دلار 28500تومانی حذف نشده است
هامونی(مدیر پژوره مرکز مبادله طلا و ارز):
در سامانه نیما تأمین ارز کالاهای سیاسی، دارو و تجهیزات پزشکی با نرخ 25800 تومان انجام خواهد شد ولی مازاد آن در تالار حواله ارز مرکز مبادله عرضه خواهد شد.
برای تأمین نیازهای اساسی از جمله دارو و تجهیزات پزشکی و کالای اساسی کماکان نرخ دلار 28500 تومان است. برای مابقی نیازهای ارزی از طریق بازار حواله مرکز مبادله ارزی اقدام خواهد شد.
(در خصوص مقاصد ارز خدماتی) بیش از 60 سرفصل است که شامل ارز مسافرتی، دانشجویی، فرصتهای مطالعاتی، بیماران، شرکتهای هواپیمایی، حملونقل و... میشود.
(درباره اینکه "بنابراین ارز سهمیهای 5000 یورو حذف شده است؟") بله؛ ارزهایی در سرفصلهای جدید اختصاص خواهد شد که جایگزین همان ارز با کارت ملی است. بالغ بر 60 سرفصل که برخی از آنها بدون سقف است جایگزین ارز سهمیهای شده است. هزینه درمان، فرصتهای مطالعاتی و... بدون سقف هستند، البته بخش درمانی سرفصلهای جداگانهای دارد که برای هر بخش تفکیک شده است.
(در خصوص محدودیتهای ایجادشده برای خرید و فروش ارز در صرافیها) بانکها و صرافیهای بانکی مجاز نیستند که ارز شرکتهایی را که به این بخش فروخته میشود به صرافیهای تضامنی بفروشند، یکسری صنایع خاصی هستند که میتوانند مراجعه کنند که جزئیات این بخش را در مرکز مبادله ارزی اعلام خواهیم کرد.
(با بیان اینکه در مرکز مبادله طلا و ارز، در وهله اول بانک ملی و بعد سایر بانکها و صرافیهای بانکی فعال خواهند بود و صرافیهای تضامنی نیز به این چرخه وارد خواهند شد.) متقاضیان در این خصوص بایستی با مراجعه به بانکها و صرافی های عامل نسبت به ثبت درخواست و ارایه مدارک اقدام نموده و ارز مورد نیاز متقاضیان پس از بررسی و تایید مدارک توسط نمایندگان دستگاههای ذیربط مستقر در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، از طریق شعب بانکی و صرافی ها به آنها ارایه خواهد شد.
(در خصوص تالار حواله) در این بازار صادرکنندگان عمده اعم از فولادی ها، پتروشیمی ها و ... نسبت به عرضه ارز اقدام می کنند و واردکنندگان می توانند ارز مورد نیاز خود را از این تالار تهیه نمایند. مکانیزم کشف قیمت در این تالار بر اساس عرضه و تقاضا بوده و میانگین نرخ در این بازار به صورت روزانه به صورت رسمی اعلام خواهد شد./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ کامل خاندوزی درباره اقدامات و برنامههای دولت برای اصلاح حکمرانی اقتصادی
🔹سخنگوی اقتصادی دولت در واکنش به مقدمه خبرنگاری که پراید ۳۰۰ میلیونی و دلار ۴۹ هزار تومانی را ناشی از حکمرانی غلط اقتصادی معرفی کرد و درباره برنامه دولت برای اصلاح الگوی حکمرانی اقتصادی سوال پرسید، ضمن ارائه ۶ دقیقه پاسخ درباره اصلاح الگوی حکمرانی اقتصادی، گفت: در نشست بعدی دادههایی ارایه خواهم داد که نشان میدهد برخی تحلیلهای اقتصادی که در فضای شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، درست نیست.
🔹برخی رسانهها با تقطیع بخش ابتدایی سخنان وزیر اقتصاد سعی داشتند اینطور القا کنند که خاندوزی برای پاسخگویی آمادگی نداشته و از پاسخ به سوال طفره رفته است./بدون سانسور
پ ن: کشور در حال #جنگ_اقتصادی هست بعد یه عده هم با تیتر زدن ها و تقطیع های بی انصافانه و ناجوانمردانه به دشمن کمک می کنن که واقعا جای تاسف داره.
کلیپ رو هم ببینید، توضیحات خوبی می ده.
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سخنگوی اقتصادی دولت: شاهد یک #جنگ_ارزی علیه مردم ایران هستیم
خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت گفت: ما شاهد یک جنگ ارزی علیه مردم ایران هستیم که شبکه ها و کانال های قمار بازی و قاچاق ارز عددهایی ساختند که اساسا با واقعیت های صادراتی و وارداتی کشور هیچ تناسب نداشت./بازار تی وی
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺دادستان کل کشور: اعضای هیات عالی #مولدسازی در قبال تخلف مصونیت قضایی ندارند
حجت الاسلام منتظری، دادستان کل کشور گفت: مصونیت قضایی تنها در قبال تصمیمات آن هم بر اساس نظرات کارشناسی برای اعضای هیئت عالی مولدسازی داراییها اعمال میشود و هر کجای این فرآیند مولدسازی تخلفی مشاهده شود هیچ فردی مصونیت قضایی ندارد./بازار تی وی
@tahlilhayeeghtesadi
سفر پادشاه عمان با محوریت احیای برجام به ایران
▪️مذاکره غیرمستقیم خزانهداری آمریکا با بانک مرکزی
«علیزاده» عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی:
🔹امیرعبدالهیان در جلسه امروز درباره مذاکرات هستهای گفت، مقامات عمانی اخیراً بارها تمایل خود را برای ایفای نقش میانجیگری بین ایران و آمریکا برای به سرانجام رساندن مذاکرات هستهای بیان کرده است.
🔹در همین راستا پادشاه این کشور اعلام کرده است که در تلاش است تا با پیامهایی که میان مقامات ایران و آمریکا تبادل میکند، در آیندهای نزدیک و با خبری خوش به ایران سفر کند.
🔹اتفاق دیگری که در ارتباط با مسائل پولی و بانکی افتاده، ورود بانک مرکزی قطر به مناقشه ایران و آمریکا و ایفای نقش واسطه در این حوزه است.
🔹در همین چارچوب مذاکرات غیرمستقیمی میان خزانهداری آمریکا و بانک مرکزی ایران به واسطه بانک مرکزی قطر در جریان است./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
جزئیاتی از سرمایهگذاری ۵۰ میلیارددلاری چین در ایران
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس:
🔹به گفته آقای امیرعبدالهیان در سفر اخیر رئیسجمهور به چین، دو کشور حدود ۵۰ میلیارد دلار تفاهمنامه همکاری اقتصادی را نهایی کردند که ذیل آن ۱۹ قرارداد به امضای طرفین رسیده است.
🔹بر همین اساس قرار است چینیها تا پایان دولت سیزدهم حدود ۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در ایران را محقق کنند.
🔹از جمله پروژههایی که مورد توافق طرفین قرار گرفته بحث احداث نیروگاه ۴ هزار مگاواتی اتمی در سواحل مکران بوده که با موافقت رئیسجمهور کشورمان همراه شده است.
🔹همچنین در حوزههای زیرساختی چون راه و بندر و همچنین محصولات کشاورزی و لبنی قراردادهای سرمایهگذاری عملیاتی میان دو کشور به امضا رسیده است./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
🔻با اجرای بسته جدید، هرگونه نیاز واقعی ارزی در مسیر قانونی و مشخص پاسخ میگیرد و خرید و فروش خارج از مرکز مبادله و یا بانکها و کارگزاریهای رسمی در حکم قاچاق ارز و طلا بوده و با آن برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
irna.ir/xjLP9J
@tahlilhayeeghtesadi
🔴 مرکز مبادلات ارز و طلا قیمت دلار را کاهشی خواهد کرد/ اگر مرکز مبادله ارز و طلا سه ماه پیش راه می افتاد، دلار حتی با بدترین فشارهای تحریمی از ۳۵ هزار تومان بالاتر نمیرفت/ اثرات راه اندازی این مرکز را در هفته های آینده خواهید دید
🔹احمد صالحی، مشاور رئیس سازمان توسعه تجارت در گفتگو با «نود اقتصادی»: راهاندازی مرکز مبادلات ارز و طلا حتما قیمت ارز و سکه را در بازارها با کاهش مواجه خواهد کرد، زیرا میتوان با ایجاد چنین سازمانی بیشترین مدیریت را بر این بازارها داشت.
🔹من معتقدم اگر چنین اتفاقی سه ماه پیش رخ میداد و چنین مرکزی تشکیل می شد میتوانست از پرش قیمت ارز و رسیدن آن به مبلغ فعلی جلوگیری کند. به جرات میگویم اگر بانک مرکزی سه ماه پیش مرکز مبادلات ارز و طلا را راه اندازی میکرد، حتی با شدیدترین فشارها، قیمت ارز به بالای ۳۵ هزار تومان نمیرسید. البته این را هم بگویم که باید به مرکز مبادلات ارز و طلا وقت داد و از همان روز اول توقع نداشته باشیم قیمت ارز بریزد، در میان مدت با این مکانیزم، قطعا قیمت دلار به یک ثبات مناسب خواهد رسید/اقتصاد ما
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦صدور خدمات فنی مهندسی و پالایش فراسرزمینی نفت/خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزیر صمت: ریشه اصلی مشکلات اقتصادی بههمریختگی سازوکاری است
🔹ریشه اصلی مشکلات اقتصادی کشور، بههم ریختگی سازوکاری است؛ یعنی نهادها، قوانین، مقررات، فرآیندها، تصمیمات و سازوکارها دچار اشکال هستند.
🔹در ۱۰ ماهه امسال در مقایسه با ۱۰ ماهه پارسال، صادرات غیر نفتی رشد ۱۷.۷ درصدی داشته است.
🔹صادرات بهدلیل ارزآوری و تامین منابع ارزی برای واردات اهمیت دارد. باید به تولید و صادرات کالاهایی بپردازیم که کمتر کشوری به آن ورود کرده است./فارس
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قیمت پرداختی مردم برای آب تنها ۴۰ درصد هزینههای تمام شده تولید و توزیع آب را پوشش میدهد و این فاجعه است/ قیمت آب در ایران براساس تورم نزولی است
👤 حسین سجادیفر، مدیر دفتر توسعه پایدار شرکت آب و فاضلاب:
🔹استمرار خدمات شرکتهای آب و فاضلاب سخت است و اکثر آنها زیان دهند/کانال رصد تحلیل های روز
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦پرداخت وام اشتغال مددجویان در پیچوخمهای بانکی
🔹۴ بانک صادرات، رفاه، توسعه تعاون و سپه کمترین تسهیلات را به مددجویان کمیته امداد پرداخت کردهاند.
🔹قرار بود تا پایان سال، ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد شود که با همکاری نکردن این بانکها، فقط ۶۵ درصدِ این برنامه اشتغالزایی محقق شده است./خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
🔻نرخ تورم ماهانه در بهمن ماه کاهش یافت
مرکز آمار ایران:
🔹نرخ تورم ماهانه بهمن ۱۴۰۱ نزولی شد و به ٣,٥ درصد رسید که در مقایسه با دی ماه، ٠.٨ واحد درصد کاهش داشته است./رجانیوز
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🟠 جزییات سهمیهبندی سوختگیری بنزین در کشور از زبان سخنگوی جایگاهداران سوخت:
🔻در استانها با کارت سوخت شخصی در هر بار ۳۰ تا ۴۰ لیتر میتوان سوخت دریافت کرد و برای سوختگیری دوم باید ۴ ساعت از سوختگیری اول گذشته باشد.
🔻سهمیه کارت سوخت جایگاهدار از ۶۰ لیتر به ۳۰ لیتر تقلیل پیدا کرده است و محدودیتی ندارد.
🔻خودروهای عمومی در هر روز دو بار میتوانند سوختگیری کنند.
مدیر سامانه هوشمند سوخت هم اینطور گفته:
🔻برای مدیریت مصرف، سقف سوختگیری با کارتهای شخصی هر سه ساعت ۴۰ لیتر در تمامی استانها به جزء تهران اجرایی شده است.
🔻هدف از این کار مدیریت مصرف سوخت در کشور است، اما این موضوع برای تهران اجرایی نمیشود.
🔻این ۴۰ لیتر را میتوانند هر ۴ ساعت تجدید کنند و سقف آن نیز، سه بار در روز است که با این وجود روزانه ۱۲۰ لیتر امکان سوختگیری وجود دارد که قبلا ۱۸۰ لیتر بوده است/نسیم آنلاین
@tahlilhayeeghtesadi
🔻احمد وحیدی در ادامه سفر به جنوب سیستان و بلوچستان بزرگترین کارخانه تولید خوراک دام کشور در این استان را افتتاح کرد.
🔹با احداث این کارخانه علاوهبر افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی و دامپروری درآمد کشاورزان و دامداران سیستان و بلوچستان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
🔹گفتنی است؛ در این طرح ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم از برکات این طرح در سیستان و بلوچستان بهرهمند میشوند./پایگاه اطلاع رسانی دولت
@tahlilhayeeghtesadi
✅ توجه ویژه روسیه به کریدور شمال-جنوب
پوتین رئیس جمهور روسیه در مجمع فدرال این کشور گفت:
🔹مسئولان اقتصادی ثبات اقتصاد را حفظ کرده و مانع از بروز کسری بودجه و فروپاشی نظام مالی کشور شدند.همه فرصت ها برای پیشرفت وجود دارد.
🔹این روسیه نیست که تسویه حساب های دلاری را کاهش می دهد، غرب مسبب اصلی این روند است و همه این کارها را با دستان خود انجام داده است و هماکنون سهم روبل در تسویه حساب های تجاری خارجی دو برابر شده است.
🔹روسیه در واقع به چرخه جدیدی از توسعه اقتصادی گام میگذارد.همهفرصت ها برای پیشرفت در بسیاری از عرصهها وجود دارد.
🔹این کشور کریدورهای لجستیکی جدید خواهد ساخت، مسیرهای داخلی و خروجی به آسیا را توسعه خواهد داد. دولت توجه ویژه ای به کریدور بین المللی "شمال-جنوب"، "راه آهن ترانس سیبری"، مسیر بایکال - آمور، مسیر دریای شمال نشان خواهد داد.
🔹این امر باعث گسترش و تعمیق همکاری با چین، هند، ایران و سایر کشورهای دوست خواهد شد./نورنیوز
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 بسته ارزی جدید بانک مرکزی برای کنترل بازار/خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 هدف باورنکردنی آمریکا از شروع #جنگ_ارزی با ایران
🔻 با تبیین امیر پوردستان
👈 آمریکا جنگ ارزی را بر علیه مالزی نیز پیاده کرد به طوری که ماهاتیر محمد به مقام معظم رهبری گفت:"ما در یک شب فقیر شدیم، بیچاره شدیم"
👈 آمریکا جنگ ارزی را بر علیه چین نیز پیاده کرد و 40 درصد اقتصاد چین را نیز نابود کرد
👈 بر علیه ما، علاوه بر مادر تحریم ها، جنگ ارزی را نیز پیاده کرد و نبا داشتند دلار را تا 120 هزار تومان افزایش دهند
👈 اگر نبود تدابیر و راهبردهای ترسیمی مقام معظم رهبری، قطعا آمریکا در سیاستهاش بر علیه ایران، پیروز میشد
👈 الانم این باور که میتوانند در جنگ ارزی بر علیه ایران به پیروزی برسند در حال رنگ باختن در نزد آمریکایی ها هست
❇️ بسیار مراقب باشیم که در این اوضاع، ما ناخواسته تکمیل کننده پازل دشمن نباشیم و به نفع او، یقه نظام و مسئولان را نگیریم/کانال صراط
@tahlilhayeeghtesadi
قیمت بنزین افزایش نمییابد
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی:
🔹سقفگذاری سوخت گیری در هر نوبت با کارت سوخت در برخی نقاط، بهدلیل مدیریت عرضه در ایام سرد سال است که بتوانیم بدون هیچ مشکل و وقفهای، در تمامی جایگاههای عرضه سوخت، سوخترسانی را داشته باشیم.
🔹محدودیتی در سوختگیری با کارت سوخت در تهران و کلانشهرها نداریم و قرار هم نیست محدودیتی اعمال شود .
🔹افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست و در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ نیز در خصوص افزایش قیمت بنزین چیزی آورده نشده است./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
🇮🇷 ایران، فاتح جنگ اقتصادی
▪️میگویند: یک فاتحه نثار کنید اقتصاد را
▫️میگویم: این قبری که سرش فاتحه میخوانید، مرده داخلش نیست.
🔻به نظرم اساسا فهم نکردن مقوله #جنگ، در عرصههای مختلف باعث چنین نگاههایی میشود.
در جنگ ۸ ساله اگر به کشور نگاه میکردید، ویرانی و بیخانمانی و آوارگی فراوان بود؛ اما ما پیروز میدان جنگ بودیم. چرا که اراده دشمن را شکستیم. میخواست سر به تنمان نباشد ولی ایستادیم. سفت و محکم.
🔻اگر مقوله جنگ را فهم نکنیم، میگوییم ما در جنگ ۸ساله شکست خوردیم. همانطور که عدهای گفتند.
اعلام پیروزی به معنای ندیدن ویرانیها نیست. اصلا افقش افق بالاتریست.
🔺در عرصههای فرهنگی و اقتصادی هم همینگونه است.
🔻در #جنگ_اقتصادی دشمن سر از پا نمیشناخت. فلج کننده ترین تحریمهای تاریخ را علیه ما وضع کردند. حتی جنگ نظامی، امنیتی و تبلیغاتی راه انداختند که اقتصاد ما را فلج کنند.
🔻بله دور و اطراف مان را که نگاه میکنیم، ویرانیهای جنگ اقتصادی روح و جانمان را آزار میدهد.اقدامات دشمن با اشکالات مدیریتی دست به دست هم دادند. تورم به بالای ۵۰ درصد رسید. تولید کشور به احتضار افتاد. سرمایهگذاری در کشور کم شد. فاصله طبقاتی بیشتر شد. دیپلماسی اقتصادی زمین خورد. ولی برای فهم پیروزی و شکست باید از افق بالاتری به مسئله نگاه کرد.
✅ با وجود تمام این مسائل اقتصاد کشور فلج نشد و دشمن با زبان خود شکست تحریمهای فلجکننده را اعلام کرد.
🔻همین که جوانه های رشد اقتصادی درخت تناور انقلاب نمایان شد، دشمن به حیس و بیس افتاد.
🔻اقتصادی که برای نابودیاش میلیاردها دلار خرج کرده، در حال رشد است. تولید در کشور در حال جان گرفتن است. دیپلماسی اقتصادی به سرعت در حال رشد است. حرکتی آغاز شده برای پایان دادن به حاکمیت دلار. تجارت غیر نفتی کشور رشد فراوانی کرده.
🔻دشمن که رشته خود را پنبه میبیند باز میلیاردها دلار خرج میکند و اغتشاشات را در کشور به راه میاندازد و سرویسهای جاسوسی متعددی وارد کار میشوند و هزینههای گزاف میکنند.
🔶 سوالم از عزیزان این است: مرده مگر زدن دارد؟ اگر اقتصاد مُرده، چرا میلیاردها دلار خرجش میکنند؟
🔷 چون دشمن زیرک ما از همان افق بالا صحنه را میبیند و با تحلیلهای خالهزنکی سر کوچه فعالیت نمیکند.
🔺دشمن به چشم خویشتن بیند که جانش میرود./کانال پرندیات
@tahlilhayeeghtesadi
پیگیری ویژه ۱۰ پروژه اولویت دار پتروپالایشگاهی توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
به گزارش مسیر اقتصاد جلسه «کمیته پتروپالایشگاه» ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی روز گذشته با حضور دبیر ستاد، معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهور، مسئولین وزارت نفت و مدیران و سهامداران اصلی پروژه در ساختمان کوثر ریاست جمهوری برگزار شد. این کمیته ماموریت پیگیری ۱۰ پروژه از ۱۶ پروژه اولویت دار دولت در «طرح توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز» ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را بر عهده دارد.
محمد امینی رعیا مشاور معاون اول رئیس جمهور و دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در این جلسه گفت:
رویکرد ستاد در دولت سیزدهم تغییر کرده است و به ماموریت اصلی خود که مدنظر رهبر معظّم انقلاب بوده، یعنی پیشبرد اقدامات ویژه، جهشی و فوق العاده جهت مقاوم سازی اقتصاد، بازگشته است. در این راستا نیز اقدامات اولویت دار اعم از پروژه های زیرساختی، تسهیل گری و قاعده گذاری که جزو وظایف دولت است، ذیل طرحها در دستور کار قرار می گیرد.
در گذشته تعداد زیادی پروژه جاری دستگاه ها در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب می شد و برای پیگیری آن هم گشایش خاصی صورت نمی گرفت، اما در دوره جدید بناست طرحهای محدود اما موثر و راهبردی در دستور کار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قرار گیرد و به عنوان «طرحهای اولویت دار دولت» تا حصول نتیجه و به صورت میدانی پیگیری شود و موانع و گلوگاههای آن برطرف گردد.
در ادامه این جلسه، حمید پاداش معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهور گفت:
قرار است طرح هایی که در ستاد به عنوان اولویت دولت منتخب می شود، به صورت ویژه پیگیری شود و مانع زدایی و تسهیل گری لازم برای آن انجام گیرد تا به نتیجه برسد و در این زمینه همه ظرفیت های دولت را فعال خواهیم کرد. جایگاه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای تصویب طرحهای اولویت دار دولت با توجه به ظرفیت آن مناسب است و می تواند در پیشبرد این موارد کمک نماید.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی شکل گرفته و رئیس آن معاون اول رئیس جمهور است. به همین دلیل، این ستاد ظرفیت ویژه ای در مانع زدایی، رفع گلوگاه ها و تسریع در پیشبرد طرحهای اولویت دار دولت دارد که ان شاالله مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
امینی رعیا دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در ادامه گفت:
طرحهای ستاد در چارچوب یک نقشه کلان برای مقاوم سازی اقتصاد و ساخت درونی قدرت شکل گرفته و هر کدام یک بخش مهم و راهبردی از پازل اقتصاد مقاومتی را محقق خواهد کرد. طرح توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز و پروژه های ذیل آن نیز که به عنوان اولویت از میان صدها پروژه منتخب شده، در همین چارچوب بوده و برای عبور از خام فروشی و ایجاد مزیت رقابتی و بروزرسانی شده برای کشور در تعامل با شرکای منطقه ای است و برش همکاری با کشورهای بزرگ منطقه نیز در آن وجود دارد.
۱۰ پروژه ای که موضوع پیگیری این کمیته است، ۳ پتروپالایشگاه اولویت دار و ۷ طرح ارتقای پالایشگاهی است که در واقع به نوعی تبدیل پالایشگاه به پتروپالایشگاه محسوب می شود.
... در کمیته پتروپالایشگاه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ۱۰ پروژه ذیل از ۱۶ پروژه مصوب طرح توسعه زنجیره ارزش پیگیری خواهد شد که عناوین آن به قرار زیر است:
ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت تبریز
ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت شیراز
ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت تهران
ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت اصفهان
ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت بندرعباس
ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت شازند اراک
ارتقاء و بهینه سازی پالایشگاه نفت آبادان
احداث پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه نفت شهید سلیمانی
احداث پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه نفت مروارید مکران
احداث پتروپالایشگاه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گاز مهر خلیجفارس
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
نوسان نرخ ارز و چند نرخی بودن آن مانع اجرای پیمان پولی نیست
نوسان نرخ ارز و چند نرخی بودن آن از عوامل مهم کاهش انگیزه بانکهای تجاری و تجار بخش خصوصی به منظور استفاده از پیمانهای پولی است. در صورتیکه پول ملی یکی از کشورها یا هر دو کشور طرف پیمان پولی از ثبات پایدار و یک نرخ واحد برخوردار نباشد، طبیعی است که ارزهای جهانروایی مانند دلار و یورو که سهم قابل ملاحظهای در نظام بانکی بینالملل و ذخایر ارزی کشورها دارند و تقاضای زیادی در بازار برای آن وجود دارد، مورد استفاده بانکها و فعالان تجاری قرار گیرد.
تأثیر نوسان نرخ ارز و چندنرخی بودن آن بر پیمان پولی
کاهش مداوم ارزش ریال و نوسان نرخ ارز از عوامل مهم عدم رغبت کشورهای طرف مقابل برای انعقاد پیمان پولی و استفاده تجار از این ابزار خواهد بود. چند نرخیبودن ارز نیز یک معضل جدی است.
در شرایط چند نرخیبودن ارز اولین سوال تجار این خواهد بود که نرخ تسعیر ارز صادراتی چقدر است و بانکها به کدام نرخ ارز در مقابل صادرات، ریال پرداخت خواهند کرد؟ همچنین پوشش ریسک نوسانات ارز در بازههای کوتاهمدت و مقطعی بر عهده چه کسی خواهد بود؟
راهکار جبران ریسک نوسان نرخ ارز
نوسان شدید نرخ ارز باعث میشود تا نظام بانکی و تجار بخش خصوصی تمایلی به استفاده از پیمان پولی و تسویه پرداختها با استفاده از ارزهای ملی نداشته باشند و دریافت یا پرداخت وجوه با استفاده از ارزهای جهانروا مانند دلار و یورو را مقرون به صرفه و دارای ریسک کمتری بدانند. در چنین شرایطی بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی و پیشگام استفاده از این ابزار پرداخت بینالملل، می تواند ریسک ناشی از نوسان نرخ ارز را پوشش دهد و با ابزارهایی، باعث شود این ریسک به تاجر منتقل نشود.
در شرایطی که نرخ ارز در دو کشور دارای نوسان باشد، امکان متضرر شدن یکی از طرفین پیمان وجود دارد. بنابراین ضروری است این پیمانها به صورت سه ساله امضاء شده اما بدهکاری/بستانکاری طرفهای مشارکتکننده در پیمان با الگوی حسابداری ارز ثالث (دلار، یورو یا سایر ارزهای مورد توافق طرفین)، در بازههای زمانی کوتاه مدت (روزانه، هفتگی یا ماهانه) اتفاق بیفتد. با استفاده از این الگو، ریسک تغییرات نرخ ارز به طرف مقابل منتقل نمیشود. همچنین کوتاه شدن بازه زمانی میزان بدهکاری/بستانکاری میتواند ریسک نوسان نرخ ارز برای بانکهای مرکزی و متضرر شدن آنها را هم پوشش دهد.
از سوی دیگر برآوردهای کارشناسی نشان میدهد پوشش این ریسک توسط بانک مرکزی در صورتی مقرون به صرفه خواهد بود که پیمان پولی، زمینه تسویه و پایاپای کردن حداقل ۵۰۰ میلیون دلار انتقال وجه را فراهم کند. بر این اساس و با توجه به آمارهای تجارت غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۰، کشورهای چین، امارات، ترکیه، هند، روسیه و عمان از این نظر ظرفیت انعقاد پیمان پولی دوجانبه با ایران را دارند(تصویر بالا)
راهکار پوشش ریسک چند نرخی بودن ارز
نرخ ارز نیز به عنوان یکی از مهمترین متغیرها، نقش مهمی در تجارت خارجی و تبادلات مالی بین کشورها ایفا میکند. به گفته کارشناسان، نوسان نرخ ارز و چند نرخی بودن آن از موانع توسعه روابط بانکی در سطوح فراملی است. نوسان مداوم نرخ ارز و چند نرخی بودن آن، پیشبینی پذیری و آیندهنگری سیستم بانکی کشور برای تجار و بخش خصوصی را با چالش مواجه میکند و منجر به کاهش جذابیت استفاده از پیمان پولی خواهد شد.
لذا ضروریست بانک مرکزی به منظور پوشش این ریسک با اعلام یک نرخ ارز مشخص (بهعنوان مثال نرخ توافقی بازار متشکل ارزی) برای بخشی از تجارت در بستر پیمانهای پولی، جذابیت این سازوکار را برای تجار افزایش دهد./مسیر اقتصاد
@tahlilhayeeghtesadi