🎙رهبر انقلاب، در دیدار مسئولان قوه قضاییه ، معاملات غیر رسمی اموال غیر منقول را از منشاءهای بزرگ فساد خواندند و تاکید کردند: باید از اینگونه معاملات سلب اعتبار شود و اگر هم از دیدگاه شورای نگهبان به مصوبه مجلس ایرادی هست، مصلحت قطعی کشور و نظام، تصویب نهایی این قانون است.
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🎙رهبر انقلاب، در دیدار مسئولان قوه قضاییه ، معاملات غیر رسمی اموال غیر منقول را از منشاءهای بزرگ ف
📝نکته راهبردی:
اوایل خرداد ماه بود که وزیر اقتصاد در نامه ای از مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستند تا اعتبارزدایی از قولنامهها را تصویب کنید. وزیر محترم، در نامه جداگانه ای به دبیر شورای نگهبان، خواستار تسریع این شورا در تایید طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی شدند. در این خصوص توجه به چند نکته ضروری است:
1⃣قراردادهای قولنامهای در خودرو و ملک، یکی از راهکارهای مالیات گریزی است و این قولنامه ها، متاسفانه سندیت قانونی دارد و طبق اعلام اتحادیه مشاوران املاک، نزدیک به ۲۰ درصد قراردادهای نقل و انتقال املاک، را به خود اختصاص داده است. این پدیده قانونی عجیب، سبب گردیده تا اجرای قانونِ مالیات بر خانههای خالی و مصوبۀ مالیات بر سوداگری را با مشکل مواجه کند. چرا که وقتی اسناد عادی معتبر باشند دوطرفِ معاملات ملکی، خریدوفروش خود را بدون ثبت در یک نهاد معتبر، انجام میدهند، و همزمان مالیاتی نیز نمی بپردازند. برخی برآوردهای نشان می دهد یکی از عوامل عدم شناسایی خانه های خالی، همین قولنامه ها می باشد. طبق گفته ی مدیرکل دفتر امور مالیاتی تهران، در سال ۱۴۰۰ فقط از ۱۳۷ خانۀ خالی مالیات گرفته شده است.
ضعف دیگر چنین قراردادهایی این است که دولت نمی تواند دارایی های افراد را شناسایی کند و مطابق با این دارایی ها، به توزیع عادلانه خدمات بپردازد.
2⃣جنبه دیگری که اجرای خواسته وزیر اقتصاد را ضروری می سازد، مطالبه مردم و رهبری در کاهش فساد است. بدیهی است شفافیت اقتصادی گام نخست مبارزه با فعالیتهای اقتصادی زیرزمینی و فسادهای موجود می باشد و به تبع آن می تواند با کاهش جذابیت از بخش نامولد اقتصاد، موجبات حمایت از تولید را فراهم آورده و زمینه رشد اقتصادی را از طریق اطمینان بخشی به سرمایه گذاران فراهم کند. قابل ذکر است که در حیطه تحقق شعار سال نیز ضروری است تا شفافیت اقتصادی در بالاترین سطح اجرایی گردد.
3⃣پرواضح است که وضعیت مالیات ستانی در اقتصاد ایران به عنوان یکی از ارکان شفافیت، مطلوب نیست و از یک سو اختلالی و تبعیض آمیز می باشد و از سوی دیگر محدود کننده فعالیت های مولد و تشویق کننده فعالیت های نامولد است. لذا حکومت نیاز دارد که برای اداره درست اقتصاد، اطلاعات صحیح و بههنگام و دقیقی از جریان پول و بازارها داشته باشد. از این منظر نیاز به زیر ساخت های قانونی برای نیل به اهداف مورد نظر ،ضروری است. چرا که قوه اجرایی بدون زیر ساخت های لازم که باید توسط قوه مقننه طرح ریزی شود، قادر به حکمرانی مطلوب نیست.
4⃣ماندگار شدن چندین ساله ی قوانینی با این درجه از اهمیت، در پیچ و خم اداری نهادهای قانون گذار یا تعلل نهادهای مسئول برای اعطای اختیارات قانونی لازم به دولت، جای تعجب دارد. البته باید اذعان نمود که مسیر اداری و تودرتوی نهادی کشور که یکی از نمودهای آن در همین نامه های وزیر افتصاد مشهود است، آفات بسیاری را برای همه دستگاهها ایجاد کرده است و باعث کندی سیستم و عدم استفاده بهینه از منابع شده و باید برای رفع این معضل فکری کرد.
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🔰 همتی در ۸ خرداد ۱۴۰۰:👇 این که می گویند اگر FATF را بپذیریم نمی توانیم تحریم را دور بزنیم را قبول
📽 وقتی مصالح ملی فدای منافع حزبی و عقده گشایی های شخصی می شود،..
🔸موضع متناقض از یک شخص در خصوص یک موضوع!!!
📌 چرا ناگهان نظر رئیس کل بانک مرکزی دولت روحانی درباره تاثیرات حضور ایران در لیست سیاه FATF تغییر کرد؟
@tahlilrahbordi
💢رمزگشایی از سناریوی ربایش!
🔹کافی است با یک نگاه کلان ترتیبات سیاسی و امنیتی منطقه و موقعیت جمهوری اسلامی ایران در آن، در نظر گرفته شود تا از یکسو روند اقتدار جمهوری اسلامی ایران در نظر آید و از دیگر سو رمز و راز برخی دست و پا زدنهای رژیم صهیونیستی برای قوی نشان دادن خود در برابر قدرت جمهوری اسلامی ایران مشخص گردد.
🔹در این شرایط ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر ربایش یکی از عناصر سپاه پاسداران، مصداق واقعی «دستاوردتراشی» برای رژیمی است که بیش از پیش خطر سقوط را در یک قدمی خود میبیند.
🔸سران این رژیم و رسانههای وابسته به آنها در حالی از ربایش فردی وابسته به سپاه به نام یوسف شهبازی خبر میدهند، اول اینکه وی اردیبهشت 1402 به طور عادی از فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) ایران را به مقصد کشور همسایه شمالی ترک کرده و یقینا سیستم فرودگاهی کشور این خروج طبیعی را ثبت و ضبط کرده است؛ او پس از وارد شدن به کشور همسایه وارد مسیر همکاری با سیستم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی میشود. دوم اینکه این فرد هیچ نسبتی از حیث سازمانی با سپاه ندارد؛ ثابت کردن اینکه شهبازی یک روز در سپاه نبوده و حتی یک روز نیز با سپاه همکاری نداشته کار دشواری نیست و با اندکی بررسی، دروغ آشکار صهیونیستها و واقعیت قصه ساختگی آنان برملا میشود؛ اما آنها به اتکا قدرت عملیات روانی خود، در نظر دارند مانند همیشه منافع طرح این سوژه را در شبکههای اجتماعی با هدف قوی نمایاندن خود دریافت کنند!
🔹طراحی سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی و به بازی گرفتن فردی که دارای شخصیت متوهم و رفتارهای ماجراجویانه است و طرح سناریوی مضحک عملیات نظامی در قبرس جنوبی از زبان شهبازی، نشانه عمق استیصال آنان است، تا اینکه رهاوردی برای رژیم رو به سقوط صهیونیستی به حساب آید.
🔸نکته مهم پایانی اینکه معنا و پیامد اقتدار و موقعیت ممتاز ایران در منطقه آن است که از این به بعد باز باید منتظر سناریوهای عملیات روانی رژیمی باشیم که در عرصه عمل و میدان شکستهای پی در پی را تجربه میکند، اما به تولید فیلمهای کمدی در فضای مجازی دلخوش کرده است!
✍🏻عزیز غضنفری
@tahlilrahbordi
🔵 دین کاریکاتوری به سبک حسن آقامیری
📝 یعقوب ربیعی
🔴 بعد از آتش زدن و هتک حرمت قرآن در سوئد، حسن آقامیری در توییتی نوشته است که «پیامبر اکرم _ سلام الله علیه _ قطعاً از قرآن بالاتره. خاکستر و شکمبه شتر روی سرش ریختند، دندانش را شکستند، دیوانهاش خواندند و ایشان با جاهلانی که مرتکب این امور شدند چه کردند؟»
🔴 سیره پیامبر عفو جاهلان از یکسو و برخورد با هتاکان از سوی دیگر است. پیامبر ۶۸ اسیر جنگ بدر را می بخشد اما دستور به قتل غافلگیرانه افرادی مانند کعب بن اشرف شاعر جاهلي و از يهوديان بني نضير، سفيان بن خالد بن نبيح الهذلي اللحياني و کشتن کسانی مانند نذر بن حارث و عقبه بن ابیمعیط می دهد.
🔵 امثال آقامیری فقط قسمت اول را روایت می کنند و پیامبر(ص) و دین را شکلی کاریکاتوری می دهند. این تفریط لبه دیگر قیچیِ افراطِ تکفیری هاست. رهبری سالها قبل به شکل گیری اهل تسنن آمریکایی و تشیع انگلیسی هشدار داده بودند.
🆔 @tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🔰تاثیرFATFبر عضویت ایران در س.شانگهای ✍علی محمدی 🔶برخی از رسانه ها، از جمله روزنامه شرق در مطلب امر
📝این یادداشت را مجددا مرور نمایید.... یادی کنیم از اصلاح طلبانی که پیوستن ایران به س.شانگهای را در گرو FATF می دانستند.
امروز ایران به این سازمان پیوست.
@tahlilrahbordi
✴️میدان آرش که از سوی عربستان و کویت الدورا نامیده می شود، در شمال خلیج فارس واقع شده که در سال ۱۳۴۶ توسط یک شرکت ژاپنی کشف شد. ۲۰ تریلیون فوت مکعب گاز و حدود ۳۱۰ میلیون بشکه نفت، به عنوان ذخایر درجای این میدان به ثبت رسیده است. ۴۰درصد از این میدان انرژی در آبهای فلات قاره ایران است.
🏔اما، آبهای فلات قاره چیست و اختلاف ایران و کویت بر سر چه موضوعی می باشد ؟
@tahlilrahbordi
🔸براساس ماده ۷۶ کنواسیون ۱۹۸۲ حقوق بین الملل دریاها، فلات قاره دولت ساحلی شامل بستر و زیر بستر مناطق دریایی در ماوراء دریای سرزمینی است که تا لبه بیرونی حاشیه قاره کشیده شده است. طبق این ماده چنانچه لبه بیرونی قاره گسترش چندانی نداشته باشد. تا ۲۰۰ مایل از خط مبدأ به عنوان فلات قاره دولت ساحلی در نظر گرفته می شود. در این منطقه اکتشاف و بهره برداری و حفاظت و اداره کلیه منابع طبیعی جاندار و بی جان بستر و زیربستر دریا و آب های روی آن و انجام سایر فعالیت های اقتصادی مرتبط با بهره برداری از آب، باد و جریان های دریایی جهت تولید انرژی در انحصار دولت ساحلی است. در دریاهایی که فلات قاره دو کشور، بر هم منطبق می شود از روش خط میانه یا ترسیم نقاطی که در فاصله برابر از هر دو کشور قرار دارد، استفاده می شود.
@tahlilrahbordi
✴️محل اصلی اختلاف ، به تعیین مرز آبهای فلات قاره بین این دو کشور بازمیگردد.
توضیح اینکه دولت کویت برای تعیین مرزهای فلات قاره، خط مستقیم ایران را نمی پذیرد و معتقد است که خط مبداء دریایی ایران باید قبل از جزیره خارک و نزدیک ساحل ایران باشد. چنانچه در تصور بالا نمایش داده شده، خط قرمز در وسط خلیج فارس بر اساس خط مبدأ یی در نظر گرفته شده که از ساحل جزیره خارک می گزرد. در تعیین خط مبداء، دو روش عادی و مجمع الجزایری وجود دارد که ایران روش دوم را برگزیده است.
@tahlilrahbordi
💢بازخورد میدانی درآمدهای نفتی کجاست؟
📝علی محمدی
✴️بسته به نوع حکمرانی اقتصادی و سیاستگذاری در یک کشور، درآمدهای نفتی میتواند بستری برای ارتقای رفاه جامعه و یا ایجاد چالشهای اقتصادی فراهم کند. در واقع اگر درآمدهای ارزی حاصل از نفت صرف جبران کسری بودجه ریالی دولت و یا خلق اعتبار ریالی نامولد شود، در این صورت شاهد سه آسیب خواهیم بود:
🔻اول، بیماری هلندی در اقتصاد (افزایش درآمد ارزی منجر به ازدیاد واردات شود و در نتیجه رشد نقدینگی و تورم را حاصل کند).
🔻دوم، بیانگیزگی دولت در کاهش میزان وابستگی به نفت(که برخلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است).
🔻سوم، عدم توجه به سایر بخشهای درآمدزا مثل مالیات.
🔸دولت باید در شرایط افزایش درآمدهای ارزی، در نظر داشته باشد که ابتدا این درآمدها را صرف تسویه بدهی با صندوق توسعه ملی و سپس توسعه امور زیربنایی و سرمایهای مثل طرحهای عمرانی از طریق تأمین صددرصدی بودجه عمرانی کند.
🔸نکته مهم اینکه افزایش درآمدها فرصتی کمنظیر را برای اصلاح نظامهای اقتصادی و انجام اقدامات تحولی و ساختاری در اقتصاد فراهم میکند.
🔚لذا در گام اول انتطار این موضوع که باید درآمدهای ارزی کشور مستقیما وارد بازار شود یا اینکه این درآمدها تبدیل به ریال شده و در قالب دستمزد هزینه شود، نادرست بوده و چنین اقدامی موجبات بحران های اقتصادی را فراهم می کند.
✴️سوال مهم اینکه، پس درآمدهای ارزی کشور باید کجا هزینه شود و اساسا بازخورد میدانی بهبود روابط تجاری، و متعاقب آن بهبود درآمدهای نفتی کشور چیست؟
🔸بررسیها نشان میدهد دولت از یکسو سهم نفت در بودجه را در سال جاری نسبت به سال قبل کاهش داده و از سوی دیگر درآمدهای حاصله را به جای ورود ریالی به بازار، صرف تخصیص و هزینهکرد در زمینه بودجه عمرانی کشور نموده است. چه اینکه آمارها نیز بیان میکند میزان تحقق بودجه عمرانی کشور در سال گذشته 105 درصد بوده است. و این در شرایطی است که نسبت بودجه عمرانی به بودجه عمومی کشور در بالاترین سطح خود در یک دهه اخیر رسیده است. بودجه عمرانی کشور از این جهت مهم است که یکی از وجه اساسی رونق بازارها بوده و باعث خروج کشور از رکود و ایجاد اشتغال میباشد. نمود آن نیز می توان در آمارهای مربوط به رشد صنعت و کاهش نرخ بیکاری مشاهده کرد.
🔸 موضوع بعدی اینکه دولتها موظفند سهم صندوق توسعه از درآمدهای نفتی را( ۴۰درصد) به صورت کامل بپردازند. اما برخی دولتها همچنان که سهم صندوق را نمیپردازند، به دلایل مختلف، از جمله کاهش درآمدهای کشور، با انتشار اوراق، بدهیهای مضاعفی نیز ایجاد میکنند. تحقق کامل سهم صندوق توسعه و تسویه به موقع بدهیهای دولت به واسطه افزایش درآمدهای نفتی، اقدام تحسینبرانگیزی است که در دوره فعلی شاهد آن هستیم. تسویه بدهی ها، از کانال سیاست های پولی مالی اثر خود را در بلندمدت بر تورم خواهد گذشت. موجودی صندوق توسعه نیز در پروژه های عمرانی کشور هزینه می شود که بازخورد آن ایجاد توسعه و رفاه کشور است.
🔅نکته راهبردی؛
🔸به نظر میرسد دولت سیزدهم توانسته باشد جنبههای مخاطرهآمیز افزایش درآمدهای نفتی را کنترل کند. انتظار اینکه درآمدهای ارزی کشور مستقیما وارد بازار و دستمزد شود درست نیست. در آمدهای کشور باید صرف تشکیل سرمایه و توسعه پروژه های عمرانی و سرمایه ای شود.
@tahlilrahbordi
✴️ چرا نمی شود که حال دلمان خوش بماند؟!
📝علی محمدی
🔸این روزها خبرهای خوبی که بتواند حال جامعه را خوب کند ، کم نیستند. مهمانی ده کیلومتری غدیر در تهران و متعاقب آن در سراسر کشور، احداث کلان بیمارستان غدیر به دست متخصصان داخلی، رفع مشکلات عمده مردم در سفرهای استانی رئیس جمهور همچون مشکل آب در سفر به کرمان، بهبود اشتغال و وضعیت تجاری کشور و ده ها خبر خوب دیگر که می توانند کانون های امید بخشی در جامعه باشند.
🔸اما این خبرهای خوب در سایه هیاهوی رسانه ای و جوسازی های منفی پنهان می ماند و آنچه بر پیکر جامعه وارد می شود، تازیانه هایی است که از بازخورد چند موضوع حاشیه ای بر جامعه وارد می گردد. حاشیه های که به دلایل مختلف پر رنگ تر از متن می شوند.
🔸در واقع جریان رسانه ای تحریف با تکیه بر ضعف ها و کاستی ها، به دنبال ناامید ساختن جوانان و مردم است. البته کار دشمن و منافق، دشمنی است، اما آنچه مهم است اینکه چرا دولت زبان گویا و پیوست رسانه ای در مواجهه با کنش های اجتماعی و عملکردهایش ندارد.
🔸اگر می خواهیم آسیب شناسی دقیق تری در این زمینه داشته باشیم، آنگاه باید بدانیم که کارآمدی دولت هنگامی بستر ساز امید می شود که بتواند در دو حوزه امنیت روانی و اعتماد عمومی موفق عمل کند.
🔺در باب مولفه اول، جامعه ای که امنیت روانی در آن برقرار نباشد، نمی تواند به آینده امید داشته باشد. در واقع در بستر امنیت روانیِ جامعه است که زمینه های رشد و پیشرفت و توسعه فراهم می شود. این موضوع چنان اهمیت دارد که رهبری چندین مرتبه بین مسئولین آنرا مطرح نموده اند. اینکه هیچ کسی حق ندارد با اطلاعات و موضع گیری های نادرست، روان جامعه را به مخاطره اندازد.
🔺درباره مولفه دوم آن چه می توان گفت اینکه امید بدون برخورداری جامعه از اعتماداجتماعی اصولا امکان تحقق نمی یابد. اعتماد به اجزای حاکمیت و به قانون گذاران، در بستر اعتماد اجتماعی است که شکل می گیرد و جامعه با حکمرانان همسو می شود و می پذیرد و اجرا می کند. لذا توجه به اعتماد اجتماعی از مسیر ارتقای سرمایه های اجتماعی در عرصه حکمرانی یکی از مولفه های اجتناب ناپذیر امیدآفرینی است که در سایه شفافیت و اعتماد به مردم و گفتگو با آنان و پذیرش اشتباهات و داشتن پیوست های فرهنگی و رسانه ای میسر است.
🔚نکته راهبردی: امید در جامعه یک نقطه کانونی است که در ساحت عمل و احساس تحقق می یابد و حال جامعه را خوب می کند. عمل را حکمران شکل می دهد و احساس را رسانه. بی توجهی به ساحت احساس می تواند هر دستاوردهای را از بین ببرد و همه ظرفیت های دولت را به حاشیه ببرد و سرمایه اجتماعی نظام را نابود سازد. از این جهت است که به فرمایش رهبری شکست جریان تحریف می تواند زمینه ساز شکست تحریمها باشد.
@tahlilrahbordi
🔸بورس اوراق بهادار تهران در آخرین روز معاملاتی هفته در یک روند کاملا ریزشی قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل با عقبنشینی 2.68 درصد و از دست دادن 56 هزار و 949 واحد به رقم 2 میلیون و 71 هزار و 429 واحد رسید.
🔶سهامداران باید بدانند که بازار سرمایه ایران فاقد شفافیت لازم است و از این حیث مخاطراتی جدی دارایی های آنها را تهدید میکند. لذا بدون علم و آگاهی لازم،حضور در این بازار توصیه نمی شود.
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🔸بورس اوراق بهادار تهران در آخرین روز معاملاتی هفته در یک روند کاملا ریزشی قرار گرفت، به گونهای که
✴️حراج سرمایه نظام در بازار سرمایه
📝علی محمدی
🔺عدم شفافیت و رانت اطلاعاتی در سایه عدم نظارت نهاد ناظر بر بازار و چند صدایی در حکمرانی اقتصادی، بلای جان بازار سرمایه و بالاخص سهامداران خرد شده است. مرداد سال ۱۳۹۹ بود که اختلاف بین دو نهاد سیاست گذار اقتصادی یعنی وزارت نفت و اقتصاد بر سر عرصه صندوق های ETF، شوک بزرگی را بر بازار سرمایه تحمیل کرد و آن را وارد یک روند نزولی می نماید تا بزرگترین ریزش تاریخ خود را رقم بزند. موضع گیری های متناقض همچون اختلاف دولت و مجلس فعلی بر سر تعیین نرخ ارز پایه نیز، یکی دیگر از این موارد است که بر بازار سرمایه اثر منفی گذاشت و از این نمونه ها، مصداق های زیادی وجود دارد. برای مثال، افشای نامه دولت در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی ها در اردیبهشت ماه و اکنون نیز ارائه اطلاعات خلاف واقع توسط شرکت ملی پالایش و پخش نفت.
🔸موضوع از این مسائل گسترده تر است. به گونه ای که حتی خود نهاد ناظر نیز دچار ضعف است.سوال اساسی اینکه اگر مکانیزم و سازوکار گزارش گیری و شفافیت اعمالی توسط نهاد ناظر بر شرکتها درست به سهامداران علامت می دهد، پس چگونه تخلف ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه به وقوع پیوسته و شناسایی نشده است؟ اگر قرار باشد این مکانیزم به درستی عمل نکند در این صورت سازوکار سازمان بورس برای حمایت از سهامداران خرد چیست؟ چرا در حمایت از بازار و سهام داران این سازوکارها اصلاح نمی شود و صرفا به بهانه حمایت از آنها در زمان ریزش بورس به صندوق های حامی بازار، نقدینگی تزریق می گردد؟ سیاستی که تاکنون چندان موثر نبوده است و سود آن به جیب حقوقی ها رفته است.
🔸ناهماهنگی میان مسئولین باعث می شود تا سایه سنگین بیاعتمادی دوباره بر بورس تهران سایه افکند. در این بین مسئولیت از بین رفتن سرمایه مردم و سلب اعتماد از بازار سرمایه در بورس که متاثر از اشتباهات و ناهماهنگی مکرر است، متوجه چه افرادی می باشد؟ آنچه در بازار سرمایه آب می شود، دارایی سهامداران خرد نیست، بلکه اعتماد مردم به عنوان بزرگترین سرمایه نظام است که هر روز بیشتر آسیب می بیند.
🔸 به نظر می رسد فقدان شفافیت ، ضعف نهاد ناظر و عدم نظارت بر حقوقی ها، راه را برای انحراف بورس از کارکرد اصلی خود فراهم کرده است. از این منظر اصلاح قوانین و نهادهای ناظر بر سازمان بورس موضوعی ضروری به نظر می رسد.
@tahlilrahbordi
🟧 ماهی گیری از آب گلآلود
✍علی محمدی
🔰در بیانیه پایانی وزرای خارجه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس، ضمن نادیده گرفتن حاکمیت مطلق ایران بر جزایر سه گانه، از تلاشهای امارات برای ایجاد راهحل مسالمتآمیز برای مسئله این جزایر از طریق گفتوگوها حمایت شد.
🟠در این خصوص توجه به چند نکته ضرورت دارد:
✅ بدیهی است که مسکو اقدامی خلاف روابط دوستانه با تهران انجام داده است و در همین زمینه ایران می بایست هشدارهای اعلامی و اعمالی لازم را به روسیه ارسال نماید. که البته نباید صرفا به احضار سفیر، محدود شود.
✅اصلاحطلبانِ رادیکالی که در داخل کشور در طی چند دهه به دنبال این بودند که کشور را در مسیر سلطه فکری و سیاسی آمریکا قرار دهند و همه روابط خارجی را در برلین،لندن و پاریس خلاصه می کنند، صلاحیت موضع گیری در خصوص استقلال کشور را ندارند:
🔺زمینه سازی برای دخالت مستقیم آمریکا در کشور و خدشه دار شدن استقلال ملی، از جریان تحصن مجلس ششم تا فتنه ۸۸ و از آشوبهای سال ۹۶تا اغتشاشات۱۴۰۱.
🔺نامه به مشاور امنیت ملی کاخ سفید برای تحریم ایران.
🔺درخواست از آمریکا برای حل و فصل سریع توافق هسته ای جهت پیروزی در انتخابات.
🔺نامه به ترامپ در جهت التماس برای بازگشت به برجام و نادیده گرفتن بدعهدی غرب.
🔺خلاصه کردن همه دنیا در واشنگتن و کدخدا نامیدن او.
🔺تحت فشار نهادن رهبری برای حضور مستقیم در کنار صدام در مقابل آمریکا.
🔸و نمونه های بسیار دیگر که حکایت از تناقض مواضع اصلاحات در استقلال کشور دارد و در عین حال به دنبال ماهی گیری از آب گل آلود هستند.
✅در روابط بین الملل هر کشوری بر اساس منافع ملی خود، اهدافش را تعیین کرده و در جهت تحقق آن برنامهریزی و کنش دارد. هیچ حاکمیتی نیز منافعش را فدای منافع دیگری نمی کند.
🔻 وضعیت اقتصادی اعضای شورا و برخورداری از منابع عظیم انرژی و داشتن بازار مصرف بزرگ، و همچنین از این جهت که به نوعی متحد آمریکا و همکار اروپا در منطقه هستن، می تواند برای مسکو حائز اهمیت باشد.
🔻کشورهای عربی خلیج فارس، متوجه تغییرات حاصله در روابط بین الملل هستند و سعی در ایجاد موازنه در روابط شرق و غرب می باشند. در همین راستا دولت های عربی خلیج فارس طی چند ماه گذشته در قالب نشست سران عرب و شورای همکاری، با وزیر خارجه آمریکا ، زلنسکی و رئیس جمهور چین نیز در عربستان دیدار داشتند.
🔸از این جهت، همکاری های شورا و مسکو برای هر دو منفعت داشته و در این بین روسیه به دنبال منافع خود است ولو به قیمت رنجاندن تهران منجر شود.
✅روابط تهران مسکو راهبردی نیست بلکه در مسیر همکاری های مشترک امنیتی و اقتصادی برای رسیدن به سطح راهبردی است. آنچه باعث نزدیکی دو کشور گردیده، منافع مشترک و انطباق تاکتیکی اهداف و داشتن دشمن مشترک است. وگرنه تهران و مسکو از حیث راهبردی و هویتی اختلافاتی دارند.
✅در این بین جمهوری اسلامی همچون رژیم گذشته نیست که بنشید تا قدرت های دیگر برای او تصمیم بگیرند و سرزمین هایش را جدا نمایند. بلکه محکم بر اصول و حفاظت از سرزمین خود می ایستد و بر سر منافعش با هیچ دولتی تعارف ندارد.
@tahlilrahbordi
13.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹دیپلماسی پویا و متوازن دولت سیزدهم چه نسبتی با عرصه میدان دارد و دستاوردهای ملموس آن در زمینه سیاست خارجی چه بوده است؟
🎙دکتر حنیف غفاری پاسخ می دهد.
@tahlilrahbordi
✴️آشوب در خانه کفتارها
♨️بررسی تحولات اخیر منافقین در اروپا
🔶 در روزهای اخیر، اتفاقاتی رخ داده است که نشان میدهد بازی غربیها با گروهک تروریست نفاق، تغییر کرده است.
✴️همه چیز از یک تماس تلفنی شروع شد:
🔸بیستم خرداد ماه بود که رییسی و مکرون بیش از یک و نیم ساعت به صورت تلفنی صحبت کردند. در خصوص محتوای گفتگوی دوطرف، آقای جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور گفت: "مکرون تاکید کرد که به دنبال تعامل با جمهوری اسلامی ایران است و در این تماس تلفنی، دو طرف پرونده های متعددی را بررسی کردند".
🔺بعد از این گفتگوی تلفنی بود که پرونده منافقین در خارج از کشور، وضعیت خاصی را پیدا کرد و به نوعی معادلات و بازی کشورهای غربی با منافقین تغییر یافت.
🔺به گونه ای که دولت آلبانی که سالهاست این تروریستها را در خاک خود جای داده است، به طور رسمی با حکم قضایی این کشور از واحد دادستانی ویژه مبارزه با فساد و جرایم سازمان یافته، به کمپ منافقین در تیرانا حمله کرد و چندین نفر را دستگیر نمود و سرور ها و رایانه های مقر آنان را کشف و ضبط کرد و ارتباط آنها با لایه های داخل ایران قطع شد.
🔺در آن سوی اروپا، فرانسه که همیشه در پی تقویت منافقین بود و از هیچ کمکی به آنها دریغ نمی کرد، در ۳۰ خرداد با برگزاری تجمع سالیانه منافقین در پاریس، مخالفت نمود و علت آن را نگرانیهای امنیتی دانست. این درحالی است که این تجمع، از سال ۲۰۰۸ تاکنون در پاریس برگزار میشد.
📌وقتی آلبانی خود را تنها می بیند:
🔶 در سپتامبر سال گذشته بود که آلبانی با یک حمله سایبری گسترده به خدمات دولتی خود مواجه گردید که باعث هک اطلاعات حساس شد و به مدت یک هفته تمام سیستم های پلیس، دوربین های شهری و حمل و نقل در این کشور مختل شد. در آن زمان تیرانا، تهران را به انجام این حمله متهم و متعاقبا روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد و بر اساس همین تصور از تهران برای رفع چالش پیش آمده کمک اطلاعاتی خواست.
🔺در این بین ناگهان آلبانی خود را وسط یک جنگ نیابتی با ایران دید که در آن از یک سو تنها مانده است و از سوی دیگر با تحمل هزینه های گزاف، هیچ منفعتی نیز ندارد. در واقع دولت این کشور وقتی مشاهده کرد که ایران روابط خود را با کشورهای حامی منافقین، مثل عربستان( حامی مالی و سیاسی) احیا نموده و همزمان با دولت های اروپایی به صورت مستقیم وارد مذاکره شده است و با آمریکا نیز مذاکره غیر مستقیم دارد، و در عین حال واشنگتن منافقین را در لیست گروه های تروریست قرار داده، با خود اندیشید که چرا باید هزینه های میزبانی منافقین را بپردازد، در حالی که حامیان آنها در حال بهبود روابط و معامله سیاسی با تهران هستند.
🔶ناامیدی از براندازی...
🔺حضور مردم و اقتدار نظام در مقابل آشوب های سال گذشته، برای غرب این انگاره را تقویت کرد که اپوزیسیون خارج نشین توانایی ایجاد مخاطره برای نظام جمهوری اسلامی را ندارند. از طرفی دولت ایران با اقتدار و با سیاست خارجه فعال، ذیل گفتگو هایی، وارد امتیاز گیری از پاریس و واشنگتن شد که در خصوص تبادل زندانیان و تحت فشار قرار دادن منافقین و برخی عناصر اصلی آنها بود.
🔺 پرونده منافقین مستقیما زیر نظر نهادهای اطلاعاتی کشور بوده و به واسطه ی داده هایی که در جریان کشف و ضبط سرورهای منافقین در آلبانی دریافت شده، از همه عناصر خارج نشین و رابطین داخلی آنها، اطلاعاتی کسب شده است.
🔚آنچه مشخص است اینکه ایجاد آشوب در مقر منافقین حاصل عزت و اقتدار مردم و دولت ایران و بخصوص سیستم اطلاعاتی کشور است. که در روزهای آینده جنبه های تازه ای از آن فاش خواهد شد.
@tahlilrahbordi
✅ شورای رفاقت با خودروسازان گرانفروش
🔹️دستور رئیسجمهور برای لغو مصوبه شورای رقابت در زمینه افزایش قیمت خودروهای مونتاژی، بار دیگر ضرورت تجدیدنظر در ساختار و اختیارات شورای رقابت را مطرح کرد.
🔹️اواسط اردیبهشت امسال شورای رقابت قیمت ۱۷ خودروی مونتاژی را مشخص کرد و همچنین مصوب شد که خودروها فقط از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه شود. با این حال آنچه در عمل مشاهده میشد عدمتمکین خودروسازان مونتاژکار به قیمتهای یاد شده و عدم عرضه خودرو بود.
🔹️اقدام مجلس در برکناری سیدرضا فاطمی امین از وزارت صمت نیز فضا را برای تخلفات خودروسازان خصوصی مهیا کرد چراکه یکی از اقدامات وزیر سابق صمت، برخورد جدی با گرانفروشی این شرکتها بود به طوری که فقط گروه بهمن در سال گذشته بابت گرانفروشی به ۱۴ هزار میلیارد تومان جریمه محکوم شده بود.
🔹️اما با فشارهای ممتدی که خودروسازان بخش خصوصی به شورای رقابت وارد کردند، این شورا در هفته گذشته تصمیم گرفت، قیمت خودروها را بازنگری کند و حداقل ۵۰ تا ۲۶۰ میلیون تومان به قیمتهای مصوب گذشته بیفزاید تا رضایت خودروسازان خصوصی جلب شود و آنها نسبت به عرضه خودرو به مردم اقدام کنند. بر این اساس شورای رقابت، شورای رفاقت با خودروسازان مونتاژکار شد و آنها به خواسته خود که همان گرانفروشی است، رسیدند.
🔹️با وجودی که در شورای رقابت نمایندگان سه قوه وجود دارند، اما به نظر میرسد این شورا نباید برخلاف سیاستهای اقتصادی دولت حرکت کند و در حالی که دولت به دنبال کاهش تورم یا مقابله با زیادهخواهیهای خودروسازان مونتاژکار است، به طور خودمختار به این شرکتها مجوز گرانی بدهد./ایرنا
@tahlilrahbordi
🔶سلام و عرض ادب، و همچنین عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام سراسر حزن و اندوه محرم حسینی.
🎥قصد داریم تا در یک سلسله کلیپ های کوتاه، جنبه های محرمانه پنج پرونده مهم سیاسی که ایران با آن مواجه است را منتشر کنیم.
🗄 این پرونده ها شامل:
1⃣جزییات مذاکرات عادی سازی روابط با عربستان
2⃣جرئیات مذاکرات مسقط بین ایران و امریکا
3⃣مناقشات با آذربایجان
4⃣مسئله طالبان و حق آبه هیرمند
5⃣مذاکرات با اتحادیه اروپا
📁با ما همراه باشید با ناگفته هایی از این پرونده ها در گفتگو با کارشناس محترم دکتر حنیف غفاری.
@tahlilrahbordi
14.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗂پرونده اول : جنبه های محرمانه مذاکرات عادی سازی روابط با عربستان سعودی. بخش اول .
⏰زمان:۱۷۶ثانیه
@tahlilrahbordi
14.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗂پرونده ایران و سعودی ها، بخش دوم.
🎥چین در پرونده مذاکرات ایران و سعودی ها، چه منافعی داشت؟ آیا می دانستید پکن همزمان به دنبال میانجی گری در دو پرونده دیگر هم بود؟ واکنش ایران چه بود؟
⏰زمان: ۳۱۴ثانیه.
@tahlilrahbordi
May 11
✴️عاشورا تکرار شدنی است.
🔰یکی از ابعاد قیام عاشورا که منطبق بر جامعه امروز ما نیز میباشد، جنگشناختی است که ریشههای آن از غدیر شروع شد و در نهایت منجر به واقعه عاشورا گردید. تغییر در نگرشها و ارزشهای جامعه از طریق نگاه ارتجاعی به مسائل، همان نسخهای است که جریان تحریف از طریق آن عاشورا را رقم زد و دقیقا مصداقهای آن در جامعه امروز ما به روشنی نمود دارد.
🔺البته جنگشناختی همیشه بوده و هست. جنگشناختی یعنی همین که در بحبوحه جنگ صفین، این قدر فضای ذهنی و ادراکی علیه حضرت امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) تنگ شده بود که برخی مانند ربیعبن خثیم که جزو زُهاد ثَمانیه یا هشت زاهد معروف قرن اول بود در حقانیت طرفین شک کرده بودند. جنگشناختی مانند آتش افتادن به جنگل است و تر و خشک را جدا نمیکند؛ از ربیعبن خثیم تا آن جوانک غسانی تا سلیمانبن صرد خزاعی و شبثابن ربعی و حتی شمر مجاهد را اسیر خود میکند. کسی که بر فرق امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) ضربه میزند حضرت را میشناخت، مقامش را میشناخت و حتی در برخی روایات تاریخی تنها کسی بود که سه بار دستان امام را گرفته و با ایشان بیعت کرده بود. کسی که گلوی فرزند پیامبر(ص) را برید، او را بهتر از همه میشناخت.
🔺خواص باطل همگی مُردند؛ اما داستان آنها باقی است. امروز شبثها تکثیر شدهاند یکی از آنتنهای ملکه و آلسعود بیرون میزند یکی از لابهلای توئیتر و اینستاگرام. فرق نمیکند ممکن است معمم باشد و چند روزی لُمعه دمشقیه و یا مکاسب خوانده باشد و یا مُکَلایی از دل مکاتب فلسفی و سیاسی و یا شاید بازیکنی که به غیر از دریبل زدن چیزی در وجودش نمیتوان یافت و یا افراطیون دیروزی که امروز به حضرت مهسا و السا دخیل میبندند. مثل مهدی نصیری. تقوایی که لق بزند و بصیرتی که لنگ بماند سرانجامش اینگونه شدن است.
🔺امروز هم مانند هماورد صفین و واقعه عاشورا آنچه نیاز است اول شناخت عرصه است. اول باید شناخت که حق کجاست و باطل کیست؟ چرا که اولین توصیه حضرت امیر(ع) این بود که فرمود: حق با شخصیتها شناخته نمیشود؛ حق را بشناس تا اهل آن را بشناسی و باطل را بشناس تا اهل باطل را بشناسی.
🔺گام دوم عمار شدن و جهاد تبیین است؛ آنچه شمشیر مالک را تیز میکرد و قیام عاشورا را زنده کرد، زبان برّان عمار یاسر و روایت زینبی بود.
@tahlilrahbordi
هدایت شده از علی محمدی
سلام و عرض ادب
عزاداری های شما قبول انشاالله
با توجه به شایعات پیش آمده در خصوص ایجاد محدودیت برای شیعیان از سوی طالبان، از دوست عزیزم دکتر زاهدی عضو سفارت ایران در کابل، خواستم تا گزارش کوتاهی از وضعیت مراسمات محرم شيعيان در افغانستان برایم بفرستد. متن زیر را مستقیما از ایشان بازنشر میکنم...
هدایت شده از زاهدی
بسم الله الرحمن الرحیم
وضعیت عزاداری سیدالشهداء ع در افغانستان تحت حاکمیت طالبان:
۱- اصل عزاداری و تکریم شعائر کاملا آزاد است.
۲- در مناطق کاملا شیعه نشین محدودیتی از جهت تعداد اماکن برگزاری وجود ندارد.
۳- در مناطقی که مرکز شهر محسوب میشود و یکدست شیعه هم نیست گفته شده است فقط در تکایا و مساجد بزرگ عزاداری برگزار شود چرا که ما نمیتوانیم امینت همه جا را برقرار کنیم. علما و مردم شیعه علاقه داشتند که در نقاط متعدد کوچک و بزرگ عزاداری برگزار شود ولی نهایتا کمیته تشکیل شده از سوی نهادهای مختلف امارت اسلامی با عزاداری فقط در مساجد و تکایای بزرگ موافقت کرده است.
۴- نصب پرچمها و نشانه های عزا در اماکن مهمی مانند زیارت حضرت ابوالفضل ع کابل در مرکز شهر فضای زیبای محرمی را ایجاد کرده است و اینگونه نیست که عزاداری امری مخفی و دور از کانون توجهات باشد.
1.76M
♨️هنری کیسینجر» وزیر خارجه اسبق آمریکا و استراتژیست معروف و کهنهکار حوزه سیاست خارجی این کشور اخیرا در سفری غیرمنتظره به چین، با مقامات این کشور دیدار کرده است.
🎙در خصوص اهداف سفر کیسینجر به چین و استقبال گرم از وی، از دکتر صارمی سوال گرفتم. تحلیل جامع و دقیق ایشان بسیار قابل تأمل و شنیدنی است.
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ این نقاشی که یک روضه کامل از مقتل عاشورا می باشد، توسط یک هنرمند خلق شده است. حال دلتان که خوب شد، ما را هم دعا کنید. انشاالله سفر کربلا روزی همه شما...
@tahlilrahbordi
رئیسجمهور در جلسه 25 تیرماه از شیوه قیمت گذاری خودروهای مونتاژی توسط شورای رقابت، به شدت انتقاد کرد و ضمن تأکید بر شعار سال، معاون اول خود و وزرای اقتصاد و صمت را مأمور بررسی این موضوع نمود. مسئله اختلافات متعدد شورای رقابت، دولت، وزارت صمت و صنعت خودرو به کرات به وجود آمده و حتی در ابتدای فروردین نیز آقای مخبر به این مسئله ورود داشته است.
موضوع اختلافی در برهه فعلی از آنجا شروع شد که در اواسط اردیبهشتماه شورای رقابت، قیمتهای 17 محصول مونتاژی خودرو را اعلام کرد. اما این نرخها مورد انتقاد شدید مونتاژکاران قرار گرفت و هیچ خودرویی براساس قیمتهای مصوب عرضه نشد. دلیل آنها این بود که شورا صورتهای مالی شش ماهه اول 1401 را در فرمول خود مدنظر قرار داده درصورتی که در شش ماهه دوم نرخ ارز تغییر کرده و به تبع آن صورتهای مالی نیز تغییر کرده است. شورا اعتراض بخش مونتاژکار را پذیرفت و در 17 تیرماه قیمتهای مصوب جدید را اعلام کرد که براساس آن قیمت برخی خودروها افزایش یافت و متقاضیان ملزم به واریز وجه بیشتر شدند. این موضوع باعث شد تا شخص رئیس دولت به موضوع ورود پیدا کند.
در خصوص اینکه جایگاه شورای رقابت در اقتصاد کجاست و دولت با آن چگونه باید رفتار کند در پست بعدی توضیح خواهم داد.
@tahlilrahbordi
♨️دولت با شورای رقابت چه کند؟
✍علی محمدی
🟠شورای رقابت با انگیزه تقویت بخش خصوصی، توسعه بازارهای کشور و رفع انحصار در اقتصاد و در جهت اجرای سیاستهای كلی اصل 44 قانون اساسی تشکیل شده است. برخی از اعضای شورا از سوی سه قوه معرفی و منصوب میشوند و تعدادی نیز از بخش خصوص و متخصصین حضور دارند.
1⃣شورای رقابت با حجم زیادی از اختیارات، و با سازوکار خاص نظارتی، تبدیل به یک نهاد فراقوهای با استقلال فراوان شده است. در باب نظارت بر مصوبات شورا، صرفا قوه مقننه از حیث تقنینی، هیئت تجدیدنظر در خود شورا، و دیوان عدالت اداری میتوانند ورود کنند. از این جهت ورود مسئولان دولتی خارج از ملاحظات و چارچوب قانونی، صرفا منجر به ایجاد تنش بیشتر در بازار میشود.
2⃣از سال 1391 تاکنون شورای رقابت به دفعات از سازوکار قیمتگذاری خارج یا وارد گردیده است. آخرین بار پاییز 1400 با مصوبه شورای هماهنگی سران قوا از صنعت خودرو، کنار و در زمستان 1401 با دستور سازمان بازرسی و درخواست نمایندگان مجلس، مجددا به صنعت خودروسازی کشور بازگشت. نبود پایداری در سیاستها نمودی از خلاء سیاستگذاری بلندمدت در بخش خودرو است. البته شورا از حیث قانونی و حقوقی صلاحیت قیمتگذاری را ندارد و فقط میتواند دستورالعمل تنظیم قیمت را تهیه کند که البته تمکین به آن الزامی است.
3⃣وجود نهادی تخصصی که بتواند منافع تولیدکننده و مصرفکننده را توأمان لحاظ کند و موجب تقویت بخش خصوصی باشد ضروری و لازم است، اما این نهاد باید ذیل فلسفه نظارت، کنترل و هدایت دولت قرار گیرد. در واقع دخالت دستوری دولت باید توسط یک نهاد محدود شود و همزمان نهاد مربوطه نتواند همه چیز را به مکانیزم بازار واگذار کند و نقش دولت را به رسمیت نشناسد. از این حیث به نظر میرسد شاهد نقص و عیب در ساختار قانونی و سازمانی شورا هستیم.
3⃣ در خصوص اختلافات فعلی، نکته اساسی این است که دستورالعمل شورا برای نرخگذاری به گونهای است که قیمت خودروی مونتاژی در داخل از قیمت واردات همان خودرو بیشتر است و به نوعی منطق مونتاژی در کشور فلسفه خود را از دست داده است.
4⃣جایگاه شورای رقابت برای نیل به اصل 44 و ایجاد رقابت سالم، پذیرفتنی است. اما این شورا نباید خود را خارج از سیاستهای کلان اقتصادی تعریف کند و باید در چارچوب فلسفه دولت عمل کند. از این منظر حفظ این نهاد با تغییراتی در قوانین اجرایی آن ضروری به نظر میرسد.
@tahlilrahbordi
به بهانه قران سوزی در سوئد و دانمارک این تحلیل امام را بخوانید:
"ضرورتی نیست که در چنین شرایطی ما به دنبال ایجاد روابط و مناسبات گسترده باشیم،چرا که دشمنان ممکن است تصور کنند که ما به وجود آنان چنان وابسته و علاقمند شدیم که از کنار اهانت به معتقدات و مقدسات دینی خود ساکت و آرام میگذریم. آنان که هنوز بر این باورند و تحلیل میکنند که باید در سیاست و اصول و دیپلماسی خود تجدید نظر نماییم و ما خامی کرده ایم و اشتباهات گذشته را نباید تکرار کنیم و معتقدند که شعارهای تند یا جنگ سبب بدبینی غرب و شرق نسبت به ما و نهایتاً انزوای کشور شده است
و اگر ما واقعگرایانه عمل کنیم، آنان با ما برخورد متقابل انسانی میکنند و احترام متقابل به ملت ما و اسلام و مسلمین میگذارند. این یک نمونه است که خدا میخواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز آیات شیطانی در این زمان اتفاق بیفتد و دنیای تفرعن و استکبار و بربریّت چهره واقعی خود را در دشمنی
دیرینه اش با اسلام برملا سازد تا ما از ساده اندیشی به درآییم و همه چیز را به حساب اشتباه و سوء مدیریت و بی تجربگی نگذاریم و با تمام وجود درک کنیم که مسئله اشتباه ما نیست، بلکه تعمد جهانخواران به نابودی اسلام و مسلمین است و الّا مسئله فردی سلمان رشدی آنقدر برایشان مهم نیست .
@tahlilrahbordi