May 11
🔰حمله به سوریه؛ از ارسال پیام به مسکو تا خیانت سعودی ها
✅در خصوص حمله اخیر به سوریه نکات ذیل حائز اهمیت است:
1⃣- اولین هدف از حمله به سوریه، ارسال یک پیام راهبردی به مسکو بود. به حاشیه رفتن آمریکا در حل و فصل پرونده سوریه به عنوان یکی از موضوعات مهم جهانی از یک سو، و از سوی دیگر دفاع همه جانبه روس ها از دمشق، نوعی سرخوردگی را در دولتهای غربی ایجاد نموده است. عملیات نظامی کنونی در وحله اول بازگرداندن اقتدار به اردوگاه کشورهای ائتلاف در برابر روسیه بود. تقارن زمان حمله به سوريه با حمله هيتلر به اتحاد شوروي از همین جهت می باشد.
2⃣-حمله به سوریه؛ تاوان نفوذ روزافزون منطقه جمهوری اسلامی است که برای روحیه دادن به تروریست ها و امنیت بخشید به رژیم غاصب صهیونیسم انجام گرفت.
3⃣- این حمله هیچ تغییری را در عرصه تاکتیکی و راهبردی در پرونده سوریه ایجاد نخواهد کرد. تکلیف پرونده سوریه بر روی زمین مشخص می شود نه با ترقه بازی.
4⃣. یکی از تاکتیک های جنگ نامتقارن طرحی با عنوان "پراکندگی" است که در آن، کشور ضعیف تر قبل از آغاز جنگ تجهیزات نظامی خود را از پادگان ها خارج و به محل های نامعلوم انتقال می دهد تا کمترین آسیب را متحمل شود. در چند روز گذشته که تهدیدها اوج گرفته بود، ارتش سوریه به خوبی از این طرح استفاده نمود و کمترین تلفات ممکن را متحمل شد. ضمن اینکه پدافند سوریه که تقویت شده نقش مهمی در کاهش آسیب ها داشت. باید گفت که این حملات ارتش سوریه را واکسینه خواهد کرد.
5⃣- ترامپ شخصیتی به شدت محاسبه گر در عرصه اقتصادی است. واشنگتن بدون تامین منابع مالی جنگ از سوی سعودی ها، چنین اقدامی را انجام نمی داد. بنابر این بار دیگر خیانت سعودی ها به امت اسلامی و همپیالگی آنان با استکبار جهانی برای همه نمایان شد.
📝علی محمدی
Eitaa.com/tahlilrahbordi
🔰حمله اخیر آمریکا به #سوریه فارغ از سنجش ارزش عملیاتی آن، نشان از فقدان سیاست خارجی منسجم واشینگتن در قبال دمشق دارد مسئلهای که از دوره #اوباما به ترامپ به ارث رسیده و علیرغم انتقادات وی از اوباما همچنان بیقاعدگی و بینظمی در سیاستها به چشم میخورد. در یک جمله سیاست خارجی ترامپ در #سوریه یک درجه از سیاست عملگرایانه اوباما – که آن نیز فاقد نتیجه مشخص بود- تنزل کرده و به سیاست واکنشی و اقتضایی رسیده که هدف آن صرفاً ممانعت از از دست رفتن منافع بیشتر است. واقع ماجرا آنست که آمریکا در #سوریه منافع حیاتی نداشته و آنچه تحت عنوان منافع تعریف میکند بر اساس فشارها و نظرات متحدان عرب و رژیم صهیونیستی و نیز مسئله حفظ حیثیت و پرستیژ آمریکا تعریفشده است. به عبارت بهتر در مقطع کنونی و پس از پیروزیهای محور مقاومت و ناامیدی از حصول نتیجه مشخص؛ آنچه از منظر آمریکا باید حاصل شود همان بود که ترامپِ بیتجربه صراحتاً بیان کرد: خروج از سوریه. تغییرات متعاقب در این سیاست، نتیجه فشارهای بدنه حاکمیت آمریکا و متحدان بود و تحولات مربوط به حمله نیز میبایست در جهت تثبیت تغییر موضع ترامپ از «سیاست خروج» به «سیاست بقای مشروطِ به تأمین هزینه توسط متحدان»، انجام میشد.
🔰در شرایطی که چالشهای منافع آمریکا در #سوریه بیش از فرصتهای آن است و برنامه و راهبرد کلانی نیز در رابطه با این کشور وجود ندارد اقداماتی نظیر حمله موشکی با اهداف موردنظر تناسبی نداشته و صرفاً جنبه نمایشی پیدا میکند. فرماندهان نظامی و عقلای واشینگتن بهخوبی میدانند که اقدام به حمله موشکی نمیتواند باعث تحقق اهدافی نظیر تغییر وضعیت نامطلوب فعلی، تقویت جناحهای مخالف در مذاکرات سیاسی، مهار نفوذ #ایران و #روسیه و افزایش امنیت رژیم صهیونیستی گردد بلکه برعکس، روابط آمریکا با بازیگران اصلی صحنه سوریه را وارد ابهام کرده و اوضاع را پیچیدهتر میکند.
🔰عدم هماهنگی اقدامات نظامی و دیپلماتیک، فقدان انسجام و همرأیی نظامیان و سیاستمداران آمریکا، عدم برنامه مشخص پس از حملات و در یک جمله، فقدان استراتژی سیاسی و نظامی منسجم در مورد #سوریه، سبب شده است اقدامات آمریکا صرفاً جنبه صوری و واکنشی یافته و نهتنها نتیجهای برای این کشور نداشته باشد بلکه موضع متحدان دمشق را تقویت کند.
✍ ابوذر گوهری
Eitaa.com/tahlilrahbordi
May 11
💜 به پیام رسان ایرانی #ایتا خوش آمدید..💛
سلامو عرض ادب
ضمن سپاس از اینکه پیام رسان ایتا نصب کرده اید. عضویت در کانال های زیر به شما پیشنهاد میکنم:
🌟 لینک کانال رهبر معظم انقلاب در ایتا
☑️ https://eitaa.com/Khamenei_ir
🌟 لینک کانال خبرگزاری فارس
☑️ https://eitaa.com/farsna
🌟 لینک کانال عمار۱۱۰
☑️ https://eitaa.com/ammar110
🔻کانال بیداری ملت
https://eitaa.com/bidari
🔻 کانال طنزیم
https://eitaa.com/tanzym_ir
🔻 کانال دکتر سراج
https://eitaa.com/drrezaseraj
🔻کانال تحلیل راهبردی
https://eitaa.com/tahlilrahbordi
👆برای دوستان #ایتایی خود ارسال نمایید👆
⁉️پاسخ به سه پرسش پیرامون حمله به سوریه..
1⃣چرا حملات بصورت محدود و هوایی و موشکی بود ؟
پاسخ این است که آمریکا می داند هجوم همه جانبه و گسترده زمینی دارای هزینه بالا و خطر پذیری زیاد است و این رادر عراق تجربه کرده است لذا ترس از افزایش هزینهها برای آمریکا از نگاه تاجر مسلکی چون ترامپ مانع هجوم گسترده زمینی شد ، از طرفی آمریکا در حال حاضر چندین پایگاه نظامی در سوریه دارد که ممکن است آماج مناسبی برای مخالفانش و نیز محور مقاومت و ارتش سوریه باشد و نگرانی حمله به این پایگاه ها عاملی بازدارنده برای آمریکا به حساب می آید در سوی دیگر ماجرا ، کشورهای قدرتمندی نظیر ایران و روسیه در مقابل آمریکا قرار دارند که عبور از آنها بسیار بسیار سخت است موضوع دیگر این است که مستشاران و نظامیان روسی در بین نیروهای سوری گسترش یافته و عواقب حمله به پایگاههای روسی برای آمریکا نگران کننده است و نیز هشدار مقابله اتمی پوتین مزید بر علت شد و عوامل اولا انتخاب اهداف را بسیار مشکل کرده ثانیاً مانع از حمله گسترده شد.
2⃣چرا ایالات متحده آمریکا ،دوکشور انگلیس و فرانسه را با خود در این حمله همراه نمود؟ پاسخ این است که این دوکشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند ، آمریکا میداند حمله به سوریه مشروعیت بینالمللی ندارد و خلاف صلح بین المللی است لذا میخواهد مسئولیت این کار میان متحدان خود تقسیم کرده و هزینه های بین المللی این اقدام را به تنهایی متحمل نشود هرچند با این اقدام بی اعتبار شدن سازمان ملل متحد بیش از پیش آشکار شده و این سه عضو مشروعیت این سازمان بین المللی را کاملا ازبین بردند.
3⃣ چرا ترامپ منتظر نتیجه بررسیهای انجام شده توسط بازرسان سازمان ملل متحد در مورد اتهام بکارگیری تسلیحات شیمیایی توسط دولت سوریه نشد؟
در پاسخ باید گفت آمریکا میداند که :
اولاً تسلیحات شیمیایی سوریه توسط سازمان ملل متحد و حتی با نظارت مستقیم آمریکا در سال 2014 کاملا منهدم شد
دوماً دولت سوریه در غوطه شرقی پیروز میدان شده است و دلیلی برای بکارگیری تسلیحات شیمیایی ندارد
سوماً دولت و ارتش سوریه در منطقه غوطه شرقی نیرو نظامی دارد پس با حضور نیروی خودی چه نظامی و چه غیر نظامی، استفاده از این تسلیحات غیر عقلانی و غیر ممکن است، لذا ترامپ بخوبی نتیجه تحقیقات و واهی بودن این ادعا را میدانست پس منتظر نتیجه رسمی نماند.
✍حسین نجفی
Eitaa.com/tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞گزارش رسانه آلمانی از بهانه حمله به عراق
🔺دویچهوله تیتر زده: همه چیز از یک بهانه شروع شد
👌حالا همان بهانه برای سوریه تکرار می شود؟
@tahlilrahbordi
🔷 بایسته هایی در فیلترینگ تلگرام(۱)
🔰 فکرش را بکنید که در چین قصد گرفتن وام را دارید ، اگر در بانک چین حسابی داشته باشید به راحتی می توانید از طریق پیام رسان wechat درخواست وام بدهید . یک چینی از طریق وی چت می تواندتمام هزینههای خرید ِ فروشگاهیش را بپردازد ، کرایه تاکسی اش را حساب کند ، بلیط هواپیمایش را بخرد و...
🇨🇳 همین نقاط قوت است که ۳۰ درصد تراکنش های مالی غول اقتصادی دنیا بر روی پیام رسان wechat انجام می شود
🔹 حال که ظاهرا تصمیم بر فیلترینگ تلگرام گرفته شده است ؛ باید برنامه ریزی دقیق و کارشناسی شده ای صورت پذیرد که خلاء شبکه ها و پیام رسان های خارجی احساس نشود یا دوباره فیلترشکن ها و امثال سایفون ها رتبه اول دانلود نشوند ؛ چنانچه چین با موتور جستجوی قدرتمند "بَیدو" (Baidu) معادل موتور جستجوی گوگل، سایت "یوکو" (Youku) معادل سایت یوتیوب، شبکه اجتماعی "ویبو" (Weibo) معادل توییتر و پیام رسانwechat توانسته است تجربه موفقی در رجوع به شبکه ها و پیام رسان های داخلی به نمایش بگذارد
✔️ حقیقت است که به عمل کار برآید ..... 📝ربیعی
Eitaa.com/tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارشی از یکی از اهداف آمریکایی ها در موشک باران سوریه
🔹هدف مراکز تولید سلاح شیمیایی بود یا...؟
@tahlilrahbordi
🖌 یادداشت مهمان
💸 ابهام در مواجهه ی دولت با بازار ارز
🔷 وضعیت اخیر بازار ارز و نوسانات بازار پولی و ارزی در کشور، موجب شد تا واکنش های مختلف در بخش های مهمی نظیر صنعت، تولید، دارو و .... صورت پذیرد و موجب نگرانی مردم و فعالین اقتصادی گردد.
🔷دولت و تیم اقتصادی اش در بازه زمانی اوج گیری قیمت ارز در کشور، با سکوت اجباری و یا مصلحتی، بی صدا نظاره گر شکل گیری فضایی خطرناک در اقتصاد کشور بودند و اندک مواضع اتخاذ شده توسط تعداد محدودی از مسئولین دولتی، بیشتر بر ابهامات و نگرانی های مردم افزود.
🔷تیم اقتصادی دولت به عنوان متولی اصلی موضوع در سامان بخشیدن به اوضاع نابسامان ارزی و اقتصادی، کاملا در حالت انفعالی قرار گرفت و عدم شفاف سازی در خصوص آینده بازار ارزی توسط دولت موجب گردید مردم با دولتی مواجه شوند که در مقابل شکل گیری وضعیت بحرانی ارز غافلگیر شده بود و تصمیم اتخاذ شده توسط دولت در تک نرخی کردن ارز نیز موجب نگردید تا مردم، مجددا به دولت اعتماد کنند، چرا که شخص رئیس جمهور همواره بر کنترل دولت بر بازار به مردم اطمینان لازم را داده بود، لکن در عمل عکس آن اتفاق افتاد و ابهامات زیادی را در افکار عمومی بوجود آورد که آیا این دولت قابلیت و توانایی ممانعت از شکل گیری بحران های مشابه ارزی را در آینده دارد؟
🔶در این شرایط که شاهد انفعال دولت در پیش بینی بحران های اقتصادی هستیم و با توجه به احتمال خروج آمریکا از برجام، دولت باید با تکیه بر ظرفیت های داخلی در تمام حوزه ها و تجدیدنظر در رویکرد و نگاهش به خارج با درایت بیشتر در حوزه اقتصادی عمل نماید چراکه هزینه های ناشی از ضعف دولت در مقوله اقتصاد و ناکارآمدی تیم اقتصادی اش قطعا بر ملت و نظام تحمیل خواهد گردید که می تواند زمینه ساز بروز وضعیتی مشابه ناآرامی های دیماه 96 گردد. 📝سراجیان
Eitaa.com/tahlilrahbordi
⁉️ آیا در عربستان کودتا رخ داده است ؟
🔹تحلیل هایی که درباره ی وضعیت دیشب عربستان رخ داد را می توان به ۴ دسته تقسیم کرد :
1⃣ _ العربیه و شبکه های سعودی گفتند که تیراندازی ها برای ساقط کردن یک پهپاد اسباب بازی بوده است . به نظر می رسد حتی کارشناسان العربیه هم چنین چیزی را باور نمی کنند
2⃣ _ عده ای می گویند کودتایی رخ داده است که این ادعا هم درست نیست ؛ برای اینکه گروهی کودتا بکنند باید یک مجموعه از فرماندهان ارتش ، شبکه رسانه ای ، سیاستمداران و .... دست به دست همدیگر دهند تا کودتایی شکل بگیرد که حرکت دیشب هیچ شباهتی به کودتا نداشت
🔰حال دو فرض توطئه محور شکل می گیرد :
1⃣ _ عده ای می گویند که بن سلمان علیه شاهزاده ها توطئه کرده است و منتظر دستگیری های آینده ی شاهزادگان هستند . این تحلیل را بعید میدانم چرا که اگر قرار بر دستگیری بود باید جو رسانه ای شدیدی علیه شاهزادگان شکل می گرفت
2⃣ _ احتمال توطئه ی ِ ناراضیان ِ وضعیت فعلی جهت تسویه حساب با سلمان و پسرش بیشتر است . از سویی بن سلمان و تیم رسانه ای آل سعود با مطرح کردن پهپاد اسباب بازی می خواهند بگویند هیچ اتفاقی نیفتاده است
👌 با اینکه فرض آخر را محتمل تر می دانم ؛ اما سه فرض آخر یک نتیجه گیری دارد : پادشاهی ِ بن سلمان بر یک بنیان ِ سست بنا گذاشته شده است 📝ربیعی
Eitaa.com/tahlilrahbordi
⁉️چرا به اروپا بدبینیم ؟
🔹بخشی از بدبینی به اروپا در مسئله هسته ای ، حاصل یک نگاه واقعگرایانه به عرصه بین الملل است . اروپایی ها نشان داده اند که دنبال روی آمریکا هستند از سویی با توجه به تراز بالای تجاری اشان با آمریکا حاضر نیستند بخاطر ایران فشار و تحریم ِ آمریکا را بپذیرند
🔸اما علت اصلی بدبینی به اروپا حاصل از یک تجربه تاریخی است . ما در دولت ِ اصلاحات سه بار با اروپایی ها مذاکره کرده ایم :
1⃣ _ اواخر مهرماه ۸۲ وزرای خارجه انگلیس ، فرانسه و آلمان در سعدآباد مذاکره کردند و ایران علاوه بر پذیرش پروتکل الحاقی ، غنی سازی خود را تعلیق نمود
2⃣ _ اما اروپایی ها به این اندازه هم راضی نشدند و در بروکسل امتیازات بالاتری را گرفتند . بر اساس توافق نامه ی بروکسل در بهمن ۸۲ ، ایران پذیرفت که ساخت قطعات و مونتاژ سانتریفیوژها را تعلیق کند.
3⃣ _ لقمه های چرب در توافقنامه ی بروکسل ، اروپایی ها را بر آن داشت تا گام را فراتر بنهند . آنها در توافق پاریس (در آبان ۸۳) خواستار تعلیق تأسیسات هسته ای ایران و مجتمع UCF اصفهان شدند که البته دولت ِ اصلاحات هم آن را پذیرفت
🐍 اما اروپایی های ِ طماع و مطیع آمریکا در سال ۸۴ درخواستشان یک چیز بود : "تعلیق همیشگی تاسیسات و فعالیت های هسته ای " . آن موقع بود که رهبری دستور از سرگیری تاسیسات و فعالیت های هسته را دادند و برخلاف نظر اروپا و آمریکا ، فعالیتها و تاسیسات هسته ای شروع به فعالیت مجدد نمود . پس بدبینی ایران به اروپا یک توهم نیست بلکه تجربه ای است که میخواهد "دو بار از یک سوراخ گزیده نشود" . 🖌 ربیعی
sapp.ir/tahlilrahbordi
❌اشاره رهبرانقلاب در سخنان دیروز به کدام ماجرا بود!!
ماجرای ترور #میکونوس که به خاطر آن رئیس جمهور کشورمان (هاشمی رفسنجانی) را به دادگاه فرخواندند.
🔹ماجرای ترور میکونوس که در رستورانی با همین نام در برلین، پایتخت آلمان رخ داد و منجر به قتل تعدادی از سران حزب ورشکسته دموکرات کردستان شد، موجب تاثیرگزاری فراوانی در روابط ایران و اروپا گردید.
🔸دادگاه متهمان این حادثه در ششم آبانماه سال ۱۳۷۲ در آلمان آغاز شد و حدود ۵ سال و ۲۴۷ جلسه طول کشید که در نهایت حکم این دادگاه در ۲۱ فروردین ۱۳۷۶ صادر شد و در آن دو نفر از متهمین به حبس ابد و دو نفر دیگر نیز به ۵ و ۱۱ سال حبس محکوم شدند.
🔹اما این پایان ماجرا نبود و دستگاه قضایی آلمان که زمینه را برای متهم ساختن جمهوری اسلامی و سران نظام به دست داشتن در این حادثه مهیا دید با همراهی ضد انقلاب خارج نشین، انگشت اتهام خود را به سمت مسئولین نظام یعنی علی اکبر هاشمی رفسنجانی بعنوان رئیس جمهور، علی فلاحیان وزیر اطلاعات و علی اکبر ولایتی وزیر امور خارجه نشانه رفت به طوری که دادستان وقت آلمان، هاشمی رفسنجانی را بعنوان یکی از عوامل این ترورها به دادگاه احضار کرد.
🔸پس از این حکم مضحک، آلمان و ایران سفرای خود در دو کشور را فرا خواندند و آلمان چهار دیپلمات ایرانی را از این کشور اخراج کرد. همچنین تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز سفرای خود را از ایران فراخواندند. ایران نیز در پاسخ به این حرکت اتحادیه اروپا سفیران خود را از کشورهای عضو این اتحادیه فرا خواند و روابط دو طرف دچار بحران شد، اما در نهایت آلمان و اتحادیه اروپا که با قاطعیت و اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران مواجه شده بودند مجبور به بازگرداندن سفرای خود به ایران شدند به طوری که سفرای اتحادیه اروپا با استفاده از پرواز شبانه سوئیس ایر از زوریخ به سمت تهران پرواز کردند تا قبل از سپیده دم روز بعد در تهران باشند.
🔹رهبر انقلاب دقیقا ۲۰ سال پیش، در اردیبهشت ۷۶ و همزمان با اوج گرفتن ماجرای میکونوس و اعلام حکم دادگاه فرمایشی آن در دیدار خود با معلمان و کارگران فرمودند: « مگر کسی اهمیت میدهد که اینها چه گفتهاند؟ البته دستگاه دولتی ما که بحمداللَّه مواضع بسیار خوبی در مقابل حرکتهای زشت اینها داشته است، از حالا به بعد هم بایستی با کمال قدرت عمل کند و در مرحله اوّل، سفیر آلمان را فعلاً تا مدّتی نباید راه بدهد که به ایران بیاید. بقیه هم که میخواهند بهعنوان یک حرکت به اصطلاح آشتیجویانه برگردند، مانعی ندارد. خودشان رفتهاند، خودشان هم برمیگردند. دیدند که رفتنشان هیچ اهمیتی ندارد. اینها میخواهند برگردند، مانعی ندارد؛ اما در رفتن سفرای ایران به کشورهای آنها، هیچ عجلهای نباید بشود. باید سرِ صبر و فرصت ببینند چه چیزی مصلحت است؛ هر چه که عزّت اسلامی اقتضا میکند - همان طور که همیشه گفتهایم - همان گونه عمل کنند».
🔸تنها شش ماه نیاز بود تا سفرای اروپایی دست از پا درازتر عزم بازگشت به ایران کنند، اما جمهوری اسلامی به پشتوانه اقتدار مردمی و براساس دستور رهبر معظم انقلاب، به سفیر آلمان بعنوان آخرین کشوری اجازه بازگشت به کشورمان را داد.
🔹بعدها رهبر انقلاب در سال ۹۰ در بازخوانی این ماجرا فرمودند: «یک روزی یکی از دولتهای اروپایی نسبت به جمهوری اسلامی اظهار علاقه و ارتباط و اینها میکرد؛ همان دولت سر قضیه قهوهخانه میکونوس دادگاه تشکیل داد، مسئولین درجه یک کشور را در آن دادگاه متهم کرد! دولتهای اروپایی با آنها همدست شدند، همهشان سفرای خود را از تهران فراخوانی کردند؛ اینها که یادمان نرفته. خواستند سیلی بزنند، البته سیلی سختتری خوردند. از همین حسینیه آنچنان سیلیای خوردند که بعد تا مدتها دنبال علاجش بودند! هر وقت توانستند، آنها درصدد سیلی زدن برآمدند.»
🔸چنین نمونه هایی از برخورد قاطعانه با بیگانگان و مقاومت در برابر زیاده خواهی های آنان در تاریخ ۳۸ ساله انقلاب اسلامی بسیار زیاد است از مقاومت در دوران دفاع مقدس در برابر زیاده خواهی های صدام حسین تا ایستادگی در برابر دست درازی دشمنان به صنایع نظامی و موشکی جمهوری اسلامی ایران و بیانگر آن است که اگر در برابر زیاده خواهی دشمنان اقدام متقابل و قاطعانه انجام شود از مواضع خود عقب خواهند نشست./منبع سایت روشنگری
Sapp.ir/tahlilrahbordi
🔻سخنرانی سحر مهرابی دانشجوی جوانی که دیروز مقابل رهبر ایران سخنرانی کرد را بخوانید. فارغ از اینکه با محتوایش موافقید یا مخالف. اما اگر دو سال قبل از انقلاب میگفتی روزی در ایران یک دانشجوی جوان حتی میتواند جلوی پدرش بایستد و اینگونه صحبت کند کسی باور نمیکرد. همه میدانستند که حتی در اتاقهای خصوصی، صدراعظم و نخست وزیر هم جرات نقد شاه را نداشتند. همین امروز هم در سرتاسر منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا چنین پدیدهای ممکن نیست. این روزها که از زمین و آسمان با جدیدترین ابزار جنگهای هوشمند روانی حمله کردهاند که نارضایتی های کوچک و بزرگ به حق ما را به هم گره بزنند و آنها را به ابزار کاسبی و فشار ترامپ و بنسلمان و نتانیاهو و به کارت چانهزنی اروپاییان چشم آبی تبدیل کنند بیش از همیشه باید بیاد بیاوریم که چه راه درازی امدهایم. اگر تنها و تنها همین تک صحنه در این چهل سال اتفاق افتاده بود کافی بود که هنوز هم پای انقلاب اسلامی مردم ایران وفادارانه ایستاد و برایش هزینه داد
🖌علی علیزاده
Eitaa.com/tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 مجید شاکری، اقصادان، FATF را کوتاه و مختصر توضیح می دهد.... منبع : کانال رصد
@tahlilrahbordi
اهمیت حمله سپاه به پایگاه آمریکایی عین الاسد ربطی به تعداد تلفات آمریکاییها ندارد. چه یک کشته و چه پانصد کشته فرقی نمیکند! آنچه در این عملیات نابود شد جایگاه ابرقدرتی شیطان بزرگ بود!
@pas_kouchehaie_enghelab
🔰این سخن وزیر خارجه کشور که گفته اند: مذاکره با آمریکا غیر محتمل نیست، به شرط آنکه آمریکا با تغییر رویه، تحریم ها را بر دارد؛
🔺 با نگاه خوش بینانه، متاثر از نگرش و برداشت وزارت خارجه نسبت به امور بین الملل است. ایشان می خواهند مانع از آن شوند که پروپاگندای رسانه ای غرب، جمهوری اسلامی را در افکار عمومی جهان مخالف مذاکره جلوه دهند.
🔶 با این فرض در نیت خیر وزیر خارجه شکی نیست اما سوال آنجاست آیا کسی که خود را به خواب زده می شود بیدار کرد. غرب و رسانه های آنها خوب می دانند که مقصر اصلی آمریکاست، ولکن نمی خواهند ابراز کنند. ایران اگر همه پیش شرط های آمریکا را بپذیرد و پای میز مذاکره هم بنشیند، اما خواسته های آنها تامین نشود، باز هم او را مخالف مذاکره جلوه می دهند.
🔸به نظر می رسد اعلام آمادگی برای مذاکره در هر شرایطی، نه تنها رویه غرب را عوض نمی کند بلکه آنها را گستاخ تر نیز می کند.
🖊علی محمدی
@tahlilrahbordi
گفت و گوی محمود عباس و اسماعیل هنیه پس از سالها نشان داد که اولین پیامد رونمایی از طرح سازش ترامپ، اتحاد بیشتر ملت های منطقه و گروهای فلسطینی علیه اسرائیل خواهد بود و نقاب را از چهره واقعی رژیم کودک کش و غاصب اسرائیل نزد حق خواهان جهان کنار خواهد زد.
چنانکه شهادت سردار سلیمانی مقاومت را زنده تر کرد و باطن تروریستی دولت امریکا را آشکار نمود.
(...عَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ...)
@tahlilrahbordi
النساء
وَيَقُولُونَ طَاعَةٌ فَإِذَا بَرَزُوا مِنْ عِندِكَ بَيَّتَ طَائِفَةٌ مِّنْهُمْ غَيْرَ الَّذِي تَقُولُ وَاللَّهُ يَكْتُبُ مَا يُبَيِّتُونَ فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ وَكِيلًا
ﻭ [ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﺤﻀﺮ ﺗﻮ ] ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﻣﺎ ﻣﻄﻴﻊ ﻭ ﻓﺮﻣﺎﻧﺒﺮﺩﺍﺭﻳﻢ ، ﻭﻟﻲ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻧﺰﺩ ﺗﻮ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻰ ﺭﻭﻧﺪ ، ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺷﺐ ﻧﺸﻴﻨﻲ ﻫﺎﻱ ﻣﺨﻔﻴﺎﻧﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﺮ ﺧﻠﺎﻑ ﺁﻧﭽﻪ ﺗﻮ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻲ ، [ ﻭ ﻏﻴﺮ ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭﺕ ﻣﻰ ﮔﻔﺘﻨﺪ ] ﺗﺪﺑﻴﺮ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ . ﺧﺪﺍ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺷﺐ ﻧﺸﻴﻨﻲ ﻫﺎﻱ ﻣﺨﻔﻴﺎﻧﻪ ﺗﺪﺑﻴﺮ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ [ ﺩﺭ ﭘﺮﻭﻧﺪﻩ ﺍﻋﻤﺎﻟﺸﺎﻥ ] ﻣﻰ ﻧﻮﻳﺴﺪ . ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﻭﻱ ﺑﺮﺗﺎﺏ ، ﻭ ﺑﺮ ﺧﺪﺍ ﺗﻮﻛﻞ ﻛﻦ ; ﻭ ﻛﺎﺭﺳﺎﺯ ﺑﻮﺩﻥِ ﺧﺪﺍ [ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺍﻣﻮﺭ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ] ﻛﺎﻓﻲ ﺍﺳﺖ .(٨١)
@tahlilrahbordi
🔰رصد اخبار و تحلیل:
🔶بهره برداری و سوء استفاده سیاسی از سانحه سقوط پهپاد هوافضای سپاه در منطقه ملاثانی خوزستان به دلیل نقص فنی، در دستور کار رسانه های معاند بوده است. تلاش برای هجمه به سپاه و پیوند زدن این واقعه با سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی به دلیل خطای انسانی در پدافند هوایی، در این خط خبری برجسته بوده است.
🔺پی نوشت: با توجه به دستاوردهای سپاه و افزایش محبوبیت این نهاد انقلابی که بیشتر ناظر به رویکرد آن نهاد نسبت امداد رسانی، محرومیت زدایی در کنار امنیت آفرینی و مسئولیت پذیری می باشد، ضد انقلاب بدنبال ایجاد شکاف میان مردم و نهادهای انقلابی بویژه سپاه از طریق القا ناکارآمدی و برجسته سازی ضعف ها و نقص هاست.
@thlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️افرادی که امروز از شورای نگهبان ایراد می گیرند سال ۱۳۷۳ اواخر دور دوم ریاست آقای هاشمی پیگیر دائمی کردن ریاست جمهوری ایشان بودند که با مخالفت رهبر انقلاب این طرح دیکتاتوری به سرانجام نرسید.
@tahlilrahbordi
❗️رئیس جمهور محترم در حرم مطهر امام راحل، صحبت از میراث امام می کند و همزمان شورای نگهبان را که میراث امام هست و دبیر ان منصوب ایشان، زیر سوال می برد!!
قضاوت با شما...
@tahlilrahbordi
🔰تعلل در وحدت، تقلیل در آراء
🔶بر فرض اینکه جریان انقلابی در تهران به اجماع و لیست واحد برسند، که احتمال آن بسیار کم است، باز هم همین تاخیر در اعلام لیست یکی از نقدهایی وارد بر جریان انقلابی است.
🔺 تعلل در رسیدن به وحدت و اجماع در راس هرم جریان انقلابی، قدرت مانور را از کف جریان انقلابی گرفته است و مانع از آن شده تا نامزدهای مورد نظر برای مردم معرفی و برنامه های آنها تشریح شود. در نتیجه سبد آرای این جریان را کاهش می دهد.
🔺شاید گفته شود که این نوع رفتار در جهت ممانعت از تخریب توسط جریان مقابل باشد. پاسخ اینکه اولا نماینده در تراز انقلاب نباید ریگی به کفش داشته باشد که از تخریب ها بترسد، در واقع انکه حساب پاک است، از محاسبه چه باک است". ثانیا مگر در زمانی که اجماع و اتحاد اتفاق نیافتاده، نماینده های مورد نظر تخریب نشده اند. مثلا در انتخابات گذشته هم جناب قالیباف را تخریب کردند و هم آقای رئیسی. در شهرستان ها هم همین شکل هست.
🔸به هر حال سازوکار فعلی تامین اتحاد در جریان انقلاب، با آنکه نقاط قوتی هم دارد، ولی باید در تحولات سیاسی آینده چابک تر باشد.
✍علی محمدی
@tahlilrahbordi
⚠️چراغ ها خاموش،موتور ها روشن...
🔰اقدام جریان اصلاحات در عدم انتشار لیست، انتخاب بین بد و بدتر بود. اگر لیست منتشر می کردند، از یک سو گفته خودشان که احراز صلاحیت نشده اند، زیر سوال می رفت، و از سوی دیگر باید جور ناکارآمدی دولت که زمانی حامی آن بودند، را بیشتر می کشیدند و سیبلی می شدند برای جناح رقیب شان.
لذا تصمیم گرفتند چراغ خاموش حرکت کنند تا از این طریق مظلوم نمایی کنند که چون نامزدهای آنها تایید نشده اند، لیست نمی دهند.
🔸اما دو موضوع مهم:
🔺 اول اینکه لزوما نداشتن لیست از سوی اصلاحطلبان منجر به هجوم آراء به لیست اصولگرایان نمی شود. چرا که گلایه ملت از دولت و حامیان آنها به معنای خوشنودی از جناح اصولگرا نیست.
🔺و دوم اینکه اگر اصولگرایان دچار تکثر در انتشار لیست شوند، شکست شان تقریبا قطعی است.
🔸به هر حال اصلاحطلبان، با توجه به شرایط شان بهترین شیوه را انتخابات کردند.آنها نشان داده اند که در حوزه جامعه شناسی از رقیب شان قوی ترند.
✍علی محمدی
@tahlilrahbordi
🔴 وحدت شرط لازم؛ ولی ناکافی!
آنالیز ۱۰ انتخابات گذشته
🔻چند نکته ای در باب #وحدت و ائتلاف؛ با هم بررسی کنیم که در انتخابات های دو سه دهه اخیر، وحدت و ائتلاف چگونه بود و نتیجه چه شد؟ از سال 76 تا حالا قریب 10 انتخابات برگزار شده که آنالیز آنها بسیار ضروری است:
1️⃣ سال 76؛ ریاست جمهوری هفتم؛ وحدت کامل نیروهای انقلابی روی ناطق نوری = شکست
2️⃣ سال 78؛ مجلس ششم؛ وحدت کامل نیروهای انقلابی با سرلیستی هاشمی رفسنجانی و حضور حدادعادل و احمدی نژاد در لیست = شکست
3️⃣ سال 82؛ مجلس هفتم؛ وحدت کامل نیروهای انقلابی = پیروزی
4️⃣ سال 84؛ ریاست جمهوری نهم؛ دور اول: وحدت اصولگرایان روی علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف و حمایت حداقلی جمعی از نیروهای انقلابی از احمدی نژاد. دور دوم؛ وحدت و ائتلاف روی احمدی نژاد در برابر هاشمی = پیروزی
5️⃣ سال 86؛ مجلس هشتم؛ وحدت کامل نیروهای اصولگرا و انقلابی = پیروزی
6️⃣ سال 88؛ ریاست جمهوری دهم؛ وحدت کامل انقلابیون با جمعی از اصولگراها = پیروزی
7️⃣ سال 90؛ مجلس نهم؛ دو لیست مستقل جبهه متحد و پایداری = پیروزی حداکثری(تحریم انتخابات توسط جبهه اصلاحات بعد از فتنه88)
8️⃣ سال 92؛ ریاست جمهوری یازدهم؛ اختلاف با چند کاندیدا= شکست
9️⃣ سال 94؛ مجلس دهم؛ وحدت کامل انقلابیون و اصولگراها با لیست واحد = شکست در تهران و کلانشهرها، تساوی در کل کشور
🔟 سال 96؛ ریاست جمهوری دوازدهم؛ وحدت کامل انقلابی ها و اصولگراها روی رئیسی = شکست
🔻 در 10 انتخابات گذشته؛ 8 بار وحدت بین انقلابی ها و اصولگراها برقرار بوده و دوبار اختلاف. حاصل این 8 وحدت، 4 شکست بوده و 4 پیروزی. فقط دو بار اختلاف بوده که نتیجه این اختلافات، یکبار شکست و یکبار پیروزی بوده است.
🔹مرور مقاطع بالا نشان می دهد، وحدت شرط لازم برای پیروزی است اما کافی نیست. رضایت جامعه و همراهی مردم با نیروهای انقلابی شرط اصلی است. استفاده از ظرفیت رسانه ها، گفتمان مؤثر و کارآمد، برقراری ارتباط عاطفی با توده ها، فریاد کردن مطالبات مردم، عدالتخواهی، آزادی خواهی، خدمت به مردم، نقد مشکلات اقتصادی و ... مهم ترین عامل های رأی آوری در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی است.
🔸برخی از نیروهای انقلابی و اصولگراها، فکر می کنند مسئله ی وحدت و ائتلاف خودشان، مسئله اصلی جامعه است! فکر می کنند اگر با هم وحدت کردند، ائتلاف کردند، کار تمام است! در حالیکه مسئله اصلی فریاد کردن مطالبات مردم و دفاع از حقوق اساسی ملت است. حقوق ملت و مطالبات مردم، همان آرمان های انقلاب اند. عدالتخواهی، ارتباط با مردم، ساده زیستی مسئولین، مبارزه با فساد، مبارزه با اشرافی گری، خدمت به مردم، انسجام و وحدت همه مردم و ... اینهاست که چاره ساز است نه تأکید افراطی روی یک مسئله!
🔹از دیگر عوامل پیروزی یا شکست، آرایش جریانات مختلف در انتخابات است. خاصه آرایش جریان رقیب در انتخابات. آیا لیست خواهد داد؟ آیا جریان رقیب بعد از 7 سال که دولت و مجلس دستش بوده، رضایت مردم را کسب کرده؟ آیا به مردم خدمت کرده؟ آیا مردم آنها را می پسندند؟ و ... .
✍ داوود مدرسیّان
@tahlilrahbordi