدامیک؟ برخی از این صفات ویژگی فردی حاج قاسم است و برخی دیگر ویژگی سیاسی و اجتماعی او. اما کدامیک بر دیگری مقدم است؟ مهربانی اش با خانواده یا شجاعتش مقابل ظالم؟
📍برای سلیمانی شدن از کجا شروع کنیم؟ از سلوک فردی یا خدمت اجتماعی و یا مبارزه نظامی؟
پاسخ در وصیت نامه شهیدسلیمانی است؛ وقتی فرمود راز عاقبت بخیری در اتصال به جمهوری اسلامی است. اما این حرف یعنی چی؟ دقیقا چطور می شود با این راز عاقبت بخیر شد؟ یعنی در بیعت با جمهوری اسلامی، حاج قاسم می شویم؟ خیر. ماجرا عمیقترست.
✔️راز عاقبت بخیری در مدد دادن به انقلاب است. مدد به انقلاب، نصرت امام عصر است و همین نصرت سیاسی است که تقوای فردی می سازد. اما چرا؟
🔹مدد به انقلاب، هم هدف شدن با امام عصر است. مقصد نهایی امام عصر رشد مردم است و انقلاب اسلامی کارخانه انسان سازی است. اینجاست که مدد به انقلاب، کمک به تحقق نقشه ولی زمان است. با این مقدمه کسی که همت اصلی اش نصرت امام باشد سلوک فردی اش نیز شکل می گیرد. چه آنکه تقوای فردی، ابزار نصرت امام است. شجاعت پیدا می کند، بصیرت می یابد، اخلاقش فزون یافته و دلش رئوف و رحمانی می شود و در نهایت اخلاص پیدا می کند؛ این مقدمه به همت او و صدالبته به برکت و عنایت امام ساخته می شود.
🔸اینکه فرمود جمهوری اسلامی حرم است نیز به همین دلیل است؛ چون حرم محل ذکر است و ذکر یعنی توجه به صاحب ذکر و ذاکر شدن لسانی و قلبی و در نهایت توحیدی شدن. هدف گذاری جمهوری اسلامی نیز تحقق جامع فضائل انسانی است و چه ذکری و چه ذاکری فراتر از این؟
☑️خلاصه اینکه راز سلوک فردی، در پیش بردن نقشه امام عصر است و این هدف محقق نمی شود جز در مدد رساندن به انقلاب. چه آنکه سلوک و تقوای فردی بدون اعتنا به مقصد امام عصر هیچ است و هیچ و کمتر از هیچ. خسران است و تباهی. محراب و میخانه یکیست وقتی امام نیست.
https://eitaa.com/tahlilgar_yasini/14
تمایز میان «ضعف حجاب» و «کشف حجاب»:
🔻حاشیهای بر موضعگیری اخیر رهبر انقلاب
✍مهدی جمشیدی
۱. حجاب یک «ضرورت شرعی» است؛ هیچ تردیدی در «وجوب حجاب» وجود ندارد و هیچ جای خدشه و شبهه ندارد. یک «واجب شرعی» است که باید «رعایت» بشود.(در دیدار بانوان، ۱۴۰۱/۱۰/۱۴). تأکید ایشان بر اینکه حجاب، یک «امر شرعی» است به این سبب است که کسانی گمان میکنند که حجاب، فقط «جنبۀ قانونی» دارند و چون میتوان قانون را «تغییر» داد، میتوان از حجاب نیز عبور کرد. آنچه که قانون است، ساختۀ خود انسانهاست و اگر نظر جمعیِ انسانها تغییر کند، قانون نیز باید دگرگون شود. ازاینرو، بقا و تداوم «امر قانونی»، وابستۀ به ارادۀ خودِ «جامعه» است و «حاکمیّت» نیز حقّ ندارد بر قانون، پافشاری کند. این در حالی است که حجاب، پیش از آنکه «قانون» و برآمده از «نظام سیاسی» باشد، «حکم دینی» و مبتنی بر «ارادۀ تشریعیِ الهی» است و تبدیلشدنش به قانون نیز برخاسته از حکم دین است. حجاب، «حکم خدا» است و نه «حکم نظام جمهوری اسلامی». خدایمتعال، حجاب را برای زن خواسته است و چون حجاب، امر عمومی و معطوف به زندگی اجتماعی است، باید حاکمیّت دینی آن را به قانون تبدیل کند. از طرف دیگر، هرگز چنین نیست که این حکم، شبههدار و مخدوش باشد و بتوان در اعتبار و انتساب آن به اسلام، تردید کرد، بلکه حجاب، یک امر «قطعی» و «حتمی» است؛ آن هم در مرتبۀ «وجوب».
۲. نباید کسانیکه حجاب را «بهطور کامل» رعایت نمیکنند به «بیدینی» و «ضدّانقلابی» متهم کرد. در یکی از سفرهای استانی در جمع علما گفتم چرا بعضی از شما خانمی را که حجابش «ضعیف» است - مثلاً «یک مقداری موهایش بیرون است» - متهم میکنی؛ درحالیکه بنده وقتی وارد این شهر شدم، یک سوم جمعیّتی که استقبال آمد از اینجور خانمها بودند و اشک میریختند. یا فرض کنید که در فلان مراسم دینی یا فلان مراسم انقلابی شرکت میکنند؛ اینها دخترهای خودماناند. در مراسم ماه رمضان که عکسهایش را برای من میآورند، اشک میریزند؛ من حسرت میخورم به آنجور اشکریختن. ضعف حجاب، «درست نیست»، اما این موجب نمیشود که ما او را «خارج از حوزۀ دین و انقلاب» بدانیم. همۀ ما «نقص»هایی داریم که باید نقصها را «برطرف» کنیم و هرچه میتوانیم برطرف کنیم بهتر است.(همان). با وجود قطعیّتی که دربارۀ حکم حجاب وجود دارد، نباید کسانی را که «حجاب کامل» ندارند، «بیدین» یا «ضدّانقلاب» دانست. رعایتنکردن حجاب کامل، نه به معنی «عبور از دین» است و نه به معنی «ستیزهجویی با انقلاب». این نقص، «نقص» است و «برخلاف شرع»، امّا مشاهده میکنیم که همین عدّه از زنان، هم در «مراسم دینی» شرکت میکنند و هم در «مراسم انقلابی»؛ درحالیکه اگر با «دین» و «انقلاب»، تضاد و مخالفت داشتند، نباید چنین میکردند. در واقع، دینداری آنان، گرفتار «نقص» و «ضعف» است و این به معنی «دینگریزی» و «انقلابستیزی» نیست. در عین حال که باید از متهمساختن زنانی که مبتلا به «ضعف حجاب» هستند به «ضدّیّت با دین و انقلاب» پرهیز کرد، امّا نباید نسبت به این نقص، «بیتفاوت» و «خاموش» بود. سخن دربارۀ «خودداری از اتهام ناروا» است نه «تعطیلکردن امربهمعروف و نهیازمنکرِ مردمی و دولتی». همچنان که خود ما نیز گرفتار مجموعهای از ضعفهای اخلاقی هستیم، اینان نیز از لحاظ حجاب، دچار ضعف هستند. البتّه میان «ضعف فردی» و «ضعف اجتماعی»، تفاوت وجود دارد و نمیتوان ضعف اجتماعی را به حال خویش رها کرد و به ارادۀ خود فرد، وابسته دانست، بلکه اگر فرد، با هیچ توضیح و استدلالی حاضر نشد که ضعفِ اجتماعیِ خویش را برطرف کند، باید «قانون» به میدان بیاید. امّا حتّی مواجهۀ قانونی نیز به معنی «خارجشدن فرد از حوزۀ دین و انقلاب» نیست. اینان، «غیرخودی» و «معارض» و «دشمن» نیستند، امّا این بخش از رفتار اجتماعیشان هم برخلاف «حکمِ قطعیِ شرع» است و هم برخلاف «قانون».
۳. در این قضایای اخیر، خیلی علیه حجاب کار شد و امیدشان این بود که همینهایی که «حجاب نیمهکاره» دارند، بهکلّی «کشف حجاب» کنند؛ اما چنین نکردند. یعنی زدند تو دهن آن تبلیغکننده و فراخوان فرستنده(همان). در اینجا میان «حجاب نیمهکاره» و «کشف حجاب»، تمایز برقرار شده است؛ بهصورتی که «کشف حجاب» بهعنوانی حرکتی در امتدادِ خواست دشمن قلمداد شده است. ازاینرو، زنانِ دارای «حجاب نیمهکاره» از این جهت که به فراخوان دشمن، پاسخ مثبت ندادند و از این سطح، فروتر نرفتند و «کشف حجاب» نکردند، ستوده شدهاند. پس سخن ایشان در این سخنرانی معطوف به آن دسته از زنانی است که «حجاب نیمهکاره/ ناکامل/ ضعیف» دارند، نه آنان که بهکلّی «کشف حجاب» کردهاند.
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 سخنان بحث برانگیز نماینده مجلس درباره مافیای خودرو در برنامه کشیک سلامت شبکه سلامت
🤔مصلحت 80 میلیون ایرانی فدای 150 نفر مافیای خودرو شده است⁉️
❓آقای رئیس جمهور چرا کاری نمی کنید؟
http://eitaa.com/tahlilgar_yasini
ماجرای تحریم-۱
ایران تحریم شد چون معامله کلان ایران و غرب بهم خورده است
✍خط انرژی
💥یکی از گزارههایی که در افکار عمومی در طول دهه گذشته شکل گرفته این است که تحریم آمریکا موجب از دست رفتن نقش ایران در اقتصاد جهانی به عنوان یک تامینکننده نفت شده است درحالیکه این گزاره کاملا به صورت عکس صادق است.
🔹 ماه گذشته اوفک (دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا) مجوز عمومی 8D را صادر کرد. این مجوز عمومی، نقشآفرینی بانکهای «پیشتر تحریم شده روسی» در تسویه بانکی تراکنشهای مرتبط با انرژی را مجاز اعلام میکند؛ این بانکها عبارتند از: Vnesheconombank، Sovcombank، Sberbank، VTB Bank، Alfa-Bank و از همه مهمتر بانک مرکزی فدراسیون روسیه.
🔹ناگفته پیداست که یکی از حلقههای اصلی تجارت انرژی، تسویه مالی مربوط به آن است؛ زمانی که تسویه مالی مجاز میشود یعنی نیاز بوده تجارت انرژی تداوم یابد.
🔹به بیان سادهتر، آمریکا مجوز میدهد صادرات انرژی روسیه به اروپا بدون اصطکاک تداوم یابد. پابرجا بودن #معامله_کلان میان روسیه و اروپا و نیاز اتحادیه به انرژی روسیه باعث گریزپذیری فعلی روسیه از تحریم غرب شده و البته اگر روسیه عاقل باشد نباید در زمین مجوز آمریکا بازی کند.
🔹اما دلالت رویداد فوق برای اقتصاد ایران چیست؟ اقتصاد ایران تا سال ۲۰۱۲، یک معاملۀ کلان با بلوک غرب داشت؛ صادرات نفت در برابر واردات لوازم توسعه. اما از سال ۲۰۱۲ و به موجب حرکت آمریکا به سمت تراز کردن صادرات و واردات انرژی خود و ظهور نفت و گاز شیل، آن معاملۀ کلان میان ایران و بلوک غرب از بین رفت و آمریکا از نفت خلیج فارس بینیاز شد.
🔹به عبارت دیگر، در همان سال، نقش سابق ایران در عرصه بینالملل برای تامین امنیت خلیج فارس جهت تامین امنیت انرژی آمریکا از دست رفت و تحریم را میتوان نمود اضمحلال آن معاملۀ کلان تلقی کرد.
✔️تا زمانی که اقتصاد ایران نتواند نقش جدیدی برای خود در عرصه بینالملل تعریف کند، تحریم پابرجا خواهد ماند و درآمد سرانه کشور روز به روز کاهش خواهد یافت. بر این اساس، خنثیسازی تحریم صرفا از طریق جانمایی جدید اقتصاد ایران در عرصه بینالملل میسر میشود. مذاکره برای رفع حقوقی تحریم، پاسخی غیردقیق به پدیده تحریم است (ابتکار ایران).
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
ماجرای تحریم-۲
روایتی از ترور رسانهای یک ایده/ آیا منتقدان برجام، معتقدند تحریم نعمت است؟
✍خط انرژی
💥اشاره شد، دلیل اصلی اعمال تحریم نفتی به از دست رفتن نقش ایران در زنجیره اقتصاد جهانی برمیگردد، نقشی که در آن ایران به عنوان تامینکننده نفت غرب، لوازم توسعه از آنها در چارچوب یک معامله کلان را دریافت میکرد اما با توسعه نفت شیل آمریکا، این نقش از بین رفت.
🔹بدین ترتیب برجام به عنوان یک پاسخ غیردقیق، صرفا تلاش میکرد نقش قبلی ایران را با تنفس مصنوعی زنده نگهدارد درحالیکه آن «معامله کلان» نفت در قبال توسعه، سکته مغزی کرده و به حیات بازنمیگردد و طبیعی بود که آمریکا با هدف بازاریابی برای نفت شیل خود، نفت ایران را تحریم و از بازار حذف کند.
🔹با این نگاه مسئله، راهکار «بیاثر کردن تحریمها» برای ایجاد نقش جدید در زنجیره اقتصاد جهانی متولد شده؛ راهکاری که در یک دهه گذشته زیر فشار سنگین رسانهای جریان غربگرا، عملا مجالی برای ارائه به افکار عمومی نداشته است. در نتیجه ضروری است ابتدا به این شبهات رسانهای پاسخ داده شود.
🔹در واقع سوال این است، آیا اگر جریانی، برجام را پاسخی غیردقیق در مواجهه با تحریم بداند، موافق تحریم و انزوای ایران است؟ آیا معتقد است که تحریم نعمت است؟ آیا از تحریم کاسبی میکند و کاسب تحریم است؟ پاسخ به همه این سوالات منفی است و تنها تهمتهایی است که طرفداران برجام به منتقدان خود زدهاند.
✔️ایده بیاثر کردن تحریمها ذاتا به دنبال حذف تحریم و اثرگذاری آن بر اقتصاد کشور است، حال چگونه میتوان تحریم را نعمت دانست! البته گاهی برخی شخصیتها از کلیدواژههای «برکت تحریم» نام بردهاند که این موضوع نیز به معنای «توفیق اجباری» تحریمها برای حرکت به سمت کاهش وابستگی به غرب و شکوفایی اقتصاد داخلی است که اتفاقا در پازل بیاثر کردن تحریمها تعریف میشود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
ماجرای تحریم-۳
دو دلیل آمریکا برای تحریم نفتی ایران که ربطی به سیاست جمهوری اسلامی ندارد
✍خط انرژی
💥از سال ۲۰۱۲ و با افزایش شیب تولید نفت شیل آمریکا، وابستگی آمریکا به نفت خلیج فارس کاهش یافت و به تدریج تا سال ۲۰۱۸ به صفر رسید. حال برای آمریکایی که میخواهد برای نفت شیل خود بازاریابی کند چه چیزی جذابتر از تحریم نفتی ایران و حذف نفت این کشور از بازار جهانی نفت.
🔹در دوره اول تحریم که وابستگی غرب به نفت خلیج فارس به صفر نرسیده بود، آمریکا معافیت صادرات یک میلیون بشکهای برای نفت ایران لحاظ کرد که این معافیت با افزایش تدریجی تولید نفت شیل تا سال ۲۰۱۸ به صفر رسید و دیدیم که در دوره ترامپ هیچ معافیت نفتی به ایران داده نشد.
🔹حال که ایران نقش قبلی خود را در تامین نفت جبهه غرب از دست داده و این موضوع باعث تحریم این کشور شده، راهکار مواجهه با تحریم چیست؟ مذاکره با آمریکا برای تداوم نقش قبلی به صورت موقت یا تعریف و ایجاد نقش جدید که منجر به بیاثرسازی تحریم میشود؟ طبیعی است طبیعتا گزینه دوم پاسخ به این مسئله است.
🔹اما حذف کامل نفت ایران از بازار نفت تنها با انگیزه بازاریابی برای نفت شیل آمریکا نبود و از سال ۹۸ به بعد انگیزه مهم دیگری نیز بر تحریم نفتی ایران اضافه شد. بدین صورت که پرونده صادرات نفت ایران نه فقط پرونده بین ایران و آمریکا، بلکه بخش مهمی از پرونده آمریکا-چین نیز شده بود.
🔹در حال حاضر هیچ اولویتی برای آمریکا مهمتر از مسئله مهار چین نیست. این موضوع بارها در اسناد امنیت ملی آمریکا تکرار شده است. یکی از جدیترین مسائل مرتبط با ایران، کاهش تسهیم صادرات نفت به چین است. یعنی آمریکا به دنبال این است که تا حد ممکن از تنوع مبادی صادرات نفت به چین کاسته شود.
🔹شاید یکی از دلایلی که چینیها خرید نفت از دولت شرقستیز روحانی را هیچگاه قطع نکردند نیز ناظر به همین نقشه آمریکا باشد به طوریکه بنابر گزارشات داخلی و خارجی، روند صعودی صادرات نفت ایران به چین از همان دولت ترامپ و با وجود شیوع کرونا در جهان و کاهش تقاضا آغاز شد.
✔️پس تحریمهای نفتی علیه ایران به دو دلیل «بازاریابی برای نفت شیل» و «مهار چین توسط آمریکا» اعمال شده است. طبیعتا در چنین شرایطی تنها گزینه پیشروی ایران، ایجاد نقش جدید در زنجیره اقتصاد جهانی است که البته برجام یا معامله با آمریکا نیز میتواند ذیل این گزینه به عنوان یک «تاکتیک» و نه «راهبرد» پیگیری شود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
556669.mp3
5.07M
این صوت رو من گذاشتم ولی فقط عاشق ها گوش بدن 😭
🎙همسر شهید منوچهر مدق
#روضه
🏴 به بهانهی سالروز #وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
http://eitaa.com/tahlilgar_yasini
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
#بازنشر
💥مطالب نگارش شده به قلم اینجانب در فجازی (اینستا، تلگرام، توییتر و ایتا)جهت تجمیع و استفاده عزیزانم به مرور و مجدداً در این کانال بازنشر میگردد👇
http://eitaa.com/tahlilgar_yasini
اگر می پسندید، در بازنشر مطالب همراهی نمایید.
✍یداله یاسینی
فراتر از بدحجابی و انقلابی گری
✍محسن مهدیان
💥رهبرانقلاب فرمود در جمع علما تذکر دادم که بدحجابی را نباید عامل بی دینی دختران بدانیم و چه بسا دخترانی که با همین حجاب انقلابی و معنوی اند.
🔻این سخن رهبری هرچند جدید نبود و سالها پیش نیز تذکر داده بودند، اما موج گسترده از تحلیل های مرتبط را براه انداخت. در این میان روایت ضدانقلاب مهم نیست؛ طبیعی است که عصبانی شدند.
🔹روایت دوم مربوط به کسانی است که خیال کردند این حرف به معنی کم اعتنایی به مساله حجاب است. این افراد پیشتر نیز تلاش می کردند مساله حجاب را بی اهمیت جلوه دهند و این سخنان را تائید حرفهای قبلی خود گرفتند. روشن است که چنین نیست. رهبری در همین سخنرانی روشن فرمودند حجاب امر ضروری دین است و لذا بدحجابی را به عنوان یک نقص پذیرفتند. این فرق می کند با جماعت غربزده و متحجری که منکر مساله حجاب اند.
📍اما دسته سوم جمعی از تحلیلگرهای متدین هستند که خیلی این حرف رهبری را نپسندیدند. گوئی تصور کردند این حرف کوچک کردن مساله حجاب است. مخاطب یادداشت این افراد هستند. موضوع نیز فراتر از حجاب است. مختصری همراه باشید.
با جماعتی مواجه شدم که می گفتند ما حرف رهبری را قبول نداریم اما چون ایشان را دوست داریم سمعا و طاعتا. بله تعبیر شیرینی است. چه بسا حق هم همین است. اما کافی نیست.
افراد باید تلاش کنند منطق سخنان رهبری را بفهمند. اگر چنین شد می توانند خود نیز راه بر باشند و رهبر را مدد دهند.
حالا سراغ منطق بحث رویم؛ به روش های مختلف می شود موضوع را توضیح داد. مثل اینکه مگر می شود یک نقص دلیل بر بی دینی و یا خروج از انقلاب شود؟ اساسا مگر بقیه و یا حتی باحجاب ها بی نقصند؟ مگر آنها که ظاهر انقلابی دارند معصومند؟
👈اما حرف فراتر از این است. گوئی در قیاس انقلابی بودن و محجبه بودن، سبقت با کسی است که انقلابی است. این مهم وقتی توجه مرا جلب کرد که رهبری با تاکید فرمودند این تذکر را در جمع علما دادم. به تعبیری ریشه بدفهمی درباره قیاس بدحجابی و انقلابی گری را باید در نسبت فقه فردی و حکومتی تحلیل کرد. امری که چه بسا برای برخی از اهل علم نیز روشن نیست.
🔹خلاصه کلام اینست که انسان متدین و اهل نماز و روزه و حج در ذیل حکومت طاغوت ممکن است عاقبت بخیر نشود و حتی دینداری اش ناخواسته کمک به ظلم باشد اما انسان خطاکار ذیل حکومت دینی امید است عاقبت بخیر شود. چرا؟
چون حکومت دینی خود فی نفسه درمانگر است و مثل جریان آب می ماند و افراد را با هرگرایشی کم و بیش به سمت حق می برد. طبیعی است که در این مسیر هرکس حق مدار تر باشد سرعتش در حرکت بیشتر است اما بقیه نیز کم و بیش در حرکت اند؛ مگر اینکه با علم و آگاهی قصد عناد ورزیدن داشته باشند.
«دختر بدحجاب» همچون «دختر باحجاب دارای خطا» و البته مثل همه مردم ذیل انقلاب اسلامی امید به اصلاح خواهند داشت چون حرکت نهایی این انقلاب با همه ضعف و قوتش درمان کننده است و حرکت دهنده به سمت حق.
🔹در اینباره حرف بسیار است. این متن تنها یک تلنگر بود برای اهلش که تذکر دهد اصل بحث را کجا باید رجوع کرد.
✅ یک روایت را مرور کنیم که اصل اصل اصل حرف است.
این روایت را هم از امام باقر علیه السلام داریم و هم امام صادق علیه السلام.
معنای روایت چنین است که قطعا قطعا قطعا (با سه تاکید) عذاب میکنم هر کس که ولایت امام ظالمی را بپذیرد که از سمت الله تعیین نشده ولو آن آدم در رفتارها شخصی خود انسان نیکوکار و سالمی باشد. و با همین سه تاکید قطعا قطعا قطعا میبخشم کسی را که ولایت امامی که از جانب خداوند تعیین شده است و عادل است قبول کرده است اگرچه نسبت به خود گنهکار باشد. کافی ج ۱ ص ۳۷۶
🔹حرف تمام است.
👈و اما اینهمه گفتیم، اما رهبر انقلاب ازین فراتر فرمودند؛ اینکه همین بدحجاب ها به واسطه تعلق و محبت شان به انقلاب به اغتشاش گران تودهنی زدند.
این یعنی نه تنها امید به درمان خطاها ذیل انقلاب وجود دارد، بلکه همین فرد با هر نوع ظاهری می تواند از مجاهدین باشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
چرا فرانسه از دست آیت الله خامنه ای عصبانی نباشد؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥کاریکاتور موهن نشریه فرانسوی شارلی ابدو نسبت به رهبر عالی جمهوری اسلامی در وضعیت کنونی اصلا غیر طبیعی نیست و اتفاقا با دیگر اقدامات دولت فرانسه همخوانی معناداری دارد .
🔸️پس از آن که امانوئل مکرون رئیس جمهور کشوری که عضو شورای امنیت سازمان ملل است ، اقتصاد سوم اروپاست ، مهد دموکراسی و پرورش متفکرانی چون ژان ژاک روسو و مونتسکیوست، اینقدر تنزل یافته که با شخصیتی در سطح مصی علینژاد دیدار می کند ، چه انتظاری از یک نشریه فکاهی در پاریس می توان داشت ؟
🔸️البته از جنبه ای فرانسه حق دارد عصبانی باشد زیرا روزگاری همراه با بریتانیا چنان قدرت و نفوذی داشتند که متصرفات عثمانی در غرب آسیا را تقسیم می کردند و اتفاقا لبنان و سوریه به فرانسه رسید؛ اهمیت سوریه برای پاریس تا بدانجا بود که وقتی یک پادشاه نزدیک به انگلیس به نام فیصل(فرزند شریف حسین) در دمشق تاج گذاری کرد ، آنها تحمل نکردند و با لشکرکشی پاسخ دادند.
🔸️یا لبنان سرزمینی بود که فرانسه حرف اول را در آن می زد و تمام روسای جمهور لبنان پس از استقلال ظاهری آن در ۱۹۴۳، با هماهنگی فرانسه انتخاب می شدند و اتفاقا پس از حادثه انفجار بندر بیروت نیز ماکرون که خیال می کرد هنوز در لبنان کاره ای است به سان پدرخوانده ها به آنجا رفت و ضرب الاجلی تعیین کرد که البته هیچگاه کسی آن را جدی نگرفت و به او بی توجهی معناداری شد.
🔸️طبیعی است که فرانسه ای که دیگر بر اثر سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی، هیچ نفوذی بر سوریه و لبنان ندارد از دست آیت الله خامنه ای به عنوان معمار راهبردهای منطقه ای ایران خشمگین باشد.
🔸️از سویی دیگر عراق، روزگاری یکی از عابربانک های فرانسه بود تا جایی که در دوره ریاست جمهوری ژیسکاردستن قصد داشت در ازای هزینه ای هنگفت، به حکومت بعثی تاسیسات اتمی با کاردبرد نظامی بدهد .
🔸️در سالهای اخیر مکرون بارها سعی کرد مجددا نقشه راه ژنرال دوگل مشهور به گُلیسم را در عراق پیاده کند و کالاها و تسلیحات فرانسوی را در سرزمین رافدین عرضه نماید که با روی کار آمدن دولتی نزدیک به محور مقاومت در بغداد، فرانسوی ها در آنجا نیز ناکام گشتند.
🔸️ایضا استراتژی هسته ای ایران ، نوید ظهور یک قدرت جدید در این زمینه را می دهد و بی تردید می توان گفت انحصار اتمی غربی ها در سالهای آتی توسط یک کشور شرقی دیگر که مولفه های قدرت مهمی چون جمعیت بالا ، نفوذ ژئوپلیتیکی تاثیرگذار، قدرت نظامی چشمگیر که ظرفیت های جغرافیایی و انرژی بی بدیلی دارد ، شکسته خواهد شد .
🔸️ماهواره بر قائم ۱۰۰ در صورت تغییر کاربری به راحتی به پاریس می رسد و دنیا موازنه ای جدید را از سوی یک قدرت نوظهور آسیایی و قدرت های اروپایی شاهد خواهد بود.
🔸️موارد فوق را اضافه کنید به تلاش های ناکام کشورهای اروپایی در ۳ ماه اخیر جهت افزایش دامنه و سطح اعتراضات ایران که با بی اهمیتی از سوی توده های اجتماعی درون جغرافیای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی مواجه شد.
🔸️از سویی بحران اوکراین که تاثیر مستقیمی بر امنیت اتحادیه اروپا دارد، با ورود غیر مستقیم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از روسیه در راستای تضعیف راهبردهای ناتو و غرب در قبال کشورهای جهان دوم و سومی وارد فاز جدیدی شده و ناتوانی اروپایی ها در جلوگیری از تامین روسیه توسط جمهوری اسلامی ایران، مزید بر دلایل فوق گشته تا شاهد عقده گشایی یک نشریه نه چندان خوشنام در خصوص رهبر جمهوری اسلامی باشیم.
🔸️البته هدف گذاری و تشخیص فرانسوی ها درست و دقیق به نظر می رسد زیرا مسبب تمام ناکامی های آنان و سایر کشورهای غربی در راهبردهایی که برای منطقه غرب آسیا تدوین کرده بودند ، تدابیر و مدیریت رهبر جمهوری اسلامی است ؛ به روشنی مشخص شد با حذف فیزیکی ژنرال قاسم سلیمانی ، تغییر محسوسی در سیاست های منطقه ای ایران رخ نداد ؛ به این دلیل که قضایا توسط مافوق سلیمانی مدیریت میشد و اکنون نیز می شود.
✔️ تنها کاری که این روزها دیگر از دست فرانسوی ها در قبال پیشروی های جمهوری اسلامی برمی آمد ، کاریکاتور کشیدن و تمسخر مشمئز کننده کسی است که منطقه غرب آسیا را تا حد زیادی از زیر نفوذ و سیطره آنان خارج کرده است؛ فرانسوی ها هنوز ملتفت نگشته اند که قرن ۲۱ با قرن قبل از آن برای اروپایی ها از زمین تا آسمان تفاوت دارد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
علی دایی بالاخره قهرمان ملی است یا نه؟!
✍️مهدی جهان تیغی
💥جدای از مباحثی که در برنامه جهان آرا شبکه افق درباره علی دایی اتفاق افتاد...
1️⃣ آیا علی دایی یک قهرمان ورزشی است؟ حتما جواب مثبت است، او سالها آقای گل جهان بوده و بیشترین گل زده ملی را در ایران دارد و در حال حاضر نیز باوجود شکستن رکوردش توسط رونالدو، همچنان جزء برترین گلزنهای تاریخ فوتبال در رده ملی محسوب میشود. دایی در آسیا نیز به عنوان یک فوتبالیست ویژه و تاریخساز شناخته میشود. او برای فوتبال ملی صحنههای زیادی را که باعث شادی و افتخارآفرینی ایرانیان شده، خلق کرده است. بنابراین او یکی از قهرمانان ورزشی ایران هست، چه بخواهیم چه نخواهیم.
2️⃣ اما آیا علی دایی یک قهرمان ملی نیز محسوب میشود؟! افراد زیادی در حوزههای مختلفی از نظامی، سیاسی، اجتماعی، ورزشی، فرهنگی و یا حتی اقتصادی میتوانند در زمره قهرمانان ملی هر کشوری محسوب شوند، ولی درجه و عمق این قهرمانی البته یکسان نیست. قهرمان ملی از مسیر یک خلق افتخار و یا فداکاری بسیار بزرگ و برجسته بوجود میآید و کشورها در معرفی قهرمانان ملی خود در یک تراز و تعداد محدود و خاص حفظ میکنند و به هر افتخار آفرینی هم اطلاق قهرمان ملی نمیکنند. با این وجود شاید علی دایی به علت برخی افتخارات که او را با فاصله از بسیاری از فوتبالیستها جدا میکند و جذابیت فوتبال که عمومیت اجتماعی بیشری در میان مردم به نسبت دیگر ورزشها دارد، عنوان قهرمان ملی برای او چندان دور از ذهن نیاید و با برخی ملاحظات و یا دیدگاهها او نیز در زمره یک قهرمان ملی البته در سطح و درجه خود و حوزه ورزشی که فعالیت کرده، به حساب بیایید و نه بیشتر، به معنای دیگر علی دایی یک قهرمان ملی در حوزه فوتبال حتما است ولی نه لزوما بیشتر از آن
3️⃣ اما آیا اطلاق قهرمان ملی یک صفت همیشگی است؟ در اینباره یک مثل ساده را در نظر بگیرید؛ فرض گرفته شود که یک فرمانده نظامی در یک جنگ سخت جهانی سبب پیروزی کشورش یا عدم تصرف بخشی از وطنش به دست دشمنانش شده باشد، او قاعدتا یک قهرمان ملی محسوب میشود. حال فرض کنیم که این فرمانده پس از سالها به هر دلیلی به کشورش خیانت کند یا در پازل دشمنان کشورش در تضعیف وطنش مشارکت کند، آیا بازهم به عنوان یک قهرمان ملی محسوب میشود؟ آیا کسی در از بین رفتن اعتبار قهرمان ملی بودن او شکی به خود راه میدهد؟ بنابراین صفت قهرمان ملی یک صفت اعتباری است و بنا به دلایل و شرایطی میتواند از اعتبار خارج شود و همچنین نسبت مستقیمی به برخی مولفهها مثل حال فعلی افراد، وفاداری به وطن پرستی یا عدم همکاری با دشمنان کشور و به میزان نمایندگی کردن ارزشهای جمعی آن جامعه ربط دارد. در اینجا توضیح درباره یک نکته مهم نیز ضروری است که برخی، صرف داشتن محبوبیت را دلیل قهرمان ملی بودن برخی افراد ورزشکار مثل علی دایی میدانند. اما داشتن مقداری محبوبیت میتواند کمک کننده به اطلاق عنوان قهرمان ملی به یکفرد باشد ولی شرط کافی نیست و به تنهایی نمیتواند دلیل قهرمان ملی بودن باشد. به عنوان مثال یک بازیگر طنز ممکن است که در میان بخشهای از جامعه محبوبیت داشته باشد، ولی آیا این محبوبیت دلیلی میشود که او را یک قهرمان ملی بدانیم؟! ضمن اینکه در حال حاضر برخی از همین سلبریتیها و چهرههای ورزشی حاشیهدار، اتفاقا به خاطر عملکردشان مخالفان بسیار زیادی نیز در نزد مردم پیدا کردهاند و سوال اساسی این است که اگر دم از حمایت از مردم میزنند، دقیقا از کدام مردم سخن میگویند؟! در همین حوادث بارها ثابت شده که موضوع اصلی آنها عموم مردم نیست بلکه همان سلیقه فرهنگی و سیاسی خودشان مدنظر است و در بسیاری موارد، منظورشان همان اقلیت اغتشاشگر و گاهی بالاتر دقیقا قاتلان و مجرمان هست.
4️⃣ حال برگردیم به شرایط علی دایی! قهرمان ورزشی بودن علی دایی در جای خود محترم ولی قهرمان ملی بودن او در شرایط فعلی حتما از اعتبار در حال خارج شدن هست. او در این چند ماه نه تنها اقدام علیه امنیت کشورش انجام داده بلکه دقیقا در تکمیل پازل دشمنان ایران حرکت کرده هست. خیلی طبیعی است که چه برخی طرفدارانش و چه برخی سلبریتیها دانسته یا نادانسته این جنبه را نخواهند ببینند، اعتبار قهرمان ملی بودن او به ذات خدشهدار شده است. او میتواند تا آخر عمر بگویید که چقدر گل برای تیم ملی فوتبال ایران زده و چند افتخار ورزشی کسب کرده، ولی سخن از اینکه قهرمان ملی ایران است، حتما از طرف او و برخی سلبریتیهای مشابه او در حال حاضر سخنی گزاف خواهد بود. طبق هیچ استانداردی در جهان کسی که کمک حال دشمنان کشورش شده باشد را به عنوان یک قهرمان ملی به رسمیت نمیشناسند. سالهای آینده که فضا روشنتر از اینی که الان هست بشود، حتما تاریخ هم ما را نخواهد بخشید، اگر در تراز قهرمان ملی ایران مماشات و تخفیف قایل شده باشیم.
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
پروژه آشوب های ۱۴۰۱
✍مهدی محمدی
💥پروژه آشوب های ۱۴۰۱ شکست خورده اما تلاش طرف های خارجی ادامه دار است. اکنون دیگر کاملا روشن شده طراح خارجی بازیگر اصلی است منتها از مرحله طراحی فروتر آمده و خود مستقیما وارد میدان شده است.
مهم ترین پروژه ای که طرف خارجی اکنون نیرو و انرژی بسیار صرف آن می کند شکل دادن به یک رهبری جدید، واحد و ظاهرا مشروع برای حرکت براندازانه در خارج از کشور است. شاید عجیب به نظر برسد اما شواهد نشان می دهد این برای سیا و موساد از برنامه هسته ای و موشکی ایران هم مهم تر است.
تهدیدی که لازم است همه انقلابیون و مردم ایران از آن مطلع باشند این است که دشمن قصد دارد الیتی در خارج از ایران ایجاد کند که بتواند به تدریج آن را به محور تحرکات براندازانه در داخل ایران تبدیل نماید.
منافقین، سلطنت طلبان و همه بازیگران سنتی اپوزیسیون مکلف شده اند پشت این پروژه بایستند. هدف این است که چهره های ظاهرا جدید از ایرانیان خارج از کشور با هدایت پشت پرده سرویس های جاسوسی، 'رهبر براندازی' در ایران شوند. فراخوان بدهند، دعوت به اعتصاب و آشوب کنند و ...اکنون دشمن کاری مهم تر از این ندارد که این کانون خارجی را خلق و بعد یک 'شبکه همکار داخلی' درون ایران برای آن ایجاد کند. سلبریتی ها، اینفلوئنسرها و فعالان هنری و ورزشی اصلی ترین کسانی هستند که طرف خارجی امید دارد به ضلع داخلی این کانون خارجی تبدیل شوند.
همچنین برنامه این است که یک اقلیت کوچک ولی فعال آشوبگر در داخل کشور ایجاد شود که به عنوان پیاده نظام این پروژه عمل کند و بار تحرکات خیابانی ولو محدود و کوچک را به دوش بکشد.
همانطور که سخنان اخیر رهبر انقلاب به دقت نشان داد مهم ترین وظیفه انقلابیون اکنون این است که جلوی پیوستن حتی یک نفر از مردم ایران به این پروژه خطرناک را بگیرند بویژه آنها که مثلا در موضوع حجاب یا مسائل دیگری از این دست، ممکن است ظاهر، رفتار یا دیدگاهی متفاوت داشته باشند.
با هر نوع اقدام ضد امنیتی سازمان یافته باید با حداکثر قدرت برخورد شود و اقدامات فعلی در قوه قضاییه، جامعه اطلاعاتی و تغییرات در پلیس همه در این راستاست. اما همزمان با اقتدار در مقابل براندازان باید با تفاوت ها درون جامعه کاملا برادرانه و مهربانانه برخورد کرد. هر دو کلیدی است.
تکلیف انقلابیون برای خنثی کردن پروژه خطرناک دشمن یعنی ایجاد یک مجموعه منسجم برانداز خارجی و داخلی، ایستادن سمت مردم و تبدیل شدن به محرک ومروج تغییرات مثبت به نفع آنهاست. هر نوع دوقطبی سازی، سوپرانقلابی گری بی مبنا و درگیر شدن با مردم عادی، مستقیما اقدام علیه امنیت ملی است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
در یادداشتی که امروز در روزنامه ایران منتشر شد به این سوال پاسخ دادم که چرا برجام در جذب سرمایهگذاری خارجی علی رغم انتظار تحلیلگران اقتصادی موفق نبود؟
✍ مسعود براتی
https://www.irannewspaper.ir/newspaper/item/639736/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B0%D8%A8-%D8%B3%D8%B1%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%87--%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C-%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82-%D9%86%D8%A8%D9%88%D8%AF-
نکات اصلی:
۱. آمار سرمایهگذاری خارجی در سال ۹۵: ۱.۷ میلیارد دلار مجوز معتبر و بیش از ۹ م دلار مجوز ابطال شده (به دلیل عدم ورود سرمایه به ایران). مجموع: حدود ۱۱ م دلار.
در سال اول دولت مردمی: بیش از ۵ م دلار مجوز معتبر و حدود ۴ م مجوز ابطالی. مجموع: بیش از ۹ م دلار.
۲. دلایل:
در سطح راهبردی: آمریکا مخالف هرگونه اقدامی که منجر تقویت بنیه اقتصادی ایران شود، است و برجام این موضوع را تغییر نداد. لذا بعد برجام مانع ورود سرمایه خارجی به ایران شد. اروپا نیز از سیاست آمریکا تبعیت کامل دارد و فاقد استقلال رای و عمل است.
در سطح تحریمی:
الف) ساختار تحریمهای بانکی ثانویه ریسک محور باقی ماند و سبب شد تا روابط کارگزاری بانکهای بزرگ با ایران برقرار نشود که در نتیجه برای شرکتهای خارجی محدودیت ایجاد شد.
ب) مهمتر از قبلی، وجود ابهام اولیه در وضعیت بازگشتپذیری تحریمهای آمریکا و اروپا بعد از برجام که باعث سختی در تصمیمگیری برای شرکتهای خارجی بود.
در آذر ۹۵ وزارت خزانهداری آمریکا این ابهام را رفع کرد و اعلام کرد که بعد از بازگشت تحریمها تنها ۶ ماه!! به شرکتهای غیرایرانی برای خروج از ایران فرصت میدهد. در نتیجه خیلی از شرکتهایی که تمایل به حضور داشتند منصرف شدند.
دولت ایران در آن زمان متوجه نکات فوق نبود و سبب شد تا نتواند از موقعیت بعد از برجام به خوبی استفاده کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
چند نکته مهم راهبردی درباره سخنان اخیر رهبری:
✍علی مهدیان
1-راهبرد رهبری در دو سخنرانی اخیر یکی با زنان یکی با مردم قم درباره دوران پس از اغتشاشات با دیگر فعالان صحنه متفاوت بود. مهمترین خطر بعد از دوران اغتشاشات چیست؟ این دو نکته را کنار هم بگذارید ببینید برداشتتان چیست. در دیدار با بانوان فرمود زنانی که شما آنها را کم حجاب میدانید تو دهن جریان اغتشاش زدند. به آنها نپیوستند. او گفت من به حال معنوی اینها در مناجات ها و مراسمات غبطه میخورد. در دیدار با مردم قم هم فرمود جریان اغتشاش بنا نداشت به نقاط ضعف و مشکلات ما بپردازد. ما مشکل اقتصادی و معیشتی داریم ولی جریان اغتشاش نقاط قوت ما را زد. امنیت را تولید علم را و... این دو جمله اثرش در مخاطب این است که جریان اغتشاش را بیگانه و غریبه بداند. اثر مهمترش این است که دست دشمن را از هدایت تغییر در کشور کوتاه میکند. این یک اقدام مهم راهبردی است.
2-اینکه اغتشاش امتداد اعتراض بود، خطایی است که برخی از مذهبیون هم انجام دادند. برخی از مجریان تلویزیون و صدا و سیما و فعالین فرهنگی و انقلابیون نیز متاسفانه این اندیشه را پیش بردند. در حالیکه اغتشاش امتداد اعتراض نبود ربطی به اعتراض و دردهای مردم نداشت. اینها تصور میکردند اعتراض مردم به مشکلات در عده ای از عناصر رادیکال و تندرو تبدیل به اغتشاش شد. حال آنکه رهبری در همان اوج بحبوحه اغتشاشات گفت اغتشاش به دلیل رشد و حرکت امید بخش کشور شکل گرفته است ربطی به اعتراض مردم و فشارهایی که به آنها میآید ندارد. این تفاوت ظریف و لی بسیار مهم و راهبردی را کمتر کسی توجه کرد. مهمتر از اغتشاش این است که عده ای با آن احساس نوعی سنخیت و همراهی کنند. از طرفی چون اغتشاش کاملا در دستان بیگانه در حال هدایت است معنایش این است که دردهای مردم را متصل کنیم به دست تغییر بیگانه. همانکه دشمن میخواهد.
3-رهبری واقعیت را درست میدید. این نکته که تمرکز کنیم روی قطع کردن دست تحول خواه دشمن و عنان تحول را به دست نظام امامت و امت بدهیم یک نکته مهم راهبردی است که باید با دقت آن را تبیین کنیم. واقعیت این بود که دشمن، روی کار آمدن دولتی که عزم بر تغییر جدی دارد را باعث این میدید که آن فشار دولت غربگرای بی فایده کم شود و مردم احساس کنند به مرور دارند یک حرکت امیدبخشی را پیش میبرند او باید زودتر عنان دردهای مردم را در اختیار میگرفت. فرصت زیادی نداشت و ندارد.
4-مقوله کشف حجابی که اغتشاش گران یا برخی به تبع جریان اغتشاش دنبال میکنند نیز در پیام پر رمز رهبری به سردار رادان مورد توجه است. او در پیام بحث «پلیس تخصصی» در «بخشهای گوناگون امنیت» را مطرح میکند. این یعنی ضلع امنیت اخلاقی که پیش از این نیز در سخنان خود به آن توجه داده بود نباید فراموش شود و البته باید ارتقا کیفی نیز پیدا کند.
5-مقوله تحول نیز که پیش از این در بیانات رئیس جمهور به عنوان تغییرات اساسی و در بیان رئیس مجلس با عنوان نو شدن حکمرانی مطرح شده بود اینبار در سخنان رهبری نیز مورد توجه و تاکید قرار گرفت. این نشان میدهد در راس نظام تصمیم جدی بر مجموعه ای از تحولات اساسی در نظر گرفته شده است. رشته همه این تحولات قطعا همان طرح کلی حرکت انقلاب و خروج هویت ایرانی از هاضمه غرب است که در سخنان رهبری با مردم قم اشاره شد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
خطاب به سردار رادان
✍عبدالله گنجی
💥سردار رادان سکان انتظامی کشور را به عهده گرفت. بدون هرگونه پیشداوری باید همگان او را یاری کنند تا به مطالبات مندرج در حکم رهبری دست یابد. اما در شروع کار و مبتنی بر تجربه سالهای گذشته چند نکته را مهم میدانم.
نیروی انتظامی خط مقدم قوه قهریه نظام در حوزه امنیت داخلی است. همانگونه که در حوزه تربیت، آموزش و پرورش یا در حوزه اقتصاد، وزارت نفت را در این جایگاه میدانیم. در این خط مقدم و در عصر حاضر جنگیدن در حد اضطرار است و ابعاد دیگر مواجهه اجتماعی در اولویت. به تعبیر رهبری معظم، باتوم چارهساز نیست، بلکه برای جمع کردن است. باتوم حل نمیکند، جمع میکند. از ناچاری استفاده میشود، چاره کار چیز دیگری است؛ بنابراین پلیس یکی از آتلیههای تصویرساز از نظام جمهوری اسلامی است. آن هم تصویری که تا به دست مردم برسد دهها متغیر دشمنانه روی آن اثر میگذارند.
مقایسه تبیین – باتوم در کلام رهبری را به سادگی نباید فراموش کرد. بهزعم نگارنده، پلیس باید فهم اجتماعیاش قویتر از فهم امنیتی باشد. پلیس باید دو واحد روانشناسی شخصیت پاس کرده باشد تا بتواند حرمت مجرم و متخلف را در عین مجرم بودن حفظ کند. مجرم پلیس را آیینه نظام میبیند. روانشناسی شخصیت به پلیس میگوید جوانی که به کلانتری آوردهای تا به قوهقضائیه بفرستی مبادا توهینی از شما بشنود، مبادا سیلی و لگد دریافت کند. در این صورت او فقط یک مجرم نیست که بمبی تحت انقیاد برای انتقام در روز مباداست. شاید در بین همین جوانانی که ماههای اخیر به خیابان آمدند نمونههای اینگونه یافت شود.
پلیس و رسانه داستان غمآلودهای است. پلیس امروز باید بداند هیچ چیز مشمول مرور زمان نمیشود، با میلیونها دوربین -نفر- رسانه چیزی در تاریکی نمیماند. تردید ندارم که اگر پلیس به رسانه و به روایت اول اعتقاد حتمی داشت حوادث بعد از فوت مرحومه امینی، داستان زاهدان و خاش اتفاق نمیافتاد. باور به روایت اول به علاوه ایجاد سازوکار برای سرعت بخشیدن در عبور از کمند سه، چهارگانه نظارتی درون نیروی انتظامی و بروکراسی پیچیده آن باید در دستور کار سردار رادان باشد. سرعت اساس است و خبر دیگر موضوعیت ندارد. روایتی که داستانگونه بیان میشود ادراک را میسازد و تمام.
دهان پلیس باید پاک باشد. پلیس نمیتواند وقتی خسته و عصبانی شد فحاشی کند یا در قبال فحاشان مقابله به مثل کند. پلیس نباید متهم یا مجرم را ارزشگذاری شخصیتی کند و سپس برخورد نماید. از نظر شخصیتی، برای پلیس برخورد با مجرمی که دفعه اول به کلانتری آورده شده است با مجرمی که دهها تخلف تکراری دارد نباید فرقی کند. اشد مجازات دومی در دادگاه است و نباید حس تحقیر در مجرم ایجاد شود. مجرم نیز باید در سایه پلیس احساس آرامش کند و این هنر پلیس است که از مجرم سفیر اجتماعی بسازد.
نه اینکه اکنون اینگونه است، اما ورودی به پلیس نباید خدایی ناکرده پر کردن خلأ بیکاری در کشور باشد. گرچه قاطبه جوانان ورودی به پلیس بیمسئلهاند، اما بیمسئله بودن کافی نیست. درک اجتماعی، درک مردم سالارانه از نظام، اخلاق، انگیزه فرامادی، عشق به شغل و فهم اینکه عملکرد او به حساب خودش نوشته نمیشود از ادراک اولیه نیروی انسانی ورودی به پلیس است که رفتار او را با جامعه تنظیم میکند.
پلیس نباید جورکش تنآسایی دستگاههای دیگر باشد و تضمین قهری اثرگذاری او، بقیه را از وظایف فرهنگی- اجتماعی خود غافل کند. اجبار به عنوان یکی از روشهای اعمال حاکمیت آخرین راه است. راههایی که دیگران باید قبل از پلیس بپیمایند نباید بار اضافه پلیس باشد.
البته همه آنچه گفته شد به این معنا نیست که محاسن بزرگی اکنون در پلیس وجود ندارد، اما آسیبشناسی و اصلاح، خصوصاً در عرصه بینش اجتماعی، امری استمراری است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
جاسوسی علیرضا اکبری و چند نکته
✍علیرضا تقوی نیا
💥اعلام خبر حکم اعدام علیرضا اکبری معاون اسبق وزرات دفاع جمهوری اسلامی توسط قوه قضاییه تحلیل های مختلفی را در فضای رسانه ای ایران در پی داشته است.
🔸️بر اساس اعلامیه وزارت اطلاعات، اکبری به خدمت سرویس جاسوسی انگلستان درآمده بود و با توجه به حکمی که برای وی در نظر گرفته شده ، مسلما اطلاعات حساسی را به آن دستگاه اطلاعاتی منتقل ساخته است.
👇در این خصوص ذکر چند نکته لازم است؛
1️⃣ بدون تردید هیچ کشوری به اندازه بریتانیا در ایران ریشه و نفوذ اطلاعاتی ندارد ؛ زیرا این کشور بیش از ۱۵۰ سال است که در ایران حضور دارد و خاندان های زیادی در خدمتگذاری بدان شناخته می شدند از جمله خانواده علم ، رشیدیان ، قوام ، نوری و اشخاصی چون اردشیر ریپورتر و ... .
🔸️نکته جالب اینجاست که در حکومت پهلوی خانواده های یاد شده و بسیاری از عوامل وابسته به انگلستان در جایگاه های مهمی به لحاظ سیاسی و اقتصادی قرار گرفتند .
🔸️مسلم است که مسئله نفوذ بریتانیا منحصر به امثال اکبری نیست و در هر منصبی احتمال حضور عوامل وابسته به آن کشور وجود دارد.
2️⃣ دستگیری یک جاسوس امری متداول در نبردهای اطلاعاتی است و رخداد جدید و خاصی نیست .
3️⃣ دستگاه اطلاعاتی کشور باید حساسیت خاصی روی افرادی که به هر دلیلی به انگلستان سفر می کنند نشان دهد ؛ زیرا افرادی اعم از عادی و سرشناس جهان اسلام و ایران به دلایلی از جمله تحصیل ، درمان ، سکونت و ... به سمت بریتانیا می روند و حتی رئیس جمهور سابق ایران تحصیلکرده آنجاست.
🔸️ جالب تر این که مقر برخی از شبکه های شیعی تفرقه افکن نیز در انگلستان قرار دارد که بدون مزاحمت دولت انگلستان تصویر دلخواه مقامات آن کشور را از اسلام و شیعه نمایش می دهند.
4️⃣ دستگیری یک جاسوس که به نزدیکی یک مسئول رسیده، نباید مستمسکی جهت تخریب آن فرد قرار بگیرد و تسویه حساب های جناحی و شخصی نسبت به مقامات رده بالا در پس چنین پرونده هایی شدت یابد.
5️⃣ نگارنده بارها از تریبون های مختلف اعلام کرده که فواید بستن سفارت بریتانیا (البته از طریق مجاری رسمی و قانونی و نه خودجوش و تعرضی از سوی دغدغه مندان) بیش از باز بودن آنست و صرف حضور دیپلماتیک این کشور ، سفارت خانه آن را به مکانی امن جهت اقدامات اطلاعاتی علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل می کند.
6️⃣ لزوم پایش مجدد دستگاه های مختلف نظام به علت نفوذهای مکرر سالهای اخیر ، ضرورتی اجتناب ناپذیر است و در این خصوص هیچ مقام و منصبی نباید دارای حاشیه امن باشد.
7️⃣ اتفاقات سال ۷۷ ، ضربه ای سنگین به دستگاه اطلاعاتی کشور بود که روزنامه های وقت بدون در نظر گرفتن منافع ملی کشور ، در انحراف مسائل و با استفاده از شانتاژ و تبلیغات سوء، نقش عمده ای را در تضعیف وزارت اطلاعات ایفا کردند .
🔸️به نظر می رسد باید تمام رسانه ها از سلایق مختلف در زمینه منافع ملی توجیه شوند .
8️⃣ از جمله نقاط قوت نظام جمهوری اسلامی تکثر و تنوع دستگاه های اطلاعاتی و نظامی آن است که به نوعی کشور را از ساختار موزاییکی اطلاعاتی برخوردار می کند و با نفوذ در یک دستگاه اطلاعاتی ، ضربه اساسی به نظام وارد نمی شود.
🔸️همچنین رقابت دستگاه های اطلاعاتی در درون یک کشور امری است متداول ، لکن در صورتی که این رقابت ها به تخریب و تخطئه دیگری منتهی شود ، زمینه را برای رشد جاسوسان فراهم می سازد .
9️⃣ صدور حکم اعدام برای علیرضا اکبری حاکی از آنست که او اطلاعات حساس نظامی و امنیتی را منتقل کرده و اتفاقا باید از چنین حکمی استقبال کرد، زیرا می تواند برای سایر جاسوسان ایجاد رعب و وحشت کرده و برای سیستم نیز به نوعی تولید بازدارندگی نماید.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
با «مادری» مهربانتر باشیم!
✍رها_عبداللهی
💥جامعهای که مادرانی بانشاط و راضی از «مادر بودن» دارد، از نظر سلامت روان رتبه بالایی خواهد داشت. دلیلش این است که مادر زاینده است. نه فقط زاینده نسل، که زاینده هر ارزش و نیرویی که یک جامعه برای تکاپو و رشدش نیاز دارد. او نه تنها واسطه خلقت و منشا تداوم نسل است، که نسل در دامن او پرورش مییابد. وقتی سالم باشد، نسل سالمی پا به عرصه اجتماع میگذارد.
🔺به چند دلیل باید بگوییم این کرامت در جامعه ما تضعیف شده است. از نشانههای بارز آن، وضعیت فرزندآوری در کشور است. به گواه آمارهای جمعیتی، زنان ایرانی طی سالهای اخیر یکچهارم گذشته مادر شدهاند. همچنین علاوه بر بالا رفتن سن ازدواج، به طور متوسط نزدیک ۴ سال بین ازدواج و بارداری فاصله هست که این تاخیر میتواند مناسبترین سنین مادر شدن را از آنان بگیرد. اگرچه علل متعددی برای این آمارها ذکر شده ولی نمیتوان انکار کرد «تضعیف جایگاه مادری» از مهمترین علل آن است.
🔹جایگاه مادری که در انگاره دختران و زنان تضعیف شود، تصمیم به مادر شدن در انتهای آمال و ایدهآلهایشان قرار میگیرد و کسب موقعیتهای شغلی و تحصیلی و فعالیتهای اجتماعی ارزش و اولویت بالاتری پیدا میکند. این ویژگی حتی در برخی کسانی که شاغل نیستند و خانهداری را برگزیدهاند هم دیده میشود. برخی زنان با وجود خانهدار بودن، از موقعیتشان احساس رضایت ندارند و حتی فرزندانشان را مانع رسیدن به آرزوها و پیشرفتهایشان میبینند. اعتماد به نفس تضعیف شده این زنان معضلی دیگر برای خانوادههاست.
🔹سوال اینجاست چرا در جامعهای که در فرهنگش مادر جایگاهی والا و ارزشی فرامادی دارد، پیامبرش بهشت را زیر قدمهای مادران دانسته و رهبر کبیر انقلابش مادر بودن را اشرف کارها در عالم عنوان و تاکید کرده کوچک کردن جایگاه مادری خیانت به جامعه است، به وضعی رسیده که آمارها چنین زنگ خطر کاهش اقبال به فرزنددار شدن و در نتیجه کاهش جمعیت را به صدا درآورده است؟
🔹یکی از علل چنین امری نوع برخورد نظام آموزشی و تربیتی ما با این موضوع است. از یک زمانی به بعد، نظام آموزشی ما بیشتر تمایزات جنسیتی در آموزش دختران و پسران را از برنامههای آموزشیاش حذف کرد. یعنی آموزشهای خانهداری و هنری ویژه دختران که در گذشته وجود داشت و دختران را برای پذیرش نقشهای آینده آماده میکرد، از آموزشها رخت بربست تا دختران در نظامگ آموزشی فقط مهیای ورود به آینده تحصیلی و شغلی شوند و گزینههای دیگری در چشمانداز ایدهآلهای خود نبینند. خروجی نظام آموزشی ما دخترانی هستند که برای پذیرش نقشهای خانوادگی خود تربیت نشدهاند و اولویتشان تحصیلات بالا و اشتغال به هر قیمت، بدون توجه به میزان نیاز جامعه و نیاز و شأنیت خود است. آنان مادری و خانهداری را قطب مقابل کسب جایگاههای اجتماعی، نقشی تحقیرآمیز و مانع رسیدن به آرزوهایشان میبینند. در چنین فضایی حتی آزادی انتخاب بین خانهداری و اشتغال از آنان گرفته میشود. سینما و تلویزیون و رسانههای دیگر نیز نقش پررنگی در این ماجرا داشتند.
🔹البته در نظام اجرایی هم «مادری» به قدر کافی محترم نیست. چنانکه به خاطر ضعف حمایت از مادران شاغل و محصل، آنان همیشه مادر شدن را تهدیدی برای ادامه اشتغال یا تحصیل و پیشرفتشان میبینند. نه از همکاری دانشگاهها با مادران دانشجو و متقاضی هیأت علمی خبری هست نه ساعات اداری و آموزشی و زیرساختهای مهدکودکی محل کار با رسیدگی مادر به فرزندش تطابق دارد و نه اصلاً پذیرشی برای رفت و آمد او با کودک به مدرسه و دانشگاه و اداره و کارگاه وجود دارد. این قضیه در ادارات دولتی، حوزهها و دانشگاهها، نظام پزشکی و بخش خصوصی کمابیش به یک شکل است.
🔹در کنار اینها تغییر سبک زندگی که فاصله گرفتن از فرهنگ ایرانی - اسلامی، ضعف اعتقادات دینی و نزدیک شدن به فرهنگ منحط غربی را به دنبال داشته، تاثیر بسزایی دارد.
🔹ما اگر دنبال افزایش سلامت روان و نشاط جامعه، بهبود اوضاع جمعیت و فرزندآوری کشور و حل چالشهای ناشی از تناقض نقشها هستیم، باید فکری به حال بازگشت کرامت جایگاه مادری در جامعه کنیم. آیا جایگاه تضعیفشده مادری قابل ترمیم و تقویت است؟ آری! حتما چنین است.
✔️جامعه ما نیازمند این است که هویت مادری را از نو به فرزندانش بشناساند و انگارههای نادرست منفی را اصلاح کند. رهبر حکیم انقلاب در دیدار اخیر جمعی از بانوان بر اصلاح انگاره نقش خانهداری تاکید کردند و از رد یکی بودن خانهداری با خانهنشینی سخن گفتند. اصلاح انگارههای غلط بیش از هر جا در نظام آموزشی ما اتفاق میافتد. نقش نظام آموزشی از رسانه هم با همه قدرتش بیشتر است. فقط لازم است سیاستگذاران آموزشوپرورش کشور قدری با نقش مادری مهربانتر باشند و فکری به حال آمادگی مادران آینده کشور برای پذیرش نقش حیاتیشان کنند.
eitaa.com/tahlilisiyasise
🔴 خبری منتشر شده که مجتمع #فولاد_بافق_یزد با حضور رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید!
✍داود_مدرسی_یان
💥راستی مگر #یزد بی آب نبود؟! مگر همه کارشناسان نمیگویند صنایع آببر را در کویر احداث نکنید؟ انتقال آب #خلیج_فارس برای صنایع آببر در دل کویر چه توجیهی عقلی و قانونی دارد؟
🔻دو اتفاق اینجا افتاده: اول، تخریب محیط زیست و دوم، تبعیض بین استانی!
🔹شاید مردم عادی و عزیز کویر از این حرکت استقبال کنند و برخی سیاستمداران هم دلسوزانه پای این اقدامات را امضا کنند که خدمتی کرده باشند، اما قطعاً و یقیناً این سیاستها به ضرر منافع و امنیت ملی است و اکوسیستم و محیط زیست را بیش از پیش تخریب میکند. کما اینکه امروز اثرات مخرب سدسازی ها و انتقال آب دهه۶۰ و ۷۰و۸۰ را میبینیم!
🔸مسئله محیط زیست، مسئله درجه ۲ و درجه ۳ نیست. جزو مسائل درجه ۱ است. جزو اولویتهاست.
🔹از طرفی، اینکه مردم بوشهر و سیستان و بلوچستان و روستاهایشان، در کنار خلیج فارس، آب برای شرب و آب مورد نیاز صنایع، نداشته باشند اما دولت برای کویر آب را با بودجه نفت و گاز خوزستان و بوشهر منتقل میکند یعنی تبعیض نهادینه سیستمی!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
حکمرانی سرطانی!
✍احمد قدیری
💥راجع به مانور رسانهای بر لزوم «همدلی» مردم برای صرفهجویی در مصرف گاز نمیدانم چه بگویم که حق مطلب ادا شود!
اینکه برخی از مردم کلانشهرهای همیشه برخوردار تصمیم میگیرند چند روزی کمتر اسراف یا مصرف کنند، قابل تقدیر است اما سؤال اساسی این است که در شرایطی که میلیونها نفر از مردم، در عذاب از سوز و سرمای بیسابقه و بعضا در معرض مرگ هستند، این چه حکمرانی سرطانیای است که مسؤلان و اخبارگویان با لباسهای تابستانه در بیرون از خانه از مردم میخواهند تا در محیط خانه لباسهای زمستانه بپوشند!
فارغ از کجفهمی نسبت به اثرگذاری تقریبا هیچِ این نوع هشدارها و خواهشهایی که مشخص است گوینده خود عامل نیست، و فارغ از اینکه مسؤلان اصول حکمرانی را نمیدانند، ظاهرا حتی از معنای حکمرانی نیز غافلاند و در مواجهه با وضعیت کنونی «دیپلماسی التماسی» را درپیش گرفتهاند!
مسؤلانی که وقتی پای منافع شخصیشان درمیان باشد کمترین تعارفی با احدی ندارند، چرا درجایی که پای منافع عمومی و حقوق عامه درمیان است رسم تساهل و تسامح را درپیش میگیرند؟!
با چه کسی تعارف دارید؟ از چه چیزی میترسید؟
به جای گفتار درمانی یا تعطیل کردن صنایع و ادارات که لطمه مضاعف به اقتصاد کشور است، با دو اهرم افزایش موقتِ چند برابری و همگانی قیمت و جریمه و قطع فوری گاز پرمصرفها، بحران را مدیریت و مصرف را کنترل کنید.
همین موضوع عینا راجع به بحران آب، معضل برق و... نیز صادق است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
برنامه هفتم؛ سیاست صنعتی یا توسعه بسیط؟
✍ سید یاسر جبرائیلی
💥سیاست صنعتی عبارت است از تلاش استراتژیک از سوی دولت برای دستیابی به رشد و پیشرفت در بخشهای منتخب از صنعت. سیاست صنعتی شامل قوانین، مقررات، اصول، سیاستها و فرایندهایی است که از سوی دولت تعریف و وضع میشوند تا فعالیتهای صنعتی کشور را سامان بخشیده، کنترل کرده و توسعه دهند تا اهداف مشخص حاصل شود. در سیاست صنعتی وظایف متناظر بخشهای عمومی، خصوصی، تعاونی و همچنین نقشهایی که بخشهای بزرگ، کوچک و متوسط اقتصاد باید ایفا کنند برای رسیدن به پیشرفت صنعتی تعریف میشود.
سیاست صنعتی است که سیاستهای پولی و مالی، سیاست تعرفهای، سیاست اشتغال، رویکرد دولت به سرمایه خارجی، نقش شرکتهای چند ملیتی و... را در پیشرفت کشور مشخص میکند. بدون داشتن سیاست صنعتی، اساساً نمی توان برای دولت نقشی در نظریه حمایت هوشمند تعریف کرد.
با مطالعه برنامههای پنج ساله توسعه در ایران به وضوح میتوان خلاء سیاست صنعتی را مشاهده کرد. این برنامهها که عمدتاً توسط اندیشمندان لیبرال پایهگذاری و تدوین شدهاند، فاقد هدفگذاریهای مشخص صنعتی هستند و میتوان گفت نوعی از توسعه را دنبال میکنند که راونهیل آن را توسعه بسیط
(Extensive Development)
میخواند.
توسعه بسیط را بطور خلاصه میتوان نوعی از توسعه دانست که در فقدان سیاست صنعتی اتفاق میافتد و نتیجه آن افزایش تیراژ تولید با اتکا به فناوری خارجی یا سرمایهگذاری مستقیم خارجی است نه دستیابی به فناوری و توان تولید صنعتی.
با یک مثال از برنامه ششم توسعه میتوان تصویر روشنتری از رویکرد توسعه بسیط -که نقطه مقابل سیاست صنعتی است- به دست داد. در برنامه پنج ساله ششم توسعۀ ایران که مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ است اهداف کمی تعیین شده برای برخی صنایع بدین شرح است: افزایش تولید خودروی سواری و وانت از ۱.۴ میلیون به ۲ میلیون دستگاه، افزایش تولید دارو از ۴۵ میلیارد عدد به ۵۵ میلیارد عدد، افزایش تولید لاستیک از ۲۵۰ هزار تن به ۴۰۰ هزار تن، افزایش تولید کاغذ از ۶۰۰ هزار تن به ۷۵۰ هزار تن.
همان طوری که مشاهده میشود، هدف گذاری انجام شده برای صنایع، افزایش تیراژی و مقداری تولید است نه دستیابی به فناوریهای مشخص برای رسیدن به "توان تولید" خودرو، دارو، لاستیک و کاغذ. حال آنکه مسئله توسعه، نه تیراژ تولید این اقلام، که توان تولید آنهاست.
نتیجه چنین رویکردی آنست که تا زمانی که واردات مواد اولیه و واسطهای تولید از خارج جریان دارد، اهداف توسعه محقق میشود، اما به محض اینکه جریان واردات به هر دلیلی دچار اختلال میشود، اهداف تعیین شده برای برنامه، کاملا از دسترس خارج میشوند.
نقطه مقابل چنین رویکردی به توسعه را در برنامه های توسعه کره جنوبی میتوان مشاهده کردبه عنوان نمونه در برنامه پنج ساله توسعه چهارم کره جنوبی(۸۲-۱۹۷۷)، به جای هدفگذاری برای افزایش تیراژ تولیدات صنایع الکترونیک، ۵۷ آیتم شامل نیمه هادیها و پردازشگرها انتخاب شدند تاتوان لازم برای تولید آنها در داخل تحصیل شود و ضمن جایگزین شدن تولید داخلی با واردات، این تولیدات به خارج از کشور نیز صادر شوند. دولت کره برای رسیدن به این هدف، ضمن راهاندازی یک مجموعه ویژه برای تولید نیمه هادیها و پردازشگرها، یک مؤسسه تحقیقاتی نیز برای وارد کردن تکنولوژی خارجی و توسعه آن در داخل ایجاد کرد. اگر امروز کره جنوبی یکی از پیشروان نیمههادیهاست، نتیجه آن رویکرد است. این ایام، پاسخ این پرسش اساسی و حیاتی است که آیا بناست وابستگی به مسیر غلط "توسعه بسیط" تداوم یابد، یا برنامه هفتم، یک برنامه سیاست صنعتی باشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
از مادر تا مفهوم مادر؛ از مسکن تا موالید!
✍یداله یاسینی
💥در این عصر و زمانه که درصد چشم گیری از دختران یا بهتر بگویم ماداران بالقوه سرزمینم، گرفتار مجالست و مؤانست باسگ و گربه شده اند، شاید؛ دیگر باید با دیده شک و تردید از کلمه مادر سخن راند!
چرا؟!
🔻زیرا که، حتماً تبریک برای روز مادر، مشروط به وجود مادر، که مولد است خواهد بود، حال آنکه با استفاده از غفلت و خواب خرگوشی مسئولان، سال هاست، غرب با تزریق زیر پوستیِ فرهنگِ منحط خود، تغییر #الگوی رفتاری و گفتاری مردم وطنم را در سرلوحه کار خود قرار داده است!
کدام الگو ؟!
🔻از پوشش، تا خواب و خوراک و حتی انتخاب انیس! سن ازدواج هم که دیگر قابل گفتن نیست!
صدا و سیما و دیگر دستگاه های عریض و طویل هم ، با صرف این همه بودجه، کاملاً بی مصرف باقی مانده اند!
هیچ نهاد و مسئولی هم پاسخگو نیست؟!
اما راه حل چیست؟!
🔻 یکی از راه حل ها، همان برگشتن به الگوی زندگی اصیل و با اصالت ایرانی است.
🔻یک مثال
سالیان متمادی مردم این سرزمین؛ در خانه های سنتی به سبک و معماری ایرانی خود، زندگی میکردند. موالید هم در حد متعارف بلکه بالاتر، در حال افزایش بود.
اما به ناگاه با تغییر در الگو و در واقع با تأسی از توصیه های لوکوربوزیه(پدر معماری مدرن) و اصرار بر اصلِ تمرکز نشینی شهری (آپارتمان نشینی) ، سبک زندگی جدیدی بنا نهاده شد، که #مفاهیم و #مرزها را به کلی دگرگون کرده است!
کدام مفهوم؟!
مفهوم معنی مسکن؛
🔻زیرا با از بین رفتنِ مفهوم سکینه و آرامشی که قرار بوده منزل و مسکن فعلی ایجاد کند؛ میلِ به تأهل، تبدیل به تمایل به تجرد و بی میلی به ازدواج شده!و این یعنی پذیرفتن انواع زندگی غیر متعارف!
خب چگونه؟!
🔻 طبیعتاً، مسکن با ابعاد کوچک، سلول کوچکی است که نه فضای مناسبی جهت طبخ غذا برای میهمانی دارد و نه فضایی برای تربیت و تفریح کودکانش!
و زنِ خانه هم علی القائده به زندانی محبوس در آن سلول شباهت زیادی پیدا میکند!
و این به معنای پذیرفتن زندگی جوامع ماشینی است که در آن زندگی، زن به بهانهی رهایی از این سلول، ناچار به تن دادن به کار در مشاغلی سخت و طاقت فرسا، آن هم با دستمزدی نصف حقوق مردان میشود!
و این یعنی مقدمه ی برای فرار از مسئولیت اصلیش یعنی #مادری!
کدام مرز؟!
مرز انسانیت؛
چگونه؟!
🔻وقتی نقش مادری کم رنگ شد؛ باید، به گونه ای این خلأ پر شود! در این رابطه و به منظور پر شدن این خلأ، ناخواسته برخی از دختران، تمایل به معاشرت با حیوان به عنوان انیس! و شاید به جای اولاد پیدا میکنند،اما با این تفاوت که، مهر و محبتی که باید در راه پرورش اولاد خرج شود، نثار سگ ها و گربه ها می شود تا علاوه بر مفاهیم، مرزها هم تغییر یابند!!
و نهایتاً این یعنی، پذیرفتن انواع بیماری روحی-روانی برای جامعه، که حاصل آن میشود #تحدید_نسل #رشد_منفی_موالید، #ازدیاد_متارکه و فاصله شدید از ارزش های انسانی! و یکی از راه های #جدا_سازی_مفهوم_مادری از #واژه_مقدس_مادر!
#مسکن
#مادر
#موالید
http://eitaa.com/tahlilgar_yasini