🔰تاثیر ناامنی در افغانستان بر اقتصاد ایران
✍علی محمدی
🌐ایران در بین همسایگان افغانستان با ۳و نیم میلیارد دلار صادرات، رتبه نخست را در تامین کالاهای مورد نیاز افغانستان دارد( بیش از سه برابر صادرات به اتحادیه اروپا)که در صورت برنامه ریزی منسجم و وجود ثبات امنیتی، می تواند به دو برابر افزایش یابد . در واقع ایران ۴۴ درصد از کل ۷ملیارد دلار واردات افغانستان را به خود اختصاص داده است . همچنین به لحاظ ارزش، افغانستان در بین مقاصد صادراتی تهران، چهارمین خواستگاه کالاهای ایرانی است.
💠مزیت های ژئوپولتیک، اقتصادی و فرهنگی ایران نسبت به سایر همسایگان افغانستان، تهران را تبدیل به تامین کننده ای بی رقیب برای معیشت مردم افاغنه کرده است. و این موضوع فارغ از استقرار هر دولتی با هر تفکری در کابل است.
⚠️اما تحولات اخیر در افغانستان چنانچه منجر به ناپایداری و ناامنی مستمر گردد، می تواند دو تاثیر کوتاه مدت و بلند مدت را بر اقتصاد ایران حاصل سازد:
🔸تاثیر کوتاه مدت:
1⃣افزایش نرخ ارز در بازار فردوسی و تهران به دلیل:
🔺اختلال در فعالیت صرافی ها در هرات
🔺افزایش تقاضا برای دلار در افغانستان ( و خروج دلار از تهران و بهم خوردن عرضه و تقاضا)
🔺بلوکه شدن دارایی های افغانستان در بانک های جهانی
🔸تاثیر بلند مدت:
1⃣اختلال در تجارت ایران و افغانستان( نبود ارز در افغانستان، انگیزه ها را از تجار ایرانی برای صادرات می گیرد چرا که تجار ایرانی در قبال صادرات به افغانستان صرفا ارز می گیرند).
2⃣بحرانی اقتصادی منجر به سیل آوارگان به ایران خواهد شد. این آوارگان در کنار مزیت های محدود می تواند چالشهایی را برای اقتصاد تحریمی ایران ایجاد کند.
3⃣ناامنی در افغانستان خط لوله تامین گاز هند از طریق ترکمنستان ( موسوم به خط لوله تاپی) که از هرات می گذرد و رقیب خط لوله صلح است را با تردید مواجه خواهد کرد و با توجه به نیاز فوری هند به گاز در دهه آینده و اماده بودن زیر ساخت خط لوله صلح، می توان به در جریان قرار گرفتن خط لوله صلح امیدوار شد.
@tahlilrahbordi
⚠️خطای محاسباتی در سیاست خارجی!
✍عزیز غضنفری
این روزها که کنشگری و بازیگری جمهوری اسلامی در عرصه تحولات پیچیده و سرنوشتساز افغانستان به شکل منطقی و هوشمندانه در حال انجام است، برخی و شاید اکثریت قریب بهاتفاق عناصر و گروههای اصلاحطلبی به همراه برخی چهرههای اصلی حلقه انحراف، به تخریب این رویکرد اعلامی و اعمالی پرداختهاند.
نکات تحلیلی: اینکه یک نظام سیاسی در شرایط متنوع محیطی و زمانی روابط خارجی، به روشهای متناسب روی میآورد، یک امر کاملاً عقلائی و منطقی است؛ ازقضا عکس آن جای پرسش و ابهام ایجاد میکند. بر اساس کدام دلیل عقلائی و منطقی نوع بازیگری جمهوری اسلامی ایران در محیطهایی مانند سوریه، عراق و افغانستان باید یکگونه باشد؟ هرچند جلوگیری از تفرقه بین مسلمانان و مقابله با خط توطئههای استکبار در منطقه اصل ثابت و پایدار در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است. اگر فرض بر این گذاشته شود که آمریکا بعد از خروج غیرمسئولانهاش از خاک افغانستان، به دنبال آغاز جنگ داخلی در این کشور باشد، در این شرایط، سیاست اصولی جمهوری اسلامی چگونه باید طراحی و عملیاتی گردد؟ حالآنکه دادههای قطعی گویای آن است که این پروژه قطعی آمریکا مقارن با خروج از افغانستان به شمار میآید. بسیار طبیعی و عقلانی جلوه میکند که ایران با کوششهای دیپلماتیک خود، از به راه افتادن جنگ تمامعیار داخلی در کشور همسایه جلوگیری کند؛ امری که جمهوری اسلامی بهخوبی از عهده آن برآمده است. گذشته اما عبرتآموز است! یادمان که نرفته برخی عناصر اصلی اصلاحات بعد از قضیه تهاجم نظامی به عراق توسط آمریکا، با طرح موضوع خالد بن ولید، ایده حمایت از صدام را مطرح کردند! هنوز زمان زیادی نگذشته که اصلاحطلبان گفتند باید با بوش پسر برای کشتن مردم افغانستان در سال 2001 همراه شد! همچنین رسوایی پیوند برخی عناصر اصلاحات و چهرههای اصلی حلقه انحراف در تاریخ ماند که به تخریب سیاست ایران در سوریه و عراق در مبارزه با داعش پرداختند؛ اگر جمهوری اسلامی به نبرد با داعش برنمیخاست، امروز جغرافیای سیاسی منطقه تحت تأثیر شدید گروه خطرناک داعش بود. نکته مهم در این زمینه آن است که وقتی سیاست خارجی کشور درگذشته به ارزیابی گذاشته میشود، خطوط کلی حرکت سیاست خارجی در مسیر صحیح و منطبق بر منافع ملی پیش رفته است.
@tahlilrahbordi
⁉️از ویژگی های دین یهود( صهیونیسم) این است که به هیچ دینی اجازه فعالیت در سرزمین های اشغالی اسراییل نمی دهد؛ حتی مسیحیت. چون معتقدند که این ارض موعود است.
🔺با این وجود شهر حیفا محل اماکن مقدسه بهاییت است ( عکس های بالا) و سالانه مراسمات مذهبی خود را در آنجا برگذار می کنند. بعد از حیفا، دهلی نو مهمترین محل استقرار اماکن بهایی است.
⛔️چه ارتباطی بین بهاییت و اسراییل وجود دارد؟
@tahlilrahbordi
☢قریب به ۱۸سال از پرونده هسته ای می گذرد! به راستی این پرونده تا کی ادامه خواهد داشت؟
⚠️ایران تا کی باید بابت این موضوع هزینه های اقتصادی و امنیتی پرداخت کند؟
🌐و سوال مهمتر اینکه راه حل واقعی حل و فصل تنش هسته ای با غرب و گرفتن این بهانه از آنها چیست؟
📝"راه حلی برای پرونده هسته ای" عنوان یادداشتی است در پست بعدی، که در آن به سوالات بالا پاسخ داده شده است؟
@tahlilrahbordi
🔰راه حل پرونده هسته ای
✍علی محمدی
🔶 هجده سال از عمر پرونده هسته ای ایران می گذرد به طوری که تقریبا نیمی از عمر جمهوری اسلامی را در حوزه های مختلف متاثر ساخته است. در تمام این سالها، نه تنها ایران نتوانسته امتیازی قابل ملاحظه از غرب دریافت کند، بلکه غربی ها با اخذ امتیازات گسترده و نقد، ضمن اینکه توافقات قبلی را زیر پا گذاشتند، فشارهای اقتصادی و سیاسی را نیز افزایش دادند.
تحریم، ترور دانشمندان،قطعنامه شورای امنیت، حمله سایبری و نظامی به تاسیسات هسته ای... تنها بخش کوچکی از اقداماتی بوده که به عنوان مزد همکاری و اعتماد تهران در مذاکرات هسته ای پرداخت شده است.
به راستی این پرونده تا کی ادامه خواهد داشت؟ ایران تا کی باید بابت این موضوع هزینه های اقتصادی و امنیتی پرداخت کند؟ و سوال مهمتر اینکه راه حل واقعی حل و فصل تنش هسته ای با غرب و گرفتن این بهانه از آنها چیست؟:
1⃣برخی از کارشناسان نسخه کره شمالی را تجویز می کنند و معتقد راه برون رفت از پرونده هسته ای ، در درون همین پرونده است. یعنی ایران با خروج از تعهدات بین المللی، به سمت ساخت بمب هسته ای حرکت کند و بعد از آن با قدرت پای میز مذاکره آید تا غرب مجبور به نرمش شود. اما واقعیت این است که این راه حل هم با هویت نظام اسلامی در تعهد به معاهدات بین المللی منافات دارد و هم با دکترین نظام که سلاح های کشتار جمعی را حرام و غیر انسانی می پندارد، در تضاد است.
2⃣به نظر می رسد راه حل پرونده هسته ای ایران و گرفتن این بهانه از غرب، در جایی غیر از این پرونده باشد. با روانشناسی در رفتار غرب متوجه می شویم که آنها فقط زمانی حق کشورهای دیگر را در حوزه ای به رسمیت می شناسند که آن کشور در آن حوزه آسیب پذیری خود را رفع کرده باشد. ساخت دستگاه اکسیژن و واکسن برکت نمونه هایی از این روانشناسی است که دیدیم ساخت این دو محصول،چگونه تحریم ها را در این بخش خنثی کرد.
برهمین اساس به نظر می رسد باید در حوزه هسته ای نیز شمشیر داموکلسی( تحریم ها) که همیشه بالای سر ایران قرار دارد، شکسته شود. چرا که آسیب پذیری ما در پرونده هسته ای، همین تحریم ها و بخش اقتصاد باشد. لذا اگر جمهوری اسلامی بتواند موتور اقتصاد خود را بدون وابستگی فزاینده به غرب، روشن کند، در آن صورت کشورهای ۵+۱ در قبال ایران خلع سلاح خواهد شد و ناچار به توافق خواهند بود.
🔚نکته راهبردی:
براوردها نشان داده که غرب برای کنترل کشورهای مستقل دو ابزار اساسی دارد. جنگ و تحریم. از آنجا که اقدام نظامی در قبال ایران برای کشورهای غربی تقریبا غیر ممکن است، بنابراین برای حل و فصل پرونده هسته ای باید شمشیر تحریم ها را که در دست غرب است، شکست. و این امر میسر نمی شود مگر با بهبود اقتصاد از طریق تمرکز بر توانایی های درونی.
@tahlilrahbordi
♻️جای خالی "پارک سو" ها در سفارتخانه های ایران
✍علی محمدی
🔶آقای پارک سو داک، قائم مقام سفیر کره جنوبی در تهران به دفتر نود اقتصادی رفته و در آنجا گفته که:
"متاسفم که با خروج الجی و سامسونگ از ایران، مردم ایران عصبانی شدند...
مقالهای در وب سایت «نود اقتصادی» خواندم که اطلاعاتش نادرست بود، به دفتر شما آمدم تا دربارهاش توضیح بدهم.... ما دفاتر خود را در تهران باز نگه داشتیم و کارمندانمان در تهران ماندند!"
🔰 آقای پارک وقتی فضای افکار عمومی ایران را برای تولیدات کره ای مناسب ندیده، رفته در دفتر یکی از نشریات معتبر اقتصادی و در آنجا توضیحاتی ارائه کرده است تا ذهن مردم و نخبگان ایران را علیه محصولات کره ای تلطیف کند...
اگه کره جنوبی پیشرفت کرده و لوازم خانگی اش کل دنیا را تسخیر نموده است به خاطر داشتن چنین سفارتخانه هایی است.
🔺وزارت خارجه و دولت ایران باید از این رفتار ها درس بگیرند. اگه چند تا رایزن اقتصادی مثل اقای پارک سو داشتیم، خیلی از مشکلات ما در بخش صادرات حل می شد.
@tahlilrahbordi
✅ پیام روشن برجامی ایران در نیویورک
📝نور نیوز
🔹حسین امیرعبداللهیان در ملاقاتهای دوجانبه خود با مقامات اروپایی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با تاکید بر اصولی چون عدم اتلاف وقت، تسلیم نشدن در برابر زیادهخواهی غربیها، عدم پذیرش بازنگری در توافق اولیه، عدم پذیرش متممهای جدید، ضرورت راستیآزمایی و اجرای بدون تنازل قانون مجلس، محورهای اصلی سیاست رسمی کشور در موضوع مذاکرات برجامی را تشریح و بر عزم ایران مبنی بر تداوم مذاکرات تاکید کرد.
🔻در این خصوص توجه به نکات زیر ضروری است:
🔸دلیل وقفه ایجاد شده در مذاکرات بیش از آنکه تغییر دولت در ایران باشد، بنبستی است که آمریکاییها به دلیل عدم پذیرش تعهدات خود ایجاد کردهاند، لذا طرف غربی نمیتواند با ادعای گریز ایران از مذاکره به توجیه تحریمها و تهدیداتش بپردازد.
🔸تهران نه به دنبال اتلاف وقت است و نه پذیرنده بازی طرف غربی با زمان، لذا نخواهد پذیرفت که آمریکا و اروپا با این بهانه بخواهند منویات غیرمنطقی خود را به کرسی بنشانند.
🔸شکست سیاست فشار حداکثری نشان داد دوران تهدید و اجبار گذشته، لذا طرفهای غربی برجام باید از این سیاست نخنما دست برداشته و بر اساس واقعیتهای موجود وارد مذاکره شوند و به تعهداتشان عمل کنند.
🔸موضوع برجام، هستهای است و ایران بازنگری در آن و اضافه کردن موضوعات جدید را هرگز نخواهد پذیرفت.
🔸چنانچه منطق هر مذاکره و توافقی ایجاب میکند، خواست ایران عمل در برابر عمل و راستیآزمایی تعهدات غرب است و زیر بار تعهدات یکطرفه و مطالبات زیادهخواهانه نخواهد رفت.
🔸آمریکا و اروپا باید رویه غلط استفاده ابزاری از آژانس و دبیرکل آن را تغییر داده و بیش از این با حیثیت این نهاد فنی-حقوقی بینالمللی بازی نکنند.
🔸غرب باید بداند که جمهوری اسلامی نه منکر برجام و نه دل بسته به آن است و رویکرد دولت جدید در ایران گره زدن اقتصاد و معیشت به این توافق نیست.
🔹بر این اساس؛ تکلیف اروپا و آمریکا در قبال مذاکرات کاملا روشن است و آن اینکه هیچ توافقی جز با تغییر رفتار خصمانه، انجام کامل تعهدات و پذیرش حقوق مسلم ملت ایران از سوی آنها به سرانجام نخواهد رسید.
@tahlilrahbotdi
♨ مذاکرات هستهای و الزامات پیش رو
🔹هرچند سیاست دولت سیزدهم بر راهبرد توازن گرایی و تمرکز بر ظرفیتهای منطقهای و همسایگی متمرکز است، بااینحال شعار انتخاباتی دکتر رئیسی و مواضع اعلامی در خصوص سیاست خارجی از سوی رئیسجمهور و تیم سیاست خارجی دولت، بر مذاکره هستهای که منافع ملی کشور را تأمین کند، استوار است. از این منظر بر اساس تجربیات کشور در مقاطع گذشته و روند مذاکرات هستهای، لازم است با هوشمندی پای در این عرصه نهاد.
👈 گزاره های تحلیلی
1⃣ آنچه از شواهد آشکار برمیآید این است که کشورهای غربی و رسانههای وابسته به آنها میکوشند تا هر چه سریعتر ایران را ترغیب به پذیرش ادامه مذاکرات نمایند. در همین زمینه، نخست ضرورت دارد که جمهوری اسلامی با توجه و ارزیابی مقاطع گذشته، موضوع عملیات روانی دشمنان را مدنظر قرار دهد. باید نحوه تعامل با افکار عمومی، طراحی درست رسانهای و تبلیغاتی در دستور کار قرار گیرد.
2⃣ همچنآنکه دیروز وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر به نیویورک اعلام کرد، ایران از مذاکرات هستهای استقبال میکند؛ اما از آنسو مذاکرات فرسایشی و یا مذاکرهای که در آن تضمینی برای رفع قطعی تحریمها داده نشود، مورد پذیرش جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود و طرح صیانت از حقوق هستهای از منظر جمهوری اسلامی و خاصه دولت جدید، ابزاری برای پیشبرد مذاکرات هستهای با رفع عملی تحریمها است.
3⃣ تجربه تلخ گذشته، هزینههای نسبتاً زیادی بر کشور و ملت تحمیل کرد و اقتصاد کشور و معیشت مردم را به مذاکرات هستهای گره زد. ازاینرو، در برنامه اجرایی پیش رومی بایست الزامات کار فراهم شود تا مجدداً اقتصاد و بازار کشور شرطیسازی نشده و به نتایج مذاکرات گره نخورد.
👈 نکته پایانی
بنا بر شواهد، در اینکه پرونده هستهای در وزارت خارجه ادامه یابد یا در شورای عالی امنیت ملی سیاستگذاری شود، جمعبندی نهایی حاصل نشده است؛ اما آنچه که قطعی است اینکه به روال نادرست گذشته، پرونده هستهای نباید وزارت خارجه را از ظرفیتسازی اقتصادی در روابط خارجی و پیگیری دیپلماسی اقتصادی در میان کشورهای همسایه، کشورهای آسیایی و کشورهای دوست در اقصی نقاط دنیا باز دارد. مأموریت وزارت خارجه کشورمان نباید همچون دوره هشت ساله سابق، به پرونده هستهای و مذاکره خلاصه شود.
✍ عزیز غضنفری
@tahlilrahbordi
AUD-20210925-WA0386.opus
1.29M
☘️
🌀خاطره گویی| خاطرهای از شهید نادر مهدوی
🍃🌹🍃
🌺 #راوی: حاج محمد حسین کشاورز، همرزم شهید نادر مهدوی
#هفته_دفاع_مقدس
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 گوشتان به فرمان رهبری باشد...
▪️علامه حسن زاده آملی: «گوش شما باید به فرمان رهبری باشد چون گوش ایشان به فرمان حضرت خاتم انبیاست.»
▪️اين جملات وقتي بيشتر معنا پيدا ميكند كه بدانيم صاحب تفسير الميزان، علامه طباطبایی درباره علامه حسنزاده فرمودهاند: حسنزاده را كسي نشناخت جز امام زمان (عج)...
@tahlilrahbordi
♨ انتفاع اقتصادی ایران در شانگهای
*با توجه به مختصات نظم نوین بینالمللی و ایجاد چندجانبهگرایی در آینده نزدیک، کشورهایی در معادلات بینالمللی آتی تأثیرگذارتر خواهند بود که بتوانند در سازمانهای منسجمتر و مؤثرتری عضو باشند. یکی از این سازمانها، سازمان همکاریهای شانگهای است که ایران بهعنوان نهمین عضو اصلی آن پذیرفته شد؛ اما عضویت در این سازمانها چه منافع اقتصادی برای ایران دارد؟
👈 نکات تحلیلی
1⃣ چینیها تصمیم به بازسازی جاده ابریشم در چارچوب طرح «ابتکار کمربند-راه» گرفتهاند که حدود 9000 پروژه در آن تعریف شده است که از مجموع این پروژهها، حدود 3000 طرح کلید خورده، 666 طرح تمام شده و 2000 طرح در دست اجراست. چینیها برای ایران نیز در این مگاپروژهها جایگاه، نقش و سهم سرمایهگذاری دیدهاند، خصوصاً در زمینه ترانزیتِ کالا، برق و دیتا، بین چین و اتحادیه اروپا از مسیر چابهار به طرف آسیای میانه و روسیه و از طریق بندرعباس به آستارا و سنپترزبورگ و بندر پوتی در گرجستان، ایران در اولویت طرحهای چین قرار دارد.
2⃣ دو کشور اصلی سازمان شانگهای یعنی روسیه و چین، همچون ایران مرتباً در معرض تحریمهای ایالاتمتحده هستند. قرار گرفتن کشورهایِ در معرض تحریم، در یک بلوک، بسترهای لازم را برای همکاریهای فیمابین در زمینههای ناسازگار با تحریم فراهم میکند. این موضوع برای ایران که بیشترین تحریمها متوجه اوست، میتواند بسترهای لازم را برای دور زدن تحریمها فراهم کند.
3⃣ همچنان که امریکا در پی محدود کردن منابع تأمین انرژی چین است، چین به دنبال تعدد این منابع میشد. درواقع کشورهای عضو این سازمان مانند چین، به انرژی و ترانزیت از ایران وابسته هستند و لذا ایران میتواند از ظرفیت سرمایهگذاری کشورهای عضو در این حوزهها نیز استفاده کند. وقتی وابستگی متقابل بین کشورها وجود داشته باشد، انگیزهای ایجاد میکند که کشورهای عضو با دور زدن تحریم، روابط تجاری خود را با ایران گسترش دهند.
4⃣ بانک زیربنایی سرمایه گذاری آسیا که در سال ۲۰۱۴ تاسیس شده در کنار سازمان شانگهای ، تسهیل کننده مبادلات تجاری بر مبنای ارزهای غیر دلاری است. به این معنی که کشورهای عضو را به تجارت بر اساس ارزهای ملی تشویق می کند. این موضوع می تواند ایران را که اقتصادی متکی بر دلار دارد، یاری کند و با استفاده از ارزهای ملی، به کم کردن نقش دلار در اقتصادش بپردازد.
👈 نکته راهبردی
سازمان بین دولتی شانگهای با ظرفیتهای عظیم اقتصادی میتواند تسهیلکننده روابط تجاری ایران با شرق، با تمرکز بر وابستگی متقابل در حوزه ترانزیت و انرژی شود. همچنین متأثر بودن کشورهای عضو سازمان از تحریمهای امریکا، آنها را به سمت ایجاد سازوکار مالی غیرآمریکایی، با تکیهبر ارزهای ملی ترغیب میکند و از این حیث نیز برای اقتصاد تحریمی ایران، نقطه اتکا و توجه است.
✍ علی محمدی
@tahlilrahbordi
🔰ابعاد کشف ماینر در شرکت بورس
🔶فعلا منتظر روشن شدن واقعیت قضیه می مانیم. اما اگر واقعا تخلفی در این ابعاد شکل گرفته باشد، تامل در دو نکته اساسی ضرورت دارد:
1⃣ کشف دستگاه ماینر در شرکت بورس، باقیمانده اعتماد مردم به این بازار مالی را نیز از بین می برد. بورسی که قرار بود در دوره جدید یکی از پایه های اعتماد سازی و کسب سرمایه اجتماعی برای نظام باشد، با این تخلف ، خود منبع تولید بی اعتمادی می شود.
2⃣سازمان بورس وقتی به صورت سخت افزاری نمی تواند بر شرکت بورس نظارت کند، چگونه می خواهد از حیث نرم افزاری بر این شرکت و معاملات حقوقی ها نظارت داشته باشد.
✍علی محمدی
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🔰ابعاد کشف ماینر در شرکت بورس 🔶فعلا منتظر روشن شدن واقعیت قضیه می مانیم. اما اگر واقعا تخلفی در این
📌مدیرعامل بورس تهران استعفا داد
علی صحرایی مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران:
برای ایجاد فرصت برای تحقیقات بیشتر در مورد بحث استخراج رمز ارز در بورس تهران و در راستای قوام بازار سرمایه استعفای خود را به هیئت مدیره شرکت بورس اوراق بهادار تهران تقدیم کردم.
هئیت مدیره با این استعفا موافقت کرده و محمود گودرزی معاون بازار شرکت بورس تهران را به سرپرستی موقت این شرکت منصوب کرد.
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🔰 آیا شانگهای در گرو FATF است؟ @tahlilrahbordi
🔰تاثیرFATFبر عضویت ایران در س.شانگهای
✍علی محمدی
🔶برخی از رسانه ها، از جمله روزنامه شرق در مطلب امروز خود با کم اهمیت جلوه دادن عضویت ایران در سازمان شانگهای، تحلیل نمود که عضویت ایران در سازمان، منوط به پذیرش توصیه های fatf است. چند نکته کلیدی در خصوص این موضوع:
1⃣بیان چنین مباحثی در زمینه بی ارزش خواندن عضویت در شانگهای، سرپوش نهادن بر سیاست خارجه شکست خورده دولت روحانی است تا کم کاری این دولت را در نگاه به شرق توجیه کنند؛ دولتی که به امید غرب دست رد به سینه شرق زد، اما نه تنها از سیاست خود تحفه ای نبرد، بلکه ملامت بسیار هم دید. بدیهی است که یکی از مهمترین عوامل تایید عضویت ایران در شانگهای تغییر ریل سیاست خارجی در دولت سیزدهم بوده است.
2⃣تاکنون هیچ بندی در اساسنامه شانگهای، مبنی بر الزام پذیرش توصیه های fatf برای عضویت در سازمان، گنجانده نشده است. البته هند صرفا پیشنهاد این موضوع را داده است ولی هنوز به تایید سازمان نرسیده است.
3⃣ با جستجویی ساده در سایت مرکزی کارگروه اقدام مالی/www.fatf-gafi.org/home
متوجه خواهید شد که سازمان شانگهای SCO عضو اصلی یا ناظر یا وابسته fatf نیست.
4⃣ جریانی اینگونه وانمود می کند که با عدم اجرای توصیه های fatf تجارت ایران با کشورهای دیگر، صفر خواهد شد. اما به این سوال اساسی پاسخ نمی دهند که چرا در سالهای اخیر حجم تجارت ایران با کشورهای مهم شانگهای مثل چین و روسیه، روند تقریبا مثبتی داشته است.
5⃣ در یادداشت قبلی( انتفاع اقتصادی ایران در شانگهای) توضیح دادم که چگونه حضور در س.شانگهای تجارت ایران در سایه تحریم ها را تسهیل می کند و fatf تاثیر مطلقی بر این موضوع ندارد.
6⃣ در خصوص تحریمها، اگر چه در اجلاس 2010 سران در تاشکند اعضای سازمان مقرر کردند کشورهای خواهان عضویت در سازمان نباید مورد تحریم سازمان ملل باشند، اما کشورهای موثر عضو و ناظر در سازمان مرتب مورد تحریم های آمریکا بوده اند. بنابر این چنانچه سازمان این رویکرد را عملی کند در واقع گامی را برای عدم گسترش و تاثیرگذاری خود برداشته است و این خلاف اهداف اولیه تشکیل سازمان است. ارتباط ایران و سازمان، برد برد است و انتفاع شانگهای از ایران آنقدر زیاد است که سازوکارهایی برای دور زدن تحریمها و fatf مترتب خواهند نمود. چنانچه هم اکنون وجود دارد.
7⃣ البته fatf بی تاثیر نیست و در نهایت باید راهکاری برای آن یافت. اما نکته مهم اینکه باید توجه داشت معادلات بین الملل وابستگی متقابل دارند. سازمان شانگهای یک فرصت بالقوه است که باید بالفعل شود و از فرصت های سیاسی سازمان برای دیپلوماسی و خروج کامل از لیست سیاه fatf استفاده نمود. اما نباید همه چیز ، از واکسن تا عضویت در سازمانها را به fatf گره زد.
@tahlilrahbordi
🔶آیا احتمال برخورد نظامی ایران با گروهک ها و پایگاه های نظامی اسرائیلی در آذربایجان وجود دارد؟
🔰در پي مستقر شدن برخي از گروهک هاي ضد انقلاب در مرزهاي جمهوري آذربايجان با ايران و نيز تحويل چند پايگاه نظامي و امنيتي به اسرائيل در مناطق مرزي اين کشور با ايران، برخورد با اين جريانها در دستور کار ايران قرا رگرفته است. برهمین اساس ايران اولتيماتومهاي جدي و تهديدهاي قريب الوقوعي را به مقامات آذربايجان منتقل کرده است که در صورت عدم اصلاح اين رويه برخورد نظامي جدي ايران در پيش خواهد بود.
منبع : کانال پرسمان سیاسی
@tahlilrahbordi
دولت آذربایجان پس از پیروزی در جنگ سال گذشته بر سر کنترل منطقه قره باغ، بخشی از جاده مواصلاتی بین ایران و ارمنستان را تحت کنترل درآورده است و از چند هفته پیش در همین بخش اقدام به استقرار گشت های پلیس و دریافت عوارض از کامیون های ایرانی عازم ارمنستان می کند.
برای هر کامیون عبوری ایرانی 130 دلار عوارض هنگام رفت و 130 دلار نیز هنگام برگشت گرفته است.در نقشه بالا قسمتی که در کادر قرمز آمده نقطه اصلی اختلاف بین ایران و جمهوری آذربایجان است. این منطقه پیش از جنگ سال گذشته در کنترل ارمنستان بوده و حالا به کنترل نیروهای آذربایجان درآمده است.این قسمت که بیش از 20 کیلومتر است بخشی از کریدور ارتباطی شمال – جنوب ایران به منطقه قفقاز و خاک ارمنستان است.
مسیر جاده ای " کاپان" به گوریس" که 80 کیلومتر است و بیش از 20 کیلومتر آن پس از جنگ پارسال به کنترل نیروهای آذربایجان درآمده است و "الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان چند روز پیش در مصاحبه ای دریافت عوارض از کامیون های ایرانی را در راستای حق حاکمیتی کشورش بر این منطقه دانسته است.
البته ایران و ارمنستان برای خلاصی از مزاحمت های دولت آذربایجان یک مسیر جایگزین دارند که هنوز تکمیل نشده و در صورت تکمیل عملیات احداث این مسیر، نیازی به عبور کامیون های ایرانی از مسیر کاپان - گوریس نخواهد ماند.
مسیر جایگزین به دلیل کوهستانی بودن و نیاز به احداث یک تونل چند کیلومتری برای تکمیل، نیاز به سرمایه گذاری چند صد میلیون دلاری دارد که با توجه به امکانات مالی و فنی دولت ارمنستان، با تردیدهایی مواجه کرده است.
@tahlilrahbirdi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺روایتی از خیانت رضاخان به ایران و خدمتش به ترکیه
🔸️از منطقه بسیار راهبردی قره سو که در دوره رضاخان به ترکیه داده شد چه می دانید ؟
@tahlilrahbordi
♨️ برگزاری مانور نظامی مشترک بین کشور آذربایجان و ترکیه در نخجوان از فردا پنجم تا هشتم اکتبر!؟
🔻از دور شدن آذربایجان (با مردمی شیعی) که اشتراکات دینی ، مذهبی ، نژادی و ... با مردم ایران دارد ، کدام بازیگران سود می برند!؟
🔺اولین کشور ، ترکیه است که نقش اول را در تحولات اخیر دارد ، چون یک ایران قوی و مقتدر در مرز شرقی او میتواند فرصتهای آتی در زمینه های مختلف اقتصادی و سیاسی و امنیتی را از آن خود نماید و نقش مهم را درآسیای جنوب غربی ، خصوصا منطقه قفقاز و اوراسیا به خود اختصاص دهد و حتی پیوستن او به پیمان شانگهای و طرح یک کمربند یک راه ، و اتصال آن به اروپا ، نقش ترکیه و سهم او را کمرنگ نماید.
▪️ اسرائیل ؛ که ناامنی در منطقه شمالغرب ، موجب دور شدن موقت ایران از سوریه و لبنان و یمن و افغانستان میگردد ، و میتواند برای خود فرصت بخرد.
🔹آمریکا و همه بازیگران مقابل ایران که با ایجاد فاصله و شکاف در شیعیان ایران و آذربایجان ، خواهان دوری ایران از دولت و خصوصا مردم آذربایجان با ایجاد بدبینی در بین مردم دو کشور گردیده و مانع اتحاد آنها و قدرت منطقهای این دو کشور و شیعیان شوند.
🔷به نظر میرسد ارمنستان هم بدش نمیاد که در این فضا هرچه بیشتر به ایران نزدیک شده و با همکاریهای گسترده امنیتی ، نظامی و اقتصادی ، یک حاشیه امن پایدار برای خود ایجاد نماید، و یا یک مانور مشترک نظامی با ایران داشته باشد که این همان خواست ترکیه و دشمنان برای عملیات روانی بعنوان دوستی با دشمن آذربایجان و بدبین نمودن مردم آذربایجان نسبت به جمهوری اسلامی ، میتواند باشد.
✅ هوشیاری سیستم دیپلماسی در این شرایط بسیار مهم است که باید ضمن تنش زدایی ، و مطالبه به حق خود ، از عواملی که موجب دور شدن بیش از پیش دو کشور و قرار گرفتن آذربایجان در دامان ترکیه و اسرائیل هست ، به شدت دوری کند ، در عین حال واقعاً ما باید راهبرد خود را برای ساقط کردن دولت لائیک در آذربایجان با فعال نمودن جریانات شیعی آنجا هر چه سریعتر مشخص و آغاز نموده و در کوتاه مدت مانع تلاش رهبران دو کشور ترکیه و آذربایجان برای بدبینی مردم کشور آذربایجان نسبت به جمهوری اسلامی شویم ،تا زمینه مساعد برای سرنگونی دولت فاسد آنرا فراهم نماییم.
✍یادگاری
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 اتحاد احمد مسعود و داعش علیه طالبان
🔹شبهنظاميان وابسته به احمد مسعود در فرانسه به صورت علنی در حال جذب نیرو برای داعش افغانستان هستند و صحبت از هدف مشترک نیروهای احمد مسعود و داعش یعنی تشکیل "خراسان بزرگ" و "انتقام از طالبان" میکنند
🔹این اتفاقات بدون شک تحت مدیریت مستقیم سرويس های اطلاعاتی غربی در حال وقوع است و در این سخنرانی اقناع نظر طرفداران احمد مسعود برای همکاری با داعش صورت میگیرد
🔹 قبلا بارها گفته بودیم که داعش افغانستان به طور مستقیم زیر نظر سازمان سیا کار می کند و به عنوان کمکی برای استخبارات دولت سابق افغانستان (حکومت اشرف غنی) جهت مقابله با طالبان ایجاد شده بود / رصد
💠 گروه رسانهای تیمورا
🆔 @tahlilrahbordi
🔰شخص پیامبر (ص) در مدینه بهترین الگوی رئیس یک دولت مردمی است.
🔺به فرموده قران، پیامبر از مردم، در میان مردم، دلسوز و حریص بر هدایت مردم و رئوف و بسیار مهربان با مؤمنین بود.
@tahlilrahbordi
🌐درباره رییس جدید بانک مرکزی
✍علی محمدی
✴️قرار گرفتن مدیری بر ریاست بانک مرکزی که دارای مدیریت موفق در بازار سرمایه و متخصص در سیاست های پولی و مالی است ،حداقل از دو جنبه نویدبخش روزهای خوب برای اقتصاد خواهد بود:
💵متنوع سازی تامین مالی: اقتصاد ایران از تک محوری بودن رنج می برد. محور اقتصاد در ایران بر بانکهایی قرار گرفته که عمدتا زیان آفرین هستند، از فلسفه وجودی خود فاصله گرفته اند و منبع تولید فساد در اقتصاد شده اند.
از میان کل 1041 هزارمیلیاردتومان تامین مالی طی 5 ماه نخست امسال 87 درصد بار بر دوش بازار پول و 13 درصد بر عهده بازار سرمایه بوده است. مشارکت مثبت 35 واحد درصدی بازار پول، در مقابل مشارکت منفی 15 واحددرصدی بازار سرمایه در رشد تامین مالی 5 ماهه امسال، آماری بسیار نگران کننده است که نشان می دهد چگونه ظرفیت بازار سرمایه مغفول مانده است.
امید است اقای صالح آبادی که مدیریتی موفق در بازار سرمایه داشته، بتواند این ظرفیت ها را فعال کند و با سازوکاری مناسب سهم بازار سرمایه را از تامین مالی اقتصاد بیشتر نماید.
💶در حالی که ریاست بانک مرکزی باید دارای دکتری و تخصص در مدیریت پولی و مالی باشد اما هیچ کدام از چهار رییس قبلی بانک مرکزی این ویژگی را نداشتند.اقای همتی دکتری اقتصاد کلان، اقای کمیجانی دکتری اقتصاد و اقای سیف دکتری حسابداری، اقای بهمنی دارای دکتری مدیریت بازرگانی بودند.
البته در کشور ما با توجه به شرایط خاصی که وجود دارد و وظیفه بانک مرکزی در تنظیم شاخص های پولی و مالی، باید بتوان یک هماهنگی مناسبی بین نرخ بهره، نرخ سود، حجم پول و.... ایجاد نمود که این موضوع مستلزم داشتن آگاهی لازم در زمینه این شاخص ها و تاثیر آن بر اقتصاد خرد و کلان است.
با توجه به اینکه دکتر صالح آبادی از ابتدا در زمینه پولی و مالی تحصیل و سابقه مدیریت موفق دارد ، امید است شاهد روزهای بهتر در عملکرد بانک مرکزی باشیم.
@tahlilrahbordi
🔴 حماسهسرایی در آبهای خلیج فارس
🔺امروز 16 مهرماه، سالروز یک حماسه تاریخی و سترگ است، روزی که در آن جنوبیها یک بار دیگر خط سرخ شهادت و جانبازی در راه وطن را برای همیشه ترسیم کردند و با بر عهدی که با خدای خود برای پاسداری از این مرز و بوم بسته بودند، باقی ماندند. در چنین روزی، شهیدان نادر مهدوی، بیژن گرد، مهدی محمدیا، نصرالله شفیعی، غلامحسین توسلی، مجید مبارکی و خداداد آبسالان تاریخ را به گونه دیگری ورق میزنند که طرف امریکایی در باورش هم نمیگنجد.
🔺جنگ قایق با بالگرد و قایق با نیروی دریایی امریکا در آبهای نیلگون خلیج فارس در حالی رقم میخورد که جنگ در هفتمین سال خود به گونهای پیش رفته که ارتش بعث صدام که چهار برابر قویتر و مجهزتر از روزهای اول حمله به ایران شده و هر چه بخواهد میتواند از شرق و غرب بخرد و به زیرساختهای اقتصادی ایران ضربه بزند. در برابر این حمله و هجمه که نیروی دریایی امریکا هم در کنار ارتش عراق قرار میگیرد و حمله به منافع و مراکز اقتصادی کشورمان در خلیج فارس را در دستور کار قرار میدهد.
🔺در روز شانزدهم مهرماه سال 1366، آنچه در عمق آبهای نیلگون خلیجفارس روی داد، یک نبرد عادی نبود، همه تاریخ ما پر از تراژدیهایی است که هر یک دنیایی از حرف دارد و این بار هم یک تراژدی دیگر روی داد. امریکاییها خسته و عصبانی از دست فرزندان سرزمینهای گرم جنوب که با دریا عجین شده بودند و ضربات مهلکی بر هیمنه و پیکر ارتش امریکا وارد کرده بودند، در به در دنبال نادر مهدوی، بیژن گرد و سایر قایقسواران ایرانی میگشتند که از تنگه هرمز تا جزیره بوبیان، از جزیره خارک تا جزیره فارسی جولان قایقهای آنها بود.
🔺امروز بیش از 33 سال از آن روز میگذرد و در حالی که دشمن هنوز هم دشمنی میکند، خلیجفارس هنوز هم جولانگاه شیربچههای ایرانی است، جایی که سوار بر آب، در شرجی و سرما، در شب و روز در برابر قدرت جهنمی امریکا قد علم کردهاند. در تمام طول روزهایی که نوشتهام، نامهایی وجود دارد که هیچ وقت فراموشم نمیشود و یکی از آنها «بیژن گرد» است. این نام و نام خانوادگی انگار برای جاودانه شدن برایش انتخاب شده بود... و حتی همین نادر که به قول دوستانش «نادر» بود. امروز ما با قدرت و باصلابت، با شهامت و با جسارت خلیج فارس را زیر نگین داریم...
🔺اندکی دیگر باید صبر کرد تا بر این نگین رکاب بزنیم و انگشتری از جنس غرور بسازیم و برای همیشه در انگشت ایرانیِ خود کنیم. امروز قدرت ایرانِ ما در خلیج فارس بیسابقه است، حتی در دوره امامقلی خان و اللهوردی خان هم که پرتغالیها را سرکوب کردیم، قدرت دریایی به این شکل نداشتیم. چقدر دوست داشتم آن روزها، ما موشکهای ضدکشتی مانند امروز داشتیم، چقدر دوست داشتم مانند امروز قایقهای ما به موشکهای سنگین مجهز بودند... اما باید حماسهای شکل میگرفت و مردانی در راه وطن آسمانی میشدند...
☑️ یاد و خاطره همه شهدای وطن، از اعماق تاریخ تا امروز، به ویژه شهیدان نادر مهدوی، بیژن گرد، مهدی محمدیا، نصرالله شفیعی، غلامحسین توسلی، مجید مبارکی و خداداد آبسالان برای همیشه جاودانه باد...
@syriankhabar
@tahlilrahbordi