فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هر کس سه روز نماز نخواند از روی عمد بر او نماز میت نخوان
#تارک نماز
#کانال تخصصی نماز
#گروه تبلیغی تخصصی نورالثقلین
🔷🔷🔷🔷
با ما همراه شوید
عضویت در مانال ها مون
👇👇👇
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
و
https://eitaa.com/NoorALsaqalinKashsN
تا حالا نماز انسان های بزرگ رو دیدی؟
تا حالا سعی کردی نمازت را بزرگ کنی؟
تا حالا وقت برای بهتر کردن نمازت گذاشتی؟
الان نماز مرحوم آیت الله محمد تقی بهجت فومنی ببین و لذت ببر
عزیزان دنبال کننده در کانال تخصصی نماز
مسابقه کتاب خوانی کتاب حجت حی و آرزوی آفاق رو شرکت کنید
کتابی مناسب و خواندنی برای فرزندان و نسل جوان است
با جوایز ارزنده
قیمتش هم بسیار عالی 50 هزار تومان
فقط نیت کن بچت رو با امام زمان آشنا کنی
بقیه اش با خوندن این کتاب حل میشه
# حجت حی
# آرزوی آفاق
#کانال تخصصی نماز
# گروه تبلیغی تخصصی نورالثقلین
🔷🔷🔷
عضویت در کانال هامون
👇👇👇
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
و
https://eitaa.com/NoorALsaqalinKashsN
کتاب آرزوی آفاق
کتاب مسابقه امام زمانی
و داستان های مربوط به امام زمان در قالب رمان است
جواب سوالاتی که در ذهن بچه ها هست؛ به زیبایی داده میشه...
برای تهیه کتاب با شماره ۰۹۱۰۶۱۴۷۱۶۹ تماس و یا در ایتا پیام دهید.
# آرزوی آفاق
#کانال تخصصی نماز
#گروه نورالثقلین
عضویت 👇👇👇
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
و
https://eitaa.com/NoorALsaqalinKashsN
بسم الله الرحمن الرحیم
پرسمان نماز
حجت الاسلام دکتر مجتبی خندان
1- آيا كنجكاوي و پرسش درباره «فلسفه احكام» درست است؟
از منظر دين هيچگونه مانعي در خصوص كنجكاوي و پرسش از فلسفه احكام وجود ندارد چرا كه
اولا: صدها آيه و حديث، مردم را به تعقل و تفکر فرا مي خواند و هيچ مکتبي به اندازه اسلام، به انديشيدن دعوت نکرده است.
ثانيا: يکي از انتفادهاي شديد قرآن بر مشرکان و بت پرستان، تقليد کورکورانه و بي دليل از نياکان است.
ثالثا: خود قرآن، بارها در کنار بيان احکام، به دليل آن هم اشاره کرده است و می خواسته تا مردم فلسفه احکام را بدانند. امامان معصوم نيز در روايات، به بيان اين حکمتها پرداخته اند.
2- علاقه زیادی دارم که علت و فلسفه تمام احكام را بدانم، لطفا راهنمایی ام کنید؟
در خصوص فلسفه عبادات از جمله نماز، نكاتي را بايد همواره مد نظر داشت:
1. آگاهي کامل از فلسفه همه احكام، دانشي فراتر از دانش بشري مي طلبد. ليكن بطور اجمال می دانیم كه همه احكامِ واجب و مستحب به گفته خداوندِ حکیم، مفید و دارای مصلحت و احکامِ حرام و مکروه مضرّ و دارای مفسده است. بنابراين در صورتي كه فلسفه حكمي را بالخصوص ندانيم باز بايد آن را انجام دهیم.
2. دانستن فلسفه و حكمتهاي همه احکام ـ اگر برای همه غیر ممکن نباشد ـ براي بیشتر مردم غير ممكن است و مانع از انجام وظايف و کار و زندگی آنها ميشود. بنابراين لازم نيست دليل همه احکام را همه مردم در همه زمانها بدانند.
3. کسی که می گوید تا فلسفه احکام را ندانم به آن عمل نمی کنم خود را از فواید اين دستورات محروم ساخته است. مانند بيماري كه بخواهد تمام جزئيّات نسخه يك طبيبِ حاذق را بررسي كند و رابطه آن را با مزاج خود تشخيص دهد و سپس به آن عمل کند. کسي که دستورهای خداوند را بر اساس حکمت مي داند، نبايد به خاطر اينکه دليل حکمي را نمي داند از انجام آن تخلف کند.
4. همين قدر كه احکام با عقل و علمِ ثابت مخالف نباشد، قابل پيروي است؛ مانند دستور طبيب كه همين قدر كه بدانيم طبابت او بر خلاف قوانين مسلّم طبّي و تندرستي نيست به آن عمل ميكنيم؛ با اين تفاوت كه در طبابت احتمال خطا و اشتباه می دهیم ولی در دستورات ديني، احتمال خطا و اشتباه هم نمي دهيم.
5. در جستجوي فلسفه احكام نبايد هميشه به دنبال علوم تجربي رفت و دليلي مادي و فيزيولوژيك برايش جست و جو نمود. اینکه همواره در پي يافتن مصلحت يا مفسده اي پزشکی يا ... باشيم برخاسته از نگرشي مادي گرايانه است. در حالي كه بسياري از احكام مصالحيِ معنوي دارند كه با علوم بشري و تجربي قادر به ردّ یا اثبات آن نيستند و يا اگر نظري بدهند بسيار سطحي است. چنان كه در مورد روزه، علوم به خواص بهداشتي آن پرداخته اند ولي قرآن مجيد فلسفه اي بالاتر را بيان فرموده و آن دست يابي به تقوا است.
6. هر جا از قرآن و حديث، دليل محکمي بر فلسفه حکمي نداريم، بهتر است ساکت باشيم و با توجيهات و حدسيات، دليل تراشي نکنيم.
7. همان عقلي که ما را به فهميدن فلسفه احکام دعوت مي کند، همان مي گويد: اگر علتِ حکمی را ندانستي، از آگاهان بپرس و اگر یقین داشتی آنها از طرف خداوند سخن می گوید، گفته آنها را بپذیریم و اين همان تعبد در برابر اولياي دين است.
8. اگر گوشه اي از فلسفه حکمي را فهمیدیم، نباید خيال کنیم تمام فلسفه آن حکم را درک کرده ایم. مگر با عقل و فکر محدود انساني، مي توان به عمق احکامي که از علم بي انتهاي خدا سرچشمه گرفته، پي برد؟
9. در دوران ائمه عليهم السلام از آنجایی که همه مردم قدرت هضم بسياري از اسرار را نداشتند؛ ائمه (ع ) در جواب افرادي كه فلسفه احكام سوال مي نمودند، مطالبي را كه مطابق با فكر و درك آنها بود، بيان مي كردند. بديهي است كه نمي شود حكم كرد كه فلسفه و اسرار آن احكام منحصر به چيزي است كه در آن روايت اشاره شده است؛ زيرا اگر پرسش كنندگان اسرار زيادتري را مي خواستند، پيشوايان ديني مطالب زيادتري مي گفتند.
محرم بیعت کنیم با فرزند حسین
مهدی فاطمه هم ندا در می دهد
هل من ناصر ینصرنی"""
#لبیک یاحسین
#لبیک یا مهدی
# کانون مهدویت کاشان
🔷🔷🔷🔷
برای عضویت به کانالمون👇👇
https://eitaa.com/kashanemahdavy
چه کنیم شیطان به ما نزدیک نشه و گناه کمتر بکنیم؟
جواب سوال را از زبان مرحوم آیت الله العظمی بهجت بشنویم
# نماز ستون دین
# کانال تخصصی نماز
👇👇👇
عضویت
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
13.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماز حال انسان رو خوب می کنه
به انسان روحیه و آرامش میده
از گناه دور می کنه
نمی گذاره ناامید بشی
انرژی مثبت داری
فقط سعی کن برا نمازت کمی وقت بگذاری
#لبیک به نماز
#کانال تخصصی نماز
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
معنای اذان
یعنی چه؟
از زبان امام رضا
بسم الله الرحمن الرحیم
*محقق: استاد دکتر مجتبی خندان
*تأثيرات نماز در انسان
يَا عَلىُّ: تَارِكُ الصَّلاَةِ يَسأَلُ الرِجْعَة اِلىَ الدُّنْيا، وَ ذلِكَ قَوْلَ الله تعالى:
«حَّتَى اِذا جَاءَ أَحَدَهُم الْمَوْت قالَ رَبِّ ارْجعون» (1)
اى على! تارك الصلاة (كسى كه نماز را ترك كرده) طلب مىكند بر گشت به اين دنيا را، و اين سخن خداوند است در آيه 101 از سوره مؤمنون كه مىفرمايد: زمانى كه مرگ يكى از آنان فرا مى رسد مى گويند: «خدايا ما را برگردان...»(2)
شرح حديث:
يكى از علل سهلانگارى نمودن افراد در نماز شايد ندانستن تأثيرات نماز در انسان است، لذا در اين جا به ده اثر از تأثيرات نماز اشاره مىنماييم:
*تأثير نماز در تربيت فرد و جامعه:
گرچه نماز چيزى نيست كه فلسفهاش بر كسى مخفى باشد، ولى دقّت در متون آيات و روايات اسلامى ما را به ريزهكاريهاى بيشترى دراين زمينه رهنمون مىگردد:
1- روح، اساس، هدف، پايه، مقدّمه، نتيجه و بالاخره فلسفه نماز همان ياد خداست، همان «ذكر الله» است كه در آيه 45 سوره عنكبوت آمده است: «... نماز را بر پا دار كه نماز (انسان را) از زشتى ها و منكرات باز مىدارد و خداوند مىداند شما چه كارهايى انجام مىدهيد». به عنوان برترين نتيجه بيان شده است.
2- نماز وسيله شستشوى از گناهان و مغفرت و آمرزش الهى است، چرا كه خواه ناخواه نماز انسان را به توبه و اصلاح گذشته دعوت مى كند، لذا در حديثى مىخوانيم، پيامبر (صلى الله عليه و آله) از ياران خود سؤال كرد: «اگر بر در خانه يكى از شما نهرى از آب صاف و پاكيزه باشد و در هر روز پنج بار خود را در آن شستشو دهد، آياچيزى از آلودگى و كثافت در بدن او مىماند؟
در پاسخ عرض كردند: نه، فرمود: نماز درست همانند اين آب جارى است، هر زمان كه انسان نمازى ميخواند، گناهانى كه در ميان دو نماز انجام شده از ميان مىرود.»
به اين ترتيب جراحاتى كه بر روح و جان انسان از گناه مىنشيند، با مَرهَم نماز التيام مىيابد و زنگارهايى كه بر قلب مىنشيند زدوده مىشود.
3- نماز سدّى در برابر گناهان آينده است، چرا كه روح ايمان را در انسان تقويت مىكند، و نهال تقوا را در دل پرورش مىدهد، و مىدانيم «ايمان» و «تقوا» نيرومندترين سدّ در برابر گناه است، و اين همان چيزى است كه در قرآن به عنوان نهى از فحشا و منكرات بيان شده است و همان است كه در احاديث متعدّدى مىخوانيم: افراد گناهكارى بودند كه شرح حال آنها را براى پيشوايان اسلام بيان كردند، فرمودند: غم مخوريد، نماز آنها را اصلاح مىكند و كرد.
4- نماز، غفلت زداست، بزرگترين مصيبت براى رهروان راه حق آن است كه هدف آفرينش خود را فراموش كنند و غرق در زندگى مادّى و لذائذ زودگذر گردند، امّا نماز به حكم اين كه در فواصل مختلف، و در هر شبانهروز پنج بار انجام مىشود، مرتّباً به انسان اخطار مىكند، هشدار مىدهد، هدف آفرينش او را خاطر نشان مىسازد. موقعيّت او را درجهان به او گوشزد مىكند، و اين نعمت بزرگى است كه انسان وسيلهاى در اختيار داشته باشد كه در هر شبانه روز چند مرتبه قوّياً به او بيدارباش گويد.
5- نماز خود بينى و كبر را در هم مىشكند، چرا كه انسان در هر شبانهروز هفده ركعت و در هر ركعت دوبار پيشانى بر خاك در برابر خدا مى گذارد، خود را ذرّه كوچكى در برابر عظمت او مىبيند، بلكه صفرى در برابر بىنهايت.
پرده هاى غرور و خودخواهى را كنار مىزند، تكبّر و برترىجويى را در هم مىكوبد.
به همين دليل امام على (عليهالسلام) در آن حديث معروفى كه فلسفههاى عبادات اسلامى در آن منعكس شده است بعد از ايمان، نخستين عبادت را كه نماز است با همين هدف تبيين مىكند، مىفرمايد: «خداوند ايمان را براى پاكسازى انسانها از شرك واجب كرده است و نماز را براى پاكسازى از كبر...»
6- نماز وسيله پرورش فضايل اخلاق و تكامل معنوى انسان است، چرا كه انسان را از جهان محدود مادّه و چهار ديوار عالم طبيعت بيرون مىبرد، به ملكوت آسمانها دعوت مى كند، و با فرشتگان هم صدا و هم راز مى سازد، خود را بدون نياز به هيچ واسطه در برابر خدا مى بيند و با او به گفتگو بر مى خيزد.
تكرار اين عمل در شبانهروز آن هم با تكيه روى صفات خدا، رحمانيّت و رحيميّت وعظمت او، مخصوصاً با كمك گرفتن از سورههاى قرآنى بعد از حمد كه بهترين دعوت كننده به سوى نيكيها و پاكيها است، اثر قابل ملاحظهاى در پرورش فضايل اخلاقى در وجود انسان دارد.
لذا در حديثى از امير مؤمنان على (عليه السلام) مىخوانيم كه در فلسفه نماز فرمود: «نماز وسيله تقرّب هر پرهيزگارى به خداست.»
7- نماز به ساير اعمال انسان ارزش و روح مىدهد، چرا كه نماز روح اخلاق را زنده مىكند، زيرا نماز مجموعهاى است از نيّت خالص و گفتار پاك و اعمال خالصانه، تكرار اين مجموع در شبانهروز بذر ساير اعمال نيك در جان انسان مىباشد و روح اخلاص را تقويت مىكند; لذا در حديث معروفى مىخوانيم كه اميرمؤمنان على (عليه السلام) در وصاياى خود بعد از آن كه فرق مباركش با شمشير ابن ملجم جنايتكار شكافته شد، فرمود: «خدا را، خدا را دربارۀ نماز، چرا كه ستون دين شما است.»
مىدانيم هنگامى عمود خيمه درهم بشكند يا سقوط كند، هر قدر طنابها و ميخهاى اطراف محكم باشد اثرى ندارد، همچنين هنگامى كه ارتباط بندگان با خدا از طريق نماز از ميان برود، اعمال ديگر را از دست خواهد داد.
در حديثى از امام صادق (عليه السلام) مى خوانيم: «نخستين چيزى كه در قيامت از بندگان حساب ميشود نماز است، اگر مقبول افتاد ساير اعمالشان قبول مى شود، واگر مردود شد ساير اعمال نيز مردود مىشود.»
شايد دليل اين سخن آن باشد كه نماز رمز ارتباط خلق و خالق است. اگر به طور صحيح انجام گردد قصد قربت و اخلاص كه وسيله قبولى ساير اعمال است در او زنده، مىشود، و گرنه بقيّه اعمال او مشوب و آلوده مىگردد و از درجه اعتبار ساقط مىشود.
8- از قطع نظر از محتواى خودش با توجّه به شرايط صحّت به پاكسازى زندگى دعوت مىكند، چرا كه مىدانيم مكان نمازگزار، لباس نمازگزار، فرشى كه بر آن نماز مىخواند، آبى كه با آن وضو مىگيرد و غسل مىكند، محلّى كه در آن غسل و وضو انجام مىشود بايد از هرگونه غصب و تجاوز به حقوق ديگران پاك باشد; كسى كه آلوده به تجاوز، ظلم، ربا، غصب، كم فروشى، رشوه خوارى و كسب اموال حرام باشد چگونه مىتواند مقدّمات نماز را فراهم كند؟ بنابر اين تكرار نماز در پنج نوبت در شبانهروز خود دعوتى است به رعايت حقوق ديگران.
9- نماز علاوه بر شرايط صحّت شرايط قبول يا به تعبير ديگر شرايط كمال دارد كه رعايت آنها نيز يك عامل مؤثّر ديگر براى ترك بسيارى از گناهان است.
در كتب فقهى و منابع حديث، امور زيادى به عنوان موانع قبول نماز ذكر شده است، از جمله مسأله شرب خمر است كه در روايات آمده: «نماز شرابخوار تا چهل روز مقبول نخواهد شد مگر اين كه توبه كند.»
و در روايات ديگر تصريح شده كه نماز كسى كه زكات نمى پردازد قبول نخواهد شد، و همچنين روايات ديگرى كه مىگويد: خوردن غذاى حرام، يا عُجب و خود بينى از موانع قبول نماز است، پيداست كه فراهم كردن اين شرايط قبولى تا چه حد سازنده است؟
10- نماز روح انضباط را در انسان تقويت مىكند، چرا كه دقيقاً بايد در اوقات معيّنى انجام گيرد كه تأخير و تقديم آن هر دو موجب بطلان نماز است، همچنين آداب و احكام ديگر در مورد نيّت و قيام و قعود و ركوع و سجود و مانند آن كه رعايت آنها، پذيرش انضباط را در برنامههاى زندگى كاملاً آسان مىسازد.
همه اينها فوايدى است كه در نماز قطع نظر از مسأله جماعت وجود دارد، و اگر ويژگى جماعت را بر آن بيفزاييم ـ كه روح نماز همان جماعت است ـ بركات بىشمار ديگرى دارد كه اينجا جاى شرح آن نيست و بعلاوه كم و بيش همه از آن آگاهيم. (3)
1- سوره مؤمنون آيه 101.
2- درباره اهميّت نماز و آثارش و مضرّات ترك نمودن آن به تفصيل در جلد سوّم انوار هدايت بحث شده است و براى اطلاع بيشتر به آن جا مراجعه شود.
3- تفسير نمونه، ج 16، ص 94 ـ 289.
16.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
----
اتمام حجت برای همه ی انسان های دنیا
فکر نکنم دیگه حرفی مونده باشه برای کسایی که نماز نمی خونند...
🔸خواص عاشورایی:
حُرّ بن یزید ریاحی اولین شهید عاشورا
🔻 حرّ بن یزید ریاحی از فرماندهان سپاه عبیدالله بن زیاد در واقعه کربلا بود که به دلیل ندامت از بستن راه امام حسین علیه السلام و یارانش، خود نیز به لشگر امام حسین (علیهالسلام) پیوست و در میان شیعیان احترام ویژهای یافت.
▪️ وی از بزرگان اهل کوفه بود و از سوی فرماندار کوفه با هزار سواره به سمت امام حسین (ع) فرستاده شد تا مانع ورود ایشان به کوفه شود. در روز عاشورا به امام علیه السلام پیوست و پس از پذیرش توبهاش، از امام اجازه گرفت تا با لشکریان کوفه سخن بگوید.
🔹او در دفاع از امام حسین علیه السلام خطابهای ایراد کرد، اما کوفیان به او حمله کردند تا صدای دفاع از امام را خاموش کنند. سپس به سوی امام بازگشت و اجازه رزم گرفت . وارد میدان نبرد شد و پس از رزمی نمایان به عنوان اولین شهید عاشورا به فیض شهادت نائل شد.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#حر_بن_یزید_ریاحی
#خواص_عاشورایی
#کانال تخصصی نماز
🔷🔷🔷🔷🔷
عضویت👇👇👇
🎧https://eitaa.com/takhasosi_namaz
امام حسین علیه السلام عاشق نماز بود😍
ائمه ما عشقشان نماز بود، نور چشمانشان در #نماز بود. اینقدر نماز برای حسینبنعلی علیه السلام ارزش داشت که حاضر شد به عمر سعد رو بیندازد و شبی را مهلت بگیرد.
غروب روز تاسوعا همین که احساس نمود لشکریان عمر سعد برای حمله آماده میشوند، فرمود: عباس جان! فدایت شوم، امشب را از این قوم مهلت بگیر چرا که نماز و دعا و #استغفار و تلاوت قرآن را دوست دارم.
مهلت خواستن حسین علیه السلام نه از سر ترس بود و نه برای اینکه کمی بیشتر در این دنیای فانی نفس بکشد، بلکه برای این بود که یک شب دیگر عاشقانه با معبود خویش به نجوا بنشیند.
خواستند به همه کسانی که یک عمر نوای «یا لَیتَنا کُنا مَعَکُم» ـ ای کاش با شما بودیم ـ را بر لب دارند، نشان دهند ادعای محبت حسین علیه السلام بدون نماز شدنی نیست!
حسین علیه السلام برای نماز جنگید، برای نماز شهید داد و دلش میخواهد لباس نماز را بر اندام شیعیان و دوستدارانش ببیند.
# نماز رکن دین
# کانال تخصصی نماز
🌹
🆔 https://eitaa.com/takhasosi_namaz
یالیتنی- میثم مطیعی.mp3
22.34M
یالیتنا...
مداحی میثم مطیعی
انشالله زیارت امام حسین ع
#لبیک یا حسین
#کانال تخصصی نماز
# گروه نورالثقلین
👇👇
https://eitaa.com/takhasosi_namaz
🌺🌺🌺
https://eitaa.com/NoorALsaqalinKashsN
هدیه زیبا و معنادار شیخ حسین به پزشکیان. فارغ از اینکه حضور پزشکیان در حسینیه هدایت ستدونی است اما شیخ حسین مهمترین داشته هایش را اهدا کرد.
یعنی نشانه سالها توسل و ندبه ام دست توست.
حق هم همین است. داشته های انقلاب امروز دست پزشکیان است. این امانت هم ابزار قدرت است هم نیازمند صیانت.
# لبیک یاحسین
#گروه نورالثقلین
https://eitaa.com/NoorALsaqalinKashsN