فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️انتهای مسیر اقتصاد لیبرال -سرمایه داری را ببینید!
@tahlilrahbordi
بدیهی است که قطعنامه پارلمان اروپا در تروریست اعلام کردن سپاه، مقدمه ای برای تشدید فضای روانی و امنیتی علیه ایران و در ادامه اقدامات براندازانه آنها در چند ماه اخیر می باشد.
و البته ناراحتی و عصبانیت آنها از سپاه را نمی توان نادیده گرفت. از این جهت که سپاه همه نقشه های غرب و پادوهای آنها در منطقه و کشور را نقش برآب کرده است.
اما نکته مهم اینکه، الزام آور بودن یا نبودن مصوبه مورد اشاره، و میزان ضمانت اجرایی آن، موضوعیت ندارد. بلکه موضوع مهم اصل اقدام اروپا و پیامی است که از طریق این اقدام مخابره می کند.
اگر ایران زمانی که بخشی از حاکمیتش( سپاه) در فروردین ۹۸ توسط آمریکا، رسما تروریست اعلام شد، از اقتدار منطقه ای خودش برای هزینه مند کردن اقدام کاخ سفید بیشتر و بهتر استفاده می کرد، و تنها به مصوبه مجلس شورای اسلامی( در اقدام متقابل علیه سنتکام) اکتفا نمی نمود، الان اروپا جرات چنین کاری را نداشت.
اکنون هم اگر از این اقتدار امنیتی از خلیج فارس تا مدیترانه برای گوش مالی اتحادیه اروپا استفاده نشود، فردا هر کشوری به خودش جرات تکرار این عمل را می دهد...
* علی محمدی
@tahlilrahbordi
💢سه مؤلفه برای پاسخ به اروپاییها
🔹نمکنشناسی، این شاید بهترین واژهای است که میتوان پیرامون حرکت اخیر اروپاییها به کار برد. علت را هم باید در کمکهایی دانست که در این مدت ایران به تأمین امنیت اروپاییها کرده است؛ اقداماتی مانند مبارزه با مواد مخدر و تقدیم بیش از 4 هزار شهید مبارزه با مواد مخدر، پذیرایی از میلیون اتباع بیگانه و جلوگیری از سرازیر شدن آنها به کشورهای اروپایی، مبارزه با نیروهای تروریستی تکفیری در منطقه و... . اما اروپاییها برخلاف رویه ایران، همیشه رویکردی غیر سازنده داشتهاند.
🔸در علتیابی این موضع باید برخی پروندههای فیمابین را ورق زد و علت را جست. یکی از علت حرکت اخیر اروپاییها شکست پروژه التهاب و آشوب در ایران است. اروپاییها اغتشاشات اخیر را کالبدی نیمه جان میدانند که هر مدتی تمایل به دمیدن در آن دارند تا شاید مجددا زنده شود. از سویی پایان یافتن اغتشاشات و بازگشت احتمالی به مذاکرات نیازمند دست پر است و اروپاییها به موضوعات این چنینی به چشم ابزار چانهزنی نگاه میکنند. اما بعید است اپوزیسیونی که در تریبون ملکه برای رهبری خودشان دست به یقه میشوند بتوانند عمری مجدد پیدا کنند.
🔹یکی از علتهایی که نام سپاه به عنوان نهادی تروریستی معرفی میشود شکستهایی است که در سیاستهای خود از سپاه متحمل شدهاند. شکست فشار حداکثری آمریکاییها، یکی از مؤلفههایی است که موجب حرکت اخیر شده است. سپاه به عنوان بازوی نظام در مقابله با سیاستهای فشار حداکثری، مورد غضب طرف مقابل بوده و هست. از سویی بخشی از مبارزه داعش در منطقه با تسلیحات اروپایی بود و شکست داعش توسط سپاه و گفتمان مقاومت بر این آتش کینه افزوده است.
🔸حال سؤال این است که در مقابله با این رویکرد خصمانه چه باید کرد؟ بیشک آنچه در صحنه در حال رخ دادن است علاوه بر ویژگیهای دیگر یک جنگ ادراکی است. در جنگ ادراکی کسی میتواند موفق باشد که بتواند محاسبات طرف مقابل را بخواند، مرعوب محاسبات او نشود و بتواند درست و صحیح محاسبهگری و اقدام نماید. لذا پاسخ به اقدام اخیر اروپاییها باید دارای سه ویژگی اساسی یعنی متناظر، قاطعانه و بازدارنده باشد. البته جمهوری اسلا می نشان داده است که در شطرنج سیاست توانایی حرکت مهرههای خود را برای موفقیت دارد نمونه آن پاسخ به موذیگری آمریکاییها در شهادت سردار سلیمانی بود که 3 ویژگی گفته شده را در خود جای داده بود.
✍🏻یعقوب ربیعی
#tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت تحقیر ایرانیان از زبان هویدا
@tahlilrahbordi
2.49M
🎤تحلیلی بر متن و فرامتن حمله به سفارت آذربایجان
🔈 با کارشناسی و تحلیل دکتر مصطفی برزکار
🆔 @tahlilrahbordi
💢باد کاشتهاید و طوفان درو میکنيد
🔹هر چند از قدیم گفتهاند سگ زرد برادر شغال است و فرقی بین نتانیاهو، لاپید، بنت و... نیست ولی یکی از خصوصیاتی که کارشناسان منطقهای برای دولت جدید نتانیاهو برمیشمردند وجود نیروهای راستگرای افراطی مانند ایتماربن غفیر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و امثال او در این کابینه است. حضور این نیروهای رادیکال و تندرو این تحلیل را برای تحلیلگران ایجاد کرد که باید شاهد افزایش تقابل صهیونیستها و گروههای فلسطینی باشیم. این پیشبینی هم درست از آب درآمد و حمله چند روز گذشته صهیونیستها به اردوگاه جنین منجر به شهادت حدود ۱۰ نفر و زخمی شدن دهها فلسطینی شد.
🔸اما گروههای فلسطینی در غزه و در کرانه باختری نشان دادهاند که در مقابل جنایات صهیونیستها کوتاه نخواهند آمد و سیاست رفتار متقابل را پیگیری میکنند. به همین دلیل عملیات شهادتطلبانه شب گذشته فلسطینیها را باید پاسخی به اشغال سرزمین فلسطین و رفتارهای وحشیانه صهیونیستها در قبال فلسطینیها خصوصا مواضع اخیر دولتمردان کابینه نتانیاهو دانست.
🔹صهیونیستها در سه سال گذشته ۵ انتخابات را برگزار کردهاند و هر کدام از دولتهایی که بر سر کار آمدهاند پس از مدتی ساقط شدهاند. این امر نشان میدهد که پای دولتها در سرزمینهای اشغالی بسیار سست و لرزان است خصوصاً دولت نتانیاهو که در چند مدت اخیر با راهپیماییها و اعتراضاتی از سوی مخالفان مواجه بوده و پایش بیش از پیش سست است.
🔸رژیم صهیونیستی که در سال ۱۹۶۷ تمام اعراب را به هماوردی میخواند و در عرض شش روز همه کشورهای عربی رو در روی خود را با شکست بدرقه میکرد امروز در مقابل گروهها و هستههای کوچک مقاومت زانوی غم بغل گرفته است. هر چند بیبی خیال میکرد با حمله به فلسطینیها میتواند موجب وحدت در سرزمینهای اشغالی شود اما ظاهرا اشتباه کرده است. نتانیاهو باد کشته است و در حال درو کردن طوفان است. نکتهای که میتوان پیشبینی کرد این است که از امروز فضای به وجود آمده موجب فشار بیشتر بر سیاستمداران تندروی کابینه لرزان و در حال فروپاشی نتانیاهو خواهد گردید و شاید او هم به سرنوشت اسلافش در سه سال گذشته دچار شود و زود عطای نخستوزیری صهیونیستها را به لقایش ببخشد و از گود بیرون رود.
✍🏻یعقوب ربیعی
@tahlilrahbordi
💢نقشه راه اقتصاد
🔹دیدار رهبر انقلاب با تولیدکنندگان، کارآفرینان و دانشبنیانها در دهم بهمنها، یک نقشه راه به تمام معنا تخصصی بود که با زبان ساده برای دولتمردان و متولیان اقتصادی در کشور تشریح شد. بیان فنی و جامع رهبری در اهمیت و الزامات رسیدن به رشد پایدار اقتصادی نشان از آن دارد که مشکلات اقتصادی کشور راه حل داشته و میتوان مخاطرات چالشهای اقتصادی را با مدیریت داخلی تعدیل کرد.
🔸تأکید معظمله بر رشد اقتصادی بهعنوان یکی از شاخصهای مهم، به این دلیل است که عموما جنس تورم و قدرت خرید مردم، که مهمترین دغدغه آنها میباشد، بیشتر از جنس عرضه بوده و بهترین راه کار آن افزایش تولیدات کشور است و نماگر افزایش تولید، رشد اقتصادی میباشد. ایشان در بیان چگونگی رسیدن به رشد سریع اقتصادی و تعیین الزامات افزایش تولید ناخالص داخلی کشور، نُه گزاره مهم را طرح فرمودند که در میان آنها دو مورد باید بیشتر مورد توجه متولیان امر باشد.
🔹بحث اول تأمین سوخت و تقویت پیشران تولید یا همان سرمایهگذاری در کشور است. در این زمینه، هم نیازمند تشکیل سرمایه خارجی هستیم و هم داخلی.
🔺 به نظر میرسد مخاطرات سیاسی حاصل از تحریمها و فضای تقابلی که غرب با ایران ایجاد کرده، باعث افزایش ریسک سیاسی و در نتیجه کاهش سرمایهگذاری در کشور گردیده است. از این جهت لازم و ضروری است تا ضمانتنامهها و بیمه نامههای ریسک سیاسی در کشور تدوین و عملیاتی شوند تا نگرانیهای سرمایهگذاران را کاهش دهد.
🔺 مسیری که دولت در ایجاد پیمانهای پولی با کشورها و ایجاد تنوع در شبکه تسویه کشور در پیش گرفته است، میتواند بیش از پیش به روند تشکیل سرمایه در کشور کمک کند.
🔺قانون مولد سازی دارایی های دولت نیز به شرط نظارت و کنترل می تواند بخشی از سرمایه مورد نیاز دولت را تامین کند.
🔸بحث دوم که بسیار اهمیت دارد، بهرهوری میباشد. متوسط نقش بهرهوري در تولید ناخالص داخلی کشورها در جهان ۳۳ درصد میباشد. این در حال است که این شاخص در ایران زیر ۶ رصد است. این موضوع نشان میدهد که سیستم اقتصادی در کشور نشتی بسیاری دارد و منابع در نظام تولید و مصرف به صورت بهینه استفاده نمیشوند. در واقع کشوری که نمیتواند سرمایه برای تولید جذب کند باید مصارف خود را از طرق مختلف بهینه کرده و بهرهوری را بالا ببرد. بدیهی است اولین گام در بهرهوری، از دولت و دخل و خرج آن یعنی کسری بودجه شروع میشود.
✍🏻علی محمدی
@tahlilrahbordi