با «مادری» مهربانتر باشیم!
✍رها_عبداللهی
💥جامعهای که مادرانی بانشاط و راضی از «مادر بودن» دارد، از نظر سلامت روان رتبه بالایی خواهد داشت. دلیلش این است که مادر زاینده است. نه فقط زاینده نسل، که زاینده هر ارزش و نیرویی که یک جامعه برای تکاپو و رشدش نیاز دارد. او نه تنها واسطه خلقت و منشا تداوم نسل است، که نسل در دامن او پرورش مییابد. وقتی سالم باشد، نسل سالمی پا به عرصه اجتماع میگذارد.
🔺به چند دلیل باید بگوییم این کرامت در جامعه ما تضعیف شده است. از نشانههای بارز آن، وضعیت فرزندآوری در کشور است. به گواه آمارهای جمعیتی، زنان ایرانی طی سالهای اخیر یکچهارم گذشته مادر شدهاند. همچنین علاوه بر بالا رفتن سن ازدواج، به طور متوسط نزدیک ۴ سال بین ازدواج و بارداری فاصله هست که این تاخیر میتواند مناسبترین سنین مادر شدن را از آنان بگیرد. اگرچه علل متعددی برای این آمارها ذکر شده ولی نمیتوان انکار کرد «تضعیف جایگاه مادری» از مهمترین علل آن است.
🔹جایگاه مادری که در انگاره دختران و زنان تضعیف شود، تصمیم به مادر شدن در انتهای آمال و ایدهآلهایشان قرار میگیرد و کسب موقعیتهای شغلی و تحصیلی و فعالیتهای اجتماعی ارزش و اولویت بالاتری پیدا میکند. این ویژگی حتی در برخی کسانی که شاغل نیستند و خانهداری را برگزیدهاند هم دیده میشود. برخی زنان با وجود خانهدار بودن، از موقعیتشان احساس رضایت ندارند و حتی فرزندانشان را مانع رسیدن به آرزوها و پیشرفتهایشان میبینند. اعتماد به نفس تضعیف شده این زنان معضلی دیگر برای خانوادههاست.
🔹سوال اینجاست چرا در جامعهای که در فرهنگش مادر جایگاهی والا و ارزشی فرامادی دارد، پیامبرش بهشت را زیر قدمهای مادران دانسته و رهبر کبیر انقلابش مادر بودن را اشرف کارها در عالم عنوان و تاکید کرده کوچک کردن جایگاه مادری خیانت به جامعه است، به وضعی رسیده که آمارها چنین زنگ خطر کاهش اقبال به فرزنددار شدن و در نتیجه کاهش جمعیت را به صدا درآورده است؟
🔹یکی از علل چنین امری نوع برخورد نظام آموزشی و تربیتی ما با این موضوع است. از یک زمانی به بعد، نظام آموزشی ما بیشتر تمایزات جنسیتی در آموزش دختران و پسران را از برنامههای آموزشیاش حذف کرد. یعنی آموزشهای خانهداری و هنری ویژه دختران که در گذشته وجود داشت و دختران را برای پذیرش نقشهای آینده آماده میکرد، از آموزشها رخت بربست تا دختران در نظامگ آموزشی فقط مهیای ورود به آینده تحصیلی و شغلی شوند و گزینههای دیگری در چشمانداز ایدهآلهای خود نبینند. خروجی نظام آموزشی ما دخترانی هستند که برای پذیرش نقشهای خانوادگی خود تربیت نشدهاند و اولویتشان تحصیلات بالا و اشتغال به هر قیمت، بدون توجه به میزان نیاز جامعه و نیاز و شأنیت خود است. آنان مادری و خانهداری را قطب مقابل کسب جایگاههای اجتماعی، نقشی تحقیرآمیز و مانع رسیدن به آرزوهایشان میبینند. در چنین فضایی حتی آزادی انتخاب بین خانهداری و اشتغال از آنان گرفته میشود. سینما و تلویزیون و رسانههای دیگر نیز نقش پررنگی در این ماجرا داشتند.
🔹البته در نظام اجرایی هم «مادری» به قدر کافی محترم نیست. چنانکه به خاطر ضعف حمایت از مادران شاغل و محصل، آنان همیشه مادر شدن را تهدیدی برای ادامه اشتغال یا تحصیل و پیشرفتشان میبینند. نه از همکاری دانشگاهها با مادران دانشجو و متقاضی هیأت علمی خبری هست نه ساعات اداری و آموزشی و زیرساختهای مهدکودکی محل کار با رسیدگی مادر به فرزندش تطابق دارد و نه اصلاً پذیرشی برای رفت و آمد او با کودک به مدرسه و دانشگاه و اداره و کارگاه وجود دارد. این قضیه در ادارات دولتی، حوزهها و دانشگاهها، نظام پزشکی و بخش خصوصی کمابیش به یک شکل است.
🔹در کنار اینها تغییر سبک زندگی که فاصله گرفتن از فرهنگ ایرانی - اسلامی، ضعف اعتقادات دینی و نزدیک شدن به فرهنگ منحط غربی را به دنبال داشته، تاثیر بسزایی دارد.
🔹ما اگر دنبال افزایش سلامت روان و نشاط جامعه، بهبود اوضاع جمعیت و فرزندآوری کشور و حل چالشهای ناشی از تناقض نقشها هستیم، باید فکری به حال بازگشت کرامت جایگاه مادری در جامعه کنیم. آیا جایگاه تضعیفشده مادری قابل ترمیم و تقویت است؟ آری! حتما چنین است.
✔️جامعه ما نیازمند این است که هویت مادری را از نو به فرزندانش بشناساند و انگارههای نادرست منفی را اصلاح کند. رهبر حکیم انقلاب در دیدار اخیر جمعی از بانوان بر اصلاح انگاره نقش خانهداری تاکید کردند و از رد یکی بودن خانهداری با خانهنشینی سخن گفتند. اصلاح انگارههای غلط بیش از هر جا در نظام آموزشی ما اتفاق میافتد. نقش نظام آموزشی از رسانه هم با همه قدرتش بیشتر است. فقط لازم است سیاستگذاران آموزشوپرورش کشور قدری با نقش مادری مهربانتر باشند و فکری به حال آمادگی مادران آینده کشور برای پذیرش نقش حیاتیشان کنند.
eitaa.com/tahlilisiyasise
🔴 خبری منتشر شده که مجتمع #فولاد_بافق_یزد با حضور رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید!
✍داود_مدرسی_یان
💥راستی مگر #یزد بی آب نبود؟! مگر همه کارشناسان نمیگویند صنایع آببر را در کویر احداث نکنید؟ انتقال آب #خلیج_فارس برای صنایع آببر در دل کویر چه توجیهی عقلی و قانونی دارد؟
🔻دو اتفاق اینجا افتاده: اول، تخریب محیط زیست و دوم، تبعیض بین استانی!
🔹شاید مردم عادی و عزیز کویر از این حرکت استقبال کنند و برخی سیاستمداران هم دلسوزانه پای این اقدامات را امضا کنند که خدمتی کرده باشند، اما قطعاً و یقیناً این سیاستها به ضرر منافع و امنیت ملی است و اکوسیستم و محیط زیست را بیش از پیش تخریب میکند. کما اینکه امروز اثرات مخرب سدسازی ها و انتقال آب دهه۶۰ و ۷۰و۸۰ را میبینیم!
🔸مسئله محیط زیست، مسئله درجه ۲ و درجه ۳ نیست. جزو مسائل درجه ۱ است. جزو اولویتهاست.
🔹از طرفی، اینکه مردم بوشهر و سیستان و بلوچستان و روستاهایشان، در کنار خلیج فارس، آب برای شرب و آب مورد نیاز صنایع، نداشته باشند اما دولت برای کویر آب را با بودجه نفت و گاز خوزستان و بوشهر منتقل میکند یعنی تبعیض نهادینه سیستمی!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
حکمرانی سرطانی!
✍احمد قدیری
💥راجع به مانور رسانهای بر لزوم «همدلی» مردم برای صرفهجویی در مصرف گاز نمیدانم چه بگویم که حق مطلب ادا شود!
اینکه برخی از مردم کلانشهرهای همیشه برخوردار تصمیم میگیرند چند روزی کمتر اسراف یا مصرف کنند، قابل تقدیر است اما سؤال اساسی این است که در شرایطی که میلیونها نفر از مردم، در عذاب از سوز و سرمای بیسابقه و بعضا در معرض مرگ هستند، این چه حکمرانی سرطانیای است که مسؤلان و اخبارگویان با لباسهای تابستانه در بیرون از خانه از مردم میخواهند تا در محیط خانه لباسهای زمستانه بپوشند!
فارغ از کجفهمی نسبت به اثرگذاری تقریبا هیچِ این نوع هشدارها و خواهشهایی که مشخص است گوینده خود عامل نیست، و فارغ از اینکه مسؤلان اصول حکمرانی را نمیدانند، ظاهرا حتی از معنای حکمرانی نیز غافلاند و در مواجهه با وضعیت کنونی «دیپلماسی التماسی» را درپیش گرفتهاند!
مسؤلانی که وقتی پای منافع شخصیشان درمیان باشد کمترین تعارفی با احدی ندارند، چرا درجایی که پای منافع عمومی و حقوق عامه درمیان است رسم تساهل و تسامح را درپیش میگیرند؟!
با چه کسی تعارف دارید؟ از چه چیزی میترسید؟
به جای گفتار درمانی یا تعطیل کردن صنایع و ادارات که لطمه مضاعف به اقتصاد کشور است، با دو اهرم افزایش موقتِ چند برابری و همگانی قیمت و جریمه و قطع فوری گاز پرمصرفها، بحران را مدیریت و مصرف را کنترل کنید.
همین موضوع عینا راجع به بحران آب، معضل برق و... نیز صادق است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
برنامه هفتم؛ سیاست صنعتی یا توسعه بسیط؟
✍ سید یاسر جبرائیلی
💥سیاست صنعتی عبارت است از تلاش استراتژیک از سوی دولت برای دستیابی به رشد و پیشرفت در بخشهای منتخب از صنعت. سیاست صنعتی شامل قوانین، مقررات، اصول، سیاستها و فرایندهایی است که از سوی دولت تعریف و وضع میشوند تا فعالیتهای صنعتی کشور را سامان بخشیده، کنترل کرده و توسعه دهند تا اهداف مشخص حاصل شود. در سیاست صنعتی وظایف متناظر بخشهای عمومی، خصوصی، تعاونی و همچنین نقشهایی که بخشهای بزرگ، کوچک و متوسط اقتصاد باید ایفا کنند برای رسیدن به پیشرفت صنعتی تعریف میشود.
سیاست صنعتی است که سیاستهای پولی و مالی، سیاست تعرفهای، سیاست اشتغال، رویکرد دولت به سرمایه خارجی، نقش شرکتهای چند ملیتی و... را در پیشرفت کشور مشخص میکند. بدون داشتن سیاست صنعتی، اساساً نمی توان برای دولت نقشی در نظریه حمایت هوشمند تعریف کرد.
با مطالعه برنامههای پنج ساله توسعه در ایران به وضوح میتوان خلاء سیاست صنعتی را مشاهده کرد. این برنامهها که عمدتاً توسط اندیشمندان لیبرال پایهگذاری و تدوین شدهاند، فاقد هدفگذاریهای مشخص صنعتی هستند و میتوان گفت نوعی از توسعه را دنبال میکنند که راونهیل آن را توسعه بسیط
(Extensive Development)
میخواند.
توسعه بسیط را بطور خلاصه میتوان نوعی از توسعه دانست که در فقدان سیاست صنعتی اتفاق میافتد و نتیجه آن افزایش تیراژ تولید با اتکا به فناوری خارجی یا سرمایهگذاری مستقیم خارجی است نه دستیابی به فناوری و توان تولید صنعتی.
با یک مثال از برنامه ششم توسعه میتوان تصویر روشنتری از رویکرد توسعه بسیط -که نقطه مقابل سیاست صنعتی است- به دست داد. در برنامه پنج ساله ششم توسعۀ ایران که مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ است اهداف کمی تعیین شده برای برخی صنایع بدین شرح است: افزایش تولید خودروی سواری و وانت از ۱.۴ میلیون به ۲ میلیون دستگاه، افزایش تولید دارو از ۴۵ میلیارد عدد به ۵۵ میلیارد عدد، افزایش تولید لاستیک از ۲۵۰ هزار تن به ۴۰۰ هزار تن، افزایش تولید کاغذ از ۶۰۰ هزار تن به ۷۵۰ هزار تن.
همان طوری که مشاهده میشود، هدف گذاری انجام شده برای صنایع، افزایش تیراژی و مقداری تولید است نه دستیابی به فناوریهای مشخص برای رسیدن به "توان تولید" خودرو، دارو، لاستیک و کاغذ. حال آنکه مسئله توسعه، نه تیراژ تولید این اقلام، که توان تولید آنهاست.
نتیجه چنین رویکردی آنست که تا زمانی که واردات مواد اولیه و واسطهای تولید از خارج جریان دارد، اهداف توسعه محقق میشود، اما به محض اینکه جریان واردات به هر دلیلی دچار اختلال میشود، اهداف تعیین شده برای برنامه، کاملا از دسترس خارج میشوند.
نقطه مقابل چنین رویکردی به توسعه را در برنامه های توسعه کره جنوبی میتوان مشاهده کردبه عنوان نمونه در برنامه پنج ساله توسعه چهارم کره جنوبی(۸۲-۱۹۷۷)، به جای هدفگذاری برای افزایش تیراژ تولیدات صنایع الکترونیک، ۵۷ آیتم شامل نیمه هادیها و پردازشگرها انتخاب شدند تاتوان لازم برای تولید آنها در داخل تحصیل شود و ضمن جایگزین شدن تولید داخلی با واردات، این تولیدات به خارج از کشور نیز صادر شوند. دولت کره برای رسیدن به این هدف، ضمن راهاندازی یک مجموعه ویژه برای تولید نیمه هادیها و پردازشگرها، یک مؤسسه تحقیقاتی نیز برای وارد کردن تکنولوژی خارجی و توسعه آن در داخل ایجاد کرد. اگر امروز کره جنوبی یکی از پیشروان نیمههادیهاست، نتیجه آن رویکرد است. این ایام، پاسخ این پرسش اساسی و حیاتی است که آیا بناست وابستگی به مسیر غلط "توسعه بسیط" تداوم یابد، یا برنامه هفتم، یک برنامه سیاست صنعتی باشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
از مادر تا مفهوم مادر؛ از مسکن تا موالید!
✍یداله یاسینی
💥در این عصر و زمانه که درصد چشم گیری از دختران یا بهتر بگویم ماداران بالقوه سرزمینم، گرفتار مجالست و مؤانست باسگ و گربه شده اند، شاید؛ دیگر باید با دیده شک و تردید از کلمه مادر سخن راند!
چرا؟!
🔻زیرا که، حتماً تبریک برای روز مادر، مشروط به وجود مادر، که مولد است خواهد بود، حال آنکه با استفاده از غفلت و خواب خرگوشی مسئولان، سال هاست، غرب با تزریق زیر پوستیِ فرهنگِ منحط خود، تغییر #الگوی رفتاری و گفتاری مردم وطنم را در سرلوحه کار خود قرار داده است!
کدام الگو ؟!
🔻از پوشش، تا خواب و خوراک و حتی انتخاب انیس! سن ازدواج هم که دیگر قابل گفتن نیست!
صدا و سیما و دیگر دستگاه های عریض و طویل هم ، با صرف این همه بودجه، کاملاً بی مصرف باقی مانده اند!
هیچ نهاد و مسئولی هم پاسخگو نیست؟!
اما راه حل چیست؟!
🔻 یکی از راه حل ها، همان برگشتن به الگوی زندگی اصیل و با اصالت ایرانی است.
🔻یک مثال
سالیان متمادی مردم این سرزمین؛ در خانه های سنتی به سبک و معماری ایرانی خود، زندگی میکردند. موالید هم در حد متعارف بلکه بالاتر، در حال افزایش بود.
اما به ناگاه با تغییر در الگو و در واقع با تأسی از توصیه های لوکوربوزیه(پدر معماری مدرن) و اصرار بر اصلِ تمرکز نشینی شهری (آپارتمان نشینی) ، سبک زندگی جدیدی بنا نهاده شد، که #مفاهیم و #مرزها را به کلی دگرگون کرده است!
کدام مفهوم؟!
مفهوم معنی مسکن؛
🔻زیرا با از بین رفتنِ مفهوم سکینه و آرامشی که قرار بوده منزل و مسکن فعلی ایجاد کند؛ میلِ به تأهل، تبدیل به تمایل به تجرد و بی میلی به ازدواج شده!و این یعنی پذیرفتن انواع زندگی غیر متعارف!
خب چگونه؟!
🔻 طبیعتاً، مسکن با ابعاد کوچک، سلول کوچکی است که نه فضای مناسبی جهت طبخ غذا برای میهمانی دارد و نه فضایی برای تربیت و تفریح کودکانش!
و زنِ خانه هم علی القائده به زندانی محبوس در آن سلول شباهت زیادی پیدا میکند!
و این به معنای پذیرفتن زندگی جوامع ماشینی است که در آن زندگی، زن به بهانهی رهایی از این سلول، ناچار به تن دادن به کار در مشاغلی سخت و طاقت فرسا، آن هم با دستمزدی نصف حقوق مردان میشود!
و این یعنی مقدمه ی برای فرار از مسئولیت اصلیش یعنی #مادری!
کدام مرز؟!
مرز انسانیت؛
چگونه؟!
🔻وقتی نقش مادری کم رنگ شد؛ باید، به گونه ای این خلأ پر شود! در این رابطه و به منظور پر شدن این خلأ، ناخواسته برخی از دختران، تمایل به معاشرت با حیوان به عنوان انیس! و شاید به جای اولاد پیدا میکنند،اما با این تفاوت که، مهر و محبتی که باید در راه پرورش اولاد خرج شود، نثار سگ ها و گربه ها می شود تا علاوه بر مفاهیم، مرزها هم تغییر یابند!!
و نهایتاً این یعنی، پذیرفتن انواع بیماری روحی-روانی برای جامعه، که حاصل آن میشود #تحدید_نسل #رشد_منفی_موالید، #ازدیاد_متارکه و فاصله شدید از ارزش های انسانی! و یکی از راه های #جدا_سازی_مفهوم_مادری از #واژه_مقدس_مادر!
#مسکن
#مادر
#موالید
http://eitaa.com/tahlilgar_yasini
درباره پیشانی پینه بسته...
✍محسن مهدیان
💥تصویر پیشانی پینه بسته یک جاسوس، نقل جنجالی این روزهاست. خیلی هم این تصاویر بی سابقه نیست، از کلاهی و کشمیری و تا مهدی هاشمی در بیت منتظری تا این اواخر در میان محکومان فساد اقتصادی و جاسوسی شبیه اکبری و موسوی مجد و غیره.
اما در نسبت پیشانی پینه بسته و هر نماد مذهبی دیگری مثل یقه بسته و تسبیح و انگشتر با پروژه نفوذ و نفاق، چند نکته کلیدی قابل طرح است.
1⃣یکم. پیشانی پینه بسته الزاما نشانه نفاق امثال اکبری نیست. چه بسا متعبد بوده و در میانه راه منحرف شده است. حجتی وجود ندارد هر منحرفی را از بندگهواره منافق بدانیم. برای نفاق چنین فردی باید در پی نشانه های دیگر بود.
2⃣دوم. چرا باید منافق از نمادها و نشانه های انقلابی استفاده کند؟ روشنست؛ تا شناخته نشود. تا اعتبار جذب کند. یعنی منافق برای پیشبرد کارش ناچارست به هویت متدین ها دربیاید. همین نشانه ای بر حاکم بودن ارزش ها است. لذا به تعبیر شهید مطهری خاصیت رشد جامعه دینی اینست که در کنارش نفاق شکل می گیرد.
3⃣سوم. نفاق دو گونه است. نفاق اکبر و نفاق اصغر. نفاق اکبر همانست که امام فرمود از کفر بدترست. چنین منافقی علماً کافر به دین است و تظاهرش از سر خدعه است. اما نفاق اصغر در عمل است. در دل منکر دین و ارزش ها نیست و برای پیشبرد مقاصد دنیوی متظاهر به دین شده است.
برخورد با ایندو کاملا متفاوت است. برخورد با اولی باید امنیتی باشد. اما برخورد با دومی فرهنگی است. راه اصلاح اولی جز محاکمه و تحکم نیست. اما راه اصلاح دومی چه بسا اصلاح ساختارها و ایجاد یک نظام کنترلی و حتی مدارا است.
اولی در میان مومنین وصله ناچسب است اما دومی با حضور در میان مومنین چه بسا اصلاح شود. همانطور که باطن بر ظاهر اثر دارد، ظاهر نیز بر باطن موثر است.
4⃣چهارم. کافر از دوران طاغوت وقتی به جامعه دینی می رسد منافق می شود. اما همین نفاق با رشد جامعه دینی کم و کمتر می شود. لذا در روایات آمده است که در نزدیکی ظهور، نفاق به کمترین میزان خود می رسد. چرا؟ چون آگاهی مردم قدرت جولان نفاق نمی دهد و بصیرت و ایمان ابزار شناسائی منافق می شود.
همین روزها را بررسی کنیم. دشمنی ها روز به روز صریح تر و نفاق کمتر شده است. دو راه بیشتر نیست؛ جریانات سیاسی یا انقلابی و یا کریه و سیاه می شوند. به همین دلیلست که دشمن ایران، همان دشمن دینست، دشمن اهل بیت است و حتی دشمن عدالت و آزادی حقیقی است. این نشانه رشد جامعه ماست.
5⃣پنجم. جمعبندی:
🔹الف/ جامعه ای که نظام کنترلی دارد کمتر اجازه شکل گیری و توسعه نفاق علمی و عملی می دهد.
🔸ب/ جامعه ای که ظواهر دین در آن رعایت شود خود به خود منافق عملی را هدایت و نفاق اصغر را کم می کند.
🔹ج/ جامعه ای که ارزش ها در آن تعمیق و تبیین و بصیرت بیشتر شود، نفاق اکبر خودبه خود کاهش و از خفی به جلی و به سمت دشمنی صریح پیش میرود.
✅خلاصه اینکه مبارزه با نقاب نفاق، فراتر از اقدامات امنیتی است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
✍مهدی محمدی
۱- لیست گذاری سپاه توسط اروپا در اصل چندان مهم نیست چون بیش از آنکه یک اقدام باشد، یک اعلام موضع است. مهم این است که ببینیم در ذهنیت امنیتی و راهبردی غرب چه چیزی در حال رخ دادن است. به عبارت دقیق تر، مسئله این است که ببینیم این اقدام مقدمه چیست؟
۲- در تقریب اول، اروپا در حال نشان دادن کلافگی خود از شکست آشوب ها در ایران است. همچنین، اروپایی ها در حال نشان دادن این نکته اند که دیگر امیدی به خیزش آشوب از داخل ایران ندارند و کمپین انقلاب در رسانه و توییتر پیوسته اند!
۳- ظاهرا کسی یا چیزی اروپا را مستمرا ترغیب می کند پل های پشت سر خود با ایران را خراب کند. بدتر از این، از اروپا می خواهند گاری خود را به اسب نیمه جان اپوزیسیون ببندد. این یعنی اروپا مسئولیت تداوم یک پروژه شکست خورده را به عهده گرفته. همان سینه خیز رفتن پس از زمین خوردن!
۴- من هرگز این مقدار رفتار احساساتی در سیاست اروپا درباره ایران را به یاد نمی آورم. اروپا می تواند مخالف ایران باشد اما اینکه اجازه بدهد گروه های تروریست برای آن سیاست امنیتی تعیین کنند، به معنای یک عدم تعادل امنیتی بی سابقه است.
۵- اسراییل پس پرده تلاش برای ایجاد یک کمپین سیاسی علیه ایران در جهان ایستاده. از کره جنوبی تا پارلمان اروپا داستان همین است. دولت جدید رژیم در موقعیتی نیست که به سمت افزایش تنش اساسی حرکت کند اما سعی می کند دیگران را به رویارویی سیاسی با ایران بکشاند.
۶- اگر هدف اروپا تشدید تنش در داخل ایران و اعتباربخشی به اپوزیسیون باشد، برای هدفی از که هم اکنون شکست خورده، هزینه ای هنگفت پرداخت خواهد کرد. اینکه روشن شود داستان آشوبها در ایران کلا یک پروژه خارجی است، لطف بزرگی به جمهوری اسلامی است.
۷- اگر هدف جنگ اوکراین باشد، همکاران آقای بورل کلا راه را برعکس می روند. بحران ژئوپلتیکی بزرگ میان اروپا و روسیه با شلیک تیر مشقی به سمت ایران حل نمی شود.
۸-و اگر هدف خود سپاه باشد اسراییلی ها رسما کلاه اروپا را برداشته اند! این لیست گذاری به سپاه آسیبی نمی زند اما بی شک به یگان هایی از ارتش های اروپایی که در منطقه مستقرند، آسیب های بزرگ وارد خواهد کرد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
بین سرویس امنیتی ایران و انگلیس درباره اعدام اکبری چه گذشت؟
✔️ سناریو بعدی وزارت اطلاعات برای «sis» چیست؟!
✍️مهدی جهان تیغی
💥از بررسی رفتار انگلیسیها با موضوع اعدام علیرضا اکبری تا بیانیه دوم وزارت اطلاعات نکات تحلیلی قابل توجهی استنباط میشود که به نوعی بخشی از اتفاقات جاری بین وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و سرویس امنیتی انگلیس را هم قابل حدس زدن میکند.
1️⃣ تجزیه و تحلیل رفتار انگلیسیها در وهله اول بسیار اهمیت دارد. آنها درباره اعدام اکبری در بالاترین سطح موضعگیری و ابراز عصبانیت علنی کم سابقه کردند. آنها حتی آمریکاییها و برخی کشورهای غربی را هم در این نوع رفتار با خود همراه کردند. این عصبانیت کم سابقه نشانه مهمی از اهمیت و جایگاه و تبعات اعدام علیرضا اکبری برای انگلیس و درستی اقدامات سرویس امنیتی ایران دارد. ولی برای درک بهتر این عصبانیت و تجزیه و تحلیل دقیقتر رمزگشایی از عصبانیت انگلیسیها باید حتما بیانیه دوم وزارت اطلاعات را کمی بیشتر واکاوی کرد. در این میان نگاهی به روند تحرکات راهبردی اکبری در ده سال گذشته به درک و فهم بهتر موضوع نیز کمک مهمی خواهد کرد.
2️⃣ بر اساس اخبار منتشر شده، علیرضا اکبری یک ابر جاسوس بوده و به علت حضور و نفوذ در مراکز حساس کشور، اطلاعات او قاعدتا بسیار ذی قیمتبوده است. اما آنچه بیش از یک فروشنده اطلاعات مهم، ارزش و اهمیت او را بیشتر میکند، موضوع نفوذ و تلاش وی در تحمیل محاسبات راهبردی مدنظر انگلیس به بدنه بلندپایه تصمیم گیری امنیتی و سیاسی کشور بوده است. مقامات انگلیسی در واقع یک نگرانی بزرگ دارند و آن اینکه دستگاههای امنیتی ایران با مطالعه روند سیر محاسبات کلانی که علیرضا اکبری به دنبال تحمیل آن به دستگاههای تصمیم گیر مهم کشور بوده، بتوانند روند انگلیس زدایی از محاسبات آلوده شده بخشی از تصممیات یا برنامهها را متوقف و حتی معکوس سازی کنند. به لحاظ راهبردی این موضوع مهمترین دلیل نگرانی و عصبانیت مقامات انگلیس محسوب می شود.
3️⃣ اما بیانیه دوم وزارت اطلاعات یک گزاره مهم و معنادار در خود جای داده است. آن بخش از بیانیه وزارت اطلاعات که بر پایان مصونیت کاذب و القا شده سرویس اطلاعاتی انگلیس به جاسوسان خود از طریق ابزارهای چون ویزا، اقامت و یا اعطای تابعیت تاکید دارد، اهمیت معنادارتری دارد. معنای این گزاره این است که خط مصونیت درباره جاسوسان انگلیسی در ایران به پایان رسیده و یا به معنای دیگر حفاظت از جاسوسان توسط انگلیسی ها تضمین خود را از دست داده است. این موضوع به صورت طبیعی مشخص است که چه فشار روانی و اجرایی هم به جاسوسان و هم افسران اطلاعاتی انگلیس برای ادامه روند کاری وارد میکند و ادامه کار را برای سرویس امنیتی انگلیس که ماهیت و کارکرد خود را تضمین امنیت و عدم شناسایی جاسوسانش تعریف کرده، تا چه حد دچار مشکل بنیادی کرده است.
4️⃣ از مجموع موارد گفته شده، قابل حدس زدن است که سرویس اطلاعاتی انگلیس در این چند وقت چه تلاش ویژهای برای به سرانجام نرسیدن مجازات علیرضا اکبری را انجام داده و همه تلاش آنها این بوده که با متوقف کردن اعدام اکبری، از تزلزل روحی و کارکردی شبکه جاسوسی خود در ایران جلوگیری کنند. از این طرف نیز اعدام علیرضا اکبری هم نشان میدهد که سرویس امنیتی و قضایی ایران چگونه جواب قاطعی در مواجهه با این اقدامات نشان داده است. مبارزه دستگاههای امنیتی ایران با انگلیس وارد دوران جدیدی شده و اینبار ایران دست برتر را پیدا کرده و در حال پاکسازی، شناسایی و ضربه به سرویس مقابل خود هست. ضرباتی که تا همین الان نیز ابهت و اعتبار سرویس اطلاعاتی انگلیس را در سطح جهانی زیر سوال برده و رقبای جهانی این سرویس را نیز علاقه مند به نسخه بومی اطلاعاتی ایران کرده است. انگلیسیها اگر میخواهند بدانند چه سناریوهای در انتظار آنها است، بد نیست سرنوشت ضربه اطلاعاتی ایران به آمریکاییها در ابتدا دهه نود را هم مطالعه کنند و ببینند که چگونه کل شبکه و ساختار و سازکارهای سرویس اطلاعاتی آمریکا در منطقه و جهان دچار ضربه اساسی شد و چگونه ایران در آن مقطع چینیها را هم شریک پرونده اطلاعاتی خود کرد و سی نفر از جاسوسان آمریکا فقط در چین اعدام شدند. همین سرنوشت شاید و چه بسا بدتر از آن در انتظار انگلیسی ها هم باشد، زیرا ایران اینبار میتواند تجربه صید ابر جاسوس انگلیسی را به همکاران جهانی خود منتقل کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
بررسی_جنگ_تراشه_ها_میان_آمریکا_و_چین.pdf
1.85M
#بررسی_جنگ_تراشه_ها
#میان_آمریکا_و_چین
🔻پی . دی . اف
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#بانک_مرکزی و مسئله توسعه
✍سید یاسر جبرائیلی
💥یک نکته مهم مرتبط با بحث استقلال بانک مرکزی از دولت این است که نهادها تککارکردی نیستند. رویکرد نئولیبرال به اقتصاد که در پی استقلال بانک مرکزی است، کارکرد این نهاد را به کنترل نرخ تورم تقلیل میدهد و در این میان مهمترین کارکردی که در تئوری غفلت و در تجویز حذف میشود، نقش توسعهای بانک مرکزی است. وقتی کارکرد بانک مرکزی به کنترل نرخ تورم محدود شده و تحقق این هدف به استقلال بانک مرکزی از دولت گره میخورد، به این مساله توجه نمیشود که پس از استقلال بانک مرکزی، دولت به عنوان متولی پیشرفت کشور، از یک ابزار حیاتی محروم میشود. پیشرفت از یک سو نیازمند برنامهریزی و از سوی دیگر محتاج سرمایه است. دولت باید ضمن ترسیم نقشه پیشرفت کشور، سرمایه لازم را برای صنایع پیشران تجهیز کند و استقلال بانک مرکزی از دولت یعنی انفکاک ماشین تجهیز و تخصیص منابع از نقشه پیشرفت و عقیمسازی دولت توسعهگرا.
تامل در تجربه تاریخی کشورهای صنعتی نشان میدهد که بانکهای مرکزی این کشورها نقش بسیار مهمی در مدیریت تجهیز و تخصیص منابع مالی برای صنایع و بخشهای منتخب داشتهاند.
🔻بانک مرکزی کره جنوبی در دوره ریاست جمهوری ژنرال پارکچانگهی توانست با جمعآوری سپردههای مردمی، نرخ پسانداز ملی را از ۷ درصد در سال ۱۹۶۴ به ۱۶ درصد در سال ۱۹۶۹ افزایش داده و توامان فشارهای تورمی را نیز کنترل کند. تخصیص این منابع به صنایع پیشران، نقش مهمی در رسیدن به میانگین نرخ رشد ۱۱ درصد در سال طی این دوره داشت. برخی بانک های مرکزی، اخذ سپردههای دلاری را رواج دادند تا پساندازهای ارزی مردم را وارد چرخه اقتصاد کنند.
📍بانک مرکزی ژاپن نیز در خدمت سیاست صنعتی این کشور بوده است.
🔽در اروپا و آمریکا، تامین مالی دولت، مدیریت نرخ بهره و حمایت از بخشهای تولیدی با استفاده از روشهای مداخله مستقیم، در زمره مهمترین ماموریتهای بانکهای مرکزی بوده و باید گفت که اساسا فلسفه وجودی بانک مرکزی انجام همین ماموریتها بوده است.
بانکهای مرکزی در اروپا هرچند ماهیت خصوصی داشتند اما در قبال دریافت امتیازاتی از دولت نظیر انحصار چاپ پول و میزبانی حسابهای دولتی، تسهیلات یارانهای به صنایع مورد نظر دولت میدادند و این امر، نقش مهمی در پیشرفت صنایع این کشورها ایفا کرد. در واقع در این کشورها یک ساختار مالی دولت و بانک مرکزی شکل گرفته بود که این امکان را داشت تجهیز اعتبار کرده و هم فعالیتهای دولت را تامین مالی کند و هم صنعت را.
⏬بانک فرانسه در سال ۱۹۴۵ ملی شد و تحت نظر «شورای ملی اعتبار» قرار گرفت. این شورا کمک به مدرنیزاسیون اقتصاد فرانسه و افزایش توان اقتصاد این کشور برای رقابت در بازارهای بین المللی را از طریق اعطای تسهیلات یارانهای دنبال کرد و این سیاست، کمک زیادی به احیای اقتصاد فرانسه پس از جنگ جهانی دوم کرد.
⏹آلمان که به دنبال افزایش ذخایر طلای خود بود و صادرات طلا را ممنوع کرد و به واردات طلا وام بدون بهره داد. علاوه بر این رویکرد ایجابی، یک رویکرد سلبی نیز در اعطای تسهیلات توسط بانکهای مرکزی دیده میشود.
🔵برای نمونه، بانک انگلیس اعطای تسهیلات به بخشهایی نظیر «مصرف» و «تامین مالی واردات» را محدود کرد. این کنترل تسهیلات، با کنترل جریان سرمایه و کنترل نرخ ارز نیز همراه بود.
✔️ به طور خلاصه، میتوان گفت که در طول تاریخ، بانکهای مرکزی دولتها را تامین مالی کردهاند، از روشهای تخصیص اعتبار و اعطای یارانه برای تقویت بخشهای منتخب صنعت استفاده کردهاند، نرخ ارز را از طریق کنترل جریان سرمایه و کنترل نرخ تسعیر، مدیریت کردهاند اما نسخهای که نئولیبرالیسم تجویز کرده و کارکرد بانک مرکزی را به کنترل تورم تقلیل میدهد، خلاف تاریخ و سنت بانکداری در کشورهای پیشرفته است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
حلواجی.m4a
1.96M
ادعیۀ ماه رجب: دعای امام صادق علیه السلام
🎙أباذر الحلواجي
بِسمِ اللَهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيم
خابَ الوافِدونَ عَلَىٰ غَيرِك
آنان که بر غیرِ تو وارد شدند ناکام شدند
و خَسِرَ المُتَعَرِّضونَ إلّا لَك
و آنان که به غیرِ تو روی آوردند زیان دیدند
و ضاعَ المُلِمّونَ إلّا بِك
و آنان که به درگاهِ غیرِ تو فرود آمدند تباه گشتند
و أجدَبَ المُنتَجِعونَ إلّا مَنِ انتَجَعَ فَضلَك
، و آنان که از غیرِ فضلِ تو طلب کردند، بیبرگونوا شدند
بابُك مَفتوحٌ لِلرّاغِبينَ
درب رحمتت بر مشتاقان باز است
و خَيرُك مَبذولٌ لِلطّالِبين
و خیر تو به جویندگان عطا شده است
و فَضلُك مُباحٌ لِلسّائِلينَ
و فضل و احسانت بر درخواستکنندگان مباح است
و نَيلُك مُتاحٌ لِلآمِلين
و وصالِ تو برای آرزومندان میسّر و مهیّاست
و رِزقُك مَبسوطٌ لِمَن عَصاك
و خانِ روزیات [حتی] برای آنکه نافرمانیات کرده گسترانیده شده
و حِلمُك مُعتَرِضٌ لِمَن ناواك
و بردباریات بر آنکه به دشمنیات برخواسته شامل است
عادَتُك الإحسانُ إلَى المُسيئين
احسان و نیکی به بدکاران، روش و عادت توست
و سَبيلُك الإبقاءُ عَلَى المُعتَدين
و مدارا با متجاوزان شیوۀ توست
اللٰهُمَّ فاهدِنِى هُدَى المُهتَدينَ
پس خداوندا، مرا به راهِ رَهیافتگانْ رهنمون شو
و ارزُقنِى اجتِهادَ المُجتَهِدين
و تلاش سختکوشان را روزیام فرما!
و لا تَجعَلنِى مِنَ الغافِلينَ المُبعَدينَ
و مرا از غافلانِ رانده از درگاهت قرار مده
و اغفِر لِى يومَ الدّين
و در روز جزا مرا بیامرز!
http://eitaa.com/tahlilgar_yasini