✍🏼پیامبر موعود و ایلیا در اناجیل مسیحیان
🔻امروز که داشتم در رابطه با موضوعی در انجیل میگشتم، عباراتی در رابطه با دو شخصیت «پیامبرموعود» و «ایلیا» توجه ام رو جلب کرد.
⬅️از آنجا که در کتب متعددی از شیعه مانند الکافی و الارشاد و المناقب و... نقل شده است اسم امیرالمومنین علیه السلام در نزد اهل کتاب ایلیا بوده است، این چند صفحه انجیل برایم جالب بود.
🔍در این چند صفحه میبینیم که سه شخصیت در زمان عیسی بن مریم علیه السلام مورد انتظار مردم بودند: مسیح و پیامبر موعود و ایلیا. بطوری که از عیسی و یحیی می پرسند تو ایلیایی؟ یا تو آن پیامبر موعودی؟ می گویند نه! پس از این مشخص می شود که این دو شخصیت «پیامبر موعود» و «ایلیا» هنوز ظهور نکرده بودند (گرچه مسیحیان اصرار دارند ایلیا الیاس بوده یا یحیی بوده یا پیامبری دیگر که کشته شده و این اصرار شان مردود است طبق این چند بخش از انجیل که گواه بر این هستند که ایلیا و پیامبر موعود هنوز نیامده اند و مردم تا زمان عیسی منتظرشان بودند همچون مسیح) و از همه جالب تر آنکه عیسی در وقت مرگ، ایلیا را صدا میزند. با توجه به اینکه وعده «من یمت یرنی» هیچ اختصاصی به زمان و مکان خاصی ندارد، بلکه میتوان ادعا کرد هر پیامبر و مومنی در هر زمانی موقع مرگ حضرت را میدیده است (شاید کسی بگوید مگر عیسی مُرده است؟ گویم بعضی روایات ما نیز بر مرگ عیسی دلالت دارند).
@Talabeh_nevesht110
هدایت شده از مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
#تقیه
💠 استراتژی ائمه علیهمالسلام برای حفظ شیعیان
❖ آیةالله شیخ محمدتقی شهیدی:
● یکی از مناشئ تقیه القای خلاف بین شیعه است تا فی الجمله در بعضی موارد بر یک نظری متحد نشوند تا نگاه اُمرا و خلفای عامه متوجّه آنها نباشد. بگویند که ما کاری به این ها نداریم، این ها خودشان اختلاف دارند و همین باعث از بین رفتن آنها میشود.
● صاحب حدائق میفرماید: «فصاروا صلواتاللهعليهم - محافظة على أنفسهم و شيعتهم - يخالفون بين الأحكام و ان لم يحضرهم أحد من أولئك الأنام، فتراهم يجيبون في المسألة الواحدة بأجوبة متعددة و ان لم يكن بها قائل من المخالفين، كما هو ظاهر لمن تتبع قصصهم و اخبارهم و تحدى سيرهم و آثارهم.»(۱)
● عَنْ زُرَارَةَ بْنِ أَعْيَنَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیهالسلام قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ مَسْأَلَةٍ فَأَجَابَنِي ثُمَّ جَاءَهُ رَجُلٌ فَسَأَلَهُ عَنْهَا فَأَجَابَهُ بِخِلَافِ مَا أَجَابَنِي ثُمَّ جَاءَ رَجُلٌ آخَرُ فَأَجَابَهُ بِخِلَافِ مَا أَجَابَنِي وَ أَجَابَ صَاحِبِي فَلَمَّا خَرَجَ الرَّجُلَانِ قُلْتُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ رَجُلَانِ مِنْ أَهْلِ الْعِرَاقِ مِنْ شِيعَتِكُمْ قَدِمَا يَسْأَلَانِ فَأَجَبْتَ كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا بِغَيْرِ مَا أَجَبْتَ بِهِ صَاحِبَهُ فَقَالَ يَا زُرَارَةُ إِنَّ هَذَا خَيْرٌ لَنَا وَ أَبْقَى لَنَا وَ لَكُمْ وَ لَوِ اجْتَمَعْتُمْ عَلَى أَمْرٍ وَاحِدٍ لَصَدَّقَكُمُ النَّاسُ عَلَيْنَا وَ لَكَانَ أَقَلَّ لِبَقَائِنَا وَ بَقَائِكُمْ قَالَ ثُمَّ قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام- شِيعَتُكُمْ لَوْ حَمَلْتُمُوهُمْ عَلَى الْأَسِنَّةِ أَوْ عَلَى النَّارِ لَمَضَوْا وَ هُمْ يَخْرُجُونَ مِنْ عِنْدِكُمْ مُخْتَلِفِينَ قَالَ فَأَجَابَنِي بِمِثْلِ جَوَابِ أَبِيهِ.(۲)
.............................
۱. الحدائق الناظرة؛ ج۱؛ ص۵
۲. الکافی؛ ج۱؛ ص۶۶
🔺درس خارج فقه؛ ۶ مرداد ۱۴۰۳
@madras_emb
❓شاه اسماعیل شیعی و شاه اسماعیل سُنی
🔺همیشه وقتی «شاه اسماعیل» گفته می شود، در اذهان آن شاهی حاضر می شود که در دفاع از کیان مذهب شیعه و خاک ایران و ترویج امامیه شهرت دارد، اما باید توجه داشت در تاریخ شاهان صفویه چندین شاه اسماعیل وجود دارد.
🔹شاهی که بیشتر علمای شیعه او را مدح کردند آن شاه اسماعیل بن حیدر صفوی اول است، در مقابل شاه اسماعیل دوم که در لسان علمای شیعه مذمت شده است به جهت سُنی گرایی و تضعیف مذهب شیعه.
⬅️شیخ عباس قمی در منتهی الآمال در بخش زندگانی امام کاظم علیه السلام، در نسب شاهان صفویه می نویسد:
💠شاه طهماسب در پانزدهم شهر صفر سنه نهصد وهشتاد وچهار در قزوین وفات کرد واز اتفاقات آنکه جمله (پانزدهم شهر صفر) ماده تاریخ او شده وآثار حسنه وسیرت مستحسنه اورا مجال ذکر نیست. وبعد از اوپسرش شاه اسماعیل ثانی سلطان شد واوبر طریقه اهل سنت بود وبا اهل ایمان (شیعه) وعلما و سادات بد رفتاری مینمود لاجرم سلطنتش طولی نکشید وقریب یک سال ونیم سلطنت کرد ودر شب سیزدهم شهر رمضان سنه نهصد وهشتاد وپنج در مجلس طرب خود ناگهان خناق کرد وبمرد.
📚منتهی الآمال ج ۲ ص ۲۶٠
@Talabeh_nevesht110
🔹اولین کسی که «فدایت شوم» را باب کرد...
قال صاحب الکشّاف: أوّل من تکلّم بهذه الجمله الدعائیه أمیر المؤمنین - سلام اللّه علیه - فی مخاطبته مع رسول اللّه صلّی اللّه علیه و اله، ثمّ شاع بین الناس.
زمخشری گوید اولین کسی که این جمله دعائیه «جعلت فداک» یا «جعلنی الله فداک» را گفت، امیرالمومنین علی علیه السلام بود که در خطاب به رسول الله صلی الله علیه و آله گفت. بعد از حضرت امیر، این اصطلاح بین مردم باب شد و رواج پیدا کرد.
📚بشارات الشیعة للعلاّمة المحقّق محمّد اسماعیل المازندرانی الخواجوئی
@Talabeh_nevesht110
💠مواسات با اهل بیت علیهم السلام در ریختن خون در کلام علامه مجلسی (ره)
✍🏼علامه مجلسی رحمة الله علیه در بحارالانوار در رابطه با حجامت کردن در روز دوشنبه می نویسد:
🔹در روایات حجامت در روز دوشنبه نکته ای است آن اینکه از آنجا که دوشنبه روز نحس و شؤمی بخاطر مصائب اهل بیت علیهم السلام در آن روز است، گویا برای مواسات با اهل بیت در درد و رنج و مصیبت شان حجامت کردن در آن روز در این روایات توصیه شده است.
@Talabeh_nevesht110
🔻احیاء ادویه و نسخه های درمانی اهل بیت علیهم السلام
⬅️محصل و محقق در حوزه روایات طبی و درمانگر بسیار داریم، ولی متاسفانه کسی که همت کند ترکیبات و نسخه های درمانی روایات را احیاء کند، نداریم. برای مثال در رابطه با روایات طبی امام رضا صلوات الله علیه این چند چیز تحقیق و احیاء نشده است تا با تهیه و ساخت آن بین مردم رواج داده شود (این چند مورد را از باب مثال عرض میکنم، و الا روایات طبی احیا نشده بسیار است متاسفانه):
۱. ترکیب زنبق و عنبر برای انفیه که در روایتی از امام رضا علیه السلام برای سردردی که ناشی از باد هوا باشد، تا بحال هیچکسی همت نکرده است حداقل این ترکیب را تهیه کند و بسازد و با پول بفروشد.
۲. نوره رضوی که حضرت تراکیب خاصی برای این نوره در رساله مذهبه مطرح کردند، ولی تا بحال کسی این نوره را نساخته و در میان مردم رواج نداده است. (ترکیب نوره و بابونه و مرزنجوش و گل بنفشۀ خشك و یا گل سرخ)
۳. خمیر دندان رضوی (برای ماندگاری دندان ها و خراب نشدن شان) که از موادی ساخته می شود که کسی برای ساخت آن همت نکرده است. (ترکیب شاخ گوزن و گزمازج و سعد کوفی و سنبل الطیب و گل سرخ و نمک اندرانی)
@Talabeh_nevesht110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤔آقای غلامرضا فیاضی:
شریعتی کافر است
خاتمی شیعه نیست
رفسنجانی ملعون است
@Talabeh_nevesht110
😱😍یک کانال#حدیثی #برائتی #علمی #مذهبی
الروافض الحيدري.....:*))
1- پاسخ به شبهات دینی 📚
2- نقد و برسی دیگر مذاهب و ادیان 🔍
3-بیان معارف واعتقادات شیعه اثناعشری🌷
4-روایت ناب اهلبیت ،صلوات الله علیهم❤️
5- نقد وهابیت،اهلسنت،ملحدین،آتئیست ها،فمنیسم ها،همجنسگرایان،باستان پرستان،فلسفه ،صوفیه و.....📝
6-بیان تاریخ اسلام وشیعه وایران باستان.
7- مطاعن دشمنان اهلبیت ازمنابع اهلسنت
8- فضائل زیبای اهلبیتومولاناوسیدنا،امیرالمومنینـﷻ
9- احکام شرعی واعتقادی
10- سلسله مباحث تاریخی روایی وتحلیلی و پست های ویژه📌
اگه دوست داری بتونی از مذهبت دفاع کنی یه نگاهی بکن اینجا
🔥کانال الرَوافِضُ الحَیدَری دراینستاگرام👇🏻
https://instagram.com/ravafez.alhaydari
🔥کانال الرَوافِضُ الحَیدَری درروبیکا👇🏻
https://rubika.ir/ravafez_alhaydari
🔥کانال الرَوافِضُ الحَیدَری درتلگرام👇🏻
https://t.me/ravafez_alhaydari
🌹مجموعه الروافض الحيدري را به دیگر مومنین و دوستان خودمعرفی کنیدودرثواب نشرمعارف اهلبیت علیهم السلام شریک باشید
✾❀الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْ❀✾
🔥الرَوافِضُ الحَیدَری🔥
علیکم السلام و رحمة الله
۱. آیه ای که اشاره کردید مصلوب و مقتول شدن(که اعتقاد مسیحیت بود) را نفی کرده است و توفی و موت را نفی نکرده و ظهور خود آیه قرآنی «انی متوفیک» نیز در مرگ عیسی بن مریم علیه السلام است. شاید کسی اشکال کند که پس ادامه آیه «و رافعک الی» را چه می کنید؟ گوییم: اساسا روح همه پیامبران الهی بعد از مرگ شان به سوی بالا برده شدند، لذا در روایات می بینیم: فَلَمَّا دَنَا أَجَلُ آدَمَ أَوْحَى اَللَّهُ إِلَيْهِ أَنْ يَا آدَمُ إِنِّي مُتَوَفِّيكَ وَ رَافِعُ رُوحِكَ إِلَيَّ يَوْمَ كَذَا وَ كَذَا فَأَوْصِ إِلَى خَيْرِ وُلْدِكَ. (التفسير للعیاشی ج ۱، ص ۳۰۶)
۲. طبق روایتی از امام رضا علیه السلام روح عیسی بن مریم در ما بین آسمان و زمین گرفته شده(طعم وفات و مرگ را چشیده) و بعد که به آسمان برده شده، روح اش به او بازگردانده شده است: لِأَنَّهُ رُفِعَ مِنَ اَلْأَرْضِ حَيّاً وَ قُبِضَ رُوحُهُ بَيْنَ اَلسَّمَاءِ وَ اَلْأَرْضِ ثُمَّ رُفِعَ إِلَى اَلسَّمَاءِ وَ رُدَّ عَلَيْهِ رُوحُهُ وَ ذَلِكَ قَوْلُ اَللَّهِ تَعَالَى إِذْ قٰالَ اَللّٰهُ يٰا عِيسىٰ إِنِّي مُتَوَفِّيكَ وَ رٰافِعُكَ إِلَيَّ. (عيون أخبار الرضا عليه السلام ج ۱، ص ۲۱۳) طبق روایتی از رسول خدا صلی الله علیه و آله نیز عیسی بعد از اینکه متوفی شد (بین السماء و الارض) به سوی آسمان برده شد: بَلْ رَفَعَهُ اَللّٰهُ إِلَيْهِ بَعْدَ أَنْ تَوَفَّاهُ. (کمال الدين ج ۱، ص ۲۲۴)
۳. هر چند روایتی نیز است که ظاهرا ادعای ما را نفی می کند: أَمَّا مِنْ عِيسَى فَيُقَالُ لَهُ إِنَّهُ مَاتَ وَ لَمْ يَمُتْ . (کمال الدين ج ۱، ص ۱۵۲) والله العالم
افرادی که در ناشناس بجای انتقاد علمی به بعضی مباحث، فحش می دهند، اگر زحمتی نیست ما تحت به خرج دهند و در پیوی حقیر این فحش ها را ارسال کنند.
📜 #تاریخ_صفویه
💠تکفیر و طرد شدن شیعه در قوانین دولت های اهل سنت قبل از دولت صفویه
🔺تا زمانى كه صفويان بر سر كار آمدند، قدرت سياسى به طور انحصارى در اختيار سنيان بوده و مخالفان خود را كه به طور عمده از شيعه بودند، به هيچ روى تحمّل نمى كردند. به همين دليل، انديشه هاى شيعى در قرن هفتم تا هشتم، جز در برخى مناطق محدود، بروزى و ظهورى نداشت و در سطح عموم با تنفّر همراه بوده، به رغم نفوذش در تصوف رايج، حتى صوفيان معتدل، از رفض به شدّت بدگويى و اظهار انزجار مى كردند. نوشته هاى علاء الدوله سمنانى، نمونه روشن اين طرز فكر است؛ اين در حالى بود كه انديشه شيعى در همان دوره طرفداران بسيارى در عراق عرب و عجم داشت و به صورت آتش زير خاكستر در برابر سلطه انحصارى مخالفان، روزگار را سپرى مى كرد.
🔺در شامات، قصّه متفاوت بود و از پيش از روى كار آمدن صفويان، اعدام شيعيان در آن حدود گاه و بيگاه اتفاق مى افتاد. مماليك براى از ميان بردن شيعه در حلب و نواحى شامات تلاش زيادى كردند و حق آن است كه درباره افشاى رفتارهاى خشونت آميز آنان بر خود شيعيان، تاكنون تحقيقى صورت نگرفته است. كمترين تلاش آنان نابودى تشيع در حلب بود كه از قرن چهارم تا هفتم، يكى از مهم ترين مراكز تشيع دوازده امامى در جهان اسلام به شمار مى آمد. شهادت شمس الدين محمد مكّى معروف به شهيد اول (شهيد در ۷۸۶) نمونه اى از آن است. نمونه ديگر توجه به فتاوى تقى الدين على بن عبد الكافى سبكى است كه ضمن آن كفر شيعه را مطرح كرده است. وى ضمن گفتارى مفصّل، كفر شيعه را به دليل سبّ صحابه توسط شيعه پذيرفته و در اين باره هيچ شرط و قيدى را مطرح نمى كند.
📚صفویه در عرصه دین، فرهنگ و سیاست ج ۱ ص ۱۴ و ۱۷
@Talabeh_nevesht110
📜 #تاریخ_صفویه
💠وضعیت تبریز در ابتدای روی کار آمدن صفویه
🔺نويسنده جهانگشاى خاقان (تأليف ميانه ۹۴۸- ۹۵۵) مى نويسد:
🔹چون همگى همّت والى نهمت شاهى بر تقويت دين مبين اسلام و مذهب حق حضرات دوازده امام عليهم السلام و تمشيت شريعت پيغمبر آخر الزمان صلى الله عليه و آله مصروف و مقصور بود، و شب و روز در اين فكر صايب و انديشه درست به سر مى بردند كه در اين ايام خطبه اثنا عشرى در مسجد جامع بر فراز منبر خوانده شود، در شبى كه فردا جلوس بر اورنگ خلافت شهريارى اراده داشتند، با امرا و علماى شيعه يك- دو نفر كه هم ركاب شاه والاگهر بودند، مصلحت مى فرمودند. امرا گفتند: قربانت شويم! سيصد هزار خلق كه در تبريز است، چهاردانگ آن، همه سنى اند و از زمان حضرات تا حال اين خطبه را كسى بر ملا نخوانده و مى ترسيم كه مردم بگويند كه ما پادشاه شيعه نمى خواهيم و نعوذ بالله اگر رعيت برگردند، چه تدارك در اين باب توان كرد؟ شاه فرمود كه، مرا بدين كار باز داشته اند و خداى عالم با حضرات ائمه معصومين همراه منند و من از هيچ كس انديشه ندارم؛ به توفيق الله تعالى، اگر رعيّت حرفى بگويند، شمشير مى كشم و يك كس را زنده نمى گذارم. روز جمعه مى روم و خطبه مقرّر مى دارم تا بخوانند. اما شاه والاجاه نيز در اين فكر بود؛ زيرا مى دانست كه قزلباش راست مى گويند. چون شب به خواب رفتند، ديدند كه حضرت امير المؤمنين صلوات الله و سلامه عليه از برابرش نمودار گرديدند و فرمودند كه، اى فرزند! دغدغه به خاطر مرسان... قزلباش يراق پوشيده در مسجد حاضر شوند و رعيت را در ميان بگيرند و در خطبه خواندن، اگر رعيت حركتى
بكنند، گرد ايشان را كه قزلباش گرفته اند تدارك كنند و بفرما تا خطبه بخوانند. چون آن شهريار از خواب بيدار شدند، فرمودند كه، حسين بيك لله و ده ده بيك و الياس بيك حلواچى اغلى با ساير امراى قزلباش حاضر شدند و آن خواب را بيان فرمودند. ايشان گفتند: حقا كه بدون چنين تعليم و تأييد اين كار ميسر نمى شد. در روز جمعه شاه والاجاه به جانب مسجد جمعه تبريز رفته، فرمود تا خطيب آن جا كه يكى از اكابر شيعه بود، بر سر منبر رفت و شاه خود بر فراز منبر آمده، شمشير حضرت صاحب الامر عليه السلام را برهنه نموده چون آفتاب تابان ايستاد. چون خطبه خوانده شد، غلغله برخاست، دو دانگ آن شهر، شكر بارى تعالى بجاى آوردند و چنين قرار دادند كه تمامى خطباى ممالك خطبه ائمه اثنا عشر- عليهم صلوات الله الملك الاكبر- بخوانند.
🔺یکی از شعرای شیعی قرن یازدهم در رابطه با این اقدام شاه اسماعیل سروده است:
به خاطر داشت شه دايم كه شايدشعار شيعه را شايع نمايد
نمود انديشه در دل حامى دين كه وقتى نيست ديگر چون بِه از اين
اگر خواهد خدا با اين رويه ز ايران برطرف گردد تقيّه
شود دين تشيّع آشكارارهند ايمانيان از كيد اعدا
همه در حيرت از اين كار ماندندبه عرض اشرف اقدس رساندند
كه چون عالم پُر است از اهل سنّت مزاجى نيز نگرفتست دولت
تبرّا چون شود وحشت نمايندخدا ناخواسته نفرت نمايند
نعوذا بالله آسيبى مبادارسد از ديده بدخواه اعدا
به تدريچ ار شود ترويج مذهب به حزم و احتياط اين است اقرب
شهنشه اين سخنها را چو بشنيدزياد از حد تعجب كرد و خنديد
به ايشان گفت آن گه حامى دين به آرام تمام و عزّ و تمكين
كه ما را مدعا زين پادشاهى بود اجراى احكام الهى
نمى گرديد اگر شاهى محقق نمى شد آشكارا مذهب حق
وگرنه ملك صورى را بقا نيست شه باطن چو ما هستيم كافى است
پس آن گه گفت سلطان جوانمردمنادى را كه مى بايد ندا كرد
كه اى تبريزيان ز اعلى و ادنى بدانيد اين چنين شد امر والا
كه هر كس را دل از حق با خبر شدمطيع مذهب اثنا عشر شد
شود از قيد كشتن جانش آزادبه دنيا و به عقبى مى شود شاد
شود هر كس كه منكر ز اهل سنت بود واجب رسانيدن اذيت
ببايد زد همان دم گردنش رابه خاك تيره افكندن تنش را
بلند آوازه چون گرديد اين جاراطاعت سنيان كردند ناچار
نبى فرموده است از راه تدبيركه من پيغمبرى هستم به شمشير
بلى تأثير ننمايد چو برهان علاجش نيست جز شمشير بُرّان
شد اينجا تيغ شه هم برق لامع به جان سنيان برهان قاطع
تشيّع زين نمط شد آشكاراطريق حق پرستى گشت پيدا
ز آلام تقيّه خلق رستندبه زير سايه اش سالم نشستند
📚صفویه در عرصه دین، فرهنگ و سیاست ج ۱ ص ۲٠
@Talabeh_nevesht110
☑️چند قرینه از مرحوم تستری برای جارودی و زیدی نبودن ابن عقده کوفی
🔺ابن عقده از امام صادق علیه السلام روایت نقل می کند
🔺ابن عقده در مذمت زید بن علی روایاتی نقل کرده است
🔺ابن عقده کتابی با عنوان «الولایة و من روی غدیر خم» تألیف کرده است (که با جارودی بودن او سازگار نیست چرا که از جمله عقاید جارودیه نص به وصف است، و این کتاب در تأیید نص بر امیرالمومنین به اسم حضرت است)
@Talabeh_nevesht110
✍دولت صفویه در ترازوی نقد
🔺مدتی بود که از بنده درخواست کرده بودند موضع خودم را در رابطه با دولت صفویه اعلام نمایم، از آنجا که برای بعضی شبهه شده بود که ما کاملا دولت صفویه را حق می دانیم یا ولیجه شاهان صفویه هستیم و...
✅نقد هایی که در ذهن دارم و آن را بر سیستم دولت صفویه وارد می دانم:
🔘سلطنت صبیان
🔸یکی از نقد های جدی به دولت صفویه به سلطنت رسیدن شاهانی است که ۱٠ سال الی ۲٠ سال داشتند و نمونه آن شاه اسماعیل اول و شاه طهماسب و شاه عباس اول و...
🔘سلطنت وراثتی
🔸یکی دیگر از نقد های جدی به دولت صفویه همین شکل وراثتی است که پسر بعد از پدر بدون لحاظ شایستگی یا بی لیاقتی اش به پادشاهی می رسد که این عمل خود موجب تضعیف دولت صفویه بر اثر پادشاهی چندین بی لیاقت و ترسو یا فاسد العقیده شد.
🔘سلطنت زنان
🔸کسی که در تاریخ صفویه مطالعه داشته باشد می بیند که سال ها بصورت مستقیم و غیر مستقیم در این دولت سلطنت می کردند و عهده دار اداره مملکت بودند! چه بعد از شاه اسماعیل دوم که پریخان خانم چندین ماه سلطنت را بدست داشت و چه نفوذ شاهدخت ها و ملکه های خوشرو که در تصمیمات شاهان و در انتخاب جانشین موثر بودند (حتی بعضی متهم به همکاری با قزلباشان برای قتل شاه قبلی هم شدند).
🔘قتل و جنایات برای سلطنت
🔸این نیز برای محقق در تاریخ صفویه مخفی نیست که اکثر شاهان صفویه جنایات زیادی برای بقاء حکومت خود و برای رسیدن حکومت به جانشین دلخواه شان مرتکب شدند مثلا شاه عباس اول با پدر خود خدابنده وارد جنگ می شود! شاه اسماعیل دوم دستور قتل شاه عباس اول را می دهد! شاه عباس چندین تن از پسرانش را می کشد!
🔘جنگ افروزی در منطقه
🔸استراتژی که شاهان صفویه در جنگ هایشان داشتند بعضی شان در حکم جهاد ابتدائی بود و برای وسعت دادن به مرز های ایران و بازگرداندن مناطقی که قبلا در نقشه ایران بوده است، برای این کار وارد هر جنگی میشدند و با هر دولتی پیکار می کردند که این استراتژی هیچ سنخیتی با فقه شیعه امامیه ندارد (هر چند باید به تفصیل بحث کرد و ممکنه بعضی از این جنگ ها را در عنوان جهاد دفاعی قرار دهیم و توجیه کنیم که بخاطر شیعه کشی های دولت های دیگر این ها لشکر می کشیدند و حمله می کردند).
🔘قوانین غیر اسلامی
🔸یکی دیگر از نقد ها قوانینی است که در دولت صفویه اجراء می شد، چه نحوه مجازات برخی مجرمان که بر اساس احکام اهل بیت علیهم السلام نبود، بلکه شاهان صفویه از پیش خود مجازات تعیین می کردند! و چه قوانینی مبنی بر آزادی خرید و فروش مسکرات (حتی بعضی شاهان صفویه نیز دچار شرب خمر بودند) که کاملا خلاف احکام اسلامی است (هر چند در تاریخ نقل است به اصرار بعضی علماء مانند علامه مجلسی بعضی شاهان صفویه هم خودشان از شرب خمر دست بر داشتند و هم ممنوع کردند از جهت قانونی).
⬅️نقد بسیار است و این اموری بود که به ذهن بنده می رسید و ما هیچ حکومتی را بطور مطلق تأیید نمی کنیم و دولت صفویه نیز مانند سائر حکومت ها دچار جنایات و اشتباهات بود هر چند در طول تاریخ در میان دولت ها بیشترین خدمات را به مذهب شیعه داشت و بعضی شاهان شان تعصب مذهبی داشتند بحمد الله.
@Talabeh_nevesht110
🔗 #مفضل_بن_عمر
📝طریق خاص رجالی علامه مجلسی رحمة الله علیه در شناخت روات
⬅️علامه مجلسی در شرح روایت «اعْرِفُوا مَنَازِلَ النَّاسِ عَلَى قَدْرِ رِوَايَتِهِمْ عَنَّا» "قدر" را هم از جهت کمّی و هم از جهت کیفی می داند و معتقد است این روایت اشاره دارد به طریقی غیر از طریق متعارف علمای رجال که در شناخت روات دارند و این طریق اقوی است.
🔻علامه در شرح این طریق اینطور می فرماید که با نگاه به روایات هر راوی و متن آن و مضامینی که دارد می توانیم به شخصیت او پی ببریم، افرادی چون زراره و محمّد بن مسلم روایات دقیق فقهی دارند که از تشویش خالی است و افرادی چون هشام بن حکم و مفضل بن عمر روایاتی دارند که مضامین روایات شان عالی و پر از اسرار و مسائل سنگین است. بعضی دیگر از جهت کمّی کثیر الروایة اند که این نشان می دهد آن راوی به امور دینی خود بسیار اهمیت می داده است.
✅حقیقت نیز همین است انسان با نگاه به روایات جناب هشام و مفضل پی می برد که شخصیتی کلامی و اعتقادی داشتند و مورد اعتماد اهل بیت برای بیان اسرار شان بودند و با نگاه به روایاتی سکونی می بیند که در روایات او تقیه بسیار است بطوری که امام هر حکمی را با استناد به رسول خدا برای سکونی بیان می کند بدون اینکه خود را قائل قرار دهد چرا که عامه در صورت استناد به رسول خدا سخن امام صادق علیه السلام را قبول می کردند.
@Talabeh_nevesht110
⬅️علامه مجلسی (ره) و حماسه ترویج احادیث اهل بیت علیهم السلام
🔺علامه مجلسی بر روى نسخه اى از تهذيب الاحکام شیخ طوسی اين چنين نوشته است:
🔹من چون ديدم كه مردم به صوفيان بدعت گذار و حكيمان زنديق مى پردازند، اين بود كه در برابر آنها آثار امامان را در ميان آنها بپراكندم، با اين كه مى شنيدم كه دشمنان و مخالفان، ما را حشوى خارجى مى خوانند.
✔️علامه همچنين از كسانى كه زمانى در پى علوم عقلى بوده و پس از آن رو به حديث اهل بيت عليهم السلام آورده اند، ستايش بسيار مى كند.
@Talabeh_nevesht110
📜استدلال به ظواهر قرآن در نزد مجلسیین (رضوان الله تعالی علیهما)
۱. علامه مجلسی پدر در لوامع صاحبقرانی می نویسد:
🔹بدان كه صدوق رحمه اللّه در خاطر داشته كه در هر مطلبى آياتى كه نازل شده است ذكر كند، و بعد از آن اخبار را نقل كند، بعد از اين از اين معنى برگشته است كه مشكلست استدلال به آيات نمودن تا از ائمه هدى صلوات اللّه عليهم منقول نشده باشد، مبادا افترائى بسته شود بر حق سبحانه و تعالى، و ليكن فرقى نيست ميان آيه و حديث بلى اگر دلالت آيه ظاهر نباشد نقل نبايد كرد، مع هذا احاديث بسيار از حضرت سيد المرسلين و ائمه طاهرين منقولست كه هر گاه خبرى به شما رسد از ما، آن خبر را بر قرآن مجيد عرض كنيد اگر موافق قرآن باشد به آن عمل كنيد و اگر مخالف قرآن باشد طرح كنيد. و محتملست كه مراد از اين اخبار اخبار غير معلوم باشد و نزد متقدمين چون اخبار معلوم داشتند احتياج اين معنى نداشتند، و اليوم البته خوبست استدلال به قرآن مجيد بلكه واجبست مهما أمكن، و إن شاء اللّه اين حقير ذكر خواهد كرد در هر بابى آن چه از آيات وارد شده است.
📚لوامع صاحبقرانی ج ۱ ص ۱۹۹
۲. علامه مجلسی ثانی نیز در بحارالانوار در چندین جا به «ظواهر آیات و ظواهر روایات» استدلال می کند:
🔹أما ظواهر الآیات و الأخبار الواردة فی ذلک فلا یریب عاقل فی أنها منصرفة إلی الحلال کما أومأنا إلی معناه سابقا.(بحارالانوار ج 5 ص 151)
🔹طرح ظواهر الآیات و الأخبار المستفیضة بأمثال تلک الدلائل الضعیفة و الوجوه السخیفة جرأة علی الله و علی أئمة الدین.
📚بحارالانوار ج ۵ ص ۲۶۶
🔹کأن المراد بقول الراوی ذا الإشارة إلی الزمان قبل خلق الخلق لأنه غیر متناه و إن کان مراده هذه الأزمنة لم ینبهه علیه السلام علی خطائه و أجاب بوجه آخر رفع استبعاده و ظاهره أنهم لا یحسون بتلک الأزمنة الطویلة إما لانعدامهم بالمرة کما سیأتی أو لکونهم منعمین لا یضرهم طول الأزمنة و الأول أظهر ثم إنه ینافی ظواهر الآیات و الأخبار الدالة علی أن موت أهل السماوات بالنفخة دفعة و یمکن التوفیق بینهما بتکلفات بعیدة لکن هذا الخبر لجهالة النرسی لا یصلح لمعارضة تلک الآیات و الأخبار.
📚بحارالانوار ج ۶ ص ۳۲۷
🔹فلا ریب أن القول به فسق و قول بما لا یعلم و لا دلیل یدل علیه من عقل و لا نقل بل ظواهر الآیات و الأخبار خلافه و القول به جرأة علی الله.
📚بحارالانوار ج ۵۵ ص ۳٠۸
🔹لا یخفی علیک أنه لم یقم دلیل عقلی علی التجرد و لا علی المادیة و ظواهر الآیات و الأخبار تدل علی تجسم الروح و النفس و إن کان بعضها قابلا للتأویل.
📚بحارالانوار ج ۵۸ ص ۱٠۴
⬅️اساسا علامه مجلسی ثانی در کتب دیگر خود تصریح کرده است که بعضی از ظنون شرعیه معتبره داریم:
🔹قوله عليه السلام تفقهوا في الدين: حمله الأكثر على تعلم فروع الدين إما بالاجتهاد أو بالتقليد، و يمكن حمله على الأعم من الأصول و الفروع بتحصيل اليقين فيما يمكن تحصيله فيه و بالظن الشرعي في غيره.
📚مرآة العقول ج ۱ ص ۱٠٠
۳. نیز علامه در کتاب حق الیقین به ظواهر آیات استدلال می کند:
🔹خلاف است در آنكه مؤمن بعد از آنكه متصف بايمان حقيقى در نفس الامر باشد آيا ممكن است كه كافر باشد يا نه اكثر متكلمين عامه و خاصه را اعتقاد آنست كه ممكن است كه زايل شود بلكه واقع است و ظواهر بسيارى از آيات دلالت بر اين ميكند چنانكه فرموده است آنها كه كافر شدند بعد از ايمان ايشان پس زياد كردند كفر خود را هرگز قبول نميشود توبه ايشان و ايشانند گمراهان و ايضا فرموده است اى گروهى كه ايمان آورده ايد اگر اطاعت كنيد فريقى از آنها را كه كتاب بايشان داده شده است بر ميگردانند شما را بعد از ايمان شما كافران و باز فرموده است إِنَّ الَّذِينَ ارْتَدُّوا عَلى أَدْبارِهِمْ مِنْ بَعْدِ ما تَبَيَّنَ لَهُمُ الْهُدَى الشَّيْطانُ سَوَّلَ لَهُمْ وَ أَمْلى لَهُمْ و باز فرموده است يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ- الخ و از اين باب آيات بسيار است.
📚حق الیقین ص ۵۴۸
@Talabeh_nevesht110
🔹جدیدا فهمیدم که شیخ حرّ عاملی (ره) ناصبی به هر معنا را حلال الدم می داند.
🔻او در باب «۲۷- بَابُ قَتْلِ مَنْ سَبَّ عَلِیّاً أَوْ غَیْرَهُ مِنَ الْأَئِمَّةِ ع وَ مُطْلَقِ النَّاصِبِ مَعَ الْأَمْنِ» مطلق ناصبی را حلال الدم می داند. در آخر این باب می گوید: أَقُولُ: وَ تَقَدَّمَ مَعْنَی النَّاصِبِ فِی الْخُمُسِ... یعنی برای معنی ناصب حلال الدم به باب دوم از «أَبْوَابُ مَا یَجِبُ فِیهِ الْخُمُسُ» رجوع کنید حدیث ۳ و ۱۴.
🔘اما حدیث ۳ و ۱۴ از «بَابُ وُجُوبِ الْخُمُسِ فِی غَنَائِمِ دَارِ الْحَرْبِ وَ فِی مَالِ الْحَرْبِیِّ وَ النَّاصِبِ وَ عَدَمِ وُجُوبِهِ فِی غَیْرِ الْأَشْیَاءِ الْمَنْصُوصَةِ وَ أَنَّهُ یَجِبُ مَرَّةً وَاحِدَةً» چه احادیثی اند؟
⬅️۳- وَ فِی عِقَابِ الْأَعْمَالِ عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ إِدْرِیسَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ إِسْحَاقَ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ حَمَّادٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: لَیْسَ النَّاصِبُ مَنْ نَصَبَ لَنَا أَهْلَ الْبَیْتِ- لِأَنَّکَ لَا تَجِدُ أَحَداً [۵] یَقُولُ أَنَا أُبْغِضُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ- وَ لَکِنَّ النَّاصِبَ مَنْ نَصَبَ لَکُمْ وَ هُوَ یَعْلَمُ أَنَّکُمْ تَتَوَلَّوْنَّا وَ أَنَّکُمْ مِنْ شِیعَتِنَا.
⬅️۱۴- مُحَمَّدُ بْنُ إِدْرِیسَ فِی آخِرِ السَّرَائِرِ نَقْلًا مِنْ کِتَابِ مَسَائِلِ الرِّجَالِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ زِیَادٍ وَ مُوسَی بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ عِیسَی قَالَ کَتَبْتُ إِلَیْهِ یَعْنِی عَلِیَّ بْنَ مُحَمَّدٍ ع أَسْأَلُهُ عَنِ النَّاصِبِ هَلْ أَحْتَاجُ فِی امْتِحَانِهِ إِلَی أَکْثَرَ مِنْ تَقْدِیمِهِ الْجِبْتَ وَ الطَّاغُوتَ وَ اعْتِقَادِ إِمَامَتِهِمَا فَرَجَعَ الْجَوَابُ مَنْ کَانَ عَلَی هَذَا فَهُوَ نَاصِبٌ.
@Talabeh_nevesht110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️جواب آیت الله سید منیر خباز به کسانی که می گویند چرا در منبرتان مسائل سیاسی نیز نمی گویید؟
🔹چون من بر منهج آیت الله سید خوئی و سید سیستانی هستم.
🔹من منبر حسینی را برای مسائل سیاسی خرج نمیکنم، هر چند در جای خود در مجلسی و نشستی که به سیاست ربط داشته باشد، به مسائل سیاسی متعرض میشوم.
🔹پرداختن به مسائل سیاسی در منبر، منبر و نفوذ آن را در دل مردم، ضعیف می کند.
🔹قضایای سیاسی نیز هر زمان تغییر می کنند و رنگ های مختلفی به خود میگیرند! یک روز باید طرف فلان جبهه را بگیری! روز دیگر از جبهه و افراد دیگر!
@Talabeh_nevesht110
🔺رسول خدا صلی الله علیه و آله به توسط چه کسانی مسموم و شهید شد؟
1⃣علی بن ابراهیم قمی (ره) در تفسیرش می نویسد: فَاجْتَمَعُوا أَرْبَعَةً عَلَی أَنْ یَسُمُّوا رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله؛ آن دو زن و پدرشان با هم جمع شدند تا رسول خدا صلی الله علیه و آله را مسموم کنند.
📚تفسير القمي ج ۲، ص ۳۷۶
2⃣عیّاشی در تفسیر خود از امام صادق علیه السلام نقل می کند: فَسُمَّ قَبْلَ اَلْمَوْتِ، إِنَّهُمَا سَقَتَاهُ » فَقُلْنَا: إِنَّهُمَا وَ أَبَوَيْهِمَا شَرُّ مَنْ خَلَقَ اَللَّهُ؛ رسول خدا صلی الله علیه و آله قبل از مرگ مسموم شد! آن دو زن او را قبل از مرگ مسموم کردند! پس همانا ما اهل بیت می گوییم: آن دو زن و پدرانشان بدترین مخلوقات اند.
📚التفسير للعیاشی ج ۱، ص ۲۰۰
3⃣علامه زین الدین بیاضی از محدثین قرن هشتم در الصراط المستقیم به سندی از امام صادق علیه السلام نقل می کند که: فَاجْتَمَعَا عَلَى أَنْ يَسْتَعْجِلاَ ذَلِكَ عَلَى أَنْ يَسْقِيَاهُ سَمّاً فَلَمَّا أَخْبَرَهُ اَللَّهُ بِفِعْلِهِمَا هَمَّ بِقَتْلِهِمَا فَحَلَفَا لَهُ أَنَّهُمَا لَمْ يَفْعَلاَ فَنَزَلَ يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ كَفَرُوا لاٰ تَعْتَذِرُوا اَلْيَوْمَ؛ آن دو زن قرار گذاشتند تا هر چه زود به رسول خدا صلی الله علیه و آله سمّ دهند، خداوند به رسول الله وحی کرد و نقشه آنان را خبر داد و رسول خدا خواست آن دو را بخاطر این نقشه شان به قتل برساند که آن دو به قسم خوردن و توبه کردن افتادند که چنین کاری نخواهیم کرد که آیه نازل شد: ای کسانی که کافر شده اید امروز عذرخواهی نکنید!
📚الصراط المستقيم ج ۳، ص ۱۶۸
❇️چند نکته را نیز ملاحظه کنید:
🔹سوابق پدران آن دو زن که در شمار منافقینی بودند که بین خود عهد بستند (صحیفه ملعونه) تا نگذارند خلافت در امیرالمومنین علیه السلام مستقر شود و رسول خدا صلی الله علیه و آله را در اولین فرصت به قتل برسانند.
🔹جریان جنگ تبوک در گردنه عقبه و غدیر خم در تنگه هرشی نیز ملاحظه کنید که آن دو در شمار کسانی بودند که در این ترور ناموفق شیطانی دست مستقیم داشتند.
🔹کشتار هایی که پدران آن دو زن بعد از غصب خلافت انجام دادند را نیز ملاحظه کنید مانند شهادت حضرت زهراء علیها السلام و قتل مالک بن نویره و ترور سعد بن عباده و ترور ناموفق امیرالمومنین علیه السلام.
🔹توبیخات شدید با الفاظ سنگین در آیات سوره تحریم نسبت به آن دو زن را ملاحظه کنید، از قبیل اینکه:
⚠️توبه کنید، قلب های شما از حق منحرف شده است!
⚠️اگر بر ضد رسول خدا کاری انجام دهید خدا و صالح المومنین ملائکه با پیامبر است!
⚠️تهدید به طلاق و اینکه پیامبر بجای شما با زنان مسلمان و مومنی ازدواج کند.
⚠️ای کسانی که کافر شدید اعتذار نکنید!
⚠️ای پیامبر با کفار و «مناففین» مقابله کن و بر آن ها سخت بگیر!
⚠️مثال زدن زنان کافر نوح و لوط در خیانت به نوح و لوط
@Talabeh_nevesht110
💠آیا رسول خدا (صلی الله علیه و آله) توسط گوشت سمّی که در خیبر خورد مسموم و شهید شد❓
⬅️دو روایت در این مورد در کتاب بصائر الدرجات نقل شده است که اشکالاتی به متن شان وارد است:
⭕️معارضه با روایات دیگر
1⃣اول معارضه با روایاتی که گفتند رسول خدا از این گوشت سمّی زن یهودیه نخورد و شیعه و سُنی این را نقل کردند و گفتند رسول خدا فرمود: این غذا را بردارید که مسموم است.
🔹هُوَ أَنَّهُ اوتي بِشَاةٍ مَسْمُومَةٍ أَهْدَتْهَا لَهُ اِمْرَأَةٌ مِنَ اَلْيَهُودِ بِخَيْبَرَ، و كَانَتْ سَأَلَتْ أَيُّ شَيْءٍ أَحَبُّ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ و آلِهِ و سلّم مِنَ اَلشَّاةِ؟ فَقِيلَ لَهَا: اَلذِّرَاعُ، فَسَمَّتِ اَلذِّرَاعَ، فَدَعَا صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ و آلِهِ و سلّم أَصْحَابَهُ إِلَيْهِ فَوَضَعَ يَدَهُ، ثُمَّ قَالَ: «اِرْفَعُوا فَإِنَّهَا تُخْبِرُنِي أنّها مسمومة».
📚إعلام الوری بأعلام الهدی ج ۱، ص ۸۰
🔹مِنْهَا: أَنَّهُ أُتِيَ بِشَاةٍ مَسْمُومَةٍ أَهْدَتْهَا لَهُ اِمْرَأَةٌ يَهُودِيَّةٌ وَ مَعَهُ أَصْحَابُهُ فَوَضَعَ يَدَهُ ثُمَّ قَالَ اِرْفَعُوا أَيْدِيَكُمْ فَإِنَّهَا تُخْبِرُنِي أَنَّهَا مَسْمُومَةٌ .
📚الخرائج و الجرائح ج ۱، ص ۲۷
2⃣دوم معارضه با روایتی که فرموده شده این سمّ به اعجاز الهی هیچ اثری در پیامبر نکرد و همانطور که آتش بر ابراهیم علیه السلام سرد شد، زهر نیز بر پیامبر بی اثر شد:
🔹قَالَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : ... مُحَمَّدٌ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لَمَّا نَزَلَ بِخَيْبَرَ سَمَّتْهُ اَلْخَيْبَرِيَّةُ اِنْتِقَاماً لِمَنْ قُتِلَ مِنْ قَوْمِهَا فَصَيَّرَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ اَلسَّمَّ فِي جَوْفِهِ بَرْداً وَ سَلاَماً إِلَى مُنْتَهَى أَجَلِهِ فَالسَّمُّ يُحْرِقُ إِذَا اِسْتَقَرَّ كَمَا أَنَّ اَلنَّارَ تُحْرِقُ.
📚روضة الواعظین ج ۱، ص ۶۱
3⃣سوم معارضه با صحیحه یا موثقه زراره که ظاهر آن می رساند این سمّ به پیامبر ضرری نکرد و پیامبر نیز از آن زن یهودیه درگذشت و عفو کرد و اساسا آن زن برای امتحان اینکه این پیامبر حقیقتا پیامبر است یا نیست سمّ داد تا اگر سالم ماند و سمّ اثری نکرد، بر نبوت حضرت دلیل باشد.
🔹مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنِ ابْنِ فَضَّالٍ عَنِ ابْنِ بُکَیْرٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ (علیه السلام) قَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أُتِیَ بِالْیَهُودِیَّةِ الَّتِی سَمَّتِ الشَّاةَ لِلنَّبِیِّ صلی الله علیه و آله فَقَالَ لَهَا مَا حَمَلَکِ عَلَی مَا صَنَعْتِ فَقَالَتْ قُلْتُ إِنْ کَانَ نَبِیّاً لَمْ یَضُرَّهُ وَ إِنْ کَانَ مَلِکاً أَرَحْتُ النَّاسَ مِنْهُ قَالَ فَعَفَا رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله عَنْهَا.
📚الکافي ج ۲، ص ۱۰۸
4⃣چهارم معارضه با نقلی که مرحوم علی بن ابراهیم قمی در تفسیرش و عیاشی در تفسیرش دارد که گفته شده آن دو زن و پدرشان در قتل پیامبر سمّ دادند.
⭕️موافقت با عامه
🔹وجه موافقت نیز معلوم است، آنان یا گفتند پیامبر شهادت نرسیده یا هم گفتند زن یهودیه سمّ داد و شهید شد. بر این اساس باید اخذ به روایاتی کرد که خلاف عامه باشد. با اینکه یکی از مرجحات روائیه در اختلاف بین دو روایت، اتقان سند است، اما چون در اینجا احتمال تقیه وجود دارد روایتی -ولو صحیح السند- به جهت موافقت با عامه مرجوح می شود. امام صادق علیه السلام فرمود: مَا سَمِعْتَ مِنِّي يُشْبِهُ قَوْلَ اَلنَّاسِ فِيهِ اَلتَّقِيَّةُ؛ هر چه از سخنانم شنیدی که شبیه سخن اهل سنت است، بدان که در آن تقیه صورت گرفته است. (تهذيب الأحکام ج ۸، ص ۹۸) تمام متن این چند روایت نیز عین روایات و اقاویل عامه است حتی تا آنجایی که آن گوشت سمّی بعد از خوردن رسول خدا به سخن می آید که من را نخور و من سمّی هستم! (نمی دانیم چه فایده ای در این سخن بود؟ اگر هدف از تکلم گوشت حفظ جان رسول خدا بود که این را باید قبل از خوردن میگفت).
⭕️بُعد عقلی و عادی
🔹اشکال دیگر به این چند روایت اینکه اگر واقعا اثر سمّ بصورت معجزه رفع نشده بود و این سمّ در شهادت پیامبر دست داشت و علت و سبب بود، هم عقلا و هم عادتا زنده ماندن پیامبر و فعالیت روزانه اش بصورت انسان های عادی بسیار بعید بود.
🔹توضیح مسأله اینکه جنگ خیبر سال هفتم هجری واقع شده است و رسول خدا در سال یازدهم هجری از دنیا رفته است (فاصله را ببینید) خیلی بعید است که سمّی این همه سال اثر نکند و چندین سال بعد اثر بگذارد آن هم اثری در حد قتل. بعد غزوه های پیامبر را در مدت این سال ها مشاهده کنید (از قبیل غزوه حنین و فتح مکه و غزوه موته و تبوک) که در جنگ حنین نقل است پیامبر رجز میخواند و حمله ور میشد و حج رفتن های پیامبر و خطبه ها و ازدواج های حضرت در این سال ها.
@Talabeh_nevesht110