♦️ دستورالعمل مذاکرات با ایران به روایت مشاور ارشد جو بایدن
🔹 روز گذشته توماس فریدمن ستوننویس روزنامه نیویورکتایمز در یادداشتی به جو بایدن توصیه کرده بود آمریکا به جای بازگشت به برجام، باید ابتدا به سایر موضوعات مورد مناقشه از جمله در حوزههای منطقهای و موشکی بپردازد. ایلان گلدنبرگ از مشاوران نزدیک جو بایدن در پاسخ به فریدمن، ضرورت بازگشت آمریکا به برجام برای پیگیری سایر مسائل را مطرح کرده است. گلدنبرگ نوشته است:
🔹 «برای مذاکره، شما علاوه بر اهرم فشار به شریکی برای مذاکره نیاز دارید. اینکه گفته شده است ما اهرم جدید داریم بسیار خوب است اما در عمل، شما نمیتوانید از آن استفاده کنید چراکه ایرانیها به شما اعتماد ندارند و شما چهار سال دیگر خواهید داشت که تحریم اعمال میکنید بدون اینکه نتایجی به دست آید.
🔹 بازگشت متقابل به برجام (یا اگر میسر نبود توافق مقدماتی) بهترین راه برای آغاز مجدد فرایندی است که اعتماد، بازسازی شده و شما بتوانید مذاکرات بیشتر بر سر سایر مسائل را آغاز کنید.»
🔹 گلدنبرگ در ادامه نوشته است: «بله، موشکها ممکن است برای اسرائیل و عربستان مهم باشد. اما به عنوان یک قدرت جهانی، برای آمریکا، مسئله هستهای و رژیم جهانی عدم اشاعه در اولویت است.
🔹 ثالثاً مسئله موشکی یک مسئله منطقهای است در حالی که مذاکرات هستهای تنها شامل ایران و قدرتهای جهانی میشود. بنابراین دوستان ما خواهان این نیستند که مذاکرات در حوزه موشکها در چارچوب 1+5 صورت گیرد. نیاز است که این دو از هم جدا باشند.
🔹 رابعاً موشکها شاید سختترین مسئله در کل مذاکرات باشد. فریدمن میگوید: بیایید با سختترین مسئله شروع کنید اگر نتوانستیم در این مسئله پیشرفت کنیم هیچ کار دیگری نمیتوانیم انجام دهیم. این همان حرکت رو عقبی است که شما نباید در مورد چیز دیگری مذاکره کنید.
🔹 در نهایت این سوال مطرح است که آیا آمریکا با بازگشت به توافق، اهرم خود را از دست میدهد؟ در واقعیت، آمریکا اهرمهای بسیار دیگری در حوزه تحریمهای غیر برجامی دارد. اگر اوضاع خوب پیش نرود، ثابت شده است که این ظرفیت وجود دارد که اگر لازم شد بار دیگر تحریمها اعمال شود.»
🔶منبع: اندیشکده تبیین
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🔰وقتی نشریات و کانال های اصلاحاتی، تاکتیک اصلاحطلبان را در ۱۴۰۰ بیان می کنند. 🔸سوال مهم اینکه بازهم
🔰 عباس عبدی گفته است:: دعا کنیم ترامپ برگردد...با این رفتاری که از جناح اصولگرا در این یکی دو روز میبینیم باید دعا کرد، ترامپ برگردد چون کارهایی که انجام میدهند تا تحریم ها باقی بماند ناشی از عصبی شدن از شکست ترامپ است و خطرش برای ایران بیشتر از وجود ترامپ است.
🔶پینوشت:
🔺این دقیقا خطی است که جناح غرب گرا در ایران دنبال می کنند و تلاش دارند دو گانه معیشت مذاکره را زنده کنند و بگویند ملت ایران، با آمدن بایدن، ما میخواهیم مذاکره کنیم و تحریم ها را برداریم ولی این تند روهای انقلابی دارند همه چیز را خراب میکنند .این راهبرد با هر شکل به نفع آنها تمام میشه .اگر مذاکره کردند و تحریمها را برداشتند خواهند گفت این تدبیر ما بوده اگر نتوانستند مذاکره کنند و بایدن تحریمها را بر نداشت میگویند انقلابی ها نگڋاشتند و همین دو گانه سازی معیشت -مذاکره را تا انتخابات ادامه خواهند داد و باز ملت را از تحریم و جنگ خواهند ترسانید در حالی که همین غرب گراها با سیاست مماشات و التماس به غرب هم هسته ای را دادند ،هم تحریم اوردند و هم زمینه ترور سردار سلیمانی و دکتر فخری زاده را فراهم کردند هم معیشت را دادند هم امنیت .
✍ابوالفضل صدقی
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
♨️حمله به هندسه ذهنی دشمن♨️
✍ احمد بنافی
🔹قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران» در چهارچوب یک نقشه راه محاسبه شده از حیث فنی، حقوقی و سیاسی طراحی گردیده تا با ایجاد هزینه برای دشمن نسبت به بدعهدیهای آنان پاسخ درون برجامی معتبر و واقعی داده شود. در این خصوص:
1⃣این قانون در راستای تامین منافع ملی جمهوری اسلامی مبتنی بر شروط ۹ گانه مقام معظم رهبری در مواجهه با توافق هستهای تنظیم شده است.
2⃣ این اقدام پاسخی عملیاتی و واقعی به برآورد دشمن است که میپندارد به دلیل چسبندگی بیش از حد بخشی از تصمیمگیران نظام نسبت به برجام، جمهوری اسلامی حاضر نیست یا از اساس توان پاسخگویی بیشتری را در مقابل تعهدناپذیری آنان ندارد.
3⃣این طرح آشکار منتقل کننده این پیام به طرف بدعهد است که جمهوری اسلامی برجام را نه بعنوان یک توافق یک طرفه، بلکه یک توافق متوازن میخواهد و اگر قرار است طرف مقابل همچنان به بدعهدی خود ادامه دهد و فشار را در سقف نگه دارد، راهبرد جمهوری اسلامی متوازن سازی برجام از طریق کاهش تعهدات خود است. این قانون عملاً با هدف وادار کردن غرب به انجام تعهدات خود برای برداشتن تحریم های پیش روی ملت ایران صورت گرفته است.
4⃣این طرح با حمله به هندسه ذهنی دشمن، محاسبات آنان برای پروژه «نرمالیزه کردن ایران» را کاملاً دگرگون میکند؛ چراکه میان اروپا و آمریکا توافق شده است که ایران را در یک مسیر کانالیزه شده با شدیدترین فشارهای بیسابقه قرار دهند تا در انتها جمهوری اسلامی وادار به مذاکره بر سر مولفههای امنیت ملی خود آنهم در موقعیت ضعف شود.
🔚اکنون غرب باید تصمیم بگیرد یا به تعهدات درون برجامی خود عمل کند یا در غیر این صورت جمهوری اسلامی مسیری را انتخاب کرده که منافع خود را از برنامه صلحآمیز هستهای در پس کاهش تعهدات برجامی و توسعه بخشهای فنی در این حوزه دنبال خواهد کرد. بیشک یک موضوع دیگر هم برای دشمن خسارت بار خواهد بود و اینکه جمهوری اسلامی به خوبی میداند که فشارهای دشمن به سقف رسیده و ابزاری برای فشار مضاعف بر ایران دیگر باقی نمانده است؛ به عبارتی در انتهای این طرح راهبردی وضع از این بدتر نخواهد شد، بلکه بهتر نیز میگردد.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
درباره اقدام راهبردی مجلس
قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها که از ۴ ماه پیش در مجلس با قید یک و بعدا دو فوریت مطرح شد و از ابتدا ارتباطی با شرایط و نتایج انتخابات آمریکا نداشت، این روزها محل بحث های جدی قرار گرفته است.آن چه روشن است این که مصوبه حالا تبدیل به قانون شده و دولت مکلف به اجرای آن است.اما از آنجا که موضوع دارای اهمیت راهبردی است و در آینده پایه مهمی از سیاست خارجی کشور است توجه به این موضوع ضروری است.
تفکر سیاسی غرب گرا نسبت به علل پدیدایی برجام و نسبت به موضوع اصلاح و تکمیل برجام که اروپا و آمریکا بر سر آن در نهایت همگرایی قرار دارند یا بی اطلاع هستند و یا خود را به تغافل می زنند:
اولا؛ برجام جدای از ضعف ها و قوت هایش در جامعه ما بخصوص تفکر سیاسی غرب گرا به خوبی سبب شکل گیری آن فهم نشده است. نقش تیم مذاکره کننده در فرآیند مذاکرات هسته ای قابل انکار و کتمان نیست،اما در نهایت آن چه که باعث شد غرب وادار به دادن امتیازاتی به ایران شود-که آن هم بعدا بدان عمل نشد-آن بود که جمهوری اسلامی فناوری و امکانات هسته ای خود را بر روی میز مذاکره گذاشت و در توافق برجام تقریبا این صنعت در مسیر توقف و در بخش هایی تعطیلی قرارگرفت.
ثانیا؛غرب گرایان نسبت به موضوع تکمیل برجام که راهبرد قطعی اروپا و آمریکا در آینده است و در این باره بین آنها نهایت همگرایی وجود دارد نیز توجه چندانی ندارند؛نقطه کانونی اصلاح برجام از منظر مطالبه غرب آنست که ایران توانمندی های موشکی و منطقه ای خود را بر روی میز مذاکره بگذارد و در ازاء وعده رفع تحریم ها، جمهوری اسلامی نیز از این مزایای راهبردی و حیاتی خود صرف نظر کند.حال آنکه هیچ ایرانی منصف و آگاه، هرگز مذاکره بر مبنای چنین معامله ای را نمی پذیرد. البته برخی غرب گرایان هیچ بعید نیست که چنین آمادگی را داشته باشند. هنوز ایده توقف صنایع موشکی در ازاء دریافت جنگنده از غرب و ایده توقف بخش موشکی با این توجیه که ایران به اهداف خود رسیده است! که به صراحت در رسانه هایشان نیز انتشار یافت، در خاطره ها باقیست.
همین دو سه روز قبل بود که وزیرخارجه آلمان مدعی شد که «بازگشت به توافق هستهای کنونی کافی نیست و ما خواستار توافقی گسترده وفراگیرتر با ایران هستیم». بنابراین بازگرداندن صنعت هسته ای به مرحله پیش از برجام و صرف قانون و اقدام مهم مجلس، قدرت چانه زنی کشور را افزایش می دهد و موضوع مذاکرات احتمالی را در بخش هسته ای قرار می دهد. البته این هنر دولت است که از این ابزار و برگ مهم، در فرآیند مذاکرات آینده به شکل مطلوب بهره بگیرد.
اینکه گفته می شود مصوبه مجلس سبب شده نرخ ارز دچار نوسان شود،بر فرض که علت نوسان ایجاد شده قانون اقدام راهبردی مجلس باشد، باز این از فجایع تفکری است که سایه سنگین متغیرهای خارجی را بر اقتصاد و معیشت مردم ایران تا بدینجا رسانده است، که با اخم یک سیاستمدار غربی و با تصمیم صحیح یک نهاد داخلی برای صیانت از منافع ملی، ارز و طلا متاثر از این فضای روانی سیر صعودی پیدا می کند. با این وضعیت و با شرطی شدن اقتصاد کشور تقریبا قطعی است که با کوچکترین تهدیدِ بایدن رئیس جمهور آینده آمریکا علیه ایران، بازار و اقتصاد دستخوش نوسانات شدیدتری نیز شود. که از قضا یقینا آمریکا با هدف نشاندن ایران پای میز مذاکرات غیرهسته ای به سیاست تهدید و ارعاب روی خواهد آورد.
تجربیات تلخ گذشته پیش روی همه قرار دارد؛در پیش گرفتن مسیر و الگوی چند ساله اخیر،اقتصاد و شرایط خارجی کشور را نهایتا در نقطه ای قرار می دهد که همینک قرار گرفته ایم. این یک خطای بزرگ است که اگر معیشت مردم را به مذاکرات و سیاست خارجی پیوند زده شود و بدتر از آن سیاست خارجی و توافقات بین المللی کشورمان بر اساس تفاوت گذاری بین دموکراتها و جمهوری خواهان در آمریکا طراحی گردد. باید صادقانه واقعیت ها را با مردم در میان گذاشت که در توافق هسته ای «لغو» تحریم ها مطرح نشده و حتی در دوره اوباما کمترین تغییری در رفع تحریم های بانکی و مالی ایران صورت نگرفته و زیرساخت تحریم ها همواره ثابت و دست نخورده باقی مانده است. قانون مجلس اگر در داخل کشور بر سر آن اجماع ملی پدید آید، راهی برای اعاده حقوق و منافع ملی کشور است؛ خوب یا بد منطق تعیین کننده در روبط بین دولت ها تولید قدرت است و نه قواعد اخلاقی و ژست های روشنفکرانه.
عزیز غضنفری
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
AUD-20201211-WA0089.opus
1.37M
نظر به اظهارات اخیر و مخاطره آمیز رئیس جمهور ترکیه در خصوص مسائل مربوط به تحولات قفقاز و خواندن شعری با مضمون جدایی طلبانه و تهاجم به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، از آقای دکتر احمدکاظمی دیپلمات سابق ایران در حوزه قفقاز و کارشناس ارشد بخش سیاسی صدا و سیما،خواسته ایم که درباره ابعاد و اهداف سیاسی و امنیتی اظهارات ماجراجویانه اردوغان برای ما توضیحاتی ارائه کنند. ضمن تشکر از دکتر کاظمی، از مخاطبین عزیز می خواهیم که این سخنرانی حدودا 10 دقیقه ای را با دقت استماع نمایند.
@tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
هدف از اعزام بمبافکن بی۵۲ به منطقه⁉️
✍ احمد بنافی
روز پنجشنبه گذشته فرمانده مرکزی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که دو فروند بمبافکن استراتژیک بی ۵۲ از پایگاه هوایی بارکسدیل در ایالت لوئیزیانا به خاورمیانه پرواز کردند. در این خصوص چند نکته دارای اهمیت است:
1⃣نمایش نظامی همواره برای اقدام نظامی صورت نمیگیرد. وقتی عرصه نمایش نظامی با تبلیغات گسترده همراه میشود، نشان دهنده ترس طرف مقابل از اقدامات تهاجمی احتمالی است. در این شرایط تجهیزات نظامی پشتوانه عملیات روانی و تبلیغاتی میشود تا طرف مقابل را از اقدام و برنامههای خود منصرف نمایند.
2⃣فرمانده تروریستی سنتکام اعلام کرده است که این بمبافکنها در راستای ایجاد بازدارندگی در برابر اقدامات تهاجمی ایران اعزام شدهاند؛ در این خصوص آمریکاییها به خوبی میدانند که سیستم راداری و پدافندی جمهوری اسلامی ایران روزانه تمامی پروازهای آنها حتی هواپیماهای پنهانکار نسل پنجمی را مورد رصد و پایش قرار میدهد و بمب افکن قدیمی بی ۵۲ با سطح مقطع راداری بزرگ در مقابل آن کاملاً آسیبپذیر است.
3⃣این اقدام برای بار دوم است که در یک ماه گذشته رخ داده و نشان میدهد که آمریکاییها برتری راهبردی خود در منطقه را که متکی به تجهیزات نظامی بوده را از دست داده و این اقدام در راستای موازنهسازی و پر کردن خلا حضور ناوگروه هواپیمابر نیمیتز صورت میگیرد.
4⃣یقیناً اعزام این دو فروند بمبافکن به سفارش حاکمان مرتجع و وابسته منطقه صورت گرفته است. برآورد آنها این است که جمهوری اسلامی با توجه به کاهش نیروهای آمریکا در منطقه و فرآیند انتقال قدرت در آمریکا، در ایام نزدیکی به سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور شهید فخری زاده، دست به انتقام خواهد زد.
🔚 این اقدام آمریکا فاقد ارزش عملیاتی برای تولید بازدارندگی در مواجهه با اقدام احتمالی جمهوری اسلامی ایران بوده و به هیچ عنوان تهدید را معتبر نمیکند و صرفاً در سطح عملیات روانی برای دلگرمی و اطمینان بخشی به حافظان منافع آمریکا در منطقه دارای اعتبار است. تردیدی نیست که جمهوری اسلامی تصمیم گرفته است از تروریستها و تولید کنندگان شرّ در منطقه انتقام سخت بگیرد، در این راه هم اراده لازم را دارد و هم ابزارهای تحقق آنرا. یقیناً دو فروند بی۵۲ نمیتواند برای مقابله با آن ایجاد بازدارندگی نماید.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
خواندن شعر یا افکندن توطئه
با شروع تحولات مهم در منطقه قره باغ و پیچیدگی¬ها و تنوع بازیگران موجود و اهداف مورد نظر از همان اول برخی کارشناسان تمایزها و تفاوت هایی را بین واقعه جدید با تحولات گذشته این منطقه ارائه می کردند. شاید یکی از مهم ترین تحلیل های ارائه شده در دوران جنگ، تمرکز بر اقدامات و اهدافی بود که ترکیه در این منطقه بدنبال تحقق آن بود. حالا باز هم دولت ترکیه با ادامه ماجراجویی های گذشته، خبرساز شده است.اردوغان روزپنج شنبه درحالی که برای شرکت در مراسم رژه نظامی آذربایجان به مناسبت پایان اشغال منطقه«قرهباغ کوهستانی»به باکو سفر کرده بود،ابیاتی از یک شعر جداییطلبانه درباره رود ارس در مرز ایران و آذربایجان علیه تمامیت ارضی ایران خواند که لازم است به ابعاد امنیتی و سیاسی آن توجه کرد.
نکته مهم در این زمینه آن است که اظهارات اردوغان کاملا آگاهانه وبا اهداف مشخص بیان شده است.در این باره نباید به توجیه این اظهارات روی¬آورد و آن را سخنانی احساسی قلمداد کرد. این مواضع کاملا مرتبط با اهداف پروژه مهم جنگ دوم قره باغ است.طرح آزادسازی مناطق اشغالی آذربایجان ابزاری برای اجرایی کردن جنگ دوم قره باغ بود که در پشت آن اهداف ژئوپلیتکی خطرناک از قبیل تغییر مرزهای سیاسی منطقه وجود دارد.یکی از اهداف ترکیه،آذربایجان و رژیم صهیونیستی درجنگ اخیر اشغال نوارمرزی۴۲کیلومتری ایران با ارمنستان بود،ولی تحرکات نظامی ایران، باعث شد آنکارا وباکو از این ایده عدول وموضوع معاوضه کریدور ترانزیتی در دستور کار قرارگیرد.
سخنرانی اخیر اردوغان، فی الواقع آغاز فاز جدیدی از فرآیند مهمی است که قرار است در منطقه دنبال شود.مخصوصا این مواضع تجزیه طلبانه که در آستانه رویداد ۲۱ آذر ۱۳۲۴ که در طی آن سیدجعفر پیشهوری، رهبر فرقه دموکرات،تاسیس حکومت خودمختار آذربایجان را اعلام کرد، بسیار قابل تامل می باشد. معنای این اقدام یعنی پیام به گروه های تجزیه طلب ایرانی که فاز جدیدتحرکات خود را آغازکنند. یک تحلیل به ما می گوید راز این که آمریکا و غرب بعد از سه دهه نظاره گر شدند تا آذربایجان۷ شهر اشغالی خود در خارج از منطقه قره باغ را آزاد نماید به تعهدی برمی گردد که ترکیه و آذربایجان برای ادامه این پروژه راهبردی ضدِایرانی داده اند.
مواضع اخیر اردوغان آشکارا تهدید علیه تمامیت ارضی ایران است.بنابراین نباید اظهارات اخیر اردوغان ساده انگارانه تحلیل شود. نباید در این شرایط حساس دچار انفعال شد و از این طریق به توسعه طلبی پان ترکیسم تهاجمی که اینک تکفیری ها نیز در کنار آنها قرارگرفته اند کمک کرد.در کنار این ضروری است به آذربایجان تذکرات معتبر داده شود تا در دام و نقشه خطرناک طراحی شده قرار نگیرد.
لازم به ذکر است که پی گیری سیاست قوم گرایانه، در وهله اول به ضرر خود ترکیه است؛ اعمال سیاست تک قومی بیش از همه توسط ترکیه در منطقه پی گیری می شود؛ ارمنی ها،کردها وعلوی ها در ترکیه هویت آنها انکار شده است؛از این منظر ترکیه بیش از دیگران آسیب پذیر است.ایران هیچ گونه چشم داشتی به مناطق شمالی که در گذر تاریخ از ایران جدا شده ندارد،اما اگر بناست تغییری اتفاق بیفتد،آنچنان که اردوغان در پی آن است،به تعبیر نغز برخی رسانه ها دست باید به تن الحاق شود، نه تن به دست! پیش بینی نجم الدین اربکان نخست وزیر پیشین ترکیه ظاهرا درست از آب درآمده که اردوغان را فرعون نامیده بود که آشکارا آینده ترکیه را با مشکل مواجه می سازد.
عزیز غضنفری
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
پیام اینگونه بودجه نویسی چیست؟
✍ احمد بنافی
🔹پس از رد درخواست رئیس جمهور مبنی بر برداشت بخشی از درآمدهای صندوق توسعه ملی برای هزینه های عمومی از سوی رهبر معظم انقلاب، رحیم زارع عضو کمیسیون تلفیق مجلس خبر داده که رئیس مجلس طی نامهای به رئیس جمهور خواستار اصلاحات اساسی در بودجه ۱۴۰۰ شده است. در این خصوص چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣وابستگی شدید لایحه بودجه ۱۴۰۰ به نفت (حدود ۴۱ درصد) و افزایش ۳/۵ برابری سهم نفت نسبت به بودجه سال جاری و همچنین وابستگی بیسابقه بودجه پیشنهادی به فروش اوراق قرضه در تعارض آشکار با دستور سال ۹۷ رهبر معظم انقلاب مبنی اصلاح ساختار بودجه و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین برنامه ششم توسعه است.
2⃣ اینگونه بودجهنویسی هیچ تناسبی با شرایط تحریمی ندارد، بعبارتی فاقد پشتوانه کارشناسی بوده و در درون دولت نیز اجماعی بروی آن وجود ندارد.
3⃣این بودجه حتی اگر اصلاح گردد، آشکارا پیام مذاکره را به طرف غربی میدهد. به نظر میرسد دولت برروی مذاکره برای لغو تحریمها و ایجاد گشایش از این طریق در دوره بایدن حساب باز کرده است.
4⃣اگر اینگونه باشد و بودجه صرفا با هدف پیام مذاکره به طرف مقابل تنظیم شده باشد، دولت ناخواسته دست به اقدامی زده که نه تنها دست تیم مذاکره کننده را باز نمیگذارد بلکه با ارسال پیام ضعف و وابستگی باعث میشود که طرف مقابل فشار را کماکان در سقف نگه دارد تا بتواند در پشت میز مذاکره امتیاز بگیرد.
🔚 این بودجه اگر از اساس اصلاح نگردد ضمن اینکه خنثی کننده هیچ تحریمی نیست، باعت ایجاد بدهی، کسری بودجه و نهایتاً تورم میگردد؛ مضاف بر اینکه با ساخت دوگانه (مذاکره/تورم) باعث تضعیف مقاومت ملی در مقابل زیادهخواهی غرب نیز خواهد شد. یقیناً راهحل عبور از وضع موجود مذاکره با غرب نیست. برای غلبه بر سختیها میبایست تحریمها را خنثی نمود، این مهم تحقق نمییابد جز با اجماع ملی، تکیه بر ظرفیتهای درونی، کاهش هزینهها و توجه به اسناد بالادستی نظام.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
📍 پشت پرده موافقت رهبر معظم انقلاب با برگشت پرونده FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام چیست؟!
🔺 روحانی در نامه خود به ایشان چه نوشته بود؟!
🔹 دولت روحانی دراقدامی غیرقانونی بدون هماهنگی واخذ مجوز ازمجلس و شورای عالی امنیت ملی در خرداد ۹۵ توسط وزیر اسبق اقتصاد علی طیب نیا، به FATF تعهدداد همه ۴۱ بنداین قرارداد(اکشن پلن)رااجرا کند و ۳۷ بند از ۴۱ بند، رانیزاجراکرد!
🔹 دولت روحانی، راه های دورزدن تحریم مثل شرکت هایی که نفت مارا میخریدند وصراف هایی که درخارج کشور برای ما ارز وارد میکردندرابه FATF اطلاع داده بودند که دولت آمریکا همه این مواردرا مسدودکرد ویکی از دلایل تاثیرگذاری تحریم های اخیر،این خیانت نابخشودنی دولت روحانی است.
🔹 دولت روحانی، حدود ۹۰ درصد دستورات FATF را اجرا کرد و تنها وقتی نوبت رسیدبه مطالبات مربوط به اصلاح قوانین که مربوط به مجلس است، مجبورشد مجلس راباارسال لایحه مطلع کند!
🔹 دولت روحانی چهار لایحه تنظیم کرد. لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه باجرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو)،لایحه اصلاح قانون پولشویی، لایحه اصلاح قانون مبارزه باتامین مالی تروریسم ولایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله باتامین مالی تروریسم (CFT).
🔹 بعداز ارسال لوایح به مجلس، لاریجانی چندین مرتبه به نمایندگان در جلسات غیر علنی می گوید که رهبری موافق این لوایح است!
🔹 رهبرانقلاب در۳۰خرداد۹۷نمایندگان مجلس را به حضور میطلبدودقیقا خلاف حرف های لاریجانی، می گوید:«این معاهدات ابتدا در اتاق های فکر قدرت های بزرگ و برای تامین منافع و مصالح آنها پخت و پز می شود و سپس با پیوستن دولت های همسو یا دنباله رو یا مرعوب، شکل به ظاهر بین المللی می گیرد به گونه ای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار می دهند که مثلا ۱۵۰ کشور پذیرفته اند شما چطور آن را رد می کنید؟ همان گونه که درباره «برخی کنوانسیون های بین المللی اخیرا مطرح شده در مجلس» گفتیم، مجلس شورای اسلامی که رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلا در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند.البته ممکن است برخی مفادمعاهدات بین المللی خوب باشداما هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد به کنوانسیون هایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا می دانیم که مشکلاتی دارند.
🔹 بلافاصله بعد از اتمام جلسه،تعدادی از نمایندگان به سراغ لاریجانی می روند و میگویندتو به ما دروغ گفتی که رهبری موافق است، میگوید نگران نباشید من با رهبری حرف می زنم و ایشان رامطلع می کنم!
🔹 متاسفانه مجلس باز با مدیریت لاریجانی و با همکاری حجازی همانند برجام، نمایندگان را به این سمت میبرند که رهبری نظرش عوض شده وموافق است و همچون برجام، هر چهار لایحه دولت در مجلس تایید میشود وشورای نگهبان دو مورد ازچهار مورد راتایید می کند وفقط دومورد را که همان CFT و پالرمو است، رد می کند و مجلس لاریجانی برمصوبه خوداصرار می کند و سرانجام کاربه مجمع تشخیص مصلحت نظام می رسد.
🔹 در روند بررسی در مجمع چندبار از طرف روحانی و اعضای دولت از جمله ظریف، علوی وزیراط، رحمانی وزیر کشور، آوایی وزیردادگستری، دژپسند وزیراقتصاد،جنیدی معاون حقوقی روحانی، همتی رییس بانک مرکزی و..به رهبر انقلاب نامه میزنند و از ایشان میخواهندکه شما به مجمع بگویید که CFT و پالرمو را تایید کنند که درآخر رهبر انقلاب در جواب آخرین نامه آنها جواب میدهند: آیا شما مسئولین امضا کننده تضمین می دهید با تصویب این لوایح، مشکلات اقتصادی حل شود؟!
🔹 این بارجهانگیری به نیابت از هیئت دولت به رهبر انقلاب نامه میزند و در نامه خودتایید میکند که مانمیتوانیم تضمین دهیم! رهبر انقلاب جواب نامه را نمیدهند ونامه را به مجمع تشخیص ارجاع می دهند و هربار دیگر که در مورد این لوایح، از طرف دولت به رهبر انقلاب نامه ای میفرستادند بدون جواب، نامه های آنها را به مجمع تشخیص ارجاع میدادند که بررسی شود.
🔹 مجمع تشخیص بعد از کش و قوس های فراوان، این دو لایحه را یک سال مسکوت گذاشت و طبق قانون مجمع، پس از مسکوت گذاشتن یک ساله، نظر شورای نگهبان تأیید می گردد و این به منزله رد CFT و پالرمو بود.
🔹 بعد از رد این دو لایحه، ظریف و روحانی چندین بار به رهبر انقلاب نامه می نویسند که این لوایح به درستی در مجمع تشخیص مصلحت بررسی نشده است.
🔹 روحانی در نامه اخیر خود اشاره می کند که اگر این لوایح تصویب نشود کشور را نمی توانم اداره کنم و باید استعفا کنم و وزرا هم میخواهند استعفا کنند!
🔹 رهبر انقلاب که همیشه بنای تعامل با دولت مستقر را دارد، قبول میکنند و به رییس مجمع تشخیص نامه میزنند که مجمع نظرقطعی خود را نسبت به لوایح اعلام کند و آن را مسکوت نگذارد.
🔹 حال باید دید مجمع تشخیص این دو لایحه استعماری را رسما رد خواهد کرد؟!
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
❇️ هزینه های یک نهاد وابسته به رهبری
یکی از نهادهاي زیر نظر رهبری، «بنیاد برکت» است. این بنیاد سهمی از بودجه دولتی ندارد و بودجه خود را از ستاد اجرایی (یکی دیگر از نهادهای وابسته به رهبری) دریافت می کند. پول های بنیاد برکت در سال جاری به این شرح خرج شده است :
✳️ ساخت وافتتاح ٢٨ هزار طرح عمرانی، اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق محروم. ( از ساخت مدرسه برای کپر نشینهای بلوچستان تا راه اندازی بزرگترين کارخانه تولید ماسک در کشور)
✳️ ايجاد شغل و درآمد پایدار برای هزاران جوان بیکار و زنان سرپرست خانوار
✳️ تولید واکسن کرونا و داروهای مفید در بهبود بیماران کرونایی توسط شرکت های دانش بنیان تحت پوشش بنیاد
✳️ کمک به استانها و مناطق سیلزده و تأمین نیازها و لوازم مورد نیاز مردم آسیب دیده ( تغذیه،لوازم منزل و..)
✳️ بازسازی چند هزار مسکن آسیب ديده از سیل و حوادث طبیعی
✳️ تأمین جهیزیه برای بیش از ده هزار نو عروس
✳️ تهیه تبلت برای چند هزار دانش آموز مناطق محروم
⭕️ مهمترین مشکل این بنیاد آن است که بلد نیست خدمات خود را به شکل هنرمندانه و جذاب به اطلاع مردم برساند تا آنها که مرتب از سرنوشت پولها و درآمدهای در اختیار رهبری ابراز نگرانی می کنند ، از نگرانی نجات پیدا کنند!
⭕️ عملکرد این بنیاد نشان داد که در بدترین شرایط اقتصادی و تحریمی هم می شود کار کرد! کافی است آدم اهل کار باشد و با وجدان و کار بلد!
@pas_kouchehaie_enghelab
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
به هراس افتادهاند‼️
✍ احمد بنافی
🔹🔸نیروی دریایی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد، زیردریایی «یو اس اس جورجیا» به همراه ناوهای جنگی «یو اس اس پورت رویال» و «یو اس اس فیلیپین sea» روز دوشنبه یکم دیماه از تنگه هرمز عبور کرده و وارد خلیجفارس شدند. همچنین رسانههای رژیمصهیونیستی نیز اعلام کردند که زیردریایی این رژیم از کانال سوئز عبور کرده و از طریق دریای سرخ قصد عزیمت به خلیجفارس را دارد.
در این خصوص بخوانید:
1⃣ اهل فن میداند که جغرافیای خلیجفارس بگونهای است که حضور زیردریایی در آن از اساس فاقد ارزش راهبردی میباشد. چراکه متوسط عمق خلیجفارس ۵۰ متر بوده و این محدودیت برای مانور یک زیردریایی در وضعیت غوص بسیار سخت و پرریسک بوده و در عین حال به راحتی قابل شناسایی و رهگیری میباشد.
2⃣روزانه به طور متوسط ۸۰ فروند شناور از تنگه هرمز عبور میکند که بخشی از آنان نظامی هستند. این موضوع به هیچ عنوان پدیده جدیدی نیست، مضاف بر اینکه ناوگان پنجم تروریستهای آمریکایی در بحرین مستقر است و همواره حضور شناورهای نظامی آنان مسئلهای روتین (اما مخل امنیت منطقهای) بوده که کمتر تردد آنان رسانهای میگردد. اکنون استفاده از ابزار و ظرفیت رسانه صرفاً برای معتبرسازی تهدید علیه ایران صورت گرفته که این امر ناشی از هراس آنان است.
3⃣برآورد آمریکاییها این است که جمهوری اسلامی نسبت به ترور شهید سپهبد سلیمانی و شهید فخریزاده در ایام منتهی به سالروز ترور شهید سلیمانی دست به انتقام خواهد زد. لذا این اقدام آنان بیشتر جنبه تدافعی برای ایجاد بازدارندگی داشته تا اینکه تهاجمی باشد. اکنون آنها در مقابل اقدام احتمالی میخواهند با ابزار رسانه و تبلیغات صرفاً عملیات روانی برای افزایش هزینه و انتقال آن به درون در جهت تغییر محاسبات ایران انجام دهند.
4⃣خبر رسانههای رژیم صهیونیستی مبنی بر حرکت یک زیردریایی آنان به سمت خلیجفارس هم اگر صحیح باشد، آغاز یک سناریو جدیدی است که بهانه آن، حضور نظامی در منطقه برای پشتیبانی از رویکرد بازدارندگی آمریکائیها در مقابل ایران بوده، اما در حقیقت با نیت سنجش اراده جمهوری اسلامی ایران برای واکنش به حضور نظامی آنان در خلیجفارس و اجرای برنامههای بعدی میباشد.
5⃣در کنار موارد فوق پشتیبانی و دلگرمی برای شرکای منطقهای آنان و ارتجاع عرب بخش دیگری از اهداف آنان است.
🔙 شکی نیست که جمهوری اسلامی در بازی طرفهای گستاخ برای صرف نظر از انتقام سخت و تنبیه حامیان تروریست قرار نخواهد گرفت. جمهوری اسلامی همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودهاند اراده نموده از بانیان شرّ در منطقه انتقام عزیزان خود را بگیرد و این پیام برای آمریکاییها و رژیمصهیونیستی کاملاً روشن است. میماند حامیان مرتجع آنان در منطقه که به آنان میدان عمل داده و فضای تنفسی برای رژیمصهیونیستی ایجاد میکنند. آنان نیز باید بدانند که نمیتوانند بدون تحمل هزینه در پازلی بازی کنند که بازیگران آن به عبور از خطوط قرمز ایران فکر میکنند.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
♨️کابوس انتقام سخت♨️
✍ احمد بنافی
🔹 وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای اعلام کرد مأموریت ده ماهه ناوگروه هواپیمابر نیمیتز در منطقه عملیات فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه به پایان رسیده و این ناوگروه خاورمیانه را به مقصد پایگاه دریایی خود در نورفولک در ایالت ویرجینیا ترک کرده است. در این خصوص بخوانید:
1⃣ناو هواپیمابر نیمیتز تا پیش از این در منطقه شمال غرب اقیانوس هند در منطقه ایستایی خود مستقر بود و در این ایام منتهی به سالگرد شهادت سردار سلیمانی به نقاط پایین و دوردست در شاخ آفریقا منتقل گردید تا به زعم خود از دایره تهاجمی جمهوری اسلامی خارج شده و مصون بماند.
2⃣ در کنار آن، خروج زیردریایی جورجیای آمریکا در سهشنبه گذشته از خلیجفارس و حفظ فاصله قابل ملاحظه خود از مرزهای جمهوری اسلامی نیز به همین منظور بوده و برای برخورداری از توانایی زیرسطحی خود جهت مصونیت در مقابل توانایی تهاجمی جمهوری اسلامی در این ایام میباشد.
3⃣این دو اقدام مشابه در کنار مصاحبههای اخیر مقامات آمریکایی آشکارا حامل این پیام است که آمریکا قصد افزایش تنش با ایران را ندارد. به عبارتی نشان میدهد که مجموعه تحولات منطقه آنان را بشدت آسیبپذیر و همزمان در شرایط ضعف قرار داده است.
4⃣ اعزام دو فروند بمبافکن بی۵۲ در چهارشنبه گذشته به خلیجفارس که در ۴۵ روز گذشته برای سومین بار صورت گرفته، صرفاً برای اعتباربخشی به توانایی خود برای حفظ موازنه قدرت از طریق نمایش رسانهای و تبلیغاتی است.
🔚 این اقدامات متعارض آمریکا یعنی از یک سو کاهش استعداد نظامی و از سوی دیگر اعزام بمبافکن با پیوست رسانهای و تبلیغاتی نشان میدهد که انتقام سخت برای آنان تبدیل به یک کابوس هولناک شده است. از طرفی جنگ با ایران خط قرمز آنان است و از طرف دیگر عملیاتی شدن انتقام سخت در کنار عدم توانایی آمریکائیها و مزدوران منطقهای آنان برای اقدامات بازدارنده، آنها را در تنگنای راهبردی منهای ابتکار عمل برای برون رفت از این شرایط قرار داده، بگونهای که میبینند دیگر زمین، آسمان و دریا در منطقه برای آنان امن نیست. اکنون اولویت اصلی آنها این است که ایران اقدامی نکند، برای آن نیز راهی جز عملیات روانی در کنار حفظ فاصله با ایران یا محبوس شدن در پادگانها باقی نمانده است.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi