🚘 ️سبقتهای غیر مجاز
📝 علی محمدی
🔹برخی کارشناسان، مسئولان شورای رقابت و تولیدکنندههایی هستند که در همه ادوار گذشته و شرایط فعلی معتقدند، قیمتهای جدید متناسب با افزایش هزینههای خودروسازان بالا نرفته و به نوعی کمتر از میزان واقعی است؛ بنابراین، برای خروج از زیاندهی شرکت و ثبات در قیمت خودرو، باید قیمت تولید محصول را به بازار نزدیک کرد .....
⁉️آیا این رویکرد درست است؟
🔹 ادامه مطلب در 👇
https://basirat.ir/fa/news/346009/%EF%B8%8F%D8%B3%D8%A8%D9%82%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2
23.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰چالش های اقتصادی ایران( فعالیت نامولد).
📹فعالیت نامولد در اقتصاد چیست و چه ملاک هایی دارد؟ فعالیت نامولد در اقتصاد چگونه شکل می گیرد و اثرات آن چیست؟
🖇تحلیلی بر فرمایشات رهبری.
🔺رهبر انقلاب: باید فرهنگ ثروت بادآورده در کشور را متوقف کنیم.
🎙علی محمدی
@tahlilrahbordi
🔰دو نکته تحلیلی از بررسی میزان واردات پنج قلم عمده به کشور :
1⃣وابستگی کشور در محصولات استراتژیک که در بحران های امنیتی، اقلیمی و اقتصادی آینده، می تواند برای کشور تولید چالش نماید.
2⃣همچنان بخش زیادی از منابع ارزی ما صرف واردات یک محصول لوکس می شود و تبعات حاصل از ارزبری آن به کل مردم تحمیل می گردد.
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🚖 سخنی در باب افزایش قیمت خودرو در بازار
📝علی محمدی
✴️در قیمت نهایی خودرو ، مسائل فنی این حوزه مثل انحصار، بهره وری، دانش بنیان بودن و.... بالاخص افزایش نرخ مواد اولیه( دلاری بودن نهاده های اولیه) تاثیرات بسزایی داشته است. اما این همه ی علت نیست. عامل تاثیرگذار و مهمی که در شرایط فعلی باید بر آن تاکید کرد، ایجاد تقاضای کاذب، در نتیجه ی تبدیل خودرو به یک کالای سرمایه ای می باشد.
🔺بر اساس آمار ، تولیدی که در بخش خودرو در سال گذشته شکل گرفته، احتمالا می تواند قسمت بسیار زیادی از تقاضای واقعی را در بازار پوشش دهد... مخصوصا که با ۲برابر شدن تولید ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، احتمالا تقاضای واقعی نباید در سطحی بالاتر از ۳ برابر باشد. این در حالی است که امروزه تقاضا چندین برابر شده است که نشان می دهد بخش زیادی از این تقاضا کاذب است و جنبه سوداگری و سفته بازی دارد و همین موضوع بر روند قیمت خودرو نیز تاثیر گذاشته است.
❌بنابراین اشتباه است اگر تصور کنیم که فقط با افزایش تولید بیشتر یا واردات، می توان قیمت ها را در بازار کاهش داد.
✅بخش عمده از تلاش دولت در کنترل قیمت خودرو، باید متوجه بخش توزیع صنعت خودرو و کنترل تقاضای کاذب باشد. از طریق رصد رفتار بنگاه های خودرویی و سوداگران و نظارت بر معاملات آنها ، یا جلوگیری از رانت و امتیازات ویژه، بخصوص آن امتیازاتی که با رانت به نمایندگی های خودرویی تعلق می گیرد. همچنین ایجاد سازوکاری( مثل مالیات بر عایدی سرمایه) که داشتن چند خودرو در یک خانواده را هزینهمند نماید یا معاملات پیاپی توسط یک شخص صورت نگیرد.
✳️البته از یک شمای بالاتر باید در نظر داشت که تورم بالا در کشور و از دست رفتن ارزش پول، خود به خود باعث می شود تا مردم به فکر حفظ ارزش پولشان شوند و نقدینگی موجود، هر از چند گاهی به یک بازار حجوم بیاورند و در نتیجه، تقاضای کاذب ایجاد شود و در نهایت منجر به افزایش قیمت ها گردد.
🟢از این منظر دولت باید برای کنترل قیمت خودرو ، علاوه بر تمرکز روی تولید و واردات، تلاش مضاعفی را بر حوزه کنترل تورم، و نظارت بر توزیع صنعت خودرو جهت ممانعت از ایجاد تقاضای کاذب نماید.
@tahlilrahbordi
🔰تبلیغ برای حمایت از تولید ایرانی و مشاغل خانگی...
🔺دوخت انواع سرویس اشپزخانه .سرویس نوزاد .کاور .نظم دهنده و...
فقط کافیه دوروز بیای تو کانال
https://eitaa.com/joinchat/1198326086C616a80d8ec
https://eitaa.com/mahak73
✴️تسری قدرت میدان به انتفاع اقتصادی
📝 علی محمدی
🔰در دو سال اخیر مقامات عالی رتبه اجرایی در ایران، از جمله رئیس قوه مقننه به سوریه سفر کردهاند. در هفتهای که گذشته نیز شاهد سفر راهبردی رئیسجمهور ایران به سوریه بودیم. رایزنیهای دو کشور در دمشق از حیث همزمانی با برخی تحولات منطقهای و جهانی، دارای جنبههای راهبردی متعدد از جمله اقتصادی میباشد.
1⃣ـ جمهوری اسلامی ایران در یک دهه اخیر قدرت سخت خود را در زمینه سیاسیـ امنیتی در منطقه به میدان آورد و از این طریق مانع از تحقق نقشههای شوم دشمنان در ایجاد ناامنی و تغیییر مرزها گردید. از این جهت همانگونه که سهم مردم ایران در ایجاد ثبات و آرامش کشورهای غرب آسیا در عصر پساتروریسم بسیار زیاد میباشد، به همین ترتیب نیز باید سهم بیشتری را در منافع اقتصادی داشته باشد. اما متأسفانه ایران به دلایل مختلف نتوانسته است قدرت سخت خود در میدان را به قدرت اقتصادی تسری بخشد و از این طریق منافع اقتصادی لازم را کسب نماید. عدم استفاده از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی نه تنها در کشور سوریه، بلکه در عراق، قطر و دیگر کشورها که فرصتهای طلایی برای توسعه تجارت خارجی حاصل میگردید، نمایان است و ایران در حال از دست دادن بازارهای منطقه و واگذاری آن به کشورهای رقیب است.
2⃣_ باید به این نکته توجه داشت که ایجاد ثبات پایدار در روابط امنیتی سیاسی در کشور سوریه و تثبیت همیشگی آن در سطح راهبردی به میزان حضور اقتصادی و فرهنگی در این کشور، در دوره بازسازی بستگی دارد. به نظر میرسد اکنون که سوریه کمکم وارد دوران سازندگی میشود، کشورهای منطقه از جمله ترکیه و امارات در حال ربودن گوی سبقت از ایران هستند. و این موضوع علاوه بر اینکه، انتفاع اقتصادی ایران را در آینده کاهش خواهد داد، احتمالا میتواند نفوذ رقبای منطقهای ایران را در کشور سوریه افزایش دهد. از این حیث سفر رئیسجمهور یک سفر راهبردی محسوب میگردد.
🔚بسیاری از کشورهای پیشرفته عمده تجارت خود را با دولتهای منطقهای و همسایگان خود، برنامهریزی و عملیاتی میکنند. در واقع نقش کشورهای همسایه و بازارهای نزدیک در توسعه تراز تجاری بسیار مهم است. ایران با ۱۵ کشور همسایه، ظرفیت بالایی در استفاده از این مهم دارد. ولکن در دهه نود به دلایل متعدد، از جمله عدم اعتقاد به تجارت منطقهای و تمرکز بر تجارت با غرب، ضعف در دیپلماسی اقتصادی، بنگاههای تولیدی محدود و... نتوانسته است از این فرصت به درستی استفاده نماید و به همین دلیل بسیاری از ظرفیتهای منطقهای ما مغفول مانده است. از این منظر لازم است تا کارگروهی ویژه برای پیگیری و عملیاتیسازی تفاهمنامهها تشکیل شود.
@tahlilrahbordi
🔵کانال وفاق، مرجع خبری و تحلیلی
فِرَق و قومیت ها را به دوستان خود معرفی کنید.
💢 لینک عضویت در کانال وفاق
https://eitaa.com/joinchat/1519059281C95c42cb4d4
📌تاریخی ترین انتخابات ترکیه
انتخابات ترکیه بزرگ ترین حادثه سیاسی این روزها است که توجه محافل رسانه ای و مطالعاتی در کشورهای مختلف را به خود جلب کرده است
اردوغان یا کمال ؟کدامیک می تواند زمام امور ترکیه را در دست بگیرد؟
این انتخابات رقابتی ترین انتخابات تاریخ ترکیه بعد از فروپاشی عثمانی است و اردوغان می داند غرب برای زمین زدن او همه امکانات را به خط کرده است.
کاری که آمریکایی ها در کودتای فتح الله گلن برای کنار زدن رجب طیب اردوغان موفق به انجام نشدند به شکل آرام و با شیوه دموکراتیک بدنبال انجام آن در انتخابات هستند.
تاسیس اولین سازمان انرژی اتمی در ترکیه آن هم توسط روس ها که ضریب نفوذ آن ها در حوزه انرژی ترکیه را افزایش داده است شوک بزرگی به اروپا و آمریکا وارد کرد،افزایش روابط استراتژیک ترکیه_روسیه که متقارن با جنگ بزرگ اوکراین و روسیه هست مساله ای نیست که اروپایی ها از یک عضو رسمی ناتو ببپذیرند و به راحتی آن را قبول کنند
غربی سازی ترکیه راهبرد بلند مدت غرب و اروپا برای کاهش نفوذ روسیه در این کشور بود،ممکن است این راهبرد با کنار رفتن اردوغان و واگذاری قدرت به کمال قلیچدار اوغلو غرب گرا محقق شود.
نکنه مهم این است که تغییر قدرت به چه اندازه می تواند سیاست های منطقه ای و بین المللی ترکیه را با دگرگونی روبه رو کند؟
درهم تنیدگی روابط اقتصادی و تجاری ترکیه و روسیه که با تاسیس نیروگاه اتمی نیز تشدید شد و همچنین نزدیکی جغرافیایی و تاریخی و فرهنگی با ایران و روسیه واقعیت هایی نیست که بتوان به راحتی آن را در کوتاه مدت نادیده گرفت حتی اگر کمال قلیچداراوغلو رئیس جمهور ترکیه شود
مبادلات تجاری کشور روسیه با ترکیه در سال 2022 به بیش از 62 میلیارد دلار رسید.
علاوه بر آن ترکیه در حوزه انرژی به روسیه وابستگی قابل توجهی دارد و برخلاف کشورهای اروپایی که وابستگی خود به روسیه را کاهش دادند این روابط را افزایش دادند.
با وجود این در سال 2022 مبادلات تجاری ترکیه با اتحادیه اروپا حدود 219 میلیارد دلار و با امریکا 33.8 میلیارد دلار بوده است.
بنابراین هرچند احتمال دارد در دور دوم کمال قلیچداراوغلو رئیس جمهور ترکیه شود و هرچند روابط با غرب در اولویت دولت وی قرار داشته باشد اما پشت کردن به روابط با روسیه و همسایگان هرگز برای آن ها امکان پذیر نیست و حتی به حفظ آن خواهند کوشید.
کانال غرب آسیا
@tahlilrahbordi
🔰پیدا و پنهان نقدینگی کشور
📝علی محمدی
🔺نقدینگی بی کیفیت ( نقدینگی خارج از بخش مولد در اقتصاد) یکی از عوامل تورم در کشورمون هست.
🔸دولت سیزدهم سیاستهای کنترل نقدینگی رو دنبال کرد و در مهار نقدینگی به عنوان یکی از موتورهای محرک تورم، موفق بوده؛ به نحوی که نرخ رشد نقدینگی از نیمه دوم سال 1400 سیر نزولی یافته.
🔺آمارها میگه رشد نقدینگی از ۴۰.۵ درصد در ۱۲ ماه منتهی به شهریور ۱۴۰۰ به ۳۲ درصد در ۱۲ ماه منتهی به بهمن ماه ۱۴۰۱ کاهش یافته و بر اساس برآورد اولیه بانک مرکزی، در پایان سال گذشته به محدوده 30 درصد رسید. ضمنا دولت میگه که نرخ رشد نقدینگی رو در سال جاری به 25 درصد میرسونه.
⚠️ اما بررسی اجزای نقدینگی، حکایت از موضوعی نگران کننده داره؛... رشد فزاینده نسبت پول به نقدینگی و نسبت پول به شبهپول در وضعیت مناسبی نیست.
🔺شبهپول سپردههای بلندمدت( یا اوراق قرضه ) ولی پول شامل سکه و اسکناس در دست مردم هست . پول قدرت نقدشوندگی بالایی رو داره.
🔺وقتی پول در مقایسه با شبهپول زیاد میشه، نشون میده که انتظارات تورمی در اقتصاد شدت گرفته و تقاضای معاملاتی پول زیاد میشه و مردم دیگه روی سود بانکی حساب باز نمیکنن و به همین دلیل بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پولشون اقدام به خروج پول از بانک می کنند و در نتیجه سبب افزایش تقاضا در بازار میشه.
🔸یکی از دلایل تورم همین انتظارات تورمی و رشد پول در مقایسه با شبهپول هست.
@tahlilrahbordi