ادامه پست بالا...
او نه جمهوري خواه و نه دموکرات است، و آنچه را که انجام ميدهد، اگر چه خشم افکارعمومي را برمیانگيزد، اما هيچ کدام از دو حزب اصلي آمريکا متهم نخواهند شد. لذا واقعيت اين است که او تلاش دارد با سیاست «فشار بیاور– امتیاز بگیر» توافق نامههای بینالمللی و دو جانبه و چندجانبه را با توجه به تغییر شرایط جهانی و فضای کنونی دنیا مورد بازنگری قرار دهد تا منافع بلندمدت آمریکا با سياستهاي جدید تضمين شود.
#چهارم.
اما درباره ايران بيش از چهار دهه از زمان پيروزي انقلاب اسلامي روسای جمهور آمریکا درحال يادگيري تدریجی هستند. جان فينر در نشريه آمريکايي پوليتيکو تاکید میکند «ترامپ واقعا نميداند که چه چيزي در موضوع ايران درست است». از اول انقلاب تاکنون هفت رئیسجمهور در آمریکا با فضا سازی و جنگ روانی تلاش داشتند جمهوری اسلامی را به زانو درآورند اما پس از آشنا شدن با واقعیتهای ایران و طی کردن هرچند سینوسی «منحنی یادگیری تدریجی»، هیچگاه به «منحنی یادگیری مسئله محور» نرسیدند و نتوانستند درعمل به حل مشکلات بین دو کشور که اساسی و اصولی هستند، بپردازند که نشان میدهد مشکل نه در ایران بلکه در سیستم هیئت حاکمه آمریکاست. تا جایی که سي ان ان در گزارش خود تاکید میکند« یقیناً تحريمها موجب صلح جهاني نميشود و اميدوار نباشيد تحريمها ايران را پاي ميز چانه زني بکشاند، زیرا کارتر و کلينتون و بوش هم 20 سال چنين حرکتي را عليه صنعت نفت و تجارت و بانکهاي ايران امتحان کردند، اما تاريخ تکرار ميشود و ايران به همان اندازه که آمادگي ايستادن در برابر کارتر و بوش و کلينتون را داشت، آمادگي کامل ايستادگي در برابر ترامپ را هم دارد»!.
#پنجم.
ترامپ پس از دیدار با پوتین در هلسینکی در توئیتی علت وخامت روابط روسیه و آمریکا را نتیجه«حماقت آمریکا» خواند و در مصاحبه با فاکس نیوز اذعان کرد«موضوع روسیه در آمریکا ترفندی ساختگی و شیطانی است که عدهای ایجاد کردند تا میان واشنگتن و مسکو فاصله انداخته شود». اما ترامپ بعداز اینکه به آمریکا برگشت مجبور شد تحت فشار «دولت عمیق» و هیئت حاکمه آمریکا و لابی صهیونیستی که او را متهم به خیانت به آرمانهای لیبرال دمکراسی کردند، حرف خود را پس بگیرد و در سخنانی متناقض روسیه را بعنوان خطر برای آمریکا معرفی کند. پس گرفتن سخنان رئیسجمهور آمریکا بخوبی نشان داد این «دولت عمیق» است که تصمیم ساز و تصمیم گیر است و رئیسجمهور چه دمکرات و چه جمهوری خواه فقط مجری این سیاستها خواهد بود.
#ششم.
کمی تامل در ایجاد «گروه اقدام علیه ایران» بخوبی نقش «دولت عمیق» را آشکارتر میکند. برایان هوک که بعنوان رئیساین گروه منصوب شده کسی است که در کارزار انتخاباتی مخالف سیاستها و ریاست جمهوری ترامپ بود و بههمراه 120 نفر دیگر از شخصیتهای آمریکایی با امضاء نامهای علیه ترامپ موجب بروز جنجال سیاسی در آمریکا شدند.اما همین فرد بطور تعجب آوری در تیم ترامپ جایگزین میشود و مهمترین تصمیمات سیاست خارجی آمریکا با نظر او اجرا میشود، بطوریکه در برخورد با جمهوری اسلامی نقش اصلی در خروج آمریکا از برجام را ایفا میکند. نقش «دولت عمیق» در آمریکا آنقدر آشکار است که حتی اروپاییها هم هنگام مذاکره با آمریکاییها اولین سؤالشان این است «چه تضمینی وجود دارد توافقات آنها مورد تائید تصمیم گیران اصلی آمریکا باشد؟!» تا جایی که هنگام مذاکره با تیلرسون دریافته بودند وی مورد تایید دولت عمیق نیست و نکته جالب اینکه بعداز اخراج تیلرسون و تیمش از وزارت خارجه آمریکا، تنها عضوی که از این گروه در وزارت خارجه آمریکا و تیم پمپئو باقی ماند، برایان هوک رئیسگروه اقدام علیه ایران است!
#هفتم.
لذا مواضع جمهوری اسلامی آنقدر از استدلال منطقی برخوردار است که رسانههای جهان بعد از این همه جنگ روانی علیه ایران تاکید میکنند «رد هرگونه مذاکره با آمریکا از سوی ایران سخني بي پايه نيست و فقط ريشه در تجربيات ايران ندارد، بلکه سياست آمريکا همواره براساس پایبند نبودن به قول و قراردادهایش استوار است». رسانههای غربی– عربی با اشاره تلویحی به شکست جنگ رسانهای خود علیه ایران تاکید میکنند «رئیسجمهور آمریکا با عقل اندک و جهلش نسبت به تحولات بینالمللی قابل آموزش دادن نیست» البته این خصلت ترامپ ارثی است.جان اف کندي هم هنگام دادن پیشنهاد پست مشاور امنيت ملي به رابرت مک نامارا گفته بود«فکر نميکنم هيچ مدرسهاي براي روساي جمهور آمریکا وجود داشته باشد و من هم احساس نميکنم شایسته ریاست جمهوری باشم»...!!!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#چرا_از_خبرگان_رهبری_خشمگین_هستند❓
✍دکترسیدیاسرجبرائیلی
🔹ریشههای خشم امثال مهدی کروبی تا علی مطهری از مجلس خبرگان، در این است که این جماعت دریافتهاند این مجلس امروز دقیقا همان نسبتی را با آیتالله خامنهای دارد که خبرگان اول با امام(ره) داشت.
🔹نتیجه این تبعیت، آنها را از نقشههای شومشان ناامید ساخته، چنانکه نقشههای شوم دهه ۶۰ برآب شد.
🔹خبرگان اول تابع امام خود بود، خبرگان پنجم هم چنین است. نتیجه این تبعیت، باطلالسحر نقشههای شیاطین است، چنانکه خرداد شصت و هشت چنان شد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#بلوغ_سیاسی_جامعه
اختصاصی کانال تحلیلی سیاسی صراط
(قسمت اول)
✍یاسین
به دنبال ریشه یابی فاکتورها وعوامل مؤثر بر رویشها وریزشهای درونی انقلاب وبر مبنای گفتمانهای موجود در کشور و عوامل ضعف و نقاط قوت آنها و نظر به حوادث و رویدادهای صورت گرفته انقلاب اسلامی و نوع انتخاب آحاد مردم در انتخابات چهار دهه ی اخیر ،در راستای بصیرت افزایی سیاسی ، فارغ از رویشهای صورت گرفته به نفع جبهه ی انقلاب ،مطالب مهمی درخصوص ریزشها و عدم توانایی جذب رأی برای جبهه ی انقلاب ،به نظر میرسدکه باید این موارد از طرف انقلابیون به صورت ویژه هم دیده شود و هم اینکه برای آن چاره ای اندیشیده شود، لیکن در این مجال ، ابتدا به نقاط ضعف سپس به فضل الهی در آینده دربرخی موارد نسبت به بیان راه حل های منطقی اشاره خواهد شد .
رئوس مطالب به شرح ذیل است :
#یکم-اشتباه تاکتیکی در شیوه جذب رأی که چه بسا عمده مشکل و کانون عدم موفقیت در کسب رأی اردوی انقلابیون بوده است .
#دوم-نوع نگاه غیر صحیح به حامیان به صورتی که توان جذب رابه نفع جبهه ی انقلاب ، گاهی اوقات بسیار ضعیف و حتی در مواردی در حد منفی رقم زده است .
#سوم-ضعف در شناسایی کانون جذب رقیب و پرداختن به مسایل کلیشه ای و حتی کم اهمیت و گاهی بی اهمیت .
#چهارم-عدم توجه و شناخت نسل جدید به خصوص نسل #دهه_های_هفتاد_و_هشتاد که پر واضح است منبعد میزان قابل توجهی از آرای سیاسی مربوط به این قشر است و بنا بر تحقیق میدانی صورت گرفته کانون و نقطه هدف و توجه رسانه ای وتیم جنگ روانی دشمن خارجی و داخلی همین نسل آسیب پذیر است که ان شاء الله نسبت به این موضوع درآینده به تفسیر مطالبی ارائه خواهد شد.
#پنجم-عدم وفاق و برنامه ریزی صحیح در جبهه ی انقلاب و نسل میانی انقلاب و نیز عدم درک و شناخت زمان و موقعیت برای استفاده از منابع انسانی نخبه و فعال سیاسی،اجتماعی ،فرهنگی،اقتصادی و حتی هنری که طبعاً این مهم موجب هدر رفت و سوخته شدن بهترین و ارزشمند ترین مهره های نسل میانی انقلاب شده است .
#ششم-نیاز مبرم به استفاده از توان و ظرفیت فیزیکی ، فکری سلایق و آحاد و گروه های سیاسی درون نظام ( داخل و خارج کشور)که لازمه آن بلوغ فکری خودِ نسل میانی انقلابیون است .
#هفتم-طرد افکار نو به واسطه اصرار بر استفاده از همان افکار و همان افراد نسل قدیم دررأس وحتی لایه های میانی و بدنه دستگاه های مبتکر و خلاق جامعه که به واقع دیگر قدرت تحلیل و درک درستی نه از زمان دارند و نه از چگونگی بکارگیری قدرت نرم افزاری اجتماع و فرهنگ .
#هشتم-عدم استفاده به هنگام و دقیق از شور و شعور آحاد مردم به خصوص نسل نو در زمان مراسمات دینی مذهبی به ویژه محرم و صفر در راستای بصیرت افزایی سیاسی ، فرهنگی همچنین ناتوانی هدایت این مهم در مسیر هم افزایی به سمت جذب حداکثری آراءِ به اصطلاح خاکستری به سود جبهه انقلاب .
#نهم-فرصت سوزی و سهم خواهی ها همچنین اصرارهای نابجا برای ائتلاف بر روی گزینه های مورد نظر بدون درنظر گرفتن اهدافِ دشمن قسم خورده داخلی و خارجی در اکثر انتخابات .
لذادرنتیجه موارد " نه گانه " فوق همه شاهد این بوده ایم برخی از اهداف انقلاب باسیاست مقتدرانه و درشان نظام مردم سالاری دینی پیگیری شده و در مواردگوناگونی، هم شاهد سیاستهای منفعلانه نمایندگان و دولت ها در مقابل سیاستهای کشورهای زره بینیِ حاشیه خلیج فارس و ایضاً ابرقدرتهای شرق و غرب بوده ایم وهم نیز شاهد هجوم تمدن غربی به بنیانهای اساسی دینی وفرهنگی جامعه #به_خصوص_نسل_جدید که کشور را درگیر مشکلات زیادی منجمله مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نموده که می بایست در این شرایط حساس و برای گذر از این پیچ تاریخی همه با هم به مصداق امت واحده عمل نموده و چالشهای پیش رو را به فرصت تبدیل نماییم.
البته به فضل الهی برای برون رفت از این وضعیت ودر راستای چاره اندیشی در آینده به تفسیر مطالبی ملموس و عملی ارائه خواهد شد .
ادامه دارد ...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#حمله_به_کنسولگری_ایران_در_بصره؛
#تحلیل_کوتاه (داخلی عراق)
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔸علاوه بر حمله به کنسولگری ایران در بصره که جمعه گذشته صورت گرفت، دفاتر گروهها و جریانهای نزدیک به ایران در این شهر نیز مورد حملهی آشوبگران قرار گرفته است. چنین اقدامی نمیتواند بدون اهداف داخلی طراحی شده باشد.
🔸به نظر میرسد یکی از اهداف مهم طراحان این آشوبها، تصویرسازی منفی از ایران و گروههای نزدیک به او از جمله حشد الشعبی است. در این چارچوب، تلاش میشود تا مقبولیت این گروهها نزد مردم عراق کاهش یافته و یا کاهشیافته تصویرسازی شود بهگونهای که مردم آنها را بخشی از مشکلات عراق تلقی کنند نه بخشی از راهحل. در نهایت نیز هزینه همراهی با این گروهها در فرایندهای سیاسی داخلی عراق که مهمترین آنها در این روزها انتخاب نخست وزیر است، افزایش یابد تا عملا سیاستورزی این گروهها در داخل محدود گردد. این هدف زمانی به صورت کامل برای طراحان این آشوبها محقق خواهدشد که نخست وزیری همسو با سیاستهای آمریکا و عربستان در عراق بر سر کار آید. لذا آنچه در بصره اتفاق افتاد، بناست بخشی از نتیجهی شوم خود را در آرایش سیاسی جدید عراق برای تعیین نخستوزیر نشان دهد.
🔸با این وجود، حوادث چندان هم مطابق با این هدف پیش نرفته است. تا اینجای کار، العبادی بزرگترین بازندهی حوادث بصره بوده است چرا که این حوادث باعث شد تا مقتدی صدر بدنامی العبادی در مدیریت را تحمل نکرده و از ضرورت استعفای او سخن بگوید که عملا بهمعنای عبور صدر و یارانش از کاندیداتوری العبادی برای دور جدید نخستوزیری عراق است. مواضع هوشمندانه شخصیتهای حشد الشعبی در قبال العبادی نیز باعث شد تا او نتواند تحت حمایت آمریکا، از حوادث بصره نمدی برای خود ببافد. حشد الشعبی حالا باید ارزش و خدمات خود به عراق را برجسته سازد. البته باید همچنان منتظر کنشها و واکنشهای پیدرپی گروههای مختلف سیاسی در عراق بود. حوادث بصره احتمالا نقطهای مهم در فرایند تعیین نخستوزیر عراق است و این بازی پیچیده هنوز ادامه دارد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#نشست_تهران_آغازی_بر_یک_پایان
✍دکترسعدالله زارعی
اجلاس سهجانبه روز جمعه تهران اگرچه در ادامه دو اجلاس پیشین سران ایران، روسیه و ترکیه است، اما در عین حال از ویژگیهای خاصی برخوردار است. اجلاس تهران از آنجا که در آستانه آغاز عملیات سنگین نظامی ارتش سوریه و مدافعان منطقهای آن و مرتبط با آن برگزار شد، اهمیت خاصی پیدا کرد و به همین نسبت هم دارای تأثیرات مهمی خواهد بود. در اینجا ذکر چند مورد اهمیت این اجلاس را توضیح میدهد:
#یکم ـ «ادلب» آخرین منطقه اشغالی به دست تروریستهای تکفیری تحتالحمایه است که با آزادی قریبالوقوع آن پرونده «در اختیار داشتن سرزمین» تروریستها بسته میشود و از آن پس روند فعالیت آنان ـ اگرچه کاملاً متوقف نمیشودـ به شدت کاهش مییابد و حاکمیت دولت و ارتش سوریه بر سرزمین خود کامل میشود.
ادلب چهارمین منطقهای است که در مذاکرات «آستانه» به عنوان منطقه «کمتر درگیر» یا «کاهش تنش» مشخص شد و خود همین مطلب عملیات نظامی ارتش سوریه را با ابهام مواجه کرد.
در این میان ترکیه با این استدلال که از یک سو با عملیات ارتش، سیل پناهجویان ادلب به سمت همسایه شمالی سوریه سرازیر میشود و از سوی دیگر تروریستها را به سمت ترکیه گسیل خواهد کرد، با عملیات نظامی ارتش سوریه مخالفت کرده و بر راهحل سیاسی تأکید میکرد؛ اما در عین حال راهحل سیاسی نیز با بنبست مواجه بود؛ چرا که بخش وسیعی از تروریستها شاملالنصره، داعش، احرارالشام و دهها گروه دیگر مرتبط با آنان پذیرای راهحل سیاسی نبودند و در مقابل هر پیشنهاد که مستلزم ترک منطقه از سوی آنان و ترک سلاح بود، میایستادند. دولت ترکیه اگر چه برابر دهها اسناد با این گروهها در ارتباط مستمر بود، اما در عمل نتوانست آنان را پای «راهحل سیاسی» بیاورد. در عین حال، دلایلی وجود دارد که نشان میدهد دولت ترکیه به طور واقعی با تسلیم ادلب به ارتش سوریه موافق نبود؛ چراکه موافقت با آن ادامه حضور نظامیان خود ترکیه در مناطق شمالی سوریه را نیز ناممکن میکرد. در نهایت ترکیه بر اثر اصرار ایران و روسیه ناگزیر به پذیرش عملیات پاکسازی به دست ارتش سوریه شد و رجبطیب اردوغان در اجلاس تهران پای عملیات نظامی برای آزادسازی ادلب را امضا کرد و در واقع موانع منطقهای عملیات ارتش سوریه برطرف شد.
#دوم ـ اجلاس تهران و توافق ایران، روسیه و ترکیه بر سر «عملیات نهایی» آزادسازی سوریه نشان داد که..
ادامه در پست بعد..
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
بحران امنیتی سوریه اولاً، در یک فرایند داخلی و با محوریت جبهه مقاومت در ابعاد امنیتی و ثانیاً، در یک فرایند منطقهای رو به پایان است و این در حالی است که غربیها چنین تبلیغ میکردند که امنیت سوریه جز در یک فرایند بینالمللی و مبتنی بر قطعنامه سازمان ملل قابل حلوفصل نیست. حتی در روزهای اخیر «لودریان» وزیر خارجه فرانسه اگرچه به پیروزی بشار اسد در جنگ اعتراف کرد؛ اما اعلام کرد که او برنده صلح نیست! واقعیت این است که علیرغم تلاش گسترده آمریکا، انگلیس و فرانسه یک بار دیگر از روند تحولات جا ماندهاند و اینک بزرگترین بحران منطقهای بدون حضور و نظر آنان در حال پایان یافتن است.
این میتواند همانگونه که در سخنان حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(دامت برکاته) در دیدار با رئیس جمهور روسیه مطرح شد، به یک الگوی کارآمد در حلوفصل بحرانهای منطقهای تبدیل شود.
#سوم ـ اجلاس تهران و رسیدن به فرمول «آزادسازی نظامی ادلب»، یادآور نقش برجسته و محوری ایران در حل قدرتمند بحران امنیتی سوریه است. واقعیت این است که سوریه با نظریه مقاومتی انقلاب اسلام آخرین گامها به سوی آزادی را برمیدارد. اگر روسیه در اجلاس تهران حضور یافته است، حضور او برخلاف ایران به سه سال اخیر برمیگردد، حال آنکه ایران از آغازین روزهای بحران، در کنار سوریه بوده و نیز برخلاف روسیه که حضوری منفرد و عمدتاً جنگافزاری در حل بحران داشته است، ایران حضوری جبههای و توام با مشارکت دولت عراق، حزبالله لبنان و گروههای پرقدرت مقاومت عراقی، پاکستانی و افغانی داشته و نیروی انسانی قابل ملاحظهای به ساختار دفاعی سوریه وارد کرده است. اجلاس سوم سران سه کشور در تهران در واقع نقش محوری ایران را در حل بحران امنیتی سوریه که بزرگترین بحران امنیتی منطقه طی ۳۰، ۴۰ سال اخیر بوده است، نشان داد.
#چهارم ـ توافق تهران انرژی زیادی به نیروهای عملکننده در عملیات ادلب میدهد، کما اینکه رعب بسیاری به تروریستهایی که به شکاف بین ترکیه و دو کشور دیگر امید بسته بودند، وارد میکند. عملیات روزهای آینده ادلب هم اینک از یک پشتوانه قوی منطقهای بهرهمند است و این موضوع خود مانع فعال شدن مؤثر مخالفان غربی عملیات آزادسازی ادلب میشود. عملیات ارتش در ادلب یک شانس بزرگ دیگر نیز دارد. ارتش پس از پاکسازی جنوب، غوطه شرقی دمشق و شمال استان حمص میتواند نیروهای خود را برای آزادسازی ادلب متمرکز کند و این در حالی است که مثلاً در جریان عملیات نصر ۲ که به آزادی شهر استراتژیک حلب منجر شد، ارتش ناگز یر بود با یکچهارم نیرو و توانایی خود وارد عملیات شود.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#پیرامون_بازنشر_برخی_تصاویر_و_کلیپ_ها
✍محمدصادق سلطانزاده
🔻ابراهیم الجعفری وزیر خارجه عراق در پیامی خطاب به ملت ایران:
🔹هدف اصلی آشوبگران بصره در حمله به کنسولگری ایران تخریب روابط دوستانه دو ملت ایران و عراق است. آشوب گران از سوی یک عده ناشناس هدایت میشوند تا هم وجهه عراق را تخریب کنند و هم روابط دوستانه ایران و عراق را تخریب کنند و ما به دنبال عاملان آن هستیم.
🔴 #هوشیار_باشیم
🔻دوستان عزیز و بزرگوار #عراق کشوری با هویت های قبیله ای ، مذهبی، سیاسی و در برخی مناطق هویت های قومی متفاوت است.
طبیعتا در کشوری که هنوز حزب بعث صدام هنوز حامیانی دارد عده ای قلیل تحت تاثیر رسانه های معاند و فعال شدن گسل های مذهبی و پان عربیسم و.... نسبت به ایران هتاکی داشته باشند.
امری که در ایران و هر کشور دیگری ممکن است توسط برخی هنجارشکن یا اپوزسیون ، سلطنت طلبان و یا حتی روشنفکرنما و گاهی شد در نطق یک نماینده ی جاهل مجلس! اتفاق بیفتد. موضوعی که خصوصاً متاسفانه در فضای مجازی بارها و بارها دیده ایم. مثال برخی شعارها قومیتی را در یک ورزشگاه را میتوان به عموم ملت ایران تسرّی داد. آیا اگر قرار بود دیدن فیلم شعار چند فتنه گر علیه روسیه در سال۸۸ ، مبنای تحلیل ملت و دولت روسیه در خصوص مردم ایران باشد اکنون شاهد روابط راهبردی ایران و روسیه بودیم.
اما آنچه که خارج از جنگ روانی به عنوان یک واقعیت است روابط ایران و عراق به عنوان دو کشور دوست و همسایه روابط مناسبی است و دشمنان برای صید ماهی مطلوب خود به دنبال #تفرقه_افکنی هستند که گاهی برخی دوستان محترم غافلانه با بازنشر برخی تصاویر و به تبع آن تحلیل های ناروا در زمین دشمن بازی میکنند. صد البته حساب مزدوران و فِی قُلوبهم مَرَض جداست که طبق قاعده مامورند و معذور تعریف میشوند!!!
مقابله با تهدیدات امنیتی، سیاسی و رسانه ای دشمن مستلزم #جامع_نگری ، تقویت قدرت تحلیل و #سواد_رسانه_ای است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#محرم
#برنامه_ریزی
#تبیین
به فضل خدا در ایام محرم مطالبی در چند قسمت با موضوع #بلوغ_سیاسی_جامعه را تقدیم شما خوبان خواهم کرد .
امید است مورد استفاده قرار گیرد .
✍یاسین
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
شکر خدا محرم ارباب می رسد
تنها دوای این دلِ بی تاب می رسد
◾فرارسیدن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدلله الحسین (ع) و اصحاب باوفایش را تسلیت عرض مینمائیم
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 گذری بر #آشوب_بصره
✍محمد جلالی فرد
🔻اتفاقاتی که در بصره عراق در حال وقوع است در اصل یک #نافرمانی_مدنی در سطح وسیع در اعتراض به کمبود خدمات اجتماعی و اقتصادی است که با ورود عناصر مزدور بعثی و فرصت طلبان آمریکایی و سعودی در حال تبدیل به خشونت است. فعالان و محافل رسانه ای و سیاسی عراق بجای اینکه دولت را مجبور به استعفا کنند باید این حقیقت و مطالبه گری را به دولت گوشزد کنند استان بصره بدون هیچگونه شک و تردیدی مهمترین استان کشور عراق است و بیش از ۹۰درصد درآمد ملی عراق از این استان حاصل میشود. دولت عراق باید متوجه باشد که بصره تنها بندرگاه عراق است که صادرات نفتی از این منطقه به دنیا ارسال میشود و از بندر ام القصر واردات به این کشور سرازیر میشود. بهرغم امکانات عظیم موجود در بصره دولت در ۱۵ سال گذشته به مناطقی مانند کردستان عراق بیش از بصره اهتمام داشته است و این رفتار تبعیضآمیز زمینهساز حوادث فعلی و البته سوءاستفاده محور سعودی آمریکایی- بعثی عراق شده است.
🔻با توضیحات فوق دو نکته حائز اهمیت است:
1⃣بعضی از دولتمردان عراقی حاضر در بغداد و همسو با منافع سعودی-آمریکایی از این اتفاق خرسندند چرا که این فضا را بهترین فرصت برای تاختن به جمهوری اسلامی می دانند تا جایی که به اذعان استاندار بصره بارها اعلام خطر به دولتمردان شده بود و حتی در مورد رئیس پلیس بصره هم اعتراضاتی به بغداد فرستاده شده بود ولی هیچ واکنشی انجام نشد. کارتا جایی ادامه پیدا میکند که روبروی کنسولگریهای امریکا و سعودی نزدیک ۲۰۰۰ نفر در چندلایه نیرو چیده میشود ولی امنیت کنسولگری ایران در پایین ترین حد ممکن میباشد.
2⃣فضای مجازی در عراق در حال تاثیر گذاری زیادی بر افکار عمومی این کشور و بخصوص جوانان است تا جایی که با وجود کمک جمهوری اسلامی ایران برای نابودی داعش و از طرف دیگر خاستگاه حشدالشعبی یعنی "بصره"مراکز وابسته به ایران در این شهر به آتش کشیده می شود.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#بلوغ_سیاسی_جامعه
قسمت دوم(اینترنت)
✍یاسین
همه میدانیم به علت بی تدبیری های عده ای، دشمن و رادیکالها و برخی افراطیون چگونه توانسته اند بدنه ی جامعه ی به اصطلاح "خاکستری و سیاه " که بخش قابل توجهی از این بدنه ، نسل سوم و چهارم انقلاب محسوب میشوند را با خود همراه کنند ،آن هم با کمترین زحمت و هزینه ،از طریق رسانه های گروهی مانند کانال های ماهواره ای ، اینترنت و اپلیکیشنهای متعدد ساخته شده توسط غرب .
با این وجود هنوز بعد گذشت چهار دهه از عمر با برکت انقلاب ،ما انقلابیون نمی توانیم کمترین اثری بر روی جامعه به اصطلاح "#خاکستری_و_سیاه " داشته باشیم.
با توجه به موارد مذکور آسیب ها و راه چاره را در چند مورد به اختصار شرح خواهیم داد :
#یکم :از نقاط ضعف که نگارنده این متن ،قصد طرح آن را دارد، موضوع ساماندهی قوی ترین رسانه جمعی ( #اینترنت ) است که شاید به کرات خیلی از دلسوختگان و نخبگان فهیم به درستی آن را طرح و به چالش کشیده اند اما هیچ وقت و در هیچ دولتی تلاش لازم و جدی که در این خصوص به نتیجه مطلوب منتج شود صورت نگرفت .
باتحقیق میدانی و ارتباط با بدنه و اقشار مردم قطعاً میتوان این مهم را به وضوح مشاهده کرد که اکثریت قشر آسیب پذیر یعنی #متولدین_دهه_های_70_80_وبعضاً_90 درمعرض چه آسیبهای جدی در خصوص مسائل فرهنگی و اخلاقی قرار گرفته اند.
بدون تردید زمان و عصر ارتباط است و به هیچ وجه نمی توان بااین موضوع مقابله منفی انجام داد بلکه این موضوع فقط و فقط یک راه حل و چاره دارد که #حضرت_آقا هم به صراحت و به کرار مطرح کرده اند و آن راه حل ، موضوع راه اندازی #شبکه_ملی_یا_اینترانت مصوب تبصره 2 ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه است.
بمنظور راستی آزمایی راه حل این مساله ، کشورهای ژاپن ، استرالیا ،آلمان ، کره جنوبی و شبکه ملی آن کشورها را میتوان به عنوان مصداق حقیقی و موفق این راه حل مطرح کرد.
درخصوص آسیب های جدی اینترنتِ پالایش نشده که در کسری از زمان میلیاردها سایت را تسخیر خود می کند، به جرأت می توان گفت : نمی شود با سیستم فیلترینگ کاری از پیش برد و عملاً این راه کار بی تأثیر و بی خاصیت شده است . تا جایی که امروز با وجود راه های دور زدن سیستم فیلترینگ و انبوه فیلترشکن ها و .. دیگر برای آلوده شدن به مسائل انحرافی مانند انحرافات سیاسی ، اجتماعی و اخلاقی چالش مکان و زمان از بین رفته است .
برای توجه به اهمیت موضوع ،نگارنده #مرگ_خاموش_با_گاز_منواکسید_کربن تولید شده توسط بخاری مخدوش در یک اتاق را بهترین نمونه و تشابه موضوعی با خطر اینترنت و انواع و اقسام اپلیکیشن های رایانه ای می داند . زیرا که به درستی آلوده شدن جامعه آرام و مقطعی و لحضه به لحضه صورت می گیرد حال آنکه به علت عدم مشاهده ،به صورت دفعتاً ،خطر احساس نمی شود ولی، متأسفانه برخی مسئولین نمی خواهند از خواب غفلت بیدار شوند .
زیرا هر فردی می تواند در هر زمان و مکانی دسترسی لازم و بی حد وحصر به همه امکانات وابسته به اینترنت را داشته باشد مثلاً در خصوص استفاده از اپلیکیشنهای رایانه ای #واتساپ #تلگرام #اینستاگرام که در کشور ما بیشترین طرفدار و کاربر را دارند،در نتیجه میتوان گفت بیشترین آسیب ها را هم ، اپلیکیشن های مذکور به جامعه وارد می کنند و مصداق بارز آن را در #فتنه_88 #آشوبهای_دیماه96 #فراخوان_های_چند_وقت_اخیر شاهد بودیم که بخش اعظم فراخوان ها و تجمعات و دامن زدن به جنگ روانی توسط دشمن، از خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران توسط همین پیام رسانهای مذکور صورت گرفت
ادامه در پست بعد..
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
برای اثبات عدم تأثیر سیستم فیلترینگ ، بهترین نمونه مسدود کردن تلگرام توسط دولت در دی ماه 96 #بدون_حمایت و بستر سازی مناسب برای#پیام_رسان_های_داخلی را می توان عنوان نمود . بنا به تحقیق میدانی صورت گرفته توسط برخی از کارشناسان فضای مجازی به جرأت میتوان گفت این ابزار(تلگرام ) چنان در دست دشمن قرار گرفته که با فیلتر کردن این اپلیکشن در سال96 فقط کانالهای وابسته به نظام مختل شد و کاربران انقلابی سردرگم از فضای به وجود آمده قدرت تصمیم گیری برای ادامه فعالیت در فضای مجازی را از دست داده و به مخاطبان تشنه ی اخبار، اطلاعات و اخبار سالم و درست داده نشد. اما کانالهایی#آمدنیوز_وحید_آنلاین_بی_بی_سی و ... با سوء استفاده از فضای غبار آلود به وجود آمده وبه علت وابسطه بودن به دشمن،نه تنها به سرعت ترمیم و شروع به کار کرده ،بلکه به هیچ وجه مخاطبان خود را از دست نداده که شاید با تحریک ضد انقلاب همچنین با استفاده از تبلیغ و ترویج انواع فیلترشکن و مهمتر از همه ، عدم ارسال اخبار و اطلاعات در کانالهای انقلابی ، جذب و افزایش مخاطب هم داشتند.
البته در خصوص مطلب اخیر ،شاید عنوان کردن این موضع کمی سخت باشد، لیکن درد را باید گفت تا چاره یابی وحل مساله شود ،زیرا متأسفانه باید گفت تاحدی ، برخی از نخبه گان و مدیران تصمیم ساز هم ، به علت وابسطه بودن به استفاده از فضای مجازی پالایش نشده همچنین استفاده از اپلیکیشنهای وابسطه به بیگانه در این مورد بی تقصیر نیستند.
اگر بخواهیم درخصوص راستی آزمایی مضرات اینترنت تحقیق کنیم ،حتماً یکی ازبهترین راهها، مراجعه به آمارِ پرونده اختلاف های خانوادگی و طلاق با موضوع آسیب های اجتمایی واستفاده از فضای مجازی و اینترنت خواهد بود .
ازدیگرمباحث مهم این عرصه پرداختن به موضوع #حمایت_دولت_وآحاد_مردم از پیام رسانهای بومی با قابلیتهای متعدد و مورد نیاز جامعه است زیرا میتواند علاوه بر تأمین هدف سرگرمی، #ارتباط_آسان_و_ارزان را هم به همراه داشته باشد همچنین نسبت به سرقت اطلاعات و سوء استفاده دشمن از کاربران این گونه اپلیکشن ها در زمانهای حساس مثل ایام انتخابات و .. جلوگیری به عمل آورد که قطعاً رعایت این مهم، هم مکملِ راه اندازی شبکه ملی یا اینترانت خواهد بود و هم راه حلی مناسب برای #حفظ نسل انقلابی جامعه به خصوص متولدین #دهه_های_70 #80 و #90 از آسیب های استفاده از فضای مجازی و نیز #هدایت_و_جذب_رأیِ این قشر به نفع جبهه ی انقلاب./
پایان قسمت دوم
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#آیا_جامعه_معنوی_تر_شده_است❓
#پس_اینهمه_فساد_چیست⁉️
✍محسن مهدیان
یکی از کلیدواژه های پربسامد رهبری انقلاب اینست که معنویت در جامعه ما هر روز بیشتر می شود. در این میان شبهه ای مطرح است که با کدام برآورد؟
در پاسخ به این سوال چند نکته حائز اهمیت است.
#یکم. خطای مشاهده
یکی از اشکالات اصلی در ارزیابی سطح معنویت در جامعه، توقف در مظاهر فساد است. فساد فی ذاته بروزش بیشتر است اما عمق ندارد. این گزاره هم به تجربه ثابت شده است و هم در معارف ما تاکید خاص دارد. تعبیر قرآن از باطل، کف روی آب است( رعد آیه 17) کف اولا طفیلی آب است و بعد هم ظهورش بیشتر است؛ اما کف است و ماندگار نیست.
قدرت رسانه جدید در یک جمله، همین است که باطل را با درشت نمایی گمراه کننده ای جلوی چشم میآورد. اما این حقیقت جامعه ما نیست.
برای تماشای حق نیاز به چشم مسلح داریم .چشمی که تربیت یافته است. چشمی که قدرت تماشای زیبایی اهل حق را داراست.
اما حقیقت جامعه را چطور ببینیم؟
#دوم. دیدن خوبی ها
یکی از اشکالات ما اینست که خوبی های جامعه و بروز و ظهور معنوی جامعه را توجه نمی کنیم. زیبایی های جامعه را باید در بزنگاه ها ملاحظه کرد. یکی از نمایش های معنوی جامعه همین ایام محرم است. همین مناسک است. عبادات امروز جامعه ما، یک تفاوت بسیار کلیدی با گذشته کرده است و آنهم فراتر رفتن از عبادت فردی به عبادات جمعی است. جمع همواره به خدا نزدیک ترست. از عزاداری ها گرفته تا اعتکاف ها تا گروه های جهادی تا ....
کار خیر.
یکی دیگر از ظهورات معنوی جامعه، کار خیرست. کار خیر را دست کم نگیریم. کار خیر امروز، نسبت به گذشته هزاران برابر رشد یافته تر و مترقی تر است. کار خیر در گذشته تنها در اختیار بزرگان بازار بود. امروز کار خیر، کاملا مردمی و همگانی و عمومی شده است. از همه طیفی نیز در آن حضور دارند. کار خیر یک پیام بسیار جدی دارد و آنهم عبور از انانیت و منیت است. خیرخواهی یعنی از خودگذشتن. از خود گذشتن قدم اول در سلوک و معنویت است. به تعبیر عرفا اولین گام بعد از یقظه از خود گذشتن است.
از خود گذشتن یک روز در خیرخواهی برای محیط زیست و کمک به حیوانات است. رشد یافته ترش می شود خیرخواهی برای مردم مستضعف و پابرهنه ها. و همیطور سطوح تعالی اش تا آنجا می رسد که در شهر به ظاهر پلیدی ها، جوانانی یافت می شوند که جان به کف می گیرند و برای دفاع از حریم اهل بیت و امنیت مردم از خود و خانواده شان گذر می کنند.
تلاش کنیم درست ببینم.
ممکن است بگوئید این حرف ها قبول. ولی اینها برای بخشی از جامعه است. اکثریت جامعه درگیر معصیت اند. نمونه اش رونق بی حجابی.
پاسخ به این سوال بسیار مهم وکلیدی است.
#سوم. تقوا در حرکت است.
یک اشتباه اساسی بین من وشما اینست که تصور می کنیم ارزیابی تقوا نقطه ایست. یعنی چی؟ یعنی تقوای آدم ها را اولا در ظاهرشان و بعد هم بصورت نقطه به نقطه مقایسه می کنیم، در حالیکه تقوا را باید در حرکت سنجید. چه حرکتی ؟ میزان ورود انسان به دنیا. کمال تقوا به میزانی است که به دنیا ورود می کنیم و در مقابل معصیت و انحراف مقاومت می کنیم. دنیای امروز، دنیای هجمه های بی امان شیطانی است. ایستادگی در این دنیا به مراتب سخت تر از گذشته است و صدالبته که مقاومت در برابر گناه، دهها برابر انسان را معنوی تر و روحانی تر می سازد. نیامدن به دنیا و گوشه گزینی، بی قدر و بها است. مرد آنست که پای به میدان بنهد...
معنویت جامعه امروز را در حرکت و مقاومتش ببینید. اینطور تحلیل کنیم خواهی دید که از هر منظر نسبت به گذشته جلوتریم و متعالی ترِ.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#بازی_دوبارهی_ترکیه_با_برگهی_آوارگان_سوری
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔸حتی نشست تهران و مذاکرات سهجانبهی ترکیه، روسیه و ایران هم نتوانست مخالفت آنکارا با آغاز عملیات آزادسازی ادلب را از میان برده و یا شدت آن را کاهش دهد. ترکیه اکنون میکوشد با برگهی آوارگان، کشورهای اروپایی را تهدید کند تا بلکه آنها با فشارهای خود، این عملیات را متوقف سازند.
🔸بولنت ییلدریم، رئیس هیأت امدادرسانی انسانی ترکیه روز دوشنبه تهدید کرد که اگر کشورهای اروپایی برای توقف حمله نیروهای سوری به استان ادلب مداخله نکنند، ترکیه مرزهای خود برای رفتن آوارگان سوری به اروپا را باز میکند. این تهدید در صورت عملیشدن، علاوه بر اینکه دوباره موجب غرقشدن برخی از آوارگان خواهد شد، موجی از ورود آنها به کشورهای اروپایی را رقم زده و این کشورها را با مشکلات متعددی مواجه خواهد ساخت. پیش از این، ترکیه در سالهای 94 و 95 با کاهش عامدانه نظارت بر مرزهای خود، چنین تهدیدی را عملی ساخت.
🔸استفاده ابزاری ترکیه از مساله آوارگان، به تهدید کردن اروپا محدود نمیشود. ترکیه در قالب عملیات سپر فرات در سال 95 و با این بهانه که میخواهد حدفاصل اعزاز تا جرابلس در شمال سوریه را جهت اسکان آوارگان مهیا سازد، به سوریه حمله کرد تا عملا مانع از پیوستن کانتون کردی عفرین با سایر کانتونهای شرق فرات شود. اکنون این منطقه اشغالی در اختیار گروههای تروریستی نزدیک به ترکیه است و اسکان آوارگان در آن آنگونه که آنکارا مدعی بود، هیچگاه رخ نداد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#مدیریت_حوزه_علمیه_و_دادگاه_ویژه_روحانيت_پاسخ_دهند⁉️
✍حمید رسایی
به دنبال بهانه جویی های کودکانه دولت و فضاسازی های رسانه ای بعد از آن، در ابتدای این هفته، با شکایت ریاست جمهوری، پنج تن از طلاب و روحانیون به دادگاه ویژه روحانیت قم فراخوانده شدند!
متاسفانه مطابق گزارش های دریافتی از این عزیزان، در این چند روز برخوردهایی با این طلاب صورت گرفته که نباید در برابر آن سکوت کرد و باید از مسئولان محترم حوزه علمیه و دادگاه ویژه روحانیت پرسید:
۱. استفاده #دادگاه_ویژه_روحانيت از چشم بند، دستبند و نگهداري در سلول انفرادي برای پنج روحانی شرکت کننده در تجمع قانونی فیضیه که در اعتراض به وضعيت آشفته اقتصادی و انفعال دولت برگزار شده بود، آن هم با شکایت دولت #حسن_روحانی و به بهانه تابلو #استخر_فرح_در_انتظارت واقعا جای سئوال دارد! چرا و بر اساس چه توجیه قانونی، به این روحانیون چشم بند و دستبند زده اند و آنها را به سلول انفرادی نگه داشته اند؟
۲. معاونت حقوقی ریاست جمهوری در شکایت نامه ای کودکانه و مسخره، خطاب به دادگاه ویژه، تابلوی #استخر_فرح_در_انتظارت را سبب این تلقی خطرناک در اذهان عمومی دانسته که اعلام فوت #هاشمی_رفسنجانی صوری بوده و واقعیت قضیه، طراحی نقشه قتل وی در استخر و تکرار چنین عملی نسبت به رییس جمهور است!
۳. اگر از تابلوی #استخر_فرح_در_انتظارت مي توان پرونده جنایی قتل هاشمی و تهدید به قتل روحانی را استخراج کرد، پس از #نامه_بدون_سلام_هاشمی رفسنجانی به رهبر انقلاب که تهدید به آتش کشیدن خیابان ها در آن آمده بود و همچنین از ادعای تقلب و دعوت به خیابان ریختن توسط همسر و فرزندان وی در #کودتای_سال ۸۸ چه نتبجه ای مي توان استخراج کرد؟! دادگاه ویژه روحانیت با روحانیونی که در کودتای سال ۸۸ فرماندهی کودتا را بر عهده داشتند، چه برخوردی کرده است؟!
۴. ریاست جمهوری درحالی با استناد به تابلوی #استخر_فرح_در_انتظارت و به بهانه توهين، از طلاب و روحانیون شکایت کرده که در شکایت نامه اش، طبق عادت همیشگی در مواجه با منتقدان، به چند هزار روحانی و طلبه حاضر در تجمع اهانت کرده و آنها را جماعتی کوته فکر، کج اندیش، خوداسلام پندار مفرط و بی اطلاع از اوضاع کشور و جهان خطاب کرده است! آیا مدیریت حوزه نمی خواهد از تجمعی که برگزار کرده و از حیثیت خودش و روحانیونی که با دعوت این نهاد به میدان آمده اند، دفاع کند؟!
۵. #مدیریت_حوزه و #نمايندگان_قم پاسخ دهند: چرا عده ای دانشجونما که در تجمعات غیرقانونی در معابر عمومی و آشوب های دی ماه نقش داشته اند، مورد حمایت وزارت علوم و نمايندگان همسو با خود هستند اما روحانيون انقلابی حاضر در تجمع قانونی در محیط سربسته با هدف دفاع از انقلاب و مردم، فقط به استناد تابلوی #استخر_فرح_در_انتظارت، با دستبند و چشم بند و قرار گرفتن در سلول انفرادی در فشارند؟!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ℹ️قرار بود شرکتهای غربی جلوی دولتهایشان بایستند!
✍دکتر سیدیاسرجبرائیلی
آقای نهاوندیان اوایل دولت یازدهم پیش از خطبه های نماز جمعه سخنرانی کرد و گفت باید منافع شرکتهای غربی را در ایران زیاد کنیم تا دولتهای غربی نتوانند ما را تحریم کنند. پس از خرید هواپیما، آقای آشنا توئیت زد که ایران دیگر یک خریدار حرفهای شده و محیط امنیتی حول ما برداشته شده است. امروز دولت در حال برداشت محصول این رویکرد غلط به اقتصاد و سیاست خارجی است. منابع ارزی کشور را تلف کردند، بازار تولید و خدمات ایران را تقدیم شرکتهای بیگانه کردند تا ضد تحریم شوند، اما همین شرکتها اولینهایی بودند که سر تعظیم در مقابل تحریم فرود آورده و علی رغم اصرار دولتهای اروپایی، از ایران رفتند. برای برون رفت از شرایط فعلی، اولین و ضروریترین گام تغییر این رویکرد غلط است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#دولت_سایه_وجود_دارد_اما_کجا⁉️
✍جعفر_بلوری
🔸بارها در همین ستون هشدار دادیم که دولت اگر به انتقادهای دلسوزانه منتقدان توجه نکند و در مقابل، به وعدههای آن چند کشور بدعهد توجه کند با مشکلات جدی روبرو خواهد شد. نوشتیم، اگر دولت علیرغم مشکلات، باز(یا از سر لج یا هر چیز دیگر) بر ادامه این راه اصرار ورزد، به نقطهای خواهد رسید که توان پاسخگویی به مردم را نخواهد داشت و برای فرار از این وضع چارهای جز«حاشیهسازی» نخواهد یافت. حتی نوشتیم، با دست فرمانی که حرکت میکند، به نقطهای خواهد رسید که، «حاشیهسازی» برایش «از نان شب هم واجبتر خواهد شد.» تمام این هشدارهای دلسوزانه به صورت مکتوب موجود و قابل جست و جو است. دولت و آن جریانی که مدعی اصلاحطلبی است حالا به پایان خط رسیدهاند، به مردم پاسخگو نیستند و مدام در حال حاشیهسازیاند.
دولتی که با وعدههای «اقتصادی» روی کار آمده در «اقتصاد» زمینگیر شده است. یا قادر به پاسخگویی نیست یا به سؤالهای اقتصادی، پاسخهای سیاسی میدهد! وقتی آقای رئیسجمهور میگوید: «هیچکس نباید تصور کند که تخریب دولت برای آنها در انتخابات سال آینده یا سال ۱۴۰۰ رأی میآورد. » (دیروز در جلسه هیئت دولت) یعنی دولت انتقادها به وضعیت اقتصادی مردم را «سیاسی» میداند و تلاش میکند انتقادها را تخریب و «انتخاباتی» نشان دهد.
وضعیت بازار سکه، ارز، خودرو، مسکن و... گویای شکست راهی است که دولت در اقتصاد انتخاب کرده و از ظاهر امر پیداست، قصد تغییر مسیر را هم ندارد اما در عوض آن جریانهای سیاسی که مرتب به دولت و مردم آدرس غلط میدهند، تا دلتان بخواهد در حال حاشیهسازی و دوقطبی بازیاند...«دولت در سایه» یا «نمیگذارند کار کنیم» از آن حاشیههای دوقطبیسازی است که، برخی از این جریانها، این روزها زیاد آویزان آن میشوند.
پاسخ دولت به این وضع تاکنون چگونه بوده؟ جریانهای سیاسی که دولت را به چنین روزی کشاندهاند چه پاسخی میدهند؟ ادامه این وضع، دولت را به چه نقطهای خواهد رساند؟ مذاکره مجدد با آمریکا آیا نقطهای بعدی است؟ اصلا آیا دولت سایه واقعا وجود دارد؟
در پاسخ سؤال اول باید گفت، یا گفته شده، بدعهدی را آمریکا کرده، چرا از ما انتقاد میکنید
یا اینگه گفتهاند، این وضع موقتی است و از آن عبور خواهیم کرد، یا هم این طور القاء کردهاند که، کسانی در این کشور نمیگذارند دولت موفق شود. برخی از این پاسخها با حاشیهسازی همراه بوده است. حالت سوم (نمیگذارند) به شدت مورد علاقه همان جریانهای سیاسی است که، دولت را به این وضع انداختهاند! تمام پاسخهایی که این طیف به سؤال اول(چرا اینطور شد؟) دادهاند در نهایت به «عدم مسئولیتپذیری» منتهی و تقصیرها به گردن «دیگری» انداخته شده است. درست مثل 4 سال اول همین دولت که همه تقصیرها به گردن دولت قبل افتاد! همه این پاسخها و واکنشها سالها پیش پیشبینی شده بود، در همین ستون. گفته بودیم، دشمن بدعهد است، زیر تعهداتش میزند. تیتر یک زده بودیم که «هستهای میرود تحریمها میماند».
حرکتهای انتحاری که برخی وکیلالدولهها در مجلس میکنند، مجوزی که به آن سریال قبیح و مروج فساد داده میشود، سروصدای عجیبی که به خاطر یک پیشنهاد تکراری برای نرفتن رئیسجمهور به نیویورک میشود، بازتاب عجیب و غیرعادی که بهگریه کردن یک رقاصه میدهند، طرحهای غیراقتصادی و نامربوطی که در چنین شرایط اقتصادی از سوی دولت تصویب و از سوی رسانههایشان بهطور گسترده پوشش داده میشود، مقالههای شیطانی که علیه کشورهای همسایه و زوار اهل بیت (ع) مینویسند و به فتنه خطرناک بصره منتهی میکنند، مصاحبههای جهتداری که از «دولت در سایه» و «دولت با تفنگ و بیتفنگ» همه روزه منتشر میکنند و..
ادامه در پست بعد..
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا...
همه، پاسخهایی هستند برای پاسخ ندادن! برای سرگرم کردن مردم، برای غبارآلود کردن فضا جهت دیده نشدن آن افتضاحها، درست مثل کاری که نارنجک دودزا میکند! این چگونگی پاسخگویی جریانهای سیاسی نزدیک به دولت در قبال مطالبات اقتصادی مردم است!
از موضعگیریهای هفتههای گذشته این جریانهای واداده آلوده میتوان پاسخ سؤال سوم را «حدس» زد. نقطه بعدی که این جریان احتمالا قصد دارد دولت را وارد آن کند و یک پیروزی استراتژیک و مهم نصیب ترامپ نماید، میتواند ترغیب و تشویق رئیسدولت به مذاکره با ترامپ باشد. این خط خبری به وضوح در رسانههایشان دیده میشود. هر چه باشد، پیاده نظامهای آمریکا هستند و ترامپ هم پیش از این گفته، منتظر تماس تلفنیشان است! اشتراک نظر عجیبی بین دولت ترامپ و این طیف درباره ایران وجود دارد. هم وقتی پای «سیاهنمایی» علیه کشورمان کشیده میشود، هم وقتی بحث مذاکره مجدد مطرح میگردد! به اظهارات اخیر آن به اصطلاح نماینده مردم در مجلس رجوع کنید. همینطور به کف و سوتی که روزنامههای اصلاحطلب برای این نطق زدند، نطقی که بیشباهت به نطق ضدایرانی وزیر خارجه آمریکا نبود! هر دو، تا میتوانستند علیه حافظان امنیت مردم حرف زدند و کف و سوت شنیدند. آنجا لابیهای صهیونیست کف و سوت زدند اینجا....
اما درباره دولت در سایه. ما هم معتقدیم به احتمال زیاد «دولت سایه» وجود دارد. دولتی که باعث میشود، دولت مستقر نتواند کار کند. دولتی که دولت بیرون از سایه را به این روز کشانده است. وقتی میگویند باید پارلمان در سایه داشته باشیم، چرا دولت در سایه نداشته باشند؟! مگر تئوریسین همین جریان سیاسی از لزوم تشکیل پارلمان در سایه نگفت؟
میگویند پزشک برای درمان بیمار ابتدا بیماری را تشخیص میدهد و عامل بروز بیماری را رفع میکند. بهطور قطع یکی از عوامل اصلی بیماری اقتصاد ما برخی از همین جریانهای سیاسی سکولارند که با مشورتهای غلط یک شبه چیزی بالغ بر 18 میلیارد دلار باارزش را به باد دادند. این رقم که برخی آن را بسیار بالاتر میدانند، در شرایطی دود شد و هوا رفت که کشور به شدت به آن نیاز دارد و دشمن دقیقا روی آن متمرکز شده است. دولت محترم بارها اعلام کرده، دشمن در خروج ارز از کشور نقش مستقیم دارد و به دنبال ضربه زدن به کشور از همین راه است. همین دولت در سایه که به بدنه دولت قطعا نفوذ کرده با مشورتها و آدرسهای غلط راهحل سیر کردن عطش دلار و سکه را، ریختن سرمایههای کشور به بازار معرفی کرد. جالب اینکه، در ایجاد این عطش کاذب نیز نقش مستقیم را داشت.
کار به جایی رسید که رهبر معظم انقلاب طی نامهای خطاب به رئیسجمهور «ضمن ابراز نگرانی از اخبار منتشر شده درخصوص واگذاری ارز و سکه در ماههای اخیر و ابهاماتی که در افکار عمومی ایجاد کرده است» دستور دادند: «ضمن رسیدگی به موضوع گزارش دقیقی تهیه و به محضر ایشان ارسال شود.»
این نکته مهم را هم تکرار میکنیم که پیش از هر چیز، دولت میبایست نقشه راهی را هم که همان دولت یا پارلمان در سایه برای اقتصاد کشور طراحی کرده، تغییر دهد در غیراین صورت اگر راه همان راه و نقشه همان نقشه باشد، با تغییر مجری طرح، به همان نقطهای که اکنون در آنیم باز خواهیم گشت. راهحل ما این است که دولت بهبود شرایط را با تغییر نقشه راه و پاکسازی برخی حلقههای سیاسی ک ه به بدنه دولت نفوذ کردهاند، شروع کند. که اگر چنین نکند، همین جریان چه بسا، شرایط را طوری طراحی کنند که رئیسجمهور محترم مهرماه کاملا اتفاقی! با ترامپ روبرو شود و...از آن طرف هم، فتیله قیمتها را کمی پایین بکشند تا چنین القاء شود که، مذاکره با ترامپ اوضاع اقتصادی را بهتر میکند! همان راهی که پیش از این با اوباما رفتند و به یک مکالمه تلفنی کشاندند و نتیجه آن وضعی شد که اکنون در آنیم.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
🔴 وقتی صندلی #شاکی و #متهم عوض میشود‼️
✍فرهاد کوچک زاده
🔻در روزهایی که گذشت کسانی که اداره دستگاه های اجرایی و مقننه کشور را بر عهده دارند در موعد پاسخگویی با اتخاذ استراتژی نخ نمای "فرار به جلو" بر کرسی منتقد و شاکی نشسته و فریاد وااسلاما سر دادند!
این سیاست اگرچه در برخی حامیان رسانه ای و سیاسی این جریان قبلاً قابل مشاهده بود اما جلوه پر رنگ تر آن اخیراً با علمداری دو نفر از نمایندگان مجلس استارت خورد. این نمایندگان در نطق خود برای حل مشکلات اقتصادی نسخه های غیرمرتبط سیاسی پیچیده و ابتدا سخن از گرانی، رانت، احتکار، بحران آلودگی و ...گلایه کرده و بعد از آن به قوه قضاییه، سپاه، روحانیت، نظارت استصوابی تاختند!
اما نکته جالب ماجرا آنجاست که کسانی که این مطالب را مطرح کردند خودشان جز کسانی می باشند که در بالاترین سطوح مسئولیت دارند. برای مثال #پروانه_سلحشوری نماینده مجلس و #همسرش نیز معاون وزیر صنعت و معدن است. وزارتی که ماجرای فساد و رانت برخی کارکنانش در جلسه هیئت دولت مطرح گردیده بود.
لذا باید این سوال از این غوغاسالاران پرسیده شود در سالهایی که مسئولیت اجرایی داشته اید چه کار مثبتی برای مردم انجام دادند؟ آیا غیر از این بود در روزهاییکه بخاطر سوء مدیریت ها و ضعف نهادهای نظارتی، خبر گرانی یک کالا از خودرو گرفته تا پوشک بچه باعث ایجاد نگرانی در ملت شده خانم سلحشوری در فکر حضورش به عنوان یک نماینده مجلس در جام جهانی روسیه و بیان طرفداریش از فوتبال استقلال سپری شد.
انتظارمیرود برخی ساکنین مجلس که در پرتو لیست سالاری صاحب تریبون شده اند اگر راهکار و تلاشی برای حل مشکلات اقتصادی مردم ندارند با سکوت خود بر زخم مردم نمک نپاشند. در مجموع بنظر میرسد حرف #نادرست جناب وزیر گاه بیراه نباشد: " #همین_که_هست!! "
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✳️ #سیف چرا مشاور شد ؟!
✍نوید کمالی
🔻از خبر انتصاب مجدد ولی الله #سیف در ساختار اقتصاد کلان کشورمان می توان تحت عنوان شوک خبری یاد کرد. زیرا کسی که اوایل مرداد ماه به ظن ناتوانی و بی تدبیری در مدیریت اقتصاد کشور و خلق یک شبه سلاطین سکه و ارز علنا از مسئولیت مهم اقتصادی خود در دولت کنار زده شد و برخی از معاونین و مدیرانش نیز بدلیل ظن اخلال در بازار تحت نظر به سر می برند، مجددا آستانه دور دوم تحریم های اقتصادی ناجوانمردانه آمریکا از سوی روحانی به عنوان مشاور رئیس رجمهور در امور پولی و بانکی منصوب شد!
🔻از منظر تحلیل گران اقتصادی انتصاب مجدد سیف از سوی روحانی دارای یک پیام روشن و آشکار برای فعالین سیاسی و اقتصادی کشور است:
رئیس دولت حذف سیف از چرخه اقتصاد کشور را به عنوان پذیرش شکست خود در سیاست های اقتصادی تلقی می کند لذا با انتصاب مجدد او در سطوح عالی قوه مجریه در واقع مشکل اقتصادی کشور را نه در سیاست های اقتصادی دولتش بلکه در مسائل و حوزه های غیر مرتبط به قوه مجریه معرفی می کند که البته این فرا فکنی روحانی مسبوق به سابقه است و در گذشته نیز مخالفان برجام ، دولت های قبل ، نهادهای انقلابی و … از سوی وی به عنوان عوامل نابسامانی اقتصادی کشور یاد شده اند.
با این اوصاف می توان نتیجه گرفت که با توجه به در پیش بودن دور جدید تحریم های اقتصادی در آبان ماه دولت دوازدهم تغییر چندانی در استراتژی #جنگ_اقتصادی و سیاست های پدافندی خود نداده و احتمالا با همان رویکردهای اقتصادی مرداد ماه شاهد مواجهه کشور با دور جدید تحریم های غیر انسانی شیطان بزرگ خواهیم بود.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
✍محمد اخوان
فشار اقتصادی قبل از امضای برجام را بیاد دارید؟ از قیمت ارز و سکه تا جزئی ترین مایحتاج روزمره زندگی مردم را به انرژی هسته ای پیوند زده بودند که داشتن این صنعت چیزی جز ضرر و عقب ماندگی و گرانی و تحریم ندارد!!
روزگاری جاسوس بریتانیای کثیف برای جلوگیری از ملی شدن صنعت نفت به مردم میگفت:
#هرکی_مهر_علی_در_دلسه
#نفت_ملی_سی_چنسه
( کسی که مهر حضرت علی در دلش جای دارد، به نفت ملی نیاز ندارد) !!
شعار امروز هم که به یاد داریم! #چرخ_اقتصاد_باید_بچرخد_تا
#هسته_ای_هم_بچرخد❗❗️
بعد از تعطیلی صنعت هسته ای باایجاد بحران اقتصادی و افزایش نرخ ارز و سکه و مایحتاج عمومی و اجرای برجام! شیخی بشارت داد که برجام های ۲ و۳ هم در راه است!!
و ما ادراک البرجام!!
صنعت هسته ای خار چشم دشمنان بود که اصلاح طلبان و دوستان جاسوسشان این صنعت را به تعطیلی کشاندند.
#صنعت_موشکی نیز اهرم قدرت باز دارنده ای است که با عبرت شدن#صنعت_هسته ای به سادگی نمیتوان آنرا بتن ریزی کرد! اما اصلاح طلبان و اعتدالیون به خوبی راه به تعطیلی کشاندن آنرا میدانند؛
باز هم غول تحریم! باز هم غول گرانی! باز هم غول تورم! باز هم افزایش ارز و سکه و خودرو! و نایابی اجناس حتی پوشک نوزادان!
چه کسی باور میکند دولت و مجلس و وزرا با تمام قوا در حال مبارزه با گرانی و پایین آوردن نرخ ارز و سکه هستند؟!
چه کسی باور میکند در شرایطی که موج دزدی و فساد و قاچاق تولید و صنعت را به نابودی کشانده مجلس قانون مبارزه با مفاسد اقتصادی را رد کند و به تعطیلات برود!
#سوم_مهر سخنرانی شیخ #حسن در#مجمع عمومی سازمان ملل است، احتمالا به صورت کاملا تصادفی ، متذکر میشوم کاملا تصادفی ، ترامپ با شیخ حسن مواجه میشود، یا طرف آمریکایی آنقدر اصرار میکند که یک مکالمه تلفنی با شیخ ما داشته باشد، و شیخ حسن هم ترامپ را شخصی امین ناموس مردم و مودب می یابد!! نتیجه این مواجه کاملا اتفاقی و تصادفی کاهش نرخ ارز و سکه در بازار ایران شده ،و اراذل و اوباش رسانه ای اصلاح طلبان، و مابقی غرب لیسان این را نشانه ای بر #ضرورت_مذاکره با آمریکا تفسیر میکنند که باعث کاهش فشار اقتصادی بر مردم و رونق کسب و کار شده و بر طبل مذاکره میکوبند، در طرف مقابل هم شرط مذاکره را برچیدن توان موشکی و دست کشیدن از حمایت مردم سوریه و یمن و حزب الله عنوان میکنند!
همان نقشه ای که صنعت هسته ای را به تعطیلی کشاند!!
و#برجام_2_در_راه_است❗️ منتظر زوزه کشیدن های کفتار های رسانه ای اصلاح طلبان در لزوم#مذاکره_با_آمریکا بر سر#توان_موشکی، نطق های #علی_مطهری و #کواکبیان، #محمودصادقی و ... باشیم!!
و ارتباط دادن قدرت موشکی با کمبود پوشک!!احتکار هوشمندانه، برای روزی است که نیاز به شعار برای تخریب توان دفاعی کشور است!
«وَ لَن تَرْضىَ عَنكَ الْيهَودُ وَ لَا النَّصَارَى حَتىَ تَتَّبِعَ مِلَّتهَمْ؛[بقره/120]هرگز يهود و نصارى از تو راضى نخواهند شد، تا به طور كامل، تسليم خواسته هاى آنها شوى».
فَإِنَّ حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغالِبُونَ.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
♦️شورای امنیت؛ از #روزولت، #استالین و #چرچیل تا #ترامپ و #نتانیاهو
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
شورای امنیت سازمان ملل متحد نتیجه معماری سه تن از رهبران کشورهایی است که توانستند در جنگ جهانی دوم دول محور را شکست دهند. در آن زمان رهبران آمریکا، شوروی و انگلستان معتقد بودند مدیریت موفق جنگ توسط این سه کشور باید به دوران صلح نیز گسترش یافته و امور کلان جهانی با توافق و اجماع آنها جریان پیدا کند. البته علیرغم اکراه نظر رهبر شوروی سابق، فرانسه و چین نیز به این هیئتمدیره جهانی راه پیدا کردند.
💡 تحلیل و ارزیابی
1⃣ در تمام سالهای بعد از جنگ جهانی دوم شورای امنیت صحنه تقابل و تلاقی قدرتهایی که مدعی بودند پیروز جنگ بودهاند و حق مدیریت دنیا را دارند قرار گرفت تا اینکه فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی کفه ترازو را به نفع آمریکا سنگین کرد.
2⃣ با یکهتازی آمریکا در شورای امنیت و در غیاب شوروی، این هیئتمدیره جهانی به ابزاری جهت توجیه جاهطلبیهای آمریکایی تبدیل شد و در 12 سپتامبر 2001، با صدور قطعنامهای عملاً نقش جادهصافکن ارتش آمریکا برای لشگر کشی به افغانستان را ایفا کرد.
3⃣ سوءاستفاده آمریکا از شورای امنیت محدود به افغانستان نمیشود. این کشور نهتنها از شورای امنیت جهت توجیه سیاستهای خود استفاده میکند، بلکه در موارد متعددی مانند ایران، سعی میکند تا از طریق این شورا رقبا و دشمنان خود را با محدودیتهای سیاسی، نظامی و اقتصادی روبرو نماید.
4⃣ با ظهور ترامپ در آمریکا و واگذاری ریاست دورهای شورای امنیت به این کشور، پردهای جدید از این نمایش قدیمی در حال اجرا است؛ در شرایطی که رئیسجمهور آمریکا تصمیم گرفته است با تشکیل جلسهی شورای امنیت در 4 مهرماه، موضوع ایران را مورد بررسی قرار دهد، بحث شرکت نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در این جلسه مطرح شده است.
5⃣ اکنون باید منتظر شد و دید شورای امنیت که روزی قرار بود هیئتمدیره مسائل اساسی جهانی باشد، چه واکنشی در مقابل هوا و هوسهای این دو رفیق معلومالحال نشان میدهد!؟
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
#نگاه_به_شرق_و_اصل_نه_شرقی_و_نه_غربی
✍دکترعبدالله گنجي
همکاری نزدیک ایران با کشورهای بزرگ آسیایی دو دسته را در ایران ناراحت کرده است؛ اول کسانی هستند که برای چرایی دوری ایران از غرب گروکشی میکنند و دستهای که اساس نظام را قبول ندارند، اما تلاش مینمایند جمهوری اسلامی را به عدول از اصول اولیه و بنیادی خود متهم کنند تا به خیال خود با اصل بیاعتبارسازی به منافع خود نزدیکتر شوند.
اگر بخواهیم در یک تحلیل منصفانه درک درستی از اصل «نهشرقی و نه غربی» و حال جمهوری اسلامی داشته باشیم چه مسائلی را باید مدنظر داشته باشیم؟
#یکم_ همگان میدانند و اگر کسی خلاف این اظهار کند به خودفریبی آگاهانه روی آورده است که اصل نه شرقی و نه غربی مدنظر حضرت امام متأثر از جهان دوقطبی بود که دو ایدئولوژی حاکم، جهان را بین خود تقسیم کرده بودند و حضرت امام مبتنی بر جهانبینی توحیدی هر دو را طاغوت و از هم بدتر معرفی میکردند و با صراحت میفرمودند: «ما در صدد خشکانیدن ریشههای فاسد سرمایهداری (غرب) و کمونیسم (شرق) و صهیونیزم در جهان هستیم.» آیا قطب شرقی مدنظر امام اکنون با ایدئولوژی سوسیالیسم حاکمیت دارد و خواستار سلطه بر جهان است؟
#دوم_ در نقطه مقابل، غرب همان غرب است که از ۱۹۲۲ ترکیه را به جرم مسلمانی پشت دروازههای اتحادیه اروپا نگه داشته است. در بین کشورهای تجزیهشده یوگسلاوی سابق، بوسنی مسلمان آخرین کشوری بود که پذیرفتند و آن هم به شرط چرخش دورهای قدرت در بین صربها و کرواتها و مسلمانان بود و نگاه غرب به ایران در ۴۰ سال گذشته همانند ۱۳۳۲ هیچ تغییری نکرده است و عراق، افغانستان، سوریه و فلسطین را به گورستان مسلمانان تبدیل کرده است.
#سوم_ روسیه کنونی نه خاستگاه سوسیالیسم است که به جهت فرهنگی یک کشور کاملاً غربی است و تضاد آن با غرب هم نه فرهنگی و نه ایدئولوژیک که بر سر منافع است. پوتین مناسبتهای ارتدوکسی را به کلیسا میرود، مشی کمونیستی و داعیه سلطه ندارد. اتهامات چهارگانه حقوق بشر، تروریسم، موشکی و هستهای را علیه ایران به کار نمیگیرد و تحریم شاخص «منافع مشترک سلبی» ایران و روسیه فعلی است. اگر آن چهار اتهام را علیه ایران به کار گیرد مخالفان روسیه در ایران موافق آن خواهند شد.
#چهارم_ سیاست نگاه به شرق نظام، جغرافیایی یا ایدئولوژیکی نیست. قطعاً منظور از «نگاه به شرق» همه کشورهای غیر غربی از امریکای لاتین تا پاکستان و هند، چین و اندونزی را دربرمیگیرد. اما بنمایه اصلی شرق از نگاه ایران امروز، آسیایی است که آینده جهان را سامان خواهد داد. با این نگاه استرالیا که همسایه آسیاست یک کشور غربی است و روسیه که اکثر جمعیت و فرهنگش اروپایی است شرقی محسوب میشود.
#پنجم_ آنچه ما و روسیه را نزدیک کرده است نظام ارباب و رعیتی یا پلکانی نیست که روسیه نه میخواهد و نه میتواند خواستهای را بر ایران تحمیل کند. روسیه نه به عنوان یک قطب جهان بلکه همانند ما یک قدرت منطقهای است که تضاد منافع با غرب دارد و این تضاد منافع او را به ما و ما را به او نزدیک کرده است. تحریم، مخالفت با حضور امریکا در خاورمیانه و دریای سیاه و مبارزه با تروریسم وجه پیونددهنده این نزدیکی است.
ادامه در پست بعد...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
کانالی برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم برجسته ترین محلل های #سیاسی_اقتصادی_فرهنگی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat