رئیس مجلس اخطار زاکانی درباره نحوه تایید اعتبارنامه تاج گردون را وارد دانست. بدین ترتیب مجلس تا دقایقی دیگر این موضوع را به رای خواهد گذاشت.
@Farsna
زنگ انتخابات به صدا درآمده
بازیگران فعلی ان عبارتند از
علی لاریجانی
محمدجواد ظریف
محمود احمدی نژاد
سعید جلیلی
پرویز فتاح
محمدباقر قالیباف
رستم قاسمی
مهرداد بذرپاش
سورنا ستاری
البته سه مساله مهم در این دوره باید مورد توجه قرار بگیره
۱. روی کار آمدن جریان دموکرات در آمریکا و بازگشت آمریکا به برجام و آمدن دلار به باز که منجر له کاهش قیمت دلار و ثبات بازار و.... خواهد شد که این امر منجر به اقبال قشر خاکستری به آقای ظریف خواهد بود
۲. رد صلاحیت احمدی نژاد که باعث ناراحتی قشر خاکستری حامی وی و نتیجتا دوری آنها از جبهه انقلاب خواهد شد
۳. حضور چند نفره نامزدهای جبهه انقلاب
این مسائل در کنار الگوی رای اوری دو رئیس جمهور قبل که احتمال پیروزی چهره کمتر مورد توجه را پررنگ می کند
و همچنین در صورت حمایت ظریف از لاریجانی قوت پیروزی ایشان را بالا می برد
@tahllilesiasi
از پوپولیست ستاد روحانی تا کریمشیرهای دربار ناصری
محمدرضا تاجیک، از استراتژیستهای اصلاحطلب در مقالهای در شماره اخیر نشریه مشق فردا که با عنوان "حکومتمندیِ حکومت" منتشر شد، نوشته است:
«شاید بتوان با سر مورتیمر دوراند همصدا شد و گفت: "ایران، در تاریخ اکنون خود، بد اداره میشود". در کتاب گزارش سر مورتیمر دوراند، اسنادی درباره وضعیت ایران –اواخر قرن نوزدهم- میخوانیم:
"ایران بد اداره میشود و شرایط کلیاش رضایتبخش نیست. وضع مالیاش خراب است. منابعش دست نخورده مانده است و تجارتش رونقی ندارد. بعضی نشانههای شورش و ناآرامی در کشور هم دیده میشود... دورنمای مناسبات داخلی و خارجی خراب است. شاه صرفا دنبال پول است و حکومت ایالات و مناصب مهم دولتی را به طور منظم به کسی که بیشترین پول را بپردازد، برای دورههای کوتاه میفروشد. به همین سبب، کشور را غارت میکنند و نظام اداری به شدت نابسامان است. دولت مرکزی ضعیف است و نه فقط از سوی حکمرانان محلی، بلکه از سوی ملاها هم –که قدرتشان بسیار بیشتر از آن است که باید باشد- نادیده گرفته میشود. وطنپرستی که بتوان با آن کار کرد وجود ندارد. امور ارتش، مالی، عدلیه و گمرک وخیم هستند..." ایران از سوء مدیریت شدیدی رنج میبرد، اکنون، اگرچه نظام سیاسی و حکومتی ما تغییراتی ژرف و گسترده کرده و نسبت به دوران قاجار بس و بسیار فاصله گرفته است و در جامعه مردممان نیز تغییر بسیار حاصل شده است، اما کماکان از "بد اداره کردن امور" و از بینظمی و شلختگی رنج میبریم»!
*آقای تاجیک زمانی که در شب انتخابات سال 94 در ستاد تبلیغاتی حسن روحانی میتینگ برگزار میکرد و ناامید از پیروزی روحانی، بر لزوم پوپولیسم تأکید میداشت، باید فکر این روزها را هم میکرد...روزهایی که مجبور نباشد سرخورده از کارنامه ناکارآمد دولت اعتدالی اصلاحطلبان؛ آسمان و ریسمان کند و فجایع عصر ناصری ایران را با روزگار نظام جمهوری اسلامی اینهمانی کند.
جالب است که تاجیک علیرغم مطالعه ولو گزینشی تاریخ حتی نخواسته از تجربه کریم شیرهای، دلقک دربار ناصرالدین شاه نیز استفاده کند که هوادار شاه بود اما در قالب طنز و کنایه؛ انتقاداتی هم از او و از درباریان میکرد.
در توضیح بیشتر اظهارات تاجیک بایستی اشاره کرد که وضعیت امروز ایران اولا بحرانی نیست و ثانیا مشکلات موجود هم تماما برخاسته از همان میتینگهای داغ تاجیک و دوستان اوست که دولت اعتدال و گرانیهای موجود را در دامن مردم گذاشت.
طنز تلخ ماجرا نیز آنجاست که تاجیک و امثال او همالآن به جای پذیرش مسئولیت، به جای عذرخواهی از مردم، به جای اشاره به مثبتات رقیب و به جای اینکه به مردم بگویند راه چاره مشکلات دستکند ما؛ رأی خوب در انتخابات ریاستجمهوری است... اما راه بیراهه را انتخاب کردهاند و در خلوت و جلوت از لزوم "شورش و ناآرامی" سخن میگویند. همان که از قضا تاجیک در کتاب مورتیمر دوراند هم دیده است!
حتما باید تأمل کرد که چرا و چگونه در عصری که ایران بزرگ پس از 2500 سال رنگ مردمسالاری را دید، اقتدار هژمونیک خود را در جهان زنده کرد، پرچم وحدانیت را در بلندای جهان به اهتزار درآورد و یکی از ارزانترین نظامات مالیاتی جهان را نیز با کمترین میزان گرسنگی برای رفاه شهروندان خود ایجاد کرد؛ اما کسانی پنهان شده در لباس مقدس سیاست شیعی، کارنامه پر افتخار این حکومت را به بهانه مشکلاتی که خود پدید آوردهاند با زندگی و زمانه یک پادشاه جبّاز زنباره مقایسه میکنند؟!
منبع؛مشرق
🆔 @tahllilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خبرنگار از اکبر ترکان(مشاور سابق حسن روحانی) میپرسه؛
یادتان هست سال ۹۴ وقتی مشاور رئیسجمهور بودید، گفته بودید:
هر روز تاخیر در اجرای برجام ۱۰۰میلیون دلار به ایران ضربه میزند؟
جواب اکبر ترکان یه چیزی تو مایههای، حالا من یه چیزی گفتم شما چرا باور کردیده!
🆔 @tahllilesiasi
✍ عدم تایید اعتبارنامه #تاجگردون، نتیجه حرکت عقلانی و به دور از جوزدگی زاکانی و قالیباف در صحن بود، زاکانی در چارچوب قانون گفت اخطارش به رای گذاشته بشه، و با رای ۶۲ درصد نمایندگان اعتبارنامه تایید نشد، زاکانی نه توییت زد نه جو داد فقط کارشو انجام داد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عراق در آستانه کودتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پورتلند و سیاتل از کنترل خارج شد
مردم (پورتلند) درحال ساخت مانع از ورود پلیس
پورتلند و سیاتل دو شهری هستند که در این چند شب، حکومت خودمختاری توسط مردم اتفاق افتاده و عملا کنترل شهر خارج شده
🆔 @tahllilesiasi
👇 ویژه های مشرق
🔴 اصرار اصلاح طلبان برای مذاکره با قاتل حاج قاسم/ نارضایتی از دولت روحانی به شدت کاهش یافته است
🔵 اصلاح طلبان که پیش از این، ترامپ را فردی دیوانه و عامل اصلی بی دستاوردی برجام معرفی می کردند، حالا فریاد برآورده اند که چه نشسته اید، نباید فرصت مذاکره با ترامپِ دیوانه و مزاحم را از دست بدهیم.
🔵در دولت روحانی قیمت مسکن حدود 300 الی 400 درصد افزایش یافته است. قیمت اجاره بهای مسکن نیز در 7 سال اخیر حدود 4 برابر شده است.
🔵، رکوردزنی اخراج و بازداشت دیپلمات های ایرانی از سوی اروپا، غفلت از دیپلماسی منطقه ای، بی توجهی به فرصت های موجود در آمریکای لاتین و قاره آفریقا، غفلت از دیپلماسی نگاه به شرق و بی دستاوردی برجام نیز از دیگر نکات منفی کارنامه روحانی است
⏩⏩ mshrgh.ir/1081994
🆔 @tahllilesiasi
تحلیل سیاسی
زنگ انتخابات به صدا درآمده بازیگران فعلی ان عبارتند از علی لاریجانی محمدجواد ظریف محمود احمدی نژاد س
امروز اخباری مبنی بر کمرنگ شدن حضور آقای قالیباف به توصیه بزرگان شنیدم
البته خبرهایی هم از حضور آقای رئیسی به گوش می رسه
و حتی درخصوص جایگزین ایشون در قوه قضائیه هم مباحثی مطروحه
البته قریب یکسال پیش بود که از ایشون شنیدم که اصلا تمایلی به حضور مجدد ندارن
اما...
ظریف:کاندیدای ریاستجمهوری نخواهم شد
وزیر خارجه:
🔹در کمال صداقت عرض میکنم در خودم صلاحیت شرکت در انتخابات ریاستجمهوری را نمیبینم و فقط دیپلماسی بلدم و همین را ادامه خواهم داد.
🔹خودم را جوری نگاه نمیکنم که یک لیدر باشم.
🔹آمریکایی ها دولتهای تعامل گری نداشتند.
🔹شانس ترامپ در انتخابات بیش از ۵۰ درصد است. ترامپ در جامعه آمریکا هنوز یک پایه ۳۵ درصدی دارد و تا زمانی که پایه ترامپ به هم نخورد، شانس آقای ترامپ به صورت جدی وجود دارد.
@Farsna
گفتگوهای راهبردی واشنگتن – بغداد، مذاکره یا تحمیل اراده ؟
به چند دلیل نمی توان به گفتگوهای راهبردی آمریکا و عراق برای خوشبین بود. نخست اینکه این گفتگوها در دوران نخست وزیری آقای مصطفی الکاظمی برگزار می شود. الکاظمی یک شخصیت بسیار نزدیک به ایالات متحده است و نخست وزیری او نیز با خواست آمریکایی ها مسجل شد.
رابرت فورت دیپلمات ارشد و سابق آمریکایی که عضو تیم مذاکرات گفتگوهای راهبردی آمریکا و عراق در سال 2008 بوده نیز درباره گفتگوهای راهبردی 2020 می گوید: برای نخستین بار پس از سال ها، اشخاص مناسب، در جای مناسب و وقت مناسب قرار گرفته اند.
بنابراین، جای تردید جدی است که چنین شخصیتی که اتفاقا افراد پیرامونی او نیز بسیار نزدیک به واشنگتن هستند، در موضع اقتدار و ملی گرایانه در گفتگوها قرار بگیرد.
موضوع دیگر تشتت نیروهای سیاسی داخلی عراق است. سیاست خارجی عراق همواره دچار چندگانگی و دستخوش اختلافات میان این نیروها بوده است. در پرونده موسوم به گفتگوهای راهبردی نیز این اختلافات به طور جدی وجود دارد. گفتگو کننده عراقی در حالی پشت میز قرارگرفته که برخلاف او، طرف مقابل با آگاهی و برنامه ریزی کامل قدم به پیش گذاشته است.
سوم اینکه زمان بندی این گفتگوها دربدترین بازه زمانی ممکن اتفاق افتاده است. اوضاع اقتصادی در عراق به دلیل شرایط فروش نفت و کرونا بحرانی است و بغداد به دنبال جذب کمک ها و قروض بین المللی است و آمریکا نقش جدی را در این موضوع ایفا می کند. این موضع ضعف در هر مذاکره ای نتایج مطلوبی به بار نخواهد آورد.
نکته چهارم اینکه در نظام بین المللی فعلی مذاکره میان یک کشور محور با کشور جهان سومی (عضو محور) معنای چندانی ندارد. گفتگو یا مذاکره در شرایط صورت می پذیرد که دو طرف یک ماجرا در شرایط نسبتا متساوی و متوازنی باشند که در نهایت آنها را مجبور به نشستن پشت میز می کند. در حالیکه روابط واشنگتن و بغداد روابطی از بالا به پایین بوده است و نفوذ و حضور واشنگتن در تمامی اجزای سیاسی، اقتصادی و امنیتی عراق، عملا مشهود است. در فهرست طلبکاران عراق، ایالات متحده بزرگ ترین طلبکار در میان کشورهای خارجی است. افزون بر اینکه در حال حاضر بیش از 60 میلیارد دلار از صادرات نفت عراق در بانک مرکزی امریکا نگهداری می شود که 3 میلیارد دلار از آن در انتهای سال 2019 توسط این بانک مسدود شده است.
آنچه شاهد آن هستیم تلاش آمریکا برای تعمیق حضور بلند مدت خود در عراق در چارچوبی رسمی با استفاده از شرایط فعلی و افزایش توازن قدرت خود با ایران در زمین عراق است. تمرکز روی خروج نیروهای نظامی این کشور نیز موضوعی برای انحراف افکارعمومی برای کسب نتایج بزرگ تر و پراهمیت تر از حضور نظامی می باشد. ایالات متحده نیز با اطلاع از حساسیت برخی گروه های عراقی در خصوص نیروهای نظامی آمریکا، اعلام کرده برنامه ای برای ادامه حضور نظامی خود به صورت بلند مدت ندارد.
اصل گفتگوهای راهبردی میان بغداد و واشنگتن و یا با هرکشور دیگری ذاتا اشکالی ندارد اما واقعیت این است که روابط واشنگتن با بغداد در بیش از یک دهه و نیم اخیر هیچگاه روابط متوازن و متقابلی نبوده است. بنابراین در حالت ایده آل مذاکره کننده عراقی باید در چارچوبی ملی و به دور از هرگونه فشار و با رعایت منافع عالی و بلند مدت کشور در مذاکرات حضور یابد، موضوعی که تحقق آن در شرایط فعلی دور از انتظار است.
تحلیل سیاسی
گفتگوهای راهبردی واشنگتن – بغداد، مذاکره یا تحمیل اراده ؟ به چند دلیل نمی توان به گفتگوهای راهبردی
هیئت ارشد گفتگوکننده عراق با آمریکا در گفتگوهای راهبردی، همه شیعه هستند و یک سنی هم بین آنها نیست!
در کشوری که همه چیزش باید بین طوایف و مذاهب تقسیم شود این نکته ای قابل توجه و مهم است.
اینگونه، فردا هرگونه خلل یا مشکل در روند گفتگوها یا پیامدهای آن را تنها متوجه بیت شیعی خواهند کرد.
گفتگوها به سطوح بالاتر نیز برسد تاریخ خواهد نوشت که وزیر امور خارجه ونخست وزیر هردو از طایفه شیعی بوده اند.
بنابراین شیعیان به عنوان مسؤول پیام های احتمالی یک توافق بد با آمریکایی ها خواهند بود.