❓چرا روزه خواری علنی ممنوع است؟ مگر قرآن نفرموده «لا اكراه في الدين» (اجباری در دین نیست)؟
پاسخ:
🔸این آیه ناظر به اعتقاد قلبي است كه تكوينا اكراه بردار نيست. (ایمان و باور با اجبار حاصل نمی شود بلکه با استدلال و موعظه میتوان در دلها نفوذ کرد.)
🔹پس اعتقاد، امري قلبي، دروني و غيرآشكار است اما رفتار، امري آشكار است. اگر مثلا دزد را در زندان هم قرار دهيد مي تواند همچنان به صحت كار خود اعتقاد داشته باشد، پس قابل اكراه نيست؛ اما رفتار دزدی قابل منع قانونی است. روزه خواری علنی هم يك رفتار است.
🔸كسي را نمي توان به اعتقاد به حرمت شرابخواري مجبور كرد اما مي توان گفت كسي حق رانندگي در حال مستي را ندارد چون سبب تصادف و آسيب به ديگران مي شود و حقوق عمومي را پايمال مي كند.
🔹روزه خواری علنی مصداق اشاعه فحشا (گسترش زشتیها و گناهان) و مورد نهی خداوند است که می فرماید:
إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ (نور: 19)
براى كسانى كه دوست دارند زشتىها و گناهان در ميان اهلايمان شايع گردد، در دنيا و آخرت عذاب دردناكى است.
🔸كسي را نمي توان مجبور كرد كه اعتقاد به روزه داشته باشد اما مي توان گفت كسي حق روزه خواري علني در ماه رمضان را ندارد، تا حقوق عمومي، پايمال نشود یعنی حرمت رمضان و فضای معنوی آن در جامعه ای که اکثریت مردم به اجرای احکام اسلام رای داده اند حفظ شود. روزهخواری در ملاءعام به معنای زیر پا گذاشتن ارزشهای اسلامی و نیز تضییع حقوق روزهداران است
🖌 ابوالفضل ساجدی
🔰 @Sajedi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆شاهدی تجربی بر اینکه قرآن، کتابی فطرت گشا و دلپذیر است 🌷
🔺محقق مسیحی:
«هیچ چیزی از اسلام نمی دانستم
فقط دعوت شدم تا ترجمه جدید انگلیسی قرآن را بررسی کنم. برای اینکار لازم بود چند بار قرآن را بخوانم....قلبم به طرز عجیبی با کلمات قران متاثر می شد...»
🔰 @Sajedi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراف بازیگر زمان پهلوی:
زن ها را بیشتر #برهنه می کردند تا مردها بیشتر بیان سینما
ما حق انتخاب نداشتیم. اگر از زن ها سواستفاده می کردند ولی هیچ قانونی از ما حمایت نمی کرد...
ـــــــــــــــــــــــ
🌀 رسانه باشید و #بازنشر دهید
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
نصب شبکه اجتماعی ویراستی👇
https://virasty.com/r/VjY
حتما تصاویر تکان دهنده از سوءتغذیه کودکان غزه و قتل عام آنها در اثر قحطی را دیده اید، اگر ندیده اید این عکس یک فقط یک نمونه است.
برای رساندن غذا به این کودکان مظلوم که عمدتا هم در شمال غزه هستند، گروه های مردمی مختلفی در حال جمع آوری پول هستند تا با رساندن آن به دست مردم غزه، به تدریج بتوانند مواد غذایی لازم را تهیه کنند.
یکی از راه های مطمئن برای کمک، واریز پول به حساب بنیاد مردمی تحول اجتماعی است که شماره کارت و شبای آن در پوستر مشخص است. دوستان مطمئنی هستند که سالهاست میشناسم شان و با خیال راحت میتوانید کمک کنید.
اگر هم توانایی کمک مالی ولو به مقدار کم را ندارید، لطفا در انتشار این مطلب کمک کنید تا به گوش دیگران برسد و در ثواب این کار شریک شوید.
@Sabeti ✅
ـــــــــــــــــــــــ
🌀 رسانه باشید و #بازنشر دهید
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
نصب شبکه اجتماعی ویراستی👇
https://virasty.com/r/VjY
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تبریک سال نو #اسنپ با تِم بی حجابی ...
هرچی جفتک بیشتر ، عزیزتر !
پ.ن: وقتی بنیانگذار و سهامداران اسنپ برخی اعراب و خارجی ها هستند توقعی بیش از این دارید؟؟
منبع:👇
https://eitaa.com/khabarsyasi/61148
ـــــــــــــــــــــــ
🌀 رسانه باشید و #بازنشر دهید
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ماشاء الله به زوار اباعبدالله
دقایقی پیش مرز مهران مملو از جمعیتی است که میخواهند برای تحویل سال خودشان را به کربلا برسانند
ـــــــــــــــــــــــ
🌀 رسانه باشید و #بازنشر دهید
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
نصب شبکه اجتماعی ویراستی👇
https://virasty.com/r/VjY
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظر صریح امام خمینی درمورد جبهه ملی و مصدق :
او مسلم نبود و اگر مانده بود سیلی را بر اسلام میزد.
پ.ن: یکی از ویژگیهای حضرت امام این بود که با ملی گرایی و ملی گرا جماعت تعارف نداشتند. قابل توجه انقلابیون عزیز.
✍ #سعیدیسم
ـــــــــــــــــــــــ
🌀 رسانه باشید و #بازنشر دهید
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
نصب شبکه اجتماعی ویراستی👇
https://virasty.com/r/VjY
♦️سقف برداشت از حسابهای بانکی افزایش یافت
بانک مرکزی:
🔹سقف مجموع تراکنشهای خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی از مبلغ یک میلیارد ریال، به دو میلیارد ریال افزایش مییابد.
🔹همچنین هر مشتری حقیقی مجاز خواهد بود از کلیه حسابهای خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ دو میلیارد ریال را بصورت غیرحضوری برداشت نمایند. این آستانه پیش تر معادل یک میلیارد ریال تعیین گردیده بود.
🔹بر همین اساس، مشتریان حقیقی که متقاضی برداشت مبالغ بیش از دو میلیارد ریال از حسابهای خود میباشند، مجاز خواهند بود تا سقف چهار میلیارد ریال از حساب را بصورت حضوری از طریق شعب بانکی برداشت نموده و برداشت مبالغ بالاتر از چهار میلیارد ریال نیز صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز خواهد بود.
@Tahlill @PS1400
رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین چه پیامی برای غرب دارد؟/ احساس خطر آمریکاییها از ایجاد ائتلاف دریایی بر علیه غرب/ تفاوت چهارمین رزمایش کمربند امنیت دریایی در چیست؟
تحلیلگران نظامی و بین المللی معتقدند که برگزاری رزمایش مشترک سه کشور ایران، چین و روسیه در منطقه دریای عمان و شمال اقیانوس هند که شامل بخش مهمی از مسیر تجارت جهانی انرژی و کالا میشود، پیام مهمی برای آمریکا دارد.
۲۲ اسفند ۱۴۰۲ رزمایش کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ با حضور نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروی دریایی فدراسیون روسیه و جمهوری خلق چین برگزار شد. این رزمایش که به مدت پنج روز ادامه داشت، برگزار شد. در این رزمایش ۲۰ فروند شناور و هلیکوپتر نظامی از سه کشور ایران، روسیه و چین حضور داشتند و همچنین برای نخستین بار نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شناورهای پیشرفته کلاس سپهبد شهید قاسم سلیمانی در این رزمایش استفاده کرد.
استفاده از این شناور مجهز به سیستم موشکی VLS (عمود پرتاب) منجر به نگرانی تحلیلگران نظامی در مورد افزایش توان نظامی جمهوری اسلامی ایران در آبهای بین المللی شده است اما این تنها نگرانی غربیها در مورد برگزاری چهارمین رزمایش مشترک کمربند امنیت دریایی سه کشور از سال ۲۰۱۹ میلادی نیست.
رزمایش کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ منجر به نگرانی عمیق غرب به رهبری آمریکا شده است. تحلیلگران معتقدند که برگزاری رزمایش مشترک سه کشور ایران، روسیه و چین در منطقه دریای عمان و شمال اقیانوس هند که شامل بخش مهمی از مسیر تجارت جهانی انرژی و کالا میشود، پیام مهمی برای آمریکا دارد.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیلسیاسی
رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین چه پیامی برای غرب دارد؟/ احساس خطر آمریکاییها از ایجاد ائتلا
در چند ماه گذشته منطقه شاهد جنگ و نسلکشی اسرائیل در نوار غزه بوده و در پاسخ به این جنایات نیروهای انصارالله یمن در چند ماه گذشته با استفاده از موشک و پهپاد حملاتی به سوی کشتیهای حامل کمک به رژیم صهیونیستی داشته است. این اقدام انصارالله منجر به بالا رفتن هزینه کمکرسانی به صهیونیستها شده و بندر ایلات در جنوب سرزمینهای اشغالی را عملا از کار انداخته است. اما در مقابل نیز آمریکا و انگلیس در حمایت از رژیم صهیونیستی حملاتی را برای تحت تاثیر قرار دادن حوثیهای یمن ترتیب دادند که تاثیر چندانی بر روند حملات انصارالله به کشتیهای به مقصد بنادر رژیم نداشت و به همین دلیل آمریکاییها به فکر استفاده از اهرم فشار چین بر ایران برای متوقف کردن حملات حوثیها افتادند.
در همین زمینه نیز شایعاتی مبنی بر فشار چین بر جمهوری اسلامی ایران و به منظور متوقف کردن حملات انصارالله یمن مطرح شد که با برگزاری رزمایش مشترک کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ اصل این شایعات نیز زیر سوال رفت. علت اصلی نگرانی تحلیلگران غربی نیز به دلیل کاهش نفوذ و قدرت دریایی آمریکا و غرب در دریاهای منطقه خاورمیانه است. حضور گسترده و پررنگ نیروی دریایی آمریکا و متحدانش در دریای خلیج فارس و تنگه باب المندب و همچنین اقیانوس هند تا کنون موفق به کنترل حملات انصارالله یمن نشده است. در مقابل شکلگیری ائتلافی دریایی از سه کشوری که ایالات متحده آمریکا از آنها به عنوان کشورهای متخاصم یاد میکند منجر به افزایش نگرانیها از سوی محافل رسانهای غرب شده است.
از سوی دیگر نیز باید به افزایش توان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد که با اضافه شدن چندین فروند ناو کاتاماران کلاس شهید قاسم سلیمانی در مدت زمان نسبتا کوتاهی بسیار افزایش یافته است. ناوگانی که محدوده عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دریا را از تنگه هرمز به شمال اقیانوس هند افزایش داده و با تقسیم وظایفی که بین نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است، محدوده عملیاتی قوای دریایی ایران را تا دریای سرخ و کانال سوئز رسانده است.
اقدامی که در شرایط فعلی منطقه و با توجه به درگیری گسترده نیروهای محور مقاومت با رژیم صهیونیستی و آمریکا، خبر خوبی برای آینده نفوذ نظامی و دریایی غرب در منطقه خاورمیانه و شمال اقیانوس هند نیست.
از طرفی نیز نگاه به افزایش روزافزون قدرت و حضور نظامی و اقتصادی چین در دریا و همچنین حضور روسیه در این رزمایش با وجود درگیری در جنگ اوکراین و همچنین حضور کشورهای پاکستان، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، هند و آفریقای جنوبی به عنوان اعضای ناظر در این رزمایش نشان از ایجاد ائتلافهای نظامی جدید در مقابل قدرت دریایی ایالات متحده آمریکا دارد. آمریکایی که به واسطه این قدرت از زمان جنگ جهانی دوم تا به امروز به عنوان قدرت بلامنازع جهان در دریا دست به تجاوز، مداخله گری و همچنین نقض آزادی ملتها زده است.
قابل تقدیر اما ناکافی و سردرگم
چند نکته و نقد در مورد طرح کالابرگ الکترونیکی
اگر قرار است، 220 هزار تومان اضافه تر به مردم داده شود، چرا باید این همه قید و بند وجود داشته باشد؟ در مقام عمل مشاهده می کنیم که هم مردم سردرگم شده اند و هم اینکه برخی مغازه داران، سهواً یا عمداً تخلفاتی انجام دادند
مدتی است که دولت در قالب طرحی به نام «طرح فجرانه»، مبلغی را اضافه تر از مبلغ یارانه – البته به صورت اعتبار – به حساب سرپرست خانوار واریز می کند. آنگونه که بیان شده، این طرح قرار است تا اردیبهشت ماه ادامه داشته باشد. براساس آنچه که «روابطعمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» اعلام کرده است، در «طرح فجرانه» یک سبد ۱۱ قلمی برای تأمین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامینهای لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران و وزارت بهداشت) با قیمتهای مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابهالتفاوت آن قیمتها با قیمت روز(۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین خواهد شد؛ بدین صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهکهای اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته میبایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت نمایند و مابهالتفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین میگردد.
یازده قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخممرغ و حبوبات میباشد.
اما چند نکته که در این زمینه قابل بیان است:
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیلسیاسی
قابل تقدیر اما ناکافی و سردرگم چند نکته و نقد در مورد طرح کالابرگ الکترونیکی اگر قرار است، 220 هزار
یک: اصل ارائه کالابرگ الکترونیکی و پرداخت مبلغی بیشتر به مردم - علاوه بر یارانه - قابل تقدیر است، اما به نظر می رسد که طرح مذکور، در مرحله اجرا تا حدی ناپخته و سردرگم است.
دو: آنگونه که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است، امکان جابهجایی اعتبار بین گروههای کالایی مقدور نیست. بهعنوان مثال، با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد و فقط برای گروه لبنیات (شیر، پنیر و ماست) امکانپذیر میباشد. یارانه هر قلم غذایی بهصورت مجزا پرداخت خواهد شد. بنابراین اگر کسی تصور می کند که از همان اول، 220 هزار تومان یارانه اضافه تر دریافت کرده، در اشتباه است!
بر این اساس، هر چند که در طرح جدید، شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه - که در طرح قبلی کالابرگ وجود داشت - حذف شده است، اما در عمل، تا زمانی که یارانه گیرنده، از هر کدام از آن اقلام خرید نکند، نمی تواند یارانه آن را دریافت کند! زیرا مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار به حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف میشود. اما چنین چیزی موجب می شود که عملاً برخی از افراد، عطای کالابرگ را به لقایش ببخشند.
سه: اگر قرار است، 220 هزار تومان اضافه تر به مردم داده شود، چرا باید این همه قید و بند وجود داشته باشد؟ در مقام عمل مشاهده می کنیم که هم مردم سردرگم شده اند و هم اینکه برخی مغازه داران، سهواً یا عمداً تخلفاتی انجام دادند. برای مثال، در همین مدت، برخی افراد، اقلامی غیر از اقلام مورد اشاره را با همین اعتبار طرح فجرانه، خریداری کرده اند!
در هر صورت، این کار ممکن است موجب شود که سفره مردم و فروشندگان، شبهه ناک شود! حال اینکه با یک تصمیم ساده می توان کاری کرد که هم مردم از این 220 هزار تومان در زندگی خود استفاده کنند و هم اینکه مغازه داران و فروشگاه ها دچار سردرگمی و یا تخلف نشوند.
چهار: مهلت استفاده از طرح فجرانه در هر ماه، فقط مخصوص به همان ماه است. اگر دولت آمادگی دارد که این مبالغ را در قالب اعتبار به مردم پرداخت کند، به نظر می رسد که این شرط هم توجیه قابل قبولی نداشته باشد. چه بسا در برخی موارد، این شروط، موجب ازدحام جمعیت در مغازه ها و فروشگاه ها شود.
پنج: با این شرایط و قیودی که گذاشته شده است، چه بسا برخی شهروندان مجبور شوند که برخی اقلام کم کیفیت را از بعضی مغازه ها و فروشگاه ها خریداری کنند. حال اینکه اگر پول در حسابشان باشد و یا اعتبار آن همراه با قید و بندهای فعلی نباشد، امکان خرید راحت تری خواهند داشت.
شش: نکته پایانی اینکه هرچند که دولت رئیسی وارث حجم عظیمی از نابسامانی های اقتصادی است اما همه این اقدامات به جای خود، ولی کمک اصلی که دولت می تواند به مردم بکند این است که با بهبود وضعیت اقتصادی کشور کاری کند که مردم به این کمک ها نیاز نداشته باشند و نیازهای غذایی و معیشتی خود را بتوانند برطرف کنند. در آن صورت، می توان همین اقدامات را با قوت بیشتر برای افراد خاص جامعه که به دلایلی نمی توانند هزینه های زندگی خود را تأمین کنند، انجام داد. در حقیقت، این نوع طرح ها برای عموم مردم، شاید تا اندازه ای به عنوان مسکّن – البته در حد ناچیز و کم - عمل کند، اما راه حل اصلی همان است که اشاره شد.
ایران رئیس کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد شد
علی بحرینی سفیر و نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، ریاست کنفرانس خلع سلاح را بر عهده گرفت.
علی بحرینی سفیر ایران در ژنو در اولین نشست این کنفرانس، به تشریح طرحها و برنامههای ایران در دوران ریاست خود پرداخت و افزود ایران در کنار سایر کشورهای صلح دوست و مخالف جنگ و خشونت، ارتقای صلح و امنیت بینالمللی از طریق امحای تسلیحات کشتارجمعی به ویژه تسلیحات هستهای را دنبال خواهد کرد.
کنفرانس خلع سلاح که در سال 1978 میلادی ایجاد شده است، تنها نهاد مذاکراتی چندجانبه بینالمللی در حوزه خلع سلاح است که وظیفه مذاکره برای تدوین و انعقاد معاهدات بینالمللی در این حوزه را بر عهده دارد.
کنفرانس خلع سلاح مذاکره، تدوین و نهاییسازی معاهدات بینالمللی خلع سلاحی متعددی از جمله کنوانسیون منع تسلیحات میکروبی (BWC) و معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای (CTBT) را بر عهده داشته است.
ایران در دوران ریاست خود بر کنفرانس خلع سلاح، اجرای تعهدات دارندگان تسلیحات هستهای مبنی بر امحای کامل، غیرقابل بازگشت و قابل راستیآزمایی تسلیحات هستهای، پایان رقابت تسلیحاتی هستهای، خاورمیانه عاری از تسلیحات کشتار جمعی، ارائه تضمینهای امنیتی به دولتهای غیرهستهای، منع رقابت تسلیحاتی در فضا و غیره را دنبال خواهد کرد.
چند روز بعد از ماجرا و فروکش کردن احساسات؛
هشت نکته منطقی درباره ماجرای «درمانگاه قم»
اتفاقا دو طرف ماجرا یعنی آن طلبه و آن زن هر دو تنها یک شهروند عادی بوده و هستند و ظاهرا ساعتی بعد از این ماجرا با یکدیگر مصالحه کرده اند. این یعنی جریان ضدایرانی مترصد هرگونه تنش بین مردم عادی برای موج سواری است.
گروه جامعه جهان نيوز، حسین خان بابازاده: درباره ماجرای «درمانگاه قم» نیاز بود تا زمان بیشتری برای فروکش کردن هیجانات سپری شود تا بتوان چند نکته منطقی مطرح کرد:
یک: ماجرای فرار یکی از مسئولین درمانگاه، ارسال فیلم باکیفیت همراه با صدای واضح به اینترنشنال و نوع پوشش خبری سنگین با روایت اول «حمله به یک زن در درمانگاه با حجاب اجباری» همگی موید همان گفته معاون دادستان قم بود که با انتشار این فیلم یک طراحی برای تفرقه افکنی و فتنه انگیزی در جامعه را داشتند.
دو: این نشان می هد که جریان مقابل ملت ایران هنوز امید دارد تا با بحث حجاب و تقابل بین مردم و انتشار فیلم هایی از این دست بتواند آرامش جامعه ایرانی را دوباره متزلزل کند. همزمان با انتشار این فیلم برخی عوامل رسانه ای که در هدف خود ناکام مانده بودند اذعان می کردند که این فیلم می توانست باعث فوران خشم جامعه و جرقه جنگ داخلی شود.
سه: برخلاف بند یک، اتفاقا دو طرف ماجرا یعنی آن طلبه و آن زن هر دو تنها یک شهروند عادی بوده و هستند و ظاهرا ساعتی بعد از این ماجرا با یکدیگر مصالحه کرده اند. این یعنی جریان ضدایرانی مترصد هرگونه تنش و چالش بین مردم عادی برای موج سواری است.
چهار: قطعا نوع رفتار زن حاضر در فیلم اعم از فعل حرام کشف حجاب و یا هتاکی بی شرمانه و نوع برخورد پرخاشگرانه شدیدا محکوم است اما گرفتن فیلم و عکس و یا تظاهر به این کار برای ترساندن فرد متخلف هم حداقل در این ماجرا پسندیده نیست. اساسا بحث گرفتن تصویر خود باعث واکنش خواهد شد.
پنج: مبحث گرفتن فیلم و عکس برای بار اول از سوی عوامل بیگانه نظیر مصی علینژاد مطرح شد تا مومنین را از وظیفه دینی خود بترساند در حالی که وظیفه شرعی با این بازی های سطحی فراموش نمی شود. ماجرای تصویربرداری با منطق امر به معروف سازگار نیست.
شش: اشتباه بسیاری از مومنین در بحث امر به معروف و نهی از منکر آن است که منتظر اثر می مانند در حالی که طبق فرموده رهبر معظم انقلاب در موضوع امر به معروف و نهی از منکر «باید گفت و رد شد و منتظر اثر نماند». آن چیز که مهم است تکرار این موضوع یعنی تذکر از سوی سایرین است. با این تفسیر بحث چند بار تذکر و در مرحله بعد فیلم گرفتن و یا تظاهر به آن قطعا مورد تائید نیست.
هفت: اساسا برای تذکر می توان شرایط هم سنجید؛ فضای درمانگاه، خستگی، نگرانی، نوزاد در آغوش و... شاید قابلیت اغماض برای تذکر و یا استفاده از روش های دیگر هم داشته باشد.
هشت: تعلل مسئولین در وضع و اجرای قوانین مرتبط با عفاف و حجاب هم بحث دیگری است و اینگونه چالش ها را قطعا به حداقل خواهد رساند. دشمن در فتنه زن زندگی آزادی با برنامه وارد شد و قطعا از این سمت هم باید با برنامه مقابله شود؛ امری که مسئولان ما در آن همت ویژهای نگذاشتند.
بزرگترین قرارداد نفتی بعد از انقلاب امضا شد
۱۵ میلیارد دلار درآمد سالانه با افزایش ۴۰۰ هزار بشکهای تولید نفت
در آستانه روز ملی شدن صنعت نفت، بزرگترین قرارداد نفتی دهههای اخیر که موجب توسعه شش میدان نفتی کشور با تکیه بر توان داخلی میشود امضا شد که با افزایش ۴۰۰ هزار بشکهای تولید نفت، ۱۵ میلیارد دلار به درآمد سالانه کشور اضافه خواهد کرد.
به گزارش وزارت نفت، مراسم امضای قراردادهای بالادستی توسعه شش میدان نفتی آزادگان، آذر ۲، سومار، سامان، دلاوران و مسجد سلیمان به ارزش
۱۳ میلیارد دلار دیروز با حضور معاون اول رئیسجمهور و وزیر نفت برگزار شد که بزرگترین قراردادهای یک دهه اخیر صنعت نفت کشور است. این قراردادها، بهمنظور افزایش روزانه 400 هزار بشکهای ظرفیت تولید نفت خام ایران با شرکتهای ایرانی منعقد شده است.
جواد اوجی؛ وزیر نفت دولت سیزدهم در این مراسم گفت: پس از فراز و نشیبهای بسیار توانستیم این قرارداد را به سرانجام برسانیم و در این دولت سرمایهگذاری خوبی صورت گرفت و نزدیک به ۱۳۰ پروژه نیمه تمام را به اتمام رساندیم و به میزان
28 میلیارد و 500 میلیون دلار و ۵۰ پروژه جدید را آغاز کردیم. او با بیان اینکه اعتقاد ما به ساخت داخل است، افزود: امروز اتفاق خیلی بزرگی رقم خورد که در صنعت نفت سابقه نداشته و آن امضای قرارداد توسعه شش میدان نفتی با ظرفیت پیمانکاران داخلی به ارزش ١٣ میلیارد دلار است. با اجرای قراردادهای توسعهای این شش میدان نفتی، از سال ۱۴۰۳ به تولید زودهنگام خواهیم رسید.
افزایش 15 میلیارد دلاری درآمد کشور
وزیر نفت افزود: هم در بحث تولید و هم در صادرات نفت و میعانات توانستیم اقدامات خوبی را رقم بزنیم. امسال رکوردهای مطلوبی در تولید و صادرات نفت داشتیم و سرمایهگذاریهای مناسبی هم در این صنعت انجام شد که یکی از بحثهای کلیدی رشد اقتصادی همین سرمایهگذاریهای در حال انجام است. اگرچه 1402 سالی پرفراز و نشیب برای صنعت نفت بود اما به لطف الهی با پیدا کردن بازارهای جدید هیچ وقفهای در صادرات نفت ایجاد نشد.
اوجی به امضای قراردادهای اجرائی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با چهار پیمانکار اصلی داخلی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار در اسفندماه اشاره و اظهار کرد: اکنون نیز قراردادهای توسعه شش میدان نفتی با هدف افزایش تولید روزانه نزدیک به ۴۰۰ هزار بشکه از این میدانها امضا میشود که در مجموع ۱۵ میلیارد دلار عایدی سالانه کشور از این افزایش تولید خواهد بود.
او افزود: رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در هر سه ماهه اول، دوم و سوم سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ درصد براساس گزارش مرکز آمار ایران بوده است که برای تداوم این رشد اقتصادی در سال آینده باید سرمایهگذاریهایی در صنعت انجام شود. قول میدهیم که وزارت نفت در سال آینده نیز رشد اقتصادی ۱۴۰۲ را با پروژههایی که در بخش بالادست و پاییندست تعریف شده، تکرار کند.
خدمات دولت سیزدهم در نفت
وزیر نفت اظهار کرد: وزارت نفت از روز نخست آغاز بهکار دولت سیزدهم معطل سرمایهگذاران و پیمانکاران خارجی نشد. ضمن اینکه صنعت نفت دستاوردهای مطلوبی در تأمین کالا و تجهیزات داشته و واردات بیش از ۱۶۰ کالا به کشور ممنوع و از توان سازندگان داخلی استفاده شده است.
اوجی با بیان اینکه وزارت نفت دو سال پیاپی است که در کالاهای تولید بار اول رتبه نخست را کسب کرده است، افزود: همچنین رتبه نخست در زمینه استفاده از سرمایهگذاری خارجی نیز به این وزارتخانه اختصاص داده شده است. البته بیش از ۶۶۰ شرکت دانشبنیان با صنعت نفت همکاری دارند و اعتقاد ما به ساخت داخل است و به همین دلیل، عملیات اجرائی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی نیز با استفاده از ظرفیت پیمانکاران داخلی انجام میشود.
او ادامه داد: وزارت نفت نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان اجرای پروژههای عامالمنفعه در بخشهای مختلف را متقبل شده که نزدیک به هشت هزار میلیارد تومان آن تا به امروز تخصیص داده شده است.
وزیر نفت با اشاره به اتفاقهای مطلوب صنعت نفت از جمله بهرهبرداری از فاز 2 پالایشگاه آبادان با ظرفیت روزانه 210 هزار بشکه، ادامه داد: در زمینه حل ناترازی نیز تولید بنزین را از 97 تا 98 میلیون لیتر در روز به 114 تا 115 میلیون لیتر در روز رساندیم و تولید گاز را نیز افزایش دادیم. ضمن اینکه پنج پتروشیمی آماده افتتاح داریم که هشت میلیون تن به افزایش تولید کمک خواهد کرد.
وزیر نفت به اتصال حدود 6400 روستا، 50 شهر و صنایع و نیروگاهها به شبکه گازرسانی کشور و احداث بیش از یکهزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: انقلابی در زمینه گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده که در هیچ دورهای انجام نشده است.
نجات «آزادگان» از بلاتکلیفی طولانی
گفتنی است، قرارداد توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان در غرب کارون که سالها بلاتکلیف مانده بود با تدبیر وزارت نفت دولت سیزدهم برای یکپارچهسازی روند توسعه آن امضا شد. «آزادگان» بهعنوان بزرگترین میدان مشترک نفتی ایران و در مجاورت میدان مجنون عراق و ۸۰ کیلومتری غرب اهواز واقع شده است.
طرح توسعه میدان آزادگان با حفاری ۱۸۵ حلقه چاه تازه در حال اجراست و بهتازگی آیین رسمی عملیاتی شدن ۶۰ حلقه چاه آن با حضور سیدابراهیم رئیسی؛ رئیسجمهوری در استان خوزستان عملیاتی شد و هماکنون تولید روزانه این میدان پس از فرآورش در واحد بهرهبرداری غرب کارون به تلمبهخانه غرب کارون ارسال میشود.
گام دوم توسعه «آذر»
همچنین گام نخست در توسعه میدان مشترک آذر برداشته شده است. اکنون وزارت نفت دولت سیزدهم قصد دارد با تکیه بر توان داخلی گام دوم توسعه را کلید بزند. آذر، از نظر ساختار زمینشناسی یک میدان نفتی پیچیده به شمار میآید و ساختار زمینشناسی ویژه، حفاری در این میدان را به یکی از سختترین و پرچالشترین حفاریها تبدیل کرده است.
افزایش تولید در قدیمیترین میدان نفتی ایران
میدان نفتی مسجد سلیمان نخستین و قدیمیترین میدان نفتی در غرب آسیا، در شهرستان مسجدسلیمان و استان خوزستان واقع شده است که توسعه مرحله نخست این میدان از سوی شاخه بینالملل شرکت ملی نفت چین (CNPCI) در قالب بیع متقابل انجام شد. حال امروز قرارداد گام دوم توسعه این میدان امضا شد که این موضوع حکایت از پیشرفت شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) در زمینه توسعه در بخش بالادست صنعت نفت دارد.
حجم نفت درجای میدان مسجد سلیمان حدود شش میلیارد و 200 میلیون بشکه برآورد میشود که با آغاز استخراج از خردادماه سال ۱۲۸۷ تاکنون حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون بشکه نفت آن برداشت شده است.
قرارداد توسعه سه میدان سومار، سامان و دلاوران واقع در گستره عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی در غرب کشور هم دیروز در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی ایران شامل توسعه، تولید و بهرهبرداری امضا شد.
ثروتآفرینی 900 میلیارد دلاری
با بزرگترین قرارداد گازی
گفتنی است، قراردادهای ساخت سکوهای فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی بهعنوان مهمترین و راهبردیترین طرح صنعت نفت، روز یکشنبه هفته قبل؛ 20 اسفندماه، بین شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکاران این طرح امضا شد. ساخت سکوهای غولپیکر 20 هزار تنی فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی، از سوی پیمانکاران ایرانی متعددی رقم میخورد.
طرح ملی فشارافزایی در پارس جنوبی از سال 1396 معطل و بلاتکلیف بود اما با اراده و همت متخصصان صنعت نفت در دولت سیزدهم و با انجام تحقیقات کارشناسی تصمیم گرفته شد احداث واحد فشارافزایی در دریا صورت گیرد. این در حالی است که قطر هم چند ماه پیش بهمنظور توسعه و فشارافزایی در بخش قطری پارس جنوبی یعنی گنبد شمالی با شرکتهای خارجی قرارداد امضا کرد.
اوجی؛ وزیر نفت با تأکید بر اینکه طرح فشارافزایی در پارس جنوبی با وجود غفلت در دولتهای گذشته، سرانجام در دولت سیزدهم تعیین تکلیف شد، افزود: گاز خام از میدان مشترک پارس جنوبی با 38 سکوی تولیدی و پشتیبان برداشت میشود. قرارداد اجرائی طرح ملی فشارافزایی در پارس جنوبی با چهار پیمانکار اصلی امضا شده است و با ساخت 28 سکو (14 سکوی فشارافزا و 14 سکوی پشتیبان در هفت منطقه تعیین شده) اجرا خواهد شد. او با بیان اینکه اجرای طرح ملی فشارافزایی در مناطق مرزی میدان مشترک پارس جنوبی با قطر در اولویت است، ادامه داد: برای ساخت این سکوها از توان پیمانکاران و سازندگان ایرانی استفاده میشود. پیمانکارانی که قرارداد احداث این سکوها و فشارافزایی را امضا کردند، همانهایی هستند که فازهای پارس جنوبی را توسعه دادهاند. وزیر نفت با بیان اینکه حدود 93 درصد سوخت نیروگاهها از گاز تأمین شده و وضعیت در صنایع خرد و عمده نیز به همین شکل است، افزود: برای فشارافزایی منتظر شرکتهای خارجی نماندیم و امیدواریم این تعلل هشت ساله، پیش از آنکه افت فشار بر تولید اثرگذار باشد با کار جهادی جبران شود.
اوجی ادامه داد: قرارداد 20 میلیارد دلاری پروژههای امضا شده برای فشارافزایی در پارس جنوبی 20 میلیارد دلار است و با اجرای این طرح 90 تریلیون فوتمکعب گاز و بیش از دو میلیارد بشکه میعانات گازی به ارزش 900 میلیارد دلار به ظرفیتهای هیدروکربنی کشور افزوده خواهد شد.
یک سؤال ساده از منتخبان جدید
سال ۱۴۰۲ هم تمام شد و گشایش روشنی در دسترسی عموم مردم به سکوها و شبکههای اجتماعی حاصل نشد. روی این سخن با متولیان دولتی این بخش نیست، چه اینکه با گذر ماهها و مشاهده نشدن تغییر، واضح است که یا نمیخواهند این فضا را تغییر دهند یا میخواهند ولی نمیتوانند. روی این سخن با نمایندگان منتخب مردم در مجلس دوازدهم است.
یک سؤال ساده از منتخبان جدید
یک. سال ۱۴۰۲ هم تمام شد و گشایش روشنی در دسترسی عموم مردم به سکوها و شبکههای اجتماعی حاصل نشد. روی این سخن با متولیان دولتی این بخش نیست، چه اینکه با گذر ماهها و مشاهده نشدن تغییر، واضح است که یا نمیخواهند این فضا را تغییر دهند یا میخواهند ولی نمیتوانند. روی این سخن با نمایندگان منتخب مردم در مجلس دوازدهم است.
دو. برای تداوم محدودیت و فیلتر، دلایل و بهانههای بسیاری وجود دارد که همه را شنیدهایم. استدلالها متنوعاند و عمدتا ناظر به سه حوزه سیاسی، امنیتی و اخلاقی هستند. گفته میشود که برقراری امکان دسترسی به یک برنامه، پیشنیازی دارد که آنهم پاسخگو بودن شرکت مالک برنامه یا سکو به دولت ایران است. در برخی موارد، استدلال میشود که این سکوها، وابستگی به دشمنان دارند و مثلا تصویر سردار دلها را حذف میکنند. برخی دیگر میگویند که این سکوها، عملا جاسوسی میکنند و اقدام به جمعآوری سازمانیافته دادههای شهروندان ایران میکنند. برخی از مسئولان، نگران وضعیت اخلاق و ادبیات حاکم بر این سکوها هستند و میترسند مبادا در اثر حضور در چنین فضاهایی، اخلاق مردم و بهویژه جوانان خراب شود. صداوسیما هم با این نگرانیها همراه است و برنامههایی پخش میکند که نمایندگان مجلس آمریکا در حال بازجویی مالکان تیکتاک هستند و این یعنی ما شهروندان باید متوجه شویم که دولت آمریکا، در برابر تیکتاک چینی ایستاده، پس دولت ما هم حق دارد در برابر اینستاگرام و واتساپ و تلگرام بایستد.
سه. همه موارد فوق را ذکر کردم که بگویم پاسخ را میدانم اما اگر زیادهروی نیست از محضر نمایندگان منتخب سؤالی دارم. تا آنجا که من بررسی کردهام، تقریبا تمام نمایندگان منتخب یا برای احتیاط، حداقل ۹۰ درصد نمایندگان منتخب از همین شبکههای اجتماعی مسدود در دوره تبلیغات انتخاباتی خود استفاده کردهاند. شما منتخبان محترم قرار است ۴ سال نماینده باشید و میدانیم استفاده از رسانهها و پیامرسانهای شخصی بخشی از شغل شماست.
باور کنید که شغل بسیاری از مردم عادی از روزنامهنگار و معلم گرفته تا مهندس و تاجر و کاسب هم به همین سکوها و پیامرسانها گرهخورده است. چگونه است که شما درزمانی که نیاز به جمعآوری رأی دارید، مجازید از فضاهای ممنوع و مسدود استفاده کنید و محدودیتها را به رسمیت نمیشناسید اما مردم مرتبا با محدودیتها مواجهاند؟ حتی برخی منتخبان محترم به این افتخار میکنند که از خبرگزاریها و صداوسیما و رسانههای رسمی موجود هیچ بهرهای نبرده و تبلیغاتشان تنها بر بستر همین اینستاگرام و تلگرام و ایکس بوده است. از طرفی مسئول و مشهور بودهاید و به همین واسطه، بیش از سایرین باید مقید به قانون باشید.
چهار. ممکن است گفته شود منتخبان و مسئولان محترم از این فضا برای ارتباط دوسویه با مخاطبان و موکلان خود بهره میبرند که باید پاسخ داد دقیقا مشاغل دیگر هم به همین ارتباط دو سویه با مخاطبان احتیاج دارند. ضمن آنکه اساسا چنین استدلالی از اساس متناقض است، چه اینکه اگر نمایندهای در یک سکو حضور مییابد تا با مخاطبانش ارتباط بگیرد، واضح است که مردم عادی یعنی مخاطبان هم باید در سوی دیگر ماجرا در آن سکو حضور یابند تا چنین تخاطبی شکل بگیرد.
پنج. برخی مذهبی ها جواب هایی از این دست دارند: حضور نمایندگان و مسئولان در سکوهای محدود شده در راستای اهداف نظام است ولی حضور مردم عمدتا چنین نیست. در پاسخ باید گفت اگر نگران دعواها و زد و خوردهای سیاسی در فضای مجازی هستیم که این دعوا معمولا بین خود سیاسیون و مسئولین جدید و قدیم و ذینفعان آن ها شکل می گیرد، اگر هم مسائلی همچون جمع آوری داده و مسائل امنیتی مد نظر است که مسئولان طبیعتا بیشتر باید در معرض آسیب باشند و از فضای مجازی پرهیز کنند، اگر نگران اخلاق مردمیم که مسئولان به دوری از فضایی که رهزن اخلاق است اولی هستند و اگر به ضرورت های شغلی باشد، چرا تولید کننده و فروشنده نباید بتواند محصولش را که معاش او و خانواده اش به آن کره خورده و در راستای تولید ملی نیز هست در این سکوهای غیرمجاز تبلیغ کند اما نامزدها و منتخبان بتوانند؟
شش. همه در این شبکهها هستند. اصلا اینکه نمایندگان در این فضا با تمام وجود تبلیغ میکنند یعنی روی حضور مردم در فضای مجازی و همین سکوهای مسدود حساب بازکردهاند. این محدودیت، موتور مولد نارضایتی در مردم است.
هفت. نکته دراینباره فراوان است. تابهحال و طی دههها ۳۰۰ میلیارد دلار مداخله ارزی صورت گرفته تا قیمت ارز کاهش پیدا کند و نکرده، سازمان تعزیرات و اصناف و مجموعههای موازی دههها موظف بودند قیمت اجناس را پایین نگهدارند و نشده، این هم از همان جنس است. تلگرام ۶ سال پیش فیلتر شد و همه مجموعههای رسمی و خبرگزاریها از آن کوچ کردند و بعدها در سکوت یکییکی بازگشتند. به حرف اول برگردیم و از همه دلایل گفتهشده صرفنظر کنیم. یک سؤال ساده: اگر موکلان مردم مجازند در ایام تبلیغات انتخاباتی، خود را از طریق سکوهای مسدود به مخاطبان معرفی کنند، چرا پزشک و معلم و کاسب و سایر مشاغل نباید بتوانند با استفاده از همین فضا خود یا خدمات یا محصول خود را تبلیغ و معرفی کنند ؟!
نویسنده : سید محمد بحرینیان/رسالت
می توانیم در ایران هم پیاده کنیم
با روش ساده و قدیمی نیم کره انجام شد: صحرای سنگال سبز شد / جایی که سالها هیچ گیاهی نروییده بود
این روند که از یک روش قدیمی و فراموش شده ساحلی الهام گرفته، در افزایش امنیت غذایی و بازیابی اکو سیستم موثر است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل در مرزهای شمالی سنگال برنامه نوآورانه برای توانمند سازی جوامع محلی و دیوار سبز بزرگ آفریقا دارد.
به گزارش عصرایران به نقل از برنامه جهانی غذا، در سالهای گذشته هیچ گیاهی در این سرزمینهای بیابانی رشد نکرده است و این برنامه حیات را به سرزمینها بازگردانده است.
در این طرح با ایجاد نیم کرهها موسوم به ماه نیمه روی زمین امکان جذب و جمع آوری آب باران روی زمینهای بیابانی افزایش مییابد.
این روند که از یک روش قدیمی و فراموش شده ساحلی الهام گرفته، در افزایش امنیت غذایی و بازیابی اکو سیستم موثر است.
این برنامه رونق و سرسبزی را برخی از مناطق شمالی سنگال در صحرای آفریقا برگردانده و در توانمندسازی جوامع محلی موثر بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک تیم حرفه ای با حفر تونل هایی ظرف دو سال به داخل پالایشگاه نفت تهران نفوذ کرده و به لوله اصلی خروجی فرآورده های پالایشگاه نفت تهران فلکه زده و شروع به سرقت فراوردههای نفتی کرده اند!
ـــــــــــــــــــــــ
🌀 رسانه باشید و #بازنشر دهید
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
نصب شبکه اجتماعی ویراستی👇
https://virasty.com/r/VjY
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴توطئههای گسترده انگلیس و آمریکا علیه ملی شدن صنعت نفت
چهارده ماه فشار سخت بر مردم ایران
نقل روایت ۲۹ اسفند از مورخ بزرگ معاصر : دکتر موسی حقانی
ـــــــــــــــــــــــ
♨️دریافت بهروز ترین #خبرهای_داغ_سیاسی👇
@khabarsyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ توصیه حاج محمود کریمی در کمک به غزه
و معرفی بنیاد حضرت خدیجه سلام الله علیها و موسسات دیگر :
"حداقل یک/سیام ماه رمضونتون رو افطار رو.. ببینین هزینهاش چقدر میشه.. پرداخت کنین و بهشون میرسه.. به کوری چشم دشمنان اسلام..."
🔴 شماره کارت های خیریه:
بانک پاسارگاد 5022291329674046
بانک ملت 6104338926896834
بانک ملی 6037997599838944
🔸جزئیات بیشتر حساب ها👇
https://zil.ink/bonyadkhadijah
🔹باعضويت دركانال خيريه وارسال به ديگران از ياورانِ مظلومانِ غزّه شويد 🔻
🆔 @bonyadkhadijah
#بنیاد_خیریه_امالیتامی_خدیجه_کبری
🇺🇸 از ملیشدن صنعت نفت تا تحویل کشور به آمریکا
🔺امروز روز ملی شدن صنعت نفت در ۷۳سال پیش است. ملت ایران در دهه۱۳۲۰ با پایداری و مجاهدت توانست نفت خود را از چنگال انگلیس جنایتکار خارج کند و امروز شورای عالی فضای مجازی مصوبه ای را گذرانده است که طی آن پلتفرمهای آمریکایی_صهیونیستی میتوانند دوباره در کشور جولان داده و #کلاندادههای کشور را به غارت ببرند؛ با #دلار_تلگرامی شان اقتصاد ایران را به بازی بگیرند؛ با تحلیل کلاندادهها از طریق #شبکههای_اجتماعی بر طیفهای گوناگون جامعه اثر گذارند؛ پلتفرمهای داخلی را به ورشکستگی بکشانند و در یک کلام کشور را در ابزار راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات وابسته دشمن نموده، #استقلال کشور را به حراج گذارند.
◼️شایسته است روز تصویب این مصوبه را روز #فاجعه_ملی نامیده و عزای عمومی اعلام کنند.
ـــــــــــــــــــــــ
🌀 رسانه باشید و #بازنشر دهید
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
نصب شبکه اجتماعی ویراستی👇
https://virasty.com/r/VjY