هدایت شده از صفیر
ترکیه در قفقاز چه میخواهد⁉️
✍ احمد بنافی
🔹شرایط حاکم بر منطقه قفقاز به گونهای است که کشورهای داری بحران مانند ارمنستان و آذربایجان به دلیل عدم توان در مدیریت بحران و حل و فصل منازعه، با تکیه بر بازیگران و قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای مناسبات و اهداف خود را دنبال میکنند.
🔸چرایی علاقه ترکیه برای حضور فعال در منطقه قفقاز و همکاری و نزدیکی با آذربایجان را میتوان اینگونه برشمرد. بخوانید:
1⃣ توسعه عمق راهبردی با رویکرد نوعثمانیگرایی بخش اساسی سیاست خارجی اردوغان و حزب حاکم بر ترکیه را تشکیل داده و حضور و بازیگری فعال در منطقه بویژه در مناقشات در این چارچوب میباشد.
2⃣انگیزه ترکیه برای ورود به منطقه قفقاز جنوبی با یک نگاه ملیگرایانه و ایدئولوژیک نیز همراه است. زبان ترکی، دین و مذهب مشترک باعث گردیده که اردوغان نگاه ویژه و آمیخته با حمایت را در مسئله قرهباغ از کشور آذربایجان داشته باشد.
3⃣نگاه اقتصادی ترکیه به منطقه قفقاز مبتنی بر تامین انرژی خود از طریق توسعه و گسترش خط لوله نفتی باکو- تفلیس- جیهان و همکاری با آذربایجان در این خصوص میباشد.
4⃣ ترکیه نگاه استراتژیک به منطقه قفقاز برای ایجاد موازنه راهبردی در رقابت با بازیگران منطقهای مانند روسیه و ایران دارد. لذا یکی از دلایل حمایت ترکیه از آذربایجان در این راستا نیز میباشد.
🔚 مناقشه قرهباغ دارای منشأ درونی، منطقهای و بینالمللی است. به نظر میرسد بازیگران منطقهای و بینالمللی درگیر در این منازعه به جز جمهوری اسلامی که بر حل و فصل آن به شیوه مسالمتآمیز آنهم از طریق میانجیگری تاکید دارد، سایرین طرفها اراده و تمایلی برای حل و فصل آن ندارند. توجه به نقش غیرسازنده این بازیگران به ویژه ترکیه که صرفا نگاه یکطرفه و غیر مسالمتآمیز به موضوع دارد در کنار عدم تمایل سایر بازیگران مانند گروه مینسک (آمریکا، روسیه و فرانسه) برای حل و فصل مناقشه به دلیل اختلاف منافع با یکدیگر، به نظر نمیرسد که در کوتاه مدت نشانهای برای حل و فصل آن از طریق میانجیگری دیده شود.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
🔰 در خصوص قره باغ با شرایط کنونی، مسئله ای که عده ای در ایران فریب خورده اند این است که بحران قره باغ را صرفا به یک نزاع شیعی_مسیحی تقلیل داده اند. موضوعی که رسانه های بیگانه نیز بر آن اصرار دارند.
🔺الهام علی اف و اردوغان با ریاکاری می خواهند مناقشه قره باغ را یک مناقشه آذری و ارمنی تعریف کنند که ذیل آن تقابل مسیحی های ارمنستان و مسلمانان آذربایجان شکل بگیرد. .
🔸نگاه باکو به مسئله قره باغ مطلقا ایدئولوژیک نیست. چه اینکه اگر دلسوز شیعیان و عزادارن حسینی بودند، آنان را در جمهوری آذربایجان به زنجیر و زندان نمی کشیدند.
🔺واقعیت امروز این است که بحران قره باغ، زاییده سیاست پانترکیسم الهام علی اف و با چاشنی نوعثمانی گری اردوغان می باشد که بر بنیاد قومیتی استوار گشته است.
✍ علی محمدی
@thlilrahbordi
دهگانه ما و بحران قره باغ
بخش اول
۱- مناقشه بر سر قرهباغ بیش از۲۹سال است که میان دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان در جریان است و از سال ۱۹۹۴ که میان این دو کشور آتش¬بس برقرار شد در تمام این مدت سیاست مبنایی جمهوری اسلامی ایران حمایت از مذاکرات مستقیم جمهوری آذربایجان و ارمنستان و اعلام آمادگی برای میانجیگری بوده است.در رویدادهای اخیر نیز مسیر دیپلماسی ایران بر همین اساس فعالیت کرده است. به دلائل مشخص ایران به معنای واقعی کلمه از حل مسالمتآمیز مناقشه قرهباغ و رعایت تمامیت ارضی کشورها در منطقه نفع میبرد، از این¬رو بر خلاف بسیاری از بازیگران داخلی و فرامنطقه ای در پی آن است تا مناقشه در فرآیند مذاکره و حل و فصل قرار گیرد.چرا که وجود یک کانون نا امنی در نزدیکی مرزهای شمالی ایران،شرایط مساعدی را برای دخالتهای رقبا و دشمنان ایران اسلامی فراهم میکند.
۲- جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران قره باغ نه بی تفاوت است، نه بی طرف. بی تفاوت نیست چون که یک چالش امنیتی در مرزهای شمالی ایران است و خاصه با حضور برخی متغیرهای خارج از منطقه این چالش ابعاد عمیق تری نیز پیدا کرده است. نقش آفرینی رژیم صهیونیستی در این مناقشه سبب شده که ایران هیچ گاه نسبت به تحولات این حوزه سیاست بی تفاوتی را در پیش نگیرد. بی طرف نیست چون که جمهوری اسلامی قره باغ را بخشی از سرزمین یک کشور مسلمان می بیند. ایران در این زمینه قره باغ را منطقه ای اشغالی و آذربایجان را محق می داند.
۳- جمهوری اسلامی ایران به روابط حسن همجواری هم با ارمنستان و هم با آذربایجان معتقد است. روابط ایران با آذربایجان فراتر از روابط با ارمنستان نیست و البته مراودات ایران با ارمنستان نیز فراتر از مراودات با ارمنستان نیست. در نهایت جمهوری اسلامی از حیث ملاحظه روابط همسایگی خواهان تداوم و عمق بخشی به روابط با هر دو کشور همسایه است. هر چند در طی سال های گذشته بدلیل ارتباط وسیع این دولت ها با رژیم صهیونیستی، این دو کشور هم پیمان راهبردی برای جمهوری اسلامی به حساب نمی آیند.
۴- جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران قره باغ، همان طور که گفته شد این منطقه را اشغال شده می داند. بنابراین در موضع گیری اعلامی بدنبال حمایت از مردم و خواسته های قانونی مردم آذربایجان است و تصمیم قاطع ایران آن است که از دولت آذربایجان مادامیکه در بحران قره باغ پای صهیونیست ها را به این منطقه باز کرده حمایتی به عمل نیاورد. در اینجا تفاوت گذاری بین دولت و مردم آذربایجان مد نظر است. هر چند تفکیک این دو در مقام عمل دشوار به نظر می رسد.
۵- جمهوری اسلامی ایران سازوکار مینسک(آمریکا، روسیه و فرانسه) را در حل بحران آذربایجان ناکارآمد می داند. کما اینکه در طی دوره های گذشته اقدام درخوری را برای احقاق حق مطابق با تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل صورت نداده اند. گروه مینسک سه دهه است که نتوانسته اند و یا نخواسته اند این مشکل را حل کنند و ناکارآمدی خود را نشان داده اند و ضرورتی بر تداوم محوریت این گروه در مدیریت بحران نیست. شواهد روشن نشان می دهد که سران گروه مینسک از مناقشه قرهباغ استفاده ابزاری میکنند. اما جمهوری اسلامی ایران معتقد است که هیچ راه¬حلی غیر از مذاکره و توافق میان آذربایجان و ارمنستان برای خاتمه دادن به این بحران 29ساله وجود ندارد وبه طورقطع تداوم جنگ نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه به وخامت وضعیت کمک می-کند.پیشنهاد مشخص ایران آن است که در یک ترکیب ۳+۳(ایران،روسیه،ترکیه به عنوان سه همسایه قفقاز با سه کشور قفقاز جنوبی یعنی آذربایجان،ارمنستان،گرجستان) مسیر آتش¬بس فوری، شروع مذاکرات و سازوکارهای رسیدن به توافق طراحی شود.
عزیز غضنفری
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
دهگانه ما و بحران قره باغ
بخش دوم
۶- رژیم صهیونیستی با ایجاد یک رقابت کاذب وهدفمند میان آذربایجان و ارمنستان برای افزایش نفوذ در هردو طرف منازعه به این رژیم جعلی و فروش تسلیحات،بالاترین نقش را در ایجاد درگیری و دامن زدن به آن با هدف بی ثبات سازی در مرزهای ایران دارد. ارزیابی های دقیق نشان می دهد که رژیم صهیونیستی به موازات عادی سازی روابط با امارات و بحرین، به ساختن بحران در محیط امنیتی جمهوری اسلامی می اندیشد. ایران به دولت آذربایجان تاکید کرده که حضور رژیم صهیونیستی منجر به تداوم ناامنی منطقه ای می شود و اصرار بر این روابط، در درازمدت برای جمهوری آذربایجان مشکلات متعدد ایجاد می نماید.
۷- جمهوری اسلامی ایران مصر است تصور ساختگی که رژیم صهیونیستی در حال نمایش آن است را خنثی نماید. این رژیم با کنار قرار دادن خود در همراهی با دولت آذربایجان، در پی آن است که این نکته را القاء نماید که ایران در بحران قره باغ مردم شیعه کشور همسایه اش را در این منطقه تنها گذاشته و صرفا برای توسعه طلبی به حمایت از فلسطینی ها روی آورده است که اصولا شیعه هم نیستند. این خط تبلیغاتی صهیونیست ها در حالی است که نفوذ این رژیم در آذربایجان و سیاست های ضد اسلامی حاکمان آذربایجان شرایط متفاوتی را برای جمهوری اسلامی ایران پدید آورده است. با هم این احوال ایران در خصوص مسئله قره باغ، جمهوری آذربایجان را واجد حقانیت می داند.
۸- جمهوری اسلامی ایران صراحتا و قویا به آذربایجان و ترکیه هشدار داده است که پای تکفیری ها نباید در آذربایجان باز شود. در صورت روی دادن چنین موضوعی ایران در وهله نخست هشدار خواهد داد و چنانچه موثر نیفتاد جمهوری اسلامی به واکنش مستقیم روی خواهد آورد.
۹- جمهوری اسلامی اعلام کرده است که دامنه جنگ نباید به سمت سرزمین ایران کشیده شود. به این معنا که از سرزمین ایران به عنوان محور عملیاتی استفاده شود. در این زمینه آذربایجان درخواست استفاده از سرزمین ایران برای طراحی حمله به ارمنستان را داده که مورد پذیرش جمهوری اسلامی قرار نگرفته است.
۱۰- جمهوری اسلامی ایران باید مراقبت کند که بحران قره باغ انسجام ملی ایران را دچار خدشه نسازد. در این زمینه برنامه گروه های قوم گرا سوء استفاده از شرایط پیش آمده مبنی بر ایجاد اختلاف و شکاف بین مردم آذری زبان با دولت و حاکمیت ایران است. در حالی که سیاست جمهوری اسلامی در این باره کاملا مشخص است و بیانیه چهار نماینده ولی فقیه در استان های آذری نشین در جهت مقابله با چنین خط تبلیغاتی که انسجام ملی را نشانه گرفته بود، منتشر شد که البته آثار مطلوبی در حوزه افکار عمومی به همراه داشته است.
عزیز غضنفری
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
تحریمهای صرفاً تبلیغاتی ‼️
✍ احمد بنافی
🔸بیدلیل نیست که موضوع جمهوری اسلامی اکنون تبدیل به بخش مهم و پر چالش در رقابت انتخاباتی آمریکا شده است. نحوه مواجهه ترامپ با جمهوری اسلامی ایران و شکست در پروژه فشار حداکثری علیه ایران به پاشنه آشیل ترامپ در این کارزار انتخاباتی تبدیل شده است.
🔹 بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا که در عصر پنجشنبه ۱۷ مهر(۸ اکتبر) مبنی بر تحت تحریم ثانویه قرار دادن ۱۸ بانک ایرانی صادر شده است، قبل از اینکه پر کننده خلاء راهبردی آمریکا در مواجهه با ایران باشد، برای پر کردن خلاء انتخاباتی ترامپ در رقابت با بایدن طراحی شده است. در این خصوص بخوانید:
1⃣ این اقدام قرار است از ترامپ در رقابت انتخاباتی پشتیبانی تبلیغاتی نماید، بگونهای که وانمود کند این تحریمها ایران را فلج کرده و به زودی ایران پای میز مذاکره خواهد آمد؛ چیزی که تا الان هیچ نشانهای از آن دیده نشده و عملاً تبدیل به پاشنه آشیل ترامپ نیز شده است.
2⃣ترامپ به دنبال این است که نشان دهد، تمامی کانالهای تأمین کننده مالی ایران را مسدود نموده است، حتی اگر این کانالها مربوط به اقلام پزشکی و بشردوستانه برای تأمین غذا و دارو باشند.
3⃣این اقدام برای بیاعتبارسازی وعده جو بایدن و کاهش قدرت مانور رسانهای وی در کارزار انتخاباتی نیز طراحی شده است؛ چراکه اعلام نموده در صورت پیروزی در انتخابات ۳ نوامبر به برجام باز خواهد گشت.
4⃣این تحریمها تحت عنوان قطع کامل شریانهای مالی ایران با هدف خارج کردن ایران از نظام مالی و پولی جهانی توسط دو سناتور به شدت ضد ایرانی جمهوریخواه «تام کاتن و تد کروز» که از قبل توسط بنیاد دفاع از دموکراسیها طراحی شده بود به ترامپ پیشنهاد شده است.
5⃣ معماری این تحریمها از سوی آمریکا با ارتباط با دستور اجرائی ۱۳۹۰۲ در خصوص فعالیتهای موشکی و هستهای که در ماه ژانویه علیه ایران عملیاتی گردیده طراحی شده است. این تحریمها به گونهای میباشد که امکان لغو آن صرفاً با شفافیتسازی و اثبات عدم ارتباط آن بانکها با فعالیتهای موشکی و هستهای ایران میتواند صورت گیرد. ترامپ میخواهد یک مانور رسانهای روی این بخش بدهد که این تحریم جبران کننده همان تحریمهای تسلیحاتی است که نتوانست با عربدهکشی هم که شده در شورای امنیت آن را علیه ایران تصویب کند.
🔚 این اقدام مذبوحانه قبل از آنکه ارزش راهبردی داشته باشد، بیشتر در سطح رسانهای و تبلیغاتی آن هم جهت پر کردن صندوق رای برای ترامپ دارای اعتبار است. یقیناً جمهوری اسلامی اراده کرده است در مقابل پروژه فشار حداکثری آمریکا و به طور خاص جاهطلبیها و زیادهخواهیهای ترامپ کمر خم نکرده و امتیاز ندهد؛ مضاف بر اینکه به خوبی نیز در این دوران سخت آموخته است چگونه در مقابل این جنگ که بیشرمانه ابعاد آن به حوزه بشردوستانه نیز تعمیم یافته ایستاده و راههای مقابله با آن را بیابد.
✴️ جریان تحریف از برجام تا FATF
✍علی محمدی
🔰بازخوانی فضای رسانه ای در سال های منتهی به برجام و بعد از آن، این مهم را آشکار می سازد که دولت و جریان تحریف برای پیشبرد مطامع خود، دو ظلم آشکار را بر ملت روا داشتند:
یکی اینکه منتقدین برجام را مخالفین توسعه اقتصادی_ سیاسی معرفی کردند و دیگری آنکه از برجام باغ گلابی ساختند.
⛔️اکنون نیز مدت هاست که در خصوصFATF تاریخ در حال تکرار است و ظلمی به همان شکل بر ملت بخصوص منتقدین روا می دارند.
🔺به این ترتیب که جریان تحریف از یک سو ادعا می کند که منتقدین، مخالف توسعه روابط بانکی هستند و از سوی دیگر بیان می دارد؛ که علت گرانی ارز عدم اجرای توصیه های کارگروه اقدام مالی است.
عمده تلاش رسانه ای این جریان نیز بر این است تا در افکار عمومی، استدلال منتقدین FATF را دو موضوع جلوه دهند:کمک به حزب الله و خود تحریمی. در واقع فضاسازی کلی آنها پیرامون این موضوع است که منتقدین، کمک به حزب الله را بر توسعه روابط بانکی و بهبود معیشت ملت ترجیح می دهند. در صورتی که مطلقا چنین چیزی نیست!!
✅ واقعیت آن است که کارکرد اصلی کارگروه fatf در ایران، ایجاد شفافیت در مسیرهای دور زدن تحریم هاست.
استدلال اصلی منتقدین نیز این است که چرا باید توصیه هایی را اجرا کنیم که با پذیرش تعهدات مضاعف، هم راه های دور زدن تحریم ها افشا شود و هم تضمینی برای بهبود روابط بانکی نباشد.
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
آقای قمارباز بیخود قمپز در نکن‼️
✍ احمد بنافی
🔹پنج روز بیشتر تا انقضای تحریمهای تسلیحاتی ایران باقی نمانده است. از فردای روز لغو تحریمها، تجارت در حوزه تسلیحات متعارف، میتواند تبدیل به بخشی از اقتصاد ایران گردد. بیشک این یک شکست مفتضحانه برای ترامپ خواهد بود، چراکه جمهوری اسلامی زیر بار فشار حداکثری امتیاز نداده، همزمان در پنج مرحله بر تعهدات برجامی خود کاسته، از طرفی منطقه هم برای آمریکا ناامنتر شده و حالا دیگر ایران میتواند مانند سایر کشورها به تجارت تسلیحاتی متعارف نیز بپردازد.
🔸 اکنون ترامپ با یک چالش بزرگ مواجه است، اینکه در بحبوحه انتخابات چه پاسخی باید به افکار عمومی در مقابل این سوال فراگیر دهد، که تصمیمش برای خروج از برجام چه آورده برای آمریکا داشته است؟
🔹عصبانیت ترامپ که این روزها در پس رشته توییتهای بیشرمانه و آکنده از اهانت او کاملاً نمایان شده، منعکس کننده تصویری حقیقی از کارزار انتخاباتی آمریکاست. این تصویر نشان میدهد تمامی دربها برروی ترامپ در حال بسته شدن است و میتوان اذعان داشت که ترامپ دچار انسداد راهبردی شده است.
🔸اما اگر ترامپ فکر میکند میتواند سطح سایش را در منطقه آنقدر بالا ببرد تا از آن یک پرل هاربر دیگر بسازد، بلکه از این خفگی راهبردی رهایی یابد، باید بداند که سخت در اشتباه است. آوردن ناوهواپیمابر 100 هزار تنی نیمیتز به خلیج فارس اگر با هدف پشتیبانی از یک جنگ محدود و برق آسا علیه ایران که بتواند ورق را در انتخابات به نفع ترامپ برگرداند و بقا او را برای چهار سال دیگر در اتاق بیضی کاخ سفید تضمین نماید صورت گرفته باشد، به قول عزیزمان سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، "این جنگ یعنی نابودی همه امکانات شما".
🔚 اگر برای ترامپ اندک عقلی باقی مانده باشد باید مجدداً به نظر استراتژیستهای خود رجوع کند که در شرایط تهاجمی نباید یک سیبل بزرگ را در تیررس ایران قرار دهد مگر اینکه آقای قمارباز خواسته باشد برروی یک شکست بزرگ قمار کند که در صورت آن باید به موزهای از شناورهای غرق شده از آمریکا در خلیج فارس نیز فکر کرده باشد. اما به گمانم تیم امنیتی ترامپ به او پیامدهای ویرانگر این واقعیت انکارناپذیر را گوشزد کرده باشند و قطعاً به وی توصیه کردهاند که فعلاً صرفاً هارت و پورت کن و قمپز در کن، بلکه ایران تا سوم نوامبر اقدامی انجام ندهد که وضع موجود را از این بغرنجتر نماید.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
May 11
May 11
⛔ *اما و اگرهای استیضاح رئیس جمهور*
📝 یعقوب ربیعی
🔰 با حرکت رسانهای ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوباره بحث استیضاح رئیسجمهور داغ شد. به چند دلیل این استیضاح را به صلاح نمی دانم.
1️⃣ - اولا برخی ها استیضاح را با رای به عدم کفایت سیاسی اشتباه گرفته اند که باید گفت استیضاح به معنای رای به عدم کفایت سیاسی نیست.
2️⃣ - ثانیا کنار رفتن روحانی به معنای کنار رفتن دولت روحانی نیست. بلکه دولت او با حضور معاون اول تا انتخابات بعد پابرجا میماند. فقط همین نظم نیمبند هم از بین خواهد رفت.
3️⃣- گیریم که رای به عدم کفایت سیاسی روحانی داده شد پلن و طرح استیضاح کنندگان برای فردای بدون روحانی چیست؟ استیضاحکنندگان نگاه سلبی خوبی دارند ولی نمی توانند پاسخ ایجابی برای پساروحانی داشته باشند.
4️⃣- "میخواستم، نگذاشتند" مطمئن باشید این دو کلمه روایت مظلومانه روحانی در طول تاریخ خواهد بود. معتقدم او باید بابت ناتوانی هایش تا آخر بایستد و فردا نگوید که "خواستم و نگذاشتند."
5️⃣ - کسانی که موافق برکناری روحانی هستند به این سئوال نمی توانند پاسخ دهند که برکناری او چگونه و براساس چه مکانیسمی به کم شدن التهابات فعلی خصوصا گرانی ها و تورم کمک می کند؟
6️⃣- سئوال دیگر اینکه افراد #آشنایی که جای جلاد و شهید را در انتخابات قبل عوض کردند و آیت الله رئیسی را ترور شخصیت نمودند، از روحانی یک قهرمان نخواهند ساخت؟
7️⃣- معتقدم جامعه باید به الزامات مردمسالاری پایبند باشد و مردمسالاری شیر بی یال و دم و اشکم نیست. مطمئن باشید این نکته به بلوغ سیاسی جامعه ما در آینده کمک خواهد کرد.
8️⃣- سئوال و نکته آخر اینکه آیا دشمن خارجی و ضدانقلاب داخلی و خارجی در التهابات پدید آمده ساکت خواهند بود؟ ساده لوحی است اگر جوابمان بله باشد.
⏮️ درباره راهکار برخورد با دولت خواهم نوشت.
🆔 @tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
⛔ *اما و اگرهای استیضاح رئیس جمهور* 📝 یعقوب ربیعی 🔰 با حرکت رسانهای ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی
⏳مرور تاریخ...
@tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
ترامپ یا بایدن، تفاوتی نمیکند‼️
✍ احمد بنافی
🔸مناظره انتخاباتی دوم آمریکا میان نامزد حزب دموکرات و نامزد جمهوریخواهان در حالی در بامداد روز جمعه برگزار گردید که یکی از موضوعات آن مربوط به ایران بود. در این مناظره جو بایدن در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص گزارش ادعایی دستگاه اطلاعاتی آمریکا در زمینه دخالت ایران در انتخابات آن کشور گفت: «در این انتخابات ما میدانیم که روسیه دخالت کرده، چین تا حدی دخالت کرده و حالا متوجه شدیم که ایران هم دخالت کرده است. اگر من انتخاب شدم آنها بهای سنگینی خواهند پرداخت».
🔹این اتهام واهی مربوط به گزارش چهارشنبه گذشته «جان راتکلیف»، هماهنگکننده نهادهای امنیتی آمریکا و «کریستوفر ری»، رئیس افبیآی مربوط میشود؛ آنها مدعی شدهاند جمهوری اسلامی از طریق ارسال ایمیلهایی به رأیدهندگان در ایالت فلوریدا و پنسیلوانیا که رقابت سختی میان آنها در جریان است، تلاش داشته به وجهه و آرای ترامپ ضربه بزند.
🔸 این اتهامات بیاساس در حالی مطرح میشود که برای جمهوری اسلامی ایران از اساس تفاوتی نمیکند که چه کسی در آمریکا پیروز میشود؛ چرا که تجربه نشان داده طراحی معماری و زیربنای تحریمهای کنونی بر علیه کشورمان مربوط به دوره دموکراتها بوده و تنها در دوره ترامپ بهرهبرداری از آن تحریمها تشدید شده است. یقیناً اگر بایدن رئیسجمهور آمریکا گردد در مواجهه با جمهوری اسلامی ضمن اینکه از تحریمهای کنونی نخواهد کاست، بلکه نسخه تحریمهای کنونی را توسعه داده و سعی خواهد کرد با تشدید آنان و همزمان از طریق حمایتهای کمی و کیفی از شبکه غربگرای داخل کشور، شکاف سیاسیـ اجتماعی را برای تعمیم برجام به حوزه موشکی و منطقهای دنبال کند؛ بنابراین برای ایران تفاوتی نمیکند رئیسجمهور آمریکا ترامپ باشد یا بایدن، چرا که هدف هر دوی آنها در کوتاهمدت، تغییر رفتار و در بلندمدت تغییر ساختار در ایران است.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi